مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

۳۱ نكته مهم كه بايد در زندگي رعايت كنيد!

در هياهوي زندگي شهري و صنعتي و غفلت هاي موجود در زندگي انسان هايي امروزي توجه به برخي مسايل فراموش شده ضروري است . اين جمله زيبا را در شروع خواندن اين مطلب جدي بگيريد:مهم نيست چه سني داري هنگام سلام كردن مادرت را در آغوش بگير.

از ياد خدا غافل مشو

فروتن باش، پيش از آنكه تو به دنيا بيايي خيلي از كارها انجام شده بود.

از كسي كه چيزي براي از دست دادن ندارد، بترس.

هيچوقت به كسي كه غم سنگيني دارد نگو ” مي دانم چه حالي داري ” چون در واقع نمي داني.

يادت باشد گاهي اوقات بدست نياوردن آنچه مي خواهي نوعي شانس و اقبال است.

هيچوقت به يك مرد نگو موهايش در حال ريختن است. خودش اين را مي داند.

از صميم قلب عشق بورز. ممكن است كمي لطمه ببيني، اما تنها راه استفاده بهينه از حيات همين است.

در مورد موضوعي كه درست متوجه نشده اي درست قضاوت نكن.

وقتي از تو سوالي را پرسيدند كه نمي خواستي جوابش را بدهي، لبخند بزن و بگو:  “براي چه مي خواهيد بدانيد؟”

هرگز موفقيت را پيش از موقع عيان نكن.

هيچوقت پايان فيلم ها و كتابهاي خوب را براي ديگران تعريف نكن.

وقتي احساس خستگي مي كني اما ناچاري كه به كارت ادامه بدهي، دست و صورتت را بشوي و يك جفت جوراب و يك پيراهن تميز بپوش. آن وقت خواهي ديد كه نيروي دوباره بدست آورده اي.

هرگز پيش از سخنراني غذاي سنگين نخور.

راحتي و خوشبختي را با هم اشتباه نكن.

هيچوقت از بازار كهنه فروشها وسيله برقي نخر.

شغلي را انتخاب كن كه روحت را هم به اندازه حساب بانكي ات غني سازد.

سعي كن از آن افرادي نباشي كه مي گويند :  آماده، هدف، آتش ”

هر وقت فرصت كردي دست فرزندانت را در دست بگير. به زودي زماني خواهد رسيد كه او اجازه اين كار را به تو نخواهد داد.

چتري با رنگ روشن بخر. پيدا كردنش در ميان چتر هاي مشكي آسان است و به روزهاي غمگين باراني شادي و نشاط مي بخشد.

وقتي كت و شلوار تيره به تن داري شيريني شكري نخور.

هيچوقت در محل كار درمورد مشكلات خانوادگي ات صحبت نكن.

وقتي در راه مسافرت، هنگام ناهار به شهري مي رسي رستوراني را كه در ميدان شهر است انتخاب كن. اگر كسي تو را پشت خط گذاشت تا به تلفن ديگري پاسخ دهد تلفن را قطع كن. در روز تولدت درختي بكار.

طوري زندگي كن كه هر وقت فرزندانت خوبي، مهرباني و بزرگواري ديدند، به ياد تو بيفتند.

بچه ها را بعد از تنبيه در آغوش بگير.

فقط آن كتابهايي را امانت بده كه از نداشتن شان ناراحت نمي شوي.

ساعتت را پنج دقيقه جلوتر تنظيم كن.

هنگام بازي با بچه ها بگذار تا آنها برنده شوند.

شير كم چرب بنوش.

هرگز در هنگام گرسنگي به خريد مواد غذايي نرو. اضافه بر احتياج خريد خواهي كرد.

فراموش نكن كه خوشبختي به سراغ كساني مي رود كه براي رسيدن به آن تلاش مي كنند



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۵:۳۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

اداب و معاشرت (اداب معاشرت در يك مهماني شام)

سر وقت باشيد:
سعي كنيد هيچوقت بيشتر از نيم ساعت تاخير نداشته باشيد. حتي اگر نيم ساعت هم تاخير داشتيد حتما به ميزبان زنگ بزنيد و اعلام كنيد كه تاخير خواهيد داشت.
هيچوقت مهمان ناخوانده دعوت نكنيد!
هيچوقت بدون هماهنگي ميزبان كسي را به همراه خود نياوريد. يك مهماني شام معمولا با تداركات به اندازه مهمانهاي دعوت شده انجام ميگيرد و آوردن مهمان ناخوانده بسيار دور از ادب است.
اگر ميخواهيد كسي را همراه خود بياوريد حتما با ميزبان هماهنگ كنيد و اجازه وي را كسب كنيد. در ضمن اگر كسي را با اجازه ميزبان همراه خود آورديد مطمئن شويد به بقيه معرفيش كنيد و اينكه تنها در گوشه اي ننشيند.

قبل از شام معاشرت كنيد.
سعي كنيد براي ميزبان هديه كوچكي ببريد كه احتياجي به استفاده بلافاصله از آن نباشد. مثلا دسته ي گل شايد به نظر خوب بيايد اما ميزبان بايد آنرا بلافاصله در گلدان قرار بدهد و ممكن است ترتيب گلهاي موجود را به هم بزند. در عوض ميتوانيد يك قاب كوچك و يا مجسمه تزئيني كوچكي را به وي بدهيد.
همچنين سعي كنيد با همه در مهماني صحبت كنيد و تنها با يكي دو نفر به گفتگو نپردازيد. صحبت كردن با همه در زمانهاي مختلف باعث ميشود كه ديگران احساس كنند شما به آنها اهميت ميدهيد و همچنين باعث ميشود شما بيشتر در دل آنها جا پيدا كنيد. در ضمن در همه موارد سعي نكنيد همش خودتان صحبت كنيد و اجازه بدهيد ديگران نيز صحبت كنند. حتي ميتوانيد تعريفهاي كوچكي از ديگران بكنيد چون اينكار علاوه بر اينكه باعث ايجاد گفتگو ميشود باعث ميشود وي از صحبت با شما احساس خوبي پيدا كند. زيادي خجالتي بودن اصلا درست نيست پس سعي كنيد بيشتر اجتماعي باشيد تا خجالتي و گوشه گير.

آداب معاشرت شام
وقتي ميزبان اعلام ميكند به ميز شام بفرماييد اصلا عجله نكنيد و به آرامي قدم برداريد. اگر از قبل جايي براي شما در نظر گرفته شده است در آنجا بنشينيد. دستمال سفره خود را باز كنيد و بر روي پاي خود قرار دهيد. اين دستمال بايد بر روي پاي شما قرار بگيريد در طول شام. اگر مجبور شديد وسط شام جايي برويد ابتدا از ديگران عذرخواهي كنيد سپس دستمال را برداشته و تا كنيد و بر روي صندلي قرار دهيد. و بعد از اينكه برگشتيد دوباره دستمال را برداشته و بر روي پاي خود قرار دهيد.
اگر قاشق و چنگالهاي زيادي در اطراف بشقاب خود ديديد اصلا هول نشويد! ساده ترين راه اين است كه به ترتيب از قاشق چنگالهاي دورتر از بشقاب خود شروع كنيد و با هر ظرفي كه سرو ميشود به قاشق چنگالهاي نزديكتر به بشقاب خود برويد. اگر باز هم شك داشتيد ميتوانيد بدون اينكه ديگران متوجه شوند ببينيد ديگران چه كار ميكنند و شما هم همان كار را بكنيد.
بلافاصله شروع به خوردن نكنيد اول صبر كنيد تا همه غذاي خود را بكشند و ميزبان شروع به خوردن كند سپس شروع كنيد. بعد از هر قسمت از غذا ظرف شما را كسي برميدارد تا جا براي قسمت بعدي غذا باز شود. سعي كنيد در اين موقع به بشقاب خالي خود خيره نشويد تا كسي آنرا بردارد در عوض سعي كنيد با اطرافيان خود دور ميز گفتگو كنيد. در ميز شام هيچگاه راجع به سياست و دين و ... كه ممكن است افراد موضعگيري شديدي داشته باشند صحبن نكنيد. زيرا ممكن است باعث جدال شود.

بعد از شام
بعد از اتمام شام ميزبان شما ممكن است از شما بخواهد به اتاق ديگري برويد براي ادامه مهماني و نوشيدن چاي يا قهوه. اينكار را بكنيد و سعي كنيد در همه برنامه هايي كه ميزبان در نظر گرفته است شركت كنيد.
بعد از اينكه زمان رفتن شما رسيد ميزبان احتمالا شما را تا دم در همراهي ميكند و با شما به گفتگوي مختصري ميپردازد. سعي كنيد مدت طولاني با وي صحبت نكنيد زيرا با اينكار ديگر مهمانها رو منتظر ميگذاريد.
يادتان نرود روز بعد به ميزبان زنگ زده و يا كارت پستالي ارسال كنيد و از وي بابت زحتماتي كه كشيده است تشكر كنيد و بگوييد شب عصر خيلي خوبي را داشته ايد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۵:۳۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

نقش والدين در پيشگيري از سيگار كشيدن فرزندان

والدين درمقابله با مصرف سيگار، الكل و مواد مخدر نوجوانان و جوانان، مهم ترين نقش را بر عهده دارند. برقراري ارتباط با فرزندان و بيان انتظارات خانواده درباره مصرف نكردن سيگار و مواد مخدر، دو فعاليت اساسي والدين به شمار مي آيند. والدين علاوه بر آنچه در منزل انجام مي دهند، مي توانند در برنامه هاي پيشگيري كه در مدرسه انجام مي گيرد، شركت كنند. در اين مبحث، به بيان نكاتي در زمينه نقش والدين در امر پيشگيري از سيگار كشيدن فرزندان مي پردازيم.

با ارائه الگو ، فرزندان خود را راهنمايي كنيداگر مي خواهيد فرزندان شما سيگار نكشند، خود شما بايد يك الگوي مناسب براي آنها باشيد. امكان سيگاري شدن كودكاني كه والدين آنها هر دو سيگاري اند دو برابر بيشتر از كساني است كه يكي از والدين آنها سيگاري است. اگر سيگاري هستيد، به دنبال روش ها و راه هايي باشيد كه در ترك سيگار به شما كمك كند. عادت سيگار كشيدن خود را تغيير دهيد تا وقتي كه موفق شويد به طور كامل آن را ترك كنيد. از سيگار كشيدن در منزل و كنار فرزندان خود اجتناب كنيد. فرزندان خود را در كنار كسي كه سيگار مي كشد قرار ندهيد. مدرسه را تشويق كنيد برنامه هاي آموزشي ضد سيگار را از سال هاي پايين اجرا كند.

 

برقراري روابط ، نقش كليدي دارد

لازم است صادقانه و دوستانه با فرزندان خود در مورد خطرهاي سيگار صحبت كنيد. اين رفتار حتي مي تواند زندگي آنها را نجات دهد. وقتي با فرزند خود در مورد سيگار صحبت مي كنيد، به نكات زير توجه كنيد:

بچه ها را از خريدن كوله پشتي يا وسايلي كه مربوط به شركت هاي توليد سيگار است، منع كنيد. تحقيقات نشان داده است كودكاني كه لباس هاي ورزشي تبليغاتي سيگار مي پوشند يا دوست دارند كه يكي از آنها را داشته باشند، سه برابر بيشتر به كشيدن سيگار تمايل دارند. برعوارض دراز مدت كشيدن سيگار تأكيد نكنيد؛ چون براي بچه ها مشكل است خود را درسن بزرگسالي تجسم كنند. صحبت كردن درباره عوارض كوتاه مدت سيگار مانند: كاهش قدرت بدني ورزشكاران، به سختي نفس كشيدن، و بد رنگ شدن دندان ها تأثير بيشتري دارد.

 

مكان هاي عمومي را كه سيگار كشيدن در آنها ممنوع است، به فرزندان خود معرفي كنيد." نه " گفتن را به فرزندان خود بياموزيد. هرچه زودتر به كودكان بياموزيد كه در برابر فشار همسالان مقاومت كنند. آنها را براي داشتن فكر و عقيده خود تشويق كنيد، خصوصاً وقتي كه آنها در مقابل فشار گروه ايستادگي مي كنند.

به بچه ها بگوييد كه كارخانه هاي توليد سيگار آنها را فريب داده اند تا درآمد بيشتري داشته باشند، زيرا معمولاً بچه ها نمي پذيرند كه مورد سوء استفاده قرار بگيرند.

 

شناختن خطرهاي  سيگارسرعت سيگاري شدن نوجوانان و جوانان هشدار دهنده است. آنها معمولاً سيگار كشيدن را از يازده سالگي شروع مي كنند و در چهارده سالگي به آن عادت مي كنند. مراكز كنترل و پيشگيري بيماري ها در ايلات متحده آمريكا گزارش مي كند كه هر روز بيش از3000 كودك سيگاري مي شوند و در حدود يك سوم از اين كودكان در نهايت از سرطان، بيماري هاي قلبي يا بيماري هاي تنفسي مي ميرند. خطرهاي ديگري كه سيگار براي تندرستي دارد، عبارت اند از:

-ناراحتي تنفسي و نفس تنگي، تشديد آسم.

-  بيماري لثه، جوش هاي عميق در اطراف لب و كاهش قدرت بهبود يافتن پوست.

-  كند شدن رشد شش ها و كاهش فعاليت آنها.

-  اعتياد به نيكوتين.

-  كاهش اكسيژن ماهيچه ها و بروز ضعف بدني.

-  ناباروري.

-  سكته.

 

كودكاني كه سيگار نمي كشند اما به طور غيرمستقيم در مجاورت دود سيگار يا ته سيگار قرار دارند نيز در معرض خطرند. دودشدن ته سيگار دو تا سه برابر خطرناك تر است چون از فيلتر نمي گذرد. سالانه هزاران نفر ازدود ناشي از سيگار و تنباكو از دنيا مي روند. اين دودها خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را افزايش مي دهند و باعث عفونت دستگاه تنفسي در كودكان مي شوند. ساير عوارضي كه دود هاي تنباكو و سيگار در محيط براي كودكان دارند عبارت اند از:

 

- تشديد آسم، سرفه كردن و خس خس كردن

- افزايش ابتلا به سرماخوردگي

- عفونت گوش

- سندرم مرگ ناگهاني كودكان

- خطرهاي قبل از تولد

 

خطرهاي سيگار براي سلامت، قبل از تولد كودك شروع مي شود. دود در دوران بارداري از طريق استنشاق، مستقيماً وارد شش هاي جنين مي گردد و مانع از رسيدن اكسيژن  و غذاي كافي براي رشد جنين مي شود. در دوران نوزادي نيز از طريق شير مادري كه سيگاري است به كودك منتقل مي گردد و به كم وزني كودك كه خطري جدي براي سلامت كودك است، ناتواني هاي وخيم يا حتي مرگ او منجر مي شود.

عادات خود را تغيير دهيد .اگر شما يا فرزندتان سيگار مي كشيد، قبل از اين كه مجبور شويد نسبت به ترك آن اقدام كنيد، تجسم كنيد چه وقت و چرا سيگار مي كشيد و براي مقابله با آن محرك ها روش هاي ديگري بيابيد. هر روز از يك روش جديد استفاده كنيد تا وقتي كه موفق شويد ترك كنيد. فقط پس از بيست دقيقه ، بدن فوايد سيگار نكشيدن را حس مي كند. پس از يك سال، خطر بيماري هاي قلبي به نصف كاهش مي يابد و بعد از 5 تا 15 سال خطرهاي ابتلا به سكته، سرطان و بيماري هاي قلبي با كساني كه هرگز سيگار نكشيده اند برابر خواهد شد. وقتي كه براي ترك سيگار تلاش مي كنيد، در پذيرش كمك متخصصان و پزشكان ترديد نكنيد. مي توان در كنار درمان هاي دارويي كه شامل جانشين كردن نيكوتين است، درمان هاي رفتاري را هم دنبال كرد. در برنامه ترك سيگار شركت كنيد. سعي كنيد در برنامه اي شركت كنيد كه شامل اطلاعات غذايي براي كنترل وزن، ورزش و تكنيك هاي كنترل استرس باشد.

 از يادگيري غفلت نكنيدهرچه بيشتر بياموزيد، آسان تر مي توانيد سلامت فرزندان خود را تأمين كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد خطرهاي سيگار و ترك آن مي توانيد مطالعات خود را گسترش دهيد.

منبع :

مشكلات نوجوانى و جوانى، تأليف ابوالقاسم اكبرى

آسيب شناسى كجروى هاى اجتماعى، تأليف دكتر محمد حسين فرجاد



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۵:۳۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

شما در كدام دسته بندي انواع هوش قرار داريد ؟

شما در كدام دسته بندي انواع هوش قرار داريد ؟ هوارد گاردنرمتولد 1943 پنسيلوانيا است.
والدينش چون يهودي بودند؛در سال 1938 از هامبورگ به آمريكا مهاجرت كردند.
او به دانشگاه هاروارد رفت در رشته حقوق تحصيل كند ، اما خوشبختانه اريك اريكسون معلم او شد و وي را به روانشناسي و علوم اجتماعي علاقه مند كرد و به قول خود گاردنر بر پاي تحقيقات او مهر تاييدزد.
وي از جروم برونر و ديويد رايزمن نيز تأثير پذيرفت.
در سال 1965 با عنوان دانشجوي ممتاز فارغ التحصيل شد.
در 1971 PhD خود را گرفت و با ديويد پركينز در پروژه زيرو همكار شد و در ضمن به كرسي استادي آموزش در هاروارد رسيد.
از مهمترين كارهاي او مي‌توان به چارچوب هاي ذهن و نظريه هوشهاي چندگانه اشاره كرد.

