مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

چقدر بايد نمك خورد؟

كم‌كردن مصرف نمك، اين رايج‌ترين چاشني غذايي، براي برخي افراد ضروري است اما نه براي همه.

سال‌هاست كه در محافل پزشكي در مورد مصرف نمك مباحث داغي در جريان بوده است و پرسش محوري هم اين بوده است: آيا بايد نمك كمتري بخوريم؟

از يك طرف گروهي از متخصصان اظهار مي‌كنند كه همه افراد بايد مصرف نمك‌شان را كم كنند و اين كار به ميزان قابل‌توجهي از بروز بيماري‌هاي قلبي پيشگيري مي‌كند.

در مقابل گروه ديگري معتقد بوده‌اند كه توصيه همگاني به كاهش مصرف نمك تاثير ناچيزي بر سلامتي عمومي دارد و محروم‌كردني بي‌دليل براي  اغلب افراد به شمار مي‌رود.

آيا نمك بلوري است پليد؟ يا چاشني بي‌ضرري براي لذت ذائقه ما؟ يا چيزي بين اين دو؟

در اين مورد نيز مانند بسياري چيز‌هاي ديگر در پزشكي، پاسخ سرراستي وجود ندارد.
اينكه نمك چگونه بر فشار خون شما تاثير بگذارد، به ژن‌هاي شما، سن شما و وضعيت پزشكي شما بستگي دارد.  

نمك در گردش خون

نمك از ديدگاه يك شيمي‌دان هر ماده‌اي است كه هنگام درهم‌فرورفتن اوربيت‌هاي يون‌هاي مثبت و منفي به وجود مي‌آيد.

اما براي اغلب ما نمك همان كلريد سديم است، بلورهاي سفيدي كه هنگام بخار شدن آب دريا به جاي مي‌ماند. و اين سديم موجود در نمك است اغلب مشكلات را بوجودمي‌‌آورد.

يك قاشق چايخوري از كلريد سديم - همان نمك خوراكي ما- حاوي 2300 ميلي‌گرم سديم است.

بدن انسان نمي‌تواند بدون مقداري سديم به حيات خود ادامه دهد. سديم براي انتقال تكانه‌هاي عصبي، انقباض و انبساط رشته‌هاي عضلاني ( از جمله عضلات قلب و ديواره رگ‌هاي خوني)، و حفظ تعادل مايعات در بدن لازم است.

مقدار نمك لازم براي اين كار آنقدرها زياد نيست. مردمان يانومومو در جنگل‌هاي باراني آمازون تنها 200 ميلي‌گرم سديم در روز دريافت مي‌كنند (تقريبا معادل سديم موجود در يك‌دهم يك قاشق چايخوري نمك).

در مقابل يك آمريكايي متوسط 3400 ميلي‌گرم (يعني حدود 1.5 قاشق چايخوري نمك) در روز دريافت مي‌كند و در شمال ژاپن مصرف روزانه نمك به مقدار شگفت‌آور 26000 ميلي‌گرم (بيش از 11 قاشق چايخوري نمك) مي‌رسد.

هنگامي كه سديم به بدن كم برسد، مجموعه‌اي از پيام‌هاي شيميايي و هورموني به كليه‌ها و غدد عرق فرمان مي‌دهند كه سديم را در بدن حفظ كنند. هنگاميكه شما سديم بيشتر از نيازتان مصرف مي‌كنيد، كليه‌ها زيادي آن را با ترشح ادرار بيشتر يا غليظ‌تر دفع مي‌كنند.

اما اگر چنين كاري ممكن نشود، نمك در مايع بين سلول‌ها تجمع مي‌يابد. آب به طور گريزناپذيري سديم را دنبال مي‌كند، و هنگامي كه اين مايع افزايش مي‌يابد، حجم خون نيز بالا مي‌رود.

نتيجه اين است كه قلب بايد كار بيشتري انجام دهد و فشار بيشتري بر روي عروق خوني مي‌آيد.

در طول زمان اين امر به سخت شدن ديواره عروق مي‌انجامد، در نتيجه فشار خون بالا، حمله قلبي يا سكته مغزي رخ مي‌دهد. در درازمدت ممكن است نارسايي قلبي به وجود آيد.

حتي شواهدي وجود دارد كه نمك مي‌تواند به طور مستقيم بر قلب، آئورت، و كليه‌ها نيز اثر بگذارد، بدون اينكه لزوما فشار خون بالا رفته باشد.

برخي افراد به شدت به مصرف نمك حساس هستند- فشار خون آنها در نتيجه اثر مستقيم نمكي كه مي‌خورند بالا و پايين مي‌رود. اما برخي افراد ديگر به نظر نمي‌رسد اصلا تحت تاثير قرار گيرند. متاسفانه آزمون ساده‌اي براي تعيين افراد حساس به نمك وجود ندارد.

صدها تحقيق به ارتباط بين مصرف نمك و فشار خون، بيماري قلبي، سكته مغزي و مرگ و مير پرداخته‌اند.

به طور كلي اين تحقيقات نشان مي‌دهند كه كم‌كردن مصرف نمك فشار خون را كاهش مي‌‌دهد و احتمال بروز حمله قلبي و سكته مغزي را مي‌كاهد. اما مشكل اين تحقيقات اين است كه هر كدام آن‌ها دچار نقائصي هستند؛ يا مدت بررسي كوتاه بوده است؛ يا تعداد افراد مورد بررسي كم بوده‌اند يا عواملي غير از سديم بر روي نتايج آنها تاثير گذاشته‌اند. براي همين نمي‌توان بر مبناي آنها به نتيجه‌گيري قاطعي دست زد.

بنابراين توصيه يكساني در مورد مصرف نمك يا  سديم براي همه وجود ندارد. برخي افراد يقينا از مصرف كمتر نمك سود مي‌برند. اما در مورد ديگران تفاوت چنداني در ميزان فشار خون به وجود نخواهد آمد.

اگر شما كمتر از 50 سال داريد، و فشار‌خون‌تان در حد طبيعي است (كمتر از 120 روي 80)، و وضع سلامتي‌تان خوب است، دليلي وجود ندارد كه در حال حاضر  مورد نگراني در مورد نمك غذايي‌تان داشته باشيد. البته بهتر است ذائقه‌تان را به نمك زياد عادت ندهيد. رژيم غذايي‌ كم‌‌نمك براي افرادي مناسب است كه مسن‌تر هستند، مبتلا به فشار خون بالا هستند يا ديابت دارند، يا فشار خون‌شان به تدريج در حال بالا‌رفتن است.

انجمن قلب آمريكا توصيه مي‌كند مصرف سديم (نمك) روزانه بيش از 2300 تا 2400 ميلي‌گرم در روز نباشد.

اگر دچار نارسايي قلبي هستيد مصرف نمك ممكن است ورم‌تان را زياد كند. در چنين وضعيتي مصرف زياد نمك ممكن است پزشك را مجبور كند كه براي دفع مايع اضافي شما را بستري كند تا با داروهاي قوي داخل‌وريدي تحت درمان قرار گيريد.

معمولا توصيه مي‌شود افراد دچار نارسايي قلبي مصرف سديم روزانه‌شان را به زير 2000 ميلي‌گرم در روز محدود كنند. افراد دچار بيماري كليوي نيز بايد پرهيز مشابهي را رعايت كنند.   

نمكي كه مي‌خوريم از كجا مي‌آيد؟

مقدار ناچيزي از نمكي كه مصرف مي‌كنيم از نمكي كه به غذا مي‌افزاييم يا از نمكي كه بر سر ميز به آن اضافه مي‌كنيم منشا مي‌گيرد.

بسياري از خوراكي‌ها خودشان داراي نمك هستند. از طرف ديگر انواع مختلف غذاهاي آماده، چاشني‌ها و تنقلاتي كه مصرف مي‌كنيم نيز سرشار از نمك هستند.

بنابراين بسيار مهم است كه صنايع غذايي را با وضع مقررات به ذكر ميزان نمك (سديم) موجود در فراورده‌هاي توليدي‌شان وادار كرد.

اما تا زماني كه چنين امري محقق شود، خودتان بايد ميزان مصرف نمك‌تان را كنترل كنيد.
برچسب روي مواد غذايي را بخوانيد و غذايي را انتخاب كنيد كه ميزان سديم (نمك) كمتري داشته باشد، مصرف غذاهاي كنسروشده، منجمد يا آماده‌شده كارخانه‌اي را محدود كنيد، هنگامي كه در بيرون غذا مي‌خوريد غذاهاي كم‌نمك را انتخاب كنيد و غذاهايتان را با ادويه و گياهان معطر به جاي نمك بپزيد.

به ياد داشته باشيد كه سديم يا نمك تنها يكي از عواملي است كه بر فشار خون و سلامتي قلب و عروق شما موثر است.

براي كنترل فشار خون و حفظ سلامت قلب و عروق‌تان بايد رژيم غذايي سالمي داشته باشيد، ورزش كنيد، مراقب وزن‌تان باشيد و استرس‌هايتان را بكاهيد.




برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۴۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تأثير چشمگير لپه بر فشار خون و بيماريهاي كليه

نوعي پروتئين موجود در لپه در كاهش فشارخون و پيشگيري از بيماريهاي كليه موثر است.   به گزارش شبكه خبر، بر اساس شواهد علمي، استفاده از نوعي پروتئين موجود در لپه بدون ايجاد هيچ نوع عارضه‌اي، ميزان فشارخون را در مبتلايان به عارضه پرفشاري خون دستكم 20 درصد كاهش مي‌دهد.

استفاده از اين پروتئين همچنين عملكرد كليه را در مبتلايان به نارسايي كليه حدود 30 درصد افزايش مي‌دهد.

با ساخت دارويي كه از اين پروتئين تهيه مي‌شود مي‌توان موفقيت درمان بيماريهاي كليه و پرفشاري خون را افزايش داد.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۳۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

پيشگيري از پوكي استخوان با 8 حركت

پوكي استخوان، عارضه‌اي كه در آن استخوان‌ها ضعيف و باريك مي‌شوند، يك نگراني عمده بهداشتي براي زنان است. هر سال پوكي استخوان باعث تعداد بسياري از شكستگي‌هاي استخواني مي‌شود و اغلب اين شكستگي‌ها در استخوان‌هاي لگن، ستون فقرات و مچ رخ مي‌دهد....


احتمال ابتلا به پوكي استخوان بسته به سن، نوع بدن، ميزان هورمون استروژن، تركيب ژنتيكي، نژاد، سبك زندگي، ميزان فعاليت جسمي، رژيم غذايي و ابتلا به برخي از بيماري‌ها متفاوت است. زنان به طور خاص بيشتر در معرض پوكي استخوان هستند. زيرا در چند سال ابتداي پس از يائسگي با ميزان سريعي دچار تحليل رفتن استخوان‌ها مي‌شوند. پيشگيري بايد مدت‌ها پيش از يائسگي شروع شود اما علاوه بر مصرف كافي كلسيم و ويتامين D ورزش اساس پيشگيري از پوكي استخوان است. ورزش نه تنها مانع از تحليل‌رفتن استخوان مي شود، بلكه توانايي حفظ تعادل و هماهنگي را بهبود مي‌بخشد و عضلاتي را كه ما براي قائم ايستادن به آن تكيه مي‌كنيم، تقويت مي‌كند. اين اثرات مثبت ورزش، به پيشگيري از سقوط كه يكي از علل اصلي شكستگي‌ها است كمك مي‌كند. شكستن لگن، به خصوص در زنان سالمند، ممكن است به معلوليت دايمي، افسردگي و نياز به مراقبت طولاني‌مدت منجر شود.
8 تمرين براي استحكام بخشيدن
به استخوان‌هاهنگامي كه فشار روي استخوان تحميل مي‌كنيد، استخوان با محكم و متراكم‌تر شدن پاسخ مي‌دهد. تحميل وزن يا مقاومت در برابر وزن- فعاليتي كه در آن بايد در مقابل نيروي جاذبه عمل كرد- رشد بافت جديد استخواني را تحريك مي‌كند. استخوان‌هايي كه وزن بر آنها تحميل مي‌شود، عمدتا در پنجه و ساق پا قرار مي‌گيرند و به فعاليت‌هايي مانند پياده‌روي، دويدن آرام، فوتبال بازي كردن و بالا رفتن از پله‌ها پاسخ مي‌‌دهند. شنا كردن براي تناسب كلي اندام خوب است، اما يك ورزش تحميل‌كننده وزن نيست و توده يا تراكم استخواني را بهبود نمي‌بخشد.

ورزش‌هاي مقاومتي يا ورزشي‌هايي كه با وزنه‌ها يا فنر انجام مي‌شوند، مي‌توانند اثر بيشتري بر استخوان داشته باشند، تا ورزش‌هاي تحميل‌كننده وزن. اين ورزش‌ها از طريق عضلات و تاندون‌ها بر استخوان‌ها فشار مي‌آورند. هر چه عضلات قوي‌تر مي‌شوند، با شدت بيشتري استخوان‌ها را مي‌كشند و به ساختن توده استخواني كمك مي‌كنند. اين چند تمرين بر گروه‌هاي عضلات در پايين‌تنه اثر مي‌كنند و مي‌توانند باعث استحكام استخوان‌هاي لگن شوند:
ايستادن روي صندلي

يك صندلي را به ديوار تكيه دهيد. در جلوي صندلي بنشينيد. زانوها‌ي‌تان خم شده باشد و كف پاهاي‌تان را صاف روي زمين بگذاريد. در وضعيت نيمه خميده به طوري كه بازوهاي‌تان متقاطع و دست‌هاي‌تان روي شانه‌هاي باشد، به پشت صندلي تكيه دهيد. در حالي كه سر و گردن و كمرتان را صاف نگه‌داشته‌ايد، بالاتنه‌تان را به جلو بياوريد و بعد به تدريج از روي صندلي بلند شويد. مدتي در اين حالت بمانيد. بعد دوباره به آهستگي روي صندلي بنشينيد و به وضعيت اوليه خود بازگرديد. اين حركت را 8 تا 15 بار تكرار كنيد. استراحت كنيد و دور دوم تمرين‌ها را انجام دهيد. هنگامي كه آمادگي بدني بيشتري پيدا كرديد، در هر دست‌تان يك وزنه بگيريد و دست‌هاي‌‌تان را به صورت متقاطع روي سينه قرار دهيد.
فشار رو به جلوي لگن

بايستيد و پاهاي‌تان را به اندازه عرض لگن از هم جدا كنيد. براي اطمينان از اينكه مي‌توانيد تعادل‌تان را حفظ كنيد، يك ميز يا پيشخوان را در دست بگيريد. پاي راست‌تان را جلو بگذاريد و پاشنه پاي راست‌تان روي زمين محكم كنيد. زانوي راست‌تان بايد به طور مستقيم بالاي قوزك پاي‌تان باشد،‌ نه جلوتر از آن. پاي عقبي‌تان را با پنجه‌اش روي زمين قرار دهيد. سر، گردن، پشت و لگن‌تان را در به صورت قائم و در يك خط قرار دهيد. بدن‌تان را پايين بياوريد تا زماني كه ران راست شما تقريبا موازي با كف زمين قرار بگيرد (زانوي پاي عقبي‌تان پايين‌تر قرار خواهد گرفت). نگذاريد كه مفصل راست لگن‌تان پايين سطح زانوي راست قرار گيرد. مدتي در اين حال بمانيد. با فشار به عقب، به وضعيت شروع‌تان بازگرديد. همين كار را با طرف چپ بدن‌تان انجام دهيد. بعد دوباره اين حركات را تكرار كنيد تا زماني كه با هر طرف بدن 8 بار آن را انجام دهيد وقتي كه آمادگي بدني بيشتري پيدا كرديد، بازوهاي‌تان را در كناره بدن‌تان يا در جلوي‌تان نگه‌داريد يا سعي كنيد در دست‌تان وزنه بگيريد.
چمباتمبه زدن با دمبل

بايستيد، به طوري كه پاهاي‌تان به اندازه عرض شانه‌هاي‌تان از هم فاصله بگيرد. در حالي كه بازوهاي‌تان در كناره بدن‌تان و كف دست‌هاي تان رو به بدن‌تان قرار دارد، در هر دست‌تان يك وزنه بگيريد. به آرامي روي زانوهاي‌تان خم شويد و باسن‌تان را به اندازه 20 سانتي‌متر يا بيشتر پايين بياوريد (اما نگذاريد كه لگن‌تان پايين‌تر از سطح زانوها قرار بگيرد). مدتي به اين حال بمانيد. به آرامي به وضعيت شروع بازگرديد. 8 تا 15 بار اين حركت را تكرار كنيد. استراحت كنيد و بعد دوباره اين تعداد حركات را انجام دهيد. هنگامي كه آمادگي بدني بيشتري پيدا كرديد، وزن وزنه‌ها را افزايش دهيد. همچنين مي‌توانيد اين تمرين را با نگه‌داشتن وزنه‌هايي كه در دست داريد در سطح گوش‌ها، درست بالاي شانه‌ها انجام دهيد.
باز كردن لگن

يك نوار وزنه‌دار روي قوزك پاي‌تان بپوشيد. در 40 سانتي‌متري پشت صندلي بايستيد. براي حفظ تعادل دست‌تان را به پشتي صندلي بگيريد.‌ تنه‌تان را به اندازه 45 درجه خم كنيد و به آهستگي پاي راست‌تان را به‌طور مستقيم از پشت‌تان بالا ببريد.تا جايي كه مي‌‌توانيد بدون خم كردن زانوي‌تان پا را بالا ببريد يا اينكه روي صندلي بيشتر خم شويد. به آرامي پاي‌تان را پايين بياوريد و به وضعيت شروع بازگرديد. 8 تا 15 بار تكرار انجام دهيد. همين كار را با پاي چپ‌تان انجام دهيد. استراحت كنيد و يك دور ديگر اين حركات را انجام دهيد.
بلند كردن پا از پهلو

نوار وزنه را روي قوزك پاي‌تان بپوشيد. پشت صندلي‌تان بايستيد، در حالي كه پاهاي‌تان كنار هم قرار گرفته است. براي حفظ تعادل، پشتي صندلي را به دست بگيريد. در حالي كه پاهاي‌تان را روبه‌رو‌ي‌تان قرار دارد، به آرامي پاي راست‌تان را از پهلو بالا ببريد، تا زماني كه حدود 20 سانتي‌متر از زمين فاصله بگيرد. 8 تا 15 بار اين كار را تكرار كنيد. همين كار را با پاي چپ‌تان انجام دهيد. استراحت كنيد و يك دور ديگر تمرين‌ها را انجام دهيد.
خم كردن لگن

نوار وزنه را روي قوزك پا بپوشيد. روي يك تشك به پشت دراز بكشيد، طوري كه زانوهاي‌تان خم شده و هر دو پاي‌تان صاف روي كف زمين قرار داشته باشد. كف دست‌هاي‌تان را روي استخوان‌هاي لگن قرار دهيد. عضلات شكم‌تان را سفت كنيد و به آرامي زانوي راست‌تان را به سمت قفسه سينه‌تان بالا ببريد، تا زماني كه پاي راست‌تان حدود 30 سانتي‌متر از كف زمين فاصله بگيرد. به آرامي پاي‌تان را پايين بياوريد. مفاصل لگن در دو طرف را در يك سطح قرار دهيد (اين كار به فعال شدن عضلات شكم كمك مي‌كند) و كمرتان را به تشك بچسبانيد. 8 تا 15 بار اين حركت را تكرار كنيد. همين حركت را در طرف چپ هم انجام دهيد. استراحت كنيد و يك دور ديگر اين حركات را انجام دهيد. هنگامي كه آمادگي بدني‌تان بيشتر شد، اين تمرين را بدون خم كردن زانو و با نگه‌داشتن ساق پا در حالت مستقيم انجام دهيد. در حالي كه زانوي پاي راست‌تان خم شده است و كف پاي راست‌تان روي كف زمين قرار دارد، ساق پاي چپ‌تان را راست كنيد، به طوري كه روي كف زمين قرار بگيرد. بعد در حالي كه ساق پاي چپ‌تان در حالت مستقيم قرار دارد، آن را بلند كنيد تا زماني كه زانوي اين پا به سطح زانوي خم‌شده برسد.
بالا آوردن پشت

