مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

تست هوش

 

لطفا ابتدا سوالات را پاسخ دهيد و سپس جواب ها رو ببينين...

.
خودتون رو هم گول نزنيد...


اما سئوالات !!
 
مسئله 1 - فرض كنيد راننده يك اتوبوس برقي هستيد. در ايستگاه اول 6 نفر وارد اتوبوس مي شوند ، در ايستگاه دوم 3 نفر بيرون مي روند و پنج نفر وارد مي شوند . راننده چند سال دارد ؟

 
مسئله 2 - پنج كلاغ روي درختي نشسته اند ، 3 تا از آنها در شرف پرواز هستند . حال چه تعداد كلاغ روي درخت باقي مي ماند؟
 
مسئله 3 - چه تعداد از هر نوع حيوان به داخل كشتي موسي برده شد ؟

 
مسئله 4 - شيب يك طرف پشت بام شيرواني شكلي ، شصت درجه است و طرف ديگر 30 درجه است . خروسي روي اين پشت بام تخم گذاشته است . تخم به كدام سمت پرت مي شود ؟
 
مسئله 5 - اين سوال حقوقي است . هواپيمايي از ايران به سمت تركيه در حركت است و در مرز اين دو سقوط مي كند ، بازمانده ها را كجا دفن مي كنند ؟
 

مسئله 6 - من دو سكه به شما مي دهم كه مجموعش 30 تومان مي شود. اما يكي از آنها نبايد 25 توماني باشد . چطور ؟

 


جواب ها
============ ========= ========= ========= 

مسئله 1 - راننده اتوبوس هم سن شما بايد باشد . چون جمله اول سوال مي گويد " تصور كنيد كه راننده اتوبوس هستيد."
 

مسئله 2 - همه كلاغ ها ، چون آنها فقط " در شرف پرواز " هستند و هنوز از روي درخت بلند نشده اند..( اگر جواب شما 2=3-5 بوده بدانيد دوباره محاسبات جلوي تفكرتان را گرفته است.)

 
مسئله 3 - هيچ . آن نوح بود كه حيوانات را به كشتي برد و نه موسي ( "چه تعداد " جلوي فكر كردن شما را گرفته است.)

 
مسئله 4 - هيچ كدام . خروس ها كه تخم نمي گذارند.اگر شما سعي كرديد جواب توسط محاسبات و مقايسه اعداد بدست آوريد ، شما دوباره به وسيله اعداد منحرف شديد.
 

مسئله 5 - بازمانده ها را دفن نمي كنند . آنها جان سالم بدر برده اند . شما به وسيله كلمات حقوقي و دفن كردن منحرف شده ايد.

 
مسئله 6 - يك 25 توماني و يك 5 توماني . به ياد بياوريد ( فقط يكي از آنها ) نبايد 25 توماني باشد و همين طور هم هست . يك سكه 5 توماني داريم.شما با عبارت " يكي از آنها نبايد … " فريب خورديد

 

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۶:۵۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

1 دسامبر هر سال، روز جهاني مبارزه با ايدز

روز جهاني ايدز، از سال ۱۹۸۸به منظور افزايش بودجه‌ها و همچنين افزايش آگاهي، آموزش و مبارزه با تبعيض‌ها به اول دسامبر (برابر با 11 آذر) هر سال اطلاق مي‌گردد و هر ساله براي اين روز، شعار خاصي نيز در نظر گرفته مي‌شود، هدف عمده از اين كار اين است كه به عموم مردم يادآوري شود كه HIV هنوز از بين نرفته و هنوز كارهاي زيادي است كه بايد انجام شود.

در روز جهاني ايدز مردم لباسهايي مزين به روبان قرمز را بر تن مي‌كنند تا توجه و مراقبت در برابر HIV و ايدز را متذكر شده و به ديگران يادآور شوند كه به تعهد و پايبندي و حمايت آنها مورد نياز است.

ايدز سرنام عبارت AIDS يا (Acquired immune deficiency syndrome) به معني نشانگان نقص ايمني اكتسابي است. ايدز يك بيماري پيشرونده علاج نشدني و قابل پيشگيري است، اين بيماري حاصل تكثير ويروسي به نام HIV در بدن ميزبان است كه باعث تخريب جدي دستگاه ايمني بدن (معروف به نقص ايمني يا كمبود ايمني) انسان مي‌گردد كه خود زمينه‌ساز بروز عفونت‌هاي موسوم به فرصت طلب است كه يك بدن سالم عموماً قادر به مبارزه با آنهاست و در نهايت پيشرفت همين عفونت‌ها منجر به مرگ بيمار مي‌گردد به طوري كه بيماري سل عامل اصلي مرگ و مير در ميان مبتلايان به ايدز در سراسر جهان است.

در سال ۱۹۸۱ هشت مورد وخيم از ابتلا به بيماري كاپوسي ساركوما يكي از انواع خوش‌خيم‌تر سرطان كه معمولاً در ميان افراد سالمند شايع است، در ميان مردان همجنسگراي نيويورك گزارش شد. تقريباً هم‌زمان با اين موارد، شمار مبتلايان به يك عفونت ريوي نادر در كاليفرنيا و نيويورك بالا رفت. با اين كه در آن زمان عامل شيوع ناگهاني اين دو بيماري مشخص نشده بود، اما معمولاً از اين دو واقعه پزشكي به عنوان آغاز ايدز ياد مي‌كنند. در طي يك سال اين بيماري بدون نام، گسترش زيادي داشت تا سرانجام در ۱۹۸۲ آن را ايدز ناميدند.

ايدز معضلي پزشكي، بهداشتي است كه ابعاد اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي آن بسيار گسترده‌ است. در سال ۱۹۹۶‌ سازمان ملل متحد ايدز را نه تنها به عنوان يك مشكل سلامتي مورد توجه قرار داد بلكه آن را يك مسئله بر سر راه پيشرفت بشري برشمرد. همچنين در سند استراتژي امنيت ملي ايالات متحده آمريكا (۲۰۰۲) اين كشور خود را متعهد به هدايت جهان براي كاهش تلفات هولناك HIV يا ايدز دانسته است. بيش از ۹۰ درصد موارد آلودگي مربوط به كشورهاي جهان سوم و در حال توسعه‌ است. ايدز در حال حاضر چهارمين علت مرگ و مير بشر است كه پيش بيني مي‌شود تا سال ۲۰۱۰ مقام اول را از آن خود نمايد.

شناخت ويروس HIV :
يك ويروس به نام HIV عامل بروز بيماري ايدز است. هر فرد دچار HIV الزاما مبتلا به ايدز نيست بلكه اگر برخي تظاهرات باليني را بروز دهد مشخص مي‌شود به ايدز مبتلا شده ‌است. تنها نيمي از افراد آلوده به HIV در طي ۱۰ سال به مرحله ايدز مبتلا مي‌شوند. اين زمان در افراد مختلف متفاوت است و به وضعيت سلامتي و عادات فردي افراد بستگي دارد، امروزه برخي داروها نيز به كنترل اين روند كمك مي‌كنند.

نزديك به نيمي از كسانيكه تازه به HIV آلوده مي‌شوند در دو تا چهار هفته به نشانه‌هايي همانند آنفولانزا دچار مي‌شوند. اين نشانه‌ها دربرگيرنده تب، خستگي، ناراحتي پوستي، درد مفصل، سردرد و تورم در غدد لنفاوي است. البته چون اين نشانه‌ها در بيماريهاي بسياري ديده مي‌شوند اگر بيمار به پزشك درباره رفتارهاي پرخطر پيشين خود چيزي نگويد، مي‌شود از تشخيص HIV غفلت شود. راش پوستي به صورت ماكولوپاپولر بوده كوتاه مدت استو بيشتر صورت و قفسه سينه را گرفتار مي كند. مننژيت اسپتيك خود محدود شونده نيز در 10 تا 20 درصد بيماران رخ مي دهد. در اين مرحله خطر انتقال بالا است.

نشانه‌هاي ايدز اصولاً نشانه‌هايي هستند كه اشخاصي كه سيستم ايمني سالم دارند، داراي آن‌ها نمي‌باشند. بيشتر نشانه‌هاي ايدز زمان بروز عفونت‌هاي عارض‌شونده از باكتري، ويروس، قارچ و انگل‌هايي به وجود مي‌آيند، و معمولاً به آساني مهار مي‌شوند، پديدار مي‌شوند. آسيب‌هاي فرصت‌طلبانهٔ HIV در كساني معمول هستند كه ايدز دارند.

تعريف سازمان جهاني بهداشت براي ايدز :
علايم ماژوز: كاهش وزن بيشتر از ده درصد وزن بدن، اسهال مزمن براي بيشتر از يك ماه، تب طولاني تر از يك ماه (مداوم يا متناوب)

علايم مينور: سرفه مداوم بيش از يك ماه، درماتيت خارش دار ژنراليزه سابقه هرپس زوستر كانديدياز دهاني حلقي عفونت تب خالي منتشر يا مزمن پيشرونده لنفادنوپاتي ژنراليزه وجود دو علامتاز علائم ماژور و يك علامت مينور نشانگر بيماري ايدز مي باشد . وجود ساركوم كاپوزي يا مننژيت كريپتوكوكي براي تشخيص ايدز كفايت مي كند .

در برخي از افراد دچار HIV سال‌ها بطول مي‌كشد تا مرحله ايدز ظاهر شود (بسته به راه سرايت، شمار ويروس وارد شده، چگونگي دستگاه ايمني و تغذيه فرد و ....) و در اين مدت آنها احساس سلامت كرده و هيچ نشانه‌ها آشكاري از حضور اين ويروس ندارند. نزديك ۹۰ درصد مبتلايان به HIV حتي خودشان نمي‌دانند كه به اين ويروس دچار هستند. بنابراين نظرهايي از قبيل جداكردن كسانيكه با HIV يا ايدز زندگي مي‌كنند از جامعه و قرنطينه ايشان نشدني، غيرمنطقي و غير انساني است.

مرحله بروز ايدز :
هنگامي HIV مبدل به ايدز مي‌گردد كه شمار گويچه‌هاي سفيد CD4+T آنقدر كم شود كه در انجام وظيفه معمولي آنها تداخل ايجاد شود. CD4+T ياخته‌هاي سفيد خون مي‌باشند كه واكنش‌هاي ايمني بدن را موزون و مهار مي‌كنند. اين دشواري در درازاي مدت فراواني هنگامي كه شخص + HIV مي‌باشد، اتفاق مي‌افتد. البته افراد در درازاي اين مدت بسيار خوب و تندرست به نظر مي‌رسند و احساس خوبي نيز دارند. ولي در اين مدت شمار ويروس چند برابر مي‌شود كه در نزديك ۵ تا ۱۵ سال به درازاي مي‌كشد. بر پايه اين تعريف ايدز هنگامي است كه شمار سلول‌هاي CD4+T به كمتر از ۲۰۰ شماره در هر ميكروليتر خون مي‌رسد و يا هنگامي كه بدن فرد دچار عفونت‌هاي فرصت درخواست بشود (كه گاهي با بودن ۲۰۰ تا ۸۰۰ ياخته CD4+ رخ مي‌دهد).

انتقال و پيشگيري :
هرچند HIV در تمام ترشحات بدن فرد مبتلا (بجز عرق) وجود دارد ولي براي انتقال و سرايت تنها سه راه اثبات شده‌است:

1- آميزش جنسي: شايعترين راه سرايت ويروس تماس جنسي است. ويروس ممكن است از فرد مبتلا به شريك جنسي‌اش منتقل بشود (مرد به مرد، مرد به زن و زن به مرد). سرايت از زن به زن هم امكان دارد، سرايت از راه تماس جنسي ۸۰ درصد كل موارد را شامل مي‌شود كه بيشتر از ۷۰ درصد آن از راه تماس با جنس مخالف و ۱۰درصد آن از طريق تماس با همجنس است.

2- تبادل خون يا فرآورده‌هاي آن: ويروس مي‌تواند از راه مصرف خون و يا فاكتورهاي انعقادي آلوده هم منتقل شود. ويروس مي‌تواند از راه يك وريد (مثلاً درحين تزريق وريدي) ،مقعد، واژن، آلت، دهان و ساير غشاهاي مخاطي (نظير چشم و مخاط داخل بيني) و يا بريدگي‌ها و زخم‌ها وارد بدن ميزبان شود. بيماران هموفيلي و معتادان تزريقي كه از سرنگ و سوزن بطور مشترك استفاده مي‌كنند از گروه‌هاي پر خطر در ابتلا به ايدز به حساب مي‌آيند.

3- هر وسيله تيز و برنده كه احتمال آغشته شدن به خون آلوده را داشته باشد، در صورت ضد عفوني نشدن و ايجاد زخم، مي‌تواند فرد سالم را آلوده كند. پس ابزار پزشكي، دندان پزشكي، لوازم خال كوبي، سوراخ كردن گوش، حجامت، قمه زني، تيغ سلماني و مسواك ممكن است باعث انتقال آلودگي شود. اما بيماري ايدز در صورت تماس با خون و يا در صورت حاملگي مادرحامله و يا در صورت تماس با سرنگ آلوده و...چقدر قابليت انتقال دارد؟

درصد احتمال انتقال از راه خون و فراورده هاي آن در يك نوبت نود درصد است. درصد احتمال انتقال از مادر به جنين و نوزاد در يك نوبت بيست تا جهل درصد مي باشد. با سرنگ آلوده اين درصد نيم تا يك درصد است و درورود اتفاقي سوزن الوده نيز نيم تا يك درصد مي باشد.

4- از مادر مبتلا به جنين: ويروس مي‌تواند از طريق مادر آلوده به جنين در داخل رحم و يا حين زايمان و يا در طي دوران شيردهي (كه مي‌توان به وسيله جايگزيني شير مادر از آن جلوگيري كرد) به جنين يا نوزاد منتقل شود. اين شيوه در مورد ابتلاي كودكان بسيار شايع است به طوري كه ۹۰ درصد تمامي كودكان مبتلا به HIV در سال ۲۰۰۳ از طريق انتقال مادر به كودك دچار شدند، هرچند داروها در كاهش احتمال اين انتقال موثرند.

تعاريف آسيب هاي بعد از تماس :
آسيب هاي پرخطر: آسيب با سوزن كلفت و توخالي، آسيب عميق، آسيب با وسايل داراي خون واضح، آسيب با سوزني كه ازداخل رگ بيمار خارج شده باشد، فرد منشا در مراحل اوليه عفونت ايدز و يا در مراحل پيشرفته ايدز باشد

آسيب هاي كم خطر يا با ريسك متوسط: آسيب با سوزن هاي توپر و نازك مانند سوزن بخيه، تماس هاي زيرپوستي و سطحي، تماس با مايعات بدن درصورتي كه خون قابل رويت نداشته باشد، تماس با پوست سالم در سطح وسيع و يا در مدت زمان بيش از چند دقيقه.

آسيبهاي بي خطر يا بدون ريسك : تماس با مايعات غير خوني و بالقوه غير عفوني مانند ادرار و اشك، تماس پوست سالم در سطح كوچك يا كوتاه مدت با خون يا مايعات ديگر بدن.

تست هاي پيگيري معمولا 6 هفته، سه ماه و 6 ماه بعد از تماس توصيه شده است. درحال حاضر مدت چهار هفته براي درمان پيشگيري كافي دانسته شده است. در صورت رد عفونت هاي ايدز درفرد منشا، درمان پيشگيري را در هر زماني مي توان قطع نمود.

راه‌هايي كه ايدز نمي‌تواند منتقل شود :
از طريق هوا، سرفه و عطسه.
از طريق بوسيدن، تماس پوستي يا دست دادن.
از طريق استفاده مشترك از لوازم آشپزي مانند بشقاب، قاشق و چاقو.
از طريق تماس با صندلي توالت.
از طريق حشرات، نيش يا گاز حيوانات.
از طريق شنا در استخرهاي عمومي.
از طريق خوردن غذايي كه توسط فرد مبتلا به HIV تهيه شده باشد.

تنها چيزي كه بايد مورد توجه قرار دهيد اين است كه هيچ چيزي باعث انتقال ويروس ايدز نمي شود مگر اينكه آغشته به خون آلوده به ويروس ايدز باشد.

پيشگيري :
از آنجا كه تاكنون واكسن و يا علاج قطعي براي اين بيماري كشف نشده‌ است و در آينده نزديك نيز امكان پذير به نظر نمي‌رسد مهم‌ترين راه مبارزه با اين بيماري پيشگيري و آموزش است. گزارش سال ۲۰۰۷ بانك جهاني در مورد ايدز در جنوب آسيا، شيوع بيماري ايدز را "شديد" اما "قابل پيشگيري" مي‌داند. براي پيشگيري از انتقال HIV، بهترين راه خودداري از برقراري رابطه جنسي با فرد مبتلا و يا استفاده از كاندوم‌هاي جنس لاتكس (نوعي پلاستيك) است.

ذرات با ابعاد HIV نمي‌توانند از كاندوم لاتكس عبور كنند و اگر به درستي و به طور منظم استفاده شوند شيوه كاملاً موثري در كاهش خطر انتقال بيماري محسوب مي‌شوند. هرچند تنها شيوه صد در صد موثر خودداري كامل از آميزش جنسي با افراد مشكوك به داشتن رفتارهاي پرخطر است. معتادان تزريقي نيز مي‌توانند با خودداري از مصرف سرنگ‌هاي مشترك خطر ابتلا به HIV را كاهش دهند.

تشخيص ايدز :
هنگام رو در رويي با عفونت، دستگاه ايمني بدن پادتن‌هايي فرآوري مي‌كند كه در خون گردش و به عوامل بيماري‌زا حمله مي‌كنند. پادتن‌ها بر بسياري از عوامل بيماري‌زا غلبه مي‌كنند ولي درباره HIV با اين كه پادتن‌ها فرآوري مي‌شوند ولي نمي‌توانند از تكثير ويروس جلوگيري كنند و تنها وجود آنها در خون براي تشخيص ابتلاء بكار مي‌رود.

در جريان عمومي ترين آزمايش‌ها براي تشخيص HIV، يك نوع خاص از پادتن‌ها يا همان پروتئين‌هاي ضدبيماري رديابي مي‌شود.
در چند هفته‌اي كه رديابي آلودگي بي ثمر و جواب آزمايش منفي است، فرد آلوده مي‌تواند ويروس را به سايرين منتقل كند.

نكاتي در مورد آزمايشات ايدز: هنگامي كه تست الايزا براي ايدز مثبت شد بايد الايزا با كيت ديگري دوباره تكرار شود. كه اگر باز هم مثبت شد تست تاييد ي با وسترن بلات مي گيريم. اگر تست وسترن بلات منفي بود شايد فرد در دوران پنجره به سرمي برد يا آلوده نيست.

مواردي هست كه تست الايزا مثبت است ولي فرد ايدز ندارد مثلا خطاي آزمايشگاه، همودياليز، دريافت خون و فراورده هاي آن، تست RPR مثبت، مشكلات همراه از قبيل اختلالات اتوايميون، مالتيپل ميلوما، هموفيلي، هپاتيت الكلي، اعتياد تزريقي، موارد افزايش IgG مثل كسي كه واكسن انفلوانزا زده است.

