بک لینک -
سايت پیش بینی
وان ایکس بت
سایت شرط بندی انفجار
سایت شرط بندی
سایت بازی انفجار
سایت شرط بندی فوتبال
سایت enfejar
بت فوروارد
جت بت
سایت پیش بینی فوتبال
ثبت نام بازی انفجار
sibbet90
سایت سیب بت
ورود به سایت بازی انفجار
وان ایکس بت
سایت بازی انفجار
پوکر آنلاین
بت بال 90
انفجار آنلاین
جت بت
بازی انفجار
سایت بازی انفجار
 مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران .

مرکز خرید روغن سوخته و تصفیه روغن سوخته در سراسر کشور ایران

غذاهایی که با داروها تداخل دارند...

غذاهایی که با داروها تداخل دارند...

دارو، شیر

غذاها و مواد مغذی موجود در آن ها از مهم ترین و متغیرترین عواملی هستند که بر زیست دسترسی و عملکرد داروهای خوراکی در بدن تاثیر می گذارند.

این اثرات به دلیل وجود ترکیبات متنوعی از مواد معدنی، مواد آلی، پروتئین ها و ویتامین ها در غذاها و همچنین فرمولاسیون داروها بسیار پیچیده است و در بسیاری از موارد قابل پیش بینی نیست.

به همین جهت، پیشگیری از تداخل غذا – دارو، بسیار دشوار می باشد و به دلیل همین پیچیدگی، در حال حاضر نیز مطالعات بیشتری توسط مراکز تحقیقاتی و شرکت های داروسازی نسبت به تداخل دارو - دارو انجام شده است تا تداخل غذا - دارو.

 

غذاها نیز از طرق مختلف بر اثر بخشی داروها اثر می گذارند:

1- تاثیر بر قدرت جذب داروها:

همان طور که داروها غالبا باعث کاهش جذب مواد مغذی می گردند مواد غذایی نیز در اغلب موارد باعث کاهش اثر داروها می شوند، بنابراین به عنوان یک قانون کلی، داروسازان حداقل نیم ساعت فاصله را قبل و بعد از صرف غذا برای مصرف دارو و یا مصرف دارو را با معده خالی، یعنی یک ساعت قبل از غذا و یا دو ساعت بعد از غذا، توصیه می کنند، به جز در موارد استثناء که ذکر می شود و در مواردی که پزشک تجویز دیگری کرده باشد.

چنان چه مجبور به مصرف دارو همراه با غذا هستید، باید یک روال ثابت را داشته باشید به این معنا که ساعت صرف غذای خود را با دارو تنظیم کنید به جای آن که ساعت صرف دارو را با زمان وعده غذایی تنظیم کنید، مثلاً اگر قرار است دارویی را با صبحانه میل کنید، زمان صرف صبحانه نباید یک روز ساعت 7 و روز دیگر ساعت 10 باشد. این کار در جذب دارو در بدن شما اشکال ایجاد می کند، مخصوصا اگر داروها را به مدت طولانی مصرف می کنید، مانند داروهای هورمونی(مثل لووتیروکسین)، داروهای ضد دیابت(متفورمین و گلی بن کلامید) و بعضی از داروهای قلبی- عروقی.

* وجود غذا در معده باعث تاخیر در جذب پنی سیلین و آموکسی سیلین و داروهای ضد فشارخون نظیر کاپتوپریل می شود. همچنین وجود غذا در معده و تماس اسید معده برای مدت طولانی با کاپتوپریل و همچنین آریترومایسین باعث تجزیه سریع تر دارو می شوند.

* مواد معدنی موجود در برخی مواد غذایی مثل آهن موجود در گوشت با اتصال به آنتی بیوتیک هایی نظیر تتراسایکلین و سیپروفلوکساسین باعث کاهش جذب دارو و غلظت خونی آن می شوند.

* فرآورده های لبنی باعث کاهش اثر تتراسایکلین و سیپروفلوکساسین می شوند، بنابراین مصرف مکمل کلسیم نیز باید حداقل با 2 ساعت فاصله از مصرف این آنتی بیوتیک ها باشد. در غیر این صورت غلظت خونی آنتی بیوتیک به مقدار مورد نیاز نمی رسد.

* مصرف فیبرهای غلات، سبوس، حبوبات و اگزالات ریواس و اسفناج جذب قرص های کلسیم را کاهش می دهد.

* مصرف همزمان چای و قهوه، حبوبات، تخم مرغ و لبنیات با مکمل آهن(فروس سولفات)، آن را به صورت کمپلکس نامحلول در می آورند و مانع جذب آن می شوند.

* داروهای ضد قارچ مثل گریزوفلووین و فلوکونازول که محلول در چربی هستند، در صورت مصرف با غذاهای چرب، بهتر جذب می شوند.

2- برخی مواد غذایی باعث تغییر سرعت متابولیسم داروها از طریق تشدید یا مهار عملکرد آنزیم های موثر بر آن ها می شوند:

* گریپ فروت مهم ترین مثال برای این مورد است که به علت مهار آنزیم تجزیه کننده داروها باعث کاهش سرعت متابولیسم داروهای متعدد می شود. لازم به ذکر است که اثر گریپ فروت حتی تا 24 ساعت بعد از مصرف در بدن باقی می ماند. داروهایی که گریپ فروت نباید با آن ها مصرف شود، عبارت هستند از:

داروهای ضد کلسترول از خانواده استاتین ها(لوستاتین و آترووستاتین) خصوصا اگر افراد برای بار اول از آن داروها استفاده می کنند، زیرا آب گریپ فروت اثر این داروها را به راحتی تا 2 برابر افزایش می دهد. همچنین بیمارانی که از سیزاپراید، سرترالین، بوسپیرون، دیازپام، تربازولام، میدازولام کاربامازپین، داروهای کاهنده فشارخون نظیر لوزارتان، داروهای ضد آریتمی، ضد آنژین، داروهای مهار کننده سیستم ایمنی، داروهای هورمونی نظیر اتینیل استرادیول، پروژسترون و ضد بارداری خوراکی استفاده می کنند باید اکیداً از مصرف گریپ فروت خودداری نمایند.

* ترکیبات غیر مغذی موجود در مواد غذایی نظیر ترکیبات اندول موجود در خانواده کلم، فلاوون ها در مرکبات و میوه جات و ترکیبات ایجاد شده در غذاهایی که مستقیماً با ذغال تهیه می شوند سرعت متابولیسم داروها را افزایش می دهند، برای مثال مصرف همزمان گوشت قرمز کباب شده با داروهای ضد آسم(تئوفیلین، پزدوافدرین و...)، باعث کاهش اثر این داروها به علت افزایش متابولیسم دارو می گردد.

* ترکیبات اسیدی موجود در آب میوه ها می توانند اثر بخشی آنتی بیوتیک ها(نظیر پنی سیلین) را کاهش دهند. در عین حال مصرف داروی کینیدین همراه با آب مرکبات به علت کاهش متابولیسم دارو در بدن باعث افزایش طول اثر دارو می گردد.

3- مواد غذایی با تغییر اسیدیته ادارار باعث افزایش یا کاهش سرعت دفع داروها می شوند.

برخی داروها به محیط اسیدی تر برای دفع نیاز دارند و اگر ادرار به اندازه کافی اسیدی نباشد به مقدار بیشتری توسط کلیه باز جذب می شوند، نظیر آنتی بیوتیک جنتامایسین و داروی ضد آریتمی پروکاینامید. مصرف بیش از حد آب میوه، دریافت کم پروتئین در رژیم غذایی و مصرف آنتی اسیدها باعث به وجود آمدن این وضعیت می شود.

4- کاهش اثر دارو

* ترکیبات شیرین بیان، نوشابه های الکلی، موز، شکلات، پنیر، انجیر، جگر، ماهی، ترشی، آناناس، مخمر و مالت ممکن است به علت آمین های موثر بر افزایش فشار خون، سبب کاهش اثر داروی کاهش دهنده فشارخون شوند. البته مصرف یک بار در روز از ترکیبات شیرین بیان مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

* سبزیجات برگ دار سبز(کاهو، اسفناج، کلم، شلغم و سویا) اثر داروی وارفارین را کاهش می دهند.

* مصرف مایعات داغ همزمان با دارو باعث از بین رفتن دارو و کاهش اثر دارو خواهد شد.

* کربوهیدرات زیاد موجب کاهش جذب دارو می گردد.

5- افزایش اثر دارو

* مصرف 3 تا 4 فنجان چای یا قهوه در روز ممکن است اثر دگزامتازون و فتوتیازین را افزایش دهد.