به صورت روي تشك دراز بكشيد، به‌طوري كه زانوهاي‌تان راست باشد و ران‌هاي‌تان روي تشك قرار گرفته باشد. بازوي راست‌تان را موازي بدن‌تان قرار دهيد، به طوري كه كف دست‌تان رو به بالا باشد. بازوي چپ‌تان را باز كنيد و به طور صاف بالاي سرتان قرار دهيد، به طوري كه كف دست‌تان رو به پايين باشد. در حالي كه بيني‌تان را به سمت پايين نگه‌داشته‌ايد، به آرامي ساق پاي راست‌تان و بازوي چپ‌تان را از زمين جدا كنيد ( و تا جايي كه مي‌توانيد آنها را بالا ببريد). سعي كنيد كه دست و گردن‌تان با بازوي‌تان در يك خط قرار گيرد. مدتي به اين حالت بمانيد و بعد به آرامي به وضعيت شروع بازگرديد. 8 تا 15 بار اين كار را تكرار كنيد. همين تمرين را با ساق پاي چپ و بازوي راست‌تان تكرار كنيد. مدتي استراحت كنيد و يك دور ديگر اين حركات را انجام دهيد. هنگامي كه آمادگي بدني بيشتري پيدا كرديد، سعي كنيد هنگام بلند كردن بازو و ساق پا، شانه‌ها و بخش بالايي قفسه سينه‌تان را هم بالا ببريد.
كشش لگن
هميشه بايد پس از انجام تمرين‌هاي تحميل‌كننده وزن يا مقاومتي، تمرين‌هاي كششي انجام دهيد. اين تمرين كشش خوبي به عضلات لگن وارد مي‌كند. روي پشت‌تان دراز بكشيد، در حالي كه زانوهاي‌تان خم شده است و پاهاي‌تان صاف روي زمين قرار گرفته است. در همه مدت شانه‌هاي‌تان را روي زمين نگه‌داريد. به آرامي هر دو ساق پاي‌تان را به يك طرف پايين بياوريد، در حالي كه زانوهاي‌تان در كنار هم قرار دارد ‌و سرتان را به طرف مخالف بچرخانيد. بايد كشش را در طول عضلات لگن‌ و پهلوي‌تان حس كنيد. براي 20 تا 30 ثانيه به اين حالت بمانيد. زانوهاي‌تان را دوباره به خط وسط بازگردانيد و اين كار در طرف ديگر بدن تكرار كنيد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۳۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

از كجا بفهميم نامزدمان معتاد است؟

يادم مي‌آيد روزي خانمي به مطب‌ام مراجعه كرد و نظرم را درباره ازدواج پسر معتادش با دختر خانمي پرسيد. مادر اين پسر معتقد بود كه پسرش به اين دليل معتاد شده كه هنوز ازدواج نكرده و اگر ازدواج كند سرش به سنگ مي‌خورد و مسووليت‌پذير مي‌شود. از من اصرار كه چنين چيزي نيست و از آن خانم انكار كه نه، دقيقا همين است. اين باور و باورهايي از اين دست همواره زمينه‌ساز برخي مشكلات‌اند كه در گفتگو با دكتر پونه كيمياقلم، روان‌پزشك و عضو هيات علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي كوشيده‌ايم به اين موضوع بپردازيم.....
سلامت: خانم دكتر! ازدواج چه تاثيري بر اعتياد دارد؟
به نظر من پاسخ به اين سوال به يك مقدمه‌چيني احتياج دارد. بحث اعتياد در سال‌هاي اخير در كشورمان يكي از عمده‌ترين مسايل مطرح شده در جامعه است. با وجود آسيب‌هاي فرهنگي و اجتماعي و اقتصادي ايجاد شده توسط فرد مصرف‌كننده، بايد به فرد معتاد به عنوان يك انسان باهمه آرزوها و آمال فردي نگاه كنيم. اعتياد معمولا در سنين نوجواني شروع مي‌شود. هر چند به ندرت مي‌تواند در سنين بالاتر نيز آغاز شود كه در اين صورت معمولا علت خاصي براي ابتلا به آن وجود دارد. بسته به سن شروع، مسايل مختلفي مانند اشتغال، ازدواج،
بچه‌دارشدن، ادامه تحصيل و ارتباط اجتماعي در پيش روي فرد قرار دارد كه تمام اين موارد مي‌توانند تحت‌الشعاع مصرف مواد فرد قرار گيرند. در مورد ازدواج مصرف‌كننده مواد مخدر سوال‌هاي مختلفي در جامعه ازطرف بستگان، دوستان و سايرين مطرح مي‌‌شود. برخي اعتقاد دارند كه ازدواج به صورت يك فاكتور حمايتي اجتماعي مي‌تواند باعث بالابردن انگيزه فرد براي‌ترك مواد شود، فرد را مسووليت‌پذير كند و استرس او را كاهش دهد و مشغوليت با مسايل خانواده باعث شود زمان كمتري براي گذراندن با دوستان و هزينه كمتري نيز براي خرج كردن براي مواد در اختيار داشته باشد. اين باوري است كه در كشورما در رابطه با ازدواج و نقش آن در درمان همه دردها و بيماري‌ها وجود دارد كه البته اين موضوع به طور مطلق صحت ندارد. ازدواج در ابتداي امر انگيزه خوبي براي‌ ترك اعتياد است. اين انگيزه مي‌تواند كوتاه مدت يعني براي مخفي ماندن اعتياد در تست مورفين و بلند مدت براي پاك ماندن در همه زندگي باشد. معمولا در آستانه ازدواج مراجعات زيادي از اين دست به مراكز درمان اعتياد ديده مي‌شود و بيماران در اين مرحله ممكن است به طور موقتي پاك شوند.
سلامت: و بعد از اين ترك اعتياد موقتي، چه سرنوشتي در انتظار اين افراد خواهد بود؟
سرنوشت‌هاي مختلفي در انتظار اين افراد است. در ابتدا بايد بدانيم كه اعتياد تنها به معناي حضور يك ماده مخدر ويا محرك در خون نيست. با مصرف حتي يك بار از بعضي از مواد مدار پاداش خاصي در مغز تحريك مي‌شود كه تقريبا هميشه به طور نيمه خاموش حتي در هنگام عدم مصرف باقي مي‌ماند. مصارف طولاني مدت مي‌تواند باعث ايجاد تغييرات خاصي در شخصيت فرد شود. اين تغييرات مي‌تواند به‌صورت انفعال، وابستگي يا پرخاشگري باشد. مهارت‌هاي زندگي(كنترل خشم، ‌استرس، همدلي.....) به خصوص در مصرف‌كنندگان مواد پرتخريب آموخته نمي‌شوند و مواد تنها به صورت سرپوشي براي آرام‌سازي و پركردن ناكفايتي اين افراد به كار مي‌رود.

بعد از ترك فرد مواجه با سال‌هاي از دست‌رفته و ناتوانايي‌هاي خود مي‌شود و در مقابل با مسايل پراسترس راه‌حلي بلد نيست. ازدواج به عنوان يك مرحله پرمسووليت و استرس‌زا نيازمند مهارت‌هاي بين فردي و اجتماعي خاصي است. بعداز گذشتن ماه‌هاي اوليه در فردي كه تنها به صورت پاكسازي بدن از مواد درمان شده است، فرد در يك موقعيت تنش‌زايي قرار مي‌گيرد كه در حل آن ناتوان است و با توجه به ماهيت بيماري اعتياد، عود و مصرف مجدد دور از انتظار نيست. به نظر مي‌رسد ماندگاري اين افراد در ‌ترك نمي‌تواند زياد باشد. صورت مثبت قضيه اين است كه در فردي كه از حمايت خانوادگي نامناسبي برخوردار بوده است و يا در محيط‌هاي اجتماعي پراز موادمخدر و مصرف‌كننده زندگي مي‌كرده است، با دوري از اين شرايط بتواند روزهاي پاك بيشتري را تجربه كند. در مورد اعتياد اين نكته را بايد در نظر داشته باشيم كه امكان عود و بازگشت هميشه وجود دارد و هرگز درمورد ‌ترك كامل آن نمي‌توان به طور قطعي اظهار نظر كرد. توجه به نكته فوق باعث مي‌شود كه در جامعه دلواپسي خاصي در مورد ازدواج با فرد مصرف‌كننده وجود داشته باشد.
سلامت: چگونه مي‌توان مطمئن شد كه همسر آينده ما مصرف‌كننده مواد مخدر نيست؟
تست‌هاي مورفين (به تنهايي و بدون حضور موادمحرك) آزمايش غربالگري اعتياد در كشور ما است. دلواپسي در مورد پاسخ منفي كاذب اين تست‌ها و اينكه گاهي روش‌هايي براي مخدوش كردن نتايج اين تست‌ها موجود است، بي‌جا نيست. اين نكته را هم اضافه كنم كه در مراكز تخصصي امكان پيگيري حضور انواع مواد به طور صد در صد وجود دارد كه با هيچ ماده‌اي قابل پوشش دادن نيست. مشكل در اينجاست كه اين افراد درست در حوالي انجام آزمايش دست به‌ترك ماده مصرفي به هر روشي مي‌زنند كه در آن زمان جواب آزمايش به طور درست منفي و به معناي عدم حضور ماده گزارش مي‌شود.
سلامت: آيا راه‌هاي مشهودتر و دم‌‌دستي‌تري هم براي تشخيص اين موضوع وجود دارد؟
بله، تغييرات خلق‌وخو، شايع‌ترين علامت مصرف است. در طي روز فرد مي‌تواند تغييرات بارز وبيش از حدي در رفتار و خلق داشته باشد. حتي گاهاً اين افراد در هنگام مصرف مواد بسيار مهربان و پرتوجه مي‌شوند. در ساعت نياز به مصرف مواد تحريك‌پذيري شايع است. اين افراد درساعات خاصي نياز به تنهايي دارند و از بودن كنار خانواده به هر دليل امتناع مي‌كنند و از جمع‌هايي كه نياز به حضور مداوم و طولاني مدت دارند فرار مي‌كنند. كه نمونه آن رفتن به سفرهاي دسته جمعي است. مشكلات خواب به صورت كم‌خوابي، پرخوابي، به هم خوردن ساعات معمول خواب وبيداري، خواب آلودگي روزانه و بيداري‌هاي شبانه مي‌تواند با انواع مواد ديده شود. همچنين تغييرات وزن و اشتها به صورت كاهش و افزايش مشاهده مي‌شود. تغيير در رفتار جنسي اعم از ميل يا تحريك جنسي رخ مي‌دهد. مصرف بعضي از مواد بوي خاصي دارد كه از لباس ووسايل شخص استشمام مي‌شود. در چهره برخي از مصرف‌كنندگان نيز مي‌تواند تغييراتي را به صورت كبودي دور چشم، فرو رفتن گونه‌ها، آسيب‌هاي دنداني و تيرگي لب‌ها مشاهده كرد. در معتادان تزريقي آثار تزريق روي دست‌ها و بازوها و نقاط غيرمعمول در كشاله ران يا گردن ديده مي‌شود كه مي‌تواند توسط لباس يا خالكوبي پوشانيده شود. گاهي نيز صداي مصرف‌كنندگان استنشاقي تودماغي مي‌شود.
سلامت: وجود چه وسايلي در محل كار و زندگي فرد مي‌تواند ما را به او مشكوك كند؟
براي مصرف بعضي از مواد وسايل خاصي مورد نياز است. براي مثال، ديدن سوزن سوخته يا كاغذهايي كه لوله شده‌اند و يا دستمال نيم‌سوخته و ابزار شيشه‌اي خاص مي‌تواند شك‌برانگيز باشد. در مورد علايم و نشانه‌هاي فوق قطعا نمي‌شود اظهارنظر كرد. در بعضي از افراد علايم مشابهي وجود داردكه ناشي از مصرف مواد نيست و در مقابل مصرف‌كننده‌هايي نيز هستندكه شدت علايم در آنان قابل ملاحظه نيست. توجه كنيد كه هيچ فردي حتي پزشك به‌رغم وجود نشانه‌هاي باليني و مشكوك، در مورد مصرف يا عدم مصرف مراجع بدون آزمايش نمي‌تواند اظهار نظر قطعي كند. خوش بيني و بد بيني بيش از حد هردو در فردي كه قرار است با وي ازدواج كنيد مي‌تواند زندگي آينده شما را تحت‌الشعاع قرار دهد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۳۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

5غذاي آلرژي زا

هيچ چيز بدتر از اين نيست كه سر سفره شام نشسته باشيد و ببينيد كودك 9 ماهه شما به سختي نفس مي‌كشد و دور دهانش شروع به تورم كرده است و اين چيزي نيست جزاينكه كودك شما به سويا آلرژي داشته و آن را مصرف كرده است.
به هر حال غذاهايي وجود دارند كه بعضي افراد نسبت به آن‌ها آلرژي دارند و بعضي ديگر همان غذاها را به راحتي مي‌خورند.
آْلرژي واكنش سيستم ايمني بدن است و هنگامي ايجاد مي‌شود كه سيستم ايمني ماده‌اي را كه معمولا براي بدن بي‌ضرر است اشتباها به عنوان ماده‌اي زيان ‌آور شناسايي مي‌كند و برعليه آن وارد عمل مي‌شود.اگر در يك ميهماني بخواهيد به كودكتان غذا بدهيد بايد غذاهايي كه كودك شما نسبت به آن‌ها آلرژي دارد را، قبلا شناسايي كرده باشيد تا از واكنش‌هاي آن در امان باشيد.
در اينجا به 5 غذاي آلرژي ‌زا همراه با علايم آن مي‌پردازيم:
1- كرفس
تمام آلرژي‌ها يكسان بوجود نمي آيند،و سندرم آلرژي دهاني (OAS ) يكي ازانواع حالت‌هايي است كه كمتر مورد بحث بوده است و كرفس يكي از غذاهايي است كه در بعضي افراد اين نوع آلرژي را بوجود مي‌آورد.
در اين نوع آلرژي، پوست،حساسيت پيدا مي‌كند و دچار خارش گرديده و دور لب‌ها متورم مي‌شود. آسم و حالت تهوع و حتي در برخي موارد شوك"آنافيلاكسي"، از ديگر علايم اين نوع آلرژي مي‌باشند.

2- كنجد
اگر شما در آمريكا زندگي مي‌كنيد ممكن است تا به حال در مورد كساني كه به دانه‌هاي ريزي كه روي نان همبرگر مي‌ريزند آلرژي دارند چيزي نشنيده باشيد ولي در برخي نواحي مانند چين و ژاپن كه استفاده از اين غذا رايج‌تر است آلرژي به كنجد،نامي آشناتر است.
 از واكنش‌هاي اين نوع آلرژي،ايجاد شوك "آنافيلاكسي" است كه علايم آن،بيهوشي ناگهاني و حتي در بعضي موارد،مرگ مي‌باشد.پس اگر آلرژي شديدي داريد ديگر هيچوقت در عمرتان كنجد مصرف نكنيد.
3- شير
شيرگاو،يكي از رايج‌ترين غذااهاي آلرژي‌زا،بخصوص براي كودكان،درسطح دنيا است.طبق گزارشات، حدود 5- 2 درصد از كودكان زير يك‌سال نسبت به شير گاو آلرژي دارند.اكثر پزشكان به والدين توصيه ميكنند،قبل از اينكه  كودكشان مرحله مهم زندگي،يعني يك‌سالگي را پشت سرگذارد،به او شير گاو ندهند.
از علايم اين نوع آلرژي،كهير،آسم و شوك" آنافيلاكسي" است و از ديگر علايم آن حالتي به نام "درماتيت اتوپيك" است كه در اين واكنش پوست جوش مي‌زند و دچار خارش مي‌شود.
مراقب باشيد آْلرژي نسبت به شير را با عدم تحمل لاكتوز شير اشتباه نگيريد.عدم تحمل شير،ناشي از هضم نشدن،گاز و ايجاد نفخ است و مانند آلرژي روي سيستم ايمني بدن تاثير نمي‌گذارد.

4- تخم‌مرغ

برخي افراد به زرده و برخي  به سفيده ( برخي ديگر به هردوي آن ) آلرژي دارند كه هركدام از آن‌،داراي پروتئين‌هاي خاصي است كه حساسيت زاست.از علايم اين نوع آلرژي،بيماري پوستي "درماتيت اتوپيك"، كهيرو شوك" آنافيلاكسي" است.
از علايم ديگر اين آلرژي مي‌توان به "رينيت‌ آلرژيك" اشاره كرد كه به پولن‌هاي( گرده‌هاي ) گياهي جابجا شده از گياهان مربوط مي‌شود و با آبريزش بيني، سرفه و سردرد همراه است.حساسيت نسبت به تخم‌مرغ، خسته كننده ترين نوع حساسيت است چرا كه در اكثر غذاها تخم‌مرغ وجود دارد.
  5- سويا
متاسفانه افرادي كه به سويا حساسيت دارند در شرايط سختي هستند،چرا كه سويا، به خاطر پروتئين فراواني كه دارد در بسياري از غذاهاي بسته‌بندي شده، وجود دارد.در اين نوع آلرژي،علاوه بر وجود علائم كهير،آسم و شوك "آنافيلاكسي" ،فرد ممكن است به ورم مخاط روده بزرگ، دچار

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۳۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

براي مبارزه با آلرژي در فصل بهار چه كنيم؟

يك فوق تخصص آسم و آلرژي گفت: استفاده از«كرومولين سديم» در پيشگيري از بروز علايم آلرژي موثر است. يك فوق تخصص آسم و آلرژي با بيان اينكه در سال جاري به علت گرماي زودهنگام زودتر از موعد شاهد گرده افشاني درختان بوده‌ايم، گفت: به طور معمول 15 اسفند آغاز فصل گرده افشاني درختان است. دكتر موحدي فصل گرده افشاني چمن و علف را در تابستان، درختچه‌ها و علف هرز را در پاييز برشمرد و اظهار كرد: براي تظاهرات علايم باليني آلرژي عوامل ارثي و محيطي موثر است.  وي با اشاره به تظاهرات گوناگون آلرژي در افراد، گفت: به عنوان مثال برخي علايم به صورت آبريزش از بيني، چشم، ورم ملتحمه چشم و يا حتي درگيري بخش‌هاي تحتاني دستگاه تنفسي و بروز آسم، سرفه، خس خس و تنگي نفس است.  اين فوق تخصص آسم و آلرژي ادامه داد: براي پيشگيري از بروز علايم آلرژي مي‌توان دو هفته پيش از آغاز فصل گرده افشاني از داروهاي تثبيت كننده غشاي «مست سلها» به نام كرومولين سديم استفاده كرد كه به اشكال قطره و اسپري بيني در بازار يافت مي‌شود.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۳۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

با دو خوراكي به جنگ آلرژي برويد!!

پياز به علت داشتن ماده‌اي به نام كوئرستين مانند يك ضد آلرژي عمل مي‌كند و خوردن مرتب آن به افرادي كه به گرده گياهان در فصل بهار حساسيت دارند، كمك فراواني مي‌كند.

يك متخصص تغذيه و رژيم درماني گفت: مصرف پياز و سير موجب افزايش قدرت سيستم ايمني بدن مي‌شود و مصرف آن از آلرژي‌هاي فصل بهار پيشگيري مي‌كند.

سيد ضياءالدين مظهري افزود: در بهار گرده‌افشاني درختان و گل‌ها باعث ايجاد حساسيت مي‌شود كه بيشتر به صورت آب‌ريزش بيني، اختلالات تنفسي به شكل خس‌خس، بثورات پوستي مثل كهير، خارش و نهايتاً اگزماي مخاطي به صورت تورم و التهاب بروز مي‌كند.

اين متخصص تغذيه گفت: پياز به علت داشتن ماده‌اي به نام كوئرستين مانند يك ضد آلرژي عمل مي‌كند و خوردن مرتب آن به افرادي كه به گرده گياهان در فصل بهار حساسيت دارند، كمك فراواني مي‌كند.

مظهري افزود: سير نيز تقويت‌كننده بسيار قوي سيستم ايمني بدن است و به عنوان يك ماده غذايي ضدباكتري، ضد ويروس و سرطان موجب افزايش قدرت سيستم ايمني بدن مي‌شود. اين سبزي با افزايش لنفوسيت‌هاي T و ماكروفاژها، عوامل و ابزارهاي جنگي سيستم دفاعي را تقويت مي‌كند.

دانشيار دانشگاه علوم پزشكي ايران اضافه كرد: در بين ديگر سبزي‌هاي ديگر هويج، اسفناج و ساير سبزي‌هاي رنگي حاوي بتاكاروتن، سيستم ايمني بدن را تقويت و از بروز حساسيت‌هاي فصلي جلوگيري مي‌كنند و به طور كلي افرادي كه بيشتر گياهخواري مي‌كنند، سيستم ايمني قوي‌تري دارند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۳۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ايا با ورود به حمام دچار تنگي نفس مي شويد؟

به گفته يك متخصص ريه، افرادي كه مشكل تنفسي ندارند اما با ورود به حمام و تنفس ميان بخار آب موجود در فضا دچار تنگي نفس مي‌شوند در معرض بيماري‌هاي ريوي و عفوني قرار دارند.

