افزایش تری گلیسرید چه خطراتی دارد؟
میلیونها نفر در جهان دچار کلسترول بالا هستند اما تنها تعداد کمی از آنها میدانند چرا تری گلیسریدها بخش خطرناک نمای کلسترول خون هستند.
لیپیدها ، نوعی چربی هستند و در بدن انسان نقش حیاتی دارند. برای مثال غشاهای سلولی، بدون لیپیدها از بین میروند اما وقتی سطوح تری گلیسرید که نوعی لیپید است افزایش مییابد، مشکلآفرین میشود.
تری گلیسریدها ترکیب شیمیایی هستند که در مواد غذایی ، بدن و پلاسمای خون، موجودند و همراه با کلسترول لیپیدهای پلاسما را تشکیل میدهند.
تری گلیسریدهای پلاسما ناشی از چربی مواد غذایی هستند و یا از سایر منابع انرژی مانند کربوهیدراتها در بدن ساخته میشوند.
انرژی که از طریق غذا وارد بدن شده فورا توسط بافتها مورد مصرف قرار نمیگیرد ، به تری گلیسرید تبدیل شده و به سلولهای چربی منتقل میگردد تا ذخیره شود.
هورمونها رها شدن تری گلیسریدها را از بافت چربی تنظیم میکنند لذا بین وعدههای غذایی انرژی مورد نیاز بدن تامین میشود.
هنگامی که تری گلیسریدها به پروتئینهای حامل متصل میشوند، لیپوپروتئینها به وجود میآیند و ممکن است اضافات چربی در عروق کرونر باقی بماند. مطالعات مختلف نشان دادهاند تری گلیسرید بالا به شدت خطر بیماری قلبی را افزایش میدهد حتی زمانی که هیچ ریسک فاکتور دیگری وجود نداشته باشد.
اکثر مردم در مورد تری گلیسرید اطلاع کافی ندارند و از سویی داروهای موثری نیز برای کاهش آن موجود نیست.
محققان میگویند بیماران باید اطلاع بیشتری در این مورد پیدا کنند.
علاوه بر بیماری قلبی، سطوح بالای تری گلیسرید بر خطر بیماری کلیوی و پانکراتیت نیز میافزاید.
میزان طبیعی این چربی ۱۵۰ میلی گرم در دسی لیتر خون است و زمانی که به ۲۰۰ میرسد احتمال بیماری عروق کرونر دو برابر میشود.
اگر از این حد نیز بالاتر رود و کلسترول خوب زیر ۴۰ میلیگرم در دسیلیتر باشد احتمال بیماری عروق کرونر چهار برابر میشود.
وقتی تری گلیسرید به ۲۰۰ میرسد بیماری قلبی در میان زنان شایعتر از مردان است.
بیماران دیابتی نیز مستعد تری گلیسرید بالا هستند بنابراین باید به دقت آن را تحت کنترل داشته باشند.
برچسب: ،
لیپیدها ، نوعی چربی هستند و در بدن انسان نقش حیاتی دارند. برای مثال غشاهای سلولی، بدون لیپیدها از بین میروند اما وقتی سطوح تری گلیسرید که نوعی لیپید است افزایش مییابد، مشکلآفرین میشود.
تری گلیسریدها ترکیب شیمیایی هستند که در مواد غذایی ، بدن و پلاسمای خون، موجودند و همراه با کلسترول لیپیدهای پلاسما را تشکیل میدهند.
تری گلیسریدهای پلاسما ناشی از چربی مواد غذایی هستند و یا از سایر منابع انرژی مانند کربوهیدراتها در بدن ساخته میشوند.
انرژی که از طریق غذا وارد بدن شده فورا توسط بافتها مورد مصرف قرار نمیگیرد ، به تری گلیسرید تبدیل شده و به سلولهای چربی منتقل میگردد تا ذخیره شود.
هورمونها رها شدن تری گلیسریدها را از بافت چربی تنظیم میکنند لذا بین وعدههای غذایی انرژی مورد نیاز بدن تامین میشود.
هنگامی که تری گلیسریدها به پروتئینهای حامل متصل میشوند، لیپوپروتئینها به وجود میآیند و ممکن است اضافات چربی در عروق کرونر باقی بماند. مطالعات مختلف نشان دادهاند تری گلیسرید بالا به شدت خطر بیماری قلبی را افزایش میدهد حتی زمانی که هیچ ریسک فاکتور دیگری وجود نداشته باشد.
اکثر مردم در مورد تری گلیسرید اطلاع کافی ندارند و از سویی داروهای موثری نیز برای کاهش آن موجود نیست.
محققان میگویند بیماران باید اطلاع بیشتری در این مورد پیدا کنند.
علاوه بر بیماری قلبی، سطوح بالای تری گلیسرید بر خطر بیماری کلیوی و پانکراتیت نیز میافزاید.
میزان طبیعی این چربی ۱۵۰ میلی گرم در دسی لیتر خون است و زمانی که به ۲۰۰ میرسد احتمال بیماری عروق کرونر دو برابر میشود.
اگر از این حد نیز بالاتر رود و کلسترول خوب زیر ۴۰ میلیگرم در دسیلیتر باشد احتمال بیماری عروق کرونر چهار برابر میشود.
وقتی تری گلیسرید به ۲۰۰ میرسد بیماری قلبی در میان زنان شایعتر از مردان است.
بیماران دیابتی نیز مستعد تری گلیسرید بالا هستند بنابراین باید به دقت آن را تحت کنترل داشته باشند.
برای کنترل این چربی دو راه وجود دارد:
۱) ورزش منظم
۲) رژیم غذایی متعادل که محتوای قندی کربوهیدراتهای ساده و مواد فرآیند شده در آن کم باشد
برچسب: ،
امتیاز:
بازدید: