مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

تاثير ساعات مختلف خواب شب در سلامتي بدن

داشتن عادات غذايي صحيح و توجه به زمان خوابيدن و استراحت براي حفظ سلامت بدن مهم است تا بتواند مواد مغذي را جذب و مواد زائد را دفع كند.
براي سالم زيستن، بايد خواب راحت و آرامي داشته باشيم. به موارد زير دقت كنيد تا اهميت خوابيدن براي شما روشن گردد:
ساعت 9 تا 11 شب: زماني است براي از بين بردن مواد سمي و غير ضروري كه اين عمليات توسط آنتي اكسيدان ها انجام مي شود. در اين ساعت بهتر است بدن در حال آرامش باشد. در غير اين صورت اثر منفي بر روي سلامتي خود گذاشته ايد.
ساعت 11 تا 1 شب: عمليات از بين بردن مواد سمي در كبد ادامه دارد و شما بايد در خواب عميق باشيد.
ساعت 1 تا 3 نيمه شب: عمليات سم زدايي در كيسه صفرا ، در طي يك خواب عميق به طور مناسب انجام مي شود.
ساعت 3 تا 5 صبح: عمليات از بين بردن مواد سمي در ريه اتفاق مي افتد. بعضي مواقع ديده شده كه افراد در اين زمان، سرفه شديد يا عطسه مي كنند.
ساعت 5 تا 7 صبح: اين عمليات در روده بزرگ صورت مي گيرد، لذا مي توانيد آن را دفع كنيد.
ساعت 7 تا 9 صبح: جذب مواد مغذي صورت مي گيرد، پس بهتر است صبحانه بخوريد. افرادي كه بيمار مي باشند، بهتر است صبحانه را در ساعت 6 و 30 دقيقه ميل كنند.
كساني كه مي خواهند تناسب اندام داشته باشند، بهترين ساعت صرف صبحانه براي آنها، ساعت 7 و 30 دقيقه مي باشد و كساني كه اصلا صبحانه نمي خورند، بهتر است عادت خود را تغيير دهند و در ساعت 9 تا 10 صبح صبحانه بخورند.
دير خوابيدن و دير بلند شدن از خواب، باعث مي شود مواد سمي از بدن دفع نشوند.
از نصفه هاي شب تا ساعت 4 صبح، مغز استخوان عمليات خون سازي را انجام مي دهد.
در ايام تعطيل، بسياري افراد تا دير وقت بيدار مي مانند و بعد از اتمام تعطيلات، با خستگي به سر كار مي روند، چون اعمال بدنشان دچار سردرگمي شده است و نمي داند چه بايد انجام دهد.
پس هميشه، زود بخوابيد و خواب آرامي داشته باشيد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۴:۱۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چگونگي غلبه بر خواب بيش از حد

اگر شما به طور مداوم بيش از حدي كه ميخواهيد و مجازيد،ميخوابيد،بدانيد كه در دنيا مانند شما كم نيست.در اكثر موارد،خواب بيش از حد ميتواند به تمام سيستم خوابيدن شما آسيبي جدي وارد كند."شما به سرعت به خوابيدن اعتياد پيدا ميكنيد،زيرا ديگر خواب شما طبيعي و با كيفيت خوب و مناسب نيست.

تاثيرات منفي خواب بيش از حد
 گاهي هنگامي كه بيش از حد ميخوابيد،دچار خجالت شده و نسبت به خود خشمگين ميشويد كه اين حالت به تدريج ميتواند تاثيري منفي بر عزت نفس شما داشته باشد.اين علت و معلولهاي خواب بيش از حد ميتوانند در يك چرخه پايان ناپذير مداوم بر يكديگر تاثير گذاشته و مدام شرايط شما را سخت تر كنند.
براي مثال:شما اندكي  ديگر زمان اضافه اي براي رسيدگي به امور شخصي
! بيش از حد ميخوابيد!افسرده هستيد   ...! بيش از حد ميخوابيد! بيش از پيش افسرده ميشويد!نداريد

اما از كجا بدانيد كه واقعا به اين خواب اضافه نياز نداريد؟
گزينه اول: آن را حس ميكنيد.زيرا پس از خواب مفرط،اصلا احساس تجديد قوا و پر انرژي بودن نميكنيد. برعكس،كاملا خواب آلود هستيد گاهي اوقات چشم يا سرتان هم درد ميكند،گيج هستيد و حتي ممكن است نتوانيد حواس خود را متمركز كنيد.

گزينه دوم: شما واقعا به خواب اضافه نياز داشته ايد.زيرا به اندازه كافي خوب نميخوابيد.
در هر دو مورد، اگر شبي بيش از 8 ساعت ميخوابيد و ميل داريد بدانيد كه چگونه ميتوانيد با كمتر خوابيدن،به همين اندازه استراحت كنيد، به خواندن ادامه دهيد:

دلايل خواب بيش از حد
همانطور كه گفتيم، يك دليل خواب بيش از حد شما ميتواند كيفيت بد خواب باشد.دلايل داشتن چنين خوابي ميتواند عادات يا شرايط بد و غير اصولي مانند بيدار ماندن تا دير وقت،انجام كارهاي شيفتي،تغذيه نامناسب و محيط پر سر و صدا باشد.اين حالت ميتواند به دليل ناهنجاريهاي فيزيكي مانند قطع تنفس هنگام خواب يا
Sleep apnea باشد.

اما بگذاريد سوالي از شما بپرسم:
فرض كنيم كه شما در اكثر اوقات بيش از حد ميخوابيد و هر از گاهي دير به سر كار ميرسيد..احتمال خواب ماندن شما در صبح روزي كه بايد زود بيدار شده و به هواپيمايي كه شما را به تعطيلاتي طولاني ميبرد برسيد، چقدر است؟ متوجه منظورم شديد؟ بگذاريد سر اصل مطلب برويم:

حتي زماني كه بد ميخوابيد و كسر خواب داريد،باز هم در زماني كه واقعا بخواهيد،بيدار ميشويد،مگر نه؟ شايد بايد اعتراف كنيد كه در ذهن خود موانعي ساخته ايد كه شما را در تختخواب نگه ميدارد.
منظورم مشكلات احساسي/رواني مانند افسردگي،كمبود انگيزه يا ترس از شكست است.شايد تركيبي از بعضي يا تمام دلايل مذكور باشد كه همراه با كمبود خويشتن داري و همچنين نيرويي كه ما را اسير عادات ميكند،يكجا جمع شده و شما را در اكثر موارد وادار به خواب بيش از حد ميكنند.

چگونه خواب بيش از حد را متوقف كنيم؟
ابتدا بايد اين احساس تعهد را در خود ايجاد كنيد كه حتما بر عادت خواب بيش از حد خود غلبه كنيد.بايد بدانيد كه "چرا" ميخواهيد چنين كنيد.شما بايد با دانستن اين دليل،در خود انگيزه غلبه بر اين عادت را ايجاد كنيد.سپس:با برقرار كردن يك برنامه منظم خوابيدن و بيدار شدن و رعايت آن، سيستم خواب خود را دوباره به نظم درآوريد.
چه زماني به خواب ميرويد؟ چه زماني بيدار ميشويد؟ حداقل طوري برنامه ريزي كنيد كه هر روز- حتي اگر دير خوابيديد و حتي در روزهاي تعطيل- در يك ساعت مشخص بيدار شويد.
شما بايد براي خود برنامه اي داشته و آن را به طور دقيق اجرا كنيد.انجام اين كار در ابتدا مشكل است زيرا ممكن است سيستم خوابتان آسيب ديده باشد.يك نمونه ساده آن اين است كه اگر امروز صبح بيش از حد خوابيده باشيد، زود خوابيدن در شب برايتان مشكل خواهد بود.

