بک لینک -
سايت پیش بینی
وان ایکس بت
سایت شرط بندی انفجار
سایت شرط بندی
سایت بازی انفجار
سایت شرط بندی فوتبال
سایت enfejar
بت فوروارد
جت بت
سایت پیش بینی فوتبال
ثبت نام بازی انفجار
sibbet90
سایت سیب بت
ورود به سایت بازی انفجار
وان ایکس بت
سایت بازی انفجار
پوکر آنلاین
بت بال 90
انفجار آنلاین
جت بت
بازی انفجار
سایت بازی انفجار
 مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران .

مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران

زمان دقیق تحویل سال شمسی چگونه محاسبه می‌شود؟


سال ‌۱۳۹۰ ساعت ‌۲ و ‌۵۰ دقیقه و ‌۴۵ ثانیه تحویل شد. این زمان دقیق که حتی با دقت‌های کمتر از ثانیه هم محاسبه می‌شود از کجا می‌آید؟ روی کره آسمان، مشابه زمین خط‌ هایی مثل طول و عرض جغرافیایی در نظر می‌گیریم.

به گزارش ایسنا،‌ امتداد استوای زمین در کره آسمان (برای سادگی آسمان را کره‌ای فرض می‌کنیم که ستاره‌ها، خورشید و سیارات روی آن قراردارند)، استوای سماوی را می‌سازد، خطوط میل موازی استوای سماوی‌اند و امتداد محور زمین به قطب‌های آسمان می‌رسد، قطب شمال آسمان بالای قطب شمال زمین و قطب جنوب آسمان بالای قطب جنوب زمین است. اگر دو قطب شمال و جنوب زمین را به هم وصل کنیم، خطی به‌دست می‌آید که به آن محور گردش زمین می‌گوییم. امتداد محور زمین کره فرضی آسمان را در دو نقطه قطع می‌کند که به آنها قطب‌های آسمان می‌گوییم. اگر درست در نقطه قطب شمال زمین باشید، قطب شمال آسمان دقیقا بالای سر شماست و قطب جنوب آسمان زیر پایتان.

خطوطی را موازی خط‌های عرض جغرافیایی زمین در آسمان رسم می‌کنیم، به این خط‌ها میل می‌گوییم. دایره‌ای را که از تقاطع صفحه استوای زمین با کره آسمان تشکیل می‌شود، استوای آسمان (استوای سماوی) می‌نامیم. استوای سماوی دقیقا بالای استوای زمین قرار دارد، اگر در استوای زمین باشید، استوای سماوی در آسمان شما نیم‌دایره‌ای است که شرق را به غرب وصل می‌کند و دقیقا از بالای سرتان می‌گذرد. و اگر در قطب‌های زمین باشید استوای سماوی دایره افق شما خواهد بود.

همه ما می‌بینیم که خورشید هر روز از شرق طلوع می‌کند، مسیری را در آسمان می‌پیماید و در افق مغرب به پشت زمین می‌رود و به خوبی می‌دانیم که این حرکت ظاهری خورشید در اثر حرکت وضعی زمین (گردش زمین به دور خودش در هر شبانه‌روز) پدید می‌آید. اما خورشید حرکت دیگری هم در آسمان دارد. اگر خورشید آن‌چنان کم‌نور بود که دیگر ستاره‌ها هم در کنارش دیده‌ می‌شدند، می‌توانستیم یک آزمایش جالب ترتیب دهیم. ما هر روز موقعیت خورشید را در آسمان با در کنار ستاره‌ها ثبت می‌کردیم و می‌دیدیم که خورشید در زمینه ستاره‌های ثابت هر روز کمی به سمت غرب حرکت می‌کند. این حرکت خورشید تصویر حرکت انتقالی (گردش زمین به دور خورشید) زمین است. در آزمایش ما خورشید تقریبا ‌۲۴ / ‌۳۶۵ روز بعد دوباره به محل اولش در زمینه ستاره‌ها باز می‌گردد. این مدت را که دقیقا برابر مدت زمان گردش زمین به دور خورشید است، یک سال می‌نامیم.

وقتی که هر روز محل خورشید را زمینه ستاره‌ها ثبت کنیم، خطی به دست می‌آوریم که مسیر حرکت سالانه خورشید در آسمان است. به این مسیر دایره‌البروج می‌گوییم. در حقیقت دایره‌البروج تصویر صفحه مداری زمین روی کره آسمان است. از دید ما روی زمین مسیر حرکت سالانه خورشید در آسمان (دایره‌البروج) همواره ثابت است و از صورت‌های فلکی خاصی می‌گذرد که در نجوم قدیم و طالع‌بینی به آنها برج می‌گویند. وقتی که می‌گویند خورشید در برج سنبله است، یعنی خورشید در صورت فلکی سنبله قراردارد.

به مسیر حرکت سالانه خورشید در آسمان دایره‌البروج می‌گوییم. دایره‌البروج با استوای سماوی زاویه ‌۵ / ‌۲۳ درجه می‌سازد و در دو نقطه آن را قطع می‌کند. به نقطه‌ای که در آن خورشید از جنوب استوای سماوی به شمال آن می‌آید، نقطه اعتدال بهاری می‌گوییم. خورشید در لحظه تحویل سال در نقطه اعتدال بهاری است.

دایره‌البروج با استوای سماوی موازی نیست و با آن زاویه ‌۵ / ‌۲۳ درجه می‌سازد و در دو نقطه آن را قطع می‌کند. این یعنی خورشید در مسیر سالانه‌اش گاه بالاتر و گاه پایین‌تر از استوای آسمان است. به همین دلیل است که از دید ما که در نیمکره شمالی زمین هستیم، خورشید در تابستان ارتفاع بیشتری از افق می‌گیرد و مستقیم به زمین می‌تابد و روزهای تابستان طولانی‌ترند؛ چون خورشید در تابستان بالا (شمال) استوای سماوی است.

وقتی که خورشید در یکی از دو نقطه‌ای است که دایره‌البروج استوای سماوی را قطع می‌کند، دقیقا عمود بر استوای زمین می‌تابد. در این زمان طول شب و روز در تمام نقاط زمین برابر است. به این نقاط نقاط اعتدال و به این زمان زمان اعتدال می‌گوییم. اعتدال بهاری در ابتدای بهار رخ می‌دهد و اعتدال پاییزی در ابتدای پاییز. در اعتدال بهاری خورشید از جنوب (پایین) استوای سماوی به شمال آن می‌آید و پس از آن طول روزها برای ساکنان نیم‌کره شمالی زمین بیشتر خواهد شد.

لحظه تحویل سال شمسی زمانی است که خورشید به نقطه اعتدال بهاری می‌رسد. ایده و کار روی چنین تقویم دقیق و جالبی از شاهکارهای ایرانیان بوده ‌است و تقویم شمسی میراث با ارزشی است که به ما رسیده ‌است.

این نقشه محل خورشید را در این لحظه روی دایره ‌البروج در نزدیکی نقطه اعتدال بهاری نشان می‌دهد. خط سیاه دایره‌البروج، مسیر حرکت خورشید، است. خط آبی افقی نمایان‌گر استوای آسمان و خط آبی عمودی نصف‌النهار مبدأ آسمان است. نقطه اعتدال بهاری محل تقاطع این سه خط است. خورشید در لحظه تحویل سال در این نقطه قرار می‌گیرد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۴۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

.:: چه بیمارهایی خانم ها را خیلی می‌ترساند؟ ::.

تصور کنید که زندگی بدون بیماری و سرشار از سلامتی چقدر زیباست. فکر کردن درباره بیماری‌ها، حتی بدون ابتلا به بیماری خاصی، فرد را گرفتار نگرانی و اضطراب می‌کند. محققان مختلف در سراسر دنیا برای شناخت بیماری‌ها، عوامل خطر زا برای ابتلا به آنها و پیدا کردن راه‌های درمان سخت در تلاش هستند.

از بیماری های قلبی تا سرطان سینه و حتی افسردگی جزء نگرانی های مهم بانوان برای سلامتی خودشان است. این پنج نگرانی عبارت است از: بیماری قلبی، سرطان سینه، پوکی استخوان، افسردگی و بیماری های خود ایمنی.
 