موارد منفي كاذب الايزا مثل عفونت تازه و اوليه، بيماران با سيستم ايمني ساپرس شده، و خطاي آزمايشگاه مي باشد.

بيماري‌هاي مرتبط با ايدز :
سيستم دفاعي بدن كه از حمله ويروس صدمه ديده‌ است، قواي خود را براي مبارزه با بيماري‌ها از دست مي‌دهد و هر نوع عفونتي مي‌تواند جان بيمار را تهديد كند. كساني كه به HIV دچار هستند در مقابل بيماري‌هايي مانند سل، مالاريا، ذات الريه، برفك، زونا، زخم‌هاي بدخيم، سرطان، عفونت‌هاي مغزي، عفونت شكم و خطر نابينايي آسيب پذيرتر مي‌شوند. بيماران مبتلا به ايدز همچنين در مقابل آنچه به نام عفونت‌هاي فرصت طلب معروف است آسيب پذير هستند. اين نوع از عفونت‌ها از باكتري‌هاي شايع، قارچ‌ها و انگل‌هايي نشات مي‌گيرد كه يك بدن سالم قادر به مبارزه با آنهاست، اما مي‌توانند در افرادي كه سيستم دفاعي بدن آنها آسيب ديده ايجاد بيماري كند و گاه آنها را از پا در آورند.

زندگي با ايدز :
كسانيكه دچار به HIV هستند تا سال ها مي‌توانند به آساني به زندگي عادي خود و اشتغال مثمر ادامه دهند و با مصرف داروهاي موجود سال ها با نگهداري سلامت زنده بمانند، هر چند HIV در بدنشان ريشه كن نخواهد شد. البته فشار رواني، اجتماعي و سستي جسمي و اقتصادي آنها را آسيب‌پذير مي‌كند. آنچه آنها نياز دارند برآورد دارو، خدمات مشاوره‌اي و درماني، پشتيباني و پرهيز از سوءظن و انگ و تبعيض است. آنان را از خود طرد نكنيم و اجازه دهيم زندگي كنند. كارگزاران سياسي و شخصيت‌هاي مذهبي و اجتماعي مي‌توانند نقش مهمي در رفع انگ و تبعيض و تدارك خدمات لازم داشته باشند.

آگاهي عمومي از ابتلا به ايدز :
بسياري از مبتلايان به ايدز از بيماري خود ناآگاهند. كمتر از يك درصد از جمعيت شهري آفريقا كه از نظر جنسي فعال هستند آزمونِ HIV داده‌اند و اين نسبت در منطقه‌هاي روستايي از اين هم كمتر است. همچنين تنها نيم درصد از زنان بارداري كه از امكانات بهداشت شهري بهره مي‌گيرند، آزمايشِ HIV داده و نتيجهٔ آزمايش خود را دريافت نموده‌اند. افزون بر آن، اين نسبت براي بهداشت روستايي از اين هم پايين‌تر است.
 
روز جهاني ايدز، از سال ۱۹۸۸به منظور افزايش بودجه‌ها و همچنين افزايش آگاهي، آموزش و مبارزه با تبعيض‌ها به اول دسامبر (برابر با 11 آذر) هر سال اطلاق مي‌گردد و هر ساله براي اين روز، شعار خاصي نيز در نظر گرفته مي‌شود، هدف عمده از اين كار اين است كه به عموم مردم يادآوري شود كه HIV هنوز از بين نرفته و هنوز كارهاي زيادي است كه بايد انجام شود.

در روز جهاني ايدز مردم لباسهايي مزين به روبان قرمز را بر تن مي‌كنند تا توجه و مراقبت در برابر HIV و ايدز را متذكر شده و به ديگران يادآور شوند كه به تعهد و پايبندي و حمايت آنها مورد نياز است.

ايدز سرنام عبارت AIDS يا (Acquired immune deficiency syndrome) به معني نشانگان نقص ايمني اكتسابي است. ايدز يك بيماري پيشرونده علاج نشدني و قابل پيشگيري است، اين بيماري حاصل تكثير ويروسي به نام HIV در بدن ميزبان است كه باعث تخريب جدي دستگاه ايمني بدن (معروف به نقص ايمني يا كمبود ايمني) انسان مي‌گردد كه خود زمينه‌ساز بروز عفونت‌هاي موسوم به فرصت طلب است كه يك بدن سالم عموماً قادر به مبارزه با آنهاست و در نهايت پيشرفت همين عفونت‌ها منجر به مرگ بيمار مي‌گردد به طوري كه بيماري سل عامل اصلي مرگ و مير در ميان مبتلايان به ايدز در سراسر جهان است.

در سال ۱۹۸۱ هشت مورد وخيم از ابتلا به بيماري كاپوسي ساركوما يكي از انواع خوش‌خيم‌تر سرطان كه معمولاً در ميان افراد سالمند شايع است، در ميان مردان همجنسگراي نيويورك گزارش شد. تقريباً هم‌زمان با اين موارد، شمار مبتلايان به يك عفونت ريوي نادر در كاليفرنيا و نيويورك بالا رفت. با اين كه در آن زمان عامل شيوع ناگهاني اين دو بيماري مشخص نشده بود، اما معمولاً از اين دو واقعه پزشكي به عنوان آغاز ايدز ياد مي‌كنند. در طي يك سال اين بيماري بدون نام، گسترش زيادي داشت تا سرانجام در ۱۹۸۲ آن را ايدز ناميدند.

ايدز معضلي پزشكي، بهداشتي است كه ابعاد اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي آن بسيار گسترده‌ است. در سال ۱۹۹۶‌ سازمان ملل متحد ايدز را نه تنها به عنوان يك مشكل سلامتي مورد توجه قرار داد بلكه آن را يك مسئله بر سر راه پيشرفت بشري برشمرد. همچنين در سند استراتژي امنيت ملي ايالات متحده آمريكا (۲۰۰۲) اين كشور خود را متعهد به هدايت جهان براي كاهش تلفات هولناك HIV يا ايدز دانسته است. بيش از ۹۰ درصد موارد آلودگي مربوط به كشورهاي جهان سوم و در حال توسعه‌ است. ايدز در حال حاضر چهارمين علت مرگ و مير بشر است كه پيش بيني مي‌شود تا سال ۲۰۱۰ مقام اول را از آن خود نمايد.

شناخت ويروس HIV :
يك ويروس به نام HIV عامل بروز بيماري ايدز است. هر فرد دچار HIV الزاما مبتلا به ايدز نيست بلكه اگر برخي تظاهرات باليني را بروز دهد مشخص مي‌شود به ايدز مبتلا شده ‌است. تنها نيمي از افراد آلوده به HIV در طي ۱۰ سال به مرحله ايدز مبتلا مي‌شوند. اين زمان در افراد مختلف متفاوت است و به وضعيت سلامتي و عادات فردي افراد بستگي دارد، امروزه برخي داروها نيز به كنترل اين روند كمك مي‌كنند.

نزديك به نيمي از كسانيكه تازه به HIV آلوده مي‌شوند در دو تا چهار هفته به نشانه‌هايي همانند آنفولانزا دچار مي‌شوند. اين نشانه‌ها دربرگيرنده تب، خستگي، ناراحتي پوستي، درد مفصل، سردرد و تورم در غدد لنفاوي است. البته چون اين نشانه‌ها در بيماريهاي بسياري ديده مي‌شوند اگر بيمار به پزشك درباره رفتارهاي پرخطر پيشين خود چيزي نگويد، مي‌شود از تشخيص HIV غفلت شود. راش پوستي به صورت ماكولوپاپولر بوده كوتاه مدت استو بيشتر صورت و قفسه سينه را گرفتار مي كند. مننژيت اسپتيك خود محدود شونده نيز در 10 تا 20 درصد بيماران رخ مي دهد. در اين مرحله خطر انتقال بالا است.

نشانه‌هاي ايدز اصولاً نشانه‌هايي هستند كه اشخاصي كه سيستم ايمني سالم دارند، داراي آن‌ها نمي‌باشند. بيشتر نشانه‌هاي ايدز زمان بروز عفونت‌هاي عارض‌شونده از باكتري، ويروس، قارچ و انگل‌هايي به وجود مي‌آيند، و معمولاً به آساني مهار مي‌شوند، پديدار مي‌شوند. آسيب‌هاي فرصت‌طلبانهٔ HIV در كساني معمول هستند كه ايدز دارند.

تعريف سازمان جهاني بهداشت براي ايدز :
علايم ماژوز: كاهش وزن بيشتر از ده درصد وزن بدن، اسهال مزمن براي بيشتر از يك ماه، تب طولاني تر از يك ماه (مداوم يا متناوب)

علايم مينور: سرفه مداوم بيش از يك ماه، درماتيت خارش دار ژنراليزه سابقه هرپس زوستر كانديدياز دهاني حلقي عفونت تب خالي منتشر يا مزمن پيشرونده لنفادنوپاتي ژنراليزه وجود دو علامتاز علائم ماژور و يك علامت مينور نشانگر بيماري ايدز مي باشد . وجود ساركوم كاپوزي يا مننژيت كريپتوكوكي براي تشخيص ايدز كفايت مي كند .

در برخي از افراد دچار HIV سال‌ها بطول مي‌كشد تا مرحله ايدز ظاهر شود (بسته به راه سرايت، شمار ويروس وارد شده، چگونگي دستگاه ايمني و تغذيه فرد و ....) و در اين مدت آنها احساس سلامت كرده و هيچ نشانه‌ها آشكاري از حضور اين ويروس ندارند. نزديك ۹۰ درصد مبتلايان به HIV حتي خودشان نمي‌دانند كه به اين ويروس دچار هستند. بنابراين نظرهايي از قبيل جداكردن كسانيكه با HIV يا ايدز زندگي مي‌كنند از جامعه و قرنطينه ايشان نشدني، غيرمنطقي و غير انساني است.

مرحله بروز ايدز :
هنگامي HIV مبدل به ايدز مي‌گردد كه شمار گويچه‌هاي سفيد CD4+T آنقدر كم شود كه در انجام وظيفه معمولي آنها تداخل ايجاد شود. CD4+T ياخته‌هاي سفيد خون مي‌باشند كه واكنش‌هاي ايمني بدن را موزون و مهار مي‌كنند. اين دشواري در درازاي مدت فراواني هنگامي كه شخص + HIV مي‌باشد، اتفاق مي‌افتد. البته افراد در درازاي اين مدت بسيار خوب و تندرست به نظر مي‌رسند و احساس خوبي نيز دارند. ولي در اين مدت شمار ويروس چند برابر مي‌شود كه در نزديك ۵ تا ۱۵ سال به درازاي مي‌كشد. بر پايه اين تعريف ايدز هنگامي است كه شمار سلول‌هاي CD4+T به كمتر از ۲۰۰ شماره در هر ميكروليتر خون مي‌رسد و يا هنگامي كه بدن فرد دچار عفونت‌هاي فرصت درخواست بشود (كه گاهي با بودن ۲۰۰ تا ۸۰۰ ياخته CD4+ رخ مي‌دهد).

انتقال و پيشگيري :
هرچند HIV در تمام ترشحات بدن فرد مبتلا (بجز عرق) وجود دارد ولي براي انتقال و سرايت تنها سه راه اثبات شده‌است:

1- آميزش جنسي: شايعترين راه سرايت ويروس تماس جنسي است. ويروس ممكن است از فرد مبتلا به شريك جنسي‌اش منتقل بشود (مرد به مرد، مرد به زن و زن به مرد). سرايت از زن به زن هم امكان دارد، سرايت از راه تماس جنسي ۸۰ درصد كل موارد را شامل مي‌شود كه بيشتر از ۷۰ درصد آن از راه تماس با جنس مخالف و ۱۰درصد آن از طريق تماس با همجنس است.

2- تبادل خون يا فرآورده‌هاي آن: ويروس مي‌تواند از راه مصرف خون و يا فاكتورهاي انعقادي آلوده هم منتقل شود. ويروس مي‌تواند از راه يك وريد (مثلاً درحين تزريق وريدي) ،مقعد، واژن، آلت، دهان و ساير غشاهاي مخاطي (نظير چشم و مخاط داخل بيني) و يا بريدگي‌ها و زخم‌ها وارد بدن ميزبان شود. بيماران هموفيلي و معتادان تزريقي كه از سرنگ و سوزن بطور مشترك استفاده مي‌كنند از گروه‌هاي پر خطر در ابتلا به ايدز به حساب مي‌آيند.

3- هر وسيله تيز و برنده كه احتمال آغشته شدن به خون آلوده را داشته باشد، در صورت ضد عفوني نشدن و ايجاد زخم، مي‌تواند فرد سالم را آلوده كند. پس ابزار پزشكي، دندان پزشكي، لوازم خال كوبي، سوراخ كردن گوش، حجامت، قمه زني، تيغ سلماني و مسواك ممكن است باعث انتقال آلودگي شود. اما بيماري ايدز در صورت تماس با خون و يا در صورت حاملگي مادرحامله و يا در صورت تماس با سرنگ آلوده و...چقدر قابليت انتقال دارد؟

درصد احتمال انتقال از راه خون و فراورده هاي آن در يك نوبت نود درصد است. درصد احتمال انتقال از مادر به جنين و نوزاد در يك نوبت بيست تا جهل درصد مي باشد. با سرنگ آلوده اين درصد نيم تا يك درصد است و درورود اتفاقي سوزن الوده نيز نيم تا يك درصد مي باشد.

4- از مادر مبتلا به جنين: ويروس مي‌تواند از طريق مادر آلوده به جنين در داخل رحم و يا حين زايمان و يا در طي دوران شيردهي (كه مي‌توان به وسيله جايگزيني شير مادر از آن جلوگيري كرد) به جنين يا نوزاد منتقل شود. اين شيوه در مورد ابتلاي كودكان بسيار شايع است به طوري كه ۹۰ درصد تمامي كودكان مبتلا به HIV در سال ۲۰۰۳ از طريق انتقال مادر به كودك دچار شدند، هرچند داروها در كاهش احتمال اين انتقال موثرند.

تعاريف آسيب هاي بعد از تماس :
آسيب هاي پرخطر: آسيب با سوزن كلفت و توخالي، آسيب عميق، آسيب با وسايل داراي خون واضح، آسيب با سوزني كه ازداخل رگ بيمار خارج شده باشد، فرد منشا در مراحل اوليه عفونت ايدز و يا در مراحل پيشرفته ايدز باشد

آسيب هاي كم خطر يا با ريسك متوسط: آسيب با سوزن هاي توپر و نازك مانند سوزن بخيه، تماس هاي زيرپوستي و سطحي، تماس با مايعات بدن درصورتي كه خون قابل رويت نداشته باشد، تماس با پوست سالم در سطح وسيع و يا در مدت زمان بيش از چند دقيقه.

آسيبهاي بي خطر يا بدون ريسك : تماس با مايعات غير خوني و بالقوه غير عفوني مانند ادرار و اشك، تماس پوست سالم در سطح كوچك يا كوتاه مدت با خون يا مايعات ديگر بدن.

تست هاي پيگيري معمولا 6 هفته، سه ماه و 6 ماه بعد از تماس توصيه شده است. درحال حاضر مدت چهار هفته براي درمان پيشگيري كافي دانسته شده است. در صورت رد عفونت هاي ايدز درفرد منشا، درمان پيشگيري را در هر زماني مي توان قطع نمود.

راه‌هايي كه ايدز نمي‌تواند منتقل شود :
از طريق هوا، سرفه و عطسه.
از طريق بوسيدن، تماس پوستي يا دست دادن.
از طريق استفاده مشترك از لوازم آشپزي مانند بشقاب، قاشق و چاقو.
از طريق تماس با صندلي توالت.
از طريق حشرات، نيش يا گاز حيوانات.
از طريق شنا در استخرهاي عمومي.
از طريق خوردن غذايي كه توسط فرد مبتلا به HIV تهيه شده باشد.

تنها چيزي كه بايد مورد توجه قرار دهيد اين است كه هيچ چيزي باعث انتقال ويروس ايدز نمي شود مگر اينكه آغشته به خون آلوده به ويروس ايدز باشد.

پيشگيري :
از آنجا كه تاكنون واكسن و يا علاج قطعي براي اين بيماري كشف نشده‌ است و در آينده نزديك نيز امكان پذير به نظر نمي‌رسد مهم‌ترين راه مبارزه با اين بيماري پيشگيري و آموزش است. گزارش سال ۲۰۰۷ بانك جهاني در مورد ايدز در جنوب آسيا، شيوع بيماري ايدز را "شديد" اما "قابل پيشگيري" مي‌داند. براي پيشگيري از انتقال HIV، بهترين راه خودداري از برقراري رابطه جنسي با فرد مبتلا و يا استفاده از كاندوم‌هاي جنس لاتكس (نوعي پلاستيك) است.

ذرات با ابعاد HIV نمي‌توانند از كاندوم لاتكس عبور كنند و اگر به درستي و به طور منظم استفاده شوند شيوه كاملاً موثري در كاهش خطر انتقال بيماري محسوب مي‌شوند. هرچند تنها شيوه صد در صد موثر خودداري كامل از آميزش جنسي با افراد مشكوك به داشتن رفتارهاي پرخطر است. معتادان تزريقي نيز مي‌توانند با خودداري از مصرف سرنگ‌هاي مشترك خطر ابتلا به HIV را كاهش دهند.

تشخيص ايدز :
هنگام رو در رويي با عفونت، دستگاه ايمني بدن پادتن‌هايي فرآوري مي‌كند كه در خون گردش و به عوامل بيماري‌زا حمله مي‌كنند. پادتن‌ها بر بسياري از عوامل بيماري‌زا غلبه مي‌كنند ولي درباره HIV با اين كه پادتن‌ها فرآوري مي‌شوند ولي نمي‌توانند از تكثير ويروس جلوگيري كنند و تنها وجود آنها در خون براي تشخيص ابتلاء بكار مي‌رود.

در جريان عمومي ترين آزمايش‌ها براي تشخيص HIV، يك نوع خاص از پادتن‌ها يا همان پروتئين‌هاي ضدبيماري رديابي مي‌شود.
در چند هفته‌اي كه رديابي آلودگي بي ثمر و جواب آزمايش منفي است، فرد آلوده مي‌تواند ويروس را به سايرين منتقل كند.

نكاتي در مورد آزمايشات ايدز: هنگامي كه تست الايزا براي ايدز مثبت شد بايد الايزا با كيت ديگري دوباره تكرار شود. كه اگر باز هم مثبت شد تست تاييد ي با وسترن بلات مي گيريم. اگر تست وسترن بلات منفي بود شايد فرد در دوران پنجره به سرمي برد يا آلوده نيست.

مواردي هست كه تست الايزا مثبت است ولي فرد ايدز ندارد مثلا خطاي آزمايشگاه، همودياليز، دريافت خون و فراورده هاي آن، تست RPR مثبت، مشكلات همراه از قبيل اختلالات اتوايميون، مالتيپل ميلوما، هموفيلي، هپاتيت الكلي، اعتياد تزريقي، موارد افزايش IgG مثل كسي كه واكسن انفلوانزا زده است.

موارد منفي كاذب الايزا مثل عفونت تازه و اوليه، بيماران با سيستم ايمني ساپرس شده، و خطاي آزمايشگاه مي باشد.

