مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

روش هاي نوين تدريس2

شيــــوه گـــــردش علمـــــي

گردش علمي به دانش آموزان امكان مي دهد كه از طريق مشاهده طبيعت, وقايع, فعاليت ها, اشياء و مردم تجزيه علمي بدست آورد. در گردش علمي دانش آموزان با مشاهده واقعيتها مي توانند مفاهيمي را كه در در كلاس مورد بحث قرار ميگيرد, بهتر در ذهن خود بپرورانند و معلم مي تواند با استفاده از اين شيوه كنجكاوي فراگيران را درباره موضوعي خاص بر انگيزد. در بعضي موارد, مي توان از گردش علمي براي جمع آوري اطلاعات لازم براي انجام گرفتن آزمايش, يا يك پروژه, بهره گرفت. مثلاً اگر هدف درس( شناختن كانيهاي داراي ارزش اقتصادي ) باشد مي توان دانش آموزان را به چند معدن برد تا كانيهاي مختلف را جمع آوري كنند و آنها را در كلاس, بعد از آزمايشهاي لازم, بشناسند

شيــــوه گـــــردش علمـــــي

گردش علمي به دانش آموزان امكان مي دهد كه از طريق مشاهده طبيعت, وقايع, فعاليت ها, اشياء و مردم تجزيه علمي بدست آورد. در گردش علمي دانش آموزان با مشاهده واقعيتها مي توانند مفاهيمي را كه در در كلاس مورد بحث قرار ميگيرد, بهتر در ذهن خود بپرورانند و معلم مي تواند با استفاده از اين شيوه كنجكاوي فراگيران را درباره موضوعي خاص بر انگيزد. در بعضي موارد, مي توان از گردش علمي براي جمع آوري اطلاعات لازم براي انجام گرفتن آزمايش, يا يك پروژه, بهره گرفت. مثلاً اگر هدف درس( شناختن كانيهاي داراي ارزش اقتصادي ) باشد مي توان دانش آموزان را به چند معدن برد تا كانيهاي مختلف را جمع آوري كنند و آنها را در كلاس, بعد از آزمايشهاي لازم, بشناسند.

 

استفاده از منابـــــع ديداري و شنيــــداري

استفاده از منابع ديداري و شنيداري در تدريس را در حقيقت نمي توان شيوه مستقل و مجزا دانست. معلم در هر گونه تدريسي ميث تواند از وسايل ديداري و شنيداري كمك بگيرد. گاهي مي توان در تدريس از وسايلي نظير راديو , تلويزيون و ضبط و پخش صوت, نمودار و نقشه استفاده كرد. مثلاً معلم در هنگام سخنراني ممكن است از عكس استفاده كند, يا براي نمايش دادن يك رابطه علمي از نمودار كمك بگيرد. در مواردي كه معلم مي خواهد يك موضوع اجتماعي را تدريس كند, ممكن است بحث راديويي مناسبي را كه روي نوار ضبط شده است براي فراگيران پخش كند.به طوركلي كاربرد صحيح منابع ديداري و شنيداري براي بر انگيختن كنجكاوي دانش آموزان و تشويق آنها به فراگيران بسيار موثر است.

 

الگــــوي كاوشگــــري به شيوه حقـــــوقي

اين الگو براي كمك به دانش آموزان در بررسي مسايل اجتماعي از قبل عدالت , برابري, فقر, قدرت, تقويت رشد عمومي و اجتماعي آنها براي توجيه و حل اينگونه مسايل به شيوه مذاكره است. در اين الگو معلم آغازگر, كنترل كننده جو براي ايجاد يك فضاي مثبت كاري و  عقلي, باز و پويا است و به فراگيران تفهيم مي كند كه يكديگر را مستقيم ارزيابي ننمايند, و به عقايد و نظرات همديگر احترام بگذارند. اين الگو بيشتر براي دوره هاي دبيرستان و دانشگاه كاربرد دارد و در نهايت باعث تقويت روحيه همدلي, قضاوت منطقي در خصوص مسائل اجتماعي تحليل مناسب مسائل روز و تقويت كار دسته جمعي در دانش آموزان مي شود. مثال: فرض كنيد بعضي از دانش آموزان با سهميه اي شدن كنكور سراسري مخالف هستند , معلم از طريق شركت سهامي فكر با دانش آموزان به بررسي اين مهم مي پردازد و در نهايت به كمك خود دانش آموزان آنها را قانع مي نمايد.

 

الگــــوي آمــــوختن كنتـــــرل خود

هدف اين الگو ايجاد تغيير رفتار مناسب در دانش آموزان است. مثال: دانش آموزي كه در امتحان دچار اضطراب ميشود يا از درس رياضي ميترسد, به او مي آموزد كه چگونه رفتار خود را تغيير داده و موجب كاهش اين اضطراب و ترس در خود شود. در اين الگو معلم حامي دانش آموزان است و يك فضاي مثبت ايجاد ميكند تا آنها به اصلاح رفتار خود بپردازند. اين الگو در سنين مختلف و همه دورههاي تحصيلي كاربرد دارد, و در نهايت دانش آموزان را قادر به توصيف, توضيح, پيش بيني, كنترل و تغيير رفتار خود مينمايد. بطور كلي معلم از طريق اين الگو ميتواند تغييرات مطلوب را در رفتار دانش آموزان ايجاد نمايد.

 

الگــــــــوي ايفاي نقش

هدف اين الگو ,رشد همدلي با ديگران و بررسي مسايل وواقعيت ها و ارزشهاي اجتماعي در عمل است. اين الگو مي تواند باب افتتاح گفتگو در باره ي ارزشها و چگونگي اثر آنها در زندگي روزانه باشد . در اين الگو معلم مسئول شروع و هدايت دانش آموزان است. به نحوي كه آنها را قادر به تحليل رفتار, ارزشهاي فردي, همدلي, حل مسائل ميان فردي ,نقش ارزشها در مسائل اجتماعي و آسودگي در ابراز عقايد نمايد. اين الگو در همه برنامه هاي آموزشي و پرورشي و سنين مختلف كار برد دارد. بطور كلي اين الگو باعث افزايش فهم دانش آموزان در بهبود و گسترش ارزشهاي اجتماعي مي شود. براي مثال: معلم مي تواند از طريق اين الگو مسائل خوب و بد اجتماعي و يا رفتارهاي خوب و بد را توسط دانش آموزان به نمايش بگذارد و سپس در مورد آن به كمك فراگيران به بحث و ارزشيابي بپردازد. بدين ترتيب معلم از طريق عمل ( نمايش ) به بررسي مسائل اجتماعي, رفتاري و ارزشيابي آن توسط دانش آموزان مي پردازد.

 

روش كارگاهـــــــي

روش تدريس كارگاهــــي يكي از روشهاي موثر ياددهي و يادگيري است كه در بيشتر موارد با روش سخنراني,سمينار, كنفرانس و سمپوزيوم يكسان بكار برده ميشود. براي درك بهتر روش كارگاهي ابتدا به مفاهيم ذكر شده مي پردازيم و سپس روش كارگاهي را شرح مي دهيم.

 

روش سخنــــراني

قبلاً تشريح شده و در اينجا از شرح آن خودداري مي نماييم.

 

سمينـــــار

عده اي صاحب نظر هستند, كه دور هم جمع شده و تبادل نظر مي كنند. (البته تعداد افراددر سمينار محدود باشد, حداكثر 100نفر كه به گروههاي كوچك 10الي 15نفري تقسيم مي شود و تبادل نظر مي كنند و در نهايت كل گروهها به تبادل نظر مي پردازند )

 

كنفــــــــرانس

محققي به نظريه اي رسيده است, آن را براي ديگران مطرح مي كند.

 

سمپـــــــوزيــــــوم

مانند سمينار است و تنها تفاوت آن با سمينار در اين است كه افرادي كه در سمپوزيوم شركت مي كنند تخصصي تر سطح آگاهي آنها از ديگران برتر است ( در سطح بالاتري از سمينار قرار دارد.)

 

روش تدريس كارگاهـــــي

اين روش مشتمل بر سه مرحله متمايز است (قورچيان , خورشيدي , 1376)

 

مــــــــرحله ارايه درس كــــــوتاه

اين مرحله مباني نظري مورد بحث توسط مدرس كارگاه تبيين و تحليل مي شود.

 

مــــرحله فعاليت و كار

دانش آموزان, دانشجويان و يا كارورزان و مربيان شركت كننده در كارگاه به گروههاي كوچك 2 الي 3 نفره يا انفرادي تقسيم و بر روي موضوعات تعيين شده فعاليت مي نمايند.

 

مـــرحله مشاركت

در اين مرحله مجدداً  دانش آموزان شركت كننده در كارگاه كه به گروههاي 2 الي 3 نفره يا انفرادي تقسيم شده بودند, دور هم جمع مي شوند, كه به بحث و بررسي جمع بندي موضوعات تعيين شده مي پردازد. ( حداكثر زمان اين مرحله از كل زمان كارگاه است). بديهي است كه در اجراي كلاس كارگاه آموزش بايد از روش مهارت آموزي (ابتدا و انتهاي فعاليت كاملاً مشخص شده است) سود جست. كاربست روش تدريس كارگاهي مي تواند نتايج آموزش را تضمين كند. البته با رعايت نكات زير:

 

مرحله درسي كوتاه و فشرده:

۱) معلم ابتدا اهداف و انتظاراتي كه از كارورزان و دانش آموزان دارد, دقيقاً بيان و تحليل مي نمايد و لز طريق آزمون تشخيصي, رفتار ورودي آنها را ميسنجد.

۲) معلم مباني نظري هر محور كلي را در سالن عمومي تبيين و تحيليل نموده و به رفع اشكالات كارورزان يا دانش آموزان در ابعاد نظري مي پردازد . البته بهتر است قبل از تشكيل كارگاه مباني نظري را ( به منظور تسلط دانش آموزان ) براي آنها ارسال كند.

۳)  سپس معلم ( مدرس) دانش آموزان را به گروههاي كوچك كاري تقسيم نمونده و يك نفر به عنوان مسئول و گزارشگر و يك نفر به عنوان منشي انتخاب كه جلسات كارگاهي را اداره و نكات كليدي را يادداشت نمايند.

۴) زمان بهينه براي اين مرحله حداكثر معادل كل زمان كارگاه آموزشي است.

 

 مرحله فعاليت گروهي و انجام وظايف انفرادي:

۱) در اين مرحله كار مسئول گروه كاري , همانا استخراج مفاهيم كليدي بر اساس مبحثات همه كارورزان است, سپس منشي گروه كاري كليه نكات كليدي را (كه در مورد توافق اكثريت گروه است) نوشته و طبقه بندي مي نمايد. شايسته است كه منشي جلسه كليه نكات مطروحه را بر روي تابلو نوشته تا كليه دانش آموزان آنها را مشاهده و سرانجام پس از نهايي شدن روي كاغذ منعكس نمايد.

۲) زمان بهينه براي اين مرحله حداكثر معادل  كل زمان كارگاه آموزشي است.

۳) محل تشكيل گروههاي كاري بايد جدا از يكديگر باشد.

 

مرحله مشاركت و جمع بندي:

1) كليه دانش آموزان در سالن عمومي جمع شده و سپس مسئولين گروههاي كاري به ترتيب گزارشي از نتايج مباحثات بر روي موضوعات مطروحه را ارائه و سپس نكات كليدي مشخص و توصيه هاي كاربردي به عمل مي آورند.

2) زمان بهينه براي اين مرحله همانا حداكثر معادل كل زمان كارگاه آموزشي است. در پايان يعني مرحله ارزشيابي و بازخورد كارگاه, مدرس به اجراي آزمون پس خروجي پرداخته و آن را با آزمون پيش ورودي مقايسه مي نمايد و نگرش دانش آموزان را نسبت به كارگاه ( البته بدون ذكر نام ) دريافت مي كند.