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org ● بیماری‌های قلبی
بیماری های قلبی مهمترین عامل مرگ در هر دو جنس زن و مرد است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های امریکا، این بیماری ها، عامل حدود 29درصد مرگ های بانوان است. علاوه بر مرگ زودرس، مهمترین عوارض بیماری های قلبی، ایجاد معلولیت و ناتوانی در بیشتر مبتلایان است. چون بیماری قلبی روی توانایی های بدنی مبتلایان تأثیرات مخرب می‌گذارد، بسیاری از زنان بعد از ابتلا به این بیماری با اختلالات تنفسی، مشکل در قدم زدن، بالا رفتن از پله ها و موارد دیگر درگیر شده و به زندگی سخت خود ادامه می‌دهند. اگرچه میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی در مردان بیش از زنان است، اما بسیاری از زنان تمایل دارند که بیماری قلبی خود را بروز نداده و معاینه نشوند و لذا هنگامی متوجه بیماری خود می‌شوند که ممکن است خیلی دیر شده باشد. درد سینه، علامت آشکار بیماری قلبی است، اما خیلی ها ممکن است فقط نشانه هایی مانند درد شانه، درد مختصر در قسمت فک، تهوع، استفراغ و تنگی نفس را احساس کنند.

● سرطان سینه

سرطان سینه شایع ترین سرطان بین زنان و بعد از سرطان ریه، مهمترین عامل مرگ زنان است. متخصصان می گویند که گاهی ترس از سرطان سینه، بیش از حد و اغراق آمیز بوده و موجب می شود که زنان برای معاینه و بررسی بیشتر به پزشک مراجعه نکرده، یا تصمیم عجولانه برای جراحی و برداشت سینه بگیرند، در صورتی که ممکن است نیازی به این کار نباشد.
بالا رفتن سن، مسائل ژنتیکی (تقریباً 5درصد تا 10درصد موارد سرطان سینه به جهش‌های ژنی مرتبط است)، سابقه خانوادگی، نژاد سابقه نمونه برداری غیر طبیعی سینه در گذشته، سابقه پرتو تابی سینه در گذشته، سابقه عادت ماهیانه زود هنگام یا یائسگی بعد از 55 سالگی، نداشتن فرزند، مصرف برخی داروها، نوشیدن الکل، تغذیه ناکافی و چاقی از عوامل خطرزا برای ابتلا به سرطان سینه است. پزشکان، کنترل وزن، ورزش، حذف دخانیات و مشورت با پزشک درباره احتمال خطر ابتلا به بیماری و معاینه به موقع را به منظور پیشگیری توصیه می کنند.

آموزش تشخیص زودهنگام سرطان سینه با خود آزمایی توسط خود فرد:
خود آزمائی یا معاینه سینه توسط خود فرد یکی از روشهای تشخیص زودرس سرطان سینه است و چون نیازی به صرف وقت و هزینه ندارد و به راحتی در منزل قابل انجام است، میتواند به تشخیص و درمان زودرس مخصوصاً در افرادی که وسایل تشخیصی پیشرفته مانند ماموگرافی در دسترس ندارند، کمک کند.

خود آزمائی سینه دو مرحله دارد:

1. نگاه کردن که علائم ظاهری را مشخص میکند.
2. لمس کردن که توده ها را تشخیص میدهد.

مرحله اول: ابتدا در جلوی یک آینه پهن ایستاده و به سینه‌های خود در چهار حالت :

1. دستها بالای سر
2. دستها به کمر زده
3. دستها در کنار بدن آویزان
4. خم شده به سمت جلو

● نحوه خود آزمایی سینه و تشخیص زودرس سرطان سینه توسط خود فرد:


به دقت نگاه کنید و در صورت وجود هر گونه علامت غیر عادی مانند فرو رفتگی پوست و یا نوک سینه و یا زخمهای مزمن یا پوسته شدن نوک سینه یا حالت پوست پرتقالی سینه توجه کنید(شکل1 تا 3)

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

مرحله دوم: به پشت بخوابید و دست سمتی را که میخواهید معاینه کنید زیر سر بگذارید و با قسمت نرم بند آخر انگشتان دست مقابل تمامی سینه را معاینه کنید(شکل 4 و5)

نسج سینه را به آرامی روی قفسه سینه با حالت دورانی بلغزانید و سینه را مانند یک ساعت در نظر بگیرید و تمام قسمتهای آن را معاینه کنید(مطابق شکل 6)

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

اینکار را میتوانید در حمام و در حالت ایستاده نیز انجام دهید.(شکل 7)

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

در انتها نوک سینه را به آرامی فشار دهید تا از وجود یا عدم ترشحات نوک سینه مطلع شوید. در صورت لمس توده‌ یا سفتی در سینه یا ترشح از نوک سینه بدون اضطراب و نگرانی به پزشک مراجعه کنید زیرا در بسیاری از موارد این علامتها مربوط به بیماریهای خوش خیم سینه بوده و درمان آنها بسیار راحت میباشد.

● پوکی استخوان

پوکی استخوان، کمر درد و شکنندگی استخوان ها مشکلاتی است که زنان مسن درباره آنها نگرانی دارند. این مشکل به مقدار زیاد قابل پیشگیری است. نحوه زندگی و تغذیه بانوان در دوران کودکی، بلوغ و سنین ابتدایی بزرگسالی نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری دارد، بیشتر توده استخوانی بدن تا 30 سالگی شکل می‌گیرد و پس از آن تشکیل استخوان ها متوقف شده و تمرکز روی حفظ و نگهداری معطوف می‌شود. البته هرگز برای داشتن استخوان های قوی و پیشگیری از شکستگی دیر نیست. بدن هر کاری را که بتواند برای بازسازی استخوان های صدمه دیده انجام می دهد، اما شما باید ابزارهای آن را فراهم کنید. مصرف کلسیم به میزان کافی و ورزش و فعالیت های بدنی مرتب و منظم از ابزارهای این کار هستند.

● افسردگی

به نظر می رسد افسردگی، زنان را بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار می دهد. گزارش های مختلف حاکی از آن است که در مقایسه با 6 میلیون مرد، سالانه حدود 12 میلیون زن به افسردگی مبتلا می شوند. در طول زندگی، زنان بیشتر به ارتباط با دیگران، توجه و حمایت نیاز دارند و اگر اینها فراهم نباشد شخص به سوی افسردگی پیش خواهد رفت. گاهی تغییرات هورمونی، به ویژه بعد از حاملگی و زایمان و در دوران یائسگی می تواند آغازی برای افسردگی باشد.

● بیماری‌های خود ایمنی

بیماری های خود ایمنی یک گروه از اختلالات هستند که در آنها سیستم ایمنی بدن علیه خود فعال شده و بافت‌ها را تخریب کرده یا در عملکرد آنها مشکل ایجاد می کند. در این گروه از بیماری ها بیش از 80 بیماری مزمن جدی مانند لوپوس، مولتیپل اسکلروزیس (MS ) و دیابت تیپ یک وجود دارد. بر اساس گزارش های علمی، حدود 75درصد از بیماری های خود ایمنی در زنان رخ می دهد. بیشتر این بیماری ها، جز دیابت، شایع نیستند. عوامل ایجاد کننده بیماری های خود ایمنی به خوبی شناخته نشده اند، اما مسائل مرتبط با ژنتیک، عوامل هورمونی و تأثیرات محیطی ممکن است دخیل باشند.
از آن جایی که بیماری های خود ایمنی کاملاً شناخته شده نیستند، اشاره به عوامل خطرزای ابتلا هم سخت و دشوار است. علائم می توانند غیر اختصاصی بوده و تشخیص دقیق را مشکل کنند. به هر حال اگر در خود یا بستگان خود، نشانه ای غیر عادی را مشاهده می کنید، خیلی مهم است که نزد پزشک بروید.
 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۴۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

.:: خوراکی مرگ آور برای کودکان؟! ::.

محققان اعلام کردند که مصرف این خوراکی در کودکان زیر یک سال ممنوع بوده و می‌‌تواند خطرناک باشد. آژانس امنیت سلامت غذایی فرانسه اعلام کرد مصرف عسل در کودکان زیر یک سال ممنوع بوده و می تواند خطرناک باشد.

