مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

چرا نظم قاعدگي مختل مي شود؟

مثلا دردشان زياد است يا خون‌ريزي بين 8 تا 10 روز طول مي‌كشد يا شايد عادات ماهيانه‌تان منظم نيست و حتي در بين دو دوره گاهي دچار خون‌ريزي مي‌شويد.آيا دليل اين ناراحتي‌ها را مي‌دانيد و با چگونگي درمان آن آشنا هستيد؟ ... در بعضي زنان عادت دوران ماهانه بيش از هفت روز و با خون‌ريزي بسيار شديد همراه است.در برخي ديگر خون‌ريزي خارج از دوره آغاز مي‌شود.گاهي نيز هر دوي اين مشكلات با هم بروز مي‌كنند.مقدار طبيعي خوني كه از بدن خانم‌ها در دوران عادت ماهيانه خارج مي‌شود،35 ميلي‌گرم است و اگر اين مقدار به 80 ميلي‌ليتر برسد،مي‌گويند فرد دچار خونريزي غيرطبيعي رحمي شده است.    دلايل بروز خونريزي غيرطبيعي رحمي
از جمله رايج‌ترين دلايل خون‌ريزي شديد رحمي،وجود جراحات ارگانيك رحم،فيبر،پوليپ،ميوم يا سرطان است كه از طريق جراحي درمان مي‌شود اما در80 درصد موارد دليل خون‌ريزي شديد،عدم تعادل هورموني است.اين موضوع شناخته نمي‌شود مگر آنكه ابتدا پزشك زنان با سونوگرافي داخل واژني از سالم بودن رحم و وجود نداشتن هيچ‌گونه زخمي مطمئن شود. خون‌ريزي شديد رحمي شايد بيماري لاعلاجي نباشد اما مي‌تواند مشكلات بسياري براي فرد مبتلا در زندگي روزانه به وجود آورد،به ويژه اگر اين ناراحتي با خون‌ريزي‌هاي بين دو دوره هم همراه شود.آمار نشان داده است 31 درصد زنان مبتلا به خونريزي خارج از دوره جرات رفتن به استخرهاي عمومي را ندارند. 2 درصد لباس‌هاي روشن نمي‌پوشند. 2 درصد احساس مي‌كنند در ديد همسرشان جذابيتي ندارند و 11 درصد در محيط كار هميشه نگران‌اند.با اين حال 42 درصدشان هرگز به خاطر مشكلاتشان به پزشك زنان مراجعه نمي‌كنند و 66 درصد داروهاي تجويز شده را مورد مصرف قرار نمي‌دهند.    درمان‌هاي دارويي
براي زنان جوان و خانم‌هايي كه به دوران يائسگي نزديك‌اند و خونريزي خارج از دوره شده‌اند معمولا قرص‌هاي پروژستروني تجويز مي‌شود اما نحوه مصرف در اين دو گروه با هم متفاوت است.اين درمان در 50 درصد موارد موفقيت‌آميز است.در همين زمينه داروهاي ضد التهاب يا آنتي هموروژيك هم تجويز مي‌شود كه بايد در 3 يا 4 روز اول عادت ماهانه مصرف شود.اين داروها،معمولا موثرتر از داروهاي پروژسترون هستند.    كورتاژ
زماني كه درمان‌هاي دارويي غيرموثر باشند و زنان تمايلي به بچه‌دار شدن نداشته باشند،مي‌توان با برداشتن يا كم كردن بافت رحمي (آندومتر) خون‌ريزي‌هاي ماهانه را كاهش داد.
اين عمل در بي‌هوشي كامل انجام مي‌شود
و در50 درصد موارد نتايج بسيار خوبي را مي‌توان مشاهده كرد اما به طور كل برداشتن كامل آندومتر موثرتر است و در 85 تا 90 درصد موارد طي 6 ماه مشكل به طور كامل برطرف مي‌شود.در 5 درصد موارد اين عمل ممكن است سبب بروز عفونت و هموراژي شود.گاهي نيز پيش مي‌آيد كه فرد نسبت به مايع مورد استفاده در جراحي آلرژي نشان مي‌دهد.همين امر سبب شده است كورتاژ گرچه كم تاثيرتر است، رايج‌تر باشد.    استفاده از بالن گرم
روش ساده ديگري كه در سال 1990 ابداع شد،استفاده از بالن در رحم است.پزشك بالن را درون رحم قرار مي‌دهد و آن را باد مي‌كند تا ديواره را بپوشاند سپس دماي داخل بالن را به 87 درجه سانتي‌گراد مي‌رساند.اين امر سبب تخريب آندومتر مي‌شود.اين روش چندان رايج نيست چون از سويي امكان بچه‌دار شدن را از بين مي‌برد و از سوي ديگر تجهيزات مورد استفاده كمي گران است.    هيستركتومي
هيستركتومي يا برداشتن رحم از جمله روش‌هاي موثري است كه معمولا در كشورهاي انگليسي‌زبان براي بيماري‌هاي حاد رحمي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. 25 درصد افراد مبتلا به مونوراجي نيز به اين روش تمايل دارند

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۰:۱۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

كيست تخمدان به سراغ چه زناني مي رود؟

شايد شما هم با خانمهاي متعددي رو به رو شده باشيد كه از اختلالات دوره ماهانه شكايت دارند و
 نمي دانند چه كاري انجام دهند و البته در اين ميان حتي برخي از دختران به دليل بي اطلاعي از اهميت موضوع آن را با مادرشان نيز در ميان نمي گذارند تا چه برسد به مراجعه به پزشك متخصص.
بعضي ديگر از خانمها هم از وجود موهاي زائد صورت ناراحتند و نمي دانند براي رفع اين مشكل چه بايد بكنند؟
برخي به پزشك مراجعه مي كنند و برايشان تشخيص كيست تخمدان داده مي شود كه آنها پيش از ديگران نگرانند ولي باز هم درباره مشكلشان حرفي نمي زنند و چيزي نمي پرسند و...
با توجه به اهميت اين موضوع و ارتباط سلامت تخمدانها با سلامت «زن» ما اين مقوله را با دكتر مريم جهان افروز برهاني،جراح و متخصص بيماريهاي زنان و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي در ميان گذاشتيم. 

با توجه به آمار قابل توجهي كه كيست هاي تخمدان بويژه در دخترخانمها پيدا كرده،لطفاً توضيح دهيد كيست تخمدان چيست و آيا خطرناك است؟ 
كيست تخمدان عبارت است از توده هاي تخمداني معمولاً خوش خيم كه اغلب از نسج تخمدان توليد مي شود و در بسياري از موارد از فوليكول هاي سطح تخمدان سرچشمه مي گيرد.در واقع كيست تخمدان از توده هاي كيسه مانندي كه داراي يك جدار است و مقداري مايع ساده داخل آن جمع شده، تشكيل شده است.
  چه عواملي باعث بروز كيست تخمدان مي شود؟ 
علل متفاوتي مي تواند باعث بروز اين كيست ها شود كه اكثراً علت آن عدم تخمك گذاري است،چون فوليكولي كه قرار است «تخمك» را ايجاد كند و معمولاً در روز چهاردهم بعد از شروع عادت ماهيانه، پارگي طبيعي پيدا كرده و تخمك را آزاد مي كند،اين اتفاق در اين فرد رخ نمي دهد و با تجمع آب در داخل خود،تبديل به كيست مي شود.گاهي چند تخمك چند كيست توليد مي كنند و اين عمل تكرار شده،تعداد زيادي كيست كوچك در تخمدانها ايجاد مي شود كه آنها را به نام تخمدانهاي «پلي كيستيك» مي شناسيم.

كيست تخمدان چند نوع است؟ آيا همه كيست ها خطرناكند؟ 
كيست ها انواع مختلف دارند ولي كيست هاي تخمدان شايع كه بيشتر ديده مي شود،اكثراً كيست هاي ساده و همان كيست هايي است كه شرح داده شد.ولي در مواردي اين كيست ها مي تواند بدخيم و خطرناك باشد كه براي تشريح آنها به بحث هاي پيچيده پزشكي نياز مي باشد.گاهي هم از محل فوليكول تخمداني در مرحله دوم سيكل ماهانه كه دوره «لوتيئني» ناميده مي شود كيست هاي لوتيئني ساخته مي شود كه آنها نيز به نام كيست «فونكسيونل» شناخته شده و خطرناك نيستند.اين كيست ها يا خود به خود و يا بوسيله درمانهاي ساده رفع مي شوند.

معمولاً بيماراني كه كيست تخمدان دارند،با دارو درمان مي شوند؟ 
همانطور كه اشاره شد،كيست هايي كه جدار نازك و صاف دارند،ساده هستند و در داخل آنها مايع صاف بدون هيچ گونه نسج اضافي ملاحظه مي شود اينها كيست هاي «فونكسيونل» هستند و اكثراً خود به خود رفع مي شوند،پس به درمان خاصي نياز ندارد.ولي گاهي همين كيست ها،كمي بزرگتر شده و مي توانند علايمي مثل درد در زيردل و اختلال در دوره ماهانه بيمار توليد كنند.گاهي هم لكه بيني در اين بيماران ديده مي شود كه با استفاده از قرص هاي ضدبارداري به راحتي درمان مي شوند و با يك سونوگرافي ساده هم تشخيص داده مي شوند.
در ضمن تخمدانهاي با كيست هاي متعدد (پلي كيستيك) نسبتاً خوش خيم هستند ولي درمان آنها در بيماران مختلف بر حسب شرايط بيمار نظير وزن و اينكه ازدواج كرده يا نه و يا بچه مي خواهد يا نمي خواهد كاملاً متفاوت است و به بررسي ها و آزمايشهاي دقيق تر و مراجعه هاي متعدد به پزشك نياز دارد.

خانم دكتر چه كيست هايي به جراحي نياز دارند؟
در بيماري كه كيست تخمدان دارد،اگر علايم غيرعادي رخ دهد،ممكن است كار به جراحي بكشد،مثلاً كيست پاره شود و يا دردهاي شكمي و لگني حاد و علايم خونريزي داخل شكمي پيدا شود،اكثراً كار به جراحي مي كشد.
* در بعضي موارد هم ممكن است كيست دچار پيچ خوردگي شود و اين پيچ خوردگي ادامه يافته منجر به تحريك پريتون و كيست دچار كم خوني شود.در اين صورت نيز اگر علايم با جابجايي و استراحت تغيير نكند و درد و استفراغ ادامه پيدا كند،بايد جراحي شود.

* در حالتي كه كيست خيلي بزرگ شود و يا آنكه پس از چند دوره درمان طبي به درمان جواب ندهد (بايد جراحي شود) معمولاً تخمدانهاي با كيست هاي متعدد به جراحي نياز ندارند ولي بيمار بايد با دقت تحت نظر باشد و ممكن است سالها به درمان طبي نياز داشته باشد كه بر حسب شرايط سني،وضعيت كيست ها و شرايط زناشويي و وزن بيمار،درمانها متفاوت خواهد بود.

كيست تخمدان معمولاً چه علايمي ايجاد مي كند؟
علايم حاد كيست تخمدان شامل:احساس درد ناگهاني شكم،تهوع و استفراغ،تغييرات نبض،احساس ضعف كه ممكن است به علت خونريزي داخلي باشد.بعضي وقتها با خونريزي مختصر پريتون علايم شدت پيدا نمي كند و با استراحت در بيمارستان علايم بهبود پيدا كرده و احتياج به عمل ندارد.

