مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

تكنيك هاي خلاقيت براي كودكان

سينكتيز ( synectics  )
سينكتيز يكي از شيوه هاي خلاقيت است كه به وسيله گوردون ( Gordon ) و همكارانش ابداع
شد. اين واژه تركيبي از دو لغت لاتيني به معني اتصال و همراهي عناصر به ظاهر بي ربط است .   در اين شيوه از شباهت امور مانند مقايسه يك چيز يا يك فكر ديگر به وسيله ي استفاده از يكي به جاي ديگري بهره مي گيرند و تفكر خلاق در خلال اين جايگزينيها رخ مي دهد و مطالب و امور ناآشنا را ارتباط داده و يا فكر تازه اي از افكار آشنا به وجود مي آورند.   چهار پايه ي سينكتيز عبارتند از :
1- خلاقيت در زندگي روزمره داراي اهميت است. خلاقيت منحصر به فرد آثار بزرگ هنري يا اختراعات نيست بلكه در كليه مسائل زندگي مي توان خلاقيت را مشاهده نمود.  
2- جريان خلاقيت راز گونه نيز قابل نيز قابل توصيف است . در گذشته به خلاقيت جنبه اسرار آميز مي دادند و آن را قابل آموزش نمي دانستند ، در حالي كه اين ديدگاه ديگر مردود است و مي توان  خلاقيت را آموزش داد.
3- اختراع خلاق در تمام رشته ها مشابه است  و به وسيله ملاك عقلي مشخص مي گردد.
4- ابداع و تفكر خلاق در فرد و گروه مشابه يكديگر است.
گوردون معتقد بود كه در حل خلاق مسائل ، عوامل غير منطقي ذهن بشر حائز اهميت بيشتري است تا جنبه هاي عقلاني و منطقي اش عناصر غير معقول موجب ايجاد افكار تازه مي شود. سينكتيز ما را به دنيايي تا اندازه اي غير منطقي مي كشاند، تا مسائل را در شكلهاي جديدي ببينيم . از طريق سينكتيز مي توان يك استعاره ساخت ساخت تا دانش آموزان بتوانند افكار خويش را رشد داده و به محتواي آنها از چشم اندازي نو نگاه كنند مثلاً از دانش آموز بخواهيم به شباهت هاي كتاب درسي اش و رودخانه فكر كند.
در سينكتيز از سه قياس بيش از همه استفاده مي شود:
1- قياس شخص: در اين قياس فرد احساس مي كند خود قسمتي از موضوع مورد قياس است و آن احساس همدلي دارد. اين همانند سازي ممكن است با شخص ، حيوان يا اشيا باشد . به طور مثال يك شيمي دان ممكن است خود را به جاي مولكولها در حال حركت بگذارد يا مثلاً به دانش آموز گفته مي شود فرض كن كه كتاب مورد علاقه ات هستي ، خودت را وصف نما.
2- قياس مستقيم: در اين قياس دو موجود يا مفهوم با يكديگر مقايسه مي شوند. لازم نيست در همه ابعاد با هم هماهنگ باشند، مهم اين است كه بتوان نظريه ي جديدي از يك مسأله بيان نمود. مثلاً به دانش آموز گفته مي شود پرتقال شبيه چه موجود زنده اي است؟ يا اين كه كدام نرم تر است زمزمه يك چشمه يا پوست بچه گربه ؟
3- تعارض متراكم ، تعارض فشرده توصيف از موضوع در دو كلمه ي ضد و نقيض است . مانند دشمنِ دوست ، زشتِ زيبا . گوردون معتقد است با اين شيوه ، مي توانيم نسبت به عمق موضوع تازه وارد شويم. كودك يا نوجوان راجع به يك چيز در چارچوب ذهني را تركيب مي كند. هر چه فاصله ي چارچوبهاي ذهني زيادتر باشد ، انعطاف پذيري ذهني بيشتر است .

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

راهكارهاي افزايش رفتار مطلوب در كودك

معمولا خانواده‌ها در برخورد با فرزندانشان با مشكلات متعددي مواجه هستند. مشكلاتي از قبيل: پرخاشگري، بي‌نظمي، بدغذايي، بدخوابي و ... .   رفتار‌درماني از تكنيك‌هايي است كه براي مواجه با اين مشكلات و فائق آمدن بر آنها كاربرد بالايي دارد. اين تكنيك‌ها به دليل سهولت به كارگيري و اثرمندي بالا، موجب مي‌شوند تا والدين به طريقه مناسب و صحيح بتوانند مشكلات رفتاري فرزندانشان را برطرف كرده و رفتارهاي نامطلوب آنها را به سمت رفتارهاي مطلوب سوق دهند.   با استفاده از روشهاي تغيير رفتار و رفتاردرماني، والدين مي‌توانند مجموعه‌اي از فنون يادگيري را كه هدف آن اصلاح رفتار، افزايش رفتار مطلوب، كاهش رفتار مطلوب و حذف رفتار نامطلوب است را در مورد فرزندان خود به كار بندند، لذا بهتر است كه ابتدا نوع رفتار و رفتار هدف مشخص شده و سپس راه حل مناسبي براي تغيير رفتار تعيين گردد.     افزايش رفتار صحيح و مطلوب:
در برخي موارد ديده شده‌است كه كودك رفتاري را آموخته است اما به حد كافي آن رفتار را تكرار نمي‌كند. براي مثال كودكي را در نظر بگيريد كه مشق نوشتن، غذا خوردن و سلام كردن را آموخته است اما به ميزان كافي و مطلوب اين رفتارها را انجام نمي‌دهد.     در اين موارد مي‌توان به يكي از روشهاي ذيل عمل كرد: الف: تقويت مثبت:  در تقويت مثبت زماني كه رفتار مطلوب را در كودك مشاهده كرديم، محركي را كه براي كودك مطلوب است ارائه مي‌كنيم. براي مثال از تشويق، جايزه دادن، لبخند زدن، توجه كردن، در آغوش گرفتن و ... استفاده مي‌نماييم.   تقويت مثبت يكي از بهترين روشها براي افزايش رفتار مطلوب است، اما چيزي كه در اينجا اهميت دارد نوع تقويتي است كه به كودك ارائه مي‌شود. ممكن است برخي از محرك‌ها براي كودكي تقويت‌كننده باشند حال آنكه براي كودكي ديگر تقويت كننده نباشند. براي مثال ممكن است كه انواع خوراكي‌ها براي كودكي خوشايند بوده، در صورتي كه كودكي ديگر هيچ گونه تمايلي به خوراكي نداشته باشد. بنابراين بايد توجه داشته باشيم محركهاي خوشايند كودكمان را شناسايي كرده و در موارد مناسب به كار بنديم.   مورد ديگري كه بايد در نظر گرفت، تعداد و زمان ارائه تقويت كننده است. تقويت مداوم و زيادي از حد براي هر نوع فعاليتي كه كودك انجام مي‌دهد باعث مي‌شود كه كودك رشوه گير و پرتوقع بارآمده و علاوه بر آن خودجوشي و خودانگيختگي‌اش از بين برود.   بنابراين بهتر است كه براي ارائه تقويت مثبت به ترتيب ذيل عمل نماييم: رفتاري كه قصد افزايش آن را داريم شناسايي كنيم.
در ابتداي اجراي برنامه تغيير رفتار، در مقابل هر رفتار مطلوب، كودك را تقويت نماييم.
زماني كه رفتار مطلوب افزايش پيدا كرد، به مرور تعداد تقويت‌ها را كاهش دهيم.
در نهايت بعد از مدتي كه رفتار به طور كامل و مداوم انجام شد، تقويت را حذف كنيم.
 
