بک لینک -
سايت پیش بینی
وان ایکس بت
سایت شرط بندی انفجار
سایت شرط بندی
سایت بازی انفجار
سایت شرط بندی فوتبال
سایت enfejar
بت فوروارد
جت بت
سایت پیش بینی فوتبال
ثبت نام بازی انفجار
sibbet90
سایت سیب بت
ورود به سایت بازی انفجار
وان ایکس بت
سایت بازی انفجار
پوکر آنلاین
بت بال 90
انفجار آنلاین
جت بت
بازی انفجار
سایت بازی انفجار
 مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران .

مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران

درد پاشنه

ما در اینجا سعی میکنیم به بررسی علل شایع درد پاشنه پرداخته واشاره ای نیز به درمانهایی شکسته بندی سنتی داشته باشیم

در ابتدا علت اصلی درد پاشنه پا نامشخص است و ممکن است در اثر فشرده شدن یک عصب یا التهاب یک مفصل به وجود آید

                                          

۱-تغییراتی در بافت چربی

بسیاری معتقدند تغییراتی در بافت چربی و فیبروزی که در پاشنه پا با افزایش سن ایجاد می شود، عامل اصلی درد پاشنه است

چندی پیش تحقیقی دربهداری رویال منچست به سرپرستی دکتر پل دیورینگتن به انجام رسید که رسوب چربی در تادنونها و دیگر بافتهای پاو رابطه ای که میتوانند با بیماری قلبی داشته باشند را مورد بررسی قرار میداد.

وی می گوید بسیاری از التهابات ( مانند التهاب پاشنه اشیل) مربوط به جهش ژن کنترل کننده حذف کلسترول از جریان خون است. سطوح کلسترول از زمان تولد دوبرابر می شود و در صورت عدم درمان منجر به بیماری عروق کرونر در اوایل زندگی می شود.

این کلسترول نه تنها در عروق بلکه در قسمت های خاص تاندون ها رسوب می کند

به همین دلیل ممکن است رابطه معنی داری بین این نوع درد ها و نوسانات کلسترول خون وجود داشته باشد

در شکسته بندی سنتی ماساژ های کف پا( برای تغییرتدریجی بافت) و خوردن شوید با ماس برای این نوع از درمان پاشنه پا مورد استفاده قرار میگیرد.

.: درد پاشنه پا اغلب به تدریج به وجود می آید اما امکان این که به طور ناگهانی و به شدت بروز کند نیز وجود دارد

2-کم شدن قوس طبیعی پا

درد پاشنه پا ممکن است در هر فردی روی دهد ولی با افزایش سن شایع تر است چون قوس کف پا شروع به کم شدن می کند

افرادی قوس کف پای کمی دارند بیشتر از افراد عادی درگیر این نوع از التهابات میشونداگر این مشکل به موقع حل شود مشکلی به وجود نمی اید .ولی فشاری که در اثر این مشکل به استخوان پاشنه پا وارد می شود ممکن است به تشکیل خار پاشنه منجر شود.

درد پاشنه به طور معمول با خم کردن پا به سمت بالا از بین می رود ولی در صورت ایستادن یا نشستن به مدت طولانی عود می کند. بالا رفتن از پله ها یا ایستادن روی نوک پنجه پا نیز ،می تواند باعث درد شود.

جابه جا کردن بار با وزنی بیش از حد، پوشیدن کفش هایی که به اندازه پا نیستند، داشتن ناهنجاری در پا و فعالیت هایی که فشار اضافه ای بر پا وارد می سازند مانند ورزش دو و میدانی و .... احتمال ابتلا به دردپاشنه پا را افزایش می دهد

پس از فعالیت هایی که باعث درد پاشنه می شوند می توانید 20 دقیقه روی پاشنه دردناک یخ بگذاری

3-به وجود امدن خار پاشنه

همانطور که گفته شد هنوز علت اصلی به وجود امدن خار پاشنه مشخص نشده است ولی اختمالا فشارهای نامناسب ناگهانی ویا کم شدن قوس پا صدماتی را به پاشنه وارد میکند که منجر به تشکیل خار پاشنه منجر شود

                                          

این ضایعه در عکسهای رادیولوژی کاملا مشخص میشود

سن شیوع خار پاشنه بین 40 تا 70 سالگی است و بیشترین محل درد، قسمت داخلی و تحتانی پاشنه می باشد

پوشیدن کفش طبی، استفاده ازیک پاشنه طبیو ضدالتهاب های استروئیدی و تزریق کورتون و در نهایت عمل جراحی مراحل مختلف درمان خار پاشنه در طب مدرن است

ولی شکسته بندی از روش اتل گیری کوتاه در پاشنه استفاده میکند و معتقد است وارد کردن فشار و غیر مستقیم به پاشنه میتواند نوک خار رامنحرف کرده و التهاب را بدون جراحی از میان بردارد

4- التهاب نیام کف پا

شایع ترین علت درد پاشنه پا ناشی از التهاب نیام کف پاست.در این بیماری درد از استخوان پاشنه شروع می شود و تا انگشتان پا ادامه می یابد

یک توپ کوچک مانند توپ تنیس را روی زمین میگذاریم وکف پای خودرا روی ان برای 10 دقیقه ماساژ میدهیم.

عضلات ساق پا و قوس کف پا را ماساژ دهید و به آرامی بکشید با این کار کشش و انعطاف پذیری نیام کف پا را بیشتر میکنیم.

: ورزش های روزانه برای تقویت عضلات پا به ویژه ساق پا بسیار موثر است . هنگام دویدن از کفش های نرم و دارای کف صاف استفاده کنید : .

هنگام خرید کفش برای کاهای روزانه خود دقت کنید که پاشنه کوتاه یا متوسط داشته باشد تا مناسب قوس پای شما باشد و با آن احساس راحتی کنید

5-- التهاب پوست پاشنه

در بعضی از مواقع التهابات پوستی میتواند منجر به دردهای پاشنه شود

تغیر رنگ پوست از اصلی ترین روشهای تشخیصی است که با مقایسه دو پاشنه پا با یکدیگر به وجود می اید.

-6-حساس بودن بافت و حجیم پاشنه

اگر با معاینه پاشنه و مقایسه ان با پای دیکر متوجه این افزایش حجم شدید بهترین را ماساژ روزانه با روغنهای تحلیل برند است

7-ضایعات تاندون آشیل

بعضی وقتها این نوع دردها با ماساژ پشت پا در منطقه اشیل از میان میرود . در این موارد باید دانست که ایندرد در اصل زنگ ختری بوده برای ضایعات تانون اشیل که باید در باره ان اقدام کرد.,



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۲۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

علائم کم کاری غده تیروئید

علائم کم کاری غده تیروئید بسیار کند و در طول ماهها و حتی سالها بروز می کند.

به گزارش گروه ترجمه سلامت نیوز مهمترین علائم این اختلال عبارتند از:

1-    خشکی پوست
2-    شکنندگی ناخن ها
3-    موهای زبر و کم پشت
4-    پوست زرد رنگ و متمایل به زرد
5-    کم تحرکی
6-    عدم توانایی تحمل سرما
7-    احساس ضعف، خستگی و تنبلی
8-    پوست سرد
9-    مشکل حافظه، افسردگی و عدم تمرکز
10-    یبوست
11-    قاعدگی نامنظم و شدید که بیش از 5 تا 7 روز طول بکشد

سایر علائم این بیماری که چندان رایج نیست عبارتند از:

1-    بزرگ شدن غده تیروئید
2-    افزایش وزن متوسط
3-    تورم بازو، دست ، پا و پف کردن صورت به خصوص اطراف چشم
4-    صدای گرفته و خشن
5-    درد ماهیچه ای و گرفتگی عضلات