از آنجا که عسل یک ماده خوراکی طبیعی است که در هنگام تهیه هیچ پروسه شیمیایی یا گرمایی برای استرلیزه کردن آن انجام نمی شود و در برخی شرایط امکان جذب باکتری Clostridium botulinum را دارد که می تواند در کودکان به ویژه نوزادان سبب بروز مسمومیت کودکانه شود. سم این باکتری در اندازه بسیار ناچیز یعنی در حدود چند نانوگرم می تواند یک انسان سالم را بلافاصله دچار شوک کرده و بکشد. نشانه های این بیماری یبوست و فلج ماهیچه ای است. نوزادانی که به این ناراحتی نادر دچار شوند در نوشیدن شیر و نگه داشتن سر دچار مشکل می شوند. پژوهشگران تاکید کرده اند که والدین با دادن مقدار بسیار ناچیزی از عسل به نوزادان می توانند این سم را به بدن نوزادان کمتر از 6 ماه وارد کرده و زمینه مرگ ناگهانی نوزادشان را فراهم کنند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۴۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ممنوعات مصرف همزمان مواد غذایی ::.

مصرف همزمان بعضی از مواد غذایی با یکدیگر می تواند بسیار مضر باشد و حاصل آن تولید اخلاط زاید در بدن می باشد که گاهی تاثیرات این تداخلات در چندین سال بعد به صورت بیماری های مختلف و صعب العلاج بروز خواهد کرد. به عنوان مثال حکمای طب ایرانی معتقدند که مصرف همزمان موارد ذیل باعث تولید اخلاط خام در بدن شده و تولید بیماری کرده، مثلاً مصرف ماست با هر نوع و هر مقدار گوشت باعث لکه های پوستی و مصرف سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می شود همراه با برنج باعث کولیت و درد شکم می شود که ممکن است این بیماری ها حاصل عدم رعایت این مطالب در طول چندین سال باشد.

بنابراین از خوردن همزمان ترکیبات مواد غذایی که در ذیل ذکر شده است، جداً خودداری نمایید.

1. خربزه بـــا عسل

2. ماست بـــا هر نوع گوشت یا غذای گوشتی

3. کله پاچه بـــا انگور

4. پنیر بـــا بادام

5. شیر بـــا میوه های تازه

6. شیر بـــا تخم مرغ

7. شیر بـــا مواد غذایی ترش و شور

8. شیر بـــا حبوبات

9. شیر بـــا ترب

10. شیر بـــا سبزیجات خام

11. شیر بـــا شراب خرما

12. شیر بـــا گوشت

13. شیر بـــا ماهی تازه

14. تخم مرغ بـــا ماهی تازه

15. سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می شود بـــا برنج

16. سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می شود بـــا ماش

17. سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می شود بـــا حلیم

18. انار بـــا حلیم

19. فراوردهای لبنی بـــا ترشیجات

20. فراوردهای لبنی بـــا انواع آلو


ضمناً خوردن خربزه یا هندوانه به همراه وعده غذایی و همچنین خوردن گوشت خام نیز می تواند امراض جدی در پیش داشته باشد.
 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۴۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

آیا رنگ مو می‌تواند باعث سقط جنین شود ؟

یک متخصص پوست و مو گفت: استفاده مداوم از محصولات آرایشی، منافذ روی پوست را که محل خروج چربی زیر پوست است را مسدود کرده و سبب ایجاد جوش می‌شود.

این دکتر اظهار کرد: جوانان برای اینکه پوست زیبایی داشته باشند به جای مصرف محصولات آرایشی با استفاده از مواد شوینده، چربی اضافه پوست خود را از بین ببرند و همواره آن را تمیز نگه دارند.

سایت پاتوق۹۸ : وی به رنگدانه‌های موجود در محصولات آرایشی اشاره کرد و افزود: این رنگدانه‌ها که اغلب آنها دارای ترکیبات شیمیایی است به مرور زمان، جذب پوست شده و پس از نفوذ در لایه‌های عمقی پوست، رنگی غیرطبیعی ایجاد خواهد کرد.

وی با توصیه به زنان برای مصرف معقول، منطقی و کوتاه مدت از لوازم آرایشی، اظهار کرد: استفاده مداوم از محصولات آرایشی در درازمدت به پوست آسیب می‌رساند.
وی به رنگ موهای موجود در بازار اشاره کرد و گفت: تمامی رنگ موهای موجود در بازار که به وفور نیز یافت می‌شود دارای ترکیبات شیمیایی است.
ایشان تصریح کرد: اکسیدان در فرآیند رنگ کردن مو، تمامی رنگدانه‌های مو طبیعی را نابود می‌کند تا رنگ جدید بتواند جایگزین شود. این ماده شیمیایی علاوه بر ساقه و پیاز مو به پوست سر نیز آسیب می‌رساند.
به گفته وی، رنگ‌های شیمیایی در مصرف کننده حساسیت و اگزما ایجاد می‌کند و حتی این رنگ‌ها می‌تواند بر اعضای داخلی بدن نفوذ کند.
این متخصص پوست خاطرنشان کرد: چون این رنگ‌ها می‌تواند باعث سقط جنین شود، استفاده از آن در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۴۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

خطر کارت‌های اعتباری برای سلامت شما!!

کارشناس بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت گفت: کارت های اعتباری یکی از وسایل مولد انرژی هستند که میدانهای مغناطیسی در اطراف خود ایجاد می‌کنند بنابراین برای به خطر نیافتادن سلامت،باید نکاتی را در استفاده از این نوع کارت ها مورد توجه قرار داد.
گورانی با بیان اینکه قرار گرفتن زیاد در معرض انرژیها برای سلامتی مضر است گفت: افراد از این وسیله به صورت بهینه استفاده و از قراردادن در جیبهای پشت شلوار خودداری کنند زیرا یکی از مراکز خون‌سازی استخوانهای پهن، مانند لگن، در این ناحیه قرار دارد.
گورانی تصریح کرد: کارتهای اعتباری را نباید در جیب کت قرارداد، زیرا بر روی مکانیزم الکتریکی قلب تداخل ایجاد کرده و در طولانی مدت فرد را دچار مشکل می کند.
کارشناس بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت با بیان این که هرچه قدر فاصله از وسایل مولد اشعه بیشتر باشد، دریافت انرژی کمتر است گفت: افرادی که از دستگاه نوسان‌ساز مصنوعی قلب و یا بیمارانی که از پمپهای تزریق استفاده می‌کنند در استفاده از کارتهای اعتباری باید سه نکته فاصله، مدت زمان و حفاظ را مدنظر قرار داشته باشند تا از اثراتی که این وسیله امکان دارد بر روی آنها داشته باشد، در امان باشند.
وی تاکید کرد: کارتهای ایمنی با نام Safy cart ادعا شده است که باعث جلوگیری از رسیدن امواج الکترو مغناطیسی به بدن می‌شود، تقلبی است و این ادعا صحت علمی ندارد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۴۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چاقی و سیگار ۲ عامل خرخر در خواب

ابراهیم رزم پا در گفتگو با فارس توضیح داد: مطالعات و تحقیقات انجام شده در مراکز علمی دنیا نشان می دهد که در ۲۰ تا ۲۵ درصد از مردهای بالای ۵۰ سال (زنان با درصد کمتر)، خرخر در حین خواب با درجات مختلف رخ می دهد.

بیشترین حجم تنفس در حین خواب از طریق راه بینی و حجم تنفسی کمتری از طریق دهان انجام می شود که هر دو حجم تنفسی در حلق یکی می شوند.

وی افزود: چنانچه به هر علت راه هوایی حلقی باریک شود عبور جریان هوایی باعث لرزش زبان کوچک، کام نرم و چین های حلق می شود که شدت این لرزش همان پدیده خرخر است.

وی گفت: همچنین چاقی مفرط و بزرگی شکم به علت فشار احشاء شکم، از فعالیت فیزیکی مناسب قفسه سینه جلوگیری می کند و این امر باعث کاهش سطح اکسیژن خون و در نتیجه افزایش شلی عضلات خواهد شد که از دیگر عوامل ابتلا به این عارضه است.