مثال: كودكي را در نظر بگيريد كه فقط در برخي موارد سلام مي‌كند. هدف ما اين است كه كودك رفتار سلام كردن را افزايش دهد. لذا در ابتداي امر، در هر زماني كه سلام كرد او را تقويت مي‌كنيم.حال ممكن است كه اين تقويت بصورت بوسيدن، تحسين كردن، لبخند زدن و ... باشد. بعد از مدتي تنها در بعضي موارد او را تقويت كرده و در نهايت تقويت را حذف مي‌كنيم تا رفتار بصورت دروني و خودانگيخته انجام شود.     موارد ديگري كه بايد در مورد تقويت مثبت در نظر داشته باشيم به شرح ذيل هستند: هميشه از يك نوع تقويت كننده خاص استفاده نكنيم چرا كه اثربخشي آن به مرور زمان از بين خواهد رفت.
تنها در صورتي رفتار را تقويت نماييم كه پيشرفتي در رفتار مشاهده كنيم. در غير اين صورت رفتار نامطلوب كودك نيز تقويت خواهد شد.
تقويت بايد بلافاصله بعد از ارائه رفتار مطلوب صورت گيرد چرا كه اگر تاخيري در ارائه تقويت انجام شود تاثير اندكي در افزايش رفتار مناسب خواهد داشت. اين حالت در مورد كودكان خردسال اهميت بيشتري دارد.  
ب) تقويت منفي: در اين روش، در صورت ارائه رفتار مطلوب از جانب كودك، محركي كه براي او نامطلوب و آزار دهنده است را حذف مي‌كنيم.   مثال: كودكي را در نظر بگيريد كه براي جلب توجه و اينكه او را در آغوش بگيرند، جيغ و داد راه انداخته و گريه مي‌كند. در صورتي كه والدين كودك در اين زمان به خواسته او توجه كنند اين رفتار كودك تقويت خواهد شد و در موارد مشابه تكرار خواهد گرديد.   حال اگر در اين زمان به كودك بي‌توجهي كنند، رفتار كودك به مرور از بين خواهد رفت چرا كه متوجه مي‌شود اين روش برايش كارساز نبوده است.   در اين صورت اگر والدين در زماني كه كودك رفتار مطلوبي از خود نشان داد، او را در آغوش بگيرند و به او توجه كنند (عدم توجه را حذف كنند)، رفتار مطلوب جايگزين رفتار نامطلوب خواهد شد.   روش‌هاي ايجاد رفتار مطلوب:
روش‌هاي ايجاد رفتار مطلوب زماني به كار مي‌رود كه كودك رفتاري را نياموخته باشد و ما در صدد باشيم تا اين رفتار را به او بياموزيم. مانند: آموزش توالت، غذا خوردن و ... كه براي اين كار مي‌توانيم از روش‌هاي ذيل استفاده نماييم.   الف) قرار دادن الگو يا سرمشق اجتماعي: والدين بهترين الگو و سرمشق براي كودكانشان هستند، چرا كه كودكان در بسياري از موارد از والدين خود تقليد مي‌كنند. چنانچه كودكي شاهد دروغ گفتن پدر خود باشد چه بسا در موارد مشابه دست به دروغ گفتن بزند.بنابراين همان مقدار كه مشاهده رفتار مطلوب در رفتار كودك موثر خواهد بود، مشاهده رفتار نامطلوب نيز در رفتار او اثر خواهد داشت. بنابراين يكي از بهترين روش‌ها براي ايجاد رفتار مناسب (آموزش رفتار مناسب) همراه شدن والدين با كودك است كه در اين صورت مي‌توان براي تحكيم اين رفتار آموخته شده از تقويت‌كننده‌ها استفاده كرد.   مثال: در صورتي كه والدين بخواهند رفتار مسواك زدن را به كودك خود بياموزند مي‌توانند در ابتدا براي انجام اين عمل با كودك خود همراه شوند و بعد از اينكه كودك اين عمل را آموخت، جهت تحكيم آن از روش‌هاي تقويت كه شرح‌آن آمد استفاده نمايند.   مورد ديگري كه بايد در نظر داشته باشيم اين است كه براي الگو قرار دادن، داستان‌ها و افسانه‌ها نيز تاثير به سزايي در رفتار كودك خواهند داشت. با شنيدن داستان‌ها كودكان با شخصيت‌ اصلي داستان همانند سازي كرده و رفتارهاي او را مي‌آموزند. علاوه بر داستانها، فيلم‌ها و كارتونهايي كه كودكان مشاهده مي‌كنند و همچنين بازيهاي كامپيوتري كه انجام مي‌دهند نيز بر عملكرد و رفتار آنها بي‌اندازه موثر است. لذا انتخاب داستانها، كارتونها، فيلمها و بازيهاي كامپيوتري مناسب براي كودك از اهميت به سزايي برخوردار است.
ب) شكل‌دهي گام به گام رفتار: در اين روش، رفتار هدف به بخشهاي كوچك‌تري تقسيم شده و هر بخش براي تثبيت شدن تقويت مي‌گردد. در اينجا والدين براي تقويت كردن نبايد منتظر بمانند كه رفتار بطور كامل نمايان شود. حتي در برخي موارد مي‌بايست رفتاري را كه كاملا درست نيست تقويت كرد. اين روش براي استفاده مناسب از توالت بسيار موثر است.   مثال: براي آموزش استفاده از توالت در ابتدا به محض اينكه كودك اعلام كرد كه آماده رفتن به توالت است حتي اگر پوشك خود را كثيف كرده بود، تقويت مي‌شود. بعد از اينكه اين رفتار به طور كامل شكل گرفت و كودك در هر نوبت اعلام كرد كه آماده رفتن به توالت است، تقويت را كاهش داده و در نهايت حذف مي‌كنيم و تنها در صورتي كه كودك زمان توالت رفتن خود را اعلام كرد و پوشك خود را كثيف نكرده بود، او را تقويت مي‌‌نماييم. اين مراحل را تا جايي ادامه مي‌دهيم كه رفتار به طور كامل شكل بگيرد. البته بايد توجه داشته باشيدكه در پايان، زماني كه كودك كاملا آموزش ديد، تقويت به مرور و به طور كامل حذف گردد تا رفتار بصورت خودانگيخته صورت گيرد.     ج) نشان دادن علامتي براي رفتار مطلوب: نشان دادن علامت براي انجام رفتار مطلوب يكي از روش‌هايي است كه كارايي بسيار بالايي دارد. به وسيله اين روش جهت يادآوري به كودك قبل از اينكه رفتاري را انجام دهد، علامتي را نشان مي‌دهيم. بدين ترتيب ديگر از گفتار براي تاكيد به كودك جهت انجام رفتار مورد نظر استفاده نمي‌كنيم. مزيت اين روش بر گفتار اين است كه اگر از گفتار استفاده كنيم حالتي مانند غر زدن پيش‌ خواهد آمد و در مواردي كودك آزرده خواهد شد، درصورتي كه استفاده از علايم از آنجايي كه حالتي مانند بازي دارد، كودك را مشتاق به انجام رفتار مورد نظر مي‌‌نمايد.   مثال: كودكي را در نظر بگيريد كه قبل از غذا خوردن دستهاي خود را نمي‌شويد. قبلا به او آموخته‌ايم كه قبل از خوردن غذا بايد دستهاي خود را بشويد، اما گاها كودك اين رفتار را فراموش مي‌كند. در اين هنگام هر روز در كنار ظرف غذاي او برچسبي به نشانه شستن دست مي‌چسبانيم تا كودك به محض ديدن آن به ياد شستن دستهايش بيافتد.  
