بک لینک -
سايت پیش بینی
وان ایکس بت
سایت شرط بندی انفجار
سایت شرط بندی
سایت بازی انفجار
سایت شرط بندی فوتبال
سایت enfejar
بت فوروارد
جت بت
سایت پیش بینی فوتبال
ثبت نام بازی انفجار
sibbet90
سایت سیب بت
ورود به سایت بازی انفجار
وان ایکس بت
سایت بازی انفجار
پوکر آنلاین
بت بال 90
انفجار آنلاین
جت بت
بازی انفجار
سایت بازی انفجار
 مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران .

مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران

عکس



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

جوک

معلم: به شخصی که با وجود عدم علاقه حاضرین، به حرف زدنش ادامه میده چی میگن؟
شاگرد: بهش میگن معلم
clown

پنج تا ترک پولاشونو رو هم میذارند تاکسی می خرند بعد از چند وقت ورشکست می شند اگه گفتی چرا ؟
اخه پنج تایی با هم می رفتن مسافرکشی

یه آقاهه سنگ کلیه داشته. میره دکتر میگه: آقای دکتر من سنگ دارم. دکتر میگه: عقب عقب بیا خالیش کن.

ترکه داشته دعا می کرده، میگفته: خدایا مرا نیامرز... میگن: بابا این چه جور دعا کردنه!؟ میگه: آخه دارم شکسته نفسی می کنمraised eyebrow

 

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تصویر



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چگونگی تغذیه خوب در ما ه مبارک رمضا ن

در رابطه با تغذیه انسانها همیشه مصرف متعادل و میانه روی همراه با تنوع در مصرف توصیه می شود مخصوصا ماه رمضان که مسلمانان از طلوع تا غروب خورشید ناشتا هستند . برای سالم ماندن یکی از مهمترین نکات مصرف از گروههای اصلی غذایی می باشد. تغذیه صحیح در ماه رمضان بسیار اهمیت دارد و باید مواد غذایی نظیر گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و سبزی ها، قسمت اعظم رژیم غذایی شخص را در برگیرد. البته همراه با مصرف مواد غذایی آب را فراموش نکنید.

مصرف تمام مواد غذایی باید روی اصول و برنامه باشد.مثلا اگر می گوییم لبنیات خوب است، باید در نظر داشته باشیم که مصرف بالای لبنیات بدون مصرف آب به میزان کافی، ایجاد سنگ های مجاری ادراری را بسیار افزایش می دهد. مصرف مواد پروتئینی (گوشت، مرغ، لبنیات و ماهی) به تنهایی کافی نیست، بلکه در کنار آنها باید از سبزیجات، سالاد، آب و حبوبات استفاده نمود تا از یبوست جلوگیری شود و باید در نظر داشت که مصرف زیاد غذاهای پروتئینی باعث تشنگی می شود. در خصوص کودکان و نوجوانانی که برای اولین بار روزه می گیرند، باید تمام مواد مغذی در رژیم غذایی آنها گنجانده شود. این نوجوانان باید در وعده سحر به مقدار کافی غذا بخورند و آب میوه هایی مثل هویج و گوجه فرنگی را بسیار مصرف نمایند.

چگونگی روزه گرفتن در ماه رمضان
روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان منافع معنوی، فیزیکی، روحی و اجتماعی به همراه دارد، ضمن اینکه باید رعایت نکات پزشکی و نحوه تغذیه نیز مورد توجه قرار گیرد. بنابراین نیاز به مصرف غذای زیاد هنگام افطار و سحر نیست، بلکه آنچه مهم است نحوه رژیم غذایی در این ماه است. بدن مکانیسم های تنظیم کننده ای دارد که در طی روزه داری فعال می شوند و سوخته شدن مؤثر چربی بدن در این ماه رخ می دهد. یک رژیم غذایی متعادل برای حفظ سلامت و فعالیت فرد در طی ماه رمضان کافی است. اختلالات بوجود آمده در این ماه ناشی از مصرف زیاده از حد غذا، مصرف نامتعادل غذا و خواب کم است.

سحر:
سحری را سبک مصرف کنید.

افطار:
نیاز فوری بدن در هنگام افطار به دست آوردن یک منبع انرژی به شکل گلوکز(قند خون) برای هر سلول زنده به خصوص سلول های مغز و اعصاب است. خرما و آب میوه منابع خوب قند هستند، لذا هنگام افطار مصرف خرما، آب میوه، سوپ سبزیجات با رشته به منظور حفظ تعادل قند، آب و مایعات بدن توصیه می شود.

شام:
- گروه گوشت: مرغ، گوسفند، گاو، گوساله، ماهی و.. .

- گروه نان وغلات: این گروه منبع خوبی از کربوهیدرات های مرکب هستند و تأمین کننده انرژی، پروتئین، مواد معدنی و فیبرهای غذایی می باشند.

- گروه لبنیات ( شیر، ماست، پنیر و…) شیر و محصلات لبنی منابع خوب پروتئین و کلسیم هستند که برای حفظ بافت بدن و عملکرد های متعدد فیزیولوژیک ضروری می باشد.

- گروه سبزیجات: سبزیجات منبع خوب فیبرهای غذایی، ویتامین A و سایر مواد شیمیایی گیاهی که آنتی اکسیدان هستند، می باشد. این مواد در جلوگیری از سرطان، بیماری های قلبی عروقی و بسیاری از بیماری های دیگر مفید است.

- گروه میوه ها: میوه را به عنوان آخرین قسمت شام یا فاصله کمی بعد ازشام مصرف کنید تا باعث سهولت هضم غذا شده و از بروز بسیاری از مسائل جلوگیری کند. میوه های ترش، ویتامین C بدن را فراهم می کنند میوه ها منبع خوبی از فیبرهای غذایی هستند. میوه ها و مخلوطی از مغزها را می توان بعد از شام یا قبل از خواب مصرف کرد.

کاهش وزن و افزایش چربی خون به علت بدخوری و پُرخوری در ماه رمضان
بسیاری از افراد طی این ماه به لحاظ تغذیه دچار بد خوری و یا پُرخوری شده و در تغذیه افراط می کنند به گونه ای که ممکن است، حتی وزن فردی کاهش یافته، اما میزان چربی خونشان افزایش یابد، بنابراین علت اصلی این مشکلات افراط در مصرف شیرینی جات است چون شیرینی جات، مواد قندی و چربی ها، به راحتی سلامت مصرف کنندگان را با خطر مواجه می کند.

بنابراین باید از مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ کرده به شدت خودداری کرد، چون برخلاف آنچه که مردم گمان می کنند که طی ماه رمضان به واسطه روزه گرفتن وزن افراد کم می گردد و همچنین افرادی که دچار چربی خون بالا هستند، چربی خون آنها کاهش می یابد، در بسیاری از موارد مشاهده شده که پس از ماه رمضان نه تنها باعث کاهش وزن نشده، بلکه موجب افزایش وزن و چربی هم می شود.

اگر روزه به شیوه مناسب انجام نشود یعنی رژیم غذایی به گونه ای باشد که کالری بیش از حد ممکن وارد بدن شود، به طور حتم به بدن آسیب می رسد. بنابراین اگر روزه داری به شیوه صحیح انجام شده باشد، می تواند با کاهش کالری در بدن، نوع خوب کلسترول یا HDL را در بدن افزایش داده و موجب کاهش کلسترول بد یا LDL شود. در غیر این صورت کلسترول بد خون افزایش می یابد.

مصرف زیاد مواد غذایی چرب هنگام افطار باعث بی اشتهایی در هنگام سحر می شود، چون هضم چربی ها در بدن نیازمند مدت زمان طولانی تراست، استفاده از خوراکی ها و مواد غذایی تا دیر وقت و به تأخیر انداختن زمان خواب، موجب بی اشتهایی و بی حوصلگی هنگام سحر می شود، بنابراین اگر وعده افطار به صورت مناسب مصرف شود مشکلی برای وعده سحر ایجاد نخواهد شد.
مصرف میوه جات بعد از هر وعده غذایی پیشنهاد می شود. همچنین رژیم غذایی متعادل علاوه بر بهبود فراسنجهای کلسترول خون، سبب کاهش اسید معده و از یبوست و دیگر مشکلات گوارشی پیشگیری می کند و در نهایت شیوه زندگی سالم و فعالی را موجب می شود.

