مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

كيست تخمدان به سراغ چه زناني مي رود؟

شايد شما هم با خانمهاي متعددي رو به رو شده باشيد كه از اختلالات دوره ماهانه شكايت دارند و
 نمي دانند چه كاري انجام دهند و البته در اين ميان حتي برخي از دختران به دليل بي اطلاعي از اهميت موضوع آن را با مادرشان نيز در ميان نمي گذارند تا چه برسد به مراجعه به پزشك متخصص.
بعضي ديگر از خانمها هم از وجود موهاي زائد صورت ناراحتند و نمي دانند براي رفع اين مشكل چه بايد بكنند؟
برخي به پزشك مراجعه مي كنند و برايشان تشخيص كيست تخمدان داده مي شود كه آنها پيش از ديگران نگرانند ولي باز هم درباره مشكلشان حرفي نمي زنند و چيزي نمي پرسند و...
با توجه به اهميت اين موضوع و ارتباط سلامت تخمدانها با سلامت «زن» ما اين مقوله را با دكتر مريم جهان افروز برهاني،جراح و متخصص بيماريهاي زنان و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي در ميان گذاشتيم. 

با توجه به آمار قابل توجهي كه كيست هاي تخمدان بويژه در دخترخانمها پيدا كرده،لطفاً توضيح دهيد كيست تخمدان چيست و آيا خطرناك است؟ 
كيست تخمدان عبارت است از توده هاي تخمداني معمولاً خوش خيم كه اغلب از نسج تخمدان توليد مي شود و در بسياري از موارد از فوليكول هاي سطح تخمدان سرچشمه مي گيرد.در واقع كيست تخمدان از توده هاي كيسه مانندي كه داراي يك جدار است و مقداري مايع ساده داخل آن جمع شده، تشكيل شده است.
  چه عواملي باعث بروز كيست تخمدان مي شود؟ 
علل متفاوتي مي تواند باعث بروز اين كيست ها شود كه اكثراً علت آن عدم تخمك گذاري است،چون فوليكولي كه قرار است «تخمك» را ايجاد كند و معمولاً در روز چهاردهم بعد از شروع عادت ماهيانه، پارگي طبيعي پيدا كرده و تخمك را آزاد مي كند،اين اتفاق در اين فرد رخ نمي دهد و با تجمع آب در داخل خود،تبديل به كيست مي شود.گاهي چند تخمك چند كيست توليد مي كنند و اين عمل تكرار شده،تعداد زيادي كيست كوچك در تخمدانها ايجاد مي شود كه آنها را به نام تخمدانهاي «پلي كيستيك» مي شناسيم.

كيست تخمدان چند نوع است؟ آيا همه كيست ها خطرناكند؟ 
كيست ها انواع مختلف دارند ولي كيست هاي تخمدان شايع كه بيشتر ديده مي شود،اكثراً كيست هاي ساده و همان كيست هايي است كه شرح داده شد.ولي در مواردي اين كيست ها مي تواند بدخيم و خطرناك باشد كه براي تشريح آنها به بحث هاي پيچيده پزشكي نياز مي باشد.گاهي هم از محل فوليكول تخمداني در مرحله دوم سيكل ماهانه كه دوره «لوتيئني» ناميده مي شود كيست هاي لوتيئني ساخته مي شود كه آنها نيز به نام كيست «فونكسيونل» شناخته شده و خطرناك نيستند.اين كيست ها يا خود به خود و يا بوسيله درمانهاي ساده رفع مي شوند.

معمولاً بيماراني كه كيست تخمدان دارند،با دارو درمان مي شوند؟ 
همانطور كه اشاره شد،كيست هايي كه جدار نازك و صاف دارند،ساده هستند و در داخل آنها مايع صاف بدون هيچ گونه نسج اضافي ملاحظه مي شود اينها كيست هاي «فونكسيونل» هستند و اكثراً خود به خود رفع مي شوند،پس به درمان خاصي نياز ندارد.ولي گاهي همين كيست ها،كمي بزرگتر شده و مي توانند علايمي مثل درد در زيردل و اختلال در دوره ماهانه بيمار توليد كنند.گاهي هم لكه بيني در اين بيماران ديده مي شود كه با استفاده از قرص هاي ضدبارداري به راحتي درمان مي شوند و با يك سونوگرافي ساده هم تشخيص داده مي شوند.
در ضمن تخمدانهاي با كيست هاي متعدد (پلي كيستيك) نسبتاً خوش خيم هستند ولي درمان آنها در بيماران مختلف بر حسب شرايط بيمار نظير وزن و اينكه ازدواج كرده يا نه و يا بچه مي خواهد يا نمي خواهد كاملاً متفاوت است و به بررسي ها و آزمايشهاي دقيق تر و مراجعه هاي متعدد به پزشك نياز دارد.

خانم دكتر چه كيست هايي به جراحي نياز دارند؟
در بيماري كه كيست تخمدان دارد،اگر علايم غيرعادي رخ دهد،ممكن است كار به جراحي بكشد،مثلاً كيست پاره شود و يا دردهاي شكمي و لگني حاد و علايم خونريزي داخل شكمي پيدا شود،اكثراً كار به جراحي مي كشد.
* در بعضي موارد هم ممكن است كيست دچار پيچ خوردگي شود و اين پيچ خوردگي ادامه يافته منجر به تحريك پريتون و كيست دچار كم خوني شود.در اين صورت نيز اگر علايم با جابجايي و استراحت تغيير نكند و درد و استفراغ ادامه پيدا كند،بايد جراحي شود.

* در حالتي كه كيست خيلي بزرگ شود و يا آنكه پس از چند دوره درمان طبي به درمان جواب ندهد (بايد جراحي شود) معمولاً تخمدانهاي با كيست هاي متعدد به جراحي نياز ندارند ولي بيمار بايد با دقت تحت نظر باشد و ممكن است سالها به درمان طبي نياز داشته باشد كه بر حسب شرايط سني،وضعيت كيست ها و شرايط زناشويي و وزن بيمار،درمانها متفاوت خواهد بود.

كيست تخمدان معمولاً چه علايمي ايجاد مي كند؟
علايم حاد كيست تخمدان شامل:احساس درد ناگهاني شكم،تهوع و استفراغ،تغييرات نبض،احساس ضعف كه ممكن است به علت خونريزي داخلي باشد.بعضي وقتها با خونريزي مختصر پريتون علايم شدت پيدا نمي كند و با استراحت در بيمارستان علايم بهبود پيدا كرده و احتياج به عمل ندارد.

آيا اين كيست ها قابل پيشگيري هستند؟
پيشگيري بدون استفاده از دارو براي كيست تخمدان وجود ندارد فقط تجربه نشان داده كه افرادي كه از قرصهاي ضد بارداري استفاده مي كنند،كمتر دچار كيست تخمدان مي شوند و در حاملگي و شيردهي نيز به علت مهار فعاليت تخمدان كيست هاي تخمدان كمتر مشاهده مي شود و اگر هم وجود داشته باشد در دوره بارداري و شيردهي خود به خود پس رفت پيدا مي كند.معمولاً خانم هايي كه دير ازدواج مي كنند و دير حامله مي شوند،بيشتر در معرض اين كيست ها قرار مي گيرند، ولي كاملاً نمي توانيم بگوييم كه براي جلوگيري از كيست تخمدان قرص ضد بارداري بخورند چون همه خانمها كيست تخمدان پيدا نمي كنند بنابراين توصيه مي كنم با مراجعه مرتب سالانه به پزشك متخصص زنان مشاوره و معاينه شوند و هرگاه دردهاي مبهم لگني، لكه بيني و يا بي نظمي در عادت ماهانه پيدا كردند.بايد با متخصص زنان مشورت كنند و به موقع سونوگرافي انجام دهند تا در صورت كيست،نوع آن مشخص شود و درمان به روش صحيح صورت گيرد.چون اكثر اين كيست ها در صورت تشخيص بموقع با درمان دارويي رفع خواهند شد( استفاده از هورمون ها) و به ندرت كار به جراحي مي كشد.

معمولاً دختر خانمهايي كه كيست تخمدان دارند،از اينكه در آينده بار دار نشوند،نگران هستند، آيا كيست تخمدان مانع بارداري مي شود؟ 
در تخمدانهاي پلي كيستيك با توجه به اينكه كاملاً وضع آندوكرينولوژي زن به هم مي خورد و از تخمدانهاي كيستيك و بدون تخمك گذاري هورمونهاي مردانه ترشح مي شود همچنين پرمويي (هيرسوتيسم) و اختلالات شديد دوره ماهانه ديده مي شود (مثلاً هر شش ماه يا هر سه تا چهار ماه يكبار پريود مي شوند) فرد دچار «اليگومنوره» شديد مي شود،در نتيجه با شرايط حاملگي دشوار روبه رو است و به كمك پزشك نياز دارند.
علاوه بر اين افرادي كه هنوز ازدواج نكردند،هم نبايد رها شوند چون اختلالات و تغييرات هورموني ايجاد عوارض مي كند و حتي مي تواند حالتي شبيه ديابت در بيماران ايجاد كند. 

در بخشي از صحبتهايتان اشاره به قرصهاي ضدبارداري در پيشگيري و درمان كيست تخمدان كرديد آيا دختر خانمهايي كه به منظور درمان كيست تخمدان از قرصهاي ضدبارداري استفاده مي كنند،براي بارداري در آينده با مشكلي برخورد نخواهند كرد؟ 
اثر قرصهاي ضدبارداري در عقيم كردن خانمها علمي نيست،مگر اينكه به مدت خيلي طولاني قرص بخورند،به طوري كه اندومتر خيلي لاغر شود،ولي هيچ منبعي ننوشته است كه قرص ضد بارداري كسي را براي ابد عقيم مي كند.ممكن است بارداري را مدتي به تأخير بيندازد، ولي عقيم و نابارور نمي كند.حتي بعضي خانمها كه قرص مصرف مي كنند،وقتي آن را قطع مي كنند،دچار آمنوره (قطع پريود) مي شوند.
توصيه مي شود كساني كه قرص مصرف مي كنند،قبل از پنج سال دوباره بازنگري كنند و با نظر پزشك معالج قرص را ادامه دهند.

كساني كه كيست تخمدان دارند و تحت درمان هستند،چه نكاتي را بايد رعايت كنند؟ 
خانمهايي كه كيست تخمدان دارند و دارو مصرف مي كنند،بايد از حركات ورزشي جهشي و كششي،دووميداني،شنا،يوگا و نظير آن پرهيز كنند.در واقع هر كاري كه فشار به لگن بياورد ممنوع است.پس از دوره درمان هم كه پزشك تعيين مي كند،دوباره مراجعه كنند تا از درمان كامل خود مطلع شوند و در صورت جواب ندادن درمان و بهبود نيافتن،بررسي هاي آزمايشگاهي دقيق تر از آنها به عمل آيد. 

اصولاً خانمها براي اطلاع از وضعيت سلامت خود هر چند وقت يكبار بايد به متخصص زنان مراجعه كنند؟ 
تمام خانمها بايد سالي يكبار به متخصص زنان مراجعه كنند و تحت معاينه قرار گيرند.بخصوص پس از سن 50 سالگي كه مشكلات خطرناك تخمداني (سرطانها) شايعتر است و از اين سن بايد هر شش ماه يكبار حتماً مورد معاينه دقيق قرار گيرند.كلاً براي رفع كيست ها ساده ترين و كم خرج ترين درمان همان قرص هاي ضد بارداري است ولي بيمار نبايد خودسرانه عمل كند،بلكه بايد تحت نظر متخصص زنان باشد و فرمهاي مقاوم بدرمان را جدي بگيرد.ساده انديشي هرگز در هيچ مسأله پزشكي مجاز نيست،بخصوص در مورد مسأله تخمدان كه عضوي كليدي است و سلامتي و شادابي و زايندگي زن مستقيماً با آن در ارتباط است.خانمها بايد حساس باشند و مثل يك نگين الماس آن را گرانقيمت بدانند.مشكلات تخمداني از جنين داخل شكم مادر تا صد سالگي مي تواند ظهور كند پس در هر مرحله اي از زندگي حتي در كودكي بايد مواظب اين عضو حساس باشيم كه جانشين ندارد.

خانم دكتر برهاني در پايان گفتگو چنانچه نكته خاصي وجود دارد كه مادران در ارتباط با دختر خانمهايشان بايد به آن توجه كنند،اشاره بفرماييد.
 
تمام مادران عزيز اگر دختر خانمي دارند كه چاق است،اختلال عادت ماهانه دارد و بخصوص موي اضافي غيرعادي در بدن دارد (هيرسوتيسم) اين سه علامت را جدي بگيرند وحتماً با پزشك متخصص زنان مشورت كنند.نكته مهم ديگر اينكه به دختران خود تفهيم كنند كه به خاطر سلامتي ازدواج كنند،نه به خاطر اتومبيل و آپارتمان و ويلا چون دير ازدواج كردن باعث كيست تخمدان، فيبروم رحم، زايمانهاي با سزارين، شيردهي ناموفق، آندومتريوز و... مي شود.
امروز علم مي گويد:بهترين تخمك مربوط به سن زير 24 سال است يعني بين 20 تا 24 سالگي.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

فيبروم رحمي چه تاثيري بر باروري دارد؟

رئيس بيمارستان شهيد اكبرآبادي گفت: فيبروم رحمي، يك تومور خوش‌خيم است كه از سلول‌هاي غيرطبيعي در ديواره عضلاني رحم تشكيل مي‌شود و به ندرت در حامله شدن زنان اختلال به وجود آورد. اما از هر 2 زن يك نفر به اين بيماري مبتلاست.

مريم كاشانيان  افزود: فيبروييد رحمي يا همان فيبروم رحمي، يك تومور خوش‌خيم است كه از سلول‌هاي غيرطبيعي در ديواره عضلاني رحم تشكيل شده است و از هر 2 نفر يك نفر به اين بيماري مبتلا مي‌شود.
وي گفت: رشد اين تومور توسط هورمون‌هاي استروژن تحريك مي‌شود و بعد از سن يائسگي چون ميزان اين هورمون‌ها پايين مي‌آيد، در نتيجه اين تومور كوچك مي‌شود و خود به خود از بين مي‌رود.
رئيس بيمارستان شهيد اكبرآبادي اضافه كرد: هنوز علت قطعي اين بيماري مشخص نشده است. خوشبختانه علي‌‌رغم درصد بالاي ابتلا، اين تومور يك تومور خوش‌خيم محسوب مي‌شود.
كاشانيان گفت: اين بيماري معمولاً بدون علامت است، ولي به طور كلي علائم باليني اين بيماري را مي‌توان خونريزي‌هاي حجيم و طولاني قاعدگي، كاهش فواصل بين قاعدگي‌ها، احساس فشار روي مثانه، درد و فشار لگني نام برد و در صورتي كه جراحي ضرورت داشته باشد، بيمار بستري مي‌شود.
وي افزود: فيبروييدها در صورتي نياز به جراحي دارند كه خونريزي بيش از اندازه باشد، يا ايجاد علائمي كند اما به ندرت در حامله شدن يا حاملگي فرد اختلال به وجود آورد، از آنجايي كه اين بيماري در بعضي افراد بدون درد است، با يك معاينه سالانه توسط پزشك تشخيص داده مي‌شود. فيبروييد با معاينه شكم قابل لمس است و با انجام سونوگرافي، تشخيص كامل مي‌شود.
رئيس بيمارستان شهيد اكبرآبادي اضافه كرد: درمان با توجه به علائم و نتايج اقدامات تشخيصي مختص هر بيمار انجام خواهد شد و در مواردي كه علائم خفيف هستند و اندازه فيبروييد كوچك است، امكان دارد نيازي به درمان وجود نداشته باشد و توصيه شود كه بيمار پس از 6 تا 12 ماه مجدداً براي معاينه مراجعه كند و تحت‌نظر پزشك باشد.
وي ادامه داد: در بعضي موارد ممكن است توصيه به جراحي شود. انواع روش‌هاي مختلف جراحي وجود دارد. اگر جراحي محدود باشد و فقط بخواهند فيبروم را بردارند، با يك برش كوچك زير ناف و با دستگاهي كه داخل شكم مي‌رود، عمل انجام مي‌شود.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

11ماده غذايي افزايش دهنده طول عمر

خوب است بدانيد كه اين مواد غذايي كه به خاطر همين مسئله مشهور شده اند،حاوي دسته اي ويتامينها و مواد شيميايي مخصوص هستند كه به شما براي مقابله با بسياري از بيماري هاي كشنده كمك مي كند.
در اينجا به دسته اي از اين مواد غذايي اشاره مي كنيم:

۱) سيب
*محتويات:سيب سرشار از آنتي اكسيدان هايي مثل كورستين است.همچنين حاوي فيبرهاي قابل حل مثل پكتين مي باشد.
* اثرات آن روي سلامتي:كورستين كه يكي از بهترين آنتي اكسيدان ها به شمار ميرود،از ابتلا به سرطان و از لخته شدن خون جلوگيري مي كند. پكتين نيز سطح كلسترول خون را پايين مي آورد و سموم سرطان زا را از جريان خون دفع مي كند.
* بهترين راه استفاده:
بهتر است سيب را به حالت خام و با پوست استفاده كنيم چون كورستين در پوست سيب موجود است.