پس بايد چه كنيد؟
بايد به هر روشي كه بتواند شما را يك بار درست سر موقع بيدار كند متوصل شويد و يك چرخه تازه را آغاز كنيد.چند ساعت زنگ دار را تنظيم كرده و همه را با هم و در جاهاي مختلفي كه نتوانيد خاموششان كنيد بگذاريد،از دوستي بخواهيد كه به شما تلفن كند،همسرتان را به كمك بطلبيد و خلاصه هر كاري ميتوانيد انجام دهيد.
به ياد داشته باشيد كه "بايد" به محض بيدار شدن از جاي خود برخيزيد و فرصت دوباره به خواب رفتن را به خود ندهيد.البته اين تازه اول كار است،پس از اين شما بايد:
* شرايط مناسب را براي داشتن خوابي خوب در شب محيا كنيد و عوامل مخرب (نور،سر و صدا،عادت تماشاي فيلم در رختخواب و...) را حذف كرده يا تعديل كنيد.

* روشي مناسب و عملي براي بيدار شدن خود پيدا كرده و هر روز از آن استفاده كنيد .

* بر روي انگيزه هاي خود و انضباط شخصي متمركز شده، آنها را تقويت كنيد.
فراموش نكنيد كه عادات، اكتسابي هستند و هرچند تغيير دادن آن در ابتدا مشكل به نظر ميرسد، اما به خصوص درمورد خواب، الگوهاي تازه سريع جا ميافتند و شما پس از چند روز متوجه ميشويد كه به موقع و بدون نياز به شنيدن زنگ ساعت يا ريخته شدن آب بر صورتتان! از خواب بيدار شده ايد.
 

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۴:۱۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

فوايد خواب نيمروزي

خواب نيمروز مختص كودكان‌يا سالخوردگان نيست؛ بسياري از زنان و مرداني كه شاغل هستند بعدازظهرها مي‌خوابند زيرا اين عمل باعث كاهش استرس و همچنين افزايش كارايي افراد مي‌شود.   بنا بر تحقيقي كه اخيرا توسط مؤسسه ملي پيشگيري و آموزش سلامتي روي افراد و خواب آنها انجام گرفته، 62درصد افراد دست‌كم دچار مشكلات مربوط به خواب هستند. خواب بد روي زندگي روزانه تأثيرگذار است. 48درصد افرادي كه مورد پرسش قرار گرفته‌اند مي‌گويند كه خواب بد اثري منفي روي شخصيت آنها دارد، 45درصد معتقدند روي خلق‌وخو يا قابليت تمركز آنها، 32درصد روي فعاليت‌هاي روزانه و 32درصد روي روابطشان با ديگران تأثيرگذار است. چاره اين مشكلات يك چيز است: خواب نيمروز!

خواب نيمروز ژنتيك است! آيا مايليد بعد از غذا چرت بزنيد؟ اين مسئله فقط مربوط به هضم غذا نيست.
برونو كامباي خاطر نشان مي‌كند: «به‌نظر مي‌رسد كه اين مسئله بيشتر مربوط به ريتم بيولوژيكي ذاتي باشد. در واقع، چنانچه احساس ناگهاني خستگي در بعدازظهر مربوط به خوردن غذا بود، بعد از صبحانه و شام نيز شاهد اين حالت بوديم و افرادي كه ناهار نمي‌خوردند بعدازظهرها نمي‌خوابيدند. احساس خستگي ناگهاني حتي در بين افرادي كه ناهار نخورده‌اند نيز ديده مي‌شود. از اين رو به‌نظر مي‌رسد كه خواب نيمروز از نظر ژنتيك برنامه‌ريزي شده باشد».

سلامتي، خلاقيت و كارايي با خواب نيمروز خواب نيمروز فوايد متعددي دارد: استرس را كاهش مي‌دهد، حافظه، تمركز و خلاقيت را بهبود مي‌بخشد و كاركرد مغز و اعصاب را دوباره به حالت تعادل درمي‌آورد. از اين‌رو چند دقيقه‌اي استراحت اين امكان را فراهم مي‌سازد تا با شارژ مجدد باتري‌ها به‌طور مؤثر فعال و پرجنب و جوش بمانيد. افرادي كه برنامه كاري زيادي دارند براي كاهش زمان خوابشان در شب، بعدازظهرها مي‌خوابند.  اين كار به‌طور روزانه مي‌تواند يك تا 2 ساعت خواب را صرفه جويي كند.

چه وقت و چگونه خواب نيمروز را به كاربريم؟ مدت زمان خاصي براي خواب نيمروز وجود ندارد. زمان خوب زماني است كه براي شما مناسب باشد. اما براي آنكه سرحال بياييد، مدت زمان استاندارد خواب نيمروز 20‌دقيقه است. با اين حال، دفعات خواب نيمروز (يك، 2يا 3بار در روز يا بيشتر) و مدت زمان آن(از يك تا 30دقيقه يا بيشتر)به معيارهاي شخصي بستگي دارد؛ به برنامه زمان‌بندي شده و اولويت‌هاي فرد.
قبل از هر چيز بايد احساس راحتي كنيد. چنانچه نمي‌توانيد دراز بكشيد، روي صندلي به حالت نشسته بمانيد، پشتتان را صاف كنيد و درصورت ممكن سرتان را به عقب تكيه دهيد يا برعكس به جلو خم كنيد.
 نويسنده كتاب در مدح خواب نيمروز توصيه مي‌كند: بهتر است دست‌ها و پاهايتان را از هم دور كنيد، چشم‌هايتان را ببنديد و به‌تدريج تنفستان را كند و تمامي عضلات بدنتان را شل كنيد.داخل هواپيما، اتومبيل، قطار و حتي سر كار، خواب نيمروز همه جا مي‌تواند عملي شود.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۴:۱۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

لحظه هاي خوش زندگي



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۴:۱۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

اعتماد به نفس چيست ؟

اعتماد به نفس چيست و چگونه مي توان آن را بهبود بخشيد ؟ افتخار و احساس خوب از خود يعني اعتماد به نفس .اعتماد به نفس در حالت چهره , رفتار , صحبت و حركت افراد مشخص مي شود . ويژگيهاي افراد داراي اعتماد به نفس : برخورد باز و گشوده ,انتقاد پذير بودن راحت در پذيرش اشتباهات خود و باور به توانائيها و احساس ارزشمندي نسبت به خود و ديگران. اراده و پشتكار در اعتماد به نفس نقش بسيار مهمي بعهده دارند . اراده و اختيار هر انسان به خود او بستگي دارد يعني هر چه در زندگي روزانه , فعاليتهاي خود را واقع بينانه مورد ارزيابي قرار داده و خودگوئي مثبت داشته باشيم اراده ما محكم تر و اشتباهات ما كمتر خواهد شد , در نتيجه با اعتماد به نفس بيشتري ,جهت دهي فعاليتهايمان بهتر خواهد شد .

درشكل گيري اعتماد به نفس دو دسته مانع وجود دارد:  

1- موانع بيروني

2- موانع دروني

موانع بيروني : شرايط محيط خانواده , مدرسه و اجتماع كه تغيير در آنها براي شخص آسان نيست .

موانع دروني : موانعي هستند كه در باورها و طرز فكر هر شخص وجود دارد و كاملا قابل تغيير به دست خود شخص هستند.اگر چنانچه دائما فردي خود خوري داشته باشد و احساسات خود را آرام و بدون ابهام ابراز نكند در واقع مانع دروني براي اعتماد به نفس خود ايجاد مي كند .

 شش ركن مهم در اعتماد به نفس و در نتيجه احساس ارزشمندي عبارتند از :

* آگاهانه زندگي كردن

* خود پذيري

* مسئوليت پذيري

* قاطعيت داشتن با خود و ديگران و ابراز وجود

* با هدف و برنامه مشخص زندگي كردن

* يكپارچگي و هماهنگي در رفتار و عمل

زندگي  آگاهانه : يعني درك اين نكته كه هوش انسانها به يك انداره نيست و هر كدام از افراد هوش متفاوت از ديگري دارد اما اگر چنانچه توان و استعداد خود را در نظر گرفته و با توجه به آنچه مي دانيم و مي بينيم رفتار كنيم , زندگي آگاهانه را دنبال كرده ايم . يكي از غفلتها يا فرار از موقعيتهاي زندگي آگاهانه طفره رفتن وفراراز واقعيتها است مثلا گفتن اين جمللات به خود كه :

« مي دانم كه همه تلاشم را نمي كنم , اما ترجيح مي دهم به آن فكر نكنم »

« مي دانم كه دارم اشتباه مي كنم اما ...... »

« مي دانم كه دارم زياده روي دراين كار مي كنم اما ....... »

زندگي آگاهانه چيزي بيش از ديدن و دانستن است. يعني هدف و ارزشهاي خود را علاوه بر تعيين و مشخص كردن, دنبال كنيم و با يك برنامه تدريجي , مشخص و روزانه انتخابهاي خود را به موفقيت نزديك نمائيم.

