چه عواملي رفتار اجتماعي ما ايرانيان را عقب نگه داشته است ؟
مسلمان هميشه مشغول معامله با خداست و دوست دارد مطلوبترين عكس العمل را نشان دهد. در برابر كسي كه در خيابان آشغال ميريزد، عكس العمل ما چگونه بايد باشد؟ خودمان زباله را از روي زمين برداريم؟ از او بخواهيم كه خودش آن را بردارد؟ با تكان دادن سر، نادرستي عملش را به او بفهمانيم؟ با زبان به او تذكر دهيم؟ با چه عبارتي؟
محمد مطهري فرزند استاد شهيد مطهري در يازدهمين بخش از سلسله مقالات خود درباره معضلات اجتماعي جامعه ايراني، اين بار فقر آموزش رفتار اجتماعي در كشورمان را تشريح كرده است. وي مينويسد:
در دي ماه 1382 چند نفر از افرادي كه در زلزله كم سابقه و مرگبار بم تسليم مرگ نشدند و پيكر مجروح اما زنده آنان با فداكاريهاي بسيار از بم به كرمان و از كرمان به تهران رسيد به خاطر نبود فرهنگ راه دادن به آمبولانس، در ترافيك خيابان آزادي تهران جان دادند !
عدهاي گمان ميكنند كه ريشه مشكلات رفتاري ما ايرانيان فقط اين است كه "مي دانيم ولي عمل نميكنيم"؛ ميدانيم آشغال ريختن در معابر يا پارتي بازي در ادارات كار نادرستي است ولي باز انجام ميدهيم. بله، در مواردي امر بر همين منوال است، اما موارد بسيار زيادي را ميتوان سراغ داد كه عمل نميكنيم چون "نميدانيم"؛ انجام نميدهيم چون "آموزش نديدهايم".
علاقه به "كلي گويي" در كشور ما كم نيست و گاهي چنين پنداشته ميشود كه با تكرار پشت تكرار عبارات كلي از قبيل "با هم مهربان باشيم"، "حق يكديگر را پايمال نكنيم"، "امر به معروف و نهي از منكر كنيم" و... كمك بزرگي به اصلاح جامعه شده است. روشن نساختن موارد و مصاديق كلياتي كه معمولا همه ميدانند، يكي از عواملي است كه رفتار اجتماعي ما را عقب نگهداشته است...
به زيارت ائمه عليهم السلام هم كه ميرويم مشكل رفتاري وجود دارد. عدهاي تصور ميكنند بدون لمس ضريح ولو به قيمت آزار و هل دادن ديگران زيارتشان قبول نميشود. برخي ديگر هر وقت دلشان خواست در چند متري ضريح با صداي بلند تقاضاي صلوات پشت صلوات... كه حتما بايد از قبلي بلندتر هم باشد! ميكنند و آرامش و تمركز ديگران را بر هم ميزنند...
گهگاه از رفتار تماشاگران گله ميشود اما آموزشي در كار نيست. ناهنجاريهاي رفتاري تماشاگران همه مربوط به از جا كندن صندلي ورزشگاه نيست تا بگوييم تماشاگر رفتار صحيح را ميداند و فقط عمل نميكند. مثلا يار حريف ميخواهد در بسكتبال پنالتي پرتاب كند. وظيفه ما به عنوان تماشاگر در اين لحظه چيست؟ ساكت بمانيم؟ آنقدر سر و صدا و احيانا هو كنيم تا حواسش پرت شود؟ اگر بازيكن كشور بيگانه يك پرتاب عالي انجام داد او را تشويق كنيم يا نكنيم؟ ما حتي هنوز به برخي بازيكنان فوتبال " گاهي در سطح ملي" نتوانستهايم ياد بدهيم كه پس از اعلام پنالتي به داور اعتراض نكنند...
حتي گاهي در فرا گرفتن آداب اسلامي هم به كليات اكتفا ميشود. ميدانيم نبايد به غيبت گوش كنيم. اما در مواجهه با غيبت چه كنيم؟ مستقيما به طرف مقابل بگوييم غيبت نكن؟ يا سخنش را قطع كرده مطلب ديگري پيش بكشيم؟ اگر قرار است مجلس غيبت را ترك كنيم به چه نحو اين كار را انجام دهيم؟ به نحوي كه ديگران بفهمند؟ با چه حالتي؟ گشاده رويي يا خشم يا به حال عادي؟...
از طرف ديگر، وقتي با يك رفتار ناصحيح مواجه ميشويم و ميخواهيم عكس العملي نشان دهيم. اينجا هم به دليل فقدان آموزش رفتاري، هر كس به اجتهاد و تشخيص خود وارد ميدان ميشود...