۲) آوكادو
* محتويات: آوكادو حاوي مقدار قابل توجهي فيبر است و حتي بيش از موز پتاسيم در خود دارد.
* اثرات آن روي سلامتي: نه تنها باعث صافي و نرمي پوست مي شود،بلكه از بالا رفتن فشار خون،بيماري هاي قلبي و انواع بخصوصي از سرطان ها به ويژه سرطان روده نيز جلوگيري مي كند.
*بهترين راه استفاده: فقط كافي است كه پوست آن را كنده و خام بخوريد.مي توانيد آن را با گوجه فرنگي،آبليمو،فلفل هالپانو و نمك نيز تركيب كرده و سس گواكامولي از آن بسازيد.

۳) موز

*محتويات: موز حاوي مقدار زيادي پتاسيم،منيزيم و فليت است.
* اثرات آن روي سلامتي: پتاسيم از بالا رفتن فشار خون جلوگيري كرده و احتمال سكته را پايين مي آورد.فليت به رشد صحيح بافت ها كمك كرده و از ايتلا به بيماري هاي قلبي و سرطان جلوگيري مي كند.
* بهترين راه استفاده:
دقيقاً مثل ميمون ها به راحتي موز را پوست كنده،بخوريد و لذت ببريد.به نظر مي رسد كه ميمون ها بيش از آنچه ما فكر مي كنيم باهوش هستند.

۴) تخم مرغ
* محتويات: تخم مرغ حاوي مقدار قابل توجهي كولين، پروتئين، كاروتينوئيد و زآكسانتين مي باشد.
* اثرات آن روي سلامتي: فايده ي عمر طولاني چيست اگر حتي نتوانيد به ياد بياوريد كه دندان مصنوعي هايتان را كجا گذاشته ايد؟ خوردن تخم مرغ به شما كمك مي كند.كولين موجود در تخم مرغ به حفظ حافظه در زمان پيري كمك مي كند.كاروتينوئيد نيز از ابتلا به بيماري هاي چشمي مربوط به پيري مثل آب مرواريد جلوگيري مي كند.
* بهترين راه استفاده: تخم مرغ را مي توانيد به حالت آب پز،جوشانده يا خاگينه استفاده كنيد.فقط به ياد داشته باشيد كه پختن آنها با مقدار زيادي كره يا روغن برايتان ضرر دارد.

۵) سير
*محتويات: سير هم حاوي مقدار زيادي از آنتي اكسيدان ها مي باشد.
* اثرات آن روي سلامتي: سير از لخته شدن خون جلوگيري كرده و خطر سكته را كاهش مي دهد. همچنين با كشتن سلول هاي سرطاني مقدار زمان زنده ماندن را در افراد سرطاني افزايش مي دهد.
*بهترين راه استفاده: بهتر است كه سير را به حالت خام استفاده كنيد.مي توانيد آن را خرد كرده و به محتويات سالادتان اضافه كنيد.

۶) لوبيا قرمز
* محتويات: حاوي مقدار زيادي فيبر قابل حل مي باشد.
* اثرات آن روي سلامتي: فيبر به حفظ سلامتي سيستم گوارشي كمك بسياري ميكند و يك سيستم گوارشي سالم نيز از ابتلا به ديابت و سرطان روده جلوگيري ميكند.فيبر قابل حل همچنين كلسترول و قند خون را پايين مي آورد.
* بهترين راه استفاده: هم لوبياي خشك و هم لوبياي كنسرو شده اين اثرات خوب را روي سلامتي مي گذارند.خوب است كه مقداري از اين لوبياها را هم در غذاهاي مورد علاقه تان بيندازيد يا آنها را به غذاهاي مكزيكي اضافه كنيد.

۷) گردو
*محتويات: گردو حاوي مقدار قابل توجهي اسيد چرب امگا ۳ است.
* اثرات آن روي سلامتي: اسيد چرب امگا ۳ نه تنها از لخته شدن خون و ابتلا به بيماري هاي قلبي جلوگيري مي كند،همچنين مي تواند از افسردگي و ورم مفاصل هم جلوگيري كند.
* بهترين راه استفاده: بهتر است كه گردو را به حالت تازه بعد از بيرون آمدن آن از پوست استفاده كنيد،اما تا دو هفته بعد از بيرون آمدن از پوست هم مي توانند تا حدودي تازگي خود را حفظ كنند به شرط اينكه در مكان هاي خشك و خنك نگهداري شوند.از گردو مي توانيد براي تزئين روي سالاد هم استفاده كنيد.

۸) محصولات سويا و توفو
* محتويات: حاوي هورمون هاي گياهي ايزوفلاون مي باشد.
* اثرات آن روي سلامتي:سويا به پايين آمدن ميزان LDL ناسالم در كلسترول خون كمك
 مي كند كه فشار خون را پايين آورده و احتمال حملات قلبي را نيز كاهش مي دهد.
*بهترين راه استفاده: توفوي سفت بهترين منبع سويا مي باشد و برخلاف باور عموم توفو طعم بدي ندارد.

۹) انگور قرمز
* محتويات: انگور قرمز حاوي آنتي اكسيدان هاي قوي كاتچين و نوعي پلي فنول به نام رسيراترول مي باشد.
* اثرات آن روي سلامتي: كاتچين به از بين بردن راديكال هاي آزاد كمك كرده و از ابتلا به سرطان جلوگيري مي كند.تحقيقات جديد نيز نشان مي دهد كه رسيراترول ميزان كلسترول خون را كاهش مي دهد و از پيشرفت سرطان هاي پوستي و ساير سرطان ها جلوگيري مي كند.
* بهترين راه استفاده: نوشيدن يك يا دو ليوان آب انگور در روز براي اين منظور كافي است.اما مصرف بيشتر از اين ميزان مي تواند اثرات خوب اين ماده را از بين ببرد.

۱۰) اسفناج
*محتويات: اسفناج يكي از سالم ترين سبزيجات به حساب مي آيد.به اندازه ي سير در خود آنتي اكسيدان داشته و منبع خوبي براي اسيد فوليك و ويتامين هاي A و C به شمار مي رود.
*اثرات آن روي سلامتي: اسفناج تاثيرات بسيار مثبتي روي سلامتي شما دارد. با سرطان، بيماري هاي قلبي و اختلالات مغزي مبارزه مي كند.
* بهترين راه استفاده: اسفناج خام يا بخارپز شده بهترين نوع خوردن اين ماده ي مفيد غذايي مي باشد.مي توانيد آن را با گوجه فرنگي،گردو و تخم مرغ آبپز تركيب كرده و سالادي خوشمزه بسازيد.

۱۱) رازيانه
* محتويات: رازيانه كه جزء سبزيجات ايتاليايي است،حاوي مقدار زيادي ويتامين A،كلسيم،پتاسيم و آهن مي باشد.
*اثرات آن روي سلامتي: رازيانه به برطرف كردن مشكلات گوارشي كمك مي كند.آهن و ويتامين A موجود در اين گياه به سلامت پوست و ناخن كمك بسزايي مي كند.از خستگي و كم خوني نيز جلوگيري مي كند.
* بهترين راه استفاده: رازيانه را مي توانيد به صورت هاي مختلفي استفاده كنيد:خام،بخار پز شده يا سرخ شده.

** بخوريد تا زنده بمانيد...
حال كه با فوايد اين مواد غذايي آشنا شديد،بهتر است كه حتماً آنها را در برنامه غذاييتان بگنجانيد تا هميشه سالم مانده و عمري طولاني داشته باشيد

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چربي بيشتر اين ناحيه = افزايش طول عمر

براساس تحقيقات جديد، چربي‌هاي اطراف ران با به تله انداختن ذرات چرب مضر و ترشح مواد مفيد، باعث افزايش عمر افرادي مي‌شوند كه اطراف و جلوي ران آنها داراي چربي زيادي است.

 تحقيقات بسياري اثبات كرده‌اند؛ وجود چربي در اطراف شكم و معده، خطر مرگ در اثر بيماري‌هاي قلبي را بالا مي‌برد ولي در خصوص تاثير چربي‌هاي پايين تنه، اطلاعات دقيقي در دست نيست.

بر اساس يافته‌هاي جديد، چربي‌هاي پايين تنه ويژگي‌هاي محافظت كننده مفيدي دارند كه اسيدهاي چرب اضافي را در خود ذخيره مي‌كنند. همچنين افرادي كه پايين تنه فربه‌اي دارند سطح مواد «inflammatorg Cytokines» كمتري دارند. اين ماده در بيماري‌هاي قلبي و ديابت بالاخص هنگامي كه به صورت نامتوازن فعال مي‌شوند، تاثير دارند. همچنين چربي‌هاي پا، چربي‌هاي رژيم غذايي را جذب كرده و از افزايش وزن افرادي كه پرخوري مي‌كنند، جلوگيري مي‌كند.

چربي‌هاي پا و اطراف ران حالت پايدارتري از چربي‌هاي بطني داشته و با ورزش يا كم خوردن شكسته نمي‌شوند ولي با شكسته شدن چربي‌هاي بطني، مواد مضري در بدن آزاد مي‌شوند.

چربي‌هاي پا در توليد هورمون‌هايي همچون Leptin بهتر عمل مي‌كنند. اين هورمون نقش مهمي در سوخت و ساز بدن و كنترل اشتها دارد. درك و تحليل دقيق اين يافته‌ها به استفاده بهتر داروها و درمان‌هاي چاقي كمك مي‌كند

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ضد عفوني كننده قوي روده

آلبالو در حقيقت نوعي گيلاس است كه در زبان لاتين Sour cherry نام دارد و ميوه آن كمي كوچكتر از گيلاس بوده، قهوه‌اي تيره يا سياه و ترش مزه است.

اين ميوه قدرت ضد عفوني كننده‌ قوي روده‌ها را دارد و به درمان كم خوني، تصلب شرايين، رفع خستگي، ديابت، نارسايي كبد و آرتريت (التهاب مفصل) كمك مي‌كند.

مصرف آلبالو براي دفع سنگ كليه و رفع مشكل سنگ كيسه صفرا سودمند است.

آلبالو حاوي انواع ويتامين‌هاست و به طور كلي منبع خوبي از ويتامين سي به شمار مي‌آيد.

توصيه مي‌شود يك ليوان آب آلبالو را صبح ناشتا يا در فواصل ميان وعده‌هاي غذايي استفاده ‌شود.

گفتني است هسته آلبالو تلخ مزه است و حاوي ماده سمي است. بنابر اين بايد از مصرف آن اجتناب كرد و يا دقت كرد كه ضمن آبگيري وارد آب ميوه نشود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

غذاهايي كه براي روده مضرند

هنگامي كه روده غذايي را هضم نكند دچار درد و اسهال،يا بر عكس يبوست و يا تورم در شكم و روده تان مي شويد.در ابتدا به دردهاي كه اين غذاها يجاد مي كنند مي پردازيم و در مرحله ي بعدي به اين غذاها مي پردازيم.زيرا به همه ي دردهاي در ناحيه هاي شكم ،مشكلات روده اي نمي گوئيم.

*  شما بعد از خوردن غذا در ناحيه ي شكم و روده،درد را احساس مي كنيد.يا بسياري از افراد به دليل استرس هاي زيادي كه در هنگام صرف غذا دارند ممكن است بعد از خوردن غذا دچار درد شوند.

* نفخ،گرفنگي عضلاني .

* اسهال يا يبوست .

اين دردها و عارضه هاي بستگي به عادات تغذيه اي شما دارد،از غذاهايي كه در زير گفته شده است بپرهيزيد: * سبزيجاتي مثل : باقالي،لوبيا،عدس،نخود فرنگي .

* فيبرهاي سرشار از لينن:سبزيجات و ميوه جات خام،بعضي از سبزيجات سبز مثل : كلم،پياز، كرفس و ...

* فلفل دلمه اي

* ميوه هايي كه داراي روغن هستند:مثل:بادام،فندق،پسته ، ...

* غذاهاي سبوس دار

* غذاهايي كه از تخمير به دست مي آيند :مثل :پنير، ...

* قسمت هايي از گوشت كه راسته مي باشند .

* دل ،جگر،كله پاچه،سيراب شيردان.

* دمبه و قسمت هاي چرب گوشت

* سس هاي چرب

* غذاهاي سرخ كرده،بهتر است افرادي كه داراي اين عارضه هستند بيشتر از غذاهاي آب پز استفاده كنند.

* غذاهايي كه به آنها آرد مي زنند.زيرا حجم معده را سنگين مي كنند و هضم آن براي روده سخت مي شود.

* الكل و مشروبات الكي

* شير و مواد لبني.

* قهوه هايي كه داراي كافئين بالاي هستند.
*
افراط در غذاهايي كه داراي فروكتوز بالايي هستند.:عسل،انگور،ميوه هاي خشك،انجير ،گيلاس .
زماني كه درد شما براي مدت زيادي ناپديد شد و از بين رفت،شما مي توانيد دوباره به اين غذاها روي آوريد اما  افراط زيادي دوباره تمام اين عارضه هاي را براي شما به همراه خواهد آورد .

نكات زير براي افرادي كه داراي ناراحتي هاي روده اي هستند اجباري و الزامي است :
* زمان صرف غذا در افرادي كه داراي عارضه هاي روده اي هستند نقش بسيار مهمي دارد زيرا اين افراد بايد زمان مناسب و معيني را براي خوردن غذا اختصاص دهند زيرا در غير اين صورت باعث مي شود كه ناراحتي هاي روده اي تان دوباره بروز كند.

* تمام افراد بخصوص افرادي كه داراي اين ناراحتي هستند بايد غذايشان را در كمال آرامش و محيطي آرام ميل كنند.

* افرادي كه داراي ناراحتي روده اي هستند بايد در هنگام مصرف غذا از استرس بپرهيزند.

* غذاهاي را به نحوي طبخ كنيد كه هضم آن را براي معده تان تسهيل كند .

* به اندازه كافي در طول روز مايعات ميل كنيد،هيچ گاه در بين غذا آب مصرف نكنيد زيرا باعث مي شود كه روده و معده شما را اذيت كند .

* يك فعاليت و ورزشي را در كنار روزمره تان وارد زندگي تان كنيد تا اين ورزش در بهبودي بيماري شما نقش موثر تري را ايفا كند . 

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

آپانديسيت را از كجا بشناسيم؟

بعضي‌ها فكر مي‌كنند آپانديس و آپانديسيت يك چيزند. لطفا بحث را از همين تعريف‌هاي اوليه شروع كنيد؛ تعريف آپانديس و آپانديسيت.
بله؛ آپانديس يك زايده كرمي‌شكل است كه در ابتداي روده بزرگ قرار دارد و انتهاي آن بسته است؛ مثل يك كيسه كوچك و باريك است كه دهانه آن به داخل روده بزرگ باز مي‌شود و انتهاي آن بسته است. همين بسته بودن انتهاي اين زايده، آن را مستعد ايجاد عفونت در آن مي‌كند؛ چون اگر سر اين كيسه به هر دليل (مثلا التهاب نسوج لنفاوي اين عضو يا وارد شدن يك تكه مدفوع سفت در آن) بسته شود ميكروب‌ها به سرعت در داخل آن رشد كرده و التهاب و عفونت ايجاد مي‌كنند؛ كه به اين التهاب و عفونت در زايده آپانديس مي‌گوييم: آپانديسيت.

