مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

والدين از چه زماني و چگونه تربيت جنسي فرزند خود را آغاز كنند؟

يك روانشناس و مشاوره اختلالات جنسي با تاكيد بر اينكه «والدين بايستي از دوران كودكي تربيت جنسي فرزند خود را آغاز كنند»، گفت:« اگر والدين با برنامه‌ريزي درست و بلند مدت اطلاعاتي در خصوص بلوغ و مسائل جنسي در اختيار فرزندان خود قرار دهند و آرام و آرام و به تناسب سنشان اين اطلاعات را در اختيار وي قرار دهند از بروز بسياري از مشكلات رفتاري و اختلالات جنسي در فرزندانشان جلوگيري خواهند كرد.»

دكتر ليلا حيدري نسب در گفتگو با خبرنگار سلامت‌نيوز، اظهار داشت:«تربيت جنسي فرزندان به صورت ناگهاني شروع نمي‌شود بلكه والدين بايستي از دوران كودكي، تربيت جنسي فرزند خود را آغاز كنند و بدانند كه چگونه به تناسب سن فرزند خود به سئوالات جنسي وي پاسخ دهند و اين آگاهي بخشي و تربيت فرزند در هر سني متفاوت است.»

وي افزود:« به عنوان مثال ممكن است والدين كودك 2 يا 3 ساله‌اي داشته باشند كه مراقبت‌هاي خاص خود را لازم دارد . كودك در اين سن متوجه بدن خود و تفاوت‌هاي جنسيتي مي‌شود و اين توجه باعث مي‌شود كه كودك راجع به بدن خود كنجكاوي هايي داشته باشد والدين بايستي مراقب كنجكاوي هاي بيش از حد او باشند. گاهي كودك سوالاتي درباره نحوه متولد شدن خود مي‌پرسد كه پاسخ والدين نبايد بيشتر از نياز كودك و آنچه كه مي‌داند باشد و براي پاسخ دهي به سوال او ابتدا بايد دانست كه اين سوال چرا و چگونه در ذهن كودك شكل گرفته است و كودك چه اطلاعاتي در اين زمينه دارد سپس بر اساس دانسته هاي كودك به او جواب مي‌دهيم.»
اين مشاور اختلالات جنسي تصريح كرد:« البته اين قضيه فرهنگي است و بسته به فرهنگ هر جامعه و خانواده نحوه پاسخ دهي و آشنايي كودك و نوجوان با مسائل جنسي متفاوت است.معمولا در فرهنگ جامعه ما نوجوانان اطلاعات خود را در خصوص بلوغ و مسائل جنسي از طريق منابع غير والديني نظير دوستان ورسانه ها نظير اينترنت و ... كسب مي كنند و متاسفانه منابع رسمي براي اطلاع رساني در اين خصوص غفلت كرده‌اند.»

دكتر حيدري‌نسب ادامه داد:« اگر فرض بر را بر اين بگذاريم كه نوجواني در مورد اين مسائل از والدين خود پرسش‌هايي را مي پرسد والدين بايستي با ظرافت با اين مسئله كنار بيايند و نبايد به انكار سوالاتي كه براي وي بوجود آمده بپردازند و نه به آن دامن بزنند. گاهي والدين ترجيح مي‌دهند تمام مسائل را در زمان ازدواج فرزندشان مطرح كنند اما بايد بدانند اگر با برنامه‌ريزي درست و بلند مدت اطلاعاتي در خصوص بلوغ و مسائل جنسي در اختيار فرزندان خود قرار دهند و آرام و آرام و به تناسب سنشان اين اطلاعات را در اختيار وي قرار دهند از بروز بسياري از مشكلات رفتاري و اختلالات جنسي در فرزندانشان جلوگيري خواهند كرد.»

وي گفت:«در جامعه مسئله محارم و ارتباط با محارم مسئله اي جدي است كه اين مشكل به ندرت در ميان خانواده‌ها اتفاق مي‌افتد و در صورتي كه اين ارتباط صورت گيرد نشان دهنده سطح فرهنگي خانواده و مشكلات عميق شخصيتي دختر يا پسر تازه به بلوغ رسيده است و ممكن است بيماري هاي رواني پشت اين قضيه وجود داشته باشد.

نكته بسيار مهم در اين ميان اين است كه والدين و معلمان بايد گام به گام با بچه ها بزرگ شوند و اطلاعاتي كه در خصوص مسائل جنسي در اختيار كودك 3 ساله قرار داده مي شود بسيار متفاوت با دختر 13 ساله است از طرفي عدم آگاهي دادن و طفره رفتن از پاسخ به مسائل بلوغ و سوالات جنسي باعث مي شود به كنجكاوي هاي نوجوان تازه بالغ شده دامن زده شود، بنابراين خانواده مهمترين موقعيتي است كه بايستي اطلاعات لازم و كافي را به نوجوانش بدهد و آرام آرام به راهنمايي وي بپردازد.»

اين عضو گروه خانواده و سلامت جنسي كلينيك سلامت خانواده در ادامه تصريح كرد:«نوجوان زماني كه مي‌خواهد مسائلي در اين خصوص را با والدينش در ميان بگذارد بايستي احساس امنيت كند از طرفي خانواده بايد با او صحبت كرده و به او بگويند اگر احساساتي وجود دارد براي من هم در زمان نوجواني وجود داشته و نبايد ذهن خودت رو زياد درگير اين مسئله كني و اطلاعاتي كه در اختيار نوجوان خود قرار مي دهد نبايد به گونه‌اي باشد كه باعث كنجكاوي هاي شديد او شود تا جايي كه تحريك شده و به سمت تجربه كردن و فهميدن مسائل بيان شده روي بياورد.»

وي تاكيد كرد:«نحوه پوشش در هر خانواده‌اي بسته به فرهنگ آن دارد گاهي برخي پوشش راحتي در حضور فرزند خود دارند و وي به ديدن اين گونه پوشش و لباس عادت دارد اما تغيير ناگهاني پوشش و نحوه لباس پوشيدن در حضور فرزندي و يا برادري كه تا به حال با اين موضوع برخورد نداشته است كار درستي نيست و تشخيص در خصوص اين موضوع به عهده والدين است و گاهي ممكن است والدين به دليل اينكه شخصيت فردي را مي شناسند و مي دانند كه وي فردي است كه سوء نيت دارد پوشش فرزند خود را در حضور وي كنترل مي كنند.»

دكتر ليلا حيدري نسب خاطر نشان كرد:«نوجواني سن شروع صفات ثانويه جنسي و سن رشد تحولات شناختي گسترده در فرد است و نوجوان ناگهان از نظر توانائي شناختي توانمند مي شود و گاهي برخي از نوجوانان تازه بالغ شده با ديدن برخي فيلم‌ها و يا پوشش نامناسب تحريك شده و خيال پردازي مي‌كنند گرچه همين توانائي‌هاي شناختي و توانائي خيالپردازي در نوجوان مي‌تواند به شرايط غير تحريك كننده هم تسري يابد . بهترين روش براي كنترل اين موقعيت‌هاي ناخواسته سرمايه گذاري ورزشي – تحصيلي – شركت در فعاليت هاي گروهي و ارائه آزادي هاي مجاز فردي در حد چهارچوب خانواده مي باشد و به هرحال انضباط و انعطاف پذيري در روند آموزش و تربيت جنسي مولفه‌هاي اصلي هستند.»


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۳۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

التهاب لثه ها

ژنژيويت چيست ؟

ژنژيويت يكي از بيماريهاي بافت اطراف دندان ( Periodontal ) است . اين دسته از بيماريها زماني كه التهاب و عفونت بافت اطراف دندان را تخريب مي كنند بوجود مي آيند .

به گزارش خبرنگار سايت پزشكان بدون مرز ، از علائم شايع اين بيماري تورم ، حساس بودن ، قرمزي و نرمي لثه ها در اطراف دندانها است . از ديگر علائم آن خونريزي لثه ها با تحريك كم يا به صورت خودبخودي ، بد بو شدن دهان و نفس ( Halitosis ) ، ندرتاً تب و در مواردي بدون درد مي باشد .

از علل اصلي آن وجود پلاك روي دندانها ( حاوي ذرات غذائي ، ميكروب ها و مخاط ) است .

تغذيه نامناسب ، خصوصاً كمبود ويتامين ها كه باعث بيماريهائي مثل اسكوربوت يا پلاگر مي شوند . بيماريهاي خوني مثل سرطان خون ، واكنش هاي نامطلوب داروئي مثل واكنش به داروهائي مثل فني توئين و باربيتال و در معرض سرب و بيسموت قرار گرفتن از ديگر علل آن است.

آسيب يا تروما به لثه ها به هر علتي ، مثل مسواك زدن شديد يا آب كشيدن شديد مي تواند باعث ژنژيويت شود . ديابت كنترل نشده ، تغذيه نامناسب ، عفونت ها ، حاملگي و بهداشت نامناسب دهان و دندان از عوامل افزاينده خطر ژنژيويت هستند .

بسياري از افراد نيز در دوران بلوغ يا اوائل بزرگسالي به علت تغييرات هورموني دچار ژنژيويت مي شوند ، كه ممكن است دائمي شده يا دچار عودهاي مكرر شود . اين بستگي به وضعيت سلامت و بهداشت دندانها و لثه شما دارد .

درمان :

هدف اصلي كاهش التهاب لثه هاست . دندانها به صورت دقيق توسط دندانپزشك يا عوامل دخيل در بهداشت دهان ودندان پاك و تميز مي شود . دندانهاي خود را خوب مسواك بزنيد . روزانه با مسواك نرم پلاك هاي چسبيده را از دندان بزدائيد . احتمال آسيب با مسواك نرم كمتر است .

روزانه حداقل يك بار از نخ دندانهاي موم دار يا بدون موم استفاده كنيد . از خميردندان فلوئوردار استفاده كنيد و مراجعات منظم به دندانپزشك داشته باشيد . در موارد خاص دندانپزشك با روشهاي جراحي بافت ملتهب لثه را خارج مي كند .

آنتي بيوتيك در موارد عفوني و دهان شويه فلوئوردار نيز از موارد درماني هستند .

در صورتي كه كمبود ويتامين عامل آن باشد بايد جبران شود . رژيم غذائي خاصي توصيه نمي شود .

از مصرف شيريني و نوشيدنيهاي شيرين خودداري كنيد . شكر باعث توليد اسيد در دهان و تخريب ميناي دندان مي شود .

دندانهائي را كه رديف نيستند با مراجعه به پزشك ترميم كنيد و ابزار و وسايل ارتودنسي يا دندانپزشكي را برداريد . البته اين با مشورت دندانپزشك بايد صورت پذيرد .

پيش آگهي ( Prognosis )

برداشتن پلاك از لثه ملتهب ممكن است راحت نباشد ، خونريزي و حساسيت لثه ها در عرض ۱ تا ۲ هفته بعد از شستشوي حرفه اي و مراقبت بهداشتي دقيق بايد كاهش يابد .

آب نمك گرم يا شستشوي با آنتي باكتريال ها تورم آن را كم مي كند . از عوارض آن مي توان عود ژنژيويت ، پريودونتيت ، عفونت يا آبسه لثه ها يا استخوانهاي فك باشد . ژنژيويت حاد و زخم دهنده از عوارض بسيار نادر آن است



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۳۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چه افرادي بايد آزمايش اچ. آي. وي. را انجام دهند ؟

پزشكاني كه در سطوح مقدماتي فعاليت مي‌كنند ، بايد هر يك تا دو سال آزمايش HIV را براي هر بيماري كه از لحاظ جنسي فعال است ، در نظر داشته باشند ، حتي اگر اين بيمار شريك جنسي يكساني در طي اين مدت داشته باشد. اگر شخصي شريك جنسي‌اش را عوض كرد ، آزمايش HIV بايد هر سال در مورد وي انجام شود.

به گزارش خبرنگار سايت پزشكان بدون مرز ، تصور مي‌شود آزمايشات معمول HIV به اندازه كولونوسكوپي ، برنامه‌هاي ترك سيگار و واكسيناسيون ويروس هپاتيت B به صرفه باشند. به علاوه تشخيص زودهنگام HIV ، امكان اميد به زندگي بالاتر و ميزان انتقال پايين‌تر HIV را مي‌دهد.
مزيت جانبي ديگر اين است كه آزمايشات معمول HIV مي‌توانند ننگ و عاري را كه هنگام دادن آزمايش HIV بر آزمايش‌دهنده تحميل مي‌شوند ، بكاهند.
به ياد داشته باشديد تنها راه مطمئن جهت تعيين آلودگي با HIV انجام تست آنتي بادي HIV مي‌باشد و از روي علائم باليني نمي‌توان آلودگي با HV را تعيين كرد.

- در صورتي كه شما سابقه انجام هر كدام از رفتارهاي خطرناك زير را داشته ايد:

- استفاده از سوزن و سرنگ مشترك در اعتياد تزريقي ( حتي براي يك بار)

- ابتلاء به بيماري هاي آميزشي (مثل سوزاك، سيفليس، تبخال و زگيل تناسلي)

- با فرد آلوده به ويروس اچ. آي. وي. تماس جنسي “حفاظت نشده” داشته ايد.

- با فرد تزريق كننده مواد مخدر (حتي همسر) تماس جنسي “حفاظت نشده” داشته ايد.

- با فرد داراي سابقه ابتلاء به بيماريهاي آميزشي تماس جنسي “حفاظت نشده” داشته ايد.

- بدون اطلاع از سابقه ابتلاء فردي به بيماريهاي آميزشي تماس جنسي “حفاظت نشده” داشته ايد.
- با فرد داراي سابقه روابط جنسي با مردان يا زنان ديگر تماس جنسي “حفاظت نشده” داشته ايد.

- با فرد داراي سابقه روابط جنسي با نوع همجنس تماس جنسي “حفاظت نشده” داشته ايد.
(خصوصاً اگر رابطه بين دو مرد بوده و در اين رابطه وي مفعول بوده باشد.)