بيماري‌هاي مرتبط با ايدز :
سيستم دفاعي بدن كه از حمله ويروس صدمه ديده‌ است، قواي خود را براي مبارزه با بيماري‌ها از دست مي‌دهد و هر نوع عفونتي مي‌تواند جان بيمار را تهديد كند. كساني كه به HIV دچار هستند در مقابل بيماري‌هايي مانند سل، مالاريا، ذات الريه، برفك، زونا، زخم‌هاي بدخيم، سرطان، عفونت‌هاي مغزي، عفونت شكم و خطر نابينايي آسيب پذيرتر مي‌شوند. بيماران مبتلا به ايدز همچنين در مقابل آنچه به نام عفونت‌هاي فرصت طلب معروف است آسيب پذير هستند. اين نوع از عفونت‌ها از باكتري‌هاي شايع، قارچ‌ها و انگل‌هايي نشات مي‌گيرد كه يك بدن سالم قادر به مبارزه با آنهاست، اما مي‌توانند در افرادي كه سيستم دفاعي بدن آنها آسيب ديده ايجاد بيماري كند و گاه آنها را از پا در آورند.

زندگي با ايدز :
كسانيكه دچار به HIV هستند تا سال ها مي‌توانند به آساني به زندگي عادي خود و اشتغال مثمر ادامه دهند و با مصرف داروهاي موجود سال ها با نگهداري سلامت زنده بمانند، هر چند HIV در بدنشان ريشه كن نخواهد شد. البته فشار رواني، اجتماعي و سستي جسمي و اقتصادي آنها را آسيب‌پذير مي‌كند. آنچه آنها نياز دارند برآورد دارو، خدمات مشاوره‌اي و درماني، پشتيباني و پرهيز از سوءظن و انگ و تبعيض است. آنان را از خود طرد نكنيم و اجازه دهيم زندگي كنند. كارگزاران سياسي و شخصيت‌هاي مذهبي و اجتماعي مي‌توانند نقش مهمي در رفع انگ و تبعيض و تدارك خدمات لازم داشته باشند.

آگاهي عمومي از ابتلا به ايدز :
بسياري از مبتلايان به ايدز از بيماري خود ناآگاهند. كمتر از يك درصد از جمعيت شهري آفريقا كه از نظر جنسي فعال هستند آزمونِ HIV داده‌اند و اين نسبت در منطقه‌هاي روستايي از اين هم كمتر است. همچنين تنها نيم درصد از زنان بارداري كه از امكانات بهداشت شهري بهره مي‌گيرند، آزمايشِ HIV داده و نتيجهٔ آزمايش خود را دريافت نموده‌اند. افزون بر آن، اين نسبت براي بهداشت روستايي از اين هم پايين‌تر است.
 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۶:۵۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

گفتگو با جواني كه با ايدز زند گي مي كند

اول مايل نبود درباره ايدز صحبت كند. چند وقت پيش از تلويزيون آمده بودند و با وجود اين ‌كه قول دادند تصوير و صدايش را تغيير دهند، اما همه را پخش كردند. مجله‌اي خانوادگي هم عكس بزرگي از او را با عنوان بيمار +HIV موفق چاپ كرده بود. قرار گذاشتيم از او با اسم مهرداد نام ببريم. مهرداد 34 سال دارد، به چند هنر تسلط پيدا كرده و اكنون يكي از قديمي‌ترين اعضاي باشگاه ياران مثبت به شمار مي‌رود. او و همسرش هر دو پيش از ازدواج مبتلا به ايدز بود‌ه‌اند و همين بيماري هم باعث آشنايي‌شان شده است.

چطور شد كه گرفتار ايدز شدي؟
سال 79 بود. توي يك پادگان در كرمانشاه خدمت مي‌كردم. چند تا از سربازها كه با هم دوست بوديم مي‌خواستند خالكوبي كنند. يك خالكوب خيلي ماهر هم آمده بود. براي هر كس يك نقش انداخت. من هم وسوسه شدم و خواستم طرح سر يك عقاب را روي شانه‌ام خالكوبي كند. از يك طرف همه را خالكوبي كرد. نمي‌دانم سوزنش آلوده بود يا كسي از سربازها ايدز داشت ولي من از همان راه ايدز گرفتم.

چطور متوجه شدي؟
حدود يك ماه گذشته بود كه سرما خوردم. تمام علائم شبيه سرماخوردگي بود ولي هرچه مي‌گذشت خوب نمي‌شدم؛ تا 3ماه طول كشيد. بدنم قوي بود و قبلا پيش نيامده بود كه سرما خوردگي‌ام آنقدر طول بكشد. دكترها هم چيزي نمي‌دانستند. كم‌كم شك كردم كه شايد بيماري خاصي گرفته باشم. وقتي كه براي مرخصي آمده بودم رفتم مركز انتقال خون و آزمايش دادم. روزي كه رفتم نتيجه را بگيرم مادرم هم آمده بود. برگه را دادند و ديدم جلوي HIV علامت مثبت خورده است.

خانواده‌ات از تو حمايت مي‌كردند؟
اگر بيمار مبتلا به ايدز از طرف خانواده خود طرد شود، نمي‌تواند در مقابل مشكلات اجتماعي مقاومت كند. خانواده‌ام وقتي فهميدند بيمار شده‌‌ام به دنبال درمان و كمك كردن بودند.

خودت درباره ايدز چه فكري مي‌كردي؟ اطلاعي از اين بيماري داشتي؟
به خاطر تبليغات نادرستي كه ديده بودم فكر مي‌كردم زياد زنده نمي‌مانم. خانواده‌ام هم چيزي از روش‌هاي انتقال بيماري نمي‌دانستند. به چند دكتر مراجعه كرديم و بعد هم رفتيم مركز بهداشت غرب تهران؛ آنجا بود كه واقعيت بيماران +HIV را ديدم. كساني بودند. كه 6سال، 10سال يا 12سال با ايدز زندگي كرده بودند مي‌گفتند مي‌شود 20سال با اين بيماري زندگي كرد. براي من كه پيش خودم خيال مي‌كردم حداكثر يك ماه زنده مي‌مانم خيلي اميدوار كننده بود.

خيلي از مردم، برخوردهاي بدي با كسي دارند كه بيماري‌اش را اعلام كند. حتما تو هم با اين برخوردها مواجه شده‌اي؟
بله. يك بار براي كار اداري پيش يك مدير بلندپايه رفته بودم؛ كيف دستي‌ام را روي ميزش گذاشته بودم و داشتم مدارك را نشان مي‌دادم. به محض اينكه فهميد ايدز دارم گفت كيفت را بردار و عقب بايست؛ يا اينكه در همين بيمارستان با يكي از مراجعان صحبت مي‌كردم. مثل دو تا آدم عادي ايستاده بوديم و درباره بخش‌هاي مختلف حرف مي‌زديم كه صحبت به مركز تحقيقات ايدز رسيد. گفت مي‌گويند اينجا چند نفر هستند كه ايدز دارند. وقتي گفتم كه خودم هم مبتلا هستم عقب عقب رفت و گفت نمي‌خواهم نفست به من بخورد. از اين قبيل اتفاقات براي ما مي‌افتد.

بدترين برخوردي كه ديد‌ه‌اي چه بوده است؟
پيش يك دكتر متخصص رفته بودم. مشكل تنفسي داشتم. داشت معاينه مي‌كرد و با گوشي به صداي نفس كشيدنم گوش مي‌داد. فكر كردم پزشك بايد از وضعيت بيمارش اطلاع درستي داشته باشد. گفتم كه ايدز دارم. وحشت كرد و داد زد كه شماها براي چي دنبال درمان هستيد؟ شما كه جامعه را آلوده مي‌كنيد همان كه بميريد بهتر است.

چه كار كردي؟
چه كاري مي‌توانستم بكنم؟ از اتاقش آمدم بيرون. آنقدر سر و صدا راه انداخت كه همه فهميدند.

الان اگر پيش دكتر ديگري بروي بازهم مي‌گويي كه ايدز داري؟
بله، باز هم بيماري خودم را اعلام مي‌كنم. واكنش غلط مردم نبايد مانع رفتار درست ما باشد.

زندگي خودت بعد از بيماري چه تغييري كرد؟
مهمترين تاثيري كه ايدز روي زندگي من گذاشت اين بود كه قدر لحظه‌هايي را كه مي‌گذرد بيشتر مي‌دانم. قبلا چيزهايي از موسيقي مي‌دانستم ولي بعد از بيماري در دوره‌هاي عالي موسيقي شركت كردم و الان نواختن حرفه‌اي تار، سه تار و گيتار را ياد گرفته‌ام. خطاطي، طراحي، نقاشي، منبت كاري، معرق و هنرهايي را كه به آنها علاقه داشتم به طور جدي دنبال كردم. هنر هم باعث شد كه زندگي بهتري داشته باشم. به عنوان آموزشگر به مدارس ابتدايي، راهنمايي، دبيرستان و حتي مراكز دانشگاهي مي‌روم. بيماري‌ام را اعلام مي‌كنم و تلاش مي‌كنم سطح آگاهي جوان‌ها را بيشتر كنم.

از هم‌دوره‌اي‌هاي سربازي كه با هم خالكوبي كرده‌ايد خبري داري؟
نه، اصلا نمي‌دانم از آن جمع چند نفر آلوده بودند يا آلوده شدند يا الان در چه وضعيتي هستند.

جايي براي مثبت‌ها ...
زماني كه نام ايدز تازه در ايران شنيده مي‌شد اين بيماري را مخصوص جوامع غربي و نشانه‌اي از انحراف اخلاقي و جنسي معرفي مي‌كردند. شايد آن زمان كسي فكر نمي‌كرد كه ايدز روزي به ايران هم خواهد رسيد و انگ اتهام اخلاقي براي اين بيماران كنترل آن را مشكل‌تر خواهد كرد. باشگاه ياران مثبت سازماني مردم‌نهاد است كه در حوزه كمك‌رساني به بيماران + HIV و آموزش شهروندان فعاليت مي‌كند.

فرنگيس فروزش يكي از اعضاي اين باشگاه مي‌گويد: "اتهام اخلاقي باعث چند برابر شدن مشكلات روحي بيماران مي‌شود، الگوي اصلي انتقال ايدز در كشور ما اعتياد تزريقي است و بيشتر مبتلايان براثر استفاده از سرنگ مشترك به ايدز دچار مي‌شوند و اين اتفاق در زندان‌ها و محل تجمع افراد كارتن‌خواب بيشتر تكرار مي‌شود. يكي از روش‌هاي كنترل بيماري توزيع سرنگ است، اما در جايي‌كه بعضاً حتي وجود اعتياد تزريقي هم پذيرفته نمي‌شود چطور مي‌توان از اين روش استفاده كرد."

فروزش مي‌گويد: "بيشتر مشكلات بيماران+ HIV ناشي از نا آگاهي عمومي جامعه است. مي‌دانيد كه بيماري ايدز در معاشرت‌هاي روزمره انتقال پيدا نمي‌كند. و بيمار+ HIV مي‌تواند در يك محيط كاري مشغول به حرفه‌اي باشد، اما اغلب مردم از نزديك شدن به چنين بيماري وحشت دارند. بدترين مواردي كه داشتيم كودكان + HIV بودند كه از مدارس اخراج شدند." بنابه محاسبات بين‌المللي در ايران بين 70 تا 80 هزار مبتلا به ايدز وجود دارد كه مشخصات
18 هزار نفر از آنها در دستگاه‌هاي درماني ثبت‌شده است. باشگاه ياران مثبت كه از سال 85 كار خود را آغاز كرده است تاكنون موفق به جذب 200 بيمار شده كه تنها 20 نفر از آنها زن هستند.

كساني كه تصور مي‌كنند لمس‌كردن يا نفس بيمار مبتلا به ايدز باعث انتقال بيماري مي‌شود شايد ندانند كه در كشور ما خانواده‌هايي وجود دارند كه در آنها يكي از اعضاي خانواده مبتلا به ايدز است و تا به‌حال هيچ‌كس ديگري از او ويروس HIV را نگرفته است؛ حتي زن و شوهرهايي كه با وجود ابتلاي يكي از آنها به ايدز همچنان به زندگي خود ادامه مي‌دهند. شماره تلفن‌هاي 66593030 و 66581517 در باشگاه ياران مثبت پاسخگوي شهروندان در باره اين بيماري خواهد بود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۶:۵۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

پيا م بهداشتي

زمانيكه باتري موبايل ضعيف است با جايي تماس نگيريد و تماس كسي را پاسخ ندهيد چون در اين حالت امواج منتشره از گوشي 1000 برابر است

پس از مصرف دارو فوراٌ نخوابيد


بهترين زمان خواب از ساعت 10:00 شب تا ساعت 6:00 صبح است

از گوشي موبايل در زمان شارژ شدن دوري كنيد

براي پاسخ دادن به موبايل از گوش چپ استفاده كنيد



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۶:۵۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مشاوره(3 )

هرم نيازهاي مزلو

 دوم- نظام ارزشها

نظام  ارزشي :از ارزشهاي مشاور در طي مشاوره و عدم تلاش در تحميل آن

نظام ارزشي مشاورو مراجع با يكديگر متفاوت است.وقتي رابطه اي دو نفري ايجاد گردد ضرورتا"مسائل ارزشي مطرح مي شود.

تحقيقات نشان داده است كه مشاوران براي زمينه هاي مذهبي و اجتماعي ارزش بيشتري قائلند.

سوم- برداشت از خويشتن

 

*      مفهوم من:شامل افكار و تصورات فرد از خويش

يك تست سازمان يافته از برداشت هاي مربوط به خود

*      من يك مشاور موفق؛من جدي،صبور،خوش برخورد،خودماني،آگاه از خود و دلسوز هستم

*      برداشت از خويش به هويت شخصي( identity) مي انجامد كه سازه اي رواني – اجتماعي است

*   هر چه برداشت مشاور از خود با واقعيت ها تطبيق كند و درك درستي از خود و محيط داشته باشد رابطه مشاوره اي آسانتر و بهتر مي شود.

 

 

چهارم- تصويري از جهان اطراف

*      ادراك دروني خود و جهان بر اساس فطرت ،تجربه و يادگيري جهان بيني خاصي در فرد ايجاد مي كند.

 

*      توانايي مشاور در فهم و درك تصوير مراجع به تسهيل و ساده سازي رابطه ي مشاوره اي كمك مي كند.

*      مشاور بتواند جهان بيني مراجع را بشناسد.

 

پنجم- مفهوم انسان

*      انسان يك كل منحصر به فرد و سازمان يافته است

*      حيوان مثل حيوان رفتار ميكند انسان مثل انسان

*      فطرت انسان خوب يا لااقل بي رنگ است

*      انسان داراي قدرت اختيار و خلاقيت است

 

 

ششم انتظارات

انتظارات مراجع و مشاور از فرايند مشاوره متفاوت است.

مراجع انتظار دارد كه مشاور:

*      بي اضطراب/صادق/با خلوص نيت

*      نياز و احساس مرا درك كند

*      بتواند رابطه اي توام با اعتماد و احترام ايجاد كند.

 

مشاور هم انتظار دارد كه مراجع :

 

*      در حل مشكل خودش تلاش كند

*      در پايان ،كارايي و عملكرد بهتري پيدا كند.

*      تصميم بگيرد

*      انتخاب كند

*      به خودآگاهي برسد.

*      با همه توان عمل كند

*      به وحدت شخصيت برسد.

*      به بهداشت رواني خود توجه كند

 

 

چهار جهت گيري در مشاوره و روان درماني

*      طبيعت گرايي(انسان موضوع مطالعه علمي است)

*      فرهنگ گرايي(انسان محصول جامعه است)

*      انسان گرايي(انسان خلاق است)

*      خدا گرايي(انسان مخلوق بديع خداوند است)

طبيعت گرايي:

*    مقصود از طبيعت گرايي ،علم گرايي و رفتار گرايي است.اين نظريه بيان مي كند،تنها مطالبي كه مورد تاييد تجربي است با معنا است.در روان شناسي به صورت رفتار گرايي جلوه مي كند و به رفتار قابل مشاهده توجه دارد.

فرهنگ گرايي:

*      آنچه معمولا“ انجام مي شود معتبر است ،بيماري يعني كناره گيري از اجتماع،درمان بوسيله سازگاري با اجتماع تلقي مي شود.

 

 

انسان گرايي

اين جهت گيري ،به انسان  به عنوان،يك موجود  خود مختاري و خود سازيتوجه دارد.رفتار ناسازگار در اثر تعارضها و برداشت هايي است كه انسان مولد آن است سعي در يافتن خود ،جهت يابي و اعتماد به نفس در مراجع را دارد.مراجع به آنچه واقعا“هست برسد

 

خدا گرايي

 اين جهت گيري اعتقاد دارد مذهب به عنوان مبناي آرامش و وحدت در برنامه زندگي است.

 

مشكلات مراجع 


علت شناسي و شناخت مشكل مراجع

*      عوامل مربوط به مراحل رشد انسان

*      محيط زندگي فرد

*      برداشت و طرز برداشت فرد از محيط و خويشتن

 



مهارت هاي اوليه مصاحبه مشاوره اي

 

*      مهارتهاي آغاز و شروع مصاحبه

*      مهارتهاي گوش دادن

*      مهارتهاي در گير شدن

*      مهارتهاي جهت دادن

 

 

 

اول مهارتهاي آغاز و شروع مصاحبه

اين مهارتها به صورتي طرح ريزي شده اند كه اولا"به مشاور كمك مي كند تا از مشكل مراجع آگاه تر شود و ثانيا"به مراجع كمك مي كند تا خود را ابراز دارد

1-    توجه نمودن ،همراه بودن و حضور در موقعيت

*      گوش دادن فعال و با علاقه          ايجاد امنيت و اعتماد مراجع

*      ايجاد فضايي توام با اعتماد                   تسهيل بيان محتويات ذهني مراجع

*      آرام بودن/خيلي عادي سلام و تعارف كردن

*      به طور متناوب نگاه كردن

*      بشاش و بي دغدغه بودن

 

2-    دعوت باز براي صحبت كردن و سخن گفتن

  • با سوالات (چگونه؟)(چرا؟)،مراجع را به حرف بياوريد
  • سوال بسته بر خلاف باز به كشف حقيقت توجه دارد و به احساس مراجع توجه نمي كند

موارد استفاده سوال باز:

1-ابتداي مصاحبه

2-بررسي دقيق موضوع

3-كمك به مراجع تا احساس و نمونه رفتاري شخصي خود را بيان كند.

3-حداقل تشويق براي صحبت كردن

  • تكرار يك حرف و حتي حركت سر، مي تواند باعث تشويق مراجع به ادامه حرف شود.

مثلا“: در اين باره بيشتر صحبت  كنيد؟چه احساسي داريد؟آهان... بله متوجه شدم

دوم-مهارتهاي گوش  دادن

 

انعكاس احساسات

*      محتوي كلام مورد تاكيد نيست.

*      سوال براي كسب اطلاعات بيشتر نيست.

          مثال:

مراجع:وقتي براي امتحان حاضر مي شوم،تمام بدنم شروع به لرزش مي كند.