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۳۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

روش هاي نوين تدريس1

روش كنفـــــرانس ( گــــرد هم آيي )

اين روش با روش سخنراني تفاوت دارد زيرا در روش سخنراني، معلم مسئول دادن اطلاعات به دانش آموزان است. در حاليكه در اين روش اطلاعات توسط دانش آموزان جمع آوري و ارائه ميگردد. اين روش مي تواند مشخص كند كه دانش آموزان تا چه اندازه ميدانند. اين روش يك موقعيت فعال براي يادگيري به وجود مي آورد. نقش معلم در كنفرانس صرفاً هدايت و اداره كردن جلسه و جلوگيري از مباحثاتي است كه منجر به انحراف از موضوع كنفرانس و روال منطقي آن شود. اين روش براي كليه دروس وسنين مختلف كاربرددار.

روش كنفـــــرانس ( گــــرد هم آيي )

اين روش با روش سخنراني تفاوت دارد زيرا در روش سخنراني، معلم مسئول دادن اطلاعات به دانش آموزان است. در حاليكه در اين روش اطلاعات توسط دانش آموزان جمع آوري و ارائه ميگردد. اين روش مي تواند مشخص كند كه دانش آموزان تا چه اندازه ميدانند. اين روش يك موقعيت فعال براي يادگيري به وجود مي آورد. نقش معلم در كنفرانس صرفاً هدايت و اداره كردن جلسه و جلوگيري از مباحثاتي است كه منجر به انحراف از موضوع كنفرانس و روال منطقي آن شود. اين روش براي كليه دروس وسنين مختلف كاربرددار.

 

روش شاگــــرد ـ استــــادي

قدمت اين روش به زماني كه انسان مسئوليت آ موزش دهي انسانهاي ديگر را چه از طريق غيررسمي و چه از طريق رسمي به عهده گرفت و ميرسد .و قدمت آن به صدر اسلام برميگردد مسجد نخستين موسسه اي بود كه چنين سيستمي را براي تعليم و تربيت مسلمانها به كار برده است. از روشهاي تعليمي كه در روش شاگرد ـ استادي حائز اهميت است , روش حلقه يا مجلس است, كه پيامبر عظيم الشان اسلام از اين روش به مردم آن زمان آموزش ميداد. همه افراد در كودكي دوست دارند نقشي غير از نقش واقعي خود بازي كنند , روش شاگرد ـ استادي به اين نقش خيالي, جامه عمل مي پوشاند. در اين روش به دانش آموزان اجازه داده مي شود كه نقش معلم را ايفا كنند. هدف اساسي اين روش آن است كه شاگرد , معلم گردد و از اين طريق تجارب تازه و ارزشمندي به دست آورد .در اين روش ,در صورت فقدان معلمان متخصص, تعداد زيادي از دانش آموزان مهارت خاص را آموخته اند و مي توان از آنها استفاده كرد.

 

روش چند حســـي ( مختلط )

استفاده از اين روش مستلزم به كار گرفتن همه حواس است و جريان يادگيري از طريق تمام حواس صورت مي گيرد . از طريق كار بست اين روش مي توان , مطالب و مهارتها را درك كرد , ارتباط موثرتري برقرار كرد , مهارتها و مطالب را از يك موقعيت به موقعيت ديگر تعميم داد. در يادگيري روش چند حسي به طور كلي از همه حواس استفاده مي شود, به بيان ديگر ,يادگيري بصري كه 75 % از مجموع ياد گيري ما از طريق ديدن است , يادگيري سمعي كه 13 % از مجموع يادگيري ما از طريق شنيدن است , لمس كردن , كه 6% از مجموع يادگيري ما از طريق لمس كردن است , چشيدن كه 3% از مجموع يادگيري ما از طريق چشيدن است و بوييدن كه 3% از مجموع يادگيري از طريق بوييدن است.

 

روش حل مسئلــــه

اين روش يكي از روشهاي فعال تدريس است. اگر نظام  آموزشي بخواهد توانايي حل مسئله را به دانش آموزان ياددهد, (البته مسئله به معني مشكل و معضل نيست, به بيان ديگر مسئله موضوعي نيست كه براي ما مشكل ايجاد كند, بلكه رسيده به هدف در هر اقدامي, به نوعي حل مسئله است, (خورشيدي , غندالي , موفق, 1378) در اين روش آموزش در بستر پژوهش انجام مي شود و منجر به يادگيريري اصيل و عميق و پايدار در دانش آموزان مي شود. در اين روش ابتدا معلم بايد مسئله را مشخص, سپس به جمع آوري اطلاعات توسط دانش آموزان پرداخته شود, و بعد از جمع آوري اطلاعات بر اساس اطلاعات جمع آوري شده دانش آموزان فرضيه سازي و در نهايت فرضيه ها را ازمون و نتيجه گيري شود. اگر روش حل مسئله درست انجام شود مي تواند منجر به بارش يا طوفان فكري گردد. يعني اگر معلم روش تدريس حل مسئله مراحل را به درستي انجام دهد, دانش آموزان مي كوشند تا براي حل مسئله با استفاده از تمام افكار و انديشه هايي كه دارند, در كلاس راه حلي بيابندو آن را ارائه دهند. به بيان ديگر اگر معلم در روش تدريس حل مسئله به درستي عمل كند, منجر به روش تدريس بارش مغزي نيز مي شود. به طور كلي اگر نظام آموزش و پروش بخواهد در جهت تقويت زمينه هاي بالقوه خلاقيت نقش مهمي ايفا كند همانا بست روشهاي تدريس حل مسئله و بارش فكري در كلاس درس توسط معلمان است.

 

روش پـــــروژه اي

روش تدريس پروژه اي به دانش آموزان امكان مي دهد تا قدرت مديريت, برنامه ريزي و خود كنترلي را در خودشان ارتقاء بخشند. در اين روش دانش آموزان مي توانند با توجه به علاقه ي خود موضوعي انتخاب و به طور فعالانه در به نتيجه رساندن آن موضوع شركت نمايند. براين اساس در اين روش دانش آموزان ياد مي گيرند كه چگونه به طور منظم و مرحته اي كاري را درس انجام دهند و اين روش باعث تقويت اعتماد به نفس در دانش آموزان مي شود زيرا بين آنها و معلم رابطه صحيح آموزشي بر قرار است و در نهايت اين روش باعث تقويت همكاري, احساس مسئوليت, انضباط كاري صبر و تحمل در انجام امور و تحمل عقايد ديگران و مهارتهاي اساسي پژوهش در دانش آموزان مي شود.

 

شيــــــوه سخنــــــراني  

معلم به طور شفاهي اطلاعات و مفاهيم را , در عرض مدتي كه ممكن است از چند دقيقه تا يك ساعت يا بيشتر طول بكشد, در كلاس ارائه مي دهد. در سخنراني مي توان معلم را با عنوان پيام دهنده و دانش آموز را به عنوان پيام گيرنده تصور كرد. از اين نظر سخنراني شيوه اي است يك سويه, براي انتقال اطلاعات, كه معمولاً فراگير در آن نقش غير فعالي دارد. محتواي سخنراني را معلم قبل از ورود به كلاس تعيين مي كند.

 

شيوه بازگويـــي

بازگويي شيوه اي است كه معلم بكار مي برد تا فرگير را در بياد سپردن اشعار, قواعد, فرمولها, تعاريف و اصطلاحات تشويق كند. در بازگويي معمولاً معلم از دانش آموز انتظار دارد كه موضوع بياد سپرد را كلمه به كلمه بيان كند. شيوه بازگويي مطالب, با آنكه اغلب در كلاسها مورد استفاده قرار مي گيرد, ولي متاسفانه ضرورتاً دلالت بر تحقق يادگيري نمي كند. كاربرد اين شيوه تنها نشان مي دهد كه دانش آموز مطالب مورد نظر را بياد سپرده است. گاهي هدف معلم اساساً اين است كه دانش آموز موضوعي را بخاطر بسپلرد تا براي درك مفهوم خاصي از آن را بكار برد, در اين روش صورت بكار گرفتن اين شيوه ممكن است مفيد باشد.

 

شيـــــوه پــــرسش و پاســـــخ

شيوه پرسش و پاسخ شيوه اي است كه معلم به وسيله آن فراگير را به تفكر در باره مفهومي جديد يا بيان مطالبي فرا گرفته شده نشويق ميكند. معلم, وقتيكه مي خواهد مفهوم دقيقي را در كلاس مطرح نمايد يا توجه فراگيران را به موضوعي جلب كند شيوه پرسش و پاسخ را به كار مي برد و نيز به وسيله فراگير را تشويق ميكند تا اطلاع خود را درباره موضوعي بيان كند ممكن است براي مرور كردن مطالبي كه قبلاً تدريس شده اند مفيد باشد, يا وسيله خوبي براي ارزشيابي ميزان درك فراگير از مفهوم مورد نظر باشد.

 

شيوه تمــــريني

معلم معمولاً بوسيله تمرين, فراگير را به تكرار يم مطلب يا كاربرد آن تشويق مي كند تا فراگير در موصوع مورد نظر تبحر لازم را كسب كند. مثلاً معلم انگليسي از فراگير مي خواهد كه با تكرار شفاهي اصطلاحات, تلفظ صحيح آنها را فراگيرد, يا بعد از يافتن طرز ساختن جملات شرطي, پنج جمله شرطي بسازد. ممكن است معلم رياضي , پس از درس دادن مفهوم مشتق و طرز مشتق گيري از توابع, از دانش آموزان بخواهد كه ده مسئله در رابطه با اين موضوع حل كنند. در تمام موارد بالا معلم, با استفاده از شيوه تمريني, دانش آموزان را به تكرار يا كاربرد مفاهيم مورد نظر تشويق مي كند.

 

شيـــــوه بحثــــي

در شيوه بحثي, دانش آموزان فعالانه در يادگيري شركت مي كنند و مفهوم مورد نظر را از يكديگر مي آموزند. در اين شيوه معلم را مي توان به عنوان محرك, شروع كننده بحث و راهنما تصور كرد. معلم طوري سوال يا مسئله را مطرح ميكند كه دانش آموزان را به پاسخگويي يا حل مسئله تشويق كند. اين شيوه در دو مورد زير, كاربرد خاصي دارد:

۱- موقعي كه معلم مي خواهد مفهوم جديدي را به فراگيران بياموزد ( مانند موقعيت بال )و انتظار دارد كه همه آنها مفهوم را به شكلي واحد در يابند در اين صورت معلم سعي مي كند كه بحث را به جهتي بكشاند كه شكل صحيح مفهوم از آن نتيجه گيري شود.

۲- هدف معلم اين است كه ذهن دانش آموز را به تكاپو وجستجو وادارد. در اين صورت معلم مسئله اي را عنوان مي كند كه تا دانش آموزان راه حل آن را پيشنهاد كنند. در اين موقعيت معلم سعي مي كند كه موضوع بحث را به دلخواه خود كنترل نكند, تا راه حلي را كه خود در نظر دارد به كلاس تحميل نكرده باشد.

 

شيــــوه نمايشــــي

در اين شيوه معلم معمولاً, براي فهماندن مطلبي خاص به فرا گيران, از وسايل و اشياء گوناگون استفاده مي كند. در صورتي كه معلم نتواند براي فهماندن مطلب درسي آزمايش انجام دهد, شيوه نمايشي مي تواند شيوه خوبي براي روشن تر كردن مفهوم براي فراگيران باشد.

 

شيــــوه آزمايشـــي ( روش اجرا كردن يا يادگيري بوسيله عمل )

آزمايش فعاليتي است كه در جريان آن فراگيران با به كار بردن وسايل و مواد بخصوصي در باره مفهومي خاص عملاً تجربه كسب ميكنند. آزمايش معمولاً در آزمايشگاه انجام ميگيرد, اما نداشتن آزمايشگاه مجهز يا وسايل مناسب در مدرسه نبايد دليلي براي انجام ندادن آزمايش در كلاس وسايل بسيار ساده اي لازم است كه معلم و حتي دانش آموز ميتواند به آساني آنها را تهيه كند. آزمايش, گاهي به منظور آشنا كردن دانش آموزان با جنبه هاي عملي يك مفهوم, مورد استفاده قرار مي گيرد. براي اينكار معلم دستور عمل انجام آزمايش را در اختيار فراگيران مي گذارد و انتظار دارد كه دانش آموزان با استفاده از دستور كار سرانجام به نتيجه يكساني برسند. در موارد ديگر آزمايش به منظور فراهم آوردن محيطي مناسب براي حل مسئله تلقي ميشود. در اينصورت معلم جهت كلي فعاليت را مشخص مي كند و فراگيران را بر آن مي دارد تا در اجراي آزمايش به طور مستقل تصميم گيري و نتيجه گيري كنند. آزمايش براي تدريس مفاهيم علوم تجربي به ويژه فيزيكي, بسيار لازم است و بدون آن دانش آموز نمي تواند مفاهيم مورد نظر را به درستي فراگيرد.

