مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

آيا مي توان نماز را به فارسي خواند؟

استاد نقل مي كند:سال يكهزار و سيصد و سي و دو شمسي بود، من و عده‏اي از جوانان پر شور آن روزگار، پس از تبادل نظر و بحث و مشاجره، به اين نتيجه رسيده بوديم كه چه دليلي دارد نماز را به عربي بخوانيم؟ چرا نماز را به زبان فارسي نخوانيم؟ عاقبت تصميم گرفتيم نماز را به فارسي بخوانيم و همين كار را هم كرديم.

والدين كم كم از اين موضوع آگاهي يافتند و به فكر چاره افتادند. آن‏ها، پس از تبادل نظر با يكديگر، تصميم گرفتند با نصيحت ما را از اين كار باز دارند و اگر مؤثر نبود، راهي ديگر برگزينند. چون پند دادن آن‏ها مؤثر نيفتاد؛ ما را نزد يكي از روحانيان آن زمان بردند.
آن روحاني وقتي فهميد ما به زبان فارسي نماز مي‏خوانيم، به شيوه‏اي اهانت‏آميز نجس و كافرمان خواند. اين عمل او ما را در كارمان راسخ‏تر و مصرتر ساخت. عاقبت يكي از پدران، والدين ديگر افراد را به اين فكر انداخت كه ما را به محضر حضرت آيت اللّه حاج آقا رحيم ارباب ببرند و اين فكر مورد تأييد قرار گرفت. آن‏ها نزد حضرت ارباب شتافتند و موضوع را با وي در ميان نهادند. او دستور داد در وقتي معيّن ما را خدمتش رهنمون شوند.
 
در روز موعود ما را كه تقريباً پانزده نفر بوديم، به محضر مبارك ايشان بردند. در همان لحظه اول، چهره نوراني و خندان وي ما را مجذوب ساخت؛ آن بزرگمرد را غير از ديگران يافتيم و دانستيم كه با شخصيتي استثنايي روبه رو هستيم. آقا در آغاز دستور پذيرايي از همه ما را صادر فرمود. سپس به والدين ما فرمود: شما كه به فارسي نماز نمي‏خوانيد، فعلاً تشريف ببريد و ما را با فرزندانتان تنها بگذاريد. وقتي آن‏ها رفتند، به ما فرمود: بهتر است شما يكي يكي خودتان را معرفي كنيد و بگوييد در چه سطح تحصيلي و چه رشته‏اي درس مي‏خوانيد. آنگاه، به تناسب رشته و كلاس ما، پرسش‏هاي علمي مطرح كرد و از درس‏هايي مانند جبر و مثلثات و فيزيك و شيمي و علوم طبيعي مسائلي پرسيد كه پاسخ اغلب آن‏ها از توان ما بيرون بود.
هر كس از عهده پاسخ بر نمي‏آمد، با اظهار لطف وي و پاسخ درست پرسش رو به رو مي‏شد. پس از آن كه همه ما را خلع سلاح كرد، فرمود: والدين شما نگران شده‏اند كه شما نمازتان را به فارسي مي‏خوانيد، آن‏ها نمي‏دانند من كساني را مي‏شناسم كه – نعوذبالله – اصلاً نماز نمي‏خوانند. شما جوانان پاك اعتقادي هستيد كه هم اهل دين هستيد و هم اهل همت. من در جواني مي‏خواستم مثل شما نماز را به فارسي بخوانم؛ ولي مشكلاتي پيش آمد كه نتوانستم. اكنون شما به خواسته دوران جواني‏ام جامه عمل پوشانيده‏ايد، آفرين به همت شما.
در آن روزگار، نخستين مشكل من ترجمه صحيح سوره حمد بود كه لابد شما آن را حلّ كرده‏ايد. اكنون يكي از شما كه از ديگران مسلط تر است، بگويد بسم اللّه الرحمن الرحيم را چگونه ترجمه كرده است.
 
يكي از ما به عادت دانش‏آموزان دستش را بالا گرفت و براي پاسخ دادن داوطلب شد. آقا با لبخند فرمود: خوب شد طرف مباحثه ما يك نفر است؛ زيرا من از عهده پانزده جوان نيرومند بر نمي‏آمدم. بعد به آن جوان فرمود: خوب بفرماييد بسم اللّه را چگونه ترجمه كرديد؟ آن جوان گفت: طبق عادت جاري به نام خداوند بخشنده مهربان. حضرت ارباب لبخند زد و فرمود: گمان نكنم ترجمه درست بسم اللّه چنين باشد.
در مورد «بسم» ترجمه «به نام» عيبي ندارد. اما «اللّه» قابل ترجمه نيست؛ زيرا اسم علم(خاص)خدا است و اسم خاص را نمي‏توان ترجمه كرد؛ مثلاً اگر اسم كسي «حسن» باشد، نمي‏توان به آن گفت «زيبا». ترجمه «حسن» زيبا است؛ امّا اگر به آقاي حسن بگوييم آقاي زيبا، خوشش نمي‏آيد. كلمه اللّه اسم خاصي است كه مسلمانان بر ذات خداوند متعال اطلاق مي‏كنند. نمي‏توان« اللّه» را ترجمه كرد، بايد همان را به كار برد.
خوب «رحمن» را چگونه ترجمه كرده‏ايد؟ رفيق ما پاسخ داد: بخشنده. حضرت ارباب فرمود: اين ترجمه بد نيست، ولي كامل نيست؛ زيرا «رحمن» يكي از صفات خدا است كه شمول رحمت و بخشندگي او را مي‏رساند و اين شمول در كلمه بخشنده نيست؛ «رحمن» يعني خدايي كه در اين دنيا هم بر مؤمن و هم بر كافر رحم مي‏كند و همه را در كنف لطف و بخشندگي خود قرار مي‏دهد و نعمت رزق و سلامت جسم و مانند آن عطا مي‏فرمايد. در هر حال، ترجمه بخشنده براي «رحمن» در حد كمال ترجمه نيست.
خوب، رحيم را چطور ترجمه كرده‏ايد؟ رفيق ما جواب داد: «مهربان». حضرت آيت اللّه ارباب فرمود: اگر مقصودتان از رحيم من بودم – چون نام وي رحيم بود – بدم نمي‏آمد «مهربان» ترجمه كنيد؛ امّا چون رحيم كلمه‏اي قرآني و نام پروردگار است، بايد درست معنا شود. اگر آن را «بخشاينده» ترجمه كرده بوديد، راهي به دهي مي‏برد؛ زيرا رحيم يعني خدايي كه در آن دنيا گناهان مؤمنان را عفو مي‏كند. پس آنچه در ترجمه بسم الله آورده‏ايد، بد نيست؛ ولي كامل نيست و اشتباهاتي دارد. من هم در دوران جواني چنين قصدي داشتم؛ امّا به همين مشكلات برخوردم و از خواندن نماز فارسي منصرف شدم. تازه اين فقط آيه اول سوره حمد بود، اگر به ديگر آيات بپردازيم، موضوع خيلي پيچيده‏تر مي‏شود. امّا من معتقدم شما اگر باز هم بر اين امر اصرار داريد، دست از نماز خواندن به فارسي برنداريد؛ زيرا خواندنش از نخواندن نماز به طور كلي بهتر است.
 
در اين‏جا، همگي شرمنده و منفعل و شكست خورده از وي عذرخواهي كرديم و قول داديم، ضمن خواندن نماز به عربي، نمازهاي گذشته را اعاده كنيم. ايشان فرمود: من نگفتم به عربي نماز بخوانيد، هر طور دلتان مي‏خواهد بخوانيد. من فقط مشكلات اين كار را براي شما شرح دادم. ما همه عاجزانه از وي طلب بخشايش و از كار خود اظهار پشيماني كرديم.
 
حضرت آيت اللّه ارباب، با تعارف ميوه و شيريني، مجلس را به پايان برد. ما همگي دست مباركش را بوسيديم و در حالي كه ما را بدرقه مي‏كرد، خدا حافظي كرديم. بعد نمازها را اعاده كرديم و از كار جاهلانه خود دست برداشتيم. بنده از آن به بعد گاه به حضور آن جناب مي‏رسيدم و از خرمن علم و فضيلت وي خوشه‏ها بر مي‏چيدم. وقتي در دوره دكتراي‏زبان و ادبيات فارسي دانشگاه تهران به تحصيل مشغول بودم، گاه نامه‏ها و پيغام‏هاي استاد فقيد مرحوم بديع الزمان فروزانفر را براي وي مي‏بردم و پاسخ‏هاي كتبي و شفاهي حضرت آيت اللّه را به آن استاد فقيد مي‏رساندم. و اين افتخاري براي بنده بود. گاه ورقه‏هاي استفتايي كه به محضر آن حضرت رسيده بود، روي هم انباشته مي‏شد. آن جناب دستور مي‏داد آن‏ها را بخوانم و پاسخ را طبق نظر وي بنويسم. پس از خواندن پاسخ، اگر اشتباهي نداشت، آن را مهر مي‏كرد. در اين مرحله با بزرگواري‏هاي بسيار آن حضرت رو به رو بودم كه اكنون مجال بيان آن‏ها نيست. خدايش بيامرزد و در درياي رحمت خويش غرقه سازد؛ «انّه كريمٌ رحيم»
 
ارباب معرفت، ص ۱۰۹٫۲
به نقل از استاد دكتر محمد جواد شريعت.

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

جدول املاح معدني مورد نياز و مواد غذايي براي بدن

همه ما مي دانيم كه بايد يكسري املاح و مواد معدني را از طريق رژيم غذايي روزانه خود دريافت نماييم بنابراين وقتي صحبت از  مواد معدني مي شود حتما دوست داريد بفهميد كه  در نهايت به چه ميزان دريافت نياز داريد و منابع غذايي اين ريزمغذي ها كدامند؟  لذا به همين منظور براي كمك به شما  جدولي را تهيه نموده ايم كه با مطالعه آن به جواب سوال هايتان برسيد. دقت داشته باشيد واحد هاي دريافت ويتامين و مواد معدني متفاوت هستند و برخي از آنها به گرم و برخي به ميلي گرم و برخي به ميكرو گرم مي باشند.

 

ويتامين يا ماده معدني

 

منابع غني غذايي

 

عملكرد ريزمغذي

 

مقدار توصيه شده دريافت روزانه (RDA)

 

حداكثر مقدار دريافت بدون خطر

كلسيم

شير، ماست، پنير سفت، غلات غني شده، اسفناج

رشد و تقويت استخوان ، انعقاد خون، انقباض عضلاني و انتقال سيگنال هاي عصبي

بزرگسالان 19-50 سال: 1000 ميلي گرم/روز

بزرگسالان بيش از 51 سال: 1200 ميلي گرم/روز

2500

ميلي گرم/روز

كولين

( در ارتباط با ويتامين ب-كمپلكس)

شير، جگر، تخم مرغ، بادام زميني

نقش مهم در توليد سلول ها و نوروترنس ميترها

مردان: 550 ميليگرم/روز

زنان: 425 "

زنان باردار: 450 "

زنان شيرده:550 "

3500

ميلي گرم/روز

كروم

 

 

 

 

 

 

گوشت،ماكيان، ماهي، برخي از غلات

 

 

 

 

 

كمك به كنترل سطوح قند خون

مردان 19-50سال: 35 ميكروگرم/روز

مردان 51 سال و بيشتر: 30 "

زنان 19-50 سال: 25  "

زنان 51 سال به بالا:25 "

زنان باردار: 30 "

زنان شيرده: 45 "

نا شناخته

 

 

 

 

 

 

 

مس

 

غذاهاي دريايي ، مغزها ، بذرها، غلات گندم سبوس دار،  غلات كامل

 

مهم در متابوليسم آهن

 

بزرگسالان بالغ: 900 ميكروگرم/روز

زنان باردار:1000"

زنان شيرده: 1300 "

 

10000 ميكروگرم/روز

 

 

فلورايد

آب فلوردار، برخي ماهي هاي دريايي، برخي خميردندان ها و دهان شويه ها

پيشگيري از تشكيل كرم خوردگي دهان و تحريك رشد استخوان

مردبالغ: 4 ميلي گرم / روز

زن بالغ (اعم از باردار يا شيرده: 3 "

10 ميلي گرم/روز

 

 

يد

غذاهاي فرآوري شده و نمك هاي يد دار

مهم در توليد هورمونهاي تيروئيدي

بزرگسالان: 150 ميكرو گرم/روز

زنان باردار: 220 "

شيردهي: 290 "

1100 ميكروگرم/روز

 

 

 

آهن

غلات غني شده،  حبوبات، عدس، گوشت گوساله ، تخم مرغ

عنصر كليدي براي گلبول هاي قرمز خون و بسياري آنزيم ها

مردان: 8 ميليگرم/روز

زنان سن 19-50 سال: 18 ميليگرم/روز

زنان 51 سال به بالا: 8 ميليگرم/روز

زنان باردار:  "27

45 ميليگرم/روز

 

 

 

 

منيزيم

 

 

 

 

 

 

 

سبزيجات برگ سبز

آجيل، بادام، لوبياي سويا، ماهي هاليبوت

 

 

 

 

 

كمك به ريتم قلبي، كمك به عملكرد عضلاني و عصبي، تقويت استخوان

 

 

 

 

 

 

مردان بالغ19-30 سال: 400 ميلي گرم /روز

مردان سن 31 سال و بالاتر: 420 "

زنان بالغ 19-30 سال: 310 "

زنان 31 سال به بالا: 320 "

زنان باردار: 350-360"

زنان شيرده:310-320

 

براي منيزيم در غذا و آب ، هيچ محدوديت حد بالايي وجود ندارد.

