مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

10قدم تا لاغري

مي‌خواهيد لاغر شويد و مي‌دانيد كه بايد برويد سراغ حركات ايروبيك. اما بهترين فعاليت‌هايي كه موجب سوختن چربي مي‌‌شوند، كدامند؟ اين مقاله 10 فعاليت زير را پيشنهاد مي‌كند. امتحانش ضرر ندارد.

1. بالارفتن از پله يا دورتر پارك كردن ماشين
اين كار نبايد تنها حركت ورزشي شما باشد، اما نتايج آن قطعا مفيد خواهد بـود. به جاي استفاده از پله برقي يا آسانسور با پاي خود از پله بالا برويد. عادت كنيد اتومبيل خود را دورتر از محلي كه كار داريد پارك كنيد تا مجبور شويد بيشتر پياده‌روي نماييد. سعي كنيد بعد از خوردن غذا حداقل به مدت 15 دقيقه راه برويد.‌ اين عمل هر روز بر مقدار كالري سوخته شده مي‌افزايد.



2. قدم زدن
شما بايد سعي كنيد كـه پياده‌روي خود را به «پياده‌روي قدرتي» تبديل كنيد. براي سوزاندن واقعي كالري بايد ميزان فشار را در انجام فعاليت‌ها به مقدار قابل‌توجهي افزايش دهيد. ‌اين عمل را مي‌توان از طريق پياده‌روي در سربالايي و يا قدم زدن با سرعت‌هاي متفاوت در دوره‌هاي زماني معين انجام داد. ‌اين فعاليتي است كه در هر زماني از سال قابل انجام است، حتي زماني كه به مسافرت مي‌رويد. پس‌اين ورزشي براي تمام عمر است. اگر قدم‌هاي خود را سريع و تند برداريد مي‌توانيد ظرف نيم ساعت تا 180 كالري بسوزانيد.

3. كار با دمبل
ورزش وزنه برداري فقط ميزان محدودي كالري را مي‌سوزاند امـا هيچ چيزي بهتر از كار با وزنه موجب تقويت بافت‌هاي عضلاني بدن نمي‌شود و هيچ چيزي بهتر از عضلات قوي باعث سوختن كالري نمي‌شود. در واقـع تقريبا هر نيم كيلو عضله بين 50 تا 60 كالري در روز مي‌سوزاند. بنابراين در طول يك سال 5 كيلوگرم عضله جديد حداقل بين 25 تا 30 كيلوگرم از وزن كم مي‌كند!
از ميان ‌اين 10 ورزش موثر براي كاهش چربي، حداقل بايد يكي از آنها مورد علاقه شما باشد. سعي كنيد يك يا دو دوست كه مي‌توانند شما را در حفظ انگيزه ياري نمايند، پيدا كنيد.

4. استفاده از دستگاه ورزشي دوچرخه و دويدن درجا
دستگاه‌هاي دويدن درجا هنوز هم بسـيار مـتداول بوده و جديدتر از آن دوچرخه درجا نيز فوق‌العاده است. دوچرخه‌هاي درجا مي‌توانند به‌عنوان تمرين‌دهنده تمامي ‌اعضاي بدن مورد استفاده قرار گيرند. ‌اين ماشين‌ها براي دوندگاني كه مي‌خواهند از آسيب ديدن مفاصل خود جلوگيري كنند نيز مفيد هستند. با آنها مي‌توانيد ظرف نيم ساعت تا 300 كالري بسوزانيد.

5. صخره‌نوردي و قايق‌راني
دوست داريد در حين ورزش از بالا‌تنه‌اي تنومند نيز برخوردار گرديد؟ صخره‌نوردي و قايق‌راني راه‌حل اين مساله است. ‌اين دو فعاليت بـه بالاتنه‌اي قوي نياز داشته و كالري زيادي را مي‌سوزانند. يكي را انتخاب كرده و در هر نيم ساعت بين 300 تا 380 كالري از دست دهيد. براي ‌اين كار به تجهيزات مخصوص ‌اين دو ورزش نياز خواهيد داشت.

6. اسكي
اسكي يكي از ورزش‌هاي موثر براي سوزاندن كالري است. ‌اين ورزش بالاتنه و پايين‌تنه را تحت تاثير قرار داده و ضربان قلب را بالا مي‌برد. به طور متوسط نيم ساعت آن تا 330 كالري مي‌سوزاند.

7. كيك بوكسينگ (بوكس همراه با ضربات پا)
وقتي صحبت از ورزش‌هاي تقويت نفس مي‌شود، كيك بوكسينگ بـه‌صورت بارز مطرح مي‌شود. به عنوان يك مزيت مضاعف، بسياري از كلاس‌هاي ‌اين ورزش شامل تمرينات قدرتي و انعطاف‌پذيري نيز مي‌شوند. شما مي‌توانيد به ازاي هر جلسه، بسته به ميزان فشردگي تمرين، بين 300 تا 500 كالري بسوزانيد.

8. دوچرخه‌سواري
اين ورزش چه با دستگاه‌هاي ثابت خانگي و چه به وسيله دوچرخه‌هاي واقعي خارج از منزل، يك فعاليت تنفسي عالي است. كلاس‌هاي دوچرخه‌سواري ثابت امروزه بسيار متداول شده است؛ همانند ورزش‌هاي ديگر ‌اين ورزش نيز داراي تنوع زياد در ميزان فشار وارده بر بدن است كه ميزان سوختن كالري را به شدت تغيير مي‌دهد؛ با اين ورزش مي‌توانيد به ازاي هر نيم ساعت 200 تا 400 كالري بسوزانيد.

9. دويدن
دويدن تقريبا در هر محلي آسان است، تنها چيزي كه نياز داريد يك پياده‌رو و يك جفت كفش مناسب دو است. مي‌توانيد ميزان قابل توجهي كالري را از دست بدهيد. تقريبا 300 كالري يا بيشتر در هر نيم ساعت. حتي مي‌توانيد ‌اين مقدار را با ‌ايجاد وقفه و دويدن در مناطق سربالايي افزايش دهيد. براي‌ اين منظور بايد پاهايي قوي داشته باشيد. پرورش قدرتي اندام مهم‌ترين مساله براي پيشگيري از صدمات حاصل از ورزش دو است.

10. بلند كردن وزنه
اگر زمان تمرينات وزنه‌برداري به صورت صحيح انجام گيرد كوتاه خواهد بود بنابراين مقدار كالري سوخته شده كمتر است. اما احساس رضايت و سلامت به دليل آزاد شدن اندورفين ناشي از فعاليت سنگين، در نوع خود محرك‌هايي بسيار شگفت‌انگيز به شمار مي‌آيد. به علاوه بلند‌كردن وزنه پي‌ريزي خوبي براي انجام فعاليت‌هاي ديگر است.

منبع: fitness.com



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۴۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تاثير شغل بر پوست‌

آفتاب سوختگي در كشاورزان يكي از شايع ترين بيماري‌هاي شغلي است.
هيچ به اين مساله توجه كرده‌ايد كه برخي بيماري‌ها ومشكلات پوستي كه با آن دست به گريبانيد ممكن است ناشي از شغلتان باشد؟ طبق تحقيقاتيكه سال 1380 انجام شده،آمار حساسيت‌هاي پوستي يا درماتيت ناشي از شغل در كشور، 2/3 درصد بوده است. در اين مقاله سعي بر اين است كه شما را با شايعترين مشكلات ناشي از كار آشنا كنيم.

كدام ضايعه، كدام شغل؟
بيشتر ضايعات پوستي را دردست‌ها مي‌بينيم ولي گاهي به علت آلوده شدن لباس‌ها، ضايعات را مي‌توان روي قسمت‌هاي مختلف بدن مشاهده كرد.
ضايعاتي كه در صورت ايجاد مي‌شود، بيشتر از طريق دست به صورت منتقل شده‌اند و يا مواد به شكل گاز ، بخار، گردوغبار در هوا پراكنده و روي پوست صورت نشسته اند. گاهي تغييرات رنگي پوست را درتماس شغلي با بعضي مواد شميايي داريم و اين مساله در مورد افرادي كه در كارخانه‌ها با فلزات سنگين از قبيل نقره، جيوه و... سروكار دارند ممكن است به صورت لكه هاي تيره رنگ، در محل تماس پوستي ديده شود .
مواد شيميايي مي‌توانند به دو صورت تحريكي وآلرژيك باعث التهاب وحساسيت پوست شوند. البته غلظت ماده، نوع ماده و دفعات تماس با آن مواد، در ايجاد و تشديد ضايعات پوستي موثر است.

انواع مواد اسيدي، قليايي و فرآورده‌هاي نفتي و بنزيني و حلال‌هاي شميايي قادرند با حل كردن چربي بين سلولي پوست به زيرجلد نفوذكنند و باعث قرمزي وخارش شديد شوند و درموارد شديدتر به صورت ترشح و تاول هم ديده مي‌شوند.
يكي از عوارض تماس پوستي با مواد ، جوش‌هاي چركي است كه به آن اكنه شغلي مي گويند . در بعضي از شغل‌ها، آكنه ايجاد يا تشديد مي‌شود و اين اغلب در مشاغلي ديده مي شود كه باعث‌ ‌هيدراسيون لايه شاخي پوست مي‌شوند، از قبيل كار كردن با مواد روغني حيواني يا معدني، نفت‌ ‌و هيدروكربن‌هاي هالوژنه و تماس ماده‌ ‌شيميايي با‌ پوست ‌كه در صورت و اندام‌ها آكنه ايجاد مي‌كنند.
افرادي كه در محيط‌هاي گرم كار مي‌كنند نيز به دليل تعريق زياد، دچار تشديد آكنه مي‌شوند. از ديگر موادي كه مي‌توانند منجر به اين صدمه شوند مواد هالوژني (كلر، يد...)، گازوئيل، روغن موتور، آزبست و فرآورده‌هاي قطران هستند.
اين آكنه‌ها به شكل جوش‌هاي قرمز، چركي و يا زيرپوستي سرسياه وسرسفيد، در همان محل تماس پوستي با لباس‌هاي آغشته با مواد شيميايي، بروز مي‌كند كه حتي بعد از بهبودي نيز، جا زخم به جاي مي‌گذارند.


بيماري هاي شغلي ناشي از نور
مساله ديگر تماس با نور خورشيد است. كساني كه بنا به شغلشان وقت زيادي را در آفتاب صرف مي كنند بايد بدانند كه نور خورشيد تركيبي از چند نور مخرب‌ترين جزء آن اشعه ماورا بنفش است كه طول موج 280 -400 نانومتر دارد و با نفوذ به پوست باعث ايجاد صدماتي به سلول‌ها و رشته‌هاي ارتجاعي پوست مي‌شود.
كشاورزان، دامداران ، كارگران ساختماني و... جزء اين گروه هستند و بايد با كلاه و كرم‌هاي ضد آفتاب تا جائي كه مي‌توانند از پوست خود مراقبت كنند.
آفتاب سوختگي، مهم‌ترين عارضه زودرس اشعه ماوراء بنفش است كه مي‌تواند خفيف يا شديد باشد. در موارد شديد علائم عمومي مانند تب، لرز، بي‌قراري، سردردو خواب‌آلودگي وضعف نيز ممكن است در فرد ديده شود.
پوست‌هاي روشن و سفيد نسبت به عوارض ماوراء بنفش حساسيت بيشتري دارند.
عوارض ديررس تماس با نورخورشيد، در اثر تخريب تدريجي و مستمر الياف ارتجاعي پوست و سلول‌هاي پوستي است ونتيجه آن شلي و افتادگي پوست، چين وچروك ولكه‌هاي رنگي پوست است. بيشتر از 50 درصد تغييرات پوستي كه در افراد ديده مي‌شود مربوط به صدمات آفتاب است.
كشاورزان و دامداران كه بيشترين فعاليت خود را در مقابل نور خورشيد انجام مي‌دهند دچار چين وچروك هاي عميق پوستي در صورت و پشت گردن مي‌شوند.


كجا كار مي‌كنيد؟
در صورتي كه محيط كار گرما و رطوبت بالايي داشته باشد و يا نوع كار همراه با انجام فعاليت شديد بدني و عرق كردن زياد بدن باشد، در لايه سطحي پوست كه از نژاد ‌شاخي است، امكان صدمه خوردن وليچ افتادگي وجود دارد، بنابراين طبقه شاخي نمي‌تواند وظيفه محافظتي خود را خوب انجام دهد و لذا، عوارض وبيماري‌هاييرا به دنبال دارد. يكي از شناخته‌شده‌ترين عوارض گرما و رطوبت و تعريق، پديده عرق سوزي است كه اكثراٌ در چين‌هاي بدن مثل كشاله ران وزير بغل، به وجود مي‌آيد در اثر رطوبت و تورم لايه‌هاي سطحي پوست دهانه غدد عرق بسته مي‌شوند كه اين انسداد در اثر سائيدگي لباس تشديد مي‌شود.

 

بيماري‌هاي ميكروبي
گاهي عفونت‌هاي قارچي يا ميكروبي نيز به آنها اضافه مي‌شود و به همين دليل است كه در محيط‌هاي گرم و مرطوب، عفونت‌هاي پوستي، ميكروبي و ويروسي شيوع بيشتري دارد. گاهي مشاغل خاصي باعث ايجاد عفونت‌هاي نادر ومقاوم به درمان مي‌شود، مانند زخم‌هاي مزمن در دست ماهيگيران و ماهي فروشان كه حتي گاهي نياز به جراحي دارند.
همچنين گاهي در كف پاي ورزشكاران و كاركناني كه در استخر و سونا‌ كار مي‌كنند، زگيل‌هاي شديد ومتعد بروز مي‌كند و يا در دست قصاب‌ها كه مرتب دست‌هاي خيس و مرطوب دارند زگيل ايجاد مي‌شود.
آلودگي وسايل و لباس‌هاي كار، مي‌تواند باعث برگشت وتكرار ضايعات درمان شده گردد. در بعضي از مشاغل پوست در معرض خطر سوختگي قرار دارد. اسيدها، قلياها، سيمان، فنل، فسفر... موادي هستند كه مي‌توانند باعث سوختگي پوست و در صورت جذب پوستي، موجب مسموميت و نارسايي كبدي و كليوي شوند كه حتي گاهي براي كامل شدن درمان فرد نياز به جراحي پيدا مي‌كند. گاهي علائم سوختگي پس از چند ساعت شروع مي شود و ادامه تماس با مواد باعث صدمات بيشتري مي‌شود از جمله: قرمزي، التهاب، سوزش، خارش و سياه شدن بافت زيرين پوست و ايجاد زخم عميق در آن.