 علايم اين بيماري چيست؟ فرد در صورت بروز چه علايمي بايد براي درمان اقدام كند؟
اولين علامت اين بيماري درد شكم است؛ به اين صورت كه فرد در ابتدا احساس درد در حول و حوش ناف مي‌كند و پس از مدتي اين درد به پايين و سمت راست شكم منتقل مي‌شود كه همان محل قرار گرفتن آپانديس است.
اگر در اين مرحله بيمار درمان نشود آپانديس سوراخ شده و موجب التهاب تمام شكم مي‌شود و درد شديد در تمام شكم احساس مي‌شود. به ندرت در برخي بيماران محل آپانديس متفاوت است و درد در ناحيه‌اي غير از آنكه گفته شد احساس مي‌شود؛ مثلا در موارد نادري، آپانديس در سمت چپ شكم واقع شده يا در برخي افراد زايده آپانديس بلند تر از معمول است و سر آن در زير كبد يا در لگن قرار مي‌گيرد كه در هنگام التهاب درد در اين نواحي احساس مي‌شود. لذا بايد گفت كه هر درد شكمي اگر بيش از 5 ساعت طول بكشد و از بين نرود بايد به پزشك مراجعه كرد تا از نظر وجود التهاب در شكم بررسي شود
.
 
و درمانش چيست؟
درمان اصلي اين بيماري خارج ساختن آپانديس ملتهب است كه در طي يك عمل كوچك و با برش كوچكي در ناحيه پايين و سمت راست شكم انجام مي‌شود. در حين عمل جراحي زايده آپانديس برداشته شده و محل اتصال آن به روده كاملا بسته مي‌شود. اين عمل جراحي ساده بوده و در حدود نيم ساعت طول مي‌كشد.
البته در افراد مختلف، سهولت عمل و طول مدت آن متفاوت است؛ مثلا در افراد چاق هم تشخيص آپانديسيت و هم جراحي آن از افراد لاغر مشكل‌تر است. اين عمل در صورتي كه در موقع مناسب انجام شود بسيار راحت است و بيمار فرداي روز عمل مي‌تواند از بيمارستان مرخص شود. اما اگر عمل جراحي به هر دليلي به تعويق بيفتد التهاب آپانديس شديد شده و جدار آن سوراخ مي‌شود و محتويات چركي آن به داخل شكم وارد مي‌شود و موجب عفوني شدن تمام محوطه شكم مي‌شود و فرد علاوه بر درد شديد در تمام شكم دچار تب بالا و ضعف شديد مي‌شود كه در اين مرحله عمل جراحي با برش بزرگ‌تري در وسط شكم انجام مي‌شود و ضمن خارج ساختن آپانديس كليه فضاي شكم با سرم شسته مي‌شود تا عفونت كنترل شود و پس از عمل نيز درمان با آنتي بيوتيك تزريقي تا چند روز ادامه ميابد

 
عوارض اين جراحي چيست؟
آنچه در آپانديسيت بسيار مهم است و مانع از ايجاد عوارض مي‌شود تشخيص سريع اين بيماري و درمان صحيح آن است زيرا در شروع اين بيماري علايم خفيف است و اگر دقت نشود تشخيص آن راحت نخواهد بود. از طرف ديگر در اين بيماري اگر به موقع درمان جراحي انجام شود، يك عمل جراحي ساده نجات‌دهنده جان بيمار خواهد بود كه با يك تا دو شب بستري در بيمارستان و يك هفته استراحت در منزل پس از عمل جراحي بهبود ميابد اما همين آپانديس عفوني اگر به موقع درمان نشود و در محوطه شكم باز شود، عواقب بسيار بدي خواهد داشت و ممكن است بيمار را روزها و حتي ماه‌ها درگير كند.
اين مساله در كودكان مهم‌تر است چون سيستم ايمني كودكان در مقابل آپانديس عفوني ضعيف‌تر است و در صورت پاره شدن آپانديس، عفونت به سرعت در مخوطه شكم و سپس خون بيمار پخش شده و جان وي را در معرض خطر قرار مي‌دهد. تشخيص آپانديسيت در بانوان با مشكلات بيشتري همراه است زيرا در آنان بيماري‌هاي مربوط به اعضاي تناسلي داخلي مانند وجود التهاب در لگن يا پارگي كيست تخمدان علايمي مانند آپانديسيت را تقليد مي‌كنند و در برخي موارد تشخيص دقيق به سختي امكان پذير است و دقت بيشتر و كمك گرفتن از وسايل تشخيصي مانند سونوگرافي لازم مي‌شود. در عين حال در بانوان عدم تشخيص آپانديسيت و عفونت شكمي ناشي از پارگي آن مي‌تواند موجب چسبندگي اعضاي لگني و ناباروري شود. گاهي پزشك در صورتي كه مشكوك شود ولي دليل كافي براي عمل جراحي نداشته باشد بيمار را تحت‌نظر مي‌گيرد و به فواصل معين معاينه را تكرار كرده و علايم حياتي را بررسي مي‌كند و در صورت پيشرفت علايم تأييد كننده آپانديسيت عمل جراحي را انجام مي‌دهد
.  
آيا روشي هست كه بدون عمل جراحي بتوان اين بيماري را درمان كرد؟
اصلي‌ترين و بهترين درمان براي اين بيماري عمل جراحي است كه به صورت جراحي باز (با برش كوچك در ناحيه تحتاني سمت راست شكم) يا به روش لاپاراسكوپي انجام مي‌شود. در روش لاپاراسكوپي با استفاده از دوربين و لوله‌هايي كه از چند برش يك سانتي‌متري وارد شكم مي‌شوند آپانديس خارج شده و محل آن روي روده ترميم مي‌شود. به ندرت در بيماراني كه عمل جراحي در آنان با خطرات زياد همراه است ممكن است پزشك در ابتدا از آنتي بيوتيك استفاده و نتيجه را بررسي كند اما بايد توجه داشت كه حتي در اين موارد نيز خطر يك عمل جراحي كوچك براي خارج كردن آپانديس به مراتب از خطر يك آپانديسيت پاره‌شده و عفونت شديد تمام شكم براي بيمار كمتر است.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

قدرت تسلط بر ديگران

يكي از راههاي تأثير گذاري، كنترل و بهره برداري از ديگران، مهارت قدرت ذهني و چگونگي استفاده از آن است.

معمولاً به منظور دستيابي به اين اهداف از دو راه پيش مي روند:

الف) استفاده از احساسات و برانگيخته كردن عواطف مردم

ب) تلقين و تشويق بر عقايد و باورهاي جديد

اهداف اصلي رهبران اين فرقه: 1) در اختيار داشتن نيروي انساني 2) تسلط بر اوضاع روزمره 3) كسب ثروت

عوامل لازمه براي در اختيار داشتن نيروي انساني: اختلال، فقر، تورم، عدم امنيت، عدم ثبات روابط عاطفي، حربه هايي جديد كه به مغز هيچ كس خطور نكند، اعاده و عدم استقلال (مادي و معنوي)

اين افراد با استفاده و ايجاد عوامل فوق بسته به نوع جامعه تحت سلطه، با قدرت و مهارت ذهني خود پيش مي روند، كه البته همگي آنها در ظاهر در ذهن مردم به نام اصلاحات و بازسازي جامعه تداعي مي شوند.

ايجاد رعب و عدم امنيت، اولين مقدّمه براي مطيع ساختن افراد زير سلطه است.

با سلاح تلقين و القاء افكار مورد نظر در وجود هر شخص، وي خود به خود رويه زير را پيش مي گيرد:

در مورد محور موضوع اصلي، بحث و مطالعه مي كنند.

ساعتها سراپا گوش فرا مي دهد، بدون اينكه سوالي بپرسد!

همواره به خود شك دارد و به اهدافش فكر مي كند

از خود انتقاد مي كند.

عقايد و باورهاي خود را بارها و بارها مورد بررسي قرار مي دهد.

به نتايج جديد دست مي يابد.

روش دستيابي به اين نتايج را مي يابد.

در اين راه از فردي خارج از گروه خود كمك نمي گيرد( صرفاً اين پرسش و پاسخ ها در بين خودي ها و افراد آن گروه خاص مطرح مي شود)

مهمترين عامل در اين راه، باور لياقت، لغزش ناپذيري و كارآمدي رهبر گروه و تأثير آن بر ذهن و موجوديت افراد است. با استفاده از عباراتي چون، "خداوند همواره قدرت و افكار والاتري را به رهبران اختصاص داده است" يا "اين تحوليست كه در طول تاريخ بشريت بي نظير مي باشد"

پس از گردآوري اعضاء، راهنمايان، رهبران و ... ، به تدريج مقلد، عزم خود را جزم كرده تا به هدف اصلي گروه دست يابد، هر كدام از اعضاء ديگر قادر نيستند كه تنها عمل كنند، بدان معني كه به عنوان عضوي از گروه، براي هدف اصلي گام بر مي دارند و حال، زمان احاطه ي قدرت ذهني فرا رسيده است، به طوري كه هر عضو، همواره وفادار دستورات و افكار رهبر گروه است.

سخنان، افكار و تلقينات رهبران، در سرتاسر گروه با عباراتي شفاف در سخنراني ها، راهنمايي ها، مكالمات و امور روزمره بين اعضاء موج مي زند و آهنگ آن دائماً همچون آوازي در گوش آنان جاريست. نتيجه ي تمامي اين مراحل، ابقاء هدف و باور ذهني اوليه است.

در اين بين هر فرد از آن گروه به چيز ديگري جز هدف حكّ شده در مغز خود فكر نمي كند و همراه با گروه پيش مي رود و بدتر از همه آن كه خود نمي داند كه مغز و ذهن او تحت كنترل ديگران است. وي همواره فكر مي كند كه به عنواني شخصي مستقل، با افكار و باورهاي خود عمل مي كند، اين درحاليست كه بالواقع وي تحت افكار رهبران، راهنمايان و ... است. در اصل در اين بين چيزي كه احساس نمي شود، تحول و اصلاح افكار و ذهن است، ( مثل كسي كه بوي مونواكسيد كربن را نفهمد و مدام استشمام كند!)

در اين رويه، پرورش و به اصطلاح بهسازي مغز، به تحوّلي گويند كه ناخودآگاه تمامي ساختار شخصيتي فرد را تحت سلطه خود قرار داده و تأثير آن تمامي ابعاد معنوي، روحي و جسماني شخص را در بر گيرد.

رهبران اين گروه، همواره با خودنمايي، دورويي و ايجاد تحريف و تناقض در باورهاي سنتي و ديني مقليدن خود، مسير هدف را به نفع خود تغيير مي دهند. آنان در اين راه تنها در حاشيه ي افكار و باورهاي مذهبي پيش مي روند و در عمل هيچ اثري از تلاش براي برآورده كردن نيازهاي افراد، رفع خلل در پيشرفت دنيوي و كمك به ديگران ديده نمي شود. در واقع آنان، با تسلط بر افكار و قرباني كردن اصول ديرينه ي باورها، سعي در كسب ثروت و شهرت بيشتر دارند. متأسفانه بيشتر اعضاء ديدشان به اين مسئله بسته مي ماند و كوركورانه، عقايد و افكار تحريف شده موجود در انجيل، روايتها و ادبيات كهن را پيروي مي كنند كه اين خود عامليست مهم در كنترل و احاطه بر آنان.

با عقل سليم خود وقايع موجود در جهان حاضر را دوباره بررسي كنيد، بحث ما در مورد آزادي مذاهب نيست، بلكه موضوع اصلي، سوء استفاده ي آشكارا از اذهان و افكار بيچاره ي افراديست كه بسيار ماهرانه و استادانه زير و رو شده اند.

اصول مهارت در تلقين عقايد

آنان همواره از هفت روش طبقه بندي شده، زنجيروار و داراي هدفي مشترك، براي دستيابي به القاء عقايد خود بهره مي گيرند.

1- افزايش اغتشاش روحي و تنوع فكري در افراد

اغتشاش افكار و اذهان افراد با تكرر مداوم اهداف بصورت، سمعي، بصري، گفتاري و يا تحريك در آنان به نوعي مثل هيپنوتيزم اعمال مي شود. در اين مرحله، با به هم ريختگي و درهم شكستن روال عادي افكار قبلي حاكم، سعي در به هم زدن تمركز آنان دارند كه به نوعي خود اين اغتشاش ذهني، منجر به ايجاد زمينه ي مي شود كه اعضاء ناخودآگاه نگاهي به روايا و مدّعيان اين اهداف جديد بياندازند و در اين راه تسلسل تبليغ گفتاري و در نتيجه برانگيخته شدن احساسات آنان، امري اساسيست.

2-اعمال مجازات هاي روحي

آنان در اين مرحله با ظاهري كاملاً مثبت، سعي در ايجاد حالاتي چون، حس حقارت، عدم امتيازات اجتماعي، ضعف شخصيتي، عدم ثبات شغلي و موقعيت افراد، ايجاد حس بي لياقتي و در نتيجه اضطراب و آشفتگي و ... مي كنند كه نتيجه آن، چيزي جز فروپاشي آرامش و سم پاشي روحي اذهان نيست.

آنان در واقع، اهداف خود را با بكارگيري دو روش متفاوت خشونت آميز و مسالمت آميز بصورت متناوب، پيش مي برند، بطوري كه در بعضي مواقع سلاح آنان در اين راه، صميميت، حس دوستي، اهداي امتيازات جهت جلب اطمينان و تاييد است و در برخي ديگر خشونت.

2- رواج انزواءطلبي و عدم ارتباط با خارج گروه

يكي از روشهاي رهبران اين گروه، عدم ارتباط اعضاء با دوستان، خويشاوندان و ... است كه افكار و ايدولوژي آنان به نوعي با اهداف گروه همخواني ندارد. حتّي در اين راه به حمايت مالي و ديگر نيازهاي اعضاء نيز اقدام مي شود تا ديگر نيازي به ارتباط با بيگانه ها نداشته باشند.

3- در اينجاست كه اين رهبران با حس القاء والاي ارزشها و اهداف گروه، تمركز و تجمع آنها، ايجاد برنامه هاي اغتشاشات روحي، به قدرت كنترل و تسلط بر افراد، شرايط و ديگر عوامل اجتماعي دست مي يابند.

در واقع احاطه فكري آنان براعضاي گروه تا حدّيست كه آن افراد كاملاً خود را تافته اي جدا بافته از روحيات و افكار قبل، همچنين ديگر افراد جامعه، مي دانند. كه تأثير اين حالات در آنان، بصورت حاشيه اي در رفتارشان مثل عدم قبول ديگر اذهان، كناره گيري از آنها و حتّي خيانت و حمله ور شدن به ديگر باورها و ارزشهاي قبلي خود نمايان مي شود.

آنان به تدريج با تلقينات رهبران و تحت تأثير شركت در سخنراني ها، وقايع و ... ديگر بطور كامل رابطه ي خود را با افراد خارج از گروه قطع مي كنند. در اين راه حتّي از عدم مكالمه تلفني، مكاتبه اي خود با خويشاوندان، دوستان قبلي خود در محيط آموزش، كار و ...نيز دريغ نمي كنند. در واقع اهداف گروه خود را بر هر چيزي برتري مي دهند و تمام وقت خود را صرفاً با آنها مي گذارنند.

4-تحقير ديدگاه و تصورات شخصي

اين روش، يكي از موثّرترين مراحل القائات ذهني و كنترل آن است. با تسلط و تحقير افكار و باورهاي گذشته ي افراد، سعي در زشت جلوه دادن رويه و تصورات ذهني قبلي آنان دارند و به نوعي اين افراد تحت اين فشارها به منيّت خود شك مي كنند. در ادامه، با ديده اي تحقيرآميز بر افكار، ديدگاه و احساسات قبلي خود مي نگرند، در نتيجه، با اين ترديد و اختلال در درك واقعيتهاست كه رهبران مي توانند ناگهان مسير زندگي آنان را به طرف ديدگاه و اهداف خود سوق دهند. در اين مرحله، اعضاي گروه به باورهاي فردي و گذشته خود پشت كرده، به تدريج اين افكار را منفي و در مقابل براي دستيابي به بقا و ارتقاء دانش و حس مفيد بودن در خود، پيشرو اين گروهان مي شوند.

5-تلاش هاي مكرر در ايجاد عدم اعتماد به نفس و خود باوري در افراد

تحقيقات و آمار نشان داده است كه افراد عضو اين گروه ها، به خودي خود بروي اهداف و جاري شدن آنها اراده اي مستقيم ندارند. آنها تنها در تصورات خود فكر مي كنند كه همواره حق با آنهاست و هيچ اشتباهي در اين راه مرتكب نشده اند. در اصل برخلاف تصوراتشان، آنان فقط عضوي بي اراده و تنها تحت اختيار رهبران گروه براي رسيدن به اهداف هستند.