معمولا شدت بروز علائم بستگی به سن، مدت ابتلا به بیماری و شدت آن دارد. بعضی مواقع علائم به قدری ضعیف و جزئی است که به آن توجه نمی شود.  علائم کم کاری غده تیروئید در دوران بارداری و بعد از آن عبارتند از خستگی، کاهش وزن، سرگیجه، افسردگی و مشکلات تمرکز و حافظه و در بعضی زنان غده تیروئید در جلو گردن متورم می شود(غمباد).
بدلیل تنوع علائم این بیماری، بعضی مواقع با افسردگی اشتباه می شود به خصوص در دوران بارداری و بعد از آن.در افراد مسن این بیماری با آلزایمر ، اختلال مشاعر و سایر مشکلات ادراکی اشتباه می شود.
علائم کم کاری غده تیروئید در نوزادان ، بچه ها و نوجوانان
اگر چه وقوع این اختلال در این رده های سنی بسیار نادر است، مهم ترین علائم آن عبارتند از عدم اشتها به غذا و یا انسداد و خفگی ناشی از غذا، پوست خشک  و فلس مانند، مشکلات رفتاری و تغییر در عملکرد مدرسه، افزایش وزن علی رقم رشد کند، تاخیر در بلوغ. این نوجوانان اغلب بسیار جوان تر از سن شان به نظر می رسند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۲۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

سالمندان برای پیشگیری از آلزایمر غذاهای امگا 3 بخورند

مدیر موسسه بهبود تغذیه گفت: سالمندان برای پیشگیری از آلزایمر غذاهای حاوی امگا 3 مصرف کنند.

دکتر ربابه شیخ الاسلام در گفت و گو با ایرنا افزود: این مواد به مقدار فراوان در ماهی تن و آزاد یافت می‌شود و بهتر است سه بار در هفته مصرف شود.
وی با بیان اینکه سالمندان حداقل در هفته سه ساعت ورزش کنند، اظهار داشت: پیاده‌روی تند فعالیت مغزی را بهبود می‌بخشد و نوشیدن هر روز یک تا دو فنجان چای یا قهوه تاثیرات مثبتی بر فعالیت و کارکرد ذهنی می‌گذارد.
شیخ الاسلام توصیه کرد: سیگار را ترک کنید زیرا تعداد افرادی که به آلزایمر دچار می‌شوند در میان سیگاری‌ها بیشتر است .
بیماری آلزایمر دو تا پنج درصد اشخاص مسن را دربر می‌گیرد ، به نظر می‌رسد که بیماری آلزایمر در اثر فاسد شدن سلولهای منطقه هیپو کامپ که معمولا مقدار زیادی استیل کولین تولید می‌کنند بوجود می‌آید. سلولهای مغزی یا نرونهایی که آسیب دیده‌اند پلاکهایی جمع می‌کنند و به تعداد زیادی می‌میرند. منطقه آسیب دیده مغز و استیل کولین در تشکیل خاطرات جدید وارد عمل می‌شوند به همین دلیل یکی از نشانه‌های اصلی بیماری آلزایمر عدم توانایی در تحکیم یک یادگیری تازه (مثل یادآوری آدرس تازه) و دشواری در جهت‌یابی است. اما خاطرات رویدادهای دور معمولا کمتر آسیب می‌بینند.
تقریبا 10 درصد افراد بالای 60 سال مبتلا به آلزایمر هستند، آلزایمر جنبه ژنتیکی نیز دارد پنج درصد بیماران دچار بیماری خانوادگی با تظاهر زود هنگام ، 15 - 25 درصد دچار بیماری خانوادگی با تظاهر دیررس ، 75 درصد مبتلا به بیماری تک گیر هستند.




برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۲۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

افزایش سکته های قلبی در میان زنان و جوانان زیر 30 سال کشور

دبیر انجمن آترسکلروز (تصلب شرائین) از افزایش نگران کننده و بی سابقه بروز بیماریهای قلبی و سکته در میان زنان و افراد زیر 30 سال در کشور خبر داد.

دکتر محمدرضا محمد حسنی در گفتگو با مهر با اعلام این مطلب گفت : اگرچه آمار دقیق و روشنی در این باره در کشور وجود ندارد اما شواهد عینی برای من به عنوان یک پزشک  قلب و سایر همکارانم نشان می دهد که تعداد جوانانی که به این معضل دچار می شوند در حال افزایش است.

این متخصص قلب و عروق با اشاره به هشدارهایی که سازمان بهداشت جهانی در این رابطه به کشورهای در حال توسعه داده بود گفت : بر اساس پیش بینی های این سازمان تا سال 2020 در کشورهای در حال توسعه که در حال تغییر دادن شیوه زندگی خود هستند سکته قلبی به یک مشکل همه گیر تبدیل خواهد شد.

 بر اساس پیش بینی های  سازمان بهداشت جهانی تا سال 2020 در کشورهای در حال توسعه که در حال تغییر دادن شیوه زندگی خود هستند بیماریهای قلبی و سکته به یک مشکل همه گیر تبدیل خواهد شد .
به گزارش خبرگزاری مهر طبق آمارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیماریهای قلبی - عروقی در کشور به عنوان اولین عامل مرگ ایرانیان شناخته شده‌ و سالانه بیش از 300 هزار ایرانی را به کام مرگ می‌کشانند.

بر همین اساس اداره قلب وزارت بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشکی در اوایل سال 84 ، علت 46 درصد مرگ و میر در کشور بیماریهای قلبی ـ عروقی معرفی شد که غالب این مرگها در سنین زیر 70 سال و با متوسط عمر 2/68 سال رخ می‌دهد.

 این در حالی است که بیماریهای قلبی ـ عروقی در کشورهای توسعه‌ یافته نظیر آمریکا و اروپای غربی عامل مرگ افراد بالای 70 سال است.

دکتر محمد حسنی در ادامه با تأکید بر اینکه باید هرچه زودتر برای این معضل چاره اندیشی شود گفت : متأسفانه پایین آمدن سن سکته قلبی در کشور و رسیدن آن به سنین جوانی بیشتر ناشی از علل بیرونی و محیطی است.

دبیر انجمن آترسکلروز افزود: وضعیت نامناسب تغذیه، افزایش مصرف سیگار و کم تحرکی درمیان مردم و به ویژه جوانان و همچنین آلودگی هوا که از اصلیترین عوامل این معضل هستند به وسیله دستگاهها و نهادهای دولتی قابل اصلاح است و باید برای آن فعالیتهای جدی انجام گیرد.

دکتر محمد حسنی گفت :  وقوع بیماریهای قلبی در سنین زیر 30 سال و گاهی 23 تا 24 سالگی در کشور ما نگران کننده است در حالی که به دلیل فعالیتهای صورت گرفته در کشورهای توسعه یافته این مسئله به دهه های تأخیری عمر افتاده است.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۲۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مصرف ماهی و گردو باعث کاهش کلسترول بد و تری گلیسرید خون می‌شود

پژوهشگران آمریکایی دریافتند که مصرف گردو و ماهی پرچرب، کلسترول و تری گلیسرید خون را به میزان چشمگیری کاهش می دهد و از بروز مشکلات قلبی جلوگیری می‌کند.

سوجاتا راجارام از دانشکده سلامت عمومی دانشگاه لوما لیندا و از نویسندگان اصلی این طرح پژوهشی در این خصوص اظهار داشت: حتی در افراد سالم هم مصرف مقادیر اندک گردو و ماهی پرچرب منجر به کاهش چشمگیر کلسترول و تری گلیسرید می شود.

نتایج این تحقیق که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد نشان داد که ترکیب تقریبی 1/5 اونس گردو - سه قاشق غذا خوری گردو خرد شده - در رژیم غذایی روزانه، میزان کلسترل را به طور کلی تا 4/5 درصد و میزان کلسترل بد را نیز به میزان 9/3 درصد کاهش می دهد.

پژوهشگران همچنین دریافتند که رژیم غذایی حاوی چهار اونس ماهی پرچرب، سطح تری گلیسرید را تا 4/11 درصد کاهش می دهد و سطح کلسترول خوب را تا 4 درصد افزایش خواهد داد.