- با فردي كه در نواحي پر خطر زندگي مي كند، تماس جنسي “حفاظت نشده” داشته ايد.
(مناطقي كه در آن آمارميزان افراد آلوده به ويروس اچ. آي. وي. زياد مي باشد. مثلاً بعضي كشورهاي آفريقايي، كشورهاي تازه استقلال يافته روسيه، افغانستان و كشورهاي ناحيه خليج فارس)

- استفاده از مشروبات الكلي و مواد مخدر قبل از تماس جنسي (ترياك، هروئين، قرص اكستاسي، حشيش، گرس و …. )

- سابقه تجاوز و سوء استفاده جنسي قرار گرفتن

در صورتيكه پاسخ شما به هر يك از موارد فوق مثبت باشد، به پزشك خود و يا جهت گرفتن مشاوره و انجام آزمايش اچ. آي. وي. به مراكز درماني و مشاوره نزديك محل سكونت خود مراجعه كنيد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۳۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

نكته هايي در باره سنگ كليه ----- دو

سنگ كليه بيماري جددي نيست. حتي مي گويند، فرعون هم به اين بيماري مبتلا بوده و يكي از ويژگي هاي طبيب مشهورش، سينوهه، توانايي درمان درد سنگ كليه بوده است. با پيشرفت علم پزشكي، درمانهاي پيشرفته تري براي اين بيماري كشف و ابداع شده كه سنگ كليه را جزو بيماري هاي ساده دنيا كرده است. اما هنوز هم درد سنگ كليه اگر نگوييم طاقت فرساترين دست كم يكي از وحشتناك ترين دردهايي است كه تاكنون بدن انسان تحمل كرده است. به همين دليل درباره چگونگي پيشگيري و درمان اين درد با دكتر سيد كاظم فروتن، جراح و متخصص كليه و مجاري ادرار صحبت كرديم .

همه ما سنگ كليه را به عنوان يك درد وحشتناك پهلو مي شناسيم، آيا سنگ كليه علائم ديگري هم دارد؟

سنگ كليه مي تواند بدون علامت باشد تا زماني كه كليه را از كار بيندازد. يعني ممكن است كليه سنگ بسازد، علائم هم ندهد و كسي هم متوجه نشود و در نهايت روزي كليه را نارسا كند. اما يكي از مهم ترين علائم سنگ كليه درد است. اين درد معمولا" شب ها شروع مي شود و فرد را از خواب بيدار مي كند. در واقع درد سنگ كليه شديد و غيرقابل تحمل است. خانم هايي كه تجربه زايمان را داشته اند و بيمار سنگ كليه هم هستند، مي گويند، درد زايمان قابل مقايسه با درد سنگ كليه نيست. واقعا" اين بيماران هنگام درد خيلي زجر مي كشند. يكي ديگر از علائم سنگ، تغيير رنگ ادرار به صورت خوني يا رنگ چاي شدن است. بعضي از بيماران سنگ كليه، با علامت عفونت مراجعه مي كنند. در اين موارد، سنگ كليه جزو اورژانس هاي پزشكي است و بايد فورا" به آن رسيدگي شود.

اندازه سنگ كليه با شدت علائم آن ارتباطي دارد؟

خير، هيچ ارتباطي بين اندازه و علائم سنگ وجود ندارد.

درد چه موقع ايجاد مي شود؟

معمولا" سنگ وقتي مي خواهد دفع بشود، درد ايجاد مي كند و وقتي جايش ثابت شد، درد از بين مي رود، به عبارتي وقتي درد سنگ كليه از بين رفت، مفهومش دفع سنگ نيست. يعني وقتي درد شروع شد و بعد تسكين پيدا كرد، بايد تكليف سنگ مشخص شود و نبايد بيمار فكر كند كه چون ديگر درد ندارد پس همه چيز خوب شد و سنگ از بين رفت. بايد به كمك سونوگرافي و عكس راديولوژي مخصوص كليه و مجاري ادرار، اين سنگ پيگيري شود و اگر پيدا نشد آن وقت بگوييم كه سنگ افتاده است و يك نفس راحت بكشيم .

همانطور كه خودتان گفتيد، برخي سنگ هاي كليه علامت ندارند، با اين حساب افرادي كه هيچ علامتي ندارند، از كجا بفهمند كه سنگ كليه دارند؟

تشخيص سنگ كليه در كساني كه تاكنون سنگ كليه نداشته اند، هيچ علامتي هم ندارند، كمي مشكل است. از طرفي نمي توان به تمام افراد جامعه هم توصيه كرد كه بروند و سونوگرافي و راديولوژي بشوند، چرا كه احتمال دارد سنگ كليه داشته باشند. بنابراين ما توصيه مي كنيم در كساني كه ممكن است كليه سنگ ساز داشته باشند و دلايلي به نفع سنگ كليه در آنها وجود دارد، بررسي هاي لازم صورت گيرد، مثلا" كساني كه در فاميل درجه يكشان سابقه سنگ كليه وجود دارد، هر سال يا هر دو سال يكبار، براي اين بررسي ها به پزشك مراجعه كنند. افرادي هم كه خودشان سابقه سنگ كليه دارند، بايد سالي يكبار تحت سونوگرافي و بررسي هاي لازم قرار بگيرند.

چرا كليه بعضي از افراد سنگ ساز است؟

اينكه چرا سنگ كليه ايجاد مي شود؟ چرا در يك كليه بيشتر از ديگري سنگ توليد مي شود؟ چرا بعضي بيشتر و بعضي كمتر سنگ كليه دارند؟ سئوالاتي هستند كه هنوز بطور مشخص جواب آنها پيدا نشده است. اما در اين زمينه نظريه هايي وجود دارد. مثلا" اگر غلظت مواد داخل ادرار زياد شود، مي تواند زمينه ساز سنگ كليه شود يا در برخي موارد زمينه هاي ارثي براي تشكيل سنگ مطرح است كه استعداد فرد را در ابتلا به سنگ كليه افزايش مي دهد.

سنگ چگونه تشكيل مي شود؟

وقتي غلظت موادي در داخل يك محلول بيش از حد شود، در نهايت به حالت فوق اشباع در مي آيند و به كريستال تبديل شده و رسوب مي كنند، مثل اتفاقي كه موقع توليد نبات رخ مي دهد. نبات رابا همين روش توليد مي كنند. ابتدا محلول شكر و آب را غليظ مي كنند، و سپس داخل اين محلول غليظ نخ آويزان مي كنند تا كريستال هاي شكر دور اين نخ جمع شوند و نبات توليد شود. اين همان اتفاقي است كه هنگام تشكيل سنگ كليه مي افتد. وقتي غلظت مواد در ادرار زياد شود، زمينه تشكيل هسته سنگ در ادرار فراهم مي شود. وقتي هم كه اين هسته اوليه ايجاد شد، ساير مواد دور اين هسته رسوب مي كنند و سنگ بزرگ مي شود.

جنس اين سنگ ها معمولا" چيست؟

شايع ترين نوع سنگ كليه ، سنگ هاي كلسيمي هستند. شايد حدود 80 تا 85 درصد از انواع سنگ هاي كليوي سنگ هاي كلسيمي هستند. اين سنگ هاي كلسيمي هم عموما" به صورت نمك هاي كلسيم هستند. يعني مثلا" اگزالات كلسيم يا فسفات كلسيم، بعد از سنگ هاي كلسيمي، سنگ هاي عفوني، اسيد اوريكي و ساير انواع سنگ ها شيوع دارند. ولي اكثر افرادي كه گرفتار سنگ كليه مي شوند، در واقع گرفتار سنگهاي كلسيمي هستند.

اين كلسيمي كه در كليه غلظتش بالا مي رود و سنگ مي شود، از كجا مي آيد؟

اين كلسيم ممكن است ، بيش از حد از روده جذب شود. ببينيد ، ما در طول روز حدود هزار ميلي گرم كلسيم مصرف مي كنيم كه از اين مقدار چيزي حدود يك سومش جذب مي شود. اگر اين ميزان جذب به هر دليلي افزايش يابد، مثلا" ميزان كلسيمي كه مصرف مي كنيم، زياد باشد،مي تواند باعث تشكيل سنگ شود. ممكن است، ميزان كلسيمي كه از طريق كليه دفع مي شود، به دليل يك بيماري افزايش يابد. البته اين بيماري ها عموما" بيماري هاي مربوط به استخوان و هورمون هاي مربوط به آن هستند. مثلا" در بيماري هيپرپاراتيروئيدي ، برداشت كلسيم از استخوان ها افزايش مي يابد و مي رود كه از كليه دفع شود و تبعا" غلظتش در ادرار افزايش يافته و باعث تشكيل سنگ مي شود. در بعضي از موارد هم كلسيمي كه به كليه مي رسد زياد نيست ولي خود كليه به دليل مشكلي كه دارد، بيش از حد كلسيم را دفع مي كند. ماجرا از اين قرار است: حدود 95 درصد كلسيمي كه در ابتداي واحدهاي كليوي وارد ادرار مي شود، دوباره در كليه باز جذب مي شود. اگر كليه اي نتواند اين 95درصد كلسيم را باز جذب كند، مسلما" غلظت كلسيم ادرار بالا مي رود و زمينه ساز تشكيل سنگ مي شود.

به اين ترتيب، كساني كه كليه سنگ ساز دارند، بايد مصرف مواد غذايي كلسيم دار را كم كنند؟

نخير! تفكري كه مي گويد كساني كه كليه سنگ ساز دارند. نبايد لبنيات بخورند، كاملا" غلط است. چون اولا برخي افراد هستند كه بدنشان به كلسيم اضافه نياز دارد. مثلا" زنان باردار و كساني كه دچار پوكي استخوان هستند. ثانيا" در برخي موارد سنگ كليه ، ما به بيمار توصيه مي كنيم كه بيشتر كلسيم مصرف كند. مثلا" در سنگ هاي اگزالات كلسيم، اگر شما كلسيم بيشتري مصرف كنيد، اين كلسيم در روده به اگزالات متصل مي شود و اصلا" از روده جذب نمي شود و به اين ترتيب ، يون اگزالات كه افزايش آن در ادرار باعث تشكيل اگزالات كلسيم در كليه شده و رسوب مي كرد و سنگ اگزالات كلسيمي تشكيل مي داد، اصلا" وارد بدن نمي شود.

پس بيماراني كه كليه سنگ ساز دارند، بايد از چه غذاهايي پرهيز كنند؟

تقريبا" تنها چيزي كه ما توصيه مي كنيم كه بيماران سنگ كليه از آن پرهيز كنند، نمك است . ببينيد، يكي از مواد غذايي كه باعث توليد سنگ مي شود، نمك است. البته ما سنگ نمك كه نداريم ولي نمك عاملي است كه به ساخته شدن سنگ هاي كلسيمي كمك مي كند. نمكي كه از روده جذب مي شود، از طريق كليه بايد دفع شود. اما مشكل همين جاست چرا كه وقتي نمك مي خواهد از كليه را وارد ادرار شود، با خودش كلسيم را وارد ادرار مي كند و به اين ترتيب غلظت كلسيم ادرار افزايش مي يابد. بنابراين همان نمكي كه هنگام پختن غذا به آن زده مي شود كافي است و افرادي كه كليه سنگ ساز دارند، نبايد سرسفره به غذايشان نمك بزنند و مواد شور مثل خيار شور را مصرف نكنند.

كساني كه كليه سنگ ساز دارند، بايد چه مواد غذايي را بيشتر مصرف كنند؟

در ابتدا گفتيم كه اگر غلظت مواد در ادرار زياد شود، زمينه هاي تشكيل سنگ كليه فراهم مي شود. حالا مي گوييم كه براي جلوگيري از تشكيل سنگ بايد اين غلظت مواد را كم كنيم. به عبارتي بايد ادرار را تا مي توانيم، رقيق كنيم. يعني فردي كه كليه سنگ ساز دارد، بايد آب و مايعات زيادي مصرف كند.

چقدر بايد آب و مايعات مصرف كرد؟

چقدر آب خوردن مهم نيست . چقدر ادرار داشتن مهم است. ممكن است فردي در محيطي گرم زندگي كند يا فعاليت روزانه اش زياد باشد، روزي 5 تا پارچ هم آب بخورد ، ولي باز كافي نباشد. چون همه اين 8 ليوان آبي كه مي خورد، عرق مي شود و چيزي از آن به ادرار نمي رسد تا رقيق شود. اين فايده اي براي پيشگيري از سنگ كليه ندارد. براي همين بايد ملاك، ميزان ادرار باشد نه ميزان آبي كه فرد مي خورد. ما به بيماران توصيه مي كنيم آنقدري آب بخورند كه روزانه بيش از 2 ليتر ادرار داشته باشند. يا بعبارتي در طول خواب شبانه يك بار براي ادرار كردن به دستشويي بروند. بيماري كه كليه سنگ ساز دارد، اگر احساس تشنگي كند و بعد آب بخورد، از قافله عقب مانده است. يعني چنين بيماراني نبايد هيچ وقت احساس تشنگي كنند و هميشه قبل از احساس تشنگي آب بخورند. اين بيماران بايد شب ها هنگام خواب يك ليوان بالاي سرشان باشد، موقع كار روي ميزشان يك ليوان آب باشد . يعني براي دسترسي به آب نبايد بيمار مشكلي داشته باشد.

اينكه برخي بيماران آب چشمه خاصي را مصرف مي كنند، يا فقط آب معدني مي خورند، كار درستي است؟

اين سئوال شايعي در بين بيماران مبتلا به سنگ كليه است . اما ما اصلا" به چنين سئوالي اعتقاد نداريم. مگر تمام افرادي كه از آب شهر استفاده مي كنند، سنگ كليه توليد كرده اند كه حالا اين بيماران آب شهر را استفاده نكنند. تازه برعكس وقتي بيماران خودشان را به يك نوع آب خاص مثلا" آب فلان چشمه محدود مي كنند، وقتي به آن آب دسترسي ندارند، كمتر آب مي نوشند و همين مي تواند زمينه ساز توليد سنگ شود. اما اصل مصرف اب نوع آن نيست، بلكه حجم و مقدار آن است كه بايد زياد باشد. آب هندوانه و ماءالشعير و از اين قبيل درمان هاي سنتي هم اشكالي ندارند ولي آنها هم اصولا" از طريق افزايش حجم ادرار از سنگ سازي كليه جلوگيري مي كنند. ما توصيه مي كنيم ، بيماران هر داروي سنتي كه سهل الوصول است، خيلي هم گران نيست، ضرري هم ندارد و مورد تائيد پزشكان است مصرف كنند، ولي در كنارش آب و مايعات زيادي بخورند.