در تحقیقی در اردن :کاهش معنی داری در تعداد نمونه ای که مبادرت به خودکشی نموده اند در این ماه ثبت شد. در انگلستان الگویی از ماه رمضان برای کاهش سیگار کشیدن بخصوص در میان آفریقایی ها و آسیایی ها مورد استفاده سازمان ها و مرکز سلامتی مختلفی قرار گرفته است .

روزه داری در ماه رمضان مزایای روحی، روانشناختی دارد. با این حال، در صورتیکه بطور صحیح عمل نشود ممکن است مشکلاتی را همراه داشته باشد.

نکته :
نیازی به مصرف زیاد غذا در وعده های افطار، شام و سحر نیست زیرا بدان واجد مکانیسم تنظیمی ست که در خلال روزی داری فعال می شود و چربی بدن بطور موثر مصرف می شود. مشکلات سلامت در نتیجه مصرف زیاد غذا و غذاهایی رژیم نا متعادل ممکن است نمایان شود و خواب ناکافی را سبب می شوند.

توصیه مقدار مصرف هر گروه غذایی :
به طبق عملکرد پیامبر اکرم و یافته های حاصل از تحقیقات ، توصیه های غذایی ذیل پیشنهاد می گردد.
۱- گروه نان و غلات ، برنج ، ماکارونی ، بیسکویت ۶ تا ۱۱ سروینگ در روز
۲- گروه گوشت ، حبوبات ، و دانه ها ۲ تا ۳ سروینگ در روز
۳- گروه شیر و لبنیات ۲ تا ۳ سروینگ در روز
۴- گروه سبزیجات ۵-۳ سروینگ در روز
۵- گروه میوه ها ۴-۲ سروینگ در روز
۶- قند و شکر
۷- چربی و روغن های غیر اشباع ۷-۴ قاشق غذا

توصیه های مصرف در هر وعده افطار :
-خرما ، سه عدد
- عصاره میوه جات طبیعی ( ۱۸۰ گرم یا نصف لیوان )
- سوپ سبزی با کمی رشته فرنگی ( باندازه یک لیوان ) و ۲ عدد
- بیسکویت کراکر گندمی

بدن هنگام افطار نیاز فوری به منابع سهل الوصول انرژی دارد. این نیاز برای سلولهای زنده مخصوصا مغز و سلولهای عصبی است و بهترین پیشنهاد کربوهیدراتهای ساده می باشند. خرما و عصاره میوه جات منابع مناسب کربو هیدراتهای ساده هستند که می توانند سطوح پائین قند خون را به سطح طبیعی برسانند.
مصرف عصاره میوه ، سوپ به تعادل آب و مواد معدنی بدن کمک می کند . همچنین پرخوری ( حذف وعده شام ، رژیم غذایی نا متعادل و مصرف مقادیر زیاد شربتها ، شیرینی ها و شکر می توانند سبب ناخوشی ( سو ء هاضمه ، سوزش سر دل ، و مشکل اضافه وزن ) شوند.

توصیه های مصرف در هر وعده شام :
یک لیوان سبزی سالاد به اضافه ۲ قاشق چایخوری روغن ذرت و ۲ قاشق چایخوری سرکه ، ۶۰ گرم مرغ ، نصف لیوان بامیه پخته ، ۱۲۰ گرم نخود کاملا پخته ، ۲ برش نان آرد گندم ، یک لیوان برنج پخته ،۴/۳ لیوان ماست ( کم چرب ) یک پرتقال ، نصف لیوان آب انگور ، ۳۰ گرم مخلوط آجیل های بوداده بدون نمک
شام را از همه گروهای غذایی بر اساس پیشنهاد ذیل مصرف کنید.

بعضی اوقات در ماه رمضان سطح کلسترول و اسید اوریک خون افزایش می یابد برخلاف تفکر عموم دریافت متعالی از رژیم غذایی با مقادیر بالای چربی در حدود ۳۶ % کل انرژی می تواند سطح کلسترول خون را بهبود بخشد همچنین می تواند از افزایش سطح اسید اوریک خون جلوگیری کند.
این در حالی است که توصیه مصرف در رژیم طبیعی در حدود ۳۰ % انرژی دریافتی یا کمتر می باشد. این در حالی است که توصیه مصرف چربی در رژیم طبیعی روزانه است. نیاز به چربی برای جذب ویتامین های محلول در چربی ( ویتامین A ، D ، E ، K ) و کارو تنوئیدها می باشد.

اسیدهای چرب ضروری اجزا ء مهمی از غشا ء سلولی اند همچنین بدن برای سنتز پروستا گلاندین با اسید های چرب ضروری نیاز دارد. اسیدهای حاصل از چربی در خلال ماه رمضان برآورد انرژی مورد نیاز مغز و سلولهای عصبی ضروریست کتواسید ها همچنین برای سنتز گلوکز در مسیر متابولیکی گلوکز شکسته شده بنا براین معادل انرژی ۲ تا ۲ سروینگ نان و غلات ممکن است با ( اسید چرب غبر اشباع با چند باند مضاعف ) جایگزین شود . در ماه رمضان افزایش اسید معده مورد توجه قرار گرفته که علائمی از قبیل ، احساس سوزش معده ، سنگینی در معده و دهان شور ، از خود بجا می گذارد ، نان گندم کامل ، سبزیجات ، حبوبات و میوه ها منبع عالی فیبر غذایی و سبب عمل ماهیچه ، همزدن و مخلوط کردن غذا ، شکستن غذا به اجزا ء کوچکتر ، متصل شدن به اسیدهای صفراوی گشایش منطقه ای بین معده و جابجایی غذایی هضم شده به روده کوچک شده .
بنابر این فیبر به کاهش صفراوی اضافی کمک می کند و از آنجا ئیکه فیبر غذایی حرکت در روده را سبب می شود نقش پیشگیری از یبوست را ایفا می کند. برای بیماران مبتلا به زخم معده اجتناب از غذا های پرادویه و مشاوره با پزشک برای دارو و رژیم غذایی ، توصیه می شود. قرآن و احادیث در مورد روزه داری زنان باردار و شیر ده در ماه رمضان نرمش به خرج داده اند. نیاز به انرژی و مواد مغذی برای زنان باردار و شیرده حیاتی تر از مردان است .

توصیه های مصرف در هر وعده سحری :
مصرف مختصر و سبک مواد غذایی در این وعده توصیه می شود مثل : ۲ برش نان آرد کامل ، یک لیوان شیر ، ۱۴ لیوان سالاد سبزی با ۲ قاشق روغن ذرت و ۲ قاشق چایخوری سرکه ، سیب با پوست ، ۲ قاشق چایخوری شکر با چای یا قهوه.