* مصرف نوشابه های الکلی همزمان با داروهای آرام بخش و خواب آور باعث افزایش اثر تضعیف کنندگی سیستم اعصاب(خواب آوری، کما و مرگ) این داروها می گردد.

6- اثرات دیگر

* مصرف شیر و لبنیات یا غذاهای حاوی کلسیم همزمان با گلیکوزیدهای قلبی ممکن است آریتمی ایجاد کند.

* گلیکوریس شیرین بیان هیپوکالمی را القاء می کند و موجب مسمومیت با دیگوکسین می شود.

لادن گیاهی - دانشجوی دکترای تغذیه



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ارزش تغذیه ای خربزه

خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست که انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است.

رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است.

از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاک و سنگ مثانه را آب می کند و ادرار را افزایش می دهد.

 ایشان می فرمایند : خربزه  ده خاصیت دارد:

1- خوردنی است.

2- آشامیدنی است، چون آبدار است.

3- میوه است.

4- گل است ( زیرا بویی مطبوع دارد ).

5- شیرینی است ( زیرا دارای قند زیاد است ).

6- روده ها و معده را شستشو می دهد.

7- معده و روده را پاکیزه می کند.

8- سبزی است.

9- دوای درد است.

قسمت هایی از این میوه که در تغذیه و پزشکی استفاده می شود، عبارت اند از: گوشت، تخم و پوست میوه.

خواص درمانی خربزه

1- خربزه دارای ویتامینA است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.

2- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های

سنگ کلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمک و فلفل کمتر خورده شود.

3- خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است.

4- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود.

5- اگر گوشت خربزه را له کنید و به صورت

مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد کرد.

6- تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.

7- خربزه باعث

افزایش شیر در زنان شیرده می شود.

8- مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد.

9- مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت

ادرار آور، نرم کنندهو افزایش دهنده میل جنسی است.

10- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و کم خونی مفید است.

11- خربزه، رنگ چهره را روشن می کند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.

13- خربزه به

هضم غذا کمک می کند و رودل را برطرف می نماید.

14- خوردن 8 گرم دم کرده ی پوست خشک شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می کند.

احتیاط لازم در مصرف خربزه

1- مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید.

2- باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می کند.

3- خوردن خربزه کال در کسانی که معده ضعیف دارند، تولید اسهال می کند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مضرات مصرف گوشت زیاد

درباره ی فواید و مضرات گوشت قرمز زیاد شنیده‌ایم. اما این ‌که چقدر باید از آن بهره ببریم و چقدر باید از آن دوری کنیم، هنوز برای خیلی ‌ها روشن نیست.
پروتئین ها در کنار کربوهیدرات ها و چربی ‌ها، سه گروه اصلی غذایی را تشکیل می ‌دهند که وجود همه ی آنها برای سلامت بدن ضروری است.
در این میان پروتئین‌ها نقش عمده‌ای در ساختمان آنزیم‌های بدن، هورمون‌ها و سیستم دفاعی بدن دارند. همچنین پروتئین‌ها نقش اساسی در رشد بدن دارند و به همین دلیل در کشورهایی که سرانه ی مصرف گوشت آنها بالاتر است، متوسط قد جمعیت بیشتر است.

علاوه بر این، گوشت حاوی مقادیر زیادی آهن است و حتماً می ‌دانید که آهن نقش عمده ای در ساختمان گلبول‌های قرمز خون دارد و کسانی که دچار فقر آهن هستند، به کم خونی دچار می‌ شوند.

گذشته از پروتئین و آهن، گوشت دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین‌های محلول در چربی است. این گروه از ویتامین‌ها، شامل ویتامین A (که در بهبود دید چشم تاثیر مهمی ‌دارد)، ویتامین D (که نقش اساسی در استحکام استخوان‌ها دارد)، ویتامین E (که یک آنتی ‌اکسیدان معروف است و آنتی ‌اکسیدان‌ها هم خاصیت ضد سرطانی دارند) و ویتامین K(که نقش مهمی ‌در انعقاد خون دارد) هستند که وجود همه ی آنها برای بدن ضرورت مطلق دارد.

در سال های اخیر یکی از چیزهایی که دانشمندان و پژوهشگران علم طب و تغذیه مردم را از خوردن آن منع می کنند، گوشت قرمز است. یک روز می ‌گویند گوشت قرمز نخورید، وگرنه سرطان روده می‌ گیرید و چند وقت بعد درباره ی خطرات گوشت برای قلب سخن می‌ گویند.

آخرین خبر از این دست هم که در روزهای اخیر منتشر شد از این قرار است: "خانم‌هایی که زیادی گوشت قرمز می ‌خورند، در خطر ابتلا به سرطان سینه هستند."

البته این خبرها همگی مبنای علمی‌ دارند و طی تحقیق و پژوهش‌هایی بدست آمده‌اند که در این مقاله به آنها اشاره می‌ کنیم. ولی این سوال هم مطرح است که آیا آن مقدار گوشتی که ما ایرانی‌ها در روز می ‌خوریم یا می ‌توانیم بخوریم هم می ‌تواند باعث این همه دردسر شود؟

نیاز بدن به گوشت قرمز
گروهی از دانشمندان می ‌گویند اگر چیزی به طور طبیعی غذای انسان می باشد، حتماً بدن هم به آن نیاز داشته است. گوشت قرمز (که موضوع اصلی این مطلب است) منبع کاملی از پروتئین است که بدن ما برای رشد به آن احتیاج دارد. تا همین جا معلوم می ‌شود که بشر بی‌ دلیل گوشتخوار نشده، بلکه به آن نیاز داشته، ولی آیا این مسئله دلیل می ‌شود که تا جایی‌ که پولمان می ‌رسد، گوشت قرمز بخوریم؟ پزشکان با این نتیجه ‌گیری اصلا موافق نیستند.

"مصرف زیاد گوشت قرمز، باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان می‌ شود." داغ ‌ترین خطر در مورد خطرات مصرف گوشت قرمز، همین خبر است. این تحقیق، که توسط پژوهشگران دانشگاه لیدز انگلستان انجام گرفته، هفت سال به طول انجامید و 35 هزار داوطلب زن در آن مشارکت داشتند.

در پایان این تحقیق که نتایج آن در مجله ی بریتانیایی سرطان منتشر شد، معلوم شد که خطر ابتلا به سرطان پستان در آن گروه از زنان میانسال که روزی 57 گرم گوشت قرمز خورده بودند در مقایسه با زنانی که اصلا گوشت قرمز مصرف نکرده بودند، 56 درصد بیشتر بود. این در حالی بوده که این آمار در میان آنهایی که بیش از بقیه گوشت‌های فرآوری شده، مثل کالباس و سوسیس خورده بودند، به 64 درصد رسیده بود.

پیش از این هم تحقیقی در آمریکا که در ماه نوامبر سال2006 منتشر شد، نشان داد که زیاده ‌روی در خوردن گوشت قرمز میزان خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان جوان را دو برابر می ‌کند. این تحقیق نشان داد که مصرف 5/1 وعده گوشت قرمز در روز، در مقایسه با مصرف همین مقدار گوشت دو یا سه بار در هفته، تقریبا خطر ابتلا به سرطان پستان را دو برابر می ‌کند.

به گفته ی پژوهشگران، مقدار چربی ‌های اشباع شده در گوشت بالاست و این نوع چربی‌ها بر میزان کلسترول خون تاثیر دارد. کلسترول پیش درآمدی برای ترشح هورمون استروژن است که ثابت شده خطر سرطان پستان را افزایش می ‌دهد. علاوه بر این، پختن گوشت با حرارت بالا نیز ممکن است منجر به تولید مواد سرطان ‌زا شود.

 البته این تنها خطری نیست که مصرف گوشت قرمز برای خانم‌ها به همراه دارد. پیش از این، در سال 2004 میلادی، پژوهشگران ایتالیایی به دنبال تحقیقی که نتایج آن در مجله تولید مثل انسانی (Human Reproductive Journal) به چاپ رسید، اعلام کردند که مصرف گوشت قرمز، خطر ابتلا به اندومتریوز را افزایش می ‌دهد.

اندومتریوز نوعی بیماری در خانم‌هاست که طی آن بافت تخمدانی، در محل‌های دیگری از بدن، غیر از تخمدان هم یافت می‌ شود. این مسئله باعث ایجاد درد و حتی نازایی می ‌شود.