آيا اين كيست ها قابل پيشگيري هستند؟
پيشگيري بدون استفاده از دارو براي كيست تخمدان وجود ندارد فقط تجربه نشان داده كه افرادي كه از قرصهاي ضد بارداري استفاده مي كنند،كمتر دچار كيست تخمدان مي شوند و در حاملگي و شيردهي نيز به علت مهار فعاليت تخمدان كيست هاي تخمدان كمتر مشاهده مي شود و اگر هم وجود داشته باشد در دوره بارداري و شيردهي خود به خود پس رفت پيدا مي كند.معمولاً خانم هايي كه دير ازدواج مي كنند و دير حامله مي شوند،بيشتر در معرض اين كيست ها قرار مي گيرند، ولي كاملاً نمي توانيم بگوييم كه براي جلوگيري از كيست تخمدان قرص ضد بارداري بخورند چون همه خانمها كيست تخمدان پيدا نمي كنند بنابراين توصيه مي كنم با مراجعه مرتب سالانه به پزشك متخصص زنان مشاوره و معاينه شوند و هرگاه دردهاي مبهم لگني، لكه بيني و يا بي نظمي در عادت ماهانه پيدا كردند.بايد با متخصص زنان مشورت كنند و به موقع سونوگرافي انجام دهند تا در صورت كيست،نوع آن مشخص شود و درمان به روش صحيح صورت گيرد.چون اكثر اين كيست ها در صورت تشخيص بموقع با درمان دارويي رفع خواهند شد( استفاده از هورمون ها) و به ندرت كار به جراحي مي كشد.

معمولاً دختر خانمهايي كه كيست تخمدان دارند،از اينكه در آينده بار دار نشوند،نگران هستند، آيا كيست تخمدان مانع بارداري مي شود؟ 
در تخمدانهاي پلي كيستيك با توجه به اينكه كاملاً وضع آندوكرينولوژي زن به هم مي خورد و از تخمدانهاي كيستيك و بدون تخمك گذاري هورمونهاي مردانه ترشح مي شود همچنين پرمويي (هيرسوتيسم) و اختلالات شديد دوره ماهانه ديده مي شود (مثلاً هر شش ماه يا هر سه تا چهار ماه يكبار پريود مي شوند) فرد دچار «اليگومنوره» شديد مي شود،در نتيجه با شرايط حاملگي دشوار روبه رو است و به كمك پزشك نياز دارند.
علاوه بر اين افرادي كه هنوز ازدواج نكردند،هم نبايد رها شوند چون اختلالات و تغييرات هورموني ايجاد عوارض مي كند و حتي مي تواند حالتي شبيه ديابت در بيماران ايجاد كند. 

در بخشي از صحبتهايتان اشاره به قرصهاي ضدبارداري در پيشگيري و درمان كيست تخمدان كرديد آيا دختر خانمهايي كه به منظور درمان كيست تخمدان از قرصهاي ضدبارداري استفاده مي كنند،براي بارداري در آينده با مشكلي برخورد نخواهند كرد؟ 
اثر قرصهاي ضدبارداري در عقيم كردن خانمها علمي نيست،مگر اينكه به مدت خيلي طولاني قرص بخورند،به طوري كه اندومتر خيلي لاغر شود،ولي هيچ منبعي ننوشته است كه قرص ضد بارداري كسي را براي ابد عقيم مي كند.ممكن است بارداري را مدتي به تأخير بيندازد، ولي عقيم و نابارور نمي كند.حتي بعضي خانمها كه قرص مصرف مي كنند،وقتي آن را قطع مي كنند،دچار آمنوره (قطع پريود) مي شوند.
توصيه مي شود كساني كه قرص مصرف مي كنند،قبل از پنج سال دوباره بازنگري كنند و با نظر پزشك معالج قرص را ادامه دهند.

كساني كه كيست تخمدان دارند و تحت درمان هستند،چه نكاتي را بايد رعايت كنند؟ 
خانمهايي كه كيست تخمدان دارند و دارو مصرف مي كنند،بايد از حركات ورزشي جهشي و كششي،دووميداني،شنا،يوگا و نظير آن پرهيز كنند.در واقع هر كاري كه فشار به لگن بياورد ممنوع است.پس از دوره درمان هم كه پزشك تعيين مي كند،دوباره مراجعه كنند تا از درمان كامل خود مطلع شوند و در صورت جواب ندادن درمان و بهبود نيافتن،بررسي هاي آزمايشگاهي دقيق تر از آنها به عمل آيد. 

اصولاً خانمها براي اطلاع از وضعيت سلامت خود هر چند وقت يكبار بايد به متخصص زنان مراجعه كنند؟ 
تمام خانمها بايد سالي يكبار به متخصص زنان مراجعه كنند و تحت معاينه قرار گيرند.بخصوص پس از سن 50 سالگي كه مشكلات خطرناك تخمداني (سرطانها) شايعتر است و از اين سن بايد هر شش ماه يكبار حتماً مورد معاينه دقيق قرار گيرند.كلاً براي رفع كيست ها ساده ترين و كم خرج ترين درمان همان قرص هاي ضد بارداري است ولي بيمار نبايد خودسرانه عمل كند،بلكه بايد تحت نظر متخصص زنان باشد و فرمهاي مقاوم بدرمان را جدي بگيرد.ساده انديشي هرگز در هيچ مسأله پزشكي مجاز نيست،بخصوص در مورد مسأله تخمدان كه عضوي كليدي است و سلامتي و شادابي و زايندگي زن مستقيماً با آن در ارتباط است.خانمها بايد حساس باشند و مثل يك نگين الماس آن را گرانقيمت بدانند.مشكلات تخمداني از جنين داخل شكم مادر تا صد سالگي مي تواند ظهور كند پس در هر مرحله اي از زندگي حتي در كودكي بايد مواظب اين عضو حساس باشيم كه جانشين ندارد.

خانم دكتر برهاني در پايان گفتگو چنانچه نكته خاصي وجود دارد كه مادران در ارتباط با دختر خانمهايشان بايد به آن توجه كنند،اشاره بفرماييد.
 
تمام مادران عزيز اگر دختر خانمي دارند كه چاق است،اختلال عادت ماهانه دارد و بخصوص موي اضافي غيرعادي در بدن دارد (هيرسوتيسم) اين سه علامت را جدي بگيرند وحتماً با پزشك متخصص زنان مشورت كنند.نكته مهم ديگر اينكه به دختران خود تفهيم كنند كه به خاطر سلامتي ازدواج كنند،نه به خاطر اتومبيل و آپارتمان و ويلا چون دير ازدواج كردن باعث كيست تخمدان، فيبروم رحم، زايمانهاي با سزارين، شيردهي ناموفق، آندومتريوز و... مي شود.
امروز علم مي گويد:بهترين تخمك مربوط به سن زير 24 سال است يعني بين 20 تا 24 سالگي.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۰:۱۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

موقع آشپزي ورزش كنيد!

اين هفت حركت ورزشي را مي‌توانيد در حين درست كردن شام يا كمي قبل از آن انجام بدهيد تا هم خستگي از تن‌ تان بيرون برود،هم قدمي به سوي تناسب ‌اندام و سلامت خودتان برداشته باشيد...
 بالا بردن بازو روي صندلي بنشينيد و دستان خود را باز كرده و در دو طرف شانه‌هايتان بالا ببريد،به صورتي كه كف دستان به سمت جلو باشد.سپس در طي 5 ثانيه دستان خود را به بالاي سر ببريد و سعي كنيد در امتداد گوش‌هايتان قرار گيرد و به جلو يا عقب منحرف نشود. 5 ثانيه در اين حالت نگه‌داريد و بعد در مدت 5 ثانيه آن را به حالت اول برگردانيد. 5 بار اين حركت را تكرار كنيد.  
كشش ناحيه پشت
روي يك صندلي بنشينيد. كف پاهاي خود را به صورت صاف روي زمين قرار دهيد. دستان خود را درناحيه جلوي زانوي پاي راست به صورت قلاب درآوريد. به سمت جلويي زانوي راست تا جايي‌كه مي‌توانيد خم شويد. 3 ثانيه در هنگام خم شدن و 3 ثانيه در هنگام برگشتن به حالت اول وقت بگذاريد و اين كار را با هر طرف، 4 بار تكرار كنيد.  
حركت دايره‌اي پا
در حالي‌كه نشسته‌ايد، پاي راست خود را روي پاي چپ قرار دهيد و در طي زمان 4 ثانيه‌اي، پاي خود را به سمت راست بياوريد و با آن دايره‌اي را در فضا ترسيم كنيد و اين حركت را براي هر پا 9 بار تكرار كنيد.  
بلندكردن پا
روي صندلي بنشينيد،در حالي‌كه كف پايتان روي زمين به صورت صاف قرار گرفته است.يك پاي خود را در مدت 5 ثانيه از مفصل زانو باز كنيد و بالا بياوريد،به صورتي كه آن پا به صورت موازي با زمين قرار بگيرد. 5 ثانيه در اين وضعيت نگه‌داريد.با پاي ديگر هم تكرار كنيد.در مجموع 9 بار اين حركت را انجام دهيد.
بالا بردن پاشنه
اين حركت براي تقويت عضلات پشت ساق پا و پيشگيري يا كاهش شدت واريس،مفيد است.در حالي‌كه پاهاي شما 10 سانتي‌متر از هم فاصله دارند، پشت صندلي بايستيد.دست چپ شما روي پشتي صندلي و دست راست‌تان روي ناحيه لگن‌تان باشد.در طي 2 ثانيه روي انگشتان پاي خود بلند شويد و طي 2 ثانيه به سر جاي اول خود بازگرديد. اين حركت را 9 بار تكرار كنيد.
     تغيير وضعيت
پشت صندلي بايستيد و دست‌هايتان را بالاي دسته صندلي بگذاريد.به آرامي حركت نشستن را انجام دهيد و ناحيه لگن خود را تا جايي پايين بياوريد كه زانوهاي شما از انگشتان پايتان جلوتر نرود.2 ثانيه در اين وضعيت بمانيد و سپس در مدت 2 ثانيه شروع به بلند شدن كنيد.سعي كنيد پاشنه پايتان به صورت صاف روي زمين قرار بگيرد.اين كار را 7 بار تكرار كنيد.