اگر كسي زياد آب بخورد و سنگ كليه اش دفع شود، چه بايد بكند؟

اگر كسي سنگش را انداخت دليل نمي شود كه همين حالا سنگي در كليه اش وجود نداشته باشد. چنين بيماري وقتي به ما مراجعه مي كند، اگر درد داشته باشد، با مسكن دردش را ساكت مي كنيم و بعد بررسي هاي خودمان را شروع مي كنيم . معمولا" اين بررسي ها شامل عكس KUB و سونوگرافي كليه است. سپس بر اساس يافته هاي اين بررسي اوليه تصميم مي گيريم. براي بيمارمان چه كار بكنيم. يعني بر اساس جنس، اندازه و محل سنگ كليه تصميم مي گيريم كه براي بيمار چه روش درماني اتخاذ كنيم. اما يك نكته مهم را بايد در مورد درمان سنگ كليه بگويم و آن اين كه تقريبا" امروزه ديگر جراحي باز كليه در درمان سنگ كليه لزومي ندارد مگر در موارد بسيار خاص كه خيلي هم نادر هستند. يعني در حال حاضر در همين كشور خودمان به راحتي مي توان سنگ هاي كليه را با روش هايي مثل سنگ شكن و جراحي مختصر يا همان PCN درمان كرد. توصيه من به تمام بيماران سنگ كليه اين است كه اگر جراحي به آنها گفت كه بايد براي درمان سنگشان جراحي باز كليه شوند، حتما" با يكي دو جراح كليه و مجاري ادرار ديگر هم در اين مورد مشورت كنند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۳۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

درمان سنگ كليه با دستگاه سنگ شكن(eswl) ----- يك

سنگ‌كليه يكي از شايع‌ترين بيماري‌هاي دستگاه كليوي است كه به علل مختلف بروز مي‌كند. در گذشته تنها راه‌هاي درمان اين سنگ‌‌ها اين بود كه يا به سنگ اجازه بدهند به طور خودبه‌خود از مجاري ادرار دفع گردد و يا اينكه از طريق يك عمل جراحي باز ( به وسيله ايجاد برشي در روي جدار شكم) آنها را خارج كنند. اما هر دوي اين روش‌ها با مشكلاتي همراه هستند.



راه اول تنها درباره سنگ‌هاي كوچك مقدور است چرا كه سنگ‌هاي بزرگ امكان دفع خودبه‌خودي ندارند. راه دوم هم با خطرات جراحي و عوارض و هزينه‌هاي خاص اين اعمال همراه است. به همين دليل پزشكان به دنبال روش‌هاي كم‌خطرتر و در دسترس‌تري براي درمان اين بيماري بودند كه امروزه خوشبختانه به آن دست پيدا كرده‌اند. اين روش درماني كه در اصطلاح پزشكي eswl نام دارد و مردم آن را به نام سنگ‌شكن مي‌شناسند در اصل از امواج صوتي پرقدرت استفاده مي‌كند. اين امواج صوتي پرقدرت توسط دستگاهي از بيرون بدن به سمت سنگ‌هاي كليه تابانيده مي‌شوند و بدون ايجاد آسيب در بافت‌هاي دور و اطراف، تنها سنگ را خرد مي‌كنند. سپس خرده‌سنگ‌هاي حاصله توسط جريان عادي ادرار از مجاري ادراري دفع مي‌شوند.



نحوه عمل

عملكرد اين روش درماني به‌ اين صورت است كه امواج صوتي پرقدرت توسط دستگاه سنگ‌شكن از بيرون بدن بدون هيچ‌گونه برش يا آسيبي به سطح پوست يا عضلات به راحتي به سمت سنگ‌هاي كليه فرستاده مي‌شوند. انرژي اين امواج توسط سنگ جذب مي‌شود و در نهايت باعث تخريب سنگ‌ مي‌گردد. طي مدت انجام اين عمل، بيمار در وضعيتي كه براي انجام عمل سنگ‌شكني راحت باشد روي تخت دراز مي‌كشد. براي اينكه بيمار درد و ناراحتي احساس نكند، مسكن هم به او داده مي‌شود. براي تعيين دقيق محل كليه‌ها از گرافي اشعه ايكس استفاده مي‌شود. ابتدا از امواج صوتي با قدرت اندك استفاده مي‌شود اما اگر اين امواج در شكستن سنگ‌ ناموفق باشند، بر قدرت آنها افزوده مي‌شود تا به حدي برسند كه سنگ را بشكنند. به‌طور متوسط به هر سنگ حدود 200 پالس صوتي زده مي‌شود تا در نهايت سنگ را بشكند. در هنگام ارسال هر يك از اين پالس‌ها بيمار صداي ارسال پالس را مي‌شنود.

نتيجه حاصل از اين اقدامات اين است كه سنگ بزرگ به تعدادي خرده سنگ تقسيم مي‌شود كه برخلاف سنگ بزرگ ابتدايي، امكان خروج خود به خودي آنها با جريان ادرار وجود دارد. البته بايد توجه داشت كه محدوديت‌هايي هم در اين راه موجود است. به‌طور مثال، سنگ‌هاي بسيار بزرگ (عمدتا سنگ‌هاي بزرگ‌تر از 2 سانتي‌متر) را نمي‌توان با اين روش درمان كرد. علاوه بر اين برخي از سنگ‌ها به قدري سفت و محكم هستند كه نمي‌توان آنها را با اين روش خرد كرد. پس جنس سنگ نيز مهم است و انتخاب شيوه درماني بايد براساس نوع سنگ توسط يك متخصص جراحي كليه و مجاري ادراري صورت گيرد.



عوارض

به‌طور كلي اين روش عوارض چنداني را در پي ندارد و بروز عوارض و مشكلات پس از انجام eswl چندان زياد نيست. يكي از عوارض، بروز درد در طي انجام eswl است كه با تجويز مسكن قبل از انجام درمان مي‌توان آن را كاهش داد. ممكن است كبودي مختصري در محل ايجاد شود كه ظرف چند روز برطرف مي‌شود. در ضمن ممكن است طي ساعات اوليه مقداري خون در ادرار قابل مشاهده باشد كه آن هم به مرور برطرف مي‌شود اما اگر شديد بود، بهتر است با پزشك مشورت شود. همان‌طور كه گفته شد هدف از انجام eswl اين است كه سنگ‌هاي بزرگ به سنگ‌ريزه‌هاي كوچكي تبديل شوند كه قادر به دفع از مجاري ادرار باشند. عبور اين سنگ‌ها ممكن است طي روزهاي آتي باعث بروز درد و ناراحتي شود كه قابل انتظار است. اگر سنگ‌ها به اندازه كافي به تكه‌هاي ريز و قابل عبور خرد شده باشند احتمال بروز اين درد و ناراحتي هم كمتر است. در طي انجام اين درمان (يعني )eswl نيازي به بي‌هوشي عمومي يا خواب‌‌آلود كردن بيمار نيست و بنابراين عوارض بي‌هوشي نيز براي فرد ايجاد نمي‌شود.

كل عمل طي حدود 40 تا 60 دقيقه كامل مي‌شود. بيمار در بيمارستان بستري نمي‌شود و به‌‌طور معمول در همان روز از محل انجام eswl مرخص مي‌گردد.



توصيه‌هاي قبل از انجام سنگ‌شكن

اولين توصيه ما اين است كه حداقل از يك هفته قبل، مصرف سيگار را كنار بگذاريد. سعي كنيد ورزش و فعاليت‌هاي بدني را به ميزان مناسب در برنامه‌ خود بگنجانيد، چرا كه هرچه آمادگي بدني شما بيشتر باشد، دفع سنگ بهتر صورت خواهد گرفت. حتما نام تمام داروهاي مصرفي خود را به اطلاع‌پزشك معالج برسانيد. به‌ويژه داروهايي مثل آسپيرين كه روي سيستم انعقاد خون اثر مي‌گذارند، ممكن است لازم شود طي روزهاي قبل قطع گردند. طي انجام سنگ‌شكن هم آرام باشيد و اضطراب چنداني به خود وارد نكنيد. سعي كنيد طي انجام سنگ‌شكن حركت نكنيد چون براي پزشكي كه در حال انجام سنگ‌شكن است، مشكل‌ساز مي‌شويد.



توصيه‌هاي بعد از سنگ‌شكن

به مقدار زياد از مايعات استفاده كنيد چرا كه اين كار باعث تسهيل دفع سنگ از بدن شما مي‌شود.

وجود مقدار اندكي از درد و ناراحتي قابل انتظار است و حتي ممكن است در ادرار خود اندكي خون ببينيد. در ضمن توجه داشته باشيد كه طي روزهاي آتي ممكن است در ادرار شما سنگ‌ريزه نيز ديده شود. اما به هر حال اگر درد شديد، خونريزي شديد، تب و يا ضعف و بي‌حالي را تجربه كرديد حتما به پزشك يا نزديك‌ترين بيمارستان مراجعه كنيد.

در موارد زير معمولا پزشكان ترجيح مي‌دهند به جاي eswl از روش‌هاي ديگري براي درمان سنگ‌ها استفاده كنند:

1) وجود عفونت يا سرطان در كليه‌‌ها

2) ابتلا به يك اختلال خون‌ريزي‌دهنده يا انعقادي

3) بارداري، چرا كه امواج صوتي قدرتمند و حتي اشعه ايكس ممكن است براي جنين مضر باشند.

4) وجود اختلالات ساختماني در كليه‌ها

5) برخي از سنگ‌هايي كه از كليه به درون حالب افتاده‌اند.‌



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۳۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

درمان سنگ كليه با دستگاه سنگ شكن(eswl)

سنگ‌كليه يكي از شايع‌ترين بيماري‌هاي دستگاه كليوي است كه به علل مختلف بروز مي‌كند. در گذشته تنها راه‌هاي درمان اين سنگ‌‌ها اين بود كه يا به سنگ اجازه بدهند به طور خودبه‌خود از مجاري ادرار دفع گردد و يا اينكه از طريق يك عمل جراحي باز ( به وسيله ايجاد برشي در روي جدار شكم) آنها را خارج كنند. اما هر دوي اين روش‌ها با مشكلاتي همراه هستند.



راه اول تنها درباره سنگ‌هاي كوچك مقدور است چرا كه سنگ‌هاي بزرگ امكان دفع خودبه‌خودي ندارند. راه دوم هم با خطرات جراحي و عوارض و هزينه‌هاي خاص اين اعمال همراه است. به همين دليل پزشكان به دنبال روش‌هاي كم‌خطرتر و در دسترس‌تري براي درمان اين بيماري بودند كه امروزه خوشبختانه به آن دست پيدا كرده‌اند. اين روش درماني كه در اصطلاح پزشكي eswl نام دارد و مردم آن را به نام سنگ‌شكن مي‌شناسند در اصل از امواج صوتي پرقدرت استفاده مي‌كند. اين امواج صوتي پرقدرت توسط دستگاهي از بيرون بدن به سمت سنگ‌هاي كليه تابانيده مي‌شوند و بدون ايجاد آسيب در بافت‌هاي دور و اطراف، تنها سنگ را خرد مي‌كنند. سپس خرده‌سنگ‌هاي حاصله توسط جريان عادي ادرار از مجاري ادراري دفع مي‌شوند.



نحوه عمل

عملكرد اين روش درماني به‌ اين صورت است كه امواج صوتي پرقدرت توسط دستگاه سنگ‌شكن از بيرون بدن بدون هيچ‌گونه برش يا آسيبي به سطح پوست يا عضلات به راحتي به سمت سنگ‌هاي كليه فرستاده مي‌شوند. انرژي اين امواج توسط سنگ جذب مي‌شود و در نهايت باعث تخريب سنگ‌ مي‌گردد. طي مدت انجام اين عمل، بيمار در وضعيتي كه براي انجام عمل سنگ‌شكني راحت باشد روي تخت دراز مي‌كشد. براي اينكه بيمار درد و ناراحتي احساس نكند، مسكن هم به او داده مي‌شود. براي تعيين دقيق محل كليه‌ها از گرافي اشعه ايكس استفاده مي‌شود. ابتدا از امواج صوتي با قدرت اندك استفاده مي‌شود اما اگر اين امواج در شكستن سنگ‌ ناموفق باشند، بر قدرت آنها افزوده مي‌شود تا به حدي برسند كه سنگ را بشكنند. به‌طور متوسط به هر سنگ حدود 200 پالس صوتي زده مي‌شود تا در نهايت سنگ را بشكند. در هنگام ارسال هر يك از اين پالس‌ها بيمار صداي ارسال پالس را مي‌شنود.

نتيجه حاصل از اين اقدامات اين است كه سنگ بزرگ به تعدادي خرده سنگ تقسيم مي‌شود كه برخلاف سنگ بزرگ ابتدايي، امكان خروج خود به خودي آنها با جريان ادرار وجود دارد. البته بايد توجه داشت كه محدوديت‌هايي هم در اين راه موجود است. به‌طور مثال، سنگ‌هاي بسيار بزرگ (عمدتا سنگ‌هاي بزرگ‌تر از 2 سانتي‌متر) را نمي‌توان با اين روش درمان كرد. علاوه بر اين برخي از سنگ‌ها به قدري سفت و محكم هستند كه نمي‌توان آنها را با اين روش خرد كرد. پس جنس سنگ نيز مهم است و انتخاب شيوه درماني بايد براساس نوع سنگ توسط يك متخصص جراحي كليه و مجاري ادراري صورت گيرد.