زندگي آگاهانه و ويژگيهاي آن :

- ذهن پويا و فعال

- توجه به واقعيت ها و دوري كردن از انكار اشتباهات

- شرايط را با توجه به مشكلات درك كردن

- اشتباهات خود راديدن و سعي در هماهنگ كردن آنها با ميزانها و معيارهاي سالم ومتعادل بيرون.

بخشيدن خود و خود پذيري :

دومين ركن ازاعتماد به نفس خودپذيري است يعني جنسيت مان , اسم و شرايط زندگي خانوادگي خود را بپذيريم و خود را كمترازديگران نبينيم . تكميل جملات زيربه خود پذيري بهتر كمك مي نمايد .

تمرينات : هفته اول صبح ها : اگر خودم را بپذيرم يعني ........

اگر بدنم را بيشتر بپذيرم ............

اگر افكار و احساسات خودم را بپذيرم ...........

هفته دوم و سوم : اگر جنسيت خود را بپذيرم ....... اگر شاديهايم را بپذيرم.....

مسئوليت پذيري :

براي آن كه احساس شايستگي در زندگي داشته باشيد بايد بتوانيد بر زندگي خود مسلط باشيد . قبول مسئوليت يعني :

- مسئول برآوردن خواسته هاي خودتان هستيد .

- مسئول انتخاب و اعمال خود هستيد .

- مسئول روابط خود با ديگران هستيد .

- مسئول كيفيت بخشيدن به زندگي خود و خوشبختي خود هستيد .

- مشاركت ديگران كمك خوبي است ولي هيچكس براي دستيابي به خواسته هايتان به شما مديون نيست .

- مسئول اولويت بندي زمان خودتان هستيد .

ابراز وجود و قاطعيت داشتن : به معناي احترام به خودمان و ديگران در تمامي زمينه ها . كساني كه وابسته هراسناك هستند نمي توانند به بي برنامه گي ها , به فشارهاي ديگران و نمونه هائي از اين قبيل نه بگويند .

كساني كه مستقل و با اغتماد به نفس هستند به راحتي در مقابل ترديدها و فشارها نه مي گويند و با قاطعيت و احترام به خود و ديگران اين نه را تكرار مي كنند .

زندگي هدفمند و برنامه مشخص : يعني اگر مي خواهي موفق شوي بايد مصمم , هدفدارباشي و رفتاري قاطعانه داشته باشي . بايد مصمم باشي . نظم و انضباط شخصي يعني به خود فرصت استراحت دادن , تفريح كردن , شاد بودن اما در چهارچوب مشخص و متعادل .

يكپارچگي و هماهنگي : يعني رفتارهاي ما با هدفهايمان و آرزوهايمان با هم هماهنگ باشدودر تضاد نباشد چون تضاد در رفتاروهدفمان آبرويمان را پيش خودمان از بين مي برد و كمتر به خودمان اعتماد مي كنيم .بنابراين كلام و گفتارمان را با نيت و هدفهايمان همخوان نمائيم . از هيچ چيز هراس نداشته باشيم و به خداوند خالق مهربانمان توكل نموده و با برنامه و هدفمند , خودمان را باور كنيم و هر روز اين نكته ها را در ذهنمان مرور كرده و با برنامه ريزي گامهاي محكم و مصمم به سوي آينده روشن برداريم .

اعتماد به نفس خريدني نيست از ديگران گرفتني نيست بلكه هديه اي است در وجودمان كه خودمان با دستهاي انديشه مان اين هديه را مي يابيم و آن را با برنامه و هدف واقع بينانه پرورش مي دهيم .

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۴:۱۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

نكاتي براي مهارت تند خواني

هر ميزان كه شما با واژگان و اصطلاحات يك زبان آشنا تر ومانوس تر باشيد درك بهتري نيز از متون نگاشته شده به آن زبان خواهيد داشت. بنابراين تا ميتوانيد واژه و اصطلاح جديد بياموزيد


فارس: با بكار بستن نكاتي كه در زير مي آيد مهارت تند خواني را در خود به هنگام مطالعه متون مختلف تقويت كنيد.

1 ـ مكثــها و توقفهاي چشمان خود را حين مطالعه سطور كــاهش دهيد. اين همان تمركزهاي لحظه اي بروي حروف و واژه ها اسـت. مـا هنگام خواندن هر يك از سطرهاي يك مـتـن چشمان خود را بصورت جهشي بسمت جلو حركت مي دهيم اكنون هر ميزان كه ما اين كثـها و جهشــها را كـاهش دهيـم سـرعـت خـوانــدنمان نيز افزايش مي يابد.

تـــعداد اين توقفها معمولا در افراد كند خوان به 7 بار در هر ـطر ميرسد اما شما ميتوانيد اين تعداد مكث را به 3 بار در هر سطر كاهش دهيد.

نكته:هنگام مطالعه چشمان خود را در طول سطور حركت دهيد و نه سر خود را.

نكته: براي كاهش مكث ها و توقفها ميبايست حوزه ديد خود را افزايش دهيد. براي اين منظور شما بايد سعي كنيد تا تصاوير واقع در گوشه چشمان خود را بدون اينكه بطور مستقيم به آنها نگاه كنيد،ببينيد.

نكته:اجازه ندهيد حين مطالعه ديدتان دچار سرگرداني گردد

2 ـ واژه ها را گروه بندي كنيد. ما ديگر آموخته ايم كه چگونه حروف را با يكديگر تركيب كرده و كلمات را خوانده و درك كنيم. اكنون بايد بياموزيم كه دسته اي از كلمات را با يكديگر تركيب كرده و يك جمله را در آن واحد بخوانيم. و در قدم بعدي بايد بياموزيم كه چگونه جملات را دسته بندي كرده و مفهوم كلي يك پاراگراف را استخراج كنيم.

نكته: ثابت شده كه دسته بندي واژه ها قوه ادراك و فهم را افزايش ميدهد. بطور كلي مفهوم را آسانتر ميتوان از يك دسته واژه استخراج كرد تا از كلمات منفرد و حتي حروف تك.

3 ـ هيچگاه به عقب باز نگرديد. اغلب افراد عادت كرده اند هنگام مطالعه به عقب بازگشته و واژه ها و يا قسمتهايي از متن را كه بدرستي متوجه نشده اند را بازخواني كنند. اين كار فقط از سرعت خواندن شما ميكاهد. شما ميتوانيد با مطالعه تكميلي قسمتهايي كه بدرستي متوجه نشده ايد را درك كنيد. شايد با خودتان بگوييد كه اين باز خواني مجدد هم زمانبر است. اما باز گشت مكرر به عقب براي بازخواني قسمتهاي درك نشده به مراتب وقت گير تر از مطالعه مجدد يك مطلب به روش تند خواني ست

4 ـ هدفمند مطالعه كنيد. هدف خود را از مطالعه هر مطلبي از پيش تعيين كنيد. كه چه نوع اطلاعاتي را ميخواهيد كسب كنيد. اين كار سبب ميگردد تا شما اطلاعات غير ضروري و حاشيه اي را در فرايند مطالعه حذف كنيد