6- ابزار و زبان احاطه ذهني

ناسازگاري، آشفتگي و عدم حمايت، ابزاريست كه در مواقع لزوم، رهبران در پيشروي و كنترل اوضاع، از آنها استفاده مي كنند. همچنين اين رهبران گاهي اوقات از اغفال مستقيم و ايجاد ترديد در حقايق و نيرنگها درخود اعضاي گروه نيز جهت تحريك و تثبيت ادّعاهاي خود بهره مي برند.

محور اصلي در گفتارها و مباحث آنها، مسائل و مشكلات ايجاد شده توسط افراد غير عضو است كه خود به نوعي زبان ارتباطي بين آنها محسوب مي شود.

اين رهبران در راه ثبات اهداف خود، دست به عباراتي جديد و شعارگونه مي زنند؛ بطور مثال: "دنياي ما، نيك، برتر، هوشيارانه است، در حالي كه دنياي ديگران، شيطاني، غيرهوشيارانه و جاهلانه است"

در اين گروه ها، انتخاب و اختيار عمل براي اعضاء، معنايي ندارد، آنها با كنترلي دقيق، هر عاملي كه منجر به تزلزل اساس و اعتبار بنياد آن گروه شود را به خودي خود محو مي كنند.

با اين تكنيك، از ايجاد افكاري مستقل در گروه جلوگيري مي شود، به طوري كه با ايجاد يك سيستم حساب شده و دقيق، هر گونه شورش در اعضاء را تشخيص و خنثي مي كنند. در سال 1984 در ايالت ارويل، با خاموشي نطق مردم، افكار و باورهاي جديد را درجامعه اي جديد ايجاد كردند، در واقع با كنترل افكار مردم است كه، خود به خود پياده كردن افكار و باورها قابل اجراست.

7- ايجاد يا استفاده از جوّ حاضر جهت اهداف مادي

در اين بين است كه با كنترل و دخالت مستقيم آنها بر افكار، باورها و اختيارات ديگران تهديد و رو به نابودي مي رود و در ادامه به تدريج مشكلاتي چون، بيماري هاي جسمي و روحي، اعتياد، توّرم اقتصادي، ورشكستگي، طلاق، عدم تمايل به تشكيل خانواده و... ايجاد خواهد شد.
تركيبي از اين هفت مرحله، به اضافه ي روشهاي ديگر و تأثير و القاي آنها بر اجتماع، همواره از تاريخ كهن بشريت تا به حال، يكي از الگوهاي رهبران بوده است، البته شايان ذكر است كه گاهي تمامي اين مراحل در قالبي غيرملموس و روشي مسالمت آميز پيش مي رود.
 

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تن آرامي يا ريلكسيشن (Relaxation) و تاثير آن در مطالعه موفق

تن آرامي يا ريلكسيشن (Relaxation)، تكنيكي است براي آرام سازي عضلات بدن. از آنجا كه بين ذهن و تن ارتباط تنگاتنگي وجود دارد، هرچه كه شما در جسم خود آرامش بيشتري برقرار مي كنيد، در ذهنتان نيز آرامش بيشتري برقرار مي شود. اغلب كساني كه از عدم تمركز فكر، شكوه و شكايت مي كنند در حقيقت از افكار مزاحم ذهني خود مي نالند و هميشه مي پرسند با اين افكار مزاحم كه ذهن ما را اشغال كرده، چه كار كنيم؟
واقعيت اين است كه شما به طور ارادي و آگاهانه نمي توانيد اين افكار مزاحم را از ذهن خود خارج كنيد و از شر آن راحت شويد. اما مي توانيد آزادسازي و آرام سازي ذهن خود را از راهي غير مستقيم انجام دهيد. از آنجا كه هر فكري (به ويژه افكار منفي مزاحم) عضلات را منقبض مي كند، ما مي آييم عضلات را آرام مي كنيم و تنش و انقباضشان را از بين مي بريم. در نتيجه اين كار، افكار منفي خود به خود از ذهن ما خارج مي شوند. اساس تن آرامي همين است: آرام سازي عضلات با قصد ايجاد آرامش و خلأ ذهني. چرا كه هرچه ميدان فكري خالي تر باشد، تمركز و توجه بر يك موضوع خاص، آسانتر مي شود.

تن آرامي، غالباً به سه شكل انجام مي شود:

۱. آرام سازي بدون ايجاد تنش

۲. آرام سازي پس از ايجاد تنش

۳. ريلكس پيشرونده يا تجسمي

در روش آرام سازي بدون ايجاد تنش، شما به تك تك عضلات خود فرمان “آرام باش” مي دهيد.

البته فرمان شما به ترتيب به اين عضلات القا مي شود:

۱. پاي راست

۲. پاي چپ

۳. دست راست

۴. دست چپ

۵. شكم وكمر

۶. سينه و كتفها

۷. صورت

۸. پوست سر

ما هيچ وقت يكباره بدن را شل نمي كنيم؛ اين كار، كم تأثير و تا حدي نادرست است. ذهن ما فرمانهاي كلي را نمي پذيرد. وقتي مي گوييم: “بدن من، به تمامي شل و راحت شو”، مغز در صدد اجراي اين فرمان بر مي آيد. اما چون اين فرمان خيلي كلي است، مغز در انجام آن كاملاً موفق و مؤثر نيست و بنابراين از آن سر باز مي زند. مغز ما فرمانهاي جزيي و مشخص را بهتر مي پذيرد. هرچه فرمان جزيي و مشخص تر باشد، پذيرش و اجراي مغز بهتر خواهد بود. دقيقاً به همين دليل است كه ما عضلات را به هشت گروه تقسيم كرديم و به طور جداگانه به هر گروه فرمان راحت باش داديم. حتي برخي از يوگيها، ريلكسي را پيشنهاد مي كنند كه فرمانها در آن به مراتب جزيي تر است: ابتدا انگشت كوچك پا، بعد پاشنه، قوزكها و . . . را شل مي كنيم تا به بالاي صورت برسيم. با وجود اين كه اين ريلكس تأثيري عالي و نتيجه اي فراوان دارد، ما آن را به شما توصيه نمي كنيم چرا كه طولاني بودنش ممكن است براي شما كه تازه مي خواهيد به طور جدي اين تمرينات را دنبال كنيد، خسته كننده به نظر برسد.

براي اين كه هم از فرمانهاي كلي اجتناب كرده باشيم و هم از آن تمرينهاي بسيار جزيي و خسته كننده، ما پس از قرار گرفتن در وضعيت مطلوب – كه جلوتر آن را توضيح مي دهيم – عضلات را در هشت مرحله شل مي كنيم. به اين ترتيب:

۱. پاي راست خود را از انگشتان تا كمر در ذهن خود مجسم كنيد. آن را احساس كنيد و فرمان شل شدن بدهيد: “پاي راست من، راحت و آرام شو.” هر جا كه انقباض و تنشي احساس مي كنيد به طور ارادي آن را شل كنيد و به خود تلقين كنيد: “پاي راست من لحظه به لحظه شل تر و آرامتر مي شود.” اكنون انبساط و شل بودن و آرام بودن را در پاي راست خود حس كنيد.

۲. پاي چپ خود را به همان صورت مجسم و احساس كنيد. فرمان دهيد: ” پاي چپ من راحت و آرام شو.” به طورارادي پاي چپ خود را شل تر و شل تر كنيد و به خود تلقين كنيد كه لحظه به لحظه چنين مي شود. پاي چپ ِ آرام شده و شل شده ي خود را احساس كنيد.

۳. اكنون هر دو پايتان در نهايت راحتي و آسودگي است. ذهن خود را متوجه دست راست خود كنيد. از انگشتان تا شانه را در ذهن خود ببينيد و فرمان دهيد: “دست راست من منبسط و آرام شو.” دست راست خود را شل كنيد و به خود بگوييد كه لحظه به لحظه شل و شل تر مي شود.

۴. حالا دست چپ خود را به همان صورت مجسم كنيد و فرمان دهيد: “دست چپ من راحت و آرام شو.” ببينيد كه دست چپ شما هر لحظه آرام تر و شل تر مي شود.

۵. حالا عضلات شكم، پهلوها، پشت و كمر خود را دور تا دور مجسم كنيد و فرمان دهيد: “عضلات شكم و پشت من، سنگين و آرام شويد.” به خود تلقين كنيد كه عضلات شكم و پشت شما هر لحظه شل و آرام مي شوند و به طور ارادي عضلات شكم و پشت شما هر لحظه شل و آرام مي شوند و به طور ارادي عضلات پشت و شكم خود را شل كنيد.

۶. حالا نوبت به عضلات سينه و پشت كتفها مي رسد. مجسم كنيد و فرمان ذهني بدهيد و شل كنيد.

۷. اكنون كه بدن شما از گردن به پايين، كاملاً شل و راحت است به عضلات صورت خود فكر كنيد. عضلات صورت، بسيار مهم هستند. به خود فرمان دهيد: “عضلات صورت من شل، راحت و افتاده شويد.” پيشاني را بيندازيد. ابروها افتاده باشد. به ويژه دور چشمها را راحت كنيد. گونه ها را افتاده و شل كنيد و فك پايين را كاملاً شل كنيد. به خود تلقين كنيد كه عضلات شما هر لحظه شل تر و آرامتر مي شوند.

۸. در مرحله آخر، آرامش را در پوست سر و ذهن خود گسترش دهيد. احساس گستردگي، خلأ و انبساط را در ذهن خود به وجود آوريد. در اين وضعيت، چند دقيقه بمانيد. به هيچ چيز به جز آرامش جسمتان فكر نكنيد. اين بي فكري و خلأ، توانايي تمركز حواس شما را پس از اين به شكل چشمگيري افزايش مي دهد.

مراحل ريلكس

همان طور كه ديديد، در هر قسمت، چهار مرحله را پشت سر گذاشتيم كه به ترتيب عبارت بود از:

۱. تجسم و احساس

۲. فرمان ذهني

۳. اراده و تلقين

۴. احساس شل بودن

توجه داشته باشيد كه در مرحله اول، عضله را همان طور كه هست مجسم مي كنيد و در مرحله آخر، عضله شل و آرام شده را احساس مي كنيد.

نكات مهم

۱. ريلكس را بايد به آرامي و با صبر و حوصله انجام دهيد. اگر براي انجام كاري شتاب داريد و يا حوصله كافي براي انجام ريلكس نداريد. مطلقاً تمرين را انجام ندهيد. اين تمرين بايد با آرامش فراوان و آسودگي خاطر و صبر و حوصله انجام شود. فرمانها را تند تند صادر نكنيد و سريع از اين عضله به آن عضله نرويد.

۲. قبل از انجام ريلكس، چند نفس عميق داشته باشيد. چشمها را به آرامي ببنديد و پس از سي ثانيه تن آرامي را شروع كنيد.

۳. مدت زمان ريلكس و آرام كردن عضلاتتان، حتي الامكان حدود ده دقيقه طول بكشد اگرچه مي توانيد پس از ريلكس ۲۰ دقيقه و يا بيشتر در چنين وضعيت آرام و راحتي باقي بمانيد.

۴. محيطي را كه در آن ريلكس مي كنيد، حتي الامكان محيط خلوت و ساكتي (ترجيخا با نور كم آبي) باشد. از ريلكس كردن در محيطهاي شلوغ و پر سر و صدا اجتناب كنيد. محيط شما بايد خالي از كليه عوامل اضطراب آور باشد. مثلاً غذا روي اجاق نباشد، تلفن را قطع كنيد و از اين كه كسي در اين مدت مزاحمتان نمي شود مطمئن گرديد.

۵. اگر در بين انجام تمرين به هر علتي مجبور شديد يكباره بلند شويد، مثلاً كسي شما را صدا كرد يا درب منزل شما را زد، مطلقاً به طور ناگهاني بلند نشويد. ابتدا چشمها را باز كنيد، دستها و پاها را كمي حركت دهيد و سپس به آرامي بلند شويد. پس از تمام شدن ريلكس هم به همين شكل آرام آرام برخيزيد.

۶. تمرينات ريلكس را سه بار در روز؛ صبح به محض بيدار شدن، ظهر قبل از ناهار (و حتماً قبل از ناهار) و شب به هنگام خواب انجام دهيد. به كساني كه شخصيتهاي عصبي و پر تنش دارند و يا بيشتر دچار اغتشاش فكري هستند توصيه مي كنيم كه در طول روز هم اين تمرين را انجام دهند.

۷. اگر برخي از اوقات در نيمه راه و وسط كار خوابتان گرفت اصلاً مقاومت نكنيد و اجازه دهيد كه به خواب برويد. مطمئن باشيد كه اين خواب يك ريلكس عميق است، اگرچه مدت زمان آن كم است ولي يك استراحت فراوان را براي شما به ارمغان مي آورد.

۸. از آنجا كه به هنگام ريلكس، خون بيشتري متوجه عضلات بيروني و سطح پوستتان مي شود، ممكن است احساس گرما كنيد و يا احساس كنيد كه خون روي سطح پوستتان جاري مي شود كه اين احساس بسيار خوشايند است.

۹. در تلقيناتي كه به خود مي كنيد، احساس “سنگين شدن” را بارها و بارها به خود تأكيد كنيد. به عنوان مثال : “پاي راست من لحظه به لحظه سنگين و سنگين تر مي شود.” سعي كنيد كه يك نوع كرختي و سنگيني و بي حسي را احساس كنيد.

۱۰. به دليل جريان يافتن خون در عضلات و سطح پوست، فشار خون در ريلكس كاهش مي يابد و اين تمرين براي كساني كه بيماري فشار خون دارند بسيار مفيد است. البته توجه داشته باشيد كه اين تمرين براي كساني كه فشار خون پايين دارند مطلقاً و به هيچ عنوان مضر نيست. تحقيقات نشان داده است كه ريلكسيشن فقط فشار خون بالا و مرضي را كاهش مي دهد و در فشارخون طبيعي و پايين كوچكترين تغييري ايجاد نمي كند. بنابراين در هر وضعيت جسمي و روحي كه باشيد بدون استثنا تمرين ريلكس براي آرامش و تمركز حواس شما بسيار مفيد است. حتي خيلي از بيماريها با اين تمرين درمان مي شوند (به ويژه بيماريهاي روان تني).

۱۱. تمرين ريلكس را با زور و فشار انجام ندهيد؛ بلكه تمرين بايد با آسودگي و تا حدي هم “خود به خودي” انجام شود و گسترش يابد.

وضعيت قرار گرفتن

“صحيح قرار گرفتن” اصل اساسي تن آرامي است. سر در امتداد تنه باشد و ستون فقرات صاف قرار گيرد. اين وضعيت براي سر و ستون مهره ها بسيار مهم است. ريلكس را در دو وضعيت مي توانيد انجام دهيد:

۱. نشسته

۲. خوابيده

در وضعيت نشسته حتي الامكان روي يك صندلي بنشينيد، دستها را روي رانهاي خود قرار دهيد يا آويزان كنيد. به پشتي صندلي يا ديوار تكيه دهيد. پاها را كمي از هم باز كنيد و در يك وضعيت ساده روي صندلي بنشينيد و تمرين را شروع كنيد.

در وضعيت خوابيده به صورت طاقباز و به پشت بخوابيد. كف دست به سمت بالا باشد و پشت دست به روي زمين قرار بگيرد. پاها را كمي از هم باز كنيد. دستها با پاها در تماس نباشند. براي آن كه سرتان خيلي به عقب خم نشود و در امتداد تنه باقي بماند، مي توانيد از يك بالش كوچك استفاده كنيد. دقت كنيد كه بالش شما خيلي بلند نباشد و سر به جلو خم نشود. مي توانيد در هر كدام از اين وضعيتها كه مي خواهيد اعم از نشسته يا خوابيده ريلكس را انجام دهيد. وقتي نمي خواهيد بعد از ريلكس خوابتان ببرد تمرين را نشسته انجام دهيد. مثلاً صبحها بعد از بيدار شدن بهتر است در وضعيت نشسته ريلكس كنيد چون نمي خواهيد خوابتان ببرد و شبها بهتر است در وضعيت خوابيده تمرين كنيد و با ريلكس به خواب رويد.