توصیه های تکمیلی تغذیه در ماه رمضان :
مقدار کافی آب بین افطار و خواب بنوشید تا از کم آبی جلوگیری شود.
مقدار کافی سبزی ها در وعده های غذایی صرف نمائید. همینطور در پایان هر وعده میوه را فراموش نکنید.
از دریافت میزان بالا ی قند های ساده ( قند حبه شکر ) شیرینی جات و دیگر اشکال آن ( ذولبیا ، آش شله زرد ) اجتناب نمائید.
از مصرف غذاهای پرادویه خودداری نمائید.
کافئین مدر است یعنی باعث دفع آب از طریق ادرار می شود. پس از مصرف نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه یا چای خودداری نمائید. بطوریکه از ۳ تا ۵ روز مانده به ماه رمضان بتدریج دریافت این چنین نوشیدنی ها را کم کنید زیرا کاهش ناگهانی کافئین ، سردرد های فوری ، نوسانات خلق و خو و تحریک پذیری ایجاد می کند. بهتر است در صورت مصرف چای ، کمرنگ باشد.
سیگار کشیدن عامل خطر برای سلامتی محسوب می شود و اثرات منفی بر استفاده از انواع ویتامین ها ، متابولیت ها و سیستم های آنزیمی در بدن دارد . لذا از کشیدن سیگار اجتناب نمائید. اگر نمی توانید از کشیدن سیگار دست بکشید آنرا بتدریج از چند هفته قبل از ماه رمضان شروع به قطع کردن نمایید .
مسواک زدن را فراموش نکنید دندان ها را حداقل قبل از خواب و بعد از سحر بشوئید ( مسواک بزنید )
توصیه بر این است که بیش از ۲ بار مسواک بزنید.
افراد طبیعی یا با اضافه وزن باید وزن اضافه کنند. ماه رمضان برای افرادی که اضافه وزن دارند ، فرصت مناسبی برای از دست دادن وزن اضافه است.
افراد کم وزن یا حاشیه ای وزن طبیعی ، که از دست دادن وزن نومیدند با مراجعه متخصصین تغذیه می توانند از یک برنامه غذایی مناسب با استفاده از جدول ترکیبات مواد غذایی و برنامه موجود ، دریافت انرژی و مواد مغذی مناسب را برنامه ریزی نمائید.
بعضی از انواع ورزشهای سبک مانند نرمش های کششی ، راه پیمائی توصیه می شود ، مدیریت زمان در اجرای فعالیت مذهبی ، خواب ، مطالعه ، شغل ، فعالیت بدنی ، و ورزش نقش بسزایی دارد.

عواقب گرفتن روزه بدون خوردن سحری !!!
روزه بدون سحری به هیچ وجه توصیه نمی شود چراکه ممکن است باعث افت قند خون و کاهش عملکرد فرد شود و ثانیا این امر باعث می شود تا فرد تمایل داشته باشد تا حجم زیادی غذا در وعده افطار مصرف کند که این امر علاوه بر سنگین شدن، ممکن است باعث برگشت اسید معده به مری و ترش کردن فرد شود. همه افراد در ماه مبارک رمضان دو وعده مجزای سحری و افطار را مصرف کنند و در صورت امکان افطار و شام با هم باشد تا فرد هنگام سحری تمایل به مصرف غذا داشته باشد.

وعده سحری می تواند ویژگی یک صبحانه معمولی یا ناهار متوسط را داشته باشد و افرادی که غذای سرد می خورند، می توانند وعده ای مشابه صبحانه را میل کنند و کسانی که به غذای گرم عادت دارند می توانند وعده ای مانند ناهار میل کنند و باید از مصرف غذاهای چرب و شور نظیر ته دیگ، آش شور، برنج چرب و ماکارونی در وعده سحری پرهیز کنند و افراد باید از کاهو و گوجه فرنگی و سالاد در وعده سحری استفاده کنند تا در طول روز کمتر احساس تشنگی بکنند. روزه داران افطار خود را با یک ماده قندی که به سرعت جذب می شود، مانند خرما شروع کنند که باید با آب داغ یا چای مصرف شود و در کنار آن می توان از سوپ ، شیر یا آش رقیق هم استفاده کرد و اگر آش سنگین مانند آش رشته مصرف می شود باید آن را به عنوان غذا در نظر گرفت.

ترش کردن و تلخی دهان در هنگام صبح :
این افراد باید از غذاهای سبک در وعده سحری استفاده کنند و پس از خوردن سحری برای مدت ۲۰ دقیقه راه بروند و بلافاصله نخوابند. لازم به ذکر است مادران باردار و شیرده و مبتلایان به دیابت نوع یک بهتر است از روزه گرفتن اجتناب کنند و مبتلایان به آسم و به طور کلی همه افراد از مصرف غذاهای چرب پرهیز کنند.

آیا می توان در ماه رمضان رژیم غذایی را ادامه داد ؟
اگر رژیم لاغری تان را تا ماه مبارک دنبال کرده اید، در این ماه نیز می توانید با کمی تلاش و خودداری برنامه خود را پیگیری کنید. در طول روز اگر روزه دار باشید، مسلما غذایی مصرف نمی کنید، ولی در هنگام افطار تا سحر خود را مجاز می دانید به دلیل گرسنگی ای که در طول روز متحمل شده اید غذای بیشتری مصرف کنید یا فراموش می کنید که در برنامه رژیم لاغری هستید. باید بدانید که با روزه گرفتن میزان انرژی مورد نیاز شما کاهش یافته و به دلیل سازگاری بدن ، گرسنگی کمتر از روزهای عادی می گردد.

رعایت نکات زیر برای رژیم در ماه رمضان لازم است :
۱) غذایی که در رژیم غذایی شما در وعده های مختلف ذکر شده، جمع کرده و به دو قسمت مساوی تقسیم کنید، نیمی را در افطار و نیمی را هنگام سحر بخورید. در خوردن افطار زیاده روی نکنید تا بتوانید هنگام سحر نیز سحری بخورید. با نخوردن سحری، مواد زائد حاصل از سوخت چربی در بدن شما جمع شده، باعث بروز حالت خستگی زیاد در انتهای روز می شود.

۲) پیش از آنکه بر سر سفره بنشینید، بدانید که از چه چیزهایی و به چه میزان باید بخورید تا زیاده روی نکنید.

۳) گرسنگی طولانی مدت موجب هدر رفتن سدیم، پتاسیم و پروتئین بدن شما می شود. سعی کنید، در سحر و افطار از غذاهایی که حاوی پروتئین بیشتر باشند مصرف کنید. پروتئین موجود در گوشت قرمز( ۲ تا ۳ بار در هفته مصرف شود )،مرغ، تخم مرغ و ماهی غنی تر هستند. از مصرف روغن زیاد در تهیه غذا بپرهیزید که موجب افزایش تشنگی شما می شود.

برای تأمین سدیم و پتاسیم تلف شده در هر وعده، حتما سبزیجات تازه یا پخته ( آش یا سوپ پزی ) مصرف کنید.

۴) در عین حال سعی نکنید در ماه مبارک با کم خوری بیش ار حد خود را در معرض ابتلا به عوارض دستگاه گوارش و احیانا معده دردهای شدید قرار دهید.

۵) برای تأمین آب مورد نیاز بدنتان که ۸ لیوان در روز است، از افطار تا سحر میوه های تازه و آب میوه مصرف کنید. از خوردن چای، قهوه و نوشابه بکاهید، چون در عین تأمین آب، اثر دیورتیکی آنها موجب افزایش ادرار و دفع آب از بدن شما می شود.

۶) از مصرف تنقلات بسیار شیرین و چرب مثل زولبیا بپرهیزید. چون بدن شما تحت هیچ شرایطی به آنها نیازی ندارد.
 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

