مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران .

مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران

چگونه خوب امتحان بدهیم؟

یکی از مسائل اساسی در زمینه موفقیت در امتحانات، به روش امتحان دادن مربوط می شود. در این مقاله به پاره‌ای از مسائل که با استفاده ازتحقیقات روانشناختی به دست آمده اند و برموفقیت درامتحانات موثرند پرداخته شده است.

1. زمان امتحان دادن را طوری تقسیم بندی کنید که طی دو سوم از مدتی که در اختیار دارید به پاسخ دادن به سوالات اختصاص یابد و یک سوم آن را به مرور کردن پاسخ‌ها بپردازید.

2. وقت خود را با فکرکردن در مورد سؤال‌های مشکل که جواب آنها را نمی‌دانید به هدر ندهید. درصورتی‌که پاسخ سؤالی را نمیدانید، آن را علامت بزنید و به سؤال بعدی بپردازید. در پایان می‌توانید به این گونه سؤال‌ها بیشتر فکر کنید و احتمالا جواب آنها را به طور صحیح بدهید.

3. به منظور افزایش تمرکز، پس از دریافت برگه سؤال‌ها، ابتدا با برگه‌ای که مخصوص پاسخ‌هاست روی سؤال‌ها را پوشانده و سپس شروع به خواندن سوال‌ها و جواب دادن به آنها یکی پس از دیگری نمائید. اگر پاسخ سؤال اول را دانستید شروع به نوشتن آن بکنید، در غیراین صورت به سؤال دوم بپردازید. بهتراست قبل ازشروع به پاسخ دادن به سؤال‌ها تمام آنها را نخوانید. زیرا این امر تمرکز شما را کاهش می‌دهد.

4. در شروع امتحان خودتان را با این جمله که (امتحان سخت است) نترسانید. بسیاری از دانش آموزان در همان لحظه‌ای که در حال خواندن سؤال هستند، پیش خودشان زیر لب تکرار می‌کنند که این سؤال سخت است. چنین دانش آموزانی هرگز نمی‌توانند به طور دقیق به سؤال‌ها پاسخ دهند. بهتر آن است که در زمانی که در حال خواندن سؤال هستید تمام تمرکز شما فقط بر روی سؤال باشد.

5. قبل از شروع کردن به پاسخ دادن به هر سؤال، آن را با دقت بخوانید و سعی کنید ابتدا دقیقا بفهمید که چه موضوعی در سؤال مطرح شده است. اعتقاد بر این است که حدود پنجاه درصد از جواب در خود سؤال پنهان هست.

6. در صورتی که سؤال را نمی فهمید، بهتر است از مراقبین جلسه توضیحاتی پیرامون آن بخواهید. حتی توضیحات بسیار مختصر هم میتوانند مفید واقع شوند.

7. در صورتی که در پایان جلسه امتحان وقت اضافه داشتید، بهتر است که جواب سؤال‌ها را مرور کنید تا اگر اشکالی در آنها وجود دارد پیدا کنید و آنها را برطرف کنید.

8. هرگز برای خارج شدن از جلسه امتحان عجله نداشته باشید. بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان محتویات کتاب را کاملا فهمیده‌اند، اما از آن جائی که در جلسه امتحان کمی عجله می‌کنند نمرات مطلوبی به دست نمی‌آورند.

از آن جایی که پاره‌ای از امتحانات خصوصا در دوره دبیرستان و دانشگاه به صورت تستی برگزار می‌شوند، در زیر نکات مهم و ضروری پیرامون این گونه امتحانات ارائه گردیده است:

  • پس از خواندن سؤال ابتدا جواب سؤال را حدس بزنید وسپس به جواب‌های ارائه شده توجه کنید. اگر جوابی را که برای سؤال حدس زده‌اید در بین جواب‌های ارائه شده بود، با اطمینان کامل همان را انتخاب کنید و در پاسخ‌نامه همان را علامت بزنید.
  • اگر در بین جواب‌های ارائه شده اولین آنها درست بود، به مابقی پاسخها هم توجه کنید. زیرا ممکن است دربین پاسخ‌ها دو جواب صحیح وجود داشته باشد که یکی از آنها کامل‌تر از دیگری است.
  • در مورد سؤال‌های مشکل و آنها که شک دارید، ابتدا جواب‌هائی که مطمئن هستید غلط است را حذف کنید و سپس به مقایسه مابقی جواب‌ها و انتخاب کامل‌ترین آنها بپردازید.
  • همیشه به این موضوع توجه داشته باشید که ممکن است پاسخ یک سؤال در دیگری پنهان باشد.
  • گاه گاهی چک کنید که مبادا جواب سؤال‌ها را جابجا در برگه پاسخ‌نامه علامت بزنید.
  • هرگاه لغاتی مانند (همیشه، اغلب، برخی اوقات، هرگز، تنها، فقط، باید، بطور لازم، بطور کامل، و...) در جمله بکار روند ممکن است معنی جمله را عوض کنند. بنابراین همیشه به لغات کلیدی و حساس در جملات دقت بیشتری داشته باشید.

 

امتحان معیار ارزشیابی دانسته‌ها و تواناییهای شماست و شما می‌‌توانید از آن بعنوان ابزاری برای ارزیابی مهارت های یادگیری خود استفاده کنید. اما شرایط فیزیکی و ذهنی وجود دارد که عملکرد شما در حین امتحان را تحت تأثیر قرار می‌‌دهد. بنابراین لازم است پاره ای نکات را هنگام امتحان رعایت کنید.