اشكال ديگر تن آرامي

در روش دوم يعني آرام سازي پس از ايجاد تنش، شما ابتدا هر عضله اي را كه قصد داريد آرام سازيد، سخت منقبض و پر تنش مي كنيد و سپس آرام آرام رهايش مي كنيد به همان شيوه اي كه در صفحات قبل گفتيم. منتها تا حدي، موضوع به خودتان باز مي گردد مثلاً شانه ها را به طرف بالا بكشيد و منقبض كنيد و رها سازيد. يا دست خود را مشت كنيد، جلوي پيشاني خود قرار دهيد. پيشاني را به دست مشت كرده خود بچسبانيد. به طرف جلو فشار دهيد و سپس آن را رها كنيد. تأثيرات اين نوع تن آرامي هم بسيار خوب است با اين حال امروزه كمتر استفاده مي شود.

در شكل سوم يعني ريلكس پيشرونده يا تجسمي، شما به هيچ عنوان فرمان “شل شدن” نمي دهيد و تلاشي هم براي شل شدن نمي كنيد بلكه فقط آرام آرام بدنتان را از پايين به بالا احساس مي كنيد، انگشتان پاي راست، روي پا، پاشنه و قوزك، ساق پا، زانو و . . . همين طور به طرف بالا مي آييد. دوباره تأكيد مي كنيم كه مطلقاً تلاشي براي شل شدن نمي كنيد. فقط عضله را مجسم و احساس مي كنيد و پيش مي رويد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

استفاده از دستها براي بيان مفهوم پيام تاثير بالايي بر افزايش درك مخاطب از مفهوم مورد نظر دارد

شايد به نظر واقعي نيايد اما برخي از افراد در صورتي كه دستهاي آنها از پشت بسته باشد قادر به صحبت كردن نيستند. صحبت كردن با كمك اشاره و حركات دست و صورت نوعي زبان بين المللي به شمار مي رود كه افراد طي آن بيشتر با دستهاي خود صحبت مي كنند تا صدا  و كلماتشان.

بر اساس مطالعات جديد محققان دانشگاه كلگيت دريافته اند اشاره ها و كلمات بيان شده به صورت متقابل به يكديگر وابسته اند به گونه اي كه كلمات و اشاره ها بخش و دسته بندي مهمي از يك زبان بوده و در كنار يكديگر زباني واحد را به وجود مي آورند.

اين تحقيقات همچنين نشان داده است در صورتي كه يكي از اشاره ها با كلمه اي كه در همان زمان بيان مي شود همخواني داشته باشد، مثل حركت دادن دست مشابه زمان خرد كردن چيزي در هنگامي كه درباره خرد كردن صحبت مي شود، پيام نسبت به زماني كه اشاره ها با كلمات همخواني ندارند بسيار سريعتر و دقيقتر درك مي شوند.

به بياني ديگر آنچه با دست بيان مي شود بسيار مهمتر از آن چيزي است كه با كلمات و دهان فرد بيان مي شوند. با اين حال هميشه اشارات افراد با كلمات آنها همخواني ندارند.

براي مثال محققان فيلم ۱۰ لحظه برتر جورج بوش را در مصاحبه با ديويد لترمن مشاهده كردند كه طي يكي از آنها بوش در حال گفتن اين جمله است: “دست چپ اكنون آنچه دست راست انجام مي دهد را مي داند” اما بوش در هنگام گفتن “دست چپ” دست راست خود را بلند كرده و در هنگام گفتن “دست راست” دست چپ خود را بلند مي كند. به گفته محققان چنين ناهماهنگي مي تواند درك آنچه بيان شده است را براي بينندگان پيچيده تر سازد.

آزمايشهاي ديگر مشابه آنچه بوش در مصاحبه خود انجام داده بود بر روي گروهي از دانشجويان نشان داد كه داوطلبان زماني كه اشاره ها با كلمات همخواني پيدا مي كنند با سرعتي بالاتر قادر به درك پيام هستند و در صورتي كه اشاره كاملا با كلمات همخواني نداشته باشد ميزان خطاي مخاطبان در درك مفهوم پيام بيشتر مي شود.

محققان با توجه به اين نتايج اعلام كردند در صورتي كه مي خواهيد نكته اي را به صورت كامل و واضح بيان كنيد به دستها و كلماتتان اجازه دهيد در كنار يكديگر آن مطلب را بيان كنند زيرا دستها بسيار بلندتر از كلمات صحبت مي كنند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چگونه در هنگام مطالعه با حواس پرتي مقابله كنيم

حواس پرتي چيست؟

ما مي خواستيم روش صحيح مطالعه متمركز را براي شما توضيح دهيم، ديديم كه بايد ابتدا حواس پرتي را تعريف كنيم. شايد شما تا به حال خيلي به “حواس پرتي” فكر كرده باشيد و بارها از خود پرسيده باشيد كه چرا گاهي به هنگام مطالعه حواس آدم پرت مي شود؟ ما نمي دانيم كه شما براي اين سؤال خود چه جوابي پيدا كرده ايد اما پاسخ صحيح اين پرسش را به شما مي كوييم: “حواس پرتي چيزي نيست جز تمايل ذاتي ذهن به درگيري و فعاليت.”

ذهن شما همواره مي خواهد درگير و مشغول باشد. بنابراين اگر آنچه كه اكنون انجام مي-دهيد در شما درگيري و مشغوليت ذهني ايجاد كند، فكر شما ديگر لزومي احساس نمي كند كه به جاي ديگر برود و در آنجا درگير شود. اما اگر در انجام اين كار، درگيري ذهني ايجاد نشود، ذهن شما شتابان به جايي مي رود كه خود را در آنجا مشغول كند. و اين همان حواس پرتي است. براي روشنتر شدن موضوع، مثالي بزنيم: وقتي دوستتان با شما صحبت مي كند، اگر بتواند با بيان خود در شما مشغوليت ذهني و توجه و علاقمندي ايجاد كند، شما با تمركز فراوان به تمام حرفهايش گوش مي دهيد. اما اگر او نتواند چنين تأثيري در شما بگذارد چون ذهن شما درگير نمي شود به سرعت فكر ديگري به ذهنتان راه مي يابد و شما در حالي كه به مخاطب خود خيره شده ايد، داريد به چيز ديگري فكر مي كنيد. چيزي كه در شما درگيري ذهني ايجاد مي كند.

ذهن شما مدام به فعاليت نيازمند است و اين نيازمندي را هنگامي كه شما مشغول مطالعه كردن هستيد، هم دارد. بنابراين اگر آنچه كه مي خوانيد، در شما درگيري ذهني ايجاد كند، شما مشتاق و متمركز پيش مي رويد. در غير اين صورت چشمتان خطوط را دنبال مي كند و ذهنتان در جايي ديگر مشغول مي شود. به عبارت ديگر، حواستان پرت مي شود.

راه چاره

پيش از هر چيز، بايد به خاطر داشته باشيد كه اين شما هستيد كه بايد ذهن خود را با موضوع مطالعه درگير كنيد. معمولاً سبك نوشتاري كتاب تلاش مي كند كه در شما درگيري ذهني ايجاد كند اما عمده كار با خود شماست. ما اكنون مي خواهيم روش مطالعه متمركز را به شما آموزش دهيم، براي آن كه درگيري ذهني شما پايدار بماند. مي خواهيم ذهن شما با جمله جمله كتاب درگير شود. مي خواهيم كه شما يك مطالعه كننده فعال باشيد. روشهاي سنتي مطالعه كه شما پيش از اين داشته ايد، شما را از يك مطالعه متمركز باز مي دارد و باعث مي شود كه حواس شما مدام پرت شود.

روشهاي مطالعه متمركز

“تند خواندن”

راننده اي را در نظر بگيريد كه با سرعت بسيار كمي مثلاً ۲۰ كيلومتر در ساعت در حركت است. وقتي سرعت اين راننده تا اين حد كم است، ديگر به توجه و تمركز فوق العاده اي نياز ندارد و چون ذهن درگير نمي شود، مدام در جايي ديگر مشغول مي شود. راننده مي تواند از داشبورد چيزي بردارد، شيشه را پاك كند، به مناظر بيرون نگاه كند و حتي غرق در تخيل شود. اما وقتي سرعت زياد شد، خود به خود درگيري ذهني بيشترمي شود و ذهن بيشتر به رانندگي متمركزمي شود و راننده ديگر فرصت ندارد به چپ و راست نگاه كند و يا مشغوليتهاي ذهني ديگري داشته باشد. اساساً ذهن چنان درگير است كه تمايلي براي درگير شدن در جاي ديگر ندارد. در مطالعه هم دقيقاً همين حالت وجود دارد. وقتي شما به بهانه بهتر فهميدن بسيار كند پيش مي رويد و كلمه به كلمه مي خوانيد، درگيري ذهني مطلوبي را ايجاد نمي كنيد و ذهن شما كه از اين ساكن بودن كلافه مي شود، خود را در جايي ديگر مشغول مي كند و حواستان پرت مي شود.

ما نمي گوييم آن قدر تند بخوانيد كه هيچ چيز نفهميد، بلكه مي گوييم سرعت مطالعه خود را تا آنجا افزايش دهيد كه يك درگيري ذهني مطلوب ايجاد شود. در اين سرعت، ذهن متمركز است. مي بينيد كه اگر كمي غفلت كنيد، سانحه اي رخ مي دهد. حتي اگر بتوانيد سرعت مطالعه خود را به دو برابر افزايش دهيد بسيار عالي است چرا كه هم در وقت خود صرفه جويي نموده ايد و هم با درگيري ذهني و تمركز بيشتري خوانده ايد. تا مي توانيد سرعت مطالعه خود را افزايش دهيد و سريعتر از آنچه كه قبلاً مي خوانده ايد بخوانيد. البته خوب مي دانيد كه اين سرعت، نسبي است و در متون مختلف مانند رمان، ادبيات، شيمي، فيزيك و . . . متفاوت است. مسلماً شما متون ساده تر را با سرعت بيشتر مي خوانيد. ما مي گوييم سرعت خود را با توجه به سرعت قبلي خود بيشتر كنيد. يكي ديگر از معايب كند خواندن اين است كه شما وقتي آرام و لغت به لغت مي خوانيد، درك ذهني كمتري داريد چرا كه ذهن با مفاهيم سر و كار دارد نه با كلمات. يادتان باشد مفهوم، هميشه در يك عبارت است نه يك واژه. وقتي شما كلمه شير را مي خوانيد، ذهن نمي داند منظور شير گاو است يا شير جنگل يا شير آب. اما وقتي جمله “شير آب را بستم.” سريعاً خوانده مي شود، درك بهتر و سريعتري حاصل مي شود.

مطالعه اوليه

مطالعه اوليه همان گرفتن اطلاعات ابتدايي است. در مطالعه اوليه، قصد شما كنجكاو كردن ذهن با گرفتن اطلاعات ساده و كم حجم و مقدماتي است. در مطالعه اوليه شما متن را خط به خط نمي خوانيد بلكه نگاهي گذرا به متن مي انداريد و يك سري مفاهيم اوليه را از متن مي گيريد كه مثلاً متن حول و حوش چه موضوعي است. پس از آن بايد به خود رجوع كنيد و ببينيد كه خودتان از پيش چه اطلاعاتي درباره موضوع داريد و يا اين كه از قبل، از كسي چيزي شنيده ايد يا مطالعه كرده ايد. اطلاعات اوليه خودتان را به اطلاعات اوليه كتاب، در اين بررسي اجمالي بيافزاييد.

سؤال كردن

يادتان باشد كه پيش از مطالعه، با يكي دو سؤال، ذهن خود را هدفدار كنيد. وقتي مي گوييم هنگام مطالعه مدام از خودتان سؤال كنيد، منظورمان اين است كه پيش از مطالعه، در حين مطالعه و پس از آن، مي توانيد از خود بپرسيد. شما معمولاً براي طرح سؤالات از خود يك سري سؤالات حافظه اي كم ارزش مي پرسيد. مثلاً “بوعلي سينا كي متولد شد؟”، “جنگ جهاني دوم در چه تاريخي شروع شد؟”، “هيماليا كجاست؟” و . . . اين سؤالات معمول، كم ارزش ترين سؤالاتي است كه شما مي توانيد از خود بپرسيد.

در كتاب “روشهاي مطالعه” نوشته “كي پي بالدريج” و ترجمه دكتر علي اكبر سيف، به طرح سؤالات هفت گانه “گانيه” اشاره شده است. اين سؤالات هفت نوع مي باشد.

طرح اين سؤالات بسيار ارزشمند و مفيد است و فوق العاده در ايجاد تمركز حواس مؤثر است. ما در زير به اختصار، اين سؤالات هفت گانه را توضيح مي دهيم.

سؤالات هفت گانه گانيه

۱. سؤالات حافظه اي:

اين سؤالات كم اثرترين و كم اهميت ترين سؤالات هستند. اين نوع سؤالات صرفاً با يادآوري اطلاعات سر وكار دارد. مانند: كشورهاي همسايه ايران كدامند؟ بوعلي سينا در چه تاريخي متولد شده است؟ جنگ جهاني اول در چه تاريخي رخ داد؟

۲. سؤالات ترجمه اي:

اين نوع سؤالات، قوي تر و بهتر از سؤالات حافظه اي هستند. اين سؤالات تا حدي شبيه به “زبان گرداني” هستند كه قبلاً درباره آنها صحبت كرديم. سؤالات ترجمه اي يعني بيان يك مفهوم پيچيده يا يك مطلب دشوار به زبان ساده تر، مانند اين كه: گشتاور به زبان ساده يعني چه؟، فرمول انيشتين به زبان من چه مي شود؟، افزايش شعاع مولكولي را نسبت به افزايش عدد اتمي روي نمودار چگونه مي توان نشان داد؟

۳. سؤالات تفسيري:

اين سؤالات را سؤالات رابطه اي هم مي گويند، كه به كشف و درك روابط ميان دو مفهوم مي پردازد. اين رابطه مي تواند تشابه يا تفاوت باشد. اين سؤالات از سؤالات ترجمه اي كمي بهترند: سؤالاتي مانند: “تفاوت دندانهاي گوشتخواران با گياهخواران چيست؟”، “حافظه از نظر ساختار و عملكرد، چه وجه تشابهي با كامپيوتر دارد؟ “و . . . از نوع سؤالات تفسيري هستند.

۴. سؤالات كاربردي:

جالب ترين نوع سؤالات هستند. اين سؤالات همان طور كه از نامشان بر مي آيد مي خواهند مطالب علمي را به مسائل روزمره ربط دهند و آنها را در عمل بسنجند. مثلاً “چگونه مي توان از اصطكاك ناشي از كشش اجسام روي زمين كاست؟ “، “تشويق، بلافاصله پس از يك عمل خوب چه نقشي در شكل گيري شخصيت كودك دارد؟” و . . .

۵. سؤالات تحليلي:

اين سؤالات از چهار نوع بالا بهترند و سؤالات منطقي و استدلالي نيز خوانده مي شوند. در اين نوع از سؤالات ما قدمهاي منطقي يك شخص يا تغيير و تحول يك شيء يا وضعيت را از نقطه شروع تا پايان بررسي مي كنيم. مثلاً “آنتوني رابينز روان شناس به نام امروز، چگونه با ناكاميها، زندگي خود را دگرگون كرد؟” يا “هواپيما چگونه به وجود آمد؟” و . . .

۶. سؤالات تركيبي:

اين سؤالات كه از سؤالات تحليلي قوي ترند، به سؤالات خلاق معروفند. در اين سؤالات، شما با پهلوي هم قرار دادن اطلاعات و ايده ها و انديشه هاي قبلي به طرح انديشه هاي نو دست مي زنيد و آن را به سؤال مي گذاريد. مثلاً “تناسب جمعيت و مسكن را در۲۰ سال آينده ايران چگونه پيش بيني مي كنيد؟” يا “چه ماده اي مي توان به چاي افزود تا نوشيدني خوش طعم تري شود؟” و . . .