در حوزه روان شناسي و علوم رفتاري معمولا باور بر اين است كه هوش موجوديتي منفرد است كه به ارث مي‌رسد و انسانها مانند لوح سفيدي هستند كه هر چيزي را در صورتي كه به شيوه اي مناسب ارائه شود، مي‌توان به آنها آموزش داد.
تحقيقات اخير نشان مي‌دهد كه عكس اين مسأله صادق است و هوش هاي چندگانه وجود دارد كه كاملا از يكديگر مستقل هستند.
گاردنر هوش را "ظرفيتي براي حل مسائل يا تطبيق ساخته‌ها متناسب با مجموعه فرهنگي " مي‌داند.
گاردنر هفت هوش معرفي مي‌كند، دو تاي اول در مدرسه به دست مي‌آيد. سه تاي بعدي مربوط به هنر است و دو تاي پاياني شخصي.


در كتاب چارچوب هاي ذهن گاردنر با هوش هاي شخصي به عنوان يك كل برخورد مي‌كند؛ چرا كه بسيار به هم نزديكند و هماهنگ عمل مي‌كنند.
افراد تركيب يگانه اي از هوش‌ها دارند و اين هوش‌ها بدون جهت گيري اخلاقي است و مي‌تواند براي مقاصد خوب يا بد بكار آيد.
نظريه گاردنر در روان شناسي جايگاه معتبري به دست نياورده است ولي به شدت مورد توجه معلمان قرار گرفته است.
در اصل اين تئوري، هفت روش تدريس به جاي يكي را امكان پذير مي‌كند؛ يعني مي‌توان ذهن را در زمينه اي كه آماده است، تحريك كرد و با شيوه اي كه مورد علاقه دانش آموز است پيش رفت.
توصيه هاي گاردنر: "معلمان بايد توجه خود را به همه هوش‌ها معطوف كنند." "بايد آموزش و اخلاقيات را به يكديگر گره زد.

با توجه به نظرات هوارد گاردنر ،هوشهاي چندگانه هفت راه مختلف براي نشان دادن قابليت فكري هستند.


هوش ديداري / فضايي

اين نوع هوش توانايي درك پديده هاي بصري است.
يادگيرنده هاي داراي اين نوع هوش ، گرايش دارند كه با تصاوير فكر كنند و براي به دست آوردن اطلاعات ،نياز دارند يك تصوير ذهني واضح ايجاد كنند. آنها از نگاه كردن به نقشه ها، نمودارها، تصاوير، ويديو و فيلم خوششان مي‌آيد.


مهارت هاي آنها شامل موارد زير است:

ساختن پازل، خواندن، نوشتن، درك نمودارها و شكل ها، حس جهت شناسي خوب، طراحي، نقاشي، ساختن استعاره‌ها و تمثيل هاي تصويري (احتمالا از طريق هنرهاي تجسمي)،دستكاري كردن تصاوير، ساختن، تعمير كردن و طراحي وسايل عملي، تفسير تصاوير ديداري.

شغل هاي مناسب براي آنها عبارتند از:

دريانورد،مجسمه ساز، هنرمند تجسمي، مخترع، كاشف، معمار، طراح داخلي، مكانيك، مهندس



هوش كلامي/ زباني

اين نوع هوش يعني توانايي استفاده از كلمات و زبان.
اين يادگيرنده‌ها مهارت هاي شنيداري تكامل يافته اي دارند و معمولا سخنوران برجسته اي هستند.
آنها به جاي تصاوير، با كلمات فكر مي‌كنند.

مهارت هاي آنها شامل موارد زير مي‌شود:

گوش دادن، حرف زدن، قصه گويي، توضيح دادن، تدريس، استفاده از طنز، درك قالب و معني كلمه ها، يادآوري اطلاعات، قانع كردن ديگران به پذيرفتن نقطه نظر آنها، تحليل كاربرد زبان


شغل هاي مناسب براي آنها عبارتند از:

شاعر، روزنامه نگار، نويسنده، معلم، وكيل، سياستمدار، مترجم







هوش منطقي / رياضي

هوش منطقي / رياضي يعني توانايي استفاده از استدلال، منطق و اعداد.
اين يادگيرنده‌ها به صورت مفهومي با استفاده از الگوهاي عددي و منطقي فكر مي‌كنند و از اين طريق بين اطلاعات مختلف رابطه برقرار مي‌كنند.
آنها همواره در مورد دنياي اطرافشان كنجكاوند، سوال هاي زيادي مي‌پرسند و دوست دارند آزمايش كنند.


مهارت هاي آنها شامل اين موارد مي‌شود:

مسئله حل كردن، تقسيم بندي و طبقه بندي اطلاعات، كار كردن با مفاهيم انتزاعي براي درك رابطه شان با يكديگر، به كاربردن زنجيره طولاني از استدلالها براي پيشرفت، انجام آزمايش هاي كنترل شده، سوال وكنجكاوي در پديده هاي طبيعي، انجام محاسبات پيچيده رياضي، كار كردن با شكل هاي هندسي


رشته هاي شغلي مورد علاقه آنها عبارتند از :

دانشمند، مهندس، برنامه نويس كامپيوتر، پژوهشگر، حسابدار، رياضي دان



هوش بدني/جنبشي

اين هوش يعني توانايي كنترل ماهرانه حركات بدن و استفاده از اشيا.
اين يادگيرنده‌ها خودشان را از طريق حركت بيان مي‌كنند.
آنها درك خوبي از حس تعادل و هماهنگي دست و چشم دارند (به عنوان مثال در بازي با توپ، يا استفاده از تيرهاي تعادل مهارت دارند)انها از طريق تعامل با فضاي اطرافشان قادر به يادآوري و فرآوري اطلاعات هستند.


مهارت هاي آنها شامل اين موارد مي‌شود:

رقص، هماهنگي بدني، ورزش، استفاده از زبان بدن، صنايع دستي، هنرپيشگي، تقليد حركات، استفاده از دست هايشان براي ساختن يا خلق كردن، ابراز احساسات از طريق بدن


شغل هاي مورد علاقه آنها عبارتند از :

ورزشكار، معلم تربيت بدني، رقصنده، هنرپيشه، آتش نشان، صنعتگر



هوش موسيقي / ريتميك

اين نوع هوش يعني توانايي توليد و درك موسيقي.
اين يادگيرنده هاي متمايل به موسيقي با استفاده از صداها، ريتم‌ها و الگوهاي موسيقي فكر مي‌كنند. آنها بلافاصله چه با تعريف و چه با انتقاد، به موسيقي عكس العمل نشان مي‌دهند.
خيلي از اين يادگيرنده‌ها بسيار به صداهاي محيطي (مانند صداي زنگ، صداي جيرجيرك و چكه كردن شيرهاي آب) حساس هستند.


مهارت هاي آنها شامل موارد زير مي‌شود:

آواز خواندن ، سوت زدن، نواختن آلات موسيقي، تشخيص الگوهاي آهنگين، آهنگ سازي، به ياد آوردن ملودي ها، درك ساختار و ريتم موسيقي


شغل هاي مناسب براي آنها عبارتند از :

موسيقي دان، خواننده، آهنگساز



هوش درون فردي

يعني توانايي ارتباط برقرار كردن و فهم ديگران.
اين يادگيرنده‌ها سعي مي‌كنند چيزها را از نقطه نظر آدم هاي ديگر ببينند تا بفهمند آنها چگونه مي‌انديشند و احساس مي‌كنند.
آنها معمولا توانايي خارق العا د ه اي در درك احساسات، مقاصد و انگيزه‌ها دارند.
آنها سازمان دهند ه هاي خيلي خوبي هستند، هرچند بعضي وقت‌ها به دخالت متوسل مي‌شوند.
آنها معمولا سعي مي‌كنند كه در گروه آرامش را برقرار كنند و همكاري را تشويق كنند.
آنها هم از مهارت هاي كلامي (مانند حرف زدن) و هم مهارت هاي غيركلامي (مانند تماس چشمي، زبان بدن) استفاده مي‌كنند تا كانال هاي ارتباطي با ديگران برقرار كنند.


مهارت هاي آنها شامل موارد زير مي‌شود:

ديدن مسائل از نقطه نظر ديگران (نقطه نظر دوگانه)، گوش كردن، همدلي، درك خلق و احساسات ديگران، مشورت، همكاري با گروه، توجه به خلق و خو ، انگيزه‌ها و نيت هاي مردم، رابطه برقرار كردن چه از طريق كلامي چه غير كلامي، اعتماد سازي، حل و فصل آرام درگيري ها، برقراري روابط مثبت با ديگر مردم


شغل هاي مناسب براي آنها عبارتند از :

مشاور، فروشنده، سياست مدار، تاجر



هوش برون فردي (فرا فردي)

اين هوش يعني توانايي درك خود و آگاه بودن از حالت دروني خود.
اين يادگيرنده‌ها سعي مي‌كنند احساسات دروني، روياها، روابط با ديگران و نقاط ضعف و قوت خود را درك كنند.


مهارت هاي آنها شامل موارد زير مي‌شود:

تشخيص نقاط ضعف و قوت خود، درك و بررسي خود، آگاهي از احساسات دروني، تمايلات و روياها،ارزيابي الگوهاي فكري خود، باخود استدلال و فكر كردن ، درك نقش خود در روابط با ديگران

مسيرهاي شغلي ممكن براي آنها عبارتند از:

پژوهشگر، نظريه پرداز، فيلسوف



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۵:۳۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

هوش معنوي

هوش معنوي يا SQ را مي توان همان توانايي دانست كه به ما قدرتي مي دهد و روياها و تلاش و كوشش براي به دست آوردن آن روياها را مي دهد.


اين هوش زمينه تمام آن چيزهايي است كه ما به آنها معتقديم و نقش باورها، هنجارها، عقايد و ارزش ها را در فعاليت هايي را كه بر عهده مي گيريم در بر مي گيرد.


هوشي كه به واسطه آن سوال سازي در ارتباط با مسائل اساسي و مهم در زندگي مان مي پردازيم و به وسيله آن در زندگي خود تغييراتي را ايجاد مي كنيم.


با استفاده از هوش معنوي به حل مشكلات با توجه به جايگاه، معنا و ارزش آن مشكلات مي پردازيم. هوشي كه قادريم توسط آن به كارها و فعاليت هايمان معنا و مفهوم بخشيده و با استفاده از آن بر معناي عملكردمان آگاه شويم و دريابيم كه كداميك از اعمال و رفتارهايمان از اعتبار بيشتري برخوردارند و كدام مسير در زندگي مان بالاتر و عالي تر است تا آن را الگو و اسوه زندگي خود سازيم.


يكي از نمادهايي كه معمولا در توضيح اين هوش به كار گرفته مي شود، نماد گل نيلوفر است كه در آن با تلفيق سنت و عقايد موجود در شرق و غرب و با استعانت از مسائل علمي، مدلي قابل لمس و زيبا براي SQ ارائه داد.

در اين مدل هر سطح از گلبرگ ها يكي از سه توان پايه اي در بشر هستند. بيروني ترين گلبرگ ها، نشانگر شش نوع «خود» است. همان طور كه اشاره شد هوش معنوي يكي از توانايي هاي ذاتي و فطري در انسان است كه همانند ساير هوش ها چنانچه مورد توجه قرار گيرد مي تواند پرورش يافته و توسعه يابد.

به عبارتي SQ قابل توصيف و توضيح و اندازه گيري است. براي اندازه گيري اين هوش مي توان به سنجش مهارت ها و توانايي هايي كه ناشي از اين هوش است بپردازيم.

▪ افرادي كه داراي هوش معنوي هستند داراي اين صفات مي باشند:

- قدرت مقابله با سختي ها، دردها و شكست ها
- بالا بودن خودآگاهي در اين افراد
- حسي كه اين افراد را هدايت دروني مي كند
- درس گرفتن از تجربيات و شكست ها
- از دشواري هاي زندگي فرصتي مي سازد براي دانستن
- توانايي ايستادگي در برابر جمع و هم راي نشدن با عامه مردم
- گفتن «چرا؟»
- پرداختن به سجاياي اخلاقي و اهميت دادن به آنها
- توانمند بودن در خودداري و كنترل خويش
- برخوردار بودن از حس انعطاف پذيري بالا

براي روشن تر شدن هوش معنوي مثالي از هوش هايي مي زنيم كه نشانگر هوش چندگانه است كه با هوش جسمي آغاز مي شود با PQ نمايش مي دهند.

اين هوش ابتدايي ترين كانون توجه ما را به خود اختصاص مي دهد در واقع PQ آگاهي جسمي و نحوه استفاده ماهرانه از آن را شامل مي شود.

قسمت بعدي هوش منطقي يا عقلا ني IQ است. هوشي كه در حال حاضر بيش از ساير هوش ها در سيستم هاي آموزشي مورد توجه قرار مي گيرد.

پس از IQ سطح ديگري است كه به EQ اختصاص دارد اين هوش در زمينه كسب موفقيت در بازار كار نقش مهمي دارد و ما را در حين برقراري ارتباط ياري مي دهد و از اين بابت مهم تر بوده و تا حدي از قابليت پيشگويي برخوردار است.


آخرين لا يه SQ است كه هدايت و معرفت دروني، حفظ تعادل فكري، آرامش دروني و بيروني و عملكرد همراه با بصيرت، ملا يمت و مهرباني را شامل مي شود.

IQ به منزله دروازه براي ورود است. در صورت برخوردار نبودن از حداقل لا زم IQ قادر به ورود در فضاي دلخواه براي مطالعه رشته مورد علا قه مان نخواهيم بود، اما آن چه ما را در زمره بهترين ها در شغلمان و رشته مورد علا قه مان جاي مي دهد ميزانEQ در ماست.

EQ و SQ به هم مرتبطند. اما در عين حال دو هوش متفاوت و جدا از هم به حساب مي آيند.

بهره مندي از حداقل EQ مي تواند شروع مناسبي را در سفرهاي روحاني و معنوي فرد در پي داشته باشد، چرا كه كمي خودآگاهي و همدلي براي شروع اين روند لا زم است، اما به محض آغاز تمرينات معنوي، هوش معنوي خود مي تواند در رشد EQ نقش بسيار تقويت كننده و فعال كننده داشته باشد.


از طرف ديگر رشد EQ نيز مي تواند در رشد و ارتقاي SQ موثر باشد. در واقع EQ و SQ تاثيري مستقيم و مثبت بر يكديگر دارند و رشد و توسعه هر يك باعث پرورش وتوسعه ديگري مي شود.

بايد دانست كه كامپيوترها نيز از ميزان IQ بالا يي برخوردارند و اغلب حيوانات داراي EQ بالا يي هستند اما اين تنها انسان است كه از هوش معنوي SQ برخوردارند، هوشي تحول پذير، توانايي اي كه به او قدرت مي دهد تا خلا ق باشد و قوانين و نقش ها را دستخوش تغييرات خودنمايد، بتواند تحولا ت اساسي ايجاد كند و دنياي اطرافش را به بهترين شكل متحول سازد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۵:۳۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

هوش هيجاني

هوش هيجاني يعني داشتن ظرفيتي براي شناخت احساسات و هيجان هاي خود و ديگران و استفاده از اين هيجان ها به بهترين نحو براي برقراري ارتباط با خود و ديگران.

بيش از يكصد سال،بهره هوشي يا هوش بهره (IQ) به عنوان معياري براي سنجش هوش فردي محسوب مي شد.

آزمون بهره هوشي تنها شاخصي بود كه نمايانگر توانايي يادگيري افراد محسوب مي شد، شايد به همين خاطر است كه تعداد زيادي از والدين، از همان دوران قبل از مدرسه رفتن، نگران كيفيت يادگيري فرزند خود و مدرسه اي كه قرار است او در آن درس بخواند، هستند.

غافل از اينكه در سال هاي اخير تحقيقات علمي نشان داده كه تنها داشتن هوش عقلاني (شناختي) زياد براي كسب موفقيت كافي نيست و علاوه بر IQ ، كيفيات ديگري نيز لازم است.

بسياري از افراد در زمينه علمي به خاطر بهره هوشي بالا در موسسات آموزشي و دانشگاه ها به مدارج بالايي نائل مي شوند، اما بعضي از همين افراد در محيط كار و خانواده چندان موفق نيستند و برعكس آنها افرادي بوده اند كه بهره هوشي پاييني دارند، ولي در محيط خانواده و كار افرادي موفق و سازگار به شمار مي روند كه علتش مي تواند به سطحهوش هيجاني (EI) يا توانايي هدايت هيجان هاي شخصي در تعاملات فردي ارتباط پيدا كند.

هوش هيجاني پيش بيني كننده موفقيت افراد در زندگي و نحوه برخورد مناسب با
استرس هاست.

▪اهميت هوش هيجاني

روان شناسان عقيده دارند مي توان هوش هيجاني را در
كودكان و حتي افراد بالغ افزايش داد. ممكن است اين سؤال مطرح شود كه چرا پرورش و رشد هوش هيجاني مهم است؟

۱ - ايجاد حس مسئوليت پذيري: هوش هيجاني به ما كمك مي كند كه فرد مسئوليت پذيري در جامعه باشيم، براي رسيدن به اين مرحله بايد به كودكان آموزش هاي لازم را بدهيم. ابتدا با آموزش كودكان، به آنان ياد دهيم به جاي آنكه ديگران احساسات شان را در دست گيرند، مسئوليت احساسات و
هيجان هاي خود را بپذيرند؛ به عنوان مثال، به جاي اينكه بگويد شما باعث خوشحالي من شديد از جمله من احساس خوشحالي مي كنم استفاده كند.

همچنين به آنها بياموزيم در مقابل احساسات خود حق انتخاب دارند، انتخاب هايي چون استفاده از مهارت هاي كلامي و غيركلامي، تغيير دادن، اقدام كردن و... همه ما مي توانيم بر هيجان هاي خود تسلط داشته باشيم و آن را تحت كنترل خود بگيريم و اين امر با تقويت هوش هيجاني ميسر مي شود. وقتي هيجان ها و احساسات ما كنترل شود، رفتار مناسب تري را هم تجربه خواهيم كرد و اين رفتار خوب باعث ايجاد احساس خوب و بالا رفتناعتماد به نفس و تقويت ارتباط اجتماعي مي شود.