اهداف آموزش بهداشت

هدف آموزش بهداشت در مراقبتهای بهداشتی اولیه این است که فعالیتهایی پدید آورد تا :
1 - مردم بخواهند سالم باشند .
2 - بدانند چگونه سالم بمانند .
3 - برای حفظ سلامت فردی و جمعی اقدام نمایند .
4 - در موقع لزوم از ارائه کنندگان خدمات بهداشتی طلب کمک نمایند .
5 - عوامل تاثیر گذار بر سلامتی را بشناسند و بر آن کنترل داشته باشند .
بعبارت دیگر هدف کلی آموزش بهداشت عبارت است از :
کمک به تامین ، حفظ و ارتقای سلامت از طریق تغییر رفتار با اجرای برنامه های آموزش بهداشت .
آموزش بهداشت به منظور تحقق این اهداف نیازمند موارد زیر می باشد :
1 - اجرای برنامه های آموزشی و ارتقای سطح آگاهی جامعه
2 - ترغیب مردم به مشارکت فعالانه و مسئولانه در برنامه های بهداشتی
3 - جلب همکاری و هماهنگی های درون و بین بخشی
4 - برقراری ارتباط مناسب با جامعه
5 - اتخاذ مناسب ترین تکنولوژی آموزشی
6 - اطلاع رسانی مناسب و بموقع
7 - توجه و درک صحیح از فرهنگ جامعه ، شیوه زندگی و مهارتهای زندگی
8 - نظارت ، پایش و ارزشیابی برنامه های آموزشی آموزش بهداشت در برنامه ریزی و مدیریت رویکردهای جدید در برنامه ریزی و مدیریت آموزش بهداشت ، در بر گیرنده تغییرات اساسی در نقش آموزش
بهداشت می باشد . آموزش بهداشت علاوه بر نشر اطلاعات بهداشتی ، باید قادر به ایجاد استفاده و انطباق
چهار چوب اهداف مراقبتهای بهداشتی اولیه باشد . رویکردهای آموزشی در آموزش بهداشت در هر یک از سطوح ملی ، استانی و شهرستانی نقش مهمی در مراحل مختلف برنامه ریزی ومدیریت دارد.
برنامه ریزی و مدیریت آموزش بهداشت شامل مراحل زیر می باشد :
1 - تنظیم سیاستها
2 - تنظیم خط مشی ها
3 - طرح و برنامه ریزی
4 - اجرا
5 - پایش و ارزشیابی پیشرفت
آموزش بهداشت در رفتارهای بهداشتی :
هر فعالیتی که بوسیله فرد با هدف حفظ ، حمایت و ارتقای سلامت می باشد ، رفتار بهداشتی نامیده می شود
آموزش بهداشت با اتکا بر تئوریهای رفتار ، عوامل موثر بر رفتار ، ارتقای آگاهی ، ارتباطات بهداشتی
و تکنولوژی مناسب در ایجاد انگیزه ، علاقه ، اعتماد به نفس ، نگرش مثبت ، تصمیم گیری و اتخاذ رفتار
های مثبت بهداشتی نقش مهمی را ایفا می کند .
آموزش بهداشت بعنوان مداخله گر بر روی اتخاذ رفتارهای داوطلبانه که منجر به سلامتی می شود ، اثر می گذارد و دارای چهار نقش بشرح زیر می باشد :
1 - کاهش رفتار منفی ( غلط ) بهداشتی
2- جلو گیری از افزایش رفتار منفی ( غلط ) بهداشت
3- افزایش رفتار مثبت (صحیح ) بهداشتی
4- جلو گیری از کاهش رفتار مثبت(صحیح) بهداشتی سبک زندگی در حیطه بهداشت و سلامت این واژه بطور گسترده ای برای تعریف و تعیین رفتارهای مرتبط با بیماریهای مزمن یا توانمندیهای مربوط به حفظ و ارتقای سلامت از بعد رفتار اشخاص از یک سو و توجه به وضعیت محیط طبیعی ، اقتصادی - اجتماعی و فرهنگی از سوی دیگر وتاثیر این دو بر یکدیگر می باشد .
سبک زندگی به عنوان یک مفهوم رفتاری :
سبک زندگی ، الگوهای رفتاری را که بطور غیرمستقیم از فرهنگ و هنجارهای زندگی نشات گرفته و همچنان تابعی از کنترل و خواست افراد ، تحت تاثیر سابقه خانوادگی و وضعیت اقتصادی ایشان ، را شامل می شود . برای فهم درست این رفتارها باید رفتار مورد نظر در مجموعه شرایط و وضعیتی که شکل می گیرد مورد مطالعه قرار گیرد و لازم به تاکید است که محیط اطراف اعضای خانواده ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، دوستان ، سازمانهای موجود ، محیط فرهنگی ، ارزشها و نورم های موجود همه در این موضوع دخیل هستند .
سبک زندگی به عنوان یک مفهوم سیاسی و اقتصادی :
سبک زندگی به مجموعه شرایط و عواملی که گروه اجتماعی را احاطه نموده وبه سابقه تاریخی و اوضاع اجتماعی و سیاسی جامعه بر می گردد . کاربرد بهداشتی این مفهوم متوجه سیاست ها و تنظیم قوانین عمومی و محیطی است که با سبک زندگی مردم و ایجاد شرایط و محیطی که تصمیم گیری بهداشتی در آن آسان شود ، می باشد .
سبک های زندگی فردی که بوسیله الگوهای رفتاری قابل شناخت مشخص می شوند ، می توانند تاثیری بسیار عمیق و بنیادی روی سلامت و بهداشت فرد و جامعه داشته باشد . اگر توانمند سازی افراد در تغییر سبک زندگی منجر به ارتقای سلامت شود پس باید فعالیتها نه تنها بسوی مسائل فردی بلکه به سمت شرایط اجتماعی و شرایط زندگی معطوف شود .
شیوه زندگی ، متاثر از فرهنگ جامعه است و فرهنگ در طول سالها توسط مردمی که با هم زندگی کرده و در تجربیات هم سهیم شده اند ، توسعه می یابد . فرهنگ با الگوهای سازمان یافته و محکمی مانند هنجارها ، ارزش ها ، باور ها ، عادت ها ، آداب و رسوم و سنت ها که از نسلی به نسل دیگر منتقل می گردد سازمان یافته و با توجه به منابع آنان ، رفتار مشترک و مورد قبول جامعه را بوجود می آورد .
در نظر گرفتن این موضوع از اهمیت برخوردار است که هیچ سبک زندگی مطلمبی وجود ندارد که بتوان به تمام مردم دنیا تجویز نمود . فرهنگ ، درآمد ، ساختار خانواده ، سن ، قدرت بدنی ، محیط خانه و محیط کاری همگی ، برخی از شرایط و سبک های زندگی را جذاب تر ، عملی تر و مناسب تر خواهند ساخت .
شرایط زندگی
شرایط زندگی به محیط روزانه اطراف مردم اطلاق می شود ، محیطی که مردم درآن زندگی کرده ، تفریح نموده و کار می کنند . شرایط زندگی ، نتیجه موقعیتهای اقتصادی و اجتماعی و محیط فیزیکی بوده که همگی می توانند بر روی سلامت و بهداشت افراد تاثیر گذار باشند .
مهارتهای زندگی
مهارتهای زندگی عبارتند از توانایی رفتار سازگار و مثبت که افراد را توانمند می سازد تا بطور موثر با نیازها و چالشهای زندگی روزمره برخورد نمایند


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

اهمیت و نقش آموزش در سازما ن ها

     

در دنیای در حال تغییر کنونی ضرورت آموزش در سازمان ها و نهادها به دلایل فراوان پذیرفته شده است . تغییرات سریع و عمیق علمی سبب شده است که هر از چند گاهی مطالب و نظریه های جدیدی وارد میدان زندگی شود که برای ارائه حیات به ناچار باید علوم و معارف جدید را آموخت و برخی از نظریه های قدیمی را که کارآیی ندارند ، کنار گذاشت .

تغییرات فن آوری سبب دگرگونی در شبکه ها وروش های سازمان می شود و هر تغییری کسب دانش و مهارت های جدید را ضروری می سازد . میزان کمّی و کیفی این تغییرات آنقدر زیاد است که گاهی اوقات مدیران و کارکنان را دچار وحشت می کند و ممکن است احساس کنند که فرصت و توان سازگاری با این تغییرات را ندارند . با همه سختی ها و مشکلات باید پذیرفت که ادامه حیات سازمان تا حدود زیادی به دانش ،آگاهی و مهارت های گوناگون و جدید بستگی دارد .

هرچه دانش و مهارت های کارکنان با نیازهای جامعه و پیشرفت های علمی ، تغییرات فن آوری هماهنگی و انطباق بیشتری داشته باشد درجه اطمینان از موفقیت فرد و سازمان بالاتر می رود . گاهی اوقات ، رشد فردی ، داشتن انگیزه ، تخصص و پرهیز از ایستایی و رکود فرد عامل اساسی نوجویی و کسب دانش می شود . اساس بهسازی سازمانی که به   نام های دیگری چون توسعه و بالندگی سازمانی نیز خوانده شده بهسازی نیروی انسانی است که به صورت های مختلف ( آموزش قبل از خدمت و ضمن خدمت ) در سازمان ها انجام می شود .