مسلمان هميشه مشغول معامله با خداست و دوست دارد مطلوبترين عكس العمل را نشان دهد. در برابر كسي كه در خيابان آشغال ميريزد، عكس العمل ما چگونه بايد باشد؟ خودمان زباله را از روي زمين برداريم؟ از او بخواهيم كه خودش آن را بردارد؟ با تكان دادن سر، نادرستي عملش را به او بفهمانيم؟ با زبان به او تذكر دهيم؟ با چه عبارتي؟
ما گاهي نه تنها با رفتار ناصحيح مخالفت نميكنيم بلكه به آن دامن ميزنيم. فردي ميگويد مسير تهران تا مشهد را هفت ساعته طي كرده است. با اين فرد بي توجه كه با جان خود بازي كرده و جان ديگران را هم به خطر انداخته، مثل يك قهرمان برخورد ميكنيم. به جاي بي اعتنايي يا نكوهش، ميگوييم باور نميكنيم و او هم قسم پشت قسم ميخورد تا سرانجام دو طرف بر سر هشت ساعت به توافق ميرسند!
مواردي كه به جاي نكوهش تشويق ميكنيم زياد است. به همين دليل يك راه جمع كردن مردم به دور خود در فرهنگ ما بازي كردن با جان است، بدون آنكه كوچكترين تمهيدات ايمني رعايت شود. فراموش نكردهايم كه جوان 32 سالهاي كه بدون لوازم ايمني لازم در روز 22 بهمن 85 از برج ميدان آزادي بالا رفته بود مورد تشويق قرار گرفت و دقايقي بعد به پايين سقوط كرده جان باخت !!!
حتي صنفهاي مختلف معمولا آموزش رفتار اجتماعي ويژه خود را نديدهاند. در فرهنگ ما "راننده تاكسي" يعني كسي كه داراي ماشيني به رنگ خاص و نيز گواهينامه است و خيابانها را هم بلد است. ديگر لازم نيست كسي به او آموزش دهد كه اگر مسافر در را محكم تر از حد لازم بست چگونه بايد با او سخن گفت؟ اگر كسي كرايه نداشت چگونه بايد با او برخورد كرد؟ آيا راننده تاكسي حق دارد به مسافر به خاطر نداشتن پول خرد اعتراض كند؟ اينها ديگر بسته به ميل راننده است و آموزشي هم در كار نيست و راه براي انواع كشمكشها باز است.
به همين منوال، "منشي" يعني كسي كه بلد است گوشي را بردارد و به داخلي وصل كند. آيا لااقل يك جزوه آموزشي دربارۀ آداب صحبت كردن در تلفن كه خود چندين حالت دارد به او داده شده است؟
"مصاحبه گر تلويزيون" يعني كسي كه داراي روحيه اجتماعي است و سراغ افراد رفته مصاحبه ميگيرد، اما لزوما به او آموزشي در مورد حرمت افراد داده نشده است. آيا اگر كسي گفت "مصاحبه نميكنم" گزارشگر يا تدوين كننده حق دارد همين قسمت را در گزارش خود قرار دهد؟ آيا خبرنگار براي تهيه گزارش از مراكز مشاوره حق دارد صداي كسي را كه به خيال خود دارد به طور خصوصي با يك مشاور صحبت ميكند براي دهها ميليون انسان پخش كند (مثل گزارش اخير در اخبار 19:15 از مركز مشاوره 129)؟
"مأمور" يعني كسي كه بلد است با دستبند متهم را از خانهاش به كلانتري بياورد. آيا به او راه حفظ آبروي متهمي كه به خاطر "نداشتن" كارش به بازداشت كشيده، آموزش داده شده است؟ حتما بايد او را با دستبند از محله عبور داد؟ آيا به كسي كه اختيار دارد افراد را ممنوع الخروج كند نحوه و زمان اطلاع دادن به فرد مورد نظر هم آموزش داده شده است؟ جايي بهتر از فرودگاه آن هم در لحظه آخر براي مطلع ساختن از ممنوع الخروج بودن افراد وجود ندارد؟ آيا به افسران راهنمايي كه از داخل ماشين به رانندگان تذكر ميدهند لحن سخن گفتن با مردم آموزش داده شده است؟
"خادم مسجد" يعني كسي كه درهاي مسجد را در ساعات معين باز كرده و مراقب مسجد باشد. آيا به او نحوه مواجهه با كودكان كه در اولين روزهاي تمرين عبادت با او مواجه ميشوند آموزش داده شده است؟
چرا راه دور برويم. من به عنوان يك روحاني كه لباس دين به تن دارم در جامعه پيچيده كنوني چگونه بايد رفتار كنم؟ چهارده سال پيش كه عمامه بر سر گذاشتم آيا كسي به من جزوهاي داد كه براي حفظ حرمت اين لباس در صدها موقعيت مختلف چگونه بايد رفتار كنم؟ اگر عدهاي جوان مشغول بازي بودند اگر لباسم را درآورده با آنها مشغول بازي شوم وهن روحانيت است يا خدمت به روحانيت؟... آيا وظيفه دارم به پارك محل سري بزنم و با جواناني كه در عمرشان حتي يك بار هم با يك روحاني هم صحبت نشدهاند حرف بزنم؟ اگر مجال صحبتي دست داد چه بگويم و چه نگويم و از كجا آغاز كنم؟...