۲ - ايجاد زندگي شاد و بانشاط:
تحقيقات نشان داده است هر چه افراد شاد و خوشحال باشند از سلامت بيشتري برخوردارند و هر چه از هوش هيجاني بيشتري برخوردار باشند، افرادي مسئوليت پذير و اجتماعي تر هستند و بالا بودن هوش هيجاني به آنان كمك مي كند كه شادتر باشند و غم و اندوه را از خود دور كنند.


۳ - برخورد با موقعيت هاي خطرناك: تحقيقات نشان مي دهد كودكاني كه از هوش هيجاني بيشتري برخوردارند، زودتر موقعيت هاي خطرناك را تشخيص داده و عكس العمل نشان مي دهند و در دوران حساس
نوجوانيكمتر امكان دچار شدن به انحرافات اخلاقي را دارند و كمتر جذب دوستان ناباب مي شوند.

۴ - ايجاد روحيه همكاري و كمك به ديگران: كودكاني كه از هوش هيجاني بالاتري برخوردار باشند از احساسات ديگران آگاهي كامل دارند و در گروه سعي مي كنند عضو سازنده باشند و نيازهاي ديگران را درك مي كنند و حداقل با همدلي به آنان كمك مي كنند. با پرورش هوش هيجاني كودكان پي مي برند وقتي احساس بهتري نسبت به زندگي دارند كه با يكديگر همكاري داشته و به هم كمك كنند.

تحقيقات نشان داده كودكاني كه از نظر هوش هيجاني در سطح بالاتري هستند ويژگي هاي زير را دارند: يادگيرندگان بهتري هستند، مشكلات رفتاري كمتري دارند، هيجان هاي خود را به خوبي بيان مي كنند، به حرف هاي ديگران خوب گوش مي كنند، از خود خشونت كمتري نشان مي دهند، دوستان زيادي پيدا مي كنند، خوشحال و بانشاط هستند، اگر در زندگي آنان مشكلي پيش آيد، در حل مشكل خوب عمل مي كنند و تحمل مشكلات در اين كودكان بيشتر است، بيشتر از ديگران هيجان ها و تكانه هاي خود را كنترل مي كنند، درباره اطرافيان خود احساس خوبي دارند.

▪چگونه هوش هيجاني كودكان را افزايش دهيم؟
بيشتر مهارت ها بر اثر تعليم و تربيت توسعه مي يابد. هوش هيجاني به وسيله رشد مهارت هاي هيجاني قابل رشد و توسعه است. هوش هيجاني مفهومي، قابل يادگيري است. برخلاف بهره هوشي كه در طول زندگي سطح آن تقريباً ثابت است، هوش هيجاني را مي توان افزايش داد.

▪ قبل از هر چيز والدين بايد درباره احساسات و هيجانات اطلاعات بيشتري پيدا كنند و درباره انواع هيجان مثل شادي و غم، شجاعت و ترس، صبر و بي حوصلگي، عشق و تنفر و... اطلاعات سازنده اي داشته باشند.

▪ با ايجاد يك محيط امن عاطفي كودكان مي توانند با آزادي درباره احساساتشان با والدين گفت وگو كنند.

▪ مهلت هاي هوش هيجاني با تعامل خوب والدين و كودك آغاز مي شود. والدين به كودكان ياد مي دهند كه هيجان هاي خود را تشخيص دهند و آنها را نامگذاري كنند. به عنوان مثال: احساس نااميدي مي كنم، احساس شادي مي كنم، الان عصباني هستم و... پس وقتي از رفتار دوستش شكايت مي كند و مي گويد من اصلاً او را دوست ندارم، مي توان جمله او را به اين صورت تصحيح كرد: به نظر مي رسد از دست دوستت عصباني هستي، با بيان اين جمله، هم نشان داده ايد احساس فرزندتان را درك كرده ايد و هم الگوي مناسبي براي بيان احساسات فراهم ساخته ايد.

▪ به جاي نامگذاري روي فرزندان با صفاتي چون دست و پا چلفتي، بي عرضه، ترسو، كودن و... احساسات آنها را نامگذاري كنيد. مثلاً: (الان احساس خجالت مي كني، به نظر مي آيد احساس ترس مي كني و...).

▪ به حرف هاي فرزندان خود با دقت گوش دهيد و همزمان از زبان بدن (حالات و حركات اعضاي بدن و صورت) استفاده كنيد. اين روش به شما كمك مي كند ارتباط بهتري با فرزندتان برقرار كنيد و او را بهتر بشناسيد.

متخصصان باور دارند كه آموزش طبيعي هيجاني كه همراه با هنرهاي آزاد است از اهميت بيشتر برخوردار است. در درس هايي كه داستان هاي مهيج وجود دارد، كودكان در مورد احساسات قهرمانان شروع به يادگيري مي كنند و خود را به جاي قهرمان داستان مي گذارند وبا نحوه برخورد يا مقابله با احساساتي چون خشم، ترس، شادي، غم و... آشنا مي شوند.

آموزش مهارت هاي اجتماعي از راه هاي افزايش هوش هيجاني است. اين آموزش شامل برنامه كنترل خشم و عصبانيت، همدلي، پي بردن به تفاوت ها و شباهت هاي مردم، حل مسائل و مشكلات، برقراري ارتباط موثر، ارزيابي خطرات،
تصميم گيري، تقويت روحيه افراد گروه، ابتكار و مديريت تغيير، استفاده از روش هاي گوناگون براي متقاعد كردن ديگران و... است .

__________________
دوستم داره.. !! دوستم نداره .. !! دوستم داره .. !! دوستم نداره .. !!
عده اي مثل قرص جوشانند؛ در ليوان آب كه بياندازيشان طوري غليان كرده و كف مي كنند كه سر مي روند اما كافي است كمي صبر كني بعد مي بيني كه از نصف ليوان هم كمترند. ruya آفلاين است  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۵:۳۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

قدرت ماوراء طبيعي اسپند

رييس مركز تحقيقات كهنه كن خراسان شمالي گفت: دانه‌هاي اسپند، براي از بين بردن كرم‌هاي انگلي روده موثر است.

دكتر علي دادار در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اين‌كه اسپند با نام علمي «PEGANUM HARMALA» در بردارنده مواد ضد ميكروبي از نوع فلاونوئيدها و آلكالوئيدها است، افزود: از آلكالوئيدهاي مهم مي‌توان به آلكالوئيد هارمين، هارمالين، هارمالول و پگانين و آلكالوئيدهاي كينازولين اشاره كرد.

وي ادامه داد: هارمالين موجود در اسپند، از نظر درماني اثر نيرودهنده سيستم مركزي اعصاب را دارد و ماده‌اي بسيار سمي است.

دادار توضيح داد: عصاره حاصل از كالوس خواص ضد ميكروبي در برابر ميكروبهايي از قبيل استافيلوكوكوس اورئوس، اشرشياكولي و كانديداآلبيكانس دارد.

وي اظهار داشت: اين گياه، خواب‌آور است و موجب افزايش شير در مادران مي‌شود.

دادار بيان كرد: از اسپند براي درمان دردهاي روماتيسمي و از بين بردن بيماري طاعون استفاده مي‌شود.

به گفته رييس مركز تحقيقات كهنه كن خراسان شمالي، اسپند يك دافع قوي حشرات است و از دانه آن براي دفع شپش سر استفاده مي‌شود.

وي با ذكر اين‌كه اسپند، گياهي دو لپه‌اي و از راسته افراست، توضيح داد: اين گياه به راحتي در خاك خشك و شني رشد مي‌يابد و در مقابل خشكسالي تحمل بالايي دارد.

دادار گفت: لئوناردو داوينچي و ميكل آنژ، هر دو ادعا داشتند كه قدرت ماوراء طبيعي اين گياه در افزايش خلاقيت آن‌ها بسيار تاثيرگذار بوده است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۵:۳۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

در فصل پائيز براي سلامتي بدن از اين ميوه بخوريد

يك متخصص تغذيه گفت: «خرمالو» سرشار از آب و بتاكاروتن است ، چنانچه اين ويتامين به مقدار كافي به بدن نرسد، نه تنها قدرت بينايي كم مي شود بلكه باعث خشن شدن پوست و شكننده شدن ناخن و موها و افت در ميزان هوش و سلامت بدن مي شود.

دكتر ناهيد غلامي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا - واحد علوم پزشكي ايران، افزود: خرمالو داراي مقادير قابل توجهي ويتامين هاي C ، B3 ، B2 و B1 است، در ضمن اين ميوه داراي مواد معدني ضروري براي بدن مانند كلسيم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسيم و مقداري نيز سلولز است.
  وي تصريح كرد: بخش گوشتي اين ميوه محتوي مقدار زيادي فيبر، مواد آنتي اكسيداني همچون تانن، فنول، ليكوپن، لوتئين، مواد قندي، پكتين و اسيد مي باشد. عمده ترين اسيدهايي كه در اين ميوه وجود دارد، اسيد ماليك و اسيد تارتاريك و اسيد سيتريك است.

به گفته اين متخصص تغذيه، خرمالو به دليل دارا بودن مواد معدني، براي رشد و نمو بسيار مفيد شناخته شده است و آهن موجود در آن عنصر اصلي خونسازي و پتاسيم موجود در آن اشتهاآور و شست و شو دهنده كليه و كبد مي باشد، با وجود عناصري همچون پتاسيم و منيزيم در اين ميوه، خرمالو كلسترول بد و فشار خون را نيز كاهش مي دهد به همين دليل اين ميوه براي سلامتي بيماران قلبي و افراد داراي چربي و فشار خون بالا بسيار مفيد است. از طرفي به دليل دارا بودن پكتين كه يكي از انواع فيبرهاي محلول در آب است، باعث كاهش چربي هاي خون مي شود.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۵:۳۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

بختك (هنگام خواب) چيست؟

 

فلج خواب (sleep paralysis) به حالت ناتواني در انجام حركات ارادي حين خواب اطلاق مي شـود. فلج خواب يـك تـجربـه ي دلــهره آور و هراس انگيز مي بـاشد. فـلـج خـواب اغـلب اوقات هنگام بيدار شـدن از خـواب و يـا در مـوارد نـادر هنگام به خـواب رفتن رخ مي دهد.
فلج خواب از چند ثانيه تا چـند دقيـقه بـه طـول مي انجامد. 25 تا 30 درصد جـمعيت كشـور، حـداقل يك بار در طول زندگي خود اخـتـلال فلج خـواب را تـجـربه كرده اند.
فلج خواب مي تواند در هر سني رخ دهد.
علايم فلج خواب:
1) ناتواني در حركت دادن تنه، دست ها و پاها و صحبت كردن (فرد از فرط ترس مي خواهد فرياد بكشد و براي بيدار شدن تقلا مي كند، اما گويي تلاش وي بي نتيجه است)
2) فلج تمام و يا بخشي از عضلات بدن
3) احساس خفگي و *** (گويي، چيزي روي قفسه سينه ي شما قرار گرفته است)
4) وحشت زدگي و اضطراب.
5) توهمات خواب (hypnagogic hallucinations): به توهمات شنيداري، ديداري و لمسي رويا مانند اطلاق مي شود، مانند احساس حضور يك انسان ديگر در اتاق، احساس فشار بر روي قفسه سينه، ديدن سايه ي افراد، ديدن منبع نوراني، شنيدن صداي افراد، شنيدن صداي قدم هايي كه نزديك مي شوند، ديدن شبح، احساس خروج روح از بدن، احساس شناور شدن در هوا، شنيدن صداي باز و بسته شدن درها.
تصورات غلط نسبت به فلج خواب يا بختك:
آزار و اذيت توسط جن، شيطان، ديو و يا موجودات ماوراي زميني، و يا اشتباه گرفتن آن با تجربه خروج روح از بدن.
علل ايجاد فلج خواب:
عوامل ژنتيكي، اضطراب و استرس، اختلال هراس و اختلال در نظم خواب .
مكانيسم ايجاد فلج خواب:
در طي خواب در مرحله ي حركات سريع چشم (REM)، يعني مرحله اي كه فرد خواب (رويا) مي بيند، مغز انتقال پيام هاي عصبي به سوي عضلات اسكلتي (به استثناي عضله ديافراگم و عضلات چشم) را متوقف مي سازد، تا شما روياهاي خود را برون ريزي نكنيد (يعني مثلا وقتي در خواب مي بيند مي دويد، از رختخواب بلند نشويد و شروع به دويدن نكنيد).
هنگامي كه شما قصد داريد از خواب بيدار شويد، مغز مجدداً كنترل عضلات را
به دست مي گيرد. اما گاهي اوقات، قبل از اينكه مغز كنترل عضلات اسكلتي
را به دست گيرد و عضلات از حالت فلج بودن خارج گردند، شما هوشياري خود
را باز مي يابيد كه نتيجه ي آن احساس ترس آور فلج بودن بدنتان خواهد بود.
نقطه ي مقابل اين عارضه زماني است كه برخي افراد هنگام ديدن رويا، دست ها و پاهاي خود را تكان مي دهند و يا در موارد شديد تر دچار خوابگردي(راه رفتن در حين خواب) مي شوند.
چه چيزهايي احتمال تكرار فلج خواب را افزايش مي دهند:
1) كساني كه به طور طاق باز و به پشت مي خوابند، بيشتر به فلج خواب دچار مي شوند.
2) برنامه ي خواب نامنظم و محروميت از خواب
3) افزايش استرس و اضطراب
4) تغييرات ناگهاني در سبك و يا محيط زندگي
5) مصرف قرص هاي خواب آور و آنتي هيستامين ها
چگونه هنگام احساس فلج شدن بدن، خود را از اين وضعيت هراس آور خلاصي بخشيد:
1) سعي كنيد انگشتان دست يا پاي خود را تكان دهيد.
2) چشمان خود را به شدت تكان دهيد و به دنبال آن پلك ها و سر خود را.
3) سعي كنيد وضعيت خروج از بدن را در خودتان القا كنيد.
درمان فلج خواب:
فلج خواب يك اختلال خواب بي خطر است. تنها با رعايت اصول بهداشت خواب، خودداري از طاق باز خوابيدن و كاهش استرس ها و ترس ها مي توان تكرار آن را به حداقل رساند.
افرادي كه هفته اي يك بار به فلج خواب دچار مي شوند، لازم است تحت درمان دارويي (مصرف ضد افسردگي ها) قرار بگيرند





برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۵:۳۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

خواص دارويي عناب

عناب به دليل داشتن لعاب زياد نرم كننده سينه است . ملين بوده و ادرار را زياد مي كند و آرام كننده اعصاب است. خون را تميز مي كند و ضد سرفه است، بي خوابي را برطرف مي كند.
جوشانده پوست اين درخت به عنوان داروي ضد اسهال مصرف مي شود.
عناب براي آسم و تنگي نفس مفيد است و زخم هاي كهنه را التيام مي بخشد. اين ميوه خستگي شديد را برطرف، رشد موي سر را زياد مي كند و براي ورم چشم مفيد است. عناب دستگاه هاضمه را تقويت و همچنين كم اشتهايي را برطرف مي كند.
آب عناب با كاهو در درمان سرطان مؤثر است.
هرگاه احساس غمگيني به شما دست داد بهتر است يك فنجان دم كرده عناب را ميل كنيد اين نوشيدني لبخند به لبهاي شما مي آورد.
طرز استفاده:
مي توانيد ۵۰ گرم عناب را در يك ليتر آب بجوشانيد و ميل كنيد.
همچنين ۱۴ دانه عناب را با ۲۵ گرم جو پوست كنده در ۲ ليتر آب بجوشانيد و بگذاريد محلول ته نشين شود و آب زلال آن را بنوشيد.
طريقه ديگر مصرف:
اين است كه ۲۰ دانه عناب را با ۳۰ دانه مويز دانه گرفته و ۳۰ دانه سپستان و ۱۷ گرم شاخه گلدار بنفشه در نيم ليتر آب خيس كنيد و ۲۴ ساعت بگذاريد بماند، سپس آن را صاف كنيد و با ۵۰ گرم شير خشت و ۵۰ گرم ترنجبين مخلوط كنيد تا كاملاً حل شود و قدري گلاب به آن اضافه كنيد و بنوشيد.
ـ البته توجه داشته باشيد عناب در افراد سرد مزاج باعث گاز و نفخ معده مي شود. اين افراد بايد عناب را با شكر و مويز بخورند. بهتر است اين ميوه با غذاهاي محرك مانند عسل ميل شود.
عدس
عدس از خانواده حبوبات است. حبوبات دانه هايي هستند كه درون پوسته اي محافظ رشد مي كنند.
مواد مغذي عدس:
اسيد فوليك ـ يكي از مواد مغذي بسيار مهم و موجود در عدس است. اداره بهداشت و سلامت امريكا توصيه مي كند خانم هايي كه زايمانشان نزديك است بايد روزانه ۴۰۰ ميلي گرم اسيد فوليك دريافت كنند.
يك ليوان عدس پخته ۹۰ درصد اسيد فوليك مورد نياز را تأمين مي كند.
آهن ـ عدس منبع خوبي از آهن است؛ به ويژه براي خانم هايي كه بدنشان نياز بيشتري به آهن دارد، مصرف عدس به همراه غذاهاي حاوي ويتامين «ث» سبب جذب بهتر و مؤثرتر آهن در بدن مي شود.
منابع ويتامين «ث» عبارتند از: گوجه فرنگي، فلفل سبز، كلم بروكلي، مركبات، آبميوه ها.
پروتئين ـ عدس سرشار از پروتئين است. فقط اسيد آمينه «ميتونين» آن كم است . مصرف غلات، تخم مرغ، آجيل و دانه هاي خوراكي ديگر، گوشت، لبنيات، به همراه عدس منبع پروتئيني غني و كاملي را تشكيل مي دهد.
فيبرهاي محلول ـ عدس فيبرهاي محلولي دارد كه مانند جارويي زبر، دستگاه گوارش را تميز مي كنند. اين نوع فيبر، گلوكز ( قند) و كلسترول سرم را كاهش مي دهد و نياز به انسولين را در افراد ديابتي كم مي كند.
مواد غذايي حاوي فيبر محلول: سبزيجات، جوي دو سر، جو، سبوس جو، ميوه ها، انواع لوبيا.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۵:۳۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