پژوهشگران دانشگاه میلان ایتالیا با مقایسه 500 خانم مبتلا به اندومتریوز و 500 خانم سالم به این نتیجه رسیدند که در خانم‌هایی که هر روز گوشت قرمز مصرف می ‌کنند، خطر ابتلا به اندومتریوز 80 تا 100 درصد (یعنی تقریبا 2 برابر) افزایش می ‌یابد در حالی ‌که این خطر در خانم‌هایی که گوشت کمتر و میوه و سبزیجات تازه بیشتر مصرف می ‌کنند، تا 40 درصد کاهش می ‌یابد.

اما خطرات مصرف گوشت قرمز منحصر به خانم‌ها نیست.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

طرزتهیه نان شیرمال

طرزتهیه نان شیرمال

مواد لازم :
تخم مرغ 2 عدد
شکر 4/1 لیوان
ماست 1 لیوان
جوش شیرین 4/1 قاشق مرباخوری
بکینگ پودر 2 قاشق مرباخوری
آرد به حدی که خمیر به دست نچسبد
وانیل کمی
روغن 4/3 لیوان

nan-shirmal_400

 

طرز تهیه :
شکر را همراه با تخم مرغ و وانیل با همزن می زنیم تا کاملاً مخلوط شود. روغن را اضافه کرده دوباره هم می زنیم. ماست و بکینگ پودر و جوش شیرین را اضافه کرده آرد را کم کم می ریزیم و با دست مخلوط می کنیم تا خمیر درست شود آرد را درحدی می ریزیم که خمیر به دست نچسبد این خمیر را در ظرفی قرار داده و روی آن را نایلون می کشیم روی آن علامت می زنیم خمیر باید حجمش دوبرابر شود. سپس از خمیر گلوله برداشته روی میز آرد پاشیده و به شکل بیضی پهن می کنیم با وردنه به ضخامت نیم سانت در سینی چرب شده قرار می دهیم رویش را زرده تخم مرغ همراه با کمی زعفران می مالیم کنجد پاشیده و در فر با حرارت 350 درجه به مدت نیم ساعت قرار می دهیم تا سطح نان طلایی شود



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

لطیفه های خنده دار

توی دنیا یکی هست که فقط برای تو نفس می کشه...می دونی کیه؟ دماغته!

سلام بچه ها یه خبر فوری: بالاخره من هم زن گرفتم... یه هم زن برقی!



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

راهکارهایی برای مقابله با گرد و غبار در منزل

راه حل اغلب مشکلات در منزل، از بین بردن منشاء آن است . اما از بین بردن منشاء گرد و غبار موجود در منازل امری غیر ممکن است از آن جایی که ۹۰ درصد گرد و غبار منازل از وسایل منزل ازجمله پارچه ها ناشی می شود، راه های زیادی برای مقابله با آن نیز وجود ندارد. ذرات پوست ما روزانه وارد فضا می شود و لباس ها، روتختی ها و وسایل خانه فیبرهایی را که تقریبا غیر قابل رویت است از خود خارج می کنند و آن ها با ایجاد کوچک ترین تغییری در جریان هوا در محیط شناور می شود و روی هر سطحی در منزل می نشیند در قسمت هایی از منزل که در معرض جریان هوا قرار ندارند، ذرات جا به جا نمی شوند در حالی که در قسمت های دیگری با باز و بسته شدن درها و رفت و آمد از جایی به جای دیگر می روند. به هر حال می توان با چند راهکار ساده برای مبارزه با گرد و غبار هم در زمان و هم در انرژی صرفه جویی کرد.   ۱) کف کمدها را برای تمیز کاری آسان تر، خالی نگه دارید:کمدها منبع گرد و غبار سرشار از فیبرهای ریز لباس ها، حوله ها و رواندازها هستند هر بار که در کمد را باز می کنید یک توفان نامرئی از ذرات گرد و غبار به وجود می آورید. اگرچه نمی توانید از ریختن پرزهای لباس جلوگیری کنید اما می توانید تمیزکاری کمد را آسان تر کنید و گرد و خاک را کاهش دهید. وسایل چیده شده در قفسه های کمد را با نایلون بسته بندی کنید. روی لباس هایی را که به ندرت استفاده می کنید بپوشانید.پالتوهایی که فقط در فصل زمستان مورد استفاده قرار می گیرد، در طول سال پرز می دهد. بنابراین با پلاستیک های بزرگ آن ها را بپوشانید تا علاوه بر پرز ندادن، تمیز بمانند. کف کمد را خالی نگه دارید.شلوغ بودن کف کمد باعث می شود به هنگام جارو کشیدن آن قسمت را نادیده بگیرید.
  ۲) دستگاه تصفیه هوا در منزل را مجهزتر کنید. دستگاه خنک و یا گرم کننده یا تصفیه هوا می تواند گرد و خاک را مهار کند. با یک دستگاه تصفیه مجهزتر، بهتر می توانید با گرد و خاک مقابله کنید.
  ۳) به طور هفتگی ملافه های تخت را تکان دهید. تخت خواب اصلی ترین منبع انتشار گرد و غبار است در ملافه ها ذرات پوست جمع می شود و به همراه پرز لباس با هر بار غلت خوردن در هوا پخش می شود. برای به حداقل رساندن غبار ملافه و روبالش ها ، آن ها را هر هفته بشویید. رواندازها مانند پتو و روتختی ها را که نمی توان هر هفته شست کافی است به حیاط ببرید و خوب تکان دهید ملافه های کثیف را به آرامی با ملافه تمیز عوض کنید تا گرد و غبار بلند نشود.
  ۴) مانع پخش گرد و غبار شوید.دستمال های گردگیری خشک تنها مقداری از گرد و خاک را برمی دارند و بقیه جای دیگر می نشیند.برای جمع کردن گرد و خاک از دستمال های مرطوب استفاده کنید.
  ۵) قالیچه ها، قالی و موکت ها را تکان دهید.در اغلب منازل، موکت بزرگ ترین منبع پرز است که گرد و خاک را مانند یک اسفنج حجیم به خوبی جذب می کند. برخی افرادی که به آلرژی های حاد مبتلا هستند چاره ای جز جایگزین کردن موکت با سرامیک و یا چوب برای کف اتاق ندارند. افرادی هم که از آلرژی حاد رنج می برند اما قصد عوض کردن کف اتاق را ندارند باید به طور مرتب خانه را به ویژه قسمت هایی که رفت و آمد زیادی دارد، جارو برقی بکشند.خاک تکانی فرش با استفاده از چوب، جارودستی و... نسبت به جاروبرقی خاک بیشتری را از بین می برد.فرش های نسبتا کوچک را نیز هر هفته خاک تکانی کنید.
  ۶) کوسن های مبل را که نه تنها از خود پرز می دهند بلکه گرد و خاکی را که روی آن می نشیند را به خود جذب می کنند خوب تمیز کنید. از آن جایی که گرد و خاک بیشتر روی سطح های افقی می نشیند ، سطح های افقی کوسن ها و مبل ها را هفتگی و سطح های عمودی را ماهانه جاروبرقی بکشید.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

نکته های طلایی برای تمیز کردن آشپزخانه!

برای از بین بردن جرم آهکی داخل سماور و کتری مخلوطی از سرکه و آب را به نسبت مساوی در آن بریزید و به مدت نیم ساعت بجوشانید، خواهید دید که جرم ها از دیواره کنده خواهد شد. روش دیگر برای از بین بردن جرم آهکی این است که چند دقیقه سماور یا کتری را بدون آب حرارت دهید، سپس داخل آن را با آب سرد پر کنید. آب و جرم های جدا شده را خالی کرده و داخل آن را بشویید.   روی پیشخوان کابینت  و سایر وسایلی که در آشپزخانه هستند با یک محلول ملایم و ساده ضد عفونی شوند.