آنچه درباره لزوم پرداختن به مصاديق جزئي رفتار و اكتفا نكردن به بيان كليات گفته شد يكي از روشهاي قرآني است. چرا نصايح لقمان حكيم به فرزندش در مورد امور جزئي يك به يك ذكر شده است؟ براي اينكه انسانها علاوه بر دستور العمل كلي، نياز دارند بدانند كه در موقعيتهاي گوناگون و جزئي چگونه بايد رفتار كنند و در جوامع پيچيده امروز اين نياز صد چندان است...
غالبا آموزش جدي در كشور ما منوط به گرفتار آمدن در يك بحران است و البته فقط بحرانهاي مادي به راحتي احساس ميشود. ما در گذشته هم عبارات كلي از قبيل "در مصرف آب و برق صرفه جويي كنيم" ميشنيديم اما خوشبختانه رسانه ملي امروز دريافته است كه اين كلي گويي فايده چنداني ندارد و به آموزش جزء به جزء و دقيق درباره چگونگي صرفه جويي روي آورده است...
در يك كلام، همه اتفاق نظر داريم كه بايد به قرآن برگرديم، همه باور داريم كه از اصل خود دور افتادهايم، همه ميدانيم وقت طلاست، همه ميدانيم بايد به كودكان شخصيت داد، همه ميدانيم كه آنچه بر خود نميپسنديم نبايد بر ديگران بپسنديم؛ مشكل ما ندانستن اين كليات نيست، مشكل ما اين است كه قدم به قدم به ما نياموختهاند كه در هر موقعيتي دقيقا چگونه بايد عمل كنيم.
مطالبي كه گفته شد احتمالا اين پرسش را براي برخي خوانندگان پديد آورده كه در كشور ما وضع آموزش رفتاري به مسئولان سياسي چگونه است؟ اين بحث مهم را در فرصت ديگري بايد بررسي كرد. آنچه مسلم است ثمرات آموزش رفتاري به مردم در اثر رفتار نادرست عمدي يك مسئول سياسي به شدت آسيب ميبيند و در كشوري كه حكومتش با نام دين پيوند خورده، اين آسيبها صد چندان است مخصوصا آنجا كه با يك رفتار غلط مماشات شود.
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۶ مهر ۱۳۹۹ساعت:
۱۲:۵۵:۵۴ توسط:123 موضوع:
نظرات (0)
سيمواستاتين قرص
موارد مصرف :
اين دارو براي كاهش LDLو كلسترول تام در هيپركلسيترولمي اوليه تيپ IIa,IIb توصيه مي شود .
قبل از مصرف اين دارو در موارد زير با پزشك خود مشورت نمائيد :
در صورت حساسيت به سيمواستاتين و يا داروهاي مشابه (گروه مهاركننده هاي HMG COA ردوكتاز) .
در صورت مصرف همزمان با داروهاي ديگر مخصوصاً سيكلوسپورين ، جم فيبروزيل ، نياسين .
ديگوگسين ، ضد بارداري هاي خوراكي ، آنتي بيوتيك هاي ماكروليد ، نفازودون ، وراپاميل ، مهاركننده هاي HIV Protease و نوشيدن آب گريپ فروت.
در صورت حاملگي يا در زماني كه قصد حاملگي در آينده نزديك وجود دارد.
در صورت شير دهي .
در صورت بيماريهاي فعال كبدي ،كاهش فشار خون ، جراحي هاي بزرگ ، پيوند اعضا به همراه درمان با داروهاي كاهنده سيستم ايمني ، عفونت هاي جدي، اختلالات آب و املاح ، بيماري هاي متابوليكي و غددي ، تروما و تشنج هاي غير قابل كنترل .
در صورت بروز علائم و نشانه هاي عوارض جانبي .
راهنمايي هاي عمومي :
دارو را به مقدار تجويز شده توسط پزشك مصرف نماييد.
دارو را به همراه غذا يا با معده خالي مي توان مصرف نمود .
در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو به محض به ياد آوردن دارو را مصرف كنيد ولي چنانچه زمان دوز بعدي نزديك است دارو مصرف نكنيد و دوز بعدي را دو برابر ننماييد .
قبل از قطع مصرف دارو حتماً با پزشك مشورت كنيد چون قطع خودسرانه دارو ممكن است باعث افزايش قابل توجه سطح چربي خون شود .
هشدار :
از مصرف خود سرانه اين دارو و يا توصيه آن به ديگران خودداري كنيد . در صورتي كه هر نوع جراحي شامل جراحي دندان يا معالجات اضطراري مورد احتياج است به پزشك اطلاع دهيد .
مصرف دارو در صورت نارسايي كبد و كليه توصيه نمي شود .
با توجه به احتمال تغييرات در غلظت سرمي آنزيم هايي چون كراتين كيناز و ترانس آميناز مي بايد در هنگام مصرف اين دارو كنترل هاي آزمايشگاهي انجام گردد .