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۳۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

افت تحصيلي از راهنمايي به دبيرستان

چند سالي است كه در مقطع اول دبيرستان علاوه بر مقاطع ديگر تدريس دارم و با دانش آموزان زيادي كه تازه وارد دبيرستان مي شوند رو برو شده ام. بعضي از اين دانش آموزان شرايطي دارند كه كنجكاوي و تعمقي را در من پيش آورد كه باعث شد بيشتر از پيش در اوضاع و احوال آنها دقت كنم و جوياي شرايط قبل از دبيرستان آنها شوم. حتي بعضي از آنها آن قدر دور از مطالب علمي بودند كه انگار چند سال ترك تحصيل كرده اند، در صورتي كه ترك تحصيل در كار نبود بلكه ضوابط درست و استانداردي در مورد آنها انجام نشده بود. لذا تصميم گرفتم نتايج حاصل از تحقيقات خود را طي يك مقاله ارائه كنم تا شايد براي پيشرفت برنامه هاي آينده آموزش در كشورمان موثر باشد؛

در سال هاي اخير مشاهده مي شود دانش آموزاني كه از راهنمايي به دبيرستان مي آيند از نظر درسي بسيار ضعيف هستند و در محاسبات و مفاهيم اشكالات زيادي دارند. در صورتي كه تعدادي از آنها در سال سوم راهنمايي با معدل خوب قبول شده اند. پس اشكال از كجاست؟ آيا آنها افت تحصيلي دارند و يا سيستم آموزش در دوره راهنمايي بايد تصحيح شود و مورد بررسي قرار بگيرد؟

از دانش آموزي كه مدت هشت سال از شروع دبستان تا پايان دوره راهنمايي تحصيل كرده است، بيش از اين انتظار مي رود. البته تعدادي از اين شاگردان به دليل اينكه در سال اول دبيرستان در يك سن بحراني قرار مي گيرند و داراي حساسيت ها و ويژگي هاي خاصي هستند موقتا به درس بي اعتنا مي شوند و يا به دليل مسائل خانوادگي توجهي به درس ندارند و يا بعضي از تفريحات مثل اينترنت و ماهواره و نظاير اينها، آنها را از خواندن درس باز مي دارد. ولي به نظر مي رسد كه اكثريت آنها به خاطر سيستم آموزشي نادرست اين مشكل را پيدا كرده اند.

اشكال سيستم آموزشي در دوران راهنمايي چه مي تواند باشد و چگونه بايد برطرف شود تا دانش آموزان دچار افت تحصيلي نباشند؟

۱) كتاب درسي علوم و رياضيات بايد اولا؛ با زباني ساده نوشته شود، ثانيا؛ طبق برنامه ريزي هاي دقيق آموزش و پرورش زمان تدريس آن به گونه اي باشد كه دبير مربوطه فرصت داشته باشد مطالب آن را به دانش آموز تفهيم كند. ثالثا؛ با انجام آزمون هاي پي در پي مرتبا دانش آموز مورد آزمايش قرار گيرد كه اگر كم و كاستي در اطلاعات آنها بود با گذاشتن كلاس هاي جبراني، معلومات آنها به حد مطلوب برسد و در ضمن سئوالات آزمون ها به گونه اي باشد كه تمام مطالب و نكات درسي را در بر بگيرد.

۲) دبيران دوره راهنمايي با دقت انتخاب شوند كه هم علاقه مند به كار باشند و هم معلومات آنها براي تدريس چنين كتبي كافي باشد (چون شنيده ام كه خيلي از آ نها فوق ديپلم هستند و خودشان هم معني بعضي از جملات عميق علوم را نمي دانند.)

يك بار كتاب علوم يكي از فرزندان اقوام خود را ديدم كه جمله اي در مورد فيزيك در آن آمده بود كه مفهوم عميق فيزيكي داشت و براي دوره راهنمايي سنگين به نظر مي آمد. مرا به فكر فرو برد كه چگونه دبيران راهنمايي چنين قسمتي را تدريس مي كنند و وقتي از آن دانش آموز سوال كردم كه اين قسمت را چگونه ياد مي گيرد، جواب داد كه به ما گفتند اين چند جمله را فقط حفظ كنيد تا نمره بگيريد. پس مي بينيد كه اين امر خطير آموزش در دوره راهنمايي چگونه ناديده گرفته مي شود و در بعضي مدارس، بي توجه و بدون احساس مسئوليت از كنارش مي گذرند. در صورتي كه اين قسمت ها احتياج به تجزيه و تحليل دارد تا دانش آموزان هم آن را بفهمند و هم علاقه مند شوند، نه اينكه به مرور از اين دروس گريزان شده و تمايلي به فراگيري آن نداشته باشند.

علوم و رياضي با تاريخ و جغرافي متفاوت است و نياز به برنامه ريزي دقيق تري دارد و مسئولين بايد به اين موضوع توجه بيشتري داشته باشند و اين دانش آموزان را كه سرمايه هاي مملكت ما هستند دريابند. اكثر آنها در دبيرستان ضعف پايه دارند و خيلي از مطالب قبلي را نفهميده اند.

۳) در طرح سوالات امتحانات نهايي سال سوم راهنمايي دقت بيشتري شود تا دانش آموزان خوب و متوسط كاملا تفكيك شوند.(در صورتي كه مشاهده مي شود دانش آموزاني كه تازه وارد دبيرستان مي شوند با وجود معدل نسبتا خوب ضعف شديد درسي دارند)

در سال۸۶ با يكي از اين موارد برخورد داشتم كه با وجود معدل۱۸/۵ معاني اختلاف دما و انبساط يا در هر ثانيه را نمي دانست يا مفهوم صفحه اي به مساحت يك متر مربع را بلد نبود و در محاسبات ضعف شديد درسي داشت كه با وجود چنين معدلي اين مسئله بعيد است. در نتيجه به نظر مي رسد امتحانات دوران راهنمايي خيلي سطحي هستند و به عمق نمي پردازند و يا شيوه برگزاري امتحانات ايراد دارد. اگر از معدل۱۸/۵ كه در بالا ذكر شد بگذريم، دانش آموزان با معدل۱۵-۱۶ كه اكثريت بعدي را تشكيل مي دهند در دبيرستان يك دانش آموز ضعيف مي باشند.

چهار سال پيش دانش آموزي داشتم كه آ ن قدر ضعيف بود كه معني هيچ جمله اي را نمي فهميد و در نتيجه نمراتش از همه كمتر بود و بالاخره مردود شد. وقتي از او پرسيدم كه چطور در امتحان نهايي سال سوم راهنمايي قبول شده است، فهميدم كه چند سال پي در پي درس علوم و رياضي را تك ماده كرده است كه اين خود نشانگر آسيب درسي براي اين دانش آموز است كه ديگر هرگز نمي تواند افت خود را جبران كند و اين دانش آموز براي دومين سال هم در كلاس اول دبيرستان مردود شد و بايد از مدارس شبانه استفاده مي كرد.

عقيده شخص من اين است كه تك ماده كردن به اين شكل نه تنها مشكلي را حل نمي كند بلكه به مشكلات دانش آموز و همچنين به مشكلات خانواده ها و همين طور به مشكلات آموزش و پرورش و در نهايت به مشكلات دبيران دبيرستان مي افزايد و انگيزه را هم از بين مي برد.

اگر عقيده مسئولان آموزش و پرورش اين است كه مردودي را در دوران اوليه دبستان و راهنمايي از بين ببرند چه لزومي دارد چنين دانش آموزاني مجبور باشند كه به اجبار از عهده قبولي در امتحانات فيزيك و شيمي و رياضي سال اول دبيرستان برآيند و تا اين دروس را نگذرانند نتوانند انتخاب رشته كنند. چنين دانش آموزي وقتي چندين بار تك ماده كند، چطور مي تواند نمره قبولي از اين دروس بياورد و در نهايت بايد با مخارج سنگين تدريس خصوصي حداقل نمره قبولي را كسب كند. پس اگر قرار است اين دانش آموزان با چنين روشي قبول شوند همين روش را در راهنمايي داشته باشند تا مجبور به تك ماده نشوند و پايه درسي آنها هم تقويت شود. به نظر من تك ماده كردن يك نوع فرار از يادگيري است و فقط بهتر است در آخرين سال تحصيلي از آن استفاده شود كه لطمه اي به پايه درسي وارد نشود.

اين دانش آموزاني كه با اين شيوه بالا آمده اند بهتر است كه قبل از ورود به دبيرستان انتخاب رشته كنند و با توجه به علاقه آنها در رشته هاي خاص بدون اجبار در گذراندن رياضي يا فيزيك در دبيرستان در رشته هاي مورد علاقه خود ادامه تحصيل دهند.

ما در كتاب هايمان مي خواهيم تمام علوم را در عرض زمان كم به دانش آموز ياد بدهيم كه نه تنها مثمر ثمر نيست بلكه نتيجه عكس دارد يعني او دچار افت تحصيلي مي شود.

۴) استفاده از ماشين حساب هم يكي ديگر از عوامل افت بخصوص در رياضيات است كه خيلي از دبيرها در سر امتحان بي اعتنا از كنار آن مي گذرند و متوجه نيستند كه ماشين حساب باعث تنبلي دانش آموز در امر يادگيري محاسبات ساده است و او را از تلاش براي يادگيري محاسبات باز مي دارد و آن قدر در اين مورد جلو مي رود كه وقتي در سر امتحانات مانع استفاده او از ماشين حساب مي شويم حالت عصبي پيدا مي كند و زانوي غم بغل مي گيرد كه نشانگر اين است كه آنها را عادت به محاسبه نداده و راحت طلب، بارشان آورده ايم.

۵) به نظر مي رسد كه يك خلاء ديگر هم در آموزش و پرورش ما وجود داشته باشد؛ نياز داريم كه معلم قبل از اينكه تعليم بدهد از روحيه دانش آموزان هم با اطلاع باشد و با توجه به شخصيت ها و روحيه هاي مختلف، شرايط تدريس را مطلوب سازد. پس ضرورت برپايي دوره هاي آموزشي روانشناسي براي تمام دبيران مقاطع تحصيلي احساس مي شود تا دبيران در پرتو چنين مهارتي بهتر بتوانند دانش آموزان را جذب درس كنند و مهارت ها و علايق آنها شناسايي شود و رابطه بين معلم و دانش آموز نزديكتر از قبل شده و جلوي قسمتي از افت تحصيلي گرفته شود.

۶) در خيلي از موارد به اين نتيجه مي رسيم كه اگر اولياي دانش آموزان به تحصيل فرزندانشان علاقه مند باشند و به طور مرتب نتايج درسي او را پيگيري كنند كمك مهمي به فراگيري درسي در چنين شاگرداني مي باشد و فرزندشان در درسي بي تفاوت نمي شود و از افت تحصيلي جلوگيري مي شود. پدر و مادرهايي كه به دليل مشغله زياد توجهي به ضعف درسي فرزند خود ندارند خود به خود او را به سمت فرار از درس پيش مي برند. پس لازم است كه در انجمن هاي اوليا و مربيان بر اين ضرورت تاكيد شود تا هم والدين و هم مربيان و هم خود دانش آموز خشنود باشند (طبق يك ضرب المثل كه يك دست صدا ندارد، در اين مورد هم اگر همه دست به دست هم ندهند حل چنين موضوعي به سادگي صورت نمي گيرد.)

۷) كلاس هايي كه تعداد دانش آموزان آن زياد است نيز مي تواند افت تحصيلي ايجاد كند، بخصوص در سنين پايين چون يك معلم يا دبير قادر نيست مرتب از همه درس بپرسد و به وضعيت تكاليف آنها رسيدگي كند و تشخيص بدهد كه آنها در چه قسمت هايي از درس ضعيفترند، كه در اين صورت لازم است امكانات مدرسه را بيشتر كنند.