 

براي منيزيم در مكمل ها و غذاهاي غني شده: 350 ميليگرم/روز

 

منگنز

 

 

آجيل، لوبيا و ديگر حبوبات، چاي، غلات كامل

 

 

مهم در تشكيل استخوان و برخي آنزيم ها

 

 

مردان:2.3 ميليگرم/روز

زنان بالغ: 8/1 "

زنان باردار : 2 "

زنان شيرده:6/2  "

 

11 ميليگرم/روز

موليبدن

حبوبات، غلات، آجيل

عنصر كليدي در سنتز برخي از آنزيم ها

بزرگسالان:45 ميكروگرم /روز

زنان باردار و شيرده: 50 ميكروگرم در روز

2000 ميكروگرم/روز

فسفر

 

 

 

 

شير و ديگر محصولات لبني، نخودفرنگي، گوشت، تخم مرغ، برخي غلات و نانها

 

 

كمك به عملكرد طبيعي سلولها، كمك به توليد انرژي در بدن، عنصر كليدي در رشد استخواني

 

 

 

بزرگسالان: 700 ميليگرم/روز

 

 

 

بزرگسالان 70 سال به بالا: 4000 mg/d

بزرگسالان بالاي 70 سال :3000  "

زنان باردار: 3500 "

زنان شيرده:400

پتاسيم

 

سيب زميني شيرين، موز، ماست، ماهي تن، لوبياي سويا

كمك به حفظ تعادل مايعات طبيعي بدن، كمك به كنترل فشار خون، كاهش ريسك سنگ هاي كليوي

بزرگسالان: 4700 mg/d

شيردهي: 5100 mg/d

ناشناخته

 

 

سديم

 

 

 

 

غذاهايي كه به آنها سديم كلرايد(نمك) اضافه شده باشد  مانند گوشت هاي نمك زده شده، آجيل، كره و طيف وسيعي از غذاهاي فرآوري شده

مهم براي تعادل مايعات بدن

 

 

 

 

بزرگسالان 19-50 سال: 1500 mg/d

بزرگسالان 51-70 سال: 1300 mg/d

بزرگسالان 71 سال به بالا: 1200 mg/d

2300

ميلي گرم/روز

سلنيوم

گوشت هاي احشايي، غذاهاي دريايي، آجيل، برخي از گياهان( گياهاني كه در خاك سلنيوم دار رشد نموده اند)

پيشگيري از تخريب سلولي-

تنظيم هورمون تيروئيدي

بزرگسالان:55 ميكروگرم/ روز

زنان باردار: 60

زنان شيرده: 70

400

ميكروگرم/ روز

روي

 

 

 

 

گوشت هاي قرمز، برخي غذاهاي دريايي، غلات غني شده

حمايت از سيستم ايمني و اعصاب بدن، مهم در توليد مثل

مردان: 11 ميليگرم/روز

زنان : 8 ميليگرم/روز

زنان باردار: 11 "

زنان شيرده: 12 "

40

ميلي گرم /روز



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مصرف ميوه و سبزي زياد در رژيم غذايي زنان ، احتمال تشكيل جنين دختر را افزايش مي دهد

اين پزشكان دريافته‌اند كه مصرف غذاهايي كه منابع غني از دو ماده معدني كلسيم و منگنز هستند مثل سبزيجات سبز رنگ پيش از باردار شدن، احتمال به دنيا آوردن فرزند دختر را افزايش مي‌دهد.

اين متخصصان با مطالعه روي گروهي از زنان داوطلب متوجه شدند كه با دنبال كردن اين رژيم غذايي، ۸۰ درصد از آنها فرزند دختر بدنيا آوردند. از سوي ديگر زناني كه بيشتر از خوراكي‌هاي حاوي پتاسيم و سديم مثل موز و سيب زميني استفاده كرده بودند، احتمال پسرزايي بيشتري داشتند البته اين مورد دوم هنوز به طور جداگانه مورد آزمايش قرار نگرفته است.

اين متخصصان معتقدند كه دنبال كردن يك رژيم غذايي خاص و درست به زوج‌هاي جوان كمك مي‌كند كه جنسيت كودك خود را تا حد زيادي بتوانند تعيين كنند.

به گزارش روزنامه ديلي ميل، اين رژيم غذايي بايد چندين هفته پيش از باردار شدن به كار گرفته شود. اين متخصصان براي دستيابي به نتايج فوق مدت ۵ سال روي ۱۷۲ زوج آزمايش كردند كه تمايل داشتند فرزند دختر داشته باشند.

● چه بخوريم؟
انواع معيني از ميوه‌ها و سبزي‌ها به خاطر ارزش تغذيه‌اي ويژه بايد به طور منظم در طول روز انتخاب شوند و اين‌ها انواعي هستند كه حاوي ويتامين A و C و فيبرند. همچنين تنوع در انتخاب نكته مهمي است، زيرا ميوه‌ها و سبزي‌ها مواد مغذي ديگري چون فولات، پتاسيم، كلسيم و آهن را نيز فراهم مي‌كنند.
انتخاب متنوع باعث مي‌شود كه ما از فوايد بيشتر ميوه‌ها و سبزي‌ها بهره‌مند شويم بر طبق توصيه متخصصين تغذيه، مصرف مكمل‌هاي رژيمي به جاي ميوه و سبزي كار اشتباهي است. زيرا مكمل‌ها فوايد تغذيه‌اي شناخته شده يا ناشناخته ميوه‌ها و سبزي‌ها را ندارند. غذاهاي غني از فولات خطر نقص‌هاي تولد را كاهش مي‌دهد. لوبياهاي خشك، كلم دكمه‌اي، مارچوبه، آب گوجه فرنگي و آب پرتقال منابع غني از فولات هستند.
● اندازه هر واحد
به پيشنهاد انستيتو ملي سرطان يك واحد ميوه و سبزي عبارت است از:
۱) يك ميوه متوسط يا نصف فنجان ميوه خرد شده
۲) سه چهارم فنجان يا ۱۸۰ ميلي‌ليتر آب ميوه صد در صد خالص
۳) يك چهارم فنجان ميوه خشك
۴) نصف فنجان سبزي‌هاي خام بدون برگ يا پخته شده
۵) يك فنجان سبزي‌هاي برگ‌دار خان مثل كاهو
۶) نصف فنجان، لوبياي پخته، نخود، عدس، لوبياي قرمز و لوبياي چيتي
در انتخاب ميوه‌ها و سبزي‌هاي دريافتي و روزانه افراد، انستيتوي ملي سرطان توصيه مي‌كند:
حداقل يك واحد ميوه يا سبزي غني از ويتامين A در روز انتخاب شود.
حداقل يك واحد ميوه يا سبزي غني از ويتامين C در روز انتخاب شود.
حداقل يك واحد ميوه يا سبزي غني از فيبر در روز انتخاب شود.
چندين واحد از سبزي‌هاي خانواده كلم در هفته نقش حفاظتي در برابر برخي سرطان‌ها دارند.
▪ منابع غني از ويتامين A:
زردآلو، گرمك، هويج، كلم‌پيچ، كاهو، انبه، برگ خردل، كدو تنبل، اسفناج، سيب‌زميني شيرين، كدو زمستاني.
▪ منابع غني از ويتامين C:
زردآلو، گل كلم، كلم، گرمك، گريب فروت، خربزه، كيوي، انبه، برگ خردل، پرتقال، آناناس، اسفناج، توت فرنگي، فلفل دلمه‌اي، نارنگي، گوجه فرنگي، هندوانه، آلو.
▪ منابع غني از فيبر:
سيب، موز، انگور سياه، كلم بروكسل، هويج، گيلاس، نخود و لوبياي پخته، خرما، انجير، گريب فروت، كيوي، پرتقال، گلابي، آلو، تمشك، اسفناج، توت فرنگي، سيب زميني شيرين.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

نوع غذايي كه مي‌خوريم بر نحوه عملكرد و تاثير آنتي بيوتيك‌ها در بدن اثرگذار است

كارشناسان علوم پزشكي مي‌گويند: جايگزين كردن اين مواد مغذي از دست رفته از طريق مصرف مولتي ويتامين‌ها يا ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه كه سرشار از ويتامين‌ها هستند، ضروري است.

براي اينكه از مصرف دارو بيشترين سود را ببريد حتما دوز مناسب آن را به كودك بدهيد و براي اطمينان از اين امر با تجويز و توصيه متخصص دارو را مصرف كنيد. گاهي اوقات كودك شما واقعا نيازي به آنتي بيوتيك ندارد براي مثال در مورد عفونت‌هاي ويروسي آنتي بيوتيك‌ها كاملا بي‌فايده هستند و فقط براي مقابله با عفونت‌هاي باكتريايي موثرند.

كارشناسان و پزشكان آمريكا در اين مقاله توصيه مي‌كنند در صورت تجويز آنتي بيوتيك به كودك بهتر است مواد غذايي پروبيوتيك مثل ماست پروبيوتيك را به رژيم او اضافه كنيد.

پروبيوتيك‌ها كه نوع خاصي از باكتري‌ها هستند اسهال ناشي از مصرف آنتي بيوتيك را درمان مي‌كنند. در صورت تجويز آنتي بيوتيك مراقب آهن و كلسيم باشيد. غذاهاي حاوي اين دو ماده مغذي را با آنتي بيوتيك به كودك ندهيد چون توانايي بدن در جذب انواع خاصي از آنتي بيوتيك را دچار اختلال مي‌كنند. در اين مورد توجه داشته باشيد زمان دقيق مصرف آنتي بيوتيك واقعا حائز اهميت است. يعني اگر ناچار هستيد به كودكتان كلسيم، آهن يا مولتي ويتامين بدهيد حداقل سه ساعت قبل از زمان خوردن دارو اين كار را انجام دهيد تا پس از آن فرصت كافي براي جذب دارو وجود داشته باشد.

همچنين خوردن سوپ همراه با آنتي بيوتيك بهترين گزينه غذايي است اما در عوض مصرف غذاهاي اسيدي مثل آب ميوه‌هاي مركبات و نوشيدني‌هاي گازدار و آماده، شكلات، آنتي اسيدها و سس كچاپ كه حاوي گوجه فرنگي است را كاهش دهيد.

در صورت تجويز آنتي بيوتيك براي كودك به جز ماست از دادن ساير فرآورده‌هاي لبني به كودك خودداري كنيد. علاوه بر اينها خوردن تخمه كدو كه غني از عنصر روي است در اين مواقع توصيه مي‌شود. روي طول دوره فعاليت ويروس‌هاي سرماخوردگي را كاهش مي‌شود.

دكتر اينگيريد كولستاد، نتايج مطالعات و بررسي‌هاي خود را در كتاب “غذا و ريزمغذي‌ها در كنترل بيماري‌ها” به چاپ رسانده است.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

زمان آغاز روند چاقي در بسياري از افراد، سن شيرخوارگي آنان است

پزشكان با بررسي ۱۶ هزار و ۴۰۰ كودك دريافتند، روند چاقي در كودكان از ۹ ماهگي آغاز مي شود و اگر از همين سن، مقابله با آن آغاز نشود، در بزرگسالي به عارضه چاقي منجر مي شود.

در دهه گذشته، شيوع چاقي ۵۰ درصد افزايش يافته است. نوع رژيم غذايي و كاهش فعاليت بدني عوامل اصلي اين صعود ارقام شناخته شده‌اند. چاقي عارضه‌اي است كه پيشگيري از آن امكان‌پذير است. پيشگيري از چاقي بسيار آسان‌تر، ارزان‌تر و مؤثرتر از درمان آن است. عارضة چاقي در طي زمان بروز مي‌كند. بنابراين، درمان آن در مراحل شكل‌گرفتة بيماري به تلاش زيادي نياز دارد.

چاقي در كودكان  اگرچه در ظاهر ناپسند و مشكل‌آفرين نيست، نياز به توجه و درمان دارد.

بر اساس اين بررسي، كودكان دختر كمتر از كودكان پسر در خطر چاقي قرار دارند.

چاقي از مهم ترين عوامل ابتلا به ديابت و بيماري هاي قلبي ـ عروقي است.

چاقي در سنين مدرسه مشكلات متعددي به دنبال دارد. بيماري‌هاي روحي ـ رواني نظير افسردگي، اجتماع‌گريزي، كاهش اعتمادبه‌نفس و سرخوردگي در اين گروه به ميزان گسترده‌تري رخ مي‌دهد. چاقي در دوران كودكي، بخصوص در ميان پسربچه‌ها، با افزايش احتمال وقوع آن در بزرگسالي همراه است.

۲۶ تا ۴۱ درصد كودكان چاق در سنين پيش از مدرسه، در بزرگسالي نيز به عارضة چاقي مبتلا خواهند شد.با توجه به مشكلات فراوان حاصل از چاقي، حتي كم كردن مقدار اندكي از وزن نيز عوارض سوء چاقي را كاهش مي‌دهد يا از شدت آنها مي‌كاهد.