راجارام در پایان اظهار داشت: اگر ماهی پرچرب انتخاب افراد برای دسترسی به چربی اومگا 3 نیست آنان می توانند از روغن جلبک یا تخم مرغ غنی شده با DHA استفاده کنند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۲۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

آلرژی غذایی

آلرژی غذایی

در سال‌های اخیر شیوع حساسیت نسبت به مواد غذایی بیشتر شده است. آلرژی نسبت به مواد غذایی نه تنها موجب ناراحتی و مشکلات تنفسی، پوستی و گوارشی می‌شود، بله طبق گزارش‌های علمی که اخیرا منتشر شده، ممکن است باعث بیماری‌های کلیه، افزایش فشارخون، سردرد از نوع میگرن، افسردگی یا اضطراب و شب‌ادراری گردد. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که آلرژی غذایی تنها یکی از علل متعدد تحمل نکردن بعضی غذاها و بروز ناراحتی است. مسمومیت‌های غذایی، حساسیت نسبت به مواد مجاز افزودنی به مواد غذایی، کمبود بعضی از آنزیم‌ها مانند لاکتاز در بعضی افراد، یا واکنش‌های روانی نسبت به بعضی از غذاها، علل دیگر آن هستند. در مجموع، آلرژی غذایی چندان شایع نیست و میزان شیوع آن در جوامع مختلف متفاوت است. ولی معمولا در بین افرادی که به طور ذاتی استعداد ابتلای به آلرژی دارند بیشتر یافت می‌شود. بنابراین این گونه افراد معمولا علایمی از آلرژی‌های دیگر مثل آلرژی بینی، کهیر یا اسم را نیز نشان می‌دهند.

چرا آلرژی غذایی به وجود می‌آید؟

به مواد بیگانه (آنتی‌ژن) که ایجاد حساسیت می‌کنند آلرژن می‌گویند. آلرژن‌ها معمولا از جنس مواد پروتئینی یا ترکیب قند و پروتئین هستند. پروتئین‌های غذایی معمولا به صورت مولکول‌های دست نخورده و کامل در لوله گوارشی جذب نمی‌شوند، بلکه تحت تاثیر اسید معده و آنزیم‌های روده هضم شده، به مولکول‌های کوچک پپتیدی و اسیدهای آمینه تبدیل و سپس از راه مخاط روده به جریان خون وارد می‌شوند. بنابراین در شرایط عادی، مواد پروتئینی رژیم غذایی، آلرژی ایجاد نمی‌کنند. ولی در بعضی شرایط، مانند دوران نوزادی یا پس از بیماری اسهال به ویژه در دوران شیرخوارگی، مخاط پوششی روده آسیب می‌بیند و نفوذپذیر می‌شود. بنابراین مولکول‌های بزرگ، از جمله مواد پروتئینی، به صورت هضم نشده به جدار روده نفوذ کرده، در افراد مستعد ایجاد آلرژی می‌کنند.

علایم آلرژی غذایی چیست؟

علایم آلرژی غذایی هم می‌تواند در معده و روده‌ها و هم در سایر اندام‌های بدن، به ویژه پوست و دستگاه تنفس ظاهر شود. پیدایش سریع کهیر و خارش در اطراف دهان، بلافاصله پس از صرف غذایی که نسبت به آن حساسیت وجود دارد (میوه‌های ترش، آجیل، سبزیجات و ...) گزارش شده است. علایم تهوع، استفراغ، درد شکم یا اسهال ظرف 30 دقیقه پس از خوردن غذاهای دریایی یا تخم‌مرغ عارض می‌شود و می‌تواند همراه با سردرد، برافروختگی صورت، خارش پوست و تپش قلب باشد که معمولا بعد از 2-1 ساعت برطرف می‌گردد.

علایم تنفسی مانند عطسه، آبریزش بینی، لارنژیت، بروز حمله آسم یا تشدید بیماری در مبتلایان به آسم نیز به علت حساسیت به شیر گاو، بادام زمینی، گوشت خوک و مواد افزودنی مجاز به غذاهای آماده مصرف در افراد مستعد می‌تواند بروز کند.

کهیر تکرار شونده علامت ویژه آلرژی نسبت به پروتئین مواد غذایی به ویژه ماهی است. در موارد شدید، ورم صورت و اسهال شدید نیز می‌تواند ظاهر شود. بروز اگزما بر اثر آلرژی غذایی نیز در بعضی از بیماران گزارش شده است. نگهداری غیربهداشتی ماهی‌ها در سردخانه و همچنین نگهداری پنیر به مدت طولانی می‌تواند منجر به ایجاد هیستامین در آنها شود که پس از مصرف، علایم آلرژی غذایی را در بدن ایجاد می‌کند.

نقش رژیم غذایی در آلرژی

به طور کلی غذاهای زیر در افرادی که استعداد ابتلای به آلرژی دارند بیش از سایر غذاها ایجاد حساسیت می‌کنند:

شیرگاو، تخم‌مرغ، شکلات، کاکائو، ادویه‌جات، ماهی و غذاهای دریایی، غذاهای سرخ‌کرده، گوجه، پیاز، بادمجان، میوه‌جات ترش، توت‌فرنگی، آجیل، سبزیجات، گوشت گاو، سوسیس و کالباس، گندم و جو، حبوبات، سویا، انواع سس، کنسروها، نوشابه، خربزه، هندوانه، هلو، انگور و گوشت مانده.

بیماران معمولا نه به یک غذا بلکه به چند نوع غذا آلرژی دارند و هر نوع غذا هم می‌تواند چندین ماده حساسیت‌زا یا آلرژن در خود داشته باشد. لذا با نظر پزشک متخصص آلرژی، رژیم غذایی ویژه‌ای مشتمل بر: برنج، گوشت بوقلمون یا بره، روغن زیتون، سیب‌سفید (پخته شده)، سیب‌زمینی، ریواس و هویج (پخته شده) به مدت چند هفته تجویز می‌شود و چنانچه علایم آلرژی برطرف شد، غذاهای دیگر را یک به یک و هر کدام به مدت یک هفته (حداقل سه روز) به رژیم غذایی اضافه می‌کنیم؛ تا اگر علایم آلرژی مجددا پیدا شد، نوع غذایی را که حساسیت‌زاست تشخیص دهیم و از رژیم غذایی بیمار حذف کنیم.


نویسنده:  دکتر مسعود کیمیاگر

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

پوستی بدون چروک با مصرف 10 ماده غذایی

.:: پوستی بدون چروک با مصرف 10 ماده غذایی ::.

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

بسیاری از مردم ویتامین A را پیام آور بینایی بهتر می دانند. توجه کنید که سلامت پوست ما نیز مستقیماً به میزان ویتامین A غذای ما مرتبط است. ویتامین A برای خنثی کردن عناصر مضر پوست نقش آنتی اکسیدان را بازی کرده و از تشکیل چین و چروک در آن جلوگیری می کند. به علاوه پیشرفت آن را به تاخیر می اندازد و پوست ما را جوان نگاه می دارد. دو سوم ویتامین A مصرفی ما از بتاکاروتن تامین می شود که تولیدکننده رنگ زرد و نارنجی در میوه ها و سبزی هاست. بدن ما بتاکاروتن را به ویتامین A که برای سلامت پوست الزامی است تبدیل می کند و به مصرف می رساند. سیب زمینی، هویج و زردآلو منبع غنی بتاکاروتن است.

ویتامین A نوسازی پوست را افزایش می دهد و از تشکیل چین و چروک در آن جلوگیری می کند. ویتامین A محلول در چربی بوده و به راحتی در بافت بدن ما ذخیره می شود، در حالی که قابلیت ذخیره شدن در هیچ گیاهی را ندارد. مصرف آن بیش از میزان مجاز روزانه تاثیر سمی دارد، بنابراین عاقلانه نیست که قرص ویتامین A را به غذای خود بیفزایید. به مزه دلپذیر میوه ها و سبزیجاتی که حاوی مقدار زیاد بتاکاروتن هستند و مصرف آنها خطری برای سلامتی پوست ندارد بسنده کنید.