۸) به اولياي دانش آموزان توصيه مي شود براي همكاري در پيشرفت فرزندان خود معاشرت ها و مهماني هاي زايد خود را در طول سال تحصيلي بخصوص در نزديك امتحانات قطع كنند تا دانش آموزان در محيط آرام و دور از هياهو بتوانند از عهده تكاليف درسي برآيند.

۹) خيلي از مواقع در دبيرستان مي بينيم كه چون چند نفر از دانش آموزان خيلي با هم صميمي مي شوند و وابستگي بين آنها زياد است و آن قدر در اين دوستي ها پيش مي روند كه از توجهشان به درس مي كاهد و تمام حواسشان به يكديگر است و بخصوص اگر يكي از آنها ضعف درسي داشته باشد مثل يك بيماري به بقيه سرايت مي كند، بقيه هم افت تحصيلي پيدا مي كنند. كه در اين موارد بايد مربيان با هشياري، خانواده ها را در جريان اين موضوع قرار دهند و به كمك هم از اين شرايط جلوگيري كنند. چنين موردي بسيار پيش مي آيد و با كمال تاسف دانش آموزاني را مي بينيم كه با وجود استعدادهاي خوب به علت افراط در چنين دوستي هايي پس رفت داشته و افت ناگهاني پيدا مي كنند.

۱۰) دانش آموزاني كه در اثر بيماري يا مسائلي ديگر غيبت مكرر دارند خود به خود دچار افت تحصيلي مي شوند كه اگر به موقع جبران نكنند نمي توانند از نظر درسي خودشان را به بقيه برسانند و چون مطالب درسي زنجيروار به هم مربوط مي باشند و اگر چند حلقه آن سرجايش نباشد (به دليل غيبت) مطالب بعدي را متوجه نمي شوند بايد سريعا از كسي كه اين درس را مي داند كمك بگيرند و مباحثي را كه در آن غيبت داشته اند بياموزند.

● نتيجه گيري

كتاب هاي درسي ما بايد با دقت و با جملات ساده نوشته شود و داراي فشردگي مطالب نباشد به طوري كه دانش آموز كشش يادگيري اين مطالب را داشته باشد. ضمنا زمان كافي براي تدريس درس رياضي اختصاص دهند چون فراگيري محاسبات براي هر شخص ضروري است و در زندگي آينده اش به آن احتياج دارد و از تك ماده كردن اين درس حتي الامكان جلوگيري كنند و به جاي آن كلاس هاي جبراني را با استفاده از دبيران مجرب جايگزين كنند تا پايه دانش آموزان قوي شود و بتوانند از عهده امتحان درس رياضي و قبولي در آن برآيند و اگر دسته اي از دانش آموزان با وجود كلاس هاي جبراني و تقويتي باز هم ضعف درسي دارند و استعداد يادگيري اين دروس را ندارند قبل از ورود به دبيرستان بتوانند رشته مناسب مورد علاقه خود را انتخاب كنند تا دبيران دبيرستان با رويارويي با اين نوع دانش آموز دچار مشكل نشوند بخصوص چنين دانش آموزاني غالبا به دليل اينكه از درس سر در نمي آورند مانع پيشرفت علمي بقيه مي شوند و آشفتگي در كلاس ايجاد مي كنند. به اميد آنكه بتوانيم بهترين شيوه آموزش و پرورش را در كشور داشته باشيم و چنين سرمايه هايي باعث افتخار و سربلندي كشورمان در عرصه علم و عمل شوند



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

سرفه در كودكان را جدي بگيريم

پژوهشگران دريافتند كه ۵۳/۷ درصد والدين كودكان ۳ساله در ۳ماه گذشته براي فرزندان خود از داروهاي OTC كمك گرفته اند كه شايع ترين آنها، استامينوفين و داروهاي سرماخوردگي بوده و بديهي است كه چنين استفاده گسترده اي از داروهاي سرماخوردگي نمي تواند بدون عوارض جانبي باشد.

گروهي رايج از داروهاي مورد استفاده ، داروهاي ضدسرفه نظير ديفن هيدرامين و دكسترومتورفان هستند. با وجود اين كه اين داروها تاثير نسبتا خوبي در بزرگسالان دارند ولي پژوهشي كه نتايج آن در شماره جولاي ژورنال Pediatric به چاپ رسيده ، اصولا مصرف اين داروها در كودكان را مورد سوال قرار داده و تاثير آنها در مهار سرفه را تنها معادل آب قند دانسته است.

«نه دكسترومتورفان و نه ديفن هيدرامين ، هيچيك در كنترل سرفه و بهبود كيفيت خواب كودكان ، مزيتي بر پلاسبو ندارند.»اين مطلبي است كه در مقاله بالا، به آن اشاره شده است.

دكتر يان.ام.پاول و همكارانش از كالج پزشكي ايالت پنسيلوانيا كه مطالعه مزبور را به انجام رسانده اند در اين مقاله مي گويند: «در حال حاضر، فقدان يك دستورالعمل مشخص درباره درمان علامتي كودكاني كه به دنبال URI دچار سرفه شده اند، محيطي را فراهم كرده كه در آن متخصصان اطفال به وفور اين داروها را تجويز مي كنند،

سايتهاي مختلف اينترنتي هر كدام پيشنهادي در اين زمينه ارائه مي كنند و به دنبال آنها، پدر و مادرها هم براي تهيه داروهاي سركوب كننده سرفه و انواع آنتي هيستامين ها براي بهبود علايم فرزندانشان اقدام مي كنند.»

به گفته پژوهشگران ، هدف آنها از انجام اين مطالعه ، اين بود كه ببينند آيا مصرف دكسترومتورفان يا شربت ديفن هيدرامين در كودكاني كه به دنبال URI دچار سرفه حاد شده اند، تاثيري بر بهبود سرفه هاي شبانه آنها خواهد داشت يا خير؟

در اين مطالعه كه به صورت دوسوكور انجام شد، يكصد كودك ۲ تا ۱۸ سال دچار سرماخوردگي و سرفه هاي شبانه كه به طور متوسط ۴ روز از بيماري آنها مي گذشت ، در مركز پزشكي Penn State Hershey مورد مطالعه قرار گرفتند.ا

ين كودكان به ۳گروه تقسيم شدند و به ترتيب دكسترومتورفان ، ديفن هيدرامين و پلاسبو دريافت كردند و از والدين آنها خواسته شد، داروها را نيم ساعت پيش از خواب به فرزندانشان بدهند.

در شب دوم مصرف داروها، صرف نظر از اين كه در كدام گروه قرار داشتند، وضعيت كودكان به طور قابل ملاحظه اي بهتر شده بود و والدين مي گفتند كه نه تنها سرفه فرزندشان بهبود يافته بلكه همگي آنها از شروع درمان ، خواب بهتري داشته اند و در واقع نه دكسترومتورفان و نه ديفن هيدرامين ، هيچ يك مزيتي بر پلاسبو نداشتند؛ بعلاوه در گروهي كه از دكسترومتورفان استفاده مي كردند،

مواردي از بي خوابي به دنبال مصرف دارو گزارش شد و در گروهي كه ديفن هيدرامين مصرف كرده بودند، چرت زدن و خواب آلودگي بيشتر ديده مي شد.

دكسترومتورفان و ديفن هيدرامين ، هر دو توانايي ايجاد توكسيستي و سميت را دارا هستند. عوارض جانبي دكسترومتورفان عبارت است از:ديستوني ، آنافيلاكسي ، ماستوسيتوز بولوز، وابستگي ، سايكوز، هالوسيناسيون ، آتاكسي ، بي خوابي ، ديابت تيپ يك و مرگ در دوزهاي بالا.اين عوارض بويژه در صورت مصرف همراه با ديگر داروها ديده مي شوند.

علاوه بر اينها، دكسترومتورفان ميان نوجوانان مورد abuseنيز قرار مي گيرد.

عوارض جانبي ديفن هيدرامين نيز بويژه در صورت مصرف طولاني مدت آن به وجود مي آيد و عبارتست از:

 خواب آلودگي ، restlessness، اضطراب ، ديستوني ، وابستگي ، سايكوز، ديس آريتمي قلبي ، موج QT طولاني ، رابدوميوليز، تشنج و حتي مرگ.پژوهشگران در اين مقاله تاكيد كرده اند كه دكسترومتورفان و ديفن هيدرامين هيچ مزيتي بر پلاسبو در بهبود سرفه هاي شبانه كودكان به دنبال URIو كيفيت خواب آنان ندارد؛ بنابراين همه پزشكان بايد به اين مساله توجه داشته باشند و هنگام تجويز چنين داروهايي ، عوارض جانبي و هزينه آنها را هم مدنظر قرار دهند.

در واقع ، سرماخوردگي و علايم آن ، بيشتر اوقات با گذشت زمان و بدون نياز به دارو بهبود مي يابد، ولي اگر اصرار به استفاده از داروهاي سرماخوردگي داريد، بد نيست به توصيه هاي دكتر ورونيكاگان ، متخصص اطفال در گفتگو با WebMD توجه كنيد.

وي توصيه مي كند كه هنگام تجويز اين داروها يا هنگام خريد داروهاي بدون نسخه از سوي والدين ، داروهايي تجويز شوند كه به جاي چند جزئ فعال ، تنها يك جزئ فعال داشته باشند و بيش از ۳ روز هم مورد استفاده قرار نگيرند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چگونه بر ترس ناشي از سخنراني غلبه كنيم؟

چه در حضور يك نفر و چه در حضور يك جمعيت پنجاه نفره، مي‌توان بر ترس و خجالت ناشي از سخنراني غلبه كرد. سخنراني مهارتي است كه همه مي‌توانند با تمرين، آن را بياموزند.

به گزارش سرويس نگاهي به وبلاگ‌هاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در وبلاگ"مجله علمي كاشف فردا" به نشاني http://kashefe-farda.blogfa.com/ آمده است: يك ارتباط چشمي خوب كمك مي‌كند تا مخاطب احساس آرامش بيشتري كند و در توانايي‌هايي كلامي شما نيز اعتماد به وجود مي‌آورد.

ارتباط چشمي خود را (پيوسته) حفظ كنيد؛ براي اين كار بايد آنقدر بر متن سخنراني خود تسلط داشته باشيد كه فقط هر از گاهي نياز به نگاه كردن به متن خود پيدا كنيد.

چند چهره صميمي را كه به مضمون سخنان شما واكنش نشان مي‌دهند، در بين حضار پيدا كنيد و سخنراني خود را با تمركز بر روي آنان انجام دهيد. در هر نوبت، ارتباط چشمي خود را چهار تا پنج ثانيه حفظ كنيد و سپس به سراغ نفر بعدي برويد.

صحيح ايستادن نشان‌دهنده‌ي اعتماد به نفس است. محكم بايستيد. حركات بيش از حد ممكن است حواس شنوندگان را پرت كند. طبيعتا در هنگام ايستادن دستان خود را در كنار بدن قرار مي‌دهيد. براي تاكيد بر روي نكات مهم، از حركاتي استفاده كنيد كه آهسته و دقيق و در عين حال طبيعي باشند.

به عاداتي كه ممكن است داشته باشيد، توجه كنيد؛ عاداتي مثل دست روي دست انداختن، تكيه دادن به ديوار يا با خودكار به جايي زدن. اين كارها نيز مي‌تواند حواس مخاطبان شما را پرت كند يا به آنها بگويد كه شما (نسبت به موضوع) بي‌علاقه يا اينكه دستپاچه‌ايد.

سخنراني خود را در مقابل آينه تمرين كنيد تا نحوه اجرا و حركات بدن خود را بررسي كرده و در صورت لزوم آنها را تغيير دهيد. شيوه‌هاي متفاوتي را مورد آزمايش قرار دهيد تا در مجموعه حركات و ژست‌هاي خود به آن هماهنگي كه با آن احساس راحتي مي‌كنيد، برسيد و همان را در برابر حضار به كار ببريد.

وجود صميميت در حالت و حركات چهره‌ كمك مي‌كند تا رابطه‌اي گرم و مثبت با مخاطبان خود به وجود آوريد. خنده‌اي كه شما به چهره داريد به مخاطب مي‌فهماند كه شما هم يك انسان و (در نتيجه) قابل اعتماديد، و بدين ترتيب به آنان اين فرصت را مي‌دهد كه نظرات شما را بپذيرند.