عوارض

به‌طور كلي اين روش عوارض چنداني را در پي ندارد و بروز عوارض و مشكلات پس از انجام eswl چندان زياد نيست. يكي از عوارض، بروز درد در طي انجام eswl است كه با تجويز مسكن قبل از انجام درمان مي‌توان آن را كاهش داد. ممكن است كبودي مختصري در محل ايجاد شود كه ظرف چند روز برطرف مي‌شود. در ضمن ممكن است طي ساعات اوليه مقداري خون در ادرار قابل مشاهده باشد كه آن هم به مرور برطرف مي‌شود اما اگر شديد بود، بهتر است با پزشك مشورت شود. همان‌طور كه گفته شد هدف از انجام eswl اين است كه سنگ‌هاي بزرگ به سنگ‌ريزه‌هاي كوچكي تبديل شوند كه قادر به دفع از مجاري ادرار باشند. عبور اين سنگ‌ها ممكن است طي روزهاي آتي باعث بروز درد و ناراحتي شود كه قابل انتظار است. اگر سنگ‌ها به اندازه كافي به تكه‌هاي ريز و قابل عبور خرد شده باشند احتمال بروز اين درد و ناراحتي هم كمتر است. در طي انجام اين درمان (يعني )eswl نيازي به بي‌هوشي عمومي يا خواب‌‌آلود كردن بيمار نيست و بنابراين عوارض بي‌هوشي نيز براي فرد ايجاد نمي‌شود.

كل عمل طي حدود 40 تا 60 دقيقه كامل مي‌شود. بيمار در بيمارستان بستري نمي‌شود و به‌‌طور معمول در همان روز از محل انجام eswl مرخص مي‌گردد.



توصيه‌هاي قبل از انجام سنگ‌شكن

اولين توصيه ما اين است كه حداقل از يك هفته قبل، مصرف سيگار را كنار بگذاريد. سعي كنيد ورزش و فعاليت‌هاي بدني را به ميزان مناسب در برنامه‌ خود بگنجانيد، چرا كه هرچه آمادگي بدني شما بيشتر باشد، دفع سنگ بهتر صورت خواهد گرفت. حتما نام تمام داروهاي مصرفي خود را به اطلاع‌پزشك معالج برسانيد. به‌ويژه داروهايي مثل آسپيرين كه روي سيستم انعقاد خون اثر مي‌گذارند، ممكن است لازم شود طي روزهاي قبل قطع گردند. طي انجام سنگ‌شكن هم آرام باشيد و اضطراب چنداني به خود وارد نكنيد. سعي كنيد طي انجام سنگ‌شكن حركت نكنيد چون براي پزشكي كه در حال انجام سنگ‌شكن است، مشكل‌ساز مي‌شويد.



توصيه‌هاي بعد از سنگ‌شكن

به مقدار زياد از مايعات استفاده كنيد چرا كه اين كار باعث تسهيل دفع سنگ از بدن شما مي‌شود.

وجود مقدار اندكي از درد و ناراحتي قابل انتظار است و حتي ممكن است در ادرار خود اندكي خون ببينيد. در ضمن توجه داشته باشيد كه طي روزهاي آتي ممكن است در ادرار شما سنگ‌ريزه نيز ديده شود. اما به هر حال اگر درد شديد، خونريزي شديد، تب و يا ضعف و بي‌حالي را تجربه كرديد حتما به پزشك يا نزديك‌ترين بيمارستان مراجعه كنيد.

در موارد زير معمولا پزشكان ترجيح مي‌دهند به جاي eswl از روش‌هاي ديگري براي درمان سنگ‌ها استفاده كنند:

1) وجود عفونت يا سرطان در كليه‌‌ها

2) ابتلا به يك اختلال خون‌ريزي‌دهنده يا انعقادي

3) بارداري، چرا كه امواج صوتي قدرتمند و حتي اشعه ايكس ممكن است براي جنين مضر باشند.

4) وجود اختلالات ساختماني در كليه‌ها

5) برخي از سنگ‌هايي كه از كليه به درون حالب افتاده‌اند.‌



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۳۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

سبك زندگي پاييزي

شروع كنيد

1- اتاق را مرتب كنيد
اولين كاري كه بايد انجام دهيد اين است كه اسباب‌بازي‌هاي تابستاني را جمع كنيد. فرزند شما بعد از شروع مدرسه به تمام اسباب‌بازي‌هايش نياز نخواهد داشت. فراموش نكنيد اين كار را با تحكم انجام ندهيد. مي‌توانيد به ازاي هر اسباب‌بازي كه جمع مي‌كنيد، يك لوازم تحرير تازه به كودك بدهيد تا از مدرسه زده نشود.

2- براي درست كردن ناهار خلاق باشيد
اگر كودك شما در مدرسه غذا مي‌خورد بايد دستور درست كردن چند غذاي خوشمزه كه مناسب مدرسه هستند را ياد بگيريد. اگر فرزند شما براي ناهار به خانه برمي‌گردد بايد به فكر درست كردن غذاهاي سالم، مقوي و پر انرژي باشيد.

3- به تنقلات فكر كنيد
روش درست‌كردن بيسكويت‌هاي خانگي خوشمزه را ياد بگيريد، چون خيلي سالم‌ترهستند اما تنقلات آماده معمولا پر از افزودني‌هاي مضر هستند. حتي اگر فرزندتان چيپس دوست دارد خودتان در خانه برايش درست كنيد.

4- ساعت خواب بچه‌ها را ميزان كنيد
هر شب كمي زودتر فرزندتان را به تختخواب بفرستيد و صبح‌ها كمي زودتر بيدارشان كنيد تا بتوانند راحت‌تر با تغيير ساعت خواب و بيداري كه در تابستان داشتند كنار بيايند. مي‌توانيد براي بيدار كردن بچه‌ها برنامه‌هاي جالبي تدارك ببينيد. مثلا با سيني صبحانه به تختخوابش برويد يا يك موزيك زيبا برايش بگذاريد.

5- به لباس‌ها فكر كنيد
لباس‌هايي كه كودك شما در مدرسه بايد بپوشد را پيدا كنيد، آن‌ها را بشوييد و اگر كم و كسري داريد خريد كنيد. سپس كمد خاصي را به اين لباس‌ها اختصاص دهيد و آن‌ها را مرتب در آن بچينيد.




تابستان در پاييز

6- چك‌آپ كنيد
فرزندتان را براي شروع سال تحصيلي نزد دكتر ببريد تا يك چك‌آپ كامل انجام دهد. به خصوص چشم‌پزشك حتما بايد او را ببيند تا مطمئن شويد فرزند شما در مدرسه مشكل بينايي نداشته باشد. از پزشك بخواهيد توصيه‌هايي براي جلوگيري از بيماري‌هاي رايج مدرسه به شما ارائه دهد.

7- مزاياي تابستان را ادامه دهيد
اگر كودك شما در تابستان كلاس فوق‌برنامه‌اي را شروع كرده و در آن پيشرفت كرده و به ادامه دادن آن تمايل دارد، برايش برنامه‌ريزي كنيد. كلاس‌هايي مثل زبان و موسيقي رانمي‌توان تا سال بعد رها كرد. با معلم فرزندتان صحبت كنيد تا بدون اين‌كه به كودك فشار بيايد كلاسش را ادامه دهد.

8- براي صبح‌ها برنامه‌ريزي كنيد
عجله در خوردن صبحانه و حاضر شدن صبحگاهي براي خروج از خانه براي هيچكدام از اعضاي خانواده دلچسب نيست. يك روز خوب، شروع خوب لازم دارد. پس يك برنامه‌ريزي دقيق انجام دهيد و ببينيد فرزند شما كي بايد از خواب بيدار شود تا براي صبحانه خوردن و حاضر شدن به اندازه كافي وقت داشته باشد. سر همان ساعت او را بيدار كنيد.

9- به بچه‌ها شهامت بدهيد
كودك شما ناخودآگاه براي شروع سال جديد كمي نگران است. درس‌هاي سال گذشته را با او كار كنيد تا يادآوري شود. در مورد وظايفش در مدرسه، درس خواندن و مهارت‌هاي رفتاري با او صحبت كنيد تا نگراني‌اش برطرف شود و با انرژي بيشتري سال جديد را آغاز كند.

10- برنامه غذايي را تنظيم كنيد
درست فكر كنيد و ببينيد چه غذاهايي مي‌توانيد براي بچه‌ها درست كنيد. اين غذاها را در طول هفته تقسيم كنيد تا هر روز كم و كسري‌ها را بدانيد و بدانيد بايد چه بپزيد. اين برنامه به شما كمك مي‌كند هيچ‌وقت براي آماده كردن غذا چه براي سرو در خانه چه همراه كردن با بچه‌ها مشكلي نخواهيد داشت.




نظم و انضباط در روزهاي مدرسه

11- وسايل مدرسه را مرتب كنيد
كودك شما به كلي وسيله كوچك براي شروع مدرسه نياز دارد. يك فهرست تهيه كنيد و از فرزندتان براي تكميل آن كمك بگيريد تا چيزي از قلم نيفتد. تمام وسايل را تهيه كنيد تا كودك شما براي شروع يك سال تحصيلي موفق چيزي كمي نداشته باشد.

12- به تقويتي‌ها فكر كنيد
اگر مي‌دانيد فرزند شما در درسي ضعيف است، مي‌توانيد از ابتداي سال به فكر تقويت آن درس باشيد. با معلمش صحبت كنيد و از او راهنمايي بخواهيد تا فرزند شما از همان ابتدا بتواند ضعف تحصيلي‌اش را جبران كند.




اتاقي متفاوت

13- دكوراسيون اتاق را عوض كنيد
ميز تحرير، قفسه‌اي براي وسايل و كتاب‌ها، چراغ مطالعه، ميزي براي درست كردن كاردستي و... را در تابستان نياز نداشتيد‌ ولي حالا كه بچه‌ها بايد درس بخوانند بايد اين تجهيزات را براي‌شان فراهم كنيد. تغيير كوچكي در دكوراسيون اتاق با همكاري بچه‌ها مفيد است.

14- براي زندگي خودتان برنامه‌ريزي كنيد
بايد در برنامه زندگي خودتان هم تغيير ايجاد كنيد. كارهاي شخصي و كارهاي خانه را بگذاريد براي وقتي كه بچه‌ها مدرسه هستند تا براي وقتي بچه‌ها به خانه برمي‌گردند و مي‌خواهيد دور هم باشيد يا به درس بچه‌ها كمك كنيد، نگران كارهاي خودتان نباشيد.




مدرسه در خانه

15- كوله‌پشتي را سر و سامان‌دهيد
چه كوله نو خريده باشيد چه كوله سال پيش را براي استفاده دوباره روبه‌راه كرده باشيد، باز هم بايد زيپ‌ها و محل‌هاي مختلف كيف را بشناسيد. با فرزندتان جاي وسايل لازم مثل كليد، دفترچه يادداشت و چيزهاي لازم ديگر را در كيف مرور كنيد تا براي پيدا كردن وسايلش مشكل نداشته باشد.

16- به فكر ظرف غذا باشيد
كودك شما براي بردن تنقلات يا غذا به يك ظرف مناسب غذا نياز دارد؛ ظرفي كه كم جا بگيرد تا كودك بتواند به راحتي آن را در كيفش بگذارد و در عين حال سبك باشد. ظرف‌هايي كه جاهاي مختلف براي غذاهاي مختلف دارند، بيشتر به درد خواهند خورد.

17- براي بعد از مدرسه برنامه‌ريزي كنيد
شما كه نمي‌خواهيد هر روز با فرزندتان سر انجام دادن يا ندادن تكاليفش چانه بزنيد؟ با همكاري هم براي ساعاتي كه بعد از مدرسه در اختيار داريد، برنامه‌ريزي كنيد. وقتي را براي غذاخوردن، تلويزيون ديدن، بازي، انجام تكاليف و وقتي را براي كاري كه كودك دوست دارد انجام دهد اختصاص دهيد. يادتان باشد يك برنامه خشك فرزند شما را خسته مي‌كند؛ پس انعطاف داشته باشيد.




سالم بمانيد

18- مهارت‌ها را به فرزندتان بياموزيد
كودك شما در مدرسه با بچه‌هاي ديگر سر و كار دارد. از او بخواهيد اتفاقات مدرسه را براي شما تعريف كند تا بتوانيد او را در نشان دادن رفتارهاي درست با دوستانش ياري كنيد. مدرسه فقط براي درس خواندن نيست. كودك شما بايد ياد بگيرد دوست پيدا كند و شخصيت اجتماعي قوي‌تري داشته باشد.

19- روي مسائل بهداشتي تاكيد كنيد
بچه‌ها در مدرسه در معرض بيماري‌هاي مختلف واگيردار قرار مي‌گيرند پس بايد مسائل بهداشتي را به آنها بياموزيد. دست‌شويي رفتن، استفاده از
شير آب، شستن دست‌ها و پيشگيري از تماس با كودكي كه سرماخورده است، از مهارت‌هاي بهداشتي لازم براي شروع مدرسه است.

20- برنامه‌ريزي را با فرزندتان بياموزيد
اول از همه با يك دفترچه يا تقويم كوچك شروع كنيد. از بچه‌ها بخواهيد تكليف هر درس را در آن تقويم يادداشت كنند. موقع انجام دادن تكاليف با هم دفتر را باز كرده و كارها را اولويت‌بندي كنيد. با اين روش هم چيزي از تكاليف از قلم نمي‌افتد هم فرزند شما نحوه درست برنامه‌ريزي را ياد خواهد گرفت.




برنامه ريزي كنيد

21- روتين‌ها را مشخص كنيد
از كودك بخواهيد يادداشتي به در كمد بزند و چيزهايي كه لازم است با خود به مدرسه ببرد را روي آن بنويسد. براي مثال جامدادي، كليد يا ظرف غذا از ضروريات هر روزه هستند. او مي‌تواند هر روز موقع خروج از خانه فهرست را چك كند و مطمئن شود چيزي را جا نگذاشته است.

22- صبحانه مهم‌ترين چيز است
كودك شما تحت هيچ شرايطي نبايد بدون خوردن صبحانه به مدرسه برود چون در كلاس درس كارايي لازم را نخواهد داشت. كمي زودتر بيدار شويد و به درست كردن يك صبحانه مفيد و خوشمزه فكر كنيد. كمي زودتر بچه‌ها را بيدار كنيد و با هر روشي كه بلد هستيد، صبحانه آن‌ها را بدهيد. كمي كه گذشت بچه‌ها خودشان به صبحانه خوردن عادت مي‌كنند.