كاهش و حذف رفتار نامطلوب در كودكان در برخي موارد كودكان داراي رفتارهاي نامطلوبي مانند: نخوردن غذا، صحبت كردن در ميان صحبت ديگران، بي‌نظمي و ... هستند كه بهتر است براي از بين بردن اين نوع رفتارها با توجه به شرايط يكي از روشهاي ذيل را انتخاب كنيم.   الف) روش آستانه: در اين روش محرك ناخوشايند كه موجب رفتار نامطلوب مي‌گردد تا حدي به كودك ارائه مي‌گردد كه رفتار نامطلوب ظاهر نشود.   مثال: كودكي را تصور كنيد كه دارو يا غذاي مخصوصي (محرك ناخوشايند) را نمي‌خورد و اگر از او بخواهيم كه اين كار را انجام دهد شروع به گريه و زاري (رفتار نامطلوب) مي‌كند. در اين زمان بايد ارائه دارو يا غذا به كودك را از كمترين حد شروع كرده و سپس به مرور زمان ميزان آن را افزايش دهيم، به نحوي كه كودك آزرده نگردد.     ب) روش محروم كردن: در اين روش محركي را كه براي كودك خوشايند است در زمان انجام عملي نامطلوب حذف مي‌كنيم. بسياري از والدين با اين روش آشنا هستند و در بسياري موارد از آن استفاده مي‌نمايند چرا كه نتيجه خوبي به‌دست آورده‌اند.   مثال: كودكي بر خلاف وظيفه‌اي كه در انجام تكاليفش دارد، اين كار را انجام نمي‌دهد. اگر والدين او بعداز ظهر كه كودك بايد برنامه مورد علاقه‌اش را در تلويزيون ببيند به او اجازه اين كار را ندهند، از روش محروم كردن استفاده نموده‌اند.   توجه: اگر از روش محروم كردن استفاده كرديد (اجازه ديدن تلويزيون را نداديد)، تا زماني كه كودك رفتار مطلوب را انجام  نداد به او اجازه اين كار را ندهيد چرا كه كودك ياد مي‌گيرد كه اگر الان تلويزيون تماشا نكرد تا ساعاتي ديگر والدين او اين موضوع را فراموش كرده و او مي‌تواند مجددا به محرك خوشايند دست يابد. بنابراين روش محروم كردن اثر خود را از دست خواهد داد.     ج) تنبيه: تنبيه از نامطلوب‌ترين روشهايي است كه براي تغيير رفتار استفاده مي‌شود. تنبيه زماني اتفاق مي‌افتد كه كودك رفتار نامطلوبي انجام داده و در مقابل، محرك ناخوشايندي از سوي والدين دريافت مي‌دارد. بايد توجه داشته باشيد كه تنبيه عوارض جانبي زيادي دارد، لذا تا حد امكان از انجام دادن آن بايد خودداري كرد و به ازاء آن از روش محروم كردن استفاده نمود.   تنبيه تنها يك پاسخ دارد: "ديگر اين كار را انجام نده". در حالي كه پاسخي جايگزين براي آن را ندارد. يعني به كودك نمي‌آموزد كه اگر اين كار را انجام ندادي چه كار ديگري بايد به جاي آن انجام دهي. به‌علاوه اينكه در تنبيه كودك حالت نفرت و انزجار پيدا مي‌كند و ممكن است از محيطي كه در آن تنبيه شده‌است(مانند: مدرسه يا خانه) و فرد تنبيه كننده (مادر، معلم) فراري شود و در نهايت اينكه ممكن است تنبيه منجر به انجام رفتار پرخاشگرانه‌اي از سمت كودك گردد كه از رفتار اوليه ناخوشايندتر است. البته بايد در نظر داشت كه هميشه تنبيه مضر نيست و مي‌تواند در برخي موارد مفيد نيز باشد، اما بايد در نظر داشت زماني كه از تنبيه استفاده مي‌كنيم حتما رفتار مطلوب در مقابل رفتار نامطلوب را هم تشويق نماييم.     روش‌هاي نگهداري رفتار:
در نظر داشته باشيد كه ممكن است كودكي رفتاري را آموخته باشد و آن را به طور صحيح انجام دهد. در اينجا لازم است كه والدين برخوردي موثر با اين رفتار كودك داشته باشند تا مبادا زماني از بين برود. براي مثال كودكي را در نظر بگيريد كه اين رفتار را آموخته است كه در ميان صحبت ديگران حرف نزند. حال اگر والدين به او توجهي نكنند و به او اجازه صحبت كردن ندهند بعد از مدتي كودك به رفتار اوليه خود يعني صحبت كردن در ميان صحبت ديگران دست خواهد زد.   لذا لازم است كه والدين از انواع روش‌هاي تقويت براي حفظ و نگهداري رفتار كودك استفاده كنند.     در اينجا انواع روش‌هاي تقويت را با ذكر مثال برمي‌شماريم: تقويت نسبي ثابت: در اين نوع تقويت، كودك براي تعداد معيني از رفتارهاي مطلوبي كه انجام مي‌دهد تقويت مي‌گردد.
مثال: والدين به كودك خود مي‌گويند كه بعد از هر 4 نمره خوبي كه كسب كرد براي او يك جايزه مي‌خرند. همانطور كه گفته شد اين روش در ابتداي كار بسيار مفيد مي‌باشد اما اگر براي نگهداري رفتار از اين نوع تقويت استفاده كنيم كودك پرتوقع و رشوه‌گير مي‌شود و به علاوه آنكه اگر زماني به دلايلي بعد از 4 نمره خوب جايزه دريافت نكرد، رفتار مطلوبش كاهش پيدا مي‌كند.   تقويت نسبي متغير: در اين زمان تقويت نسبت به تعداد رفتارهاي مطلوب انجام مي‌گيرد اما مشخص نيست كه ارائه تقويت بعد از چه تعداد رفتار مطلوب انجام مي‌شود.
مثال: كودكي را در نظر بگيريد كه قرار است نمرات خوبي در درس رياضي كسب كند. والدين او ممكن است كه يك بار بعد از گرفتن 4 نمره خوب و يك بار بعد از گرفتن 6 نمره خوب به او پاداش دهند. موضوعي كه در اينجا مهم است اين است كه تعداد رفتارهايي كه بعد از آن كودك تشويق مي‌گردد براي او مشخص نمي‌گردد.   تقويت فاصله‌اي ثابت: در اين نوع تقويت، كودك بعد از مدت زماني ثابت تقويت دريافت مي‌دارد.  
مثال: كودكي را در نظر بگيريد كه به او آموخته‌ايم هر روز قبل از رفتن به تخت خواب مسواك بزند. حال براي اينكه رفتار او را ثابت نگه‌داريم در پايان هر هفته برايش جايزه‌اي مي‌خريم. در اينجا فاصله زماني مشخص است و تغيير نمي‌كند.   اين روش نيز مانند روش اول اگر براي نگهداري رفتار استفاده شود كودك را پرتوقع مي‌كند..   تقويت فاصله‌اي متغير: در اينجا كودك بعد از مدت زماني تقويت مي‌شود اما اينكه چه زماني اين تقويت صورت مي‌گيرد براي او مشخص نيست.
مثال: كودكي كه بعد از بازي با اسباب‌بازيهايش آنها را جمع كرده و سرجايش مي‌گذارد، يك بار در آخر هفته و يك بار ديگر بعد از 3 هفته تشويق مي‌شود. در اينجا نيز چيزي كه حائز اهميت است اين است كه زمان براي كودك معين نمي‌گردد.
بايد توجه داشته باشيم كه تقويت‌هاي متغير براي نگهداري رفتار بهترين نوع تقويت‌كننده‌ها هستند چرا كه رفتار خودانگيخته كودك را از بين نبرده و او را پرتوقع نمي‌كند اين در حالي است كه تقويت‌كننده‌هاي ثابت براي شكل‌دهي رفتار، بيشتر مورد استفاده قرار مي‌گيرند و تا آنجايي از آنها استفاده مي‌كنيم كه رفتار به‌طور كامل شكل بگيرد و سپس براي نگهداري آن، همانطور كه در بالا اشاره كرديم از تقويت كننده‌هاي متغير استفاده مي‌نماييم.
 