  بالا بردن زانوها طوري بايستيد كه صندلي در كنار يكي از دستان شما قرار گيرد. ابتدا دست چپ خود را روي قسمت بالاي دسته صندلي قرار دهيد. كمر خود را صاف نگه‌ داريد و پاي خود را از ناحيه زانو به آرامي تا جايي كه مي‌توانيد بالا بياوريد و سپس به آرامي آن را پايين بياوريد. در تمام مدت اين حركت سعي كنيد كمر خود را صاف و بدون خميدگي نگه‌ داريد. اين حركت را 5 بار تكرار كنيد.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۰:۱۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

بهترين سن براي انتخاب ورزش مورد علاقه

آنچه اولياء و مربيان بايد درباره ورزش كودكان بدانند. كودكان و نوجوانان مي‌توانند از رقابت در ورزش لذت ببرند و همچنان به آموختن مهارت‌هاي تازه بپردازند. بيشتر افرادي كه از دوران كودكي به فعاليت و ورزش عادت مي‌كنند، در سنين بزرگسالي نيز، به‌رغم مشغله و نوع كار خود، زماني را به ورزش اختصاص خواهند داد. ورزش‌هاي همراه با بازي، بهترين روش براي تبديل كردن تمرين‌هاي بدني به كاري مفرح است...   پرداختن به ورزش مي‌تواند آمادگي جسماني كودكان و نوجوانان را افزايش دهد. كسب مهارت و موفقيت اعتماد به نفس آنها را افزايش مي‌دهد و به آنها مي‌آموزد كه چگونه محرك‌هاي آني را در خود كنترل كنند كه اين توانايي نه‌تنها در ورزش كه در مناسبات اجتماعي نيز مفيد خواهد بود و به يافتن دوستان تازه كمك مي‌كند. در كشف علايق و شيوه صحيح زندگي به كودك كمك مي‌كند. به كودك مي‌آموزد كه قوانين را رعايت كرده و منصفانه عمل كند. كنار آمدن با پيروزي و شكست را به او مي‌آموزد. يك نكته مهم ديگر اينكه چاقي مفرط در سراسر جهان به يك معضل اجتماعي تبديل شده است و اگر كودكان از سنين كمتر به كشف لذت ورزش و بازي‌هاي ورزشي پي ببرند و كمتر به انجام بازي‌هاي كم‌تحرك يا بي‌تحرك (مانند بازي با كامپيوتر) بپردازند، در آينده نيز سالم و تندرست خواهند بود.   سن شروع ورزش كارشناسان ورزش و روان‌شناسي كودك توصيه مي‌كنند كه كودكان تا قبل از رسيدن به سن 8 تا 10 سالگي نبايد در ورزش‌هاي رقابتي سازمان يافته كه در آن امتياز محاسبه مي‌شود و به خصوص بزرگسالان در اجراي آن نقش دارند، شركت كنند زيرا اگر كودكان قبل از رسيدن به سني كه از نظر احساسي و فيزيكي آماده شده باشند به ورزش‌هاي رقابتي بپردازند، احتمال اينكه فشار رواني دوران تمرين و زمان مسابقه و همچنين يأس ناشي از باخت تاثيرات ناگواري بر آنان بگذارد، بسيار زياد است و مي‌تواند به كنار گذاشتن دايمي ‌ورزش منتهي شود.   زير 8 سال بايد در بازي، كشف و يادگيري مهارت‌هايي كه از طريق پرتاب كردن و گرفتن، ضربه زدن به توپ، بالا و پايين پريدن، دويدن و شنا كردن حاصل مي‌شود، كاملا آزادانه رفتار كنند و اين مهارت‌ها را به شادي‌بخش‌ترين روش بياموزند.   واضح است كه آموختن اين موارد به آنها كمك مي‌كند تا با اعتماد به نفس بيشتر وارد مرحله بعد شوند. والدين مي‌توانند نقش مهمي‌ در بازي با كودكان ايفا كنند. به ياد داشته باشيد كه كودكان قبل از اينكه مفاهيم برد و باخت را بياموزند، به تمرين فراوان احتياج دارند.   8 تا 10 سال كودكان 8 تا 10 ساله، بسته به ميزان رشد خود مي‌توانند در مسابقات سازمان‌يافته شركت كنند مانند مسابقات داخلي در مدارس. آنها هنوز براي توسعه مهارت‌هاي خود به كمك نياز دارند و بايد كنار آمدن با نااميدي و شكست را بياموزند. كودكاني كه بيشتر اوقات بازنده هستند بيش از ديگران مستعد كنار گذاشتن ورزش هستند. والدين و اولياي مدرسه بايد مراقب باشند كه با فراهم آوردن زمينه مناسب مثلا شركت دادن اين كودك در مسابقه‌اي كه در آن بيشترين توانايي را دارد موجبات برنده شدن و دلگرمي‌ او را فراهم نمايند. اين سنين، بهترين زمان براي پرداختن به ورزش‌هاي مختلف و انتخاب ورزش مورد علاقه از ميان آنهاست.   10 تا 12 سال كودكان و نوجوانان مي‌توانند از رقابت در ورزش لذت ببرند و همچنان به آموختن مهارت‌هاي تازه بپردازند. بعضي از كودكان در اين گروه سني استعداد و علاقه خاصي به يك ورزش به خصوص نشان مي‌دهند و مي‌توانند با داشتن مربي در اين زمينه بسيار پيشرفت نمايند. يك مهارت بسيار مهم در اين سنين، آموختن رفتار صحيح در زمان بازي، بردن و باختن است. پرداختن به ورزش در اين سنين مي‌تواند شامل سفرهايي با تيم ورزشي و فرصت‌هايي براي رهبري گروه هم باشد. نكته مهم در اينجاست كه نبايد نوجوان را بيش از حدود آمادگي و توانايي جسمي‌روحي او به انجام كاري وادار كرد.   نوجواناني كه به هر دليل علاقه‌اي به شركت در ورزش‌هاي رقابتي تيمي ‌ندارند، مي‌توانند با راهنمايي مربيان و والدين خود به ورزش‌هايي چون اسكيت، سواركاري، دوچرخه‌سواري و مانند اينها بپردازند

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۰:۱۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

10 راه آسان براي عادت كردن به ورزش

واقعا چطور مي‌شود يك نفر همان‌طور كه عادت دارد غذا بخورد،حمام برود،سر يك ساعت خاصي از خواب بيدار شود و... عادت دارد كه ورزش كند؟
ورزش كردن اصلا كار سختي نيست.فقط يك استارت و كمي انگيزه مي‌خواهد.همه ما حتما بيش از يك بار ورزش كرديم مگر نه؟ اما چه كساني عادت كردند كه هميشه ورزش كنند؟ چه چيز باعث مي‌شود براي ورزش كردن انگيزه داشته باشيم؟ چه عاملي پدربزرگ‌ها را به پارك مي‌كشاند؟ چه عاملي از يك نفر يك ورزشكار مي‌سازد؟
شايد پيش خودتان مي‌گوييد ما نمي‌خواهيم ورزشكار حرفه‌اي بشويم.درست است ما نمي‌خواهيم ورزشكار حرفه‌اي بشويم،فقط مي‌خواهيم بدني آماده داشته و در طول روز روحيه شاداب و بدني سالم داشته باشيم.

بيشتر كساني كه به ورزش عادت كردند،اين عوامل را انگيزه‌اي براي ورزش كردن مي‌دانند
:
آمادگي جسماني،احساس خوب بودن،پر انرژي بودن،لذت بردن از ورزش،اولويت دادن به ورزش،خواب بهتر،احساس هوشياري احساس آرامش،كنترل وزن.با هم اين مقاله را بخوانيم.

شايد با رعايت اين نكات ورزش كردن براي ما هم به صورت عادت دربيايد:
1)
فهرستي از فعاليت‌هاي مورد علاقه‌تان تهيه كنيد.به خاطر داشته باشيد كه هيچ قانوني وجود ندارد كه حتما بايد به ورزشگاه برويد يا وسيله‌هاي ورزشي گران بخريد حتي بدون هزينه كردن هم مي‌توانيد ورزش كنيد.فقط كافي است كمي طرز تفكرمان را از ورزش كردن تغيير بدهيم.ورزش كردن،باشگاه رفتن و حرفه‌اي شدن نيست.هر گونه فعاليت جسمي مثل پياده‌روي و دويدن،بلند كردن وزنه،بازي تنيس،دوچرخه‌سواري و انجام ورزش‌هاي هوازي براي ما مفيد است.

2) با يك دوست و همراه به ورزش برويد.جنبه‌هاي اجتماعي ورزش بسيار مهم است. وقتي با يك دوست و همراه براي ورزش مي‌رويم انگيزه‌مان براي پياده‌روي،ورزش‌هاي كششي و نرمش بيشتر مي‌شود و حتي روحيه‌مان شادتر مي‌شود و بيشتر از اين كار لذت مي‌بريم.در تنهايي ممكن است تنبلي كنيم ولي اگر با دوستي قرار داشته باشيم سر يك ساعت ورزش كنيم، كم‌كم به ورزش كردن عادت مي‌كنيم.

3) ورزش را در اولويت كارهايمان قرار دهيم.بياييد خودمان را عادت بدهيم كه ورزش كردن را هم مانند بسياري از كارهايي كه در طول روز بايد انجام بدهيم براي مثال سركار رفتن،غذا پختن و مسواك زدن و... جزو كارهاي روزمره بر خود لازم بدانيم، نه اينكه هر وقت شد و ديگر كاري نداشتيم حالا كمي منت سر خودمان بگذاريم و برويم قدم بزنيم.بعد از اينكه توانستيم به آن عادت كنيم كم‌كم سعي كنيم كه ورزش را در اولويت كارهايي كه بايد انجام بدهيم،بگذاريم پس بلافاصله بعد از بيدار شدن و مسواك زدن، حداقل 10 دقيقه ورزش كنيم.

4) صبح‌ها بيشتر ورزش كنيم.بهترين زمان براي انجام ورزش صبح‌ها است بنابراين برنامه‌هاي خود را طوري تنظيم كنيم كه براي انجام ورزش هنگام صبح زمان داشته باشيم. ورزش كنيم، دوش بگيريم و با انرژي به سركارمان برويم.
  5) ورزش از خانه تا محل كار:اگر صبح‌ها زمان ورزش كردن را نداريم،سعي كنيم بخشي از مسافت ميان خانه تا محل كارمان را پياده‌روي كنيم.اگر با ماشين به سر كار مي‌رويم وسيله خود را دورتر از محل كار پارك كنيم و حتي چند قدمي هم كه شده پياده‌روي كنيم.اگر اتوبوس سواريم،يك يا دو ايستگاه جلوتر از ايستگاه اصلي پياده شويم و كمي تا محل كار قدم بزنيم.كافي است كمي و شايد 10 دقيقه زودتر از منزل بيرون بياييم حتي اگر صبح‌ها زمان اين كارها را هم نداشتيم، بعد از كار بلافاصله به خانه نرويم و حداقل مدتي را پياده‌روي كنيم.

6) ورزش كنيم حتي اگر خيلي خسته هستيم.مطمئن باشيد حتي اگر احساس خستگي هم داريد چنانچه ورزش كنيد و نفس عميق بكشيد اكسيژن بيشتري به بدن مي‌رسد و هم خستگي‌تان در مي‌رود و هم احساس شادابي خواهيد داشت.

7) در مورد فعاليت خود بنويسيم.كاغذي برداريم و مواردي كه برايمان مهم است را يادداشت كنيم.هر اندازه كه ورزش كرديم،يادداشت كنيم.
چه مقدار قدم زديم يا دويديم و دوچرخه‌سواري كرديم؟ اين كار باعث مي‌شود هر روز مقدار آن را با هم مقايسه كنيم و روز به روز مدت زمان بيشتري را به ورزش اختصاص دهيم.

8) از پيشرفت خود مطلع باشيم.جالب است اگر بفهميم كه پيشرفت كرده‌ايم.تغييرات ناشي از ورزش در زندگي خود را يادداشت كنيم و ببينيم تاثير ورزش در ما تا چه حد بوده است؟ براي مثال موجب خواب بهتر ما شده است؟ بهتر مي‌توانيم فكر كنيم و تصميم بگيريم؟ يا نه؟ انرژي بيشتري داريم؟ آمادگي بدني ما بيشتر شده؟ روحيه‌مان چقدر تغيير كرده يا از افسردگي درآمده‌ايم؟ پزشك براي كاهش چربي و فشارخون،چقدر تشويق‌مان كرده؟

9) به خودمان جايزه بدهيم!آيا تا به حال كاري كرديم كه خوشحال‌مان كند و بعد به خاطر آن به خودمان جايزه بدهيم؟ خيلي لذت‌بخش است كه آدم كاري بكند كه خودش از خودش راضي باشد بنابراين مي‌توانيم بعد از مدتي كه به ورزش كردن عادت كرديم چيزي را كه دوست داريم به خود هديه بدهيم.