راهنماي نگهداري و مراقبت از افراد آلوده به HIV ( ويروس ايدز )در محيط خانه

بسياري از بيماران براي مدتهاي طولاني قادرند زندگي فعالي بدون نياز به بستري شدن در بيمارستان نداشته باشند. پرستاري از بيماردر خانه هم هزينه كمتري را در بر دارد و هم احساس آرامش، آسايش  و استقلال بيشتري براي بيماران به ارمغان خواهند آورد. همچنين مشاهده شده است بيماراني كه در منزل تحت مراقبت همسر، والدين و يا سايربستگان قراردارند خيلي سريعتر از بيماريهاي رايجي كه ديگر افراد آلوده به HIV مبتلا مي شوند بهبود حاصل مي كنند و  در كل از سطح سلامت بيشتري برخوردار خواهند بود.
بخاطر داشته باشيد هر چند جهت مراقبت بيماران بايد از توصيه ها  و داروهاي پزشكي سود جست وليكن همراهي بيماران در انجام كارهاي بسيار جزيي روزمره از جمله خريد رفتن ، تميز كردن منزل و يا ساير كارهاي خانه نقش بسزايي در حفظ سلامت و روحيه بيماران مي تواند داشته باشد.
همچنين به ياد داشته باشيد كه ايدز با فشارهاي روحي فراواني هم براي بيمار و هم براي شما كه مراقبت  از بيمار را بر عهده گرفته ايد همراه است. قبول مراقبت از بيمار مبتلا به ايدز مسئوليت سنگيني است كه نيازمند تلاش بسيار است. در ابتدا شما بايد بدانيد كه قادريد چه نوع كمك هايي و تا چه حدي  به بيمار ارائه دهيد؟ و همچنين لازم است تا بتوانيد تشخيص بدهيد چه زماني براي كمك از ديگران بايد اقدام كنيد.
اما به تدريج با قدم گذاشتن در اين مسير( مراقبت از عزيزان در منزل) شما مشاهده خواهيد كرد كه نيروهاي معنوي جديدي را كه پيش از اين در خويش سراغ نداشته ايد  در خود كشف خواهيد نمود و به نوعي رضايت و اغناء معنوي دست خواهيد يافت.
اما هرگز فراموش نكنيد؛ همانگونه كه از بيمار مراقبت مي كنيد بايد به فكر سلامت و شادابي خود نيز باشيد.

* آنچه كه بايد راجع به HIV  و AIDS بدانيم:
در اين قسمت اطلاعات محدودي راجع به اين بيماري در اختيار شما قرار داده مي شود.
بيماري AIDS ( نقص اكتسابي سيستم ايمني) ناشي ازآلودگي با ويروس نقص سيستم ايمني انساني(HIV ) است.
بيماران آلوده به HIV ممكن است به ظاهري كاملاً سالم داشته و حتي سالها از ابتلا خود به بيماري ايدز اطلاعي نداشته باشند و كاملاً احساس سلامتي بكنند. وليكن واقعيت اين است كه اين افراد به ظاهر سالم قادرند كه ويروس را به ديگر انتقال دهند.
ويروس HIV به آرامي سيستم ايمني بدن را مورد هدف و تخريب قرار مي دهد و علايم بيماري تنها هنگامي شروع به تظاهر مي كنند كه ديگر سيستم ايمني بدن فرد قادر به مبارزه با ويروس نباشد در اين هنگام  حتي ميكروبهاي بسيار ضعيف نيز مي توانند خطري جدي براي فرد محسوب گردند تا جائيكه  باعث مرگ زودرس بيمار شوند.

علايم ابتدايي آلودگي با ويروسHIV مانند ساير بيماريهاي رايج است يعني با علايمي از جمله تورم لوزه ها، احساس خستگي زودرس، كاهش وزن، تب و يا اسهال همراه است. البته تظاهرات  بيماري در افراد مختلف مي تواند بسيار متفاوت باشد.

ويروس HIV در خون، مني ، ترشحات جنسي زنانه و شير يافت مي شود.
تنها روشي كه مي توان فهميد يك فرد مبتلا به HIV است از طريق آزمايش خون وي است.
تاكنون هيچ گونه واكسني براي پيشگيري از ابتلا به HIV ساخته نشده است.
تاكنون هيچ گونه دارويي نيز براي درمان قطعي بيماران كشف نشده است.

داروهاي كنوني تنها باعث افزايش طول عمر بيماران مي شود و از ابتلا به برخي از عفونت هاي رايج در آنان جلوگيري مي كند.
اما تحقيقات جهت كشف درمان يا واكسني موثر هنوز ادامه دارد.

اين بيماري بتدريج پيشرفت مي كند؛ اما ابتلا به برخي از ميكروبهاي ديگر( ازجمله ويروس سرماخوردگي و يا ميكروبهاي ذات الريه و اسهال) در طي بيماري گاهي باعث بدتر شدن حال بيمار ميشود كه پس از مصرف دارويي مناسب دوباره حال بيمار بهتر مي شود وليكن متاسفانه پس از مدتي به علت ضعف سيستم ايمني بدن، بيمار مجدداً  با عفونت ديگري مواجه مي گردد.
گاهي ويروس HIV با صدمه زدن به مغز موجب ايجاد تغييراتي در احساس و يا خْلق و حتي تفكر بيمار ميگردد. اين بيماران ممكن است در آغاز روز احساس سلامتي كنند ولي بعد از ظهر احساس كسالت به آنان دست دهد، ابتلا به بيماري ايدز گاهي همانند سوار شدن به چرخ فلكي است كه به سختي بالا مي رود (احساس سلامتي) ولي سريع فرود مي آيد (احساس كسالت).

* ويروس HIV چگونه انتشار مي يابد؟
شايعترين راههاي انتقال ويروس عبارتند از :
تماس جنسي حفاظت نشده ( از هر نوع حتي از نوع مقعدي و يا دهاني) با فردي كه آلوده به ويروس HIV است.
استفاده از سرنگ و يا سوزن مشترك با فردي كه آلوده به ويروس HIV است.
از مادر آلوده به كودك هنگام بارداري، حين زايمان و يا در طي دوران شير دادن (البته استفاد ه از داروي AZT در طي بارداري احتمال انتقال ويروس از مادر به جنين را به ۳/۲ كاهش مي دهد وليكن اين امر قطعي نسيت).

توجه: در اوايل پيدايش اپيدمي HIV برخي افراد  بدليل انتقال خون و فرآورده هاي خوني آلوده (مثلا ً افراد مبتلا به هموفيلي و يا تالاسمي) و يا براثر پيوند اعضاء به اين بيماري مبتلا  شدند؛ ليكن در حال حاضر با پيشرفت تكنولوژي خون و كليه فرآورده هاي آن و همچنين اعضاء اهدايي قبل از استفاده مورد آزمايش قرار مي گيرند.
پرسنل پزشكي از جمله پرستاران چنانچه سر سوزن آلوده اي به بدنشان وارد بشود و يا خون آلوده به چشم، مخاط بيني، دهان و يا زخم ها و يا بريدگي هاي پوستي بدنشان پاشيده بشود در معرض خطر ابتلا قرار خواهند داشت.
بندرت افرادي كه با بيمار در يك منزل بسر مي برند و يا مراقبت بيماران را بر عهده دارند ممكن است آلوده بشوند كه اين امر معمولاً بدليل استفاده از تيغ مشترك و يا آلودگي زخم هاي باز آنان با خون بيمار است و يا ساير روشهايي كه موجب آلودگي آنان با خون بيمار شده باشد.
در فصل هاي بعدي به تفضيل چگونگي حفاظت از خود جهت افرادي كه مراقبت از بيمار را بر عهده دارند توضيح داده خواهد شد.

* روشهايي كه ويروس HIV منتقل نمي شود:
اين ويروس از راه هوا، غذا، آب،‌ حشرات، حيوانات، ظرف و ظروف، قاشق و چنگال و چاقو؛ توالت و خلاصه هر چيز ديگري كه با خون، مني، ترشحات واژينال و شير آلودگي نداشته باشد منتقل نمي گردد.
ويروس از راه مدفوع، ترشحات بيني، بزاق دهان، عرق بدن، اشك، ادرار و يا استفراغ منتقل نمي شود مگر اينكه با خون بيمار مخلوط شده باشند.
شما مي توانيد به بيماران در غذاخوردن، لباس پوشيدن، حتي حمام رفتن بدون ترس از آلوده شدن كمك كنيد (به شرط آنكه قبلا ً تمام مراحلي را كه در فصل « حفاظت از خود » گفته مي شود را مطالعه و رعايت كنيد).

* مراقبت از بيماران مبتلا به ايدز
مراقبت بيماران حدالامكان به مقداري كه مي توانند و تا زماني كه قادرند بايد به خود بيماران واگذار شود.
به احساس استقلال آنان احترام گذاشته شود؛ بطوري كه بيماران خود برنامه ريزي زندگي شان را بر عهده گرفته و براي زندگي خود تصميم بگيرند.
همچنين بهتر است برنامه هاي ورزشي و يا غذائي خود را مطابق گذشته ادامه بدهند.
علاوه بر مراجعه مرتب به پزشك؛ بسياري از افراد مبتلا به HIV  مي توانند با تغذيه مناسب و خواب منظم وانجام ورزش روزانه و اجراي نماز و نيايش و يا تمركز( مديتيشن) به حفظ سلامتي خود كمك كنند.
چنانچه بيمار معتقد است انجام كاريا برنامه خاصي به حفظ سلامت او كمك مي كند جهت ادامه آن؛ وي را تشويق كنيد مثلاً يك برنامه ورزشي مناسب با وضعيت فرد با ثابت نگه داشتن وزن و قوام ماهيچه ها موجب مي شود كه بيمار از احساس سلامت بيشتري برخوردار گردد. همچنين تغذيه مناسب و خوش طعم نه تنها موجب افزايش انرژي و قدرت مقابله بدن در برابر بيماري مي شود بلكه احساس سلامت بيمار را نيز تجديد مي كند.
توصيه مي شود كه بيماران مبتلا به HIV از مصرف سيگار و ساير مواد مخدر و الكل بپرهيزند.
همچنين اطلاع پيدا كردن بيماران از داروهاي جديد ضد ايدز و همچنين عملكرد و انتظاري كه مي توان از كاربرد اين داروها داشت مي تواند جهت حفظ روحيه آنان موثر باشد.

* جهت رفاه بيماران موارد ذيل توصيه مي شود:
به استقلال آنان احترام بگذاريد.
به آنها اجازه بدهيد تا خود كنترل زندگي شان را عهده دار شوند؛ هنگام ورود به اطاق آنان حتماً در بزنيد وبراي نشستن در كنار آنها اجازه بگيريد و حتماً قبل از ارائه هر نوع كمك به آنها از ايشان اجازه بگيريد. مثلا بپرسيد آيا مي توان به شما در انجام … كمك كنم؟
از آنان سوال كنيد: جهت حفظ آرامش و راحتي آنان چه كمكي ازشما ساخته است؟ چراكه بسياري از بيماران جهت كمك گرفتن خصوصاً در انجام كارهايي مانند توالت رفتن، حمام گرفتن، اصلاح كردن، غذا خوردن دچار احساس خجالت و شرمندگي مي شوند.
محيط خانه را پاكيزه و زيبا نگاه داريد.
اتاق نزديك توالت و حمام را به بيمار اختصاص دهيد.
وسايلي از قبيل دستمال كاغذي، حوله و ملحفه اضافي و سطل اشغال را دردسترس و نزديك تخت و يا ميز بيمار قرار دهيد.
چنانچه بيمار ناگزير است بيشتر اوقات خود را درتختخواب بگذراند بايد به وي كمك نمود تا اغلب جابجا بشوند و دائم در يك وضعيت ثابت قرار نگيرند و تا جائي كه امكان دارد او را از تخت خارج كنيد (پرستاران مي توانند به شما بياموزند كه چگونه بيمار مي تواند بدون آنكه به خود و يا شما صدمه بزند از تختخواب به صندلي منتقل شود)؛ تحرك بيمار از بروز سفت و سخت شدن مفاصل و همچنين زخم بستر و برخي از ذات الريه ها جلوگيري مي كند.
حتي گاهي  بيماران جهت جابه جا و يا مرتب كردن بالشت و پتو به كمك شما نياز داشته باشند. چنانچه بيمار از قدرت بدني خوبي برخوردار باشد برخي از وسائل كمك پزشكي (   ) كه دركنار بستر بيمار تعبيه شده باشند به بيمار كمك خواهد كرد تا خود و بدون كمك ديگران در بستر جابه جا شود.
چنانچه بيمار از قدرت بدني مناسبي برخوردار نباشد يك پرستار مي تواند به شما بياموزد كه چگونه به كمك ملحفه ميتوانيد بيمار را در بسترش از يك پهلو به پهلوي ديگر بغلتانيد.
توجه داشته باشيد كه يك بيمار معمولا حداقل هر ۴ ساعت يك بار نياز به جابجايي در تختخواب دارد.
 
زخم بستر
زخم بستر و يا ساير ترك خوردگي ها و زخم هاي پوستي مي تواند خطر مهمي جهت بيماران محسوب گردد. بايد توجه داشت علاوه بر جابجا كردن مرتب بيماران در بستر استفاده از مواد نرم كننده پوست (‌‌‌    ) نيز درحفظ سلامت پوست آنان مي تواند موثر باشد همچنين هميشه بايد ملحفه زير آنان خشك و بدون چروك خوردگي باشد. پشت و ساير اعضاء بدن كه به روي بستر فشرده مي شوند (از جمله باسن و رانها، بازوها و مچ پاها) بايد حتماً روزانه ماساژ داده شوند.
هر نوع سرخ شدگي و يا ترك پوست رابايد فوراً به پزشك اطلاع دهيد.

ورزش:
بيماران حتي در بستر نيز قادرند با انجام ورزشهاي محدود و ساده بازوها، دستها، رانها و ساق پاها  از محدوديت حركتي و يا خشك شدگي مفاصل جلوگيري كنند و ورزش موجب گردش خون در اعضاء              مي شود و از دردناك شدن ماهيچه ها جلوگيري مي كند.
 پزشك، پرستار و يا فيزيوتراپ مي تواند چگونگي ورزش دادن به بيماران را به شما بياموزد.

تنفس كردن
چنانچه بيماري نتواند به راحتي تنفس كند بايد به وي كمك نمود تا در بستر بنشيند (مي توانيد قسمت فوقاني تخت بيمارستان را بالا ببريد و در منزل نيز با گذاشتن بالش و يا متكاي نرم مي توانيد به نشستن بيمار كمك كنيد).
چنانچه تنفس بيمار با مشكل جدي روبرو گردد بايد فوراً به پزشك مراجعه نمود.

استراحت كردن و حفظ آرامش:
مالش (مشت ومال) پشت بيمار نه تنها موجب احساس آرامش وي مي شود بلكه به گردش خون در بدن وي نيز كمك خواهد كرد.
پزشك، پرستار و يا يك كتاب مناسب مي تواند روش صحيح ماساژ را به شما بياموزد.
سعي كنيد روزنامه و يا كتابهاي مورد علاقه بيمار، كنترل از راه دور تلويزيون ، ليوان آب، دستمال و مقداري خوراكي و همين طور يك زنگ يا سوت جهت كمك خواستن هميشه در دسترس وي قرار داشته باشد.
بايد دقت داشت تا چنانچه بيمار قادر به برخاستن از بستر نمي باشد ظرف ادرار و يا ساير وسايل مورد نياز وي دسترس او قرار داشته باشد.

* چگونه از بيماران مبتلا به HIV در منزل مي توان مراقبت نمود؟
البته در موقعيت هاي متفاوت كارهاي متفاوتي را بايد انجام دارد ولي در اينجا خلاصه اي از موارد كلي خاطر نشان مي گردد:
اول: مطالب اين كتاب را مطالعه كنيد.
بيمار بايد حتماً بايد اين كتاب را بخواند چراكه محتويات آن هم براي افراد مبتلا به ايدز و هم براي افراد آلوده به HIV لازم و ضروري است.
تمامي افرادي كه با بيمار در يك خانه زندگي مي كنند بايد اين راهنما را مطالعه كنند.
دوم: چنانچه در درك مطالب مشكلي داشتديد به راهنماي لغات درانتهاي كتاب مراجعه نمائيد.
سوم: مهارت هاي لازم جهت نگهداري بيمار را كسب كنيد (اين مهارت ها را از پرستاران؛ مراكز بهداشتي درماني نزديك منزل و مراكز مراقبت از بيماران مبتلابه ايدز مي توانيد كسب كنيد).
شماره تلفن و نام مراكز راهنمايي كننده در ذيل آمده است.