برای عملکرد بهتر در امتحان توصیه های زیر را بکار بگیرید:

  • با آمادگی کامل و به موقع در سر جلسه امتحان حاضر شوید. وسایل مورد نیاز مثل مداد، خودکار، ماشین حساب، لغت نامه و ساعت را به همراه داشته باشید. با این کار همه چیز در دسترس شما خواهد بود و نیازی به قرض گرفتن وسایل دیگران پیدا نخواهید کرد.
  • با اطمینان خاطر و آرامش کامل در امتحان شرکت کنید. مثبت اندیشی کنید. همواره این جملات را در ذهن خود تکرار کنید: " من برای امتحان کاملا آماده ام و به خوبی از عهده آن برمی آیم. " نگرانی را از خود دور کنید. هر گاه احساس نگرانی کردید، چند نفس عمیق بکشید تا آرام شوید. قبل از امتحان با دوستانتان راجع به اضطراب و دلشوره صحبت نکنید. بهتر است بدانید که نگرانی همچون یک بیماری مسری قابل سرایت به دیگران است.
  • آرام ولی هوشیار باشید. اگر حق انتخاب دارید، مکان مناسبی را برای نشستن انتخاب کنید. نیمکتی را انتخاب کنید که بر روی آن فضای کافی برای کار داشته باشید. به پشتی نیمکت تکیه دهید و راحت باشید.
  • به منظور افزایش تمرکز، پس از دریافت برگه سؤال‌ها، ابتدا با برگه‌ای که مخصوص پاسخ‌هاست روی سؤال‌ها را پوشانده و سپس شروع به خواندن سوال‌ها و جواب دادن به آنها یکی پس از دیگری نمائید. اگر پاسخ سؤال اول را دانستید شروع به نوشتن آن بکنید، در غیراین صورت به سؤال دوم بپردازید. بهتراست قبل ازشروع به پاسخ دادن به سؤال‌ها تمام آنها را نخوانید. زیرا این امر تمرکز شما را کاهش می‌دهد
  • برای پاسخگویی به سؤالات از یک برنامه منظم پیروی کنید. ابتدا به سؤالات ساده تر پاسخ دهید و بعد به آنها که نمره بیشتری دارند. سپس به ترتیب به سوالاتی پاسخ دهید که:
    - مشکل تر هستند.
    - جواب دادن به آنها وقت بیشتری می‌‌گیرد.
    - نمره کمتری دارند.
  • در امتحانات تستی برای انتخاب پاسخ درست دقت کنید.
    - ابتدا پاسخهایی را که می‌‌دانید اشتباه است، کنار بگذارید.
    - اگر تست نمره منفی ندارد، از بین پاسخهای باقی مانده، پاسخ صحیح را انتخاب نمایید و یا حدس بزنید.
    - اگر امتحان نمره منفی دارد و شما دلیل خاصی برای انتخاب پاسخ خود ندارید، حدس نزنید.
    - شک نکنید، معمولا اولین گزینه ای که انتخاب می‌‌کنید، پاسخ صحیح است. پس پاسخ خود را تغییر ندهید، مگر اینکه واقعا به نتیجه قطعی رسیده باشید.
  • در امتحانات تشریحی، قبل از پاسخ دادن به سؤالات خوب فکر کنید.
    - ابتدا نکات مهمی را که راجع به سؤالات به دهنتان می‌‌رسد، در چرک نویس یادداشت کنید.
    - این نکات را به ترتیب شماره گذاری کنید.
    - سپس آنها را تنظیم کرده و پاکنویس کنید.
  • در پاسخ به سؤالات تشریحی، به اصل موضوع بپردازید و حاشیه نروید.
    - در جمله اول موضوع اصلی را بیان کنید.
    - مقدمه ای برای آن بنویسید.
    - سپس موضوع را با جزئیات بیشتری شرح دهید.
    - به سؤال توجه کنید و فقط به آنچه از شما خواسته شده پاسخ دهید. از توضیحات غیر ضروری و مثالهای اضافی بپرهیزید.
  • ۱۰٪ از وقت امتحان را برای مرور مطالب کنار بگذارید.
    - برای ترک کردن جلسه امتحان عجله نکنید.
    - در انتها تمام سؤالات را مرور کنید.
    - مطمئن شوید که به تمام سؤالات پاسخ داده اید.
    - پاسخ‌ها را یک بار دیگر بخوانید و در صورت لزوم جمله بندی، املای کلمات و … را تصحیح کنید.
  • وقتی نتیجه امتحان را گرفتید، آن را بررسی کنید.
    - به اشکالات خود توجه کرده و سعی کنید در آن زمینه بیشتر مطالعه کنید.
    - برای امتحانات آخر سال، سؤالات امتحانات کلاسی را دوره کنید تا اشتباهات گذشته را تکرار نکنید.
    - بهترین روش یادگیری را که برای شما مؤثر بوده، انتخاب کنید.
    - روشهایی که برای شما کارآیی لازم را نداشته، کنار بگذارید.
    - سعی کنید بهترین روش را پیدا کرده و بر روی آن تمرین کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.
  • وقت‌هایی



    برچسب: ،
    امتیاز:
     
    بازدید:

    + نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۶:۰۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)