امدادرسانی جادهای

معمولا در هر حادثهای افرادی صدمه میبینند و همه دوست دارند به نوعی به آسیبدیدگان کمک کنند و از خطرات ناشی از حادثه بکاهند، اما در این میان کمک کسانی مفیدتر است که آموزش لازم را دیده باشند.
چه باید کرد؟
ـ با احتیاط خودروی خود را کنار جاده بیرون از خطوط متوقف کنید. حداقل به اندازه 5 خودرو از صحنه تصادف فاصله بگیرید.
ـ اولین اقدام در برخورد با خودروی تصادفی، خاموشکردن موتور خودرو، گذاشتن سنگ زیر چرخها، گذاردن در دنده مخالف شیب، کشیدن ترمزدستی و برداشتن سر باتری خودروست.
ـ پس از تثبیت خودرو فوری علائم هشداردهنده برای رانندگان عبوری قرار دهید. میتوانید 100 متر قبل از تصادف، جاده را سنگچین کرده و با نصب مثلث احتیاط رانندگان را از وضعیت موجود مطلع کنید. اگر هم هوا خیلی تاریک است، چراغهای احتیاط خودروی خود را روشن کنید.
ـ چنانچه خودرو در قسمت موتور دچار حریق شده با احتیاط در کاپوت را فقط به اندازه ورود شیلنگ کپسول اطفای حریق باز کنید و تا حد امکان حریق را از زیر موتور خاموش کنید.
ـ بلافاصله با عوامل امداد و نجات جادهای تماس بگیرید. در این نوع حوادث شماره تلفنهای 110، 115 و 125 میتواند راهنمای خوبی باشد.
ـ اگر مصدومی در داخل خودرو گیر کرده و تنفس و نبض او طبیعی است و خونریزی ندارد و احتمال انفجار خودرو نمیرود، بهتر است صبر کنید تا امدادگران اورژانس برسند. بیرون کشیدن مصدوم از خودروی تصادفی به آموزش و تجهیزات کامل نیاز دارد. به دلیل آن که بیشتر تصادفات باعث آسیب به ستون فقرات و شکستگیهای اساسی میشود بیرون کشیدن بدون احتیاط مصدوم میتواند تا یک عمر او را دچار قطع نخاع کند. در بیشتر مواقع باید مصدوم را داخل خودروی تصادفی بیحرکت نگه دارید و کمکهای اولیه را برای او انجام دهید.
ـ اگر احتمال انفجار خودرو وجود دارد یک دست خود را برای بیحرکت کردن سر و گردن مصدوم به کار برید و دست دیگرتان را به دور کمر مصدوم حلقه کنید و با احتیاط به کمک چند نفر از پشت، مصدوم را از خودرو بیرون بکشید.
ـ در صورت فرورفتگی فرمان به داخل بدن مصدوم، با آزادسازی ضامن و عقب کشیدن صندلی، مصدوم را آزاد کنید. این اقدام در شرایط عادی باید توسط افراد مجرب و آموزشدیده انجام شود. خونریزی ناشی از خروج اجسام فرورفته در بدن مصدوم میتواند منجر به مرگ او شود. در صورت مشاهده هرگونه خونریزی اقدام به بند آوردن آن کنید.
ـ اگر دیدید که احشای شکم مصدوم بیرون زده، سعی نکنید آنها را به داخل محفظه شکم برگردانید. فقط روی آن را با یک پارچه یا تنظیف تمیز بپوشانید. این منظره از دید افراد تماشاگر بسیار ناراحتکننده است، ولی برای مصدوم خطر چندانی ندارد.
ـ اگر مصدوم دچار شکستگی بود، سعی در جا انداختن آن نکنید، زیرا حرکت نامناسب عضو شکسته میتواند به پارگی عروق و مرگ مصدوم منجر شود.
برچسب: ،