حالت چهره‌ شما (در حقيقت) بيانگر حال و هواي سخنان شماست و مخاطبتان را (در سخنراني) درگير مي‌كند.

انتخاب خوب لباس كمك مي‌كند تا براي مخاطب خود احترام قايل شويد. قبل از حضور در محل سخنراني، نظر ديگران را در رابطه با نحوه انتخاب لباس و نيز تناسب آن با مناسبت مربوطه جويا شويد.

گاهي آهنگ و لحن كلام اثري به مراتب قوي‌تر از محتواي آن دارد. با تمرين كردن، احساس و انرژي را به صداي خود بيفزاييد...



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تميز كردن ديوار كاشي و سراميك

تميز كردن ديوارهاي روغني:
تميز كردن ديوارهايي كه رنگ روغني دارند هم سريع‌تر و هم آسان‌تر از ديوارهايي است كه رنگ پلاستيكي دارند. براي پاك كردن اين ديوارها مي‌توانيد از‌ محلول زير استفاده كنيد. يك ليتر آب گرم را با 2 قاشق غذاخوري مايع ظرفشويي و 1 قاشق آمونياك تركيب كنيد و با يك تكه ابر روي ديوارها بكشيد. فقط توجه داشته باشيد كه هنگام استفاده از اين پاك‌كننده از دستكش استفاده كنيد.
تميز كردن كاشي و سراميك:
يك پيمانه آمونياك، يك‌چهارم پيمانه جوش‌شيرين و يك‌دوم پيمانه سركه را در يك سطل آب داغ مخلوط كنيد و روي كاشي‌ها و سراميك‌ها بكشيد. از اين فرمول براي پاك كردن ديوارهاي رنگ روغني نيز مي‌توانيد استفاده كنيد.

پاك كردن سفيدك‌هاي روي كاشي و سراميك:
اگر يك تكه ليموترش و يك پنبه آغشته به سركه را روي اين لكه‌ها بكشيد از بين خواهد رفت.

تميز كردن لكه شمع از روي كاغذ ديواري:
ابتدا با قرار دادن تكه‌اي يخ روي محل مورد نظر پارافين را جدا كنيد. سپس يك تكه كاغذ مومي را روي پارافين باقي مانده قرار دهيد و روي آن را اتوي گرم بكشيد.

اگر اجاق گاز شما كثيف شده و نمي‌خواهيد از مواد شيميايي و محصولات آماده استفاده كنيد، مي‌توانيد نيم پيمانه آب داغ را با نصف پيمانه جوش‌شيرين خوب مخلوط كرده و با يك برس نرم روي جرم‌هاي اجاق‌گاز بماليد. پس از 15 دقيقه نيز آن را با پارچه‌اي تميز كنيد. همچنين مي‌توانيد 3 قطره مايع ظرفشويي و 5 قاشق غذاخوري جوش‌شيرين و 5 قاشق سركه سفيد را مخلوط كرده و خوب به هم بزنيد تا خميري نرم درست شود. حالا اين خمير را به محلي كه جرم گرفته بماليد و پس از 15 دقيقه آن را تميز كنيد. مطمئن باشيد اجاق‌گاز شما تميز و براق خواهد شد.

تلفن چه در خانه و چه در محل كار مورد استفاده افراد مختلف قرار مي‌گيرد. بنابراين مكاني مناسب براي قرار گرفتن انواع آلودگي و ميكروب است اما براي اين كه گوشي تلفن شما پاك و تميز باشد، مي‌توانيد يك يا دو مرتبه در‌ هفته با استفاده از پنبه‌اي آغشته به الكل، تلفن را تميز كنيد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ترفندهايي براي مقابله با كپك

نان، كشك، ميوه، رب و بالاخره همه چيز كپك مي‌زند. اصلا چند روز كه از يخچال غافل مي‌شوي همه چيز داخل آن كپك مي‌زند. وقتي كپك‌ها مي‌آيند و بوي زننده‌شان فضاي يخچال را مي‌گيرد يك راه بيشتر نمي‌ماند و آن هم بازكردن در سطل زباله و انداختن مواد غذايي درون آن است.
اين شايد راحت‌ترين كار باشد، اما بي‌شك بهترين كار نيست، چون معنايش اسراف و نابودي موادي است كه براي به دست آمدن آن وقت و پول صرف شده است. براي همين عاقلانه‌ترين كار، ياد گرفتن راه‌هايي است كه كپك به مواد غذايي راه پيدا نكند يا حداقل اگر سر و كله‌اش درون يخچال پيدا شد، نتواند همه مواد را نابود كند.

بد نيست بدانيد كپك‌ها آن دسته از قارچ‌ها هستند كه اگرچه بيماري خطرناكي ايجاد نمي‌كنند، اما گاهي در مواقع ضعف سيستم ايمني بدن مي‌توانند بسيار خطرناك باشند و عاملي كه باعث گسترش و افزايش آنها مي‌شود، مقدار بيش از حد رطوبت است به طوري كه پخت غذاها نيز نمي‌تواند سموم آنها را از بين ببرد.

كپك‌ها در صورت مناسب بودن شرايط رشد، يعني‌ رطوبت و گرما بسرعت رشد مي‌كنند و مي‌توانند سبب تخريب و غيرقابل مصرف شدن ميوه‌ها و غذاها شوند. كپك‌ها اگر چه بيشتر اوقات شمايلي شبيه هم دارند، اما هر نوع ماده غذايي، كپك مخصوص خودش را دارد مثلا كپكي كه روي ميوه‌ها رشد مي‌كند با كپك نان، مربا و خشكبار فرق دارد.

كپك نان يكي از خطرناك‌ترين انواع كپك است، چون بسرعت در بافت نان نفوذ مي‌كند و اگر لايه‌هاي نان روي هم چيده شده باشد، بخش‌هاي بالايي و پاييني خود را نيز آلوده مي‌كند. وقتي نان كپك زد، راهي جز دور انداختن آن وجود ندارد، اما براي اين كه اين اتفاق نيفتد پيش از سرد شدن كامل نان‌ها، نبايد آنها را روي هم چيد، چون حرارت نان موجب كپك‌زدگي زودرس مي‌شود. اين در حالي است كه انباشته شدن نان داغ پيش از سرد شدن، موجب تغيير حالت ظاهري، بيات شدن زودرس و بروز بيماري‌هاي گوارشي مي‌شود. پس براي اين كه كپك، نان‌هاي شما را از بين نبرد آنها را پس از خنك شدن درون كيسه‌هاي پلاستيكي بگذاريد و درون فريزر قرار دهيد. البته پيچيدن نان در پارچه‌هاي سفيد و تميز بهتر از كيسه‌هاي پلاستيكي است، چون رطوبت نان را جذب مي‌كند و مانع كپك زدگي آن مي‌شود.

كپك زدن ميوه‌ها درون يخچال هم واقعا دردسرساز است، چون جمع كردن لاشه‌هاي آبكي و شل شده آنها از جاميوه‌اي همراه بوي نامطبوعي كه دارند، آزاردهنده است. ميوه‌ها را حتي وقتي مي‌شوييم و خشك مي‌كنيم و درون يخچال قرار مي‌دهيم باز هم كپك مي‌زنند. اين به خاطر آبي است كه درون ميوه‌ها وجود دارد و البته رطوبت درون يخچال هم به اين مساله دامن مي‌زند. پس بهترين كار، خريد ميوه به اندازه نياز و قرار دادن آنها درون پارچه‌هاي نخي براي جلوگيري از كپك زدگي است. البته اگر يك قطعه اسفنج در جاميوه‌اي قرار دهيد، رطوبت و آب آن را جذب كرده و مانع كپك‌زدگي مي‌شود.

اما اگر پنير كپك زد كمي آن را با احتياط بيشتر مصرف كنيد، چون پنير كپك زده ميكروب‌هاي ديگري نيز دارد كه ممكن است سبب بيماري‌هاي گوارشي شوند. پس اگر پنيرتان كپك زد كمي بيشتر از قسمت كپك زده آن را جدا و مصرف كنيد. مربا هم يكي از مواد خوراكي درون يخچال است كه اغلب كپك مي‌زند.

كپك زدن مربا البته به مراحل پخت آن برمي‌گردد به طوري كه اگر مربا خوب نپخته باشد، خيلي زود كپك مي‌زند. البته استفاده از ظروف مناسب دردار كه مانع رسيدن هوا به آن شود در نگهداري مربا موثر است و مانع تشكيل كپك روي آن مي‌شود، اما اگر مربا كپك زده باشد، مي‌توان يك لايه از روي آن برداشت و بقيه آن را دوباره پخت. بهتر است هنگام تهيه مربا از قاشق چوبي استفاده كنيد. روش ديگري كه مانع از كپك زدگي مي‌شود، استفاده از كاغذ روغني است كه مي‌توان آن را روي سطح مربا قرار داد. با اين كار هوا به سطح مربا نمي‌رسد و در نتيجه كپك
نمي‌زند.

قرار گرفتن لايه‌اي از كپك روي رب گوجه‌فرنگي هم اتفاقي هميشگي است. براي پيشگيري از كپك رب‌ نيز مي‌توان يك لايه روغن روي سطح آنها ماليد تا اكسيژن به سطح آن نرسد و در نتيجه رشد كپك‌ها متوقف شود. وقتي روغن مالي در سطح رب انجام شود حتي نيازي به نگه داشتن آن درون يخچال نيست.براي پيشگيري از كپك زدن آبغوره و سركه هم بايد توجه كنيد كه ظرف محتوي آنها حتما تا ته پر شود و جايي براي هوا در آن نماند. يك راه ديگر هم وجود دارد و اين كه شيشه‌هاي محتوي آبغوره يا سركه را درون ظرف بزرگي پر از آب قرار دهيد و روي شعله بگذاريد تا آب جوش بيايد. به مدت 6 دقيقه اين شيشه‌ها را بجوشانيد تا تمام سلول‌هاي رويشي كپك درون آبغوره و سركه از بين برود.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

نخستين نمايشگاه رسانه هاي تصويري و ديجيتال سلامت

نخستين نمايشگاه رسانه هاي تصويري و ديجيتال سلامت

نخستين جشنواره و نمايشگاه رسانه هاي تصويري و ديجيتال سلامت با شعار "زندگي سالم، كليد سعادت  "از تاريخ 7 تا 9 بهمن ماه  برگزار مي شود.

به گزارش عصر ايران، مهندس مهديار آقانصير دبير اجرايي جشنواره و نمايشگاه  با اعلام مطلب فوق گفت: اين مراسم ملي با اهداف بستر سازي براي توسعه رسانه هاي فراگير نوين با محتواي منطبق بر سلامت براي آموزش همگاني با تاكيد در راستاي ترويج شيوه زندگي سالم، ايجاد جايگاهي براي عرضه و ارزيابي رسانه هاي ديجيتال حوزه سلامت و فراهم كردن محيطي به منظور ايجاد همدلي و هم افزايي بين پديد آورندگان آثار در حوزه سلامت برگزار خواهد شد.

وي با تاكيد بر ضرورت آموزش، اطلاع رساني و فرهنگ سازي سلامت در رابطه با بخشهاي ايجاد شده در نمايشگاه گفت : نمايشگاه شامل 4 بخش اصلي و 2 بخش فرعي  است كه بخشهاي اصلي عبارتند از :بخش هاي رسانه هاي صوتي و تصويري سلامت، بخش رسانه هاي ديجيتال سلامت، بخش مراكز و سازمانها و بخش كودك ، رسانه، سلامت و دو بخش فرعي   بخش  فرهنگ سازي و پژوهش و بخش كارگاهها و نشستهاي تخصصي مي باشد كه در نمايشگاه محصولات توليدي رسانه هاي تصويري و ديجيتال در حوز سلامت و خدمات رسانه اي و الكترونيكي به مردم عرضه  خواهد شد.