بانك پوست براي آتش نشان‌ها
بد نيست بدانيد ايتاليا اولين بانك پوست جهان را براي آتش‌نشانان، كارگران ذوب آهن و افرادي كه به خاطر شغل خود در معرض افزايش خطر سوختگي قرار دارند ايجاد كرده است. اين بانك قطعاتي از پوست كشت داده شده از فوليكول‌هاي موي اين كارگران را نگهداري مي كند تا در مواقع اورژانسي امكان دسترسي سريع به پوست پيوندي فراهم شود.

يكي از پژوهشگران واحد جراحي پلاستيك دانشگاه جنوآ اين بانك پوست را براي كساني كه به خاطر شغل خود در خطر سوختگي قرار دارند بسيار بااهميت توصيف كرد. در حال حاضر كساني كه دچار سوختگي مي‌شوند بايد چندين روز صبر كنند تا پوست پيوندي از بافت سالم بدن آنها تهيه شود.

طي اين مدت از پماد يا پوست موقتي كه از بافت هاي افراد متوفي يا حيوانات تهيه شده و در بانك‌هاي بافت معمولي نگهداري مي‌شود استفاده به عمل مي‌آيد. اما در نهايت بايد از پوست تهيه شده از سلول هاي بدن خود بيمار استفاده شود. اين چند روز براي بيشتر بيماران بسيار حياتي است. با ايجاد بانك پوست، پوست پيوندي آماده است و امكان نگهداري اين پوست تا چند سال وجود دارد.
اين بانك پوست تا اواخر ماه ژوئيه گشايش مي‌يابد. واحد جراحي پلاستيك درحال حاضر اقدام به جمع‌آوري نمونه‌هاي فوليكول موي آتش‌نشانان و امدادگران شهر جنوآ و كاركنان تاسيسات انرژي آمگا كرده است.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۴۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

كما چيست؟

كما حالتي از ناهشياري است كه طي آن فرد با دردناك‌ترين محرك‌هاي فيزيكي هم به هوش نيايد و به همان حالت تا مدتي پايدار بماند. كما، يك مريضي نيست، بلكه علامتي از يك مريضي يا واكنشي به يك حادثه است كه براي بدن فرد اتفاق افتاده است؛ مثل يك ضربه شديد و سخت به سر كه باعث ايجاد شوك عصبي و كما مي‌شود. اكثر كماهايي كه به اين دليل ايجاد مي‌شود، بيشتر از 4 هفته طول نمي‌كشد. بعضي از كساني كه به كما مي‌روند، پس از اين مدت به سمت زندگي نباتي پيش مي‌روند. زندگي نباتي يعني فرد نفس مي‌كشد، فشار خون نرمال دارد و حتي دستگاه گوارش آن‌ها درست كار مي‌كند، بدون آنكه بدن بيمار نسبت به اين كار‌ها آگاهي داشته باشد. زندگي نباتي ممكن است سال‌ها و حتي دهه هاي متمادي طول بكشد.

مهم‌ترين علامت مشخصه كما، ناتواني در هوشيار شدن است يعني خود فرد نمي تواند توسط محركها هوشياري‌اش را به‌دست آورد. البته علامتهاي ديگري هم وجود دارند كه از ميان آنها مي‌توان به نبود خود آگاهي، فقدان چرخه خواب و بيداري، نداشتن حركت هدفمند و نداشتن كنترل بر روي تنفس اشاره كرد.

چه عواملي باعث كما مي شوند؟
كما مي تواند به دلايل مختلفي روي دهد. بيشترين علت آن هم صدماتي است كه بر اثر ضربه و جراحت به سر صورت مي گيرد. اما مصرف زياد الكل(مسموميت الكلي)، ديابت، مورفين و خون‌ريزي زياد هم مي‌تواند فرد را به كما ببرد. در مواردي خونريزي يا تورم بافت مغزآن‌قدر شديد است كه حتما بايد به نوعي فشار را از روي مغز برداشت.

در حالت كما چه اتفاقي مي‌افتد؟
اعتقاد عمده اي كه در بين مردم وجود دارد، اين است كه شخص در خواب بسيار عميقي فرو رفته است. اين عقيده به طور كامل درست نيست. البته ممكن است در بعضي از موارد اين چنين باشد اما نه در همه موارد.
اين جا بدنيست بدانيد كه درجه‌هاي كما توسط هوشياري شخص بيمار نسبت به محركهاي خارجي، تعيين مي شود. در بسياري از مواردي كه اشخاص در حالت كما به سر مي‌برند، بيمار دريافت‌هايي از محيط نيز خواهد داشت و اين حالت با توجه به بهبودي شخص بيمار زياد تر هم مي شود. مثلا ممكن است، حركتهاي جزئي از خود بروز دهد يا نسبت به صداها يا محرك‌ها پاسخ دهد. در بعضي موارد نيز ممكن است شخص به كما رفته عكس العمل‌هاي شخص هوشيار را از خود بروز دهد. مثلا در بعضي بيمار‌ها بايد حتما اين مراقبت به عمل آيد كه او نتواند سرم يا لوله هاي ديگر متصل به خودش را از جا در بياورد كه در نهايت به مرگش منجر بشود. همه اين موارد باعث مي شود تا درجات كما در افراد متفاوت باشد.

بيرون آمدن از كما
حالتي كه شخص شروع به بيرون آمدن از حالت كما مي كند، هنگامي است كه او شروع به پاسخ دادن به محرك‌هاي خارجي مي‌كند. هرچند به‌دست آوردن كامل هوشياري، يعني دو مرحله واكنش نشان دادن و تشخيص فكر،بايد در او پديدار شود تا بشودگفت كه او از كما بيرون آمده است. زيرا وجود هر دوي اين موارد در هوشياري كامل، اجتناب ناپذير است. حتي در بعضي موارد پس از به هوش آمدن بيمار باز آموزي و به خاطر آوردن بسياري از چيزها از جمله حرف زدن و به خاطر آوردن خود شخص، ممكن است لازم باشد.

آمار
هر 10 دقيقه يك نفر بر اثر آسيب سر به حالت كما مي‌رود. بد نيست بدانيد آسيب‌هاي وارد به سر اولين علت به كما رفتن، مرگ و يا معلوليت افراد 1 تا 44 سال محسوب مي‌شود. بين 5 تا 10 درصد از كساني كه به كما مي روند، قادر به باز گردان حالت هوشياري خود نيستند و در نهايت به زندگي نباتي كه تنها علائم حيات در آنها وجود خواهد داشت، منجر مي‌شوند. بسياري از مردم فكر مي‌كنند كه اين حالت همچنان كما ناميده مي شود اما به اين حالت مرگ مغزي گفته مي‌شود.

تفاوتهاي مرگ مغزي و كما
وضعيت كما با مرگ مغزي بسيار متفاوت است به گونه اي كه فردي كه به كما رفته، مي‌تواند دوباره به زندگي عادي خود بازگردد؛ البته اين وضعيت را بايد متخصصان مغز و اعصاب تاييد كنند. به طوري كه اگر مغز هنوز زنده باشد، فرد دچار كما شده و احتمال برگشت آن حتي بعد از مدت طولاني و گذشت چندين سال هم وجود دارد. زيرا بيمار خودش به صورت طبيعي نفس مي كشد و فقط مغز براي مدتي هوشياري ندارد اما عمق مغز زنده است.
در مرگ مغزي، فرد به صورت طبيعي نفس نمي كشد و تنفس خود را از طريق دستگاه انجام مي دهد كه با قطع كردن دستگاه، مي ميرد بنابراين زنده ماندن نباتي فرد دچار مرگ مغزي، به دستگاه وابسته است چون تنفس وابسته به مغز است. اما قلب با مغز تفاوت دارد.
اگر مغز فردي بميرد، قلب فعاليت دارد، البته به شرطي كه اكسيژن از طريق دستگاه به فرد برسد و در صورت قطع دستگاه فردمي ميرد، اما بازهم با وجود دستگاه هم بازنمي توان مدت زيادي چنين افرادي را زنده نگه داشت. ...

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۴۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

آفت‌ دهان‌

آفت‌ دهان‌ عبارت‌ است‌ از زخم‌هاي‌ دردناكي‌ كه‌ در مخاط‌ دهان‌ به‌ وچود مي‌آيند. آفت‌ دهان‌ سرطاني‌ نيست‌. آفت‌ دهان‌ ممكن‌ است‌ با عفونت‌ هرپسي‌ (ناشي‌ از ويروس‌ تب‌خال‌) اشتباه‌ گرفته‌ شود. اين‌ نوع‌ زخم‌ مي‌تواند در هر دو جنس‌ رخ‌ دهد، اما در زنان‌ شايع‌تر است‌.    علايم‌ شايع‌ زخم‌ در دهان‌ با خصوصيات‌ زير:
كوچك‌، بسيار دردناك‌، و كم‌ عمق‌ هستند و توسط‌ يك‌ غشاي‌ خاكستري‌ پوشيده‌ شده‌اند. حاشيه‌ آنها توسط‌ يك‌ هاله‌ قرمز پررنگ‌ احاطه‌ شده‌ است‌.
اين‌ زخم‌ها مي‌توانند روي‌ لب‌ها، لثه‌ها، داخل‌ گونه‌ها، زبان‌، كام‌ و گلو ظاهر شوند. به‌ هنگام‌ حمله‌ آفت‌ معمولاً 3-2 زخم‌ به‌ وجود مي‌آيند، اما ظهور يك‌ باره‌ 15-10 زخم‌ با هم‌ ديگر خيلي‌ بعيد نيست‌.
زخم‌ها ممكن‌ است‌ در 3-2 روز اول‌ بسيار دردناك‌ باشند به‌ نحوي‌ كه‌ فرد موقع‌ خوردن‌ يا صحبت‌ كردن‌ دچار ناراحتي‌ مي‌شوند.
گاهي‌ قبل‌ از بروز زخم‌، براي‌ 24 ساعت‌ احساس‌ مورمور يا سوزش‌ وجود دارد.     علل‌ علت‌ دقيق‌ آن‌ ناشناخته‌ است‌ اما علل‌ زير محتمل‌تر به‌ نظر مي‌رسند:
استرس‌ عاطفي‌ يا جسماني‌، اضطراب‌، يا ناراحتي‌ و عصبي‌ بودن‌ پيش‌ از عادت‌ ماهانه‌
آسيب‌ به‌ مخاط‌ دهان‌ در اثر خشن‌ بودن‌ دندان‌هاي‌ مصنوعي‌، غذاي‌ داغ‌، مسواك‌ زدن‌، يا كار دندانپزشكي‌
آزردگي‌ و تحريك‌ ناشي‌ از غذاهايي‌ مثل‌ شكلات‌، غذاهاي‌ ترش‌ و اسيدي‌ (سركه‌، غذاهاي‌ دودي‌)، آجيل‌ها يا چيس‌هاي‌ نمك‌ زده‌ شده‌
عفونت‌هاي‌ ويروسي‌     عوامل‌ افزايش‌ دهنده‌ خطر كار دندانپزشكي‌ اخير.     پيشگيري‌ دندان‌هاي‌ خود را روزانه‌ حداقل‌ دوبار مسواك‌ بزنيد و مرتباً از نخ‌ دندان‌ استفاده‌ كنيد تا تميزي‌ و سلامتي‌ دهان‌ و دندان‌ها حفظ‌ شود.
حتي‌المقدور سعي‌ كنيد استرس‌ نداشته‌ باشيد.
از تماس‌ نزديك‌ با افراد دچار عفونت‌ خودداري‌ كنيد.
دقت‌ كنيد كه‌ آفت‌، بيشتر بعد از خوردن‌ چه‌ نوع‌ غذايي‌ رخ‌ مي‌دهد. از خوردن‌ غذاهايي‌ كه‌ به‌ نظر باعث‌ آغاز حمله‌ مي‌شوند خودداري‌ كنيد.    عواقب‌ مورد انتظار اكثر زخم‌هاي‌ آفتي‌ بدون‌ برجاي‌ گذاشتن‌ جوشگاه‌ در عرض‌ 2 هفته‌ خوب‌ مي‌شوند. حملات‌ مكرر آفت‌ شايع‌ هستند. آفت‌ ممكن‌ است‌ به‌ صورت‌ يك‌ زخم‌ حداكثر 3-2 بار در سال‌ تا بروز بدون‌ وقفه‌ چندين‌ زخم‌ در سال‌ رخ‌ دهد.    عوارض‌ احتمالي‌ در موارد شديد كه‌ خوردن‌ و آشاميدن‌ سخت‌ مي‌شود امكان‌ دارد بدن‌ كم‌ آب‌ شود.     درمان‌     اصول‌ كلي‌ امكان‌ دارد توصيه‌ به‌ كشت‌ زخم‌ شود تا بتوان‌ آفت‌ را از زخم‌ هرپسي‌ افتراق‌ داد، يا احياناً اگر عفونت‌ باكتريايي‌ ثانويه‌ وجود داشته‌ باشد آن‌ را تشخيص‌ داد.
دهان‌ را روزانه‌ 3 بار يا بيشتر با محلول‌ نمك‌ (نصف‌ قاشق‌ چايخوري‌ نمك‌ در حدود يك‌ ليوان‌ آب‌ حل‌ شود) شستشو دهيد، البته‌ به‌ شرط‌ اين‌ كه‌ خيلي‌ دردناك‌ نباشد.
زخم‌ها را مرتباً با كمك‌ گوش‌ پاك‌ كن‌ يا چيزي‌ شبيه‌ آن‌ كه‌ آغشته‌ به‌ پراكسيدهيدروژن‌ 2% باشد پاك‌ كنيد.
اگر آفت‌ در اثر خشن‌ بودن‌ دندان‌، بريس‌ يا دندان‌ مصنوعي‌ ايجاد شده‌ باشد، به‌ دندانپزشك‌ مراجعه‌ كنيد. تا زماني‌ كه‌ اين‌ نوع‌ مشكلات‌ برطرف‌ نشود آفت‌ دهان‌ خوب‌ نمي‌شود.     داروها بي‌حس‌كننده‌هاي‌ موضعي‌ براي‌ تخفيف‌ درد
خمير حاوي‌ يك‌ مشتق‌ استروييد به‌ همراه‌ تريامسينولون‌ استونايد. اگر به‌ محض‌ شروع‌ زخم‌ ماليده‌ شود، مي‌تواند از بروز درد جلوگيري‌ كند.
دارويي‌ كه‌ براي‌ حمله‌ قبلي‌ آفت‌ تجويز شده‌ است‌ را نگاه‌ داريد. در صورت‌ بروز مجدد آفت‌، بلافاصله‌ آن‌ را مصرف‌ كنيد. درمان‌ هر چقدر زودتر آغاز شود، آفت‌ خفيف‌تر خواهد بود.    فعاليت‌ محدوديتي‌ براي‌ آن‌ وجود ندارد.     رژيم‌ غذايي‌ محدوديتي‌ براي‌ آن‌ وجود ندارد، مگر پرهيز از غذاهايي‌ كه‌ آفت‌ را بدتر مي‌كنند. به‌ هنگام‌ بهبود آفت‌، هر چقدر مي‌توانيد مايعات‌ زيادتر بنوشيد و يك‌ رژيم‌ غذايي‌ متعادل‌ داشته‌ باشيد.
براي‌ كم‌ كردن‌ درد، مايعات‌ را با ني‌ بنوشيد. مواد غذايي‌ كه‌ كمتر باعث‌ درد مي‌شوند عبارتند از: شير، ژلاتين‌ مايع‌، ماست‌ و بستني‌.     در اين‌ شرايط‌ به‌ پزشك‌ خود مراجعه‌ نماييد اگر درجه‌ حرارت‌ بدن‌ به‌ 9/38 درجه‌ سانتيگراد يا بالاتر برسد.
- اگر علي‌رغم‌ درمان‌، آفت‌ در عرض‌ 3 روز رو به‌ بهبود نگذارد.
- اگر درد غير قابل‌ تحمل‌ باشد و با درمان‌ تخفيف‌ نيابد.
- اگر كودكي‌ كه‌ دهانش‌ آفت‌ مي‌زند وزن‌ كم‌ كند....