در مقاله حاضر کوششی نیز جهت روشن ساختن مفاهیم و ضرورت و اهمیت آموزش های ضمن خدمت و جایگاه آموزش در بین فعالیت های سازمان هاست و در این راستا رابطه آموزش ضمن خدمت با افزایش کیفیت و کارآیی کارکنان نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت . هدف نظام آموزش و بهسازی در یک سازمان به عنوان یکی از کارکردهای مهم مدیریت منابع انسانی فراهم آوردن زمینه است ای که بر اساس آن توانایی های بالقوه افراد به فعل در آید و استعدادهای آنان شکوفا گردد . این هدف از طریق ایجاد فرصت های آموزشی جهت کارکنان تحقق می یابد . آموزش کارکنای فرایندی است که انطباق و سازگاری کارکنان را به محیط متحول سازمانی و مآلاً انطباق بهتر سازمان را با محیط بیرونی فراهم می آورد . 

 در نتیجه کارکنان آموزش دیده نسبت به کارکنان آموزش ندیده به تغییرات سازمانی و همچنین تغییرات جامعه آگاهانه تر واکنش نشان می دهند و از آن جا که حیات و ادامه زندگی سازمان تا حدود زیادی به دانش و مهارت کارکنان آن بستگی دارد ، افراد ماهرتر و آموزش دیده تر نقش مؤثرتری در کارآمدی و بهره وری سازمانی خواهند داشت . از طرف دیگر آموزش با افزایش میزان اطلاعات ، دانش ، مهارت ها و قابلیت های کارکنان ، آنان را برای ایفای وظایف و قبول مسئولیت های جدیدتر ، آماده تر و مجهزتر می کند . به طور کلی سازمانی که به رشد کمی و کیفی دانش و مهارت کارکنان خود می اندیشد و پیوسته فعالیت های آموزش در آن در جریان است افراد به طور مستمر توانایی های خود را افزایش  می دهند و چگونه آموختن و به کار بستن را می آموزند . در چنین سازمانی ، ابتکار ، ابداع ، ارتقای آگاهی و دانش افزایی به نوعی رفتار همگانی مبدل می شود و توفیق در تحقق اهداف سازمانی امری قطعی است و هرگز سازمان دچار جمود فکری نخواهد شد . 

 بسیاری از صاحبنظران درباره اهمیت و نقش آموزش در جامعه اظهار نظر  کرده اند که در این مختصر مجال پرداختن به همگی آنها مقدور نیست و فقط به برخی از آنها به عنوان نمونه اشاره می شود : 

ـ پیتر دراکر عقیده دارد که علی رغم هزینه های سنگین تربیت نیروی کار ، آموزش همراه با اِعمال صحیح مدیریت در مدتی ک وتاه هر کشور عقب مانده ای را در زمره کشورهای پیشرفته و برخوردار از بهره وری بالا قرار می دهد . 

ـ ساخارو یولوس بر این باور است که آموزش نه تنها یکی از حقوق اولیه و اصلی انسان است بلکه اصولاً رکن اصلی توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه نیز به حساب می آید .

 ـ به نظر هاربیسون ، کشوری که قادر به توسعه مهارت و دانش مردم و بهره گیری از آن در رشد اقتصاد ملی نباشد در حل مشکل نیافتگی نیز ناتوان خواهد بود .

 ـ فیتر جرالد ، رییس سابق کمپانی بریجستون ـ فایزستون بر این عقیده است کهاصلی ترین راه ارتقای بازده یک موسسه بالا بردن درک کارکنان آن در مورد برنامه ها و هدف های موسسه که خود از طریق آموزش مستمر و برقراری ارتباط گسترده و مداوم با کارکنان فراهم می شود .

برای نیل به بازده بالا مدیریت موسسه باید سخاوتمندانه ولی با برنامه ، در آموزش کارکنان خود سرمایه گذاری کند . به اعتقاد جرالد آموزش هرگز نباید به آموزش تخصصی کارکنان محدود شود بلکه باید ایجاد نوعی « فرهنگ کاری » جدید در کارکنان را مورد توجه قرار دهد . 

دلیل عمده بازده بالای نیروی انسانی و شکوفایی اقتصادی کشورهایی چون ژاپن و آلمان در سال های بعد از جنگ جهانی دوم اهمیت دادن به آموزش به ویژه ، آموزش کارکنان است و در واقع رشد مهارت ها و قابلیت های کارگزاران و کارکنان مراکز تولیدی ـ صنعتی و خدماتی این کشورها بر اثر بهره گیری از فرصت های آموزشی میسر شده است . 

شایان ذکر است اگر آموزش کارکنان را هزینه به حساب آوریم ، هنگام مواجه شدن سازمان با کمبود بودجه و مشکلات مالی ، بودجه آموزش جزو اولین بودجه هایی است که کاهش می یابد . اما اگر اصول و ارزش ها و نگرش های حاکم بر سازمان ، نیروی انسانی را مهم ترین سرمایه سازمان تلقی کند ، حتی در سخت ترین شرایط مالی هم ، اگر بودجه آموزش افزایش نیابد حداقل کاهش نخواهد یافت . مفهوم و فواید آموزش ضمن خدمت آموزش ضمن خدمت یا آموزش کارکنان عبارت است از کلیه کوشش ها و فعالیت هایی که در جهت ارتقاء سطح دانش و آگاهی ، مهارت های فنی و حرفه ای و هم چنین ایجاد رفتار مطلوب در کارکنان سازمان به عمل می آید تا آنها را به نحو احسن آماده انجام وظایف و مسئولیت های خود کند . ـ فواید آموزش ضمن خدمت را می توان فهرست وار به شرح زیر ارائه نمود : 

1. تسهیل در راه رسیدن به اهداف سازمانی 

2. بهبود کمی و کیفی محصولات یا خدمات ارائه شده توسط سازمان 

3. ایجاد هماهنگی در نحوه انجام کارها در سازمان 

4. تقلیل سطح حوادث و سوانح در محیط کار 

5. تقویت روحیه پرسنل و ایجاد ثبات در سازمان 

6. کاهش در نظارت های مستقیم و غیرمستقیم 

7. کاهش میزان تمرد و نزاع و کشمکش ، غیبت ، تأخیر و سایر رفتارهای نابهنجار گروهی در محیط کار . 

8. تقلیل میزان هزینه های عمومی در سازمان از قبیل هزینه های خدماتی ، قیمت تمام شده کالا ، کارگزینی و ... 

9. افزایش میزان سوددهی و اثرات استفاده از سود حاصل شده جهت رفاه کارکنان 

10. تقویت حس وفاداری و همبستگی کارکنان نسبت به سازمان 

11. جلوگیری از تداخل مسوولیت ها و وظایف و کاهش دوباره کاری ها در سازمان 

12. شکوفا کردن استعدادهای نهفته کارکنان 

13. ایجاد حس انعطاف پذیری لازم در کارکنان 

14. ایجاد زمینه رشد و موفقیت در امور شغلی 

15. ایجاد زمینه موفقیت در امور اجتماعی ،‌انفرادی و خصوصی 

و موارد دیگر ...

 لازم به ذکر است آموزش کارکنان با تمام مزایایی که دارد ، گاهی مشکل ساز می شود و آن زمانی است که افراد برای طی دوره ها انگیزه کافی ندارند و صرفاً برای رفع مسئولیت یا کسب گواهینامه های مربوط یا مزایای مادی در آن شرکت می کنند یا شرایطی در سازمان فراهم است که امکان به کارگیری مطالب آموخته شده در محیط کار وجود ندارند و یا تضادهایی بین کارکنان و مسئولان رده بالای سازمان به وجود می آید .