مقدار و نحوه مصرف دارو :
مصرف در بزرگسالان و نوجوانان : دوز اوليه 20 ميلي گرم به صورت خوراكي يك بار در روز (عصرها) ، دوز دارو در فاصله هر 4 هفته يك بار تنظيم شود . در مواردي كه سطح LDL بسيار بالا باشد 40 ميلي گرم در روز (عصرها) مصرف شود .
دوز نگهدارنده : 5 تا 80 ميلي گرم در روز (عصر ها) .
توجه:
براي بيماراني كه داروهاي تضعيف كننده سيستم ايمني مصرف مي كنند درمان با سيمواستاتين ، 5 ميلي گرم در روز بوده و بيشتر از 10 ميلي گرم در روز توصيه نمي شود. مصرف در كودكان : كارايي و سلامتي آن در كودكان به اثبات نرسيده است .
مصرف در حاملگي و شير دهي :
مصرف اين دارو در دوران بارداري و شير دهي غير مجاز است مگر به تشخيص پزشك متخصص .
عوارض جانبي :
عوارض شايع شامل اسهال ، يبوست ، سوزش سردل ، معده ، سرگيجه ، سر درد , تهوع و راش پوستي مي باشند كه تنها در صورت تداوم يافتن ، احتياج به توجه پزشكي دارند.
عوارضي كه شيوع كمتري دارند شامل دردهاي عضلاني ، التهاب عضله و نيز يك سري علائم به صورت تب و درد عضلاني ، كرامپ و خستگي غير معمول مي باشد كه حتماً احتياج به توجه پزشكي دارند .
شرايط نگهداري :
در دماي زير 30 درجه سانتي گراد و در جعبه كاملاً در بسته و دور از نور نگهداري شود .
از مصرف داروهاي تاريخ گذشته خودداري كنيد .
اشكال دارويي و بسته بندي:
قرص هاي رو كشدار خط دار 20 ميلي گرمي در جعبه هاي 30 عددي .

برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۶ مهر ۱۳۹۹ساعت:
۱۲:۵۵:۵۳ توسط:123 موضوع:
نظرات (0)
لوزارتان 25
موارد مصرف :
اين دارو در هيپرتانسيون توصيه مي شود .
راهنمائيهاي عمومي :
قبل از مصرف اين دارو در موارد زير با پزشك خود مشورت نمائيد :
در صورت سابقه حساسيت به اين دارو يا دارو هاي ديگر و يا غذاها ، مواد محافظ ، رنگ ها و ...
در صورت رعايت هر نوع رژيم غذايي مانند رژيم كم نمك و كم قند .
در صورت مصرف همزمان هر دارويي ديگري همراه با اين دارو .
در صورت ابتلاء به بيماري هاي كبدي و كليوي .
در طول مصرف اين دارو به نكات زير توجه نماييد :
دارو را با فواصل زماني منظم ميل نموده و دوره درمان را كامل كنيد حتي اگر ظاهراً بهبودي حاصل شده باشد. دارو را بيش از مقدار و مدت توصيه شده توسط پزشك مصرف نكنيد. اين دارو را مي توانيد همراه با غذا يا با معده خالي مصرف كنيد. در صورتيكه يك نوبت مصرف دارو را فراموش كرديد به محض به ياد آوردن آن را مصرف كنيد ولي اگر تقريباً زمان مصرف دوز بعدي فرا رسيده باشد نوبت بعدي را مصرف كرده و از دو برابر كردن مقدار مصرف خودداري نماييد .
در صورتيكه طي چند روز درمان علائم بهبودي مشاهده نشد به پزشك مراجعه كنيد .
مصرف در حاملگي و شير دهي :
مصرف اين دارودر دوران بارداري و شيردهي مجاز نمي باشد .
هشدار :
از مصرف خود سرانه اين دارو و يا توصيه آن به ديگران خودداري نماييد .
مصرف اين دارو در خانم هاي باردارمِي تواند موجب آسيب هاي شديد جنيني شود ، بنابر اين در صورت وقوع حاملگي بايد مصرف اين دارو فوراً قطع شود .
قبل از انجام هرگونه عمل جراحي يا اقدام دندانپزشكي ، پزشك را از مصرف اين دارو مطلع سازيد .
در صورت بروز تورم در صورت ، لب ها ، حلق و زبان و بروز بثوارت پوستي ، پزشك را مطلع سازيد زيرا ممكن است اين علائم نشانه حساسيت شديد نسبت به اين دارو باشد .
در صورت به وجود آمدن هر گونه عارضه جديد به هنگام استفاده از دارو ، پزشك معالجتان را آگاه سازيد .
مسموميت :
در صورت مصرف اتفاقي بيش از مقادير توصيه شده توسط پزشك ، بيمار را به بيمارستان منتقل نماييد .
مقدار و نحوه مصرف دارو :
دوز هر دارو را پزشك تعيين مي كند ولي مقدار مصرف معمولي اين دارو به قرار زير است :
دوز اوليه : مقدار مصرف معمول اين دارو در شروع درمان 50 ميلي گرم يك بار در روز مي باشد با توجه به نياز بيمار و يا سابقه ابتلاء به ناراحتي هاي كبدي و يا مصرف داروهاي مدر مقدار مصرف روزانه 25 ميلي گرم يك بار در روز توصيه مي شود .