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۴۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

استفاده از نخ دندان

حدود پنجاه سانتيمتر از نخ دندان را جدا كرده و دو انتهاي آن را دور انگشتان مياني خود بپيچيد. نخ را با انگشت شست خود به آرامي و به دقت بين دندانهاي بالايي و زير شيار لثه وارد كنيد. از تماس ناگهاني نخ دندان با لثه خودداري كنيد. نخ را به دو طرف دندان خم كنيد و با حركت بالا و پايين پلاكهاي ميكروبي مضر را برداريد. به خاطر داشته باشيد كه هر دندان را بطور جداگانه و كامل تميز كنيد. نخ دندان را با انگشت سبابه به آرامي از بين دندانهاي پاييني رد كنيد. دوباره آنرا به دو طرف دندان خم كنيد و همان حركت را انجام دهيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۴۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

خاموش كردن رايانه در زمان معين

خوب امروز ميخوام يكي از امكانات ويندوز رو براي شما بيان كنم اينكه بتوانيد در هر ساعتي از شبانه روز سيستم خود را به طور خودكار خاموش كنيد حتي در بدترين شرايط

به دكمه استارت مراجعه كنيد سپس روي منوي run كليك كنيد

و دستور زير را بنويسيد

shutdown -s -t 3600

با دستور بالا سيستم شما پس از يك ساعت خاموش ميشود كه زمان را خودتان ميتوانيد به دلخواه بر حسب ثانيه تغيير دهيد

و براي غير فعال كردن اين ريز برنامه در منوي run دستور زير را بنويسيد

shutdown -a



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۴۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

انتقال تلفنdivert

ميخواهيد منزل را ترك كنيد ولي منتظر يك تماس مهم هستيد

شما ميتوانيد با كد زير خط تلفن ثابت خود را به تلفن ثابت ديگري انتقال دهيد

*21*12345678#

به جاي ۱۲۳۴۵۶۷۸ شماره تلفن مقصد را وارد كنيد

براي غير فعال كردن نيز بايد كد زير را وارد كنيد

#21#



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۴۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

اشعه مادون قرمز

كشف هرسل اولن گام در ايجاد پديده‌اي كه ما آن را طيف الكترومغناطيسي ميناميم. نور مرئي و پرتوهاي مادون قرمز دو نمونه اشكال فراواني از انرژي هستند كه توسط تمام اجسام موجود در زمين و اجرام آسماني تابانده ميشوند. مادون قرمز در طيف الكترومغناطيسي داراي محدوده طول موجي بين ۰.۷۸ تا ۱۰۰۰ ميكرو متر است. تنها با مطالعه اين تشعشعات است كه ميتوانيم اجرام آسماني را تشخيص و تميز دهيم و تصويري كامل از چگونگي ايجاد جهان و تغييرات آن بدست آوريم. در سال ۱۸۰۰ سر ويليام هرشل يك نمونه نامرئي از تشعشعات را كشف كرد كه اين نمونه دقيقا زير بخش قرمز طيف مرئي قرار داشت. او اين شكل از تشعشعات را مادون قرمز ناميد.
● سير تحولي و رشد
Greathouse و همكارانش طي مطالعه‌اي تاثير ليزر مادون قرمز را به انتقال عصبي ، عصب راديال بررسي كردند. زمان تاخير ، دامنه پتانسيل عمل و دما ، متغيرهاي مورد آزمايش مشاهده نشد.Lynn Snyder و همكارانش اثر ليزر كم توان هليوم - نئون را بر زمان تاخير شاخه حسي عصب راديال در دو گروه ليزر و پلاسبو بررسي نمودند و مشاهده كردند كه در گروه ليزر ، افزايش معني دارا در زمان تاخير حسي پس از بكارگيري ليزر ايجاد گرديده است.
Bas Ford و همكارانش طي مطالعه‌اي اثر ليزر كم توان هليوم - نئون را بر شاخه حسي اعصاب راديال و مدين بررسي كردند. هيچ اختلاف معني داري در دامنه پتانسيل عمل ، زمان تاخير و دما ساعد بعد از بكارگيري ليزر مشاهده نشد.Baxter و همكارانش افزايش معني دار در زمان تاخير عصب مدين بعد از بكارگيري ليزر گرارش كردند. Low و همكارانش كاهش دما را به دنبال تابش ليزر كم توان مادون قرمز ديدند.
● نتايج اشعه مادون قرمز
گرمايي كه ما از خورشيد يا از يك محيط گرم احساس ميكنيم، همان تشعشعات مادون قرمز يا به عبارتي انرژي گرمايي است. حتي اجسامي ‌كه فكر ميكنيم خيلي سرد هستند، نيز از خود انرژي گرمايي منتشر ميسازند (يخ و بدن انسان). سنجش و ارزيابي انرژي مادون قرمز ساطع شده از اجرام نجومي ‌به علت اينكه بيشترين جذب را در اتمسفر زمين دارند مشكل است. بنابراين بيشتر ستاره شناسان براي مطالعه انتشار گرما از اين اجرام از تلسكوپهاي فضايي استفاده ميكنند.
● مادون قرمز در نجوم
تلسكوپها و آشكارسازهايي كه توسط ستاره شناسان مورد استفاده قرار ميگيرند نيز از خودشان انرژي گرمايي منتشر ميسازند. بنابراين براي به حداقل رساندن اين تاثيرات نامطلوب و براي اينكه بتوان حتي تشعشعات ضعيف آسماني را هم آشكار ساخت، اخترشناسان معمولا تلسكوپها و تجهيزات خود را به درجه حرارتي نزديك به ۴۵۰?F ، يعني درجه حرارتي حدود صفر مطلق ، ميرسانند. مثلا در يك ناحيه پرستاره ، نقاطي كه توسط نور مرئي قابل رويت نيستند، با استفاده از تشعشعات مادون قرمز بخوبي نشان داده ميشود. همچنين مادون قرمز ميتواند چند كانون داغ و متراكم را همره با ابرهايي از گاز و غبار نشان دهد. اين كانونها شامل مناطق پرستاره‌اي هستند كه در واقع ميتوان آنها را محل تولد ستاره‌اي جديد دانست. با وجود اين ابرها ، رويت ستاره‌هاي جديد با استفاده از نور مرئي به سختي امكانپذير است.
اما انتشار گرما باعث آشكار شدن آنها در تصاوير مادون قرمز ميشود. اختر شناسان با استفاده از طول موجهاي بلند مادون قرمز ميتوانند به مطالعه توزيع غبار در مراكزي كه محل شكل گيري ستاره‌ها هستند، بپردازند. با استفاده از طول موجهاي كوتاه ميتوان شكافي در ميان گازها و غبارهاي تيره و تاريك ايجاد كرد تا بتوان نحوه شكل گيري ستاره‌هاي جديد را مورد مطالعه قرار داد. فضاي بين ستاره‌اي در كهكشان راه شيري ما نيز از توده‌هاي عظيم گاز و غبار تشكيل شده است. اين فضاهاي بين ستاره‌اي يا از انفجارهاي شديد نواخترها ناشي شده‌اند و يا از متلاشي شدن تدريجي لايه‌هاي خارجي ستاره‌هايي جديد از آن شكل ميگيرند. ابرهاي بين ستاره‌اي كه حاوي گاز و غبار هستند، در طول موجهاي بلند مادون قرمز خيلي بهتر آشكار ميشوند (۱۰۰ برابر بيشتر از نور مرئي).
اخترشناسان براي ديدن ستاره‌هاي جديد كه توسط اين ابرها احاطه شده‌اند، معمولا از طول موجهاي كوتاه مادون قرمز براي نفوذ در ابرهاي تاريك استفاده ميكنند. اخترشناسان با استفاده از اطلاعات بدست آمده از ماهوارهاي نجومي ‌مجهز به مادون قرمز صفحات ديسك مانندي از غبار را كشف كردند كه اطراف ستاره‌ها را احاطه كرده‌اند. اين صفحات احتمالا حاوي مواد خامي ‌هستند كه تشكيل دهنده منظومه‌هاي شمسي هستند. وجود آنها خود گوياي اين است كه سياره‌ها در حال گردش حول ستاره‌ها هستند.
● مادون قرمز در پزشكي
اگر نگاه دقيق و علمي ‌به يك طيف الكترومغناطيسي بيندازيم، ميبينيم كه از يك طرف طيف تا سوي ديگر آن ، انواع تشعشعات و پرتوها بر اساس طول موج و فركانس‌هاي مختلف قرار دارند، از آن جمله ميتوان به تشعشعات گاما ، اشعه ايكس ، ماوراي بنفش ، نور مرئي ، مادون قرمز و امواج راديويي اشاره كرد. هر كدام از اين پرتوها و تشعشعات همگام با پيشرفت بشر ، به نوبه خود چالش‌هايي را در زمينه‌هاي علمي ‌پديد آورده‌اند كه در اينجا علاوه بر كاربرد مادون قرمز در شاخه ستاره شناسي ، اشاره‌اي به كارآيي چشمگيري اين پرتو در رشته پزشكي خواهيم داشت.
● كاربرد درماني مادون قرمز
بكار بردن گرما يكي از متداولترين روشهاي درمان فيزيكي است. از موارد استعمال درماني مادون قرمز موارد زير را ميتوان ذكر كرد.
▪ تسكين درد
با وجود حرارت ملايم ، كاهش درد به احتمال زياد بواسطه اثر تسكيني بر روي پايانه‌هاي عصبي ، حسي ، سطحي است. همچنين به علت بالا رفتن جريان خون و متعاقب آن متفرق ساختن متابوليتها و مواد دردزاي تجمع در بافتها ، درد كاهش مييابد.
▪ استراحت ماهيچه
تابش اين اشعه راه مناسبي براي درمان اسپاسم و دستيابي به استراحت عضلاني ميباشد.
▪ افزايش خون رساني
در درمان زخمهاي سطحي و عفونتهاي پوستي ، براي اينكه فرآيند ترميم به خوبي انجام گيرد، بايد به مقدار كافي خون به ناحيه مورد نظر برسد و در صورت وجود عفونت نيز افزايش گردش خون سبب افزايش تعداد گلبولهاي سفيد و كمك به نابودي باكتريها ميكند. از اين پرتو ميتوان براي درمان مفصل آرتوريتي و ضايعات التهابي نيز استفاده كرد.
● كاربرد تشخيصي مادون قرمز
از مهمترين كابردهاي تشخيصي آن ميتوان توموگرافي را نام برد. اصطلاح ترموگرافي به عمل ثبت و تفسير تغييراتي كه در درجه حرارت سطح پوست بدن رخ ميدهد، اطلاق ميشود. تصوير حاصل از اين روش كه توموگرام ناميده ميشود، بخش الگوي حرارتي سطح بدن را نشان ميدهد. در توموگرافي ، آشكار ساز ، تشعشع حرارتي دريافت شده توسط دوربين را به يك سيگنال الكترونيكي تبديل ميكند و سپس آن را علاوه بر تقويت بيشتر ، پردازش ميكند تا اينكه يك صفحه كاتوديك مثل مونيتور تلويزيون آشكار شود.
تصاوير بدست آمده به صورت سايه‌هاي خاكستري رنگ ميباشند، بدين معني كه سطوح سردتر به صورت سايه‌هاي خاكستري روشن ديده ميشوند و در نوع رنگي آن نيز نواحي گرم ، رنگ قرمز و نواحي سرد ، رنگ روشن خواهند داشت. درجه حرارت پوست بدن در نتيجه فرآيندهاي فيزيكي ، فيزيولوژيك طبيعي يا بيماري تغيير ميكند. از اين خاصيت تغيير گرمايي در عضوي خاص يا در سطح بدن براي آشكارسازي يك بيماري استفاده ميشود كه مهمترين آنها به قرار زير است.
- بيماري پستان : وسيع ترين جنبه كاربردي توموگرافي در آشكار سازي سرطانهاي پستاني است.
زيرا روشي كاملا مطمئن و بدون آزار است.
از پرتوهاي يونيزان استفاده نميشود.
روشي كاملا سريع ، راحت و ارزان است.
به دليل بي ضرر بودن از قابليت تكراري بسيار زيادي برخوردار است.
● كاربرد ترموگرافي در مامائي
چون جفت از فعاليت بيولوژيكي زيادي برخوردار است. درجه حرارت حاصله در اين محل بطور قابل ملاحظه‌اي از بافتهاي اطراف بيشتر است. پس ميتوان از توموگرافي براي تعيين محل جفت استفاده كرد.
● ضررهاي مادون قرمز
از طرف ديگر خطرهايي نيز در استفاده از مادون قرمز وجود دارد كه ميتوان به سوختگي الكتريكي (در اثر اتصال بدن به مدارات الكتريكي دستگاه) سر درد ، توليد ضعيف در بيمار و آسيب به چشمها در اثر تابش مستقيم پرتو اشاره كرد.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۴۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

اسرار موفقيت در زندگي

عمر شما از زماني شروع مي شود كه اختيار سرنوشت خويش را در دست مي گيريد.