چهارم: با بيمار خود صحبت كنيد
از آنها بپرسيد كه چه كمكي از دست شما ساخته است؟ چنانچه جهت مراقبت از آنها دچار اضطراب و نگراني  شده ايد با آنها درميان بگذاريد و قبل از آنكه از پزشك، پرستار، مددكاراجتماعي و مراقبين بهداشتي در مورد آنها سئوال كنيد و يا كمك بخواهيد از بيمار كسب اجازه كنيد.
توجه داشته باشيد: شما تنها با همكاري خود بيمار قادر به مراقبت موثر از وي خواهيد بود.
پنجم: از پزشك، پرستار، مددكاراجتماعي و مراقبين بهداشتي در مورد شيوه نگهداري بيماران سئوال كنيد  و كمك بخواهيد و با راهنمائي آنان جهت مراقبت موثر بيمار برنامه ريزي كنيد.
راجع به داروهايي كه براي بيمار تجويز مي شود (دوز دارو، زمان مصرف و عوارض جانبي آنها) به دقت سوال كنيد و مطالب را در كاغذ تميزي ياداشت كنيد.
از پزشك و پرستار در مورد مسائلي كه نياز به نظارت دقيق دارد سئوال كنيد به عنوان مثال بروز سرفه ، تب، اسهال و همچنين مشاهده  گيجي و منگي در بيمار مي تواند نشانگر مشكل و يا عفونتي باشد كه نياز به داروي جديد و ياحتي بستري نمودن بيمار داشته باشد.
همچنين شما بايد بدانيد كه در صورت بروز چنين شرايطي به چه كسي مراجعه كنيد و يا اطلاع بدهيد لذا حتماً  ليست اسامي پزشكان، پرستاران و ساير افرادي را كه ممكن است به كمكشان نياز داشته باشيد را همراه با آدرس و شماره تلفن هر يك در دسترس داشته باشيد ( اين ليست را هميشه نزديك تلفن بگذاريد).
ششم: مراقبت از فردي كه بيمار است نه تنها از لحاظ بدني كاري سخت وطاقت فرسا است بلكه از لحاظ روحي و رواني نيز با سختي هايي همراه است صحبت نمودن با افرادي كه نگراني مشابه ايي دارند مي تواند تا حدودي كمك كننده باشد و اطلاع پيدا كردن از اينكه چگونه ساير افراد با مشكلات خود كنار مي آيند به شما خاطر نشان مي كند كه شما تنها نيستيد.
به خودتان توجه داشته باشيد :
هنگاميكه خود شما بيمار و كسل باشيد قادربه مراقبت از فرد ديگري نخواهيد بود لذا حتما ً بايد به استراحت، ورزش و تغذيه خود توجه داشته باشيد و اموري كه موجب شادي و يا آرامش شما مي شود از جمله ديدار دوستان وبستگان را از ياد نبريد.

* حمايت روحي  رواني از  بيماران:
حفظ روحيه ونشاط بيماران به همان اندازه مراقبت از جسم آنان حائز اهميت است. از آنجا كه هر فردي در نوع خود منحصر به فرد است لذا نمي توان يك قانون و يا قاعده كلي براي تمامي بيماران بكار برد وليكن نكاتي وجود دارند كه نوجه به آنها مي تواند كمك كننده باشد.
به حفظ استقلال بيماران خصوصاً در راستاي مراقبت از خود احترام بگذاريد و به جاي آنان تصميم نگيريد و  نخواهيد كه تمامي كارهاي آنها را شما انجام دهيد. چرا كه احساس ناتواني و عجز براي هيچ فردي خوشايند نيست.
چنانچه بيمار تمايل داشته باشد وي را درانجام كارهاي خانه مشاركت بدهيد. تمام افراد نياز دارند كه احساس كنند مفيد و موثر بودن  بكنند و هر كسي دوست دارد بعنوان جزئي از گروه كوچك  خانواده خود محسوب گردد.
آنها را در گفتگو هاي روزمره خانوادگي شركت دهيد و با آنها در مورد برنامه هاي  تلويزيون، كتاب، موسيقي و اخبار جهان صحبت كنيد چرا كه بيشتر افراد دوست دارند به نحوي در اتفاقاتي كه در اطرافشان به وقوع مي پيوندد مشاركت داشته باشند.
 البته شما جهت ايجاد رابطه با بيمار هميشه مجبور به صحبت كردن با او نيستيد بلكه گاهي تنها نشستن در كنار وي و پرداختن به تماشاي تلويزيون، مطالعه كتاب و يا روزنامه در اتاق بيمار براي او آرامش بخش خواهد بود.
گاهي بيماران تمايل دارند تا راجع به بيماري خود و احساسات خود نسبت به بيماريشان با كسي صحبت كنند. ابتلا به ايدز مانند ابتلا به بسياري از بيماريهاي صعب العلاج ديگر با خشم، اضطراب، افسردگي، ترس، احساس تنهايي و يا تردشدگي همراه است كه دراين هنگام نشستن در كنار بيمار و گوش كردن به حرفهاي او و سعي در درك وي و نشان دادن توجه و علاقه مان به كمك  كردن به او مي تواند بسيار مفيد  باشد ( البته صحبت كردن بيمار با ساير افرادي كه به همين بيماري مبتلا هستند نيز مي تواند بسيار كمك كننده باشد، خصوصاً هنگاميكه اين امر بصورت هدايت شده و زير نظر انجمن هاي حمايت از بيماران مبتلا به ايدز باشد).
اگر بيمار نيازمند مشاوره تخصصي روانپزشكي باشد حتما ً جهت انجام آن بايد تلاش كرد.
دعوت دوستان بيمار به خانه گاهي مي تواند در حفظ روحيه بيماران بسيار موثر باشد.
با در آغوش  گرفتن بيماران، نوازش كردن و بوسيدن  آنان و در دست گرفتن دستهايشان مهر و محبت خود را به آنان نشان دهيد (البته برخي از بيماران تماس بدني را دوست ندارند ولي چنانچه اجازه دهد اين روش شيوه قدرتمندي براي نشان دادن و ابراز علاقه شما نسبت به آنان خواهد بود).
اگر بيمار قادر به خروج از منزل باشد شركت نمودن در فعاليتهاي اجتماعي مثلاً رفتن به سينما، تئاتر و همچنين خريد كردن، قدم زدن در پارك و يا در محله و حتي نشستن زير نور خورشيد در حياط منزل و تماشاي باغچه و مناظر اطراف و تنفس هواي تازه ميتواند موجب نشاط بيمار شود.

* اقداماتي جهت مراقبت در برابر عفونت:
بيماران مبتلا به ايدز حتي نسبت به ميكروبهاي بسيار معمولي و ضعيف نيز بسيار آسيب پذير مي باشند.
ماساژ دادن، دردست گرفتن دستان بيمار، در آغوش گرفتن وي براي شما خطري در بر ندارد بعلاوه بيمار نيز به آن نيازمند است وليكن بايد توجه داشت كه انجام اين امور موجب انتقال ميكروب از شما  به فرد مبتلا به ايدز نگردد.
دستهايتان را بشوئيد:
شستشوي دستها ساده ترين و بهترين روش جهت از بين بردن ميكروبها است. هميشه پس از توالت و قبل از درست كردن غذا دستهايتان را بشوئيد. انجام اين كار را هرگز فراموش نكنيد.
همينطور قبل و پس از غذا دادن، توالت بردن و يا حمام كردن بيمار؛ دستهايتان را بشوئيد.
در صورت سرفه و عطسه كردن يا تماس دستها با مقعد و يا اندام تناسلي، ظروف زباله، نظافت منزل و همينطور كود و خاك حتماً دستهايتان را بشوئيد.
در صورت تماس دست با خون، مني، ترشحات جنسي، ادرار و مدفوع سريعاً آنها را بشوئيد.
در صورتيكه مراقبت بيش از يك بيمار را بر عهده داريد حتماً پس از انجام كارهاي يكي و قبل از شروع كارهاي نفر بعدي دستهايتان را بشوئيد.
دستها حداقل بايد به مدت ۱۵ ثانيه با آب گرم و صابون شسته شوند؛ در صورتيكه پوست دستهايتان دچار خشكي و ترك خوردگي شود مي توانيد از كرم ها و يا لوسيون هاي مرطوب كننده استفاده كنيد (اما هرگز شستشوي مرتب دستها را فراموش نكنيد).
زخم هايتان را بپوشانيد:
چنانچه زخم و يا بريدگي خصوصاً در دستهايتان وجود داشته باشد بايد جهت جلوگيري از انتقال عفونت به بيمار و همچنين خودتان بسيار مراقبت باشيد. در صورت ابتلا به تاول و يا هر نوع عفونت پوستي ديگر به بيمار و وسائل او هرگز دست نزنيد چرا كه ممكن است موجب انتقال عفونت خود به آنان بشويد ولي اگر ناگزير به كمك به بيمار بوديد حتماً زخم را به كمك بانداژ بپوشانيد و قبل از تماس با بيمار دستهايتان را بشوئيد.
اگر زخم و يا تاول در دستهاي شما وجود دارد بايد حتماً از دستكش استفاده كنيد و پس از مصرف، آن را دور بريزيد و هرگز بيش از يك بار از آن استفاده نكنيد (هر بار از يك جفت دستكش تازه استفاده كنيد).

چنانچه جوش؛ زرد زخم و يا تب خال مبتلا هستيد تا زمان بهبودي از بيمار فاصله بگيريد.

 از تماس افراد بيمار با فرد مبتلا به ايدز جلوگيري كنيد:
چنانچه شما و يا هر فرد ديگري مبتلا به بيماري هستيد بايد از اطراف بيمار دور شويد. چراكه بيماران مبتلا به ايدز توان مقابله با عفونتهايي همچون سرماخوردگي؛ آنفلوآنزا و يا ساير بيماريهاي شايع ديگر را ندارد.
چنانچه با وجود ابتلا به بيماري شما تنها فردي هستيد كه قادر به مراقبت بيمار است بايد حتما ً قبل از نزديك شدن به بيمار بايد از ماسك جراحي مناسبي بنحوي كه دهان و بيني شما را بپوشاند استفاده كنيد و قبل از تماس با وي حتماً دستهايتان را بشوئيد.

سرخجه:
ابتلا به سرخجه براي  بيمار مبتلا به ايدز مي تواند كشنده باشد. البته اگر بيمار قبلاً به سرخجه مبتلا شده باشد احتمال ابتلا مجدد وي وجود ندارد ولي با اين حال باز هم بايد رعايت جوانب احتياط را نمود.
هرگز بيمار مبتلا به سرخجه با بيمار مبتلا به ايدز نبايد در يك اتاق قرار نداشته باشند( حداقل تا زماني كه زخم ها كاملاً بهبود نيافته اند).
هرگز به فردي كه با يك بيمار مبتلا به سرخجه در تماس بوده است اجازه ملاقات با بيمار مبتلا به ايدز را ندهيد و فقط پس از ۳ هفته چنانچه علايم بيماري در وي ظاهر نگردد مي تواند به ملاقات بيمار بيايد.
در صورتيكه شما با فرد مبتلا به سرخجه در تماس بوده ايد و حال نيز تنها كسي هستيد كه مراقبت از بيمار مبتلا به ايدز را بر عهده دارد حتماً قبل از نزديك شدن به بيمار از ماسك استفاده كنيد و دستهايتان را حتماً   بشوئيد و تاجائيكه امكان دارد از ماندن در اتاق بيمار پرهيزكنيد( البته حتماً قبل از آن علت اجتناب خود را از ماندن در اتاق بيمار به وي توضيح دهيد).
تب خال
از تماس فرد مبتلا به تب خال تا زماني كليه ضايعات كاملاً بهبود پيدا نكرده است با بيمار مبتلا به ايدز بايد بشدت اجتناب كرد چراكه ويروس آن مي تواند منجر به بروز سرخجه نيز بشود و چنانچه شما خود مبتلا به تب خال شده باشد ضمن پوشاندن كامل ضايعه هر بار قبل از تماس با بيمار بايد دستهايتان را كاملاً بشوئيد.

در صورت تماس بيمار مبتلا به ايدز با فرد مبتلا به سرخجه و يا تب خال مراتب را سريعاً به پزشك خود اطلاع دهيد چراكه داروهايي وجود دارند كه اگر خيلي سريع و به موقع مصرف بشوند مي توانند از وخامت بيماري نزد بيماران مبتلا به ايدز تا حدودي جلوگيري كنند.

واكسيناسيون
هر فردي كه با بيمار مبتلا به ايدز زندگي مي كند و يا از وي مراقبت مي كند بايد حتماً مطمئن بشود كه تمامي واكسن هاي خود را تلقيح نموده است چراكه اين امر نه تنها مانع از ابتلا شما به بيماري مي شود بلكه مانع از انتقال آن به فرد مبتلا به ايدز نيز مي گردد. از آنجا كه تلقيح واكسن سرخك، اوريون و سرخجه جزء برنامه واكسيناسيون روتين كشوري نمي باشد بايد حتماً جهت تلقيح آن از پزشك خود سئوال نمائيد.
چنانچه بيمار مبتلا به ايدز با فرد سرخكي در تماس بود همان روز بايد به پزشك اطلاع داده شود چراكه  براي اين بيماري نيز داروهايي وجود دارند كه اگرخيلي سريع و به موقع مصرف بشوند مي توانند از وخامت بيماري نزد بيماران مبتلا به ايدز تا حدودي جلوگيري كنند.
چنانچه اطرافيان و يا كودكان در تماس با بيمار مبتلا به ايدز نيازمند تلقيح واكسن فلج اطفال باشندحتما بايد از واكسن تزريقي كه با ويروس كشته شده درست شده است استفاده نمود چراكه واكسن هاي روتين خوراكي از ويروس زنده ضعيف شده ساخته شده اندكه اين ويروس ها مي توانند از فرد واكسينه شده به بيمار مبتلا به ايدز منتقل گردد و باعث بروز بيمار در وي گردد.
هر فردي كه با بيمار مبتلا به ايدز زندگي مي كند جهت جلوگيري از انتقال ميكروب  به بيمار بايد هر سال واكسن آنفلوآنزا تلقيح نمايد و از نظر ابتلا به سل نيز سالانه مورد بررسي قرار داده شود.
در مورد حيوانات ( خصوصاً حيوانات خانگي )‌، پرندگان و همچنين خاك باغچه نيز بايد مراقب بود. بيماران مبتلا به ايدز از تماس با حيوانات و خصوصاً مدفوع آنان و حتي آب تنگ ماهي بايد بشدت بپرهيزند چراكه بسياري از حيوانات ناقل ميكروبهايي هستند كه براي افراد عادي بيماري زا نيست درحاليكه براي بيماران مبتلابه ايدز بشدت  خطرناك محسوب مي شوند.
در صورتيكه شما با اين گونه حيوانات در تماس هستيد بايد حتماً پس از تماس دستهايتان را با آب گرم و صابون بخوبي بشوئيد.
خاك وكود باغچه نيز مي تواند براي بيماران خطرناك باشد لذا بيمار مبتلا به ايدز تنها به شرط آنكه دستكش باغباني در دست داشته باشد و پس از آن نيز حتماً دستهايش را بشويدمي تواند باغباني كند( شما نيز باي همين مسائئل را رعايت كنيد).

وسائل شخصي :
استفاه مشترك از تيغ، مسواك، ناخنگير(يا قيچي در صورت استفاده براي كوتاه كردن ناخن ها)، ….گوشواره و يا هر وسيله ديگري كه ممكن است با خون آلوده شود مي تواند باعث انتقال بيماري ايدز بشود.

شستشوي البسه:
لباس و ملحفه بيماران مبتلا به ايدز را همراه با البسه ساير افراد خانواده و با شوينده هاي معمولي مي توان شست وليكن چنانچه با خون، مني و ساير ترشحات جنسي، ادرار، استفراغ و مدفوع بيماران آغشته شده باشند بايد قبل از دست زدن به آنها حتماً دستكش پوشيد و چنانچه فوراً جهت شستشوي آنها نمي توانيد اقدام كنيد آنها را در يك كيسه پلاستيكي غير قابل نفوذ گذاشته و سپس آنها را ابتدا جهت لك گيري مدتي در آب سرد قرارداده و يا از مواد سفيد كننده استفاده نمايد و آنگاه آنها را بشوئيد.
 توجه داشته باشيد تنها شستشوي جداگانه اين وسايل جهت از بين بردن ويروس كفايت مي كند و نياز به استفاده از مواد ضد عفوني كننده قوي نيست ولي در صورتيكه با دست شسته مي شوند حتماً از دستكش استفاده نمائيد.

