ماکارونی نباید دم بکشد
روشی که ما ماکارونی را بعد از جوشاندن دم میکنیم، چندان روش مناسبی برای تهیه این غذا نیست زیرا در مورد تمام غذاهای کربوهیدراتی هر چه فرآیند پخت کاملتر باشد، هضم و جذب ترکیبات قندی و نشاستهای راحتتر شده و سرعت جذب قند در خون افزایش یافته و در زمان کوتاهتری قندخون را بالا میبرند بنابراین مصرف کننده آنها زودتر گرسنه شده و در نتیجه تکرر در غذا خوردن موجب میشود تا فرد به سمت اضافه وزن نزدیک تر شود اما این درحالی است که خوردن این غذاها برای افرادی که به انرژی بیشتری نیازمند هستند، گزینه مناسبی خواهد بود...
فرآیند یاد شده را اصطلاحا «نمایه گلایسمی» میگویند. نتیجه مطالعاتی که در داخل کشور و در آزمایشگاههای خارج از کشور روی تمامی غذاهای کربوهیدراتی انجام شده، نشان دادهاند، هر چه فرآیند پخت غذا کاملتر و طولانیتر باشد، هضم و جذب ترکیبات قندی افزایش یافته و سریعتر قندخون را بالا میبرند. این موضوع طبیعی است که چه برای افراد سالم، چه برای افراد مبتلا به دیابت، متخصصان تغذیه و رژیم درمانی توصیه میکنند غذاهای کربوهیدراتی به گونهای طبخ شوند که نه تنها سرعت جذب قند افزایش نیابد بلکه کندتر هم بشود. برای افراد دیابتی این مساله بسیار مهم است که میزان کل کربوهیدراتهای برنامه غذایی به نسبت مشکلاتی که دارند، مورد محاسبه قرار گیرد بنابراین خوردن ماکارونیهای سبوس دار به همراه سس تهیه شده از سبزیجات تازه به روش آبکشی و بدون دم بردن، بیش از هر روش دیگری توصیه میشود
برچسب: ،