۷. سؤالات ارزش نگاري:

اين سؤالات قوي ترين سؤالات است. در اين سؤالات، ما درباره مؤلف، نويسنده، مترجم، و متن كتاب داوري مي كنيم و نظر خودمان و روش خودمان را با نظر و روش آنها مقايسه مي كنيم. مثلاً از خود مي پرسيم از بين رمانهاي رومن رولان، نويسنده فرانسوي (جان شيفته، ژان كريستف، زندگي تولستوي، زندگي بتهوون و . . .) كدام اثر، شخصيت خود رومن رولان را نشان مي دهد؟

بايد توجه داشته باشيد كه اين سؤالات را خواننده طرح مي كند و از خود سؤال مي كند و به آنها پاسخ مي دهد و هرچه سؤال قويتر مطرح مي شود، تمركز و علاقه بيشتري هم ايجاد مي شود. براين نكته تأكيد مي كنيم كه خودتان بايد سؤال طرح كنيد نه اين كه به چند سؤال مطرح شده در كتاب پاسخ دهيد. وقتي كه خود شما سؤال طرح مي كنيد، بيشتر به پاسخگويي علاقمند مي شويد. البته به سؤالات كتاب هم فكر كنيد و به دنبال پاسخگويي به آنها هم باشيد اما حتماً با توجه به متن، اطلاعات قبلي و نظر و ايده خود سؤالات ديگري را هم مطرح كنيد.

نوشتن

هنگام مطالعه، هميشه قلم و كاغذي در دست داشته باشيد. چه آنچه كه مي خوانيد رمان باشد چه شعر، چه مطالعه آزاد، چه كتاب درسي، اعم از حفظ كردني يا فهميدني. در يك مطالعه فعال و پويا، كمتر چيزي مي تواند به اندازه قلمي كه در دست داريد، ذهن شما را درگير و متمركز كند.

اين قلم، مهمترين ابزار شماست. با آن، همه چيز را يادداشت مي كنيد. اگر رمان مي خوانيد همين طور كه جلو مي رويد در حاشيه كتاب و يا در كاغذي ديگر با نويسنده درگير شويد. اگر جايي برايتان خيلي جالب بود، در حاشيه بنويسيد: “چه جالب! ” اگر برايتان تعجب آور بود علامت تعجب بگذاريد. اگر برايتان سؤال برانگيز بود حتي مي توانيد در حاشيه، سؤال خود را مطرح كنيد و حتي در جايي نظرتان را اعلام كنيد. نظرتان را با نظر نويسنده مقايسه كنيد. يك مطالعه كننده فعال با قلم خود مدام با نويسنده درگير مي شود و عقايد و عواطف خود را خواه موافق خواه مخالف، به شكلي با نوشتن اعلام مي كند. خودتان را ملزم كنيد كه با نوشتن، نظر خود را بگوييد.

اين گونه ذهن شما همواره متمركز مي ماند چون ملزم است در هر لحظه عاطفه و انديشه خود را بيان كند. اگر كتاب، كتاب درسي شماست، از نكات مهم كتاب يادداشت برمي داريد كه اين يادداشتها بهتر است در برگه اي جدا نوشته شود. براي آن كه به اهميت يادداشت برداري پي ببريد، اينك فوايد آن را براي شما توضيح مي دهيم.

فوايد يادداشت برداري

الف– ايجاد خلأ ذهني

تا خلأ نباشد، جذب، صورت نمي گيرد و هر خلأ، هميشه جذبي نيز به دنبال دارد. تا خالي نشويد نمي توانيد به درون بكشيد. اولين و مهمترين فايده يادداشت برداري، ايجاد خلأ ذهني است. آنچه را كه از كتاب و نويسنده فرا مي گيريد، با نوشتن، بيرون بريزيد تا براي جذب مطالب بعدي آماده شويد. در روان شناسي مطالعه و يادگيري، يكي از موانع يادگيري، “منع قبلي” است. منع قبلي يعني اين كه مطالبي كه شما قبلاً آموخته ايد، از تمركز شما بر مطالب اخير و فراگيري اين مطالب، ممانعت به عمل مي آورند. مثلاً وقتي قرار است كه شما ده نكته را به ترتيب فرا بگيريد، معمولاً نكات اوليه و ابتدايي چنان ذهن شما را به خود مشغول مي كنند كه يادگيري مطالب بعدي و انتهايي دشوارتر مي شود. شما خودتان اين موضوع را تجربه كرده ايد.

شما در دقايق اوليه مطالعه متوجه مي شويد كه به تدريج تمركز حواستان كمتر مي شود و بيشتر دچار حواس پرتي مي شويد. علت آن است كه همان مطلب اوليه مانع تمركز بر مطالب بعدي مي شوند. براي اين كه منع قبلي ايجاد نشود، بهترين و مؤثرترين راه، همين يادداشت برداري است. با يادداشت برداري است كه مطالب قبلي از ذهن شما بر روي كاغذ تخليه مي شوند و اين خلأ ذهني ايجاد شده، فراگيري مطلب بعدي را آسانتر مي كند.

ب– تحريك حافظه حركتي

وقتي كه مي نويسيد، دست و قلم شما حركت مي كند. بنابراين نه تنها حافظه حسي و چشمي شما بلكه حافظه حركتي شما نيز فعال مي شود و مطالب را بهتر به خاطر مي سپاريد. حال آن كه وقتي يادداشت بر نمي داريد و صرفاً مي خوانيد، فقط حافظه حسي شما فعال است كه مسلماً بازدهي شما در اين حالت كمتر است.

پ– از بين رفتن وسواس ذهني

وقتي كه يك سري مطالب را پشت سر هم و دنبال هم مي خوانيد و مجبوريد همه آنها را به خاطر بسپاريد، ذهن شما وسواس پيدا مي كند: “مبادا مطالب قبل را فراموش كنم؟” و در نتيجه به جاي آن كه به نكات جديد و تازه اي كه مي خوانيد، توجه داشته باشد، به مرور دانسته هاي قبلي مشغول مي شود تا خيالش راحت شود كه آن نكات فراموش نشده اند.

نوشتن هر مطلب پس از فراگيري، ذهن شما را آسوده مي كند. خيال شما راحت است كه اين مطلب، جايي نوشته شده و فراموش نمي گردد و اين گونه شما با همان تمركز اولين لحظات، به مطالعه خود ادامه مي دهيد.

ت– تأكيد بر درك و فهم مطلب

توجه داشته باشيد كه منظور ما از نوشتن اين نيست كه به كتاب نگاه كنيد و رونويسي كنيد بلكه مي گوييم هرچه را كه فرا گرفتيد و فهميديد، به زبان خودتان روي كاغذ بياوريد. حتماً بعد از آن كه جمله اي را فهميديد بنويسيد آن هم نه به صورت جملات طولاني و متني كلي بلكه به صورت اشاره اي و كوتاه و مختصر. مثلاً شما مي خوانيد: “براي آن كه يك دستگاه و يا جسمي به جرم m در حال تعادل قرار گيرد بايد دو شرط برقرار باشد. اول آن كه برآيند نيروهاي وارد بر آن دستگاه يا جسم صفر باشد. دوم آن كه گشتاور نيروهاي وارد بر جسم يا دستگاه هم صفر باشد.”

اگر شما همين طور در ضمن خواندن، جمله ها را بر روي كاغذ بياوريد، كار مفيدي انجام نداده ايد. يعني عمل نوشتن شما كمكي به آموختن مطلب نمي كند. اما وقتي كه مطلب را فرا گرفته باشيد و آن را به طور خلاصه و موجز روي كاغذ بياوريد، به روش صحيح يادداشت برداري كرده ايد. مثلاً وقتي كه مطلب فوق را خوب فهميده باشيد، يادداشت مختصري مانند اين، از آن بر مي داريد: شرط تعادل اين است كه مجموع نيروها و مجموع گشتاورها صفر. و يا به زبان گوياي خودتان. خودتان را ملزم كنيد كه پس از درك هر مطلب، چيزي بنويسيد. آن وقت نوشته شما تأكيدي است براي آن كه آن مطلب كاملاً فهميده و درك شده است. براي آن كه بر مختصر نويسي تأكيد بيشتري كرده باشيم، چند مثال ديگر مي زنيم. ابتدا شما جمله اي را از كتاب مي خوانيد و بعد نوشته اي را كه يكي از دوستان شما پس از درك آن مطلب، يادداشت كرده است. بسيار عالي است كه شما هم براي تمرين، اين جملات را به زبان خود و به مختصرترين شكل ممكن يادداشت كنيد. “دوران ۲۰ ساله امامت امام رضا (ع) از سال ۱۸۳ هجري آغاز شد و تا سال ۲۰۳ ادامه داشت. “امامت امام رضا (ع): مدت ۲۰ سال، شروع ۱۸۳ پايان ۲۰۳″. در مورد تركيبهاي يوني كه فرمول مشابه دارند. يعني استوكيومتري يا نسبت تعداد يونهاي آنها يكسان است، هرچه حاصل ضرب حلاليت، عدد بزرگتري باشد، ميزان حلاليت بيشتر است.”

……………
……………
……………

“در صورت تحريك تار عصبي غشا در محل تحريك نسبت به يونهاي سديم، غشا نفوذ پذير مي شود كه اين باعث دپلاريزه شدن غشا در محل تحريك و ايجاد جريان عصبي مي گردد.”

……………
……………
……………

“هرگاه نقاط وسط اضلاع يك مثلث را به هم وصل كنيم، مثلثي حاصل خواهد شد كه با مثلث اول متشابه است و مشخصات آن را دارا مي باشد.”

……………
……………
……………

و . . .

ث– تداعي نوشته ها

در آخرين مرحله، به نوشته خود نگاه مي كنيد و همه چيز را به خاطر مي آوريد. يادمان هست كه اين نوشته ها اشاره وار و مختصر بود. قصد شما اين است كه با بياني اجمالي تر و ساده تر بين نوشته ها و مطالب كتاب ارتباط برقرار كنيد. تلاش شما براي برقرار سازي ارتباط ميان نوشته هاي مختصر و مفاهيم كتاب همان درگيري ذهني است. همان درگيري ذهني كه براي تمركز حواس به آن نياز مبرم داريم. پس حالا با هم يك بار روش مطالعه متمركز يا به عبارت بهتر مراحل روش مطالعه متمركز را مرور مي كنيم:

- تند خواندن مطالعه اوليه

- سؤال كردن

- نوشتن

- تداعي نوشته ها

كه اينها همه به نوعي درگيري ذهني ايجاد مي كنند و ذهن شما را از فكر كردن به موضوعي ديگر و حواس پرتي باز مي دارند. شايد اكنون تصور كنيد كه مطالعه به اين شكل خيلي وقت مي برد و از روش مطالعه سنتي شما طولاني تر است. اما توجه كنيد كه شما در اين محاسبه، زمان هدر رفته و مطالعه غير مفيد و غير متمركز خود را به حساب نياورده ايد. شما در روش سنتي مطالعه، وقت فراواني را با حواس پرتيهاي متنوع و متعدد از دست مي دهيد. اما در روش جديد مطالعه، هم از تلف شدن “وقت” جلوگيري مي كنيد و هم لحظه به لحظه با علاقه و تمركز حواس بيشتري مطالعه مي كنيد و در نتيجه بهتر ياد مي گيريد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چگونه و كجا مطالعه كنيم

مكان و شرايط مطالعه
مكان و شرايط ذهني از نكات مهم يك مطالعه مفيد و خوب است و در ميزان يادگيري، كارآمدي، مدت و طولاني شدن مطالعه تاثير بسزايي دارد. كارشناسان و روان شناسان معتقدند كه يكي از مشكلات جوانان براي مطالعه بي‌توجهي به شرايط و فضاي مطالعه است كه اغلب موجب خستگي و كاهش انگيزه مي‌شود.

بهترين زمان مطالعه براي انسان، هنگام آرامش و داشتن رضايت است، زيرا داشتن دغدغه و نگراني در هنگام مطالعه، نتايج مطلوبي براي انسان به همراه نخواهد داشت. مشغول بودن فكر و ذهن و خستگي روح و جسم، توان فرد را كاهش مي‌دهد و در اين حالت، مطالعه كتاب، جز اتلاف وقت و بي‌حاصلي سودي ندارد.

منفعت مطالعه كتاب‌ها هنگامي حاصل مي‌شود كه انسان بدون خستگي و دغدغه و در فضايي مملو از آرامش، صميمت و رضايت، به مطالعه بپردازد. اتاق مطالعه را از نقاط آرام منزل و اداره انتخاب كنيد به‌طوري‌كه از نور طبيعي كافي برخوردار باشد.

اتاق مطالعه بايد از صداهاي مزاحم بيرون دور باشد تا حواس خواننده به بيرون هدايت نشود. انتخاب اتاق مطالعه بايد به‌گونه‌اي باشد كه درحد امكان هنگام روز احتياج به روشنايي غيرطبيعي نداشته باشد.

سعي كنيد هنگام شب از چراغ مطالعه استفاده نكنيد زيرا چراغ مطالعه علاوه بر اين كه مي‌تواند به چشم صدمه برساند، در خستگي زود هنگام چشم نيز تاثير دارد. دماي اتاق مطالعه خود را همواره معتدل نگهداريد تا هرگز درهنگام مطالعه در اتاق احساس گرما و سرما نكنيد.

زمان مطالعه
زمان مطالعه براي افراد تفاوت مي‌كند، برخي در سكوت شب و برخي نيز هنگام صبح را به عنوان زمان مطالعه انتخاب مي‌كنند اما مطالعه هنگام صبح از هر زمان ديگر بهتر است. مطالعه كتاب را صبح زود شروع كنيد زيرا ذهن انسان پس ازچندساعت استراحت و آرامش، بيش از هر زمان ديگر آماده يادگيري است.

وقتي كه صبح زود را براي مطالعه انتخاب مي‌كنيد حتما قبل از آن صبحانه صرف كنيد زيرا گرسنگي در كاهش ميزان يادگيري و فراگيري تاثير زيادي دارد. پس از صرف غذا نيز بلافاصله شروع به مطالعه كتاب نكنيد و چند قيقه بعد از غذا مطالعه را آغاز كنيد.

ورزش و نرمش و حتي حمام گرفتن نيز پيش از مطالعه در ميزان يادگيري موثر است. مطالعه صبحگاهان‌هنگامي مفيد واقع مي‌شود كه‌فرد شب قبل را به‌خوبي استراحت كرده باشد و خسته و خواب آلود نباشد.

براي مطالعه هرچه بهتر در هنگام صبح، سعي كنيد شب را زودتر بخوابيد تا بتوانيد مطالعه مفيدي داشته باشيد. خستگي، دستكم ‪ ۵۰‬درصد از توانايي ذهني و مغزي انسان را كاهش مي‌دهد و مطالعه در چنين وضعيتي، يادآوري مطالب فرا گرفته پيشين را نيز با اختلال روبه‌رو مي‌كند.

ميز و صندلي مناسب
ميز و صندلي مناسب و درست نشستن يكي از مهم‌ترين شرايط مطالعه است كه رعايت نكردن آن علاوه برتاثير نامطلوب در مطالعه مشكلات جسماني را نير درپي خواهد داشت. نداشتن ميز و صندلي مناسب در هنگام مطالعه طولاني عوارض جسماني متعددي دارد كه به گفته پزشكان، دردهاي مفاصل، كمر و گردن از جمله‌ي آن است.

هنگام خريد ميز و صندلي دقت كنيد، صندلي بايد به گونه‌اي باشد كه زمان مطالعه پشت انسان كاملا به صندلي چسبيده باشد. ميز مطالعه نيز بايد طوري انتخاب شود كه خواننده هنگامي كه دو دست خود را روي ميز قرار مي‌دهد، حداقل فاصله كتاب و چشمان او كمتر از ‪ ۴۰‬سانتي‌متر نباشد.

فاصله صندلي خود را با ميز مطالعه طوري تنظيم كنيد كه كمر و گردن شما خم نشود، هنگام مطالعه بايد براساس شرايط فيزيكي متعادل نشست، به گونه‌اي كه هيچ عضوي از بدن شما احساس ناراحتي نكند و اعضاي بدن‌تان نسبت به ميز و صندلي راست و مستقيم باشد. سعي كنيد صندلي‌هاي دسته‌دار را براي مطالعه انتخاب كنيد تا هنگام مطالعه بتوانيد دست‌هايتان را روي آن قرار دهيد و خستگي دست‌هايتان رفع شود.

ميز و صندلي كودكان و بزرگسالان باهم تفاوت دارد، براي مطالعه مفيد بايد از ميز و صندلي‌هاي مناسب اين گروه‌ها استفاده كرد. ميز و صندلي كودكان بايد به تناسب قد آن‌ها انتخاب شود بگونه‌اي كه پاهاي كودك هنگام تماس با زمين، زوايه ‪ ۹۰‬درجه تشكيل دهد.