نظافت خانه
با نظافت خانه بسياري از ميكروبهايي را كه ممكن براي بيمار مبتلا به ايدز زيان آور باشد از اطراف وي دور خواهيد كرد. شما بصورت هفتگي و حتي روزانه مي توانيد به شستشوي دوش، وان حمام، سينك ظرفشوئي با مواد شوينده و يا سفيد كنده خانگي اقدام نمائيد. همچنين توصيه مي شود هفته اي يك بار كف زمين ( در صورتيكه ازموزائيك و يا سراميك باشد) شسته شود.
اما دستشوئي و كاسه توالت را به دفعات بيشتري با استفاده از مخلوط مواد سفيد كننده و آب شستشوئي دهيد.
ظرف ادرار يا كيسه ادرار را با همين مواد پس ار هر بار مصرف حتماً بشوئيد و حتي الامكان ماهانه آنها را تعويض نمائيد.
استفاده ازمخلوط  ۴/۱ فنجان مواد سفيد كننده ( مانند وايتكس و يا آب ژاول)  با يك گالن آب ماده ضد عفوني كننده موثري جهت شستشوي توالت و حمام و دستشوئي و كف زمين محسوب مي شود.
در صورتيكه به مقدار كمتري از مواد شوينده نيازمند باشيد مي توانيد از مخلوط يك يك قاشق غذا خوري از ماده سفيد كننده را با ۲۵۰ سي سي (‌يك ليوان آب )‌ استفاده نمائيد.
توجه داشته باشيد : جهت هر بار استفاده از مواد ضد عفوني كننده بايد آنها را بصورت تازه مصرف نمود و چرا كه پس از ۲۴ ساعت اين مواد قدرت شويندگي خود را از دست خواهند داد.
توجه : مواد سفيد كننده و يا مخلوط هاي تهيه شده جهت ضد عفوني را بايد از دسترس كودكان دور نگه داشت.
تغذيه:
اكثر بيماران مبتلا به ايدز قادرند هر غذايي را كه ميل داشته باشند بخورند در واقع هر چه بيشتر بخورند بهتر است. يك غذاي مناسب كه سرشار از مواد خوراكي مغذي بوده  به همراه ميوه ها و سبزيجات تازه بسيار لازم است. اين بيماران بايد به اندازه كافي نيز از آب و مايعات مصرف نمايند.تهيه غذا جهت بيماران مبتلا به ايدز نيازمند دقت و رعايت اصول خاص است از جمله:
هميشه از شير  و لبنيات پاستوريزه استفاده بشود.
از تخم مرغ خام به هيچ وجه استفاده نشود ( توجه داشته باشيد كه اين مطلب شامل تخم مرغهايي كه جهت درست كردن سس مايونز خانگي و يا دسر و بستني و ساير غذاهايي كه با تخم مرغ خام تهيه مي شوند نيز مي گردد).
كليه گوشتهاي مصرفي‌( گاو، گوساله، ماكيان، ماهي ) بايد به خوبي مغز پخت شده باشند.
هرگز از گوشت ماهي و يا صدف خام استفاده كنيد.
قبل ازتهيه كردن غذا و همينطور در حين تهيه ان دستهايتان را بشوئيد.
تمامي ظرف و ظروف (‌قاشق، چنگال، بشقاب،ليوان،چاقو و حتي مخلوط كن ها) را قبل از استفاده مجدد آنها جهت ساير ماد غذايي به خوبي بشوئيد.
چنانچه در حين تهيه غذا عادت به چشيدن آن داريد حتماض هر بار از يك قاشق جديد استفاده كنيد و هرگز با قاشقي كه براي چشيدن استفاده شده است غذا  را هم نزنيد.
مراقب باشيد كه خون گوشت هاي خام و يا آبي كه با گوشت ماهي، ميگو و صدف آغشته شده است با ساير غذاها مخلوط نشود.
قبل و پس از استفاده از مواد برنده ( چاقو) حتماً بايد آن را با آب گرم و صابون كاملاً شست.
ميوه و سبزيجات تازه را بايد قبل از استفاده كاملاً شست و يا پوست كند و توصيه مي شود از كاهو، كلم و غيره كه قابل پوست كردن نيست و بصورت خام نيز خورده مي شود اصلاً استفاده نشود.
توجه : بيمار مبتلا به ايدز نياز به جدا كردن بشقاب، قاشق، چنگال،ليوان ندارد و كافي است كه پس از هر بار استفاده )همراه با ظروف ساير افراد خانواده( بدون نياز به استفاده از هر گونه وسيله ضدعفوني كننده تنها با آب گرم و مواد شوينده معمولي اين امر امكان پذير است.
بيمار  مبتلا به ايدز مي تواند براي ديگران غذا تهيه كند اما مثل ساير افراد بايد قبلاً دستها ي خود را كاملاً با آب و صابون بشويند و هرگز انگشتان، قاشق و يا ساير وسايلي را كه براي پخت و پز استفاده مي كنند بليسند.
و بطور مطلق هيچ فرد مبتلا به اسهال نبايد غذا درست كند.
جهت جلوگيري از فساد مواد غذايي باقيمانده غذاها را بلافاصله پس از مصرف بايد درون ظروف در پ.ش دار نهاده و در يخچال نگهداري نمود.

* چگونه از خود محفاظت كنيم؟
بيماري كه به ايدز مبتلا است ممكن است به عفونتهايي مبتلا گرد )بغير از خود ويروس  HIV)كه شما را نيز بيماركند.
وليكن شما قادريد از خود محافظت كنيد و براي اين كار لازم است از پزشك و يا پرستار خود سئوال كنيد كه چه ميكروبهايي براي شما و ساير افراد خانواه ممكن است آلوده كننده باشد ؛ اين مساله هنگاميكه شما خود نيزآلوده به HIV باشيد اهميت بيشتري پيدا مي كنيد.
بعنوان مثال؛ ميكروبهاي گوناگوني مي توانند موجب ابتلا به اسهال شوند؛ لذا چنانچه به بيمار مبتلا به اسهال كمك مي كنيد و يا به وسايل او دست مي زنيد بايد قبلاً حتما از دستكش پلاستيكي استفاده كنيد و پس از خاتمه يافتن كارها دستهايتان را با آب گرم و صابون بشوئيد و از آن دستكش بيش از يك بار استفاده نكنيد.

يكي از ميكروبهاي مولد اسهال كريپتوسپوريديوم است كه از طريق مدفوع انسان و يا حيوان بيمار به انسان و يا حيوان ديگر انتقال پيدا ميكند كه اغلب بدليل آلودگي آب، غذاهايي كه بصورت خام مصرف مي شوند و يا غذاهايي كه بخوبي پخته نشده باشند است لذا هميشه پس از شستشوي توالت و قبل تهيه غذا دستهايتان را بشوئيد و اگر از پاكيزگي آب لوله كشي مصرفي خود اطمينان نداريد مي توانيد آبي را كه جهت شرب و يا پخت و پز مصرف مي كنيد را قبل از مصرف به مدت يك دقيقه بجوشانيد و پس از خنك شدن آن را مصرف كنيد و چنانچه اين امر مقدور نباشد از آب معدني كه در بطري فروخته مي شود مي توان استفاده نمود.

چنانچه فرد آلوده به HIV بيش از يك هفته سرفه كند بايد حتماً پزشك را مطلع نمود تا از لحاظ بيماري سل مورد بررسي قرار گيرد و چنانچه وي به بيماري سل مبتلا باشد بايد شما و ساير افراد خانواده از لحاظ بيماري سل مورد بررسي قرار داده شويد (حتي در صورتيكه سرفه هم نداشته باشيد).
و چنانچه شما ناقل ميكروب سل باشيد جهت حفاظت جان بيمار مبتلا به ايدز بايد داروهايي جهت از بين بردن ميكروب در بدن خود بنمائيد.

چنانچه فرد آلوده به HIV دچار زردي( يكي از نشانه هاي هپاتيت حاد) بشود بايد و يا به هپاتيت B مزمن مبتلا باشد؛ شما و ساير افرادي كه با بيمار زير يك سقف زندگي مي كنند و همينطور تمامي افرادي كه با بيمار تماس جنسي داشته اند جهت بررسي از نظر ابتلا به هپاتيت و همين طور جهت انجام اقدامات ديگر بمنظور جلوگيري از بيماري ( نظير تلقيح واكسن )  بايد به پزشك مراجعه نمايند.

چنانچه بيمار تب خال داشته باشد از دست زدن بر روي ضايعات بپرهيزيد در صورتيكه ناگزير به تماس با ضايعات بوديد حتماً از دستكش استفاه كنيد و به محض در آوردن دستكش دستهايتان را بشوئيد؛ اين امر چنانچه شما به اگزما ( يك نوع حساسيت پوستي) مبتلا باشيد از اهميت بسيار بيشتري برخوردار مي گردد چراگه ويروس تب خال مي تواند در مبتلايان به اگزما ضايعات بسيار شديدتر ي را ايجاد نمايد.
در صروت مصرف دستكش ، پس از مصرف ان را دور ريخته و از يك دستكش بيش از يك بار استفاده ننمائيد.

بسياري از افراد سالم و يا مبتلا به HIV ممكن است با ويروسي بنام ويروس سيتومگال CMV آلودگي داشته باشند كه توسط بزاق و ادرار آنان به ديگران منتقل مي گردد لذا پس از تماس با بزاق يا ادرار فرد مبتلا به HIV حتماض دستهايتان را بشوئيد. اين امر خصوصاً در زنان باردار از اهميت بيشتري برخوردار است چراكه در صورت آلودگي مي توانند ويروس ار از راه جفت به جنين منتقل كنند كه در اين صورت ممكن است موجب عوارضي از جمله ناشنوايي ( كري) نوزاد گردد.

پس جهت جلوگيري از ابتلا به اين الودگي ها در خود و بيمارمبتلا به HIV حنما قبل از كمك كردن و پس از كمك كردن به وي ( خصوصاً در توالت و حمام )دستهايتان را با اب و صابون بشوئيد. همينطور قبل از غذا دادن و پس ا ز درآوردن دستكش.
دستكش:
از آنجا كه ويروس HIV  از خون و هر نوع مايعات بدن كه به خون آغشته باشد( حتي مدفوع خوني )           مي تواند از فرد بيمار به شما انتقال يابد لذا تنها با رعايت نكات ساده زير مي توانيد از ابتلا خود در امان بمانيد.
در صورتيكه ناگزير از تماس با خون، مني، ترشحات جنسي، شير، زخم و يا بريدگيهاي پوستي بدن بيمار و يا هر گونه ماده آغشته به خون هستيد حتماً از دستكش استفاده كنيد.
در صورتيكه ناگزير از تماس با دهان، مقعد و يا اندام تناسلي بيمار هستيد حتماً از دستكش استفاده كنيد.
هنگام دست زدن و يا تعويض پوشك، لباس زير، نوار بهداشتي و يا ظروف مربوط به ادرار و مدفوع بيمار از دستكش استفاده كنيد و در صورتيكه پوست شما دچار زخم، بريدگي، اگزما و سرخي است حتماض موضع را با  بانداژ بپوشانيد و سپس دستكش بپوشيد.
همچنين جهت شستشوي ادرار، استفراغ و مدفوع بيمار به منظور محافظت از ابتلا و انتقال ويروس HIV و ساير ميكروبها از دستكش استفاده كنيد.
جهت پاك كردن يك از اين مواد از روي سطوح حتماً دستكش پوشيده و از آب گرم و صابون و مواد سفيد كنده خانگي همانطور كه قبلاً نيز شرح داده شده بود استفاده نمائيد.
هرگز از دستكش ها بيشتراز يك بار استفاده نكنيد و قبل از مصرف مطمئن شويد كه دستكش كاملاً سالم بوده و داراي هيچ گونه بريدگي و يا سوراخ شدگي نمي باشد.
جهت كمك به بيمار هرگز از دستكش ظرفشوئي استفاده نكنيد بلكه از دستكش هاي لاتكس كه جهت جراحي و كارهاي پشكي مي باشد و در داروخانه ها به فروش مي رسد استفاده نمائيد.
دستكش را بايد طوري در آوريد كه كه سطح خارجي آن در داخل قرار گيرد ( پشت و رو بشود) چراكه اين امر موجب مي شود آلودگي دستكش از سطح خارجي آن به دستهاي شما و يا ديگران اصابت نكند.
پس از در آوردن دستكش بلافاصله دستهايتان را بشوئيد.
چنانچه بيمار خونريزي شديد دارد از پيش بند پلاستيكي براي محافظت از لباس خود استفاده نمائيد (و پزشك را نيز حتماً مطلع نمائيد) و هرچه سريعتر محل آغشته شده به خون را پاك كنيد و براي اين منظور ابتدا خون را از روي سطح با روزنامه و يا يك پارچه غير قابل نفوذ پاك نمود و سپس به ترتيبي كه در بالا شرح داده شد محل را با آب و مواد ضد عفوني كننده پاك نمائيد.
چنانچه خون، شير، ترشحات جنسي و يا ساير مايعات بدن بيمار به چشم و يا مخاط دهان و بيني شما پاشيده شد بلافاصله با مقدار زادي آب بايد محل را شستشو داده و سپس به پزشك اطلاع داده تا در صورتيكه نياز به انجام اقدامات بيشتري باشد فوراً  انجام گردد.

سرنگ و سوزن
بيماران آلوده به HIV ممكن استجهت مداواي بيماري و يا ساير مشكلاتشان از قبيل ابتلا به ديابت ، هموفيلي ناگزير از استفاده سرنگ باشند و ممكن است در اين موارد به شما هم نياز داشته باشند در اين وصرت حتماً بايد مراقب باشيد تا سوزن به بدن يا پوست شما اصابت نكند و يا فرو نرود؛ چراكه اين راه يكي از مهمترين راههاي انتقال بيماري است.

از هر سرنگ و سرسوزن فقط براي يك بار بايد استفاده شود هرگز پس از مصرف سرنگ سعي در گذاشتن سرپوش بر روي سوزن ننمائيد.
هرگز سعي در جدا كردن سوزن را از سرنگ ننمائيد.
هرگز سعي در خم كردن و يا شكاندن سوزن ننمائيد.
چنانچه سوزن روي زمين بيافتد جهت برداشتن آن از قيچي و يا موچين استفاده كنيد و هرگز آن را با انگشتان خود برنداريد.
هميشه هنگاميكه سوزن داخل سرپوش قرار گرفته به ان دست بزنيد و هنگام تزريق نيز قسمت تيز سوزن را از بدن خود دور نگه داريد.
پس از مصرف سرنگ و يا سر سوزن را در ظرفي كه غير قابل سوراخ شدن است مثل قوطي شير خشك و يا بطري آب بياندازيد و پس از پر شدن جهت انهدام آن با بيمارستان و يا درمانگاه نزديك  محل زندگي خود تماس بگيريد.اين ظرف را در همان اتاقي كه تزريق صورت مي گيرد و دور از دسترس كودكان ولي در محلي كه خود شما پس از تزريق سريعاً و به آساني بتوانيد آن را پيداكنيد قرار دهيد.
چنانچه سرنگي كه بيمار آلوده به HIV استفاده كرده است به پوست و يا بدن شما فرو برود نبايد زياد بهراسيد چراكه ۹۹%   احتمالاً ويروس به شما منتقل نمي گردد وليكن بايد سريعاً به پزشك اطلاع دهيد ولي قبل از آن حتماً سوزن را در قوطي مخصوص سرنگ هاي مصرف شده قرار داده و سپس موضع را با آب فراوان و صابون كاملاً بشوئيد و پس از شستشو بلافاصله به پزشك يا بخش اورژانس مراجعه كنيد تا در صورت لزوم اقدامات بيشتري براي شما انجام شود. ممكن است پزشك براي شما داروهاي ضد ويروس HIV تجويز نمايد كه در اين صورت بايد بلافاصله در ساعات اوليه پس از فرورفتن سر سوزن اين داروها استفاده گردد.
زباله
تمامي زباله هاي مايع از قبيل ادرارو استفراغ و همچنين دستمال توالت كه با خون مخلوط شده باشند بايد در چاه توالت ريخته شوند.
به هنگام ريختن آنها در چاه توالت بايد مراقب باشيد تا اين مايعات به چشم ويا دهان و بيني شما نپاشد.
ساير اشياء آلوده به خون و يا ترشحات جنسي و يا شير بيمار كه قابل انهدام در چاه توالت نميباشد از جمله پوشك، نوار بهداشتي، بانداژ زخم و حوله و … بايد در يك كيسه پلاستيكي ريخته شود و سر كيسه به خوبي بسته و گره زده شود و چنانچه كيس پلاستيك در دسترس نباشد مي توان از روزنامه استفاده كرد .
جهت دفع چنين زباله هايي حتماً با نزديك ترين مركز درماني به محل زندگي خود تماس بگيريد.

تماس جنسي:
چنانچه با بيمار آلوده به HIV تماس جنسي بدون استفاده از كاندوم داشته ايد و يا داريد حتماً بايد به پزشك اطلاع بدهيد چراكه ممكن است شما نيز آلوده به ويروس HIV شده باشيد.
همچنين مراكزي كه بصورت محرمانه خدماتي از قبيل مشاوره و ارزيابي خطر و در صورت لزوم آزمايش خون از نظر HIV انجام مي دهند مراجعه يا تماس حاصل نمائيد.
احتمال اينكه شما نيز آلوده به ويروس HIV شده باشيد ممكن است به نظر غير قابل باور و يا حتي آزار دهنده باشد و بطوريكه بصورت ناخوداگاه از انجام آزمايش امتناع نمائيد وليكن بخاطر داشته باشيد؛ هر چه زودتر آلودگي شما تشخيص داده شود و درمانهاي لازم شروع گردد پي آمدهاي بهتري را به همراه خواهد داشت.
همچنين لازم است به همسر و يا شريك جنسي خود نيز اطلاع دهيد چراكه مراقبت از ابتلا خود و همسرتان به ايدز و يا ساير بيماريهاي آميزشي ديگر يكي از وظايف مهم شما است؛ حتماً راجع به نحوه و چگونگي تماس جنسي خود با پزشك صحبت كنيد و براي مشخص شدن آلودگي با ويروس HIV حتماً به خود جرات بدهيد.
از پزشك در مورد راههاي كه احتمال انتقال ويروس در تماس جنسي را كاهش مي دهد سئوال كنيد.
چنانچه تصميم داريد به تماس جنسي ( از هر نوع حتي مقعدي و يا دهاني) با بيمار ادامه دهيد حتماً از كاندوم استفاده كنيد. استفاده از كاندوم مي تواند تا حدودي از ابتلا شما به بيماري ايدز جلوگيري نمايد.