رزم پا گفت: مطمئن ترین و تنها روش اندازه گیری خرخر و عوارض ناشی از آن با روش پلی سومنوگرافی است که در این روش بررسی شدت و چگونگی عارضه خرخر و میزان اکسیژن خون، اختلالات خواب، چگونگی فعالیت قلب و ضربات قلب، انقباضات و پرش های عضلات و موقعیت مختلف بدن( طاق بازـ روی شکم ـ پهلوی راست و پهلوی چپ) طی ۸ ساعت خواب با مشخص کردن دقیق ساعت انجام می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: درمان عارضه خرخر و عوارض ناشی از آن از دو جنبه قابل توجه است؛ یکی علل اولیه و اصلی بروز این عارضه که باید در رفع آن اقدام شود و دیگری علل مساعدکننده یا شدت یافته آن که اهمیت خاص دارد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۴۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

دیدگاهی تازه نسبت به مرگ سلولی

تصور کنید که شخصی در این لحظه به علت ایست قلبی درگذشته است. اعضای بدن او سالمند و خونی از بدن وی نرفته است. تمام آنچه رخ داده این است که قلب او از تپیدن باز ایستاده و مغز او برای نگهداشتن اکسیژن خاموش شده است. اما آنچه واقعا مرده چیست؟
تا حدود سال ۱۹۹۳، هنگـامـی کـه دکـتـر شـرویـن نـولانـد (Sherwin Nuland) کتاب پرفروش “چـگـونـه میمیریـم” (How We Die) را منتشر نمود، پاسخ این بود که آنچه میمیرد، “سلولها”ی شخص هستند. بیمار نمیتواند احیا شود زیرا بافت مغز و قلب او به خاطر کمبود اکسیژن دچار آسیبی جبران ناپذیر شده اند.
تا جایی که میدانیم این روند پس از ۴ تا ۵ دقیقه آغاز میشود و اگر در طی این زمان عملیات احیا قلب و ریه انجام نشود و قلب مدت کوتاهی بعد آغاز به کار نکند، احتمال بازگشت بیمار به زندگی تقریبا هیچ است.
این طرز فکر متعصبانه تا زمانی که محققان در زیر میکروسکوپ واقعا به سلولهای فاقد اکسیژن نگاه کردند، بدون کوچکترین تغییری رواج داشت. این محققان از آنچه دیدند بسیار شگفت زده شدند. بنا به گفته دکتر لنس بکر (Lance Becker)، از متخصصین پزشکی اورژانس در دانشگاه پنسیلوانیا :” ما پس از گذشت یک ساعت، نتوانستیم
شاهدی بر مرگ سلولها بیابیم و تصور کردیم که یک جای کارمان اشتباه بوده است.”
در حقیقت، سلولهایی که از منبع خون دور میشوند، ساعتها بعد میمیرند.
اما اگر سلولها همچنان زنده اند، چرا پزشکان نمیتوانند شخصی را که یک ساعت از مرگش گذشته، احیا کنند؟ زیرا هنگامی که بیش از پنج دقیقه از بدون اکسیژن ماندن سلولها بگذرد، آنها درست در لحظه ای که مجددا اکسیژن دریافت کنند، میمیرند و این همان کشف مبهوت کننده است.
این کشف دکتر بکر را به سمت منصب تازه اش به عنوان سرپرست مرکز احیا در دانشگاه پنسیلوانیا سوق داد. این انستیتوی تازه تاسیس، بر روی یکی از جدیدترین محدوده های علم پزشکی کار میکند: درمان مرگ.
زیست شناسان هنوز با مفهوم و چگونگی این دیدگاه تازه به مرگ سلول دست به گریبانند-این حالت نوعی انهدام انفعالی، مانند شمعی که زیر یک لیوان قرار بگیرد و خاموش شود نیست، بلکه واقعه ای بیوشیمی و فعال است که با “بازگشت مجدد” ذخیره اکسیژن انجام میگیرد. این تحقیق دانشمندان را به عمق سیستم سلولی و اعضای کوچک داخل غشا برد که میتوکندری (mitochondria) نام دارند و سوخت سلول در آنها اکسیده شده؛ تولید انرژی میکند.
میتوکندری روندی را که ما به نام اپوپتوزیس (apoptosis) ، مرگ برنامه ریزی شده سلولهای غیرعادی، نام داشته و در واقع روش طبیعی دفاع بدن در مقابل سلولهای سرطانی است را، کنترل میکند. به گفته بکر: “به نظر ما چنین میرسد که گویی مکانیزم مراقبت سلولی نمیتواند تفاوت میان یک سلول سرطانی و سلولی که مجددا با اکسیژن تغذیه شده، را تشخیص دهد و چیزی در این میان گزینه مرگ سلولها را انتخاب میکند.”
همراه با این کشف، مطلب دیگری هم برای دانشمندان روشن میشود: روش عملیاتی استاندارد اتاق اورژانس درست برعکس عمل میکند. هنگامی که شخصی بر اثر ایست ناگهانی قلب در خیابان از حال میرود، اگر خوش شانس باشد بلافاصله کمکهای اولیه را دریافت کرده و جریان خون او تا زمانی که به بیمارستان رسیده و احیا شود، ادامه میابد، اما افرادی که تا زمان رسیدن به اورژانس به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بدون وجود ضربان قلب باقی مانده اند، چه؟
بکر میگوید: “ما به آنها اکسیژن میدهیم، قلب را ماساژ میدهیم و با تزریق آدرنالین آنرا به تپش وا میداریم، به این ترتیب قلب اکسیژن بیشتری دریافت میکند.” سلولهای تشنه اکسیژن قلب ناگهان در معرض سیل اکسیژن قرار میگیرند، یعنی درست همان موقعیتی که به مرگ سلولها منجر میشود. بکر ادامه میدهد: “ما در عوض این کار باید میزان اکسیژن دریافتی را کاهش دهیم، سوخت و ساز بدن را کند کرده و ترکیب شیمیایی خون را طوری تنظیم کنیم که کار بازگشت خون تدریجی و ایمن صورت بگیرد.
محققان هنوز بر روی بهترین روش ممکن برای انجام دادن این عملیات کار میکنند. نتیجه مطالعات انجام گرفته در ۴ بیمارستان که سال گذشته توسط دانشگاه کالیفرنیا منتشر شد، نشاندهنده موفقیت قابل توجه در درمان مبتلایان به ایست قلبی است که علاوه بر سایر روشها، از روش بازگرداندن خون نه چندان تازه به اعضا است که در طی آن بدن در حالت وقفه موقت فعالیتهای حیاتی باقی میماند.
بیماران در یک دستگاه بای پس (bypass) قلب و ریه قرار میگیرند که تا زمانی که قلب بتواند بدون خطر آغاز به کار کند، جریان خون به مغز را برقرار میسازد. این تحقیق تنها بر روی ۳۴ بیمار انجام گرفته است که ۸۰ درصد آنان زنده مانده اند. این نسبت زمانی معنا پیدا میکند که بدانیم در حالت عادی و با روشهای سنتی، تعداد بیماران نجات یافته تنها ۱۵% بوده است.
بکر همچنین روش هیپوترمیا (hypothermia)- پایین آوردن درجه حرارت بدن از ۳۷ به ۳۳ درجه سلسیوس- را نیز تایید میکند. این روش موجب میشود واکنشهای شیمیایی مضر که توسط بازگشت اکسیژن صورت میگیرند، کند شوند. او نوعی محلول قابل تزریق از نمک و یخ ابداع کرده است که خون را به سرعت خنک میکند و دکتر بکر امیدوار است این محلول به زودی در مجموعه ابزار کمکهای اولیه قرار گیرد.
او میگوید: ” در بخش اورژانس، همه به مدت نیم ساعت مانند دیوانه ها برای نجات کسی که دچار ایست قلبی شده کار میکنند، تا اینکه یک نفر میگوید: فکر نمیکنم بتوانیم او را احیا کنیم. و ناگهان همه دست از فعالیت میکشند. بدن روی تخت مرده است، اما میلیاردها سلول آن هنوز زنده اند.”
دکتر بکر قصد دارد که این وضعیت ضد و نقیض را به نفع زندگی تغییر دهد.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۴۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چگونه غلظت خون را درمان کنیم؟

پزشکان اصطلاح پلی سیتمی (polycythaemia) و اریتروسیتوز (erythrocytosis) را برای نشان دادن افزایش تعداد گلبول های قرمز خون به کار می برند.