منابع غنی از ویتامین A عبارتند از: جگر، شیر، زرده تخم مرغ، پنیر چدار، ماهی ، سیب زمینی شیرین، هویج، کدو حلوایی، طالبی، زرد آلو، هلو، کلم بروکلی، گریپ فروت ، اسفناج و سایر سبزیجات سبز تیره و برگی شکل.

10 راه ساده برای افزودن بتاکاروتن به سبد غذایی شما به شرح زیر وجود دارد :


1- هویج رنده شده به سس ماکارونی یا لازانیای خود بیفزایید. در مزه غذا تاثیر چندانی ندارد، اما کاروتن آن پوست شما را تغذیه می کند.

2- برگ تازه اسفناج را به سبزیجات سالاد خود بیفزایید. اسفناج نسبت به سایر سبزیجات گروه خود بتاکاروتن بیشتری دارد.

3- روزانه یک ماده لبنی با طعم میوه مصرف کنید، مثل ماست و میوه تازه. زردآلو، هلو و انبه را به آن بیفزایید تا میزان کاروتن غذای شما افزایش چشمگیری داشته باشد.

4- برش های کوچکی از هندوانه را همراه با نعناع به نوشیدنی خود بیفزایید. تاثیر بسیار مطلوبی بر پوست شما خواهد گذاشت.

5- همیشه برگ کلم تازه داشته باشید و به عنوان پیش غذا آن را میل کنید.

6- به شام خود میوه بیفزایید. کمپوت هلو و زردآلو یا هلو و زردآلو تازه را در دسترس نگه دارید تا به سالاد میوه شبانه خود بیفزایید.

7- میوه های گرمسیری را انتخاب کنید. اگر از میوه های عادی خسته شده اید به میوه های مناطق حاره مانند انبه روی آورید.

8- گل کلم یا اسفناج تازه را به ماکارونی یا سالاد گوجه فرنگی بیفزایید. موجب شادابی پوست شما خواهد شد.

9- انبه را در سس تند جانشین گوجه فرنگی کنید که نه تنها گیرنده های چشایی شما به وجد در می آیند بلکه میزان زیادی کاروتن نیز به سبد غذایی شما افزوده شده است.

10- آب میوه های غنی از کاروتن را بنوشید، مثل آب طالبی و آب هویج.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تأثیر اکستازی بر ازدواج

تأثیر اکستازی بر ازدواج

اگرچه معضل مصرف قرص های اکستازی و عواقب خطرناک آن از ابعاد مختلف مورد بحث قرار گرفته و متخصصان و پژوهشگران، از زوایای گوناگونی بدان پرداخته اند، لیکن آنچه در این نوشتار مدنظر است، موضوع ازدواج و تشکیل خانواده در مصرف کنندگان قرص اکس می باشد.
برای ورود به بحث، اشاره به برخی نکات آماری ضروری است:
1- بیش از 68 درصد مصرف کنندگان اکستازی را در ایران، زنان و مردان 18 تا 26 ساله تشکیل می دهند و 36 درصد آنان هم در محدوده سنی 25 تا 29 سال قرار دارند. این بدان معنا است که نزدیک به 95 درصد معتادان اکس در کشورمان بین 18 تا 30 سال سن دارند و تنها 5 درصد آنها زیر 18 و یا بالاتر از 30 ساله اند.
2- بیش از 80 درصد این افراد مجرداند و تاکنون ازدواج نکرده اند. 4.3 درصد نیز متأهل و 10.5 درصد نیز مطلقه اند و ازدواج ناموفقی داشته اند.
3- به ازای هر 2 مرد آلوده به اکس، یک زن مبتلا است. یعنی حداقل 30 درصد مصرف کنندگان اکستازی را زنان و آنهم عمدتاً زنان جوان و مجرد، تشکیل می دهند. (برای مقایسه، بد نیست اشاره شود که این نسبت در مورد هروئین یک به 9 است و تنها 10 درصد افراد هروئینی را زنان تشکیل می دهند.)
براساس آمار اشاره شده می توان نتیجه گرفت: اکثر قریب به اتفاق مصرف کنندگان اکس در ایران را جوانان مجردی تشکیل می دهند که اولاً یک سوم آنها دختران جوان اند و ثانیاً همگی در سنین ازدواج و بهترین دوران جهت تشکیل خانواده قرار دارند و امکان اقدام به ازدواج در آنها و تصمیم به تشکیل خانواده در آنان را باید مدنظر قرار داد.
اما نکته حائز اهمیت این است که می توان پیش بینی نمود که مصرف اکستازی در این افراد احتمال ازدواج ناموفق را در آنان (در مقایسه با افراد سالم و غیر معتاد) بالاتر ببرد و این موضوع بر پیچیدگی معضل مصرف اکستازی بیافزاید. برخی دلایل و واقعیت هایی که مصرف اکستازی می تواند ریسک ازدواج ناموفق را در معتادان بیشتر کند عبارتست از: الف- از تأثیرات سوء و ناگوار اکستازی، تأثیر در عواطف و احساسات فرد است و فرد به مرور زمان دچار سطحی شدن عواطف، احساسات زودگذر و ناپایدار شده و مفهوم عشق، بخشش، تنفر، عفو و... برای او تغییر می نماید. بدیهی است که چنین تغییراتی برای ازدواج موفق و برقراری ارتباط عاطفی و روحی قوی، مستحکم و پایدار با همسر که از الزامات ازدواج است، مناسب نیست.
ب- اکستازی واضحاً در تمایلات جنسی فرد تأثیر گذاشته و منجر به تحریک رفتارهای جنسی مکرر و کنترل نشده در فاز سرخوشی پس از مصرف می شود. این واقعیت تلخ سبب می شود، فرد در شرایطی که هیچ کنترل و حتی آگاهی و بصیرتی نسبت به رفتار خود ندارد و به علت افزایش شدید و لجام گسیخته تمایلات جنسی، به تماس های جنسی مکرر و پرخطر با اطرافیان خود مبادرت نماید که قطعاً نتایج این اقدامات برای دختران جوان، دردناک تر خواهد بود.
علاوه بر این خطر آلودگی های دیگر مانند بیماری های مقاربتی بالاخص موارد صعب العلاج و یا غیرقابل درمان مانند ایدز و هپاتیت، که در این گونه رفتارهای پرخطر جنسی، به وفور دیده می شوند نیز در کمین این افراد است و به احتمال ناموفق بودن ازدواج فرد و ناکامی او در تشکیل خانواده بیشتر دامن می زند.
پ- وابستگی روانی ناشی از مصرف اکستازی که ناشی از اعتیادآوری شدید این ماده است و به دشواری هرچه بیشتر ترک آن منجر می شود نیز خطری است که موفقیت معتاد را در امر ازدواج تهدید می کند.
ت- اکستازی می تواند طیف گسترده ای از اختلالات و عوارض روانی در فرد ایجاد کند. اختلالات شدید در احساسات و عواطف، انواع اختلالات خواب، جنون، حملات ترس شدید(Panic Attack) ، افسردگی های شدید و مقاوم به درمان، زوال حافظه و فراموشی، بدبینی و پارانویا، توهمات شنیداری و دیداری، اشکال در تمرکز افزایش ریسک خودکشی و... برخی از این عوارض اند که همگی می توانند در روابط زناشویی فرد مؤثر باشند.
ث- عوارض جسمی اکستازی را نیز نباید فراموش کرد. مسمومیت کبدی و اختلال کارکرد این عضو حیاتی، کم خونی خطرناک آپلاستیک که در آن تولید تمام رده های سلول های خونی در مغز استخوان سرکوب و مهار می شود، اختلال عملکرد کلیه ها، کاهش وزن شدید و لاغری مفرط، آسیب های مغزی و سلسله اعصاب مرکزی، ضعف سیستم ایمنی، ضایعات پوستی و... و همچنین تغییرات چهره و ظاهر فرد، همگی نه تنها فرد را در انتخاب گزینه های مطلوب برای ازدواج با محدودیت مواجه می سازند، ممکن است پس از ازدواج هم منجر به از هم پاشیدگی خانواده شود.
ج- متأسفانه از لحاظ آماری، مصرف اکس با ناهنجاری های رفتاری دیگری نیز همراه است. آمار بزهکاری، تمایل به مصرف مواد مخدر و روانگردان دیگر، مصرف سیگار، الکلیسم و مصرف مشروبات الکلی، سوءسابقه کیفری و... در معتادان اکس و در مقایسه با افراد سالم بالا است و طبیعی است که بندرت یک فرد سالم حاضر به ازدواج یا تداوم زندگی با چنین افرادی است.
چ- تمام آنچه گفته شد، صرفاً مربوط به عوارض و عواقب خود قرص اکستازی است. این در حالی است که آنچه امروزه به عنوان قرص اکس و با عناوین و نام های مختلف عرضه می شود، عمدتاً در شرایطی کاملاً غیر بهداشتی و در مراکز و لابراتوارهای غیرمجاز تولید شده و حاوی انواع و اقسام مواد همراه و ناخالصی های گاه خطرناکی اند که می توانند عوارض سوء فراوانی داشته باشند که علاوه بر تهدید مضاعف سلامت جسمی و روانی فرد، برآینده شغلی و خانوادگی فرد تأثیر گذاشته و به ناکامی های دیگری مانند شکست در ازدواج منجر شوند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تاثیر اکستازی بر ازدواج