به اعتقاد متخصصان، كاهش ۵ تا ۲۰ درصد از وزن بدن در افراد چاق موجب از ميان رفتن بسياري از عوامل خطرساز مي‌شود.

پژوهشگران به والدين توصيه مي كنند براي ارتقاي سلامت جسمي فرزندان خود آنان را از كودكي به خوردن غذاي سالم و فعاليت بدني مناسب تشويق كنند.

محققين  زندگي ماشيني، كم خوابي، عارضه بيش فعالي و نداشتن تمركز در دوره كودكي، عفونت ويروسي، پرخوري، بي نظمي زمان صرف غذا، ميان وعده هاي اضافي، تماشاي طولاني تلويزيون،نشستن مداوم پشت رايانه، كاهش تحرك و بهره گيري از غذاهاي ناسالم را از علل مهم افزايش چاقي در سال هاي اخير مي دانند.

به گفته آنان در گذشته تعداد مبتلايان به اضافه وزن و چاقي بسيار كمتر بود، از اين رو افراد چاق بيشتر به كاهش وزن خود علاقه نشان مي دادند، در حالي كه امروزه با افزايش مبتلايان به اضافه وزن، افراد انگيزه كمتري براي كاهش وزن دارند.

با توجه به زيان هاي اضافه وزن بر سلامت و كيفيت زندگي، پژوهشگران توصيه مي كنند افراد از رژيم سالم غذايي و ورزش براي حفظ سلامت خود بهره گيرند.

پژوهشگران پيش از اين عنوان كرده بودند كه  چاقي در كودكان موجب ايجاد نوعي تومور مغزي با عوارض نابينايي مطلق مي‌شود.
پديده چاقي در كودكان باعث ايجاد نوعي تومور مغزي به نام «pseudotumour cerebri» مي‌شود كه ضمن دردناك بودن، تورم عصب بينايي و در نهايت نابينايي مطلق فرد را در پي دارد.

بروز چنين پديده‌اي پيش از اين فقط در جوانان و بزرگسالان وجود داشت اما امروزه در كودكان نيز صورت مي گيرد.

تقريبا دو سوم كودكان مبتلاي به چاقي دچار اين تومور مغزي مي‌شوند.

در خلال اين بيماري، مغز ناتوان از جذب مايعات مي‌شود كه در نهايت به عصب بينايي فشار مي‌آيد و پس از گذران سردردهاي مزمن به تدريج قوه بينايي را از بين مي‌برد.

امروزه چاقي يكي از معضلات زندگي صنعتي براي تمامي گروه‌هاي سني است. بيماري‌هاي قلبي و عروقي، ديابت (افزايش قند خون)، پرفشاري خون، سنگ كيسة صفرا، نقرس، آرتروز و نيز سرطان‌هاي سينه، رودة بزرگ و پروستات به دنبال چاقي شكل مي‌گيرند.

همچنين ميزان بستري شدن افراد چاق در بخش‌هاي مختلف بيمارستاني و نيز زمان لازم براي بهبود كامل آنان تفاوت بسياري با ساير گروه‌ها دارد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

لزوم رعايت فاصله زنان باردار از وسايل مولد امواج مانند سشوار و تلويزيون و ماشين لباسشويي

كارشناس بهداشت پرتوهاي وزارت بهداشت به زنان باردار توصيه كرد كه از وسايل برقي و مولد اشعه حداقل نيم مترتا يك متر فاصله بگيرند و هنگام عكسبرداري از محافظ‌هاي سربي استفاده كنند.

علي گوراني در اين باره اظهاركرد: ما در دنيايي از تشعشعات زندگي مي‌كنيم و بيش از 80 درصد تشعشعاتي كه ما را تهديد مي‌كند، طبيعي است اما تأثيرات اين تشعشعات، برگروه‌هاي آسيب‌پذير مانند كودكان، افراد مسن و زنان باردار بيشتر است و بايد به افرادي كه در اين گروه قرار دارند، آموزش داده شود تا منابع مولد اشعه را بشناسند و نسبت به اين امر حساس شوند.

وي با بيان اينكه نور خورشيد، عمده‌ترين منبع طبيعي است كه از آن تشعشع مي‌گيريم،گفت: كشور ما به دليل قرار گرفتن در موقعيت جغرافيايي، تشعشعات نور خورشيد بسيار بالايي دارد و بيشتر افراد دچار عارضه‌هاي پوستي مي‌شوند، بنابراين به زنان باردار توصيه مي‌شود بين ساعات 10تا 16 – كه زمان اوج تشعشعات خورشيد است- تا حد امكان در معرض نور خورشيد قرار نگيرند.

گوراني تصريح كرد: لازم است زنان باردار براي بيرون رفتن در هواي آفتابي از محافظت كننده‌ها مانند كلاه و كرم‌هاي ضد آفتاب معتبر استفاده كنند.

وي به پرتوگيري‌هاي طبيعي به گاز رادون اشاره كرد و گفت: اين گاز درخانه‌هايي كه در طبقات زيرزمين قرار دارند و يا تهويه مناسب ندارند، به وجود مي‌آيد بنابراين لازم است خانه‌ها را به تهويه‌هاي مناسب تجهيز كرد تا گردش هوا در آن به خوبي انجام شود.

كارشناس بهداشت پرتوهاي وزارت بهداشت در ادامه اظهار كرد: هرجايي كه وسيله الكتريكي روشن باشد در اطراف آن دو ميدان الكتريكي و مغناطيسي ايجاد مي‌شود كه اين ميدان‌ها حاوي انرژي هستند و اگر در اين ميدان‌ها قرار بگيريم انرژي موجود در ميدان‌ها بر بدن تأثير مي‌گذارد.

گوراني افزود: زنان باردار بايد از منابع مولد اشعه مانند تلويزيون، رايانه و ساير وسايل برقي فاصله داشته باشند و رعايت فاصله نيم تا يك متري توصيه مي‌شود كه احتياط بر اين است كه اين فاصله در مورد وسايلي كه الكتروموتور دارند مانند سشوار، ماشين لباسشويي، ماشين ظرفشويي بيشتر رعايت شود.

كارشناس پرتوهاي وزارت بهداشت با تأكيد بر اين كه مادران تا حدامكان از رفتن به مراكز پزشكي خودداري كنند، گفت: پرتوهاي موجود در مراكز درماني به دليل وجود دستگاه‌هاي مختلف بسيار زياد است و اين پرتوها براي زنان باردار خطرناك است بنابراين اگر وارد اين مراكز شدند تا حد امكان از اتاق‌هايي كه در آن‌ها از اشعه x استفاده مي‌شود، فاصله بگيرند و در مواقع لزوم براي راديولوژي، روپوش‌هاي محافظ از جنس سرب بپوشند و فقط قسمتي كه مي‌خواهند از آن عكس بگيرند بدون محافظ باشد.

گوراني در پايان اظهاركرد: در مواقع عكس‌برداري از دندان، روي شكم و تيروئيد بايد با محافظ‌ها پوشيده شود تا از پرتوگيري‌هاي ناشي از عكس‌برداري محافظت شود همچنين مسافرت با هواپيما به علت اين كه پرتوگيري‌هاي طبيعي بالا است، توصيه نمي‌شود.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

رابطه بيماري كبد چرب با خطر سكته مغزي

متخصصان انگليسي در بيمارستان سنت مايكل و مركز علوم بهداشتي لندن اعلام كردند احتمال سكته مغزي در افرادي كه مبتلا به بيماري كبد چرب هستند تا سه برابر بيشتر است.

به گزارش ايسنا، اين يافته براي اولين بار رابطه بين بيماري كبد چرب غيرالكلي و سكته مغزي را آشكار ساخته است. بيماري كبد چرب به وضعيتي گفته مي‌شود كه در آن چربي در كبد فردي كه الكل مصرف نمي‌كند، جمع مي‌شود.

دو متخصص به نام‌هاي دكتر جوئل راي و ايوان يينگ و دستياران آنها، سطح بالاي آنزيم‌هاي مشخصه بيماري كبدي را در افراد بالغي كشف كردند كه دچار سكته مغزي شديد شده بودند.

به گزارش پايگاه اينترنتي وب مد هلت، اين متخصصان بين سالهاي 2005 تا 2009 روي 103 فرد بالغ كه آزمايش MRI سكته مغزي شديد را در آنها ثابت كرده بود، تحقيق و مطالعه انجام دادند و آنها را با 200 نفر ديگر در گروه كنترل مورد مقايسه قرار دادند.

دكتر راي تاكيد كرده است كه پيش از اين در هيچ آزمايشي رابطه خطر سكته مغزي با بيماري كبد چرب مشاهده نشده بود.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

فوايد بوسه در روابط زناشويي

 

اگر چشم مدخل روح باشد، آنوقت ميتوان گفت كه لب هم راهرو ذهن اسـت. مــا افكار خود را با يك لبخند انتقال مي دهيم، عشق را در كلمـات مي گنجانيم و علايق خود را با بوسه ابراز مي نماييم. در يك بوسه مطالب عميقي وجود دارد كه بيان آن ها فراي لغات و كلمات است.


نـويسنده كتاب "عشق و رابـطه جنسي"، دكتــر جان فري مـعتقد است: "بوسيدن هنر است و نشان دهنده يك نوع بيان فردي و كاملاً شخصي از عشق و محبت مي باشد."


بوسه زماني ايجاد مي شود كه زوجين براي اولين بار به هم نزديك مي شوند، پس كاملاً طبيعي است كه دو طرف كمي مضطرب شده و عصبي شوند.


از يك منبع با نويسنده بي نام"كتاب بوسه ها" اينطور برداشت مي شود كه: "بوسه يك عمل كاملاً دو طرفه بوده؛ تا ندهيد نمي توانيد بگيريد و بالعكس."


در يك كتاب ديگر هم اينطور نوشته شده كه زمانيكه احساس ميكنيد تمايل داريد تا همسرتان را ببوسيد اين كار را انجام دهيد، لازم نيست حتماً صبر كنيد تا او را بهتر بشناسيد، او را ببوسيد و به مرور زمان مي توانيد او را بهتر بشناسيد. يكي از مواردي كه زيبايي بوسه را چند برابر مي كند اين است كه در همه ي زبان ها و مذاهب قابل درك مي باشد.


پروفسور وان بيرنت رئيس بخش مردم شناسي دانشگاه تكزاز اظهار مي دارد كه: "اولين بوسه عاشقانه برمي گردد به 1500 سال قبل از ميلاد مسيح در هند. پيش از اين زمان هيچ مدرك ديگري دال بر وجود بوسه هاي عاشقانه وجود نداشت. كليه اين نتايج از روي لوح هاي گلي، نقاشي روي ديواره هاي غارها و يا نوشته هاي روي پوست حيوانات بدست آمده است.


بيرنت معتقد است كه تماس نزديك و فشار بيني ها به يكديگر از همان 1500 سال قبل از ميلاد مسيح مرسوم بوده است.


اما بوسه اي كه امروزه به اين شكل رواج پيدا كرده، براي اولين بار در ميان رومي ها شهرت پيدا كرد. رومي ها در هنگام سلام كردن يكديگر را مي بوسيدند، انگشتر و حلقه اي كه بر دست رهبران قومشان بوده را مي بوسيدند و مجسمه هاي خدايان خود را نيز مي بوسيدند و با اين كار مطيع بودن و حس احترام خود را به طرف مقابل انتقال مي دادند.


رومي ها به سرعت متوجه شدند كه بوسه در شرايط مختلف مي تواند معاني متفاوتي را در بر داشته باشد، به همين دليل براي انواع بوسه ها، نام هاي مختلفي انتخاب كردند. به عنوان مثال اسكيوليم: بوسه از روي دوستي، باسيوليم: بوسه از روي احساس عشق و محبت،  و سويوليم: بوسه عميق كه اين روزها به French Kiss مشهور شده است.


از آن به بعد بود كه اديان مختلف شروع به تحريم بوسه نموده و آنرا به عنوان يك گناه نابخشودني اعلام كردند، اما به هر حال قدرت بوسه بيشتر بود و همچنان به قوت خود باقي مانده است.


اگر بخواهيم اين پديده را از نظر علمي ريشه يابي كنيم، مي توانيم بگوييم كه بوسيدن به طور طبيعي باعث مي شود تا ذهن آكسي توسين بيشتري ترشح كند، اين هورمون سبب مي شود در هنگام بوسيدن احساس خوبي به ما دست بدهد و دانشمندان معتقدند كه ماهيت وجودي انسان به گونه اي است كه در صورت تجربه يك بوسه منتظر بوسه ي بعدي خواهد بود. زمانيكه در وضعيت بوسيدن قرار مي گيرد، غدد موجود در داخل دهان و جداره لب ها ماده شيميايي را ترشح مي كنند كه همين ماده سبب ايجاد تمايل فرد به ادامه بوسيدن مي شود.

در تحقيقي كه در سال 1997 در دانشگاه پرينستون انجام شد، محققان به اين نتيجه دست پيدا كردند كه مغز انسان داراي سلول هاي عصبي است كه فرد را قادر مي سازد تا در تاريكي لب هاي معشوقه اش را پيدا كند. تعجبي وجود ندارد كه چرا بسياري از زوج ها از بوسيدن يكديگر در مكان هاي تاريك و كم نور لذب بيشتري مي برند.


