مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران .

مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران

لکنت زبان

 لکنت زبان در کودکی شروع می شود و در بزرگسالی بهبود می یابد، ولی برخی افراد بزرگسال هم دچار این مشکل هستند ؟
٭٭ البته در بزرگسالان هم چندان نادر نیست و مشاهده می شود، اما بیشتر از هر سنی لکنت زبان در کودکان مشاهده می گردد و بین 50 تا 80 درصد از موارد لکنت زبان بخصوص در موارد خفیف به مرور زمان برطرف می شود. منتهی در کودکانی که به مدرسه می روند معمولاً تشدید می شود و ممکن است با شروع مدرسه مشکلاتی از نظر ارتباط با دیگران پیدا کنند.

 

٭ علت لکنت زبان چیست؟ چه عواملی در بروز آن مؤثر است؟
٭٭ علت دقیق این اختلال مشخص نیست، اما عوامل بیولوژیک، عصبی، مغزی، عوامل یادگیری، ژنتیکی و محیطی در آن مؤثرند. البته عده ای فکر می کنند لکنت زبان با بیماریهای روانی در ارتباط است، در حالی که باید گفت: اگر چه مشکلات سیستم عصبی در لکنت زبان دخیل است، اما اختلالات عصبی- روانی در افراد دچار لکنت زبان بیشتر از سایرین نیست، ولی استرس ممکن است در موقعیت هایی باعث تشدید لکنت شود.

 

٭ آیا لکنت زبان درمان پذیر است؟ برای درمان آن چه راهی وجود دارد؟ ( درمان دارویی و...)
٭٭ بله لکنت زبان درمان پذیر است و روشهای مؤثری برای درمان وجود دارد که مهمترین آنها گفتاردرمانی است و توسط کارشناسان این رشته انجام می شود. با این حال آنچه در درمان لکنت زبان اهمیت دارد این است که والدین بدانند (یا اطرافیان بیمار و خود فرد مبتلا) که درمانهای لکنت زبان معمولاً طولانی است و برای تمام سنین (کودکان، نوجوانان و بزرگسالان) کاربرد دارد، به شرط آنکه بپذیریم لکنت زبان هم مثل بسیاری اختلالات دیگر درمان سریع و معجزه آسایی ندارد. بد نیست بدانید که "چرچیل" نخست وزیر موفق انگلیس و سیاستمدار معروف جهانی و بسیاری از اشخاص معروف و موفق دیگر دچار لکنت بوده اند و خللی در زندگیشان ایجاد نشده، بنابراین والدین در صورت لکنت زبان کودکشان نباید نگران باشند که شاید باعث عدم موفقیت وی در تحصیل و زندگی گردد.


٭ نقش والدین در درمان لکنت زبان کودک چیست و اطرافیان فرد مبتلا چه باید بکنند؟
٭٭ در برخورد با فردی که دچار لکنت زبان است (کودک یا بزرگسال فرقی نمی کند) از بیان عباراتی مثل "سعی کن آهسته تر صحبت کنی" "نفس عمیق بکش" و "آرام باش" خودداری کنید در ضمن هرگز جمله فرد دچار لکنت را کامل نکنید. ارتباط چشمی طبیعی را با فرد دچار لکنت حفظ کنید...
سعی کنید خسته به نظر نرسید، فقط آرام و بطور طبیعی تحمل کنید تا جمله تمام شود. همواره با او ملایم صحبت کنید، ولی نه خیلی آرام که غیر طبیعی به نظر برسد.
همچنین با رفتار و بیان خود به او نشان دهید که شما گوش می کنید که چه می گوید نه چگونه می گوید. اگر با او تلفنی صحبت می کنید، به یاد داشته باشید که او در صحبت کردن با تلفن مشکل دارد بنابراین تحمل کنید و اگر گوشی را برداشتید و صدایی نشنیدید قبل از قطع کردن مطمئن شوید که در آن سوی تلفن فردی که دچار لکنت است و سعی می کند صحبت را شروع کند نیست.


٭ شخصی که دچار لکنت است چه باید بکند؟
٭٭ چند راهکار در این زمینه وجود دارد، از جمله اینکه:
1- فردی که دچار لکنت است علاوه بر درمان باید همیشه سعی کند آهسته و آزاد صحبت کند و حروف صدادار را بکشد.
2- با حرکات شل و سبک لبها از روی کلمات بگذرد.
3- از جایگزینی کلمات خودداری کند. فرار از برخی کلمات فقط ترس از تلفظ آنها را بیشتر می کند.
4- در صحبت رو به جلو برود. تکرار کلماتی که بیان شده کمکی نمی کند.
5- ارتباط چشمی طبیعی را با مخاطب حفظ کند.
6- گهگاه در صحبت لکنت عمدی ایجاد کند! با قطع و تکرار عمدی می توان احساس کنترل بهتری را بر روی تکلم در لحظه های حساس پیدا کرد.
7- در جستجوی کارها و مسائلی باشد که موقع لکنت مشکل را بیشتر می کند. هر چه فرد خودش لکنتش را تجزیه و تحلیل کند بهتر می تواند هماهنگی دستگاه تکلم را برقرار کند.
8- به یاد داشته باشد که هدفش تکلم سلیس تر و بهتر است نه تکلم بی عیب و نقص و ایده آل. حتی کسانی که هیچ لکنتی ندارند گاهی در صحبت کردن دچارمشکل می شوند.
9- به مخاطب خود بگویند که لکنت دارند و هرگز لکنت خود را پنهان نکنند بلکه با آن مواجه شوند.
10- اگر موقع صحبت دچار اضطراب و تنش می شوند، آن را طبیعی تلقی کنند و از آن خجالت نکشند، چون عمداً دچار لکنت نشده اند.
11- زمانهایی که دچار لکنت بیشتر می شوند فراموش کنند و مواقعی را که در صحبت کردن موفق هستند بخاطر بسپارند.



برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۸:۱۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)