تاثیر اکستازی بر ازدواج


اگرچه معضل مصرف قرص های اکستازی و عواقب خطرناک آن از ابعاد مختلف مورد بحث قرار گرفته و متخصصان و پژوهشگران، از زوایای گوناگونی بدان پرداخته اند، لیکن آنچه در این نوشتار مدنظر است، موضوع ازدواج و تشکیل خانواده در مصرف کنندگان قرص اکس می باشد.
    برای ورود به بحث، اشاره به برخی نکات آماری ضروری است:
    1- بیش از 68 درصد مصرف کنندگان اکستازی را در ایران، زنان و مردان 18 تا 26 ساله تشکیل می دهند و 36 درصد آنان هم در محدوده سنی 25 تا 29 سال قرار دارند. این بدان معنا است که نزدیک به 95 درصد معتادان اکس در کشورمان بین 18 تا 30 سال سن دارند و تنها 5 درصد آنها زیر 18 و یا بالاتر از 30 ساله اند.
    2- بیش از 80 درصد این افراد مجرداند و تاکنون ازدواج نکرده اند. 4.3 درصد نیز متاهل و 10.5 درصد نیز مطلقه اند و ازدواج ناموفقی داشته اند.
    3- به ازای هر 2 مرد آلوده به اکس، یک زن مبتلااست. یعنی حداقل 30 درصد مصرف کنندگان اکستازی را زنان و آنهم عمدتاً زنان جوان و مجرد، تشکیل می دهند. (برای مقایسه، بد نیست اشاره شود که این نسبت در مورد هروئین یک به 9 است و تنها 10 درصد افراد هروئینی را زنان تشکیل می دهند.)
    براساس آمار اشاره شده می توان نتیجه گرفت: اکثر قریب به اتفاق مصرف کنندگان اکس در ایران را جوانان مجردی تشکیل می دهند که اولاً یک سوم آنها دختران جوان اند و ثانیاً همگی در سنین ازدواج و بهترین دوران جهت تشکیل خانواده قرار دارند و امکان اقدام به ازدواج در آنها و تصمیم به تشکیل خانواده در آنان را باید مدنظر قرار داد.
    اما نکته حائز اهمیت این است که می توان پیش بینی نمود که مصرف اکستازی در این افراد احتمال ازدواج ناموفق را در آنان (در مقایسه با افراد سالم و غیر معتاد) بالاتر ببرد و این موضوع بر پیچیدگی معضل مصرف اکستازی بیافزاید. برخی دلایل و واقعیت هایی که مصرف اکستازی می تواند ریسک ازدواج ناموفق را در معتادان بیشتر کند عبارتست از: الف- از تاثیرات سوء و ناگوار اکستازی، تاثیر در عواطف و احساسات فرد است و فرد به مرور زمان دچار سطحی شدن عواطف، احساسات زودگذر و ناپایدار شده و مفهوم عشق، بخشش، تنفر، عفو و... برای او تغییر می نماید. بدیهی است که چنین تغییراتی برای ازدواج موفق و برقراری ارتباط عاطفی و روحی قوی، مستحکم و پایدار با همسر که از الزامات ازدواج است، مناسب نیست.
    ب- اکستازی واضحاً در تمایلات جنسی فرد تاثیر گذاشته و منجر به تحریک رفتارهای جنسی مکرر و کنترل نشده در فاز سرخوشی پس از مصرف می شود. این واقعیت تلخ سبب می شود، فرد در شرایطی که هیچ کنترل و حتی آگاهی و بصیرتی نسبت به رفتار خود ندارد و به علت افزایش شدید و لجام گسیخته تمایلات جنسی، به تماس های جنسی مکرر و پرخطر با اطرافیان خود مبادرت نماید که قطعاً نتایج این اقدامات برای دختران جوان، دردناک تر خواهد بود.
    علاوه بر این خطر آلودگی های دیگر مانند بیماری های مقاربتی بالاخص موارد صعب العلاج و یا غیرقابل درمان مانند ایدز و هپاتیت، که در این گونه رفتارهای پرخطر جنسی، به وفور دیده می شوند نیز در کمین این افراد است و به احتمال ناموفق بودن ازدواج فرد و ناکامی او در تشکیل خانواده بیشتر دامن می زند.
    پ- وابستگی روانی ناشی از مصرف اکستازی که ناشی از اعتیادآوری شدید این ماده است و به دشواری هرچه بیشتر ترک آن منجر می شود نیز خطری است که موفقیت معتاد را در امر ازدواج تهدید می کند.
    ت- اکستازی می تواند طیف گسترده ای از اختلالات و عوارض روانی در فرد ایجاد کند. اختلالات شدید در احساسات و عواطف، انواع اختلالات خواب، جنون، حملات ترس شدید(Panic Attack) ، افسردگی های شدید و مقاوم به درمان، زوال حافظه و فراموشی، بدبینی و پارانویا، توهمات شنیداری و دیداری، اشکال در تمرکز افزایش ریسک خودکشی و... برخی از این عوارض اند که همگی می توانند در روابط زناشویی فرد مؤثر باشند.
    ث- عوارض جسمی اکستازی را نیز نباید فراموش کرد. مسمومیت کبدی و اختلال کارکرد این عضو حیاتی، کم خونی خطرناک آپلاستیک که در آن تولید تمام رده های سلول های خونی در مغز استخوان سرکوب و مهار می شود، اختلال عملکرد کلیه ها، کاهش وزن شدید و لاغری مفرط، آسیب های مغزی و سلسله اعصاب مرکزی، ضعف سیستم ایمنی، ضایعات پوستی و... و همچنین تغییرات چهره و ظاهر فرد، همگی نه تنها فرد را در انتخاب گزینه های مطلوب برای ازدواج با محدودیت مواجه می سازند، ممکن است پس از ازدواج هم منجر به از هم پاشیدگی خانواده شود.
    ج- متاسفانه از لحاظ آماری، مصرف اکس با ناهنجاری های رفتاری دیگری نیز همراه است. آمار بزهکاری، تمایل به مصرف مواد مخدر و روانگردان دیگر، مصرف سیگار، الکلیسم و مصرف مشروبات الکلی، سوءسابقه کیفری و... در معتادان اکس و در مقایسه با افراد سالم بالااست و طبیعی است که بندرت یک فرد سالم حاضر به ازدواج یا تداوم زندگی با چنین افرادی است.
    چ- تمام آنچه گفته شد، صرفاً مربوط به عوارض و عواقب خود قرص اکستازی است. این در حالی است که آنچه امروزه به عنوان قرص اکس و با عناوین و نام های مختلف عرضه می شود، عمدتاً در شرایطی کاملاً غیر بهداشتی و در مراکز و لابراتوارهای غیرمجاز تولید شده و حاوی انواع و اقسام مواد همراه و ناخالصی های گاه خطرناکی اند که می توانند عوارض سوء فراوانی داشته باشند که علاوه بر تهدید مضاعف سلامت جسمی و روانی فرد، برآینده شغلی و خانوادگی فرد تاثیر گذاشته و به ناکامی های دیگری مانند شکست در ازدواج منجر شوند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مادران سیگاری، قاتل نوزادان خود هستند

مادران سیگاری، قاتل نوزادان خود هستند
نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که سیگار کشیدن مادران باردار مهمترین و خطرناک‌ترین فاکتور سندرم مرگ ناگهانی نوزاد است که به تلف شدن کودک در داخل رحم مادر منجر می‌شود.