برای تمیز کردن کارد و چنگال میوه خوری هرگز آنها را در آب خیس نکنید و همراه ظرف های دیگر شستن آن را به بعد موکول نکنید، زیرا تیغه و دسته آن زیبایی خود را پس از مدتی از دست خواهد داد. پس از هربار استفاده آن را با آب ولرم و مایع ظرفشویی و اسکاچ نرم شستشو دهید و بلافاصله به طور کامل خشک کنید.   از آنجا که بر اثر رطوبت ، گرما و تاریکی در جاهای مختلف قارچ رشد می کند و باعث بیماری می شود باید هر چند وقت یک بار روی پیشخوان کابینت  و سایر وسایلی که در آشپزخانه هستند با یک محلول ملایم و ساده ضد عفونی شوند.
برای تهیه این محلول مقداری آب گرم را در ظرفی بریزید و در آن یک قاشق چایخوری جوش شیرین ریخته سپس به آن یک قاشق غذاخوری صابون مایع و یک قاشق الکل سفید اضافه نمایید. حال با یک ابر این محلول را به روی سطوح مختلف بکشید . چند دقیقه صبر کنید و با شستن همان ابر مواد را روی سطوح کاملا پاک کنید و بلافاصله با استفاده از یک پارچه نخی که آب را خوب به خود جذب کند  روی تمام سطوح را کاملا خشک کنید، چرا که رطوبت عامل ایجاد قارچ ، کپک و رشد باکتری هاست. جهت انجام این کار می توانید از 72 پیمانه بوراکس که آن را در یک گالن آب داغ ریخته اید هم استفاده کنید.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۱۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

جرم گیری وسایل برقی

برطرف کردن جرم و گچ داخل اتو اتو‌های بخار به مرور زمان جرم می‌گیرند و گاهی هم منفذهای خروج بخار بسته می‌شوند. کمی سرکه سفید در محفظه آب آن بریزید و بعد از 24 ساعت اتو را روشن کنید و اجازه دهید بخار کند تا آب و گچ آن خارج شود.
 
تمیز کردن کف اتو اتوهای قدیمی که کف آن روکش تفلون ندارند در اثر تماس با پارچه زود کثیف می‌شوند که حتماً باید تمیز شوند، توصیه می‌شود وقتی اتو داغ است با یک پارچه ی کتانی که در دست مچاله کرده‌اید کف آن را تمیز کنید سپس با پارچه ی آغشته به نمک یا چوش‌شیرین بقایای جرم کف اتو را پاک کنید.    
تمیز کردن آب‌میوه‌گیری
بخش‌های قابل شست وشوی آب‌میوه‌گیری ممکن است در اثر استفاده زیاد رنگ گرفته باشند. برای پاک کردن و نیز جلوگیری از رنگ گرفتن آنها، یک دوم فنجان مایع سفیدکننده، یک چهارم فنجان جوش‌شیرین و چهار فنجان آب گرم را با هم مخلوط کنید و با اسفنج روی قسمت‌های مورد نظر بمالید همچنین می‌توانید به مدت ده دقیقه آنها را در این مایع بخیسانید. سپس بشویید و کاملاً خشک کنید.    
تمیز کردن مایکروویو یکی از لوازم برقی که بیشتر خانم‌ها با آن مشکل دارند مایکروویو است. برای تمیز کردن این وسیله، نیمی از یک لیموترش بزرگ را در کاسه‌ای آب قرار دهید و بگذارید پنج تا ده دقیقه (بسته به میزان کثیفی دستگاه) در مایکروویو بجوشد. بخار لیمو باعث تبخیر لکّه‌های چرب می‌شود و بوی بد را از میان می‌برد. در پایان با یک دستمال کتانی خشک دیواره‌های داخل دستگاه را تمیز کنید.
دستمال آغشته به آب لیموترش تازه یا الکل نیز برای تمیز کردن مایکروویو و از بین بردن چربی‌ها بسیار سودمند است. هرگز از دستمال زبر، اسکاج یا سیم ظرفشویی برای تمیز کردن دستگاه استفاده نکنید. برای پیشگیری از پاشیدن چربی غذا به دیواره‌ها بهتر است هنگام پخت روی غذاهای چرب را با سلفون بپوشانید محلول دو قاشق غذاخوری آب لیموترش یا بکینگ‌ پودر در یک پیمانه آب را مدت چهار تا شش دقیقه در مایکروویو بجوشانید. سپس با دستمال دیواره‌ها را تمیز و خشک کنید.
 
تمیز کردن تلویزیون اثر انگشت بچه‌ها بر صفحه ی تلویزیون منظره ی نازیبایی به‌وجود می‌آورد تلویزیون را هنگام تمیز کردن خاموش کنید. ابتدا با یک دستمال خشک غبار آن را بگیرید و سپس با پنبه ی آغشته به محلول آب و الکل صفحه ی تلویزیون را تمیز کنید. الکل لکّه‌های چرب و اثر انگشت را بر طرف می‌کند. توصیه می‌شود از دستمال حوله‌ای و پرزدار استفاده نکنید. دیواره‌های غیرشیشه‌ای تلویزیون را نیز می‌توانید با پارافین مایع براق کنید و با دستمال خشک چربی اضافی را بگیرید و براق کنید. این روشن برای تمیز کردن ضبط صوت و ویدئویی که رنگ تیره دارند هم مناسب است.    
تمیز کردن جدار وسایل برقی قسمت بیرونی دیواره‌های وسایل برقی را بعد از پاک کردن با دستمال مرطوب، به‌ وسیله پنبه آغشته به الکل صنعتی براق و تمیز کنید.    
تمیز کردن لوازم خانگی برای از بین بردن زردی لوازم خانگی سفید (از جمله ماشین لباسشویی، یخچال و آب‌میوه‌گیری)، محلولی از نصف پیمانه مایع سفید‌کننده، نصف پیمانه جوش‌شیرین و چهار پیمانه آب گرم را با اسفنج روی سطح مورد نظر بمالید. پس از ده دقیقه، در صورت امکان محل را آبکشی و یا با دستمال مرطوب پاک کنید.    
از بین بردن بوی یخچال برای تمیز کردن دیواره‌های داخلی یخچال از محلول جوش‌شیرین و آب کمک بگیرید. برای این منظور، یک تا دو قاشق جوش‌شیرین را در یک چهارم لیتر آب گرم حل کنید و یخچال را با آن پاک کنید. سپس با دستمال تمیز خشک نمایید. جوش‌شیرین بوی نامطبوع یخچال را از بین می‌برد.    
تمیز کردن پشت یخچال پشت یخچال را تمیز نگاه دارید. برای پاک کردن این قسمت، دو شاخه یخچال را بیرون آورید و دستگاه را کمی جلو بکشید. به وسیله ی جاروبرقی گرد وغبار پشت یخچال را بزدایید. به این ترتیب دستگاه بهتر کار می‌کند و عمر بیشتری خواهد داشت.    
تمیز کردن قفسه‌های یخچال
قفسه‌ها و کشوهایی را که می‌توان بیرون آورد می‌توانید با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و پس از خشک شدن دوباره در یخچال قرار دهید.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۱۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چگونه در مواقع سختی، خونسرد باشیم؟

اگر مصاحبه ای دارید تشویش و نگرانی تان کاملا طبیعی است. اگرچه برای از بین بردن نگرانی و استرس راهکار قطعی ای وجود ندارد اما راههایی برای آرام کردنتان وجود دارد که در زیر آمده است:
* آماده شوید: اکثر ما، وقتی هنوز کاملا آمادگی کاری را نداریم نگران و عصبی می شویم. اگر سخنرانی دارید، یک شب قبل از آن تمرین کنید و یادداشت بردارید یا زمان بیشتری را صرف تمرین روی متن سخنرانی تان بکنید طوری که به زمان حضورتان لطمه ای نخورد و سر موقع در جمع مهمانان حاضر شوید. زیرا هرچه دیرتر به محل برسید دستپاچگی شما بیشتر می شود و تمرکزتان را از دست می دهید. همچنین قبل از سخنرانی کاملا استراحت کنید تا بدون استرس بتوانید یک سخنرانی خوبی را ارائه دهید.  
* خودتان را آرام کنید: از خوراکی هایی که خاصیت آرامش بخشی دارند استفاده کنید مثلا چای بابونه بخورید. اما از مواد مهیج و هیجان انگیز مانند کافئین و سیگار و مشروبات الکلی که ضربان قلبتان را بالا می برد پرهیز کنید. شما هرگز نمی دانید بدنتان در مقابل این مواد چه واکنشی نشان می دهد. پس چرا ریسک کنید؟  
* تنش ها را از خودتان دور کنید: معمولا وقتی که تنش و نگرانی به سراغمان می آید، ماهیچه هایمان به هم گره می خورد که درنتیجه گردش خونمان کم می شود و امکان ریلکس شدن و آرامش داشتن سختتر می شود. برای اینکه از این اتفاق جلوگیری کنید، ماهیچه های پایتان را منقبض کنید، تا 5 بشمارید و ماهیچه ها را آزاد کنید. به همین روش انقباض ماهیچه های نقاط دیگر بدنتان را ادامه دهید، و وقتی ماهیچه های  شانه ها و گردنتان را منقبض کردید، متوقف کنید.      
* هوا را به داخل فرو ببرید: اگر نفس عمیق می کشید، هوا را از طریق بینی تان از شکمتان (نه از قفسه سینه تان) به داخل بکشید. این کار، آرامشی را برای شما به ارمغان می آورد.  
* با پزشک مشورت کنید: مصرف بعضی داروها باعث عصبی شدن و تشویش و نگرانی می شود. اما انجام دادن یوگا به صورت مرتب تاثیر بسزایی در از بین بردن تنش ها و نگرانی ها دارد همچنین یوگا یک راه طولانی مدت برای کنترل اعصاب می باشد.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۱۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ساختار و نحوه عملکرد کرمهای موبر

موهای زاید یکی از مشکلات رایج خانم‌هاست. بخشی از این موهای زاید، موهای طبیعی بدن‌اند ولی بخشی نیز ممکن است ناشی از پرمویی باشند؛ مثلا موهای بالای لب فوقانی، دور سینه و روی ران….