آفتاب به گياهي حرارت مي دهد كه سر از خاك بيرون آورده باشد.

تنها راهي كه به شكست مي انجامد، تلاش نكردن است.

دشوارترين قدم، همان قدم اول است.

اميد، درماني است كه شفا نمي دهد، ولي كمك مي كند تا درد را تحمل كنيم.

بجاي آنكه به تاريكي لعنت فرستيد، يك شمع روشن كنيد.

آنچه شما درباره خود فكر مي كنيد، بسيار مهمتر از انديشه هايي است
كه ديگران درباره شما دارند.

همواره بياد داشته باشيد آخرين كليد باقيمانده، شايد بازگشاينده قفل در باشد.

براي كسي كه آهسته و پيوسته مي رود، هيچ راهي دور نيست.

وقتي زندگي چيز زيادي به شما نمي دهد، بخاطر اين است
كه شما چيز زيادي از آن نخواسته ايد.

در انديشه آنچه كرده اي مباش، در انديشه آنچه نكرده اي باش.

امروز، اولين روز از بقية عمر شماست.

آنچه جذاب است سهولت نيست، دشواري هم نيست، بلكه دشواري رسيدن به سهولت است.

وقتي توبيخ را با تمجيد پايان مي دهيد، افراد درباره رفتار و عملكرد خود فكر مي كنند،
نه رفتار و عملكرد شما.

سخت كوشي هرگز كسي را نكشته است، نگراني از آن است كه انسان را از بين مي برد.

اگر همان كاري را انجام دهيد كه هميشه انجام مي داديد،
همان نتيجه اي را مي گيريد كه هميشه مي گرفتيد.

ما زمان را تلف نمي كنيم، زمان است كه ما را تلف مي كند.

افراد موفق كارهاي متفاوت انجام نمي دهند، بلكه كارها را بگونه اي متفاوت انجام مي دهند.

پيش از آنكه پاسخي بدهي با يك نفر مشورت كن
ولي پيش از آنكه تصميم بگيري با چند نفر مشاوره اي داشته باش.

كار بزرگ وجود ندارد، به شرطي كه آن را به كارهاي كوچكتر تقسيم كنيم.

كارتان را آغاز كنيد، توانايي انجامش بدنبال مي آيد.

انسان همان مي شود كه اغلب به آن فكر مي كند.

آنكه مي تواند نسبت به نيكي ديگران ناسپاس باشد، از دروغ گفتن باك ندارد.

هركس، آنچه را كه دلش خواست بگويد، آنچه را كه دلش نمي خواهد مي شنود.

اگر هر روز راهت را عوض كني، هرگز به مقصد اصلي نخواهي رسيد.

كساني كه نمي توانند فرصت كافي براي تفريح بيابند،
دير يا زود وقت خود را صرف معالجه مي كنند.

صاحب اراده، فقط پيش مرگ زانو مي زند، و آن هم در تمام عمر، بيش از يك مرتبه نيست.

وقتي شخصي گمان كرد كه ديگر احتياجي به پيشرفت ندارد، بايد تابوت خود را آماده كند.

كساني كه در انتظار زمان نشسته اند، آنرا از دست خواهند داد.

كسي كه در آفتاب زحمت كشيده، حق دارد در سايه استراحت كند.

بهتر است دوباره سئوال كني، تا اينكه يكبار راه را اشتباه بروي.

هرگاه مشكلي را مطرح مي كنيد، براي رفع آن هم راه حلي پيشنهاد كنيد.

كيفيت جامع يعني درست انجام دادن همه كارها در همان بار اول.

آنقدر شكست خوردن را تجربه كنيد تا راه شكست دادن را بياموزيد.

اگر خود را براي آينده آماده نسازيد، بزودي متوجه خواهيد شد كه متعلق به گذشته هستيد.

خانه ات را براي ترساندن موش، آتش مزن.

خودتان را به زحمت نيندازيد كه از معاصران يا پيشينيان بهتر گرديد،
سعي كنيد از خودتان بهتر شويد.

اينجا، كار تمام نشده است، حتي آغاز پايان هم نيست، اما شايد پايان آغاز باشد.

خداوند به هر پرنده‌اي دانه‌اي مي‌دهد، ولي آن را داخل لانه‌اش نمي‌اندازد.

تنها راهي كه به شكست مي‌انجامد، تلاش نكردن است.

درباره درخت، بر اساس ميوه‌اش قضاوت كنيد، نه بر اساس برگهايش.

از لجاجت بپرهيزيد كه آغازش جهل و پايانش پشيماني است.

انسان هيچ وقت بيشتر از آن موقع خود را گول نمي‌زند كه خيال مي‌كند
ديگران را فريب داده است.

كسي كه دوبار از روي يك سنگ بلغزد، شايسته است كه هر دو پايش بشكند.

هركه با بدان نشيند، اگر طبيعت ايشان را هم نگيرد، به طريقت ايشان متهم گردد.

كسي كه به اميد شانس نشسته باشد، سالها قبل مرده است.

اگر جلوي اشتباهات خود را نگيريد، آنها جلوي شما را خواهند گرفت.

اينكه ما گمان مي‌كنيم بعضي چيزها محال است، بيشتر براي آن است
كه براي خود عذري آورده باشيم.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۴۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

نوشتن‌ مقاله‌ را چگونه‌ آغاز كنيد ؟

طرح‌ كلي‌
براي‌ خوب‌ نوشتن‌ در ابتدا بايد يك‌ طرح‌ كلي‌ داشته‌ باشيد. نوشته‌ هاي‌ جالب‌، رسا و موثر، داراي‌ سيستم‌و نظم‌ مي‌ باشند كه‌ در آنها لغات‌ درجاي‌ مناسب‌ خود بطور صحيح‌ و منطقي‌ مرتب‌ شده‌ اند .
اما قبل‌ از اينكه‌ بتوانيد شروع‌ به‌ نوشتن‌ كنيد بايد چيزي‌ براي‌ گفتن‌ ويا به‌ عبارت‌ دقيق‌ تر پيغامي‌ براي‌توصيف‌ كردن‌ داشته‌ باشيد .
بدون‌ سعي‌ و تلاش‌ و چند يار تمرين نمي‌ توانيد يك‌ مقاله‌ را از آغاز تا انتها بنويسيد مگر اينكه‌ در اين‌ زمينه‌خيلي‌ با تجربه‌ باشيد. تكنيك‌ اصلي‌ در تحقيقات‌، طراحي‌ يك‌ طرح‌ دقيق‌ براي‌ توصيف‌ واضح‌ و روشن‌ مشكل‌است‌. در اينجا مشكل‌ شما نوشتن‌ يك‌ مقاله‌ تحقيقي‌ مي‌باشد ساختار مقاله‌ به‌ موضوع‌ مطرح‌ شده‌ در آن‌بستگي‌ دارد. هدف‌ مقاله‌ و همه‌ گيري‌ آن‌ نيز مهم‌ است‌ .

نوشتن‌ مقاله‌ وقتي‌ كار مشكلي‌ است‌ كه‌ چيزي‌ كافي‌ براي‌ گفتن‌ نداشته‌ باشيد و در اين‌ صورت‌ اگر هم‌ بخواهيدبنويسيد در وسط‌ راه‌ مي‌ بريد و نوشتن‌ را رها مي‌ نمائيد زيرا نوشتن‌ مقاله‌ كار مشكلي‌ است‌ .
اما اگر مطمئنيد كه‌ چيزي‌ براي‌ گفتن‌ و عرضه‌ داريد مطلب‌ فوق‌ صحت‌ ندارد و مي‌ توانيد با استفاده‌ ازبعضي‌ از اصول‌ ساده‌ اي‌ كه‌ در اينجا توصيف‌ شده‌اند و در نوشتن‌ مقاله‌ به‌ شما كمك‌ مي‌ نمايند، نوشتن‌ مقاله‌اي‌ را آغاز كرده‌ و به‌ آساني‌ به‌ پايان‌ برسانيد .
براي‌ شروع‌ خود را متقاعد كنيد كه‌ بايد مقاله‌ اي‌ بنويسيد يعني‌ مقاله‌ اي‌ براي‌ نوشتن‌ داريد بعد از اين‌ بايدراجع‌ به‌ مخاطبانتان‌ يعني‌ كساني‌ كه‌ مقاله‌اتان‌ را مي‌ خوانند فكر كنيد و از خود بپرسيد « براي‌ چه‌ مي‌ خواهيدمقاله‌ بنويسيد؟ »
افراد مقالات‌ را چگونه‌ مي‌ خوانند :