وي همچنين از برگزاري نشست هاي تخصصي و نامگذاري روزهاي نمايشگاه  خبر داد و گفت: نمايشگاه از 7 بهمن ماه جاري شروع و تا 9 بهمن ماه ادامه دارد و روزهاي آن به ترتيب ، روز توليد فيلم و توسعه رسانه هاي تصويري سلامت،روز توسعه و توليد محتواي الكترونيكي سلامت ،  روز فرهنگ سازي و آموزش عمومي سلامت  نامگذاري شده است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تاثير گروه خوني در حمله قلبي

متخصصان قلب و عروق در دانشگاه پنسيلوانيا دريافته‌اند كساني كه گروه خوني آنها "O" باشد كمتر در معرض خطر حمله قلبي هستند.

به گزارش ايسنا، اين متخصصان به طور همزمان، ژني را نيز شناسايي كرده‌اند كه خطر بروز بيماريهاي قلبي و عروقي را افزايش مي‌دهد.

آنها مي‌گويند داشتن گروه خوني "O" در مواقعي كه عروق بسته مي‌شوند، يك گارد محافظ در برابر بروز حمله قلبي است.

دكتر مورداخ ريلي، استاديار پزشكي در انستيتو قلب و عروق دانشگاه پنسيلوانيا و گروه مطالعاتي وي در اين باره خاطرنشان كردند: ژنهاي خاصي در بدن وجود دارند كه عروق قلب را در معرض تشكيل لخته‌هاي خوني قرار مي‌دهند. از سوي ديگر ژنهاي متفاوتي هم وجود دارند كه خطر حمله قلبي را پس از شكل گيري لخته‌ها در عروق افزايش مي‌دهند. بر همين اساس يكي از ژنهايي كه از قلب در برابر حمله قلبي محافظت مي‌كند مشخصا در افرادي يافت مي‌شود كه گروه خوني "O" دارند.

به گزارش سايت اينترنتي لايو ساينس، اين يافته روابط چند جانبه بين ژنتيك و سلامت قلب و عروق را تاييد مي‌كند. بررسي‌هاي فوق روي تقريبا ۱۳ هزار فرد مبتلا به بيماري عروق كرونري در مقايسه با ۷۴۰۰ فرد سالم انجام گرفته و شرح آن در مجله پزشكي لانست منتشر شده است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

علت حساسيت به جواهرات بدلي چيست؟

ده درصد زنان و يك درصد مردان در كشورهاي صنعتي، به جواهرات بدلي حساسيت دارند. اين كالاهاي ارزا‌ن‌قيمت اغلب از فلز نيكل تهيه مي‌شوند. پژوهشگران آلماني دليل حساسيت پوست به اين فلز را پيدا كرده‌اند.  تعداد كساني كه چنين تجربه‌اي داشتند، كم نيست. پژوهشگران آلماني مي‌گويند جواهرات بدلي ارزان‌قيمت كه اغلب از جنس نيكل هستند در تماس با پوست، ذراتي آزاد مي‌كنند كه موجب تحريك سيستم ايمني مي‌شود. سيستم ايمني اين ذرات را به اشتباه باكتري شناسايي مي‌كند و در برابر آنها واكنش نشان مي‌د‌هد.
پزشكان از سال‌ها پيش مي‌دانند كه يك عامل خارجي موجب بروز چنين حساسيتي مي‌شود. در اين مورد نيز مانند بسياري از حساسيت‌هاي ديگر آنتي‌بادهاي موجب التهاب، خارش و تاول زدن پوست مي‌شوند. اما براي شروع چنين واكنشي، ابتدا بايستي دسته‌اي از گلبول‌هاي سفيد كه به سلول‌هاي تي معروف‌اند فعال شوند. اين سلول‌ها زماني فعال مي‌شوند كه سيگنالي خارج از بدن دريافت كنند. اين سيگنال خارجي تا كنون شناخته شده نبود.

يون‌هاي نيكل واكنش سيستم ايمني را تحريك مي‌كنند پژوهشگران آلماني كه در مورد "حساسيت‌" تحقيق مي‌كنند مي‌گويند گيرنده‌هايي به نام گيرنده TLR4 در اين پروسه دخيل است. اين گيرنده  در سطح خارجي دسته مشخصي از سلولهاي تي قرار دارد. پژوهشگران آلماني با دستكاري ژنتيكي موش‌هاي آزمايشگاهي نقش اين گيرنده را بررسي كردند.
اين گيرنده زماني روشن مي‌شود كه پروتئين شناخته‌شد‌ه‌اي روي آن بنشيند. اين پروتئين در ساخت پوشش خارجي دسته‌اي از باكتري ها شركت مي‌كند. يون‌هاي نيكل درست مانند اين پروتئين عمل مي‌كنند و گيرنده TLR4 را روشن مي‌كنند. جواهرات بدلي كه از فلز نيكل ساخته مي‌شوند در تماس با پوست مرطوب شده و يو‌ن‌هاي نيكل را آزاد مي‌كنند. اين يون‌ها درست روي اين گيرنده‌ها نشسته و موجب واكنش سيستم ايمني بدن مي‌شوند. واكنشي كه مشابه واكنش بدن در برابر هجوم باكتري‌ها است.
براي پژوهشگراني كه در مورد حساسيت‌ها تحقيق مي‌كنند  گيرنده TLR4 گيرنده شناخته شده‌اي است. نقش TLR4 در حساسيت به گردو‌خاك خانگي نيز پيش از اين مشخص شده بود. در موارد شديد حساسيت به گردوغبار اين گيرنده‌ها كاملأ بلوكه شده و حتي زمان ورود باكتري‌ها به بدن نيز از كار مي‌افتند. پژوهشگران مي‌گويند در مقايسه گرد‌وغبار، يو‌ن‌هاي نيكل آسيبي به اين گيرنده نمي‌رسانند

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

حساسيت دارويي چيست و چگونه برطرف مي شود؟

وقتي حساسيت، شما را تعقيب مي‌كند
وقتي صحبت از حساسيت مي‌شود بيشتر حساسيت فصلي و عطسه و آبريزش بيني همراه با آن در ذهن مجسم مي‌شود، اما حساسيت انواع ديگري مانند حساسيت غذايي، دارويي و حساسيت به حيوانات نيز دارد.

بيشتر متخصصان اولين قدم براي مبارزه با حساسيت را دوري از ماده حساسيت‌زا عنوان مي‌كنند. اين مساله درست است ولي براي اين كار بايد اين مواد را شناسايي كنيد و ديد بهتري از وضعيت موجود خود داشته باشيد.
 بنابراين اگر علايم شما به علت ماده ديگري باشد مصرف داروهاي ضدحساسيت مشكل شما را حل نخواهد كرد. به همين صورت اگر به قارچ حساسيت داشته باشيد دوري از گرده گياهان فايده‌اي نخواهد داشت. اگر بتوانيد عامل حساسيت‌زا را پيدا كرده و به همين ترتيب از آن دوري كنيد ديگر نيازي به دارو نخواهيد داشت.

حساسيت به يك آنتي‌بيوتيك يا به همه
واكنش‌هاي حساسيت‌زا نسبت به داروها شايع است و آنتي‌بيوتيك‌ها يكي از مقصران اصلي برانگيختن واكنش‌هاي حساسيتي هستند. اگر شما به يك آنتي‌بيوتيك حساسيت داشته باشيد احتمال زيادي وجود دارد كه نسبت به ماده شيميايي مشابه يا آنتي‌بيوتيك ديگري از همان خانواده نيز حساس باشيد.

به عنوان مثال اگر به پني‌سيلين حساسيت داشته باشيد، اين شانس وجود دارد كه به آموكسي‌سيلين (از وابستگان نزديك پني‌سيلين)‌ يا حتي كفلكس (از وابستگان دورتر پني‌سيلين)‌ نيز حساسيت داشته باشيد چرا كه برخي از قسمت‌هاي ساختار شيميايي آنها همشكل است.

غيرمعمول است كه فردي به بيش از يك يا 2 نوع (يا خانواده)‌ از آنتي‌بيوتيك‌ها حساسيت داشته باشد چرا كه انواع مختلف آنتي‌بيوتيكي از نظر ساختار شيميايي رابطه‌اي با هم ندارند. به عنوان مثال حساسيت به پني‌سيلين به طور كلي شانس شما براي حساس بودن نسبت به آنتي‌بيوتيك‌هاي حاوي سولفا (مانند سولفامتوكسازول)‌ را افزايش نمي‌دهد. شناخت حساسيت‌هاي فردي بسيار مهم است چرا كه آنتي‌بيوتيك‌ها براي درمان عفونت‌هاي باكتريايي بسيار مفيدند و در برخي موارد جان شما را نجات مي‌دهند و شما بايد بتوانيد در مواقع لزوم آنتي‌بيوتيك مورد نظر را دريافت كنيد.

موضوع ديگري كه اغلب اشتباه گرفته مي‌شود قايل شدن افتراق بين عوارض جانبي غيرحساسيتي از حساسيت واقعي است. دل بهم‌خوردگي به دنبال مصرف اريترومايسين يك واكنش حساسيتي نيست اما جوش زدن يك واكنش حساسيتي است.

شايد عارضه جانبي و حساسيت براي شما ناخوشايند باشند و در هر صورت بخواهيد كه داروي مسوول را كنار بگذاريد ولي بايد بدانيد كه افتراق بين عارضه جانبي و حساسيت واقعي در برخي موارد بسيار مهم است. به عنوان مثال اگر با مصرف اريترومايسين دچار دل بهم‌خوردگي مي‌شويد شايد بتوانيد يكي از اعضاي نزديك همين خانواده مانند كلاريترومايسين را به خوبي تحمل كنيد.

اما اگر به دنبال مصرف اريترومايسين دچار مشكل تنفسي مي‌شويد (حساسيت واقعي)‌ مصرف كلاريترومايسين براي شما خطرناك خواهد بود. در بعضي مواقع پزشك دارويي كه قبلا باعث بروز عوارض جانبي در شما شده است را برايتان تجويز مي‌كند، اما بندرت دارويي را برايتان تجويز مي‌كند كه در گذشته نسبت به آن حساسيت نشان داده‌‌ايد.

يك تفاوت ديگر بين واكنش حساسيتي خفيف و عارضه جانبي اين است كه مي‌توان بر واكنش حساسيتي توسط روشي به نام حساسيت‌زدايي چيره شد. در اين روش در ابتدا مقادير اندكي از دارو به فرد تجويز مي‌شود و به مرور اين مقدار افزايش مي‌يابد تا حساسيت از بين برود. اما اين روش در مواردي كه عارضه جانبي وجود دارد پاسخگو نيست.

اگر شما جزو آن دسته از افراد هستيد كه به داروي خاصي حساسيت داريد يا آن كه دچار عارضه جانبي مي‌شويد مطمئنا دلتان نمي‌خواهد كه در آينده از آن دارو استفاده كنيد. به همين جهت پزشك را از اين مساله آگاه كنيد، اما دقت كنيد كه مشكل ايجادشده را درست توصيف كنيد تا پزشك بتواند بين حساسيت و عارضه افتراق قايل شود.

آلرژي غذايي، شايع نيست
آلرژي‌هاي غذايي براي آنهايي كه دچار واكنش‌هاي شديد حساسيتي مي‌شوند، مهم است. اما اين مشكل آنقدرها هم كه تصور مي‌شود شايع نيست. مطالعات نشان داده است كه 40 درصد بزرگسالان فكر مي‌كنند كه حساسيت غذايي دارند، ولي فقط 2-1 درصد واقعا از حساسيت غذايي رنج مي‌برند. اين ميزان در كودكان كمي بالاتر است و در كل 5 درصد جمعيت مشخصا به حساسيت غذايي دچار است.

اشتباهي كه در مورد حساسيت‌هاي غذايي صورت مي‌گيرد به ناتواني در افتراق عارضه جانبي غيرحساسيتي از حساسيت واقعي مربوط مي‌شود، درست همان‌طور كه در مورد حساسيت دارويي توضيح داده شد. به عنوان مثال عدم تحمل لاكتوز يك وضعيت شايع است كه موجب مي‌شود افراد نتوانند غذاهاي حاوي لاكتوز مانند لبنيات را هضم كنند. در صورتي كه اين دسته افراد چنين غذاهايي را مصرف كنند دچار نفخ، درد شكم و اسهال مي‌شوند.

