مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران .

مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران

فشار خون در بارداری

فشار خون در بارداری از بیماری‌های مهم و خطرناکی است که مادر و جنین را تهدید می‌کند و باید با مراقبت دقیق در دوران بارداری شناسایی و کنترل شود. بیماری «پره اکلامپسی» که به مسمومیت بارداری مشهور است یکی از مهم‌ترین عوامل بالا رفتن فشار خون در بارداری است.

بالا رفتن فشار خون سیستولیک (ماکزیمم) از 140 یا فشار خون دیاستولیک (مینیموم) از 90 علامت خطر است و اگر این اتفاق بعد از 20 هفتگی (5 ماهگی) بیفتد می‌تواند علامت پره اکلامپسی باشد. این بیماری به دلیل فعال شدن سیستم ایمنی مادر علیه جفت و جنین ایجاد می‌شود و به همین دلیل می‌تواند ارگان‌های مختلف را درگیر کند، مثلا با درگیر کردن کلیه‌ها بیمار دچار دفع پروتئین در ادرار می‌شود که یکی از علائم اصلی این بیماری است به طوری که باید خانم باردار هم افزایش فشار خون و هم دفع پروتئین در ادرار داشته باشد تا وجود بیماری مسجل شود. همین طور این بیماری با اثر بر سلول‌های خونی موجب کاهش تعداد پلاکت‌ها و در نتیجه اختلال انعقاد خون می‌شود. اثرات بیماری بر کبد و ریه‌ها موجب مشکلاتی در این دستگاه‌های مهم بدن می‌شود که در صورت تاخیر در شناسایی و درمان منجر به مرگ مادر می‌گردد. یکی از علائم دیگر این بیماری، بروز تشنج در مادر است که می‌تواند منجر به فوت مادر و جنین شود. این بیماری در زنانی که برای اولین بار حامله می‌شوند بیشتر اتفاق می‌افتد همین‌طور در افراد چاق و کسانی که بارداری دوقلویی دارند، بیشتر رخ می‌دهد. رخداد آن به ارث و نژاد هم مربوط است. به‌رغم تلاش پزشکان در جهت پیشگیری از این بیماری متاسفانه راه قطعی جلوگیری از این بیماری شناخته شده نیست؛ اما با کنترل دقیق دوران بارداری به خصوص هفته‌های آخر بارداری می‌توان بیماری را درمان کرد و جان مادر و جنین را نجات داد.مهم است بدانیم که هر افزایش فشار خونی به معنی بیماری پره اکلامپسی نیست و انواع دیگری از بیماری فشار خون در دوران بارداری نیز داریم.

انواع فشار خون در بارداری

فشار خون خوش‌خیم بارداری که به معنی افزایش فشار خون بخصوص بعد از هفته بیستم بارداری است که همراه دفع پروتئین در ادرار نبوده و حداکثر تا 3 ماه پس از تولد نوزاد بهبود می‌یابد. فشار خون مزمن که به معنی وجود بیماری فشار خون قبل از هفته بیستم بارداری است. این بیماری در زن باردار مثل افراد غیرباردار درمان می‌شود. نکته مهم این که فشار خون مزمن می‌تواند زمینه‌ساز بیماری پره اکلامپسی باشد و این بیماران نیاز به دقت و کنترل بیشتری دارند.علائم خطر در بیماران پره اکلامپسی شامل سردرد، تاری دید، درد در ناحیه سر دل یا زیر جناغ سینه، تهوع و استفراغ یا افزایش فشار خون تا بالای 110‌/‌160 همین طور یک سری علائم آزمایشگاهی است که در صورت بروز هر یک برای نجات جان مادر در درجه اول و بعد جان جنین باید در جهت تسریع زایمان اقدام کرد.

دکتر ثریا عالمی

جراح و متخصص بیماری‌های زنان و زایمان



برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۰۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)