10) ورزشي را انتخاب كنيم كه از انجام آن لذت مي‌بريم و تكرار آن براي ما قابل اجرا و عملي باشد:همه ما بايد سعي كنيم به ورزش كردن عادت كنيم و ياد بگيريم كه ورزش كردن هم مثل مسواك زدن،غذا خوردن و مدرسه رفتن،قسمتي از وقت روزانه ما را به خود اختصاص بدهد.پس بايد ورزشي را كه دوست داريم و از آن لذت مي‌بريم انتخاب كنيم،مي‌توانيم دوچرخه‌سوراي را انتخاب كنيم.برخي افراد به اشتباه فقط يك نوع ورزش خاص را انتخاب مي‌كنند و مدتي هم به انجام آن مي‌پردازند براي مثال اسكي،گلف،تنيس،شنا... ولي پس از مدتي به علت تغيير فصل سال،هزينه زياد تهيه لوازم ورزشي و راه دور منزل تا سالن ورزشي مجبور مي‌شوند آن ورزش را ترك كنند و به فراموشي بسپرند.پس سعي كنيم ورزشي را انتخاب كنيم كه به راحتي قادريم آن را انجام بدهيم تا برايمان دردسر ايجاد نكند.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۰:۱۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

خانم ها چه زماني ورزش كنند؟

از آنجا كه روي ورزشكاران زن پژوهش هاي دقيق و گسترده اي صورت نگرفته است،يك اتفاق نظر و تفاهم كلي درباره سطح عملكرد آنها وجود ندارد.اگرچه بر اساس نظرسنجي ها،اكثر ورزشكاران زن معتقد به افت عملكرد بدني در دوران قاعدگي هستند،اما از لحاظ فيزيكي زناني بوده اند كه در طي زمان قاعدگي قادر به شكستن ركوردهاي جهاني شده اند.
* فعاليت ورزشي شديد سبب كاستن سطح استروژن در خون مي شود، اما لزوماً بر سطح عملكرد بدني اثري ندارند.
  * در تمرينات با شدت يكسان،اختلافي در ميزان بروز آسيب هاي ناشي از ورزش در زن و مرد ديده نمي شود.
 
* قرص هاي ضدبارداري هر چند ممكن است سبب تغييرات چشمگير فيزيولوژيك در بدن زن شوند،اما تاثير عمده اي روي عملكرد فرد نخواهند گذاشت.
  * ورزش سبب بهبود تراكم استخوان زنان نمي شود، بلكه فقط سبب حفظ آن مي شود. در صورت مصرف مقادير كافي كلسيم،ورزش احتمالاً در شكل گيري استخوان هاي قوي تر كمك خواهد كرد.از طرفي هيچ محدوديت سني براي شركت در ورزش هاي استقامتي وجود ندارد،حتي زنان 80 ساله هم توانايي شركت منظم در دوهاي ماراتن را دارند،اگر چه مدت زمان طي شده بيشتر خواهد بود.دقيقاً معلوم نيست كه آيا زنان سريع تر مي دوند يا مردان؟ فقط مي دانيم كه در ازاي هر دهه ي عمر،زنان توانايي سرعت بخشي در دويدن به ميزان 14 متر در دقيقه را دارند. در حالي كه اين رقم براي مردان 7 متر در دقيقه است.
 * البته با توجه به اختلالات فيزيكي به نظر نمي رسد كه زنان توانايي غلبه بر مردان در مسافت هاي كوتاه را داشته باشند،اما برعكس اين موضوع در دوهاي با مسافت طولاني صدق مي كند كه به نظر مي رسد به علت چربي بالاتر موجود در بدن زنان است كه به عنوان منبع انرژي عمل مي كند.به علاوه تعريق در دماهاي بالاتر بدن،سبب حفظ و نگهداري بيشتر آب بدن خواهد شد.

تفاوت فيزيولوژيك بين زنان و مردان ورزشكار:
اين اختلافات در زمينه سيستم اسكلتي و عوامل بيو مكانيكي نمود دارد.ورزشكاران زن به طور معمول (ولي نه هميشه) كوچك تر و كوتاه تر بوده،لگني پهن تر دارند،زانوها به داخل متمايل شده و ساق پاها انحناي كمتري دارند.اين ويژگي ها از جمله مواردي هستند كه احتمال ايجاد برخي از آسيب هاي مانند دردهاي كشككي- راني را بالا مي برند.
ورزشكاران زن درصد بالاتري از چربي بدن داشته و حدود 30 درصد قدرت عضلاني كمتري نسبت به مردان دارند كه به ويژه مربوط به اندام فوقاني است،اما در هر صورت اين تفاوت ها به رشته ورزشي خاصي بستگي دارد،تا اينكه جنسي خاص عامل آن باشد.
  سودمندي ورزش در بانوان:
تمرينات منظم ورزشي داراي فوايد مشابهي در زنان و مردان است،يعني كاهش فشار خون،پايين آوردن تعداد ضربان قلب و افزايش ظرفيت هوازي همراه با كاهش درصد چربي بدن كه تمام اين موارد به پيشگيري از آترواسكلروز و بيماري هاي قلبي كمك مي كنند.به علاوه ورزش هاي توام با اعمال وزن روي بدن،سبب تقويت استخوان ها و جلوگيري از پوكي استخوان ميشوند. زماني تصور مي شد كه ورزش شديد به سيستم توليد مثل زنان آسيب مي رساند.در ضمن عقيده داشتند كه زنان به ويژه در جريان عادت ماهيانه نبايد ورزش كنند.امروزه خلاف هر دوي اين موارد ثابت شده است.
 
اثرات ورزش روي قاعدگي:
زنان ورزشكار مستعد،اختلالات قاعدگي از جمله تاخير در شروع آن، فقدان اوليه و ثانويه،افزايش فاصله بين دو سيكل قاعدگي و فقدان تخمك گذاري هستند.به عنوان مثال،فقدان قاعدگي در 3 تا 5 درصد كل جمعيت رخ مي دهد، اما در 15 تا 60 درصد زنان ورزشكار مشاهده مي شود كه از جمله علل آن، وزن پايين بدن، از دست دادن سريع وزن،شروع سريع ورزش هاي سنگين،تغذيه ناكافي در مقايسه با احتياج به انرژي و وجود استرس هاي فيزيكي و رواني است.در صورت فقدان قاعدگي به مدت طولاني،خطر كاهش تراكم استخواني و ايجاد پوكي استخوان زودرس وجود دارد.به نظر مي رسد ساير اختلالات قاعدگي خانم ها هم در كاهش تراكم استخوان در درازمدت موثر باشند.فقدان هورمون استروژن،لااقل به صورت تئوريك سبب بالا رفتن چربي هاي خون و ايجاد آترواسكلروز زودرس مي شود.پس درمان مناسب اختلالات قاعدگي اهميت به سزايي دارد.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۰:۱۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

آرتروز چيست و چگونه درمان مي شود؟

حتما در اطراف خود زنان و مردان زيادي را ديده‌ايد كه از درد زانو شكايت دارند و هنگام بالا رفتن از پله‌ها مدام ناله مي‌كنند.اين بيماران عمدتا آرتروز دارند.
دكتر شهرام صادقي،متخصص طب فيزيكي در رابطه با اين عارضه توضيح مي دهند:

 آرتروز چيست و چه بخش‌هايي از بدن را درگير مي‌كند؟
آرتروز يا استئوآرتريت شايع‌ترين بيماري از دسته التهاب مفاصل است.در اين بيماري غضروف مفصل صدمه ديده و كم‌كم از بين مي‌رود.آرتروز ممكن است هر مفصلي را درگير كند اما مفاصل بزرگ كه وزن بدن را تحمل مي‌كنند مثل مفاصل زانو و ران و ستون فقرات بيشتر در معرض ابتلا هستند.

اصلي‌ترين علايم اين بيماري چيست؟
آرتروز علايم زيادي دارد ولي 3 علامت آن شايع‌تر و مشخص‌تر هستند؛اولي خشكي پس از استراحت است،به اين معني كه گاهي اوقات وقتي مفصل به‌مدت طولاني بي‌حركت مانده باشد و بخواهد فعاليت كند درد خواهد داشت.شايد ديده باشيد كه بيماران مبتلا به آرتروز زانو صبح‌ها كه از خواب بيدار مي‌شوند به سختي راه مي‌روند اما بعد از مدتي كم‌كم راه رفتنشان به حالت عادي بازمي‌گردد.خشكي مفاصل بعد از يك دوره طولاني عدم ‌فعاليت بسيار شايع است ولي به ندرت بيشتر از نيم ساعت طول مي‌كشد.دومين علامت كاهش انطاف پذيري است؛به‌همين دليل بيماران مبتلا به آرتروز نمي‌توانند به‌ راحتي مفاصل خود را خم و راست كنند و براي علامت بعدي هم مي‌توان به درد در مفصل اشاره كرد.توصيه مي‌شود كساني كه بيشتر از دو هفته چنين علايمي را در مفاصل خود دارند حتما به پزشك مراجعه كنند.

چه اتفاقي مي‌افتد كه كسي به آرتروز مبتلا مي‌شود؟
علت ايجاد اين بيماري هنوز به ‌طور واضح شناخته نشده است ولي چند عامل وجود دارد كه مي‌تواند زمينه ‌ساز ابتلا به آرتروز باشد،يكي سن بالا است كه اين بيماري معمولا در افراد بالاي 40 سال ديده مي‌شود.مورد دوم جنس،چون آرتروز در خانم‌ها بيشتر از آقايان بروز مي‌كند ولي دليل آن هنوز به‌ درستي مشخص نشده است،مورد بعدي ناهنجاري ‌هاي مادر زادي استخواني و يا صدمه به مفصل است.آرتروز در ورزشكاران حرفه‌اي كه مدام در معرض ضربه خوردن هستند بسيار شايع است مثلا در فوتباليست‌ها.صدمات غير ورزشي مثل تصادفات رانندگي هم زمينه را براي آرتروز مهيا مي‌كند.

آيا چاقي هم در ابتلا به آرتروز تأثير دارد؟
چاقي خطر ابتلا به آرتروز را افزايش مي‌دهد.به ‌طور كلي هر چقدر وزن بالاتر باشد مفاصل بزرگ(مثل زانوها)بايد بار و فشار بيشتري را تحمل كنند و در نتيجه خطر ابتلا به آرتروز در آنها بيشتر مي‌شود. چاقي حتي احتمال بروز آرتروز در دست‌ها را هم افزايش مي‌دهد.

اين بيماري چه عوارضي دارد؟
متأسفانه اين بيماري با گذشت زمان بدتر مي‌شود و هنوز درمان قطعي براي آن يافت نشده است اما با كمك برخي روش‌هاي درماني مي‌توان درد ناشي از اين بيماري را كاهش داده و كيفيت زندگي بيمار را بهبود بخشيد.حدود يك سوم بيماران مبتلا به آرتروز ممكن است دچار ناتواني‌هاي شديدي شوند. گاهي درد و ناراحتي مفصل آنقدر شديد مي‌شود كه بيمار نمي‌تواند از آن مفصل استفاده كند.