مشاور:اين كار باعث نگراني شما شده است.

*      تشخيص احساس پيام با توجه به تغيير تن صدا،سرعت كلام،آه كشيدن

*      مي توان با يك حركت سر يا كلمه ساده به احساس مراجع پاسخ داد.

*      هر زمان كه مراجع احساس را بروز مي دهد        مشاور اين احساس را منعكس مي كند.

 

انعكاس محتوي

*      به زمينه شناختي و محتوي گفتار تكيه مي شود

*      محتوي پيام مراجع،توسط مشاور وبه زباني ديگر ارائه مي شود.

                   آقا،خانم ما شما را درك مي كنيم.

هدف              روشن كردن مطالب

                     مشاور مطمئن شود،مراجع را درك مي كند.

مراجع:هزار تا كار سرم ريخته،نمي دانم چه خاكي به سرم بريزم.

مشاور:شما كارهاي زيادي داريد كه بايد انجام بدهيد،در ضمن....

3-    خلاصه كردن محتوي

*      با چند جمله يا پاراگراف كوتاه            يك قسمت يا تمام جلسه مشاوره خلاصه مي شود.

*      جمع بندي مطالب/فرقي براي بررسي يك موضوع خاص/ارزيابي ادراك مشاور.

*      مواردكاربرد:

شروع جلسه بعدي

عدم علاقه يا پراكنده گويي مراجع

مراجع همه چيز مهم يك موضوع را گفته

ميخواهيم گام بعد را برداريم

پايان دادن جلسه قبلي 

سوم- مهارت درگير شدن

1-ابراز نظر و بيان احساسات

*      مشاور عواطف خود را به روشني به مراجع مي گويد.

مثال: امروز بهتر از قبل به نظر مي رسي

امروز راحت تر هستي

2- مشاركت(سهيم شدن)

*      مشاور تجربه هاي شخصي و حرفه اي خودرابيان مي كند.

*      باعث تعادل افكار و توسعه ارتباط مي شود.

*      لازم است تماس نگاه با علاقه توسط مشاور صورت گيرد.

موارد كاربرد:

براي مراجعاني كه حرف نمي زنند

در ابراز عقايد خود مشكل دارند.

در اين حالت:

*      آرام باشيد

*      حالت قاطع و تصميم گيري به خود بگيريد!

*      درباره يك موضوع حرف بزنيد.

*      مرتبط با مشكل مراجع حرف بزنيد.

 

3-واقعي و عيني صحبت كردن

*      مشكل بصورت عيني و ملموس بيان شود.

اگر مشكل مبهم باشد          راه حل هم مبهم است.

مثلا“ مشكل مبهم: احساس خوبي ندارم.

مثال مشكل واضح:تمام ديروز كتاب خواندم ترسيدم كسي سوال بپرسد كه بلد نباشم.

راه حل:

تشويق به عدم كلي گويي

مراجع دردنياي ذهني خود سرگردان نباشد.

اطلاعات مشخص خواسته شود.

تمركز روي يك رفتار باشد

چهارم مهارتهاي جهت دادن

1-    اشاره به تواناييهاي مراجع

*      بيان نكات مثبت رفتار مراجع

سود مندي:

آگاهي مراجع از توانايي هاي خود

-        آقا ! شما مي تواني

-        تشويق به انجام كار.

2- روبرو ساختن و مواجهه

*      كاربرد          مراجع پيام هاي متضادي دهد.

                         آشكار نمودن نكات متضاد در كلام مراجع.

نكات:

-   قبلا“اعتماد مراجع را جلب كنيد

-        سطح اضطراب مراجع پايين باشد.

-        مراجع تمايل به گوش دادن داشته باشد.

-        از جملات خبري و توضيحي استفاده كنيد. 

3- تعبير و تفسير

-        دادن ملاك و مبناي تازه اي به مراجع

-        بر خلاف انعكاس محتوي و كلام در اين حالت قاب جديدي به افكار مراجع مي دهيم.

مثال: از اين كه به تمام كارهايم نرسم مي ترسم.

مشاور:مشخص است كه ناراحت هستي(انعكاس احساس)

به خيلي از كارهايت نرسيده اي(انعكاس محتوي)

مي داني كه رئيس تو حساس است و اين كار باعث توجه تو به كارهايت شده(تفسير)

در تفسير مشاور به مراجع ،بصيرت و آگاهي تازه اي مي دهد.

 

مشاور در هنگام تفسير

*      خلاصه مي گويد

*      شيوه جديد برخورد با موقعيت را ارائه مي دهد.

*      در تفسير به تمام پاسخهاي كلامي و غير كلامي مراجع توجه مي كند.

*      تفسير روشني از رفتار وي ارائه مي دهد.

در تفسير و تعبير به اجزاي عاطفي و واقعي رفتار مراجع توجه مي شود.تفسيرها بر اساس جهت گيري نظري و تئوريكي مشاوران تفاوت مي كند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۶:۵۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مشاوره (2 )

روش آدلر

اين روش بر مشاهدات باليني متكي استوي انسان را موجودي اجتماعي تلقي مي كندكه اعمالش داراي هدف مشخص است تمام رفتارهاي انسان داراي معني و ارزش اجتماعي است و در موقعيت هاي اجتماعي به خوبي قابل درك و بررسي مي باشد.

فرايند مشاوره گروهي را مي توان به شرح زير خلاصه كرد:

1)ايجاد و تداوم رابطه حسنه مشاوره اي

2)بررسي و سنجش هدف هاي هر عضو گروه

3) آشكار سازي هدف هاي هر فرد

4)جهت يابي و راهنمايي براي طرح ريزي جديد

نكته:

مشاوره گروهي آدلر با تعداد هشت تا ده نفر عضو تشكيل مي شود.گروه هفته اي دو بار و هر بار به مدت يك تا دو ساعت جلسات خود را تشكيل ميدهد.محيط بايد آرام و راحت باشد.

*روش گشتالت

اين روش باعث افزايش رشد وتكامل فكري فرد مي شود.پرز معتقد است كه تغيير، زماني بوجود مي آيد كه فرد به خود آگاهي برسد بطور كلي انسان در پي رفع نياز هاي خويش است و داراي سيستم خود نظمي است.گشتالت انسان را موجودي آزاد تلقي مي كندكه مي تواند روش زندگيش را تعيين كند.

پرداختن به مسايل كنوني نسبت به گذشته از ويژگي هاي گشتالت درماني است.مشاور به اعضاي گروه كمك مي كند تا اعتماد به نفس خود را تقويت كنندمشاور بصورت فعال گوش ميدهدوو حالات فرد را درنظر مي گيرد.مشاور براي گفته هاي مراجع ارزش قايل است و به دنبال ابداع روش هاي جديد براي ارضاي نياز هاي فردي است.

گشتالت درمانگر به شرايط خاص مشاوره معتقد نيست.وي معتقد است كه گروه بايد محل آرامش روحي و رواني را بوجود آورد و اعضا هر جايي كه مي خواهند بنشينند.از هشت تا ده نفر تشكيل و جلسات هفتگي به مدت يك تا يك ساعت و نيم ادامه مي يابد.

موارد مهم در گشتالت درماني:

/زندگي در زمان حال

/ پذيرش آنچه كه هست و پرهيز از تخيل

/جلوگيري از افكار بي مورد

/ خوداري از دليل تراشي و توضيح اضافه

/مسوليت پذيري در مقابل افكار و احساسات خود

/نپذيرفتن بايد و نبايدها و نگرش به توانايي خود

/حفظ تعادل در مقابل درد،رنج،شادي

*مراجع-محوري

بصورت غير مستقيم به كار مي رود روشي است براي بهبود رفتار هر فرد.راجرز انسان را صولا" موجودي منطقي،اجتماعي،پيشرونده،واقع بين،سازنده،همكاري كننده و قابل اعتماد مي انگارد.

راجرز اصول اساسي مشاوره گروهي مراجع-محوري را به اين صورت بيان مي كند:

/انسان اگر از ترس دور باشد رفتار مناسبي خواهد داشت.

/ افراد با تجربيات خود در زمان حال و گذشته زندگي مي كنند.

/ روابط حسنه ديگران منوط به حسن رفتار فرد است

/جايگزين كردن مناسب براي مقاومت ها

/عكس العمل انسانها به احساساتشان نسبت به يكديگر بستگي دارد.

/حمايت و پذيرش باعث بيان حالات دروني مي شود.

/مشاور بايد به عنوان الگوي گروه باشد.

/افراد در مقابل فعاليت هاي گروه مسئول است

/گروه مي تواند تمام فرصت هاي لازم براي تغيير را فراهم كند.

براي تغيير رفتاربايد ادراك وجود داشته باشد و براي تغيير ادراك فرد بايد خود را بطور كامل بشناسد.

مشاوره از شش نفر عضو تشكيل شده كه تماس نزديك و دايم در خارج از گروه با هم ندارند.محيط نيز بايد آرام و در اتاقي با يك ميز بزرگ و تعدادي صندلي تشكيل شود.

جلسات گروه هفته اي دو بار و هر بار به مدت يك ساعت ادامه مي يابد.

نكته:

درمانگر بايد توجه مثبت غير شرطي به هر يك از اعضا مبذول دارد.

قوانين گروه با توافق اعضا تعيين و مشخص مي شوند.

*روش رفتار درماني

كرامبلتز و تورسن معتقدند رفتار گراها با رفتارهاي قابل لمس و قابل مشاهده مراجع سر و كار دارند.در اين روش بيشتر از نظريه هاي يادگيري استفاده شده است.

يادگيري عبارت است از تغيير رفتار نسبتا"پايدار

علل رفتار ناسازگار:

1)       كمبود فرصت كافي

2)       وجود موانع احتمالي در يادگيري

3)       نبود تجربه

4)       اختلال در ادراك

5)       اشكال در تعميم

تكنيك هاي رفتار درماني:

*حساسيت زدايي

* خاموش سازي

*تقويت منفي

*شرطي كردن متقابل

 

تغييرات مناسب در رفتار:

·   كنترل محيط

·   كاربرد دارو

·   تغييردر عواقب پاسخ با استفاده تكنيك هاي گوناگون

مشاور بر اعمال و فعاليت هاي گروه كنترل زياد دارد و درسوق دادن افراد به سوي هدف نقش مهمي ايفا مي كنند.

تعداد افراد هفت تا هشت نفر است در محلي آرام تشكيل مي شود مطالب جلسه بر روي نوار ضبط مي شود.مدت زمان جلسه يك تا دو ساعت ادامه مي يابد.

روش كاربردي موثر در جامعه ايران:

 

*      مرحله اول- آگاهي دادن و استفاده از روشهاي «مراجع محوري»

*      مرحله دوم مرحله شناختي و استفاده از روشهاي«منطقي عاطفي» و «روش تحليل رفتارمتقابل»و «روش حل مساله»

*      مرحله سوم مرحله تغيير رفتار و استفاده از روش تغيير رفتار.

 

مشاوره جزء حرفه هاي ياورانه است تمام حرفه هاي ياورانه مبتني بر رابطه ياورانه علت ارتباط مشاور ومراجع

تغيير رفتار و كمك به سازگاري و حل مشكل مراجع

مقصود از رابطه ياورانه ،سعي در اين باره است كه با برخورد صحيح به مراجع در ساده سازي رشد و حل تعارض ها و مشكلات وي كمك گردد.نمودار زير  رابطه ياورانه و نحوه ارتباط آن با مراجع و مشاور را نشان مي دهد:

            مراجع مشاور

 

معلوم (مراجع)

 

نامعلوم(مراجع)

 

معلوم (مشاور)

 

ناحيه باز

 

ناحيه كور

 

نامعلوم (مشاور)

 

ناحيه پنهان

 

ناحيه ناشناخته

1-               ناحيه باز رابطه اي است كه در آن گفتار و حركات مراجع براي خود او و مشاور معلوم است.

2-        ناحيه پنهان،رابطه اي است كه در آن گفتار و حركات براي مراجع روشن و معلوم است ولي براي مشاور آشكار نيست.

3-    ناحيه كور،رابطه اي است كه در آن گفتار و حركات مراجع براي او نامعلوم ولي براي مشاور معلوم است.

4-    ناحيه ناشناخته ، رابطه اي است كه در آن گفتار و حركات براي مراجع و مشاور ناشناخته است.

 در اولين برخورد ناحيه پنهان فعال است.هر چه اعتماد بيشتر شودبهبود رابطه حاصل شده ناحيه باز بيشتر واز وسعت نواحي ديگر كاسته مي شود. در ناحيه پنهان،مقاومت مراجع در مقابل تغيير زياد است

*      هر چه اعتماد متقابل بيشتر شود ناحيه باز بالاترو ناحيه پنهان پايين تر

*      تغيير ناحيه بر بقيه نواحي اثر دارد.

*      بهبود رابطه موجب وسيع تر شدن ناحيه باز مي گردد

*      پنهان كاري رفتار و عقيده مستلزم صرف انرژي است.

*      تهديد و ترس ،ناحيه باز را كوچك مي كند.

در رابطه پنهان مقاومت زياد است.مقاومت عبارت است از ايستادگي در مقابل تغيير يا طرز فكرهاست.

اشكال مقاومت:

*      مخالفت صريح

*      سكوت

*      بي تفاوتي

توجه به اين واكنش ها مشاور را وادار مي كندتاباايجادفضاي گرم توام با اعتماد فردراازممانعت هاي دروني ومقاومت ها آزادكندورابطه مشاوره اي را باز نمايد.

 

وقتي كه رابطه ياورانه باز شود مهارتهابروزمي كندواستعدادها از قوه به فعل ميرسد رابطه باز به معني رد و بدل شدن بيشتر اطلاعات و نظريات و عقايد است

براي ايجاد رابطه باز در مشاوره بايد اعتماد بوجود آيد.

*      براي ايجاد رابطه باز مشاور بايد قابل اعتماد باشد

*      اعتماد: احساس يقين و باور دروني نسبت به فرد ديگر

*      اعتماد زماني اتفاق مي افتد كه رفتار مشاور براي مراجع قابل پيش بيني باشد

*      پيوستگي رفتاري مشاور منجر به اعتماد مي شود چه مراجع آن را دوست داشته باشد يا خير

اعتماد مستلزم 5 شرط است :

*      هماهنگي

*      خاوص وبي ريايي: لطفا“ خودتان باشيد/احساس خود را به موقع خرج كنيد

*      احترام مثبت بدون قيد وشرط،قبول فرد بدون ارزشيابي و قضاوت

*      تفاهم توام با همدلي

*      رازداري

اول- هماهنگي

*      داشتن رفتار يكسان در مشاوره اهميت دارد.

*      در ارتباط با مراجعان مشاور نبايد شخصيت متفاوتي ارائه دهد

*      كمك به ديگران جزء شخصيت اوست.

*      نقش هاي تصنعي به رابطه مشاوره اي لطمه مي زندو باعث مي شود كه اعتماد و اطمينان به مشاور از بين برود.

دوم- خلوص و بي ريايي

لازمه خلوص و بي ريايي آگاهي از خويشتن است.يعني مشاور مي تواند احساسات خود را به موقع بروز دهد.مشاور به انتقاد گوش فرا مي دهد و با خلوص آن را مي پذيرد.

سوم- احترام مثبت بدون قيد و شرط

*      تعريف پذيرش:احترام مثبت بدون قيد وشرط به مراجع است انسان بدون توجه به رفتاري كه دارد با ارزش و اهميت است.

*      پذيرش به معناي فقدان قضاوت درباره رفتار مراجع نيست.

*      قضاوت جزءانكار ناپذير هر رابطه اجتماعي است

ابعاد شخصيتي مشاور و مراجع و اثر آنها بر رابطه ياورانه

*      نيازها

*      نظام ارزشي خاص

*      مفهوم خاصي از خويشتن

*      تصويري ازجهان اطراف

*      دركي از انسان

*      انتظارات

*      اين ابعاد باعث اشكال در رابطه ياورانه مي شود.

اول نيازها: هرم نياز هاي مزلو               

 

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۶:۵۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مشاوره (1)

راهنمايي(GUIDANCE)

يك جريان ياري دهنده  است كه از طريق يك سلسله فعاليت هاي منظم و سازمان يافته به رشد متعادل و همه جانبه انسان مي انجامد و موجبات بهره گيري از حداكثر توانايي هاي با لقوه فرد را فراهم مي آورد.راهنمايي بيشتر جنبه پيشگيري دارد.

مشاوره:

 يك فعاليت تخصصي است كه به تجزيه و تحليل مشكل و يافتن راه حل هاي مناسب مبادرت مي شود و از طريق گفتگوي انجام شده  ، مراجع به درك بهتري از خود دست مي يابد ، راه صحيح تصميم گيري را مي آموزدو سرانجام راه حلي براي مشكلش پيدا مي كند.

مشكلات مراجع مي تواند در زمينه هاي عاطفي،اجتماعي،ذهني،اخلاقي، خانوادگي،تحصيلي  يا شغلي باشد.محيطي كه مشاوره در آن صورت مي پذيرد  بايد به گونه اي باشد كه مراجع احساس آرامش و امنيت كند.

نكته :  مشاوره قلب راهنمايي محسوب مي شود.

·   ارتباط حسنه بين مشاور و مراجع يك اصل است. امنيت و اعتماد نيز دو شرط لازم و اساسي مشاوره  به شمار مي رود.

·   دادن اطلاعات صرف نصيحت گويي، و پند دادن و نلقين عقايد، مشاوره محسوب نمي شود.

1. سه نقش اصلي مشاور عبارت است از :

/:مشاوره،

/مشورت دهي

/ ايجاد هماهنگي

نكته : ارتباط ميان مشاور و مراجع  ، راتباطي دو سويه است .

   مشاور                                        مراجع

تعاريف راهنمايي و مشاوره گروهي:

راهنمايي گروهي:

 تجمع افراد است كه براي رسيدن به هدف و يا هدف هاي معيني فعاليت مي كنند. در راهنمايي گروهي هدف ها ، نوع عضويت، نوع رهبري و موقعيت گروه از عوامل تعيين كننده اند.

به نظر مهلر هدف اصلي راهنمايي گروهي كسب اطلاعاتي در زمينه هاي تربيتي ، شغلي، اجتماعي و بهداشتي مي باشدراهنمايي گروهي از ايجاد مشكل پيشگيري مي كند.تعداد شركت كنندگان در راهنمايي گروهي معمولا" بيست تا سي وپنج نفر است.

در راهنمايي گروهي رهبر گروه به تخصص و مهارت  خاصي نياز ندارد. زيرا در اين گروه حل مشكل و يا مساله عاطفي و رواني مطرح نيست و هر فردي مي تواند راهنمايي گروهي را اجرا كند در اين راهنمايي از ابزار و وسايل متعددي مانند فيلم، اسلايد، بروشور شغلي و ... استفاده مي شود تا يادگيري تسهيل گردد.

مشاوره گروهي:

1.  با راهنمايي گروهي تفاوت دارد.اولسن معتقد است مشاوره گروهي يك سلسله فعاليت هاي سازمان يافته است كه با تعداد معيني شركت كننده در يك زمان انجام مي گيرد.بيشتر جنبه درماني و پيشگيري دارند.در مشاوره گروهي يك يا  دو مشاور با تقريبا"هشت نفر شركت كننده دور هم مينشينندو به بررسي و تجزيه تحليل موضوعي عاطفي و رواني مي پردازند.