تعداد بسيار كمي‌ از مقالات‌ از اول‌ تا آخر خوانده‌ مي‌ شوند بيشتر افراد مجلات‌ را در حاليكه‌ در كتابخانه‌نشسته‌اند، مطالعه‌ مي‌ نمايند. آنها گوشه‌ مجله‌ را علامت‌ زده‌ ، به‌ فهرست‌ محتويات‌ ( عنوان‌ مقالات‌ ) نگاه‌ مي‌كنند و عنوانهاي‌ مورد علاقه‌ اشان‌ را انتخاب‌ كرده‌ ، به‌ صفحات‌ مربوطه‌ رجوع‌ مي‌ نمايند ، ابتدا به‌ چكيدة‌ كار وسپس‌ ممكن‌ است‌ به‌ اشكال‌ و بعد به‌ جداول‌ و آنگاه‌ به‌ صفحات‌ باقي‌ مانده‌ نگاه‌ نمايند دو دسته‌ خواننده‌ درمورد مقاله‌ شما و كلاً همه‌ مقالات‌ وجود دارند . يكي‌ گروهي‌ كه‌ در حوزه‌ و ميدان‌ تحقيقي‌ شما تخصص‌دارند و مي‌ خواهند تمام‌ اطلاعات‌ حاصل‌ از مقاله‌ شما را بدانند و گروه‌ ديگر افرادي‌ كه‌ اكثراً بطور اتفاقي‌مقاله‌اتان‌ را مي‌ خوانند و فقط‌ به‌ نتايج‌ حاصله‌ از كارتان‌ به‌ عنوان‌ زمينه‌اي‌ جهت‌ كار تحقيقي‌ خود علاقه‌ دارند .
امروزه‌ مقدار زيادي‌ از اطلاعات‌ در دنيا بصورت‌ عنوان‌ و چكيده‌ انتقال‌ مي‌ يابد و مراكز زيادي‌ وجود دارندكه‌ چكيده‌ مقالاتي‌ را كه‌ مربوط‌ به‌ يك‌ موضوع‌ خاص‌ است‌ را چاپ‌ مي‌ نمايند
لازم‌ است‌ به‌ مقاله‌اتان‌ بدقّت‌نگاه‌ كرده‌ و با توجه‌ به‌ نكات‌ زير آنرا بنويسيد .
عنوان‌ مقاله‌ : خوانندگان‌ متخصص‌ در اين‌ رشته‌ را جذب‌ نموده‌ و خوانندگان‌ اتفاقي‌ را علاقه‌ مند مي‌ نمايد.
چكيده‌ : خوانندگان‌ متخصص‌ را تشويق‌ مي‌ كند تا مقاله‌ را بخوانند و خوانندگان‌ اتفاقي‌ را با دادن‌ اطلاعات‌مشخصي‌ راضي‌ و مجاب‌ مي‌ نمايد .
اشكال‌ و جداول‌ :نتايج‌ كار را براي‌ كساني‌ كه‌ مقاله‌ را ورانداز مي‌ نمايند خلاصه‌ مي‌ كند .
نتايج‌ حاصله‌ : جزئيات‌ بيشتري‌ مي‌ دهد .
بخش‌ بحث‌ مقاله‌ : به‌ نتايج‌ حاصله‌ معني‌ مي‌ بخشد .
ساير قسمت‌ هاي‌ مقاله‌ : براي‌ كسب‌ اطلاعات‌ بيشتر خوانده‌ مي‌ شود .
منابع‌ مورد استفاده‌ را بياد داشته‌ باشيد
بازنگري‌ و كنترل‌ مطالب‌ مورد استفاده‌:
اولين‌ نسخه‌ مقاله‌اتان‌ را بنويسيد .
توجه‌ به‌ محتوي‌ علمي‌ مقاله‌ :
تصحيح‌ و بازنگري‌ اولين‌ دست‌ نوشتة‌
هنگاميكه‌ آنچه‌ را كه‌ نوشته‌ايد مطالعه‌ مي‌ نمائيد از خودتان‌ سوالاتي‌ نظير سوالات‌ زير رابپرسيد :
ــ آيا تمام‌ قسمت‌ هاي‌ مقاله‌ بدرستي‌ توصيف‌ شده‌ اند ؟
ــ آيا به‌ تغييراتي‌ كلي‌ و اساسي‌ نياز است‌ ؟
ــ آيا سير و آهنگ‌ مقاله‌ يا نوشته‌، منطقي‌ است‌ ؟
ــ آيا نحوة‌ بيان‌، رسا و كافي‌ است‌ ؟
ــ آيا تمام‌ متن‌ نوشته‌ شده‌ لازم‌ است‌؟
ــ آيا نمي‌ توان‌ هيچ‌ يك‌ از شكلها و يا جداول‌ را حذف‌ و يا درهم‌ ادغام‌ نمود ؟
ــ آيا قسمت‌ هاي‌ متن‌ در جاي‌ صحيح‌ و درست‌ خود قرار گرفته‌ اند ؟
ــ آيا توالي‌ پاراگرافها صحيح‌ است‌ ؟
ــ آيا تعداد عنوان‌ ها و قسمت‌ هاي‌ كوچكتر آنها كافي‌ است‌ ؟
تعريف چكيده:
چكيدة يك نوشته خلاصه
ايست كه از آن نوشته تهيه ميشود و شامل فشردة تمام مطالب مهم آن يا فشرده قسمتهاي ويژهاي از آن يا فهرستي از محتواي آن نوشته و گاهي شامل فهرست اصطلاحها و لغتهاي كليد آن ميباشد. بنابراين تعريف, چكيده انواع مختلفي دارد كه در اينجا به معرفي آنها ميپردازيم.
1. چكيده تمام نما
Informative Abstract
اين نوع چكيده شامل تمام مطالب مهم و اساسي يك نوشته و نتايج كيفي و كمي مندرج در آن است كه به منظور بي
نياز كردن خواننده از خواندن خود نوشته تهيه ميشود و از اينرو كاملترين نوع چكيدهها و از نظر تهيه مشكلترين نوشته نوع آنهاست. جملههاي اين نوع چكيده جملههاي خبري هستند و شامل 150 تا 250 كلمه است. هزينه تهيه اين نوع چكيده خيلي بيشتر از انواع ديگر است اما اگر به دقت تهيه شود ارزش آن براي محققان هم از نظر صرفهجويي در وقت و هم از نظر سرعت دست يافتن به اطلاعات كامل بسيار زياد است.
2. چكيده راهنما
Indicative Abstract
چكيدة راهنما به مطالب مهم نوشته اشاره مي
كند بدون آن كه معترض دادههاي كيفي و كمي آن شود و در واقع راهنماي محتواي يك نوشته است. جمله در اين چكيدهها جملههاي توصيفي هستند و به خواننده كمك ميكنند تا ضرورت يا عدم مطالعة تمام مقاله را دريابد. چكيده راهنما شامل 75 تا 150 كلمه است.
1. چكيده ماشيني
Auto-Abstract
اين چكيده
ها به كمك كامپيوتر و بر اساس روشهاي آماري تهيه ميشود. براي تهية چكيدة ماشيني از يك نوشته, ابتدا كلمههايي را كه در آن نوشته بيشتر از كلمههاي ديگر به كار رفتهاند و به اصطلاح بس آمد (Frequency) استعمال آنها زيادتر است انتخاب ميكنند. آنگاه جملههايي را كه در آن نوشته شامل اين كلمهها هستند و محل استعمال اين كلمهها را در آن جمله پيدا ميكنند و بهر جمله بر حسب تعداد مواردي كه اين كلمهها در آن به كار رفته و در محلي كه به كار رفته نمرهاي ميدهند و سرانجام از ميان جملهها آنهايي را كه امتياز بيشتري آوردهاند انتخاب ميكنند و در نتيجه چكيدة ماشيني مجموعهاي از جملههاي ويژهايست كه در يك نوشته عيناً وجود دارند. چكيدههايي كه چند كامپيوتر بر اين اساس يعني كلمههاي با بس آمد زياد (High Frequency-Words) از يك نوشته تهيه ميكنند, تقريباً اختلافي با هم ندارند.
2. چكيده تلگرافي
Telegraphic-Style Abstract
در اين نوع چكيده كلمه
هاي دستوري مانند حروف اضافه, اسمهاي اشاره و... را حذف ميكنند. گاهي حتي فعلها را هم حذف ميكنند.
چكيده تلگرافي هم مي
تواند راهنما و كلي باشد و هم تمام نما و مفصل و از اين رو كوتاهي و بلندي آن بستگي به نوع آن دارد. تعداد كلمههاي اين نوع چكيده بين 75 تا 125 كلمه است. براي تهيه اين نوع چكيده اول بايد چكيدهاي راهنما يا تمام نما نوشت و آنگاه كلمههاي دستوري را در آن حذف كرد و بدين علت هزينة تهية آن از چكيدههاي نوع ديگر بيشتر است. منظور اصلي از تهية چكيدة تلگرافي مناسب بودن آن براي كاربرد در كامپيوتر و دادن و گرفتن اطلاعات از آنهاست.
از اين گذشته چكيده
هاي تلگرافي براي تهية فهرست بسيار مناسبند زيرا كلمههاي فهرست را براحتي ميتوان از آنها بيرون آورد.
3. چكيده سو گرفته
Slanting Abstract
اگر چكيده
اي كه از نوشتهاي تهيه ميشود شامل قسمتي از مطالب آن كه در زمينه ويژهاي هستند, باشد چكيده سو گرفته ناميده ميشود. و از اينرو اگر اين چكيده با فهرست جامعه همراه نباشد, خواننده از تمام مطالب نوشته آگاهي نمييابد. اگرچه بسياري از سازمانهاي چكيدهنويسي ادعا ميكنند كه چكيدههاي آنها سو گرفته است اما معدودي از اين سازمانها در اين كار موفق هستند. البته در بعضي موارد نوشته چنان تخصصي است كه نيازي نيست كه چكيده سو گرفته باشد. چكيدة سو گرفته ممكن است نما يا راهنما باشد.
4. گفتة راهنما
Indicative Statement
اين نوع چكيده در مجله
هاي چكيدة خيلي فني كه شامل چكيدههاي تمام نماي مفصلي هستند, قبل از چكيدههاي تمام نما ميآيد و در چند كلمه خواننده را با محتواي چكيدة تمام نما آشنا ميكند. و خواننده ميتواند دريابد كه نيازي به خواندن چكيدة تمام نما و به دست آوردن اطلاعات بيشتر دارد يا ندارد. براي نوشتن چكيده احتياجي به خواندن اصل نوشته نيست و از روي چكيدة تمام نما تهيه ميشود و بدين جهت هزينة تهية آن را از چكيدههاي ديگر كمتر است.
5. چكيده عنواني
Titular Abstract
اين نوع چكيده همان عنواني است كه نويسنده به نوشته خود مي
دهد. اين عنوان بيشتر مبين موضوع نوشته است تا مطالب مندرج در آن و از اين رو راهنمايي براي محتواي مقاله نيست. مثلاً عنوان “سنتزيك تركيب جديد“ اطلاع دقيقي به خواننده نميدهد. در مواردي چكيده عنواني سودمند است كه عنوان اصلي براي نشان دادن محتواي نوشته كافي باشد و نيز خود نوشته و نوع اطلاعي كه در آن آمده اقتضاي چنين اجمالي را داشته باشد.
8. عنوان محتوي نما
Notation of Content Title
اگر عنوان نوشته به اندازه كافي نشان دهنده مطالب مندرج در نوشته نباشد, عنوان كاملتري براي آن مي
نويسد كه در ضمن شامل تمام يا اغلب لغتهاي فهرست آن نوشته باشد و كار فهرستنويسان را هم آسان ميكند. از عنوان محتوي نما هم به تنهايي و هم همراه با چكيدههاي كاملتري استفاده ميشود.
9. چكيده گزاره
ايي
اين نوع چكيده از چند كلمه يا يك جمله تشكيل مي
شود و در واقع كوتاهترين نوع چكيده است. و تفاوت چنداني با عنوان محتوي نما ندارد. بجز اين كه نميتوان آن را به جاي عنوان نوشته به كار برد. در واقع از نظر سبك نگارش شبيه به چكيده راهنما ولي خيلي كوتاهتر از آنست.
در سالهاي اخير آماري از كاربرد انواع چكيده
ها گرفتهاند و درصد نسبي استفاده از آنها را معين كردهاند, نتيجه بدين شرح است.
چكيده تمام نما 20 درصد

چكيده راهنما 50 درصد

چكيده مركب از چكيده راهنما و تمام نما 25 درصد

انواع ديگر 5 درصد

مجموع 100 درصد
دستورات كلي

1- براي تهية چكيده بايد متن را به دقت مطالعه كرد و از هدف نويسنده و نتيجه گيريهاي او مطلع شد و در ادامة آن، مفاهيم اصلي مدرك را مشخص نمود. سپس اين مفاهيم را بايد استخراج كرد.
2- حتي المقدور، خود اطلاع داده شده بايد ذكر گردد نه اينكه دربارة آن اطلاع مطلبي نوشته شود.
3- افكار و عقايد شخصي نبايد در چكيده دخالت داده شود يعني از تفسير نوشتة اصلي يا انتقاد آن در چكيده بايد خودداري كرد.
4- در صورتيكه نوشته اي داراي تصوير يا جدول باشد بايد در پايان چكيده به آن اشاره شود.
5- در مواردي كه بعضي از اسامي بشكل خلاصة شناخته شده نوشته شده باشد، مي توان از اين شكل خلاصه در چكيده استفاده كرد.
هنگام تهية چكيده بايد سئوالات زير را طرح كرد و پاسخ آنها را از چكيده خواست.
1- از چه نوع مقاله اي چكيده تهيه شده است؟ از يك تحقيق، از يك بررسي و يا از يك نقد يا مطالعه نظري؟
2- نتيجه گيريهاي نهائي مقاله چه بوده و چه توصيه هائي در آن شده است؟
3- هدف يا هدفهاي تهية مقاله چه بوده است؟
4- از چه روشهائي در تهية مقاله استفاده شده است؟
5- چه موارد استفاده اي در مقاله مطرح شده است؟
6- مطلب مندرج در مقاله يك موضوع تجربي است يا نظري و يا هر دوي آنها و در صورت اخير روي كدام جنبه تاكيد بيشتري شده است؟
7- چه شرايطي در مطالعه يا تحقيق در نظر گرفته شده است؟
8- چه روابطي ميان متغيرها عنوان شده است؟ (وابستگي صوري، همبستگي داخلي، مستقل و ...)
در زمينة تهية چكيده بايد توجه خاصي به موضوعات نظري بعمل آيد زيرا درك مطالب نظري معمولاً مشكلتر از مطالب تجربي است و در اكثر موارد، مطالب نظري يك مدرك علمي در جريان ذخيره و بازيابي اطلاعات بشكل محسوسي محو مي گردد زيرا همانند مطالب تجربي، نمي توان آنها را دقيقاً مشخص نمود و يك واژه يا نشانه را به مفهومي خاص در اين زمينه منتسب كرد.
هنگام تهيه چكيده بايد به موضوعات زير توجه شود:
1- مدرك بمنظور يافتن مفاهيم كليد مطالعه گردد.
2- چكيده با توجه به كل جامعة مطالعه كننده تهيه شود، بدون تمايل به گروهي خاص.
3- يافته هاي چكيده نويس از مدرك، يادداشت گردد.
4- با دليل ثابت شود كه يافته هاي همانهائي است كه چكيده نويس يادداشت كرده است.
5- توضيحات كلي در صورت نياز در قسمت آخر بيان گردد.
6- به شكلي نسبي موضوعات مستقل از هم جدا گردد.
7- مطالب نظري از مطالب تجربي جدا شود.
8- از زبان محاوره اي استفاده گردد و از ذكر عبارات و جملات غيرمصطلح پرهيز شود.
9- از اختصارات مورد قبول استفاده شود، ولي هر چه كمتر بهتر.
سبك نگارش چكيده هاي فارسي
الف – جمله ها بايد خبري باشند.
ب- جمله ها بايد ساده باشند
ج- چكيده بايد شامل كلمه ها و اصطلاحات فني و علمي متن اصلي باشد.
د- جمله ها بايد تا آنجا كه ممكن است كوتاه باشند.
ﻫ - از وجه وصفي تا آنجا كه ممكن است كمتر استفاده شود.
و _ از اضافه كردن چند كلمه به هم (تتابع اضافات) اگر مطلب را پيچيده و نامفهوم كند بايد پرهيز كرد.
ح- در "چكيده" لازم نيست سبك نگارش متن اصلي حفظ شود.
چهار جزء اصلي‌ هر چكيده‌ عبارتند از :
1 - يافته‌ هايتان‌ ، يا چيزي‌ كه‌ قصد يافتن‌ و انجام‌ آنرا داشته‌ايد. اين‌ موضوع‌ ممكن‌ است‌ قبلا در قسمت‌ عنوان‌مقاله‌ ذكر شده‌ باشد.
2 - اگر روشهاي‌ بكار برده‌ شده‌ در كار تحقيقي‌ جالب‌ هستند توضيحي‌ راجع‌ به‌ آنها ذكر كنيد در غير اينصورت‌لزومي‌ به‌ اينكار نيست‌ .
3 - نتايج‌ اصلي‌ كار را همراه‌ با مقادير اصلي‌ آنها ذكر كنيد. هرگز نبايد از توصيفات‌ مبهم‌ استفاده‌ نمائيد .
4 - تعبير و تفسيري‌ از نتايج‌ را براساس‌ اهميت‌ ، كاربرد و استنباط‌ آنها ذكر نمائيد



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۴۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

لوبياي سويا Soy bean

سويا قرنهاست  كه غذاي مردم آسيا مخصوصا چين بوده است و چيني آن را همراه با برنج بعنوان غذاي اصلي خود مصرف مي كنند . ايالات متحده آمريكا بزرگترين توليد كننده سويا مي باشد و تقريبا دو سوم محصول كل دنيا را توليد مي كند . سويا در ايران بنام (لوبيا روغني ) ،‌( لوبيا چيني ) سوژا و دانه سويا معروف است .