به روش‌هايي براي كاهش درد و مشكل بيمار اشاره داشتيد.اين روش‌ها شامل چه مواردي هستند؟
در موارد بسيار شديد آرتروز جراحي تعويض مفصل توصيه مي‌شود اما قبل از جراحي معمولا روش‌هاي مختلفي پيشنهاد مي‌شود كه تا حد امكان كار به جراحي ختم نشود كه يكي از آنها استراحت دادن به مفصل دردناك است.بيمار بايد در هر ساعت دست كم ده دقيقه به مفصل خود استراحت بدهد و سعي كند تاحد امكان فعاليت‌هاي بدني خود را طوري تنظيم كند كه مفصل مبتلا كمتر فعال باشد.روش ديگر ورزش كردن است كه بايد حتما با نظارت و اجازه پزشك انجام شود تا مشكل مفصل را تشديد نكند يا باعث بروز درد جديدي نشود.ورزش‌هاي سبك و مفرح مثل پياده‌روي و شنا بيشتر توصيه مي‌شوند.با ورزش كردن،عضلات اطراف مفاصل تقويت شده و ثبات مفصل افزايش پيدا مي‌كند.البته ورزش كردن نبايد باعث بروز درد در مفصل شود و اگر چنين اتفاقي رخ داد فورا ورزش را متوقف كنيد.در افرادي كه اضافه وزن دارند كم كردن وزن بايد حتما مدنظر قرار گيرد.البته رژيم گرفتن و ورزش كردن براي كاهش وزن بايد تحت نظر پزشك انجام شود.براي كاهش درد ناشي از آرتروز هم مي‌توان از كيسه يخ استفاده كرد.در اغلب موارد پزشك براي بيمار داروهاي ضد‌درد و ضد‌التهاب تجويز مي‌كند كه در كاهش درد مفصل مؤثر است.
  روش ‌هاي جراحي براي درمان آرتروز به چه شكلي هستند؟
 اين روش‌ها از پاكسازي فضاي مفصلي تا تعويض كامل مفصل متفاوت هستند و جراح بر حسب شدت بيماري از يكي از اين روش‌ها استفاده مي‌كند.بيماران توجه داشته باشند كه جراحي زماني توصيه مي‌شود كه درمان‌هاي ديگري كه به تعدادي از آنها اشاره شد مؤثر واقع نشده باشند و بيمار قادر به انجام فعاليت‌هاي عادي روزمره خود نباشد.

براي بيماران مبتلا به آرتروز چه توصيه‌هايي داريد؟
مهم‌ترين نكته براي بيماران مبتلا به آرتروز به ‌كارگيري روش‌هايي است كه باعث كاهش درد و ناراحتي‌شان شود.مثل تمام بيماري ‌هاي ديگر داشتن يك رژيم غذايي مناسب و سالم مفيد خواهد بود.بيمار بايد به حد كافي مواد مورد نياز بدن خود را از طريق غذا تامين كند چون اگر تغذيه نامناسب باشد بدن هم ضعيف مي‌شود و به تبع آن مقابله با بيماري دشوارتر مي‌شود.
اگر پزشك براي شما داروي ضد درد تجويز كرده حتما سر وقت آن‌ را بخوريد چون اگر درد شروع شود و بعد شما تازه مسكن مصرف كنيد درد ديرتر و سخت‌تر كنترل مي‌شود اما مصرف مرتب و طبق دستور پزشك باعث مي‌شود شدت حملات درد كاهش يابد.سعي كنيد از مفصل بيمار خود كمتر كار بكشيد.مثلا اگر مفاصل انگشتان يك خانم مشكل دارد بهتر است از كيفي استفاده كند كه روي شانه مي‌افتد نه كيفي كه بايد با انگشتان دائما در دست گرفته شود.اگر دست شما مشكل دارد سعي كنيد براي برداشتن اجسام از دست سالم خود بيشتر استفاده كنيد تا فشار كمتري روي مفصل دردناك وارد شود.بيماراني كه در مفصل زانو يا ران دچار مشكل هستند بهتر است در صورت صلاح ديد پزشك از عصا موقع راه ‌رفتن استفاده كنند.
سعي كنيد بدنتان در هنگام راه رفتن يا نشستن،در وضعيت صحيحي قرار داشته باشد.آب درماني،هم به‌عنوان ورزش و هم به‌عنوان عاملي جهت تصحيح وضعيت ايستادن و راه رفتن مي‌تواند به شما كمك كند.پزشكتان شما را درباره وضعيت صحيح و غلط قرارگيري بدن راهنمايي خواهد كرد

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۰:۱۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ارتباط بين زمان خواب و روياهاي شبانه

روياهايي كه شما هر شب در زمان خواب مي بينيد به زمان خواب شما بستگي دارد اما اين جمله به چه معناست؟

 

به گفته محققان وقتي فردي دچار كم‌خوابي مي‌شود معمولا عميق‌تر به خواب مي‌رود.اين موضوع نشان‌دهنده افزايش فعاليت‌هاي مغزي او در هنگام خواب است.در چنين شرايطي فرد بيشتر خواب مي‌بيند.
وقتي خواب هستيم،گاهي چشم ما بسرعت در حالي كه پلك‌ها بسته هستند،بـه حـركـت درمـي‌آيند. در چنين شرايطي در حقيقت در حال خواب ديدن هستيم و مغز از نظر سطح فعاليت شبيه به وضعيت بيداري عمل مي‌كند.در اين لحظه ماهيچه‌ها سست مي‌شوند و اگرچه ممكن است انگشتان پا در حال تكان خوردن باشند،اما بدون ترديد در اين لحظه فرد قادر به حركت دادن خود نخواهد بود.
به نظر مي‌رسد كه در اين شرايط مغز از واكنش بدن نسبت به آنچه در خواب مي‌بيند،ممانعت به عمل مي‌آورد.به طور كلي خواب شامل يك مرحله حركت سريع چشم‌ها ياREM و چهار مرحله ديـگـر است كه در آن مراحل چشم‌ها كاملا بي‌حركت هستند.پس از گذشت اين 4 مرحله كه 70 دقيقه به طول مي‌انجامد،مرحلهREM آغاز مي‌شود كه مدت زمان ‌آن با تكرار اين چرخه 5 مرحله‌اي از 5 دقيقه به 40 دقيقه پيش از بيدار شدن از خواب افزايش مي‌يابد.
نتايج به دست آمده از بررسي‌هاي انجام شده نشان مي‌دهد كه 30 دقيقه كاهش در مدت زمان مرحلهREM در يك شب منجر به افزايش 35 درصدي مدت زمان اين مرحله در شب بعد خواهد شد.
داروهاي تنظيم‌كننده فشارخون و همچنين داروهاي ضدافسردگي مانع از آغاز مرحلهREM در چرخه خواب شبانه و در نتيجه كاهش ميزان روياهاي شبانه مي‌شوند.به همين علت افرادي كه از اين داروها استفاده مي‌كنند،نبايد يكمرتبه و ناگهاني مصرف آنها را كنار بگذارند؛چرا كه در اين صورت با ايجاد اختلال در خواب شبانه مواجه خواهند شد.
پـسـتـانداراني مانند دلفين‌ها و نهنگ‌ها كه مغزهاي بزرگي دارند،هرگز در خواب شبانه خود مرحلهREM را نمي‌گذرانند.به گفته محققان اين مرحله از چرخه خواب نقش بسيار مهمي در تنظيم دماي بدن و سطح انتقال‌دهنده‌هاي عصبي دارد.جنين‌ها و نوزادان 75 درصد زمان خواب خود را در اين مرحله سپري مي‌كنند.
اگرچه روياهاي شبانه تصويري از اضطراب‌ها و نگراني‌هاي ما انسان‌هاست،اما مغز عضوي تفسيري است.در هنگام خواب كه اندام‌هاي مختلف بدن كمترين ارتباط را با هم دارند،اين عـضـو گـرفـتـار داسـتـان‌هـايي عجيب و غريب مي‌شود.اما ضرورت خواب ديدن در هنگام خواب شبانه سوالي است كه هنوز پاسخي براي آن يافت نشده است

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۰:۱۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

نشانه هاي تشنج چيست؟

يك متخصص مغز و اعصاب،هرگونه حمله‌اي را كه ناشي از تحريك الكتريكي سلول‌هاي خاكستري مغز باشد، تشنج ناميد و تاكيد كرد: در 75 درصد موارد هيچ علت شناخته شده‌اي براي تشنج يافت نمي‌شود.
دكتر فرهاد گلي ‌پور دومين نوع تشنج بر اساس علل وقوع را تشنج‌هاي داراي علت ناميد و در ايجاد تشنج‌هاي داراي علل داخل مغزي،عفونت‌ها،تومورها و ضربه‌هاي مغزي در طي حوادث،اختلالات مادرزادي عروق مغز يا نسج مغزي را موثر ارزيابي كرد.
سوء‌ مصرف يا قطع ناگهاني برخي داروها،مسموميت‌هاي دارويي عمدتا با برخي از ضد افسردگي‌ها،مصرف بيش از حد الكل يا قطع ناگهاني آن،مواد مخدر و اختلالات الكتروليتي مربوط به برخي يون‌ها نظير سديم و پتاسيم در خون را از جمله عوامل خارج مغزي موثر در بروز تشنج معرفي و ابراز كرد:تشنج در افراد بالغ بعد ازبيماري‌هاي عروقي مغز نظير سكته‌هاي مغزي دومين و در اطفال شايع‌ترين بيماري اعصاب است.گلي‌پور وجود زمينه ژنتيكي در افراد را در كنار برخي عوامل خارجي در بروز تشنج موثر دانست و گفت:همه افراد دچار تشنج نمي‌شوند و در افراد داراي زمينه ژنتيكي،عوامل خارجي با علل ناشناخته دخيل هستند كه ميزان دخالت اين عوامل مشخص نيست.
اين پزشك متخصص،تشنج را در هر گروه سني قابل رؤيت دانست و اظهار كرد:در گروه‌هاي سني مختلف علل بروز تشنج متفاوت است.به عنوان مثال در سنين جواني و ميانسالي ضربات و تومورهاي مغزي و در سنين مختلف سكته‌هاي مغزي و عفونت‌هاي مغزي مي‌توانند در بروز تشنج نقش داشته باشند.وي تب را عامل ايجاد تب تشنج در 6 الي 20 ماهگي عنوان و تصريح كرد: اين حالت معمولا خوش‌ خيم بوده و مشكلي ايجاد نمي‌كند،اما چنانچه همراه عفونت مغزي باشد،قابل بررسي و درمان قطعي‌تر است.اين متخصص مغز و اعصاب،با بيان اين كه تشنج يك فعاليت الكتريكي ناگهاني،بيش از حد و همزمان سلول‌هاي خاكستري مغز است كه به طور خود به خود قطع مي‌شود،افزود:بسته به كانون اوليه شروع فعاليت الكتريكي در قشر خاكستري مغز، علائم متفاوت حسي و حركتي قابل بروز است.وي بيهوشي ناگهاني،كف كردن دهان،انحراف چشم‌ها به يك سمت و لرزش دست و پا را شايع‌ترين علائم در بروز تشنج عنوان و اظهار كرد: بي‌حسي يك منطقه از بدن و در حالت ضعيف در كودكان،خيره شدن لحظه‌اي نيز قابل رويت است.گلي‌پور با اشاره به اين كه مدت زمان حمله‌ها 30 ثانيه و حداكثر يك الي 2 دقيقه طول كشيده و پس از آن حدود 5 دقيقه حالت خواب ‌آلودگي برقرار مي‌شود،به اطرافيان فردي كه دچار تشنج شده، توصيه كرد:در ابتدا با حفظ خونسردي كامل بيمار را در جاي نرمي به يك طرف پهلو خوابانده و در صورت وجود قطعات خارجي مثل غذا و دندان مصنوعي در دهان بيمار،آن را خارج كرده و قطعه‌ نرمي را در لابه‌لاي دندان‌هاي وي بگذاريد.وي تاكيد كرد:بدون اقدام به محكم نگه داشتن بيمار،منتظر اتمام حملات و لرزش‌ها مانده و مراتب را به فوريت‌ها اطلاع يا بيمار را به بيمارستان منتقل نمايند.اين پزشك متخصص،عوامل خارجي نظير كاهش قند خون و تومورها را در افرادي كه فاقد زمينه ژنتيكي مي‌باشند در بروز تشنج موثر ارزيابي و خاطر نشان كرد:در افرادي كه دچار تشنج مي‌شوند احتمالا مصرف برخي غذاها نظير ترشيجات و استرس تا حدودي به عنوان عامل زمينه‌ساز بي‌خوابي در بروز تشنج موثر واقع مي‌شود

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۰:۱۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

روزه گرفتن براي چه بيماراني ممنوع است؟

ماه رمضان، فرصتي است كه همه دوست دارند در بركت و رحمت گسترده اش شريك باشند.