صندلي‌هايي براي مطالعه انتخاب كنيد كه از هر لحاظ كاملا راحت باشد، درحد امكان از استفاده از صندلي‌هاي بدون پوشش ابر خودداري كنيد تا در هنگام مطالعه هيچ يك از اعضاي بدن شما احساس ناراحتي نكند. از خواندن كتاب بصورت خوابيده و درازكش خودداري كنيد.

مطالعه فردي
براي اين كه حواس فرد در هنگام مطالعه كاملا روي مطالب كتاب متمركز شود افراد بايد كتاب را به تنهايي و به صورت فردي مطالعه كنند. مطالعه فردي در واقع دوري از صداهاي مزاحم و گفت و گو است و در واقع موجب افزايش تمركز مي‌شود.

هر چه در محيط مطالعه افراد كمتري رفت و آمد كنند، پيشرفت و تمركز فرد در فراگيري مطالب افزايش مي‌يابد. مطالعه جمعي باعث مي‌شود كه هرلحظه امكان گفت‌وگو بين دو طرف در موضوع‌هاي مختلف بوجود آيد كه اين تعامل سبب عدم تمركز در مطالعه و كاهش در پيشرفت مطالعه مي‌شود.

مطالعه جمعي براي كتاب‌هاي درسي مانند رياضي مناسب است و مي‌تواند در فراگيري تاثير مثبت داشته باشد. البته در اين مورد نيز اگر دانش‌آموز آن بخشي از درس را تاحدودي مي‌داند خود مطالعه كند و بخشي‌را كه مشكل دارد باديگران حل و فصل كند، بر يادگيري تاثير بيشتري دارد.

مي‌توانيد بعد از مطالعه، با دوستان خود درباره مطالب مطالعه شده بحث كنيد كه اين امر باعث مي‌شود كه مطالب بهتر در ذهن شما باقي بماند. گفت‌وگو با دوستان درباره مطالب خوانده شده نوعي مرور مطالب محسوب مي‌شود و مطالب در ذهن باقي خواهد ماند.

هنگام مطالعه از گوش كردن موسيقي خودداري كنيد زيرا هرگونه آلودگي صوتي و سر و صدا تمركز فرد را بهم مي‌زند. راديو و تلويزيون دراتاق مطالعه نبايد روشن باشد زيرا دراين صورت اگرچه فرد مطالب را مي‌خواند و صفحات را ورق مي‌زند اما هيچ گونه يادگيري صورت نمي‌گيرد و مطالب پس از مطالعه در ذهن خواننده باقي نمي‌ماند.

خواندن اطلاعات مندرج در صفحه‌ي اول
قبل از شروع مطالعه فصل‌هاي اصلي كتاب، ابتدا به‌دقت عنوان كتاب، نويسنده كتاب، موضوع مطالب، ناشر كتاب و سال انتشار را بخوانيد.

در مرحله‌ي بعد حتما فهرست مطالب كتاب را بخوانيد زيرا اين كار ضمن اينكه انسان را با موضوع مطالب كتاب آشنا مي‌كند، مي‌تواند تصوير كاملي از محتواي كتاب به دست دهد. خواندن مقدمه كتاب كه مي‌توان آن را حاوي خلاصه كتاب تلقي كرد هرگز از دست ندهيد زيرا نويسنده در آن خلاصه موضوع مطالب را به منظور آشنايي هرچه بيشتر خواننده به نگارش در آورده كه مطالعه آن ضروري است.

وسعت ديد
يكي از عوامل كندخواني، تلفظ كلمات و خواندن تك تك آن‌ها حتي بصورت بي صدا است كه بايد از آن پرهيز شود.

هنگام خواندن وسعت ديد را مي‌توان تا حد ديدن بيش‌از پنج كلمه در هر توقف گسترش داد. براي ديدن بيش از يك كلمه در هر بار بايد از حركت سر جلوگيري شود، بدين ترتيب تعداد توقف‌هاي يك خواننده در پاراگراف دو خط و نيمي به حدود پنج تا شش توقف كاهش مي‌يابد.

دقت به موضوع اصلي
موقع خواندن مطالب تازه بايد به‌موضوع اصلي و محوري كتاب توجه داشت يعني جملات گويا و كلمات اصلي را تشخيص داد.

دقت و درك موضوع اصلي كتاب تمركز خواننده را افزايش داده و از حاشيه پردازي واتلاف وقت جلوگيري مي‌كند، درنتيجه ميزان يادگيري بيشتر مي‌شود. هنگام خواندن مطالب، ذهن را بايد خالي از رويا و فكر كردن به موضوعات جانبي كرد تا مطلب بطور كامل در ذهن بماند.

مطالعه با دقت
كتاب را همواره بدون شتاب و عجله مطالعه كنيد و تازماني كه مطلبي را به درستي فرا نگرفته‌ايد سراغ مطالعه مطلب ديگر نرويد.

مطالب كتاب غير درسي و درسي به هم پيوسته و مرتبط است، زماني‌كه يك مطلب را خوب ياد نگرفته‌ايد، مطالعه‌و يادگيري مطالب ديگر بادشواري صورت مي‌گيرد. مطالعه كتاب‌ها بويژه كتاب‌هاي علمي بايد در كمال دقت و وسواس صورت گيرد.

جهش از مطالعه يك موضوع به موضوعي ديگر، بدون درنظر گرفتن فاصله، سبب مي‌شود كه دو مطلب درهم آميزد و در نتيجه هيچكدام از دو مطلب به درستي در ذهن فرد باقي نماند. براي تغيير موضوع مطالعه همواره سعي كنيد يك وقفه ايجاد كنيد تا مطالب جديد و پيشين در هم آميخته نشود.

يكي از عوامل عمده‌اي كه باعث جلوگيري‌از درك سريع يك متن درهنگام خواندن و مانع حفظ كردن آن مطلب مي‌شود تداخل آموخته‌هاي قبلي و بعدي است، يعني مطالب قبلي آموخته شده با مطالب جديد در هم مي‌آميزد. براي جلوگيري از بروز اين حالت بهترين راه مطالعه تك موضوعي است، يعني در مدتي كه يك مطلب را مي‌خوانيد از خواندن ساير مطالب خودداري كنيد و تنها ذهن خود را روي همان مطلب متمركز كنيد.

پس از استراحتي كوتاه، موضوع مطالب را تغيير دهيد واين كار باعث عدم تداخل دانسته‌ها و آموخته‌هاي جديد مي‌شود. در صورت مشاهده خستگي از يك موضوع يا يك كتاب (درسي و غيردرسي)، كتاب ديگري را (با حفظ فاصله زماني) محور مطالعه خود قرار دهيد.

يادداشت برداري و خلاصه نويسي
يادداشت برداري و خلاصه نويسي از مهم‌ترين شيوه‌هاي درست مطالعه كردن است زيرا اين كار باعث مي‌شود كه مطالب مهم كتاب همواره در دسترس باشد.

خلاصه‌نويسي كمك مي‌كند كه افراد حجم زياد مطالب يك كتاب را يادداشت كنند و با مراجعه به آن در مدت بسيار كوتاهي بخوانند و به خاطر بسپارند. بسياري از مطالب كتاب‌هايي را كه مي‌خوانيم، فرار است و امكان دارد پس از مدتي، از حافظه و ذهن انسان پاك شود.

مطالب را در كاغذهايي كه در اصطلاح به آن فيش مي‌گويند، يادداشت كنيد. يكي از ويژگي‌هاي فيش‌برداري اين است كه مطلب براحتي دردسترس قرار مي‌گيرد و مي‌توان در هر زمان مطالب كتابي را مطالعه كرد.

دفتر و دفترچه براي يادادشت اصلا مناسب نيست زيرا بدليل دسته‌بندي نبودن نوشته‌ها، پيدا كردن مطلب مورد نظر بسيار دشوار است. يادداشت برداري نبايد بيش از اندازه باشد زيرا خواننده آماتور در صورت زياد نوشتن از يادداشت برداري و حتي خواندن كتاب باز مي‌ماند.

براي خط كشيدن زير مطالب مهم كتاب از مداد استفاده كنيد تا امكان پاك كردن آن وجود داشته باشد. پس‌از يك ساعت مطالعه ‪ ۱۵‬دقيقه استراحت كنيد و براي آرامش خود، به بيرون برويد و يا از اتاق مطالعه به فضاي بيرون بنگريد و سعي كنيد به فضاهاي طبيعي و دور دست چشم بدوزيد



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

شيوه صحيح مطالعه

شيوه صحيح مطالعه ،چهار مزيت عمده زير را به دنبال دارد:

۱- زمان مطالعه را كاهش ميدهد.

۲- ميزان يادگيري را افزايش ميدهد .

۳-مدت نگهداري مطالب در حافظه را طولاني تر مي كند.

۴- بخاطر سپاري اطلاعات را آسانتر مي سازد.

براي داشتن مطالعه اي فعال وپويانوشتن نكات مهم درحين خواندن ضروري است تابراي مرورمطالب،دوباره كتاب رانخوانده ودر زماني كوتاه ازروي يادداشتهاي خودمطالب رامرور كرد .

يادداشت برداري ، بخشي مهم و حساس از مطالعه است كه بايد به آن توجهي خاص داشت . چون موفقيت شما را تا حدودي زياد تضمين خواهد كرد و مدت زمان لازم براي يادگيري را كاهش خواهد داد. خواندن بدون يادداشت برداري يك علت مهم فراموشي است.

شش روش مطالعه :

خواندن بدون نوشتن ،خط كشيدن زيرنكات مهم، حاشيه نويسي  وخلاصه نويسي، كليد برداري خلاقيت و طرح شبكه اي مغز

۱-خواندن بدون نوشتن: روش نادرست مطالعه است . مطالعه فرآيندي فعال و پويا است وبراي نيل به اين هدف بايد از تمام حواس خود براي درك صحيح مطالب استفاده كرد. بايد با چشمان خود مطالب را خواند، بايد در زمان مورد نياز مطالب را بلند بلند ادا كرد و نكات مهم را يادداشت كرد تا هم با مطالب مورد مطالعه درگير شده و حضوري فعال و همه جانبه در يادگيري داشت و هم در هنگام مورد نياز ، خصوصا” قبل از امتحان ، بتوان از روي نوشته ها مرور كرد و خيلي سريع مطالب مهم را مجددا” به خاطر سپرد .

۲- خط كشيدن زير نكات مهم :اين روش شايد نسبت به روش قبلي بهتر است ولي روش كاملي براي مطالعه نيست چرا كه در اين روش بعضي از افراد بجاي آنكه تمركز و توجه بروي يادگيري و درك مطالب داشته باشند ذهنشان معطوف به خط كشيدن زير نكات مهم مي گردد .حداقل روش صحيح خط كشيدن زير نكات مهم به اين صورت است كه ابتدا مطالب را بخوانند و مفهوم را كاملا” درك كنند و سپس زير نكات مهم خط بكشند نه آنكه در كتاب بدنبال نكات مهم بگردند تا زير آن را خط بكشند .

۳- حاشيه نويسي :اين روش نسبت بدو روش قبلي بهتر است ولي بازهم روشي كامل براي درك عميق مطالب و خواندن كتب درسي نيست ولي مي تواند براي يادگيري مطالبي كه از اهميتي چندان برخوردار نيستند مورد استفاده قرار گيرد.

۴- خلاصه نويسي : در اين روش شما مطالب را ميخوانيد و آنچه را كه درك كرده ايد بصورت خلاصه بروي دفتري يادداشت مي كنيد كه اين روش براي مطالعه مناسب است و از روشهاي قبلي بهتر مي باشد چرا كه در اين روش ابتدا مطالب را درك كرده سپس آنها را يادداشت مي كنيد اما بازهم بهترين روش براي خواندن نيست .

۵- كليد برداري :كليد برداري روشي بسيار مناسب براي خواندن و نوشتن نكات مهم است . در اين روش شما بعد از درك مطالب ، بصورت كليدي نكات مهم را يادداشت مي كنيد و در واقع كلمه كليدي كوتاهترين، راحتترين ،بهترين وپرمعني ترين كلمه اي است كه با ديدن آن، مفهوم جمله تداعي شده و به خاطر آورده مي شود .

۶- خلاقيت و طرح شبكه اي مغز: اين روش بهترين شيوه براي يادگيري خصوصا” فراگيري مطالب درسي است .در اين روش شما مطالب را ميخوانيد بعد از درك حقيقي آنها نكات مهم را به زبان خودتان و بصورت كليدي يادداشت مي كنيد و سپس كلمات كليدي را بروي طرح شبكه اي مغز مي نويسد ( در واقع نوشته هاي خود را به بهترين شكل ممكن سازماندهي مي كنيد و نكات اصلي و فرعي را مشخص مي كنيد)تا در دفعات بعد به جاي دوباره خواني كتاب ، فقط به طرح شبكه اي مراجعه كرده وبا ديدن كلمات كليدي نوشته شده بروي طرح شبكه اي مغز ، آنها را خيلي سريع مرور كنيد . اين روش درصد موفقيت تحصيلي شما را تا حدود بسيار زيادي افزايش ميدهد و درس خواندن را بسيار آسان مي كند. و بازده مطالعه را افزايش ميدهد.

شرايط مطالعه

((بكارگيري شرايط مطالعه يعني بهره وري بيشتر از مطالعه ))

شرايط مطالعه ، مواردي هستند كه با دانستن ، بكارگيري و يا فراهم نمودن آنها ، مي توان مطالعه اي مفيدتر با بازدهي بالاتر داشت و در واقع اين شرايط به شما مي آموزند كه قبل از شروع مطالعه چه اصولي را به كار گيريد ، در حين مطالعه چه مواردي را فراهم سازيد و چگونه به اهداف مطالعاتي خود برسيد و با دانستن آنها مي توانيد با آگاهي بيشتري درس خواندن را آغاز كنيد و مطالعه اي فعالتر داشته باشيد :

۱- آغاز درست :براي موفقيت در مطالعه ،بايد درست آغازكنيد.

۲- برنامه ريزي : يكي از عوامل اصلي موفقيت ، داشتن برنامه منظم است .

۳- نظم و ترتيب: اساس هر سازماني به نظم آن بستگي دارد .

۴-حفظ آرامش: آرامش ضمير ناخود آگاه را پويا و فعال ميكند.

۵- استفاده صحيح از وقت :بنيامين فرانكلين، ((آيا زندگي را دوست داريد؟ پس وقت را تلف نكنيد زيرا زندگي از وقت تشكيل شده است .))

۶- سلامتي و تندرستي: عقل سالم در بدن سالم است .

۷- تغذيه مناسب: تغذيه صحيح نقش مهمي در سلامتي دارد.

۸- دوري از مشروبات الكلي : مصرف مشروبات الكلي موجب ضعف حافظه مي شود .

۹ – ورزش : ورزش كليد عمر طولاني است .

۱۰-خواب كافي: خواب فراگيري و حافظه را تقويت مي كند.

۱۱ –درك مطلب:آنچه در حافظه بلند مدت باقي مي ماند ، يعني مطالب است .

چند توصيه مهم كه بايدفراگيران علم ازآن مطلع باشند.

۱- حداكثر زماني كه افراد مي توانند فكر خود را بروي موضوعي متمركز كنند بيش از ۳۰ دقيقه نيست ، يعني بايد سعي شود حدود ۳۰ دقيقه بروي يك مطلب تمركز نمود و يا مطالعه داشت و حدود ۱۰ الي ۱۵ دقيقه استراحت نمود سپس مجددا” با همين روال شروع به مطالعه كرد.

۲- پيش از مطالعه از صرف غذاهاي چرب و سنگين خودداري كنيد. و چند ساعت پس از صرف غذا مطالعه نمائيد چون پس از صرف غذاي سنگين بيشتر جريان خون متوجه دستگاه گوارش ميشود تا به هضم و جذب غذا كمك كند و لذا خونرساني به مغز كاهش مي يابد و از قدرت تفكر و تمركز كاسته ميشود . از مصرف الكل و دارو هم خودداري فرمائيد همچنين غذاهاي آردي مثل نان و قندي قدرت ادراك و تمركز را كم مي كند نوشابه هاي گازدارهم همينطور هستند.