پزشكان و روانپزشكان آلماني در پي پژوهش هاي گسترده خود در اين باره به اين نتيجه رسيده اند كه افرادي كه هر روز صبح قبل از ترك كردن خانه، همسر خود را ميبوسند كمتر دچار بيماري مي شوند.


همچنين افرادي كه پس از بوسيدن خانه را ترك مي كنند، كمتر احتمال وقوع تصادف دارند، 20 تا 30 درصد درآمد بيشتري نسبت به سايرين دارند و به طور متوسط 5 سال بيش از هم سن و سال هاي خود عمر مي كنند. دكتر آرتور سازبو يكي از افرادي كه در در اين تحقيقات نقش فعالي داشته معتقد است يكي از دلايل اصلي موفقيت تعداد بسيار زيادي از افراد اين است كه روز خود را با يك نگرش مثبت و دلچسب شروع ميكنند و چه چيز مي تواند مانند يك بوسه در انسان يك نگرش مثبت ايجاد كند.


بنابراين اگر شما مي خواهيد خوشحال، سلامت، و موفق، بوده و عمر طولاني داشته باشيد، بايد كسي را كه دوستش مي داريد هر روز صبح، پيش از اينكه خانه را به قصد محل كار خود ترك كنيد، ببوسيد.

ساير مزايا


محافظت از دندان ها و جلوگيري از پوسيدگي
دكتر پيتر گوردن رئيس اتحاديه دندانپزشكان انگستان اظهار مي دارد: "پس از غذا خوردن، دهان پر از مواد شيرين شده و بزاق دهان حالت اسيدي پيدا مي كند، اين امر باعث بوجود آمدن پلاك بر روي دندان ها مي شود. بوسيدن يك فرايند پاك كننده طبيعي است كه به حفظ سلامت دندان ها كمك مي كند، جريان بزاق دهان را افزايش بخشيده، و درصد ايجاد پلاك بر روي دندان ها را تا حد بسيار زيادي كاهش مي دهد." من خودم اين سوال ر از دندانپزشكم پرسيدم، او در ابتدا قدري خجالت كشيد، اما نهايتاً صحت گفته هاي مرا تاييد كرد.

از بين بردن استرس

يك بوسه عاشقانه، بهترين روش براي ريلكس شدن و از بين بردن استرس محسوب مي شود. مايكل كي مكناب، مشاور رواني معتقد است: "زمانيكه لب ها در حالت بوسيدن قرار مي گيرند، تقريباً دهان حالت لبخند زدن را به خود مي گيرد، و از آنجايي كه احساسات و حركات بدني انسان با هم ارتباط نزديكي دارند، تقريباً غير ممكن است كه يك نفر هم لبخند بزند و هم استرس داشته باشد. در عين حال بايد به اين نكته هم توجه داشت كه تنفس در زمان بوسيدن عميق تر مي شود، عضلات چشم شل شده و در راحت ترين حالت خود قرار مي گيرند. اين امر بهترين تكنيك براي قطع ارتباط با دنياي پر هياهوي بيروني و ريلكس شدن است.

كاهش وزن

چه مدت مي توانيد اين كار را انجام دهيد؟ براي اينكه تنها نيم كيلو وزن كم كنيد بايد 3000 كالري بسوزانيد، يعني چيزي در حدود 30000دقيقه يا همان 500 ساعت. يك بوسه عميق و طولاني به شدت متابوليسم بدن را افزايش مي دهد و سبب مي شود تا مواد قندي با سرعت بيشتري در بدن سوزانده شوند. ميزان كالري مصرفي، به شدت بوسه بستگي دارد، اما به طور متوسط مي توان گفت كه در هر 10 دقيقه 10 كالري مصرف مي شود.

تاخير در فرايند پيري


اين مورد يكي از مهم ترين مزاياي بوسيدن به شمار مي رود. بوسيدن به شما كمك ميكند تا قدرت ماهيچه هاي فك و چانه همچنان حفظ شود، به همين دليل ميزان ايجاد چين و چروك در آنها پايين كاهش پيدا مي كند.

ايجاد و افزايش تناسب اندام

خوب بهانه اي خوبي براي ورزش نكردن دستتان داديم! در حين بوسيدن، قلب تند تر مي تپد و ضربان آن افزايش پيدا مي كند، در اين زمان آدرنالين بيشتري آزاد شده و خون با سرعت بيشتري به تمام نقاط بدن پمپاژ مي شود. مي توان اظهار داشت كه بوسيدن از جمله بهترين تمرين هاي قلبي – عروقي است.

تكليفتان را با طرف مقابل روشن مي كند

در حين بوسيدن مي توانيد نيازهاي جنسي همسرتان را ارزيابي كنيد و ببينيد تمايلي به ادامه ارتباط دارد يا خير. روانشناسان معتقدند كه اولين بوسه اين امكان را براي شما فراهم مي آورد كه ببينيد آيا با طرف مقابل همخواني داريد يا نه. به نظر مي رسد كه "بو" تاثير به ياد ماندني در ضميرناخودآگاه انسان ها بر جاي مي گذارد، بنابراين با تجربه اولين بوسه مي توانيد تشخيص دهيد كه فريون شما با شخص مقابل هماهنگي دارد يا خير و اگر اينچنين نبود در همان آغاز مي توانيد ارتباط خود را با او خاتمه بخشيد.

افزايش اعتماد به نفس

البته اول مطمئن شويد كه دندان هايتان ارتودنسي ندارند چون امكان آسيب رسيدن به دندان هاي خودتان و دهان طرف مقابل وجود دارد. به هر حال يك بوسه عاشقانه مي تواند حس خوبي را در شما ايجاد كند. به صورت تئوري مي توان اين موضوع را اينچنين توضيح داد كه در زمان بوسيدن، خوشحال هستيد، و وقتي هم كه خوشحال باشيد احساس خوبي نسبت به خودتان پيدا خواهيد كرد و اين امر سبب افزايش اعتماد به نفس و عزت نفس شما مي شود.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۲۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

۳۰ دقيقه پياده‌ روي روزانه در پيشگيري از سرطان موثر است

بررسي بيش از ۱۵۰ هزار نفر در مدت بيست سال نشان ميد هد پياده روي روزانه حتي در افراد مبتلا به سرطان ، خطر مرگ ناشي از اين بيماري را كاهش مي دهد.

بررسي ها پيشتر نيز نشان داده است پياده روي ساده ، در پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي و سكته هاي قلبي و مغزي نيز موثر است .

همچنين محققان در انگليس پس از ۲۵ سال بررسي نتايج و اطلاعات مربوط به سرطان روده بزرگ دريافتند: ورزش مداوم و منظم، بويژه پياده‌روي خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۲۵ درصد كاهش مي‌دهد.
محققان دانشگاه واشنگتون در مطالعات خود دريافتند كه انجام ورزش هاي ساده اي مانند پياده روي به طور مداوم تأثير بسيار خوب و مفيدي روي كاهش ابتلاي افراد به انوع مختلف بيماري ها چون بيماري هاي قلبي، ديابت و ساير سرطان ها داشته و پس از تشخيص سرطان در بهبودي آن نقش مهمي ايفا مي كند.

محققان بيش از ۱۵۰ هزار نفر را بين سال هاي ۱۹۸۲ تا ۲۰۰۵ مورد مطالعه قرار دادند و دريافتند افرادي كه به طور دائم به مدت ۱۰ سال ورزش و پياده روي كرده بودند، در معرض كم ترين خطر مرگ ناشي از سرطان روده بزرگ قرار داشتند. ورزش بيشتر تأثير بيشتري را در افراد به جا مي گذارد.

به گفته محققان، راه رفتن به مدت ۳۰ دقيقه در روز خطر بروز بسياري از بيماري ها را تا حدود زيادي كاهش مي دهد. هيچ وقت براي شروع دير نيست. حتي اگر تا كنون شروع به ورزش نكرده ايد، از همين حالا شروع كنيد.

*  براي انجام پياده روي نكات زير را رعايت كنيد:

۱- كفش هاي راحت، كاملاً اندازه و بنددار بپوشيد ، كه پا را در خود نگهدارد و مانع تاثير ضربه به پا شود. همچنين جوراب هاي ضخيم نخي كه عرق پا را جذب وپاها را حفظ كند بپوشيد.

۲- لباس هاي راحت، سبك و متناسب با دماي هوا بپوشيد. در تابستان لباس هاي با رنگ روشن بپوشيد. و در زمستان به جاي يك لباس ضخيم، چند لباس نازكتر بپوشيدتا بتوانيد به تدريج با گرم شدن بدن در حين پياده روي، لباس هاي خود را كم كنيد.

۳- پياده روي را با سرعت كم شروع كنيد.

۴- دريك وضعيت متعادل و راحت راه برويد. سر را بالا نگهداريد، به جلو نگاه كنيد نه به زمين. در هر قدم بازوها را آزادانه در كنار بدن حركت دهيد. بدن را كمي به جلو متمايل كنيد. گام برداشتن را از مفصل ران و با گام بلند انجام دهيد. روي پاشنه فرود آمده و با يك حركت نرم به جلو برويد. از برداشتن گام هاي خيلي بلند خودداري كنيد.

۵- راه رفتن را درصورت امكان بدون توقف انجام دهيد. ايستادن مكرر و شروع مجدد پياده روي مانــع تاثيرات  مثبت آن مي شود.

۶-  در حين راه رفتن نفس هاي عميق بكشيد. با يك نفس عميق از طريق بيني و با دهان بسته ريه ها را از هوا پركنيد و سپس هوا را از دهان خارج كنيد.

۷- سعي كنيد زمان خاصي از هر روز را براي پياده روي در نظر بگيريد كه خسته و يا گرسنه نباشيد  و در صورت امكان با دوستانتان پياده روي كنيد.

۸-  اگردر سربالايي يا سراشيبي قدم مي زنيد، بــدن را به سمت جلــو متمايل كنيدوبراي حفظ تعادل ، قدم هاي كوتاه تري برداريد.

۹-  مدت زمان پياده روي و مسافتي كه طي كرده ايد را هر روز در تقويم خود ياد داشت كنيد.  هفته اي يك بار مدت زمان پياده روي را افزايش دهيد.

۱۰- در اواخر پياده روي به تدريج قدم هاي خود را آهسته تر كنيد. مي توانيد حركات انعطاف پذيري را نيز انجام دهيد و با اين كار كم كم بدن خود را سرد كنيد.

۱۱-اگر در حين پياده روي دچار درد قفسه سينه، تنگي نفس و يا پا درد شديد فوراً استراحت كنيد و با پزشك مشورت نماييد.

پياده روي به علت تحريك ماهيچه ها واستخوان ها سبب افزايش قدرت عضلاني و استخــواني مي شود.

زماني كه خسته يا گرسنه هستيد ورزش نكنيد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۱۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

علايم سكته چيست؟

چهارمين نشانه سكته نيز مشخص شد: زبان

هيچ گاه اين سه حرف را فراموش نكنيد: لحد

گاهي حمله منجر به فوت افراد نمي شود اما آنها در شرايطي بدتر از مرگ مجبور به ادامه زندگي مي شوند.

خواندن اين متن تنها يك دقيقه از زمان شما را خواهد گرفت...

يك متخصص اعصاب اعلام كرده است كه اگر شخصي را كه دچار حمله شده در 3 ساعت به بيمارستان منتقل كنند مي توان عوارض ناشي از حمله را به طور كامل از بين برد. بله به طور كامل!! وي مي گويد روش شناسايي حمله و رساندن بيمار به درمانهاي پزشكي در كمتر از 3 ساعت به شناسايي علايم آن بستگي دارد:

شناسايي علايم سكته:

در برخي موارد شناسايي علايم سكته كار بسيار سختي است.

متاسفانه نا آگاهي افراد مي تواند منجر به فاجعه اي جبران ناپذير شود. سكته مي تواند باعث مرگ يا آسيب مغزي فرد گردد و اين در حاليست كه اطرافيان شخص حتي متوجه علايم سكته نشده اند.

پزشكان اعلام كرده اند كه اطرافيان قرباني مي توانند تنها با پرسيدن سه سوال ساده متوجه علايم سكته شوند

1 :از شخص بخواهيد تا لبخند بزند.
ح: از شخص بخواهيد كه حرف بزند يا يك جمله ساده را به درستي ادا كند.( مثلا: امروز هوا آفتابي است)

2: از وي بخواهيد هر دو دستش را بلند كند.

اگر فرد در انجام هر كدام از موارد زير مشكل داشت ، در اسرع وقت با اورژانس تماس گرفته و علايم را براي امدادگران توضيح دهيد.

و اما نشانه ديگري از سكته: از وي بخواهيد زبان خود را بيرون بياورد.

اگر زبان وي به راست يا چپ متمايل شده بود، بدانيد كه شخص دچار حمله شده است.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۱۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

كوچكداشت پژوهشگران برتر ايران: فكر مي كنيد جايزه نفر اول چه بود؟!