23- بازي‌ها را هدفمند كنيد
بايد سعي كنيد تا جايي كه مي‌توانيد آموزش را در كودك نهادينه كنيد. براي مثال اگر كودك شما از بازي‌هاي كامپيوتري خوشش مي‌آيد مي‌توانيد بازي‌هاي آموزشي براي او تهيه كنيد يا اگر دوست دارد با دوستانش باشد، براي با هم درس خواندن آنها برنامه‌ريزي كنيد.




يك شروع قدرتمند

24- با معلم در ارتباط باشيد
شما بايد سالي چندبار به مدرسه سر بزنيد. بهتر است يكي از همين ملاقات‌ها با معلم كودك ابتداي سال تحصيلي اتفاق بيفتد. براي كمك به كودك، از معلم او راهنمايي بخواهيد و زمان ملاقات بعدي را هم مشخص كنيد.

25- زمان را بشناسانيد
چه كودك شما با سرويس به مدرسه برود و چه خودتان او را برسانيد بايد سر وقت از خانه خارج شويد. مي‌توانيد ساعت را روي زماني كه كودك قرار است از خانه خارج شود كوك كنيد. با شنيدن آن زنگ شما و كودك‌تان مي‌دانيد براي به موقع رسيدن بايد همين حالا از خانه خارج شويد.

26- شام را فراموش نكنيد
اگر بچه‌ها در مدرسه ناهار مي‌خورند، شام فرصت جايگزيني است براي اين‌كه با خانواده دور هم جمع شويد. شام بچه‌هاي محصل بايد علاوه بر مقوي و سالم بودن و داشتن موادي براي رشد فكري كودك، سبك باشد تا فرزند شما صبح راحت‌تر از خواب بيدار شود و گرسنه باشد تا براي خوردن صبحانه اشتياق داشته باشد.


با هم فكر كنيد

27- لوازم اضافه را فراموش نكنيد
چند روز كه از شروع سال تحصيلي گذشت، وسايل لازم ديگر خودشان را نشان مي‌دهند. مثلا امكان دارد فرزند شما براي زنگ ورزش به لباس ورزشي نياز داشته باشد يا براي طراحي به وسيله خاصي نياز داشته باشد. براي اين خرج‌ها كمي پول كنار بگذاريد تا برنامه‌ريزي مالي‌تان به هم نخورد.

28- از ديوارها استفاده كنيد
با آويزان كردن يك تخته وايت‌بورد يا چند جا براي گذاشتن كاغذهاي اضافه يا برگه‌هاي كوچك برنامه‌ريزي مي‌توانيد اتاق فرزندتان را بيشتر شبيه يك اتاق براي درس‌خواندن كنيد. حتي مي‌توانيد يك بورد به ديوار بزنيد تا فرزند شما بتواند كاغذهايش را با سوزن ته‌گرد يا قطعات آهن‌ربا به آن بچسباند.

29- تنقلات خوب را بشناسيد
يك بار با فرزندتان به يك سوپرماركت برويد و خوراكي‌هايي كه برايش مفيد يا مضر است را توضيح دهيد. معمولا در هر مدرسه فروشگاهي هست كه بچه‌ها مي‌توانند از آن خوراكي بخرند. پس بايد دقيقا بدانند چه چيزي براي‌شان مفيد و چه چيزي مضر است.

30- خلاقيت را از كودك نگيريد
يادتان باشد شما قرار نيست به مدرسه برويد. تمام اين توصيه‌ها براي راحت و مفيد بودن سال تحصيلي است و اين برنامه‌ريزي‌ها نبايد به كودك تحميل شود. در مورد تمام آن‌ها با فرزندتان مشورت كنيد و همراه با هم خود را براي مدرسه آماده كنيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۳۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تاثيرات كفش پاشنه بلند بر اندام بدن

تاثيرات كفش پاشنه بلند بر اندام بدن

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۳۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

آزمون روانشناسي : درونگرا يا برونگرا؟

يكي از اين خصوصيات شخصيتي كه به دليل تاثير بر همه جنبه‌هاي زندگي ما توجه زيادي را به خود جلب كرده است، «درون‌گرايي» و بعد ديگر آن «برون‌گرايي» است. براي آگاهي از چگونگي تاثير اين ويژگي بر زندگي در آغاز بهتر است با تعريف اين مفاهيم آشنا شويم.

«درون‌گرايي» رفتاري است كه با ديدگاه دروني، ذهني همراه است. فرد «درون‌گرا» آمادگي بيشتري براي خودداري و تسلط بر نفس از خود نشان مي دهد. اين افراد كمتر تمايل به حضور درجمع دارند و بيشتر دقت خود را به مطالعه و فعاليت‌هاي ذهني انفرادي مي‌گذرانند.



«برون‌گرايي» رفتاري است كه با ديدگاه عيني و خارجي مشخص شده و با فعاليت عملي بالاتري همراه است، افراد «برون‌گرا» از آمادگي كمتري براي تسلط بر نفس خويش برخوردارند. معمولا نسبت به افراد درونگرا اعتماد به نفس بالاتري دارند بودن در جمع و فعاليت هاي گروهي را بر فعاليت هاي انفرادي ترجيح مي دهند.

در گذشته تصور مي شد كه يكي از دو بعد «درون‌گرايي» بر ديگري از ارجحيت دارد. اما مطالعات اخير نشان داده اند كه چنين فرضي صحت نداشته و هر از اين ويژگي ها داراي نقاط ضعف و قوتي است. در جدول زير مهمترين تفاوت هاي افراد «برون‌گرا» و «درون‌گرا» در حيطه هاي مختلف كه سبب تفاوت خواسته ها، نيازها، علايق و در نتيجه احساسات و رفتارهاي آنها مي شود، مطرح شده است.

«برون‌گرايي»
حل مساله: تمايل به با صداي بلند فكر كردن، خطور كردن بهترين راه حل ها به ذهن در هنگام حرف زدن، ناديده گرفتن نظرات ديگران، علاقه به شركت در بحث هاي گروهي به منظور حل مشكل

ارتباطات: ترجيح ارتباط رو در رو در صورت امكان، تمايل به ديدن واكنش ها و رفتارهاي غيركلامي، نياز به بازخورد فوري، عدم علاقه به نوشتن خاطرات روزانه يا ايميل هاي طولاني، جستجو براي يافتن فرصت هايي جهت گفتگو و فعاليت هاي اجتماعي

تصميم گيري: دريافت اطلاعات از ديگران قبل از تصميم گيري تمايل به سريع عمل كردن در موقع بحراني
تعاملات بين فردي: انرژي گرفتن از تعامل با ديگران و احساس تخليه انرژي به واسطه تحمل تنهايي به مدت طولاني، داشتن دوستان و آشنايان زياد

توجه و تمركز: تمركز زياد روي افراد و اشيا دور و بر، ناتواني در تمركز به هنگام سكوت، خسته شدن از اجبار به نشستن و توجه طولاني مدت به يك شي يا موضوع، اهميت ندادن به عوامل مزاحم

نقاط قوت طبيعي: انرژي دادن به افراد و گروه ها، توانايي سريع عكس العمل نشان دادن، به وجود آمدن احساس شور و هيجان، آشنا كردن افراد به يكديگر

نقاط ضعف طبيعي: ندادن فضا به ديگران براي صحبت كردن، توجه نكردن به اطلاعات ديگران، ننوشتن درباره مشكلات، واكنش نشان دادن قبل از فكر كردن

چگونه باعث آزار ديگران مي شوند: با صحبت كردن و جلب توجه زياد و اجازه ندادن به ديگران براي مطرح كردن خود در جمع

سوء تعبير ديگران در مورد آنها: شايد ديگران انها را افرادي خودخواه كه براي ديگران ارزشي قائل نيستند تصور كنند.

«درون‌گرايي»

حل مسئله: تمايل به پردازش دروني اطلاعات، خطور كردن بهترين راه حل ها به هنگام سكوت و تنهايي، نياز به افزايش دانش و آگاهي قبل از بحث درباره مشكل مورد نظر

ارتباطات: ترجيح دادن ايميل و پيام هاي صوتي، اجتناب از تعاملات غيرضروري، عدم علاقه به هدر دادن وقت با بحث و گفت و گو، تمايل به فكر كردن قبل از عمل، عدم علاقه به جلسات و ملاقات هاي طولاني مدت، جستجو براي يافتن فرصت هايي جهت تنهايي و سكوت

تصميم گيري: تصميم گيري مستقل دو بدون دخالت ديگران برايشان خوشايندتر است، نياز داشتن به زمان قبل از شروع فعاليت

تعاملات بين فردي: احساس تخليه انرژي به واسطه تعاملات زيادي، اجتماعي و نياز به تنهايي براي نيرو گرفتن دوباره، بودجه بندي دقيق" زمان مخصوص به ديگران"

توجه و تمركز: تمركز زياد روي افكار و نظرات دروني، اغلب مشغول گفتگوي دروني بودن، لذت بردن از تمركز در سكوت بر يك موضوع، ناراحت شدن از عوامل مزاحم

نقاط قوت طبيعي: آرام كردن افراد و گروه ها، ارزيابي موقعيت قبل از عمل كردن، گوش دادن به نظرات ديگران، مستقل عمل كردن

نقاط ضعف طبيعي: ناتواني از در ميان گذاشتن افكارشان با ديگران، مشورت نگرفتن از ديگران، تاكيد بيش از حد بر نوشتن، فكر كردن خيلي زياد قبل از اقدام به عمل

چگونه باعث آزار ديگران مي شوند: با ناتواني در ابراز عقايد، شركت نكردن در بحث ها يا واكنش نشان ندادن نسبت به حرف هاي ديگران

سوء تعبير ديگران در مورد آنها: ممكن است ديگران به اشتباه آنها را افرادي كناره گير، خجالتي و غيرصميمي تلقي كنند.

آشنايي ما با ويژگي هاي شخصيتي خود و اطرافيان مان باعث مي شود كه با پذيرش اين تفاوت ها و احترام گذاشتن به آنها در برخورد با ديگران رفتار معقولانه تري داشته باشيم.

آزمون «برون‌گرايي»
آزمون زير به شما كمك مي‌كند تا حدس و گمان‌هايي را كه در مورد اين جنبه از شخصيت‌تان داريد به يقين تبديل كرده و با توجه به شناخت و آگاهي كه در مورد خودتان به دست آورده‌ايد، در انتخاب شريك زندگي معقولانه تر عمل كنيد.

عبارات زير را با دقت خوانده و با انتخاب يكي از گزينه هاي بلي يا خير به آنها پاسخ دهيد.

عبارت
1.آيا شمار سرگرمي هاي متنوعي داريد؟
2.آيا فرد پرحرفي هستيد؟
3.آيا نسبتا با نشاط و سرزنده هستيد؟
4.آيا مي توانيد در يك مهماني شاد شركت كرده و لذت ببريد؟
5.آيا از ملاقات با افراد جديد لذت مي بريد؟
6.آيا معمولا در موقعيت هاي اجتماعي، حضور غيرفعال داريد؟
7.آيا علاقه زيادي به گردن كردن داريد؟
8.آيا مطالعه را به ملاقات با مردم ترجيح مي دهيد؟
9.آيا دوستان زيادي داريد؟
10.آيا خود را فرد بي قيدي مي دانيد؟
11.آيا معمولا در پيدا كردن دوستان تازه پيشقدم مي شويد؟
12. آيا وقتي با ديگران هستيد، اغلب ساكت مي مانيد؟
13. آيا مي توانيد به آساني به يك مهماني نسبتا كسل كننده، جان ببخشيد؟
14. آيا دوست داريد براي دوستان خود لطيفه و داستان هاي خنده دار تعريف كنيد؟
15.آيا معاشرت با مردم را دوست داريد؟
16. آيا در گفتگو با مردم، معمولا حاضرجواب هستيد؟
17.آيا دوست داريد كارهايي را كه سرعت عمل لازم دارند، انجام دهيد؟
18. آيا اغلب فعاليت هايي بيشتر ازآنچه وقت در اختيار داريد، به عهده مي گيريد؟
19.آيا مي توانيد يك مهماني راه بيندازيد؟
20.آيا هيجان و شلوغي زياد در اطرافتان را دوست داريد؟
21.آيا ديگران فكر مي كنند شما فرد با نشاط و دل زنده اي هستيد؟

نمره گذاري:

براي به دست آوردن نمره نهايي به هر گونه بلي يك امتياز و هر گزينه خير، امتياز بدهيد. البته در سوالات 6، 8 و 12 نمره گذاري به صورت معكوس انجام مي شود، يعني به گزينه بلي، امتياز و به گزينه خير يك امتياز تعلق مي گيرد. در پايان، امتياز همه 21 عبارت را با هم جمع كنيد.
تفسير نتايج
نمره بالاتر از 14:
احتمالاً شما فرد برونگرايي هستيد و از اين رو شما براي اداره امور زندگي خويش به انگيزه ها ومحرك هاي قوي نياز داريد. احتمالاً شما بيشتر داراي ديدگاه عيني و خارجي بوده و داراي فعاليت عملي عالي هستيد.ولي ميزان تسلط بر نفستان نسبت به افراد درون گرا كمتر است. شما مايليد كه بر محيط اطراف خود تاثير گذارده و به رقابت با ديگران پرداخته و در مجامع عمومي بيشتر ظاهر مي شويد.

نمره پايين تر از 14:
امتياز شما گوياي اين است كه احتمالاً فرد درونگرايي هستيد. شما براي شروع يا ادامه دادن كارها و فعاليت هايتان به انگيزه ها و محرك هاي خيلي قوي نياز نداريد. افراد درون گرا داراي ديدگاه دروني و ذهني هستند و آمادگي بيشتري را باري خودداري و تسلط بر نفس خويش از خود نشان مي دهند. احتمالاً شما ترجيح مي دهيد اوقات خود را به مطالعه گذرانده و بيشتر تنها باشيد و چون از تنهايي لذت مي بريد، كمتر مايل به معاشرت با ديگران هستيد.

گاهي وقت ها، بعضي از ما به دليل زندگي با افرادي كه از نظر اين ويژگي شخصي با ما تفاوت دارند، دچار تعارض هايي مي شويم. از آنجايي كه هميشه تغييردادن خودمان، راحت تر از تغيير دادن ديگران است، راهكارهاي زير مي توانند به ما كمك كنند تا از ميزان برونگرايي يا درونگرايي خود بكاهيم و بدين ترتيب با دوست يا اعضاي خانواده مان صميمت و سازگاري بيشتري داشته باشيم.