2. هدف مشاوره گروهي در وهله اول حل مشكل و در مرحله بعد جلوگيري از بروز مشكلات مي باشد.رهبر مشاور گروهي به تبحر و تخصص نياز دارد.

3. در مشاور گروهي تعداد اعضاء محدود است و هيچگاه نبايد از دوازده نفر بيشتر باشد.

روان درماني گروهي:

يك سلسله فعاليت هاي سازمان يافته است كه بوسيله درمانگر با تعداد معيني شركت كننده براي درمان مشكلات عميق شخصيتي انجام مي پذيرد .

ماهلر معتقد است كه  درمانگر گروهي بايد از تخصص و تبحر زيادي برخوردا ر باشد و با شيوه هاي كار كردن با مشكلات عميق شخصيتي آشنا باشد.

برامر و شوستروم بيان ميكنند:تفاوت چنداني بين مشاوره و روان درماني وجود ندارد.

گزدا رابطه راهنمايي گروهي ، مشاوره گروهي،و روان درماني گروهي را در شكل زير ارايه مي دهد:

(نوع گروه)

 

روان درماني                             

مشاوره گروهي               

راهنمايي گروهي

              

(هدف اوليه)

 

درمان                                  

درمان + پيشگيري                   

پيشگيري                    

 

مقايسه راهنمايي و مشاوره گروهي با راهنمايي و مشاوره انفرادي:

محاسن:

1. از نظر زمان و هزينه مقرون به صرفه است .در زماني كم مي توان اطلاعات زيادي را منتقل نمود .

2. در گروه ، افراد  بهتر مي توانند رابطه برقرار كنند،عده اي نقش رهبر را به عهده مي گيرند ، تعدادي با هم رقابت مي كنندو گروهي در مورد هم قضاوت مي كنند.پس گروه موقعيت يادگيري بيشتري را براي افراد فراهم مي كند .

3. تصميمات گروهي معمولا"ضمانت اجرايي بيشتري دارندچون اعضاي گروه معمولا  تفاوت سني زيادي با يكديگر  ندارند و  از يكپارچگي بيشتري بر خوردارند لذا  تصميمات آنها با توافق بيشتر و به دور از فشار و اجبار اتخاذ مي گردد.

4. عكس العمل هاو تعامل  در مشاوره گروهي به مراتب بيشتر از مشاوره انفرادي مي باشد.
تعداد عكس العمل ها و افزايش روابط بين اعضاء عامل مهمي در يادگيري و تغيير رفتار است.

5. مشاوره گروهي مي تواند مقدمه اي براي مشاوره انفرادي باشد يعني افرادي را كه به مشاوره انفرادي نياز دارند از اين طريق مي توان شناسايي كرد.

6. فرد متوجه مي شود كه افراد ديگري  مانند او نيز داراي مشكلات مشابهي هستند و لذا از مقاومت او  در مقابل تغيير پيشنهاد شده كاسته ميشود .

محدوديت ها:

1.       جلسات اوليه مشاوره گروهي معمولا" دلسرد كننده است زيرا افراد اعتماد لازم و كافي نسبت به يكديگر ندارند .در اين جلسات  نقش رهبر از اهميت ويژه  اي برخوردار است گاهي به دليل  كمبود رهبران لايق براي اداره گروه هاي مشاوره بسياري از افراد اعتماد خود را به كارايي مشاوره گروهي از دست مي دهند.

2.       بر اثر برخي فشار هاي گروهي، تعدادي از اعضا فرديت خود را از دست مي دهند و علي رغم خواست و اراده خود ، بالاجبار با گروه هماهنگ و همراه مي شوند.

3.       گروهي در كار خويش موفق خواهد بود كه از همگني و يكپارچگي بيشتري بر خوردار باشد و  تا حد امكان اعضا متجانس تري  در گروه حضور داشته باشند . نقش رهبر گروه در اين مورد بسيار حائز اهميت است

تاريخچه گروه درماني

انسان ذاتا" موجودي اجتماعي است و براي راحت  انجام دادن كارها و كسب رضايت بيشتر به عنوان يك ضرورت به گروه روي آورده است.

ارسطو انسان را ذاتا" حيوان اجتماعي قلمداد مي كند.

دوركيم،تعلق فرد را به گروه موجب رضايت خاطر و رشد شخصيت مي داند.

هابس و لاك معتقدند زندگي گروهي ،باعث حل مشكل و شادي و پيشرفت مي گردد.

مسمر كه در پيدايش گروه درماني نقش بسزايي داردبه وجود نيروي مرموز مغناطيس حيواني در بدن انسان معتقد است.

روش هاي راهنمايي گروهي

اين روش ها بسيار متنوع و متعددند كه برخي از آنها بشرح زير مي باشد:

1. ايجاد جلسات معارفه كه در طي آن مشاور نقش و برنامه هايش را معرفي مي كند .

2. تشكيل جلسات گروهي به منظور شناسايي مشاغل

3.       بازديد علمي

روش مشاوره گروهي

مشاوره گروهي مستلزم ايجاد رابطه اي عاطفي براي رسيدن به هدف ها و مقاصد گوناگون است .مهمترين  در تشكيل مشاوره گروهي ،تعيين هدف ها و مقاصد گروه مي باشد.

قوانين اساسي گروه

پس از تشكيل گروه تمام اعضا بدان تعلق دارند وقابل احترام هستند اعتقاد اعضا به كار آمدي مشاوره گروهي و اثرات درماني آن ، موجب تعلق و وابستگي بيشتر به گروه مي شود.

/هر چيزي براي هر فرد تا بدان حد اهميت دارد كه با نحوه تفكر ،احساس ، و شيوه زندگيش كه تابع احساسات دروني و تفكراتش است سازگار باشد.

/اعضاي گروه بايد با كمك يكديگر احساسات و افكار خود را روشن تر و  عميق تر بررسي كنند اگر فرد آمادگي براي طرح مشكلاتش را در گروه ندارد اعضاي گروه نبايد او را براي بازگو كردن مشكلات تحت فشار قرار دهند

/هدف هاي اوليه گروه آن است كه اعضا با يكديگر ارتباط و تماس برقرار كنند و هدف هاي ديگر در درجات بعدي اهميت قرار مي گيرند. كساني از مشاوره گروهي  بيشتر بهره مي گيرند كه قبل از مشاركت در گروه بتوانند انتظارات و چشم داشت هاي خود را از شركت در گروه معين و مشخص كنند.

    /هر فردي بايد حتي الا مكان احساسات واقعي خود را در گروه بروز دهد و درباره آن صحبت كند.بروز احساسات واقعي و صداقت در گفتار ، ايجاد ارتباط و تماس بين اعضاي گروه را تسريع مي كند.

/فرد در گروه بايد درباره مشكلش بطور صادقانه صحبت كند.گفتار منعكس كننده درون است.اگر اعضاي گروه احساس امنيت كنند، امكان طرح مشكل ،بحث آزاد،قبول مسئوليت و بروز احساسات واقعي افزايش مي يابد.

/گفتار و مباحث جلسه گروهي بايد محرمانه تلقي شود.

/تمام اعضاي گروه بايد در تصميم گيري ها دخالت موثر داشته باشد اگر فردي در گروه با تصميمات اتخاذ شده مخالف است بايد به صراحت آنرادر گروه مطرح سازد و به بحث و استدلال درباره آن بپردازدومسئوليت تمام اعضا در گروه مشترك است و آن نيل به هدف هاي تعيين شده و اتخاذ تصميمات مناسب است.

/شركت منظم و به موقع در جلسه مشاوره گروهي لازم و ضروري است و افراد بايد تا پايان بحث در جلسه حضور داشته باشند

/چنانچه مشاور در موقعيتي خروج يكي از اعضا را به صلاح گروه و به نفع خود فرد تشخيص دهد ، مجاز است از آن فرد بخواهد كه جلسه را ترك كند كه البته مشاور بعدا"بايد طي جلسه انفرادي با مراجع گفتگو كند.

/هر عضوي بايد قبل از تشكيل جلسه مشاور را از عامل و يا عواملي كه به نوعي مانع از شركت فعالانه اش در گروه مي گردند مطلع سازد.

/هر عضو گروه ممكن است به هنگام ضرورت تحت مشاوره انفرادي نيز قرار گيرد و در اين صورت ممكن است محتواي اين مشاوره با ساير اعضاي گروه نيز در ميان گذاشته شود.

اهداف مشاوره و روان درماني

1)تغيير رفتار مراجع

تغيير رفتار مراجع يكي از مهمترين اهداف مشاوره است .اين تغيير رفتار باعث بهبود مراجع مي گردددر واقع مشاوره ،تغيير نسبتا"پايداري در سازمان شخصيت و  رفتار فرد ايجاد ميكند.و حاصل آن برداشت واقعي تر از خويشتن و سازگاري بهتر با زندگي و جهان خارج است.

2)بهبود كارآيي شخصي مراجع

يكي از هدفهاي مراجع اين است كه كارآيي خود را افزايش دهد.بلاكر مي گويد: انساني كارا است كه بتواند نسبت به طرحهاي مختلف در زندگي تعهد عمل داشته باشدو در وقت وانرژي خود صرفه جويي كند و خطرات معمول بدني، اقتصادي و رواني را بپذيرد و بتواند مشكلات را تشخيص دهد و در حل آن اقدام نمايد. انسان كارا مي تواند به صورتي خلاق فكر كند و كششهاي دروني خويش را كنترل نمايد

 از نظر بلاكر ، هدف هاي مشاوره عبارتند از :

الف)افزايش آزادي فرد با توجه به محدوديت هايي كه بوسيله محيط بر او تحميل شده است

ب)افزايش كارآيي فرد بدين وسيله كه فرد نحوه كنترل خود بر محيط و پاسخهاي مناسب به محيط را فرا گيرد.

3/كمك به حل مشكلات مراجع

 

فرايند تشكيل مشاوره گروهي:

گام اول-انتخاب اعضاء

بين اعضا گروه در زمينه هاي جنس ،سن، آشنايي قبلي وتفاوت هاي شخصيتي بايد هماهنگي وجود داشته باشد به منظور انتخاب اعضاء معمولا" يك مصاحبه تشخيصي با كليه داوطلبان شركت كننده در مشاوره گروهي لازم و ضروري است تا  داوطلب انتظاراتش را از خود و از گروه بشناسد؛ناراحتي ها و نگراني هاي خود را بطور كلي شناسايي كند؛قبل از شركت در گروه درباره مشكلاتش صحبت كند و با برخي از قوانين اساسي گروه آشنا گردد.

به عقيده اولسن،  تشخيص و مصاحبه مقدماتي با داوطلبان شركت در مشاوره گروهي لازم و ضروري است  او عقيده دارد كه مشاور بايد در انتخاب و گزينش اعضاي گروه آزاد باشد تا افرادي كه از مشاوره گروهي بيشتر سود مي برند انتخاب گردند.

مشاوره گروهي چيست؟

مشاوره گروهي فرصتي را فراهم مي آورد تا فرد در وحله اول  درباره مسائل و مشكلاتش صحبت كند سپس  احساساتش را در گروه بروز دهد و باز خورد دريافت كند و درنهايت طرز تلقي و گرايش ديگران نسبت به خود را  تعينن كند .

نكته : مشاركت در گروه مهارت هاي اجتماعي فرد را تقويت مي كند و روابط بهتري با ديگران برايش بوجود مي آورد

زمان تشكيل جلسات مشاوره گروهي :

مشاور گروهي حداقل هفته اي يك بار و براي چندين هفته متوالي تشكيل مي شود.مدت زمان آن يك الي دو ساعت است تعداد كل جلسات به هدف و نوع مشكل بستگي دارد.

چه كساني مي توانند در گروه شركت جويند؟

هر جلسه از شش الي دوازده نفر مراجع و يك يا دو  نفر مشاور تشكيل مي شود اعضاي شركت كننده از نظر جنس و سن و ساير متغير ها  با توجه به نوع مشكل و توافق اعضاء و مشاور تعيين مي شوند.

از شركت در گروه چه نتيجه اي عايد مي شود؟

فرد در گروه مي تواند ديگران را بهتر بشناسد؛با شناخت عقايد ديگران نسبت به خودش ؛مي تواند در رفتار و اعمالش تجديد نظر كند؛ با نقاط قوت و ضعفش آشنا گردد در مي يابد كه ديگران نيز مشكلاتي دارند

انتظار مي رود كه شركت كننده در گروه حضور يابد ؛در اعمال و گفتارش صادق و راستگو باشد.در حد امكان به پرسش هاي اعضاي ديگر پاسخ دهد.

گام دوم اندازه گروه

تعيين تعداد اعضاي گروه به هدف ها و نيز نوع مشكلات اعضاي گروه بستگي دارد .به عنوان مثال در صورت وجود مشكلات عاطفي شديد تر ،گروه معمولا" با كمترين تعداد يعني شش نفر تشكيل مي شود نكته مهم اينكه تشكيل مشاوره گروهي با كمتر از 5 نفر نمي تواند مفيد باشد.و فشارهاي وارده بر افراد جهت مشاركت در فعاليت هاي گروهي زياد مي باشد.در حاليكه اعضاء بيش از 5 نفر تنوع تجربات و زمينه هاي قبلي اعضاء باعث يادگيري بيشتر مي شود

دامنه اختيار و نوع فعاليت رهبر گروه با توجه به اندازه  گروه تغيير مي كند.هر چه گروه كوچكتر باشد ، رهبري گروه ساده تر بوده و  قدرت و اراده  رهبري بيشتر  خواهد بود . در گروه بزرگتر تصميم گيري به طور جمعي تر انجام شده و اراده رهبر تاثير كمتري بر تصميمات گرفته شده خواهد داشت .

موارد زير در زمينه تعداد اعضاي گروه قابل ذكر است:

1. افزايش  تعداد بيشتر باعث  ميشود گروه از نظر نيروي انساني قويتر و براي ادامه فعاليت آماده تر گردد .

2. افزايش تعداد اعضاءگروه باعث  روابط متقابل بين افراد مي شود و وابستگي فرد به كل گروه كاهش مي يابد

3.  با افزايش تعداد ،ايجاد توافق و نتيجه گيري در گروه مشكل تر مي شود و زمان بيشتري براي توافق و هماهنگي لازم است.

4. با افزايش تعداد اعضاي گروه ،نياز به ايجاد سازماني منظم تر در گروه ،بيشتر احساس مي شود

5. با افزايش تعداد اعضاي گروه، ايجاد رابطه حسنه و نزديكي بين اعضاي گروه مشكل تر مي شود.

6. هر چه گروه متجانس تر باشد اختلاف ها و تضاد هاي درون گروهي كمتر مي شود .

گام سوم-تواتر تشكيل جلسات

 مشاوره گروهي معمولا"هفته اي يك بار  تشكيل ميشود . بر اساس هدف تعيين شده تواتر جلسات مي تواند ماهيانه ، هفتگي( يك يا دو بار ) نير تعيين گردد ..ماهلر معتقد است كه اگر  اعضاء داراي مشكلات حادي باشند و گروه بتواند  در تخفيف آلام  آنان  موثر باشد جلسات گروهي مي تواند  همه روزه و يا لااقل سه بار در هفته تشكيل گردد.

گام چهارم-تداوم جلسات

معمولا" جلسات مشاوره گروهي تا زماني ادامه مي يابد كه اعضاي گروه به هدف هاي تعيين شده نايل آيند.

گام پنجم-طول هر جلسه

به تواتر آن در هفته و به نوع گروه  ارتباط دارد.

گام ششم-فراهم آوردن موقعيت

مشاوره گروهي بايد براي تمام اعضا فضاي كافي بوجود آورد و از هيا هو و مزاحمت دور باشد.اگر اعضا دور هم وبه صورت دايره بر روي صندلي و يا زمين بنشينند ،آرامش بيشتري احساس خواهند كرد.

گام هفتم-مشاركت اعضاء

زماني كه فرد در جلسات گروه وارد مي شود با يك سري سوالات مواجه مي شود كه مشاور با شناسايي اين سوالات در هدايت كردن گروه موفق خواهد بودالبته تا زماني كه فرد جواب قابل قبولي براي اين سوالات نيابد قادر به مشاركت واقعي نخواهد بود اين نكات را مي توان تحت عناوين زير خلاصه كرد:
هدف ها :

هدف از تشكيل گروه چيست؟ آيا بين هدف كلي گروه و هدف هاي اكثريت اعضا همخواني و هماهنگي وجود دارد؟هر عضوي تاچه اندازه در رسيدن به هدف هاي كلي گروه تلاش مي كند؟آيا اعضا خود را به هدف هاي كلي  گروه  مقيد مي دانند؟

هويت:

 با وجود اينكه هر فردي شناختي از خويشتن دارد ولي با عضويت در گروه اين سوال برايش پيش مي آيد در اين گروه چه نقشي دارم؟با عضويت در آن به چه نوع مهارت ها ، رفتار،و دانشي خواهم رسيد؟آيا در اين گروه به مقام و موقعيتي خواهم رسيد؟چه كمكي به گروه مي توانم ارائه دهم؟

هماهنگي:

چگونه ارزشها وفرديت من با عضويت در گروه حفظ مي شود؟ تا چه حد مي توانم ديگران را در گروه بپذيرم؟و عقايد اعضاي گروه را تاچه حد مي توانم رد كنم؟آيا مي توانم به علت عضويت در گروه از نظريات و ارزشها مورد قبول خودم صرفه نظر كنم؟

اقتدار:

نحوه اداره گروه چه گونه است؟ تا چه حد مي توانم رهبر گروه را تحت تاثير خود قرار دهم؟

صراحت:

تا چه حدي در گفتارم د ر گروه صادق و بي ريا هستم ؟ آيا مي توانم بدون پرده پوشي با گروه احساساتم را مطرح كنم؟

اعتماد:

 تا چه حد در گفتارم جنبه احتياط را رعايت كنم؟ تاچه حد با ديگر اعضا رابطه خصوصي برقرار كنم؟آيا مي توان به گروه اعتماد كرد و اطلاعات دقيقي درباره خودم به آنها ارائه دهم؟

نكته :

مشاور نقش اصلي در آغاز فعاليت گروهي دارد. شروع مشاوره گروهي، به چندين روش مي تواند انجام پذيرد يكي از روش ها اين است كه مشاور در مورد هدف ها و روش هاي كار گروهي بحث را شروع مي كندو از اعضا مي خواهد كه در اين خصوص اظهار نظر كنند.دومين روش اينكه برخي از قوانين اوليه و اساسي گروه توسط مشاور مطرح مي شود .و اعضاء  در جريان قرار مي گيرند.در روش سوم از افراد خواسته مي شود تاخود را به ديگراعضاي گروه معرفي كند.

گام هشتم-تشخيص  انواع گروه

با توجه به نوع شركت كنندگان گروه را به دو دسته مي توان تقسيم كرد:گروه داوطلب،كه با ميل و رغبت خود در گروه عضو شده اند؛گروه اجباري كه اعضا به عللي به شركت در گروه وادار شده باشند.