بیشتر سلول های خون را گلبول های قرمز تشکیل می دهند. آن ها اکسیژن را به تمامی بدن می رسانند. لذا حجم اصلی آنها را هموگلوبین ( پروتئین حمل کننده اکسیژن) تشکیل می دهد.

تعداد گلبول های قرمز خون بر اساس سن و جنس افراد متفاوت است. آقایان گلبول های قرمز بیشتری از خانم ها دارند و نوزادان تازه متولد شده اغلب گلبول قرمز بیشتری از بزرگسالان دارند.

افزایش تعداد گلبول های قرمز خون و در نتیجه ایجاد غلظت خون باعث می شود جریان خون به سمت اندام های بدن کاهش یابد و گاهی نیز لخته های خون تشکیل می شوند.

بسیاری از افراد هنگام خون دادن، خون روشن را دلیل بر رقت آن و خون تیره را دلیل بر غلظت آن می دانند، در حالی که این تصور اشتباه است، زیرا نمی توان غلظت خون را از طریق چشم غیر مسلح تشخیص داد.

هیچ گاه تیره بودن خون دلیل بر غلظت آن نیست، چون خونی که از فرد گرفته می شود از ورید است و خون وریدی به دلیل کمبود اکسیژن اغلب تیره است.

با انجام آزمایش خون (CBC) و سنجش میزان هموگلوبین، پزشک می تواند به عارضه غلظت خون پی ببرد. هرگاه میزان هموگلوبین خون (درصد گلبول قرمز خون) از حد معمول بالاتر برود، غلظت خون رخ می دهد.

سن شیوع این عارضه بالای چهل سال بوده و در آقایان شایع‌تر است.

 

چه عواملی باعث غلظت خون می شوند؟

بخشی از علت ابتلا به مشکل غلظت خون، زمینه های ارثی و مادرزادی است (5 تا 10 درصد موارد). ولی بیشترین علت ابتلا به غلظت خون ، وجود بیماری های ریوی و قلبی است که باعث کاهش اکسیژن در بدن می شوند.

زمانی که اکسیژن کافی به بدن نرسد، برای جبران این کمبود، گلبول قرمز بیشتری در بدن ساخته می شود و این امر باعث افزایش غلظت خون در رگ ها می شود.

با کمبود اکسیژن در بدن، هورمونی به نام اریتروپویتین از کلیه ترشح می شود که این هورمون، مغز استخوان را برای ساخت بیشتر گلبول قرمز تحریک می کند تا بتواند کمبود اکسیژن رسانی به بافت های بدن را با افزایش گلبول قرمز جبران کند.

اغلب افراد ساکن در مکان هایی نظیر کوهستان و ارتفاعات و یا مکان های دچار آلودگی هوا، به دلیل کمبود اکسیژن ، دچار بیماری غلظت خون می شوند.

استرس و تنش های عصبی هم عامل بروز غلظت خون هستند. استرس و فشارهای روانی سبب افزایش ترشح آدرنالین و در نتیجه بروز انقباضات عروقی می‌شوند، بدین ترتیب پلاسمای خون به خارج عروق نشت کرده و نسبت آن به گلبول قرمز کاهش می‌یابد.

تعریق و اسهال‌های شدید از علل بروز غلظت خون موقتی هستند.

یکی دیگر از علل مهم غلظت خون، کشیدن سیگار است. با مصرف سیگار، اکسیژن رسانی به خون کم شده و غلظت خون ثانویه ایجاد می شود.

در برخی افراد به طور ارثی، هموگلوبین خون شان به راحتی اکسیژن را به بافت ها تحویل نمی دهد که در واقع به آن هموگلوبین غیرطبیعی گفته می شود که جزء علل نادر غلظت خون محسوب می شود.

بیماری مغز استخوان، تومورهای بدخیم کلیوی و کبدی در بزرگسالان، تومورهای مخچه ای در کودکان، فیبروم های رحمی در زنان، کیست های متعدد کلیه، سنگ کلیه و انسداد مجاری ادراری نیز می توانند غلظت خون را سبب شوند.

 

علائم آن چیست؟

سرخ شدن صورت

تیرگی رنگ لب به ویژه هنگام انجام فعالیت های ورزشی

اختلالات تنفسی مثل تنگی نفس

اختلالات هوشیاری،‌ منگی و ‌خواب آلودگی

اختلالات بینایی مثل تاری دید

ضعف و بی حالی

سردردهای غیرطبیعی

خارش بدن به ویژه بعد از دوش گرفتن با آب گرم

برجستگی وریدهای چشم

 

عوارض آن کدام اند؟

غلظت خون در بدن باعث کند شدن حرکت خون در قلب و رگ ها می شود که با گرفتگی اندام هایی نظیر دست و پا، موجب سکته مغزی یا قلبی خواهد شد. 

افزایش غلظت خون در افراد مبتلا به بیماری های ریوی، باعث آمبولی (انسداد جریان خون) ریه می شود.

زخم معده ، دردهای استخوانی و در مراحل بعد نقرس و سنگ کلیوی می تواند بروز کند.

فشار خون بالا

خونریزی بینی

بزرگی کبد و طحال

 

درمان آن چگونه است؟

درمان عامل زمینه ای در صورت وجود

گرفتن خون از بیمار

درمان های دارویی جهت کاهش تولید گلبول های قرمز خون

پرهیز از سیگار و هوای آلوده

مصرف مایعات زیاد (مصرف حداقل روزی هشت لیوان مایعات)

 

تغذیه مناسب برای کاهش غلظت خون چیست؟

پزشکان معتقدند با نوشیدن آب کافی، غلظت خون در حد متعادل باقی می ماند و مشکلاتی مانند لخته شدن خون که عاملی در بروز سکته قلبی است، بروز نمی کند، زیرا کم آبی باعث افزایش غلظت خون شده و گردش خون را دچار اشکال می کند.

آلبالو و آب لیموی ترش برای رفع غلظت خون مفید است. مصرف موز نیز برای صاف کردن خون مفید است.

به‌ طور کلی میوه‌ها و سبزی‌ها، به‌ علت دارا بودن ویتامین C و فیبرهای محلول و نامحلول، باعث کاهش غلظت خون، کاهش میزان فیبرینوژن (پروتئینی که تبدیل به لخته خون می شود) و کاهش فشار خون می شوند. به همین علت افرادی که گیاه خوارند ، نه تنها احتمال ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ را از خود دور کرده‌اند، بلکه دارای خون رقیق‌تر و فشارخون و فیبرونوژن پایین‌تری نسبت به افراد هم‌ سن و سال خود هستند.

برای کاهش لخته شدن خون از روغن جامد ، روغن نارگیل ، چربی‌های حیوانی، گوشت قرمز ، دل، قلوه، مغز ، پیه ‌گاو و گوسفند به مقدار خیلی کم مصرف کنید و به جای آن از لبنیات کم چرب، ماهی، سبزی و میوه ی فروان استفاده کنید.

نیره ولدخانی



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۴۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

خواص پونه

پونه از خانواده نعناع است و ترکیب اصلی موجود در این گیاه، اسانس روغنی فرار یا روغن منتول است.

به علاوه در اعضای این گیاه مقداری تانن، مواد رزینی و قند نیز وجود دارد و حاوی مقدار زیادی ویتامین است.

گیاه پونه در فصل گرما می روید، اما سایه روشن را بهتر می‏ تواند تحمل کند.

این گیاه در خاک‏ های مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد می ‏کند.

کاربردهای پونه

با گیاه پونه می توان یک دم کرده ی گیاهی فوق‏ العاده تهیه نمود. برای تهیه ‏ی یک فنجان دم کرده ی این گیاه، یک قاشق غذاخوری سرخالی از برگ یا گل پونه ی تازه و یا یک قاشق چای خوری برگ پونه خشک شده را در چای صاف کن درون یک لیوان ریخته و یک فنجان آب در حال جوش را روی آن بریزید. اجازه دهید مدت 10 دقیقه دم بکشد و رنگ چای در بیاید. اگر دوست داشتید می ‏توانید آن را کمی شیرین کنید.