5 ـ فقط كلمات و مفاهيم كليدي را مطالعه كنيد. ما براي نگاشتن مطالب ناگزيريم پاره اي دستورات نوشتاري و ساختار صحيح جملات را رعايت كنيم. اما هنگام خواندن نه.40 تا 60 درصد كل يك متن از واژه ها و حروف بي اهميت و غير ضروري (البته براي درك آن) تشكيل يافته است. مانند حروف ربط مانند "و " و "يا ". بياموزيد تنها اسمها و افعال را بخوانيد. نكات و مفاهيم اصلي يك پاراگراف را يافته و آن را در ذهن بسپاريد و جزئيات خارج از موضوع اصلي را حذف كنيد

6 ـ با صداي بلند مطالعه نكنيد. سرعت ادا كردن و صحبت كردن بسيار كمتر از ظرفيت يادگيري و مطالعه شماست. در فرايند مطالعه ميبايست فقط چشمها و مغز درگير باشند. سرعت قوه بينايي شما بسيار بيشتر از سرعت تكلم شماست. بنابراين از تلفظ حروف و واژه ها حين مطالعه خودداري كنيد. اما مسئله اصوات به همين جا ختم نيمشود. ما حين خواندن در ذهن خود نيز اصوات مرتبط با حروف و واژه ها را بيان ميكنيم. اين همان نداي درون شماست زماني كه به اصطلاح در دلتان مطلبي را ميخوانيد. يعني ما پس از ديدن يك كلمه صبر ميكنيم تا صداي مرتبط با آن كلمه (تلفظ) در ذهنمان كامل شود سپس به سراغ كلمه بعدي ميرويم. اين عادت نيز سرعت مطالعه شما را كاهش ميدهد. به ياد داشته باشيد كه حذف كامل اين صداها در مغز و ذهن غير ممكن است اما ميتوان آنها را به حداقل رساند

7 ـ در محيط مطالعه خود هر عاملي كه موجب پرت شدن حواس شما ميگردد را حذف كنيد.

8 ـ هر ميزان كه شما با واژگان و اصطلاحات يك زبان آشنا تر ومانوس تر باشيد درك بهتري نيز از متون نگاشته شده به آن زبان خواهيد داشت. بنابراين تا ميتوانيد واژه و اصطلاح جديد بياموزيد

9 ـ تمرين كنيد، تمرين كنيد. تا ميتوانيد تند خواني را تمرين كنيد. تند خواني نيز همچون ساير مهارتها نياز به ممارست دارد.
10 ـ تمركز خود را حين مطالعه حفظ كنيد. بدين مفهوم كه در حين خواندن مطلبي در آن واحد به چيز ديگري فكر نكنيد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۴:۱۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تمركز حواس در مطالعه

يكي از مسائل و مشكلاتي كه معلمين و پدران و مادران ما در امر آموزش و مطالعه  دانش آموزان با آن درگير هستند حواس پرتي يا عدم تمركز حواس ميباشد چرا كه اين مسئله باعث افت در يادگيري و آموزش و كاهش ميزان بازدهي لازم ميگردد.
  حواس پرتي به وضعيتي اطلاق ميشود كه دانش آموزدرهنگام مطالعه و يا آموزش ، دچار آشفتگي فكري و در نتيجه دور شدن از مطلب موردنظر ميشود. شايد اين مسئله براي خود ما بارها پيش آمده باشد كه در هنگام مطالعه مطلب يا موضوعي ناگهان متوجه ميشويم كه تمركز حواس خود را از دست داده و از مطلب يا موضوع مورد مطالعه دور شدهايم و به قولي حواسمان پرت شده است.
  حواس پرتي يا عدم تمركز حواس در واقع به دنبال يك سري عوامل متفاوت و متعددي ميتواند به وجود آيد كه اين عوامل گاهي توسط محيط خارجي شخص و اطرافيانش به او تحميل ميشود و باعث ايجاد حواس پرتي ميشود كه همان عوامل بيروني ميباشند از جمله سروصداي زياد محيط ، عدم آرامش و سكوت لازم براي مطالعه ، كافي نبودن شرايط محيطي مناسب مثل نور و دماي كافي محل مطالعه ، مناسب نبودن زمان مطالعه ، را ميتوان جز» اين موارد به شمار آورد.هر يك از اين عوامل چنانچه وجود داشته باشد ميتواند تا حدود زيادي فرد را دچار اختلال حواس يا به اصطلاح حواس پرتي كند.
  اما نبايد از نظر دور داشت كه عوامل و موارد ذكر شده تا حدود زيادي قابل كنترل و پيشگيري ميباشد.
  گاهي اوقات حواس پرتي فرد ناشي از عوامل دروني او ميباشد. در چنين شرايطي براي حل مشكل و چاره انديشي، ابتدا بايد علت اصلي كاملا مشخص شود، سپس به دنبال راه حلي مناسب گشت.از عوامل دروني متعددي كه وجود دارد ميتوان خيال پردازي، گرسنگي ، تشنگي ، كم خوابي ، بيماريهاي جسمي و رواني ، عدم وجود انگيزه و علاقه به مطلب مورد مطالعه ، عدم آگاهي و آشنايي با روشهاي صحيح مطالعه ، عدم تناسب موضوع مورد مطالعه با توانايي فراگير، جذاب نبودن مطلب و مسائلي از اين قبيل را نام برد.
  خواندن با صداي بلند و حركات لب باعث افزايش ميزان ساعت مطالعه و خستگي و كاهش بازده و در نتيجه امكان ايجاد حواس پرتي را زياد ميكند در صورتي كه مطالعه با حركات چشم و دقت و تمركز روي كلمات باعث يادگيري پايدارتر و طولانيترو سرعت يادگيري را افزايش ميدهد. قطع عوامل محيطي محرك مثل سر و صدا در محيط مطالعه مانند تلويزيون را ميتوان از موارد موثر در پيشگيري از اين مشكل نام برد.
  روانشناسان استفاده از"تكنيك ايست" را در هنگام بروزحواس پرتي تجويز مي كنند. در اين روش هرگاه دانش آموز دچار مشكل حواس پرتي يا عدم تمركز حواس گرديد به خود فرمان ايست يا توقف ميدهد تا جلوي هدر رفتن زمان را گرفته و بتواند به صورت مفيد به مطالعه ادامه دهد.استفاده از مطالعه براي رفع خستگي در بين مطالعه از عواملي است كه بايد به آن توجه شود.
  خط كشيدن زير مطالب مهم - خلاصه نويسي و نت برداري ميتواند براي ايجاد تمركز حواس در هنگام مطالعه مفيد باشد. استفاده از روشها و تكنيكهاي صحيح مطالعه ، برنامهريزي براي مطالعه و دوري از آشفتگي فكري از عوامل موثر در ايجاد تمركز حواس ميباشد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۴:۱۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چند نكته درباره ي روش تدريس

1. كلاس درس را با جديّت شروع كنيد: برخي معلمان در اولين جلسه ي تدريس سال تحصيلي، كلاس درس را جدّي نمي گيرند و همين امر ممكن است بهانه اي باشد براي درس نخواندن بعضي از دانش آموزان. لازم است معلم مطالبي را از قبل آماده كند و در صورتي كه دانش آموزان منبع درسي نداشته باشند، براي آن ها مطرح كند و بدين وسيله اولين جلسه ي تدريس را رسمي و جدّي بگيرد.


2. انتظارات خود را بيان كنيد: در آغاز سال تحصيلي خواسته هاي خود را براي دانش آموزان مطرح كنيد، بيان اين انتظارات يك چارچوب و قالبي براي دانش آموزان ايجاد مي كند تا بر اساس آن عمل كنند.