ساير خدماتي كه مي توانيد انجام دهيد:
بيماران مبتلا به ايدز ممكن است جهت رفتن نزد پزشك، درمانگاه يا داروخانه نياز به كمك و يا همراهي شما داشته باشند بنابراين قبل از آنكه آنها زا شما طلب كمك بنمايند خدوتان داوطلب همراهي با آنان بشويد.
ثبت وقايع و ساير اطلاعات و پرونده پزشكي مربوط به بيمار ميتواند به بيمار و يا ساير افرادي كه به غير از شما ممكن است عهده دارد نگه داري از وي گردند ممكن است بسيار كمك كننده باشد وليكن دليل ثبت اين وقايع را قبلاً به بيمار شرح دهيد.
كليه داروها، زمان و ميزان مصرف و عوارض جانبي هر يك را بطور دقيق از پزشك سئوال نموده و در جايي ياد داشت نمائيد. گاهي بيماران زمان و يا مقدار مصرف داروايشان را فراموش مي كنند و گاهي داروهاي خود را زيادتر و يا كمتر از ميزان نورد نياز مصرف مي كنند لذا استفاده از جدول زمان بندي شده و يا قوطي هاي زمانبندي شده مخصوص مصرف قرص توصيه ميشود.
اگر لازم شد بيمار شما در بيمارستان بستري گردد باز شما قادريد كه خدماتي را ارائه دهيد مثلاً وسايلي كه او نياز دارد را به بيمارستان ببريد و چنانچه بيمار از عادات خاصي برخوردار است جهت رفاه بيشتر وي مساله را با پزشكان و پرستاران در ميان بگذاريد.
از همه اينها مهم تر؛ هر بيشتر مي توانيد به ملاقات بيمار برويد



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۵:۳۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

جك

زن رو به خدا كرد و گفت : چرا بايد ديه ما نصف مردها باشد ؟ خداوند مهربانانه فرمود : عزيز من ! اگر با كشتن ، ترا از شوهرت بستانند ، به او هشت ميليون مي رسد ولي اگر او را بكشند تو صاحب شانزده ميليون مي شوي !!!! زن خنديد و گفت : تا الان از اين زاويه به مساله نگاه نكرده بودم. زن شاد شد و رفت

پيغام گير خونه حافظ اينا: رفته ام بيرون ز كاشانه ي خود غم مخور تا مگر بينم رخ جانانه خود غم مخور بشنوي پاسخ ز حافظ گر كه بگزاري پيام آن زمان كو باز گردد خانه خود غم نخور 

تركه مي ره مسابقه رو خواني قرآن .. سوره "بني اسراييل" بهش مي خوره انصراف ميده

پدر عروس اصفهاني به مادر عروس:يارو اومده س ديده س پسنديده س ورداشته س برده س خورده س مالونده س چلونده س زده س پوكونده س حالا آورده س ميگه پاره س

تركه رو برق سه‌فاز مي‌گيره پرت مي‌كنه، بلند ميشه ميگه:اگه مردي يه فاز يه فاز بيايد جلو

توجه توجه خبر فوري : از روستاي پير بابا خبر رسيد كه احمدي نژاد سه ساله كه مرده



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۵:۲۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

راه هاي پيشگيري و درمان بيماري بواسير يا هموروئيد (Hemorrhoid)

هموروئيد يك بيماري بسيار شايع است ( تا  ۵۰  سالگي دست كم  ۵۰  درصد مردم آن را تجربه كرده اند ) علت هاي متعددي دارد . فشار ناشي از حاملگي و زاميان عمده ترين دليل بروز هموروئيد  در زنان جوان است .

يبوست ، به خصوص يبوست شديد و طولاني كه با زور زدن هنگام دفع همراه است ، اسهال ، مصرف مداوم ، و زياد ملين ها ، حالات ايستادن و نشستن هاي طولاني و  تغذيه ناكافي با مواد فيبري ، عدم تحرك كافي كه منجر به كاهش قدرت عضلاني عضلات ناحيه ي لگن مي شود و عوامل زمينه اي يا ژنتيكي از علل ايجاد هموروئيد  هستند .

مشخص گرديده است كه در افراد مبتلا به هموروئيد  داخلي فشار داخلي ناحيه مقعد در حال استراحت بيش از ميزان طبيعي بوده و همراه با امواج غيرطبيعي است . 

بسياري از بيماران هموروئيدي داراي منشاء ارثي از طرف خانواده مادري هستند.

هموروئيد، مكانيسم و علل پيدايش آن
به اتساع وريدهاي انتهايي راست روده كه با ايجاد گره همراه است هموروئيد گفته ميشود. اين بيماري براي اولين بار توسط بقراط پدر علم پزشكي Hemorrhoids ــ خونريزي ناميده شد، اما با توجه به اينكه خونريزي فقط در ۲۸ تا ۴۸ درصد بيماران مشاهده مي شود اصطلاح هموروئيد تنها در برگيرنده بخشي ازحقيقت مربوط به اين بيماري است.

افزايش فشار و اختلال در خروج خون از گره هاي هموروئيدي موجب احتقان شبكه هموروئيدي و ايجاد بيماري مي شود. مكانيسم اصلي آن را مي توان در دو دسته گروه بندي نمود:
۱ــ كاهش ظرفيت انتقالي وريدهاي شبكه هموروئيدي
۲ــ افزايش ورود خون شرياني به گره هاي هموروئيدي كه هماهنگ با ظرفيت خروجي و طبيعي سياهرگها نيست.
جريان خون وريدي در بافت ها نه تنها در اثر انقباض عضلات صاف ديواره سياهرگها (به شكل غير ارادي) بلكه بيشتر در نتيجه انقباض عضلات مخطط (به گونه ارادي) مي باشد.

در افرادي كه غير فعال و كم تحرك هستند بازگشت خون وريدي به قلب به سختي جريان داشته، عضلات صاف ديواره سياهرگها متحمل فشار و بار فيزيكي بيشتري مي گردند. اين روند در نهايت منجر به نارسايي عمل سياهرگ ها، كند شدن جريان خون در بافتهاي هموروئيدي راست روده و ايجاد لخته مي گردد.

 لخته هاي ايجاده شده نيز ظرفيت انتقالي وريدها را كم تر مي كنند. گره هاي هموروئيدي در نتيجه اختلال در خروج خون بزرگ شده، موجب ايجاد برجستگي هايي در لايه مخاطي راست روده مي گردند. اين گره ها بسته به محل ايجادشان به گره هاي خارجي، داخلي و يا مختلط تقسيم مي گردند.

هموروئيدهاي داخلي در بالاي خط دندانه دارdentate line راست روده قرار گرفته، فاقد اعصاب حسي هستند ولي هموروئيدهاي خارجي در پايين خط نامبرده قرار گرفته، توسط اعصاب تحتاني راست روده عصب رساني مي شوند.

انتشار لخته از گره ها به سياهرگ هاي مخاط راست روده موجب تشكيل كانون هاي نكروزي (بافت مرده) و جدا شدن مخاط مي گردد. در پي نازك شدن ديواره، گره هاي هموروئيدي به راحتي دچار پارگي و خونريزي مي گردند. در اوايل، خونريزي معمولا با زور زدن در هنگام دفع مدفوع روي مي دهد اما با رشد بيماري، هر گونه حركت مانند نشست و برخاست كردن نيز مي تواند منجر به خونريزي گردد. غالبا بيماران در اثر خونريزي مزمن مكرر دچار كم خوني مي شوند.
عدم تعادل رواني ــ عصبي و فشارهاي روحي از جمله عواملي هستند كه در اثر تحريك سيستم اعصاب سمپاتيك موجب انقباض ديواره عروق برنده خون از گره هاي هموروئيدي و احتقان خون در آنها مي شوند.

كارهاي سخت و طولاني، مصرف مستمر مشروبات الكلي و افراط در انجام عمل جنسي نيز موجب افزايش جريان خون شرياني به گره هاي هموروئيدي و ايجاد هموروئيد ميگردند. ايستادن و نشستن هاي طولاني، حاملگي و يبوست مزمن نيز از عوامل افزايش فشار در شبكه هاي هموروئيدي و احتقان خون در آن هستند.

نشانه هاي اصلي هموروئيد
از نظر روند و ظهور، اين بيماري به انواع زير تقسيم مي گردد:
ــ هموروئيد بدون نشانه مشخص
ــ هموروئيد حاد
ــ هموروئيد مزمن

نشانه هاي اوليه هموروئيد حاد عبارتند از :
ــ درد در مقعد و اطراف آن
ــ خارش
ــ خونريزي
درد از نشانه هاي اصلي و ثابت بيماري بوده، تقريبا در ۴۰ % بيماران، بخصوص در هنگام دفع مدفوع مشاهده ميشود. حاشيه مقعد به علت التهاب مخاط راست روده و پوست به راحتي آسيب مي بيند. در موقع زور زدن، حركت مدفوع در روده، انجام تنقيه و گاها مصرف شياف هاي آنتي هموروئيدي نيز مخاط راست روده به آساني آسيب ديده، ديوار پسين كانال مقعد ترك بر مي دارد.
در ۳۵% موارد خونريزي به علت حركت جرم سفت مدفوع در هنگام اجابت مزاج ميباشد. گره هاي خارج شده از مقعد در نتيجه اصطكاك با لباس و يا جا انداختن با دست، آسيب ديده، دچار خونريزي مي شوند.

سوزش و خارش مقعد و اطراف آن در نتيجه تاثير ترشحات غده مخاطي روده بزرگ بر اعصاب حسي اين منطقه مي باشد. در پي پايين افتادگي طولاني گره ها، كشيدگي اسفنكتر (ماهيچه تنگ كننده) مقعد كاهش يافته، گاز و مدفوع آبكي به گونه غير ارادي خارج مي گردند. اين روند موجب تحريك و التهاب مزمن پوست و گاها پوسته دادن لايه فوقاني آن مي شود.

عوارض
پرولاپس (پايين افتادگي هموروئيد از مقعد)، خونريزي و پيدايش كانونهاي نكروزي در گره هاي هموروئيد از جمله عوارض هموروئيد مي باشند. لخته شدگي گره هاي هموروئيد يكي از بدترين عوارض آن مي باشد. اين روند مي تواند به سياهرگهاي غشاء مخاط راست روده نيز گسترش يابد.

 تورم و التهاب ممكن است به ديواره خروجي راست روده، اسفنكتر مقعد، اطراف مقعد و حتا اعضاء تناسلي انتشار يابد. فشار بافت هاي ملتهب و ورم كرده به شاخه هاي متعدد عصب و پايانه هاي آنان موجب دردهاي شديد در مقعد و اطراف آن مي شود. بيمار قادر به نشستن و حركت دلخواه نبوده، مجبور به دراز كشيدن اجباري مي شود. تب بيمار ممكن است به ۵ / ۳۷ تا ۸ /۳۸ درجه برسد.
آنمي فقر آهن نيز از جمله عوارض خونريزي مزمن هموروئيد مي باشد.
درمان و پيشگيري
درمان موضعي هموروئيد حاد
ــ شستن گره هاي پايين افتاده از كانال مقعد ۳ تا ۴ بار در روز با گرفتن دوش آب گرم
ــ در صورتي كه نشانه هاي التهاب حاد وجود نداشته باشد بايد پس از چرب نمودن گره ها با امولسيون سنتوميسين يا روغن گياهي، آنها را با احتياط وارد مجراي راست روده كرد. اطراف مقعد را بايد با دستمال نرم، خشك و تميز پوشانده، براي نگه داشتن آن از مايوهاي T شكل استفاده كرد. هر بار بعد از توالت رفتن اين عمل بايد انجام گيرد.

ــ با شروع خونريزي بايد اطراف مقعد و گره هاي هموروئيدي را با گرفتن دوش آب گرم شسته، گره ها را با امولسيون سنتوميسين چرب نمود. ۲ بار در روز از شياف هاي ضد هموروئيد استفاده كرد و با محلول فوراسيلين يا ريوانول اطراف مقعد را ضدعفوني و پانسمان نمود. درصورت خونريزي نبايد گره ها را وارد مجراي راست روده كرد چراكه اين عمل موجب آسيب ديدن بيشتر، خونريزي مجدد و عفوني شدن آنها مي گردد.

جراحي
افرادي تحت عمل جراحي قرار مي گيرند كه دچار پايين افتادگي گره هاي هموروئيدي شده، در طي يكسال دچار ايجاد لخته شدگي حاد و خونريزي از گره هاي هموروئيد شده اند.

تزريق ماده اسكلروزان
تزريق الكل، محلول يد و اسيد فنول در گره هاي هموروئيدي موجب تغييرات تدريجي گره ها به بافت جوشگاهي مي شود.
گره زدن سفت گره هاي هموروئيد با نوار لاستيكي در افرادي كه بخصوص به مواد اسكلروزان جواب نمي دهند موجب خشك شدن و افتادن بي درد گره مي شود.
تخريب با ليزر (Laser destruction )
نوربندايش ماوراء قرمز ( Infrared Photocoagulation )
بندايش الكتريكي (Electrocoagulation)
هدف از درمان كنسرواتيو رفع موقتي حدت بيماري، آماده كردن بيمار براي جراحي و دوره بعد از عمل بوده، شامل پرهيز درماني، جلوگيري از يبوست با استفاده از نرم كننده هاي مدفوع و … مي باشد.

درمان غيردارويي

شستشوي كامل ناحيه مقعد بعد از هر اجابت مزاج كه خوشبختانه ريشه در آداب روزانه ما دارد و عمل بسيار مفيدي است ، جزو اولين توصيه ها به اين بيماران در كشورهايي است كه اين عادت مناسب را ندارند . كمپرس با آب گرم يكي از مؤثرترين روش ها براي بهبود و تسكين علائم است . بدين ترتيب كه روزانه چند  بار به خصوص بعد از هر اجابت مزاج به مدت چند دقيقه در آب گرم با دماي قابل تحمل بنشينند . براي اين كار مي توان از يك لگن پلاستيكي كه به خوبي و كاملاً تميز شده باشد ، استفاده كرد ، استفاده از توالت ايراني در اين موارد به هيچ وجه توصيه نمي شود زيرا با فشاري كه وارد مي كند حالت بيرون افتادگي و ساير علائم را تشديد مي نمايد بنابراين اگر در منزل توالت فرنگي موجود نيست مي توان از انواع صندلي هايي كه به مدل توالت فرنگي تعبيه شده اند ، استفاده نمود . يكي از مهم ترين اقدامات درماني ، پيشگيري از يبوست و به وجود آمدن مدفوع ساخت است كه از عوامل عمده ي ايجاد هموروئيد به شمار مير ود .

براي اينكار استفاده از ميزان كافي مواد غذايي حاوي فيبر ، انواع سبزي و ميوه به خصوص ميوه هاي ملين مانند گلابي ، آلو ، انجير و … نان سبوس دار و نوشيدن مايعات و به خصوص آب كافي در روز ( حدود ۸  ليوان )‌توصيه مي شود . از آنجاييكه عدم تحرك كافي نيز جزو عوامل ايجاد كننده ي زمينه اي به شمار مي رود گنجاندن نوعي فعاليت بدني مانند پياده روي يا ساير ورزشه هاي ملايم در برنامه ي روزانه پيشنهاد مي شود .

 در موارد تشديد علائم ، استراحت در حالت دراز كش به طوري كه ناحيه پايين كمر بالاتر قرار بگيرد و پرهيز از ايستادن و نشستن طولاني كمك كننده است . نكته ي قبل تأكيد اين است كه اقدامات پيشگيرانه ذكر شده بايد همواره و به طور مستمر اجرا شود يعني دايماً بايد از يبوست پيشگيري و مدفوع را نرم نگه داشته و از حالات عمودي پرفشار ( ايستادن و نشستن طولاني ) پرهيز نمود .

هموروئيدهايي كه افتادگي و اتساع زيادي پيدا كرده اند ، معمولاً با جراحي درمان مي شوند بدين ترتيب كه طي عمل هموروئيدكتومي (  Hemorrhoidectomy ) ناحيه ي آسيب ديده برداشته مي شود . روش هاي غيرجراحي شامل اين مواردند :

بستن هموروئيد با باند الاستيك ( جزو موفق ترين روش هاست ) . لازم به ذكر است كه  در اين مورد بايد مراقب عفونت احتمالي بود .

براي هموروئيدهاي داخلي كه مرتب خونريزي و افتادگي پيدا مي كنند ، يكي از مناسب ترين راه ها تزريق يك ماده ي اسكلروزان ( سفت كننده ) به زير مخاط آن ناحيه است .

روش نسبتاً جديدتر و بسيار نويدبخش ، فوتوكواگولاسيون ( photocoagulation  ) است . در اين روش در صورتي كه هموروئيد همراه با لخته شدن خون در ناحيه باشد با استفاده از بي حسي موضعي لخته را جدا مي سازند .
درمانهاي دارويي

مواد دارويي كه براي درمان و تخفيف و تسكين علائم هموروئيد به كار مي روند شامل : بي حس كننده هاي موضعي ، تنگ كننده هاي عروقي ، مواد قابض ، ضد عفوني كننده ها ، مواد محافظت كننده ، مسكن ها ، ضد خارش ها و ضدالتهاب ( عمدتاً‌ كورتن ها ) هستند .

بيشتر تركيبات فوق الذكر جزو داروهاي بدون نسخه يا OTC به شمار مي روند . در بيشتر كشورهاي اروپائي انواع متعددي از محصولات فوق در دسترس است .

اخيراً برخي مواد گياهي نيز در فرمول اين داروها به كار مي رود . مصرف بي حس كننده هاي موضعي بايد محدود به ناحيه مقعد و يا قسمت پاييني كانال آنال باشد زيرا در اين نواحي بيشترين اعصاب حسي وجود دارند كه اثر گذاري بر روي آنها مي تواند به تسكين درد و سوزش و خارش منجر شود .

همچنين بي حس كننده ها مي توانند به راحتي از مخاط ركتال جذب شده و عوارض ناخواسته ي سمي ايجاد كنند در حالي پوست نواحي ذكر شده چنين جذبي ندارد .

تنگ كننده هاي عروقي با منقبض كردن رگ ها ،‌به تدريج باعث كاهش تورم ، احساس ناراحتي ، خارش و التهاب مي شوند ولي به دليل احتمال بروز عوارض جانبي ناخواسته ، حتي از طريق استفاده  جلدي در بيماريهايي مانند فشار خون بالا ، ديابت ، پركاري تيروئيد ، بزرگي پروستات و بيماران مصرف كننده برخي داروهاي اعصاب ( مانند ضدافسردگي ها ) مصرف محدودتري دارند .

مواد محافظت كننده ، مانند لانولين ، روغن معدني ، وازلين و … با ايجاد يك لايه ي پوششي از تحريك و خشكي ناحيه ي آسيب ديده پيشگيري مي كنند . در حالي كه مواد قابض ، مانند اكسيد دوزنگ و كالامين ، با منعقد كردن پروتئين سلول پوست در نتيجه محافظت لايه ي بافت زيرين و كاهش حجم سلول و خشك كردن ناحيه احساس تحريك و سوزش و خارش را تسكين مي دهند .

از آنجائي كه اصولاً در مدفوع ميكروارگانيسم هاي فراواني موجود است ، مواد ضدعفوني كننده كه به طور عمده از رشد ميكروب ها جلوگيري مي كنند فقط در برخي محصولات ضد هموروئيدي به كار مي روند زيرا هنوز در مورد اينكه چقدر مي توانند مؤثر باشند ، اختلاف نظر وجوددارد .