درست در روزي كه مسئولان ورزش كشور اعلام كردند كه اگر تيم ملي فوتبال كشورمان در مسابقات جام ملت هاي آسيا قهرمان شود به هر يك از بازيكنان تيم ملي 150 عدد سكه پاداش خواهند داد ( جمعا بيش از 3 هزار سكه و به ارزش بيش از 1 ميليارد تومان ) همايشي در ساختمان اجلاس سران كشورهاي اسلامي در تهران برگزار شد ، كه با تحقير جمع بزرگي از اصحاب علم و پ‍ژوهشگران برتر كشورمان خاتمه يافت.

به گزارش خبرنگار عصر ايران اين همايش كه با حضور دو وزير كابينه و رييس دفتر رييس جمهوري از ساعت 8 صبح در محل ساختمان اجلاس سران سازمان كنفرانس اسلامي در تهران برگزار شد ، با صحنه هايي همراه بود كه در نهايت منجر به اعتراض پژوهشگران كشورمان شد ، به طوري كه  پژوهشگر برتر كشور صبح امروز (سه شنبه ) در مصاحبه اي با راديو ضمن اعتراض به نحوه برگزاري اين همايش از تحقير پژوهشگران در اين همايش انتقاد كرد و خبر داد كه  مسئولان برگزاري اين همايش روز گذشته پس از ساعت ها سخنراني وقتي براي برگزاري مراسم تجليل باقي نگذاشتند و در نهايت به بهانه ضيق وقت براي تجليل از پژوهشگر برتر كشور 1 سكه ! بهار آزادي به همراه يك لوح تقدير به او تقديم كردند و از ديگر پژوهشگران خواستند تا براي دريافت هديه خود در مقابل دفتر دبير خانه همايش صف بكشند !

  اين اقدام مسئولان برگزاري همايش را مي توان با وعده مسئولان به تيم ملي فوتبال كشورمان مقايسه كرد و به ذكر نكاتي چند در اين باره پرداخت :

1- كسي از تجليل قهرمانان ورزشي كشورمان ناراحت نيست و بسياري از مردم از تجليل و قدرداني از  قهرمان آفرينان كشورشان راضي هستند ، ولي بحث اصلي اينجاست كه فاصله تجليل از يك قهرمان ورزشي با پژوهشگر يا پژوهشگران برتر كشور آيا بايد 1 به 150 باشد ؟!
اين موضوع به تنهايي نشان مي دهد كه مملكت ما به شدت دچار عارضه مرگبار جابجايي اولويت ها شده است و الا چگونه مي شود براي يك ورزشكار ، به خاطر يك مدال ورزشي ،  150 سكه تمام بهار آزادي داد ولي براي كسي كه عمري را در تحقيق و پژوهش گذرانده و عملاً به جامعه و كشوش خدمت مي كند ، تنها يك سكه داد و البته يك لوح تقدير؟!
با اين ندانم كاري ها و تبعيض ها ، آقايان انتظار دارند متفكران و محققان و مخترعان اين مملكت ، سوداي عزيمت به خارج را هم نداشته باشند!  باور كنيد اگر اين همايش برگزار نمي شد و آن يك سكه هم جايزه داده نمي شد ،  سنگين تر بود و لا اقل حرمت پژوهش و پژوهشگر حفظ مي شد!
كساني كه مدام مي پرسند چرا در ايران علم آن طور كه بايد و شايد پيشرفت نمي كند ،  مروري بر همين همايش داشته باشند تا جواب هايشان را دريابند.

2-  مسئولان برگزاري در همايشي كه دو وزير و  رييس دفتر رييس جمهور در آن شركت دارند و قرار است از برترين پژوهشگران كشور در آن تجليل شود ، چرا بايد سوژه اصلي همايش كه تجليل از پژوهشگران برتر كشور است را به يك ميتينگ تبليغاتي براي خود تبديل كنند و آن قدر حرف بزنند كه سوژه اصلي همايش فداي سخنراني هاي مسئولان شود .

آيا جا نداشت در چنين همايشي به جاي مسئولاني كه هميشه و 24 ساعته به صورت يك طرفه حرافي مي كنند ، آقايان فقط گوش مي دادند به درد دل پژوهشگران؟!

3- چرا بايد در اين مراسم ، پژوهشگران كشور براي دريافت جوايز خود به نحو تحقير آميزي جلوي دبيرخانه صف بكشند ! آيا تجليل از پژوهشگران با اين هداياي ناچيز و صف كشيدن آنها براي دريافت اين هديه ناچيز تحقير پژوهشگر نيست ؟! اين همايش ، بزرگداشت پژوهشگران بود يا كوچكداشت آنها؟

4-  " توليد علم " ، " بومي كردن علوم " ، "جنبش نرم افزاري " و حتما از طريق برگزاري اين چنين همايش هايي قابل تحقق خواهد بود ! همايش هايي كه به نظر مي رسد صرفا براي رفع تكليف برگزار مي شود و تازه بعضي مسئولان از فرصت چند ساعته  همين همايش ها هم نمي گذرند و تريبون سخن سرايي را به دست گرفته و آن قدر حرف مي زنند كه وقت براي سوژه اصلي برگزاري همايش نباشد !

واقعا بايد به مسئولان برگزاري اين همايش به دليل برگزاري يك چنين همايش هايي دست مريزاد گفت !!



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۱۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

شقاق مقعد (فيشر آنال)

شقاق‌ مقعد عبارت‌ است‌ از پارگي‌ يا شكاف‌ در ناحيه‌ مقعد. اين‌ بيماري‌ در تمام‌ سنين‌ و حتي‌ در شيرخواران‌ نيز رخ‌ مي‌دهد. شقاق معمولا بدنبال يبوست و دفع يك مدفوع قطور و سفت و گاهي بدنبال اسهال شديد رخ مي دهد . بندرت دخول از راه مقعد و يا بيماري كرون باعث شقاق مي شود . شقاق توسط معاينه باليني پزشك و مشاهده مقعد تشخيص داده مي شود . بعد از بهبود از مرحله دردناك شديد ديدن روده بزرگ با كولونوسكوپي خصوصا در افراد بالاي پنجاه سال و درمواردي كه خونريزي داشته اند توصيه مي شود .

شقاق اگربيشتر از شش هفته طول بكشد فرم مزمن ناميده مي شود . شقاق باعث اسپاسم عضله اسفنكترمقعد مي شود كه علاوه برايجاد درد هنگام دفع كردن به علت تماس با مدفوع ، باعث كندي بهبود شقاق نيز مي شود . دريك چهارم افراد درطول زندگي شقاق ايجاد مي شود. شقاق ممكن است با درد ، خونريزي و احساس سوزش بعد از دفع مدفوع باشد . درد ممكن است چند دقيقه تاچند ساعت طول كشيده و علايم بعد از هر بار دفع تكرار شوند . در موارد مزمن خونريزي كم بوده يا متوقف مي شود ولي درد ادامه دارد . ممكن است خارش يا سوزش مقعد نيز وجود داشته با شد .

* علايم‌ شايع‌

درد و شديد به‌ هنگام‌ عبور مدفوع‌ سخت‌ يا حجيم‌. امكان‌ دارد تا يك‌ ساعت‌ نيز طول‌ بكشد. درد دوباره‌ با اجابت‌ مزاج‌ بعدي‌ بر مي‌گردد.
درد به‌ هنگام‌ نشستن‌ روي‌ يك‌ جسم‌ سخت‌
وجود رگه‌هايي‌ از خون‌ روي‌ كاغذ توالت‌، لباس‌ زير، يا پوشك‌ بچه‌
خارش‌ اطراف‌ مقعد
كودكان‌ مبتلا ممكن‌ است‌ از اجابت‌ مزاج‌ امتناع‌ كنند.

* علل‌

علت‌ دقيق‌ آن‌ نامشخص‌ است‌، اما علايم‌ معمولاً بعد از فشار آمدن‌ به‌ مقعد ناشي‌ از مدفوع‌ سفت‌ و حجم‌ ظاهر مي‌شوند.

* عوامل‌ افزايش‌دهنده‌ خطر

يبوست‌
بارداري‌هاي‌ متعدد
سرطان‌ خون‌
بيماري‌ كُرون‌
بيماري‌هاي‌ نقص‌ ايمني‌

رابطه جنسي از راه مقعد

سوء استفاده جنسي

* پيشگيري‌

جلوي‌ بروز يبوست‌ را با اقدامات‌ زير بگيريد: ـ روزانه‌ حداقل‌ ۸ ليوان‌ آب‌ بنوشيد. ـ غذاي‌ پرفيبر مصرف‌ نماييد. ـ در صورت‌ لزوم‌، از داروهاي‌ شل‌كننده‌ مدفوع‌ يا مسهل‌ها استفاده‌ نماييد.
به‌ هنگام‌ اجابت‌ مزاج‌، فشار بيش‌ از اندازه‌ وارد نياوريد عواقب‌ مورد انتظار

اغلب‌ بزرگسالان‌ در عرض‌ ۶-۴ هفته‌ با درمان‌ خوب‌ مي‌شوند، به‌ نحوي‌ كه‌ ديگر به‌ جراحي‌ نيازي‌ نخواهد بود. اغلب‌ شيرخواران‌ و كودكان‌ كم‌ سن‌، بعد از شل‌ كردن‌ مدفوع‌ بهبود مي‌يابند.

* عوارض‌ احتمالي‌

تشكيل‌ جوشگاه‌ در محل‌ زخم‌ به‌ نحوي‌ كه‌ دفع‌ مدفوع‌ را با مشكل‌ روبرو كند.

* تشخيص :

اقدامات تشخيصي كاملتر در مواردي لازم است كه علل ديگري مانند كرون يا سوء استفاده جنسي براي ايجاد شقاق مطرح باشد و انجام اين اقدامات بر حسب مورد ، توسط پزشك معالج طراحي مي شود .

شقاق هاي معمولي عموما در پايين يابالاي ( ساعت ۱۲ و ۶ ) سوراخ مقعد بوده و اگر شقاق در جاي ديگري ديده شود بايد به فكر علل غير معمول مانند كرون يا سوء استفاده جنسي بود .

مصرف پمادهاي مسكن ، ضد التهاب ، استروئيدها (مانند هيدروكورتيزون و بتامتازون ) و پمادهاي ضد بواسير ( آنتي همورئيدها ) در بهبود شقاق نقش ندارد .

دركودكان مبتلا به نوع مزمن شقاق كه بادرمانهاي طبي بهبود نيافته است شل و گشادكردن عضله اسفنكتري مقعد توسط والدين به طور روزانه و به روشي كه پزشك آموزش مي دهد معمولا باعث بهبود شقاق شده و نياز به جراحي را مرتفع مي سازد .

* درمان‌

براي‌ رد ساير علل‌ خونريزي‌ مقعدي‌ يا خونريزي‌ از راست‌ روده‌، مقعد و راست‌ روده‌ با وسايل‌ مخصوص‌ (آنوسكپ‌، سيگموييدوسكپ‌) بررسي‌ مي‌شوند.
پس‌ از اجابت‌ مزاج‌، بايد مقعد به‌ آرامي‌ با صابون‌ شسته‌ شود.
براي‌ برطرف‌ كردن‌ اسپاسم‌ عظلاني‌ و درد در اطراف‌ مقعد، بايد حوله‌ گرم‌ روي‌ محل‌ گذاشته‌ شود.
نشستن‌ در لگن‌ حاوي‌ آب‌ گرم‌ نيز درد را تخفيف‌ مي‌دهد. ارتقاع‌ آب‌ در لگن‌ بايد حدود ۲۰ سانتيمتر باشد. روزانه‌ ۳-۲ بار و هر بار براي‌ ۲۰-۱۰ دقيقه‌ از اين‌ روش‌ استفاده‌ مي‌شود.
اگر درمان‌هاي‌ فوق‌ مؤثر نبود، امكان‌ دارد نياز به‌ جراحي‌ باشد. در جراحي‌، يا زخم‌ به‌ طور كلي‌ برداشته‌ مي‌شود، يا اينكه‌ در عضلاتي‌ كه‌ با انقباض‌ خود باعث‌ عدم‌ بهبود زخم‌ مي‌شوند تغييراتي‌ داده‌ مي‌شود.

* داروها

براي‌ درد خفيف‌، از داروهايي‌ مثل‌ استامينوفن‌ يا بي‌حس‌كننده‌هاي‌ ماليدني‌ استفاده‌ كنيد.
ماليدن‌ پماد زينك‌ اكسيد يا وازلين‌ به‌ ناحيه‌ شايد باعث‌ جلوگيري‌ از احساس‌ سوزش‌ شود.
نرم‌كننده‌هاي‌ مدفوع‌ نيز ممكن‌ است‌ به‌ جلوگيري‌ از بروز درد به‌ هنگام‌ اجابت‌ مزاج‌ كمك‌ كنند.
امكان‌ دارد پماد ليدوكايين‌ توصيه‌ شود.

درصورت بهبود يبوست و رفع اسپاسم عضله اسفنكتر شقاق عموما بهبود مي يابد . درمان اوليه متوجه بهبود يبوست و نرم كردن مدفوع و رفع اسپاسم است كه بااين تمهيدات در ۹۵ درصد موارد شقاق خوب مي شود .