در بعضی از خانم‌ها رشد موهای زبر و ضخیمی مشاهده می‌شود که تحمل آن برای بیشتر زنان مشکل است. رفع و کاهش این موها از علایق دیرینه خانم‌هاست و روش‌هایی از قدیم‌الایام برای این کار وجود داشته که هر فرد، بسته به علاقه و شدت رشد این موها، یکی از این روش‌ها را انتخاب می‌کرده؛ از بند انداختن و موم یا واکس گرفته تا تیغ و کِرِم‌های موبر.

اما همه روش‌های فوق موقتی‌اند و اخیرا روش‌هایی مانند الکترولیز و لیزرتراپی جهت از بین بردن موهای زاید در اختیار پزشکان قرار دارد که جزو روش‌های دایمی محسوب می‌شوند ولی با توجه به اینکه امکان انجام این روش‌های جدید در همه افراد وجود ندارد، کارخانجات مختلف به دنبال فرمولاسیون کِرِم‌هایی هستند که استفاده از آنها برای همه مقدور باشد و هزینه چندانی هم در برنداشته باشد.

کِرِم‌های فوق‌الذکر ترکیباتی مانند اسید فرولیک و اسید کافئیک و یا مواد کمپلکس گیاهی در ترکیب خود دارند. البته در کشورهای مختلف و جهت مقاصد تحقیقاتی کرم‌های ضدپرمویی که به طور خوراکی مصرف می‌شوند، ساخته و مصرف شده که با نتایج ضعیفی همراه بوده است.

کِرِم‌هایی که اخیرا به بازار ارایه شده است، هم با اثر مستقیم روی ریشه موها و هم با اختلال در تغذیه فولیکول‌ها می‌توانند تا حدودی روی کاهش رشد موها و نازک شدن آنها تاثیر گذار باشد.

نتایج مطالعات و تجربیات مختلف در مورد این کِرِم‌ها بسیار متفاوت می‌باشد.

۶ تا ۷ ماه برای پشت‌گردن
۴ تا ۵ ماه برای زیر بغل
۱ تا ۲ ماه برای دست‌ها
۱ ماه برای پشت
۲ ماه برای شکم
۵ تا ۶ ماه برای خط مایو
۱ تا ۲ ماه برای پاها

طرز استفاده از کِرِم‌های موبر
برای مصرف لازم است ابتدا موهای ناحیه با روش‌هایی از قبیل واکس، اپیلاتور یا بند انداختن از ناحیه موردنظر از ریشه کنده شود ولی تیغ و یا روش‌های دیگر سطحی توصیه نمی‌شود. سپس مقدار کافی از کِرِم روی ناحیه و به صورت خلاف جهت رویش موها، مالیده شده و ماساژ داده می‌شود. در صورتی که موها کنده نشده و یا از روش‌های سطحی مانند تیغ و یا کرم موبر استفاده شده باشد، مدت زمان بیشتری برای بروز آثار این کرم‌ها لازم خواهد بود.

با اینکه مصرف این کرم‌ها هم برای آقایان و هم خانم‌ها امکان‌پذیر است، لیکن در بین بانوان طرفداران بیشتری دارد.

لازم به توضیح است با توجه به محدودیت مطالعات انجام گرفته در گروه‌های سنی مختلف، لازم است از مصرف این کرم‌ها در بانوان باردار، مادران شیرده و افراد زیر ۱۰ تا ۱۲ سال پرهیز شود.

در ضمن برای بروز نتایج پایدار لازم است این کرم‌ها به مدت ۴ تا ۸ ماه و هر شب قبل از خواب روی ناحیه موردنظر استفاده شود. همواره لازم است علت اصلی پرمویی را پیدا کنید.

باید علت اصلی را پیدا کنید
همان‌طور که در ابتدای بحث مطرح شد، اول باید مشخص شود که موهای تحت درمان از چه نوعی بوده و علت رویش آنها چیست؟ آیا این روش‌ها از نوع زبر بوده یا موی کرکی است؟ آیا از نوع وابسته به هورمونی است یا خیر؟ آیا همراه با علایم و عوارضی در نواحی دیگر بدن است یا نه؟ آیا بیمار از تاخیر یا قطع پریودهای ماهانه، کاهش موهای جلوی سر و یا جای آکنه‌ها و جوش‌های شدید در نواحی دیگر خود شاکی است یا نه؟ وضعیت هورمونی مردانه و یا زنانه بیمار از چه قرار است؟ آیا هیچ‌گونه ناراحتی و نامنظمی هورمونی در بیمار وجود دارد؟ آیا سطح هورمون مردانه بیمار بالاتر از حد طبیعی است؟ وضعیت کارکرد سایر غدد از جمله تیرویید چگونه است؟ آیا تخمدان‌های وی دارای کیست‌های متعدد است یا نه؟ آیا تخمک‌گذاری بیمار طبیعی و به موقع است؟ کارکرد غدد فوق‌کلیه بیمار چگونه است؟ آیا بیمار ترشح غیرعادی از سینه‌ها‌یش دارد؟ آیا هیچ‌گونه مقاومت به انسولین در بیمار مشاهده می‌شود؟ و نیز علاوه بر بررسی موارد فوق باید توجه کنید که آیا سایر داروهای مصرفی بیمار ممکن است همراه با افزایش موهای زاید باشد؟ آیا فرد داروهایی مانند کورتون یا فنی‌تویین را به طور مزمن مصرف می‌کند؟

تمام موارد فوق همکاری نزدیک متخصص پوست، متخصص زنان و متخصص غدد را می‌طلبد و بعد از تمام بررسی‌های فوق مشخص می‌شود که آیا پرمویی بیمار ناشی از بیماری خاصی بوده و یا حالت ایدیوپاتیک دارد و آیا اصولا درمان‌های طبی خاصی را می‌طلبد یا نه؟ در برخی از موارد فوق لازم است بیمار تحت درمان دارویی خوراکی به مدت طولانی قرار گرفته و یا حتی جراحی خاصی روی بیمار انجام گیرد.

در برخی از موارد لازم است داروهای هورمونی، کورتون خوراکی یا تزریقی، بلوک کننده‌های هورمون مردانه و… برای بیمار توصیه شود، بنابراین همان‌طور که ملاحظه می‌کنید کلمه پرمویی و رفع پرمویی فقط یک حالت یا یک بیماری نبوده، بلکه خود علامتی است که می‌تواند ناشی از علل و بیماری‌های متعددی باشد. این علل در برخی از موارد بسیار متفاوت و دور از هم بوده و درمان‌های کاملا متفاوتی را هم نیاز خواهد داشت.

نژاد به نژاد، قوم به قوم
علاوه بر زمینه‌های بیماری آنچه که در مورد پرمویی باید به آن توجه شود مسایل نژادی است. بسیاری از بانوان در آسیای جنوبی، اروپای شرقی و نیز در مناطقی از جنوب اروپا و همین‌طور بسیاری از بانوان نژاد آفریقایی ممکن است به طور معمول رویش مو روی صورت و شکم و حتی ران‌ها و پاها داشته باشند که ناشی از مسایل ژنتیکی و نژادی بوده و بر هیچ بیماری خاصی دلالت ندارد، بنابراین نه فقط بررسی پرمویی، بلکه حتی اطلاق کلمه پرمویی نیز به افراد باید بادقت صورت گیرد.

به نظر می‌رسد تبلیغات رسانه‌ای که خانم‌ها را به‌صورت افرادی کاملا عاری از هرگونه موی زاید نشان می‌دهد، روی علایق و سلایق بانوان بسیار تاثیرگذار بوده است.

در طی سال‌های اخیر شاهد آن هستیم که اکثر بانوان حتی به رشد موهای کرکی و نرمال پوست خود نیز واکنش نشان می‌دهند و اکثراً خواستار استفاده از کرم یا لیزر درمانی می‌باشند، بنابراین ویزیت اولیه پزشک برای هریک از این افراد ضروری است تا اولا درمان و در ثانی نوع درمان مناسب برای هر فرد تعیین شود.