3. با تك تك دانش آموزان ارتباط برقرار كنيد: برقراري رابطه با دانش آموز نه تنها باعث ايجاد صميميت و همدلي مي شود بلكه موجب رفع مشكلات آموزشي و اخلاقي مي شود.
4. از وضع جسمي و روحي دانش آموزان خود آگاه شويد: برخي دانش آموزان ممكن است ناراحتي جسمي و رواني داشته باشند. لذا لازم است معلم از وجود اين گونه ناراحتي ها آگاهي يافته و در صورت لزوم آن ها را به پزشك مربوطه ارجاع دهد.
5. براي خود طرح درس روزانه و سالانه داشته باشيد: داشتن طرح درس نه تنها باعث تسلط معلم بر موضوع درسي مي شود بلكه باعث احاطه ي بيش تر معلم بر كلاس درس مي شود.
6. با روش هاي گوناگون تدريس آشنا شويد: استفاده از يك شيوه خاص تدريس مانند سخنراني دانش آموزان را به زودي كسل مي كند، لذا معلم بايد با شيوه هاي متفاوت تدريس آشنا شود و بر حسب مورد از هر يك از آن ها استفاده كند.
7. با قاطعيت برخورد كنيد: برخي از دانش آموزان بنا به دلايلي رفتارهاي ناشايست اخلاقي از خود نشان مي دهند مانند لگد زدن به ديگري، دشنام گفتن و... در اين گونه موارد نبايد معلم بي تفاوت بماند بلكه بايد قاطعانه مورد را دقيقاً بررسي كند.
8. خوش خلق و خوش رفتار باشيد: اولين برخورد براي دانش آموزان بسيار مهم و مؤثر مي باشد، لذا لازم است معلمان در آغاز سال تحصيلي از خود خوش برخوردي نشان دهند تا ذهنيت مثبتي در دانش آموزان ايجاد كنند.
9. انعطاف پذير باشيد: نبايد معلمان خود را در چارچوب يك برنامه ي كاري مشخص قرار بدهند، بنا به دلايلي مانند ايام تعطيلي مناسبت ها، برنامه هاي فرهنگي و... لازم مي آيد مواقعي كه كارها مطابق انتظارات پيش نمي رود، معلمان خود را از اين قالب مشخص بيرون آورند.

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۴:۱۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

روش سخنراني

اين روش كه سابقه اي طولاني در نظامهاي آموزشي دارد به ارائه مفاهيم به طور شفاهي از طرف معلم و يادگيري آنها از طريق گوش كردن و يادداشت برداشتن از طرف شاگرد مي پردازد. در اين روش يك نوع يادگيري و رابطه ذهني بين معلم و شاگرد ايجاد مي شود.



  مراحل اجراي روش سخنراني

مرحله اول: آمادگي براي سخنراني
- آمادگي از نظر تجهيزات (آيا در سخنراني از وسايل آموزشي استفاده خواهد شد؟)
- آمادگي عاطفي (آيا من با آسودگي سخنراني مي كنم؟)
- آمادگي از نظر زمان (آيا زمان كافي براي آماده شدن وجود دارد؟)

مرحله دوم: مقدمه سخنراني
1- ايجاد رابطه بين معلم و شاگرد (معلم در ابتداي صحبت با دانش آموزان گپي بزند. لطيفه اي تعريف كند و ...)
2- جلب توجه شاگردان: با فعاليتهايي همچون طرح سوال، بخث و گفتگو، استفاده از وسايل بصري مي توان به اين مهم دست پيدا كرد. در جلب توجه شاگردان، روايت نكات زير مي تواند بسيار مفيد باشد: الف: شناخت علايق و خواسته هاي شاگردان (توجه به عواملي همچون سن، جنس، وضع اجتماعي، اقتصادي و ...)
ب: ايجاد انگيزش (در فرآيند تدريس، بهتر است به شاگرد گفته شود موضوع مشكل ولي قابل فهم و حل مي باشد.)
ج: بيان صريح هدفها و نكات مهم سخنراني
د: استفاده از پيش سازمان دهنده: ارائه پيش سازمان دهنده باعث دسته بندي اطلاعات، حفظ كردن آنها مي شود.
ه) پيش آزمون و فعال كردن آگاهي و اطلاعات شاگردان: آزوبل مي گويد: «يادگرفته هاي قبلي فراگيران مهمترين عامل در يادگيري آنهاست».

مرحله سوم: متن و محتوي سخنراني
1- جامع بودن محتوي: متن سخنراني بايد تمام اهداف آموزشي را در بر داشته باشد. شاگرداني كه سخنراني معلمانشان جامعيت بيشتري داشته باشد بهتر ياد مي گيرند.
2- سازماندهي منطقي محتوي: اسكينر معتقد است وقتي مواد آموزشي خوب سازماندهي شوند. يادگيري آسانتر مي شود زيرا سازماندهي قدرت درك مفاهيم را افزايش مي دهد.
3- استقرار توجه شاگردان در طول ارائه محتوي
الف: تغييردادن محرك: تنوع در به كارگيري محركها سبب بالا رفتن انگيزه يادگيري خواهد شد. بين تنوع در حركات و حالات چهره معلم و پيشرفت تحصيلي شاگردان، رابطه مستقيم وجود دارد. تغييرات تُن صدا در هنگام صحبت متناسب با موضوع در يادگيري تأثيرگذار است. تحقيقات نشان داده است كه رابطه تغيير محرك و پيشرفت تحصيلي در دبستان منفي و در دبيرستان مثبت است.
ب: تغيير كانالهاي ارتباطي: با تعييردادن ارتباط از سمعي به بصري احتمال تغيير مناسب در الگوي رفتاري به وجود مي آيد. بزرگسالان نظام آموزش بصري را بر سمعي ترجيح مي دهند. (استفاده از اسلايد، نمودار، عكس و ساير رسانه هاي بصري)
ج: فعاليت جسمي: يادگيري بايد به صورت فعالانه انجام شود. معلمان مي توانند روش تدريس خود را با امكان درگيري جسمي و فكري شاگردان در روند يادگيري، غني تر سازند. مثلاً با زنگ تفريحهاي كوتاه مدت در بين سخنراني، تكرار پاسخ شاگردان و استفاده از اسامي در مخاطب قراردادن آنها، موجب ايجاد توجه بيشتر در فرآيند تدريس شوند.
د: استفاده از طنز: كاربرد طنز در تدريس، ميزان توجه و يادگيري شاگردان را افزايش مي دهد (البته شوخيهايي كه مربوط به مطلب تدريس شود).
ه: شور و حرارت سخنران: تحقيقات بيانگر اين نكته است كه مطالبي كه با ذوق و شوق از جانب معلم ارائه شود بيشتر و بهتر ياد گرفته مي شود. (آهنگ صدا، تغيير حالات چهره، ارتباط چشمي)
و: پرسش و پاسخ در حين سخنراني: سوال كردن از شاگردان مي تواند تأثيرات مطلوب زير را داشته باشد:
- تأكيد - تمرين - خودآگاهي - توجه - استراحت كوتاه - تكرار

مرحله چهارم: جمع بندي و نتيجه گيري
بعد از اتمام سخنراني معلم مي تواند:
الف: از شاگردان بخواهد كه بعضي از نكات مهم درس را به خاطر بياورند يا نظر خود را درباره آنها بگويند.
ب: به سوالهاي شاگردان پاسخ گويد.
ج: نكات مهم و اساسي درس را گوشزد و مرور كند.
در پايان يك جلسه سخنراني، معلم بايد با شاگردان وارد مسائل غيررسمي شود تا خشكي و يكنواختي درس كاهش يابد و شاگردان در جلسات ديگر با رغبت بيشتر شركت كنند.
 



  محاسن و محدوديتهاي روش سخنراني
الف) محاسن

روش سخنراني، مختص كلاسهاي پرجمعيت است. روش بسيار ارزاني است. اين روش مي تواند تا حد زيادي با برنامه معلم تطبيق يابد. با توجه به موقعيتهاي زماني و مكاني و مجموعه تجهيزات، روش سخنراني بسيار انعطاف پذير است موقعيت سخنراني ممكن است سبب تقويت اجتماعي، ذوق زيبايي، علاقه، اعتماد به نفس و كاهش احساس تنهايي شود.  



  ب) محدوديت روش سخنراني

در اين روش، چون معلم متكلم وحده است شاگردان چندان فعال نيستند. بيشتر از حس شنوايي استفاده مي شود. قدرت تكلم شاگردان چندان تقويت نمي شود. تفاوتهاي فردي در آن منظور مي گردد. و محدوديت روش سخنراني بيشتر متعلق به عدم كاربرد صحيح آنهاست. اين روش، مستلزم وجود برخي از خصوصيات شخصيتي مانند صدا، روش سخنگويي، رواني سخن، آرامش و نظم و ... است.




برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۴:۱۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

هنگام تماشاي فوتبال در مغز تماشاگران چه مي‌گذرد؟

دانشمند‌ان واكنش‌هاي نورولوژيكي را كه به هنگام تماشاي فردي در حال مسابقه در انسان ايجاد مي‌شوند، شناسايي كردند.
محققان واكنش‌هاي متفاوتي را در تماشاچيان خنثي كشف كرده و آنها را با واكنش‌هاي افرادي كه مايل بودند، تيمي در مسابقه ببازد و يا ببرد مورد مقايسه قرار دادند.
محققان دو دانشگاه آلماني و اسپانيايي در اين تحقيق آزمايشاتي را روي تماشاچيان مسابقات بحث برانگيز انجام دادند.
براي برخي از تماشاچيان نتايج مسابقات فرقي نداشت، اما برخي ديگر در صورت برنده يا بازنده شدن يك بازيكن پول از دست مي دادند و يا به دست مي آورند.
به گزارش به شبكه خبري ان بي سي، محققان دريافتند كه واكنش‌هاي مرتبط با حوادث در واقع تغييرات در فعاليت الكتريكي مغز هستند كه در پي يك محرك خاص به وجود مي آيند و اين محرك در مورد برنده يا بازنده شدن يك بازيكن است.
محققان مي‌گويند: تجربه وضعيت خنثي نشان داد كه تماشاي صرف بازنده شدن يك فرد ديگر سبب ايجاد واكنش نورولوژيك در ناظر مي‌شود، حتي اگر هيچ حضور يا نفع مستقيمي در مسابقه يا ارتباطي با فرد عامل يا بازيكن نداشته باشد.
به علاوه در هر سه حالت خنثي، برنده يا بازنده، مشاهده فردي كه در حال انجام كاري يا مسابقه‌اي باشد، دو فرايند ارزيابي مختلف را در مغز فعال مي‌كند كه يكي نتيجه كار بازيكن را دريافت كرده و به احساس همدردي مرتبط مي‌شود و ديگري پيامدهاي نتيجه كار را در مورد خود تماشاگر ارزيابي مي‌كند.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۴:۱۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چگونه در پياده‌روي كالري بيشتري بسوزانيم؟

پياده روي ورزش بسيار خوبي براي تعداد زيادي از افراد است. اگر شما نيز پياده روي مي‌كنيد و قصد داريد حين پياده روي كالري بيشتري بسوزانيد اين مقاله به شما كمك مي‌كند.

پياده روي فعاليت بسيار مفيدي است و نه تنها عضلات را تقويت مي‌كند بلكه براي مهمترين عضله بدن يعني قلب نيز مفيد است. پياده روي در هر زمان و مكاني مي‌تواند انجام شود و اگر به درستي انجام شود مي‌تواند كالري بسوزاند. البته اگر شما به قصد كنترل وزن پياده روي مي‌كنيد بايد كمي بيشتر فعاليت كنيد تا ميزان كاهش وزن را به حداكثر برسانيد. در اينجا راههايي براي اينكه بتوانيد حين راه رفتن كالري بيشتري بسوزانيد توصيه شده است.  

سرعت خود را متناوبا تغيير دهيد:

پياده روي اي كه تمام مدت با گامهاي يكنواخت انجام شود كالري كمتري مصرف مي‌كند. به جاي اينكه در پياده روي سرعت ثابت و گامهاي يكنواخت داشته باشيد، سه دقيقه آهسته راه برويد و سپس به مدت سه دقيقه سرعت خود را افزايش دهيد و دوباره آهسته راه برويد. سرعت شما در گام تند بايد به حدي باشد كه نتوانيد به راحتي صحبت كنيد. در اين سه دقيقه بر روي حركات خود تمركز بيشتري داشته باشيد. مي‌توانيد اين دوره‌هاي سه دقيقه‌اي آهسته- سريع را تا پنج مرتبه تكرار كنيد تا كل زمان پياده روي شما 30 دقيقه باشد. اين كار باعث مي‌شود كه كالري بيشتري بسوزانيد و به علاوه ميزان تحمل پذيري و استقامت خود را نيز افزايش دهيد.  

بر روي سطوح نرم پياده روي كنيد:

در مقايسه با پياده روي بر روي سطح خيابان و سنگفرشها، پياده روي بر روي شن كالري بيشتري مصرف مي‌كند. راه رفتن بر روي شنها نسبت به سطوح صاف ديگر 50% كالري بيشتري مي‌سوزاند. اگر به ساحل دريا دسترسي نداريد، راه رفتن بر روي خاكهاي نرم و حتي برف را امتحان كنيد. پياده روي بر روي هر سطح نرمي كه پاي شما كمي در آن فرو رود نسبت به سطوح صاف كالري بيشتري مصرف مي‌كند.  

همه ي بدن را درگير كنيد:

هنگامي كه راه مي‌رويد به جز پاها تا آنجا كه مي‌توانيد از ساير اعضاي بدن نيز استفاده كنيد.

شانه ها، قفسه سينه، بازوها و دستها را متناسب با حركت بدن حركت دهيد. هر چه بيشتر حركت كنيد كالري بيشتري مي‌سوزانيد. اگر حركات بدن را جزيي از پياده روي معمول خود كنيد با اين كار كالري بيشتري مصرف خواهيد كرد.  

موسيقي گوش كنيد:

مطالعات نشان مي‌دهند كه افرادي كه هنگام ورزش كردن به موسيقي‌هاي داراي ضرباهنگ ورزشي گوش مي‌كنند سخت‌تر و طولاني‌تر از افرادي كه بدون موسيقي ورزش مي‌كنند به فعاليت مي‌پردازند.  

از شيبها استفاده كنيد:

اگر بيرون از خانه پياده روي مي‌كنيد مسير خود را طوري طراحي كنيد كه شامل سطوح شيب دار و تپه‌هاي كوچك باشد. بالا رفتن از شيبها باعث مي‌شود كه ضربان قلب شما افزايش پيدا كند و چربي بيشتري بسوزانيد. سعي كنيد با همان سرعت و گامهايي كه در سطح صاف پياده روي مي‌كرديد از شيبها بالا برويد. با افزودن مقداري شيب به پياده روي خود، علاوه بر مصرف كالري بيشتر، استقامت شما نيز افزايش خواهد يافت و عضلات شما قوي خواهند شد.  

كمي سنگينتر:

مي توانيد يك جليقه يا ژاكت سنگين بپوشيد تا هنگام راه رفتن كالري بيشتري مصرف شود. اگر نمي‌خواهيد چنين كاري انجام دهيد مي‌توانيد از يك كيف كوله پشتي كه حاوي چند كتاب باشد استفاده كنيد و آن را در هنگام پياده روي حمل كنيد. از حمل وزنه يا چيزهايي كه بايد با دست حمل شوند خودداري كنيد زيرا خطر آسيب ديدگي شما افزايش مي‌يابد.  

يك همراه پر انرژي:

يك همراه مشتاق، علاقمند و پر انرژي مي‌تواند موجب فعاليت بيشتر شما شود و شما كالري بيشتري بسوزانيد. هنگامي كه چنين فردي همراه شما گام بردارد قطعا در فعاليت بيشتر شما موثر خواهد بود.