بررسی‌های علمی حاکیست؛ نوزادانی که در رحم در معرض دود سیگار قرار می‌گیرند، میزان محرک‌های مغزی در آنها کاهش پیدا می‌کند.

به گفته محققان؛ محرکهای مغزی با افزایش هوشیاری،‌ توان ماهیچه‌ای، ضربان قلب و تنفس در ارتباط هستند. بر اساس این تحقیق، دود سیگار، خواب جنین را مختل می‌کند.

دکتر رزماری هورن پژوهشگر ارشد این تحقیق در مرکز تحقیقات نوزادان ریتچی در دانشگاه موناش ملبورن در این باره خاطرنشان ساخت که کاهش محرکها و انگیزشهای مغزی از خواب در جنین‌های قربانی سندرم مرگ ناگهانی مشاهده می‌شود.

آمارها نشان می‌دهد که سندرم مرگ ناگهانی نوزاد سومین عامل اصلی مرگ و میر نوزادان در آمریکا است.

این پژوهش روی 12 نوزاد سالم انجام گرفت که مادران آنها در دوران بارداری به طور متوسط روزانه 15 سیگار می‌کشیدند.

به گفته کارشناسان؛ 15 تا 25 درصد از زنان باردار در کشورهای غربی در دوران حاملگی سیگار می‌کشند که این آمار متخصصان را نگران کرده است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مصرف آجیل ، چربی های بد بدن را از بین می برد

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران:مصرف آجیل ، چربی های بد بدن را از بین می برد
آجیل سالم به علت داشتن چربی های خوب از جمله LDL کم و HDL‌ بالا باعث از بین بردن چربی های بد بدن می شود.

ناصر کلانتری درگفتگو با خبرنگارسلامت نیوز افزود: از آنجائیکه آجیل دارای روغن گیاهی و بدون کلسترول است  به همین علت مصرف آجیل بدون رنگ و نمک وبو دار به سلامتی بدن کمک می کند.


وی بیان داشت: با توجه به اینکه آجیل دارای کالری است و مصرف آن باعث افزایش وزن بدن فرد می شود بنابراین افرادی که آجیل مصرف می کنند باید از مصرف غذایی خود کم کنند تا باعث به هم خوردن تعادل غذایی بدنشان نشود.


دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران بیان داشت: درحالت متعارف هر فرد سالم بزرگسال می تواند  روزانه بین 40تا 50 گرم آجیل مصرف کند که در کودکان این میزان به 20 گرم خواهد رسید.


وی با اشاره به اینکه کهنگی آجیل برای سلامتی افراد بسیار مضر است خاطرنشان کرد: کهنگی آجیلی باعث فساد روغن موجود در آجیل می شود و خواص مثبت واثر بخشی آجیل را از بین می برد.


کلانتری اظهارکرد:  با وجودی که آجیل های موجود در بازاردارای رنگ و نمک هستند بنابراین لازم است که کمتر از میزان استاندارد مصرف شود و این برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی،‌ افراد دارای فشارخون بالا و کسانی که مستعد چاقی و اضافه وزن هستند مصرف آجیل توصیه نمی شود.


وی تصریح کرد:‌ مصرف روزانه بین 3 تا 5 عدد میوه کوچک و متوسط برای بزرگسالان و کودکان توصیه می شود که مصرف بیش از اندازه آن باعث به هم خوردن تعادل بدن و کمبود دریافت پروتئین ها و کربوهیدارت ها می شود که این مسئله سلامتی فرد را به خطر می اندازد.

کلانتری اضافه کرد: افرادی که مبتلا به نارسایی کلیه و دفع برخی املاح مثل سدیم و پتاسیم و فسفرهستند خوردن میوه توصیه نمی شود.


دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران ادامه داد: با توجه به اینکه حداکثر ده درصد از انرژی بدن باید به وسیله قند سالم تامین شود بنابراین مصرف شیرینی تا زمانی که میزان قند سالم بدن را برهم نزند توصیه نمی شود.

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

شرح انتظارات از مراکز بهداشتی درمانی در آموزش سلامت

شرح انتظارات از مراکز بهداشتی درمانی در آموزش سلامت :

 

1 -  تعیین و مشخص نمودن وضعیت موجود در زمینه مسائل و مشکلات بهداشتی منطقه و اولویت بندی آنها و مشخص کردن سهم آموزش در هر مشکل

2 -     نیازسنجی آموزشی از نیروهای تحت پوشش مرکز و نیازسنجی از مردم منطقه

3 -  بررسی باورها ، ارزش ها و عادات مردم در خصوص مسائل بهداشتی و برنامه ریزی برای رفع عادات غلط

4 -     برنامه ریزی آموزشی بر اساس تعیین اولویت بندی مشکلات بهداشتی منطقه

5 -     تهیه جدول زمان بندی آموزشی ( جدول گانت )

6 -     اجرای برنامه های آموزشی با روش نوین و متناسب با مخاطب در منطقه تحت پوشش

7 -     نظارت و ارزشیابی در اجرای برنامه های آموزشی

8 -  نظارت بر شیوه های آموزشی که توسط خانه های بهداشت ارایه می شود با توجه به گروه مخاطب

9 -     تقویت مشارکت مردمی در برنامه ریزی ، اجرا و ارزشیابی مسایل سلامت

10 -  توانمند کردن شوراهای بهداشتی و اسلامی در راستای جلب مشارکت مردم در امر سلامت

11 -  افزایش آگاهی و نگرش و توانمندسازی مردم به منظور تصمیم گیری صحیح و مسئولیت در قبال سلامتی خودشان

12 -     همکاری با بهورز در زمینه آموزش هایی که از حیطه بهورز خارج است

13 -  برقراری سیستم مستند سازی فعا لیت ها

14 -  برقراری سیستم گزارش دهی منظم فعا لیت ها

15 -  تشکیل با نک اطلا عا تی رسا نه های آموزشی و منا بع علمی سلا مت

16 -  برقراری سیستم تشویق در نوآوری ها و فعا لیت های خاص

17 – برگزاری آزمون های علمی و مهارتی از بهورزان و سایر پرسنل در زمینه آموزش سلا مت

18 -  بررسی رسا نه های مورد اقبال مردم منطقه از نظر نوع و اقدام جهت تهیه و توزیع این نوع رسا

شرح انتظارات ازخانه های بهداشت در آموزش سلامت :

1 -      مشخص نمودن مسایل و مشکلات بهداشتی روستای اصلی و قمر

2 -     تعیین اولویت های بهداشتی

3 -     برنامه ریزی آموزشی در راستای اولویت های بهداشتی

4 -     تهیه جدول زمان بندی شده آموزشی

5 -  بکارگیری شیوه های مختلف آموزش و اجرای برنامه های آموزشی با توجه به گروه مخاطب