فقط در این حالت می‌توان امیدوار بود که بیمار و پزشک با همکاری مداوم یکدیگر و با طی یک مسیر صحیح درمانی به نتیجه مطلوب دست یابند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۱۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

در مورد پیاز و پیاز داغ

پیاز جزو آن دسته از سبزیجاتی است که تقریبا در غذای روزانه همه خانواده‌ های ایرانی وجود دارد.

این سبزی معمولا به صورت پخته یا سرخ‌ شده در انواع غذاها یا به ‌صورت خام در سالاد مورد مصرف قرار می ‌گیرد. اما یکی از مسایلی که در سال ‌های اخیر خیلی باب شده، سرخ کردن پیاز و نگهداری آن در یخچال و فریزر برای مدتی طولانی است.

حتی نوع آماده پیاز هم در فروشگاه‌ های مواد غذایی به چشم می ‌خورد. در رابطه با خواص این سبزی پُرمصرف، شرایط ایده‌ آل سرخ کردن آن در منزل و درست یا اشتباه بودن استفاده از پیازداغ ‌های آماده دکتر سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه و رژیم درمانی توضیح می دهند:

پیاز هم خاصیت دارد؟

البته! پیاز سبزی پُرخاصیتی است؛ چون ویتامین C و برخی از ویتامین‌ های گروه B را دارا بوده و خاصیت ضدعفونی ‌کنندگی دارد. جالب است بدانید که هر ۱۰۰ گرم از این سبزی دارای ۲۶ میلی‌ گرم ویتامین C و حتی ۲۶۰ میلی ‌گرم پتاسیم، ماده معدنی است که به کنترل فشار خون کمک می ‌کند. علاوه بر همه این ها، این مقدار سبزی دارای ۲۵ کیلو کالری انرژی نیز هست. شاید شنیده باشید که در گذشته گفته می ‌شد اگر مسافرت می ‌روید حتما در شهری که وارد می ‌شوید پیاز آن شهر را بخورید. این حکایت، هم به خاطر جذب ویتامین ‌های موجود در این سبزی بود و هم به خاطر خاصیت ضدعفونی ‌کنندگی آن. اما وقتی پیاز سرخ می‌ شود عمده ویتامین های آن (به ویژه ویتامین C و گروه B) را از دست می‌ دهد. در ضمن، پیاز به‌ عنوان سبزی، منبع فیبر هم هست و به کارکرد طبیعی دستگاه گوارش کمک می ‌کند. پس می ‌توان آن را به عنوان یک همراه غذای پُرفیبر (۲ گرم فیبر در هر ۱۰۰ گرم پیاز) میل کرد.

می‌ گویند پیاز در هوای آزاد آلودگی را به سرعت به خودش می ‌گیرد. آیا این موضوع از نظر علمی صحت دارد؟

خب، این به مدت زمان و نحوه نگهداری پیاز بستگی دارد. اصولا اگر پیاز برای مدت کوتاهی بیرون بماند، اشکالی ندارد اما اگر پوستش کنده و مغز آب دارش قطعه قطعه شود، مثل هر ماده غذایی دیگر به سرعت آلودگی محیطی پیدا خواهد کرد.

در برخی از مرغ‌ فروشی ‌ها پیاز را ریز خرد می ‌کنند و به همراه فلفل دلمه ‌‌ای روی فیله مرغ می ‌ریزند تا مزه ‌دار شود و در یخچال نگهداری می ‌کنند. این کار، بهداشتی است؟

اگر برای مدت کوتاه (یک‌ روز) در یخچال باشد، اشکالی ندارد اما بیشتر از آن ممکن است سبب آلوده شدن ثانویه دیگر مواد غذایی از جمله فیله مرغ شود.
پیازداغ

در رابطه با شرایط سرخ کردن ایده ‌آل پیاز در خانه چه توصیه ‌ای دارید؟

سرخ کردن اگر در حد تفت دادن باشد، اشکالی ندارد اما سرخ کردن پیاز در حدی که کاملا قطعات خرد شده ‌اش قهوه ‌ای شوند؛ نه تنها سبب از بین رفتن ارزش غذایی این سبزی می ‌شود، بلکه همه فیبرهای آن نیز می ‌سوزد و دیگر به عنوان یک ماده غذایی موثر و مفید نخواهد بود. بنابراین، یک تفت مختصر که به بهتر شدن طعم و مزه غذا کمک کند، مانعی ندارد. البته برای این کار توصیه می ‌شود از کمی روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.

آیا سرخ کردن پیاز و نگهداری آن برای مدتی طولانی در یخچال یا فریزر صحیح است؟

اصولا ما هیچ ‌گاه توصیه نمی ‌کنیم مواد غذایی پخته را به مدت طولانی در یخچال یا فریزر نگهداری کنند چون همیشه احتمال بروز آلودگی وجود دارد. اگر کسی می ‌خواهد مواد غذایی را برای مدت طولانی نگه دارد باید حتما خام باشند چون مواد غذایی خام اگر آلودگی هم داشته باشند، در حین پخت و حرارت دیدن میکروب و سموم میکروبی آن ها از بین می‌ رود. تقریبا در تمامی روش‌ ها جز کباب کردن مستقیم روی شعله، موادغذایی حرارت ۱۰۰ درجه را به مدت نیم ساعت تحمل می ‌کنند و معمولا مقاوم ‌ترین سموم میکروبی در این مدت نابود می ‌شوند. وقتی سبزی از قبل پخته باشد و در یخچال نگهداری شود معمولا موقع مصرف تنها گرم می ‌شود و میزان حرارت کم و کوتاه خواهد بود. پس اگر آلودگی در آن وجود داشته باشد در چنین شرایطی دیگر میکروب و سم آن از بین نمی‌ رود. پس بهتر است که مواد غذایی پخته برای مدت طولانی در یخچال و یا فریزر نگهداری نشوند، بلکه تازه به تازه برای طبخ انواع غذاها مورد استفاده قرار گیرند.

با توجه به این حرف‌ ها، پس مصرف پیازداغ‌ های آماده که در سوپرمارکت‌‌ ها به فروش می ‌رسند را هم توصیه نمی‌ کنید؛ درست است؟

خب، به ‌طور معمول، اگر می ‌خواهید از خواص سبزیجاتی مثل پیاز به نحو شایسته ‌ای استفاده کنید بهتر است از انواع تازه آن ها بهره ببرید؛ به خصوص که هر چه از زمان فرآیند آن ها (حتی به روش استاندارد) بگذرد، ارزش تغذیه‌ ای خود را از دست خواهند داد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۱۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

سوتی نظامی



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۱۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

رژیم غذایی برای سلامت پوست

خیلی از ما می خواهیم که پوست سالمی داشته باشیم که چین و چروک و علائم پیری در آن هر چه دیرتر ظاهر شود. در این بین یکی از سوالات رایج آنست که چه رژیم غذایی برای سلامت پوست بهتر می باشد؟ واقعیت آنست که رژیم غذایی ای که برای سلامت کلی بدن مناسب باشد با رژیم غذایی مطلوب برای حفظ سلامت پوست مشابه است، چرا که رژیم غذایی مطلوب برای سلامت کلی بدن ، مکانیسم پیری را در تمام بافت ها از جمله پوست کند می کند لذا گزینه مناسبی است . البته به عنوان یک نکته لی زکر این نکته ضروری است که به ویژه مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدانها که به نظر می رسند دارای اثر محافظت کنندگی برای پوست باشند جزئ لاینفک رژیم غذایی شما باید باشد .

غذاهای مفید برای پوست به طور کلی عبارتند از:

_میوه ها به ویژه : گیلاس ، توت ، هندوانه، سیب و گلابی ...

_سبزیجات به ویژه اسفناج و دیگر سبزیجات برگ سبز ، بادنجان، کرفس و پیاز

_حبوبات

_ماهی :  به جای گوشت قرمز، ماهی را مصرف نمایید.

_مغزها

_روغن زیتون

از طرف دیگر به نظر می رسد برخی از غذاها با تخریب پوست همراه باشند برای مثال دریافت بالای گوشت و شیر پر چرب می تواند خطر افزایش چین و چروک های پوست را افزایش دهد.   لذا توصیه های ذیل را جدی بگیرید:

_محصولات لبنی کم چرب و یا بدون چربی را به جای محصولات لبنی پر چرب مصرف کنید.

_ به جای ناهای سفید تهیه شده از آردهای تصفیه شده، ناهای سبوس دار و نیز انواع غله کامل را انتخاب کنید .