سويا گياهي است يكساله داراي ساقه پرشاخه ، برگهاي آن بيضي ، نوك تيز و سبز رنگ مي باشد . ميوه آن شبيه لوبيا سات كه در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از يكديگر وجود دارد . رنگ دانه سويا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و برنگهاي زرد ، سفيد ،‌سياه ، خاكستري و خالدر ديده مي شود .

دانه سويا به بزرگي يك نخود كمي مسطح و گرد است . دانه سياه سويا بشتر در طب گياهي مصرف درد ولي از دانه زرد رنگ آن بيشتر براي روغن گيري استفاده مي كنند . سويا بعلت داتشن پروتئين و مواد مغذي در تغذيه انسان بكار مي رود .

سويا از چين به نقاط ديگر دنيا راه يافته است و بطور وحشي در آن كشور وجود دارد .

سويا در حدود 3500 نوع مختلف درد كه هر كدام آب و هواي مخصوصي را مي خواهد .

تركيبات شيميايي:

سويا از نظر  ويتامين هاي گروه B  بسيار غني است و داراي مقدري ويتامين هاي C,D,E,K و كمي كاروتن مي باشد . سويا همچنين دريا كلروفيل و آنتي بيوتيكي بنام كاناوالين نيز هست /

دانشمندان موفق شده اند كه از لوبياي سويا يك نوع آنتي بيوتيك ارزان قيمت تهيه كنند كه موروميكس ناميده مي شود و باكتريهاي مضر روده را از بين مي برد .

جدول زير مواد موجود در صد گرم دانه خشك و رسيده ،‌جوانه سويا ، شير سويا و سبوس سويا را نشان مي دهد

                     دانه خشك                 جوانه سويا                     شير سويا                     سوس سويا

آب                    10 گرم                      86 گرم                          92/5 گرم                       62/8گرم        

پروتئين              34 گرم                        6 گرم                          3/4 گرم                         5/6 گرم          

چربي               17/7 گرم                    1/4   گرم                      1/5 گرم                         1/3 گرم 

مواد نشاسته اي  29 گرم                     4/7 گرم                        2/2 گرم                         9/5 گرم

كلسيم          226 ميلي گرم              48 ميلي گرم                 20 ميلي گرم                   82 ميلي گرم

فسفر            550 ميلي گرم              67 ميلي گرم                  48 ميلي گرم                  104 ميلي گرم

آهن               8/4 ميلي گرم              1 ميلي گرم                     0/8 ميلي گرم                4/8 ميلي گرم

ويتامين آ          80 واحد                       80واحد                          40 واحد                        7320 واحد

ويتامين ب 1     1/1 ميلي گرم               0/25 ميلي گرم               0/8 ميلي گرم              0/02 ميلي گرم

ويتامين ب 2    0/3 ميلي گرم                0/2 ميلي گرم                 0/03 ميلي گرم            0/25 ميلي گرم

ويتامين ب 3    2/2 ميلي گرم                 0/8 ميلي گرم                0/2 ميلي گرم              0/4 مياي گرم

همانطور كه گفته شد سويا از نظر مواد پروتئيني بسيار قوي است و در كشورهاي فقير از آن بعنوان جانشين گوشت استفاده مي كنند . در جدول زير سويا با گوشت مقايسه شده است

                                 سويا                                  گوشت گاو

آب                              9/87%    74%

پروتئين                        36/67%                            23/74%

چربي                         17%                                 2/3%

پتاسيم                      3/1%                                 54%

اسيد فسفريك           1/47%                                66%

بنابر اين همانطور كه در جدول بالا ديده مي شود مقدر پروتئين سويا 1/5 بربر گشوت گاو مي باشد و منبعي
غني از پروتئين است . براي درست كردن شير سويا ، دانه سويا را له كرده و بمدت 24 ساعت تحت تاثير آب قرار مي دهند سپس آنرا صاف مي كنند و بدين ترتيب نوشابه اي مانند شير بدست مي آيد كه منبع غذايي خوبي است كه مي توان بجاي شير گاو مصرف كرد .

روغن سويا كه از فشدرن دانه هاي له شده وسيا بدست مي آيد رنگ زرد مايل به قرمز درد و داراي بوي مخصوصي شبيه بوي لوبيا است و در حرارت 15 در جه منجمد مي شود ولي درجه حرارت معمولي حالت روان درد.

خواص داروئي:

) سويا مقوي و باد شكن است

2)دانه سويا ، مدر ، تب بر و ضد سم است

3)در چين دانه سويا را بعنوان ضد سم مصرف مي كنند

4)شير سويا غذاي مفيدي براي كودكان است

5)نان سويا براي مبتلايان به بيماري قند بسيار مناسب است  زيرا اولا ارزش غذايي زيادي درد ثانيا مواد نشاسته اي كه تبديل به قند مي شود در آن كم است

6)دانه هاي سبز سويا را له كرده و بصورت ضماد در آوريد اين ضماد براي زخم هاي آبله و ساير زخم ها مفيد است همچنين براي رفع التهاب و قرمزي پاي بچه ها كه در اثر ادرار بوجود آمده مفيد است .

7)سويا براي مبتلايان به نقرس و رماتيسم و اشخاص ضعيف البنيه بسيار مفيد است

8)سوس سويا براي تحريك اشتها بكار مي رود

9)سوس سويا را براي از بين بردن بوي گوشت بكار مي برند

10)سوس سويا را به غذاهايي كه تدريد دريد سالم باشد بزنيد سم آنرا خنثي مي كند

11)سوس سويا ملين ،‌ خنك كننده و ضد سم است

12)اگر زن حامله در معرض خطر سقط جنين باشد به او سوس سويا بدهيد

13)اگر ادرار كسي بخون آلوده است سوس سويا درمان آن است

14)سوس سويا براي سوختگي پوست مفيد است

15)فرآورده هاي سويا براي پيشگيري سرطان مفيد است

16)سويا به فعاليت روده ها و دفع منظم سموم كمك مي كند

17)سويا مقدر تري گليسيدر خون را پائين مي آورد

18)براي تميز كردن شريانها از فرآورده هاي سويا استفاده كنيد حتي مبتلا به شرائين و در معرض خطر قلبي هستند اگر از سويا استفاده كنند و گوشت را از برنامه غذايي خود حذف كنند بزودي شريانهاي آنها تميز و جوان خواهد بود .

19)سويا سنگ كيسه صفرا را شكسته و خارج مي سازد و اگر از فرآورده هاي سويا استفاده كنيد در بدن شما سنگ كيسه صفرا توليد نخواهد شد اگر سنگ كيسه صفرا دريد رژيم خود رابه سويا تغيير  دهيد

20)سويا براي سلامت روده بزرگ و تنظيم تخليه و دفع مواد زائد بسيار مفيد است

21)سويا موثر براي درمان سرطان كولون است

22)سويا از سرطان سينه جلوگيري مي كند

23)سويا منبع غني هورمون استروژن است بنابراين مي توان جانشين هورمونهاي مصنوعي در دوران يائسگي باشد . پس خانم ها در دوران يائسگي بهتر است از فرآورده هاي سويا استفاده كنند .

طرز استفاده:

فرآورده هاي سويا زياد است و بسته به نوع سليقه مي توانيد از آنها استفاده كنيد مانند شيز سويا ، شير بريده سويا ، در سويا ،‌بلغور سويا ، سوياي بو داده ،‌پروتيئن سويا ، سوس سويا ، سوياي تخمير شده ،‌جوانه سويا و غيره



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۴۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

علل وعوامل موثردراعتياد

شما با دانستنعواملي كه فرد را در معرض خطر اعتياد قرار مي دهد ، مي توانيد افراد در معرض خطر را شناسايي كنيد و براي پيش گيري از ابتلاي آنان به اعتياد ، اقدامات لازم را به عمل آوريد . اين عوامل مي توانند موجب اعتياد فرد شوند و يا افرادي را كه قبلاً معتاد بوده اند و درحال حاضر ترك كرده اند مجدداً به سمت اعتياد سوق دهند .

 1- عوامل كه مربوط به خود فرد است

·  كمبود اعتماد به نفس: مانند فردي كه در مقابل درخواست دوستانش براي كشيدن حشيش حرأت مخالفت ندارد .

·  تمايل به اعمال زشت و خلاف: كسي كه مرتب دزدي مي كند يا دوست دارد به ديگران آسيب برساند يا دعوا راه بياندارد ممكن است به اعمال خلاف ديگري مثل مصرف مواد نيز تن بدهد .

·   ناراحتي رواني : مثل كسي كه ناراحتي اعصاب دارد و براي كاهش افسردگي خود به جاي مراجعه به پزشك مصرف مواد را شروع مي كند .

·  درد يا بيماري جسمي مزمن : مانند فرد مسني كه دچار پادرد است يا كودكي كه گوش درد دارد و به جاي درمان توسط پزشك ، خود فرد يا خانواده او به اشتباه از ترياك استفاده مي كنند .

·   نظر مثبت نسبت به مواد : مثلاً نوجواني كه فكر مي كند مصرف مواد نشانه برگي و احترام است .

·   داشتن زمينه ارثي :فردي كه يكي از اعضاي خانواده يا بستگانش معتاد باشد ، احتمال اعتيادش بيشتر است .

·   مورد خشونت قرار گرفتن : مانند پسر نوجواني كه مرتب از پدرش كتك مي خورد و به همين دليل بيشتر اوقات غصه دار و ناراحت است .

·   وضعيت بد تحصيلي :دانش آموزي كه نمي تواند به خوبي همكلاسان خود درس بخواند و يا مدرسه را رها مي كند احتمال دارد به مصرف مواد آلوده شود.

اعتياد-تباهي خانواده

2- عواملي كه به خانواده ‌فرد مربوط است :

·  مصرف مواد توسط اعضاي ديگرخانواده: مانند فردي كه پدر يا برادرش در حضور او ترياك مي كشند .

·   رها كردن فرزند به حال خود : مانند كسي كه فاقد پدر يا مادر است ويا پدر و مادر به نيازهاي او توجهي ندارند و مراقب اعمال و رفتارش نيستند ، يا فردي كه والدينش اورا به دليل اعمال و رفتار نا پسند ترد كرده اند .

·  تشنج و درگيري در خانواده :مثل فردي كه به علت در گيري هاي مكررميان والدينش هميشه تحت فشار است . 

·  عوامل فردي ، خانوادگي و محيطي خاصي مي توانند فرد را در معرض خطر اعتياد قراردهند.هرچه تعداد اين عوامل در هر فرد بيشتر باشد، احتمال ابتلاء بيش  مي شود.

 عوامل فردي ، خانوادگي و محيطي خاصي مي توانند فرد را در معرض خطر اعتياد قراردهند.هرچه تعداد اين عوامل در هر فرد بيشتر باشد، احتمال ابتلاء بيش  مي شود.

 

اعتياد-خانواده

3- عواملي كه به اطرافيان و محيط فرد مربوط است :

·   دوستان معتاد : دوستان يا اطرافيان معتاد با تشويق فرد به مصرف مواد اورا در معرض خطر مصرف قرار مي دهند .

·    طرد شدن از طرف معلّمان، دوستان ، بستگان : كسي كه دوستان زيادي ندارد و يا اطرافيان حاضر به پذيرش او نيستند احساس تنهايي مي كند ودر مواقع نياز از راهنمايي و حمايت ديگران برخوردار نمي شود .

·   مهاجرت : تغيير محل زندگي از روستايي به روستاي ديگر يا از روستا به شهر يا از شهري به شهر ديگر باعث مي شود كه فرد با محيط ، مشكلات و شرايط جديدي روبرو شود كه با آن بيگانه است ، در حالي كه حمايتهاي قبلي خانواده و آشنايان خود را نيز از دست داده است . چنين فردي اگر توانايي حل مشكلات جديد را نداشته باشد ممكن است دچار ناراحتي اعصاب شود و يا از افراد معتاد براي حل مشكلاتش كمك بگيرد

·   دسترسي اسان به مواد : در روستا ها يا محله هايي كه مواد ارزان ، آسان و فراوان يافت مي شود احتمال مصرف مواد توسط نوجوانان و جوانان بيشتر است .

·   فشار هاي ناشي از محيط :خشك سالي ، زلزله ، و به طور كلي هر مشكلي كه باعث اشكال در تأميت مايحتاج زندگي فرد شود اورا در معرض خطر قرار مي دهد .



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۴۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

آشنايي با دهان ودندان

دهان اولين قسمت دستگاه گوارش است كه از لب ها شروع و به حلق منتهي مي گردد. در دهان دو فك وجود دارد.
       فك بالا ثابت است و حركت نمي كند. ولي فك پائين حركت دارد و عمل باز و بسته شدن دهان را انجام مي دهد. در داخل استخوان هر فك حفراتي وجود دارد كه ريشه دندانها در آن قرار مي گيرد.
در اين حفرات دندانها بوسيله الياف دور دندان به استخوان فك متصل مي شوند. روي آرواره ها و دور دندان را لثه مي پوشاند.
       به آرواره لثه و الياف نگهدارنده دور دندان بافت نگهدارنده دندان گفته مي شود.
دهان انسان در اعمال زيادي نظير حرف زدن خنديدن. چشيدن . گاز گرفتن. جويدن و بلعيدن غذا شركت دارد.
اولين قدم در راه گوارش غذا. خرد كرد و جويدن مواد غذايي است كه توسط دندانها صورت مي گيرد . هركدام از دندانها با شكل خاص
خود به عمل جويدن كمك كي كنند.
دندانهاي پيشين براي بريدن . دندانهاي نيش براي پاره كردن و دندانهاي آسيا براي خرد كردن لقمه شكل گرفته اند.