دكتر كيانوش امجد در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشكي ايران، گفت: افراد زيادي از تنگي نفس در حمام رنج مي‌برند. اين در حالي است كه اين افراد در زندگي روزمره خود شكايتي از گرفتگي نفس ندارند اما توجه به اين نكته ضروري است كه همين يك علامت مي‌تواند در پي بردن به بيماري‌هاي ريوي يا عفوني موثر باشد.

اين متخصص ريه تاكيد كرد: مشكلات تنفسي به خصوص تنگي نفس و خفگي در حمام اغلب به دو دليل ايجاد مي‌شوند كه يكي از آنها گازگرفتگي با مونواكسيد كربن يا CO است، گازي بي‌بو و بي‌رنگ كه به دنبال نصب بخاري در حمام در فضاي حمام نشت كرده و استشمام آن توسط فرد منجر به مسموميت، خفگي و بيهوش شدن وي مي‌شود.

وي در ادامه افزود: مسئله بعدي كه مورد نظر است، ايجاد تنگي نفس در حمام به خاطر وجود بخار آب است، افراد زيادي وجود دارند كه به طور معمول مشكل تنفسي ندارند اما با ورود به حمام و تنفس ميان بخار آب موجود در فضا، دچار تنگي نفس مي‌شوند كه اين مسئله خود مي‌تواند هشداري نسبت به وجود بيماري‌هايي چون ريوي و عفوني در فرد باشد.  

برچسب: ،
ادامه مطلب

امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۳۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تصاوير خيال

عكس هاي منتخب - pixfa.net

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۳۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

پيام مدير كل سازمان جهاني بهداشت،

 

زماني كه يك بحران يا حادثه غيرمترقبه اتفاق مي‌افتد، اكثر مردم در نتيجه اين رويداد جان خود را از دست داده يا نجات مي‌يابند. مردم روي بيمارستانها و مراكز ارائه دهنده خدمات بهداشتي براي پاسخگويي سريع و كارآمد حساب باز مي‌كنند زيرا اين مكانها، محل مداوا و امداد رساني اصلي آسيب‌ديدگان مي‌باشند.

اگر چنانچه مراكز ارائه دهنده خدمات بهداشتي در يك بحران يا حادثه غيرمترقبه نتوانند به كار خود ادامه دهند، بر شدت فاجعه افزوده خواهد شد. زماني كه يك بيمارستان تعطيل يا عملكردش مختل شود، افرادي كه نيازمند مراقبت در حوادث غيرمترقبه مي‌‌باشند ممكن است جان خود را از دست دهند. اختلالات در خدمات روزمره نيز مي‌تواند باعث مرگ افراد گردد.

در طي بحرانهاي بزرگ نظير زمين لرزه و سيل، تعدادي از كشورها پنجاه درصد از ظرفيتهاي بيمارستاني خود را از دست داده‌اند، درست در زماني كه خدمات اين بيمارستانها به شدت مورد نياز بوده است. علاوه بر خسارت و تلفات جاني، عملكرد ضعيف مراكز ارائه دهنده خدمات بهداشتي در طي يك حادثه غيرمترقبه مي‌تواند يك طغيان عمومي گردد، خصوصاً زماني كه ساختمانهاي مراكز ارائه دهنده خدمات بهداشتي فرسوده يا براساس اصول معماري ساخته شده باشد.

چنين نگرانيهايي كاملاً بجا مي‌باشد زيرا مدارك و شواهد نشان مي‌دهد كه هزينه‌هاي بيمارستانهايي كه مي‌توانند در مقابل بلايايي نظير زمين لرزه، سيل يا بادهاي تند مقاوم باشند، در مقابل ساير ساختمانهاي غيراستاندارد كمتر مي‌باشد. همچنين هزينه استاندارد نمودن امكانات بهداشتي موجود كه بتوانند در حوادث و بلايا به خدمت‌رساني خود ادامه دهند، كمتر از بازسازي اين امكانات دچار بحران شده، خواهد بود.

ادغام نمودن مديريت خطرات و آمادگي در برابر حوادث غيرمترقبه در برنامه‌هاي بيمارستان بمنظور مقابله مؤثر با حوادث غيرمترقبه هزينه چنداني را در بر نمي‌گيرد.

بمنظور گراميداشت روزجهاني بهداشت امسال، سازمان جهاني بهداشت اجراي يكسري از تجربه‌هاي موفق در زمينه حفاظت و ايمن نمودن بيمارستانها در حوادث غيرمترقبه با هر ميزان هزينه را حمايت مي‌نمايد. جدا از ساختار بيمارستانها، برنامه‌ريزي مناسب و انجام تمرينات آمادگي در قبل از بحران مي‌تواند باعث اقدامات مناسب در زمان بحران گردد. اين اقدامات عبارتند از: ايجاد سيستمهاي اخطار اوليه، ارزيابي ساده از ايمني و سلامت بيمارستانها، حفاظت از تجهيزات و امكانات بهداشتي و آماده نمودن پرسنل براي كنترل خسارت و تلفات گسترده و كنترل عفونتها.

انواع مختلف حوادث غيرمترقبه مي‌تواند باعث آسيبهاي خاص گردد براي مثال، زمين لرزه مي‌تواند باعث آسيبهاي جسمي و سيلها مي‌تواند باعث هيپوترمي شود كه بهبودي از اين ضايعات، نيازمند داشتن افراد آموزش ديده و امكانات خاص مي‌باشد. اين نيازها مي‌تواند از قبل پيش‌بيني شود و ظرفيتهاي لازم براي كنترل آنها بوجود آيد.

منطقي و عاقلانه است كه برنامه‌ريزي قبلي را داشته باشيم. آمار بحرانها و حوادث غيرمترقبه در سراسر دنيا رو به افزايش است. اين روند همچنان ادامه خواهد يافت همانگونه كه افزايش شهرنشيني باعث فشار روي امكانات و تسهيلات بهداشتي شده و تغييرات زياد هوايي باعث بحرانهاي آب و هوايي شديد گرديده است. بايد مناطقي كه مستعد بحران و در معرض بحران بيماري واگير و بيماري پاندميك هستند را شناسايي نماييم.

تجارب فراوان نشان مي‌دهد زماني كه بيمارستانها داراي عملكرد مناسب و ايمن هستند مي‌توانند بعنوان كانون امنيت و صلابت در ميان نا اميدي و بحران تبديل گردند و باعث حفظ سرمايه در سطح اجتماع گردند. ماهرگز نبايد فراموش كنيم كه بيمارستانها و تسهيلات و امكانات بهداشتي سرمايه بزرگ جامعه مي‌باشند. حافظت و ايمن نگهداشتن آنها در حوادث و بلايا بمنزله حفاظت سرمايه و سلامت و امنيت مردم مي‌باشد كه حفاظت از آنها از بزرگترين نگرانيها و دغدغه‌هاي ماست.

با ايمن سازي بيمارستانها در شرايط اضطراري جان انسانها را نجات دهيم. (Save lives. Make hospitals safe in emergencies) شعار روز جهاني بهداشت سال 2009 (18 فروردين 1388) بر ايمن سازي تجهيزات بهداشتي و آمادگي پرسنل بهداشت كه از شرايط اضطراري متاثرند، متمركز شده­است. مراكز بهداشتي و پرسنل آن بعنوان خطوط زندگي بحراني براي مردم آسيب پذير و تسكين آلام آنها، ممانعت از بيماريها و مراقبتهاي بهداشتي محسوب مي شوند.

مراقبتهاي بهداشتي اوليه داراي اصولي در كشورها مي باشد كه مي تواند نيازهاي روزانه را برآورده نمايد، اين نيازها همچون خدمات زايمان، مصون سازي و مراقبت بيماريهاي مزمن بايستي در شرايط اضطراري نيز تداوم داشته باشد. اغلب سيستمهاي بهداشتي ضعيف قادر به حفظ عملكرد فوري و خدمات بهداشتي متوالي در شرايط بحراني نيستند.

چطور شرايط اضطراري بر سلامت تاثير مي گذارد:

· بيش از 11000 مؤسسه خدمات درماني در وان چوان چين در اثر زلزله مي 2008 آسيب ديدند و ده ها هزار نفر از مردم ناچاراً در جاهاي ديگر درمان شدند.

· در جريان جنگ اتيوپي و غزه خدمات بهداشتي اوليه مانند مصون سازي قطع شد.

· سونامي اقيانوس هند در سال2004 به 61 درصد تجهيزات بهداشتي در ايالت آكه اندونزي آسيب رساند و نزديك به يك سوم ماماهاي منطقه كشته شدند كه يك آسيب بزرگ براي بهداشت زنان بشمار مي رفت.

نمونه سازه هاي موفق

چندين كشور بر روي موضوع ايمني بيمارستانها و افزايش آمادگي در حفاظت از زندگي اقداماتي انجام داده اند.

· در مكزيك ارزيابهاي آموزش ديده، مشكلات 200 عدد از تجهيزات بهداشتي را تشخيص دادند و متذكر شدند كه اين تجهيزات نياز به ارتقاء ايمني دارند.

· در بنگلادش تجهيزات چند منظوره بهداشت، آموزش و كشاورزي براي كمك به رفاه بعد از گردبادها و سيلابها ساخته شد كه اين كار جان هزاران نفر در گردباد سيدي در سال 2007 نجات داد.

· در ژاپن، پاكستان و پرو هم اكنون سازه هاي بهداشتي مقاوم به زلزله مي سازند.

· در سومالي عليرغم فقدان امنيت، بيمارستانها به درمان بيماران بمنظور حصول اطمينان از سلامت همه افراد ادامه مي دهند.

روز جهاني بهداشت يكي از بهترين فرصتهاي سازمان جهاني بهداشت براي اطلاع رساني اولويتهاي جهاني بهداشت است. در اين سال سازمان جهاني بهداشت و شركاء بين المللي آن بر اهميت سرمايه گذاري در زيربناهاي بهداشتي، مقاوم سازي آنها در برابر مخاطرات و خدمت رساني به مردم در نيازهاي فوري تاكيد داشتند. آنها همچنين اصرار داشتند تسهيلات بهداشتي بگونه اي تكميل گردد كه در شرايط اضطراري داخلي مانند آتش سوزي پاسخگو باشد تا از تداوم مراقبتهاي بهداشتي اطمينان حاصل گردد.

حوادث اطراف جهان موفقيت هاي آينده را رقم زده و به طراحي و ساخت ايمن تجهيزات و سازه ها كمك مي نمايد، اين عامل نيروي محركه اي براي آمادگي گسترده در شرايط اضطراري بمنظور محافظت از حيات و بهبود بهداشت جهاني مي باشد. ( برگرفته از سايت شركت ملي صنايع پتروشيمي)

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۳۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

شب زفاف

منظور ما در اين مقاله شب اول عروسي نيست . چون بسياري از افراد ، قبل از عروسي ( كه در عرف معمول است ) آميزش جنسي( بطور كامل) را تجربه مي كنند. پس منظور اين مقاله زماني است كه دختر ازاله بكارت ميشود . يعني زماني كه دختر ، پرده بكارت خود را از دست ميدهد .

ما در اين مقاله شب زفاف را زماني ميگوئيم ، كه دختران براي اولين بار تجربه سكس از راه واژن را مي آزمايند. همانطور كه ميدانيم تمامي زخمها ، دردناك هستند بخصوص اگر سطحي باشند . به عنوان مثال اگر دست شما با ديوار زبري (مثل كنيتكس) برخورد كند ، درد به حد زيادي غير قابل تحمل است .

اين حالت دقيقا براي دختران مصداق دارد. آنها درد بسيار زيادي را در ضمن پاره شدن پرده بكارت تجربه ميكنند. و غير از آن ، درد بسيار زيادي هنگام داخل شدن آلت تناسلي در داخل واژن (دخول) خواهند داشت . اول براي روشن شدن قضيه علت درد را مرور ميكنيم.
دو نوع درد در هنگام اولين تجربه جنسي قابل درك است :

۱- درد به علت پارگي پرده بكارت .
اين درد همانطور كه در بالا ذكر شد به علت ايجاد يك زخم سطحي در داخل واژن است . كه اينگونه زخمها معمولا دردناك تر از ساير زخمها ميباشند . براي كنترل يا كاهش درد ، بهترين كار ايجاد معاشقه طولاني است .

اين كار سبب ميشود تا دختر به مرحله ارگاسم يا نزديك آن برسد . رسيدن به ارگاسم ، آستانه درد را بالا ميبرد و باعث ميشود كه درد يا خيلي كم شود يا قابل تحمل گردد . به عنوان مثال د رزمان ارگاسم اگر شخص گاز گرفته شود درد را احساس نميكند يا درد بسيار جزئي خواهد بود .
۲- درد به علت دخول
اين درد دقيقا درد به علت كشش ديواره واژن ميباشد . شما وقتي بادكنكي را براي اولين بار باد ميكنيد ، زور بيشتري بكار ميبريد تا بتوانيد ديواره هاي بادكنك را از هم باز كنيد . اين حالت دقيقا دز واژن هم ايجاد ميشود . واژن براي اولين بار ميخواهد باز شود . پس درد زيادي را حس ميكند . براي كنترل اين درد دقيقا مثل بالا بايد معاشقه طولاني داشت . تا هم واژن ليز شود و هم آستانه درد افزايش يابد . براي اين منظور ميشود از ژل لوبريكانت استفاده نمود.
در كل براي آميزش بهتر و كم درد در اولين تجربه بايد نكات زير را توجه نمود :
۱- معاشقه طولاني تا رسيدن به مرحله ارگاسم
۲- استفاده از ژل لوبريكانت
۳- بهتر است دختر لبه تخت دراز بكشد . جوري كه پاهاي وي كاملا روي زمين قرار بگيرد . در اين صورت كمترين درد و فشار به دختر وارد ميشود.
۴- دختر را بايد قبل از نزديكي از نظر روحي آماده كرد
۵- درصورت داشتن درد شديد از ادامه نزديكي خودداري كنيد.
پارگي پرده بكارت معمولا داراي خونريزي كم است . البته اين قضيه به جثه زن و سن دختر دارد. در بعضي از موارد پرده دختر با نزديكي پاره نمي شود . در اين حالت حتما بايد با جراح زنان مشورت نمود تا وي به روش جراحي پرده را باز نمايد. تا ۳ روز پس از نزديكي خونريزي بسيار جزئي ، طبيعي است و نبايد نگران بود. در صورتي كه هر گونه سوال براي شما پيش آمد حتما با ما مكاتبه كنيد.
آن سوي زفاف
پاره شدن پرده بكارت ، در حقيقت نمود خارجي جرياني بسيار پيچيده است كه بايد آن را آغاز “زنانگي” و پايان “دوشيزگي” شمرد. تازه عروس بنا به طبيعت ، از نخستين اكراه و هراس دارد و علت آن معمولا درد جسماني نيست كه اگر همراه با آرامش و خودداري و صبوري مرد باشد خيلي جزئي است. غالبا خود دختر هم نمي داند علت اين هراس و اكراه در كجاست ؟ در واقع تازه عروس در اين مرحله دچار نوعي ” شرم ” نيز هست . همه اين علت ها را بايد در جاي ديگري جستجو كرد.
در حقيقت چون زن در اين مرحله كه وارد حيات زناشويي مي گردد دگرگوني مهمي در برابر خود مي بيند و به زندگي آينده و مسووليت ها و خطرهاي آن مي انديشد و از آن واهمه دارد. همه اين واهمه ها ، چه زن از آن آگاه باشد و چه نباشد ، قابل ملاحظه و شايسته توجه است.
اين وظيفه شوهر است كه وجود اين هراس فطري زن را دريابد و همواره آن را به ياد داشته باشد.بهترين فرصت براي جلب اطمينان زن همين دوره كوتاه است. معروف است كه زفاف را نبايد با جبر آغاز كرد ، ما مي گوييم در كار پاره شدن پرده دوشيزگي نه تنها جبر نبايد در كار باشد بلكه اين عمل بايد دنباله و نتيجه نوازشي صبورانه و معاشقه اي جانانه باشد و شوهر بايد عروس را به تدريج متمايل و راغب به عمل نمايد نه آن كه با شتابكاري و به كار بردن زور ، تنها حس شهوت خويش را فرو نشاند.

در اين صورت تنها جسم زن را تصرف كرده و از تصرف روح او ناتوان مانده است. بنابراين شوهر در شب زفاف بايد تمام تمهيدات لازم را به كار گيرد و در نهايت ملايمت و ظرافت عمل كند و بداند كه كوچكترين اشتباه ، چندان او را خسته و دل آزرده مي كند كه به آساني التيام پذير نخواهد بود و گاه تا پايان زندگي زناشويي آثار آن بر جاي مي ماند.
از نظر روانشناسي اين دردهاي روحي منجر به پيدايش هزاران نوع اختلالات فكري ، غم و اندوه مزمن مي گردد كه درمان آن بسيار مشكل خواهد بود زيرا اغلب منشا و علت اصلي آن ناشناخته مي ماند.
در واقع علت سرد مزاجي بسياري از زناني كه لذت جنسي نمي برند آن است كه در شب زفاف ناگواري ديده و رنج و تب روحي كشيده اند و اين تالمات در ضمير پنهان آنها مانده و اختلالات جسمي و رواني بعدي را با خود آورده است.
بسياري از امراض ديگر چون پريشان خيالي و بيماريهاي عصبي غالبا در اثر همين رويدادهاي به ظاهر كوچك شب زفاف ايجاد مي شود و گاهي اين عوارض روحي به قدري پيچيده و شديد مي شود كه روان پزشك بايد مدتها وقت صرف كند تا پس از جلب اعتماد و اطمينان بيمار ، شايد موفق به كشف ريشه اصلي اختلال گردد.

اين است كه باز تكرار مي كنيم در نوازش و مهرباني و رعايت حال تازه عروس به ويژه در شب رفاف به هيچ نبايد كوتاهي كرد. هيچ دختري فطرتا مرد را مختار نخواهد دانست تا هر چه مي خواهد بكند و اگر حجب و حياي عروس يا هر علت ناشناخته ديگر مانع از آن است كه به ميل تسليم شود بهتر است يك شب يا حتي شبهاي متعدد ، زفاف را به عقب انداخت تا عروس به تماس جسماني خو بگيرد و با آرامش خاطر مشتاق و راغب به ارتباط جنسي شود. عمر انسان آن قدر كوتاه نيست كه چنين شتابكاري لازم باشد و به خصوص در اين دوره ، صبر و متانت و حوصله به پيروزي و كامروايي خواهد انجاميد.