اگر اعضا با ميل و رغبت در گروه  عضو شده باشند مشاوره گروهي با علاقه بيشتري صورت مي گيرددر حاليكه اگر از روي جبر به عضويت گروه در آمده باشد در برابر فعاليت هاي گروهي مقاومت خواهد كرد.

گام نهم-تعيين گروه باز و بسته

از نظر نوع مشاركت اعضاء ، گروه به دو نوع باز و بسته تقسيم مي شود.گروه باز؛هر زماني عضو جديدي مي تواند وارد گروه گرددويا از آن خارج شودولي گروه بسته تا پايان فعاليت عضوي را نمي پذيرد. در اولين جلسه نوع گروه با توافق اعضا تعيين ميشود .

نكته :

معمولا"گروههايي كه براي حل مشكلات عاطفي بوجود مي آيد از نوع بسته مي باشد.

گام دهم-پايان دادن به جلسه  مشاوره  گروهي

پايان دادن به جلسه نظير آغاز آن از اهميت خاصي برخورداراست مشاور بايد دقايقي قبل از پايان جلسه، فرارسيدن ختم جلسه را اعلام داردو از بحث مشاوره يك خلاصه وجمع بندي ارائه دهد. پايان دادن جلسه بدون بحث و نتيجه گيري ،كار صحيحي نيست.

فرايند عملكرد مشاوره گروهي

به اعتقاد ماهلر مراحل مشاوره گروهي را مي توان به شرح زير برشمرد:

1. مرحله شناسائي و مكاشفه

در اين مرحله هر يك از اعضاء در صددند تا يكديگر را بشناسند و دريابند كه آيا مي توانند به يكديگر اعتماد كنند يا نه ؟عواملي نظير نوع گروه، خصوصيات اعضاء،وشيوه رهبري گروه در طي مرحله مكاشفه موثرند.

2. مرحله انتقال در اين مرحله روابط  اعضا با شك وترديد  همراه مي باشدزيرا هنوز اين روابط عميق نشده است.نقش مشاور در اين مرحله حساس است و بايد اعضا را به صحبت كردن  و بحث درباره مشكل تشويق كند وافكار و احساسات آنان را منعكس سازد و جريان گروه را تداوم بخشد.

3. مرحله عمل و فعاليت يا سازندگي

پس از عميق تر شدن روابط و اعتماد اعضا اين مرحله آغاز مي گردداعضا سعي مي كنند مدد كار يكديگر باشند و در مواجهه با مشكلات از يكديگر حمايت كنند.

4. مرحله پايان

بهترين زمان براي خاتمه دادن به جلسات مشاوره گروهي ،هنگامي است كه گروه به هدف هاي تعيين شده نايل آمده باشد

در پايان جلسه بايد خلاصه اي از بحث توسط خود مشاور و يا به كمك اعضا بيان گردد و مسير فعاليت جلسه آينده گروه مشخص شود.

رهبري مشاوره گروهي

مشاور نقش بسزايي در اولين جلسات مشاوره دارد.رهبري مفيد و سازنده مستلزم آن است كه رهبر گروه شخصا"از توانايي عقلاني و عاطفي كافي برخوردار باشدهدف رهبر گروه بايد تسهيل و هماهنگي در فعاليت ها و ارتباطات گروه باشد.انجام كارهاي زير براي رهبري گروه توصيه ميشود:

1. رهبر ،خود را در جلسه اول مشاوره گروهي به اعضاي گروه معرفي     ودر زمينه علايق خود با اعضا كمي صحبت مي كند.همچنين از اعضا خواسته مي شود تا درباره هدفهايش از مشاركت در گروه صحبت كنند

2.    رهبر گروه بايد حد ومرز مشخص براي رفتارهاي خاص در گروه را  معين و مشخص كند اين قوانين بايد توسط رهبر به اعضا گروه اعلام شود.

3. بهتر است رهبر به عنوان عضوي از گروه در مباحث شركت جويد زيرا در اين صورت اعضا اعتماد بيشتري به رهبر پيدا خواهند كرد.

4. رهبر مشاوره گروهي بايد افراد را تا پايان همراهي كند به اين معني كه با حركات سر گفتار و اعضا نشان دهد كه گفتار و احساسات افراد را درك مي كند.رهبر گروه بايد از طريق گوش دادن فعال تماس چشمهاو... به اعضا نشان دهد كه در كنار آنها خوشحال است.

5.    رهبر گروه بايد گفتار اعضا را به خوبي درك كندو در مواردي كه متوجه منظور اعضا نشد  بطور صريح و مودبانه از اعضا بخواهدتا توضيح بيشتري راجع به موضوع بدهند.

6. رهبر بايد از افراد بخواهد تا احساسات و گفتارشان را در زمان حال مطرح كنند و از پرداختن به مسائل و مشكلات گذشته پرهيز كنند. براي اين كار مي تواند از طريق گفتن اين سوال كه اكنون چه احساسي داريد؟اعضا را به گفتگو در زمان حال ترغيب كند.

7. رهبر گروه از به وجود آمدن سكوت در گروه نبايد هراسي داشته باشدزيرا در لحظات سكوت ،مراجعان به خود-كاوي مي پردازند.و به تجزيه و تحليل درونشان مشغول هستند.

8. رهبر بايد به تمام افراد اجازه اظهار نظر بدهد و مشاركت همه را جلب نمايد افرادي كه تمايل به شركت در بحث را ندارند نبايد مجبور به صحبت كرد اين وظيفه رهبر است كه محيطي آرام و آزاد بوجود آورد كه افراد با طيب خاطر در بحث هاي گروهي شركت كنند.براي هر مشكلي راههاي متفاوتي وجود داردو پيش بيني اين راه حل ها از طرف رهبر گروه كار سخت و مشكلي است رهبر بايدبر اساس تجربياتش و همچنين در نظر گرفتن موقعيت گروه روش مناسب را انتخاب و به اعضا پيشنهاد كند

نكته : معيار هاي تعيين راه حل

انتخاب روش مناسب وسيله اي است براي اجراي مشاوره گروهي. براي رسيدن به يك راه حل خوب مي بايست به اين نكات دقت نمود .

/  راه حل با توجه به سودمندي ،هدف ونتايج موردنظر تعيين  گردد.

/روشي انتخاب گردد كه كاربردش براي مشاور راحت تر باشد

/ اين روشها متناسب با سن و توانايي هاي اعضاي گروه باشد.

/اين روشها با توجه به امكانات محيطي وحداكثر مشاركت اعضا انتخاب  شوند.

9.    اگريكي از اعضا گروه تحت تاثير احساسات قرار گيرد و بار عاطفي مشكل باعث ايجاد گريه و ناراحتي در فرد گردد.رهبر موظف است كه به احساسات فرد احترام گذاشته و اورا در تخليه كردن احساسات دردناك كمك كند.

10.  مطالب مطرح شده در گروه بايد بصورت محرمانه باقي بماندورهبر به عنوان فردي امانتدار بايد محتواي جلسه آموزشي را محفوظ نگه دارد.

11.  رهبر بايد زمان را درنظر داشته باشد و در پايان خود ،يا با كمك اعضا به خلاصه كردن بحث بپردازد.همچنين رهبر بايد از كار هايي نظير كشيدن سيگار پرهيز كند زيرا ممكن است باعث آزار عده اي شود و اين افراد نتوانند احساسات خود را ابراز كنند.

ارزيابي فرايند مشاوره گروهي

مشاوره گروهي داراي محتوا و فرايند است :

/   محتوا :موضوعي كه بحث بر آن قرار دارد و مورد توجه اعضا مي باشد

/   فرايند: چگونگي وقوع وقايعي است كه در جريان مشاوره گروهي بين اعضا اتفاق مي افتد.

در واقع محتوا در جواب سوال چه چيزي و فرايند در پاسخ به پرسش چگونه؟ مشخص مي گردد.

 پويايي گروه با چگونگي محيط و جو گروه ،احساسات افراد ،تاثير اعضا بر يكديگر ،ميزان مشاركت اعضا و شيوه هاي رهبري بستگي دارد.

نقش اعضا در مشاوره گروهي

نقش هايي كه اعضا در جلسات مشاوره گروهي ايفا مي كنند طبق نظر اولسن به شرح زير اعلام مي شوند:

·  مبتكر: فرد ايده هاي خود را به گروه عرضه ميكندو گروه را در جهت نيل به اهدافش ياري مي دهد.و براي دريافت نقطه نظرات ديگران در گروه تلاش مي كند.

·  بررسي كننده:عضو بررسي كننده نكات مبهم را مشخص مي كند و اطلاعات لازم را جمع آوري مي نمايدو گروه را در جهت رسيدن به هدفهايش ياري ميدهد البته اين شخص از اظهار نظر شخصي پرهيز نمي كند.

·  هماهنگ كننده: بين روابط و عقايد متعدد اظهار شده در گروه ،هماهنگي بوجود مي آوردواز تفرقه و جدايي در گروه جلوگيري مي كند وامكان مشاركت كليه اعضا در بحث را فراهم مي كند.

·  ارزياب: فرد با توجه به هدفهاي تعيين شده و مقايسه آن با دست آوردهاي كنوني گروه را مورد ارزشيابي قرار ميدهد.در نتيجه گروه را براي بحث و تصميم گيري فعال تر ميكند و به گروه جهت مي دهد.

·  پيرو: اين فرد پيگير كارهاي گروه است و بدون هيچ بحثي افكار و عقايد گروه را مي پذيردوهيچ خلاقيتي از خود نشان نمي دهد و براي اينكه اين فرد را وادار به صحبت كرد بايد در او انگيزه كافي ايجاد كرد.

·  مهاجم: اين فرداز هيچ كاري كه باعث تضعيف  گروه شود دريغ نميكند.با ارزشها و آرمانهاي گروه مخالفت ميكندنسبت به مشكلات مطرح شده توسط اعضا بي توجه است وحتي اگر بتواند ديگران را مسخره مي كند وبه افراد فعال در گروه نيز خشم ميورزد.

·  مانع پيشرفت: فردي است كه عقايد منفي ارائه مي دهددر برابر گفته ديگر اعضاي گروه مقاومت ميكند.فردي خود-مدار است و تنها به خواست خود اهميت مي دهد و گروه را در جهت تمايلات شخصي خود سوق ميدهد و سعي مي كند از موضوع اصلي فاصله بگيرد.

·  توجه طلب: كسي است كه تمايل دارد مورد ستايش گروه قرار گيرد و براي جلوگيري از تحقير در گروه به دروغ و گزافه گويي مي پردازدو به هر شكلي سعي دارد كه در گروه تحقير نشود.

·  مسلط: فردي كه ميخواهد قدرت خود را به ديگران ثابت كنداين شخص معمولا"در گروه نقش مبتكر يا هماهنگ كننده را ايفا مي كند.

·  متظاهر: اين شخص بيش از حد مضطرب  يا متظاهر باشد ،ممكن است معلومات زيادي داشته باشد، يا اينكه آدم پر حرفي است اين فرد هرگز نبايد مورد سرزنش قرار گيرد چون باعث پيشرفت گروه مي گردد.

تصميم گيري در مشاوره گروهي

در همه گروه ها در پايان بايد در مورد مسائل مطرح شده تصميم گيري شود كه مناسب ترين تصميم آن است كه با توافق همه اعضا  اتخاذ شود.موانع تصميم گيري در گروه بسيار متعدد هستند مهمترين آنها را نا تواني اعضا در تصميم گيري و نداشتن مهارت لازم مي توان ناميد. اين مهارت ها عبارتند از: مهارت در گوش كردن به گفتار و عقايد ،مهارت در تعبير وتفسير گفتار و رفتار، مهارت در بيان نياز هاي فردي و...

همچنين كمبود يا عدم اعتماد متقابل ميان اعضا گروه ممكن است موجب تصميم گيري نا مناسب شود.و نكته ديگر اينكه رقابت نا درست ميان اعضا مي تواند يكي از عواملي باشد كه اين مشكل را بوجود مي آورد....

شيوه رفتار گروه مي تواند معين كننده نوع تصميم گيري شود:

گروه همكاري كننده

گروه رقابت كننده

رفتار هدفمند و در جهت تامين هدفهاي كلي تمام  اعضا گروه است

 

 

رفتار هدف جويانه در جهت رسيدن به

هدفهاي فردي است

اعضا به راحتي مسائل خود را مطرح ميكنند

 اعضا به راحتي مسائل خود

رامطرح نمي كنند.

 

سطح درك در گروه بالاست.

سطح درك بيشتر فردي است.

 رفتار قابل پيش بيني است.

رفتارغير قابل پيش بيني است.

ترس و وحشت وجود ندارد.

ترس و وحشت و بلوف وجوددارد.

 مباحث بيشتر انتقادي و ابتكاري است

 مباحث بيشترغير منطقي و پراكنده است

 

مثبت نگري در گروه بالا مي باشد

احساس خشم و خصومت نسبت به

يكديگر بالاست

 

روش هاي مشاوره گروهي

مشاوره گروهي در واقع يك روش ياري دهنده است كه فرد را از اضطراب،ترس،اغتشاش فكري و... رها مي سازد. مهارت بهتر زيستن را مي آموزدبراي آشنايي بيشتر با مشاوره گروهي برخي از نظريه ها و روش ها را مورد بررسي قرار مي دهيم



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۶:۵۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

خطر سلامت چيست ؟ عوامل تهديد كننده سلامت كدامند ؟

خطر سلامت چيست ؟

 احتمال ايجاد يك پيامد نامطلوب يا هر عاملي كه اين احتمال را افزايش دهد را خطر مي ناميم .

/ خطرات حقيقي سلامت ، به طور عمده عوامل واقعي بيماريها و  همچنين حوادث عمده مي باشند . روش مقابله با اين خطرات  به طور عمده شناسايي شده است

/ده عامل خطر عمده باعث بيش از يك سوم تمام موارد مرگ و مير در دنيا مي باشد . 

 كم  وزني

/ روابط جنسي

 غير ايمن

/ فشار خون بالا /

 مصرف دخانيات /

 مصرف الكل /

 آب و فاضلاب آلوده

/ بهداشت فردي نامناسب

/ كم خوني فقر آهن /

 دود ناشي از سوخت هاي جامد در محيط هاي بسته /

 كلسترول بالا و اضافه وزن 

 عوامل اصلي تهديد كننده سلامت در سراسر دنيا مي باشند .

/هدف نهايي سيستم سلامت : بالا بردن اميد به زندگي سا لم در ميان  مردم است .

/ در صورت مداخله موثر بهداشتي ومقابله موثر با عوامل خطرسلامت ، امكان دست يابي به حداقل يك دهه  زندگي سا لم  بيشتر از حد طبيعي،  براي اكثر مردم، فقير ترين كشور هاي دنيا  وجود دارد .

/مداخله  بهداشتي چيست ؟

هر گونه اقدام و فعا ليت سلامتي ، هر گونه فعا ليت جهت بهبود ، پيشگيري ، علاج يا باز تواني كه هدف اصلي از انجام آن ، ارتقاي سلامت باشد را مداخله بهداشتي مي ناميم .

/ تاثير بسياري از عوامل خطر را مي توان به سرعت از بين برد و  فوايد اين گونه مداخله در طي يك دهه بعد قابل مشاهده خواهد بود . حتي تغييرات اندك در ميزان عوامل خطر، مي تواند فوايد بزرگي به همراه داشته باشد .

 / راهبرد هاي بهداشتي مبتني بر جمعيت كه رفتار هاي بهداشتي را به يك هنجار اجتماعي تبديل كند ، ميزان خطر را براي كل جمعيت كاهش مي دهند با انجام تغييرات كوچك در يك جمعيت بزرگ ، نتايج عمده بهداشتي و مطلوب بوجود مي ايد.

/ كاهش خطرات سلامت ، توسعه پايدار را ارتقا مي بخشد و مي تواند از نابرابري هاي موجود در جامعه بكاهد .

 وضعيت موجود سلامت

/يك سوم از كل موارد  مرگ و مير در سراسر دنيا به دليل شيوع و رواج  رفتارهاي  پر

خطر است كه مي تواند تهديد كننده حيات  باشد.

/ دنياي امروز از بسياري جهات امن تراز گذشته  و از بسياري جهات  خطر ناك تر شده است .

/ پيشرفت هاي انجام شده در طي قرون 19 و 20 و بهبود كيفيت بهداشت عمومي باعث  تامين آب آشاميدني سا لم  و بهبود خدمات بهداشتي در بسياري از مناطق جهان گرديده است كه رابطه اي مستقيم با كنترل بيما ري هاي  اسها لي داشت . / برنامه هاي واكسينا سيون ، بلاي آبله را ريشه كن نمود . خطر ابتلا به بيماري هاي عفوني نظير ( فلج اطفال ،تب زرد ،  سرخك ، ديفتري ) از طريق  ايجاد ايمني ، در افراد و جمعيت ها كاهش داد و از ميليونها مرگ پيش از موعد جلو گيري نمود .

/ وضع قوانين و مقررات در محيط كار و جاده  ، توانست خطرات سلامت را كاهش دهد .

/ از طرفي ، سبك زندگي مردم در بسياري از مناطق دنيا درحال  تغيير است و اين تغيير بر سلامت افراد و خانواده ها اثر نامناسب دارد .

/ دشمنان شناخته شده سلامت و دوستان فقر در دنياي امروز نقش مهمي بر عهده دارند . عواملي چون  كم وزني ، آب ناسالم ، فاضلاب و بهداشت نامناسب ، روابط جنسي غير ايمن و دود ناشي از سوخت هاي جامد در محيط هاي بسته  ، جزو خطرات عمده سلامت هستند .

/ پر فشاري خون ، كلسترول بالا مصرف دخانيات و الكل ، چاقي و عدم تحرك فيزيكي ، سلامت را با مخاطره رو به  رو كرده . اين خطرات در كشور هاي در حال توسعه  نيز رو به گسترش است . در كشور هايي كه همزمان با مشكل بيماري هاي عفوني نيز ور به رو هستند ./ بيماري هاي غير مسري ، هم اكنون مسئول بيش از 60% موارد مرگ و مير در  دنيا مي باشد . و روند پر شتاب و  رو  به رشدي در تمام مناطق دنيا دارند .اين بيماري هاي به وضوح با تغيير در سبك زندگي مردم و رژيم هاي غذايي ، افزايش مصرف غذا هاي پر چرب ، نمكي و قندي فر آوري نشده در ارتباط است .

/ حتي در مناطق فقير نشين حاشيه كلان شهر ها نيز شاهد  بيماري هاي غير مسري هستيم . جايي كه همزمان از بيمار يهايي عفوني و بهداشت عمومي نامناسب نيز رنج ميبرند .

/ در جهان فعلي  از سويي ميزان بار بيماري ناشي از تغذيه نامناسب  در ميان فقرا و تغذيه بيش از حد در ميان  افراد متمول تر در همه جاي جهان ، بر فاصله جهاني ميان فقرا و اغنيا تاكيد مي كند .

/ در يك  انتهاي طيف عوامل خطر ، فقر قرار دارد . به طوري كه كم وزني عمده ترين عامل بيماري در ميان  صد ها ميليون نفر از فقير ترين انسانها و يك علت عمده مرگ و مير به خصوص در ميان  كودكان زير 5 سال است .