دوز نگهدارنده : 25 تا 100 ميلي گرم 1 يا 2 بار در روز .
مقدار معمول كودكان :
مصرف اين دارو در كودكان توصيه نمي شود .
عوارض جانبي دارو :
هر دارو به موازات اثرات درماني مطلوب داراي عوارض ناخواسته نيز مي باشد. اگر چه كليه اين عوارض در يك فرد ديده نمي شود و ليكن در صورت بروز هر يك از آن ها با پزشك مشورت نمائيد :
اسهال ، گرفتگي عضلاني ، درد پشت و پاها ، سرگيجه ، بي خوابي ، احتقان بيني، سرفه ، مشكلات تنفسي ، التهاب سينوس ها .
شرايط نگهداري دارو :
دارو دور از نور و رطوبت در دماي زير 30 درجه سانتي گراد در بسته بندي خود نگهداري نماييد .
دارو را دور از دسترس اطفال قرار دهيد .
از مصرف داروهاي تاريخ گذشته خودداري كنيد .
اشكال داروئي و بسته بندي :
قرص هاي 25 ميلي گرمي در بسته هاي 30 عددي .

برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۶ مهر ۱۳۹۹ساعت:
۱۲:۵۵:۵۳ توسط:123 موضوع:
نظرات (0)
رفع سياهي دور چشم
پوست اطراف چشم نازكترين پوستي است كه در بدن وجود دارد و به همين دليل بسيار آسيبپذير است و در مقابل تحريكها به سرعت واكنش نشان ميدهد.
حلقههاي سياهي كه گاهي اطراف چشم مشاهده مي كنيم، در واقع مويرگهاي خوني هستند كه هالهاي سياه رنگ به وجود ميآورند.
علل اين سياهي:
به گفته پزشكان، آلرژي و ناراحتيهاي كليه ميتواند از جمله دلايل تيرهترشدن اين حلقهها باشد.
البته كمبود ويتامين K ، آهن و آنتياكسيدانها و نيز بيخوابي از ديگر عوامل شايع در ايجاد اين حلقههاست و هرچه سن بالاتر رود با توجه به نازكترشدن پوست، حلقههاي دور چشم تيرهتر ميشوند.
راه هاي رفع سياهي:
كارشناسان توصيه ميكنند كه 7 تا 9 ساعت خواب شبانه و تغذيه سالم سرشار از ميوه و سبزيجات تا حدود زيادي از ايجاد حلقه سياه دور چشم جلوگيري ميكند.
همچنين در صورتي كه شب، هنگام خواب يك دستمال يا حوله مرطوب روي چشم ها قرار داده شود، تاثير شگفتانگيز آن پس از بيدارشدن از خواب قابل مشاهده است.
گفته ميشود كه گلابي و اسفناج هم در درمان اين حلقهها مفيدند.
برخي پزشكان ماليدن روغن بادام به اطراف چشم ها در دو نوبت صبح و بعد از ظهر را توصيه ميكنند.
خيار حلقه حلقه شده و چاي كيسهاي خنك هم ميتواند پف و كبودي اطراف چشمها را برطرف كند.
جاي ترديدي وجود ندارد كه پرهيز از استعمال سيگار نيز نه تنها به نفع سلامتي بدن است، بلكه مانع از آن ميشود كه مويرگ هاي اطراف چشم تيرهتر به نظر برسند.
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۶ مهر ۱۳۹۹ساعت:
۱۲:۵۵:۵۲ توسط:123 موضوع:
نظرات (0)
خصوصيات زوجهاي خوشبخت
عشق راهي براي ابراز احساسات است.اما براي ابراز عشقتان نبايد حتماً منتظر مناسبات و فرصت هاي خاص باشيد. با به كار بستن اين عادات ساده اما مهم در زندگي خود، رابطه عشقيتان را بيش از پيش رونق بخشيد تا شما نيز جزء زوج هاي خوشبخت به حساب بياييد.
1. حداقل روزي يكبار به همسرتان بگوييد دوستت دارم. مطمئن باشيد كه همسرتان به شنيدن اين كلمات نياز دارد.
2. موقع سلام و خداحافظي همديگر را در آغوش گرفته و ببوسيد.
3. تا پايان عمرتان، قرار ملاقات هاي عاشقانه تان فقط با همسرتان باشد. با همسرتان حتي بيشتر از زمانيكه دوست پسر يا دوست دخترتان بود رفتار كنيد. يادتان باشد كه هميشه بايد عاشق و معشوق باقي بمانيد. پس وقتي براي شام بيرون مي رويد، درب را براي خانمتان باز كنيد، صندلي را براي وي بيرون بكشيد، و موقع قدم زدن دست هاي همديگر را بگيريد.