در اينجا بايد يادآور شويم اگر داماد به دليل ضعف نفس و سستي در رفتار ، بخواهد به هر نحو عمل را انجام دهد به نتيجه نمي رسد و لازم است اصرار در اين باره خيلي ملايم و صبورانه باشد. اصولا زن وقتي هم حاضر و راغب به تسليم است طبيعتا مي خواهد بر او ظفر يابند ولي بين فتح عاشقانه و استيلاي وحشيانه تفاوت بسيار است و مرد بايد با فراست دريابد كه هنگام دخول فرا رسيده است. به طور كلي در هفته هاي اول ازدواج براي نزديكي نبايد پافشاري كرد جز آن كه عروس خود ابراز تمايل كند.شوهر اگر عيبي در بدن زن مشاهده كرد ، هرگز نبايد آن را آشكار كند يا اظهار تعجب كند مبادا زن اندوهگين شود و آن را مايه حقارت پندارد.
حساسيت شب زفاف
زفاف كه همان ازاله ي بكارت در دختر است براي هر دو از خاصيت خاصي برخوردار است . انجام ناقص و يا وحشيانه ي آن در دختر مي تواند آثار سوء جبران ناپذيري را ايجاد كند . داماد بايد حالت خاص عروسش را درك كند و بدون آمادگي همسرش با او آميزش نكند . مرد جوان بايد عريزه ي جنسي خويش را كنترل كند و اگر در همسر خويش آمادگي نمي بيند صبر كند تا زمان مناسب فرا رسد و با مساعد شدن شرايط با ملاطفت و آرامي زفاف را انجام دهد . برخي از جوانهاي بي تجربه شرايط حساس همسر خويش را در نظر نمي گيرند و در همان شب اول بنياد زندگي خويش را خراب مي كنند .
چون پسر و دختر نادان بوند گله چران يا كه شتر بان بوند
درس زناشويي كجا خوانده اند كي بره قافله پي برده اند
ببر صفت حمله به آهو كند غرش و تندي و هياهو كند
اي پسر آخر دمي آرام باش اي شتر مست دمي رام باش
تندي داماد و خموشي زن سرد كند جمله چو صد بادزن
»» اين شب براي اغلب زوجها شب پر التهابي است و اولين شب ارتباط جنسي جدي ميان آنهاست.
»» زنها در اين شب به شدت نگران و مضطرب هستند
»» خاطره اين شب تا پايان زندگي در ذهن زنان باقي مي ماند.حتي اگر بعدها ازدواجهاي مكرري كنند.
»» پاره شدن پرده بكارت اغلب با آمدن مقداري خون همراه است و اين براي طرفين مهم و استرس آور بوده و در زنها همراه با درد و سوزش و ضعف جسماني است.
»» مردها سعي كنند قبل از شب عروسي با خانواده خود جهت كنار گذاشتن آداب و رسوم غلط به طور جدي صحبت كنند.
»» به همسر خود براي كسب اعتماد به نفس قبل از شب زفاف روحيه بدهيد.
»» هيچ لزومي ندارد كه مردها همان شب اول پرده زن را پاره كنند. بهتر است به شب ديگري موكول گردد.
»» سعي كنيد اين شب را با معاشقه و بوسه و لمس بگذرانيد و دخول را به شبهاي ديگر موكول كنيد.
»» اين شب را در آغوش هم و برهنه تا صبح سپري كنيد.
آداب و رسوم غلط در شب زفاف:
هم در گذشته و هم در حال حاضر در خانواده هاي سنتي ايراني رسم است كه در شب اول عروسي (شب زفاف) زنان پشت در اتاق عروس و داماد مي نشينند تا داماد پارچه اي خونين را نشان آنها بدهد تا از پشت در بلند شوند و به خانه هاي خود بازگردند. اين دستمال خوني نشان دهنده پاره شدن پرده بكارت عروس توسط داماد است.
در تلقي عمومي جامعه ما ، شب ازدواج و زفاف ، شب خوشبختب و رسيدن به آرزوهاست ، اما شب زفاف شب خستگي هم هست ، شب اظطراب و نگراني است شب سر درد شب گريه شب سوزش معده و شب …….و حتي شايد شب بر باد رفتن آرزوها هم باشد .
اينكه چنين شبي با جايگاهي كه در فرهنگ اجتماعي ما دارد و اثرات آن بر زندگي ما اينقدر درباره اش كم صحبت شده و حتي از ديد نويسندگان و ديگر هنرمندان ما هم پنهان مانده خود معمايي است .
شب عروسي در فرهنگ ما فعلا اون موقعي است كه دو تا آدم كه چند وقت در تدارك ازدواج بوده اند براي اولين بار زن و شوهر ميشوند وبه صورت رسمي در يك رختخواب ميخوابند ، شب ازدواج فقط و فقط يك كار اجباريست . شما و همسرتان بايد از ماشين عروس پياده شويد ، به درون خانه برويد و در را ببنديد .همين . هر كس ديگري انتظاري يه غير از اين داشت زياد به خرفش گوش نكنيد .
در فرهنگ ما ازدواج به همه فاميل مربوطه بعضي جاها ( كه از لحاظ سواد عمومي سكس در مرحله پايين تري هستند ) از داماد انتظار دارند در عرض ۱۰ دقيقه تا نيم ساعت پارچه خون آلودي را به عنوان نشان باكره بودن عروس تحويل بده بعضي ها ممكنه تا شب ازدواج عروس اشون يا دامادشون را نديده باشند و خيلي هاي ديگه ممكنه اون رو لخت نديده باشند عده زيادي هم هستند مه قبل از عروسي با همسرشون سكس داشته اند ، پس پيچيدن يك نسخه ثابت غير ممكن است اما چيزهاي مشتركي هم وجود دارد .
همه ما شب ازدواج خسته ايم توي اين بحثي نيست ازدواج ايراني سخته حداقل يك هفته دويدن و حرص خوردن داره دنبال جا ميگرديد خونه رو مرتب ميكنيد . دعوت فاميل و خلاصه تحمل دردسر هاي جشن . همه اينا باعث مي شود كه بهترين شب زندگي شما با خستگي و تنش هاي بدني شروع بشه . عروس و داماد يا به اجبار غذا ميخورند يا اصلا فرصت غذا خوردن پيدا نميكنند و هر دو حالت براي يك سكس خوب مضر است .
پس اين شب چكار بايد كرد ؟ احيانا دفعه اولي است كه ميخواهيم سكس داشته باشيم . تاثير خستگي و اضطراب را ميدونيد ؟ براي آقايون اين احتمال هست كه اندام جنسيشون راست نشه و در صورت وقوع اين امر اضطراب جند برابر مي شود و اوضاع بدتر . در مورد خانمها اين اضطراب باعت خشك شدن مهبل مي شود كه حتي براي خانمهاي كاركشته هم دخول مشكل مي شود چه برسه به دختري كه براي اولين بار ميخواد دخول را تجربه كنه .پس اولين كار شما مبارزه با اضطراب است . بهتر است اون دسته از كساني كه فاميل هاشون منتظر ديدن دستمال خوني هستند اين مطلب را براشون روشك كنند كه اين فكر بيهوده اي است و بهتره شما را به حال خودتون بذارن
براي مبارزه با اضطراب اينه كه منبع اونو از بين ببريد . منمبع اضطراب شب زفاف است اجبار به عمل جنسي است پس اين ” اجبار ” لعنتي را از بين ببريد .
اگه ميتوانيد با همسرتان صحبت كنيد و بگوييد احتياجي نميبينيد كه شب اول در اوج خستگي و تنش و اضطراب حتما سكس داشته باشيد صحبت كنيد چه قبلا و چه وقتي آخر شب با هم تنها هستيد كه عاشق عمل جنسي هستيد ولي امشب اجباري در انجام كامل اون نداريد و بهتر ميبينيد كه اين كار را به فردا يا روزهاي بعد موكول كنيد كه بدن هاتون تازه هستند و فكرتون باز و از نظر وقتي هيچ جور تنگي نداريد .
با اين فكر هم آغوشي را شروع كنيد اگر دوست داشتيد تا آخرش برويد و هرجا احساس كرديد وقتش نيست متوقف شويد . اما خواهشا وحشي بازي هم در نياريد عمل هماغوشي را يك اجبار نشون ندهيد نه به مرد و نه به زن . مرد بايد اولين نكته براش راحتي و آرامش همسرش باشه و زن به جاي اينكه مردانگي را توي …. سفت و دراز و زور زياد ببينه توي اخلاق و رفتار دنبالش بگرده.
يك نكته بسيار مهم : در اولين تجربه سكس اگر باعث ناراحتي و ناخوشايندي طرف مقابل خود بشويد اين كار مطمئنا از لحاظ روحي و رواني تاثير بدي روي سكس آينده شما هم خواهد داشت ( مي دانيد كه روان آدمي در سكس چقدر تاثير گذار است)
صحبتي با آقا دامـــــــاد :
قبل از هر چيز يادتان باشد كه آب يا نوشيدني ديگري كه ميل داريد در اتاق باشد كه اگر هر كدام از شما احساس تشنگي كرديد لازم نباشد برويد بيرون دنبال نوشيدني بگرديد .
چون خيلي ها شب اول به خاطر ترس و تنش و….. دهنشان خشك مي شود و احتياج به آبي دارند وارد خانه كه مي شويد قبل از افتادن روي مبل و صندلي بطرف همسرتان برويد و او را در آغوش بكشيد ، زير گوشش بگويد كه دوستش داريد و قول بدهيد كه اين زندگي زيبايي را كه كنارش شروع كرديد را ادامه خواهيد داد . همين طور كه در آغوشش گرفتيه ايد به سمت جايي براي نشستن برويدو كنار هم بنشينيد . هم او خسته است و هم شما .
توي صورتش نگاه كنيد و بگوييد كه زيباست هيچ عجله اي نكنيد با حوصله باشيد و صبور . آرام حجابش را برداريد و عاشقانه به همسرتان نگاه كنيد و تكرار كنيد كه واقعا زيباست بسيار ظريف يه دستهايش دست بزنيد دست ها را بالا بيارين و آرام ببوسيد . بعد از بوسه چند لحظه مكث كنيد و به خاطره اين بوسه فكر كنيد ( اينجا فرصت مناسبي است كه آيا آب يا نوشيدني ديگه اي لازم داره ؟)
اگر قبلا با همسرتون سكس داشته ايد اين كارها را به عنوان يك عروس با او بكنيد واگر نداشته ايد و دختر از طبقاتي باشد كه هيچ وقت با پسري حتي خود شما نبوده به او اطمينان بدهيد تا ترس و اضطرابي نداشته باشد . توجه كنيد كه زنها نسبت به بدنشان خيلي حساس ميباشن پس يك ضرب به سينه ها يا جاهاي ديگر دست نزنيد اگر خيلي خسته نيستيد با همسرتان بايستيد و ايستاده در اغوشش بگيريد اينطوري ميتوانيد آروم دستهاتونو حركت بدين و پشت بدن همسرتونو نوازش كنيد آروم در گوشش حرف هاي عاشقانه بزنيد .
بقيه مراحل به همين سادگيست به آرومي همين فضا را دنبال كنيد ( عاشق باشيد و اعتماد دهنده به طرف مقابل در هر تماس ). كنار هم دراز بكشيد و آروم تا حدي لباسها را در بياوريد همسرتان را تحسين كرده و شهوت انگيزي اش را بهش ياد آور شويد . سانتي متر يه سانتي متر بدن همسرتان را لمس كرده و به آن عادت كنيد .
صحبتي با عروس خانم :
خانم عزيز شما هم وظيفتان همين چيز هاست . اگر لباس آقا داماد را تا آخر در آورده ايد بهش بگويد به پشت بخوابد و چشماش را ببند با احتياط كامل به بدن همسرت دست بكشيد آلت جنسي او را اگر خواستيد نوازش كنيد و نه كار بيشتر . اگر بار اول است در اين جلسه اجازه دهيد كه گذشت زمان همه چيز را ياد بدهد جلسه اول حداكثر مي تواند شناخت باشد به هر حال نه آقا از آلت جنسي شما زياد سر در نيارورد و نه شما از آلت جنسي او پس يك حركت لذت بخش را شروع كنيد مانند نوازش آلت همديگر و كمي به همين حركت ادامه دهيد .

قصدتان كمي نوازش و بعد خوابيدن و استراحت كردن باشد هرچند ممكن است كه چيز هاي ديگري هم پيش آيد . سكس لازم نيست حتما دخول باشد اگر بخواهيد يك ضرب سراغ دخول برويد مثل اينه كه با زباني كه نميشناسيد برنامه نويسي كنيد . صبر كنيد تا اول چگونگي موضوع را ياد يگيريد اين باعث مي شود موقع عمل مقدمات را خوب بدانيد
خلاصه كلام :
۱ – تا احساس آمادگي كامل براي كاري نكرده ايد وارد عمل نشويد .
۲ – هر لحظه مطمئن باشيد همسرتان راحت است ( آقايون بيشتر توجه كنند چون اين عمل اولين بار براي خانمها خيلي اضطراب آور تر است )
۳ – اگر عروس باكره باشد از پرده بكارت نترسيد اگر دخول را درست انجام بدهيد پرده بكارت بدون درد يا خونريزي باز خواهد شد .
اين عضو در مردان به صورت استوانه اي شكل مي باشد كه از ۳ بافت تو درتو تشكيل شده.اين بافتها اسفنجي شكل هستند و ميتونين شكل يه توري رو واسه خودتون مجسم كنين .در واقغ اونها حاوي ميليونها فضاي خالي هستند كه در زمان تحريك جنسي توسط خون پر مي شوند و باعث بر انگيختگي آلت جنسي مي شوند.

پوست آلت هم شل و كاملآً قابل كش اومدنه تا بتونه خودش رو با هر دو حالت فيزيكي آلت تطابق بده….اما كارايي اين عضو كه معمولاً آقايون بخاطرش فكر ميكنن خيلي كارشون درسته! محتاج فعاليت چند عضو ديگه است كه من بصورت خيلي ساده اونها رو براتون ميگم:
كيسه بيضه يا : Scortum – اين عضو از بسياري مخازن خون و اسپرم تشكيل شده و در واقع كار اصليش تنظيم حرارت بيضه ها ميباشد.بطور معمول در آقايون دو بيضه وجود دارد كه (… و اينكه يكيش هم بالاتر از اونيكي باشه كاملاً طبيعيه!! كشتين منو با اين سوالتون!!) فوق العاده حساس مي باشد.كيسه بيضه از ماهيچه هايي تشكيل شده كه در هنگام گرما شل ميشن و بين بيضه و بدن فاصله مي اندازن و در هنگام سرما هم جمع شده و بيضه ها رو به بدن ميچسبونن.

بدن انرژي زيادي رو صرف ثابت نگه داشتن دماي اين منطقه ميكنه .آقايون توجه كنن كه براي همينه كه زمستونها ته ۲ تا جيب شلوارشون سوراخ ميشه!! چون وقتي با دوستاشون ايستادن چرت ميگن ، نا خود آگاه مي خواهن دستشون رو به سمت اين قسمت ببرن تا هم باعث تقسيم گرمايي بشن و هم اين عضو رو از سرما حفظ كنن!!
بيضه ها: در اين بخش هورمونهايي مثل تستسترون، هورمون ابتدايي مردانه ، و اسپرمهاي ناآماده توليد ميشه.درون بيضه توده عظيمي از لوله كه بهش Seminiferous Tubules يا لوله مني ساز ميگن وجود داره
Epididymis : يه لوله قطور ماهيچه اي كه روي بخش پشتي بيضه خوابيده كه اسپرمها رو انبار ميكنه و با انقباضش اونها رو به سمت رگي به اسم Vas deferens مي بره تا اون رگ مواد رو از توي مثانه رد كنه.در مردان لوله خروج ادرار و مني در انتهاي پرسوتات يكي ميشن …ولي برين خدا رو شكر كنين كه در زمان برانگيختگي دريچه لوله ادراري بسته ميشه تا همه چي قاطي پاطي نشه!!!…مواد بعد از اينجا وارد رگ اصلي برون ريز يا Urethra ميشوند كه اينكار هم توسط Ejaculate duct انجام ميشه.البته فراموش نشه كه به رگ برون ريز عضوي به اسم Seminal vesicles ضميمه شده كه با همكاري پروستات باعث ميشن مواد قندي فراكتوز اضافه بشه تا اسپرمها مواد غذايي لازم رو بدست بيارن . يعني درواقع انرژي بگيرن و محيط مناسبي براي پرورش و آماده شدن اسپرم فراهم بشه. بعد از اين لوله برون ريز مواد رو بسمت خروج از بدن هدايت ميكنه و شما دجار انزال ميشين…

اما ۲ قسمت ديگه وجود داره كه توجهتون رو بهش جلب مبكنم.
يكي غده Bulbourethral كه در ابتداي برانگيختگي يه پيش آب راه براتون فراهم ميكنه تا لوله برون ريز از اسيدها و مواد ادراري پاكسازي بشه.اين آب درابتدا حاوي هيچ اسپرمي نيست ولي اگر بعد از يكبار انزال مايع مني همچنان در لوله باقي مونده باشه در كورس بعدي مي تونه اسپرمها رو با خودش حمل كنه و براتون يه بچه كاكل زري بالا بياره!! ولي بدونين احتمالش پايينه اما وجود داره….
نكته دوم ماهيچه ايه كه بين معقد وآلت تناسلي قرار داره و در واقع ۲ جا رو كنترل ميكنه.براي همينه كه هر وقت فشاري به آلت مي يارين همون فشار به معقد هم وارد ميشه



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۳۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چگونه در گوگل نتايج جستجوي بهتري بدست آوريم

براى وارد كردن يك پرس و جو در گوگل، فقط كافيست تا كلمات تشريحى خود را ورودى گوگل وارد كرده و بعد كليد ‘enter’ را بزنيد (يا برروى دكمه Search — جستجو كليك كنيد) .

گوگل از پيچيده ترين تكنيكهاى هماهنگي متون براى پيدا كردن صفحاتى كه مربوط به جستوى شما هستند استفاده ميكند.

براى نمونه، وقتى گوگل صفحه اى را تجزيه و تحليل ميكند، گوگل به به صفحاتى كه به آن صفحه نيز لينك هستند نگاه ميكند تا ببيند كه شايد آن صفحات هم درخور با جستوى شما باشند.

گوگل همچنين صفحاتى كه را كه موضوعى ارتباطى با موضوع جستجوى شما دارند را براى شما ترجيح ميدهد.
اگر ميخواهيد كلمات تايپ شده در جستجو باشند آنها را با فاصله بصورت ساده در كنار هم بنويسيد .

مانند : macromedia nokia agreement
اگر ميخواهيد يكي از كلمات شما حداقل در نتايج باشد بين آنها OR بگذاريد . مانند : macromedia OR Nokia OR “YAHOO news”
اگر بخواهيد يك كلمه حتما باشد و همراه با يكي از دو كلمه ديگر بيايد از حالت پرانتز ميتوانيد استفاده كنيد . مانند persian (yahoo OR blog) . اين جستجو دو عبارت را جستجو ميكند : Persian Yahoo و Persian Blog
اگر بخواهيد كلمه خاص شما در title صفحه موجود باشد بايد از كلمه كليدي intitle استفاده كنيد . مثلا : intitle: “macromediax web services”
اگر بخواهيد كلمه اي كه وارد كرده ايد بخشي از آدرس url صفحه اي باشد از inurl استفاده كنيد . مثلا : inurl: “Persian” اين جستجو تمام كلماتي كه در آدرس سايت آنها كلمه پرشين موجود باشد را پيدا ميكند .
اگر ميخواهيد گوگل فقط بدنه متون را جستجو كند از كلمه intext استفاده كنيد . مثلا : intext: “access 2000 problems”
اگر ميخواهيد كه گوگل فقط در يك سايت خاص دنبال مطلب وارد شده شما بگردد بعد از نوشتن موضوع جستجو از كلمه site به شكل زير استفاده كنيد : site:macromediax.com اين كد در ادامه جستجوي شما باعث ميشود تا گوگل بدنبال مقاله مورد نظر شما در سايت macromediax بگردد .
اگر شما يك سايت يا وبلاگ داريد و ميخواهيد بدانيد چه كساني لينك سايت شما را در سايتشان قرار داده اند از كلمه link با آدرس خودتان بشكل زير استفاده كنيد .link:[براي مشاهده لينك بايد عضو سايت باشيد براي عضويت كليك بكنيد]
اگر ميخواهيد دنبال فايلهايي خاصي كه با موضوع شما مرتبط هستند بگرديد از كلمه filetype بصورت زير استفاده كنيد . programming vb filetype:pdf اين كد جستجو فايل هاي pdf كه درباره برنامه نويسي vb باشند را بشما نشان ميدهد .
يك نكته در جستجو : گوگل حداكثر ۱۰ كلمه را براي جستجو مي پذيرد و اگر بيشتر باشد از بقيه كلمات صرفنظر ميكند .
گوگل كلمات ربطي ساده مانند a , an , and , the ,of را ناديده ميگيرد . براي اينكه اين كلمات را هم جزو متن كلمات در خواستي شما در نظر بگيرد بايد قبل ازين كلمات يك علامت بعلاوه + قرار دهيد .
اگر بخواهيد چيزي در جستجوي شما اصلا نباشد از علامت منفي در كنار آن كلمه خاص استفاده كنيد . اين حالت براي كد ها هم تاثير دارد. مثلا ميخواهيد كلمه programming را جستجو كنيد . اما نميخواهيد كلمه web در نتايج جستجوي شما باشد : پس مينويسيد : programming –web
اگر بخواهيم تعداد نتايج دريك جستجو را مثلا به صد نتيجه در يك صفحه افزايش دهيد از num=100 در متن جستجوي خود استفاده ميكنيم .
براى فراهم سازى نتايج دقيق، گوگل از بند آوردن يا “wildcard” براى حمايت از جستجوهاى خود استفاده نميكند. براى مثال اگر شما “googl” را جستجو كنيد نتايج ارايه شونده شامل “googler” يا “googlin” نميشوند.
جستجوهاى گوگل حساس به حالت نوشتن (case sensitive)آنها نيست. تمامى كلمات بعد از ورود به حروف كوچك تبديل ميشوند. براى مثال اگر وارد كنيد “GOOGLE” يا “GoOgLe” به عنوان “google” شناخته ميشود