راهكارهايي براي «درون‌گرا»
1-شركت در فعاليت هاي جمعي مورد علاقه
ممكن است از اينكه به مهماني يا گردش برويم خوشمان نيايد. اما به هر حال هر يك از مابه موضوعاتي مانند يك فعاليت هنري (مانند نقاشي) يا ورزشي (مثل واليبال) و ... علاقه منديم و از انجام دادن آنها لذت مي بريم بهتر است كه اين كارها را به صورت گروهي انجام دهيم. در نظر داشته باشيم كه منظور از ارتباط اجتماعي فقط شركت در مهماني نيست.

2-بالا بردن اطلاعات
گاهي اوقات اتفاق مي افتد كه ما در جمعي حضور داريم، همه در حال حرف زدن هستند و ما احساس مي كنيم كه هيچ حرفي براي گفتن نداريم. بهتر است قبل از حضور در جمع موضوعات احتمالي مورد بحث را پيش بيني كرده و در مورد آنها اطلاعاتي به دست آوريم.

-ابراز احساسات در خانواده
براي اينكه بتوانيم احساسات مثبت و منفي خود را به ديگران ابراز كنيم، بايد اين كار را از صميمي ترين عضو خانواده يا دوستمان شروع كنيم. اگر ما خود را موظف كنيم كه هر روز حداقل يك بار در مورد احساساتمان با شخصي صحبت كنيم، كم كم به اين كار عادت خواهيم كرد.

راهكارهايي براي «برون‌گراها»

1-شمردن اعداد
اگر ما افراد برونگرا هستيم با خود تمرين كنيم كه قبل از زدن حرفي يا انجام عملي تا 10 بشماريم، واكنش هاي معقول تر و سنجيده تري خواهيم داشت، چه بسا در بعضي موارد تصميم بگيريم كه صحبت نكنيم و به ديگران نيز اجازه دهيم تا نظراتشان را مطرح كنند.
2-فرصت دادن به ديگران
مي توانيم از يكي از اعضاي خانواده يا دوست صميمي مان تقاضا كنيم كه هر گاه در جمعي زياد صحبت مي كنيم و به ديگران اجازه حرف زدن نمي دهيم، با يك كلمه رمزي ما را متوجه اين موضوع كند.
3-شناختن علاقه فردي
يك انسان هرقدر هم برونگرا باشد، باز هم فعاليت انفرادي هست كه از انجام آن لذت ببرد. شناسايي اين علاقه و پرداختن به آن كمك مي كند تا افراد برونگرا لذت بردن از تنهايي را نيز تجربه كنند و از تنهايي بي تاب نشوند



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۳۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

انواع چربي هاي خون

آيا مي دانيد كلسترول چگونه به وجود مي آيد؟ منابع كلسترول

كلسترول به دو طريق در بدن به وجود مي آيد:

1- بدن خودش كلسترول مي سازد. بيشترين كلسترول را كبد مي سازد و مقدار آن، روزانه در حدود 1000 ميلي گرم مي باشد.

2- كلسترول وارد شده به بدن، از طريق خوردن مواد غذايي از جمله: گوشت قرمز، مرغ، ماهي و لبنيات. انجمن قلب آمريكا توصيه كرده است كه هر فرد بايد روزانه كمتر از 300 ميلي گرم كلسترول مصرف كند تا دچار بيماري نشود.

لازم به ذكر است كه ميوه ها ، سبزيجات، روغن هاي گياهي، غلات و آجيل داراي كمترين مقدار كلسترول و زرده تخم مرغ و گوشت ها داراي بيشترين مقدار كلسترول هستند.

بدن ما نياز به كلسترول دارد تا بتواند اعمال خود را به درستي انجام دهد.

كلسترول، HDL، LDL و تري گليسيريد

* كلسترول در خون حل نمي شود و توسط ليپوپروتئين ها وارد سلول مي شود و از آن خارج مي گردد. (ليپوپروتئين تركيبي از پروتئين و چربي است و چربي را در خون حمل مي كند.) وجود كلسترول در كبد، نخاع و مغز ضروري است. كلسترول در ساخت و نگه داري سلول ها، برخي هورمون ها، ساخت ويتامين D و جذب ويتامين هاي محلول در چربي نقش دارد. مقدار مناسب كلسترول كمتر از 200 ميلي گرم در دسي ليتر است.

*HDL يا ليپوپروتئين با چگالي بالا به نام "كلسترول خوب" معروف مي باشد. HDL داراي مقدار زيادي پروتئين و مقدار كمي كلسترول مي باشد. اين نوع ليپوپروتئين، كلسترول را از خون برمي دارد و به كبد مي برد.

HDL از قلب محافظت مي كند و مقدار كم آن ( كمتر از 40 ميلي گرم در دسي ليتر) در خون مي تواند يكي از عوامل ايجاد بيماري هاي قلبي باشد. مقدار مناسب HDL برابر و يا بيشتر از 60 ميلي گرم در دسي ليتر مي باشد.

* LDL يا ليپوپروتئين با چگالي كم به نام "كلسترول بد" شناخته مي شود. LDL داراي مقدار زيادي كلسترول و مقدار كمي پروتئين مي باشد. وظيفه LDL حمل كلسترول و ديگر چربي ها در خون است.

افزايش LDL در خون مي تواند باعث باريك و سخت شدن رگ هاي تغذيه كننده ي قلب و مغز و به دنبال آن بروز بيماري هاي قلبي و مغزي شود. مقدار مناسب LDL كمتر از 100 ميلي گرم در دسي ليتر است.

منابع تري گلسريد

* تري گليسيريد، همان چربي است كه در غذا وجود دارد. اگر كالري زيادي وارد بدن شود، بدن مقدار اضافي كالري را به تري گليسيريد تبديل كرده و در سلول هاي چربي ذخيره مي كند. چاقي و اضافه وزن، عدم تحرك ، سيگار كشيدن، مصرف الكل و داشتن رژيم غذايي پركربوهيدرات از عوامل افزايش دهنده تري گليسيريد خون مي باشد. مقدار مناسب تري گليسيريد كمتر از 150 ميلي گرم در دسي ليتر مي باشد.

فردي كه داراي تري گليسيريد بالاست، LDL بالا و HDL پاييني خواهد داشت.

برخي از آزمايش ها براي اندازه گيري كلسترول خون

1- نسبت HDL به LDL: به طور مثال اگر شخصي مقدار HDL خونش 50 ميلي گرم در دسي ليتر باشد و مقدارLDL آن 150 ميلي گرم بر دسي ليتر باشد، نسبت HDL به LDL برابر 0/33 خواهد شد. اگر نسبت HDL به LDL بالاتر از 0/4باشد، نشان دهنده اين است كه شخص در حالت طبيعي قرار دارد.

2- نسبت LDLبه HDLرا بايد به ميزان 2/5 به 1 برسانيم تا از نازك شدن رگ ها جلوگيري نماييم.

3- نسبت كلسترول به HDL به اين ترتيب است كه اگر شخصي مقدار كلسترول كامل خونش 200 ميلي گرم بردسي ليتر باشد و مقدار HDL آن شخص 40 ميلي گرم بر دسي ليتر باشد، نسبت كلسترول به HDL آن برابر 5 به 1 خواهد بود. براي جلوگيري از بيماري قلبي بايد اين نسبت را به كمتر از 3/5 به 1 برسانيم.

بيماري قلبي براي كاهش مقدار LDL چه بايد كرد؟

* از مصرف زياد چربي ها و كلسترول دوري كنيد.

* از افزايش كالري دريافتي بپرهيزيد.

* تحرك و فعاليت بدني را زياد كنيد.

* وزن خود را ثابت نگه داريد.

براي افزايش مقدار HDL به اين نكات توجه كنيد:

- 3 بار در هفته و هر بار حداقل 20 دقيقه ورزش كنيد.

- از مصرف چربي هاي اشباع (گوشت ها و لبنيات پرچرب) و هيدروژنه (روغن نباتي جامد) دوري كنيد.

- سعي نكنيد با رژيم هاي لاغري بسيار كم كالري، وزن خود را سريعا كاهش دهيد. بلكه اجازه دهيد تا با رژيم غذايي صحيح، وزنتان كم شود.

براي كاهش كلسترول خون اين موارد را رعايت كنيد:

1- به جاي تماشا كردن تلويزيون و انجام بازي هاي كامپيوتري ، در تيم هاي ورزشي شركت كنيد و يا به كلاس هاي ورزشي برويد. به طور كلي، از يكجا نشستن جدا دوري كنيد.

2- تنقلات پُركالري و چرب و غذاهاي آماده را كمتر مصرف كنيد.

3- مراقب باشيد تا دچار چاقي نشويد.

4- از مصرف نوشيدني هاي الكلي خودداري كنيد.

منابع تري گلسيريد و كلسترول براي كاهش تري گليسيريد چه بايد كرد؟

* ورزش كنيد.

* رژيم غذايي كم چربي داشته باشيد.

* از لبنيات كم چرب استفاده كنيد.

* چربي هاي گوشت و پوست مرغ را دور بياندازيد.

* غذاي خود را با روغن هاي گياهي از قبيل: كانولا ،ذرت و زيتون درست كنيد.

* غذاهاي پرفيبر را زياد مصرف كنيد.

* از مصرف شيريني و نوشيدني هاي شيرين خودداري كنيد.

* از نوشيدن الكل دوري كنيد.

* پُرخوري نكنيد.

* با چنگال و آهسته غذا بخوريد و غذايتان را خوب بجويد تا به معده تان فرصت دهيد به شما بگويد كه ديگر سير شده ايد!

* وزن خود را متعادل نماييد.

"هميشه سالم و تندرست باشيد."



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۳۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چگونه يك فرد سيگاري مي شود؟

چگونه يك فرد سيگاري مي شود؟

هيچكس در نتيجه بالا بودن قدرت اراده سيگاري نميشود.
درواقع، دقيقاً برعكس آن است. آيا ميـتوانيد تـصور كنيد كه
فردي از كــودكي براي خود هدف تعيين كند كه وقتي بزرگ
شد، سيگاري شود و روزانه حداقل 30 عدد سيگار بكشد؟


هيچ انسان با عقل و شعوري چنين كاري نمي كند.


پس چرا اين همه آدم سيگاري ميشوند؟ بياييد چند دقيقه
اي هم كه شده درمورد آن فكر كنيم. در ايـن مــقاله سعي
كـرده ام متـداول تـــرين عوامل براي سيگاري شدن افراد را
مـطرح كنم امـــا مطمئناً چندين و چند دليل ديگر هم وجود
دارد كه من در اينجا قيد نكرده ام. از هـمه ي ايـــــن دلايل،
آخرين فاكتور به نظر من مهمترين و متداولترين است.


خيلي از آدم ها، يعني اكثر آنها، امتحاني و آزمايشي سيگاري مي شوند. چيزي كه به عنوان آزمايش شروع شود، كم كم تجربه فرد مي شود و قبل از اينكه خود او متوجه شود، برايش الگو مي شود. حالا ببينيم چه فاكتورهايي در سيگاري شدن افراد نقش دارد.


فشار دوستان: يك سيب كرمو، كل جعبه سيب را خراب مي كند. و طي دوران بيفكري و جواني (اكثر افراد اين عادت را قبل از سن 25 سالگي كسب مي كنند) همه آماده ي انجام كارهاي جديد هستند. و وقتي كه دوستي فرد را مجبور كند كه يك پُك به سيگارش بزند، فرد براي اينكه مورد تمسخر دوستان خود قرار نگيرد، مجبور مي شود كه آن پُك اول را بزند.


دسترسي آسان: سيگار همه جا هست و هركسي مي تواند خيلي راحت به آن دسترسي پيدا كند. و اين يكي از مهمترين عوامل در عادت شدن اين كار است. يكي ديگر از عوامل ارزان بودن سيگار مي تواند باشد.


تقليد: ستاره هاي سينما و افراد مشهور و مهم سيگار مي كشند و خيلي باحال به نظر مي رسند. و همين براي جوانان و نوجوانان كافي است تا براي قليد از حركات آنها به سيگار روي بياورند.


استيل و فرم خوب: به نظر جوانان اگر كسي بتواند در جمع دوستان سيگار را با ظرافت خاص بين دو انگشت خود نگاه دارد و گاه به گاه پكي به آن بزند، خيلي باحال و خوش استيل به نظر خواهد آمد.


از بين برنده استرس: سيگار به اشتباه عامل بسيار خوبي براي از بين بردن استرس و يكي از بهترين راه ها براي جلوگيري از خواب به حساب مي آيد. به همين دليل وقتي ديگران را در حال سيگار كشيدن مي بينيم، دوست داريم كه ما هم يك پُك به آن بزنيم. اگر يكي از والدين سيگاري باشد، %25 احتمال وجود دارد كه فرزندش هم سيگاري شود. و اگر هر دو والدين سيگاري باشند، احتمال سيگاري شدن فرزندشان تا %75 بيشتر مي شود.


حس سركشي: اين معمولاً يكي از دلايل عادت شدن سيگار براي افراد است. چيزي كه در همه ي ما وجود دارد، اين است كه در خود يك رگه سركشي داريم. چيزي كه باعث مي شود طي دوران نوجواني در برابر الگوها و قوانين موجود اعتراض كنيم. و چه كاري بهتر از سيگار كشيدن براي نشان دادن اين حس اعتراض و سركشي؟


تازه رنگ شده، دست نزنيد!

فقط موضوع سيگار كشيدن نيست. اين يك تمايل عمومي در همه ي افراد است. وقتي كسي به ما مي گويد كاري را انجام ندهيم، يك حس خيلي قوي در ما ما را به انجام آنوامي دارد. براي اينكه منظور من را بفهميد برايتان مثال مي زنم. وقتي روي نرده يا ديواري نوشته اند كه "تازه رنگ شده، دست نزنيد!" خودتان مي دانيد كه همه چه علاقه و تمايلي براي دست زدن به آن محل پيدا مي كنند.