برای رفع یا تقلیل این مشکلات می توان در صورتی که سازمان امکانات داشته باشد آموزش در مورد همه افراد اجرا شود در غیر این صورت می توان آموزش را از سطح بالای سازمان به سطوح پایین تر تسرّی داد تا زبان مشترکی بین کارکنان و مسئولان به وجود آید . پیشنهادات با توجه به اهمیت و جایگاه آموزش در سازمان ها در جهت رفع تنگناهای موجود آموزش کارکنان سازمان ها بخصوص بانک صادرات ایران و با توجه به فرصت پیش آمده توصیه های به شرح ذیل ارائه می شود : 

1. قبل از هر برنامه ریزی آموزشی ، نیازسنجی کاملی به عمل آید و آموزش براساس نیازهای واقعی جامعه و سازمان استوار گردد و بر این اساس برنامه های آموزشی کوتاه مدت و بلند مدت تهیه و تدوین و به معرض اجرا گذارده شود . 

2. ایجاد باور و اعتقاد به اهمیت آموزش چه از نظر مدیران و چه از دید شرکت کنندگان ، انگیزه ای است که فرایند آموزش را تسهیل و نتایج آن را پربار می کند . بنابراین باید با استفاده از تمام امکانات برای ایجاد این عقیده اقدام کرد و این مقاله نیز در راستای این هدف نگاشته شده است . 

3. از آن جایی که کامیابی سازمان در گرو شکوفایی استعدادها و توانمندی نیروی انسانی آن است و با توجه به ویژگی طبیعی انسان که تا واپسین دم اشتباه   بهره گیری از توان بالقوه خود را دارد ، توصیه می شود یکی از اهداف مهم آموزش را پرورش استعدادهای کارکنان قرار دهیم و با بهره گیری از روش های آموزش مشارکتی ، فعال و کاربردی و برخورداری از شیوه های آموزشی متقابل همانند روش های تدریس دوسویه و چندسویه و شاگردمحوری فرد فرد فراگیران را به تحرک و تلاش واداریم و بدینوسیله امکان تجلی استعدادهای نهفته آنان را  فراهم سازیم . 

4. در دنیای امروز ، آموزش سنتی برای رفع نیازهای آموزشی کارکنان و اداره امور پیچیده کافی نیست بنابراین باید الگوها و روش های جدیدتر و مناسب تری مانند آموزش های کاربردی برای پرورش کارکنان و مدیران تحول آفرین ، کارآفرین و خلاق به کار گرفته شود . با این روش های عملی و کاربردی و الگوهای آموزش جدیدبایددوهدف زیر را دنبال کرد : الف ) تجهیز کارکنان و مدیران با آخرین دستاوردهای علمی و فنی ـ حرفه ای که از این طریق می توان فرصت ها و منابع سازمان را به کار گرفت و به رشد و تعالی نیروی کار سازمان کمک کرد . به عبارت دیگر می توان کارکنانی تربیت کرد که بتوانند در عرصه پررقابت جهان امروز با بهره گیری از آخرین یافته های پژوهشی و تجربیات علمی و عملی موجود در دنیا به پیشبرد اهداف سازمان کمک کنند . ب ) ایجاد یک محیط فعال یادگیری و دانش آفرین در سازمان به نحوی که در این جهان پر تحول کارکنان ضمن بهره گیری از فرصت ها ، پیوسته به یادگیری و روزآمدکردن اطلاعات شغلی خود بپردازند . 

5. در آموزش ضمن خدمت علاوه بر توجه به ارتقای مهارت و کارآیی شغلی کارکنان پرورش ویژگی های شخصیتی ، ‌تقویت فرهنگ سازمانی و منش آنان نیز مورد توجه قرار گیرد .  به عبارت دیگر آموزش به منظور احراز شایستگی نه فقط به مثابه عضوی از سازمان بلکه به مثابه عضوی از کل جامعه مطرح شود . 

6. در خاتمه باید خاطرنشان ساخت افزایش سرانه آموزشی در جهت آموزش کارکنان و افزایش سرمایه گذاری در اجرای دوره های آموزشی مختلف از جمله شروط اصلی تحقق موفقیت و پیشرفت سازمان از جانب صاحبنظران تلقی شده است که در سیستم بانکی و بخصوص بانک صادرات ایران نیز ضرورت بیش از پیش آن احساس می شود .

    



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

پیا م بهداشتی

 

   وبا در کمین است

                       احتیا ط کنید

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مصرف آ جیل

زنان باردار باید از مصرف بیش از حد آجیل در بارداری خودداری کنند.

جدیدترین شماره نشریه پزشکی طب تنفس و مراقبت حیاتی نوشت:
فرزندان مادرانی که در دوره بارداری بیش از حد آجیل مصرف می کنند، بیش از دیگران در خطر ابتلا به آسم قرار دارند. بررسی اخیر محققان درباره بیش از 4000 مادر باردار نشان می دهد، شیوع علایم بیماری آسم نظیر خس خس سینه و تنگی نفس در فرزندان مادرانی که در دوره بارداری خود هر روز آجیل می خورند، 47 تا 62 درصد بیش از دیگران است.

پیش از این بررسیها، سودمندی مصرف میوه و سبزی را در دوران بارداری در پیشگیری از ابتلای کودکان به آسم نشان داده بود.
 

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

حلول ماه مبارک رمضا ن مبا رک

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

وبا در کمین است ، احتیا ط کنید

شمار مبتلایان «وبا» به ۱۰۰ تن رسید وی، فصل بیماری وبا را تا پایان مهر ماه برشمرد و در ادامه اظهار امیدواری کرد که تا پیش از این زمان شاهد بروز موارد جدیدی در کشور نباشیم.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت از افزایش شمار مبتلایان به 84 نفر خبر داد و گفت: از 10 مورد جدید گزارش شده در چند روز اخیر، پنج نفر مربوط به قم، 3 نفر تهران، یک نفر ساوه و یک نفر اقلید فارس بوده است.

دکتر محمد مهدی گویا، در گفت وگو با ایسنا، با بیان این که شمار موارد فوتی ناشی از ابتلا به وبا در کشور همچنان 4 نفر است، در ادامه بر رعایت نکات بهداشتی در مصرف سبزیجات، آب آشامیدنی و بهداشت فردی برای پیشگیری از ابتلا به وبا تاکید کرد و افزود: روند شیوع و بروز وبا در کشور به میزان رعایت نکات بهداشتی از سوی هموطنان، تشخیص و درمان زودهنگام بیماری و حذف منبع آلودگی بستگی دارد.

وی، فصل بیماری وبا را تا پایان مهر ماه برشمرد و در ادامه اظهار امیدواری کرد که تا پیش از این زمان شاهد بروز موارد جدیدی در کشور نباشیم.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت، انتقال وبا را در سال ‌جاری در کشور فرد به فرد دانست و یادآو رشد: منبع وبا در کشور اتباع خارجی (پاکستانی و افغانی) بودند.

دکتر گویا، با اشاره به گزارش 57 ابتلا به وبا در سال گذشته در کشور به دنبال اپیدمی 26 هزار نفری در عراق، افزود: موارد ابتلا در سال ‌جاری تاکنون بیش از سال گذشته بوده است.

به گزارش ایسنا، ضد عفونی، گندزدایی وشست و شوی سبزیجات به ویژه سبزی‌هایی با مصارف خام،‌ اطمینان از سلامت آب آشامیدنی، ‌رعایت بهداشت فردی، پرهیز از مصرف یخ‌های قالبی نکات ساده بهداشتی هستند که در پیشگیری از ابتلا به وبا سودمند است. در عین حال



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

بیما ری وبا



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

بیماری وبا 2

چند توصیه مهم بهداشتی برای خرید و مصرف مواد غذایی این روزها مهمترین مسئله بهداشتی کشور مربوط به شیوع بیماری وبا است. متولیان و متخصصان بهداشتی نیز با اقدامات و توصیه های خود سعی دارند با افزایش آگاهی عمومی نسبت به راههای انتقال این بیماری، از گسترش آن جلوگیری کنند. اما نکته ثابت در تمام توصیه ها و پیامهای بهداشتی رعایت بهداشت شخصی و دقت در مصرف مواد غذایی است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری تهران، در نوشتار زیر چند توصیه مهم بهداشتی برای خرید و مصرف مواد غذایی آورده شده است. امیدواریم شما شهروند گرامی، با رعایت این نکات، در راه سلامتی خود و خانوادیتان قدم بردارید و از زندگی سالم، لذت ببرید.