ممكن است آنها به اشتباه فكر كنند كه دچار حساسيت شده‌اند، اما اين مشكل به علت يك نقص ژنتيكي در توانايي توليد آنزيم لاكتاز كه براي هضم لاكتوز لازم است، مي‌باشد.

علت ديگري كه باعث مي‌شود حساسيت‌هاي غذايي بيشتر از ميزان واقعي گزارش شوند اين است كه 2 واقعه شايع (يعني علايم گوارشي و غذا خوردن)‌ به اشتباه باهم مرتبط مي‌شوند تا وقايع مختلف را توصيف كنند. براي مثال، اگر شام سنگيني در يك رستوران بخوريد و روز بعد دچار اسهال شويد، به نظرتان منطقي مي‌آيد كه تقصير را به گردن يكي از غذاهايي كه خورده‌ايد بيندازيد.

در حقيقت شايد ديگر نخواهيد از آن غذا مصرف كنيد. از كجا مي‌دانيد كه علايم شما به ناهار يا ميان‌وعده‌اي كه قبل از شام خورده‌ايد مربوط نمي‌شود؟ يا اين كه شايد به خاطر يك عفونت ويروسي تصادفي باشد. به اين ترتيب در حالي كه امكان حساسيت غذايي هميشه وجود دارد ولي آنقدرها كه تصور مي‌كنيد شايع نيست.

اين حيوانات حساسيت‌زا
شايد برايتان جالب باشد بدانيد افرادي كه به حيوان خاصي حساسيت دارند معمولا به پوست يا بزاق آن حيوان واكنش نشان مي‌دهند نه موي آن. بنابراين حيواني كه موي كوتاه‌تري دارد يا مو ندارد لزوما براي افراد دچار حساسيت قابل نگهداري نيست. نگهداشتن سگي كه موهاي كوتاهي دارد براي فردي كه به سگ حساسيت دارد همان‌قدر مشكل‌آفرين است كه نگهداشتن سگي با موهاي بلند.

به دنبال راهي براي فرار از حساسيت
در حالي كه گرده گياهان و ساير اجزاي گياهي حساسيت‌زا از علل شايع حساسيت‌هاي فصلي هستند، اين شانس وجود دارد كه خانه‌اي كه در آن زندگي مي‌كنيد علت حساسيت‌هاي شما باشد و در خانه‌ماندن باعث تشديد حساسيت شما شود.

به عنوان مثال مايت‌ها در رختخواب وجود دارند. قارچ‌ها تمايل دارند كه در درزهاي اطراف پنجره رشد كنند و شوينده‌هاي دستشويي و حمام به دنبال استشمام يا تماس باعث ايجاد حساسيت مي‌شوند. خوشبختانه راه‌هايي وجود دارد كه شما مي‌توانيد از اين مشكلات جلوگيري كنيد: براي تميز كردن دستشويي از دستكش استفاده كنيد و مواد شوينده را كاملا با آب از سطوح برطرف كنيد، در جاهايي كه براي رشد قارچ مناسب است از شوينده‌هاي ضد قارچ استفاده كنيد، روتختي و ملحفه‌ها را به طور منظم با آب گرم بشوييد يا مايت‌ها را از بين ببريد. فرش و مبلمان را با شوينده مخصوص بشوييد و سعي كنيد خانه از تهويه مناسب برخوردار باشد.

رعايت‌كردن اين نكات ساده مي‌تواند شانس اين كه با رسيدن به خانه مرتبا شروع به عطسه كنيد را كاهش دهد.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مستندات غيرقانوني بودن الزام مردم به پرداخت پول اضافي به دفاتر اسناد رسمي + افشاي اسامي نمايندگان حا

در حالي مردم ايران عملاً ناگزير هستند كه براي هر معامله خودرو ، به دفاتر ثبت اسناد مراجعه و مبالغ هنگفتي را به آنها پرداخت كنند كه قانوناً چنين اجباري وجود ندارد و صرفاً مراجعه به دفاتر نقل و انتقال راهنمايي و رانندگي و دريافت شناسنامه سبز خودرو كفايت مي كند.

با اين حال ، عده اي از نمايندگان مجلس در صدد هستند مراجعه به دفاتر ثبت براي نقل و انتقال خودرو را اجباري كنند و بدين ترتيب مردم قانوناً مجبور شوند يك بار به پليس پول بدهند و بار ديگر رقم درشت تري را به دفاتر ثبت!

عصرايران ، براي اين كه موضوع روشن شود ، ابتدا قوانيني كه نشان مي دهد ثبت معاملات خودرو در دفاتر اسناد رسمي ، اجباري نيست را معرفي مي كند و سپس ، اسامي نمايندگاني كه پشتيبان طرح اجباري كردن مراجعه متعاملين خودرو به دفاتر ثبت هستن را افشا مي كند.


1 - قانون اصلاح ماده (22) قانون حمل و نقل و عبور كالاهاي خارجي از قلمرو جمهوري اسلامي ايران

ماده واحده- ماده (22) قانون حمل و نقل و عبور كالاهاي خارجي از قلمرو جمهوري اسلامي ايران- مصوب 1374.12.22- به شرح زير اصلاح مي گردد:

"ماده 22- مسووليت صدور گواهينامه رانندگي، اسناد مالكيت و پلاك خودرو در قلمرو جمهوري اسلامي ايران بر عهده نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران و وظيفه ترجمه و تبديل گواهينامه هاي رانندگي معتبر صادر شده توسط نيروي انتظامي و ساير اسناد مدارك مذكور به مدارك بين المللي وفق مفاد كنوانسيون هاي بين المللي سالهاي 1328 هجري شمسي (1949 ميلادي) و 1347 هجري شمسي (1968 ميلادي) حمل و نقل جاده اي و حسب عرف بين المللي و مقررات حاكم بر تمامي كشورهاي عضو سازمان جهانگردي و اتومبيلراني جمهوري اسلامي ايران مي باشد."

قانون فوق مشتمل بر ماده واحده در جلسه علني روز سه شنبه مورخ هفدهم شهريور ماه يك هزار و سيصد و هشتاد و هشت مجلس شوراي اسلامي تصويب و در تاريخ 1388.7.7 به تاييد شوراي نگهبان رسيد.


اين هم تصوير اين قانون در روزنامه رسمي 20 مهر 88
قوانين و مقررات عمومي


قوانين و مقررات عمومي


2 - لايحه قانوني حمل و نقل و انتقالات وسايل نقليه موتوري / مصوب مرداد 1359

ماده 1- از تاريخ اجراي اين قانون كليه دفاتر اسناد رسمي از انجام هر نوع معاملات مربوط به وسايل نقليه موتوري ممنوع بوده و هرگونه معامله و نقل و انتقال وسايل نقليه موتوري فقط در يگان هاي راهنمايي و رانندگي مجاز به شماره گذاري وسايل نقليه موتوري در كشور به ترتيبي كه در اين قانون و آيين نامه اجرايي آن تعيين مي گردد انجام خواهد شد.

3 - قانون ثبت

ماده 47- در نقاطي كه اداره ثبت اسناد و املاك و دفاتر اسناد رسمي موجود بوده و وزارت عدليه مقتضي بداند ثبت اسناد ذيل اجباري است:
1- كليه عقود و معاملات راجعه به عين يا منافع اموال غيرمنقوله كه در دفتر املاك ثبت نشده.
2-صلحنامه و هبه نامه و شركت نامه

همان طور كه ملاحظه مي كنيد
اولاً طبق قانون ثبت ، فقط معاملات راجع به اموال غير منقول (زمين ، باغ ، خانه ، مغازه) بايد در دفاتر اسناد رسمي ، ثبت شود و اجباري به ثبت معاملات مربوط به اموال منقول مانند فرش ، رايانه ،خودرو ، ميز و صندلي و ... وجود ندارد و ثبت اين گونه معاملات اختياري است.
لذا اگر اكنون نيز اجباري در اين باره وجود دارد ، غيرقانوني است.

ثانياً در قانون سال 59 ، دفاتر اسناد رسمي از انجام هر نوع معاملات مربوط به وسايل نقليه موتوري ممنوع شده اند و اين وظيفه بر عهده پليس گذاشته شده است.

ثالثاً همين مجلس هشتم در شهريور سال گذشته تصويب كرده كه مسووليت صدور گواهينامه رانندگي، اسناد مالكيت و پلاك خودرو در قلمرو جمهوري اسلامي ايران بر عهده نيروي انتظامي است.
جالب اينجاست كه برغم اين مصوبه ، عده اي از نماينده ها ، دست بردار نيستند و بار ديگر طرحي را به ميان آورده اند كه بر مبناي آن ، مردم مجبور مي شوند درصدي از بهاي خودروي خود را به دفاتر ثبت بدهند!

عصرايران ، در پاسخ به تقاضاهاي مردم براي معرفي نمايندگاني كه پيگير اين طرح هستند ، اسامي تعدادي از آنها را به شرح زير منتشر مي كند تا آقايان به مردم ايران و مخصوصاً به مردم حوزه هاي انتخابيه خود توضيح دهند كه چرا در صدد تحميل هزينه اضافي بر عهده موكلانشان هستند:
 
 فرهاد تجري
موسي قرباني
امين حسين رحيمي
خليل حيات مقدم
سيد مصطفي طباطبايي نژاد
علي اسلامي پناه
محمد محمدي
عبدالرضا مرادي
علي اكبر آقايي
مجيد نصيرپور
و...

البته ناگفته نماند كه حسب اطلاع عصرايران ، تعداد زيادي از نمايندگان نيز با ترجيح حقوق مردم بر منافع گروهي خاص ، با اين طرح مخالف اند.
اين طرح روز يكشنبه در مجلس بررسي مي شود.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

معاينه صحيح سينه براي پيشگيري از سرطان

معاينه در منزل ميتواند به تشخيص و درمان زودرس مخصوصاً در افرادي كه وسايل تشخيصي پيشرفته مانند ماموگرافي در دسترس ندارند ،كمك كند.

خود آزمائي سينه دو مرحله دارد :
1-
نگاه كردن كه علائم ظاهري را مشخص ميكند.

2- لمس كردن كه توده ها را تشخيص ميدهد.

مرحله اول: ابتدا در جلوي يك آينه پهن ايستاده و به سينه‌هاي خود در چهار حالت : 1- دستها بالاي سر

2- دستها به  كمر زده

3- دستها در كنار بدن آويزان
4- خم شده به سمت جلو 
به دقت نگاه كنيد ودر صورت وجود هر گونه علامت غير عادي مانند فرو رفتگي پوست و يا نوك سينه  ويا زخمهاي مزمن  يا پوسته پوسته شدن نوك سينه يا حالت پوست پرتقالي سينه توجه  كنيد.
 مرحله دوم:  به پشت بخوابيد و دست سمتي راكه ميخواهيد معاينه كنيد زير سر بگذاريد و با دست مقابل تمامي سينه را معاينه كنيد. براي اينكار از قسمت نرم بند انتهائي انگشتان دوم تا چهارم استفاده كنيد و نسج پستان  را به آرامي و به حالت دوراني روي قفسه سينه بلغزانيد.

 * براي اينكه تمام قسمتها به طور كامل معاينه شوند ،نسج سينه را مانند يك ساعت در نظر بگيريد و تمام قسمتهاي آن را معاينه كنيد.

* ناحيه زير بغل را نيز فراموش نكنيد و با نگه داشتن بازو به حالت نيمه باز اين منطقه را نيز به صورت عمقي معاينه كنيد. 

* معاينه سينه را ميتوانيد در حمام  و در حالت ايستاده نيز انجام دهيد.

* در انتها نوك سينه را به آرامي فشار دهيد تا از وجود يا عدم ترشحات نوك سينه مطلع شويد.

* در صورت لمس توده‌ يا سفتي در سينه يا ترشح از نوك سينه بدون اضطراب و نگراني به پزشك مراجعه كنيد زيرا در بسياري از موارد اين علامتها مربوط به بيماريهاي خوش خيم سينه بوده و درمان آنها بسيار راحت ميباشد.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

كيست ها چه زماني تبديل به سرطان مي شوند؟

دكتر آزاده جولاييبا بيان اين مطلب،  افزود: بيماريهاي پستان طيف گسترده‌اي از علايم و بيماري‌ها از درد ساده تا سرطان پستان را در برمي گيرد كه در زنان شايع است.