 

 

 

هر انسان در زندگي خود. دو سري دندان ( دندانهاي شيري و دندانهاي دايمي ) و سه دوره دنداني ( شيري. مخلوط و دايمي) ‌دارد. از حدود 6 ماهگي كه اولين دندان شيري در دهان نوزاد رويش ميابد . تا سن 6 سالگي كه اولين دندان دايمي در دهان مي رويد را دوره دنداني شيري مي گويند. در اين دوران فقط دندان شيري در دهان وجود دارد.
از 6 تا 12 سالگي به تدريج دندانهاي شيري جاي خود را به دندانهاي دايمي مي دهند. اين زمان را دوره دندانهاي مخلوط مي گويند.


در حدود 12 سالگي كه هيچ دندان شيري در دهان وجود ندارد و فقط دندانهاي دايمي در دهان هستند. تا پايان عمر را دوره دنداني دايمي مي نامند.

 

 

 

دندانهاي شيري معمولا از شش ماهگي شروع به رويش مي نمايند و تا سن دو و نيم سالگي تكميل مي شوند.
        البته زودتر در آمدن و يا تاخير در رويش به مدت چند ماه طبيعي است. ولي اگر اين تاخير بيش از 9 ماه گردد بايد به دندانپزشك مراجعه نمود.
       تعداد دندانهاي شيري 20 عدد است يعني كودك در هر فك ده دندان دارد و اين ده دندان در دو نيمه راست و چپ به صورت قرينه قرار دارد.
اسم اين پنج دندان از خط وسط به طرف عقب عبارتند از :‌دندان پيش مياني. كه بطور قراردادي با حرف A نشان داده مي شود .
      دندان پيش طرفي و يا B .
      دندان نيش يا C‌.
      دندان آسياي اول يا D.
      دندان آسياي دوم يا E.

 

 

 

تعداد و نوع دندانها در فك بالا و پائين يكسان است. در هر فك نيز تعداد و نوع دندانهاي نيمه راست و چپ مشابه هستند.
بنابراين در دهان 4 نيمه فك داريم.

     نيمه چپ فك بالا            نيمه راست فك بالا
           نيمه چپ فك پائين            نيمه راست فك پائين

براي اسم بردن هر دندان بايد جاي آن را در فك مشخص كرد براي اين كار از شكل زير استفاده مي شود. اين شكل . فك و دندانهاي شخصي كه در روبروي ما ايستاده است. را نشان مي دهد.

مي توان شكل فوق را خلاصه كرد و فقط علامت دندانهاي مورد نظر را نوشت :

 

 

 

دندانهاي شيري علاوه بر وظايف معمولي يك دندان ( جويدن. تكلم حفظ شكل و زيبايي چهره ) وظيفه ديگري نيز دارند. در واقع دندانهاي شيري نسبت به دندانهاي دايمي وظيفه و نقش مهمي را به عهده دارند. حفظ فضاهاي لازم براي رويش دندانهاي دايمي. وظيفه دندانهاي شيري است.
رويش صحيح دندانهاي دايمي ارتباط نزديكي با حفظ دندانهاي شيري تا سن طبيعي افتادن آنها دارد. بطوريكه هرگاه دندانهاي شيري زودتر از زمان طبيعي كشيده شوند. يا آنكه بيشتر از مدت زمان لازم در دهان باقي بمانند. ممكن است رويش دندانهاي دايمي زيرين دچار اشكال شود.
       به عنوان مثال دندانهاي D و E بايستي تا سن 12-10 سالگي بطور سالم در دهان باقي بمانند. سپس با لق شدن آنها دندانهاي دايمي به جاي آنها رويش يابند . اگر اين دندانها زودتر از موقع از دست بروند . دندانهاي مجاور به سمت محل خالي دندان كشيده شده حركت كرده فضاي موجود را تنگ تر مي نمايند. لذا رويش دندان دايمي دچار مشكل مي شود.
       متاسفانه بسياري از پدر و مادرها فكر مي كنند كه زود خراب شدن دندانهاي شيري و كشيدن آنها مهم نيست ‌چرا كه دندانهاي دايمي به جاي انها خواهند روييد. به اين ترتيب با عدم مراقبت كافي باعث پوسيدگي زود رس و از دست رفتن آنها مي شوند. كه نتيجه آن رويش نابجا و يا عدم رويش دندانهاي دايمي زيرين است.

 

 

 

از حدود سن 6 سالگي بتدريج دندانهاي دايمي شروع به رويش مي كنند. در داخل استخوان فك هر كودك در زير دندانهاي شيري جوانه دندان هاي دايمي وجود دارد.
       با بزرگ شدن كودك . جوانه دندانهاي دايمي نيز رشد پيدا كرده و بتدريج شروع به حركت مي كند. همراه با حركت جوانه دندانهاي دايمي وجود دارد .
       با بزرگ شدن كودك . جوانه دندانهاي دايمي نيز رشد پيدا كرده و بتدريج شروع به حركت مي كند. همراه با حركت جوانه دندانهاي دايمي ريشه دندانهاي شيري تحليل مي رود . زماني كه ريشه دندان شيري از بين مي رود . دندان لق شده و دندانه دايمي به جاي آن در مي آيد.
       به دندانهاي دايمي كه جايگزين دندانهاي شيري مي شوند دندانهاي دايمي جانشين گويند. يعني 20 عدد از دندانهاي دايمي كه به جاي 20 عدد دندان شيري در مي آيند. دندانهاي دايمي جانشين نام دارد ( دندانهاي 1 تا 5 دايمي). بقيه دندانهاي دايمي كه رويش آنها ارتباطي به افتادن دندان شيري ندارد را دندان دايمي غير جانشين مي نامند. ( دندانهاي 6و7و8).

    

 

 

  معمولا اولين دندان دايمي كه رويش مي كند، دندان آسياي بزرگ اول يا دندان شماره 6 است و چون اين دندان در حدود 6 سالگي در مي آيد، دندان 6 سالگي نام دارد. محل اين دندان در پشت دندان آسياي دوم شيري است و بدون اينكه دندان شيري بيفتد، اين دندان رويش مي كند. به عبارت ديگر اولين دندان دايمي غير جانشين كه در پشت دندانهاي شيري رويش مي كند، دندان 6 سالگي است. به دليل اينكه رويش اين دندان، با افتادن دندان شيري همراه نيست، بسياري از والدين فكر مي كنند كه اين دندان هم شيري است و با اطمينان اين كه اگر دندان شيري بيفتد، دندان ديگري بجاي آن مي رويد، كوششي براي تمييز نگهداشتن آن نمي نمايند به اين تريتب دندان 6 سالگي بايد تا آخر عمر در دهان باقي بماند، خيلي زود پوسيده شده و ازبين مي رود. در ابتداي رويش، دندانها استعداد بيشتري براي پوسيدگي دارند و بايستي در تمييز نگه داشتن آنها دقت بيشتري كرد. بي توجهي به دندان 6 سالگي باعث پوسيدگي شديد آن و در موارد زيادي منجر به از دست رفتن اين دندان مي شود. دندان در 6 سالگي، الگوي رويش ساير دندانهاي دائمي است و رويش صحيح و مرتب بقيه دندانها به وجود دندان 6 سالگي بستگي دارد.  

 

 

تعداد دندانهاي دايمي 32 عدد است. تعداد 28 عدد از آنها در سن 6 تا 12 سالگي رويش مي كند. دندانهاي عقل معمولا از 17 سالگي به بعد در مي آيند.
تعداد دندانهاي دايمي در هر نيمه فك 8 عدد است كه به ترتيب از خط وسط بطرف عقب عبارتست از :
دندان پيش مياني. كه بطور قراردادي با شماره 1 نشان داده مي شود.
دندان پيش طرفي يا شماره 2.
دندان نيش يا شماره 3.
دندان آسياي كوچك اول يا شماره 4.
دندان آسياي كوچك دوم يا شماره 5.
دندان آسياي بزرگ اول يا شماره 6 يا دندان 6 سالگي .
دندان آسياي بزرگ يا شماره 7.
دندان آسياي بزرگ سوم يا شماره 8 يا دندان عقل.
براي نامگذاري اين دندانها همانند دندانهاي شيري علامت اختصاري به كار مي رود ولي در اين حالت از شماره دندانها استفاده مي شود.
دندانهاي دايمي براي داشتن تغذيه سالم. تكلم صحيح و حفظ زيبايي چهره بكار مي روند و همانند بقيه اعضاي بدن براي تمام عمر پيش بيني شده اند. لذا مراقبت و نگهداري آنها از ابتداي رويش ضروري است.

 

 


 

در دهان يك انسان بالغ 32 دندان وجود دارد، چهار عدد از آنها كه بعد از بقيه دندانها در آخر قوس‌هاي دنداني رويش مي‌يابند دندانهاي عقل ناميده مي‌شوند. سن تقريبي شروع تشكيل آنها در استخوان فك 10-9 سالگي بوده، تاج در 14 سالگي كامل شده و در سالهاي آخر دوره نوجواني شروع به رويش در داخل استخوان نموده و بعد از 16 سالگي در دهان ظاهر مي‌گردند. وجه تسميه اين دندان زمان رويش آنها به داخل حفره دهان است كه مصادف با بلوغ فكري است. در طي رشد و تكامل فكين معمولاً جا براي رويش اين دندانها فراهم مي‌گردد. دندان عقل اگر درست و بجا رويش يابد ، مثل بقيه دندانها مفيد و موثر در سيستم جونده بوده و عليرغم تصور غلط عاميانه در اين موارد نبايد كشيده شوند.

دندانهاي عقل نهفته كدامند؟
اگر فك متناسب با رويش دندان رشد كافي نداشته باشد و يا به عبارت ديگر با رشد فك جا براي رويش اين دندان فراهم نگردد و يا جهت و مسير رويش آنها غير عادي باشد، قادر به رويش نبوده و در استخوان نهفته باقي مي‌مانند.

تشخيص دندان نهفته در فك چگونه است؟
دندانپزشكان با معاينه داخل دهان و با كمك راديوگرافي وجود دندانهاي عقل نهفته را تشخيص مي‌دهند.

دندان عقل نهفته اگر درآورده نشود چه عوارضي دارد؟
دندانهاي نهفته مشكلات عديده‌اي را مي‌توانند در آينده ايجاد نمايند:
1 - عفونت لثه؛ لثه پوشاننده دندان نهفته‌اي كه تعدادي از آن به محيط دهان باز شده بطور مكرر دچار عفونت و التهاب شده و دردناك مي‌گردد.
2 - عفونت استخوان
3 - آبسه و سلوليت؛ اگر عفونت لثه درمان نشود به استخوان رسيده و باعث تخريب دندان و استخوان مي‌گردد. اگر عفونت از استخوان بگذرد و به بافتهاي نرم گونه، گردن، حلق و زير زبان سرايت كند ايجاد آبسه و يا تورم منتشر بافت نرم را كه سلوليت ناميده مي‌شود مي‌كند كه توام با درد، تب، تورم ، قرمزي و مشكل در بازكردن دهان خواهد بود.
4 - صدمه به دندان مجاور؛ دندان نهفته با فشار بر ريشه دندان مجاور ممكن است باعث تحليل ريشه آن شود.
5 - ايجاد كيست؛ كيسه نازكي تاج دندان رويش نيافته را در استخوان فك در برگرفته است كه بعد از رويش دندان به داخل حفره دهان از بين مي رود. اگر دندان رويش نيابد ممكن است بزرگ شده و تبديل به كيست گردد. كيست‌ها تدريجاً بزرگ شده و سبب تخريب و تضعيف استخوان و مشكلات بعدي مي‌گردند.
6 - درد؛ يك دندان عقل نهفته مي‌تواند ايجاد دردهاي با علت نا مشخص و منتشر به نواحي سر و گردن نمايد.
7 - حركت دنداني؛ اعتقادي وجود دارد كه ممكن است فشار ناشي از اين دندانها سبب بي نظمي در رديف دندانها شود كه از نظر علمي ثابت شده نمي‌باشد.

دندانهاي عقل نهفته را چه بايد كرد؟
اگر دندانپزشك تشخيص دهد كه دنداني قادر به رويش نمي‌باشد، بايد آن را كشيد.

زمان مناسب درآوردن آنها چه موقع مي‌باشد؟
اين دندانها تا جايي كه قادر به رويش باشند، بطرف سطح حركت مي‌كنند و معمولاً در سطح پشتي دندانهاي آسياي بزرگ دوم گير مي‌افتند و جلوتر نمي‌روند. اين حالت معمولاً در سنين 16 تا 17 سالگي اتفاق افتاده و بهترين زمان براي درآوردن آنهاست. در اين سن به دليل وجود كيسه رويشي بزرگي كه تاج دندان را در بر گرفته و همچنين به اين علت كه ريشه دندان هنوز رشد نكرده و كوتاه مي باشد، كشيدن آنها را آسان مي‌كند، ضمن اينكه از بروز عوارض فوق‌الذكر و عوارض حين جراحي نيز پيشگيري مي‌شود. بيحسي موقت؛ در بعضي افراد ريشه‌هاي كامل شده، مجاور كانال عصبي بوده و كشيدن دندان ممكن است باعث بيحسي كوتاه مدت و گاهاً طولاني بشود. سينوزيت؛ سينوس فك بالا يك حفره بزرگ و طبيعي است. بر اثر شكل‌گيري و طويل شدن ريشه دندان عقل بالا، ممكن است مجاورت ريشه با سينوس خيلي نزديك شده و در حين كشيدن حفره سينوس باز شده و يا عفوني گردد.

درآوردن ديرتر دندانهاي عقل تا سنين بالاتر و سالمندي چه مشكلاتي دارد؟
موكول نمودن درآوردن دندانهاي عقل به سنين سالمندي ممكن است مشكلات ذيل را به همراه داشته باشد:
- با افزايش سن ريشه‌ها قطورتر شده و ممكن است كشيدن دندان را سخت‌تر كند.
- التيام ضعيف تر بعد از كشيدن دندان
- پوسيدگي دندانهاي مجاور
- احتمال فك جوش شدن دندان
- احتمال شكسته شدن استخوان در افراد پير در حين جراحي و درآوردن دندان
- كاهش تحمل بيمار به دليل شرايط سني و درمانهاي پزشكي از قبيل مصرف داروهاي قلبي، ريوي و...