6 -     استفاده فعال از رابطین بهداشت جهت آموزش ها

7 -     جلب مشارکتهای مردمی برای فعالیت های بهداشتی

8 -     تشکیل شوراهای بهداشتی با افراد کلیدی روستا

9 -     پیگیری موارد مصوب در صورت جلسات شوراهای بهداشتی محل

10-  توزیع صحیح نشریات آموزشی ( پمفلت و تراکت ) به مردم منطقه با توجه به گروه مخاطب و استفاده صحیح از رسانه های کمک آموزشی در اجرای آموزش

11 – نگهداری و لیست بندی رسا نه های آموزشی و منا بع علمی سلا مت

12 -  نصب رسا نه ها ی آموزشی ( پوستر و ....) در محل مناسب و در معرض دید مراجعه کنندگان  در مدت منا سب ( یک ما ه) وبا توجه به اولویت های بهداشتی و فصلی

13 -  گزارش دهی منظم و مستند از فعا لیت های آموزشی

14 -  مطالعه منابع علمی آموزش سلا مت (  جزوه دستورالعمل آموزش بهداشت برای بهورزان ) و بکار گیری آن در آموزش ها



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

فاصله بهره‌مندی طبقات محروم و غنی از سلامت در سال‌های اخیر بیشتر شده‌است

فاصله بهره‌مندی طبقات محروم و غنی از سلامت در سال‌های اخیر بیشتر شده‌است
علیرضا مرندی معتقد است که شعار عدالت در سلامت اجرایی نشده و باید در سال اصلاح الگوی مصرف اعتبارات حوزه سلامت به جای خرید تجهیزات و داروهای گران صرف بیماران محروم شود.

وزیر اسبق بهداشت و درمان با انتقاد از اجرایی نشدن شعار عدالت در سلامت گفت: در سال‌های اخیر فاصله طبقات محروم و ثروتمند در استفاده و بهره مندی از خدمات سلامت را کم که نکرده بلکه بیشتر هم کرده‌ایم.
علیرضا مرندی در گفت‌وگو با ایلنا در آستانه هفته سلامت و در بیان اولویت‌های حوزه بهداشت و درمان افزود: مسایل زیربنایی، ارتقای سلامت، پیشگیری از بیماری‌ها و برقراری عدالت در سلامت باید بیش از گذشته مد نظر قرار گیرد.
او ادامه داد: در حال حاضر درمان محوری به عنوان اولین اصل توجه در نظام سلامت مورد توجه است در حالی که باید به پیشگیری از بیماری ها تاکید شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس علت درمان محوری را توجیه نشدن سلامت به معنای واقعی دانست و گفت: عمده سرمایه گذاری در حوزه سلامت به دنباله روی از شرکت های تولیدکننده تجهیزات پزشکی گران قیمت و داروهای گران معطوف شده که در صدر آنها آمریکا و کشورهای پیشرفته قرار دارند.
مرندی تصریح کرد: کشورهایی مانند آمریکا که مورد تقلید قرار گرفته اند در سال های اخیر به دنباله روی از کمپانی های عظیم سازنده تجهیزات گران به مرز ورشکستگی رسیده اند و کشور ما نیز همان اشتباه را تکرار می کند.
مرندی افزود: کشورهای پیشرفته با سرانه بالای درمان در حالی که از ایران ثروتمندتر هستند به اشتباه خود پی‌برده‌اند و ایران نیز باید به کشورهای مانند کوبا و سریلانکا که به بحث پیشگیری و ارتقای سلامت توجه می‌کند نگاه کند.

-عدالت در سلامت هدفمند نبوده است
وزیر اسبق بهداشت و درمان کشور اظهار کرد: به جای توجه به مباحث مربوط به ابعاد روانی و اجتماعی افراد توجه به ابعاد جسمانی بیشتر تاکید می شود در حالی که اگر به عوامل اجتماعی با رویکردی مناسب نگریسته می شد بعد عدالت در سلامت نیز کاربردی می شد.
او افزود: نظام جمهوری اسلامی برای ایجاد عدالت و با این محور تشکیل و تلاش کرده اما در حوزه سلامت هدفمند عمل نشده و عدالت محوری به نتیجه نرسیده است.
مرندی معتقد است که مفهوم عدالت در سلامت بهره مندی یکنواخت عامه مردم از خدمات سلامت است که متاسفانه تلاش نکرده‌ایم افرادی که از نظر اقتصادی و محل سکونت و طبقه اجتماعی محروم هستند به اندازه افراد ثروتمند از خدمات بهره مند شوند.
او افزود: افرادی که در شهرستان های محروم کشور دسترسی کمتری به خدمات سلامت دارند فرهنگ و آگاهی کمتری نیز به مسایل بهداشتی دارند بنابراین نیازمند خدمات بهتر هستند.

-رتبه ایران از نظر سلامت سال به سال در حال سقوط است
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: زمانی که رتبه ایران در جهان 37 بود، کشورهای دیگر به عدالت در سلامت توجه کردند و ایران به دلیل بی توجهی با این مقوله سال به سال به روند نزولی خود نزدیک شد به طوری که هم اکنون در جایگاه 123 جهان قرار دارد.
او ادامه داد: طبق مصوبه بهداشت جهانی که یک ماه و نیم آینده در جلسه وزرای بهداشت در ژنو مطرح خواهد شد بر سیستم ارایه خدمات و مراقبت های اولیه بهداشت و رسیدن به عدالت در سلامت تاکید می شود.
مرندی گفت: مقدمات طرح این مصوبه فراهم شده و در کمیته اجرایی سازمان جهانی بهداشت نیز مصوب شده است.

-در سال اصلاح الگوی مصرف اعتبارات صرف محرومان شود
نماینده مردم تهران در مجلس هشتم با اشاره به نام گذاری سال 88 به سال اصلاح الگوی مصرف، خواستار برنامه ریزی مجدد و هزینه شدن اعتبارات سلامت برای مردم محروم شد.
مرندی تصریح کرد: اعتبارات به جای صرف در تجهیزات پزشکی که وسیله ابتذال پزشکان را گاهی فراهم می کند باید در جهت ارتقای سلامت هزینه شود.
او اجرای سیستم ارجاع و طرح پزشک خانواده و ارتقای شبکه بهداشت در کشور را راه حلی برای درمان معضلات کنونی نظام سلامت دانست.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

سلامت زانو

ایجاد مدرسه سلامت زانو در جهت حفظ و حراست از سلامت زانو از طریق آموزش‌های مناسب و استفاده صحیح از مفصل از جمله وظایف مهم نظام سلامت کشور است
متن کل خبر : دکتر محمدرضا هادیان، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در حاشیه برگزاری هجدهمین کنگره فیزیوتراپی ایران گفت: مفصل زانو مهمترین مفصل متحمل وزن بدن انسان می‌باشد و در تمام فعالیت‌های انسان مانند ایستادن، راه رفتن و حتی نشستن در معرض فشارهای مکانیکی زیاد قرار دارد که ناشی از وزن، حمل بار و حتی اتخاذ یک موقعیت ثابت می‌باشد. وی گفت: تصور غلط بعضی بر این است که صرفا با حذف فشار روی مفصل و ثابت نگهداشتن آن، مشکل حل می‌شود در صورتی که عدم تحرک مناسب، خود خطرات جدی مانند آرتروز مفصل را در پی دارد چرا که تغذیه مفصل از طریق تحرک صورت می‌گیرد.

هادیان فشارهای طولانی و ثابت روی مفصل را مانند فشار روی یک اسفنج آغشته به آب دانست که در اثر فشار، آب خود را از دست می‌دهد و مفصل در این شرایط آماده تخریب می‌شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران عادت‌های غلط در زندگی روزمره مانند نحوه نشستن به صورت چهارزانو، چمباتمه زدن را از جمله موارد تشدید کننده آسیب به مفصل زانو ذکر کرد و گفت: در این حالت ما با دو مساله روبرو هستیم اول موارد پیشگیرانه از ابتلا به آسیب‌های مفصل زانو و دوم راه حل درمان نارسایی‌های ایجاد شده و آنچه مسلم است اصرار بر ادامه روشهای غلط زندگی انسان را حتی از سنین پایین مانند 30 سالگی مستعد ابتلا به آرتروز می‌کند.
وی با اشاره به اینکه عضلات در بدن همانند کمک فنرها در ماشین عمل می‌کنند و مانع از ایجاد فشار روی اسکلت استخوانی و مفاصل بدن می‌شوند، راهکارهای پیشگیرانه و درمانی لازم در این زمینه را شامل تقویت عضلات چهار سر ران و عضلات پشت ران، هماهنگی در تقویت عضلات،‌کاهش وزن، تغذیه صحیح، تحرک مناسب و انجام ورزش‌های درست عنوان کرد.