خيلي از قانون ها را از ترس به زندان افتارن جرات نداريم زير پا بگذاريم، اما چنين قانوني براي سيگار كشيدن وجود ندارد و همين مسئله باعث مي شود جوانها بگويند كه "زندگي خودم است، هر طور بخواهم زندگي مي كنم!" و به سيگار كشيدن عادت مي كنند.


همه ي ما آنقدر هوشيار و عاقل هستيم كه پيام ها را درك كنيم. وقتي هشداري را كه قانوناً بايد روي همه سيگارها نوشته شود را مي خوانيم كه "سيگار كشيدن براي بدن مضر است!"، همه ما مي فهميم كه منظور از اين نوشته چيست. حتي بچه ها هم مي فهمند. جهل و ناداني كوچكترين دليلي است كه ما ميتوانيم براي سيگاري شدن افراد به آنها نسبت دهيم. اين دقيقاً مثل همان هشداري است كه در بالا ذكر شد. وقتي جايي مي نويسند كه " تازه رنگ شده، دست نزنيد!" همه ي ما منظور نوشته را مي دانيم ولي باز هم براي دست زدن به آن نقطه كشش و تمايل داريم.


همه ي ما مي دانيم كه سيگار كشيدن براي بدن ما خيلي مضر است، اما باز هم افراد براي متقاعد كردن و توجيه خود هزار دليل و بهانه مي آورند. اما نكته تاسف آور اين است كه اثر سيگار مثل اثر آن رنگ نيست كه بعد از دست زدن به آن بتوانيم راحت آن را بشوييم و پاك كنيم. تاثيرات آن نه تنها به مرور زمان از بين نمي روند، بلكه بدتر هم مي شوند. سيگار كشيدن چيزي نيست كه بخواهيم امتحاني و تفريحي به آن روي بياوريم. كسي كه به سيگار روي آورد تا آخر عمر به آن وابسته مي ماند و جدا شدن و كندن خود از آن بسيار بسيار دشوار است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۲۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

بهداشت پوست،علل جوش پوستي و راه درمان آن

پوستي و راه درمان آن

بسياري از چيزها موجب بروز جوش در پوست بدن ميشوند ــ گياه ها، حيوانات، جواهرات، لاستيك، عطر، و قارچ ها ــ اگر سم پاپيتال تميز كرده يا پاي ورزشكاري را در باشگاه ورزشي شنا شستشو داده باشيد، متوجه شده ايد كه منشأ اين جوشها كجا بوده است.

معمولا در بسياري از موارد به نظر ميرسيد منشأ جوش ناپيدا است، زماني كه پوست بدن با شئي آلرژي زايي تماس پيدا كند، عكس العمل آن سريع نيست. چند روزي خواهد گذشت تا جوش ظاهر شود. و زماني كه ظاهر شد ميتواند يك هفته يا بيشتر باقي بماند تا برطرف گردد.

يكي از راه هاي تشخيص علت جوش آن است كه به محل جوش توجه گردد. اگر علت جوش و دانه چيزي داخلي باشد مانند غذا، دارو، يا ويروس، جوش و دانه عموما همه گير و قرينه است. اما اگر علت آن امري خارجي مانند پودرهاي لباسشويي، يا سم پاپيتال باشد، جوش به همان محل تحريك شده محدود شده و پراكندگي ندارد.

گرچه هجوم حساسيت ها(Allergies) در سالمندان كمتر است، اما در هر سني ظاهر ميشود. به علاوه اگر به تازگي بازنشسته شده و به محل جديدي نقل مكان كرده ايد، ممكن است خود را با مشكل حساسيت جديدي روبرو ببينيد.

كارشناسان ميگويند: از آنجا كه پوست افراد بالاي ۶۰ سال نازكتر ميشود، آنها در برابر جوشها حساس تر ميشوند، و پوستشان آسانتر صدمه ميبيند. اگر دانه ها و جوش ها بيش از ۲ تا ۳ روز دوام يافتند بايد به پزشك پوست مشورت نمود. اما درضمن ممكن است بخواهيد از روش هاي مختلف تسكين بخشي پوست مطلع شويد؛ به موارد زير مراجعه نماييد.

اولين اقدام

محل جوش و دانه را با استفاده از كرم خنك سازيد

كرم كورتيكو استروئيد(Corticosteroid) ممكن است به خارش، سوزش، و تحريكات پوستي آرامش ببخشد.

استفاده از كرم يك درصد Hydrocortisone و ماليدن قشر نازكي از آن روي موضع تحريك شده، ۴ مرتبه در روز، به پوست تسكين ميدهد.

پزشكان استفاده از پماد آنتي بيوتيكي حاوي Polymyxin Bacitracin را با Hydrocortisone دو دفعه در روز توصيه ميكنند.

از پمادهاي غيرنسخه اي كانتر داروخانه ها كه داراي Neomycin هستند اجتناب كنيد، زيرا اين نوع پمادها عكس العمل هاي حساسيتي دارند.

راه هاي عاقلانه ديگر

موضع تحريك شده را خنك نگه داريد

اگر جوش و دانه ترشح آغاز نمود، آن را با محلول آلومينيومي Subacetate-Burrow كمپرس كنيد. اين محلول را ميتوان با استفاده از قرص جوشان Domeloro كه در داروخانه ها فروخته ميشود، تهيه كرد.

براي كمپرس كردن يك دستمال تميز يا يك قطعه گاز را در محلول Burrow فرو ببريد، سپس آن را به مدت ۵ دقيقه روي ناحيه تحريك شده قرار دهيد. اين عمل را سه مرتبه ديگر كه جمعا ۴ مرتبه ميشود انجام دهيد، جمع زمان اين تمرين ها ۲۰ دقيقه ميشود.

اين درمان را در روز سه نوبت تكرار كنيد. و بعد از هر يك از اين درمانهاي ۲۰ دقيقه اي از كرم هاي دارويي يا پمادهاي طبي استفاده نماييد.

از آب داغ بهره گيريد

خارش مسوميت حاصل از پيچك يا پاپيتال را ميتوان با ريختن آب داغ روي موضع خارش براي مدتي برطرف نمود.

براي مدت ۵ تا ۱۰ دقيقه آب داغي كه بدن را نسوزاند و بشود آن را تحمل نمود روي موضع بريزيد.

در ابتدا آب داغ خارش را زياد ميكند، اما پس از چند دقيقه به نظر خواهد رسيد كه جريان عصبي پربار شده و خارش براي مدتي متوقف ميگردد.

موضع را با جوش شيرين (Soda) تسكين دهيد

يك دوم فنجان جوش شيرين را در وان حمام پر از آب ريخته، مايعي درست كنيد كه تحريكات پوستي را تسكين ميدهد.

ميتوانيد خميري از يك قاشق جوش شيرين كه با مقداري آب مخلوط كرده بسازيد و آن را روي موضع بماليد اين عمل تسكين آورست.

موضع جوش دار و لكه دار را با مرحم تسكين بدهيد

كرم گل اشرفي (Calendula) را جانشين مناسبي براي كرم Cortisone ميداند. اين كرم از گل برگهاي گل هميشه بهار درست شده و در تسكين بخشيدن به پوست اعجاز ميكند. كرم گل اشرفي يا (Calendula Cream) در فروشگاههاي مواد غذايي بهداشتي يافت ميشود.

موضع تحريك شده را با دقت بپوشانيد

معمولا موضع خارشي و دانه زده را نميپوشانند، اما، اگر آن موضع تر بوده، تراوش داشته، و يا داراي تاول باشد، بهتر است با باند گازي سبك پوشانيده شود تا از عفونت آن جلوگيري شود.

از آنتي هيستامين استفاده نماييد

به منظور كاهش بخشيدن به تورم يا خارش از آنتي هيستامين هاي غيرنسخه اي كانتر داروخانه ها مانند Diphenhydramine (بنادريل) دو شب استفاده نماييد. او ميگويد: بنادريل ممكن است شما را خواب آلود كند، اما اين حالت داراي فايده اي اضافي براي كساني كه خارش موجب بي خوابي شان در شب مي شود، مي باشد.

قبل از استفاده از آنتي هيستامين مواظب باشيد كه اين دارو با ساير داروهايي كه مصرف مي كنيد، تاثير متقابل نداشته باشد.

بعضي از آنتي هيستامين ها ميتوانند ضربان قلب را سرعت بخشند. و اگر پروستات تان بزرگ باشد ممكن است مانع ادرار گردد.

بر مصرف دارو نظارت كنيد

اگر دارو مصرف ميكنيد و در بدنتان جوش و دانه پيدا شد، فورا به پزشك مراجعه كنيد. بعضي از داروها كه شامل آنتي بيوتيك هايي نظير تتراسيكلين (Sumycin) ميشوند، ميتوانند عكس العمل هاي حساسيتي به وجود آورده و جوش و دانه ايجاد كنند.

پزشكتان ممكن است توصيه كند مصرف دارو را قطع كنيد و يا اينكه داروي ديگري مصرف نماييد. داروهاي ديگري كه جوش ايجاد ميكند عبارتند از:

همه داروهايي كه مانع توليد آنزيم Angotencin-Conversting ميشوند، مانند Caproten/Captopril كه فشار بالاي خون را مداوا ميكند.

تمام ضدافسردگي هايي كه مانع توليدMAO/ Monoamine Oxidase مثلParnate/Tranylcypromine ميگردند.

داروهاي غيراستروئيدي نسخه اي و غيرنسخه اي ضدتورم مانند Ibuprofen (ادويل)

چه موقع بايستي به پزشك مراجعه شود؟

اگر جوش و دانه توام با دل به هم خوردگي، سرگيجه يا اشكال تنفسي باشد، بايستي فورا به پزشك مراجعه شود تا دارويي تجويز كند كه عكس العمل حساسيتي شديدي داشته باشد.

مداواي مناسب جوش و دانه مربوط ميشود به تشخيص صحيح بيماري. اگر جوش و دانه ۲ تا ۳ روز طول بكشد، براي مداواي مناسب بايستي به پزشك مراجعه شود.

مثلا اگر جوش و دانه حاصل تحريك يا حساسيت باشد، ميتوان آن را با داروي ضدتورم و ضدالتهاب از قبيل كرم كرتيزون مداوا نمود.

مداواي قارچ هاي عفوني شبيه به جوش و دانه با داروهاي ضدالتهاب ميتواند جوش و دانه را وخيم تر كند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۲۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ادم‌ ريه‌ ـ pulmonary edema

ادم‌ ريه‌ ـ pulmonary edema


ادم‌ ريه‌ مجموعه‌اي‌ از علايم‌ وخيم‌ و تهديد كننده‌ حيات‌ ناشي‌ از نارسايي‌ احتقاني‌ قلب‌.



علايم شايع :


۱. تعريق‌

۲. رنگ‌پريدگي‌

۳. تنفس‌ سريع‌

۴. افت‌ فشار خون‌

۵. بي‌قراري‌ و اضطراب‌

۶. كبودي‌ ناخن‌ها و لب‌ها

۷. كوتاهي‌ نفس‌ شديد، گاهي‌ همراه‌ خس‌خس‌

۸. سرفه‌. در ابتدا ممكن‌ است‌ سرفه‌ بدون‌ خلط‌ باشد، ولي‌ بعداً مي‌تواند با خلط‌ كف‌آلود حاوي‌ رگه‌هاي‌ خون‌ همراه‌ گردد.


علل بيماري :


۱. تعريق‌

۲. رنگ‌پريدگي‌

۳. تنفس‌ سريع‌

۴. افت‌ فشار خون‌

۵. بي‌قراري‌ و اضطراب‌

۶. كبودي‌ ناخن‌ها و لب‌ها

۷. كوتاهي‌ نفس‌ شديد، گاهي‌ همراه‌ خس‌خس‌

۸. سرفه‌. در ابتدا ممكن‌ است‌ سرفه‌ بدون‌ خلط‌ باشد، ولي‌ بعداً مي‌تواند با خلط‌ كف‌آلود حاوي‌ رگه‌هاي‌ خون‌ همراه‌ گردد.


عوامل افزايش دهنده خطر :


۱. چاقي‌

۲. استرس‌

۳. سن‌ بالاي‌ 60 سال‌

۴. حمله‌ قلبي‌ اخير

۵. استعمال‌ دخانيات‌

۶. خستگي‌ كار زياد

۷. فشار خون‌ بالا يا هر نوع‌ بيماري‌ قلبي‌


پيشگيري :


در صورت‌ وجود هرگونه‌ بيماري‌ قلبي‌، اقدام‌ فوري‌ جهت‌ درمان‌ به‌ منظور پيشگيري‌ از تشديد علايم‌ نارسايي‌ قلبي‌ ضروري‌ است‌. درمان‌ شامل‌ كاهش‌ نمك‌ رژيم‌ غذايي‌، ترك‌ استعمال‌ دخانيات‌، حفظ‌ وزن‌ در حد مطلوب‌، استراحت‌ كافي‌ و تجويز داروهاي‌ مربوطه‌ مي‌باشد.


عواقب مورد انتظار :


در بيشتر موارد، علايم‌ با درمان‌ قابل‌ كنترل‌ است‌. درمان‌ ادم‌ ريه‌ معمولاً با بهبود قابل‌ توجه‌ و مؤثر همراه‌ است‌. با اين‌ حال‌ بيماري‌ قلبي‌ زمينه‌اي‌ ايجاد كننده‌ ادم‌ ريه‌ نيازمند درمان‌ مادام‌العمر خواهد بود.


عوارض احتمالي :


۱. مرگ‌ (در صورت‌ تأخير در درمان‌ يا ناموفق‌ بودن‌ درمان‌).

۲. اشتباه‌ گرفتن‌ اين‌ وضعيت‌ با آسم‌ كه‌ منجر به‌ درمان‌ نامناسب‌ خواهد شد.


درمان :


بررسي‌هاي‌ تشخيصي‌ ممكن‌ است‌ شامل‌ آزمايش‌هاي‌ خون‌، نوار قلب‌، راديوگرافي‌ قفسه‌ سينه‌، آزمون‌ عملكرد ريه‌ و كاتتريزاسيون‌ شريان‌ ريوي‌ باشد. درمان‌ در جهت‌ كاهش‌ مايعات‌ اضافه‌، بهبود عملكرد قلب‌ و ريه‌، و اصلاح‌ هر گونه‌ اختلال‌ زمينه‌اي‌ طرح‌ريزي‌ مي‌گردد. مراقبت‌ شخصي‌ در منزل‌ در مورد ادم‌ ريه‌ مناسب‌ نيست‌. اين‌ وضعيت‌ يك‌ اورژانس‌ بوده‌ و مستلزم‌ مراقبت‌هاي‌ طبي‌ ويژه‌ است‌. تأخير در درمان‌ آن‌ ممكن‌ است‌ منجر به‌ مرگ‌ گردد.