پيشگيري از عوارض هموروئيد
ــ تغذيه مناسب. خوردن غذاهاي فيبردار و اضافه نمودن ۱ تا ۲ قاشق غذاخوري پودر سبوس به غذا و يا حل آن در ۸۰ اونس آب.
ــ جلوگيري از چاق شدن
ــ ورزش منظم
ــ داشتن شيوه فعال و پر تحرك زندگي
ــ مصرف متعادل مشروبات الكلي
ــ حمام نشسته در آب گرم
ــ پمادهاي بي حس كننده موضعي
ــ رعايت جدي بهداشت و نظافت فردي. به علت عدم رعايت نظافت شخصي، از هر ۲ بيمار يكي از آنها دچار حدت بيماري مي شود. لازم به توجه است كه در ۱mm3 مدفوع انسان سالم در حدود ۱۷ ميليون ميكروب وجود دارد. اگر بيمار بعد از توالت رفتن مقعد و اطراف آن را نشويد در حدود ۳-۴mm3 از جرم مدفوع در حاشيه مقعد مانده، موجب حدت دائم و رشد عفونت در آن مي شود.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۵:۲۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

.:: مصرف روزانه 6 دانه كتان براي كسانيكه چربي خون بالا دارند ::.

نتايج يك مطالعه نشان داده مصرف روزانه 6 گرم دانه كتان (بزرك) به عنوان مكمل رژيم ساده غذايي، براي كاهش چربي‌هاي خون موثر است. به گزارش ايسنا، دانه كتان يا بزرك داراي مقادير زيادي از اسيدهاي چرب امگا 3 است و گمان مي رود نقش مهمي در كاهش چربي هاي خون داشته باشد.

در اين مطالعه كه به منظور تعيين اثر دانه كتان بر روي چربي هاي سرم توسط دكتر محمود برادران، استاديار گروه فارماكولوژي دانشگاه علوم پزشكي بابل انجام شد، چربي خون در 56 بيمار هايپرليپيدميك قبل و بعد از مصرف خوراكي بزرك (با مقدار 6 گرم در روز به صورت بيسكويت همراه با يك رژيم غذايي ساده طي سه ماه) اندازه گيري شد.

نتايج اين مطالعه نشان داد پودر بزرك همراه با رژيم ساده غذايي، سطح چربي هاي خون را به صورت واضحي كاهش مي دهد؛ بنابراين توصيه مي شود كه روزانه 6 گرم از دانه كتان (بزرك) به عنوان مكمل رژيم ساده غذايي جهت كاهش چربي هاي خون استفاده شود.

:: نكات احتياطي


اگر مقدار مصرفي دانه كتان را رعايت كنيد، با هيچگونه عارضه اي مواجه نخواهيد شد. اما اگر ميزان مصرف آن بالا باشد و آب كافي نخوريد، ممكن است با ناراحتي داخلي مواجه شويد. اگر باردار يا شيرده هستيد مي توانيد كتان بزرك و روغن كتان بزرك را به غذايتان اضافه كنيد. اما اطمينان يابيد كه بيشتر از مقدار توصيه شده مصرف نكرده باشيد و اين موضوع را ابتدا با پزشك معالج خود مشورت كنيد.

از مصرف همزمان دانه كتان با ساير داروها يا تقويت كننده هاي غذايي اجتناب ورزيد. كتان مي تواند روند جذب ساير داروها، ويتامينها و مواد معدني را كند كند. قبل از مصرف اين گياه در صورتي كه دارويي را به طور مرتب استفاده مي كنيد (خواه به صورت نسخه تجويزي يا غير تجويزي) حتما با پزشك معالج خود مشورت كنيد.
 

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۵:۲۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

.:: چربي هاي شكمتان را از بين ببريد ::.

به نظرتان آشنا مي آيد؟ شـما ورزش مي كــنيد و تغذيه تان هم درسـت است، امــا سايـز دور كمرتان هيچ تفاوتـي نمــي كند. و متاسفانه بعد از 40 سالگـي، بـايـد خيـلي بيشتـــر كـــار كنيد تا بتوانيد ميان تنه تان را صاف و متناسب كنيد. اما با برنامه علمي سه قسمتي ما مي توانيد در 3 الي 6 هفته شكمتان را صاف تر كرده و چربي هاي آن را از بين ببريد. تحـقيـقات جديد نشان مي دهد كه برنامه اي كه شامل تمرينات بدنسازي شديد، تمرينات كارديو/ ايروبيك شديد، و ايجاد تغييرات كوچـك در انتخـاب هـاي غـذايي (البـــته نه رژيـم غذايي) باشد،
چربي هاي شكم را دو برابر برنامه هايي كه شامل رژيم هاي غذايي كم كربوهيدرات و تمرينات ايروبيك است، از بين مي برد. برنامه ما شامل تمرينات موضعي pilate، پياده روي هاي خيلي قدرتي، و موادغذايي چربي سوز براي لاغر كردن قسمت ميان تنه براي كم كردن احتمال ابتلاي شما به ديابت، بيماري هاي قلبي، و ساير مشكلات و بيماري هاي خطرناك، مي باشد.

در اين 3 هفته بايد چربي سوزي و عضله سازي كنيد. در 6 هفته، خواهيد ديد كه سانتيمتر ها از دور كمرتان كم مي شود و شايد وزنتان هم در اين مدت 5 تا 7 كيلو پايين آمد. و با ادامه اين برنامه براي 6 ماه خواهيد ديد كه شكمي كاملاً تخت و سفت پيدا مي كنيد.

برنامه در يك نگاه

هفته اول

پياده روي قدرتي: سه روز، 20 دقيقه

پياده روي سه مرحله اي: يك روز، 18 دقيقه

حركت هاي pilate : سه روز، حركات اوليه و اصلي

هفته دوم


پياده روي قدرتي: سه روز، 25 دقيقه

پياده روي سه مرحله اي : يك روز، 24 دقيقه

حركت هاي pilate : پنج روز، حركات اوليه و اصلي

هفته سوم


پياده روي قدرتي: سه روز، 30 دقيقه

پياده روي سه مرحله اي: يك روز، 30 دقيقه

حركت هاي pilate : سه روز، حركات اصلي

هفته چهارم


پياده روي قدرتي: سه روز، 30 دقيقه

پياده روي سه مرحله اي: 2 روز، 18 دقيقه

حركت هاي pilate : پنج روز، حركات اصلي

هفته پنجم


پياده روي قدرتي: سه روز، 30 دقيقه +

پياده روي سه مرحله اي: 2 روز، 24 دقيقه

حركت هاي pilate : سه روز، حركات شديدتر

هفته ششم (به بعد)


پياده روي قدرتي: سه روز، 30 دقيقه +

پياده روي سه مرحله اي:2 روز، 30 دقيقه +

حركت هاي pilate : پنج روز، حركات شديدتر

5 نكته ساده، 7 روز در هفته: تغييرات ساده اي در انتخاب هاي غذاييتان انجام دهيد تا بدون احساس گرسنگي چربي هاي شكمتان سريعتر از بين برود.

پياده روي هاي قدرتي

توانايي كالري سوزي بدنتان و جمع شدن سلول هاي چربيتان را ارتقاء دهيد. با بيست دقيقه شروع كنيد اما اگر توانايي بيشتر از اين را داريد، با هر مدت زمان كه راحتيد شروع كنيد. مهم اين است كه با تمركز راه برويد، و براي كالري سوزي بيشتر، دست ها و كليه عضلات بدن را منقبض كنيد.

قدم هايتان را بلند برداريد. ابتدا روي پاشنه رفته، بعد كف پا و بعد روي پنجه. تنفستان بايد منظم و كنترل شده باشد. سرعت راه رفتنتان هم بايد تا حدي باشد كه دنبال كردن يك مكالمه برايتان دشوار باشد.

سرعت پياده رويتان را با توانايي و آمادگي جسماني خود كنترل كنيد. براي شديدتر كردن تمرينتان مي توانيد پله نوردي كنيد يا اگر پياده روي را روي تردميل انجام ميدهيد، شيب آن را افزايش دهيد.

پياده روي سه مرحله اي


اين سه مرحله باعث مي شود براي مدت زمان طولاني تري كالري بيشتري بسوزانيد.

گرم كردن، 3 دقيقه: با سرعت ملايم شروع كنيد به حدي كه بتوانيد به راحتي آواز بخوانيد.

مرحله 1، 2 دقيقه: به راحتي اما با تمركز قدم بزنيد. سرعتتان نبايد آنقدر زياد باشد كه نتوانيد به مكالمه تان ادامه هيد.

مرحله 2، 2 دقيقه: با بالا رفتن از پله يا افزودن شيب تردميل، ضربان قلبتان را بالا ببريد.

مرحله 3، 2 دقيقه: شيب را كمي بيشتر كرده يا سرعتتان را افزايش دهيد.

سرد كردن، 3 دقيقه: آرام قدم برداريد به حدي كه بتوانيد حين راه رفتن به راحتي آواز بخوانيد.

هفته 1 و 4: هر مرحله را دو بار تكرار كنيد.

هفته 2 و 5: هر مرحله را 3 بار تكرار كنيد.

هفته 3 و 6: هر مرحله را 4 بار تكرار كنيد.

6 حركت pilate قدرتي


اين 6 حركت تمريني عليرغم سادگي بسيار قدرتي و شديد هستند. دقت و تمركز نقش بسيار مهمي دارد، پس آرام شروع كنيد. ابتدا حركات اصلي را امتحان كنيد، اگر برايتان شديد بود، با انواع ساده تر شروع كنيد و حول و حوش هفته سوم كمي شدت تمريناتتان را بالا ببريد.

در مقايسه به حركات درازنشست، حركات pilate فشار بيشتري روي عضلات شكم وارد مي كند. براي سريعتر و شدتي كردن تمرينات، توصيه مي كنيم كه حركات را با كش ورزشي انجام دهيد. تحقيقات نشان داده است كه افزودن مقاومت بيشتر به حركات بدنسازي، فوايد آن را سه برابر مي كند.

1. قيچي

(روي شكم، عضلات چهارسر زانو، عضلات پشت پا، عضلات جلوبازو و سرشانه كار ميكند)


حركت اصلي: در حالت نشسته، كش را دور مچ پاي چپ ببنديد، و سر ديگر را با دست بگيريد. به پشت روي زمين بخوابيد، پاها كاملاً باز و كشيده باشد. سر، گردن و شانه ها را به سمت بالا خم كنيد و شكمتان را خيلي خوب تو بكشيد. با قرار دادن بازوها روي زمين،آرنج ها را خم كنيد و مچ ها را به سمت سينه بكشانيد. پاي چپ را صاف بالا ببريد. حركت را سريع و كاملاً تمركزي انجام دهيد. نفس را داخل ريه كرده و پاي چپ را دوباره به سمت زمين برگردانيد تا جايي كه فقط چند سانتيمتر با زمين فاصله داشته باشد. حركت را 8 بار تكرار كنيد. كش را باز كرده و دور پاي راست ببنديد و همين حركت را تكرار كنيد.

7_3

ساده تر كردن تمرين: سر و شانه ها روي زمين قرار دهيد.


8_2

دشوارتر كردن تمرين: براي بالاتر بردن مقاومت، كش را پايين تر ببنديد.


2. چرخش پهلو نشسته با عضلات پشت بازو

(روي پهلوها، زيربغل، عضلات چهارسر زانو، عضلات پشت بازو و سرشانه كار مي كند)


حركت اصلي: صاف بنشينيد، پاها كاملاً باز باشد و پنجه ها را كاملاً به جلو بكشيد. زانوي چپ را خم كنيد، پا روي زمين باشد، و وسط كش را زير پا قرار دهيد و سرهاي كش را در دست چپ نگه داريد. بالاتنه را طوري بپرخانيد تا زانوي چپ مقابلتان قرار گيرد. دست راست را دور زانوي چپ ببنديد و پهناي شانه را به هم فشار دهيد.

9_1

نفس را بيرون دهيد و پاي چپ را با زاويه 45 درجه با زمين باز كنيد، درحاليكه دست چپ را هم صاف كرده و تا ارتفاع شانه باز كنيد (دست چپ در مقابل صورت باشد). پشتتان را صاف نگه داشته، نفس را داخل بكشيد و پا و دستتان را پايين ببريد. اين حركت را در 8 تكرار انجام دهيد و بعد پا را عوض كنيد.

10_1

ساده تر كردن تمرين: هر دو پا را روي زمين قرار دهيد.


11_1

دشوارتر كردن تمرين: به جاي نگه داشتن زانو، در كل حركت دست آزاد را به سمت پنجه پا با ارتفاع شانه بكشانيد.

3. حركت X دوبل

(روي عضلات شكم، زيربغل، سرشانه، عضلات چهار سر زانو، ران ها، و عضلات جلوبازو كار مي كند)


حركت اصلي: با زانوهاي خم بنشينيد، و وسط كش را زير هر دو پا قرار دهيد. كش را ضربدري كنيد و هر سر را در يك دست بگيريد. آرام آرام عقب برويد تا جايي كه پشتتان روي زمين قرار گيرد. زانوها را همچنان خم نگه داريد و رانها را نزديك سينه بياوريد. بازوها را روي زمين قرار داده، آرنج ها را خم كرده، و سر و سرشانه ها را بالا بياوريد. اين نقطه شروع است.

12_1

نفس را داخل بكشيد و پاها را به طرفين باز كنيد و دست ها را نيز به بالا سر برده و حرف X را بسازيد. به دقت روي حركت تمركز داشته باشيد. يك ثانيه به آن حالت بمانيد و بعد دوباره به نقطه شروع برگرديد. حركت را در 8 تكرار انجام دهيد.

13_2

ساده تر كردن حركت: براي 5 تكرار اول، پاها را روي زمين قرار دهيد

دشوارتر كردن حركت: حالت X را براي 5 ثانيه حفظ كنيد و بعد به نقطه شروع برگرديد.

4. شناي قورباغه

(روي عضلات زيربغل، شكم، سرشانه، دست ها و ران ها كار مي كند)


حركت اصلي: زانو بزنيد، طوري كه پنجه هاي پا زيرتان خم شود، وسط كش را زير وسط پا قرار دهيد، و هر سر كش را در يك دست نگه داريد. به آرامي روي دست ها جلو برويد و با صورتتان كه به سمت زمين است بخوابيد. پاها خم باشد و دست ها دقيقاً در زير شانه ها روي زمين قرار گيرد. عضلات شكم و زيربغل را براي بلند كردن سر و شانه ها منقبض كنيد. نفس را بيرون دهيد و دست ها را تا سطح شانه ها به جلو باز كنيد و در همان حال پاها را بالا ببريد. دست ها را به طرفين گرد بپرخانيد و بعد به داخل پاها و پايين بياوريد. نفس را داخل بكشيد و براي برگرداندن دست ها به روي زمين زير شانه ها، مچ را گرد كنيد و پاها را نيز پايين بياوريد. 8 مرتبه حركت را تكرار كنيد.

14_1

ساده تر كردن حركت: سينه را نزديك تر به زمين نگه داريد.

دشوارتر كردن حركت: همانطور كه دست ها را به سمت طرفين مي چرخانيد، پاهايي كه بالا برده ايد را از هم باز كنيد و قبل از پايين آوردن تا 3 ثانيه صبر كنيد و بعد چرخش را كامل كنيد.

5. ستاره دريايي

(روي عضلات پهلو، پشت، بيرون ران، و سرشانه كار مي كند)


حركت اصلي: با زانوهاي خم بنشينيد، پاها صاف روي زمين قرار گيرد و كش را دور مچ پاي راست ببنديد و سر ديگر را در دست راست قرار دهيد. به سمت چپ بچرخيد پاها صاف و زانوها كمي خم باشد. دست راست را روي ران استراحت دهيد.

15_2

دست چپ را به جلو بكشيد و براي تكيه انگشت ها را باز كنيد. ران را تا جايي بالا بياوريد كه از زانو تا سر در يك راستا قرار گيرد. با بالا آوردن پاي راست نفس را بيرون دهيد. زانوها را صاف كرده و دست راست را بالاي سر بالا ببريد. با رها كردن آن نفس را داخل كنيد. چهار مرتبه تكرار كنيد و بعد پهلو را عوض كنيد.

16_2

ساده تر كردن حركت: ران ها روي زمين نگه داريد.


17_3

دشوارتر كردن حركت: پاي زيري را صاف كنيد تا از پا تا سر در يك راستا قرار گيرد.

6. صد

(روي عضلات شكم، عضلات پشت بازو، و سرشانه كار مي كند)


حركت اصلي: با زانوهاي خم بنشينيد، وسط كش را زير ساق پا كمي پايين تر از زانو قرار دهيد. كش را روي پا ضربدري كنيد و هر سر را در يك دست كنار پاها نگه داريد. با برخورد نوك انگشتان دست با پشت ران، نفس را بيرون دهيد و آرام آرام عقب برويد تا پشتتان كاملاً روي زمين قرار گيرد. زانوها را تا بالاي ران بلند كرده، به صورتي كه پايين پا به موازات زمين باشد. سر، گردن و شانه ها را بالا بياوريد و شكم را خوب تو بكشيد. با گرفتن سر كش در دست ها، دست ها را صاف به موازات زمين قرار دهيد. نفس را داخل بكشيد، دست ها را به سرعت پنج مرتبه بالا و پايين كنيد. نفس را بيرون دهيد و باز 5 مرتبه دست ها را بالا پايين كنيد. حركت را براي 10 تنفس انجام دهيد (100 پامپ يا بالا پايين كردن دست).


19_2

ساده تر كردن حركت: طي تمرين سر و شانه ها را روي زمين قرار دهيد.


18_1

دشوارتر كردن حركت: براي افزايش مقاومت، كش ها را نزديك تر به پا در دست گيريد



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۵:۲۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)