_مصرف شیرینی جات را محدود کنید و به جای شیرینی جات ، یک مشت از  آجیل و مغز ها را مصرف  نمایید.
 

مزایای مصرف میوه و سبزیجات برای پوست:

ممکن است قبلا هم از مادربزرگتان شنیده بوده باشید که میوه و سبزیجات برای پوست مفیدند ولی این صحبت حقیقت دارد و مصرف مقادیر فراوان از میوه و سبزی برای سلامت پوست مفید است. میوه و سبزیجات به ویژه برای پیشگیری از پیری زودهنگام پوست مفید است چرا که حاوی طیف گسترده ای از آنتی اکسیدانها می باشند.  بسیاری از رنگدانه ها که عامل ایجاد رنگ میوه ها و سبزیجات هستند، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالقوه هستند . این آنتی اکسیدانها از تخریب پوست با رادیکال های آزاد ( که به ویژه به خاطر آلودگی های محیطی در پوست ایجاد می شوند )، محافظت می نماید . برای اطمینان از اینکه میوه و سبزیجات رژیم غذایی حاوی تمام مواد آنتی اکسیدانی لازم هستند ، می بایست میوه و سبزیجات را به شکل تازه و پخته نشده (یا فقط اندکی پخته شده) مصرف نمایید. چرا که حرارت اغلب آنتی اکسیدانها را غیر فعال می نماید و میوه و سبزیجات از غنی ترین منابع آنتی اکسیدانی محسوب می شوند.

اهمیت مصرف مایعات کافی در سلامت پوست:

پوستی که از رطوبت مطلوبی بر خوردار باشد کمتر مستعد چروکیدگی می باشد . نوشیدن مقادیر فراوان از مایعات در طی روز موجب هیدراته شدن بدن می گردد  و لذا به کاهش خشکی پوست کمک می نماید . متخصصین معمولا نوشیدن 6-8 لیوان آب را در طی روز توصیه می نمایند. قهوه و نوشیدنی های کافئین دار و نوشابه هاب گازدار جانشین های خوبی برای آب نمی باشند چرا که حاوی کافئین هستند که کافئین یک ماده ادرار آور ( مدر) است .(یعنی ترشح و دفع آب از ادرار را افزایش می دهد).

همچنین 2-3 ساعت قبل از رفتن به رختخواب بیش از حد مایعات ننوشید چرا که نوشیدن مایعات زیاد در اواخر شب ممکن است موجب تورم صبحگاهی و کشیدگی بیش از حد پوستتان گردد.

ارتباط  کالری دریافتی و چاقی با پوست بدن

به غیر از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تابش مستقیم آفتاب حوالی ظهر ، سریع ترین راه برای افزایش چین و چروک پوست این است که مقدار زیادی وزن اضافه کنیم و سپس آن را کاهش دهیم . چرا که وقتی اضافه وزن می یابید ، چربی های اضافه موجب کشیدگی بیشتری در پوست تان می گردد و سپس هنگامی که با کاهش وزن، چربی های اضافه بدن از بین میروند ، پوست دچار شل شدن و چروکیدگی می گردد.

میزان شل شدن (و آویزان شدن) پوست پس از کاهش وزن، بسته به سن فرد (در افراد مسن تر بدتر می باشد)، ژنتیک و دیگر عوامل متفاوت می باشد.

پس تمایل به داشتن پوستی شاداب و جوان یک انگیزه برای مراقبت از کالری دریافتی و حفظ وزن مناسب می باشد . همچنین به خاطر داشته باشید که چرخه متناوب افزایش وزن و کاهش وزن ممکن است نه تنها اثرات نامطلوبی را بر پوست بلکه بر سلامت کلی بدنتان داشته باشد.

طبخ غذا و سلامت پوست

همانطور که می دانیم آنچه که محور اصلی طبخ غذا است حرارت دادن به غذاها می باشد. افزایش درجه حرارت عاملی برای افزایش واکنشهای شیمیایی است . اما این گفته برای ما به عنوان مصرف کنندگان غذا چه مفهومی دارد؟ هر زمان غذا حرارت داده می شود، میزان واکنش هایی که منجر به تغییر بافت و خواص آنتی اکسیدانی مواد غذایی می گردند، افزایش می یابند. به عبارت دیگر فرآیند پخت تولید مواد اکسیداتیو( رادیکال های آزاد ) راافزایش می دهد. در نتیجه با افزایش زمان پخت غذاها، دریافت مواد مغذی کمتر می گردد و دریافت رادیکال های آزاد (که موجب پیشترفت پیری اند) بیشتر می گردد.  در حقیقت لازم نیست برای پیش گیری از اثرات نامطلوب ناشی از پخت بیش از حد غذا، مصرف غذاهای پخته شده را متوقف کنید بلکه می توانید با کاهش زمان پخت و اجتناب از سرخ کردن غذاها در روغن زیاد و یا اجتناب از طبخ غذا با مقادیر فراوانی از روغن و چربی ، غذاهای سالم تری را مصرف کنید.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۱۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

راه های کنترل حشرات در منزل

هر چه هوا رو به گرمی می رود، دوباره سر و کله موجودات موذی همچون پشه، مگس، سوسک و مورچه پیدا شده و گاهی وجود آنها در داخل خانه به قدری آزاردهنده است که نه تنها سبب سلب آسایش افراد ساکن در آن محیط می شود بلکه برخی از آنها مانند بید، سوسک و موریانه به لوازم و وسایل شخصی و خانه نیز آسیب می رسانند. البته برای مبارزه با همه آنها راهکارهایی وجود دارد که اگر درست و بجا مورد استفاده قرار گیرند دیگر اثری از این مزاحمان ریزجثه خانگی در داخل خانه باقی نخواهد ماند که در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم.

پشه: پس از تجهیز پنجره ها به توری به عنوان مهمترین اقدام برای ورود این حشره و همچنین دیگر موجودات موذی مانند آن از بیرون از خانه، همه انواع حشره کش ها برای از بین بردن پشه ها مناسب هستند ولی اگر در شرایطی قرار گرفتید که هیچ یک از امکانات فوق وجود نداشت، نگران نباشید روش های خانگی متعددی برای رهایی هر چند موقتی از این حشره وجود دارد:
۱  _ می گویند پشه از بوی پیاز و پرتقال متنفر است. بنابراین چند عدد پیاز را پوست کنده و به صورت قاچ شده در گوشه ای از اتاق قرار دهید یا اینکه به جای آن مقداری پوست و یا خود پرتقال را جایگزین کنید.در ضمن مالیدن پوست پرتقال و یا آب آن و یا پیاز بر روی پوست نقاطی از بدن که بدون پوشش لباس بوده و احتمال گزیدگی پشه وجود دارد، به خصوص به هنگام خواب، از جمله راهکارهای جلوگیری از پشه گزیدگی است.
۲  _ پشه ها به نور علاقه مندند. بنابراین اگر وزوز پشه ای در اتاق خوابتان مانع به خواب رفتن شما شده و تمام سعی شما برای کشتن آن نیز بی نتیجه مانده است، چراغ اتاق خواب را خاموش کرده و به جای آن چراغ فضای خارج از اتاق را روشن کنید. به این ترتیب پشه به دنبال روشنایی از محل خواب شما خارج می شود. حال در را بسته و کشتن پشه را به فردا صبح موکول کنید.
۳  _ استفاده از جاروبرقی برای پشه های در حال پرواز نیز روش دیگری برای رهایی از این حشره موذی است.
نکته: اگر با توجه به تمام تمهیدات فوق دچار پشه گزیدگی شدید، چند عدد برگ ریحان تازه را له کرده و آن را بر روی محل نیش زدگی قرار دهید. به این ترتیب سوزش و خارش آن التیام می یابد.