/ روابط جنسي غير ايمن عامل اصلي گسترش بيمار ي ايدز است كه تاثير عمده اي بر كشور هاي فقيري نظير آفريقا و اسيا به جاي كذاشته ا ست .  اين بيماي روند رو به رشدي در ساير نقاط دنيا نيز داشته است .

/ آب و فاضلاب غير سالم ، بهداشت فردي نامناسب ، كم خوني فقر آهن در مناطق عمده ي از آسيا و افريقا جزو ده خطر عمده سلامت قرار دارند . مرگ و مير هاي ناشي از آب و فاضلاب و بهداشت  فردي نامناسب بيشتر بر اثر اسهال هاي عفوني است . و از هر ده مورد مرگ و مير ناشي از اين بيماري ، 9 مورد آن در كودكان رخ مي دهد . تقريبا تمامي موارد مرگ و  مير در كشور هاي در حال  توسعه رخ مي دهد .

 / كم خوني فقر آهن يكي از شايع ترين  كمبود هاي غذايي در دنيا است . كودكان كم سن و سال و مادران آنها بيش از ديگران در معرض خطر هستند .

/ كمبود هاي ريز مغذيها نظير كمبود ويتامين A يكي ديگر از خطرات سلامت  وشايع ترين  عامل كوري اكتسابي د ركودكان است .

 / كمبود يد قابل پيشگيري  ترين ، علت عقب ماندگي ذهني و اسيب هاي مغزي است.

 / كمبود شديد روي ، باعث كوتاهي قد ، اختلال عملكرد ايمني و يك عامل مهم براي عفونت هاي تنفسي ، مالارياو و بيماري هاي اسهالي است

/ نيمي از جمعيت جهان با آلودگي هوا در محيط هاي بسته مواجه هستند . كه عمدتا ناشي از سوخت هاي جامد براي  طبخ غذا و گرمايش است . يك سوم تما م موارد عفونت هاي  تنفسي و حدود يك پنجم  از بيماري هاي انسدادي مزمن ريه از اين مشكل ناشي ميشود .

/ بسياري از عوامل خطر تهديد كننده سلامت ،  به الگو هاي زندگي و به خصوص نحوه مصرف مواد غذايي مر تبط هستند . فشار خون و كلسترول بالا ، ارتبا ط نزديك با مصرف بيش  از حد غذا هاي چرب يا شيرين و پر نمك دارند . اگر اين  غذاها را با تاثيرات كشنده دخانيات و الكل عجين شوند . مرگبار تر مي شوند .

/ دخانيات و الكل علاوه بر بيماري هاي قلبي ، سكته و ساير امراض جدي از جمله سرطان نيز مي باشد .

/ افزايش سريع رشد مصرف دخانيات و الكل به خصوص در كشور هاي در حال توسعه رخ داده است . تخمين زده شده است كه الكل در تمام دنيا 20 تا 30 % از سرطان هاي مري ، بيماري هاي كبدي ، صرع ، تصادفات جاده اي ، ديگر كشي و ساير آسيب هاي عمدي بوده است .

/ در كشور هاي در حال توسعه  ، نقش عوامل خطري چون فشار خون و كلسترول بالا ، دخانيات ، الكل  چاقي و بيماري هاي مر تبط با آن در كنار بيماري هاي عفوني كه هم چنان در كشور هاي در حال توسعه باقي و تسخير ناپذير است ، بار مضاعفي بر دوش اين كشور ها است .

/ نداشتن فعاليت جسماني عامل حدود 15 % از مورد سرطان ها ، ديابت و بيماري هاي قلبي است .

/ فروش دخانيات و الكل در شور هاي در حال توسعه رو به افزايش است .  ميزان مرگ و مير در ميان سيگار يهاي در تمام سنين دو يا سه برابر بالاتر از غير سيگاري ها  است و در صورت در پيش نگرفتن  سياست هاي كنترلي و افزايش پيش بيني پذير خطراتي نظير روابط جنسي غير ايمن ، مصرف دخانيات ، اميد به زندگي در برخي كشور ها تا حدود بيست سال مي تواند كاهش بيابد .

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۶:۵۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

من كمردرد دارم براي برطرف شدن آن چكار كنم ؟

براي اينكه اين دوره زودتر و علمي‌تر بگذرد ... كمردردهاي حاد ، شديد و ناگهاني ، معمولا با گذشت زمان و درمان مناسب برطرف مي‌شوند.
براي اينكه اين دوره زودتر و علمي‌تر بگذرد به توصيه‌هاي زير عمل كنيد:
1- نشستن:
طي ده تا بيست روز اول پس از كمردرد؛
الف: حتي المقدور كمتر بنشينيد و سعي كنيد مدت زمان نشستن از ده تا پانزده دقيقه فراتر نرود.
ب: در زمان نشستن از يك بالش كوچك براي پر كردن گودي كمر خود استفاده كنيد و توجه داشته باشيد كه پشتي صندلي شما سفت باشد.
پ: روي زمين ننشينيد يا در حالت لميده نباشيد.
ت: مفاصل ران و زانوي شما در حالت قائمه قرار گيرند، پاها را به صورت ضربدري نگذاريد و سعي كنيد كف پايتان روي سطح صافي قرار گيرد (در صورت لزوم از چهارپايه‌هاي كوتاه يا بالشي براي زير پا استفاده كنيد.
ث: باسن شما كاملا به انتهاي كفي صندلي بچسبد، كاملا صاف و كشيده بنشينيد (سعي كنيد انحناهاي ستون فقرات تا حد امكان كاهش يابد) ،  اين حالت را براي چند ثانيه حفظ كنيد. درست كار كنيم
سپس به آرامي تكيه دهيد (زاويه پشتي صندلي ازمحور عمود ده درجه بيشتر باشد).
ج: از صندلي‌هاي با پشتي بلند و دسته‌دار استفاده نماييد. چرا كه نشستن روي نيمكت يا صندلي‌هاي غير مناسب باعث افزايش انحناهاي غير طبيعي بدن شده، موجب افزايش درد و مشكلات شما خواهد شد.
چ: در محل كار ارتفاع صندلي خود را تنظيم كنيد، به ميز كارتان نزديك باشيد و حتي‌المقدور سطح آن را شيبدار كنيد به گونه‌اي كه بجاي خميده شدن بيش از حد ستون فقرات شما، سطح ميز بصورت شيبدار قرار گيرد.
آرنج و دست‌هاي خود را حتي‌المقدور آويزان نكنيد و از دسته‌هاي صندلي براي راحت‌تر قرار گرفتن آنها استفاده نماييد.
شانه‌هايتان را سفت نكنيد.
ح: وقتي روي صندلي نشسته‌ايد، از چرخش بدن استفاده نكنيد چرا كه اين حركت فشار زيادي به ستون فقرات وارد مي‌آورد، سعي كنيد بجاي اين كار، كل بدن را بچرخانيد.
خ: با احتياط از جا بلند شويد و بجاي فشار بر ستون فقرات براي تغيير وضعيت، از عضلات پا استفاده كنيد. خم شدن به جلو در وضعيت ايستاده، يا جلو دادن شكم مطلقا توصيه نمي‌شود، چرخش حول محور كمر ممنوع است.
2- رانندگي:
حداقل طي ده تا بيست روز اول پس از كمردرد حاد؛
الف: از بالش‌هاي كوچكي براي حمايت عضلات و مهره‌هاي كمر استفاده كنيد.
ب: حتي‌المقدور صندلي را به فرمان نزديك كنيد تا به كاهش گودي كمرتان كمك كند.
3- ايستادن:
حداقل طي ده تا بيست روز اول پس از كمردرد حاد؛
الف: در زمان ايستادن سر رو به جلو، شانه‌ها مستقيم، سينه به جلو، و تحميل متعادل وزن به هر دو پا باشد.low back pain/spine/pain/work
ب: از ايستادن طولاني مدت در يك وضعيت خودداري كنيد.
پ: حتي‌المقدور ارتفاع ميز كارتان را در سطحي مناسب تنظيم كنيد.
ت: در زمان ايستادن سعي كنيد از يك زيرپايي مناسب استفاده كنيد و هر چند دقيقه يك پاي خود را روي آن قرار دهيد.
ث: اگر در آشپزخانه مشغول كار هستيد، درب كابينت زير ظرفشويي را باز كنيد و هر چند دقيقه يكي از پاها را روي كف آن بگذاريد (بجاي زيرپايي)
ج: حتي‌المقدور وسايلي را كه بيشتر به آنها احتياج داريد در سطح بالاتر و اصطلاحا دم دست‌تر قرار دهيد تا مجبور نباشيد مرتباَ براي برداشتن آنها به پايين خم شويد.
در صورت ضرورت، بجاي خم شدن و تا كردن كمر، از زانوهايتان كمك بگيريد و وسيله مورد نظر را حتي‌المقدور به بدن خود نزديك كنيد آنگاه با احتياط و به آرامي بلند شويد.
4- بلند كردن اشياء: work/low back pain/spinal column
الف: حتي‌المقدور از بلند كردن اشياء اجتناب كنيد.
ب: در صورت ضرورت، مطلقاَ سعي نكنيد بصورت حساب نشده و غير منطقي اين كار را انجام دهيد خصوصاَ اگر وزن آن جسم بيشتر از ده كيلو باشد.
پ: قبل از بلند كردن اشياء مطمئن شويد كه در وضعيت مستحكمي قرار داريد.
ت: اگر وسيله‌اي كه قرار است از زمين بلند كنيد در سطحي پائين‌تر از كمر شما قرار دارد ابتدا كمر را مستقيم و صاف نگه داريد و زانوهايتان را خم كنيد.
هرگز با زانوهاي كشيده و باز، كمر خود را خم نكنيد.
ث: جلوي وسيله‌اي كه قرار است بلند كنيد با پاهاي كمي باز و محكم بايستيد، عضلات شكم را سفت كنيد و از عضلات پاي خود براي بلند كردن جسم كمك بگيريد. جسم را به بدن خود نزديك كنيد و به آرامي با باز كردن زانوها بلند شويد. از حركات تند و با شتاب بپرهيزيد. درست بنشينيم
ج: كاملاَ صاف بايستيد، بدن را بچرخانيد.
چ: اگر مي‌خواهيد وسيله سنگيني را از روي ميز برداريد، ابتدا آن را به لبه ميز بكشيد تا مجبور نباشيد كمر را به جلو خم كنيد.
ح: سعي نكنيد اشياء سنگين را از سطحي معادل كمرتان بالاتر نگهداريد.
خ: براي زمين گذاشتن وسايل سنگين هم همين مراحل تكرار مي‌شوند يعني بجاي خم كردن كمر از خميدگي مفصل ران و تا كردن مفصل زانو استفاده كنيد، عضلات شكم را كاملاَ سفت نگه داريد.درست زندگي كنيد
5- برداشتن اشياء از سطوح بالاتر از بدن:
بجاي اينكه سعي كنيد بدن خود را در وضعيت نامناسبي قرار دهيد تا به يك وسيله كه مثلاَ در بالاي كابينت گذاشته‌ايد دسترسي پيدا كنيد، پيشنهاد مي‌كنيم از چهارپايه يا صندلي مناسبي كمك بگيريد. حتي‌المقدور بدن خود را به آن جسم نزديك كنيد و سعي كنيد از هر دو دست جهت برداشتن آن استفاده كنيد.
6- خوابيدن و دراز كشيدن:
الف: سعي كنيد از تشكهاي سفت استفاده كنيد، خود من معمولاَ تشكهاي پنبه‌اي يا پشمي يا تشكهاي طبي مخصوص -يا براي دوره‌هاي كوتاه مدت از پتوي چند لايه شده را پيشنهاد مي‌كنم.
استفاده از تخت‌هاي فنري را پيشنهاد نمي كنيم .
ب: در صورتي كه به پشت مي‌خوابيد (بهترين وضعيت) سعي كنيد علاوه بر استفاده از بالشي نرم و كوتاه براي زير گردن، بالش مناسبي زير زانوهايتان قرار دهيد تا انحناي كمر شما را كاهش دهد و بدينوسيله مقدار نيروهاي وارده به كمر را كم كند.correct sleep
اگر تمايل داريد به پهلو بخوابيد شما را از يك اشتباه رايج و بظاهر علمي برحذر مي‌كنم آنهم خوابيدن به شكل به اصطلاح جنيني !  است، كافيست در حد كمي مفاصل ران و زانو را خم كنيد و از بالش مناسبي بين دو پا استفاده نماييد.
خوابيدن روي شكم را مطلقاَ توصيه نمي‌كنيم.
پ: براي بلند شدن از حالت خوابيده، سعي كنيد از يك پهلو بلند شويد (بجاي خم شدن روبه جلو)، سپس پاها را از كنار تخت آويزان كنيد و با كمك دست از جا برخيزيد. از خم شدن به سمت جلو در حالت ايستاده اجتناب كنيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۶:۵۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تاثير خنده در كاهش وزن

خنديدن يكي از بهترين داروها مي باشد. همچنين خنديدن، يك رژيم لاغري مناسب را به وجود مي آورد. رژيم خنده در چند مرحله كمك به كاهش وزن مي كند:

مرحله اول: به خاطر آنكه شما در يك زمان نمي توانيد، هم بخنديد و هم غذا بخوريد، لذا خنديدن از خوردن غذا جلوگيري مي كند.

مرحله دوم: خنديدن باعث افزايش ضربان قلب و تنفس مي شود. همچنين باعث افزايش دماي درون بدن مي گردد و بالاخره باعث افزايش سوخت كالري مي شود.

مرحله سوم: مداركي در دست است كه نشان مي دهد، خنده ميزان كالري كه هم اكنون مصرف شده و ميزان كالري كه در زمان گذشته مصرف شده و تبديل به چربي شده را مصرف مي كند.

خنده درماني در موارد زير استفاده مي شود:

كاهش استرس، تقويت سيستم ايمني بدن، جلوگيري از بيماري و كاهش وزن.

خنده درماني نسبت به دارو درماني بسيار مفيدتر است و در مدت كوتاهي مي تواند بيمار را درمان كند.

خنده و وزن

هنگامي كه افزايش وزن مي يابيد، ممكن است خوشحالي و سرزندگي خود را از دست بدهيد و افسرده شويد.

در بسياري از تحقيقات ثابت شده است كه، افرادي كه مي خندند نسبت به آن هايي كه نمي خندند، راحت تر وزن خود را كم مي كنند.

پس فقط بخنديد و نگران افزايش وزن خود نباشيد.

چگونه مي توان احساس گرسنگي را از بين برد؟

شما تصميم داريد لاغر شويد، ولي احساس گرسنگي به طور ناگهاني اتفاق مي افتد و شما به غذا فكر مي كنيد. بعد عصبي مي شويد، چرا كه براي كاهش وزن نبايد زياد غذا بخوريد.

هنگامي كه خيلي گرسنه هستيد، اصلا فكر نمي كنيد كه چه مي خوريد و به چه مقدار. معمولا اشخاصي كه خيلي گرسنه اند، غذايي مي خورند كه سالم نيست و هيچ فايده اي براي بدن ندارد و به اصطلاح شكم پُركن است.

براي جلوگيري از اين احساس مي توانيد:

دقت كنيد كه چه زماني اين احساس گرسنگي به شما دست مي دهد و سعي در كنترل آن كنيد. براي مثال، بعضي افراد با ديدن تبليغات تلويزيوني، احساس گرسنگي مي كنند.

يك برنامه غذايي منظم براي خودتان تنظيم كنيد. در اين برنامه مشخص كنيد كه چه بايد بخوريد و در چه زماني بايد بخوريد.

به جاي خوردن، بخنديد و بخندانيد، تلفن بزنيد، كتاب بخوانيد، نامه بنويسيد، اتاقتان را تميز كنيد و... .

با دوستانتان به گردش برويد.

اگر باز گرسنه بوديد، ميوه و يا سبزي بخوريد.

"براي سلامتي خود هميشه بخنديد و خندان بمانيد."



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۶:۵۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

گودي بيش از حد كمر

يكي از شايعترين اختلالات در انحناهاي ستون فقرات ، گودي بيش از حد كمر است

بسياري از ما علت كمردردهاي خود را گودي بيش از حد كمر ميدانيم.اين گودي بيش از حد چيست ؟ چرا بوجود مي آيد ؟ اصولا آيا كمر انحنائي دارد ؟ و..

در صورتيكه ستون فقرات را از نيمرخ نگاه كنيد ، متوجه وجود يكسري فرو رفتگيها و برجستگيهائي در قسمتهاي مختلف آن خواهيد شد . در حالت طبيعي فقرات گردن داراي يك انحنا ( تقعر )بسمت داخل ، فقرات پشتي انحنا بسمت خارج ( تحدب ) و ناحيه ي كمر انحناي رو به جلو ( تقعر ) ميباشند. بدليل شباهت اين انحناي كمر به نماي ظاهري لوردهاي انگليسي در زمان ايستادن ، اصطلاح لوردوز براي اين حالت مورد استفاده قرار گرفته است ! وجود اين انحناها براي ما نقشي بسيار مهم داشته و بسياري از توانائي هاي ما در اثر همين برجستگيها و فرورفتگيها پديد مي آيد، و اصولا توانائي ايستادن ما تا حد بسيار زيادي مديون همين انحناهاست ! ميزان انحناي ستون فقرات در يك ناحيه ، بر ساير قسمتها نيز اثر گذاشته و ميتواند آنها را تغيير دهد.
وقتي ميزان انحناي كمر به حدي بيشتر از ميزان طبيعي آن ميرسد براي ناميدن آن اصطلاحا از كلمه ي هيپرلوردوزيس يا گودي بيش از حد كمر استفاده مي كنيم.
چرا گودي بيش از حد در كمر بوجود مي آيد ؟
در حقيقت ستون فقرات توسط تعداد زيادي عضله محافظت مي شود كه سلامت و تعادل آنها در سلامت و نرمال بودن حالت ستون فقرات نقش بسيار مهمي ايفا مي كند.
عدم تعادل در عضلات نامبرده ( يعني قوي بودن برخي و ضعف يا گرفتگي بعضي ديگر از آنها ، موجب پديد آمدن ناهنجاري هائي در شكل كلي ستون فقرات خواهد شد.

در اين ميان نقش عضلات شكمي ، بازكننده هاي مفصل پا به لگن ( همسترينگ ها و نيز عضله ي بزرگ پشت باسن ) در ايجاد هيپرلوردوزيس ، پر رنگ تر از ساير عضلات اين ناحيه است
برخي از علل گودي بيش از حد كمر :
از جمله علت هاي اصلي گودي بيش از حد كمر مي توان به موارد زير اشاره كرد :
* آكندروپلازي : اين بيماري در حقيقت ارثي بوده و با اختلالدر رشد و تكامل استخوان ها و نسوج غضروفي همراه است.
* التهاب ديسك كمر يا در اصطلاح علمي ديسكايتيس
* كيفوزيس يا قوز بيش از حد ناحيه ي پشت : در اين حالت ستون فقرات كمر بطور جبراني دچار انحناي بيش از حد مي گردد.
* چاقي : خصوصا بزرگي بيش از حد شكم و ضعف عضلات اين ناحيه باعث كشيدگي بيش از حد ستون فقرات بسمت جلو و افزايش گودي كمر خواهد شد.
* پوكي استخوان : با تسهيل تغيير ارتفاع و شكل نرمال مهره ها باعث تغيير انحناهاي طبيعي ستون فقرات مي شود.
* در رفتگي تدريجي مهر ه ها يا در اصطلاح علمي اسپونديلوليستزيس : اين حالت اغلب در ناحيه ي كمر ديده مي شود و با لغزش يا جابجائي مهره ها همرا است. اين بيماران معمولا از كمر درد ، احساس جدا شدگي و لقي كمر ، گودي بيش از حد كمر و برجستگي باسن شكايت دارند.