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۴۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

توصيه هاي غذايي براي افزايش هوش

آيا تا به حال براي شما اتفاق افتاده كه احساس كنيد مغزتان كار نمي كند؛ يعني مثل گذشته، سرعت انتقال مطالب را نداريد يا اينكه لغات معمولي از ذهنتان فرار مي كنند. بعضي مواد غذايي به شما كمك مي كنند كه عملكرد مغزتان را افزايش دهيد.اگر مايل هستيد، هوش خود را افزايش دهيد، يك لحظه تامل كنيد و مطلب زير را بخوانيد. انتخاب اين غذاها نه تنها شما را نزد ديگران باهوش جلوه مي دهد، بلكه به شما كمك مي كند كه توانايي تفكر و وضوح ذهني خود را افزايش دهيد.



1- روغن ماهي
طبق يك گفته قديمي مي توان گفت : " ماهي غذاي مغز است."روغن ماهي يك ماده غذايي مناسب براي مغز است، زيرا DHA ( چربي اُمگا-3 موجود در ماهي ) التهاب مغز را كاهش مي دهد و از آن محافظت مي كند.مغز ما داراي 60 درصد چربي است كه بيشتر آن چربيDHA ياAA ( آراشيدونيك اسيد ) است.AA به مقدار زياد در لبنيات مثل كره و خامه وجود دارد، اماDHA فقط در انواع ماهي وجود دارد و در منابع گياهي مثل دانه كتان وجود ندارد.براي تهيه روغن ماهي يا روغن كبد ماهي سعي كنيد مارك هاي معتبر آنها را خريداري كنيد. در ضمن شكل مايع اين دو ماده بهتر از كپسول آنهاست.در تابستان و بهار كه شدت و مدت تابش نور خورشيد كافي است، بدن به مقدار لازم ويتامينD مورد نياز خود را مي سازد. همانطور كه مي دانيد ويتامينD بر اثر تابش نور خورشيد بر پوست بدن، ساخته مي شود. ولي در زمستان و پاييز كه مدت و شدت تابش آفتاب كمتر است، نياز به دريافت مكمل ويتامينD داريم. روغن كبد ماهي يكي از مهم ترين و غني ترين منابع ويتامينD است.
بنابراين فرق روغن ماهي و روغن كبد ماهي در اين است كه روغن كبد ماهي علاوه بر اسيدهاي چرب اُمگا-3 ( DHA) ، منبع خوبي از ويتامين هاي A و D نيز مي باشد.توصيه مي كنم روغن ماهي را از ابتداي بهار تا آخر تابستان مصرف كنيد و از ابتداي پاييز تا آخر زمستان روغن كبد ماهي را دريافت كنيد. ولي كساني كه در مناطق آب و هوايي گرم ( آفتابي ) هستند، مي توانند در تمام سال فقط روغن ماهي مصرف كنند و نيازي به مصرف روغن كبد ماهي ندارند.

2- سبزيجات تازه و خام
مواد غذايي كمي وجود دارد كه از نظر ارزش تغذيه اي با سبزيجات برابري كنند. كاهش سطح اسيد فوليك در بدن با بروز بيماري آلزايمر ( فراموشي دوران پيري ) مرتبط است. همچنين آنتي اكسيدان ها و فيتوكميكال ( رنگدانه هاي گياهي ) هاي موجود در سبزيجات، هوش شما را حفظ خواهند كرد.توصيه مي كنم روزانه به ازاي هر 25 كيلوگرم از وزن بدن خود 5/0 كيلوگرم سبزيجات مختلف مصرف كنيد. اگر نوع متابوليسم بدن خود را بدانيد، مي توانيد مقدار دريافت سبزي را تنظيم كنيد. مثلاً اگر دريافت پروتئين شما بالاست، به مصرف سبزي زيادي نياز نداريد؛ مثلاً بجاي 5/0 كيلو ، روزانه 250 گرم سبزيجات به ازاي هر 25 كيلو از وزن بدن نياز داريد. اگر پروتئين رژيم شما بالاست، بايستي سبزيجاتي را مصرف كنيد كه پتاسيم كمتري دارند مثل گل كلم، لوبياي سبز، اسفناج، مارچوبه، قارچ و كرفس ، زيرا مصرف سبزيجاتي كه پتاسيم زيادي دارند مثل كاهو، كلم پيچ و ساير انواع كلم به همراه پروتئين زياد ، باعث عدم تعادل بيوشيميايي بدن خواهند شد.ولي افرادي كه دريافت كربوهيدرات غذايي شان نسبت به پروتئين و چربي بيشتر است، مي توانند سبزيجات فراواني مصرف كنند به خصوص انواعي را كه پتاسيم بالايي دارند.

3- تخم مرغ خام
تخم مرغ منبع ارزان و مفيدي از مواد مغذي با ارزش است. مصرف تخم مرغ علاوه بر حفظ سلامت بدن، براي هوش و عملكرد ذهني مفيد است . در اين مورد تخم مرغ خام فوايد بيشتري نسبت به تخم مرغ پخته دارد.

شايد بپرسيد چگونه تخم مرغ خام را مصرف كنيم ؟
براي مصرف تخم مرغ به صورت خام مي توانيد آن را با يك قاشق عسل، يك قاشق كنجد يا پودر گردو و يك قاشق پودر كاكائو در يك ليوان شير ولرم يا گرم مخلوط كرده و ميل كنيد. در اين صورت هم آن را خام مصرف كرده ايد و هم معجون بسيار مفيدي براي سلامتي بدن خود و افزايش وزن ( براي افراد لاغر ) دريافت نموده ايد.


4- از مصرف شكر خود داري كنيد
شكر به عنوان يك غذا محسوب نمي شود، اما بيشتر اوقات جزء آن دسته از مواد غذايي است كه بايد از مصرف آنها پرهيز كرد. اگر مي خواهيد ميزان هوش خود را افزايش دهيد و نمي توانيد كاملاً از مصرف شكر پرهيز كنيد، مصرف آن را كاهش دهيد.مواد غذايي خيلي شيرين، تعادل هورمون انسولين بدن شما را به هم مي ريزند كه باعث ايجاد بيماري و گرفتگي ذهن شما مي شوند.ساده ترين روش براي كاهش مصرف شكر، پرهيز از مصرف انواع نوشابه هاي صنعتي، آب نبات و شيريني جات است. همچنين در مصرف آب ميوه هاي صنعتي ميانه روي كنيد.

5- توت فرنگي
توت فرنگي نه تنها خوشمزه است، بلكه يكي از مهم ترين منابع آنتي اكسيداني قوي و فيتو كميكال هاست كه سلامتي بدن را بهبود مي بخشد. همچنين داراي فوايد بي شماري براي مغز است. مطالعات نشان داده، مصرف اين ميوه فرآيند پيري را در مغز كاهش مي دهد.فقط زماني كه يك مرتبه مقدار زيادي از آن را مصرف مي كنيد، مراقب قند موجود در آن بايد باشيد. ساير انواع توت نيز كه رنگ تيره اي دارند، داراي چنين اثراتي هستند؛ مثل تمشك و شاه توت.
نويسنده : دكتر جوزف مركولا( Joseph Mercola )



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۴۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

راه‌هاي حفظ شادابي در طول روز

كمبود انرژي بدن در طول روز باعث سختي براي شما مي‌شود و مانع لذت بردن شما از انجام فعاليت‌هاي روزانه‌تان مي‌گردد.
اگر چه دلايل بسيار زيادي براي كم بودن انرژي افراد در طول روز  وجود دارد اما از جمله عوامل بسيار مهعم اين امر استرس هاي زندگي دنياي مدرن مي‌باشد.انسان براي فائق آمدن برحالت‌هاي پراضطراب و رها يي از خستگي و حتي افسردگي به انرژي بسيار زياد نياز دارد.

با كشف 6 راه بسيار جالب شما مي‌توانيد انرژيتان را در طول روز بازيابيد و شادابي خود را حفظ نماييد.



 1- انرژي گرفتن با يك صبحانه خوب

همه ما اين مثل را شنيده‌ايم كه "شما همان چيزي هستيد كه مي‌خوريد"،اما اين هم درست است كه شما هنگامي وجود داريد كه غذا مي‌خوريد.بدن انسان از يك ريتم چرخشي پيروي مي‌كند و به همين دليل است كه غذاهايي كه  هنگام صبحانه و نهار خورده مي شود اگر در زماني  ديرتر از اين وقت ها خورده شود به شيوه اي متفاوت‌تر جذب مي‌شود.روز خود را با صبحانه اي آغاز كنيد كه انرژيي لازم براي فعاليت شديد در طول روز را به شما بدهد.

مطالعات نشان داده كه اگر شما پروتئين و چربي مورد نياز بدنتان را هنگام صبحانه بخوريد،قادر خواهيد بود وزن خود را پايين نگه ‌داريد و انرژي بيشتري بدست آوريد،برعكس اگر همان چيزها را در موقع شام بخوريد وزن شما افزايش خواهد يافت و فشار خون و بيماري هاي قلبي نيز افزايش مي‌يابد.

2- انرژي مستمر با ميان وعده

اكثر مردم غذاهايي مي‌خورند كه انرژي زيادي را به شكل كربوهيدرات هاي ساده و قندهايي كه سريع مي‌سوزند تامين مي كند.اين غذاها انرژي بدن ما را سريع تر از غذاهايي كه در بردارنده انرژي پايدار تر هستند،تخليه مي‌شود.

يك ميان وعده در صبح و در بعد از ظهر بخوريد.آجيل ها، مغزها، ميوه‌ها، يا غذاهاي غني از پروتئين كه از بذرها درست مي‌شود مي‌تواند انتخاب‌هاي خوبي باشد؛اينها به شما كمك خواهد كرد كه انرژي‌تان را حفظ كنيد و از پايين آمدن قند خون جلوگيري مي‌كند.براي ميان وعده ها خودتان مخلوطي از مغز بادام، آجيل، مغز گردو، ميوه‌هاي خشك شده، كشمش، يا هر تركيب ديگري را درست كنيد.

3- بازابي انرزي از دست رفته با اكسير جينسنگ

معروفترين ماده انرژي زا اكسير جينسنگ است كه بسيار مغتنم شمرده شده است و براي 5000 سال است كه در سنت هاي پزشكي آسيا استفاده مي‌شود.جينسنگ را معمولا  براي مواردي از قبيل افزايش مقاومت جسمي و روحي،كاهش خستگي  وبراي كمك به افزايش تدريجي انرژي  استفاده مي‌كنند. جينسنگ بر خلاف قهوه كه سيستم عصبي مركزي را تحريك مي‌كند به تدريج انرژي را بالا مي‌برد.گزارش شده است كه افرادي كه جينسنگ را مي‌خورند روي هم‌رفته در بهبود سلامتي آنها مؤثر بوده است. جينسنگ به صورت پودر،كپسول و چاي قابل دسترس است و شما مي‌توانيد آنرا در فروشگاهاي مواد غذايي و دارويي پيدا كنيد.

4- دفع سموم از بدن

يكي از دلايل كاهش انرژي بدن توليد سموم در سيستم بدن مي‌باشد.خوردن آب براي شستشوي  مناسب سيستم داخلي بدن ازسموم و هيدراته كردن سلول ها براي جلوگيري از ساخته شدن سموم از محصولات زائد خيلي اهميت دارد.
حداقل 8 ليوان آب در روز در دماي اتاق بنوشيد.اما بهتر است كه جوشاندهايي از برگهاي نعناع، گل داودي، و گل قاصدك بنوشيد تا بتدريج بدنتان را تميز كنند.

5- درست ايستادن انرژي را بالا مي‌برد

مادرتان هنگامي كه به شما مي‌گفت راست بايست از سلامتي‌تان مراقبت مي‌كرد.خميده ايستادن نه تنها شما را مسن‌تر از سنتان نشان مي‌دهد،بلكه باعث افت شديدي انرژي بدن از طريق كاهش جذب اكسيژن مي‌شود.هنگامي كه شما ديافراگم و دنده هاي خود را به هم فشرده مي‌كنيد،تنفس كامل انجام نمي شود و جريان خون به مغز و سر و پاها كند مي‌شود.براي درست‌ايستادن،چانه‌تان را به داخل بكشيد و فرض كنيد كه يك خط كشيده مستقيم از نوك سرتان به بالا گذاشته شده است.

6- با ورزش كردن انرژي خود را بالا ببريد

به طور قطع با ورزش كافي سطح بالاي انرژي حفظ مي شود. ورزش به ما كمك مي‌كند كه بتوانيم با استرس هاي روزانه مقابله كنيم. بدون ورزش انرژي حياتي بدن به سرعت ‌تخليه مي شود. فرصت‌هاي بسياري در يك روز وجود دارد تا شما فعال باشيد. به جاي استفاده از آسانسور از پله‌ها بالا برويد.خودرو خود را چند بلوك دورتر از مقصدتان پارك كنيد و اين فاصله را پياده يا با دوچرخه برويد. منزل خود را به جاي جارو برقي با جارو دستي جارو كنيد. هنگام نشسته به جاي قوز كردن صاف بنشينيد.

براي افزايش واقعي انرژي بدن خود اين كار را بكنيد:در طول روز هر يك ساعت 5 دقيقه طناب بزنيد و پس از آن يك ليوان آب بنوشيد.اين كار باعث افزايش گردش خون مي‌شود، بدن شما اكسيژن بيشتري دريافت مي‌كند و سموم را مي‌زدايد.
اميدوارم كه اين مقاله به حفظ انرژي و شادابي‌تان كمك كند. همچنين اميدوارم كه زندگي شما طولاني، پرانرژي و شاد باشد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۴۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)