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۴:۱۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

دارويي فوق العاده براي مبتلايان به آرتروز لگن و زانو

مصرف هم‌زمان گلوكوزامين و 30 دقيقه پياده‌روي روزانه مي‌تواند در درمان آرتروز زانو و لگن موثرتر از مصرف تنهاي گلوكوزامين عمل كند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه و طبق مقاله‌اي كه در مجله Arthritis research & therapy به چاپ رسيده است، محققان استراليايي توصيه مي‌كنند افراد مبتلا به آرتروز لگن و زانو در هفته سه مرتبه هر بار 30 دقيقه پياده‌روي كنند و در كنار آن مكمل گلوكوزامين مصرف كنند تا بهبود يابند.
گلوكوزامين تركيبي است كه به نگهداري از غضروف مفاصل كمك مي‌كند. محققان دانشگاه كويين ايسلند تحقيقاتي را بر 36 داوطلب آغاز كردند و طي 6 هفته از افراد خواستند تنها 5/1 گرم سولفات گلوكوزامين مصرف كنند.
نتايج بررسي‌ها نشان داد خشكي مفاصل مبتلا به آرتروز 30 درصد كاهش و قدرت حركت 9 درصد افزايش يافت اما دردها كم نشدند. در 6 هفته بعد، محققان از داوطلبان خواستند هفته‌اي سه مرتبه هر بار 30 دقيقه پياده‌روي كنند و به مصرف گلوكوزامين ادامه دهند. بررسي‌ها نشان داد در اين حالت درد مفاصل 17 درصد كاهش مي‌يافت و قدرت حركت 37 درصد افزايش داشت.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۴:۱۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

كاهش درد آرتروز با تمرينات ورزشي

اين بيماران اگر بعد از اتمام درمان، تمرينات فيزيوتراپي ر ا ادامه دهند درد كمتري خواهند داشت.  به گزارش ايسنا، طبق يك پژوهش هلندي هنگامي كه بيماران داراي آرتروز زانو مفصل ران( OA) ،توصيه هاي پزشكشان مبني بر ادامه فعاليت هاي ورزشي كلي نظير پياده روي و يا يك زندگي با فعاليت هاي بدني خوب را ادامه دهند موجب تقويت قدرت ماهيچه هاي آنها و افزايش دامنه حركت و ابراز درد كمتر در آنها مي شود. فعاليت هاي بدني باعث تقويت اثرات درازمدت درمان تحت نظر قبلي آنها مي شود.  تيم تحقيقاتي با مديريت مارتيژن فيسترز از دانشگاه پزشكي اوترشت هلند و موسسه تحقيقاتي سلامت هلند با بررسي 150 بيمار داراي آرتروز زانو مفصل ران(OA)  براي 5 سال بر روي چگونگي بهبود اين بيماران بعد از درمان هاي انجام شده مطالعه كردند.

نرمش هاي مفيد صبحگاهي
بهتر است تمرينات كششي را به صورت مرتب از پايين به بالا يا از بالا به پايين انجام دهيد تا دچار سردرگمي در عضلات نشويد كه در اينجا از پايين به بالا به طرح كردن تمرينات پرداخته شده است. اين حركات بسيار ساده هستند و بدون هيچ وسيله اي امكان پذير هستند. اين تمرين ها براي آغاز انجام ورزش هاي مختلف و نرمش هاي صبح گاهي بسيار مفيد است.
   عضلات مفصل مچ پا
در مقابل ديوار، حالت قائم در دو يا سه قدم از آن بايستيد.  با كمك دست ها از متمايل شدن به طرف ديوار جلوگيري كنيد. يك پايتان را به طرف جلو خم كنيد و پاي ديگرتان را راست نگه داريد و به آرامي در مقابل ديوار تكيه دهيد.  پاي عقبتان را در پايين هم سطح و موازي با ران ها نگه داريد.  همراه با عمل بازدم، پاشنه پاي عقب را از زمين بلند كنيد و وزنتان را روي سينه منتقل كنيد. سپس پاي عقب را با پاي جلو عوض كنيد.
  عضلات پايين پا
الف) به حالت قائم بايستيد به طوري كه پشت و پاشنه هاي پا، هم سطح در مقابل ديوار قرار گيرد. (بدن شما به ديوار كاملا بچسبد)  پا را يك يا دو قدم دور از ديوار قرار دهيد و پا و مچ ها را به طرف داخل بچرخانيد.  همراه با عمل بازدم به آرامي خم شويد. 
 ب) به حالت قائم در چهار يا پنج قدمي از يك ديوار بايستيد.  پا را در همانجا نگه داريد و با دست به ديوار تكيه دهيد بدون اينكه تعادل بين سر، گردن، مهره ها، لگن، پا ها و مچ به هم بخورد. (همگي در يك راستا باشند)  هر دو پاشنه را بالا ببريد و سپس نزديك به هم و موازي با لگن نگاه داريد.
همراه با عمل بازدم بازوها را خم كنيد و سينه را به طرف ديوار حركت دهيد. سپس پاشنه ها را به سمت پايين فشار دهيد.

عضلات خلفي ران
الف) به حالت قائم بايستيد و يك پايتان را كمي بالا بياوريد و آنگاه پا را روي يك سطح بلندي در يك ارتفاع مناسب و راحت قرار دهيد. همراه با عمل بازدم هر دو پا را به حالت كشيده نگاه داريد. قسمت بالا تنه را صاف كنيد و از ناحيه كمر به جلو خم شويد و تنه را روي ران كه بالا آمده است پايين بياوريد.  براي كم شدن تنش ايجاد شده در گروه عضلات همسترينگ (عضلات ناحيه پشت ران كه تحت كشش و فشار است) عضله چهار سر ران خود (عضله روي ران، بالاي زانو) را منقيض كنيد.  ب) به حالت قائم بايستيد و پا ها را نزديك به هم قرار دهيد.

  همراه با عمل بازدم پاها را راست نگه داريد و سپس قسمت بالاي بالا تنه را صاف كنيد و از ناحيه كمر به جلو خم شويد و انگشتان خود را لمس كنيد.  همراه با عمل بازدم زماني كه خواستيد به وضعيت قائم برگرديد زانو ها را خم و بالا تنه را خم كنيد و سپس به وضعيت قائم برگرديد.  به خاطر داشته باشيد كه هر دو پاي شما بايد صاف و كشيده باشد.

عضلات نزديك كننده هاي راني
به حالت قائم روي زمين بشيند در حالي كه پاها كاملا كشيده باشند.
پا ها را تا جايي كه ممكن است از هم باز كنيد.  همراه با عمل بازدم تنه را بچرخانيد و بالا تنه را به روي پاي چپ و سپس راست نزديك كنيد. و قسمت پايين بالا تنه و پا ها را راست نگه داريد.  بر روي نگاه داشتن پشت خود و صاف بودن پا ها و قرار داشتن پاشنه هاي پا بر روي زمين تمركز كنيد.
 عضلات چهار سر راني
صاف بايستيد و يك سطح مانند ديوار را براي حفظ تعادل نگه داريد.  يك زانو را خم كرده و پاشنه يك پا را بالا بياوريد و آن را نزديك باسن نگه داريد.  همراه با انجام عمل بازدم پاشنه پا را به طرف باسن بكشيد و به صورت ضربدري پاي خم شده را پشت پاي تكيه گاه (پشت قسمت مخالف باسن) ببريد و بدون آنكه فشار بيش از حدي به زانو وارد كنيد پاشنه پا را به طرف باسن بكشيد.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۴:۱۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

با ترشحات سينه چه كنيم ؟

تخمين ميزان واقعي اين عارضه در بين زنان امكان‌پذير نيست زيرا همه مبتلايان به اين عارضه، به پزشك و مراكز بهداشتي درماني مراجعه نمي‌كنند. به هر حال در بيش از نيمي از زنان با فشار دادن نوك پستان ترشحاتي از مجاري خارج مي‌شود. بسياري از خانم‌هاي مبتلا به ترشح پستان دچار سرطان نيستند با اين وجود احتمال همراهي سرطان پستان با اين ترشحات، ارزيابي دقيق اين بيماري را ضروري مي‌سازد.
خوشبختانه در حدود 95 درصد موارد ترشحات نوك پستان ناشي از يك بيماري خوش‌خيم است.ترشحات خونياز مهم‌ترين انواع ترشحات پستان كه از نظر ارزيابي سرطان اهميت دارند، ترشحات خوني نوك پستان هستند. البته ترشحات خوني در اغلب موارد به علت بيماري‌هاي خوش‌خيم پستان ايجاد مي‌شوند، اما بيشتر از ساير انواع ترشحات با سرطان همراه هستند به همين دليل نياز به بررسي دقيق دارند. در صورتي كه شما ترشحات قرمز رنگ يا صورتي رنگي را در خروجي مجاري پستاني مشاهده كرديد ابتدا بايد مشخص شود كه آيا ترشحات واقعا خوني هستند يا خير؟ سپس گرفتن شرح حال و معاينه كامل بايد انجام شود. ترشحات خوني كه خود به خود خارج شوند، همراه با توده باشند، در سنين بالاتر از 40 سال باشند يا از يك پستان و يك مجرا خارج شوند، ارزيابي‌هاي دقيق‌تري را لازم دارند.
ترشحات خوني يا خونابه‌اي در اواخر دوران بارداري و دوران شيردهي نيز ممكن است ديده شوند. علت چنين وضعيتي را افزايش عروق در بافت پستان در شرايط بارداري و اوايل شيردهي ذكر مي‌كنند كه معمولا مدت كوتاهي پس از زايمان برطرف مي‌شود.
در اين موارد اگر توده‌اي در پستان لمس نشود، احتياج به هيچ‌گونه اقدام تشخيصي و درماني ديگري وجود ندارد.