دم کرده پونه

برگ‏ ها و گل‏ های پونه و همچنین ساقه‏ های آن می توانند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک‏ ها باشند. این گیاه همچنین بادشکن، معرق، مدر و محرک نیز می‏ باشد.

از دم کرده‏ی این گیاه برای درمان سرماخوردگی، زکام، سردردها، مشکلات گوارشی، کم کردن تب خفیف، تسکین گلودرد و برای بهبود نفخ شکم، حالت تهوع، دردهای قاعدگی و بی ‏خوابی استفاده می شود.

پونه را به عنوان تحریک کننده تولید صفرا نیز می‏ شناسند.

تزریق عصاره ‏ی پونه به موش‏ های آزمایشگاهی نشان داد که این گیاه دارای خواص آرام بخشی خوبی است.

عصاره‏ ی پونه دارای خاصیت تسکین دهنده‏ ی درد نیز می ‏باشد.

در محیط آزمایشگاه دیده شد که عصاره‏ ی پونه در مقابل ویروس تب‏ خال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروس‏های مختلف دیگر فعال است.

فواید پونه:

پونه برای مقابله با بیماری‏های زیر سودمند است:

پونه

- حالت تهوع و استفراغ

- مشکلات و ناراحتی ‏های گوارشی به طوری که از ترش کردن معده جلوگیری می ‌کند و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.

- سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم

- سرفه و سیاه سرفه

- گرفتگی بینی

- با توجه به خواص ضدمیکروبی که در عصاره و اسانس پونه وجود دارد، می ‌توان از این فرآورده‌ها به عنوان جایگزین طبیعی برای آنتی بیوتیک‌ ها استفاده کرد.

مقدار مصرف:

دم کرده ی پونه از ترکیب یک لیوان آب جوش با 2 گرم برگ خشک شده‏ ی پونه که به مدت 5 تا 10 دقیقه دم کشیده و صاف شده حاصل می ‏شود.

این دم کرده به طور معمول 2 تا 3 فنجان در روز استفاده می ‏شود و محدودیتی در طول درمان وجود ندارد



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۴۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

این نان چربی دور شکم شما را کاهش می دهد!

نتیجه تحقیقی در آمریکا نشان می‌دهد، مصرف کردن نان‌های تیره و سبوس دار سبب کاهش چربی‌های شکم می‌شود.
 در این مطالعه که در دانشگاه تافتز (tufts) آمریکا انجام شد، آمده است، اگر کسی می‌خواهد از چربی اضافی شکم خلاص شود نان های تیره و سبوس دار مصرف کند و از خوردن نان سفید دوری کند.

در این مطالعه نیکولا میکن، از کارشناسان مسائل تغذیه، شرایط دو هزار وهشتصد نفر مورد مطالعه و بررسی قرار داد و به این نتیجه رسید که نان سفید برای تندرستی زیان آور نیست اما چربی های شکم را افزایش می‌دهد اما این مشکل با خوردن نان تیره تهیه شده از دانه‌های سبوس دار برطرف می‌شود چون این نان حاوی ویتامین‌های ب 12 ، ب 14 و املاح مفید دیگری است که به سادگی چربی‌های شکم را آب می‌کند.

نیکولا میکن در عین حال توصیه کرد نباید در مصرف نان تیره زیاده روی کرد چون ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد.
محققان بر این باورند، مصرف معقول نان سبوس دار به صورت سه مرتبه در روز به همراه مصرف یک بار نان سفید می تواند در یک دوره دو تا سه ماهه سبب کاهش وزن و کم شدن قابل توجه چربی‌های شکم شود.

در این مطالعه ضمن تاکید بر مصرف میوه جات و سبزیجات آمده است تا حد ممکن باید از مصرف دخانیات، غذای چرب و الکل پرهیز کرد.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۴۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

این قسمت نان را نخورید!

یکی از موضوعاتی که این روزها بحث داغ اکثر رسانه‌های روز کشورهای اروپایی و آمریکایی شده است «ترس از آکریلامید» است. آکریلامید یک ماده اسیدی سرطان‌زاست که هنگام سوختن، برشته شدن یا پختن مواد کربوهیدراتی غلات در درجه حرارت بالا در محصولاتی چون نان، بیسکویت، کلوچه، برنج و سیب‌زمینی ایجاد می‌شود.   طبق پژوهش دانشمندان، آکریلامید در مقایسه با دیگر مواد سمی شناخته شده در غذاهای مختلف می‌تواند برای انسان‌ها تا 100 برابر خطرناک‌تر باشد. مقدار این ماده در سیب‌زمینی سرخ شده و چیپس بیشتر است، اما در کشور ما بیشترین نگرانی از حجم تولید و مصرف آکریلامید در نان است.

آکریلامید در نان زمانی خود را نمایان می‌کند که نان بر اثر حرارت زیاد و مستقیم تغییر حالت داده و به رنگ قهوه‌ای یا سیاه درآید و این مشکل اصلی نان‌های مصرفی ماست که اغلب به صورت سنتی در تنور تهیه و در حرارت زیاد و مستقیم پخته می‌شوند. مشکل دیگر برخی تنورهای نانوایی آن است که به علت نیاز به تعمیر یا عدم نظافت دیواره تنور از خمیر به جای مانده از پخت قبلی، سطح زیرین نان‌های جدید سوخته و سمی می‌شوند یا آن که به دلیل عدم تنظیم حرارت تنور قسمت‌هایی از نان سوخته و لکه‌های سیاه‌رنگی پدیدار می‌شود که متاسفانه به دلیل عدم آگاهی مصرف‌کنندگان به وجود ترکیبات خطرناک آکریلامیدی در نان سوخته، این قسمت‌ها نیز مصرف می‌شود.    از طرف دیگر برخی افراد هم هستند که برای ماندگاری بیشتر، طعم مطلوب‌تر یا برای بیماران دیابتی خود سفارش نان‌های برشته می‌دهند؛ اما باید بدانیم مصرف نان‌های برشته‌ای که رنگ آنها متمایل به قهوه‌ای شده و ظاهری مطلوب و خشک و طعمی لذیذ دارند و همچنین مصرف قسمت‌های سوخته نان‌ها هر چند کوچک و ناچیز، می‌تواند به میزان زیادی سم خطرناک آکریلامید را وارد بدن مصرف‌کننده نماید. این ماده سمی به محض ورود به بدن تجزیه شده و ماده‌ای تولید می‌کند که می‌تواند با اثر روی
DNA و ایجاد جهش در ژن‌ها موجب بروز سرطان، انواع عفونت‌ها، آسیب به سیستم ایمنی و عصبی شود. عوارض عصبی این سم شامل اختلال در هوشیاری، ضعف، تحریک‌پذیری و تغییرات رفتاری است. اختلالات باروری همچون تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و سقط، تحریک و قرمزی پوست و چشم‌ها از دیگر عوارض آکریلامید است.

این سم به دلیل آن‌که در دراز مدت تاثیرات مخرب خود را بر سلامت مصرف‌کننده برجای می‌گذارد، کمتر مورد توجه بوده و متاسفانه آزمایشات عادی و مداومی در این زمینه روی مواد غذایی کربوهیدراتی از جمله نان‌ها انجام نمی‌شود. بنابر این بهتر است در کشور ما نیز به دلیل آن‌که نان درصد زیادی از سهم غذایی روزانه افراد را به خود اختصاص می‌دهد به این موضوع بیشتر پرداخته شود.

توصیه‌ها
- سلامت خود را فدای طعم لذیذ نان‌های برشته نکنید و اگر قصد خرید نان‌های نازک برشته‌شده‌ای را دارید که حاوی زیره، کنجد، تخمه و ... هستند آنهایی را که رنگ روشن داشته و در اصطلاح برشته نشده هستند انتخاب کنید.

- از تُست کردن نان اجتناب کنید و در صورت ضرورت نان را در درجه حرارت کم و به مدت کوتاه تُست کنید.