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۳۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تاريخچه و برنامه‌هاي روز جهاني بهداشت در سال 2010

1- تاريخچه: در 7 آوريل هر سال، بمناسبت گراميداشت تأسيس سازمان جهاني بهداشت، روز جهاني بهداشت با تمركز روي يك موضوع مهم بهداشتي توسط سازمان جهاني بهداشت، كشورهاي عضو و شركاء جشن گرفته مي‌شود. موضوع مورد تمركز در روز جهاني بهداشت در سال 2010، شهرنشيني و اثرات آن روي سلامت مي‌باشد. شهرنشيني سريع و تأثيرات اقتصادي، اجتماعي، محيطي و سلامت، روي تمام كشورهاي مناطق دنيا، خصوصاً كشورهاي در حال توسعه اثر گذاشته است. پيام روز جهاني بهداشت در سال 2010، بمنظور تاكيد بر چالشهاي عظيم بهداشتي در مناطق شهري انتخاب شده است. سلامت شهري شامل عوامل اجتماعي مرتبط با سلامت، سلامت محيط، خشونت، سلامت جاده‌اي، شيوه‌هاي زندگي سالم، امنيت و سلامت غذا، سكونت‌گاههاي سالم و امكانات تفريحي مناسب و احساس تعلق افراد به جامعه مي‌باشد. از سال 1986، سازمان جهاني بهداشت از طريق برنامه شهرسالم، فعالانه درصد ارتقاي سلامت شهري بوده است. در سال 1992 كميته منطقه‌اي دفتر مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت موضوع شهرنشيني سريع و تأثيرات آن را روي سلامت مورد بحث قرار داد و قطعنامه‌اي تحت عنوان EM/RC39/R.2 را صادر نمود كه اين قطعنامه از كشورهاي عضو درخواست مي‌كرد كه ايده شهرسالم را مورد تاكيد قرار دهند. موفقيت‌هاي خوبي در اين زمينه بدست آمده است، با اين حال، برنامه شهر سالم در منطقه مديترانه شرقي نيازمند تعهد و بودجه بيشتر توسط تمام ذينفعان مي‌باشد. برنامه روز جهاني بهداشت در سال 2010 فرصت مناسبي را بوجود مي‌آورد كه سازمان جهاني بهداشت يكبار ديگر رهبري پيشبرد برنامه سلامت در شهرها را برعهده بگيرد. اين دستورالعمل اهداف، استراتژي و برنامه‌هاي پيشنهادي روز جهاني بهداشت را مورد بحث قرار مي‌دهد. آن همچنان چهارچوبي را براي تدوين برنامه‌هاي ملي سلامت شهري در برنامه‌هاي ملي استراتژيك بلندمدت و برنامه‌هاي اخير را پيشنهاد مي‌نمايد.   2- برنامه‌هاي روز جهاني بهداشت در سال 2010 1-2- اهداف بوجود آوردن علائق سياسي در سطوح بالا در زمينه شهرنشيني و سلامت از طريق تعهد و انجام اقدامات توسط دولتها، سازمانهاي بين‌المللي، اهداءكنندگان، جامعه شهري و بخش بازرگاني بمنظور قرار دادن سلامت در بخش مهم سياستگذاري شهري. -          ارتقاء آگاهي و فهم عمومي در زمينه اثرات سلامت محلي و جهاني در سياستگذاري شهري -          ايجاد مشاركت بين‌بخشي و فرابخشي د سطوح محلي و بين‌المللي بمنظور ارتقاء سلامت در محيطهاي شهري -          بوجود آوردن اقدامات مؤثر توسط سازمانها و جوامع محلي بمنظور ارتقاء سلامت در سياستگذاري شهري   2-2- اقدامات در برنامه روز جهاني بهداشت برنامه‌هاي روز جهاني بهداشت در سال 2010 محدود به يك روز نيست و آن يك برنامه بلندمدت و با حضور چندين بخش با موضوع شهرنشيني و سلامت مي‌باشد. يكي از بزرگترين چالشها در برنامه روز جهاني بهداشت امسال، زنده نگه داشتن و حفظ برنامه‌هاي روز جهاني بهداشت در طول سال مي‌باشد. بنابراين مراسم روز جهاني بهداشت در سال 2010 بعنوان آغاز برنامه‌ها با موضوع شهرنشيني و سلامت در طي سال 2010 مي باشد. در اين سال، جلسه ارائه گزارش جهاني در زمينه شهرنشيني و سلامت با همكاري سازمان جهاني بهداشت و UNHABITAT برگزار مي‌شود. همچنين، بمنظور گرد آوردن سياستگذاران و برنامه‌ريزان شهري براي انجام اقدامات مؤثر، يك اجلاس هم‌انديشي جهاني در زمينه شهرنشيني سالم با حضور سياستگذاران ارشد و شهرداران منتخب سراسر دنيا در شهر كوبه ژاپن در تاريخ 15 الي 17 نوامبر 2010 برگزار مي‌شود. يكي از برنامه‌هاي روز جهاني بهداشت شامل يك طرح جهاني بي‌سابقه با موضوع «هزارشهر، هزار زندگي» مي‌باشد. اين طرح باعث گردهم آوردن سياستگذاران، جوامع و افراد مي‌شود كه سلامت را بعنوان يك اولويت در سياستگذاري شهري در نظر بگيرند. هدف اين طرح انجام اقدامات در سطوح مختلف مي‌باشد و نشان مي‌دهد كه براي بهبود سلامت در شهرهايمان، نيازمند مداخلات بين بخشي و حمايت جامعه مي‌باشيم.   3-2- فعاليت­هاي پيشنهادي: «طرح هزار شهر، هزار زندگي» اين طرح جهاني بي سابقه با هدف شركت دادن 1000 شهر در سراسر دنيا در يك مجموعه از فعاليتها بمنظور دستيابي به سلامت در زمينه ذهني، جسمي و محيطي و فراهم آوردن فرصتهاي شغلي تجاري كوچك و بهبود كلي سلامتي شهرهاي شركت كننده و شهروندان آن مي‌باشد. در منطقه مديترانه شرقي، قرار است توافق حداقل 150 شهر (شهرداران، روساي بخش سلامت شهر و يا بخشهاي مرتبط ديگر) بمنظور پيوستن به طرح «هزار شهر، هزار زندگي» گرفته شود و اين شهرها با توجه به بافت محلي برنامه‌ريزيهاي لازم خود را انجام مي‌دهند. اين شبكه از شهرها در منطقه بعنوان شهرهاي دوستدار سلامت نامگذاري مي‌شوند. دفاتر كشوري سازمان جهاني بهداشت و شهرداران شهرهاي داوطلب يك توافقنامه همكاري امضاء مي‌نمايند و متعهد به انجام برنامه‌هاي روز جهاني بهداشت با توجه به منابع، ظرفيتها و نيازهاي خود مي‌گردند. در حال حاضر، برنامه شهر سالم در بحرين، جمهوري اسلامي ايران، عراق، عمان، پاكستان، عربستان سعودي، سومالي، سودان و تونس اجرا مي‌شود و جمعيتي در حدود 13 ميليون نفر را در منطقه تحت پوشش خود دارد. برنامه‌هاي روز جهاني بهداشت درامسال فرصت خوبي براي انجام كارهاي مناسب براي بهبود سلامت در شهرها در اين كشورها مي‌باشد. چنانچه در شهرهاي دوستدار سلامت، برنامه شهر سالم نيز انجام مي‌گيرد، تيمي مركب از اعضاي شهر دوستدار سلامت و برنامه شهر سالم بايد فعاليتهاي روز جهاني بهداشت را در طي سال هماهنگي نمايند. در شهرهايي كه برنامه شهرسالم اجرا نمي‌گردد، كميته شهر دوستدار سلامت بايد بوجود آيد. اين كميته شامل مسئوليني از حوزه سلامت و نمايندگان منتخب آن شهر مي‌باشند، رياست اين كميته برعهده شهردار يا استاندار خواهد بود. مسئوليت اين كميته تشويق و تسهيل مشاركت جامعه و اقدامات بين‌بخشي براي پيشرفت سلامت شهر مي‌باشد. كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس، در برنامه‌هاي روز جهاني بهداشت توجه ويژه‌اي به بيماريهاي نظير ديابت، فشارخون و بيماريهاي نظير بيماريهاي قلب و عروقي و سرطان خواهند داشت. در سطوح كشوري، نمايندگان كشوري سازمان جهاني بهداشت به وزارتهاي بهداشت كمك مي‌كنند كه نقش اصلي را در هماهنگي ميان شركاي بالقوه داشته باشند و بودجه‌هاي خاص راتأمين كرده و 150 شهرداري را به بخشهاي ديگر در سطوح شهري متصل نمايند. تمام فعاليتها بايد با مشاركت سازمانهاي مردم نهاد علاقمند، نمايندگان وگروههاي جامعه (نظير زنان، جوانان يا كميته‌هاي توسعه شهر و غيره) و در صورت امكان، دانشگاهها و مؤسسات تحقيقاتي علاقمند برنامه‌ريزي و اجرا گردد. اين امر باعث مي شود كه فعاليتها در طي طول اجرا گردد و فقط محدود به يك روز نشود. از سپتامبر 2009 تا آوريل 2010، يك گروه از كارشناسان فني براي نظارت و كنترل برنامه‌هاي مرتبط با روز جهاني بهداشت در منطقه تعيين شده‌اند. اين گروه بمنظور بدست آوردن تمام نتايج مورد انتظار از فعاليتها، كمكها و راهنماييهاي خود را ارائه مي‌دهند. تمام فعاليتهاي برنامه‌ريزي شده بايد براساس بافت محلي نظير فرهنگهاي سنتي، ظرفيتها، منابع موجود ونيازهاي محلي در هر شهر باشد. بمنظور ايجاد تغييرات رفتاري مثبت مربوط به سلامت ميان مردم شهر دوستدار سلامت، بايد توافق شود كه تمام فعاليتهاي مبتني بر جامعه (نظير درختكاري، راهپيمايي خانوادگي، اقدامات نظافتي، روزهاي تغذيه سالم، روزهاي رعايت مقررات رانندگي و غيره) هر دو ماه يكبار تكرار گردد. تمام فعاليتها بايد از طريق ويدئو، عكس و غيره ضبط شود و موارد موفق و نمونه به همگان ارائه گردد. فعاليتها در 150 شهر دوستدار سلامت در منطقه مديترانه شرقي تمام اين فعاليتها بايد با حمايت رسانه‌هاي محلي و مسئولين جامعه انجام گيرد واز طريق ويدئو، عكس و تجهيزات الكترونيكي ديگر ضبط و نگهداري شود.   راهپيمايي خانوادگي: در روز جمعه در 9 آوريل 2010، شهرها در منطقه مديترانه شرقي خواسته مي‌شوند كه خيابانهاي خاصي بسته شود و در آن مكانها، فعاليتهاي فكري وجسمي بمنظور ارتقاء سلامت انجام گيرد. راهپيمايي خانوادگي مي‌تواند قبل و بعد از نماز جمعه انجام گيرد و براي مثال، از مردم خواسته شود كه با پاي پياده به محل برگزاري نماز جمعه بيايند. اين فعاليت مي‌تواند براساس اولويتها و بافت‌هاي هر شهر انجام گيرد. وليكن يك فعاليت مشترك در تمام شهرها، بستن يك يا چند خيابان شهر وانجام فعاليتهاي فكري و جسمي و راهپيمايي به مسافت 10كيلومتر و غيره باشد.   انجام رفتارهاي مناسب زندگي: در روز جمعه، 9 آوريل 2010، از تمام شهروندان، 150 شهر دوستدار سلامت خواسته مي‌شود، زود بخوابند و زود از خواب بيدار شوند. خانواده‌ها تشويق مي‌شوند يكسري ورزشهاي جسمي را در پاركها انجام دهند و سپس يك صبحانه سالم با چربي كم و ويتامينهاي زياد، ميوه‌ها و سبزيجات صرف كنند. نمونه‌اي از اين مثالها، فعاليت جسمي نيويورك و برنامه تغذيه مي‌باشد. براي دريافت اطلاعات بيشتر سايت http://www.nyc.gov/html/cdp/cdp.pan.shtml مراجعه نماييد.
روزهاي بدون دخانيات: 7 و 9 آوريل بعنوان روزهاي بدون دخانيات در شهرهاي دوستدار سلامت اعلام شده است (ارتقاء آگاهي در زمينه خطرات ناشي از سيگار كشيدن توسط افراد تحصيل كرده جامعه، گروههاي جوانان و زنان، رسانه‌هاي محلي و مدارس و غيره). روز بدون دخانيات، لينكهايي را براي دريافت اطلاعات در زمينه سازماندهي مراسم روزهاي بدون دخانيات آماده نموده است (براي دريافت اطلاعات بيشتر به سايت ذيل مراجعه نماييد: http://www.nosmokingday.org.uk/organizers/how.htm   روز كاشتن درخت و گل و حفاظت از محيط: در روز 9 آوريل، به منظور كمك به بهبود محيط سالم، هر خانواده در شهرهاي دوستدار سلامت يك درخت يا گل مي‌كارد. همچنين، خانواده‌ها و افراد تشويق مي‌شوند جلو خانه‌ها، مغازه‌ها و محل زندگي را تميز نمايند و در برنامه نظافت شهر شركت كنند. براي دريافت اطلاعات بيشتر به سايت زير مراجعه نماييد:http://infopedia.nl.sg/articles/SIP 135 2005-02-02html   روزهاي تغذيه سالم:   روزهاي 7 و 9 آوريل 2010 بعنوان روزهاي تغذيه سالم اعلام شده است و خانواده‌ها به خوردن غذا و ميوه‌ها تشويق مي‌شوند و از خوردن چربيها، گوشت قرمز و غذاي ناسالم اجتناب نمايند. براي مثال، شهر نيويورك كارگاههاي رايگان را در اين زمينه برگزار مي‌نمايد . براي دريافت اطلاعات بيشتر به سايت ذيل مراجعه فرماييد: http://www.nyc.ogv/html/doh/html/cdp-pan-greencarts-shml   همبستگي اجتماعي:   همبستگي اجتماعي از طريق تشويق به ديد و بازديد خانواده‌ها و همسايگان و ديدار از يتيم‌خانه‌ها، بيمارستانها و خانواده‌هاي فقير حاصل مي‌شود. همچنين كمك به يكديگر براي حل مشكلات خانواده‌ها مي‌تواند باعث همبستگي اجتماعي گردد.   روزهاي رانندگي سالم بي‌خطر: 7 و 9 آوريل 2010 بعنوان، روزهاي رانندگي بي‌خطر ناميده شده است. در اين روزها از رانندگان خواسته مي‌شود از بوق ماشين استفاده نكرده، در عبور و مرور به حق ديگران احترام بگذارند و با رعايت اصول و قوانين رانندگي به اداره پليس كمك كنند.   مراسم ارتقاي سلامت در مدارس: از تاريخ 1 الي 7 آوريل 2010 (به مدت يك هفته) برنامه ويژه ارتقاي سلامت بايد در مدارس اجراء شود. اين برنامه‌ها مي‌تواند انجام ورزشهاي جسمي، تغذيه سالم و عدم استفاده از فست‌فودها و رعايت نظافت باشد. در طي اين هفته بايد مسابقات نقاشي، مقاله‌نويسي و كارهاي هنري كه مي‌تواند سلامت را در شهرهاي دوستدار سلامت بهبود بخشد، برگزار شود.   