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مناسب‌ترين تغذيه براي تناسب اندام خانمها

1.  آووكادو كاهش ميزان كلسترون بد خون توسط اين ماده به بدن كمك مي‌كند تا سلامتي و شادابي خود را حفظ كند. تحقيقات دانشگاه بوفالو نشان داده خانمهاي ورزشكار دونده‌اي كه روزانه كمتر از 20 درصد روغن مصرف مي‌كنند بيشتر از كساني كه حداقل 13 درصد روغن مصرف مي‌كنند دچار جراحت و آسيب مي‌شوندPeter j Horvath  استاد اين دانشگاه اظهار مي‌كند اين مشكل برمي‌گردد به رژيمهاي بسيار كم كالري كه توسط اين خانمها رعايت مي‌شود و اين رژيم ماهيچه‌‌ها را ضعيف مي‌كند‌‌Leslie Bonci مدير برنامه‌ريزي تغذيه‌اي مركز پزشكي پيترزبورگ مي‌گويد :"چند تكه كوچك آووكادو در روز مي‌تواند كمبود روغن را در خانمهايي كه نسبت به مصرف روغنها حساسند جبران نمايد."           2.  نان شيريني گندمي
به گفته Jackie Berning مدرس تغذيه دانشگاه كولورابو و مشاور تيم‌هاي ورزشي، نان شيريني‌هاي حلقوي بهترين گزينه قبل از انتخاب شيريني‌هاست. به دليل وجود فيبر در اين شيريني‌ها معده آن را به آرامي ‌هضم مي‌كند در نتيجه آزاد شدن انرژي نيز به آرامي‌ صورت مي‌گيرد.         3. موز
اين ميوه سرشار از پتاسيم بوده و براي درد پهلو نيزخوب است.اگر چه كمبود سديم در تحليل عضلات موثر است اما تحقيقات نشان داده پتاسيم نيز در اين ميان نقش دارد. پتاسيم در جذب آب از دست رفته بدن در اثر عرق كردن نقش بسزايي دارد. موز همچنين سرشار از كربوهيدراتهاي انرژي‌زاست. يك موز متوسط 400 ميلي گرم پتاسيم دارد كه به اندازه پتاسيم موجود در دو تكه نام گندم است.           4. توتها  در پي تحقيقات اخير صورت گرفته در باره توتها اين مواد در ليست 20 مواد حاوي آنتي اكسيدان قرار گرفت. تنها چند دانه زغال اخته،تمشك و توت سياه بهترين منبع اين ماده غذايي است كه ماهيچه‌ها را از صدمات راديكالهاي آزاد كه در پي ورزش ايجاد مي‌شود حفظ مي‌كند. سعي كنيد اين ميوه را با پوست ميل كنيد. هر چه رنگ آنها تيره‌تر باشد خاصيت‌شان بيشتر مي‌شود.           5.  هويج
 چشمان خود را ببنديد و تصوركنيد داريد يك شكلات را با صداي خش خش مي‌خوريد. هويج حاوي كربوهيدراتهاي مركب است كه انرژي را به ماهيچه‌ها ميرساند و همچنين سرشار از پتاسيم براي كنترل فشار خون و جلوگيري از انقباض ماهيچه‌هاست. نصف فنجان هويج تنها داراي 35 كالري است.         6.برشتوك غلات
مواد غذايي سالمي‌كه سرشار از كربوهيدراتهاي مركب و پروتئين سازنده ماهيچه‌هاست. يك ساعت قبل از شروع ورزش به ميزان 200 كالري غذاي سبك مصرف كنيد كه حاوي 4/3 فنجان غلات با 4 اونس شير پر چرب باشد. زماني كه قبل از ورزش كردن با تغذيه مناسب انرژي لازم را به بدن خود مي‌رسانيد، مي‌توانيد سخت‌تر و طولاني‌تر ورزش كنيد و بعد از اتمام ورزش هم به پر خوري روي نمي‌آوريد.           7. ران مرغ  كمبود آهن و روي در بدن باعث ايجاد خستگي در شما مي‌شود. ران مرغ و يا بوقلمون با روش پخت آب پز اين كمبود را جبران مي‌كند. گوشت ماكيان(مرغ و...) به نسبت گوشت قرمز از ميزان چربي كمتري برخوردار است و در عين حال سرشار از آهن و روي و ويتامينهاي گروه B است كه خانمها شديداً به اين مواد نياز دارند.         8. شير كا كائو
به غير از كلسيم در شيرعناصر ديگري نيز يافت مي‌شوند. در واقع مي‌توان گفت شير يك غذاي كامل است كه انرژي مفيد بسيار زيادي به انسان مي‌دهد و در عين حال كالري بدن را بالا نمي‌برد. نوع كاكائويي آن هم دقيقاً سرشار از كلسيم، ويتامين و مواد معدني است. اما مطالعات جديد نشان داده است كاكائو در تقويت ماهيچه‌ها نيز نقش بسزايي دارد.         9. پنير كم‌چرب
هرنصف فنجان از اين نوع پنير حاوي 14 گرم پروتئين، 75 ميلي‌گرم كلسيم و 5  گرم كربوهيدرات است. پروتئين موجود در پنيرماهيچه‌هاي ميكروسكوپي را كه در اثر تمرينات سخت ورزشي تحليل رفته‌اند تقويت مي‌كند.         10. زغال اخته
اين ميوه بسته‌بندي شده، سرشار از كربوهيدرات(در هر 4/1 فنجان 25 گرم ) است. علاوه بر آن حاوي تركيبات proathocyanin است كه در درمان عفونتهاي ادراري و تكرر ادرار بسيار موثر است.         11. تخم مرغ
 يك عدد تخم مرغ در روز 215 ميلي گرم از كلسترول خون را تامين مي‌كند. انجمن قلب آمريكا مصرف روزانه بيش از 300 ميلي گرم پيشنهاد مي‌كند. به علاوه، زرده تخم مرغ منبع خوبي از آهن و سرشار از لسيتين است.           12. بذركتان زميني
 كتان سرشار از فيبر است كه به آن ليگنان گفته مي‌شود و براي سلامتي روده‌ها مفيد است. اين ماده حاوي فيبرهاي قابل محلول و غير محلول در آب مي‌باشد كه بدن را تنظيم مي‌كنند. زماني كه ورزش سخت انجام مي‌دهيد روزانه 1 تا 2 قاشق سوپخوري از اين ماده را با غلات مخلوط كرده و مصرف نماييد.            13. پرتقال  ميوه‌اي كه در تمام طول سال قابل دسترس است و سرشار از ويتامين c است و به بافتهاي ماهيچه كمك ميكند . يك عدد پرتقال حاوي مقدار 75 ميلي گرم ويتامين c است كه يك خانم در طول روز نياز دارد. اين ويتامين در ساخت كلاژن نقش اساسي دارد واستخوانها را قوي مي‌كند.           14. بادام زميني
مصرف روزانه 2 اونس بادام زميني، قدرت ماهيچه‌ها را بالا مي‌برد. روغن موجود در اين ماده با دادن انرژي به ماهيچه‌ها باعث مي‌شود كه ماهيچه‌ها گليكوژن را در خود ذخيره كنند و از روغن گرفته شده از بادام براي آزاد كردن انرژي استفاده كنند.       15. سيب زميني  مقداري نمك و يك عدد سيب زميني پخته شده يك دستور غذايي ساده و محلول در آب را تشكيل مي‌دهد. سديم و پتاسيم به حفظ تعادل مايعات بدن در بيرون و خارج از سلولها كمك كرده و منجر به عملكرد بهينه ماهيچه ها مي‌شود.       16. ماهي سالامون
اين ماهي براي قلب بسيار مفيد است و اما تحقيقات جديد نشان داده است روغن‌ِهاي اشباع شده تك واحدي و روغنهاي امگا 3 چربيهاي شكمي‌ را كاهش مي‌دهند و اين مسئله مي‌تواند براي خانمها مفيد باشد تا با كاهش چربي‌هاي بطني، تخمدانهاي خود را تقويت كنند.      

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

بدن براي تنظيم فشار خون به آن نياز دارد!!

پتاسيم بعنوان ماده ايست معدني كه در مايعات اطراف تمام سلولهاي بدن، كه دور آنها را احاطه كرده است وجود دارد  و در تمام مراحل حياتي بدن  مانند تنظيم فشار خون،كار قلب و كليه،انقباض ماهيچه و حتي گوارش شركت  دارد و ما انسانها مقدار زيادي از آن را در بدن خود  داريم، چون مقدار آن در مواد تازه و غذاهاي كامل-از سيب زميني و نخود گرفته تا شير و ماهي-بسيار زياد است.

پس چرا بررسيهاي انجام شده نشان داده است كه بيشتر مردم كمتر از نصف ميزان توصيه شده، پتاسيم دريافت مي‌كنند؟ طبق گفته متخصصان،مشكل اين است كه اخيرا ما غذاهاي كامل نمي‌خوريم. هنگامي‌كه يك غذا عمل آوري مي‌شود" پخته شود يا در قوطي گذاشته شود، پتاسيم خود را از دست مي‌دهد" موضوع بدتر اينكه كارخانه هادر هنگام عمل آوري به غذا نمك مي‌افزايند، كاري كه هميشه انجام مي‌دهند: ما با خوردن اين غذاها، ذخيره پتاسيم كه براي فعاليت سديم اضافه لازم است را خالي مي‌كنيم. بسياري از محققان بر اين باورند كه عدم تعادل سديم- پتاسيم دليل ايجاد فشار خون درآمريكايي‌ها و بالا ماندن آن و وجود خطر بيماريهاي مربوط به فشار خون مثل سكته مغزي است.   اگر به اندازه كافي پتاسيم دريافت كنيم چه اتفاقي مي‌افتد؟ طبق نظر كارشناسان تغذيه :اگر مردم دريافت پتاسيم را طبق دستور در خود افزايش دهند"مي‌توانيم به راحتي احتمال فشار خون در آنها را كاهش دهيم". "پتاسيم بيشتر براي سلامت استخوانها و كليه ها مفيدند"اين گفته يك كارشناس تغذيه مي‌باشد كه معتقد است پروتئين بدن ما و غذاي غلاتي غرب، اسيدهاي بيشتري براي گوارش توليد مي‌كنند. اسيد مازاد موجود در خون باعث مي‌شود كه كلسيم و ديگر مواد معدني از استخوان خارج شده در نتيجه شكننده شوند.  از طرف ديگر،غذاهاي غني از پتاسيم، قليايي هستند بنابراين خوردن بيشترآنها به تعادل اين نياز كمك مي‌كند، همچنين مانع از ايجاد سنگ كليه شده و از استخوانها محافظت مي‌كند.   چه مقدار پتاسيم نيازداريم و چگونه آن را دريافت كنيم؟ به علت مزيتهاي سلامتي پتاسيم، مقدار دريافتي پتاسيم براي نوجوانان و بزرگسالان 4700 ميلي گرم در روز است.(به جز افرادي كه بيماري كليه يااحتقان شديد قلبي دارند كه با دريافت مواد معدني مشكل دارند و بايد با احتياط مصرف كنند.)در حاليكه دريافت پتاسيم كافي از غذاها به راحتي امكان پذير است. موريس با دريافت مقدار زياد آن از ميوه و سبزيجات تازه براي مقاومت كردن، موافق است. افرادي كه مشكل دارند مي‌توانند در مورد سيترات پتاسيم و مكمل نمك اسيد ماليك با يك پزشك مشورت كنند.

بهترين منابع پتاسيم، غذاهايي هستند كه كيفيت اصلي خود راحذف كرده اند، بنابراين آنهايي را انتخاب كنيد كه عمل آوري نشده‌اند، به خصوص ميوه و سبزيجات، محصولات لبني كم چرب، حبوبات، ماهي و گوشتهاي كم چرب. اين راهنماي تغذيه، غذاي يك سال ما را مشخص مي‌كند. پتاسيم را به دلايل اجباري و اهميت تاثيرآن به غذاي خود اضافه كنيد.