اين جراح عمومي در ادامه گفت: سرطان پستان شايع‌ترين سرطان در بين زنان است. مهمترين نكته در درمان بيماران، تشخيص موارد معدود سرطان پستان در ميان انواع زياد بيماري‌هاي خوش خيم پستان بدون نياز به انجام اعمال جراحي غيرضروري است.

وي افزود: تمام افرادي كه براي بررسي وضعيت سلامت پستان‌هاي خود و يا انجام اعمال زيبايي پستان به پزشك مراجعه مي‌كنند بايد از نظر احتمال ابتلا به سرطان بررسي شوند. در صورت شك به ابتلا فرد به اين بيماري، لازم است تلاش شود تا با حداقل تهاجم به بيمار، سرطان اثبات و ميزان پيشرفت بيماري تشخيص داده و بيماري در اسرع وقت درمان شود.

اين جراح عمومي  در گفت وگو با  ايسنا   با بيان اينكه برخي بيماران به علت ابتلا به درد در ناحيه پستان به پزشك مراجعه مي‌كنند، اظهار كرد:‌ بيشتر اين دردهاي پستان، دوره‌اي است و پيش از قاعدگي آغاز و با نزديك شدن به روز شروع عادت ماهيانه تشديد مي‌شود. درد با شروع قاعدگي و كاهش سطح هورمون‌ها كاهش مي‌يابد. هر چه اندازه پستان‌ها بزرگتر باشد ممكن است ميزان درد بيشتر شود.

جولايي اضافه كرد: بيشتر افرادي كه دچار اين مشكل هستند براي اطمينان از مبتلا نبودن به سرطان به پزشك مراجعه مي‌كنند. در صورت منفي بودن معاينات و بررسي‌هاي اوليه و اطمينان از مبتلا نبودن بيمار به سرطان، اين افراد قادر به تحمل درد هستند و به زندگي عادي خود ادامه مي‌دهند ولي گاهي اوقات آن قدر درد بيمار شديد است كه پزشك مجبور به تجويز دارو براي او مي‌شود.

اين جراح عمومي با بيان اينكه التهاب محل اتصال دنده به جناق، يكي از دلايل شايع درد پستان است، گفت: متاسفانه عليرغم شيوع زياد درد پستان ناشي از اين التهاب در اكثريت مواقع اين بيماري دير تشخيص داده يا اصلا تشخيص داده نمي‌شود.

اين نوع درد معمولا با فعاليت بدني كه باعث انقباض عضله پستاني مي شود شدت مي‌يابد. گاهي اوقات فرد احساس سوزش در نوك پستانهاي خود مي‌كند. اين درد معمولا به دست يا پشت بدن سرايت مي‌كند و معمولا موقتي است. اين بيماري درمان قطعي ندارد و خود به خود بهبود مي‌يابد اما داروهاي ضد التهاب در صورت شدت يافتن درد براي بيمار تجويز مي‌شود.

وي درباره توده‌هاي پستان اظهار كرد: وجود توده يافته شايعي در پستان است. توده‌ها به دو دسته جامد و مايع تقسيم مي‌شوند. توده با محتويات مايع، كيست ناميده مي‌شوند. كيست‌هاي ساده نياز به پيگيري ندارند و در صورت بزرگ و دردناك شدن مي‌توان آب آنها را تخليه كرد و نيازي به جراحي ندارند اما اگر جدار كيست مشكوك يا داراي توده جامد باشد از ابتدا براي رد سرطان نياز به بررسي و نمونه برداري است.

جولايي تاكيد كرد: حفظ آرامش بيمار در بيماريهاي پستان بسيار مهم است. كيست‌هاي ساده هرگز به سرطان تبديل نمي‌شوند. بنابراين نبايد بيمار را ملزم به پيگيري كيست‌هاي ساده كرد چون اين كار از نظر اقتصاد درمان نيز قابل توجيه نيست.

وي با بيان اينكه تقريبا تمام سرطانهاي پستان با تشكيل توده‌هاي جامد در پستان همراه هستند، تصريح كرد: بيشتر توده‌هاي جامد، خوش خيم هستند البته در صورت وجود توده جامد در پستان بايد وضعيت آن را به لحاظ سرطاني بودن مشخص كرد. سرطان پستان در سن زير30 سال شايع نيست و توده‌هاي جامد بيماران زير 30 سال، معمولا بي‌خطر هستند. بر حسب نظر جراح و اندازه ضايعه، علامت دار بودن يا نبودن توده بايد درباره آن تصميم گيري كرد.

اين جراح عمومي ادامه داد: همواره بايد سرطان را در زنان بالاي30 سال كه با مشكلي در پستان مراجعه مي‌كنند، در نظر داشت هرچند كه بيشتر توده‌ها ماهيت خوش خيم دارند. در كشورهاي غربي بيشتر موارد سرطان در زنان بالاي50 سال ديده مي شود اما در كشور ما آمارهاي پراكنده موجود نشان مي‌دهند كه بيشتر موارد سرطان در زنان زير 50 سال است.

جولايي در ادامه اظهار كرد: بسياري از بيماران ما زنان 35 تا 50 ساله هستند كه پايين بودن سن ابتلا به اين بيماري به احتمال زياد از جوان بودن جمعيت ايران نشات مي‌گيرد. به هرحال بايد در بررسي علايم زنان بالاي 30 سال همواره به سرطان پستان فكر كنيم و با اقدامات تشخيصي لازم و در صورت امكان بدون انجام جراحي از مبتلا نبودن آنان به اين بيماري اطمينان حاصل كنيم.

وي با اشاره به تحول در روش‌هاي تشخيصي سرطان پستان گفت: پيش از اين در صورت مراجعه بيمار با توده در پستان، جراح از توده او در اتاق عمل يا با بيهوشي عمومي يا بي حسي موضعي نمونه برداري مي‌كرد اما اين روش در چند دهه اخير در دنيا تغيير كرده است و طبق استانداردهاي بين المللي از بيماران داراي توده جامد در پستان با استفاده از سوزن كلفت نمونه برداري مي‌شود.

اين جراح عمومي اضافه كرد: اين سوزن، يك استوانه از بافت را خارج مي‌كند و پاتولوژيست سلولهاي آن را زير ميكروسكوپ بررسي مي‌كند تا جراح بتواند درباره توده تصميم گيري ‌كند. در صورت خوش‌خيم بودن توده، جراحي لازم نيست اما توده‌هاي بدخيم نياز به جراحي دارند.

جولايي اضافه كرد: برخي توده‌ها بدخيم نيستند اما تغييراتي در سلولهاي آنها ديده مي‌شود كه ممكن است در صورت خارج نشدن از پستان در آينده به سرطان تبديل شوند. اين توده‌ها هم نياز به جراحي دارند.

اين جراح عمومي با اشاره به مطالعات انجام شده درباره سرطان پستان گفت:‌ با استفاده از نمونه‌برداري با سوزن كلفت و اطمينان از ماهيت خوش‌خيم يك ضايعه در حدود دو سوم موارد، جراحي حذف مي شود بنابراين هنگامي كه توده، خطري را براي بيمار ايجاد نمي‌كند، بيمار مجبور به تحمل جراحي و بيهوشي نمي‌شود و جاي برش در بدن او باقي نمي‌ماند. از سوي ديگر زماني كه با استفاده از اين روش و بدون انجام جراحي، سرطاني بودن ضايعه اثبات مي‌شود و بيمار و خانواده‌اش فرصت كافي براي تحقيق درباره بيماري و مشاوره با پزشكان ديگر را پيدا مي‌كنند و مي‌توانند در انتخاب تيم درمان، بيمارستان و نوع جراحي متناسب با شرايط خود تصميم گيري نمايند.


وي تاكيد كرد: اين مورد به عنوان اصل اساسي در رعايت حقوق بيمار به شمار مي‌رود. در منشور حقوق بيماران نظام سلامت جمهوري اسلامي ايران نيز بر آن تاكيد شده است و اميدواريم در آينده در سرتاسر كشور رعايت شود.

جولايي درباره تفاوت سن ابتلا به سرطان پستان در ايران و جهان گفت: بر اساس آمارهاي موجود دو سوم مبتلايان به سرطان پستان در ايران زنان زير50 سال هستند. اين در حاليست كه بيشتر موارد ابتلا به اين بيماري در كشورهاي غربي بالاي 50 سال است البته نمي‌توان درباره علت اين تفاوت به طور دقيق اظهار نظر كرد. با اين حال در ايران قله منحني سني حدود 28 سال است.

اين جراح عمومي تاكيد كرد: مهمترين نكته در كنترل سرطان پستان، آگاهي زنان از علايم سرطان پستان است. وجود توده يا زخم در پستان و زير بغل، توكشيدگي نوك پستان يا پوست پستان، ترشح خود بخود يكطرفه از يك مجرا و تورم و قرمزي و حالت پوست پرتقالي، علايم اصلي سرطان هستند.

جولايي در پايان پوسته پوسته شدن يا زخم در نوك پستان را يكي ديگر از علايم سرطان پستان برشمرد و گفت: اين علايم در بيشترمواقع با ضايعه پوستي اشتباه مي‌شود. زنان با مشاهده و لمس پستان‌هاي خود به طور ماهيانه بايد مراقب اين علايم باشند و به محض مشاهده آن در هر سني به پزشك متخصص پستان مراجعه كنند. متخصصان جراحي عمومي در ايران مسوول بررسي مشكلات پستان هستند اما برخي گمان مي‌كنند كه در صورت مشاهده غده يا توده در پستان بايد به متخصص غدد مراجعه كنند.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

كدام خال‌ را بايد جدي گرفت؟

خال‌ها 2 نوع‌اند؛ مادرزادي و اكتسابي. از سن 4 سالگي به بعد ممكن است همه انسان‌ها خال‌هاي اكتسابي را كسب ‌كنند اما خال مادرزادي 3 نوع است؛ 

 خال‌هاي مادرزادي چون ممكن است تغييرات بدخيمي بيشتر از خال‌هاي اكتسابي داشته باشند، نياز به توجه بيشتري دارند. خال‌هاي مادرزادي كوچك و متوسط را تا سن بلوغ زير نظر مي‌گيرند و سايز و اندازه آنها را مرتبا يادداشت مي‌كنند.

اگر تغييري در وسعت يا رنگ آنها به وجود آمد، بايد به پزشك مراجعه كرد و خال را برداشت ولي اگر خال متوسط يا كوچك تغييري نكرد بعد از سن بلوغ مي‌توان در صورت تمايل آنها را برداشت. براي خال‌هاي بسيار بزرگ بايد از ابتداي تولد به پزشك متخصص پوست مراجعه و براي درمان آنها اقدام كرد. خال‌هاي اكتسابي از 4 سالگي به وجود مي‌آيند و تعداد آنها نيز ژنتيكي است و اين عقيده كه يك خال زادوولد مي‌كند، اشتباه است. خال‌هاي اكتسابي به 3 صورت خود را نشان مي‌دهند، فرم مسطح، فرم كمي برجسته و فرم كاملا برجسته. خال‌هاي برجسته معمولا تغييرات بدخيمي ندارند. خال‌هاي مسطح برخلاف تصور عامه مردم مهم‌ترند.

اگر خال مسطح قرينه نباشد و بيشتر از يك رنگ در آن ديده شود ترجيحا بايد آن را برداشت زيرا احتمال تغييرات ناخوشايند در آن در مقايسه با خالي كه رشد منظم حالت قرينه و يكرنگ دارد بيشتر است. اگر والدين يك كودك ديدند كه خال فرزندشان حالت نامنظم و بيش از يك رنگ دارد، بايد به پزشك مراجعه كنند تا پزشك آن را زير نظر بگيرد.

اگر تشخيص داده شد كه ضرورتي براي برداشتن خال وجود دارد، مي‌توان آن را در هر سني برداشت. البته هيچ دليلي هم براي عجله وجود ندارد. علايم ذكرشده تنها نشان مي‌دهند كه در اين خال استعداد تغييرات ناخوشايند بيشتر است ولي نمي‌توان گفت مشكلي ايجاد مي‌كند يا نه. تصميم‌گيري نهايي با پزشك است.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)