4. مسائل پيش پا افتاده را جدي نگيريد. مي توانيد اجازه دهيد كه عادات بد همسرتان اعصابتان را به هم بريزد و اذيتتان كند. مي توانيد هم اين عادات را بپذيريد و براي بهبود وضعيت تلاش كنيد. آيا همسرتان عادت دارد در خميردندان را موقع مسواك زدن باز بگذارد؟ خميردندانتان را جدا كنيد. آيا شوهرتان عادت دارد لباسهايش را در همه جاي خانه پخش كند؟ توجه نكنيد، يا اگر هم خيلي اذيتتان ميكند آنها را جمع كنيد، و هميشه به خاطر داشته باشيد كه در قبال اين گذشت شما، همسرتان هم كارهاي فوق العاده اي برايتان خواهد كرد.
5. به جنبه مثبت قضيه فكر كنيد. به جاي اينكه در مورد راه هايي كه همسرتان موجب ياس و ناراحتي شما مي شود فكر كنيد، در مورد همه چيزهاي مثبتي درمورد او فكر كنيد كه هميشه نظرتان را جلب مي كرده است.
6. وقتي عصباني مي شويد، كمي صبر كنيد. وقتي هر دوي شما عصباني هستيد، اصلاً با هم صحبت نكنيد. چند دقيقه صبر كنيد، بيرون رفته و كمي قدم بزنيد، يا روي تخت دراز بكشيد. براي مدتي از همديگر دور شويد. يك مكث كوتاه به هر دو شما اين امكان را مي دهد كه به جاي ناراحت كردن و رنجاندن همديگر، عاقلانه درمورد چيزي كه موجب ناراحتيتان شده است با يكديگر صحبت كنيد.
7. هيچوقت از اسرار و ضعف هاي همسرتان برعليه او استفاده نكنيد. آنچه كه به نظر غير مهم، جزئي، و پيش پا افتاده مي آيد ممكن است در نظر همسرتان بسيار جدي و پراهميت باشد. بايد تشخيص دهيد كه چه چيز براي همسرتان مهم است و به هيچ عنوان درمورد آن با دوستانتان، مادرتان، خانواده همسرتان و يا هيچ كس ديگر صحبت نكنيد. همچنين سعي نكنيد موقع دعوا آن مسائل را به رخ او بكشيد. يك رابطه عاشقانه رابطه اي است كه طرفين بتوانند به همديگر اعتماد كنند و رازهاي درونيشان را براي هم مطرح كنند.
8. اول به همسرتان فكر كنيد. اگر هر دوي شما اينكار را انجام دهيد، مطمئن باشيد رابطه اي بسيار لذت بخش در انتظارتان خواهد بود. تا مي توانيد در جواب درخواست هاي همسرتان پاسخ مثبت بدهيد و تلاش كنيد كه زندگي را براي او راحت تر كنيد و مطئن باشيد او نيز همين كار را براي شما خواهد كرد.
9. به همسرتان احترام بگذاريد. به هيچ عنوان درمورد همسرتان پيش كسي بدگويي نكنيد. وقتي درمورد او صحبت مي كنيد، بگذاريد عشق و احترام شما براي همه آشكار شود.
10. هر روز زماني را به باهم بودن اختصاص دهيد. ببينيد چه كاري براي هر دو شما بهتر است.با هم غذا بخوريد، آخر شب وقتي كنار هم روي تخت دراز كشيده ايد فيلم تماشا كنيد، با هم براي قدم زدن بيرون برويد و كارهايي از اين قبيل. حتي مي توانيد كارها را باهم مخلوط كرده و برنامه تان را متنوع كنيد. اگر يكي از شما در مسافرت به سر مي برد، شب ها به همسرتان زنگ بزنيد و صدايش را بشنويد. فقط مهم اين است كه زماني را كنار هم بگذرانيد.
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۶ مهر ۱۳۹۹ساعت:
۱۲:۵۵:۵۱ توسط:123 موضوع:
نظرات (0)
در بسياري از مواقع، هنگام فعاليتهاي روزانه، وقتي با دل مشغوليهاي خود دست و پنجه نرم ميكنيم، احساس درد كوچكي در قفسه سينه ما را به خود ميآورد، دردي كه معلوم نيست منشأ آن كجاست و كي و چه وقت به آن مبتلا شدهايم، ولي هر چه كه هست بسياري از افراد براحتي از كنارش ميگذرند و با محو شدن عوارض درد همه چيز را به گرد فراموشي ميسپارند.
دكتر رضا فرجي، متخصص عمومي در گفتگو با جامجم، دردهاي ناشي از قفسه سينه را يكي از شايعترين موارد ابتلا در سطح جامعه و مراجعات به بخشهاي اورژانس معرفي كرده و ميافزايد : موارد بروز درد و ناراحتي در ناحيه قفسه سينه از اختلالات اندامهاي موجود در قفسه سينه و شكم است. وي با بيان اين كه علل ناراحتي و درد در قفسه سينه شامل اختلالات و بيماريهايي است كه ديواره قفسه سينه را گرفتار ميكند، شايعترين علل درد در اين ناحيه را شامل بيماريهاي قلبي، ريوي، گوارشي، عروقي، عضلاني اسكلتي، عفوني، اختلالات عاطفي و رواني و بدخيميها ذكر ميكند.