اگر شقاق خوب نشد يا مرتبا عود كند نياز به جراحي دارد . براي بهبود يبوست مصرف فراوان غذاهاي حاوي فيبر مانند ميوه جات و سبزيجات توصيه مي شود . پسيليوم و سلولز حاوي فيبر فراوان هستند كه با جذب آب باعث نرم كردن مدفوع مي شوند .

در كودكان مصرف روغن هاي معدني مانند پارافين و نرم كننده هاي مدفوع نيز توصيه مي شود . نشستن در وان آب گرم دوتاسه بار در روز و هر بار بمدت ۱۵-۱۰ دقيقه باعث بهبود خونرساني و شل شدن عضله اسفنكتر شده و به ترميم آن كمك مي كند . اضافه كردن صابون مايع و شامپو توصيه نمي شود .

پمادهاي نيتروگليسرين باعث شل شدن اسفنكتر شده و با گشادكردن عروق خونرساني رانيز بهتر مي كنندو به ترميم زخم كمك مي كنند . اين پمادها روزانه ۳-۲ بار به ميزان يك نخود به اطراف سوراخ مقعد ماليده شده و قبل و بعد از مدفوع كردن نيز تكرار مي شود . در موارد مزمن تزريق سم بوتوليسم به داخل اسفنكتر با فلج موقت آن بمدت ۳ ماه باعث شل شدن عضله مي شود . تزريق آن توسط پزشك در مطب و بدون بي هوشي امكانپذير است .

* دستورات دارويي و مراقبتي فيشر :

۱- رژيم پر فيبر : مصرف نان سبوسدار ، ميوه جات و سبزيجات از قبيل كاهو ، آلو ، گلابي ، انجير به ميزان كافي در روز .

۲- شستشوي كافي با اب گرم پس از اجابت مزاج .

۳- نشستن در لگن آب گرم به مدت ۲۰- ۱۵ دقيقه حداقل ۳ مرتبه در روز ، البته بر حسب شدت درد و بيماري مي تواند افزايش يابد .

۴- خودداري از نشستن طولاني در دستشويي موقع اجابت مزاج .

۵- استفاده از پماد بي حس كننده ( از قبيل ليدوكائين ، بنزوكائين و … ) طبق دستور پزشك بخصوص ۱۵ دقيقه قبل از اجابت مزاج و يا ۴-۳ مرتبه در روز .

۶-استفاده از پودر پسيليوم يا دانه اسفرزه ( يك قاشق داخل ليوان آب +شكر و آب ليمو ) ۳-۲ مرتبه در روز جهت نرم شدن مدفوع .

* درمان جراحي :

درمان جراحي بايد فقط در مواردي كه شقاق بعد از سه ماه مصرف درمانهاي طبي بهبود نيافته باشد انجام شود . ندرتا جراحي شقاق باعث بي اختياري در كنترل مدفوع و يا دفع گاز مي شود كه معمولا موقت است .

در صورت بروز شقاق مقعد ابتدا فيبر غذايي و مصرف ميوه ها و سبزيجات و گاهي روغن هاي معدني و مسهل داده مي شود . اگر بعد از يكماه شقاق خوب نشد از داروهاي جلدي ( پماد نيتروگليسيرن ) يا تزريقي ( سم بوتوليسم ) استفاده مي شود .

جراحي در صورت ادامه شقاق بعد از سه ماه درمان طبي و يا در مواردي كه شقاق راجعه است انجام مي شود . اگر فيبر غذاي روزانه كافي نباشد پسيليوم كه حاوي فيبر زيادي است تجويز مي شود . درمان طبي با نشستن روزانه در آب گرم تكميل مي شود .

روش هاي غير داروئي كه براي زخم ناحيه مقعد پيشنهاد ميشه از اين قرار است:

بهترين روش عمل براي بيماراني كه دچار زخم مقعد شدن عمل جراحي sphincterotomy هست.. براي اينكه ميزان موفقيت درمان در بهترين شرايط ۹۰% هست.روش جراحب فوق الذكر باعث بهبودي سريع زخم شده و با كمترين عارضه همراه است و حتي آن را بصورت سرپائي نيز ميتوان انجام داد…

گاهي جراح ترجيح ميده كه از روش ديلا تاسيون يا گشاد كردن با دست استفاده كنه.. كه ميزان موفقيتش ۴۰% هست و ممكنه باعث بي اختياري بيمار ميشه

عفونت در كريپت هاي مجاور باعث ايجاد التهاب مزمن شده و ادم پاپيلاي آنال در مجاورت كريپت سبب بزرگي و فيبروز پاپيلا مي شود, طوري كه ممكن است بصورت يك ساختمان محكم سفيد و پلي پوئيد در آمده و در اين صورت پاپيلاي بزرگ شده ناميده ميشود.

پاپيلاهاي بزرگ شده سرطاني نبوده ولي اغلب با پوليپ هاي آدنوماتو انتهاي روده بزرگ اشتباه ميشوند. پوست مجاور در قسمت خارجي زخم آنال نيز دچار تغييرات مزمن التهابي و اختلال جريان لنفاوي ميشود. يك زائده فيبروزه ممكن است در دهانه مقعد ايجاد شود كه زائده پيشاهنگ (sentinel pile) ناميده ميشود. زيرا مانند يك پيشاهنگ درست در قسمت تحتاني زخم قرار دارد.

به هر حال ميتونيم ترياد فيشر را به اين تزتيب بگوئيم:

۱- وجود خود زخم ۲- پاپيلاي بزرگ شده
۳- زائده پيشاهنگ (sentinel pile.sentinel pile )را ميتوان در قسمت خارجي مشاهده كرد و با باز كردن ملائم دهانه آنوس,اغلب بخش تحتاني زخم را ميتوان ديد.قبل از انجام يك معاينه بسيار ملائم با انگشت كه براي اطمينان از محل زخم, ميزان تنگي, التهاب و غيره صورت ميگيرد, بهتر است از بي حس كننده هاي موضعي استفاده شود. بيشتر مواقع اسپاسم شديد جلب توجه ميكند.

* نكاتي در درمان داروئي و غير جراحي:
اساس درمان طبي, كم كردن قوام مدفوع است. اين كار از طريق تغييرات رژِم غذائي و عوامل هيدروفيل افزايش دهنده حجم انجام شده و مصرف آب بايد افزايش يابد.

استفاده از تركيبات موضعي از قبيل ايكتامول۱۰% يا هيدروكوتيزون ۱% بوسيله يك لوله باريك به داخل كانال آنال ميتواند مفيد باشد.

نشستن در آب گرم پس از يك اجابت مزاج دردناك ممكن است باعث كاهش علائم و تخفيف اسپاسم شود. شياف ها هيچ ارزشي ندارند.

* فعاليت‌

هيچ‌ محدوديتي‌ براي‌ آن‌ وجود ندارد. فعاليت‌ بدني‌ خود احتمال‌ يبوست‌ را كاهش‌ مي‌دهد.

* رژيم‌ غذايي‌

ترجيحاً بايد غذاي‌ پرفيبر و مايعات‌ به‌ مقدار فراوان‌ در رژيم‌ گنجانده‌ شود تا از يبوست‌ جلوگيري‌ شود.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۱۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

زخم مقعد و يبوست ، روشهاي درماني

علت اين بيماري چيست ؟
علت اين بيماري، ايجاد خراشيدگي در پوست مقعد به دنبال اسهال طولاني مدت يا يبوست است . اين خراشيدگي باعث انقباض عضله داخلي مقعد مي شود واين انقباض باعث ايجاد درد شديد مي گردد.

علائم اين بيماري چيست ؟
افراد مبتلا به اين بيماري معمولا” با درد هنگام اجابت مزاج مراجعه مي كنند و گاهي نيز از خروج چند قطره خون همزمان با اجابت مزاج شاكي هستند . بعضي از بيماران از درد شديدي كه چند ساعت پس ازاجابت مزاج تداوم دارد شاكي هستند . البته بايد بيماران بدانند كه عليرغم درد شديد و همراهي با خونريزي ، اين عارضه بيماري خطرناكي نمي باشد .

انواع اين بيماري كدام است ؟
زخم مقعد دو نوع حاد و مزمن دارد . در نوع حاد ، زخم سطحي است و با درمان دارويي بهبود حاصل مي شود . افراد مبتلا به انواع مزمن سابقه چندين مرتبه درد هاي مشابه دارند و زخم آنها عمقي است و با برجستگي در مجاور مقعد همراه است. درمان اين گروه افراد مشكل تر است و به جراحي نياز پيدا مي كنند .

روش درمان در انواع حاد چگونه است ؟
براي درمان اين بيماري چند روش وجود درد كه بطور همزمان استفاده مي شوند و تا تاثير كامل، به حدود ده روز زمان نياز است .
الف) استفاده از موادي كه حجم مدفوع را زياد مي كنند و باعث نرم شدن مدفوع مي شوند : با رعايت رژيم غذايي حاوي مواد غذايي فيبردار مانند كلم ، كاهو ، خيار، سيب همراه پوست آن ، ميوه جات ، خاكشير محلول در آب، اسفرزه محلول در آب ، انجير خشك كه آب انداخته شده است و يا دارو هايي مثل پسيليوم ، شربت لاكتولوز يا شربت منيزيم مي توان به اين هدف دست يافت.

ب) نشستن در لگن آب گرم حاوي چند قطره بتادين روزانه سه تا پنج مرتبه و هر بار به مدت حدود بيست دقيقه.
پ) استفاده از داروهاي كاهش دهنده درد كه شامل پماد بي حسي ليدو كائين بطور موضعي يا داروهاي مسكن خوراكي است .

ت) استفاده از داروهايي كه باعث افزايش خونرساني به اين ناحيه مي شوند مانند پماد نيترو گليسيرين. اين پماد با اتساع عروق خوني ناحيه مقعد باعث افزايش خونرساني به آن مي شود و در نتيجه به ترميم زخم سرعت مي بخشد. البته استفاده از اين دارو در بعضي افراد باعث سوزش در محل استفاده يا سر درد مي گردد. روش استفاده از آن بطور موضعي روي زخم مقعد دو الي سه مرتبه در روز است .
درمانهاي فوق تقريبا” هميشه باعث بهبود فيشر حاد مي شوند ولي در فيشر مزمن فقط در نيمي ا ز موارد باعث رفع علائم مي شود و بقيه افراد نياز به جراحي دارند.

روش درمان در انواع مزمن چگونه است ؟
انواع مزمن كه به به درمان دارويي جواب ندهند بايد تحت جراحي قرار گيرند . روش جراحي به اين صورت است كه قسمتي از عضله داخلي مقعد كه دچار انقباض شده است برش زده مي شود. اين امر باعث مي گردد كه انقباض رفع شود و درد بيمار ازبين برود . پس از رفع درد ، زخم مقعد تدريجا” بهبود خواهد يافت. پس از عمل درد مربوط به بيماري از بين مي رود ولي درد مربوط به برش و انجام جراحي تا چند روز تداوم دارد.

آيا عمل جراحي با عارضه اي همراه است ؟
بله .انجام جراحي در بعضي افراد باعث بي اختياري مختصري در دفع گاز مي شود كه تدريجا” پس از چند ماه مرتفع خواهد شد . در بعضي افراد خونريزي تداوم خواهد داشت كه پس از دو هفته رفع مي شود و بعضي افراد پس از عمل احتباس ادرار پيدا مي كنند كه پس از 24 ساعت رفع مي شود .

مدت بستري چقدر است ؟ پس از عمل جراحي چه مدت استراحت در منزل نياز است ؟
مدت بستري بين يك تا دو روز است و مدت استراحت در منزل بين سه تا پنج روز مي باشد.

پس از عمل چه اقداماتي را بايد انجام داد ؟
پس از عمل تا حدود يك ماه روشهاي درماني ارائه شده در قسمت درمان انواع حاد فيشر را بايد بكار بست .

آيا درمان ديگري هم براي انواع مزمن وجود دارد ؟
بله . با تزريق دارويي به نام بوتولونيوم به طور موضعي به داخل عضله مقعد ، مي توان انقباض آن را رفع نمود . تاثير اين روش پس از حدود يك هفته ظاهر مي شود و احتمال بازگشت بيماري نيز وجود دارد كه نياز به تزريق مجدد را الزامي مي كند هزينه مربوط به تهيه اين دارو به نسبت زياد است .

در ارتباط با يبوست مركز تحقيقات گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران پيشنهادات خوبي ارائه داده است كه مطالعه آن را به شما پيشنهاد ميكنم :

جريان تشكيل مدفوع
در جريان هضم غذا مواد مفيد و قابل استفاده در روده كوچك جذب مي‏شود و بخش ناچيزي بصورت غيرقابل جذب وارد روده بزرگ مي‏شود. اين بخش غيرقابل جذب عمدتاً مواد فيبري (پلي ساكاريدهاي موجود در غشاء سلول‏هاي گياهي) و منشأ آنها دانه غلات و حبوبات است. در روده بزرگ عمدتاً آب و املاح جذب مي‏شود و آنچه نهايتاً دفع مي‏شود در يك فرد سالم معادل 400-200 گرم مدفوع و 24 ساعت است. حدود 75 درصد وزن مدفوع آب است و 25 درصد ديگر مواد جامد است محتويات مواد جامد مدفوع عمدتاً از لاشه ميكروب‏ها و مواد فيبري تشكيل شده است. بنابراين وزن و قوام مدفوع در هر فرد بستگي به ميزان آب موجود در آن و حجم مواد فيبري دارد. درصد مواد فيبري در مدفوع بستگي كامل به ميزان مصرف اين مواد در رژيم غذايي دارد و حجم آب مدفوع بستگي به حركات دودي روده بزرگ (طول مدت ماندگاري مواد دفعي در روده بزرگ و فعاليت روده بزرگ در جذب آب مدفوع) دارد. در افرادي كه مقدار زيادي فيبر مصرف مي‏كنند (نان گندم و جو سبوس دار، حبوبات و…)و حركات دودي روده بزرگ  طبيعي نيز دارند، حجم مدفوع در 24 ساعت ممكن است به 400 گرم برسد.