خرید مواد غذایی :
- تاریخ تولید و انقضاء را کنترل کنید . تاریخ تولید و انقضاء در روی بسته مواد غذایی فاسد شدنی ذکر می شود و مدت زمانی را که ماده غذایی ، قابل خوردن است ، مشخص می کند.
- شما نمی توانید از ظاهر یا بوی غذا به سالم بودن آن مطمئن شوید .
- بر چسب روی بسته بندی بعضی از مواد غذایی حاوی دستوراتی است که اگر به آن ها عمل نشود ، نمی توان مواد غذایی را حتی از زمان تاریخ تولید تا انقضاء هم به خوبی محافظت کرد.
فروش مواد غذایی پس از انقضای تاریخ مصرف غیر قانونی است.
- در مورد تخم مرغ باید عبارت " بهتر است تا قبل از تاریخ ... مصرف شود " روی بسته بندی آن ذکر شود.
- در خرید از فروشگاه هایی که در آن ها بهداشت به طور کامل رعایت نمی شود ، بیشتر دقت کنید.
- در مورد غذاهایی که در یخچال یا فریزر نگه داری می شوند ، باید دقت کرد که بیش از حد انباشته نشوند تا سرمای کافی به تمام بسته ها برسد .
- از خرید بسته ها ی آسیب دیده اجتناب کنید .
- از فروشگاه هایی که گوشت خام و پخته را از هم جدا نگهداری نمی کنند ، خرید نکنید .
- فروشنده باید پس از جابه جا کردن مواد غذایی خام ، دست های خود را کاملا بشوید و سپس به غذاهای پخته دست بزند.
- سعی کنید غذاهای سرد یا منجمد شده را آخر از همه خریداری کنید.

حمل مواد غذایی به خانه :
- تکه ها ی مرغ و گوشت خام را به طور کامل و جداگانه بسته بندی کنید ، به ترتیبی که نتوانند با مواد غذایی دیگر تماس داشته باشند.
- مواد غذایی خام را جدا از غذاهای آماده مصرف ، بسته بندی کنید .
- مواد غذایی سرد یا منجمد شده را با هم و ترجیحا در یک محفظه خنک قرار دهید و هر چه سریعتر آن ها را به یخچال یا فریزر منتقل کنید. قرار دادن چنین موادی در محل کار یا اتومبیل گرم و یا حتی حمل آن ها به مدت یک ساعت در طی خرید ، می تواند دمای آن ها را افزایش دهد و باعث ازدیاد تعداد باکتری ها شود.
- اگر مواد غذایی سرد شده را نمی توانید به سرعت به خانه منتقل کنید ، یک محفظه عایق ( یخدان) به شما کمک می کند تا آن ها را در دمای مناسب نگه داری کنید. اگر با اتومبیل خرید می کنید ، کشیدن یک پتوی تمیز روی بسته های مواد غذایی سرد یا منجمد شده به طور موقت به عایق کردن آن ها کمک می کند .
نگهداری مواد غذایی در خانه :
- به منظور جلوگیری از تکثیر باکتری هایی که مسمومیت غذایی ایجاد می کنند ، دمای سردترین قسمت یخچال را بین صفر تا پنج درجه سانتیگراد تنظیم کنید. برای کنترل درجه حرارت از دماسنج یخچال استفاده کنید . مواد غذایی سریع الفساد را در سردترین قسمت یخچال قرار دهید.
- تکثیر اغلب باکتری ها در یخچال ، کند و در فریزر ، متوقف می شود . اما یخچال یا فریزر نمی تواند باکتری ها را نابود کند ، بنابراین باید از پخش و انتقال آن ها از یک ماده غذایی دیگر جلوگیری کنید.
گوشت خام و غذاهایی را که از حالت انجماد خارج می شوند باید در ظروف دردار نگه داری کنید . با این کار ، تراوش حاصل از آنها باعث آلودگی سایر مواد غذایی نمی شود.
- اگر از گوشت خام یا غذایی که از حالت انجماد درآمده ، مایعی تراوش می شود ، آنها را در طبقه ای پایین تر از ماده غذایی پخته شده ( که حتما درپوش محافظ دارد) نگه داری کنید. هم چنین باید از وارد شدن مایع تراوش شده به داخل سبزی و سالاد جلوگیری کرد.
- تخم مرغ را در یخچال نگه داری کنید . معمولا تخم مرغ از زمان تولید تا هنگام فروش در دمای ثابت و خارج از یخچال به نحو مطلوب نگه داری می شود.امادرخانه ، تخم مرغ در معرض تغییرات درجه حرارت است و بهتر است که در یخچال نگه داری شود( ترجیحا در بسته بندی اصلی تاریخ دار باشد ) تا از رشد باکتری ها جلوگیری بعمل آید.
- بهتر است تخم مرغ های شکسته یا ترک دار را دور بریزید.
- از شستشوی تخم مرغ قبل از نگهداری خودداری نمایید .
- مواد غذایی را به روش های مختلف بسته بندی می کنند ، مانند : کنسرو کردن ، استفاده از پوشش های پلاستیکی ، بسته بندی در اتمسفر تغییر یافته ( که بسته به جای هوا حاوی گازی دیگر مانند نیتروژن و یا دی اکسید کربن هستند ) بسته بندی از هر نوع که باشد باید دستوراتی که در مورد شرایط نگه داری در برچسب آن نوشته شده رعایت شود ، به ویژه از زمانی که بسته باز می شود.
- غذایی را که تاریخ مصرف آن گذشته است ، دور بریزید.

پخت غذا :
- غذارا به طور کامل بپزید به طوری که دمای مرکز ماده غذایی حداقل به مدت دو دقیقه در دمای 70 درجه سانتی گراد باقی بماند. به این ترتیب ، بیشتر باکتری های مضر که می توانند مسمومیت غذایی ایجاد کنند ، نابود می شوند.
- مدت زمانی را برای پخت غذا در بسته بندی آن و یا کتاب های آشپزی ذکر شده است ، نباید کم کرد .
- در صورت استفاده ا زفر یا گرم خانه باید قبلا آن را به طور مقدماتی گرم کنید ، سپس با گذاشتن ماده غذایی در فر دمای آن را به تدریج به حد نهایی مورد نظر برسانید . در غیر اینصورت ، می تواند خطر آفرین باشد .
- برای اطمینان ازپخت مرکز تکه های بزرگ گوشت یا مرغ کامل ، باید مراقبت های لازم به عمل آید. با دماسنج ویژه گوشت می توانید دما را در مرکز آن کنترل کنید.
- اگر مرغ و گوشت منجمد به طور کامل از حالت انجماد خارج نشوند ، ممکن است حرارت برای پختن مرکز آن ها کافی نباشد . بهترین راه برای رفع انجماد مواد غذایی قرار دادن آن ها در یخچال یا استفاده از فرمیکروویو است.
- مرغ ، گوشت و غذاهای گوشتی ( مانند همبرگر ) را به طور کامل بپزید ، به طوری که مایع تراوش شده از آن ها به رنگ قهوه ای یا خاکستری در آمده باشد ( رنگ صورتی مورد قبول نیست ).
اتاق گرم می تواند رفع انجماد غذاهای یخ زده را تسریع کند ، ولی باعث تکثیر باکتری ها هم می شود.
- گاهی اوقات تخم مرغ خام دارای باکتری های ایجاد کننده مسمومیت های غذایی می شود . این باکتری ها با پختن کامل تخم مرغ از بین می روند. از تهیه غذاهایی مانند سس مایونز ، بعضی از دسرها و بستنی که حاوی تخم مرغ خام هستند ، خودداری کنید.
- تخم مرغ پاستوریزه بعلت از بین رفتن باکتریهای مضر آن برای مصرف مناسب تر است.
- تخم مرغ سالم را پس از شکستن و خارج کردن از پوسته ، می بایست سریعا استفاده کرد و در غیر اینصورت در ظروف دردار در یخچال نگهداری شود.
- میوه و سبزی خام را به طور کامل بشویید.