* ضعف عضلات شكمي در اثر علل مختل

آيا درست نشسته ايد ؟!؟ hyperlordosis/spine/low back pain/pain/back
اغلب ما بدون اينكه خودمان آگاه باشيم ، در بسياري اوقات روز با بد نشستن و استفاده ناصحيح از ستون فقراتمان به تخريب و پيري زودرس و آن دامن ميزنيم . بسياري از دردهاي گردن ، كتف ، شانه ، كمر و... در اثر نا آگاهي از طرز استفاده صحيح از بدن بوجود مي آيند .
براي درست نشستن ، از يك صندلي مناسب بهره بگيريد .اين صندلي بايد توانائي تغيير ارتفاع را داشته و همچنين پشتي آن نيز بتواند قابل تنظيم باشد تا فشار هاي وارده بر ناحيه پشت را كاهش دهد.زانوهاي شما بايد همسطح مفصل لگنتان باشند.. سعي كنيد صاف بنشينيد و از لميدن يا خم شدن بر روي ميز كار پرهيز نمائيد. در صورت نياز براي حمايت كمرتان از يك بالشتك كوچك و مناسب بهره بگيريد.

حالا كه وضعيت سرو گردن را تنظيم كرديد ، به پاهايتان توجه كنيد ! كف پاها را صاف بر روي زمين بگذاريد و در صورت لزوم از يك زير پائي مناسب استفاده كنيد، و هيچگاه پاها را بصورت ضربدري قرار نداده ، و يا روي نوك پنجه نگه نداريد. اين كار از وارد شدن فشارهاي بيش از حد بر مفاصل شما جلوگيري خواهد كرد.از جمع كردن پا زير تنه خودداري كنيد.
در صورتيكه با مونيتور كامپيوتر كار مي كنيد ، حداقل فاصله ي 25-75 سانتيمتر را ( بين چشم و صفحه )رعايت كنيد .براي اين كار رعايت فاصله اي معادل طول بازو كفايت مي كند.بالاي صفحه مونيتور در سطح چشم شما باشد، اين كار حتي مي تواند با استفاده از چند كتاب صورت گيرد !

چند پيشنهاد ساده براي پيشگيري و كاهش گودي بيش از حد كمر ! sleep/position/back pain/pain/piloow/correct
* در زمان نشستن ، كف پا را صاف بر روي زمين قرار دهيد، صندلي خود را تنظيم كنيد، و در صورت نياز از يك بالشتك كوچك براي پر كردن فضاي خالي پشت كمرتان استفاده كنيد.
* وقتي ايستاده ايد ، يك پا را مستقيم روي زمين و ديگري را روي يك پله ، چهار پايه و يا هر چيز مشابه ( در سطحي كمي بالاتر از پپاي ديگر قرار دهيد ).اين كار حمايت كمرتان را افزايش خواهد داد .
*بهترين حالت براي خوابيدن ، وضعيت صورت و شكم رو به بالاست ، در حاليكه بالشي زير زانوها قرار گيرد ، اما در صورتي كه تمايل داريد بر روي شكم بخوابيد حتما بالشي زير شكم خود قرار دهيد .
* توجه داشته باشيد كه پوشيدن كفش هاي پاشنه بلند ، موجب افزايش گودي كمرتان خواهند شد.
* از تقويت عضلات شكم ، باسن و كمر غافل نباشيد

 

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۶:۵۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چند نرمش ساده اما بسيار مفيد براي دردهاي گردن و شانه

كاربران كامپيوتر ، كارمندان ، و حتي خانم هاي خانه دار حتما بخوانند !!!

توجه:

* در صورتيكه انجام هر كدام از حركات باعث ايجاد درد

قابل توجه گردن يا شانه و انتشار آن به دست يا سينه شما

شده با پزشك خود مشاوره نمائيد.

 

* اين حركات به گونه اي هستند كه براحتي  در محل كار شما

نيز قابل انجامند ، براي بدست آوردن نتيجه ي بهتر سعي كنيد

روزي چند بار آن ها را انجام دهيد. 

 

الف – حركات كششي :


* در حاليكه رو به جلو نگاه مي كنيد ابتدا به آرامي سر خود را به سمت

جلو خم كنيد . بطوريكه چانه شما به سينه تان نزديك شود و

چشمهايتان به زمين نگاه كند . سپس به آرامي سر را به سمت عقب

برده و سقف را نگاه كنيد .

neck pain
* در حاليكه سر در وضغيت معمولي قرار دارد ابتدا سر وگردن

 را به سمت راست حركت دهيد

نرمش هاي گردن و شانه براي سلامت بيشتر ستون فقرات
به گونه اي كه بدون حركت شانه گوش راست

به شانه همين طرف نزديك شود ،

سپس به آرامي سر را به وضعيت اول برگردانده

همين حركت را به سمت مقابل تكرار كنيد.


* در حاليكه سر در وضعيت معمولي قرار دارد به آرامي

سر خود را حول محور عمود بر سطح افق بچرخانيد .

بطوريكه ابتدا سمت راست وسپس سمت چپ خود را ببينيد . نرمش هاي شانه

 براي انجام حركات شانه : ابتدا دست ها را به سمت جلو

بكشيد و سپس به آرامي دست ها را بسمت بالاي سرببريد

و پس از ده ثانيه به حالت اول بر گردانيد .

همين حركت را ده مرتبه تكرار كنيد. سپس

دست ها را به دو طرف بدن كشيده و باز هم سعي كنيد بارامي

آنها را بسمت بالاي سر ببريد ( ده مرتبه ) ،  در حركت بعدي 

دستهايتان راكاملا بسمت جلو بكشيد ( مثل حركت اول شانه ) سپس

بارامي آنها را حول محور شانه به چرخانيد ( عقب و  جلو ، هر كدام ده بار ) .

در آخر حركات زير را حتما انجام دهيد .

ب - نرمش هاي قدرتي : 

neck pain
-در اين چند تمرين سعي مي شود با ايجاد مقاومت

در مقابل نيروي وارده با دست ، قدرت عضلات گردن

را افزايش دهيم .مدت اين تمرين حدود 20 ثانيه براي

هر حركت خواهد بود.توجه داشته باشيد neck pain كه ميزان نيروي وارده با دست

به گردن و بلعكس بايد در حد متوسط باشد.neck pain ( در حقيقت بايد با

فشار دست از حركت گردن جلوگيري كنيم )


در تمرين آخر ،
انگشتان دو دست را دريكديگر

قفل كرده ، پشت سر خود قرار دهيد حالا سعي

كنيد آرنجهاي خود را به عقب برده و به ديوار پشت سر نزديك كنيد.

 

 

 پيشنهاد مي كنم اين تصوير را زير شيشه ي ميز كارتان بگذاريد

تا هيچوقت توصيه ي مهم آن را از ياد نبريد !

 

درست بنشينيم  و درست كار كنيم



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۶:۵۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چند نكته مهم براي تشخيص زودرس سرطان سينه

سرطان پستان شايع ترين سرطان دربين زنان ميباشد.  بدانيم كه : سرطان پستان شايع ترين سرطان دربين زنان ميباشد.اين سرطان پس از سرطان ريه شايع ترين علت مرگ و مير زنان است.در سال گذشته 40 هزار نفر بعلت سرطان پستا ن درگذشتند.  مهم : سيكي از راههاي تشخيص زود رس سرطان پستان خود آزمايي پستان ميباشد .همه زنان از سن 20 سالگي بايد خودآزمايي پستان را انجام دهند و نسبت به وضعيت طبيعي پستان هاي خود اگاهي داشته باشندوهر گونه تغيير جديد راهر چه زودتر به پزشك اطلاع دهند.  بهترين زمان معاينه ماهيانه: قبل از يائسگي بهترين زمان 5تا10روز بعد از قاعدگي وپس از يائسگي يك روز از ماه مثلااول هر ماه  مراحل خود آزمايي :س
1-مشاهده و 2- لمس
مرحله مشاهده: جلوي آينه بايستيد وبه ظاهر اندازه وشكل  پستان در حالت هاي مختلف دست دقت كنيد. ابتدا دستها در كنار بدن قرار داده ونگاه كلي به تمام قسمتهاي پستان نماييد. دست ها را بالاي سر برده وبه قسمتهاي خارجي پستان دقت كنيد. براي بهتر ديدن قسمت هاي تحتاني پستان دست ها را پشت سر ببريد. و در نهايت دست ها را به كمر فشار دهيد وكمي به جلو خم شويد در اين حالت به قسمت هاي فوقاني پستان توجه كنيد.
سمرحله لمس:روي يك سطح صاف بخوابيد ويك بالش زير سرتان قرار دهيد.ابتدا در شروع با كف دست در جهت عقربه هاي ساعت دنبال توده بگرديد ، سپس بانوك سه انگشت وسط دست مقابل در حالي كه در كنار هم قرار دارند بصورت حركات كوچك دايره وار از مركز به سمت خارج در جهت عقربه هاي ساعت بدنبال توده بگرديد.س

توجه كنيد كه : نواحي زير بغل وقسمت هاي فوقاني پستان ها راحتما" از نظروجود توده بررسي كنيد و هر گونه تغيير ظاهري در پوست پستان را مهم تلقي كنيد.
س
  سدرنهايت : به ترشحات دقت كنيد .تر شحات يك طرفه خوني كه از يك مجرا خارج مي شوند را مهم تلقي كنيد.

 نتيجه گيري : سرطان پستان را مي توان در مراحل ابتدائي تشخيص داد و بدينترتيب از مرگ و مير و عوارض آن پيشگيري كرد ! براي اين هدف بايد كمي وقت بگذاريم ،حوصله را مختصري بيشتر كنيم و دقيقتر باشيم !



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۶:۵۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

هويج

خواص : هويج Carrot نام علمي Daucus carota گياه شناسي هويج گياهي است دو ساله داراي ريشه راست و ساقه بي كرك كه نوع پرورش يافته آن در اكثر نقاط زمين كشت مي شود . قسمت مورد استفاده گياه هويج ،‌ريشه ،‌ميوه و تخم آن است . خواص داروئي: در هويج يك نوع آنسولين گياهي وجود دارد كه اثر كم كننده قند خون را درا مي باشد بنابراين اين عقيده قديمي كه هويج براي مبتلايان به بيماري قند خوب نيست كاملا غلط است وبيماران قند مي توانند به مقدر كم از اين گياه استفاده كنند . هويج با داشتن مواد مقوي و ويتامين ها يكي از مهمترين و مفيدترين براي بدن مي باشد . خوردن هويج مقاومت بدن را در مقابل بيماريهاي عفوني بالا مي برد مصرف هويج در برطرف كردن بيماريهاي آب آوردن انساج بدن ، عدم دفع ادرار ،‌تحريك مجاري هضم و تنفسي ، سرفه هاي مقاوم ، آسم ،‌اخلاط خوني و دفع كرم اثر معجزه آسائي درد از هويج مي توان در مورد زير استفاده كرد

1)براي برطرف كردن يبوست يك كيلو هويج را رنده كنيد و در مقدري آب دو ساعت بجوشانيد تا مانند ژله در آيد صبح ناشتا چند قاشق بخوريد

 2)سوپ هويج براي كودكان شير خوار كه معده حساس دارند : ابتدا 200 گرم هويج رنده شده را در ديگ بريزيد و روي آن يك ليتر آب اضافه كنيد و بجوشانيد تا كاملا هويج ها لهش ود . سپس آنرا صاف كرده و به نسبت مساوي باشير مخلوط كرده و در شيشه شير بچه ريخته و به او بدهيد .

 3)تخم هويج را به مقدر يك قاشق غذا خوري در يك ليوان آب جوش ريخته و آنرا بمدت 5 دقيقه دم كنيد . اين دم كرده اثر نيروي دهنده، اشتها آور ف مدر ، زياد كننده شير خانم هاي شير ده و اثر قاعده آور درد

 4)برگ هويج را با آب بجوشانيد اين جوشانده را غرغره كنيد براي آبسه مخاط دندان و دهان موثر است بعلاوه مي توان براي رفع ترك و خراش پوست استفاده كرد

 5)هنگاميكه كودك شروع به دندان درآوردن مي كند يك قطعه هويج باريك را براي دندان زدن به او بدهيد . 6)آب هويج را اگر روي صورت بكشيد باعث روشن شدن و جلوه پوست صورت مي شود .

 7)اگر بخواهيد لاغر شويد همه روزه با غذا هويج خام بخوريد

8)اگر مي خواهيد چاق شويد بعنوان صبحانه بايد آب هويج بخوريد

 9)هويج ويياز را با هم بجوشانيد و به آن آب ليمو اضافه كنيد داروي موثري براي درمان بيماريهاي عصبي ،‌امراض كليوي و همچنين جوان كننده پوست مي باشد

۱۰)خوردن هويج براي بيماريهاي بواسير موثر است

۱۱)براي خارج كردن سنگ كيسه صفرا هويج اثر معجزه آسا درد

 12)خوردن هويچ جوشهاي صورت را درمان مي كند 13

)براي تقويت قواي جنسي و تحريك كبد و روده ها هويج داروي موثري است

۱۴)در فرانسه بيمارستان معروفي وجود دارد كه براي درمان بيماريهاي كبدي فقط از سوپ هويج استفاده مي كنند و دستور تهيه اين سوپ بشرح زير است حدود 750گرم هويج را رنده كنيد و آنرا در ظرفي كه مقدري آب نمك درد بريزيد سپس بان يك قاشق چايخوري جوش شيرين و يك قشلق سوپخوري كره اضافه كنيد آنرا بجوش آورده و با آتش ملايم بپزيد تا آب بخارشود و هر روز يك بشقاب از آن را ميل كنيد 15)هويج اعمال روده ها را منظم مي كند و كمبود الياف غذاهاي گوشتي را جبران مي كند بنابراين آنهايي كه گوشت زياد مصرف مي كنند حتما بايد هويج بخورند تا مشكل يبوست نداشته باشند .

 16)براي برطرف كردن اسهال بچه ها بهترين دارو سوپ هويج است . براي اين منظور بايد 500 گرم هويج را رنده كرده و آنرا در يك ليتر آب بجوشانيد تا آنكه هويج كاملا پخته و نرم شود سپس آنرا در آسياب برقي ريخته تا آنكه بصورت شربت در آيد بعد بآن آّ اضافه كرده تا آنكه حجم آن يك ليتر شود . براي بچه هايي كه معده حساس دارند سوپ هويج بهترين دارو است بدين ترتيب كه مي توان يك يا دو بار در روز بجاي شير به بچه سوپ هويج داد حتي براي بچه هايي كه كمتر از سه ماه دارند مي توان بطور متناوب سوپ هويج به طفل داد يعني يك وعده شير و يك وعده سوپ هويج و بعد از سه ماهگي اين روش تبديل به يك وعده سوپ و دو وعده شير مي شود .

 17)آب هيج در صبح ناشتا مواد سمي را از خون خارج مي كند

 18)اگر آسم يا گرفتگي صدا دريد آب هويج بخوريد

 19)خانم هايي كه پوست حساس دارند حتما بايد پوست صورت و رگدن خود را با آّب هويج پاك كنند

۲۰)دم كرده تخم هويج و يا جويدن تخم هويج گاز معده را خارج كرده و فعاليت روده ها را زياد مي كند



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۶:۵۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

سيب پني‌سيلين طبيعي با مصرف روزي يك سيب، دكتر را از خود دور كنيد‌

سيب ميوه‌ايست بهشتي،‌ سرشار از ويتامين‌هاي «آ»، «ب»، «ث» و پتاسيم كه در درمان‌هاي طبيعي يا طب نتروپتي، دارويي براي پيشگيري از بيشتر امراض شناخته شده است‌. يك جمله معرفي انگليسي نيز مويد اين مطلب است؛ Eat An AppIe A Day Keep The Doctor Away يعني روزي يك سيب ميل كنيد و دكتر را از خود دور كنيد‌.

به گزارش سلامت نيوز، سيب در از بين بردن عفونت‌ها بسيار مهم است‌. در واقع يك نوع پني‌سيلين طبيعي است. سيب نه تنها براي يبوست مفيد است، بلكه براي اسهال نيز بسيار موثر مي‌باشد‌. اما تفاوت در طريقه مصرف آن است، افرادي كه دچار يبوست هستند مي‌توانند يك سيب را تنوري كرده و يا در فر بگذارند و شب ميل كنند و يك سيب هم به همين طريق صبح‌ها ميل شود‌.

براي درمان اسهال، سيب را رنده كرده‌ چند ساعت بگذاريد تا رنگش تغيير كند و تيره شود يعني پكتين موجود در آن اكسيده شود و بعد آن را ميل كنيد.

آب سيب تازه سموم بدن را دفع كرده و براي اطفال خيلي مفيد است‌.

سيب ميوه‌ايست كه ويتامين «ب» زيادي دارد و به همين دليل براي اعصاب و روان بسيار مهم مي‌باشد و افراد عصبي بهتر است هر روز يك ليوان آب سيب تازه با كمي‌گلاب ميل كنند.

سيب درجه تب را پايين مي‌آورد و براي بهبود گلو درد و سينه درد بسيار مؤثر مي‌باشد‌.

يكي ديگر از خواص سيب رنده شده اين است كه براي افراد مبتلا به زخم معده بسيار مفيد مي‌باشد‌.

اين ميوه به علت خاصيت دفع اسيد اوريك، در درمان بيماري‌هاي نقرس، آرتروز و رماتيسم بسيار مفيد و مؤثر شناخته شده است‌.

سيب با دفع اسيد اوريك داروي روماتيسم و نقرس است و درد مفاصل است و براي تقويت قلب و هضم غذا موثر است. خوردن سيب با پوست يبوست را از بين مي برد و براي كبد مفيد است. ماليدن مقداري سيب روي محل گزيدگي نيش عقرب يا زنبور به درمان كمك موثري مي كند .

ميوه نارس سيب جهت مداواي اسهال مفيد است. خوردن سيب قبل از خواب كمك موثري در راحت تر خوابيدن است .

اگر حداقل 3 عدد سيب در روز بخوريم، خطر مرگ ناشي از بيماري‌هاي قلبي را كاهش مي دهيم. سيب به دليل بافت گياهي خود، مي تواند 14 درصد خطر مرگ ناشي از گرفتگي رگهاي بدن را كاهش دهد.

يك سيب متوسط داراي 3 گرم الياف است الياف مي تواند فشار خون و چربي خون را كاهش دهد. همچنين سيب براي سلامتي دندان بسيار مفيد است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۶:۵۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)