                                     منابع غذايي پتاسيم(MG)    سيب زميني شيرين پخته شده 694 چغندرپخته 2/1فنجان=655 سيب زميني پخته  1 عدد متوسط=610 ماست ساده و كم چرب يك فنجان=579 ماهي هاليبوت پخته 3 اونس=490 لوبياي ليما پخته 2/1 فنجان=484 موز 1 متوسط=422 شير بدون چربي يك فنجان=382 گرمك 4/1 متوسط=368 آب پرتقال 4/3 فنجان=355

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

از فشار و چربي خون چه مي دانيد؟

فشار خون و ميزان كلسترول خون شاخص‌هاي مهمي براي تعيين خطر بيماري قلبي هستند. 
انجمن قلب آمريكا اين ميزان‌ها را در مورد فشار خون و كلسترول خون توصيه كرده است:
* 
فشار خون طيبعي در حال استراحت بايد 120 روي 80 ميلي‌متر جيوه باشد.فشار خون 140 روي 90 ميلي‌متر جيوه يا بيشتر " پرفشاري خون" يا فشار خون بالا شمرده مي‌شود؛ و وضعيت بين اين دو حد را "پيش- پرفشاري خون" مي‌نامند.
  * افرادي كه فشارشان در طيف پيش- پرفشاري خون قرار دارند( يعني فشار سيستولي يا حداكثرشان بين 120 تا 139 ميلي‌متر و فشار دياستولي يا حداقل‌شان بين80 تا 90 ميلي‌متر جيوه است) ،بايد در سبك زندگيشان تغييراتي بوجود آورند تا از بيماري قلبي جلوگيري شود.

*ميزان كلسترول كل خون بايد كمتر از200 ميلي‌گرم در دسي‌ليتر باشد.كلسترول خون در حد 240 ميلي گرم در دسي‌ليتر و بيشتر  غيرطبيعي و بالا محسوب مي‌شود.مقادير بين اين دو حد خطر بيماري قلبي را به طور متوسطي بالا مي‌برند
   *LDL كلسترول "بد"  است.ميزان LDL خون در شرايط ايده‌آل بايد زير 100 ميلي‌گرم در دسي‌ليتر باشد. افرادي كه ميزان LDL  خونشان 160 ميلي‌گرم در دسي‌ليتر يا بالاتر باشد در معرض خطر بالاي بيماري قلبي قرار دارند.
   * HDL كلسترول "خوب" است. ميزان HDL در مردان بايد 40 تا 50 ميلي گرم در دسي‌ليتر و در زنان 50 تا 60 ميلي گرم در دسي‌ليتر باشد. ميزان HDL  پايين‌تر از 40 ميلي‌گرم در دسي‌ليتر  خطر بالاي بروز بيماري قلبي را دربردارد.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چطور بفهميم چربي خون‌‌مان بالاست؟

براي اندازه‌گيري دقيق چربي‌هاي خون بايد 9 تا 12 ساعت پيش از خون گرفتن چيزي به جز آب نخوريد و ننوشيد.

ميزان كلسترول و تري‌گليسريد خون معمولا به ميلي‌گرم كلسترول در دسي‌ليتردر خون اندازه‌گيري مي‌شود. اين ميزان‌هاي در برخي از كشورها اين ميزان به ميلي‌مول در ليتر اندازه‌گيري مي‌شود.

اين جدول‌ها ميزان‌هاي طبيعي و غيرطبيعي انواع چربي‌هاي خون را نشان مي‌دهد.

 

  ميزان كل كلسترول ( ميلي‌گرم در دسي‌ليتر) ميزان كل كلسترول ( ميلي‌مول در ليتر(   زير 200 زير 5.2 مطلوب  200 تا 239 5.2-6.2  حد مرزي بالا 240 و بالاتر بالاي 6.2 بالا
   

كلسترول بد يا LDL(ميلي‌‌گرم در دسي‌ليتر )

 كلسترول بد يا LDL (ميلي‌‌مول در ليتر) 

زير 70

زير 1.8

مطلوب براي افراد در معرض خطر
بسيار بالاي بيماري قلبي

زير 100

زير 2.6

مطلوب براي افرادي در معرض خطر بيماري قلبي

  100-129

2.6-3.3

نزديك به طبيعي

130-159

   3.4-4.1

حدمرزي بالا

189

4.1-4.9

بالا

190 و بالاتر

بالاي 4.9

بسيار بالا

       

كلسترول خوب يا HDL(ميلي‌گرم در دسي‌ليتر)

كلسترول خوب يا HDL (ميلي‌مول در ليتر) 

مردان: زير 40
زنان: زير 50

 مردان: زير 1
زنان: زير 1.3


 بد

50-59

1.3-1.5 

بهتر

  60 و بالاي آن

بالاي 1.5

بهترين

        تري‌گليسريد (ميلي‌گرم در دسي‌ليتر)  تري‌گليسريد (ميلي‌مول در ليتر)   زير 150 زير 1.7 مطلوب 150-199   1.7-2.2 حد مرزي بالا 200-499 2.3-5.6 بالا 500 و بالاتر   بالاي 5.6 خيلي بالا
     

كلسترول خون چقدر بايد باشد؟

از آنجايي كه ميزان كلسترول بد يا LDL بيشترين رابطه را با بروز بيماري قلبي دارد، هدف اصلي درمان‌هاي پايين‌‌آورنده كلسترول خون، اين جزء است. اما موضوع به سادگي در جدول‌‌هاي‌ بالا آمده است، نيست، و ميزاني  از LDL كه در آن بايد درمان را شروع كرد، بسته به عوامل خطرساز براي بيماري قلبي در شما فرق مي‌كند.

 

در اغلب افراد هدف درمان كاهش ميزان LDL به زير 130 ميلي‌گرم در دسي‌ليتر است. اما اگر شما عوامل خطرساز براي بيماري قلبي داشته باشيد، ممكن است هدف از درمان رساندن LDL  به زير 100 ميلي‌گرم در دسي‌ليتر است و در افراد در معرض خطر بسيار زياد بيماري قلبي اين ميزان را بايد به زير 70 ميلي‌گرم در دسي‌ليتر رساند.

چه كساني را گروه پرخطر قرار مي‌گيرند؟
اگر سابقه حمله قلبي داشته‌ايد يا ديابت يا بيماري شريان كاروتيد يا شريان‌هاي محيطي داريد، شما در رده "بسيار پرخطر"  قرار مي‌گيريد كه بايد ميزان LDL   شما بايد به زير 70 ميلي‌گرم در دسي‌ليتر برسد.

همچنين اگر دو يا تعداد بيشتري از عوامل خطر ساز زير را نيز داشته باشيد،‌ در گروه "بسيار پرخطر" قرار مي‌گيريد:

 سيگار كشيدن.

 فشار  خون بالا.

 ميزان پايين كلسترول خوب يا HDL.

 سن بالاتر از 45 در مردان و سن بالاتر از 55 در زنان.

 بالا بودن ميزان ليپوپروتئين (a).

اگر كمتر از دو  عامل خطر ساز بالا را داريد،‌ بايدLDL  را به زير 100 رساند

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ده كاري كه به مغز شما آسيب مي زند

. نخوردن صبحانه
كساني كه صبحانه نمي‌خورند قند خونشان به سطح پائينتري افت مي‌كند. اين امر باعث تامين نامناسب مواد غذائي براي مغز و در نتيجه افت فعاليت مغزي مي‌شود.

2. پرخوري
اين امر باعث تصلب شرائين (سختي ديواره رگهاي) مغز شده و منجر به كاهش قدرت ذهني مي‌شود

3- دخانيات
اين امر باعث كوچك شدن چند برابري مغز و منجر به آلزايمر مي‌شود.

4. استفاده زياد قند و شكر
استفاده زياد قند و شكر جذب پروتئين و مواد غذائي را متوقف مي‌كند و منجر به سوء تغذيه و احتمالا اختلال در رشد مغزي خواهد شد

5. آلودگي هوا
مغز بزرگترين مصرف كننده اكسيژن در بدن ماست. دميدن هواي آلوده باعث كاهش اكسيژن تاميني مغز شده و منجر به كاهش كارآيي مغز مي‌شود.

6. كمبود خواب
خواب به مغزمان اجازه استراحت مي‌دهد. دوره طولاني كاهش خواب منجر به شتاب گيري مرگ سلولهاي مغزي خواهد شد.

7. پوشاندن سر به هنگام خواب
خوابيدن با سر پوشيده باعث افزايش تجمع دي اكسيد كربن و كاهش تجمع اكسيژن شده و منجر به تأثيرات مخرب مغزي خواهد شد.

8.كار كشيدن از مغزتان در هنگام بيماري
كار سخت يا مطالعه در زمان بيماري ممكن است منجر به كاهش كارآئي مغز و در نتيجه صدمه مغزي شود

9.كاهش افكار مثبت
فكر كردن بهترين راه براي تمرين دادن به مغزمان است. كاهش افكار مثبت مغزي ممكن است باعث كوچك شدن مغز شود.