- در ترکیب سوسیس جهت ایجاد بافت مطلوب از مواد پرکننده‌ای چون آرد و نشاسته استفاده می‌شود. این مواد هنگام سرخ شدن سوسیس در روغن منجر به پف کردن و قهوه‌ای شدن آن می‌شوند که این ویژگی، محصول را بسیار خوش‌طعم و خوش‌ظاهر می‌کند. اما باید بدانید قهوه‌ای شدن بیش از حد که در نتیجه سوختن ترکیبات کربوهیدراتی سوسیس است می‌تواند منجر به افزایش میزان آکریلامید محصول شود.

- برای پختن کیک و پیتزا در سینی فر از کاغذ مخصوص استفاده کنید.

- از برشته شدن نان حاشیه پیتزا بشدت اجتناب ورزید و در صورت برشته شدن حاشیه آن را دور بیندازید.

- برای تهیه ته‌دیگ از نان و سیب‌زمینی استفاده نکنید.
- برای خرید نان سوخاری آنهایی را که رنگ روشن دارند انتخاب کنید و از مصرف بیسکویت و کلوچه‌هایی که سطح زیرین آنها سوخته است، بپرهیزید.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۴۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

سوژه های ایرانی



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۴۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

6 علت که شما نمی‌توانید وزن کم کنید!؟

متخصصان می‌گویند: «در حقیقت ممکن است حتی زمانی که شما در رژیم غذایی هستید، بیشتر از مقداری که فکرش را بکنید کالری مصرف کنید. اغلب بین آن‏چه که ما درمورد وزن کم کردن می‏دانیم و آن‏چه که باید واقعاً انجام دهیم تا وزن کمک کنیم، فاصله وجود دارد».

 

کسانی که رژیم غذایی را شروع می‏کنند، فکر کردن به برنامه غذایی را متوقف کنند و در عوض به عادت‏های غذایی روزانه که باعث افزایش وزن می‏شود فکر کنند.

 

شما نمی‏توانید درک کنید که چطور کالری‏ها به سرعت زیاد می‏شوند، یک قاشق سوپ‏خوری اضافه سس سالاد می‌تواند 75 تا 100 کالری به میزان انرژی دریافتی روزانتان اضافه کند، یک قاشق سوپخوری اضافه کره 102 کالری به آن اضافه کرده و یک بسته چیپس 30 گرمی که با ساندویچ ناهارتان می‌خورید 162 کالری اضافه به شما هدیه می‏دهد. خوردن در حین پخت و پز روزانتان، با نوشیدن یک فنجان قهوه با کالری زیاد شروع می‌شود و با خوردن یک بشقاب کوچک شام یا نوشیدن چند لیوان نوشابه (شراب) به اتمام می‌رسد. اینها فقط تعدادی از عادتهای موزی هستند که تلاش‌تان را در کاهش وزن بی نتیجه می‌گذارند.

 

هنوز کالری‌ها به سرعت می‌توانند اضافه یا کم شوند. فکر مناسب در مورد اشتباهات رژیم غذایی و یافتن راه‌های دقیق ورود پنهانی کالری‌ها در طول روز به رژیم غذاییتان، می‌تواند کاهش وزن واقعی را افزایش دهد.

 

اشتباه غذایی شماره یک: مسابقه برای تمام کردن

هیچ پاداشی برای تمام کردن غذایتان در زمان مشخص وجود ندارد، مگر این که شما برای خوردن یک هات داگ مسابقه داشته باشید. برنامه گیج کننده‏ی خوردن ما منجر به پذیرش بسیاری از عادت‏های نادرست سریع خوردن می‏‎شود.

 

دکتر تارا گایدس، سخنگوی رژیم غذایی آمریکا گفت: «برای غذا خوردن به شیوه اروپایی، ما به آرامش بیشتری نیاز داریم. ما می‌توانیم غذایمان را مزه کنیم، همه آن‏ها را بچشیم و قبل از پرخوری نشانه‌های سیری را به دست آوریم».

 

اشتباه غذایی شماره 2: ورجه وورجه کردن هنگام خوردن

محققان نشان دادند کسانی که صبحانه را با ورجه وورجه زیاد می‌خورند سنگین‏تر از کسانی هستند که صبحانه را آرام می‌خورند. این تصور غلط است که صبحانه خوردن با ورجه وورجه یا فقط خوردن، کالری‏ها را حفظ می‏کند. حقیقت این است که بیشتر مردمی که کمتر از سه وعده معمولی غذا می‌خورند، کالری بیشتری در طول روز می‌خورند.

 

سعی کنید که در روز 3 وعده غذا بخورید. همیشه روزتان را با یک صبحانه سالم شروع کنید. اما با دقت. انتخاب عاقلانه داشته باشید.

 

دکتر جووِن لیچن، مشاوره تغذیه و نویسنده کتاب «شام اندک»، گفت: «حتی یک کولوچه با چربی پایین می‌تواند 400 کالری و 5 گرم چربی داشته باشد».

 

یک صبحانه سالم باید شامل پروتئین و فیبر باشد. یک تخم مرغ، یک تکه نان گندم ساییده شده برشته و نیمی از یک گریپ فروت که تنها 250 کالری دارد. با این کار احساس سیری خود را تا ناهار حفظ کنید.

 

اشتباه غذایی شماره 3: نوشیدن زیاد مایعات پرکالری

مایعات پرکالری متشکل از الکل، قهوه با خامه و شکر، آبمیوه شیرین، چایی‌ها و نوشابه‌ها می‌توانند برای افزایش وزن با هم همکاری کنند.

 

تحقیقات اخیر نشان داده است که تقریباً 21 درصد از کالری‏هایتان از نوشابه‏ها است.

 

دکتر گایدس گفت: «وقتی که شما نوشابه می‏نوشید مایل نیستید که با کمتر خوردن غذایتان کم، زیاد نوشیدنتان را جبران کنید، چون نوشابه تشنگی را برطرف می‌کند و گرسنگی را از بین نمی‌برد».

 

نوشیدنی‌های پرکالری را با آب، نوشابه بدون قند، شیر بدون چربی، آب سبزیجات و مقدار کمی آب میوه 100 درصد طبیعی، جایگزین کنیم. اگر شما به‏طور معول مشروبات الکلی می‏نوشید نوشیدنیهای سبک را برای نوشیدن انتخاب کنید.

 

در زیر تعدادی از گروه نوشیدنی‌های پر کالری آمده است:

360 گرم ماءالشعیر، 160 کالری

240 گرم قهوه با خامه و شکر، 30 کالری

480 گرم چایی شیرین، 160 کالری

360 گرم نوشابه رژیمی، صفر کالری

360 گرم نوشابه گاز دار 150 کالری

 

اشتباه رژیم غذایی شماره 4: وعده غذایی با حجم زیاد

متخصصان تعدادی روش برای کمک به شما پیشنهاد می‌کند تا سرنوشتتان را هدایت کنید:

* تعداد لقمه‌های غذایتان را کم کنید.

* از بشقاب و فنجان کوچک تر استفاده کنید.

* به صورت دروه ای وعده‏هایتان را با اندازه‏گیری فنجان هایتان کنترل کنید.

 

اشتباه غذایی شماره 5: انتخاب نادرست اضافه کننده وزن

تغییر در اندازه یا سایز نیست، ما همچنین تمایل داریم که رژیم غذایمان مخزنی از سالادها و دیگر غذاهای مورد علاقمان با چربی بالا مانند گوشت ماهیچه، پنیر، ورقه‌های نازک نان سرخ شده و غذاهایی که خامه فراوان دارند، باشد.

 

در رستوران فست فوت، مرغ بریان شده و سالاد همیشه بهتر از برگر نیست. لیچن متذکر شد: «همه مربوط به اندازه و عالی بودن آنان است».

 

برای مثال ساندویچ کیدرگیرل‏کینگ با سس خردل عسلی 450 کالری دارد در صورتی‏که واپر.جی.آر با خردل به جای مایونز تنها 290 کالری دارد. در اِم.سی.دونالدز سالاد امپراطور با مرغ ترد و پوشش خامه، همه همه 490 کالری دارد در صورتی که یک چهارم وزن شده 410 کالری دارد.

 

اشتباه غذایی شماره 6: خوردن بدون فکر

«فراموشی خوردن». عمل بردن دست به سمت دهان به صورت ندانسته، در صورتیکه در حال خواندن کتاب یک کیف یا جعبه جلوی تلویزیون قرار دهید در صورتیکه در حال خواندن یک کتاب هستید. می‌تواند اتفاقی باشد که شما را شاد کند یا با تعدادی لقمه بشقاب غذای فرزندتان را تمام کنید.