دکتر هادیان یکی از مهمترین فاکتورهای پیشگیرانه و درمان آسیب‌های مفاصل زانو را کاهش وزن دانست و گفت: ‌با عنوان مثال فشار وارد بر مفصل زانو در هنگام بالا رفتن از پله‌ها معادل سه برابر وزن بدن و در هنگام پایین آمدن 7، 8 برابر وزن بدن می‌باشد که خود دلیل محکمی در کاستن وزن بدن در جهت سلامتی مفاصل و بخصوص مفصل زانو می‌باشد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چگونه چاقی ران را از بین ببریم؟

آیا می توان چربی قسمت خاصی از بدن را کاهش داد؟
پاسخ خیر است. شما نمی توانید با رژیم لاغری، تصمیم بگیرید که قسمت خاصی از بدنتان را لاغر کنید. هر رژیمی را که رعایت کنید یا هر نوع ورزشی را که انجام دهید، این بدن شما است که تصمیم می گیرد چربی کدام قسمت از بدن را بسوزاند. حتی با ورزش هم ، فقط عضلات اندام خاصی از بدن پرورش می یابد ولی چربی آن منطقه نمی سوزد.

اما چگونه چربی اضافی ران ها را از بین ببریم؟
برای این کار هیچ دارو و هیچ رژیم خاصی موثر نیست. پس راه حل چیست؟

هر یک از ما دارای ساختار بدنی خاصی هستیم و در اثر اضافه شدن وزن، چربی در مناطق خاصی از بدن ما انباشته می شود و

تنها راه تغییر حجم چربی در یک منطقه خاص مثل ران ها، تغییر عادات غذایی است. با رعایت یک « رژیم لاغری اصولی و علمی» چربی بدن می سوزد . این رژیم لاغری، یک رژیم کلی برای تمام بدن است نه فقط برای یک قسمت از آن. اگر چربی در منطقه ران جمع شده باشد با اجرای رژیم لاغری به مرور ران ها متناسب می شوند.ولی انجام این امر در یک شب امکان پذیر نیست. پس فردی که رژیم لاغری می گیرد، باید صبر و حوصله فراوانی داشته باشد. یک رژیم متعادل ومناسب رژیمی است که مقادیر بالایی میوه و سبزی و کربوهیدرات های پیچیده داشته باشد ومقدار چربی آن کم باشد و نیاز پروتئین بدن را تامین کند.

تنها راه غیر رژیمی بر طرف کردن چربی ران، لیپوساکشن(برداشتن چربی اضافی بدن با عمل جراحی) است که علاوه بر مشکلات و هزینه فراوان، اثرش بسیار موقتی است و با پرخوری، ران ها مجدداً به حالت اولیه باز می گردند.

در مورد ورزش هم باید عرض کنم که هیچ نوع ورزش خاصی وجود ندارد که چربی منطقه خاصی از بدن را از بین ببرد، بلکه عضلات آن قسمت را قوی می کند.

چرا ران های من چاق می شوند؟
در زنان، چربی در اندام های تحتانی بدن ذخیره می شود تا اندام های تناسلی را در برابر ضربات محافظت کند. پس از یائسگی، تراکم چربی در قسمت های بالای بدن و کمر بیشتر شده و بدن حالت مردانه می گیرد.

خصوصیات ژنیتیکی افراد بر محل ذخیره چربی اضافی بدن موثر است. برای مثال اگر خانم های خانواده ما در قسمت ران چاق می شوند، ما نیز در معرض چاقی ران هستیم، درست همانطور که خصوصیات اسکلتی را از خانواده به ارث می بریم.

حتی اگر ژن چاقی ران در ما وجود داشته باشد، ولی خود چربی را که به ارث نمی بریم! یعنی بایستی با دریافت کافی و مناسب مواد غذایی و انجام فعایت بدنی ، از بروز چاقی و تجمع چربی اضافی در بدن جلوگیری کنیم.

دلیل اصلی چاق شدن ران ها چیست؟
دلیل اصلی چاق شدن ران، شکم و هر جای دیگر بدن، نحوه غذا خوردن ما است. به خاطر داشته باشید با پرخوری و عدم فعالیت بدنی، مواد غذایی اضافی به صورت چربی در بدن ما انباشته می شوند و دچار چاقی و اضافه وزن می شویم. پس تنها راه خلاص شدن از این چربی ها اضافی، تغییر عادات غذایی غلط و کمتر خوردن است، مخصوصاًمصرف کمتر چربی . به این صورت که چربی های اشباع مثل روغن نباتی جامد، کره و چربی گوشت را به مقدار خیلی کم مصرف کنید. از خوردن غذاهای پرچرب و سرخ شده مثل انواع ساندویچ های سوسیس و کالباس سس دار، پیتزا ( مقدار زیادی پنیر پیتزا دارد) خودداری کنید.

همچنین از خوردن تنقلات و مواد غذایی که دارای انرژی بالا و مواد مغذی کم هستند ، پرهیز کنید. در عوض در برنامه غذایی روزانه خود از انواع میوه ها و سبزی ها به مقدار فراوان ، لبنیات کم چرب و مقادیر کافی نان، برنج ، غلات، حبوبات، تخم مرغ و گوشت ( اگر مرغ و ماهی باشد خیلی بهتر است) استفاده کنید.

علاوه بر رعایت غذایی، بایستی به طور منظم و مداوم فعالیت بدنی داشته باشید. به طور مثال روزی نیم تا یک ساعت پیاده روی کنید. یا اینکه در یک کلاس ورزشی ثبت نام کرده و یا خودتان در منزل به تنهایی یا همراه با برنامه های ورزشی رادیو و تلویزیون نرمش کنید.

چگونه از شر این چربی ها خلاص شویم؟
یک شروع خوب برای این کار، دقت در میزان مصرف چربی ها و قندهاست. خیلی از افراد بر این عقیده اند که ما خیلی کم چربی مصرف می کنیم ولی حقیقت امر این است که بدون اینکه خودشان احساس کنند، خیلی بیشتر از نیازشان چربی مصرف می کنند. چون بسیاری از چربی های دریافتی ما در غذا مخفی است و ما متوجه نمی شویم که مقدار زیادی چربی مصرف کرده ایم.

مثلاً سس موجود در ساندویچ حداقل 8 گرم چربی دارد یا یک مشت بادام زمینی 26 گرم چربی دارد و یا یک فنجان شیر معمولی 7 گرم چربی دارد. پس ما چربی را مصرف می کنیم بدون آنکه خودمان متوجه شویم.

ولی منظور ما این نیست که شیر و بادام زمینی را که دارای فواید زیادی هستند، مصرف نکنید. بلکه بایستی به مقدار کافی و لازم از این دو ماده غذایی و سایر خوراکی ها دریافت کنید. به این صورت که اگر در معرض چاقی هستید از لبنیات کم چربی ( حداقل 3 لیوان در روز) و نیز آجیل به مقدار حساب شده استفاده کنید.

و در نهایت؛

برای آنکه اندامی متناسب داشته باشیم، همیشه باید مراقب آنچه که می خوریم باشیم و به طور منظم ورزش ونرمش کنیم.

پس بطور خلاصه می توان گفت:
1) اجرای یک رژیم متعادل

2) انجام تمرینات ورزشی ملایم

3) داشتن صبر و حوصله فراوان،

به شما کمک می کند که ران های خوش فرم و متناسبی داشته باشید

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)