انجام غربالگري جسمي رايگان:   از تاريخ 2 الي 7 آوريل، تمام مراكز بهداشتي عمومي و خصوصي علاقمند به طور رايگان آماده ارائه خدمات در زمينه آزمايشات غربالگري براي مردان و زنان بالاي چهل سال مي‌باشند. آزمايشات غربالگري عبارت است از: اندازه‌گيري فشار خون، وزن، قد و آزمايشات جسمي مي‌باشد، همچنين در صورت نياز آزمايشات قند خون و كلسترول انجام مي‌گيرد.   سازماندهي مراسم هم‌انديشي شهرداران و افراد جامعه:   در تاريخ 9 آوريل 2010، براي تمام شهروندان فرصتي بوجود مي‌آيد كه در مورد موضوعات اولويت‌دار بهداشتي به بحث و گفتگو پرداخته و به تبادل اطلاعات در زمينه‌هاي بهداشتي پرداخته و در زمينه برنامه‌ريزيهاي شهري و در فرايند انجام اقدامات جمعي براي از بين بردن مشكلات اجتماعي – اقتصادي و بهداشتي به مسئولين كمك نمايند. اين مراسم هم‌انديشي مي‌تواند در سالنهاي بزرگ شهر، پاركها يا هر مكاني كه مسئولين تصميم مي‌گيرند، برگزار گردد. اين مراسم هم‌انديشي بايد بعنوان نقطه شروع براي گرد هم آوردن شهرداران و افراد جامعه براي سنجش نيازها و برنامه‌ريزي ميان مدت براي توسعه شهرها در نظر گرفته شود.   حفظ امنيت بهداشت عمومي در شهرها: بسياري از شهرها در كشورهاي با درآمد كم و متوسط در منطقه، بسيار مستعد به بحرانها و وضعيت‌هاي اضطراري مي‌باشند. اين شهرها در معرض بحرانهاي طبيعي (نظير زلزله) و بحرانهاي بشرساخت (نظير زدو خوردها، حوادث محيطي و شيميايي) مي‌باشند و در اين شهرها خدمات براي مقابله با اين بحرانها ضعيف و با تأخير انجام مي‌گيرد. مراسمهاي روز جهاني بهداشت، فرصت مناسبي را براي افزايش آگاهي در زمينه امنيت سلامت در شهرها را فراهم مي‌نمايد. برنامه شهرهاي سالم، مناسبترين كار براي ارتقاء سلامت و از بين بردن مشكلات در زمينه امنيت سلامت در شهرها مي‌باشد. مرتبط‌ترين نقش برنامه همكاري سازمان جهاني بهداشت با شهرها در ارتباط با امنيت سلامت، كمك به انجام برنامه‌ريزي و ارتقاء آگاهي مي‌باشد. در اين روز موضوعات ذيل مي‌تواند مورد تاكيد قرار گيرد: 1-      سكونت و سلامت ساختمانها و خانه‌ها 2-      سلامت و دسترسي به مراكز بهداشتي و بيمارستانها 3-      پيشگيري از خطرات حاد و مزمن خطرات در محيط 4-   آمادگي، ارزيابي و پاسخگويي در وضعيتهاي اضطراري (بحرانهاي طبيعي و بشرساخت، شيوع بيماري‌هاي اپيدميك و پاندميك و حوادث شيميايي در محيط) 5-      حوادث مربوط به عبور و مرور، آسيب‌ها، خشونت و جنايت   4-2-ارتباطات و مواد و وسايل ارتباطي براي مراسم روز جهاني بهداشت در سال 2010             با توجه به توليد مواد و وسايل مختلف در سطح جهاني براي روز جهاني بهداشت، مواد و وسايل ذيل مي‌تواند براي استفاده در روز جهاني بهداشت در سطح منطقه توليد و استفاده شود:
  • ايجاد يك هويت براي روز جهاني بهداشت از طريق بوجود آوردن يك لوگو و شعار كه در پوسترها، سربرگها، برچسبها، پرچمها، بنرها و غيره مورد استفاده قرار گيرد. هويت (لوگو) بايد در كنار لوگو سازمان جهاني بهداشت مورد استفاده قرار گيرد.
  • ايجاد مجموعه دستورالعملهاي الكترونيك قابل استفاده در سطح منطقه (نظير لوگوها بصورت pdf، تاريخچه، خلاصه‌اي از پيامهاي كليدي، نوشتن داستانهاي مورد علاقه مناسب براي روز جهاني بهداشت)
  • توليد بروشورها حاوي داستانهاي مرتبط و مورد علاقه انسانها و پيامهاي كليدي براي مراسمهاي روز جهاني بهداشت
  • ساختن وب سايت روز جهاني بهداشت و مواد چند رسانه‌اي مرتبط نظير ويدئو كليپ از مديركل سازمان جهاني بهداشت، مدير منطقه مديترانه شرقي، نمايندگان سازمان جهاني بهداشت و پخش ويدئويي رويدادهاي زنده.
  • انجام مسابقات مربوط به سلامت در شهرهاي منطقه و ارسال مقالات تصويري مربوط به روز جهاني بهداشت به دفتر مركزي سازمان جهاني بهداشت و وب‌سايت‌هاي منطقه‌اي.
  • پخش فيلمهاي كوتاه/ تبليغات در كانالهاي محلي و شبكه خبر با تاكيد بر تأثيرات محيطهاي شهري ناسالم در مقايسه با نمونه‌هاي موفق محيطهاي شهري سالم، قبل از برگزاري مراسم روز جهاني بهداشت.
  • توليد فيلمهاي طولاني‌تر در مورد وضعيت و مشكلات بهداشت در شهرها و خطرات در شهرهاي منطقه بمنظور ارتقاي آگاهي مردم در مورد تأثيرات وضعيت محيط شهري روي سلامت
  • قرار دادن سايت روز جهاني بهداشت با اطلاعات ذيل:
1-      اعلام برندگان افرادي كه در زمينه سلامت شهري در سطوح جهاني موفقيتي را داشته‌اند. 2-      كليپهايي در مورد گزارشاتي كه از سطح شهرهاي بزرگ در سراسر دنيا تهيه مي‌شود. 3-      اعلاميه ها و معيارها براي شهرهايي كه قرار است در World Expo 2010  بعنوان شهر نمونه انتخاب شوند.
  • ارتباطات رسانه‌اي (پرسش و پاسخ، ارائه مشاوره، توليد خبري، اختصاص زمانهايي براي سخنراني مديركل و افراد ديگر، كنفرانس مطبوعاتي و غيره).
  5-2- محدوديت­هاي زماني براي برگزاري موفق روز جهاني بهداشت 11 تير الي 11 مهر: ارتباط با وزارت بهداشت و وزارت كشور و توجيه شهرداران در مورد شهر دوستدار سلامت و تشويق آنها به امضاء كردن تفاهمنامه، كه از يك طرف شهرداران و از طرف ديگر مديران بخش سلامت اين تفاهمنامه را امضاء مي‌نمايند (حداقل 15 شهر در منطقه بايد اين تفاهمنامه را امضاء نمايند) 11 مهر الي 11 آذر: شكل دادن كميته دوستدار سلامت و توافق در مورد فعاليتهاي كميته تدوين شرح وظايف و مشخص نمودن مسئوليتها و وظايف براي هر فرد، تشويق سازمانهاي مردم نهاد و گروههاي جامعه و دانشگاهها و غيره جهت همكاري و همچنين تامين بودجه براي كميته براي اجراي مداخلات. 11 آذر الي 11 اسفند: تصميم در مورد راهبردهاي ارتباطي، استفاده از رسانه‌هاي محلي و برنامه‌ريزي براي انجام تبليغات 18 فروردين: آغاز برنامه‌هاي روز جهاني بهداشت.   6-2: شاخص­ها شاخص­ها در سطوح كشوري را مورد بررسي قرار دهيد:
  • تعداد شهرهايي كه با امضاي تفاهمنامه به طرح جهاني «هزار شهر، هزار زندگي» مي‌پيوندند.
  • تعداد سازمانهاي مردم نهاد، دانشگاهها، افراد جامعه در مراحل برگزاري روز جهاني بهداشت همكاري مي‌كنند.
  • تعداد راهپيماييهاي خانوادگي كه به مناسبت روز جهاني بهداشت در سال 2010 برگزار مي‌شود.
  • تعداد مراسمهايي كه در زمينه شيوه‌هاي زندگي سالم برگزار مي‌شود.
  • تعداد برنامه‌هايي كه در زمينه سلامت محيط در شهرها نظير درختكاري و كاشتن گلها انجام مي‌گيرد.
  • تعداد سيگاري‌هايي كه از 2 الي 7 آوريل 2010، سيگار كشيدن را ترك نموده‌اند.
  • تعداد تصادفات جاده‌اي از تاريخ 2 الي 7 آوريل 2010 در مقايسه با همين تاريخ در سال 2009 رخ داده است.
  • تعداد مدارسي كه در فعاليتهاي روز جهاني بهداشت در سال 2010 شركت داشته‌اند.
  • تعداد غربالگريهايي كه در روز جهاني بهداشت در سال 2010 انجام گرفته است.
  • تعداد جلسات هم‌انديشي شهرداران با مردم.
  شاخص­هاي نتيجه:   -          تعداد شهرها با كميته‌هاي بين بخشي فعال در سطح شهر -          تعداد پاركها با تجهيزات لازم براي فعاليتهاي جسمي مجهز شده‌اند، تجهيزات ورزشي براي جوانان و افراد علاقمند -          تعداد افرادي كه حداقل 30 دقيقه در طول روز ورزش مي‌كنند. -          تعداد حوادث جاده‌اي، مجروحين و مرگ و مير -          شيوع فشارخون، ديابت و بيماري قلب و عروقي -          تعداد افرادي كه سيگار را ترك كرده‌اند -          دانش، نگرشها و عملكرد بچه‌هاي مدرسه‌اي در ارتباط شيوه‌هاي زندگي سالم -          تعداد افراد جامعه كه در زمينه پيشرفت شهري فعال مي‌باشند   3- برنامه ريزي ميان مدت و بلندمدت براي توسعه برنامه‌هاي بهداشتي شهري 1-3- اهداف: v      آغاز گفتگو با افراد جامعه و آماده نمودن يك راهبرد جامع براي پيشبرد سلامت شهري در برنامه‌هاي ملي استراتژيك حال و آينده v      توسعه برنامه شهرهاي سالم و كمك به تأسيس / تقويت شبكه‌هاي منطقه‌اي و ملي شهرهاي سالم   2-3- شهرنشيني و سلامت در منطقه يكي از مشخصه‌هاي خاص در بسياري از كشورهاي منطقه‌ مديترانه شرقي، شهرنشيني سريع مي‌باشد. شهرنشيني سريع بخاطر رشد سريع جمعيت و سياستهاي اقتصادي و توسعه بوجود مي‌آيد كه اين امر سبب شده است كه فعاليتهاي اقتصادي مبتني بر كشاورزي به فعاليتهاي اقتصادي وي تبديل شود. اگرچه نرخ رشد جمعيت منطقه در سالهاي اخير كاهش يافته، اما هنوز ميزان رشد بالاست. اخيراً در 11 از 22 كشورهاي منطقه، رشد ساليانه جمعيت بين 2/2 الي 4/8 درصد بوده است. در طي 4 الي 5 دهه گذشته، منطقه شاهد رشد طولي سريع خانه‌ها، از مركز به حومه شهرها بوده است. در طي دو دهه گذشته علاوه بر رشد نامنظم خانه‌ها در شهر، خانه‌ها با طبقات زياد بوجود آمده است. خانه‌هاي ويلايي يك طبقه به آسمان خراشها تبديل شده‌اند و معماران، طرحهاي خانه‌ها را بصورت بلوكها با طبقات و واحدهاي زياد طراحي مي‌كنند كه اين امر مي‌تواند اثرات منفي روي سلامت افراد داشته باشند. در كشورهاي توليدكننده نفت و با درآمد بالا در منطقه، كه 6 درصد جمعيت منطقه را تشكيل مي‌دهند عليرغم اين امر كه داراي محيط مناسب شهري و مراكز ارائه دهنده خدمات بهداشتي خوبي مي‌باشند، مشكلات سلامتي ناشي از شيوه زندگي، خصوصاً در نواحي شهري، بعنوان مشكل و يك اولويت مهم براي آنها در نظر گرفته مي‌شود. در اين شهرها چاقي، ديابت و فشارخون بصورت اپيدميك درآمده است. در اين كشورها، رژيمهاي غذايي و شيوه‌هاي زندگي بدون تحريك كه با هواي گرم همراه مي‌شود، باعث مشكلات و چالشهاي بهداشتي مي‌گردد. شهرها در كشورهاي كم درآمد و با درآمد متوسط، چالشهاي جدي بهداشتي شهرنشيني به وضوح در آنها ديده مي‌شود. چالشهاي بهداشتي در اين شهرها عبارتند از: v      شرايط محيطي ناسالم (ميزان بالاي آلودگي، سيستمهاي نامناسب مديريت دفع مواد زايد و بهداشت) v      نابرابري در زمينه توانايي پرداخت براي مراقبتها و درمانها در بخشهاي خصوصي v   سيستمهاي معيوب بهداشتي در بخش خصوصي و دولتي كه اين بخشها نمي‌توانند خدمات بهداشتي مقرون به صرفه، عادلانه و دائم را ارائه دهند. v      در اولويت قرار ندادن بهداشت در مديريت شهري و توسعه v      فقر v      نبود فرصتهاي شغلي كافي v      عدم كارايي مديريت شهري و خدمات رساني ومديريت شهري v      عدم امنيت غذايي و رژيم غذايي و سبك زندگي ناسالم v      نبود فضا، پاركهاي عمومي، تسهيلات تفريحي و ورزشي، خصوصاً براي كودكان   چهارچوب تكميلي براي تدوين برنامه‌هاي بلند مدت سلامت در شهرها يك چهارچوب تكميلي مقدماتي براي شروع گفتگو و مشاوره با كشورهاي عضو و شركاي بين‌المللي در زمينه تدوين راهبردها و برنامه‌هاي جامع سلامت شهري در سطوح محلي، ملي و منطقه‌اي در حال بوجود آمدن مي‌باشد. اين چهارچوب مي‌تواند با مشاورت كشورهاي عضو، بيشتر مورد بررسي و تجديدنظر قرار گيرد: -          ارتباطات و ارتقاء آگاهي -          تدوين راهبرد، روش، تكنيهاي ارتقاء آگاهي و درگير نمودن افراد جامعه   ارزيابي، تحقيق و اطلاعات:   شناسايي نيازها و ظرفيت سازي بعد از اينكه نيازها شناسايي شده است. مشخص نمودن اولويتها در سطح محلي و حمايت از مداخلات محلي بمنظور از بين بردن كمبودها و شكافها.   مشاركت و فعال سازي منابع: ايجاد گفتگو بين شركا با هدف افزايش تأمين منابع براي بخش خصوصي، محلي و بين‌المللي بمنظور گسترش سلامت شهري. بوجود آوردن گروههاي مركب از كارشناسان محيطي و سلامت شهري و درگير نمودن شخصيتهاي ملي، رهبران و صاحبنظران.   اصول راهنماي چهارچوب فوق‌الذكر:
  • رويكردهاي مبتني بر جامعه
  • مشاركت و اقدام بين بخشي
  • درگير نمودن جوانان، كودكان و زنان
  • استفاده ابتكاري از رسانه‌هاي الكترونيك، به خصوص براي ارتقاي آگاهي
  • برقراري عدالت
  • رويكرد كلي نگر و تمركز ويژه روي عوامل اجتماعي مؤثر بر سلامت
  محدوديت زماني براي تدوين برنامه‌هاي سلامت شهري
  • نهايي نمودن چهارچوب : آخر فوريه 2010
  • تدوين برنامه‌هاي دقيق براي هر جزء: آخر ژوئن 2010
  • ارائه برنامه در كميته منطقه‌اي: اكتبر 2010
  • اولين جلسه وزراي منطقه بمنظور افتتاح برنامه: نوامبر 2010
 ***