تعريف يبوست:
 نزديك به نيمي از افراد كه با شكايت يبوست به پزشك مراجعه مي‏كنند طبق تعريف يبوست ندارند اغلب اين افراد از ميزان و يا نحوة دفع مدفوع شكايت دارند. تعداد دفعات اجابت مزاج در افراد مختلف جامعه متفاوت است و از 3 بار در روز تا 3 بار در هفته محدوده طبيعي تلقي مي‏شود. به همين دليل بوجود آمدن تغيير در تعداد دفعات اجابت مزاج در هر فرد نسبت به وضعيت معمولي او (كاهش تعداد دفعات اجابت مزاج) بايد يبوست تلقي شود ولي اگر كسي هميشه يكبار در هر مدفوع نيز بستگي كامل به نوع رژيم غذايي فرد دارد و كاهش قابل وجه مواد فيبري در غذا مي‏تواند منجر به مدفوع كم حجم و خشك شود كه با تغيير رژيم اصلاح مي‏شود.

علل يبوست
يكي از علل مهم يبوست مصرف غذايي كم فيبر و كم آب است. در مسافرت كه معمولاً كه رژيم غذايي شما عوض مي‏شود، مي‏تواند يبوست ايجاد گردد. خانم‏هاي حامله اغلب يبوست پيدا مي‏كنند. علل ديگر يبوست عبارتند از كم تحركي، استفاده نادرست از مسهل‏ها، مصرف داروهاي خاص (از قبيل داروهاي ضد درد، مدرها، و آنتي هيستامين‏ها) يا عدم اختصاص وقت كافي براي عمل دفع مدفوع مي‏باشد. بيماري‏هايي از قبيل مرض قند و كم كاري تيروئيد نيز ممكن است باعث يبوست شوند.

آزمايشها
براي كنار گذاشتن علل جدي يبوست معايناتي انجام مي‏شود. معمولاً نمونه مدفوع و خون جهت آزمايش گرفته مي‏شود. انجام سيگموئيدسكوپي ممكن است لازم باشد. طي اين آزمون، پزشك درون روده بزرگتان را به وسيله يك دستگاه بخصوص مشاهده مي‏كنيد. ممكن است يك عكسبرداري ويژه با اشعه ايكس كه تنقيه با باريم ناميده مي‏شود، نيز انجام شود. براي اين آزمون روده بزرگ توسط محلول باريم‏دار پر مي‏شود، سپس عكس‏هايي با اشعه ايكس از كل روده بزرگتان گرفته مي‏شود.

درمان يبوست
بعد از بررسي شما يك طرح درماني مناسب توسط پزشكتان توصيه مي‏شود. اين درمان مي‏تواند خوردن فيبر بيشتر، انجام ورزش بيشتر و پرهيز از مصرف زياد از حد مسهل‏ها و يا قطع داروهاي غيرضروري باشد.
فيبر بيشتري بخوريد
يكي از بهترين راه‏هاي درمان شما مصرف غذاهاي با فيبر زياد است. بهترين منبع فيبر، غلات (جو، گندم) و سپس حبوبات است. سبزيجات نيز داراي فيبر قابل توجهي هستند. مواد فيبردار حجم مدفوع را زياد و دفع آن را از روده بزرگ تسريع مي‏نمايد. نوشيدن مايعات كافي هم توصيه مي‏شود.
مرتب ورزش كنيد
ورزش منظم به بهبود كار روده بزرگ و رفع يبوست كمك مي‏كند درباره شروع برنامه ورزشي از پزشكتان سوال كنيد.
از مصرف مزمن و طولاني مدت مسهل پرهيز كنيد
مسهل ها روده بزرگ را تحريك مي‏كنند تا سريع‏تركار كند. مصرف مداوم مسهل‏ها مي‏تواند سبب كش آمدن وضعيت شدن روده بزرگ گردند. و نهايتاً ممكن است روده بزرگ بدون آنها اصلاً كار نكند. پزشكتان مي‏تواند به شما در قطع وابستگي به مسهل‏ها كمك نمايد. در هر صورت، هرگز قبل از مشورت با پزشك آنها را مصرف نكنيد.
مواد پرفيبر
مصرف مواد غذايي زير حاوي فيبر هستند و در پيشگيري درمان يبوست مي‏توانند مؤثر باشند.
* غلات پرفيبر
* حبوبات (نخود، لوبيا، عدس، لپه، باقلا)، سبوس و سبوس گندم و جو
* سبزيجات (مانند گل كلم، هويج و نخودسبز)
* ميوه‏هاي تازه بخصوص سيب، گلابي و ميوه‏هاي خشك مانند كشمش و برگه زردآلو
* گردو، فندق، بادام و غلات (بخصوص حبوباتي از قبيل عدس و لوبيا قرمز)
* استفاده روزانه از سالاد و كاهو همراه با يك قاشق غذاخوري سبوس گندم بعلاوه روغن زيتون و آب ليمو كمك كننده است.
* توصيه مي‏شود مصرف برنج را محدود نماييد و بجاي آن نان جو و يا سنكگ استفاده نماييد.

بررسي و معالجه يبوست شديد و مقاوم
اكثر قريب به اتفاق افرادي كه يبوست دارند، با درمانهاي معمولي خوب مي‏شوند. وقتي يبوست شديد باشد و بيمار با درمان‏هاي معمول بهبودي پيدا نكند لازم است بررسي دقيقتري از جمله اندازه‏گيري مدت زمان عبور مواد از روده بزرگ را با عكسبرداري مخصوص انجام گردد. در اين بررسي معمولاً بيمار تعداد 60 عدد از قرصهاي كوچكي را مي‏خورد و پس از چند روز با عكسبرداري ساده شكم طول مدت عبور مواد از روده بزرگ تعيين مي‏گردد. براساس نتيجه اين كار در مورد درمان طبي و يا جراحي روده بزرگ تصميم‏گيري مي‏شود.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۱۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تكان دادن شديد كودكان و گريه نوزادان

تكان شديد يك كودك مي تواند موجب مرگ او گردد ! شما به شكل فوق العاده قوي هستيد . فقط براي يك لحظه فكر كنيد كه چقدر شما قوي تر نسبت به كودك هستيد . شما داراي دستان قدرتمند جهت بغل كردن و حفاظت از كودك هستيد ، اما دستان قدرتمند شما مي تواند بسيار خطرناك هم باشد . اگر شما از قدرت خود جهت تكان دادن نوزاد استفاده كنيد ، شما مي توانيد موجب مرگ كوچولو گرديد .

آسيب دائم به كودك فقط يك لحظه طول مي كشد . اثرات فقط چند ثانيه تكان دادن مي تواند اثري دائمي بر كودك بگذارد . تكان دادن مي تواند به مغز صدمه وارد آورد . صدمه به مغز ممكن است موجب معلوليت هاي يادگيري ، اختلال در درك دستورالعمل هاي ساده ، حرف زدن و عقب ماندگي ذهني شود . تكان دادن مي تواند معلوليت هاي دائمي بجا گذارد و مي تواند باعث نابينا ، فلج و ناشنوا شدن نوزادان گردد .

پيشگيري از مرگ كودك بسيار آسان است ، فقط كودك را شديدا تكان ندهيد . نوزادان كمتر از يك سال در معرض خطر تكان دادن شديد هستند . كودكان بزرگتر نيز اگر شديدا تكان داده شوند ، مي توانند به طور جدي آسيب ببينند . با كودك بازي كنيد ، اما هميشه به آرامي . بچه كوچك را به هوا پرتاب نكنيد و يا هرگز آنها را با پا تاب شديد ندهيد . در اثر تكان دادن شديد ، آسيب در داخل سر اتفاق مي افتد و ممكن است علائم خارجي نداشته باشد. تكان دادن موجب خونريزي در مغز مي شود.

مراقبت از نوزاد ممكن است بسيار دشوار و خسته كننده باشد ، به خصوص اگر نوزاد زياد گريه كند . بياد داشته باشيد :
* گريه نوزاد عادي است و يك راه برقراري ارتباط بچه ها با ما ميباشد .
* گريه مي تواند نشان از موارد ذيل در كودك باشد : خيس كردن ، گرسنگي ، مريضي ، گرم يا سرد شدن ، يا فقط واقعا كوچولو خسته است .
* گريه نوزاد مي تواند فكر را خراب كند ، به ويژه اگر شما همه چيز را چك كرده باشيد اما گريه كودك متوقف نشود.

راهنمايي در زمان گريه نوزاد
* تغديه ، تعويض پوشاك و گره پوشاك را چك كنيد .
* اگر كودك شما
خيلي گرمش باشد ، برخي از لباسها را شل كنيد . اگر بيش از حد
سردش باشد با لباس بيشتر و يا پتو بپوشانيد .
* اگر كودك مريض به نظر مي رسد ، با يك دكتر يا افراد با تجربه مشاوره نمائيد .
* اگر شما همه موارد را بررسي كرديد و كودك به گريه خود ادامه دهد ،
آرامش خود را حفظ كنيد . اغلب ، نوازش ملايم كودك به شما كمك خواهد كرد.
* گاهي اوقات بچه ها را تنها بايد در بستر خود قرار داد . مسئله اي نيست اگر نوزاد در حالي كه به
پشت خوابيده مدتي گريه كند .
* گريه موجب مرگ يك نوزاد نمي شود ، اما تكان دادن شديد مي تواند!
* هرگز مسئوليت نگهداري كودك را به عهده كسي نگذاريد كه به او اعتماد نداريد . كودك را يا فردي با خلق و خوي بسيار تند تنها نگذاريد .



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۱۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

سطح كلسترول خوب و بد و تري گليسيريد در آزمايش خون

كلسترول ماده اي شبه چربي در خون است كه بوسيله كبد توليد مي شود . براي پاره اي موارد ، بدن به ميزان اندكي كلسترول نياز دارد  . اما با افزايش آن موجب بعضي از بيماريها چنان بيماري قلب و عروق ميشود . در مورد جربي خون و كلسترولهاي خون اصطلاحات ذيل را بايد دانست:

- كلسترول بد يا LDL كه فرد را مستعد ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي مي كند.
- كلسترول خوب  يا HDL  كه هر چه ميزان آن بالاتر باشد خطر بروز بيماريهاي قلبي كاهش ميابد . (تصاوير مرتبط 
1  -  2  -  3  )
- تري گليسيريد ها كه نوعي از چربي خون هستند و در قسمتهاي مختلف بدن ميتوانند ذخيره شوند.

سطح كلسترول خون را بر حسب ميلي گرم در هر دسي ليتر خون (mg/dL) نشان داده ميشود . در آزمايش خون موارد ذيل مورد اهميت است :

1 – سطح عمومي كلسترول خون (total blood cholesterol level)
* مطلوب است اگر ميزان آن كمتر از 200 ميلي گرم / دسي ليتر باشد .
* در مرز ريسك است اگر ميزان آن 200-239 ميلي گرم / دسي ليتر باشد.
* داراي ريسك بالا است اگرميزان آن  240 ميليگرم / دسي ليتر و يا بيشتر  باشد .

2 – سطح كلسترول خوب يا HDL
هر چقدر  سطح كلسترول خوب بيشتر باشد ، بهتر مياشد . كلسترول HDL كمتر از 40 ميليگرم / دسي ليتر در مردان ، كمتر از 50 ميليگرم / دسي ليتر در زنان را در معرض خطر
بيماري قلبي قرار ميدهد . به طور متوسط ، سطح كلسترول مردان  40 – 50 ميليگرم / دسي ليتر است . در زنان ميزان آن 50 – 60 ميلي گرم / دسي ليتر ميباشد . كلسترول HDL بيشتر از 60 ميليگرم / دسي ليتر موجب محافظت در برابر بيماري هاي قلبي ميگردد .

3 – سطح كلسترول بد يا LDL
* مطلوب است اگر ميزان آن كمتر از 100 ميليگرم / دسي ليتر باشد .
* نزديك به مطلوب است اگر ميزان آن 100 – 129 ميليگرم / دسي ليتر باشد .
* بالاي مرز است اگر ميزان آن 130 – 159 باشد .
* بالا است اگر ميزان آن 160 – 189  باشد .
* خيلي بالا است اگر ميزان آن 190 ميليگرم / دسي ليتر و بيشتر  باشد .
 