داروها :


۱. تجويز اكسيژن‌


۲. ديژيتال‌ براي‌ بالا بردن‌ قدرت‌ ضربان‌ها قلب‌


۳. آنتي‌بيوتيك‌ها (چنانچه‌ ادم‌ ريه‌ در اثر عفونت‌ بروز يافته‌ باشد)


۴. داروهاي‌ ادرارآور براي‌ كاستن‌ از اضافه‌ حجم‌ خون‌ در گردش‌ و تجمع‌ مايعات‌ در ريه‌ها


۵. تركيبات‌ مخدر براي‌ كاهش‌ اضطراب‌، كاهش‌ جريان‌ خون‌ به‌ سوي‌ ريه‌، و كاهش‌ نياز اكسيژن‌ بدن‌


۶. داروهايي‌ نظير مسدود كننده‌هاي‌ گيرنده‌ بتا، مهاركننده‌هاي‌ آنزيم‌ مبدل‌ آنژيوتانسين‌، نيتروتها و مسدودكننده‌هاي‌ كانال‌ كلسيم‌ به‌ منظور كاستن‌ بار كاري‌ قلب‌


فعاليت :


تا پايدار شدن‌ وضعيت‌ بيماري‌ در بستر استراحت‌ نماييد. پس‌ از درمان‌، فعاليت‌هاي‌ طبيعي‌ خود را به‌ تدريج‌ از سر بگيريد. فعاليت‌ جنسي‌ را پس‌ از برطرف‌ شدن‌ علايم‌، بازگشت‌ توان‌ جسمي‌ طبيعي‌ و با اجازه‌ پزشك‌ از سر بگيريد.


رژيم غذايي :


رژيم‌ كم‌ نمك‌ و كم‌ چربي‌


در اين شرايط به پزشك خود مراجعه فرماييد :


اگر شما يا يكي‌ از اعضاي‌ خانواده تان ‌ داراي‌ علايم‌ ادم‌ ريه‌ باشيد. هشدار: اين‌ حالت‌ يك‌ است‌



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۲۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

كراتينين چيست و به چه دليل اهميت دارد ؟

مقدمه :
بدن مانند يك ماشين بسيار پيچيده از خود نشانه هايي بروز مي دهد كه تجزيه و تحليل هر يك از انها مي تواند منجر به تشخيص نارسايي ها و مشكلات بوجود آمده در آن گردد تا زمينه لازم براي مداوا هم فراهم شود و اين تشخيص ها فوق العاده حائز اهميت هستند . يكي از اعضاي حساس و مهم بدن كليه ها هستند كه اگر در عملكرد آنها اخلالي ايجاد شود براستي زندگي شخص مختل مي شود . فاكتورهاي متعددي در ادرار وجود دارد كه يكي از انها ميزان كراتينين ادار است كراتينين حاصل سوخت و ساز ردعضلات است به هيم دليل ورزشكاران و وزنه برداران و تمام كساني كه از عضلات خود استفاده زيادي مي كنند مقدار زيادي كراتينين در خون انها توليد مي شود كه از طريق كليه ها دفع مي گردد .
مقدار كراتينين را هم از طريق آزمايش خون و هم از طريق جمع آوري ادرار در يك دوره ۲۴ ساعته مي توان اندازه گير كرد .
هر گاه ميزان كراتينين خون بالاتر از حد معمول شود نشانه نارسايي در كار كليه ها هست و به همين جهت معيار خوبي برا ي ارزيابي عملكرد كليه ها مي باشد مطلب زير در همين مورد است :

سطح كراتينين موجود در سرم خون و ميزان كليرنس آن ( يعني مقداري كه توسط كليه ها دفع مي شود ) از جمله معيارهاي مختلفي هستند كه از طريق آنها مي توان به چگونگي عملكرد كليه ها پي برد . در اينجا توضيحات تخصصي در باره اين موضوع براي انها كه علاقه مند هستند آمده است :
كراتينين ، پروتئيني است كه توسط عضلات توليد و وارد جريان خون مي شود . و ميزان آ ن در هر فردي تقريبا ثابت است . و چون حذف كراتينين در جريان خون توسط كليه ها صورت مي گيرد بنابراين اندازه گيري ميزان كراتينين در سرم خون مي تواند نشان دهنده عملكرد كليه ها باشد . هر گاه عملكرد كليه ها كاهش پيدا كند مثلا در مواردي كه يكي از كليه ها از بدن خارج مي شود تا به يكي از اعضاي خانواده اهداء شود سطح كراتينين افزايش مي يابد مقدرا معمول آن در بزرگسالان ۱ است در اطفال كه عضلات كمتري دارند اين ميزان بايد ۲/ ۰ باشد . عضلات افرادي كه وزنه برداري مي كنند ممكن است مقداركراتينين بيشتري توليد كند .به هر حال در حالت طبيعي مقدار كراتينين سرم خون ، همانطوريكه گفته شد نشان دهنده وضعيت عملكرد كليه ها است . يك روز بعد از برداشتن يكي از كليه ها درمقدار كراتينين سرم خون به حالت پايدار : ۸/۱ مي رسد . هر گاه هر دو كليه برداشته شوند ( مثلا در مواردي كه شخص دچار سرطان شده است ) مقدار كراتينين بطور روزانه شروع به افزايش مي كند تا زملاني كه بيمار تحت دياليز قرار گيرد . سرعت بالا رفتن كراتينين در خون بستگي به مقدار عضلات شخص دارد . يك كودك را بايد هنگاميكه كراتينين خون او به ۲ رسيد مورد دياليز قرار داد رد صورتيكه در مورد بزرگسالان اين رقم بايد به ۱۰ يا حتي بالاتر برسد تا دياليز را شروع كنند.
كليرنس يا ميزان دفع كراتينين يعني ميزان كراتينيني كه در يك دوره زماني در خون وجود دارد و بر حسب ميلي ليتر بر دقيقه محاسبه مي شود . مقدار طبيعي ان : ۱۲۰ml/min براي بزرگسالان است كه نسبت معكوس با سرم خون دارد . هر گاه ميزان كليرنس كراتينين به نصف مقدار طبيعي خود كاهش پيدا كند ميزان سرم خون دو برابر مي شود و وقتي كراتينين خون به ۳ برسد به اين معني است كه كليرنس آن به ۳۰ رسيده است وقتي ۴ شود به ۱۵ و به همبن ترتيب … اما اينكه چرا وقتي يكي ز كليه ها برداشته مي شود بجاي اينكه كراتينين ۲ شود عدد ۸ژ۱ را نشان مي دهد بدليل اين است كه عمل فيلتر و تصفيه در كليه به حداكثر خودش مي رسد ( در واقع نوعي جبران كردن ) و بنظر مي رسد بدليل كار سخت تري كه تنها كليه موجود د ربدن شخص انجام مي دهد باعث مي شود كه عملكرد كليه كمي بيشتر از نصف افزايش پيدا كند .
معمولا هنگاميكه در بزرگسالان شواهدي دال بر نارسايي در كار كليه مشاهده مي شود و مثلا ميزان كراتينين خون به حدود ۱۰ ميلي ليتر در دقيقه مي رسد بايد دياليز را شروع كرد . . ميزان دفع كراتينين از بدن ( كليرنس ) را بايداز طريق جمع آوري ادرا در طي ۱۲ تا ۲۴ ساعت و آزمايش آن اندازه گرفت . از اين طريق مي توان تخمين دقيق تري از عملكرد كليه ها بعمل آورد چون اين حالت ديگر بستگي به ميزان عضلات شخص ندارد.
توجه داشته باشيد كه واحدي كه در آمريكا مورد استفاده است : mg/dl است . براي تبديل به واحد بين المللي كه ميكرو مول بر ليتر است بايد مقدار كراتينين را در عدد ۸۸ ضرب كنيد . بنابراين كراتينين ۲mg/dl برابر همان ۱۷۶ ميكرو مول بر ليتر است .



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۲۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

كيست هيداتيك

كيست هيداتيك تعريف بيماري : بيماري كيست هيداتيك يكي از خطرناكترينبيماريهاي قابل انتقال از حيوانات به انسان است واژه هيداتيس به معني يك قطره آب است بيماري توسط نوزاد يك انگل روده اي سگ كه وارد بدن انسان و دام مي شود بروز مي كند. كرم بالغ در روده سگ و نوزاد در بدن انسان و حيوانات اهلي نشخواركنندهزندگي مي كند. عامل ايجاد بيماري مرحله نوزادي انگل اكينوكوكوس گرانولوزوس است. اهميت بيماري كيست هيداتيك: پراكندگي انگل در سطح جهان وسيع بوده ولي شايعترين مناطق درگير ساحل مديترانه، جنوب روسيه ، ايران، استراليا وبلغارستان ميباشد. ميزبانان اصلي آن گوشتخواران بويژه سگ سانان هستند اما انگل در ساير حيوانات اهلي و وحشي از جمله گاو، گوسفند، روباه، خوك و شتر نيز ديده مي شود چرخه زندگي انگل كيست هيداتيك : چرخه زندگي اين انگل بين سگ سانان و گياهخواران تكميل مي شود. كرم بالغ در رودة كوچك گوشتخواران مخصوصا سگ ها زندگي مي كند و تخم هاي خود را از طريق مدفوع به محيط بيرون مي رساند. تخم هاي دفع شده در مدفوع سگ بلافاصله براي دام و انسان آلوده كننده است.
گوسفند، گاو و بز نيز به هنگام چريدن و خوردن علف هاي آلوده تخم هاي اكينوكوك را همراه علوفه آلوده وارد دستگاه گوارش خود مي كنند و تخم ها پس از ورود به دستگاه گوارش ميزبان باز شده و جنين قلابدار به درون بافت روده مهاجرت نموده و از طريق عروق روده يا مجاري لنفاوي، به كبد مي رسند.
تعدادي از آنها در كبد مي مانند و تعدادي به ريه مي رسند، تعداد كمتري نيز به ساير ارگانها مانند كليه، طحال، عضلات و مغز حمل مي شوند در اين مرحله انگل پس از استقرار در بافت شروع به رشد و نمو كرده و طي چند ماه كيست هاي در اندازه هاي مختلف ايجاد مي كنند حال درصورتي كه سگ سانان از احشاء آلوده به اين كيست نشخوار كنندگان تغذيه نمايند دوباره سيكل بيماري تكرار مي شود علائم بيماري كيست هيداتيك : پس از بلع تخم هر اندامي از بدن مي تواند محلبوجود آمدن كيست باشد و بسته به اينكه در چه اندامي كيست ايجاد شده اختلال درعملكرد همان عضو را داريم. كيست هاي ريوي و كبدي شايع تر هستند. علايم اين بيماري از دردساده در محوطه راست شكمي گرفته تا تنگي نفس ، سرفه هاي خشك، عفونتهاي ثانويه بدنبال پاره شدن كيست در اعضاي داخلي و شوك آنافيلاكسي متغيير است گاهي تعداد اين كيست ها به حدي در كبد افزايشمي يابند كه موجب از كار افتادن كبد خواهد شد كه در صورت درمان نشدن منجر به مرگ مي شود. علائم اين بيماري بستگي به محل استقرار كيست (كبد، ريه، مغز، استخوان) ، بزرگي كيست و موقعيت كيست دارد. به عنوان مثال در مغز و چشم سريعاً ايجاد علامت مي كند در حاليكه در كبد سالها طول مي كشد تا ايجاد علامت نمايد. در حال حاضر جراحي كيست هاي هيداتيك در انسان تنها راه اساسي معالجه بيماري است اما اين بيماري به راحتي از طريق جلوگيري از كشتار دام به روش غير بهداشتي، كنترل تعداد سگهاي ولگرد، درمان مستمر سگهاي گله، جلوگيري از ورود سگهاي ولگرد به زمينهاي كشاورزي و آموزش همگاني مردم به پيشگيري و كنترل اين بيماري قابل پيشگيري است. نكات ساده پيشگيري از اين بيماري: 1- رعايت بهداشت فردي و محيط 2- ضد عفونينمودن سبزيجاتبا توجه به اينكه سبزيجات،صيفي جات و ميوههاي بوته دار زميني مثل توت فرنگي از عمده ترين فاكتورهاي آلودگي به تخم اين انگلمي باشند حتما بايد قبل از مصرف به خوبي با آب شستشو گرديده و براي اطمينان از جداشدن تخم انگل از سبزيجات، چند قطره مايع ظرفشوپي به داخل ظرف شستشو اضافه شود،سبزيجات چند لحظه در داخل آب تكان داده شود تا آب كف نمايد. نكته : يكي از اشتباهاتي كهدر موقع شستشوي سبزيجات وجود دارد اين است كه بعد از شستشو ،كل ظرف محتوي سبزيجاترا روي آبكش ميريزند كه با اين كار تخمهاي انگل ته نشين شده در داخل ظرف دوباره رويسبزيجات پخش ميشود،بايد سبزيجات را از سطح آب برداشته شوند و آب باقيمانده دورريخته شود.
3- در صورتي كه سگ داريد داروهاي ضد انگلي به سگها داده و براي آنها شناسنامه تهيه نماييد و هر چند وقت يكبار آنها به دامپزشك ببريد
4- اگر كشتار دام مثل قرباني كردن و نذري داريد در صورت مشاهده كيست هاي كبدي در گاو و بخصوص گوسفند هرگز آنها را پاره نكنيد چون باعث كيست هيداتيك چشمي در انسان ميشوند و همچنين كبد حيوان را بطور بهداشتي دفن كنيد چون اگر سگي اين احشاء آلوده را بخورد دوباره سيكل انگل تكرار مي گردد.
5-محصور نمودن مزراع و جلوگيري از ورود سگ ها به آنها
6-عدم تماس با سگ ها

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۸:۲۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)