10. كم حرفي
مكالمات انتزاعي منجر به رشد كارآئي مغز خواهد شد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

گياه سودمند در درمان گرگرفتگي زنان

مصرف گياه باديان در درمان گرگرفتگي ناشي از روند سالمندي زنان سودمند است.   چند تن از پژوهشگران دانشكده پرستاري و مامايي دانشـگاه علـوم پزشكي شهيد بهشتي تأثير عصاره گياه باديان يا در اصطلاح انيسون را بر گرگرفتگي ناشي از فرايند يائسگي، در 72 زن مسن‌تر از 50 سال بررسي كردند.

پژوهشگران به افراد مورد بررسي در يك دوره يك ماهه، روزانه 3 كپسول حاوي 100 ميلي گرم عصاره باديان تجويز كردند، بر اساس اين بررسي كه مشروح آن در مجله پژوهنده منتشر شد، در هفته چهارم پس از درمان، تعداد گرگرفتگي روزانه از حدود 4 مورد و شدت آن از حدود 56 درصد، به ترتيب به 1 مورد و 14 درصد مي‌رسد.

به گفته پژوهشگران، با توجه به اين بررسي، عصاره گياه باديان در كاهش دفعات و شدت گرگرفتگي زنان يائسه مؤثر است.

گرگرفتگي يكي از عوارض شايع دوران يائسگي است كه گاه به حدي شديد است كه زندگي خانوادگي، اجتماعي و اقتصادي مبتلايان را متاثر مي‌كند.

براي درمان اين عارضه اختلاف نظرهاي زيادي وجود دارد

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

خانمها بخوانند: 5 سبزي جوان كننده كدامند؟

با خوردن ميوه‌ها، ناخواسته آنتي‌اكسيدان‌هايي را وارد بدنمان مي‌كنيم كه بهتر از هر دارويي مي‌توانند ما را در برابر ابتلا به بيماري‌هاي مزمن محافظت كنند. در مورد سبزي‌ها هم همين‌طور است. سبزي‌هايي مثل كلم، بلال، كلم بروكلي و فلفل و خيلي از سبزي‌هاي ديگر خواصي دارند كه ما از آنها غافل هستيم خيلي وقت‌ها نمي‌دانيم با گذاشتن ظرفي پر از سالاد چه قدر مواد مفيد وارد بدنمان كرديم.

1. يونجه :
اگر چه گنجاندن يونجه در رژيم غذايي براي عده‌اي بي‌معني و سخت است اما خوب است بدانيم كه يونجه سرشار از ويتامين‌هاي A,C,E,K و همچنين داراي آميلاز كه انزيم مخصوص هضم مواد نشاسته‌اي است مي‌باشد. آنزيم‌هاي بسياري در يونجه يافت مي‌شود بعنوان مثال مي‌توان از امولسين،‌اينورتاز، و پكتياز نام برد.
يونجه داراي حدود 20%‌پروتئين مي‌باشد پروتئين‌هاي موجود در يونجه عبارتند از :‌ليزين،‌آرژنين، هيستيدين، آدنين، فنيل آلانين،‌آسپاراژين و سيستين. يونجه داراي اسيد فسفريك نيز هست يونجه همچنين داراي منيزيوم، آهن و مقدر جزئي ارسنيك و سيليس است.   2. كلم پيچ :
كلم‌ها مخصوصا كلم پيچ سرشار از ويتامين C، ويتامين A و اسيد فوليك است و داراي عناصري مثل گوگرد، فسفر و كلسيم است. فولات موجود در كلم براي زنان باردار بسيار مفيد است و مانع بروز نواقص سيستم عصبي جنين مي‌شود. همچنين فولات در پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي و عروقي مفيد است. از اين رو افرادي كه يك بار دچار سكته شده‌اند خيلي خوب است مرتب كلم مصرف كنند .
از مهم ترين خواص اين خانواده مي‌توان به تأثير آنها در پيشگيري از سرطان اشاره كرد. كلم پيچ به كاهش فشار خون كمك كند. محققان در بررسي‌هاي جديد خود دريافته‌اند كه اين دو نوع سبزي حاوي مقادير زيادي از نوعي ماده شيميايي موسوم به اسيد گلوتاميك هستند.به گفته محققان، اسيد گلوتاميك يكي از شناخته شده ترين انواع اسيد آمينه است و تقريبا يك چهارم از پروتئين‌هاي گياهي و نزديك به يك پنجم از پروتئين‌هاي حيواني را تشكيل مي‌دهد.

3. چغندر :
چغندر به دليل دار بودن مقدار زيادي آنتي اكسيدان براي درد مفاصل و نقرس مفيد است. فسفر، كلسيم، گوگرد، يد، آهن و مس است و همچنين عناصر بسيار كميابي مثل روبيديوم و كاسيوم در آن وجود دارد. كربوهيدرات، كمي پروتئين و ويتامين‌هايي چون B1 و B2، نياسين، B6، B12 و C در آن موجود است. شيره ي چغندر سيستم گردش خون را بهبود مي‌بخشد و به عملكرد سيستم ايمني كمك مي‌كند. چقندر به جذب غذا كمك كرده و آنتي‌اكسيدهاي موجود در آن به حفظ سلامت عمومي بدن و سلامت سلول‌هاي بدن كمك مي‌كند.
4. فلفل دلمه‌اي  :
تحقيقات نشان داده كه ويتامين C و بتاكاروتن فراوان موجود در فلفل دلمه‌اي مي‌تواند از بروز بسياري سرطان‌‌ها جلوگيري كند، زيرا اين دو ماده مغذي جزو آنتي اكسيدان‌هاي قوي هستند. جالب است بدانيد كه هر قدر اين فلفل‌ها رنگي‌‌تر (زرد و قرمز) باشند، بتاكاروتن بيشتري دارند.
تحقيقات نشان داده است كه كپساسين به عنوان فعال ترين عنصر موجود در فلفل، سبب كاهش ميزان كلسترول خون و كاهش شدت سيگنال‌هاي درد در بدن مي‌شود.
اين ماده همچنين خاصيت آنتي اكسيداني (كه سلول‌هاي شما را از آسيب‌هاي راديكال‌هاي آزاد محافظت مي‌كند) و ضدباكتريايي نيز دارد.اسيد فوليك (فولات) كه يكي از ويتامين‌هاي گروه B است، باعث كاهش ماده‌اي به نام هموسيستئين در خون مي‌‌شود. هموسيستئين در صورت افزايش بيش از حد مي‌تواند باعث تخريب رگ‌هاي خوني و افزايش احتمال سكته قلبي ‌شود. فيبر موجود در اين سبزي مي‌‌تواند كلسترول خون را كه عامل ديگري براي ابتلا به حمله قلبي و سكته است، كاهش دهد.

5. ذرت‌ :
ذرت داراي ارزش غذايي فراواني است، و غذاي خوبي براي پيشگيري از سرطان است. كلسترول خون را پائين مي‌آورد. و براي درمان اگزما و بيماري‌هاي پوستي مفيد است. تحقيقات علمي در مورد خواص درماني ذرت نشان مي‌دهد اين دانه گياهي داراي مواد شيميايي معروف به مهاركننده‌هاي پرونتاز است و رژيم غذايي ذرت شيرين نظير ساير دانه‌ها مانند برنج و حبوبات در كاهش نرخ مرگ و مير در اثر سرطان كولون، سرطان پستان و سرطان پروستات بسيار موثر است.  


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چرا لاغر شدن بسيار سخت‌تر از چاق شدن است؟

دانشمندان معتقدند دليل اصلي اين موضوع در گذشته نهفته است. همه ما انسان‌ها در دوره‌هايي تكامل پيدا كرديم كه كمبود غذا بسيار بيش‌تر از فراواني آن بوده است.در نتيجه بدن ما شتاب بسيار زيادي براي چاق شدن و افزايش وزن دارد و برعكس در زمينه از دست دادن وزن بسيار كند‌تر عمل مي‌كند.به دليل همين شيوه تكامل پيدا كردن ، زماني كه در ما غذايي را در اطراف خود مي‌بينيم ، بدن بيش‌تر تمايل دارد حس اشتهاي ما را تحريك كند تا اين كه تمايل به ميانه روي و كم‌خوري داشته باشد و اين بدان معناست كه چاق شدن بسيار راحت‌تر از لاغر شدن است.

گرسنگي و سيري حس‌هاي بسيار پيچيده اي هستند و به فاكتورهاي زيادي مانند ده‌ها هورمون و پيغام عصبي در بدن و هم‌چنين به ميزان پر بودن شكم و ميزان قند موجود در جريان خوني وابسته است.اين حس‌ها رابطه بسيار نزديكي نيز با روان‌شناسي دارند.