در اين ميان، بيماران، سالمندان و كساني كه وضعيت‌هاي خاص فيزيولوژيكي مانند بارداري و شيردهي  و يا بيماريهاي خاصي را از سر مي‌گذرانند، معمولاً با يك سوال عمده مواجه‌اند: آيا مي‌توانند روزه بگيرند يا نه؛ و اين كه اگر روزه بگيرند، آيا با مشكل روبه رو نخواهند بود؟

اگرچه نمي‌توان براي همه بيماران مزمن، يك حكم كلي صادر كرد و هر بيمار، شرايط خاص خود را دارد و فقط و فقط پزشك معالجش مي‌تواند درباره اين كه او مي‌تواند روزه بگيرد يا نه، نظر قطعي بدهد؛ با اين حال نكاتي در مورد هر بيماري وجود دارد كه مي‌تواند به تصميم‌گيري درست بيمار و پزشكان كمك كند.

مرور اين نكات، شايد چند فايده مهم داشته‌باشد؛ اول اين كه در هر شرايطي، روزه گرفتن به صلاح فرد نيست و حتي از لحاظ شرعي هم توصيه نمي‌شود. دوم اين كه مي‌توان با ايجاد برخي تنظيم‌ها در برنامه غذايي و دارويي و آگاهي از علائم هشدار، در بسياري از بيماري‌ها به راحتي روزه‌داري كرد، بدون اينكه هيچ مشكل جدي‌اي به وجود آيد.


بيماران ديابتي
بيمار ديابتي كه بدون انجام مشاوره با پزشك، روزه‌داري مي‌كند، در معرض خطر جدي افزايش درازمدت قند خون قرار دارد كه اين امر علاوه بر عوارض جسمي، عوارض جانبي ديگري از جمله افزايش هزينه و حتي غير ممكن شدن درمان را در پي دارد.

حفظ مقدار قند خون در محدوده طبيعي، بين 60 تا 140 ميلي گرم درصد، هدف اصلي در درمان ديابت است؛ از طرف ديگر نوع تغذيه، و بالطبع روزه‌داري، مي‌تواند روي اين شاخص مهم سلامت بيمار، تاثير جدي بگذارد.

كارشناسان اعتقاد دارند افرادي كه قادر به كنترل قند خون خود در حد طبيعي هستند، با داروهاي خوراكي يعني قرص، با رعايت شرايط خاص و اندازه‌گيري به موقع قند خون‌شان، مي‌توانند با سلامت و اطمينان كافي در اين فريضه الهي شركت كنند. بنابراين، شايد بتوان گفت:

اولين قدم براي فرد ديابتي كه مي‌خواهد در فريضه روزه همگام سايرين باشد، اين است كه تجهيزات لازم براي اندازه‌گيري قند‌خون، يا حداقل ادرار را در منزل داشته‌باشد.

بدون پايش مداوم قند خون، يا تخمين آن از طريق آزمايش ادرار، نمي‌توان از ايمن بودن روزه‌داري اطمينان كافي داشت.

به گفته متخصصان، ميزان قند خون بيماران ديابتي روزه‌دار بايد قبل از سحر حداكثر 120 ميلي گرم درصد، دو ساعت بعد از سحر حداكثر 160 ميلي گرم درصد، بين ساعت 1 تا 3 بعدازظهر حداقل 70 ميلي گرم درصد، قبل از افطار حداكثر 120 ميلي گرم درصد و دو ساعت بعد از افطار حداكثر 160 ميلي گرم درصد باشد.
پزشكان توصيه مي‌كنند بيماران روزه دار در هنگام افطار، قبل از خوردن هر غذايي، قرص خود را ميل كنند و پس از گذشت مدتي، غذا خوردن را آغاز كنند.

اما قضيه در مورد بيماران تحت درمان با انسولين فرق مي‌كند. استفاده از اين دارو با احتمال بالاي افت قند خون همراه است، بنابراين لازم است اين بيماران در فواصل نزديك به هم غذا ميل كنند، به همين دليل، روزه‌داري به هيچ عنوان براي آنها توصيه نمي‌شود.

ضمن اينكه بيماران انسوليني، معمولاً نمي‌توانند نوبت تزريق خود را، مگر در موارد خاص و زير نظر مستقيم پزشك معالج، حذف يا جابه جا كنند. به همين دليل توصيه تمام پزشكان و متخصصان به اين بيماران اين است كه روزه نگيرند.

بيماري‌هاي قلبي
مطالعات نشان داده‌اند روزه داري مي‌تواند با كم كردن عوامل خطر، به پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي كمك كند. دكتر مظهري درباره اثر روزه مي‌گويد: "در طول ماه مبارك رمضان، سطح هموسيستئين خون به مقدار قابل ملاحظه‌اي كاهش مي‌يابد و اين اثر در كنار كاهش ميزان چربي‌هاي خون و حتي تعديل وزن بدن، مي‌تواند باعث كنترل بيماري هاي قلبي- عروقي شود."

اما درباره افرادي كه كارشان از اين مرحله گذشته و به اين بيماري‌ها مبتلا شده‌اند، چون بايد داروهاي خود را راس ساعت مشخصي مصرف كنند، اغلب اجازه روزه گرفتن به آنها داده نمي‌شود.

افت سطح داروهاي قلبي، باعث عوارض جبران ناپذيري نظير بزرگ شدن قلب و حتي سكته و حملات قلبي مي‌شود. ضمن اين كه به دليل حساسيت اين بيماران به انواع استرس‌ها، حتي احساس گرسنگي برايشان مناسب نيست.

بيماران تالاسمي
دكتر مينا ايزديار عضو انجمن حمايت از بيماران مبتلا به تالاسمي‌بايدها و نبايد هاي روزه داري را براي مبتلايان به تالاسمي‌تشريح كرد .
دكتر "مينا ايزديار" ، فوق تخصص خون و آنكولوژي كودكان و عضو هيات ‌مديره انجمن تالاسمي ‌ايران در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا ابتدا به تعريفي از بيماري تالاسمي‌پرداخت و گفت:‌
تالاسمي، نوعي كم خوني ارثي است كه به علت اختلال در كارايي گلبول‌هاي قرمز خون پديد مي‌آيد كه اين گلبول‌ها حاوي هموگلوبين هستند كه اكسيژن را از ريه‌ها به بافت‌هاي بدن منتقل مي‌كنند.
وي گفت: بيماري تالاسمي‌ زماني بروز مي‌كند كه بدن فرد قادر نباشد به ميزان لازم هموگلوبين بسازد و به همين دليل نيز اكسيژن كافي به بافت‌هاي بدن وي نمي‌رسد.
ايزديار گفت: بيماري تالاسمي‌به دو نوع "آلفا" و "بتا" تقسيم مي‌شود و تالاسمي‌ شايع در ايران از نوع بتا است كه خود بر سه نوع "خفيف" و "متوسط "و " شديد " قابل تقسيم است.
اين فوق تخصص خون و آنكولوژي كودكان در مورد شرايط روزه داري بيماران مبتلا به تالاسمي‌گفت: بيماران مبتلا به تالاسمي‌شديد (ماژور) چون تحت درمان هستند و بايد به طور مرتب خون تزريق كنند، نمي‌توانند روزه بگيرند .
عضو هيات‌ مديره انجمن تالاسمي‌ ايران توضيح داد، بيماران مبتلا به تالاسمي‌شديد به دليل كم خوني ايجاد شده ناشي ازبيماري توانايي خود را از دست مي‌دهند و قادر به روزه گرفتن نيستند .
ايزد يار در مورد مبتلايان به تالاسمي‌ متوسط يا اينتر مديا نيز گفت: اين دسته از افراد نيز به دليل كم خوني قادر به روزه گرفتن نيستند.
رييس انجمن حمايت از بيماران مبتلا به تالاسمي، تنها آندسته از بيماران تالاسمي‌ را قادر به روزه گرفتن دانست كه تالاسمي‌خفيف (مينور) داشته باشند.
وي تاكيد كرد: چنانچه ميزان هموگلوبين افراد مبتلا به تالاسمي‌خفيف كمتر از 11 باشد، بهتر است روزه نگيرند.

بيماراني با مشكلات رواني
دكتر مصطفي نجفي، فوق تخصص روان پزشكي كودك و‌ ‌نوجوان، در مورد اين كه آيا بيماران اعصاب و روان هم مي‌توانند روزه بگيرند، بسيار خوش‌بين است: "روزه‌داري در بيماران مبتلا به اختلالات رواني خفيف علاوه بر جنبه‌هاي‌ ‌مذهبي،  به عنوان يك شيوه روان‌درماني و تغيير رفتار‌ ‌محسوب‌شده و سلامت رواني آنها را تقويت مي‌كند."

با اين حال، رعايت احتياط از توصيه‌هاي موكد ايشان براي اين بيماران است: "اين بيماران بايد علاوه بر تغذيه مناسب، برنامه‌‌ريزي خاصي براي مصرف داروهاي خود در افطار و سحر نيز داشته‌‌باشند‌،‌ چرا كه اگر در مرحله بهبود باشند، اما تغذيه‌ ‌مناسب نداشته‌باشند، از نظر مكانيسم‌هاي تطابق رواني ضعيف‌تر ‌عمل كرده و به خوبي نمي‌توانند با شرايط خاص اين ماه و تغييرات به وجود آمده در برنامه روزانه‌شان، كنار بيايند. در نتيجه ممكن است با عود يا‌ ‌تشديد علائم بيماري مواجه شوند. به همين دليل توصيه مي‌‌‌شود اين قبيل بيماران از روزه‌داري مستمر يك ماهه خودداري‌ ‌كنند".
به گفته دكتر نجفي، روزه‌داري براي بيماران‌ ‌مبتلا به اختلالات رواني حاد، مضر است، بنابراين از لحاظ شرعي نيز‌ ‌منع دارد.