- ترشحات آبكي:  ترشحات آبكي كاملا شفاف و رقيق بوده، بعد از ترشحات خوني مهم‌ترين نوع ترشحات هستند كه بايد از نظر ارزيابي سرطان مورد توجه قرار گيرند.
- ترشحات چركين :
ترشحات معمولا ناشي از عفونت‌ها هستند. ترشحات چركي در اغلب موارد يك طرفه و همراه با علايم التهاب مانند قرمزي، درد و سفتي پستان هستند. در معاينه معمولا ترشحات از چند مجرا خارج مي‌شوند. عفونت مجاري پستان اغلب در خانم‌هايي كه در حال شيردهي هستند اتفاق مي‌افتد. بنابراين بيشتر در سنين باروري ديده مي‌شود ولي در سنين يائسگي هم ممكن است ايجاد شود. در عفونت پستان بايد درمان آنتي‌بيوتيكي انجام شود و در صورتي كه پستان دچار آبسه شده باشد، بايد تخليه گردد.
- ترشحات رنگي: ممكن است شما دچار ترشحات رنگي غليظي كه از چند مجراي پستان خارج مي‌شوند شده باشيد. اين ترشحات كه مشخصه اتساع مجاري پستان هستند، اغلب دو طرفه‌اند و رنگ آنها مي‌تواند سفيد، زرد، قهوه‌اي، سبز، آبي يا خاكستري باشد. گاهي ممكن است از چند مجراي يك پستان، ترشحاتي به رنگ‌هاي مختلف خارج شود. همچنين ممكن است اين ترشحات با خارش و سوزش نوك پستان همراه باشند. اتساع مجاري پستان در واقع گشاد شدن مجاري اصلي پستان با افزايش سن بوده و رابطه‌اي با بروز سرطان پستان ندارد و
كاملا خوش‌خيم است
.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۴:۱۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چرا نظم قاعدگي مختل مي شود؟!

مثلا دردشان زياد است يا خون‌ريزي بين 8 تا 10 روز طول مي‌كشد يا شايد عادات ماهيانه‌تان منظم نيست و حتي در بين دو دوره گاهي دچار خون‌ريزي مي‌شويد.آيا دليل اين ناراحتي‌ها را مي‌دانيد و با چگونگي درمان آن آشنا هستيد؟ ... در بعضي زنان عادت دوران ماهانه بيش از هفت روز و با خون‌ريزي بسيار شديد همراه است.در برخي ديگر خون‌ريزي خارج از دوره آغاز مي‌شود.گاهي نيز هر دوي اين مشكلات با هم بروز مي‌كنند.مقدار طبيعي خوني كه از بدن خانم‌ها در دوران عادت ماهيانه خارج مي‌شود،35 ميلي‌گرم است و اگر اين مقدار به 80 ميلي‌ليتر برسد،مي‌گويند فرد دچار خونريزي غيرطبيعي رحمي شده است.    دلايل بروز خونريزي غيرطبيعي رحمي
از جمله رايج‌ترين دلايل خون‌ريزي شديد رحمي،وجود جراحات ارگانيك رحم،فيبرم،پوليپ،ميوم يا سرطان است كه از طريق جراحي درمان مي‌شود اما در80 درصد موارد دليل خون‌ريزي شديد،عدم تعادل هورموني است.اين موضوع شناخته نمي‌شود مگر آنكه ابتدا پزشك زنان با سونوگرافي داخل واژني از سالم بودن رحم و وجود نداشتن هيچ‌گونه زخمي مطمئن شود. خون‌ريزي شديد رحمي شايد بيماري لاعلاجي نباشد اما مي‌تواند مشكلات بسياري براي فرد مبتلا در زندگي روزانه به وجود آورد،به ويژه اگر اين ناراحتي با خون‌ريزي‌هاي بين دو دوره هم همراه شود.آمار نشان داده است 31 درصد زنان مبتلا به خونريزي خارج از دوره جرات رفتن به استخرهاي عمومي را ندارند. 2 درصد لباس‌هاي روشن نمي‌پوشند. 2 درصد احساس مي‌كنند در ديد همسرشان جذابيتي ندارند و 11 درصد در محيط كار هميشه نگران‌اند.با اين حال 42 درصدشان هرگز به خاطر مشكلاتشان به پزشك زنان مراجعه نمي‌كنند و 66 درصد داروهاي تجويز شده را مورد مصرف قرار نمي‌دهند.    درمان‌هاي دارويي
براي زنان جوان و خانم‌هايي كه به دوران يائسگي نزديك‌اند و خونريزي خارج از دوره شده‌اند معمولا قرص‌هاي پروژستروني تجويز مي‌شود اما نحوه مصرف در اين دو گروه با هم متفاوت است.اين درمان در 50 درصد موارد موفقيت‌آميز است.در همين زمينه داروهاي ضد التهاب يا آنتي هموروژيك هم تجويز مي‌شود كه بايد در 3 يا 4 روز اول عادت ماهانه مصرف شود.اين داروها،معمولا موثرتر از داروهاي پروژسترون هستند.    كورتاژ
زماني كه درمان‌هاي دارويي غيرموثر باشند و زنان تمايلي به بچه‌دار شدن نداشته باشند،مي‌توان با برداشتن يا كم كردن بافت رحمي (آندومتر) خون‌ريزي‌هاي ماهانه را كاهش داد.
اين عمل در بي‌هوشي كامل انجام مي‌شود
و در50 درصد موارد نتايج بسيار خوبي را مي‌توان مشاهده كرد اما به طور كل برداشتن كامل آندومتر موثرتر است و در 85 تا 90 درصد موارد طي 6 ماه مشكل به طور كامل برطرف مي‌شود.در 5 درصد موارد اين عمل ممكن است سبب بروز عفونت و هموراژي شود.گاهي نيز پيش مي‌آيد كه فرد نسبت به مايع مورد استفاده در جراحي آلرژي نشان مي‌دهد.همين امر سبب شده است كورتاژ گرچه كم تاثيرتر است، رايج‌تر باشد.    استفاده از بالن گرم
روش ساده ديگري كه در سال 1990 ابداع شد،استفاده از بالن در رحم است.پزشك بالن را درون رحم قرار مي‌دهد و آن را باد مي‌كند تا ديواره را بپوشاند سپس دماي داخل بالن را به 87 درجه سانتي‌گراد مي‌رساند.اين امر سبب تخريب آندومتر مي‌شود.اين روش چندان رايج نيست چون از سويي امكان بچه‌دار شدن را از بين مي‌برد و از سوي ديگر تجهيزات مورد استفاده كمي گران است.    هيستركتومي
هيستركتومي يا برداشتن رحم از جمله روش‌هاي موثري است كه معمولا در كشورهاي انگليسي‌زبان براي بيماري‌هاي حاد رحمي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. 25 درصد افراد مبتلا به خونريزيهاي شديد نيز به اين روش تمايل دارند.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۴:۱۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)