در طي يك آزمايش دانشمندان به چند دانش‌آموز يك ظرف سوپ دادند . در زير ظرف بعضي از اين دانش‌آموزان مسير مخفي وجود داشت كه مقداري سوپ اضافه را بدون آن‌كه اين دانش‌آموزان مطلع باشند وارد ظرف آن‌ها مي‌كرد.
در اين تحقيقات مشخص شد بسياري از ما آموخته ايم تا زماني كه در بشقاب ما غذا وجود دارد به خوردن ادامه دهيم و بسياري از ما حتي اگر بشقاب ما مخفيانه پر شود باز هم به خوردن ادامه مي‌دهيم.

البته لازم به توضيح نيست كه فاكتورهاي ژنتيكي نيز نقش بسيار مهمي در افزايش و كاهش وزن انسان‌ها بازي مي‌كنند.
در تحقيقاتي كه روي دوقلوهاي كاملا يكسان انجام شده است مشخص شد در بسياري از مواقع ميزان تمايل به خوردن در هر دو به يك ميزان است و هر دو تقريبا طبق يك الگوي مشابه دچار افزايش و كاهش وزن مي‌شوند.
يك متخصص به نام gourmet Brillat-Savarin, نويسنده كتاب "فيلسوف‌هاي درون آشپزخانه" در اين باره گفت :چاقي ما بستگي به آن‌چه كه مي‌خوريم ندارد ، بلكه بيش‌تر تحت تاثير آن چيزي است كه بدن ما هضم و جذب مي‌كند.
زماني كه شما يك وعده غذايي خاصي را  مصرف ‌كنيد كه شكم شما را پر مي‌كند ، اما كالري زيادي به بدن شما نمي‌رساند بسيار كم تر از زماني كه وعده‌هاي غذايي كوچك و كم‌ كالري مصرف مي‌كنيد ، چاق مي‌شويد.
در يك تحقيق از گروهي از زنان خواسته شد ميزان چربي مصرفي خود را در طول يك دوره زماني معين كاهش دهند ، اما در عين حال از گروه ديگري از زنان چاق خواسته شد ، علاوه بر انجام اين كار ميوه و سبزيجات بيش‌تري را مصرف كنند.تحقيقات نشان داد هر دو گروه وزن خود را كاهش دادند ، اما اين كاهش وزن در زناني كه ميوه و سبزيجات را در رژيم غدايي خود وارد كرده بودند بسيار بيش‌تر بود.    

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

فوايد داشتن خواهر! (عكس)



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

جوك

اگه يه دنيا گل خوشبو به ّپات بريزم بازم كمه 
چون پاهات خيلي بو ميده !!!

از يارو مي پرسن : اسم كوچك جومونگ چيه ؟
مي گه : افسانه !

به پشه مي گن : چرا زمستون پيداتون نيست ؟؟؟ 
مي گه : نه اينكه تابستونا خيلي برخوردتون خوبه

به يارو مي گن : U.S.A مخفف چيه ؟
مي گه : يونجه صادراتى اردبيل !

به غضنفر مي گن : اذون بگو ... 

يه آقايي ميره جوراب فروشي.. مي گه : آقا من جوراب مي خوام..
 فروشنده مي گه : مردونه؟ 
آقاهه دستش رو دراز مي كنه و دست مي ده و ميگه : مردونه......


مي گه : والا چي بگم همه چي از يه نگاه شروع شد !



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

كلسيم مي‌تواند از تشكيل سنگ كليه جلوگيري نمايد

همه افرادي كه از درد سنگ كليه رنج مي‌برند، هر كاري كه بتوانند براي كاهش درد آن انجام مي‌دهند. تغذيه شما مي‌تواند كمك موثري براي جلوگيري از تشكيل سنگ كليه باشد.

اگر چه در گذشته تصور مي‌كردند كه كلسيم از عوامل تشكيل سنگ كليه است اما اكنون مشخص شده است كه از تشكيل آن جلوگيري مي‌كند.

مطالعات نشان داده اند رژيمي كه شامل كلسيم فراوان باشد، باعث كاهش جذب اگزالات (ماده اي كه در بعضي از گياهان يافت مي‌شود و باعث تشكيل سنگ كليه مي‌گردد)مي شود و از رسوب سنگ جلوگيري مي‌نمايد. اگر مي‌خواهيد از تشكيل سنگ كليه جلوگيري كنيد بايد در روز به ميزان كافي آب بنوشيد به اندازه اي كه در 24 ساعت حدود 2 ليتر دفع ادرار داشته باشيد . با نوشيدن مايعات و استفاده از كلسيم به ميزان مناسب در روز مي‌توانيد از تشكيل سنگ كليه كه از جنس اگزالات است جلوگيري كنيد.   تهيه و ترجمه:مهرنوش نصوري

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

خواص ماست !!

ماست نيز مانند بقيه هم گروه‌هاي خود منبع بسيار خوب كلسيم، فسفر،ويتامين‌هاي گروه B مانند ريبو فلاوين،اسيد پانتوتنيك و روي است.جالب است بدانيد كه يك ليوان آن حدود 450 ميلي‌گرم كلسيم و1/5 ميلي ‌گرم روي دارد.نسبت بين كلسيم و فسفر در ماست بسيار حايز اهميت است، زيرا براي داشتن استخوان‌هايي سالم تنها مقدار كلسيم دريافتي مهم نيست،بلكه مقدار فسفر نيز اهميت دارد.در واقع نسبت كلسيم به فسفر دريافتي از غذاها،در رسوب كلسيم دراستخوان ها موثر است.مناسب ترين نسبت ميان اين دو ريز مغذي مشابه تركيب شير مادر يااستخوان ‌هاي بدن است،يعني به ازاي هر 1000 ميلي گرم كلسيم دريافتي، 440 ميلي گرم فسفر بايد دريافت شود.چنين نسبتي تنها در لبنيات وجود دارد.كلسيم موجود در ماست،در حفظ سلامت سلول ‌هاي روده‌اي نيز مفيد است.مخصوصاً زنان به دليل بارداري و شيردهي در دوران جواني و نيز قطع توليد استروژن در دوران يائسگي ، بيشتر در معرض پوكي استخوان بوده و بايد دقت كنند كه روزانه 3 واحد لبنيات بخورند.
  اهميت توليد كننده‌هاي اسيدلاكتيك
ماست يك ماده غذايي پروبيوتيك است،يعني حاوي ميكروب‌ هاي زنده مفيدي است كه ماست وارد لوله گوارش مي ‌شوند و با جايگزيني در روده‌ها،اين اندام را از وجود باكتري‌ هاي بيماري ‌زا محافظت مي ‌كنند و به عمل تخمير ادامه مي ‌دهند و با توليد اسيد‌هاي چرب كوتاه زنجيره،به سلامت سلول‌ هاي روده كمك مي ‌كنند.جالب است بدانيد،مواد غذايي پروبيوتيك به افزايش سطح ايمني بدن نيز كمك مي‌ كنند.مشاهده شده است،كودكاني كه مادران ‌شان در ماه‌ هاي آخر بارداري،از مواد غذايي پروبيوتيك استفاده مي ‌كرده اند،كمتر به آلرژي هاي غذايي،اسهال و اگزما مبتلا مي‌ شوند.ماست به هضم و جذب غذا نيز كمك مي ‌كند،زيرا اسيد لاكتيك موجود در آن به جذب بهتر كلسيم كمك مي ‌كند و محيط مناسب بيولوژيكي را براي بهبود جذب كلسيم و ويتامين ‌ها فراهم مي ‌آورد.باكتري ‌هاي زنده ي مفيد در ماست،به توليد آنزيم لاكتاز نيز مي ‌پردازند،آنزيمي كه براي هضم قند شير ضروري است و بسياري از افراد به دليل كمبود ترشح اين آنزيم در روده،دچار عدم تحمل نسبت به شيرمي شوند و با مصرف شير دچار عوارضي مانند اسهال،نفخ و دل پيچه مي گردند.مصرف مرتب ماست،از طريق توليد آنزيم توسط باكتري ‌ها به كاهش اين علايم در فرد كمك مي ‌كند،ضمن اين كه در ماست،لاكتوز به اسيد لاكتيك تبديل شده است و اين افراد بدون نگراني مي‌ توانند از آن استفاده كنند.
 پيشگيري از سرطان
ماست در كاهش احتمال بروز سرطان روده نيز موثر است.به اين ترتيب كه لاكتوباكترياسه‌هاي موجود در آن،رشد باكتري‌ هاي مفيد در روده را تحريك كرده و باكتري‌ هاي بيماري ‌زا را كه مي‌ توانند به سلول‌ هاي روده آسيب برسانند،كاهش مي ‌دهند.از سوي ديگر اين باكتري ‌ها با متصل شدن به اسيد‌هاي صفراوي،احتمال وارد شدن آسيب به سلول ‌هاي روده را كم مي ‌كنند و از تبديل نيترات و نيتريت موجود در غذا به تركيبات نيتروزآمين كه سرطان ‌زا هستند، جلوگيري به عمل مي‌ آورند.كلسيم موجود در ماست نيز ضمن باند شدن با تركيبات صفراوي،رشد سلول‌ هاي طولي روده را كم مي ‌كند.طي برخي مطالعات ديده شده افرادي كه روزانه بيش از 1200 ميلي‌ گرم كلسيم مصرف مي ‌كنند، 75 درصد احتمال ابتلاي كمتري به سرطان روده داشته‌اند.   ماست با طعم ميوه
در كشورهاي اروپايي از ماست در دسرهاي مختلف نيز استفاده مي ‌شود.يكي از محصولاتي كه به تازگي وارد بازار ايران نيز شده است،ماست ميوه‌اي است.شما در منزل نيز مي ‌توانيد ماست ميوه‌اي را با افزودن ميوه‌هايي مانند هلو،گلابي،موز تهيه كنيد.فقط به خاطر داشته باشيد كه در تهيه ماست ميوه‌اي بهتر است از ميوه‌هايي با طعم ملايم استفاده شود.تهيه ي ماست ميوه‌اي مخصوصا براي كودكان،روش بسيار مناسبي در تشويق آنان به مصرف لبنيات و ميوه است و مي ‌تواند به عنوان ميان وعده اي سالم جايگزين ميان وعده‌هاي چرب و پُركالري كودكان شود،ضمن اين كه همراهي ماست و ميوه باعث مي‌ شود ويتامين ‌هاي موجود در ميوه،به كمك اسيد لاكتيك موجود در ماست، بهتر جذب شوند. همچنين پكتين موجود در ميوه‌جات با همراهي لاكتوباكترياسه‌هاي موجود در ماست، به كاهش جذب كلسترول كمك مي‌ كند كه در بزرگسالان حايز اهميت است.به علاوه،ماست چون داراي پروتئين‌هايي است كه هضم آن ها راحت است،مي ‌تواند با قطع شير پس از شيرخوارگي،در رژيم غذايي كودك قرار گيرد.زماني كه كودكان دچار عفونت‌هاي روده‌اي و اسهال مي ‌شوند و تا مدت‌ها ممكن است نسبت به شير عدم تحمل داشته باشند،ماست را در رژيم غذايي آنها در مقادير بيشتر بگنجانيد، زيرا طي حرارت دادن شير در فرايند توليد ماست،پروتئين‌هاي آن به مولكول‌هاي ساده ‌تر تغيير يافته و داراي هضم و جذب آسان ‌تري خواهد بود.