بيماري‌هاي مغز و اعصاب
در برخي بيماري‌ها، مي‌توان با استفاده از داروهايي كه اثر طولاني‌مدت‌تري دارند و نيز استفاده از 1 يا 2 دوز دارو، به جاي مصرف 3 دوز منقسم، بيماري را كنترل كرد و در عين حال روزه هم داشت. برخي بيماري‌هاي مغز و اعصاب از اين جمله‌اند.
اما دكتر كتايون علي‌خاني، متخصص مغز و اعصاب اين گونه هشدار مي‌دهد كه در برخي از اين بيماران، مانند افراد مبتلا به صرع، مصرف سر وقت و به موقع داروهاي ضد تشنج در طول شبانه‌روز الزامي است و مصرف داروهاي آهسته‌رهش پاسخگو نيست.
به همين علت روزه گرفتن براي اين بيماران توصيه نمي‌شود؛ به خصوص اينكه تغييرات قند خون،‌ املاح و الكتروليت‌ها در بدن، بر آستانه تشنج بيمار تاثيرگذار است. به گفته متخصصان مغز و اعصاب، 99 درصد بيماران مبتلا به صرع به همين دلايل، قادر به روزه‌داري نيستند.
اما در بيماران مبتلا به ام-اس كه مشكل خاصي ندارند، چون گرفتاري آنان عمدتاً در سيستم اعصاب مركزي است، هيچ منعي براي روزه‌داري وجود ندارد؛ با اين حال، بهتر است قبل از روزه‌داري با پزشك معالج خود در اين باره مشورت كنند.
گرسنگي طولاني مدت، ممكن است در برخي بيماران مبتلا به سردردهاي ميگرني، سبب عود حملات آنها شود. بنابراين بيماران ميگرني با علايم شديد و يا ميگرن‌هاي پيچيده با علايم مغز و اعصاب نمي‌توانند روزه‌ بگيرند. ولي بيماران تحت درمان، مي‌توانند بدون نگراني در ايام ماه مبارك رمضان روزه بگيرند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۰:۱۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

جوشانده اي ضد كم خوني

بسياري از افراد بخصوص خانم هاي ايراني از كم خوني رنج مي برند،شما مي توانيد با اين جوشانده ،كم خوني تان را برطرف كنيد.   جوشانده رزماري كم‌خوني خود را جبران مي‌كند.
اكليل كوهي يا رزماري گياه پرخاصيتي است و براي كساني كه مبتلا به كم‌خوني هستند يا دوره نقاهت را مي‌گذرانند،دم‌كرده آن توصيه شده است.رزماري در موارد رماتيسم،نقرس و سنگ كليه موثر است.همچنين مصرف اين گياه براي كساني كه به سرفه،سياه سرفه،آسم و تپش قلب گرفتار هستند يا حالت عصبي،اضطراب و بي‌خوابي دارند يا مبتلا به ميگرن از نوع عصبي هستند،توصيه شده است.
رزماري التيام زخم‌هاي سوختگي را تسهيل كرده و ورم‌هاي دهان را به صورت محلول غرغره درمان مي‌كند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۰:۱۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

رضايت نامه بيمار

رضايت نامه

مقايسه و مروري از فصل با قوانين نظام پزشكي ايران
رضايت نامه: امضاي مدركي است كه بيمار قبل از تن دادن به هر گونه درماني از كليه خطرات عمل، راه هاي درماني و جايگزين و خطرات آن توسط پزشك آگاهي پيدا كند

                               
انواع رضايت نامه
   تلويحي:انتخاب يك پزشك از بين سايرين (مراجعه بيمار به پزشك جهت درمان نشانه    اي از رضايت تلويحي اوست ولي كفايت نمي كند)       
اظهاري- شفاهي: گاهي لازم است قبل از انجام معاينه خاص، نوع و شيوه معاينه توضيح داده شود و شخص ثالثي حضور داشته باشد
اظهاري - كتبي: وقتي اقدامات درماني ريسك بالايي همراه است و يا بيمار نياز به بيهوشي دارد 
برائت نامه:چنان چه بيمار در طي درمان دچار عوارض يا نقص عضوي گردد در صورتي كه پزشك بر اساس موازين علمي و فني عمل كرده باشد مقصر نيست.
* براي افراد نابالغ و محجورين و افراد مسني كه قادر به اداره امور خود نيستند، ولي يا قيم قانوني بايد رضايت نامه را مطالعه و امضا كند (طبق ماده 49 ق م 1: {افراد نابالغ فرديست كه به بلوغ شرعي نرسيده است} ولي در اكثر كتب اخلاق پزشكي بلوغ قانوني (رسيدن به سن 18 سال) مد نظر است)
* براي تمام اقدامات درماني كه بر روي حقوق ناشي از ازدواج تأثير مي گذارد رضايت همسر لازمست (سقط جنين، هيستركتومي، بستن لوله ها، تغيير جنسيت).
* در صورت احتمال وجود خطر جاني يا كودك آزاري پس از در جريان گذاشتن مراجع قانوني اقدام به درمان مي كنيم (بدون اخذ رضايت).
* اگر پدر و مادر كودك متاركه كرده باشند كسي كه حضانت فرزند را به عهده گرفته مسئول است و بايد رضايت نامه را مطالعه و امضا كند.

رضايت در مورد اورژانس
اگر بيمار هوشيار است و بالغ، رضايت از خود بيمار گرفته شود، اگر هوشيار نيست ولي فرصت فراخوان اطرافيان هست مي توان از آن ها رضايت گرفت، اگر فرصت دسترسي به نزديكان نيست با اطلاع قاضي كشيك نيز نيست، صورت جلسه اي تهيه و سه نفر پزشك ديگر زير آن را امضا و اقدام مي كنند، اگر امكان امضاي سه پزشك نيست ساير پرسنل كادر پزشكي امضا دهند.
در موراد خيلي اورژانس نياز به رضايت نيست.
مواردي كه الزام به اخذ رضايت نامه نيست:
1.    معاينه متهمين و زندانيان
2.    معاينات دوره اي بهداشتي كاركنان صنايع غذايي
3.    معاينات بهداشتي دانش آموزان
4.    قرنطينه مرزي و مهاجران
چگونه رضايت نامه بگيريم: رضايت نامه بايستي قابل فهم و ساده (فاقد اصطلاحات پزشكي) باشد و بيمار بدون هيچ اجباري با درك كامل محتواي آن بايستي امضا كند، ترجيحاً علاوه بر پزشك و بيمار فرد سومي به عنوان شاهد نيز رضايت نامه را امضا كند (فرم نمونه رضايت نامه ضميمه است).
مواردي كه عليرغم اخذ رضايت نامه قصور پزشكي محسوب مي گردد:
* محتويات رضايت نامه را بيمار درك نكرده باشد، خطرات و عوارض درمان گوشزد نشده باشد، فرم رضايت نامه توسط فردي فاقد صلاحيت امضا شده يا عمل غير قانوني بوده باشد.
مواردي از قانون مجازات اسلامي در ارتباط با اخذ رضايت نامه و برائت نامه:
بند دوم از ماده 59 ق م 1: هر نوع عمل جراحي يا طبي و شروع كه با رضايت شخص يا اوليا يا سرپرستان يا نمايندگان قانوني آن ها و رعايت موازين فني و علمي و نظامات دولتي انجام شود در موراد فوري اخذ رضايت ضروري نخواهد بود.
ماده60 ق م 1: چنانچه طبيب قبل از شروع درمان يا اعمال جراحي از مريض يا ولي او برائت حاصل نموده باشد، ضامن خسارت جانبي يا مالي يا نقص عضو نيست و در موراد فوري كه اجازه گرفتن ممكن نباشد طبيب ضامن نمي باشد.
ماده 319 ق م 1: هرگاه طبيبي گر چه حاذق و متخصص باشد در معالجه هايي كه شخصاً انجام مي دهد يا دستور آن را صادر مي كند هرچند با اذن مريض يا ولي باشد باعث تلف جان يا نقص عضو يا خسارت مالي شود، ضامن است.
ماده320 ق م 1: هرگاه ختنه كننده در اثر بريدن بيش از مقدار لازم موجب خسارت يا جنايت شود ضامن است گر چه، ماهر بوده باشد.
ماده321 ق م 1 : هرگاه بيطار و دامپزشك گر چه متخصص باشد، در معالجه حيواني هر چند با اذن صاحب او باشد موجب خسارت شود، ضامن است.
ماده 322 ق م 1: هرگاه طبيب يا بيطار و مانند آن قبل از شروع به درمان از مريض يا ولي او يا از صاحب حيوان برائت حاصل نمايد، عهده دار خسارت پديد آمده نخواهد بود.

شرايط احراز قصور پزشكي
1.    پزشك مسئول درمان باشد (بيمار به مطب يا درمانگاه مراجعه و تحت درمان قرار گرفته باشد).
2.    موازين علمي و فني و پزشكي رعايت نشده باشد (پزشك در انجام وظيفه درماني مرتكب سهل انگاري، بي مبالاتي يا عدم مهارت شده باشد).
3.    خطاي پزشك منجر به ضرر و زيان شده باشد.
چند نكته
1-    هر پزشكي (هرچند حاذق و متبحر و با حسن نيت) ممكن است معالجاتش با موفقيت همراه نباشد.
2-    قصور پزشكي امري نسبي است و ممكن است پزشكان متبحر هم مرتكب قصور پزشكي پيش پا افتاده شوند.
3-    نمي توان از همه پزشكان انتظار معلومات و تجارب و عملكردي در يك سطح داشت.
* در پزشكي قانون ابتدا صلاحيت پزشكان و كادر فني مورد بررسي قرار مي گيرد و سپس ميزان مسؤوليت آن ها در صورت واقعه در نظر گرفته مي شود.

روند رسيدگي به تخلفات پزشكي
1-    نظام پزشكي: در اينجا هر شاكي و لو اين كه فقط ناظر يك ماجرا بوده، مي تواند شخصاً به نظام پزشكي شهرستان مربوطه حتي در صورتي كه شاكي از شكايت خود صرف نظر نمايد موظف به رسيدگي پرونده مي باشد ولي احكام صادره از سوي نظام پزشكي احكامي انتظامي است و جنبه كيفري ندارد.
2-    پزشك قانوني: پس از طرح شكايت توسط شاكي خصوصي در مراجع قضايي پرونده جهت رسيدگي از دادگاه ها به پزشكي قانوني ارجاع و پزشكي قانوني پس از اخذ كليه مدارك و توضيحات طرفين اقدام به صدور رأي مي نمايد كه رأي صادره از جانب پزشكي قانوني مي تواند منجر به صدور احكام كيفري از جانب دادگاه شود.
* گاهي نيز پرونده ابتدا در نظام پزشكي مطرح و پس از تبرئه يا محكوميت انتظامي پرونده به پزشكي قانوني ارجاع شده است.
ماده 259 ق م 1: در موراد زير ديه پرداخت مي شود:
الف) قتل يا جرح يا نقص عضو كه به طور خطاي محض واقع مي شود و آن در صورتي است كه جاني نه قصد جنايت نسبت به مجني عليه را داشته باشد و نه قصد فعل واقع شده بر او را، مانند آن كه تيري را به قصد شكاري رها كند و به شخص برخورد كند.
ب) قتل يا جرح يا نقص عضو كه به طور خطا شبيه عمد واقع مي شود و آن در صورتي است كه جاني قصد فعلي را كه نوعاً سبب جنايت نمي شود داشته باشد و قصد جنايت را نسبت به مجني عليه نداشته باشد مانند آن كه كسي را به قصد تأديب به نحوي كه نوعاً سبب جنايت نمي شود بزند و اتفاقاً موجب جنايت شود يا طبيبي مباشر، بيماري را به طور متعارف معالجه كند و اتفاقاً سبب جنايت بر اوشود.
* بر اساس بند دوم ماده فوق قصور پزشكي (بي احتياطي، بي مبالاتي، سهل انگاري، عدم مهارت) در حكم خطاي شبه عمد بوده و در صورت احراز، پزشك بايستي ديه پرداخت كند.
منبع:medicallaw.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب

امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۰:۱۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

منشور حقوقي بيمار

منشور حقوقي بيمار

1 ـ بيمار حق دارد در اسرع وقت درمان و مراقبت مطلوب موثر و همراه با احترام كامل را بدون توجه به عوامل نژادي ، فرهنگي و مذهبي از گروه درمان انتظار داشته باشد .
2 ـ بيمار حق دارد محل بستري ، پزشك ، پرستار و ساير اعضاي گروه معالج خود را در صورت تمايل بشناسد.

3 ـ بيمار حق دارد در خصوص مراحل تشخيص، درمان و سير پيشرفت بيماري خود اطلاعات ضروري را شخصاً و يا در صورت مايل از طريق يكي از بستگان از پزشك معالج درخواست نمايد . به طوري كه در فوريت هاي پزشكي اين امر نبايد منجر به تاخير در ادامه درمان و يا تهديد جاني بيماري گردد.

4 ـ بيمار حق دارد قبل از معاينات و يا اجراي درمان، اطلاعات ضروري در خصوص عوارض احتمالي و يا كاربرد ساير روش ها را در حد درك خود از پزشك معالج دريافت و در انتخاب ؟؟ نهايي درمان مشاركت نمايد .