 

گایدس گفت: «در مقابل وسوسه خوردن غذای خودتان و هر کس دیگری مقاومت کنید. به جای فکر در مورد غذاهای بیهوده به کمربندتان فکر کنید»

 

کالری‌های وعده‏های کوچک بعضی خوراک سرپایی مورد علاقه‏تان در سهم‏های کوچک را در نظر بگیرید و ببینید چطور وقتی سهم‏ها گوناگون‏اند به سرعت زیاد شوند:

12 تا بادام زمینی 125 کالری دارد.

یک اونس از سرخ شده فرانسوی 88 کالری

3 تا کولوچه 160 کالری

15 تا پیراشکی 142 کالری

20 کولوچه سرخ شده 162 کالری دارد.

 

و شما چطور می‏توانید رژیم غذایی نادرست را پس بزنید؟

گایدس گفت: «اول سعی کنید عادت‌های همیشگی خوردن بعضی چیزها را ترک کنید تا راحت شوید. سعی کنید یک فنجان چایی یا یک لیوان آب یا یک تکه آدامس بخورید. اگر شما یک غذای مختصر می‌خواهید تکه‏ای از آن را از کیسه یا جعبه‌اش خارج کنید».



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۴۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مزایای مصرف آجیل برای سلامت قلب

مصرف آجیل مانند گردو و بادام  در جایی که  بخشی  از یک رژیم غذایی متعادل باشند می تواند مزایایی را برای سلامت بدن به ویژه سلامت قلب ها در بر داشته باشد . اما نکته مشکل ساز در مورد مصرف آجیل در کشور ما این است که اکثر افراد وقتی در مقابل خود آجیل را می بینند به خوردن مقادیر اندک و متعادل از آجیل بسنده نمی کنند و بیشتر از حد مجاز می خورند و نمی توانند میزان مصرف خود را تحت کنترل داشته باشند.

اگر مغزها در حد اعتدال در یک رژیم غذایی سالم گنجانده شوند برای سلامت قلب مفید می باشند. مغزها شامل چربی های چند زنجیره ای غیر اشباع و دیگر مواد مغذی هستند و مصرف آنها به عنوان میان وعده گزینه مناسبی است. گردو، بادام و فندق و اغلب انواع دیگر مغز ها غنی از مواد مغذی مفید هستند.

آیا واقعا  مصرف آجیل برای سلامت قلب  مفید  واقع می گردد؟  اغلب مطالعات که مصرف آجیل در یک رژیم غذایی سالم برای سلامت قلب را مطالعه کرده اند چنین دریافته اند که مغزها در کاهش کلسترول بد یا LDL موثر اند.  بالا بودن کلسترول بد(LDL)  یکی از عوامل اولیه در پیدایش بیماری های قلبی می باشد لذا از این جهت  چنین به نظر می رسد که قابلیت مغزها در کاهش کلسترول نامطلوب(LDL  )  بر سلامت قلب موثر است.

در واقع مصرف آجیل خطر توسعه لخته های خونی که می توانند عامل حمله های قلبی کشنده باشند را کاهش می دهد. آجیل  همچنین به سلامت دیواره عروق کمک می نماید. البته باید توجه داشته باشید که  شواهد مبنی بر سودمندی آجیل برای سلامت قلب هنوز به مرحله قطعیت و اثبات نهایی نرسیده اند.

کدام ترکیبات در مغزها هستند که تصور می شود برای سلامت قلب مفیدند؟  البته ترکیبات بسته به نوع مغزها تفاوت می کنند ولی محققین بر این باورند که اغلب مغزها حداقل برخی از مواد مغذی برای سلامت قلب به شرح زیر  را دارا هستند:

چربی غیر اشباع:  هرچند هنوز علل آن به خوبی ثابت نشده است اما تصور می شود که چربی های مفیدی که در مغزها هستند ( هم چربی های تک زنجیره ای غیر اشباع و هم  چند زنجیره ای غیر اشباع) سطوح کلسترول بد خون را کاهش می دهند.

اسیدهای چرب امگا3: بسیاری از مغزها غنی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشند. اسیدهای چرب امگا 3 یک شکل مفید و سالم از اسیدهای چرب می باشند که به نظر می رسد به سلامت قلب شما و پیشگیری از ریتم های نامنظم و خطرناک قلبی که می توانند منجر به حمله قلبی  شوند کمک می نمایند. البته اسید های چرب امگا 3 در بسیاری از ماهی ها و غذاهای دریایی یافت می شوند، اما آجیل یک منبع گیاهی خوب از اسیدهای چرب امگا3 می باشد.

اسید آمینه ال-آرژنین: آجیل حاوی مقادیر فراوانی از اسید آمینه ال-آرژنین می باشد که این ماده می تواند به سلامت عروق خونی شما کمک نماید بدین صورت که انعطاف پذیری عروق خونی را افزایش می دهد و لذا عروق خونی کمتر مستعد تشکیل لخته های خونی (که جلوی جریان مناسب خون را می گیرند)، میگردند.

فیبر: تمام مغزها حاوی فیبر هستند که فیبر به کاهش سطوح کلسترول خون کمک می نماید. فیبر ها همچنین در تقویت احساس سیری و کمتر غذا خوردن متعاقب از آن  موثر اند.  همچنین تصور می شود که فیبر در پیشگیری از دیابت نقش دارد.

ویتامین ای: شواهدی وجود دارند مبنی بر این که ویتامین ای ممکن است در ممانعت از تشکیل پلاک در دیواره عروق خونی (که موجب  باریک ساختن مسیر عبور خون و در نهایت منجر به درد قفسه سینه و بیماری عروق خونی و حمله های قلبی می شوند)، موثر است. 

استرول های گیاهی: برخی مغزها حاوی استرول های گیاهی هستند؛ استرول ماده است که می تواند به کاهش کلسترول خون شما کمک نماید. استرول های گیاهی اغلب به تولیداتی نظیر مارگارین و آب پرتقال برای افزایش مزایای ماده غذایی در سلامت، افزوده می شوند در حالی که استرول ها به طور طبیعی در مغزها موجودند.

مصرف چه میزان آجیل در طی روز مطلوب است؟ مغزها علیرغم مواد مغذی و مزایایی که برای سلامت بدن در بر دارند حاوی کالری بالایی می باشد و بنابراین باید حتما اعتدال را در مصرف آجیل رعایت فرمایید و زیاده روی نکنید.

بر طبق توصیه انجمن غذا و داروی امریکا، برای افراد با وزن سالم،  مصرف یک مشت آجیل (در حدود 42.5 گرم) غیر بو داده از اغلب آجیل ها  در طی روز مطلوب است  و آجیل های منتخب می توانند شامل مواردی بدین شرح باشند: اغلب آجیل ها از جمله بادام و فندق و بادام زمینی و گردو و پسته.

البته باید این نکته را بدانید مصرف آجیل به موازات مصرف چربی های اشباع، محصولات لبنی و گوشتهای پرچرب و دیگر تولیدات پرچرب  کمکی به سلامت  قلب شما نخواهد کرد و لذا باید همواره دریافت چربی های مضر و اشباع را محدود کنید. نکته مهمی که نباید فراموش کنید آنست که در رژیم های اولیه برای افراد چاق مصرف آجیلها بدلیل انرژی بالا بایستی محدود گردد.

آیا روغن مغزها نیز مانند مغزهای کامل مفید هستند؟ هر چند روغن مغزها نیز غنی از اسیدهای چرب امگا3 و ویتامین ای می باشد ولی فاقد فیبری هستند که در مغز کامل یافت می شود و خواص مفید آن کمتر از خود آجیل است و اگر زیاد حرارت ببیند تلخ مزه می شود . در کل اگر قصد استفاده از روغن مغزها را دارید توجه کنید که آنها نیز مانند بقیه روغن ها غنی از کالری هستند و باید حتما میزان مصرف خود را کنترل نمایید . مصرف مغزهای کامل بر روغن آنها ارجحیت دارد.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۴۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)