و اما آب ماست
گاهي ماست آب مي ‌اندازد.هرگز آب ماست را دور نريزيد.آب ماست داراي كلسيم و ويتامين‌هاي گروه B بوده و در عين حال پروتئين كمي دارد و مي ‌تواند در شرايط محدوديت مصرف پروتئين،مانند بيماران كليوي و يا در برخي مراحل نارسايي كبدي مورد استفاده قرار گيرد.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ورزش براي درد كف پا و پاشنه

 در برخي موارد كف پاي صاف علت اين مشكل است. در ورزشكاران حرفه اي نيز ممكن است قوس بيش از حد كف پا موجب احساس درد تير كشنده و ناگهاني در كف پا شود. مشكل اين افراد معمولا مزمن است و درمانهاي طولاني را طي كرده اند.

كفي هاي طبي مناسب بايد در كف كفشها قرار گيرند. اين كفي ها بايد نرم و قوس دار باشند و در ناحيه پاشنه بالشتك نرمي داشته باشند. بايد به بيمار توضيحاتي در باره مشكلش داده شود و ورزشهاي مناسب در برگه اي با شكل توضيح داده شود.

ورزشها بايد براي فاشياي كف پا (بافت همبندي كه در كف پا قرار گرفته) و تاندون آشيل طراحي شده باشند. درصد زيادي از بيماران تاندون آشيل كوتاه و محكم دارند.


    درد پاشنه ممكن است در نتيجه ي آسيب كششي و در اثر التهاب بافتهاي كف پا و پاشنه ايجاد شود.
 در برخي از افراد كه كف پاي نسبتا صافي دارند و قوس بزرگ كف پا كاهش يافته است هدف از درمان تسكين درد و باز گرداندن قوس طبيعي كف پاست.

 در بسياري از بيماران تمرينات توانبخشي و كفي ها و كفشهاي طبي تسكين دهنده هستند. اين كفي ها و كفشها از وارد شدن فشار ، ضربه و شوك به كف پا جلوگيري مي كنند و از قوس طبيعي كف پا محافظت مي كنند. اين كفي ها داراي بالشتك نرمي در ناحيه پاشنه هستند و بايد در داخل كفش ، چكمه و هر آنچه كه با آن راه مي رويد مانند دمپايي روفرشي قرار گيرند. اگر فقط يك پاشنه ي شما مشكل دارد نيز بايد از هر دو كفي براي هر دو پاشنه استفاده كنيد و مراقب باشيد كه با پاي برهنه پياده روي نكنيد.

براي تسكين درد و برطرف شدن مشكل شما تمرينالت كششي هم براي تاندون آشيل و هم براي فاشياي كف پا (بافت همبندي كه در كف پا قرار دارد) اهميت دارد.

 تمرينات ورزشي زير را حداقل دوبار در روز انجام دهيد تا فرايند ترميم و بهبودي شما تسريع شده و درد با سرعت بيشتري كاهش پيدا كند. 

1. نرمش كششي تاندون آشيل و فاشياي كف پا :
اولين كاري كه در آغاز صبح انجام مي دهيد مي تواند اين تمرين باشد. مطابق شكل يك باند الاستيك يا يك حوله را دور قسمت برجسته ي پا كه كمي پايينتر از انگشتان است قرار دهيد،‌ زانو را مستقيم نگه داريد و پنجه پا را به سمت صورت بكشيد و اين  حالت را به مدت 30 ثانيه حفظ كنيد. اين تمرين را سه مرتبه براي هر پا تكرار كنيد.

 

2. شنا روي ديوار براي كشش تاندون آشيل:
تاندون آشيل يك بافت فيبري است كه از انتهاي عضلات پشت ران و ساق منشا مي گيرد و به استخوان پاشنه متصل مي شود.  بنابرين اين تمرين را ابتدا با زانوي مستقيم و سپس با زانوي خميده انجام دهيد تا هر دو قسمت تاندون آشيل تحت كشش قرار گيرند. اين تمرين را دوبار در روز انجام دهيد.
در حالت اول روبروي ديوار بايستيد و كف دستها را در مقابل شانه روي ديوار قرار داده و پاها را مطابق شكل و يكي را در جلوي ديگري قرار دهيد. پاي جلويي بايد حدود 30 سانتيمتر از ديوار فاصله داشته باشد.  زانوي جلو را فقط كمي خم كنيد ،  زانوي عقب را مستقيم نگه داريد و با كف دستها به ديوار تكيه كنيد تا در ساق پاي عقب كشش احساس كنيد.  چند ثانيه صبر كنيد و بعد رها كنيد. اين تمرين را 10 مرتبه تكرار كنيد.

حالت دوم مشابه قبلي است اما در اينجا بايد كمي پاي عقبي را جلوتر بياوريد تا زانوي عقب كمي خم شود. تمريت را 10 مرتبه تكرار كنيد.
   3- كشش تاندون آشيل و فاشياي كف پا با پله  :
در ابتدا براي حمايت كافي ، نرده پله ها را بگيريد ، با پنجه ي پا روي پله ي اول بايستيد و پاها را كمي از هم باز نگه داريد. مطابق شكل طوري بايستيد كه پاشنه ها بيرون قرار بگيرند. زانوها را مستقيم نگه داريد و كمي پاشنه ها را پايين بياوريد تا كششي در ساق پا حس كنيد. اين حالت را به مدت 10 تا 20 ثانيه حفظ كنيد و سپس پاشنه ها را بالا و به حالت اول بياوريد. تمرين را حداقل دو بار در روز و هر بار 6 مرتبه انجام دهيد.

4- 4- كشش فعال فاشياي كف پا :   
 براي اين تمرين بايستيد و تكيه گاه مناسبي مانند پشت يك صندلي را با دست نگه داريد و يا اينكه بنشينيد. در اين حركت شما مي توانيد قوس كف پا را بر روي يك شئ غلطان مانند وردنه ، بطري يا قوطي هاي نوشيدني كه مقاومت كافي داشته باشند ،  يا بر روي توپ تنيس قرار دهيد.  پا و مچ پا را در جهتهاي مختلف روي شئ غلطان حركت دهيد.
اين حركت را چند دقيقه انجام دهيد و زماني كه احساس ناراحتي در كف پا داشتيد آنرا متوقف كنيد. اين تمرين را حداقل دوبار در روز تكرار كنيد. در صورتي كه حركت را روي جسم غلطان سرد مانند قوطي نوشيدني كه در يخچال بوده انجام دهيد احساس ناراحتي كف پا كمتر خواهد شد.    

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)