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۳۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

نامۀ دكتر حسين الجزايري مدير منطقه مديترانه شرقي به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در ارتباط با رو

وزير محترم خوشحالم به استحضار جناب عالي برسانم كه دفتر منطقه مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت، روز جهاني بهداشت در سال 2010 را با پيام «شهرنشيني و سلامت» جشن مي‌گيرد. پيام روز جهاني بهداشت به اهميت پرداختن به چالشهاي سلامت كه در اثر شهرنشيني روبه رشد در سراسر دنيا بوجود مي‌آيد، تاكيد دارد. براي اولين بار در تاريخ بشر، بيش از نيمي از جمعيتهاي دنيا در شهرها زندگي مي‌كنند كه بيش از يك سوم آنها زاغه نشين مي‌باشند كه به خدمات اساسي و كافي دسترسي ندارند كه اين ميزان همچنان به رشد خود ادامه مي‌دهد. برآورد مي‌شود كه تا سال 2030، دوسوم از جمعيت دنيا، در مناطق شهري زندگي مي‌كنند. با توجه به اينكه شهرنشيني يك روند غيرقابل اجتناب بوده و بخشي از سير تكامل زندگي مي‌باشد، كه اين امر باعث تحقق واقعيتهايي در عرصه سلامت مي‌گردد. رشد برنامه ريزي نشده در شهرها مي‌تواند باعث خطرات فزاينده در زمينه كيفيت زندگي، پوشش ضعيف در زمينه ارائه خدمات بهداشتي، مسكن‌هاي نامناسب، آب آشاميدني ناسالم، بهداشت ضعيف، آسيب‌پذيري در زمان بحرانها و در نتيجه باعث شيوع بيشتر بيماري، جراحات و مرگ و مير مي‌شود. با آگاهي و شناخت از اين واقعيت، سازمان جهاني بهداشت در صدد رهبري و هدايت يكي از بزرگترين چالشهاي بهداشتي جهان در قرن حاضر مي‌باشد. همانند روز جهاني بهداشت در سالهاي قبل، مراسم امسال مي‌تواند باعث فعال شدن برنامه‌هاي سازمان جهاني بهداشت و همكارانش در زمينه سلامت و شهرنشيني گردد. «پيام كليدي روز جهاني بهداشت در سال 2010 در اولويت قرار دادن سلامت در سياستگذاريهاي شهري مي‌باشد». شهرنشيني باعث چالشهاي بهداشتي زياد مي‌گردد كه مي‌تواند بطور مستقيم يا غيرمستقيم روي سلامت و زندگي شهروندان تأثير داشته باشد. بنابراين درگير نمودن تمام ذينفعان، سياستگذاران، وزارتخانه‌هاي بهداشت و كشور، مقامات شهري نظير شهرداران و استانداران و همچنين اهدا‌ءكنندگان، سازمانهاي غيردولتي و آژانسهاي سازمان ملل، رسانه‌ها و گروههاي اجتماعي براي ارتقاء سلامت در شهرهاي ما ضروري است. در اين راستا، ما تمام شهرهاي منطقه مديترانه شرقي را دعوت مي‌كنيم كه در يك حركت جهاني با عنوان «هزار شهر، هزار زندگي» مشاركت داشته باشند. برگزاركنندگان كليدي در اين ابتكار، جامعه‌ها، سازمانهاي غيردولتي، شهرداران و استانداران و مسئولين بخش توسعه شهري مي‌باشند. هدف اين كار، داشتن 150 شهر مي‌باشد كه شهرهاي دوستي سلامت (HFC)  ناميده مي‌شود. اين اقدام بهمراه فعاليتهاي ديگر باعث ايجاد انگيزه براي مشاركت فعال ذينفعان مي‌شود. براي اعلام آمادگي براي مشاركت شهر در اين برنامه، شهردار، استاندار، مقامات شهري يا نماينده كشوري سازمان جهاني بهداشت بايد از طريق وب سايت به نشاني www.who.int/whd2010  نام شهر را آنلاين ثبت نام نمايد. زماني كه ثبت نام انجام گرفت، نام شهر با يك پرچم يا علامت خاص مشخص گرديده و مي‌تواند در Google Earth مشاهده گردد. همچنين بمنظور داشتن اقدام هماهنگ در تمام شهرهاي منطقه، سازمان جهاني بهداشت يك نامه همكاري (نامه پيوست) را صادر مي‌نمايد. اين توافقنامه بين استاندار شهر/ شهردار و نماينده سازمان جهاني بهداشت در آن كشور مي‌باشد كه اين توافقنامه شهر را متعهد مي‌نمايد كه فعالانه در فعاليتهاي روز جهاني بهداشت نمايندگان كشوري سازمان جهاني بهداشت و مسئولين پروژه ابتكارات جامعه محور در آن كشور، حمايتهاي فني را ارائه مي‌دهند. منابع مالي و غيرمالي در سطوح ملي و محلي براي اجراي فعاليتهاي برنامه ريزي شده در دسترس قرار مي‌گيرد. سازمان جهاني بهداشت از شهرهايي كه تمايل به شركت در طرح «1000 شهر، 1000 زندگي» را دارند، درخواست مي‌نمايد حداكثر تا7 سپتامبر 2009 در اين حركت ثبت نام نمايند. از جناب‌عالي انتظار دارم اين ابتكار را حمايت نموده و شهرها را تشويق و متقاعد نماييد كه در اين طرح مشاركت نمايند. فعاليتهاي امسال محدود به روز جهاني بهداشت، 7 آوريل 2010 نبوده و فعاليتهاي آن در طول سال انجام مي‌گيرد. اين امر باعث مي‌شود كه سازمان جهاني بهداشت و كشورهاي عضو فرصت داشته باشند كه بسياري از فعاليتهاي سنتي را بصورت وسيعتر و كاملتر در محدوديت زماني بيشتر انجام دهند. ما از كشورهاي عضو سازمان جهاني بهداشت درخواست مي‌نماييم با انجام برنامه‌ريزي‌هاي مشخص، پيام روز جهاني بهداشت را در طول سال زنده نگه دارند. فعاليتهاي پيشنهادي ذيل مي‌تواند در طول سال انجام گيرد (جزئيات در ضميمه يك وجود دارد). جناب عالي ممكن است صلاح بداند كه اين فعاليتها را در روز چهارشنبه 7 آوريل 2010 يا جمعه 9 آوريل 2010 اجرا شود: -          راهپيمايي خانوادگي -          داشتن رفتارهاي منطبق بر سلامت -          روزهاي بدون دخانيات -          روز طبيعت و كاشتن گل و گياه -          روزهاي تغذيه سالم -          فعاليتهايي كه منجر به همبستگي اجتماعي مي‌گردد -          روزهاي رانندگي سالم -          فعاليتهايي براي داشتن مدارس سالم -          غربالگري روزمره فيزيكي -          داشتن جلسات با حضور شهردار و مردم -          مسابقات هنري براي دانش‌آموزان مدارس -          مسابقات عكاسي و ويديويي براي دانشجويان دانشگاهها اينها پيشنهاداتي مي‌باشد كه جناب عالي مي‌توانند براي روز جهاني بهداشت جهت انجام در نظر گرفته و موارد ديگر را نيز طبق صلاحديد اضافه نمايند. اينجانب منتظر دريافت نظرات و پيشنهادات جناب عالي در مورد فعاليتهايي كه قرار است در روز جهاني بهداشت امسال انجام گيرد، مي‌باشم. سازمان جهاني بهداشت در حال تهيه كردن وسايل و مدارك براي روز جهاني بهداشت مي‌باشد كه بتواند مشكلاتي كه در زمينه شهرنشيني و سلامت وجود دارد را برطرف نمايد. در امتداد استفاده از رسانه‌هاي الكترونيك براي اين امر خطير و همچنين در راستاي سياستهاي سازمان جهاني بهداشت براي ارتقا فرهنگ حمايت از محيط، دفتر منطقه مديترانه شرقي برنامه‌ريزي نموده كه بخش اعظم مدارك و مواد روز جهاني بهداشت را بصورت فرمت الكترونيكي در اختيار كشورهاي عضو قرار دهد. اين امر باعث مي‌شود كه محصولات ارتباطي و رسانه‌اي كه داراي قابليت تطبيقي زباني و فرهنگي مي‌باشند سريعتر و فرمتهاي مناسبتر به دست كشورهاي عضو برسد. اين اقدام شامل فعاليتهايي نظير استفاده از وب سايتها، پست الكترونيك و محصولات تعاملي چند رسانه‌اي براي تبادل اطلاعات و دريافت پيشنهادات و اطلاع‌رساني در مورد تازه‌ترين رويدادها مي‌باشد. جناب عالي مي‌توانيد براي دريافت جزئيات بيشتر به وب سايت فوق‌الذكر مراجعه نموده و تازه‌ترين اطلاعات را دريافت داريد و از رويدادهاي مهم باخبر گرديد. اعتقاد راسخ دارم كه همكاري مستمر ما مي‌تواند باعث موفقيت روز جهاني بهداشت در سال 2010 و پيام آن گردد. روز جهاني بهداشت در سال 2010 نويد بخش كمك بمنظور بوجود آمدن طرحها و راهبردهاي ملي و منطقه‌اي مي‌باشد كه مي‌تواند سلامت شهري و كيفيت زندگي را ارتقاء داده، نگرانيهاي بهداشتي را كم كرده، وضعيت بد شهرنشيني و زاغه نشيني را بهبود بخشيده، آگاهي و مشاركت افراد جامعه را بيشتر كرده و سلامت پايدار مردم در شهرهاي منطقه مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت را بوجود آورد.                                                                           با تقديم احترامات                                                                                         دكتر حسين الجزايري                                                                                     مدير منطقه مديترانه شرقي
«توافقنامه همكاري» بين استانداران و شهرداران «شهرهاي دوستدار سلامت» و نماينده كشوري سازمان جهاني بهداشت بمناسبت روز جهاني بهداشت در سال 2010   اين فقط يك نمونه از توافقنامه همكاري مي‌باشد كه توسط دفتر منطقه مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت پيشنهاد شده است.   از سياستگذاران و برنامه ريزان شهري درخواست مي‌شود فعاليتهاي مربوط به شهرنشيني و سلامت را براساس نيازهاي مردم، اولويتهاي بهداشتي، چالشها و احتمالات در سطح شهر خود برنامه‌ريزي نمايند.   از شهرهاي داوطلب درخواست مي‌شود توافقنامه همكاري را به زبان محلي خود آماده نموده و يك كپي از توافقنامه امضا شده را تا مورخ 1 اكتبر 2009 به وزارت‌هاي بهداشت و كشور ارسال دارند.      
«توافقنامه همكاري»   اين تواقفنامه همكاري در تاريخ                      بين استاندار/ شهردار                   و نماينده كشوري سازمان جهاني بهداشت بمناسبت روز جهاني بهداشت در سال 2010 با پيام «شهرنشيني و سلامت» امضاء گرديد. پيام روز جهاني بهداشت در سال 2010 روي موضوع شهرنشيني و سلامت تاكيد دارد. اين موضوع اهميت مشكلات بهداشتي كه در اثر رويداد فزاينده شهرنشيني بوجود مي‌آيد را نشان مي‌دهد. شهرنشيني با چالشهاي بهداشتي جدي نظير عوامل اجتماعي، خشونت، مشكلات محيطي، مسائل امنيت جاده‌اي و شيوه‌هاي زندگي ناسالم همراه مي‌گردد. با توجه به چالشهاي اجتماعي – اقتصادي نظير موضوعات بهداشتي و محيطي كه شهر با آن مواجه است و براساس دستورالعمل تدوين شده توسط دفتر منطقه مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت، امضاء كننده ذيل توافق مي‌نمايد كه شهر                    به شبكه پروژه «1000 شهر، 1000 زندگي» بپيوندد و به يكي از شهرهاي دوستدار سلامت در منطقه مديترانه شرقي مبدل شود. بعنوان يك شهر دوستدار سلامت متعهد مي‌شويم كه فعاليتهاي ذكر شده در ضميمه يك را بمنظور پربار و تكميل نمودن حركت جهاني امسال با پيام شهرنشيني و سلامت را انجام داده و حفظ كنيم.   دكتر                                                                              آقا/ خانم نماينده كشوري سازمان جهاني بهداشت                       استاندار/ شهردار   تاريخ:                                                                            تاريخ:  
ضميمه يك فعاليتهاي احتمالي براي مشاركت در ابتكار جهاني «هزارشهر، هزار زندگي»   به مناسبت روز جهاني بهداشت، كميته شهر دوستدار سلامت شكل خواهد گرفت. استاندار/ شهردار، شهر دوستدار سلامت رياست اين كميته را برعهده خواهد داشت و بخشهاي متولي توسعه شهر، نمايندگان شهر، سازمانهاي غيردولتي علاقمند، همكاران، نمايندگان دانشگاهها و جامعه (نظير گروههاي جوانان و زنان) اعضاي اين كميته را تشكيل مي‌دهد. دبيري اين كميته برعهده رئيس بخش سلامت خواهد بود. بودجه اين كميته از طريق منابع اختصاص داده شده براي برنامه‌هاي سلامت و شهرنشيني، اهداكنندگان محلي و سازمانهاي ديگر تامين خواهد شد.   در روز 9 آوريل 2010 (برابر با 20 فروردين 1389) يكسري از فعاليتها كه باعث ارتقاء عدالت در سلامت و بهبود سلامت افراد، خانواده‌ها و شرايط زندگي مي‌شود، انجام مي‌شود. اين فعاليتها عبارتند از: 1-      اختصاص يك روز براي انجام ورزشهاي فكري و جسمي خيابانهاي انتخاب شده بمنظور انجام هرچه بهتر فعاليتهاي فكري و جسمي بسته خواهد شد. فعاليتها عبارتند از: راهپيمايي خانوادگي، دوچرخه سواري، انجام ورزش بهمراه مسابقات فكري و علمي نظير شطرنج.   2-      اختصاص يك روز براي مشاركت دادن قهرمانان ورزش دعوت از اعضاي تيمهاي ملي و محلي ورزشهاي مختلف نظير فوتبال، كشتي، بسكتبال، بيس‌بال و كريكت بمنظور رهبري و هدايت راهپيماييهاي خانوادگي   3-      اختصاص يك روز براي خوابيدن و بيدار شدن زودهنگام خانواده‌ها تشويق مي‌شوند كه در يك روز زود بخوابند و زود بيدار شوند و روز خود را با ورزشهاي جسمي در پاركها شروع كنند و سپس صبحانه سالم بخورند.   4-      اختصاص روزهايي براي غذاي سالم از تاريخ 7 آوريل تا 9 آوريل 2010 ميوه‌ها و سبزيجات شكل‌دهنده بخش اصلي غذاي شما مي‌باشد. اين اقدام مي‌تواند نقطه شروع براي تشويق افراد به داشتن عادتهاي غذا سالم و دوري از بيماريهاي قلبي و عروقي، ديابت و بيماريهاي غيرواگير ديگر ناشي از عادتهاي غذايي ناسالم باشد.       5-      نامگذاري سال 2010 بعنوان سال فعاليتهاي فيزيكي و ورزشها شهرداري، سازمانها/ ادارات مسئول امر ورزش، مدارس، رسانه‌هاي محلي و گروههاي جامعه اقدامات و هماهنگيهاي لازم براي تبديل سال 2010 بعنوان سال فعاليتهاي جسمي و ورزشي انجام خواهند داد.   6-      اختصاص يك روز بعنوان روز بدون دخانيات پيكار بدون دخانيات بمنظور تشويق استعمال‌كنندگان دخانيات براي ترك دخانيات و عدم استفاده از دخانيات در محيطهاي بسته برگزار خواهد شد.   7-      اختصاص يك روز بعنوان روز نظافت هرخانواده، افراد/ مغازه‌دار در فعاليتهاي روز نظافت كه توسط كميته شهر دوستدار سلامت برگزار مي‌شود شركت خواهد نمود.   8-      اختصاص يك روز بعنوان روز گل و گياه هر خانواده، حداقل يك گل و گياه در شهر خود بكارد.   9-      اختصاص يك روز براي ديد و بازديد همبستگي اجتماعي از طريق ديدار از همسايگان، يتيم‌خانه‌ها، بيماران در بيمارستانها و افراد فقير بمنظور كمك و دستگيري، ارتقاء داده خواهد شد.   10-   اختصاص روزهايي براي بهبود عادتهاي خوب رانندگي از 7 تا 9 آوريل 2010، رانندگان تشويق مي‌شوند از بوق، استفاده بي‌جا نكنند و به حقوق يكديگر احترام گذاشته و از قوانين راهنمايي و رانندگي اطاعت كرده و به اداره پليس كمك نمايند.   11-   اختصاص يك روز براي انجام مجاني چك‌آپ بدني در روز 9 آوريل 2010 مردان و زنان چهل سال و بالاي چهل سال تشويق مي‌شوند كه براي انجام چك‌آپ فشارخون؛ قندخون؛ وزن و قد به نزديكترين مركز ارائه دهنده خدمات بهداشتي درماني مراجعه نمايند. اين اقدام مي‌تواند از طريق رسانه‌ها، پرسنل بهداشتي و گروههاي جامعه اطلاع‌رساني شود.           12-   اختصاص يك روز براي ديدار و گفتگو با شهردار شهر در 9 آوريل 2010 شهردار يك جلسه ديدار و گفتگو را با شهروندان بمنظور بحث در مورد اولويتهاي بهداشتي، مسائل اقتصادي و اجتماعي و تبادل تجربيات در زمينه حضور فعال شهروند در مراحل برنامه‌ريزي شهري را سازماندهي مي‌نمايد علاوه بر فعاليتهاي فوق‌الذكر، فعاليتهاي ذيل نيز مي‌تواند در روز جهاني بهداشت انجام گيرد.   13-   مسابقات و فعاليتها در مدرسه مشاركت و حضور فعال مدارس در سازماندهي برنامه‌هاي جامع تامين سلامت نظير: بياييد ورزش كنيم، بياييد غذاي سالم بخوريم، بياييد مدرسه خود را تميز نگه داريم. همچنين انجام مسابقات مختلف نظير مقاله‌نويسي، انجام كارهاي هنري در زمينه يك شهر دوستدار سلامت چگونه مي‌باشد.   14-   مستند نمودن و ثبت فعاليتهاي روزجهاني بهداشت از دوربينهاي ويديويي، دوربينهاي موبايل، دوربينهاي ديجيتالي و وسايل الكترونيكي ديگر براي تهيه عكس، فيلمهاي كوتاه و گزارشات تصويري براي ثبت و مستند نمودن فعاليتهاي روز جهاني بهداشت استفاده نماييد. بمنظور ارتقاء سلامت و شهرنشيني اين فيلمها مي‌تواند به شهرهاي ديگر ارسال گردد.   15-   امنيت بهداشتي جلسه‌اي با حضور شهردار، مقامات ارشد كليدي در زمينه مديريت بحران و نمايندگان ديگر را سازماندهي نماييد. در آن جلسه، پانل بحث درباره امنيت بهداشتي در محيطهاي شهري را تشكيل داده و يك برنامه اجرايي بمنظور آغاز و تقويت اقدامات تضمين كننده امنيت بهداشتي در شهر را تنظيم نماييد.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۳۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

شگفتي فرانسوي: آيا "عصاره حيات" در شراب و مشروبات الكلي وجود دارد؟ (كاملترين نوشتار در باره الكل)

شايد بتوان بحث بر سر ضرر يا منفعت مشروبات الكلي را از جنجالي ترين بحثهاي دنيا دانست، هم از لحاظ مذهبي و هم از لحاظ پزشكي و علمي. از لحاظ مذهبي، الكل از اصلي ترين علل اختلاف ميان ادياني نظير اسلام با زندگي سكولار غربي ميباشد چرا كه ادياني نظير اسلام نه تنها مصرف مشروبات الكلي را حرام ميدانند بلكه مصرف كنندگان آن را هم تحريم ميكنند. يك مسلمان معتقد براي تحريم مشروب الكلي حتي در ميهماني يا ميزي كه مشروب در آن صرف شود حاضر نميشود. در بين غربي ها نيز، تعداد زيادي از افراد مسيحي و يا مذهبيوني نظير مورمونها (مذهب رايج در ايالت يوتا در آمريكا) از الكل پرهيز كرده و آن را نوشيدني شيطاني ميدانند. معروف است كه حتي فرماندار فعلي ايالت يوتا (جان هانتزمن از ميلياردرهاي آمريكايي) در هيچ يك از ميهماني هايش مشروب صرف نميكند و جورج بوش رييس جمهور سابق آمريكا هم ظاهراً الكل را كاملاً ترك كرده بود.

در عين حال، بسياري از مردم دنيا معتقدند مصرف الكل و مشروبات در حد اعتدال ضرري نداشته و حتي منافعي هم دارد و لذا مصرف الكل در جهان كماكان سير صعودي دارد و به اصلي ترين نوشيدني ميهماني ها و مراسم و گردهمايي ها تبديل شده است.

اگرچه بحث مذهبي عقيدتي در باره الكل بحث داغي است اما بحث علمي - پزشكي مربوط به الكل داغتر و جنجالي تر ميباشد و از دهه ۹۰ آغاز شده است. در سال ۱۹۹۲ براي اولين بار دكتر "رنود" فرانسوي ادعا كرد كه عليرغم مصرف زياد چربي هاي اشباع شده جامد (نظير پنيرها و چربي حيواني) توسط فرانسوي ها، بيماري هاي قلبي در فرانسه چندان رايج نيست و او اين را معما و يا شگفتي فرانسوي (French paradox) خواند چرا كه چربي هاي جامد در آن زمان مقصر اصلي انسداد رگهاي قلب و بيماريهاي قلبي شناخته مي شدند و فرانسه هم به كشور پنير و شراب معروف است و لذا بسياري فرض كردند كه شراب اثر مخرب پنير و چربي ها بر قلب را خنثي ميكند.

معماي فرانسوي

موضوع سلامت قلب فرانسوي ها (كه بعدها توسط بسياري از آماردانان اغراق آميز خوانده شد) و تئوري ارتباط آن با مصرف شراب قرمز، موجب افزايش ۴۴ درصدي فروش اين نوع شراب در آمريكا گرديد و شركتهاي شراب سازي هم از اين امر استقبال كردند. اما آيا واقعاً تحقيقات علمي و اجتماعي براي شراب و يا ساير مشروبات الكلي منافعي قائلند يا خير؟

اثر شراب در زندگي فرانسوي ها

در طي ۲ دهه گذشته، اين سوال بسيار جنجال برانگيز بوده است. اما واقعيتهاي مطلب:

  • اگرچه آمار بيماري قلبي در فرانسه از آمريكا كمتر است اما داده هاي سازمان بهداشت جهاني نشان ميدهد آمار واقعي بيماريهاي قلبي در فرانسه از آمار منتشر شده به مراتب بيشتر ميباشد و مشابه كشورهاي همسايه اش ميباشد و اين يك فرض اشتباه است كه فرانسوي ها سالمترين قلبها را دارند.
  • بسياري از محققان، مصرف چربي نوع طبيعي حيواني و يا لبنيات را به مراتب كم خطرتر از مصرف چربي هاي اشباع شده از نوع "ترانس" و يا هيدروژنه (نظير مارگارين) كه در آمريكا رايج ميباشد ميدانند و براي شاهد از افرادي مثال ميزنند كه در روستاهاي كشورهايي مثل بنگلادش، هند، ايران، آذربايجان، تركيه و .... دهها سال هر روز از پنير و چربي هاي حيواني استفاده ميكنند ولي آمار ناراحتي قلبي در آنها بيشتر از بقيه نيست.
  • بسياري از متخصصين تغذيه علت اصلي سلامت قلبي فرانسوي ها را مصرف غذاي سالمتر ولي به مقدار كمتر (در مقايسه با آمريكايي ها) ميدانند و نه شراب.
  • كماكان بعضي تحقيقات، مصرف "معتدلانه" الكل (نه فقط شراب) را در سلامت قلب موثر ميدانند زيرا الكل به بالا بردن كلسترول نوع مفيد و رقيق كردن خون و كم كردن فشار خون كمك ميكند. اما اين ربطي به شراب و فرانسوي ها نداشته و در ساير مشروبات الكلي هم ديده شده است. اما متخصصيني نظير "كي فيلمور" به اشتباهات علمي اين تحقيقات اشاره كرده و اثر الكل در سلامت قلبي افراد را بسيار ناچيز و كم ميدانند و در عين حال نشان ميدهند كه مستي گاه بگاه و يا افراط گري در مصرف الكل ميتواند هر گونه اثر مصرف متعادل الكل را خنثي كند و به مراتب براي سلامت قلب خطرناكتر باشد تا ننوشيدن الكل. به همين دليل، الكل كماكان از عوامل اصلي مرگ و مير و ناراحتي هاي قلبي (و كبد و ..) در كشورهاي غربي ميباشد.
  • انگور

    يك سري تحقيقات جديد عامل اصلي خواص مفيد شراب قرمز را ماده اي بنام رزوراترول (Resveratrol) معرفي ميكنند كه گاهي "عصاره حيات و طول عمر" خوانده ميشود. اما منشا اين ماده خارق العاده پوست انگور قرمز ميباشد و نه شراب (هنگامي كه باكتري ها و قارچها در محيط تاكستان انگور زياد باشند اين ماده براي طول عمر ميوه و مقاومت آن در پوست انگور قرمز توليد ميشود) و لذا انگور قرمز با هزينه و عوارض جانبي كمتر ميتواند از شراب در اين مورد موثرتر باشد. علاوه بر خواص ضد سرطاني، رزوراترول به كاهش قند خون هم كمك ميكند. البته بعضي از تحقيقات جديد كارآيي اين ماده در انسانها را فقط در غلظتها و مصرف بسيار بالا ممكن ميدانند.

الكل و سرطان

سازمان بين المللي تحقيقات سرطان الكل را يكي از خطرناكترين عوامل افزايش ريسك سرطان (سينه، كبد، گلو، معده، روده، دهان، تخمدان، پروستات و ..) ميداند. براي مثال تحقيقات جديد نشان داده است كه مرداني كه بيشتر از يك نوشابه الكلي در روز مصرف ميكنند احتمال ابتلا به سرطان پروستات در آنها از ديگر مردان بيشتر است. يكي از علل سرطان زايي الكل توليد ماده سرطان زاي استالدئيد توسط كبد به هنگام شكستن مولكولهاي الكل ميباشد. مصرف الكل در هنگام حاملگي بسيار مضر ميباشد و از جمله ميتواند منجر به سرطان خون در نوزاد شود.

الكل و كبد اثر الكل بر كبد

يكي از بيشترين ارگانهاي بدن كه از الكل لطمه ميبيند كبد انسان ميباشد كه وظيفه اش هضم و شكستن مولكولهاي الكل است. در مجموع الكل براي كبد انسان حالت "سم" دارد و همانند ويروسهاي خطرناكي نظير هپاتيت، منجر به تورم كبد (بيماري هپاتيت) ميگردد. كبد با تبديل مقداري از الكل به چربي و انباشتن آن، متورم و به مرور زخم ميشود. لذا الكل با كشتن سلولهاي كبد، آنها را با بافتهاي "زخم" جايگزين ميكند كه (Cirrhosis) خوانده ميشود و منجر به عدم سوخت و ساز چربي ها در بدن توسط كبد ميگردد. اين بيماري همچنين اغلب منجر به بيماري آب آوردگي شكم (Ascites) ميگردد كه در اثر جمع شدن آب در شكم ميباشد.

اثر الكل بر ظاهر و پوست انسان

  • علاوه بر آب آوردگي و بزرگي شكم، الكل با ازدياد اشتها موجب پرخوري و چاقي هم ميگردد كه خاصيت كاهش كلسترول را خنثي ميكند. اثر الكل بر چروك شدن پوست صورت

  • بواسطه تورم و گشادي رگها، صورت و مخصوصاً بيني افرادي كه الكل مصرف ميكنند بيش از حد طبيعي سرخ ميشود كه اين در بعضي سياستمداران، هنرپيشه ها و افراد (از لحاظ مادي) موفق در غرب براحتي ديده ميشود.
  • از آنجا كه الكل آب را از بدن جذب ميكند، موجب خشكي محيط سلولها و همچنين خشكي سلولهاي پوست و در نتيجه چين و چروك زودهنگام صورت و پير نمايي ميگردد (همين اثر را مصرف قهوه و دخانيات دارد).
الكل و سيستم گوارشي

  • الكل لايه هاي محافظ معده و دستگاه گوارش را مورد حمله قرار ميدهد و ميتواند منجر به ورم معده يا لوزه المعده، زخم مري، و زخم معده گردد.
  • الكل ميتواند منجر به توليد اسيد كلريدريك (هيدروكلريك) شود كه غلظت زيادش منجر به درد معده، ورم معده، و اسيدي شدن معده ميگردد.
  • الكل جزو "ميكروبها" و "سمومي" ميباشد كه منجر به بيماري نشت روده (Leaky gut) مي گردند و باعث ميشوند تا مولكولهاي هضم نشده و شكسته نشده غذا وارد خون شده و منجر به بيماريهاي متعددي در بدن نظير ديابت، آلرژي، آسم، آتيزم (كم توجهي) و سيستم دفاعي ضعيف بدن شوند.
جذب آب توسط الكل و مشكلات ناشي از آن

از آنجا كه الكل آب را از بدن جذب ميكند، موجب خشكي سلولها و پوست، تشنگي، يبوست، سردرد، و گاه حالت تهوع ميگردد. در دراز مدت هم منجر به خشكي ديواره رگها و افزايش فشار خون ميگردد.