بيماريهاي قلبي :از جمله بيماريهاي درد قفسه سينه ايسكمي و آسيب به عضله قلب است. (ايسكمي يعني اين كه اكسيژنرساني به قلب براي تامين نيازهاي متابوليك سوخت و ساز كافي نباشد) اين عدم هماهنگي ناشي از كاهش اكسيژنرساني، افزايش تقاضا براي اكسيژن يا هر دو است و بارزترين علت زمينهساز ايسكمي قلبي انسداد رگهاي كرونر قلب به وسيله تصلب شرائين است كه با وجود چنين انسدادي دورههاي ايسكمي گذرا به واسطه افزايش تقاضا براي اكسيژن به دنبال فعاليتهاي فيزيكي و افزايش ضربان قلب به وجود ميآيد.
اين متخصص عمومي دلايل وقوع ايسكمي را استرسهاي رواني، تب، مصرف غذاي زياد، كاهش اكسيژنرساني به دليل كمخوني، كاهش فشار خون و... دانسته و اظهار ميكند : محل درد پشت جناغ سينه است ولي ممكن است به گردن، فك، بازوها و شانه انتشار يابد. اين درد بيش از 2 دقيقه و كمتر از 10 دقيقه به طول ميانجامد و در صورت بروز سكته قلبي، متغير و اغلب بيش از 30 دقيقه است. همچنين از ديگر علل قلبي بايد به بيماريهاي عروق بزرگ و دريچهاي قلب همانند پارگي رگ آئورت اشاره كرد.
بيماريهاي ريوي :دكتر فرجي مواردي را كه به ريهها و پرده جنب (پرده نازك بين جدار قفسه سينه و پوشاننده ريهها) آسيب ميرساند را از دلايل بروز ناراحتي در قفسه سينه ذكر كرده و عنوان ميكند : يكي از اين موارد عفونت و التهابات اين اعضا است. به عنوان مثال عفونتهاي دستگاه تنفسي به علت ويروسها، باكتريها يا ساير عوامل اين درد را ايجاد ميكند كه غالبا اين گونه دردها به صورت يكطرفه و موضعي، همراه با علائمي نظير تنگي نفس، سرفه، تب و صداهاي غيرعادي تنفسي است.
به گفته وي پارگي ناگهاني كيسههاي هوايي و ايجاد هوا در قفسه سينه به صورت غيرطبيعي نيز موجب بروز دردهاي ناگهاني در طرف درگير قفسه سينه شده كه تنگي نفس را نيز به دنبال دارد كه ممكن است به علت ضربه به قفسه سينه، عفونتها، سرفه يا عطسه شديد ناگهاني و... ايجاد شود.
بيماريهاي گوارشي :يكي ديگر از علل بروز احساس ناراحتي در قفسه سينه، بيماريها و اختلالات گوارشي است. اين اختلالات شامل بازگشت اسيد معده به مري و ترش كردن، اختلالات عضلات حركتي مري، زخمهاي معده و اثنيعشر، بيماريهاي كيسه صفرا و مجاري صفراوي همانند سنگ كيسه صفراست. دكتر رضا فرجي با اشاره به اين كه برگشت اسيد نوعا باعث درد سوزشي عميق در ناحيه زير جناغ سينه و قسمت بالاي شكم ميشود دو حالت درازكش يا هنگامي كه معده خالي از غذاست را از علل شدت درد بيان كرده و ابراز ميكند: اين درد با مصرف بعضي از غذاها يا داروهايي نظير آسپرين تشديد ميشود. وي اختلالات عضلاني مري به صورت گرفتگي عضلات حركتي آن، آسيب به جدار مري به واسطه بلع مواد سوزاننده، تهوعهاي شديد و مكرر يا عوامل فشارنده خارجي را موجب بروز دردهاي پشت جناغ سينه دانسته كه با فعاليتهاي فيزيكي هيچ ارتباطي ندارد.
بيماريهاي عضلاني، اسكلتي :"بيماريهاي مختلفي كه بافت عضلاني و اسكلتي را در ناحيه قفسه سينه و اطراف آن درگير ميكنند موجب بروز درد و ناراحتي در قفسه سينه ميشود." اين متخصص عمومي با اشاره به اين مطلب، بيماريهاي عفوني نظير زونا، التهاب غضروفهاي دندهاي به دليل ضربه و عوامل عفوني را از دلايل عمده آن ذكر كرده و ابراز ميكند: ازجمله عوامل اسكلتي عضلاني، بيماريهاي ستون فقرات گردني و پشتي همانند ديسك مهرههاي گردن است و آرتروز شانه و مهرههاي ستون فقرات و پوكي استخوان در اين نواحي اين گونه دردها را موجب ميشود كه معمولا با حركت يا فشار موضعي تشديد ميشوند.