مسمومیت غذایی :
- علایم مسمومیت غذایی معمولا در عرض یک ساعت تا حداکثر پنج روز بعد از مصرف غذای آلوده ظاهر می شوند. شکم درد ، استفراغ و اسهال ، شایع ترین علایم هستند. اگر درد یا علایم ، ماندگار شدباید به پزشک مراجعه کرد. به ویژه در مورد سالمندان ، زنان باردار و کودکان.
- اگر شما یا پزشکتان فکر می کنید که مسمومیت مربوط به غذای خاصی ازیک فروشگاه یا محل غذا خوری مشخصی است ، با مسئولان مربوطه در ادارات و موسسات نظارتی تماس بگیرید.
گزارش مسمومیت غذایی به مسئولان می تواند از ابتلای دیگران جلوگیری کند.
- اگر فقط بیماری خفیفی دارید ، مقدار زیادی مایعات بنوشید و استراحت کنید. تا زمانی که احساس کنید دوباره می توانید غذاهای جامد مصرف کنید.
- تا زمانی که استفراغ و اسهال رفع نشده است از تهیه غذا برای دیگران خودداری کنید . اگر مجبور به این کار هستند ، در شستشوی دست ها بسیار دقت کنید.

مراقبت بیش تر برای گروه های آسیب پذیر :
کودکان زیر 5 سال ، سالمندان ، بیماران و زنان باردار از گروه های آسیب پذیر به شمار می آیند و نیاز به مراقبت های ویژه دارند .
- تخم مرغ را باید به طور کامل پخت تا سفیده و زرده هر دو سفت شوند. از مصرف غذاهایی که در تهیه آنها به نحوی از تخم مرغ خام استفاده می شود ، باید پرهیز کرد .
- زنان باردار و کسانی که در برابر عفونت ، زیاد مقاوم نیستند ، نباید از غذاهایی که بیش تر در معرض فساد هستند ، استفاده کنند . به ویژه غذاهایی که به طور سرد مصرف می شوند وامکان دارد که در تهیه آن ها نکات بهداشتی رعایت نشده باشد . غذاهای پخته سرد شده مانند مرغ آماده مصرف ، نباید به صورت سرد خورده شوند بلکه باید آنها را به طور کامل داغ کرد.
- مصرف شیر پاستوریزه نشده و فرآورده های تهیه شده از آن ( مانند پنیر) خطر آفرین است.
- اگر غذای پخته ، توسط ماده غذایی خام در آشپزخانه ، آلوده شود از مصرف آن باید خودداری کرد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

بیماری وبا

در پی اعلام هشدار مسوولان بهداشتی نسبت به احتمال همه گیری وبا : در مورد بیماری وبا بیشتر بدانیم وبای التور یک بیماری حاد اسهالی است که عامل آن ویبریوکلرا یا التور است که منحصرا انسان را مبتلا می کند . به گزارش سما به نقل از روابط عمومی شرکت شهر سالم وابسته به شهرداری تهران ، این بیماری به شدت مسری می باشد. ویژگی مشخص وبا آغاز ناگهانی اسهال جهنده بدون فشار و آبکی است که به دنبال آن استفراغ ، کم آب شدن سریع ، گرفتگی ماهیچه ها  و کم شدن ادرار فرا می رسد. میزان کشندگی بیماری در صورت عدم جایگزینی سریع مایعات و الکترونیت بدن تا 40- 30 درصد می باشد.

علائم:

دوره پنهانی وبا از چند ساعت تا 5 روز بوده و بطور معمول 2-1 روز است . شدت علائم بیماری به سرعت و مدت از دست رفتن مایعات بستگی دارد .

وبا دارای سه مرحله است :

 الف : مرحله تخلیه ای : بیمار ناگهان دچار اسهال شدید ، بدون درد و آبکی می شود که به دنبال آن استفراغ روی داده و مدفوع نمای آب برنجی دارد .

ب : مرحله کلاپس : به دلیل کم آبی بدن بیمار به مرحله کلاپس وارد می شود و بصورت پایین افتادن فشار خون ، نبض خیلی ضعیف ، شکم فرورفته ، دست و پای خیلی سرد ، قطع ادرار و ... نمایان می شود .

ج : مرحله بهبودی : اگر مایعات بدن بیمار جبران شود فشار خون بیمار رو به افزایش می رود و علائم حیاتی نرمال شده و بیمار از مرگ حتمی نجات می باید .  

راه انتقال:

انتقال وبا از انسان به انسان از راههای زیر صورت می گیرد : آب آلوده به مدفوع ( منابع آب بدون نظارت ) شامل : استخرها و ...، آشامیدنی و خوراکی آلوده .

شایان ذکر است خوردنی و آشامیدنی آلوده با همه گیری وبا رابطه مستقیم دارد شیردادن کودکان با بطری یک عامل خطر چشمگیر برای خورندگان آن است .

پیشگیری :

گزارش سریع موارد بیماری وبا به مراکز ذیصلاح از مهمترین عوامل پیشگیری است چراکه نتیجه آن بیماریابی زودرس در جامعه و درمان سریع در مورد بیماری خواهد بود.

تدابیر بهداشت محیط :

تامین آب سالم و تصفیه شده، دفع بهداشتی فاضلاب ، بهداشت خوراکیها و آموزش بهداشت به عنوان موثرترین روش پیشگیری .

همچنین  برای درمان وبا نباید وقت را از دست داد ، بیمارانی که کم آبی متوسط دارند باید با مایع خوراکی در خانه درمان شوند. موارد کم آبی شدید مستلزم دادن مایع از راه وریدی است و باید در صورت امکان به نزدیکترین مرکز درمانی یا بیمارستان منتقل شوند و در راه رسیدن به بیمارستان مایعات خوراکی به آنها داده شود که میزان مایعات و الکترولیتها توسط پزشک محاسبه و به بیمار تزریق می شود .

اصل کار این است که دادن مایعات خوراکی باید برابر با میزان از دست دادن مایعات از راه دفعی باشد. به عنوان درمان کمکی آنتی بیوتیک داده می شود تا دوره بیماری را کوتاه و مدت دفع ویبریوری وبا از راه مدفوع کم شود .

نکات آموزشی :

قبل از غذا و پس از رفتن به دستشویی دستهای خود را با آب و صابون بخوبی بشویید .

از مصرف مواد غذایی، آب میوه و نوشیدنی های ارائه شده در بیرون از منزل و بخصوص غذاهای ارائه شده توسط فروشندگان دوره گرد جدا خودداری کنید .

قبل از مصرف میوه جات  سبزیجات حتما آنها را ضدعفونی کنید .

درصورت عدم دسترسی به آب سالم و تصفیه شده حتما آنها  را بجوشانید .

مهمترین مشکل اساسی در بیماری وبا از دست دادن شدید مایعات و الکترولیتهای بدن می باشد .

بدون تجویز پزشک از مصرف قرص های ضد اسهال به هر نحو خودداری کنید .

روش ضد عفونی کردن میوه جات و سبزیجات :

یک قاشق چای خوری ( 2گرم ) پودر پرکلرین را در ده لیتر آب حل کرده و سبزی و میوه ها را که قبلا شسته اید در آن قرار دهید و پس از15 الی 20 دقیقه مجددا آبکشی کنید .

ORS :

محتوی بسته های ORS را در یک لیتر آب آشامیدنی حل کنید. این محلول باید همه روزه به صورت تازه فراهم و در مدت 24 ساعت مصرف شود و محلول نباید جوشانده شود .

در مکانهایی که دسترسی به ORS  مقدور نیست مخلوط ساده ای از نمک طعام 5 گرم و شکر 20 گرم در یک لیتر آب آشامیدنی حل شده را می توان تا بدست آوردن ORS مصرف کرد .

گفتنی است کشف ORS پیشرفت عمده و علمی در مبارزه با وبا و دیگر بیماریهای اسهالی بوده است



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

گنجشک و خدا

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

عکس



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)