اثر الكل بر مغز، اعصاب و شرايط روحي

اگرچه مولكولهاي الكل موقتاً منجر به آهسته (آرام) شدن عكس العمل سيستم عصبي ميگردند، تحقيقات نشان ميدهد كه مصرف الكل در دراز مدت موجب آهستگي رشد سلولهاي مغز و از كارافتادگي آنها ميشود. از آنجا كه سلولهاي مغز جز سلولهايي در بدن هستند كه ترميم آنها براحتي ممكن نيست، الكل موجب كوچك شدن مغز، اختلال در حافظه و درك، و در افراد مسن (بواسطه توليد استالدئيد در كبد) آلزايمر ميگردد. در فرانسه بيشتر از ۲۰ درصد بيماران تيمارستانها و مراكز بهداشت رواني دچار مشكلات ناشي از مصرف الكل ميباشند.

كساني كه از الكل براي كمك به خوابيدن استفاده ميكنند، در دراز مدت دچار بيخوابي و تشنج شديد مغزي به هنگام خواب شده و خوابهاي پريشان و "به نظر بسيار واقعي" ميبينند كه موجب خستگي بدني و بيماريهاي روحي ميگردد.

بسياري از افراد الكل را براي رفع افسردگي و يا اضطراب مصرف ميكنند، ولي الكل خود از عوامل اصلي ازدياد شديد آمار افسردگي، خودكشي، اضطراب ميباشد. طبق آمار، افرادي كه دائماً الكل مصرف ميكنند بين ۵ تا ۲۰ بار بيشتر از مردم ديگر در معرض اقدام به خودكشي هستند و در صورت اقدام موفقيتشان در كشتن خود ۷۵ بار از ديگران بيشتر است. مصرف الكل در مردان ۸۰۰ درصد و در خانمها ۳۰۰ درصد احتمال عدم تعادل روحي و رواني (جنون موقت) را افزايش ميدهد كه در مقايسه با آمار اثر موادي نظير ماريجوانا، بيشتر است.

الكل و قلب و عروق

همانگونه كه در مقدمه اشاره شد، بخشي از تحقيقات نشان ميدهد كه مصرف "معتدلانه" الكل (در حد بسيار كم و چند گرم در روز) بواسطه كاهش موقتي فشار خون (گشاد شدن رگها و جذب آب)، كاهش كلسترول و رقيق كردن خون به سلامت قلبي كمك ميكند. اما گروهي ديگر از متخصصين (نظير گروهي از محققين در نيوزيلند) هم اثر مثبت الكل بر سلامت قلب را اغراقي بيش نميدانند و معتقدند شركتهاي بزرگ توليدكننده مشروبات الكلي با تاكيد بر چند نمونه كوچك تحقيقاتي، و چشم پوشي از نتيجه صدها تحقيقات معتبر ديگر كه الكل را براي بدن مضر ميدانند، سعي در افزايش فروش خود دارند. اين گروه از متخصصين معتقدند الكل حالتي بينابين مواد مخدر و داروهاي شيميايي دارد و نبايد با تبليغ منافع بسيار محدود آن مردم را به مصرف آن تشويق كرد. تحقيقات مختلفي هم نشان ميدهند مصرف دراز مدت الكل باعث افزايش فشار خون (بواسطه تورم و خشكي رگها) و ناراحتي هاي قلبي نظير ضربان ناموزون قلب (Arrhythmia) ميگردد.

الكل و اعتياد اعتياد و مرگ جوانان در اثر مصرف الكل

كساني كه از نوجواني و جواني (زير ۲۱ سال) شروع به مصرف الكل ميكنند، تغييراتي در مغزشان ايجاد ميشود كه ميتواند آنها را وابسته به الكل كند. همچنين وابسته شدن به الكل ميتواند ژنتيكي بوده و بر نسلهاي بعد هم اثر بگذارد.

از آنجا كه اثر الكل بر مغز و اعصاب تدريجي ميباشد، فردي كه در حال مستي و يا وابسته شدن به الكل ميباشد، اكثراً متوجه اين امر خطرناك نميشود و آن را انكار ميكند. بدين معنا كه مقادير كم الكل قسمتي از سلولهاي مغز را كشته و قدرت قضاوت افراد را ضعيف ميكند و لذا فرد مصرف كننده خطر مصرف مقادير بيشتر الكل را به درستي درك نميكند و اكثر اوقات آن را توجيه ميكند. براي همين فقط درصد كمي از مصرف كنندگان الكل به مصرف متعادل و مقادير كم الكل (كه به گفته بعضي محققين منافعي دارد) اكتفا ميكنند و اكثريت مصرف كنندگان الكل قدم در سراشيبي ملايم ولي لغزنده به سمت پرتگاه (به اصطلاح آمريكايي اش Slippery Slope) "مستي" و يا "الكلي شدن" ميگذارند. ۷۵ درصد افراد اذعان ميكنند كه بارها حد اعتدال در مصرف الكل را زيرپا گذاشته اند. آمار مركز ملي اعتياد آمريكا هم نشان ميدهد كه جواناني كه الكل مصرف ميكنند احتمال اعتيادشان به مواد مخدر (نظير كوكايين) ۵۰ برابر جواناني است كه الكل نمي نوشند.

گفته ميشود در آمريكا ۹۰ درصد افراد بالغ از مشروبات الكلي استفاده ميكنند و اگرچه روزي نزديك به يك مليون نفر براي مداواي اعتياد به الكل معالجه ميشوند ولي آمار دقيق افراد معتاد به الكل موجود نميباشد چرا كه فقط درصد كمي از اين افراد متوجه الكلي بودن خود ميشوند و در صدد مبارزه با آن برميآيند. گزارش ميشود كه ۱۴ درصد افراد بين ۱۸ تا ۲۹ سال در آمريكا به "وابستگي به الكل" اعتراف ميكنند (آمار واقعي به مراتب بيشتر ميباشد) و آمار رسمي دولت آمريكا، نزديك ۲۰ مليون نفر يا ۱۰ درصد جمعيت بالغ را "وابسته به الكل" ميداند. گروههايي بنام "الكلي هاي بي نام" (Alcoholics Anonymous) موجود ميباشند كه الكلي ها را بدون نام و نشان بدور هم جمع ميكنند تا براي ترك اعتيادشان از تجربيات و دوستي همديگر كمك بگيرند.

با اينكه الكل ماده اي مجاز است، گروه مادران آمريكايي عليه مشروبات (Mothers Against Drunk Driving MADD) گزارش ميدهند كه مرگ و ميرهاي ناشي از الكل ۶ و نيم برابر مرگ و ميرهاي ناشي از تمامي مواد مخدر و شيميايي غيرقانوني ميباشد. مصرف الكل در آمريكا سالانه الكل باعث مرگ و مير ۸۰ هزار نفر ميشود كه سومين عامل مرگ و مير در اين كشور است. در روسيه كه وابستگي به الكل متداول است، الكل مسئول مرگ بيش از نيمي از افراد متوفي بين ۱۵ تا ۵۴ ساله ميباشد كه آماري تكان دهنده است. در انگلستان آمار مرگ و مير در اثر بيماريهاي ناشي از مصرف الكل در طول ۲۵ سال گذشته ۳ برابر شده است. يكي از اين موارد كه توجه همگاني را جلب كرد فوت دختري ۲۴ ساله بود كه مصرف الكل را از ۱۷ سالگي شروع كرده بود (عكس ضميمه). مادر و اطرافيان وي معتقدند الكل نبايد براحتي در مغازه ها و ميهماني ها در دسترس نوجوانان باشد. آمار نشان ميدهد كه ۸۰۰ هزار كودك و نوجوان زير ۱۵ سال در انگليس از الكل استفاده ميكنند.

الكل در هنگام حاملگي

مصرف الكل در زمان حاملگي منجر به صدمات شديد به مغز، سيستم عصبي، وزن، رشد و صورت جنين، و حتي سقط جنين ميگردد و سازمان بهداشت جهاني مصرف الكل "حتي مقادير كم" توسط خانمهاي باردار را براي جنين مهلك يا بسيار خطرناك ميداند. اما آمار اخير نشان ميدهد كه ۳۰ درصد از خانمهاي باردار در آمريكا در زمان حاملگي لب به مشروب زده اند و اكنون عقب ماندگي نوزادان در آمريكا (در اثر مصرف الكل توسط مادر) از ساير بيماري هاي مادرزادي پيشي گرفته است. نوزاداني كه از اين امر رنج ميبرند اكثراً چشمها، بيني و سر كوچك، لب نازك و پلكهاي تا شده دارند (عكس ضميمه) كه بيماري جنيني ناشي از الكل (Fetal alcohol syndrome) ناميده شده و به يكي از مهمترين موضوعات پزشكي كودكان تبديل شده است.

عوارض الكل بر جنين و نوزادان

متاسفانه چون لطمه به جنين دائمي و درازمدت ميباشد، علاج كامل براي بيماري ناشي از الكل در نوزادان موجود نميباشد و گفته ميشود سيستم بهداشتي آمريكا براي كمك به هريك از اين افراد حداقل يك مليون دلار خرج ميكند، و با اين حال اين افراد در تمام عمر خود دچار مشكلات بدني، روحي و رواني ميباشند كه ناشي از بي بند و باري و بي انصافي مادرانشان در حق آنها ميباشد (براي مشاهده تغذيه بهينه خانمها در زمان باروري به مقاله قبلي رجوع كنيد).

الكل و قواي جنسي

مصرف الكل در چند ساعت اول ميتواند موجب افزايش تحرك و ميل جنسي گردد. اما ادامه مصرف الكل در دراز مدت در آقايان به ضعف جنسي منجر مي گردد و در خانمها به برهم خوردن عادت ماهانگي آنها. همچنين، بواسطه اثر الكل در كاهش تستاسرون (هورمون مردانگي و توليد اسپرم)، آقايان ميتوانند در توليد فرزند و باروري همسرشان با مشكل روبرو شوند.

اثر الكل در تغذيه و جذب مواد غذايي در بدن

در حاليكه سيگار اشتهاي افراد را تقليل ميدهد (يكي از دلايل وزن كمتر مردم اروپا و كشورهاي با درصد بالاي اعتياد به سيگار)، الكل اين اثر را ندارد. چون هر گرم الكل ۷ كالري انرژي در خود دارد، ميتواند موجب افزايش وزن در افراد گردد. الكل بواسطه نياز كبد براي سوخت و ساز آن، و همچنين بواسطه اختلال در جذب ويتامينها و املاح در روده كوچك، منجر به كمبود ويتامينهاي خانواده "بي" B، املاحي نظير روي، منيزيوم و كروم، و كلسيم و ويتامين دي D در بدن ميگردد كه اين به نوبه خود منجر به بيماري هاي سيستم عصبي (آشفتگي، فراموشي و ...) و ايمني بدن، ضربان نامنظم و بيماري قلب، پوكي استخوان، كمبود سلولهاي قرمز خون، ديابت و ... ميگردد.

اگرچه آبجو مقاديري ويتامين B دارد اما بواسطه وجود الكل قابليت جذب اين ويتامين از آبجو در بدن كم ميباشد. در مجموع الكل در جذب ويتامينهاي B۱ و B۲ و B۳ و B۷ و B۹ و B۱۲ در بدن اختلال عمده ايجاد ميكند. كمبود ويتامين B۱ يا تيامين در انسان سبب بروز بيماري بري‌بري مي‌گردد كه معمولا با عوارض قلبي-عروقي و عوارض عصبي همراه است. عوارض عصبي كمبود ويتامين B۱ و B۱۲ نيز منجر به پلي‌نوريت اعصاب محيطي Polyneuritis مي‌گردد كه ممكن است با يك خونريزي مغزي همراه باشد. ضعف عضلاني و بي‌اشتهايي ، كم شدن حركات معده ، حالت تهوع ، تب و لاغري توام با اختلالات رويشي و عوارض پوستي از علايم ديگر اين بيماري است.

الكل همچنين ميتواند موجب كمبود فلزاتي نظير كروميوم و "روي" در بدن و در نتيجه بيماريهاي هورموني، ريه اي و ايمني بدن گردد.

الكل و جنايات و سوانح اجتماعي

اگر به بار، پارتي و يا ديسكويي در غرب رفته باشيد ديده ايد كه در اين گردهمايي هاي مختلط (زن و مرد) افراد آنقدر مشروب مي خورند تا "گرم" شده و رويشان باز شود و بتوانند با جنس مخالف صحبت كرده، رقصيده و يا معاشقه كنند. اما از آنجا كه الكل همزمان با كم كردن خجالتها، "حائلها و محذورياتهاي فكري" و همچنين قدرت قضاوت را نيز در افراد كاهش ميدهد، تسهيل كننده بسياري از جنايتها، فجايع و تصادفات ميباشد. مصرف الكل در ۵۰ درصد "تصادفات منجر به مرگ" (۲۰ هزار نفر در سال) در آمريكا نقش دارد و سالانه دهها هزار خانواده سوگوار در دادگاهها به دنبال مجازات رانندگان مست خاطي ميباشند. همچنين مصرف الكل در ۴۰ درصد "جنايات خشن" در آمريكا نقش دارد. يكي از تكان دهنده ترين اخبار چند سال گذشته، ضرب و شتم و تجاوز جنسي يك دختر ۳ ماهه آمريكايي توسط پدرش (يك ارتشي آمريكايي بازگشته از عراق) بود كه اقرار كرد پس از مست كردن اين جنايت را انجام داده است و كمتر چيزي بياد ميآورد. لازم بذكر است كه گفته ميشود الكل در ۳۰ درصد تجاوز به فرزندان و ۷۵ درصد خشونت و ضرب و شتم همسرها در آمريكا نقش دارد. بسياري از زنها هم در اثر مصرف الكل و مستي با ديگران همبستر شده و ناخواسته حامله و يا دچار بيماريهاي اعضا تناسلي ميشوند و مسير زندگي شان به قهقرا ميافتد.

مصرف الكل در پارتي ها

برخلاف انكار بسياري از افراد، ثابت شده است كه اثر الكل پس از مصرف اولين جرعه آن در بدن شروع ميشود ولي از آنجا كه اثرش بر مغز و اعصاب تدريجي ميباشد، فردي كه در حال مست شدن ميباشد، اكثراً متوجه اين امر خطرناك نميشود و آن را انكار ميكند. بدين معنا كه فردي كه مقادير اوليه الكل را مصرف كرده است، اگر چه مست و يا الكلي نميباشد، قسمتي از قدرت تصميم گيري و قضاوت خود را از دست داده است و خطر مصرف مقادير بيشتر الكل را به درستي درك نميكند و لذا اكثر اوقات آن را توجيه ميكند. براي همين فقط درصد كمي از مصرف كنندگان الكل به مصرف متعادل و مقادير كم الكل اكتفا ميكنند و اكثريت مصرف كنندگان الكل قدم در سراشيبي ملايم ولي لغزنده به سمت پرتگاه (به اصطلاح آمريكايي اش Slippery Slope) "مستي" و بروز رفتاري خشن، خطرناك، احمقانه، تحقيركننده و يا جنايتكارانه ميگذارند.

براي مثال تحقيقات نشان ميدهد كه الكل يكي از مهمترين عوامل تسهيل كننده در خيانت همسران و زوجها به يكديگر ميباشد چرا كه افراد غير مست معمولاً بواسطه حائلهاي ذهني براحتي نميتوانند خيانت را در مغز و وجدان خود توجيه كنند.

الكل در سوانح بزرگ هم نقش داشته است. يكي از اين سوانح تصادف و صدمه سوپرتانكر نفتي والديز شركت اكسان آمريكا در آلاسكا بود كه به دليل مست بودن كاپيتان پرسابقه كشتي اتفاق افتاد و يكي از پرهزينه ترين سوانح تاريخ آمريكا بوده است كه ملياردها دلار خسارت و ضررهاي جبران ناپذيري به محيط زيست آلاسكا وارد كرد.

الكل در زندگي، تجارت، سياست و ورزش غرب استفاده از سكس در تبليغات مشروبات

اگرچه در چند سال اخير در آمريكا تبليغات گسترده اي عليه شركتهاي دخانيات منتشر ميشود (و توليد كنندگان سيگار نميتوانند در مراسم و تلويزيونها تبليغ كنند)، نه تنها تبليغ يا مطلبي عليه الكل و شركتهاي سازنده آن ديده نمي ميشود بلكه در اكثر مسابقات ورزشي و برنامه هاي تلويزيوني تبليغهاي جذاب و پرخرج مشروبات الكلي ديده ميشود و در اكثر آنها از خانمها يا آقايان نيمه برهنه جذاب استفاده ميشود.

اين شايد به علت روزمرگي الكل در زندگي غربي باشد و شايد به علت علاقه مردم و حكومتهاي غربي براي استفاده از الكل به عنوان يك ماده "ضد افستردگي" ارزان براي فراموشي مشكلات خود و كشور. در روسيه بسياري از مردم نميتوانند بدون مصرف ودكا و مشروبات الكلي به اخبار روزمره سياسي، اقتصادي و اجتماعي گوش دهند و يا شرايط فلاكت بار اقتصادي را تحمل كنند. در كشوري مثل انگليس يا ايرلند، تعداد بارها از تعداد نانوايي ها و كليساها بيشتر است و بسياري از افراد مصرف الكلشان از آب بيشتر ميباشد. صحنه افتادن افراد مست در جويها و كنار خيابانها در ايرلند و انگليس براي بسياري از مردم صحنه اي عادي ميباشد. دو نمونه از پرفروشترين كتابهاي خاطرات در غرب مربوط به داستان زندگي افرادي ميباشند كه با فلاكت در خانواده الكلي بزرگ شده اند و توانسته اند تا زندگي خود را بهبود دهند: كتاب (Angela's Ashes) نوشته فرانك مك كورت، و كتاب (The Liars' Club) نوشته خانم ماري كار.

حك نام مشروبات الكلي روي بدن خانمها براي تبليغات

شركتهاي توليد كننده الكل از پرسودترين و با نفوذترين شركتها ميباشند و در صنايع ديگر هم سرمايه گذاري ميكنند. براي مثال يكي از بزرگترين شركتهاي مواد غذايي Kraft Foods همزمان توليد كننده آبجو، سيگار (مارلبورو و غيره) و قهوه بود (سيگار و الكل و قهوه هر ۳ اعتياد آور ميباشند!). شركت بزرگ ديگر، Coors Brewing Company از بزرگترين حاميان حزب جمهوريخواه به رهبري جورج بوش بود (عليرغم ادعاي بوش كه الكل مصرف نميكند و عليرغم ظاهر خانواده دوست و مذهبي حزب جمهوريخواه). اين شركتها گستاخانه و با استفاده از تصويرها و ويدئوهاي سكسي (عكس ضميمه) مشروبات الكلي را به نوجوانان تبليغ ميكنند كه اين امر مورد اعتراض بسياري از پزشكان قرار گرفته است.

ساير منافع و ضررهاي الكل

  • ضررهاي احتمالي: پوكي استخوان، برهم خوردن هورمونها (تاخير بلوغ) و تستاسترون در آقايان، ناتواني هاي جنسي (در دراز مدت)
  • منافع احتمالي (مصرف الكل در مقادير بسيار كم و در كوتاه مدت): كاهش احتمال تشكيل سنگ مثانه و سنگ كليه، سوخت و ساز غذا و كاهش حساسيت به قند خون (مصرف بلند مدت الكل اين منافع را به دنبال ندارد).
نتيجه گيري

الكل حالتي بينابين مواد مخدر و داروهاي شيميايي دارد كه در مقادير بسيار كم و تحت كنترل پزشك ميتوانند براي علاج موضعي موثر باشند، ولي همزمان داراي عوارض و ضررهاي جانبي زياد و حتي مرگبار ميباشند. ۷۵ درصد افراد اذعان ميكنند كه بارها حد اعتدال در مصرف الكل را زيرپا گذاشته اند و لذا الكل به كشنده ترين و مضرترين نوشيدني مجاز در جوامع غربي تبديل شده است. حتي كتب مذهبي (نظير متون اسلامي) به منافع الكل اذعان ميكنند ولي از آن به عنوان "ماده اي كه ضررش به مراتب بيشتر از منفعتش ميباشد" نام ميبرند. بيشترين اثر مخرب الكل بر كبد و مغز (سيستم عصبي و روحي و تصميم گيري) ميباشد.

بيش از نيمي افراد كساني را در اطراف خود ميشناسند كه "مشكل مصرف الكل" دارند. اگر شما از اين افراد هستيد و يا براي كمك به اجتماع فارسي زبان مي خواهيد اين نوشتار را به اطلاع ديگران برسانيد، لينك آن را همين امروز براي ديگران ارسال نماييد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۳۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)