۳- ذهن آدمي با هوش است اگر يادداشت برداريد خود را راحت از حفظ و بياد سپاري مطالب مي كند و نيز همزمان نمي توانيد هم مطلبي را بنويسيد و هم گوش دهيد . پس در حين مطالعه لطفا” يادداشت برداري ننمائيد



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تمريناتي جهت تمركز بهتر براي مطالعه

 براي يادگيري تمركز در ابتدا بايد مكان آرامي را بيابيد كه در آن كسي مزاحم شما نشود؛ سپس بر روي زمين و يا يك صندلي راحتي بنشينيد. نفس عميقي بكشيد و بدن خود را به حالت آزاد و رها نگهداريد. سعي كنيد تمام عضلات خود را آزاد و شل كنيد. اكنون مي‌‌توانيد به انجام تمرين‌ها بپردازيد. قبل از انجام تمرينات به نكات زير توجه كنيد:

- با اولين تمرين شروع كنيد و هر روز آن را تكرار كنيد تا اينكه به انجام آن مسلط شويد و قادر باشيد براي مدت ۵ دقيقه به چيز ديگري غير از آن فكر نكنيد.
- با خودتان رو راست باشيد و هنگامي كه مطمئن شديد تمرين اول را با تمركز كامل و به درستي انجام داده ايد، به انجام تمرين بعدي بپردازيد.
- زمانبندي خاصي براي انجام اين تمرين‌ها پيشنهاد نمي شود، چون اگر به شما گفته شود كه بايد در مدت يك هفته تمريني را تكميل كنيد و به آن مسلط شويد و شما از عهده اين كار بر نياييد، ممكن است نااميد شويد و يا گاهي ممكن است براي به پايان رساندن تمرين در زمان تعيين شده، آن را بطور كامل و صحيح انجام ندهيد. بخاطر بسپاريد كه گاه روزها، هفته‌ها و حتي ماهها تمرين مستمر لازم است تا به اين مهارت‌ها مسلط شويد.
- هنگام انجام تمرين‌ها به چيز ديگري فكر نكنيد. دقت كنيد كه به رويا فرو نرويد و خواب آلوده نباشيد و هنگاميكه احساس مي‌‌كنيد فكرتان به مسائل ديگر مشغول شده، تمرين را متوقف كنيد.
- وقتي كه در انجام اين تمرين‌ها مهارت پيدا كرديد، مي‌‌توانيد مدت آن را بيشتر كنيد و يا دو بار در روز به انجام آن بپردازيد، اما در ابتدا سعي نكنيد كه بيش از اندازه تمرين كنيد. ممكن است فكر كنيد كه تمرين‌ها بسيار ساده و آسان هستند و بخواهيد تمام آنها را در يك زمان انجام دهيد. اما توصيه ما به شما اين است كه به تدريج پيش برويد و ذهن خود را خسته نكنيد تا به نتيجه بهتري دست يابيد.
- به خاطر داشته باشيد كه افراد مختلف داراي قدرت تمركز متفاوتي هستند. برخي افراد داراي قدرت تمركز بالاتر و برخي ( داراي قدرت تمركز ) پايين تري مي‌‌باشند. مهم نيست كه شما قدرت تمركز كمي داريد، مهم اين است كه مي‌‌توانيد آن را تقويت كنيد و براي اين كار نياز به استعداد خاصي نداريد. تقويت اين مهارت تنها بستگي به ميزان ممارست شما در انجام اين تمرينات دارد. كافي است روزي ۱۰ دقيقه براي اين كار وقت صرف كنيد. در پايان، بعد از گذشت زماني شما قادر خواهيد بود كه در زمان‌ها و مكان‌ها و شرايط گوناگون بر كارها و مطالعات خود تمركز داشته باشيد. مي‌‌دانيد اين به چه معني است؟

توانايي تمركز كردن، فكر كردن و عمل كردن تحت هر شرايطي با كمال آرامش و خونسردي، واقعا موفقيت بزرگي است.
توصيه آخر اينكه، روي هر تمرين آنقدر كار كنيد تا مطمئن شويد كه آن را به درستي انجام داده ايد و كاملا بر آن مسلط گشته ايد.
اكنون به سراغ تمرين‌ها مي‌‌رويم. ممكن است برخي از آنها آشنا يا ساده به نظر برسد، اما انجام آنها باعث مي‌‌شود كه قدرت تمركز شما بيشتر شود:

تمرين شماره ۱:
كتابي را انتخاب كنيد، يك صفحه از آن را در نظر گرفته و تعداد كلمات موجود در هر پاراگراف را بشماريد. يك بار ديگر اين كار را تكرار كنيد تا مطمئن شويد كه شمارش را درست انجام داده ايد. در ابتداي كار با يك پاراگراف شروع كنيد و هنگاميكه اين تمرين براي شما آسان تر شد، تمام كلمات يك صفحه را بشماريد. شمارش را به طور ذهني و با حركات چشم هايتان انجام دهيد.

تمرين شماره ۲:
در ذهن خود از يك تا صد را بر عكس بشماريد.

تمرين شماره ۳:
در ذهن خود از شماره صد، سه تا سه تا بشمريد و كم كنيد. ( ۱۰۰- ۹۷ – ۹۴ – … )

تمرين شماره ۴:
يك كلمه و يا يك طرح ساده را انتخاب كنيد و آن را به مدت ۵ دقيقه در ذهن خود تكرار كنيد. هنگاميكه توانستيد بهتر و آسان تر تمركز كنيد. سعي كنيد اين كار را براي مدت ۱۰ دقيقه انجام دهيد و بدون آنكه تمركز حواس خود را از دست بدهيد.

تمرين شماره ۵:
يك ميوه مثلا يك سيب را برداريد و از همه طرف به آن نگاه كنيد. تمام حواس خود را بر روي آن متمركز كنيد و به چيز ديگري غير از آن سيب فكر نكنيد. وقتي به سيب نگاه مي‌‌كنيد به چگونگي رشد آن و يا ارزش غذايي آن و يا حتي مغازه اي كه آن را خريده ايد فكر نكنيد، بلكه فقط و فقط به خود سيب فكر كنيد. به آن نگاه كنيد، آن را ببوييد و لمس كنيد.

تمرين شماره ۶:
همانند تمرين قبل عمل كنيد با اين تفاوت كه اين بار چشمانتان بسته باشد. در ابتدا تمرين شماره ۵ را به مدت ۵ دقيقه تكرار كنيد و سپس به انجام اين تمرين بپردازيد. چشمان خود را ببنديد و سعي كنيد طعم، رنگ و بوي ميوه را احساس و تصور كنيد و هر چه مي‌‌توانيد اين تصوير را در ذهن خود شفاف تر كنيد. اگر نتوانستيد اين كار را انجام دهيد، چشمان خود را باز كنيد، ميوه را نگاه كنيد و سپس تمرين را تكرار كنيد.

تمرين شماره ۷:
يك شي ساده ( قاشق، چنگال و يا ليوان ) را برداريد و بر روي آن تمركز كنيد. از همه طرف به آن نگاه كنيد بدون آنكه كلمه اي در ذهن داشته باشيد. سعي كنيد فقط به آن شي نگاه كنيد بدون آنكه بر اسامي و يا كلمات مربوط به آن فكر كنيد.

تمرين شماره ۸:
پس از آنكه در انجام تمرين قبل مهارت پيدا كرديد، مي‌‌توانيد اين تمرين را انجام دهيد. شكل هندسي كوچكي ( مثلث، مربع و يا دايره ) را بر روي كاغذ رسم كنيد و آن را به رنگ دلخواه درآوريد. سپس بر روي آن تمركز كنيد. فقط به آن شكل فكر كنيد و افكار نامربوط ديگر را از خود برانيد.

سعي كنيد در طي تمرين به كلمات فكر نكنيد.

تمرين شماره ۹:
مانند تمرين قبل عمل كنيد با اين تفاوت كه اين بار چشمانتان بسته باشد. اگر نتوانستيد شكل را بطور كامل مجسم كنيد، چشمانتان را باز كرده، چند دقيقه به شكل نگاه كنيد سپس چشمان خود را ببنديد و تمرين را ادامه دهيد.

تمرين شماره ۱۱:
سعي كنيد حداقل براي مدت ۵ دقيقه به هيچ چيز فكر نكنيد. دقت كنيد وقتي كه تمرين هاي قبلي را با موفقيت به پايان رسانديد، آنگاه نوبت به اين تمرين خواهد رسيد. در آن هنگام شما براي انجام اين تمرين آمادگي خواهيد داشت و قادر خواهيد بود براي مدتي معين به هيچ چيز فكر نكنيد. به زودي اين كار براي شما آسان و آسان تر خواهد شد.




برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تاثير رنگها بر رفتار انسانها

تا به حال به اين موضوع فكر كرده‌ايد كه رنگ‌ها مي‌توانند شخصيت شما را تغيير دهند؟
رنگ‌ها نقش بسيار مهمي را در زندگي روزانه ما ايفا مي‌كنند. آنها مي‌توانند بسياري از بيماري‌ها و اختلالات فيزيولوژيكي ما را درمان كنند. همچنين مي‌توانند شخصيت ما را بالا برده يا حتي خوشبختي را براي زندگي ما به ارمغان بياورند. اين موضوع ارتباطي به انواع مختلف طيف‌هاي رنگ ندارد بلكه پديده‌اي را به شما معرفي مي‌كند كه رنگ درماني نام دارد.  

دانشمندان سال‌هاست كه در خصوص تاثيرات رنگ‌ها روي رفتار، سلامت و روش انديشيدن ما تحقيق مي‌كنند. رنگ‌ها نورهايي مرئي از طول موج‌هاي واقعي هستند كه وارد بدن انسان شده و غدد هيپوفيز، صنوبري و تيموس را تحريك كرده و هورمون‌هايي را تحت تاثير قرار مي‌دهند كه در پروسه رواني ما بسيار متفاوت عمل مي‌كنند. اين موضوع نشان مي‌دهد كه رنگ‌ها چطور روي ذهن، افكار و رفتار ما تاثير مستقيمي دارند.

رنگ‌ها مي‌توانند افراد مبتلا به بيمارهاي آسم يا تب زرد را درمان كنند. استفاده از رنگ‌هاي نيلي و نارنجي ملايم مي‌توانند در درمان آلرژي‌ها بسيار موثر باشند. فرد مبتلا به بيماري حصبه مي‌تواند با استفاده از رنگ سبز بيماري خود را بهبود بخشد. آخرين يافته‌ها نشانگر اين موضوع است كه رنگ‌ها مي‌توانند بيماري‌هاي بسيار ديگري را نيز درمان كنند.

تحقيقات نشان مي‌دهند كه كساني كه به رنگ‌هاي ارغواني، قرمز، بنفش و آبي علاقه‌مند هستند و رنگ‌هاي مذكور را در زندگي روزمره خود مورد استفاده قرار مي‌دهند، طبيعتا افرادي دلسوز هستند و تلاش مي‌كنند رابطه موفقيت‌آميزي بعد از ازدواج با همسر خود داشته باشند. اين افراد عاشق همسران خود بوده و تلاش مي‌كنند كه به آنها در زندگي روزانه خود كمك كنند و از لحاظ شخصيتي افراد فداكاري هستند.

افرادي كه علاقه‌مند به رنگ سياه هستند، هميشه احساس تنهايي مي‌كنند حتي زماني‌كه در بين جمع زيادي از دوستان و آشنايان قرار گيرند. آنها داراي افكاري با درونمايه فلسفي بوده و تمايل زيادي به تنها ماندن دارند، اما اگر تنهايي اين افراد ادامه پيدا كند بايد از استفاده از رنگ سياه پرهيز كرده و در عوض به استفاده از رنگ‌هاي روشن روي آورند.

افرادي كه دوستدار رنگ آبي هستند، غالبا افراد مطمئن و رقيق‌القلبي هستند و هميشه منتظر فرصت‌هاي تازه‌اي در زندگي خود هستند تا موثر واقع شوند. رنگ قرمز رنگ بسيار مرتعشي است و كساني كه اين رنگ را به رنگ‌هاي ديگر ترجيح مي‌دهند، از لحاظ شخصيتي افرادي لجباز بوده كه هميشه با شرايط پيش روي خود مي‌جنگند و براي غلبه بر اوضاع دست به هر كاري مي‌زنند. آنها از انتقاد و غيبت بسيار بيزارند.

و اما افرادي كه متمايل به رنگ‌هاي روشن هستند غالبا تغييرات را دوست نداشته و نمي‌پذيرند. اين افراد بسيار پركار بوده و زندگي خود را وقف كار كردن مي‌كنند. آنها بيشتر موفقيت خود را به صورت تصادفي به دست مي‌آورند. استفاده از رنگ‌هاي متنوع براي افرادي كه بيشتر اوقات از رنگ خاصي استفاده مي‌كنند، مي‌تواند بسيار مفيد باشد.

رنگ‌ها اگر به صورت درست و اصولي در زندگي روزمره ما مورد استفاده قرار بگيرند، مي‌توانند خوشبختي را به زندگي ما بياورند. هر كس بايد راه درست تاثيرگذاري رنگ‌ها را در ابعاد مختلف زندگي روزانه خود بياموزد و از آنها براي درمان بيماري‌هاي جسمي و آشفتگي‌هاي رواني خود بهره گيرد.

اثرات فيزيكي رنگ

براي شروع مي‌خواهيم ببينيم كه رنگ‌ها چطور مي‌توانند روي بخش فيزيكي ما تاثير بگذارند. هر رنگ داراي ويژگي‌هاي خاص خودش است. بنابر اين رنگ‌هاي متفاوت مي‌توانند اثرات مختلفي در بخش معيني از بدن بگذارند، همان‌طور كه رنگ مشخصي مي‌تواند اثرات گوناگوني روي بخش‌هاي مختلف بدن بگذارد. تمام اين اثرات از ويژگي‌هاي خاص رنگ‌ها سرچشمه مي‌گيرد. به عنوان مثال رنگ سبز تعادل فرد را افزايش مي‌دهد. اگر به غده تيموس تابيده شود به تنظيم توليد سلول‌هايT كمك شاياني مي‌كند، حال آن‌كه اگر بر غده سرطاني تابيده شود، اثري معكوس داشته و باعث رشد آن مي‌شود.

رنگ‌ها واسطه‌هاي درماني بسيار نيرومندي هستند مخصوصا اگر به صورت پرتو از آنها استفاده شود. در اين صورت مي‌توان نتايج بسيار شگفت‌انگيزي از آنها ديد البته به شرط آن‌كه در مسير خاص خود مورد استفاده قرار بگيرند، اما اگر از آنها درست و بجا استفاده نشود مي‌توانند اثرات زيانباري به دنيال داشته باشند.

از ديگر مثال‌هاي ساده و روشن درخصوص اثر درماني رنگ بر بخش فيزيكي بدن مي‌توان به درمان ماهيچه‌هاي پركار در بدن اشاره كرد. اين امري بسيار طبيعي است كه ماهيچه براي منقبض شدن نيازمند انرژي است تا با توليد فشار باعت ايجاد حركت شود. همچنين ماهيچه‌هاي رشته‌اي در حالت انقباضي نيز به انرژي مولكولي بدن احتياج دارند تا حالت فشاري را كه روي آن وجود دارد، تحمل كرده و به آرامش برسد. در اين حالت تمام انرژي دريافتي ماهيچه پركار مصرف و ماهيچه در شرايطي كه خالي از هر گونه انرژي است قرار مي‌گيرد. اين شرايط معمولا در زمان پركاري ماهيچه اتفاق مي‌افتد.

 تاباندن نور نارنجي به ماهيچه مذكور باعث افزايش فشار خون در قسمت فوق شده و انرژي تازه‌اي به ماهيچه داده تا بتواند به حالت قبل بازگشته و كار معمول خود را ادامه دهد. اگرچه باقي ماندن ماهيچه در اين حالت براي طولاني مدت باعث ايجاد تورم‌هاي موضعي در آن شده و در حالت شديد ادامه تاباندن رنگ نارنجي به آن باعث بروز علائم بدتري مثل افزايش تورم و درد در آن خواهد شد. در حالت درد پرتو رنگ ارغواني بر موضع تورم و درد مي‌تواند براي رهايي از وضعيت پيش آمده بسيار مفيد و كار باشد. اين مثال به خوبي نشان مي‌دهد كه يك رنگ واحد در شرايط مختلف مي‌تواند اثرات متفاوتي از لحاظ درماني به همراه داشته باشد.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۰۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)