- سوسک های خانگی: این سوسک ها در دو نوع ریز و درشت در خانه ها یافت می شوند. آنها گذشته از ظاهر نازیبایشان به جهت آنکه در فاضلاب و چاه ها زاد و ولد می کنند، از جمله آلوده ترین حشرات خانگی نیز به شمار می آیند. بنابراین مبارزه با سوسک های خانگی به خصوص در فصل بهار که زمان تخم ریزی همه حشرات است، از جمله اقدامات بسیار ضروری در خانه محسوب می شود. البته در همین راستا کارخانجات تولید مواد شیمیایی انواع حشره کش ها و ضدسوسک های مختلفی را تولید کرده اند که در قالب مایع، اسپری و گچ در دسترس مصرف کنندگان قرار گرفته و بسیار مفید و موثر هستند ولی علاوه بر آنها مواد دیگری وجود دارند که تاثیر آنها را نمی توان نادیده گرفت. از این جمله به پودر اسیدبوریک و همچنین نفت می توان اشاره کرد. کاربرد نفت یکی از قدیمی ترین و موثرترین راه های نابود کردن انواع سوسک های خانگی است. برای این منظور می بایست در تمام چاهک ها، فاضلاب ها و به طور کلی هرگونه راه خروجی از این قبیل مقداری نفت ریخته و بر روی دریچه آن درپوش بگذارید. این کار را در پایان شب انجام دهید تا نفت مدت زمان بیشتری در مسیر و آب داخل آن باقی بماند.
نکته: در صورتی که از میان روش های مبارزه با حشرات خانگی، کاربرد پودرهای سمی را انتخاب کرده اید، مراقب بچه های کوچک نیز باشید. به این معنا که مکان هایی را به این روش سم پاشی اختصاص دهید که دور از دسترس بچه ها باشند. در ضمن از آنجا که برخی از سم ها امکان ترکیب با آب دارند، شما می توانید با خیالی راحت تر از محلول همان سم برای سم پاشی استفاده کنید. به این ترتیب کاربرد آنها مشکلات کمتری را نسبت به پودرها خواهد داشت.

مورچه: مورچه ها اگر چه حشرات به ظاهر بی آزاری به نظر می آیند ولی هنگامی که در گوشه ای از خانه لانه کنند، با دردسرهای بسیاری مواجه می شوید. به همین جهت لاجرم مجبور خواهید بود یکی از روش های زیر را به کار ببرید:
۱  _ کمی فلفل سفید را در نقاطی از خانه که محل عبور و مرور مورچه ها هستند، بپاشید.
۲  _ اگرچه این ادعا عجیب به نظر می آید ولی بعضی ها عقیده دارند برای آنکه در جهت عبور و مرور مورچه ها محدودیتی ایجاد کنید، دور فضای مورد نظر بر روی زمین یا دیوار را با گچ خط بکشید می گویند مورچه ها از روی خط گچی عبور نمی کنند برخی دیگر به جای گچ پودر تالک را پیشنهاد می کنند.
۳  _ گفته می شود سیب دارای اسیدی است که ملکه و سربازان آن را از بین می برد. بنابراین مقداری پوست سیب یا تکه هایی از خود آن و یا حتی هسته های داخل آن را در ورودی لانه مورچه قرار دهید.
۴  _ مخلوطی از عسل و پودر اسید بوریک را بر روی تکه کاغذی ریخته و در مکانی نزدیک لانه مورچه ها قرار دهید. با حمل این ترکیب به ظاهر خوشمزه توسط مورچه های رهگذر، مورچه های داخل لانه نیز از بین می روند. البته بعضی از مورچه ها به مواد چربی بیشتر از مواد شیرینی تمایل دارند لذا شما می توانید به جای عسل کره را جایگزین کنید



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۱۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

خواص گیلاس

میوه ای که سموم بدن را از بین می برد، دستگاه هاضمه را مرتب کرده و اعصاب را تسکین می بخشد
گیلاس ، میوه درخت گیلاس است که در تمام کشورهای جهان آن را می شناسند مخصوصا فصل شکوفه گیلاس در ژاپن شهرت جهانی دارد.
درخت گیلاس در بهار لباس نازک و سفید از گلهای کوچک و ظریف بر تن می کند که رفته رفته گلها می ریزد و از ته آن دانه های کروی شکلی که سبز است نمودار می شود. این دانهای کروی شکل سبز کم کم رنگ گرفته و به رنگ زرد طلایی و یا قرمز در می آید که همان گیلاس است که فعلا از اصفهان بهترین نوع آن به بازار ایران می آید و بعد که تمام شد از خراسان ، گیلاس ‍ مخصوص آن ناحیه که خیلی درشت و پرگوشت و کمی هم سفید است پیدا می شود.

گیلاس خراسان را در جاهای دیگری کاشته و محصول آن را به بازار می آورند.
مشخصات و خواص گیلاس
گیلاس از میوه های کوچک هسته دار است که شکل آن تقریبا کروی است و دارای دمی بلند و یا کوتاه است . گوشت میوه گیلاس یا خیلی لطیف و یا سفت و آبدار و شیرین به رنگ زرد سفید و یا زرد قرمز یا سیاه می باشد و گیلاس سرشار از املاح معدنی است : دارای کلسیم ، فسفر، پتاسیم ، کلر، سدیم ، منیزیم ، گوگرد و مقدار قابل توجه آهن است .
گیلاس دارای کوبالت ، مس ، منگنز، و روی می باشد.
قندی که گیلاس دارد از نوع ((لوولوز)) است .
گیلاس دارای ویتامینهای ث و ب 2 و پ پ و مقدار زیادی ویتامین آ می باشد. که برای چشم فوق العاده مفید است .
از خوردن گیلاس اثرات مهمی در بدن ما پیدا می شود که از زمانهای قدیم آن را توصیف و تشریح کرده اند چنان که طرفداران مکتب سالرن درباره گیلاس این طور گفته اند:
((اگر گیلاس بخوری مزایای زیادی برای تو فراهم خواهد شد.))
((شکم تو پاک خواهد شد و تمام خون بدنت بهتر گردش کرده و مواد غذایی لازم را به دست خواهد آورد.))
در قرن هجدهم دکتر ((له مری )) معروف درباره گیلاس نوشته است :
((گیلاس برای قلب ، برای معده و روده مفید است اشتها را زیاد کرده و بدبویی را به خوشبویی تبدیل می کند.)) در عصر حاضر بر اثر بررسیهایی که در روی گیلاس به عمل آورده شده است گفته های پزشکان قدیمی درباره این میوه به ثبوت رسیده است .
و اکنون با آزمایشهای علمی ما می دانیم که گیلاس از میوه هایی است که سموم بدن را بر طرف کرده و خون را تصفیه می کند، قوه دماغی بدن را تقویت کرده و کمبود املاح معدنی بدن ما را برطرف ساخته و دستگاه هاضمه را منظم می کند، اعصاب را تسکین داده و ادرار آور است .
هر صد گرم گیلاس دارای دویست و پنجاه میلی گرم پوتاس است و چنانکه می دانید پوتاس تاءثیر زیادی بر افزایش ادرار دارد. کسانی که ورم مفصل و یا رماتیسم یا نقرس دارند بالنتیجه برای معالجه خود باید غذایی بخورند که ادرار زیاد کند، با گیلاس رژیم می گیرند. رژیم گیلاس برای کسانی که سنگ کلیه و یا سنگ صفرا و یا مثانه دارند نیز بسیار مفید و موثر است . کسانی که تصلب شراین دارند و یا از کبد می نالند و یا به یبوست مبتلا شده اند و یا در روده های آنها گاز جمع می شود و غذا تخمیر می گردد و هم چنین کسانی که املاح معدنی بدن آنها کم شده و یا بچه هایی که دیر رشد می کنند باید گیلاس بخورند و رژیم گیلاس بگیرند چون قند میوه گیلاس از نوع قند لوولوز می باشد. مصرف گیلاس به کسانی که بیماری دیابت دارند توصیه می شود.
ترکیباتی که در گیلاس وجود دارد تعدیل کننده پ هاش خون است زیرا خون باید به مقدار 4/7 قلیایی باشد.
مصرف گوشت و مواد گوشتی خون را اسیدی می کند و بهترین تعدیل کننده آن میوه ها از جمله گیلاس است .
گیلاس را باید قبل از غذا خورد تا با آن جلوی زیادی اشتها را بگیرد. کسانی که برای کم خوردن و لاغری متوسل به قرصهای شیمیایی می شوند می توانند از گیلاس که یک میوه طبیعی است و مصرف آن اندام را متناسب می کند کمک بگیرند، زیرا قرصهای شیمیایی برای کم کردن اشتها اشخاص ‍ را لاغر می کنند و برای سیستم اعصاب و دستگاه عروق و شریانها مضر و خطرناک است و اعصاب را تحریک کرده و بی خوابی می آورد. کسانی که می خواهند از گیلاس برای لاغری و تناسب اندام خود کمک بگیرند باید در ابتدای غذای خود دویست و پنجاه تا سیصد و پنجاه گرم گیلاس بخورند و بعد منوی غذای آنها نباید دارای مواد نشاسته ای مثل نان ماکارونی ، برنج ، حبوبات و نان شیرینی باشد.
رژیم گیلاس برای دفع سموم بدن
برای رژیم دفع سموم باید صبح ناشتا نخست صد گرم گیلاس بخورید و بعد آن را تا پانصد گرم افزایش دهید



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۱۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)