5 ـ بيمار حق دارد در صورت تمايل شخصي و عدم تهديد سلامتي آحاد جامعه طبق موازين قانوني رضايت شخصي خود از خاتمه درمان را اعلام و يا به ديگر مراكز درماني مراجعه نمايد .

6 ـ بيمار حق دارد جهت حفظ حريم شخصي خود از محرمانه ماندن محتواي پرونده پزشكي، نتايج معاينات و مشاوره هاي باليني جز در مواردي كه بر اساس وظايف قانوني از گروه معالج اعلام صورت مي گيرد، اطمينان حاصل نمايد .

7 ـ بيمار حق دارد از رازي داري پزشك و ديگر اعضاي تيم معالج خود ؟؟ به طور باليني افرادي كه مستقيماً بر روند درمان شركت ندارند، موكول به كسب اجازه بيمار خواهد بود.


8 ـ بيمار حق دارد از دسترسي به پزشك معالج و ديگر اعضاي اصلي گروه معالج در طول مدت بستري انتقال و پس از ترخيص اطمينان حاصل نمايد.


9 ـ بيمار حق دارد با كسب اطلاع كامل از نوع فعاليت هاي آموزشي و پژوهشي بيمارستان كه بر روي سلامتي و درمان او موثرند، تمايل و رضايت شخصي خود به مشاركت درماني را اعلام و يا در مراحل پژوهش از ادامه همكاري خودداري نمايد.

10 ـ بيمار حق دارد در صورت ضرورت اعزام و ادامه درمان از ساير مراكز درماني قبلاً از مهارت گروه معالج، ميزان تعرفه ها و پوشش بيمه اي خدمات در مركز درماني مطلع گردد.
منبع:medicallaw.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب

امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۰:۱۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

فشار خون بالا وراههاي پيشگيري از آن

تعريف فشار خون

فشار خون عبارت از نيرويي است كه در اثر برخورد خون با ديواره سرخرگها بوجود مي‌آيد و سبب جريان‌خون از قلب به قسمتهاي ديگر بدن مي‌شود.

هنگامي كه قلب منقبض مي‌شود باعث تلمبه‌شدن خون به داخل سرخرگهاي بزرگ بدن مي‌شود كه فشار سيستول مي‌نامند و هنگامي كه قلب شل و منبسط مي‌شود فشار‌خون به حداقل مي‌رسد كه به آن فشار دياستول گويند.

يكي از مهمترين راه ارزيابي سلامت اندازه‌گيري فشارخون است، هرچه فرد فشار خون بالايي داشته باشد خطر ابتلاء به بيماريهاي مختلف افزايش مي‌يابد.

 

بيماري فشار خون بالا

فشار خون بالا يكي از شايعترين اختلالات گردش خون مي‌باشد. اين بيماري از جمله بيماريهايي است كه عوارض زيادي دارد. مهمترين آنها اختلالات بينايي، كليوي، مغزي و قلبي مي‌باشد. در صورتيكه فشار خون بالا درمان نشود در بيشتر موارد منجر به مرگ مي‌گردد.

برخلاف تصور نمي‌توان بالا بودن فشار خون را در خود احساس كرد، تنها راه پي‌بردن بالا بودن فشار‌خون اندازه‌گيري آن است. بالاترين حد قابل قبول فشارخون در افراد سالم 14ميلي‌متر جيوه روي 9 ميلي‌متر جيوه است.

 

علت فشار خون بالا

بيماري فشار خون بالا مي‌تواند به دليل بيماريهاي كليه، غدد، ناهنجاريهاي عروقي باشد. اما در 90% بيماران علت مشخصي براي بالا بودن فشار خون وجود ندارد.

 

علائم فشار خون بالا

اين بيماري مي ‌تواند سالها بدون علامت باشد و يا ممكن است با علائمي مانند درد ناحيه پس سر، بخصوص صبحها هنگام بيدار شدن از خواب، سرگيجه، وزوز گوش، خستگي، تپش قلب و تنگي نفس همراه باشد. علائمي مانند تنگي نفس شبانه، خواب‌آلودگي و اغما در مواد حاد بيماري ديده مي‌شود.

 

 

 

علائم مؤثر در تشديد فشار خون بالا

اگر چه در اكثر موارد علت فشار خون بالا مشخص نيست ولي عوامل زير در تشديد بيماري مؤثر هستند:

 óديابت (بيماري قند)

ó سابقه فاميلي

ó فشارهاي عصبي

ó چاقي

ó افزايش چربي خون

ó استعمال دخانيات

ó نداشتن فعاليت بدني و ورزش

 

راههاي پيشگيري از ابتلا به فشار خون بالا

1ـ كم كردن وزن و رساندن آن به حد مطلوب

2ـ كاهش چربي غذا

ـ چربي گوشت و پوست مرغ قبل از پخت از آنها جدا شود.

ـ مصرف زرده تخم‌مرغ حداكثر به 3 عدد در هفته محدود شود.

ـ مصرف دل و قلوه، كله پاچه و مغز محدود شود.

ـ به جاي سرخ كردن مواد غذايي از روش كباب كردن، آب پز كردن يا بخار پز كردن، و از فر يا تنور جهت پخت مواد غذايي استفاده گردد.

3ـ كم كردن مصرف نمك

4 - حبوبات مانند: عدس، نخود و لوبيا و سبزي بيشتر مصرف شوند.

5 ـ مصرف مواد قندي مانند قند و شكر،‌ بستني،‌ شيريني و بطور كلي هر ماده غذايي كه در تهيه آن شكر به كار رفته است و نيز مصرف مواد نشاسته‌اي مانند نان، برنج،‌ سيب‌زميني و ماكاروني كاهش يابد. زيرا زيادي اين مواد در بدن به چربي تبديل مي‌گردد.

6 ـ فعاليت بدني و ورزش مستمر انجام شود.

 ساده‌ترين و عملي‌ترين ورزش نيم ساعت پياده‌روي در روز است.

7 ـ از استعمال دخانيات پرهيز شود.

8 ـ لازم است افراد سالم حداقل سالي يكبار فشار خون خود را اندازه‌گيري كنند زيرا فشار خون بالا در اغلب موارد فاقد هرگونه علامتي مي‌باشد.

9- افراد داراي فشار خون بالا لازم است زير نظر پزشك معالج خود، به طور منظم فشار خون خود را اندازه‌گيري كرده و هر 6ماه يكبار آزمايش چربي، قند، اوره، اسيداوريك خون و آزمايش كامل ادرار را انجام دهند.  

 

قطع داروهاي پايين آورنده فشار خون بدون مشورت پزشك عوارض جبران ناپذيري در پي دارد.

 

با تشخيص سريع و درمان بموقع فشار خون بالا مي‌توان از بسياري از عوارض آن پيشگيري كرد



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۰:۱۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

درمان ترك سينه ها بعد از شيردهي

ترك خوردن سينه ها در دوران بارداري و شيردهي روي مي دهد و اين مساله مي تواند باعث آزار بعضي از خانم ها شود،چه درماني براي اين عارضه وجود دارد؟   شير دهي باعث زخم شدن نوك سينه مي شود.اما ترك و خونريزي از عوارض جانبي شير دهي نمي باشد.درد اين قسمت مي تواند نشانه اي هشدار دهنده راجع به سلامت مادر باشد.به طور اتفاقي ممكن است بدون احساس هيچ دردي،در اين بخش خون مشاهده شود.ترشحات خوني سينه در اولين هفته شيردهي ممكن است به دليل افزايش جريان خون در پستان رخ دهد.در اين زمان بافت توليد كننده شير رشد مي كند.اين وضعيت بدون خطر است و بعد از چند روز بدون هيچ درماني بر طرف مي شود.

عوامل بروز ناراحتي
مهم ترين دليل خونريزي و ترك نوك سينه بدليل وضعيت غلط نوزاد در حين شيردهي باشد كه درد شديدي را نيز به همراه دارد.عمل كردن به تكنيك صحيح شيردهي مي تواند باعث از بين رفتن مشكل شود.بعضي مواقع تنها تصحيح كوچكي از اين وضعيت مي تواند دنيايي از تفاوت را خلق كند.اگر نوزاد دچار برفك دهاني است،باعث ترك نوك پستان و درد عميق در هنگام شيردهي مي شود.برفك نوعي عفونت قارچي دهان است كه در نتيجه وجود كپك در بدن و پخش غير قابل كنترل آن بروز مي كند.خونريزي و ترك سينه مي تواند بدليل خشكي شديد پوست يا ابتلا به اگزما نيز عارض شود.اين اگزما ممكن است در سطح سينه و نيپل به دليل خشكي شديد هوا،ته مانده مواد شوينده در لباس،پماد يا لوسيون،صابون حمام يا شوينده هاي ضد باكتري، پودر،اسپري مو،دئودرانت(ضدبو)،ادكلن و عطر نيز ظاهر شود.روش غلط در پمپ كردن (دوشيدن)پستان نيز مي تواند به نوك سينه آسيب برساند.مكش شديد در نتيجه پمپ كردن پستان باعث خونريزي زيرپوستي در بعضي زنان مي شود.

روش درمان
1-
 شيوه قرار گرفتن نوزاد در هنگام شيردهي را چك كنيد.زيرا اين مسئله مهم ترين عامل بروز مشكل است.نوزاد بايد دقيقا مقابل نيپل قرار بگيرد (شكم به شكم مادر).لازم است كه نيپل و هاله اطراف آن كاملا در دهان نوزاد قرار بگيرد.

2-
وضعيت نوزاد را در هر بار شيردهي عوض كنيد.اين كار باعث مي شود كه فشار لثه هاي نوزاد در هر بار شيردهي روي مناطق مختلف سينه و نه فقط يك نقطه وارد شود.

3- توالي شيردهي را بيشتر و زمان آن را كوتاه تر كنيد.فراموش نكنيد كه هر چه قدر فاصله بين شير دهي را بيشتر كنيد،نوزاد گرسنه تر شده و با شدت بيشتري شير مي خورد.

4- بعد از هر بار شيردهي مقدار كمي از شير را نوك سينه ماليده و اجازه دهيد باقي بماند.شير باعث ترميم و التيام نوك سينه مي شود.

5- صابون،الكل،لوسيون،عطر  ادكلن در محل نيپل سينه نماليد.حمام آب به تنهايي براي پاك كردن پستان كافي است.

6-
 از داروي مسكن استفاده كنيد.اگر درد نيپل سينه شديد بود،مي توانيد مسكن هاي ضعيفي مثل استامينوفن يا ايبوبروفن(30 دقيقه قبل از شيردهي) استفاده كنيد.

7-
 در مورد ترك هاي عميق و دردناك مي توانيد از روغن لانونين(مخصوص مادران شيرده) استفاده كنيد.مقدار كمي از اين پماد را روي نيپل بماليد.اين ماده باعث ترميم و التيام سريع زخم، بدون تشكيل دلمه مي شود و نيازي به شستشوي سينه قبل از شيردهي نيست.اگر زخم نيپل با اين روش ها التيام نيافت،بهتر است به پزشك مراجعه كنيد.ممكن است باكتري به اين محل رخنه كرده و باعث آماس پستان شده باشد.

آيا اين وضعيت بر روي نوزاد تاثير مي گذارد؟
اصولا نوزاد در مورد اين وضعيت ناراحت نمي شود.شيردهي ادامه مي يابد،اما به صورت دردناك.در ضمن خون موجود در شير براي نوزاد خطرناك نخواهد بود.مهم ترين نگراني اين است كه شيردهي بايد با رضايت خاطر و به صورت لذت بخش براي مادر و فرزند صورت بگيرد.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۰:۱۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)