اختلالات عاطفي :همچنين دكتر فرجي با اشاره به اين كه بيماريها يا اختلالات رواني و عاطفي نيز (افسردگي، اضطراب، ترس و...) موجب درد در ناحيه قفسه سينه ميشود، 10 درصد از افرادي را كه به واسطه درد قفسه سينه به پزشك مراجعه ميكنند را از مبتلايان به اختلالات رواني عاطفي ذكر ميكند. وي در پايان با بيان اين كه رويكرد به درد قفسه سينه با هدف تشخيص و بررسي پروتكل درماني، توسط پزشك و مراجعه به وي صورت ميپذيرد، يادآور ميشود : در اين مواقع در درجه اول بايستي خونسردي خود را حفظ كرده و حركت فيزيكي فرد مبتلا را كاهش داده و جريان هواي تازه را براي فرد مصدوم برقرار كرد و بيمار را فورا به مراكز اورژانس ارجاع داد.
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۶ مهر ۱۳۹۹ساعت:
۱۲:۵۵:۵۰ توسط:123 موضوع:
نظرات (0)
براي مسافران تابستاني

تابستان، فرصت خوبي براي مسافرت خانوادهها است. اگر شما تصميم به سفر گرفتهايد، بهتر است به اين نكتهها توجه كنيد:
۱) قبل از مسافرت، برنامهي سفرتان را تنظيم كنيد. در اين برنامه: مدت زمان مسافرت، مكانهاي مورد بازديد، آب و هواي مقصد و مسير سفر را دقيق مشخص كنيد.
۲) بيش از ترك منزل، يك بار ديگر وسايل مورد نياز سفر را بازبيني كنيد (براي اطمينان از اين كه همهي وسايل مورد نياز را برداشتهايد از قبل فهرستي از آنها را تهيه و از بردن وسايل غيرضروري، خودداري كنيد.)
۳) با نام خداوند بزرگ، سفرتان را آغاز كنيد. اگر با وسايل نقليهي عمومي مسافرت ميكنيد، به موقع خانواده را به پايانه مسافربري (ترمينال) برسانيد. چنانچه با خودرو شخصي به سفر ميرويد آن را از لحاظ فني به طور كامل بازديد و عيبها را برطرف كنيد.
۴) شب قبل از مسافرت، غذا و نوشيدني كمتر بخوريد و در طول سفر نيز شكم خود را سبك نگاه داريد.
۵) از كافي بودن سوخت خودرويتان تا رسيدن به نخستين جايگاه سوختگيري، مطمئن شويد. از حمل سوخت اضافي در صندوق عقب، جدا خودداري كنيد.
۶) در زماني كه ناراحت و خستهايد رانندگي نكنيد. اگر خواب آلوده هستيد، خودرو خود را در محل مناسبي نگه داريد و استراحت كنيد.
۷) اگر شرايط جسمي و روحي خاصي داريد يا به بيماري مبتلا هستيد، حتما دربارهي نحوهي مسافرت با پزشك خود، مشورت كنيد.
۸) هميشه توجه داشته باشيد كه كودكان نسبت به تغيير آب و هوا و محيط جديد، حساسترند. بنابراين در طول سفر به كودكان، توجه بيشتري داشته باشيد.
۹) آب و غذاي كافي به همراه داشته باشيد و تا حد ممكن در طول سفر، غذا را براي مصرف يك وعده، تهيه كنيد. در صورت باقي ماندن غذا، آن را در ظرفهاي سربسته و درمكان سرد، نگه داري كنيد.
۱۰) اگر در بين راه مجبور به خوردن غذا در رستورانها و اغذيه فروشيها هستيد، از تهيهي بهداشتي غذا مطمئن شويد. در غير اين صورت از مصرف غذا در مكانهاي غيربهداشتي حتما پرهيز كنيد.
۱۱) از آب آشاميدني سالم استفاده كنيد. در صورتي كه از سالم بودن آب مصرفي خود اطمينان نداريد، بايد آن را بجوشانيد و سپس مصرف كنيد.
۱۲) در تهيهي غذا و ميوه، نكتههاي بهداشتي را رعايت كنيد.
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۶ مهر ۱۳۹۹ساعت:
۱۲:۵۵:۴۹ توسط:123 موضوع:
نظرات (0)
معلم: به شخصي كه با وجود عدم علاقه حاضرين، به حرف زدنش ادامه ميده چي ميگن؟
شاگرد: بهش ميگن معلم
پنج تا ترك پولاشونو رو هم ميذارند تاكسي مي خرند بعد از چند وقت ورشكست مي شند اگه گفتي چرا ؟
اخه پنج تايي با هم مي رفتن مسافركشي
يه آقاهه سنگ كليه داشته. ميره دكتر ميگه: آقاي دكتر من سنگ دارم. دكتر ميگه: عقب عقب بيا خاليش كن.
تركه داشته دعا مي كرده، ميگفته: خدايا مرا نيامرز... ميگن: بابا اين چه جور دعا كردنه!؟ ميگه: آخه دارم شكسته نفسي مي كنم
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۶ مهر ۱۳۹۹ساعت:
۱۲:۵۵:۴۹ توسط:123 موضوع:
نظرات (0)