4 – سطح تري گليسريد
* كمتر از 150 ميليگرم / دسي ليتر عادي ميباشد
* ميزان 150-199 ميلي گرم / دسي ليتر در بالاي مرز است
* ميزان 200-499 ميلي گرم / دسي ليتر زياد است .
* ميزان 500 ميلي گرم / دسي ليتر خيلي زياد است .

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران در اين ارتباط مقاله ذيل را ارائه داده است :

كلسترول چيست؟
 كلسترول يك مادة نرم و مومي شكلي است كه يك نوع چربي به شمار مي رود و در خون و همة بافت هاي بدن شما وجود دارد. كلسترول در ساختمان غشاي سلول ها، برخي هورمون ها و… شركت دارد وجود آن براي سلامت بدن ضروري است. كلسترول بدن از دو راه به دست مي‏آيد. كلسترول بدن از دو راه به دست مي آيد: راه اول و عمده ترين منبع كلسترول، كلسترولي است كه كبد خود انسان توليد مي كند. راه دوم كلسترولي است كه از خارج بدن تأمين مي شود و عمدتاٌ با خوردن غذاهاي حيواني مانند تخم مرغ، گوشت و شير فراهم مي‏گردد. البته خوردن چربيهاي اشباع شده (نوع ديگري از چربيها كه بيشتر خاستگاه حيواني دارند) نيز به توليد بيشتر كلسترول توسط بدن كمك مي نمايد.

انواع كلسترول
كلسترول در جريان خون به دو شكل اصلي انتقال مي يابد:
 يكي كلسترول «بد» (كلسترول (LDL كه غلظت بالاي آن با افزايش رسوب كلسترول در ديوارة رگهاي خوني و تصلب شرايين (مستعد شدن براي
بيماري‏هاي قلبي- عروقي) همراه است و بايد سعي شود كه ميزان آن در خون كاهش يابد. دوم كلسترول «خوب» (كلسترول(HDL  كه با انتقال كلسترول اضافي خون به كبد، سبب دفع آن از بدن مي گردد. بنابراين غلظت هاي بشتر «خوب» با بروز كمتر بيماري هاي قلبي- عروقي همراه است.

عوامل مؤثر بر غلظت كلسترول خون
• نوع و مقدار مواد غذايي
• وزن بدن
• فعاليت بدني
• ارث، وراثت وژنهاي نقش مهمي در وضعيت
كلسترول خون دارند.
• سن و جنس: افزايش غلظت كلسترول خون معمولاٌ در حوالي 20 سالگي آغاز مي شود. زنان پيش از يائسگي، غلظت كلسترول كمتري نسبت به مردان همسن خون دارند.

اگر غلظت كلسترول خون بالا باشد، چه كار بايد كرد؟
 اگر نتايج آزمايش خون خود را گرفتيد و كلسترول آن بالاتر از ميزان طبيعي بود. مضطرب نشويد! پزشك در اين رابطه به شما كمك خواهد كرد. اگر غلظت كلسترول خونتان در محدوده طبيعي باشد، پنج سال بعد اين آزمايش را تكرار نماييد.

آيا تنها كلسترول بالا باعث ابتلا به بيماريهاي قلبي- عروقي مي شود؟
 خير. كلسترول بالا تنها يكي از عوامل خطرزا براي ابتلا به بيماريهاي قلبي-
عروقي است. عوامل ديگر عبارتند از:
سيگار كشيدن
بيماري قند(ديابت)
• فشار خون بالا
• جنس مذكر
 تركيب شدن دو عامل يا بيش از دو تا از عوامل خطرزاي قلبي- عروقي، احتمال پيدايش اين بيماريهاي را افزايش مي دهد.
 
اگر غلظت كلسترول خون بالاتر از حد طبيعي باشد، چه بايد كرد؟
 بهتر است بدانيد روزانه چه مقدار چربي مصرف مي كنيد. اگر اين مقدار بالاست، بايد ميزان چربي دريافتي را كاهش دهيد. كاستن از ميزان چربي به ويژه چربي هاي اشباع شده، افزون براينكه راه خوبي براي كنترل غلظت كلسترول است، يك وضعيت سلامت را نيز در فرد ايجاد مي كند. در افرادي كه غلظت كلسترول خون فقط با رژيم غذايي پايين نمي آيد، بايد از داروها استفاده نمود.

چگونه مي توان كلسترول خون را پايين آورد؟
 نخستين گام در كاهش كلسترول خون، رعايت رژيم غذايي مناسب و ورزش است. توجه داشته باشيد هر نوع ماده غذايي كه بيش از مقدار مورد نياز مصرف شود، ممكن است به چربي تبديل و در بدن ذخيره گردد.

چه نكاتي را در برنامه غذايي خود بايد در نظر گرفت؟
اولين قدم اين است كه چربي هاي آشكار در مواد غذايي را جدا كنيد و چربي‏هاي اشباع يعني چربي هايي كه در دماي اتاق جامد هستند مانند شير پرچربي، خامه، كره، پنير پرچربي، پوست مرغ و چربي گوشت را كمتر مصرف نماييد.
• سعي كنيد ميزان مصرف چربي به ويژه چربي هاي اشباع را در رژيم غذايي خود كاهش دهيد.
• از مصرف غذاهاي چرب و با كلسترول بالا نظير مغز، جگر، دل، كله پاچه، زدره تخم مرغ، سس هاي حاوي زرده تخم مرغ، كره، روغن نارگيل، روغن حيواني، شكلات، شيريني هاي خامه دار، كيك، سيب زميني سرخ شده، سوسيس و كالباس اجتناب نماييد. به جاي چيپس از سيب زميني «ساده پخته شده» استفاده كنيد و براي طعم دادن مقدار كمي كره روي آن بگذاريد يا اندكي نمك و فلفل به آن بيفزاييد.
• ماهي، مرغ و حبوبات چربي مضر كمتري دارند و منابع غذايي خوبي هستند. البته از سرخ كردن ماهي و مرغ در مقدار زيادي روغن بپرهيزيد. بهتر است ماهي و مرغ بصورت كبابي، آب پز يا بخار پز مصرف شوند.
• شير و انواع لبنيات كم چربي مصرف كنيد.
• سبزيجات وميوه ها چربي كمي دارند و همچنين يك منبع سرشار از ويتامين ها هستند، بنابراين از اين مواد زياد مصرف نماييد.
• در صورت استفاده از چربي، از چربي هاي غيراشباع مانند روغن ذرت، كنجد، آفتابگردان، سويا و زيتون استفاده كنيد.
پخت سالم غذا با چربي ها و روغن ها
 نه تنها غذاهايي كه انتخاب مي كنيد، بايد از نوعي باشند كه ميزان چربي آنها كم است، بلكه بايد طوري غذاها را بپزيد كه ميزان چربي آنها نيز كم باشد.
• نخستين گام، مصرف كم روغن در حين پخت مواد غذايي است، براي زماني كه مي خواهيد گوشت يا ماهي بخوريد، بهتر است آنها را در فر طبخ نماييد.
• تمام چربي هاي آشكار را جدا كنيد و پوست مرغ را پيش از مصرف جدا نماييد. (پوست مرغ سرشار از چربي است)
• سس سالاد كم چربي و ترجيحاٌ بدون چربي مصرف كنيد. بهتر است به جاي سس سالاد از آب ليمو استفاده نماييد.
• از مصرف زياد نمك بپرهيزيد.
• به جاي گوشت قرمز تا حدامكان از گوشت سفيد به ويژه گوشت ماهي استفاده كنيد.
• براي تهيه غذاهاي خود از عدس، لوبيا، نخود و ديگر حبوبات بهره بگيريد.
• از نانهاي با آرد سبوس دار مثل سنگك بيشتر استفاده كنيد.

راهنماي مصرف غذا
از اين غذاها بيشتر استفاده كنيد:
• شير كم چرب (2-1% چربي) يا بدون چربي، ماست (چربي 2% يا كمتر)، پنيرهاي تهيه شده از شير يا ماست بدون چربي
• قسمت هاي بدون چربي گوشت
• ماهي، گوشت مرغ و بوقلمون (بدون پوست) و به صورت كباب شده، نيم پز يا آب پز
• كيك و شيريني كم چربي (بدون خامه و كرم)
• سس ماينز كم چربي، سس سالاد كم چربي (مصرف در حد متعادل)
• روغن آفتابگردان، روغن زيتون، روغن ذرت و روغن سويا (مصرف در حد متعادل)
• آجيل (گردو، بادام و…)

از اين غذاها كمتر استفاده كنيد:
• شير پرچربي، پنيرهاي پرچربي، خامه، بستني، خامه ترش
• قسمتهاي پرچربي گوشت (دنده)، انواع سوسيس، كالباس، مغز، كله پاچه، جگر، دل، زرده تخم مرغ، پيتزا
• گوشت بوقلمون روغن زده شده، گوشت مرغ يا ماهي سرخ شده، كنسرو ماهي، ميگو
• كيك و شيريني پرخامه
• سس مايونز و سس هاي سالاد معمولي (پرچربي)
• روغن نارگيل، روغن هاي جامد، كره، روغن حيواني

راهنماي مصرف كربوهيدرات ها و مواد فيبر دار
از اين غذاها بيشتر استفاده كنيد:
• نان، غلات كامل، برنج، ماكاروني و غداهاي مشابه
• سبزي هاي تازه، كنسرو شده يا منجمد شده بدون سس مثل نخودفرنگي، سيب زميني، ذرت، هويج، كلم، گوجه فرنگي، كدو
• ميوه ها مانند سيب، انواع برگه، انواع توت، آلو، كشمش، پرتقال، انگور
• حبوبات از قبيل عدس و انواع لوبيا
• بيسكويت هاي كم چربي

از اين غذاها كمتر استفاده كنيد:
• بيسكويت هاي كرمدار و پرچربي، پيراشكي، شكلات و بستني
• غلات طبخ شده با روغن نارگيل
• سبزي هايي كه با سس هاي محتوي خامه يا كره طبخ شده باشند
• غذاهاي سرخ شده
• انواع كيك هاي ميوه اي، دسرهاي مختلف
• غذاهايي كه داراي مقدار زيادي گوشت باشند
• انواع چيپس

مصرف غذا بيرون از منزل
بايد به دقت غذاهاي روزانه خود را بررسي كنيد. اين كار را حتي زماني كه غذاهاي بيرون از منزل را مصرف مي كنيد، نيز انجام دهيد. انتخاب غذاهاي كم چربي به معني خوردن فقط نان و آب نيست. شما مي توانيد غذاهاي متنوع و لذت بخشي ميل كنيد.
روشهاي ديگر براي كاهش خطر بروز سكته هاي قلبي و مغزي
 در حالي كه غلظت بالاي كلسترول در پيدايش حملات قلبي و سكته هاي مغزي نقش مهمي دارد، اين عامل فقط يكي از عوامل خطرزاي قلبي- عروقي است.

عوامل خطرزا
كشيدن سيگار: سيگار نكشيد! سيگار يك عامل خطرزاي بسيار مهم براي بيماريهاي قلبي و سكته‏هاي مغزي است.
فشار خون بالا: فشار خون را كنترل كنيد! فشار خون بالا اغلب با رژيم غذايي و دارو كنترل مي‏شود.
فقدان فعاليت هاي بدني: در زندگي روزانه، براي انجام ورزش هاي منظم برنامه ريزي كنيد.
فزايش وزن بيش از حد: وزن طبيعي خود را حفظ كنيد! در صورت وجود اضافه وزن، طبق نظر پزشك براي كاستن از وزن خود كوشش نماييد.
سيگار نكشيد:
اگر شما سيگاري هستيد، قطعاٌ بهترين اقدام براي حفظ سلامتتان ترك سيگار است.
مهم ترين علت بيماري هاي قلبي- عروقي در افراد سيگاري، استعمال دخانيات است. در واقع 30 درصد تمام مرگ و ميرهاي ناشي از آسيب عروق كرونر، مربوط به مصرف سيگار است. استعمال دخانيات ميزان كلسترول خوب(HDL) را كم مي كند. اگر سيگار مي كشيد و كلسترول خونتان بالاست يا ديگر عوامل خطرزا در شما وجود دارد، احتمال ابتلا به بيماري‏هاي قلبي-عروقي در شما زياد است.
بنابراين با ارادة خود بكوشيد تا هرچه زودتر، مصرف سيگار را كم و سپس قطع نماييد.
كنترل فشار خون
فشار خون بالا اغلب با رژيم غذايي صحيح و تغييرشيوة زندگي كنترل مي شود. در صورت نياز، پزشك براي شما قرص هاي كاهندة فشار خون نيز تجويز خواهد كرد.
انجام فعاليت بدني
 فعاليت منظم ورزشي يكي از بهترين راه هاي مراقبت از
قلب است. ورزش غلظت تريگليريد را كاهش مي دهد و سطح كلسترول HDL يا كلسترول «خوب» را افزايش مي دهد. ورزش باعث كاهش وزن و تقويت قلب مي گردد. در مورد نوع ورزش با پزشك خود مشورت نماييد.

كاهش وزن
 وزن متناسب يك عامل مهم در سلامت قلبي- عروقي است. اضافه وزن مي تواند سبب افزايش كلسترول LDL و كاهش كلسترول HDL شود. با نظر پزشك خود و رعايت مواردي كه ذكر شد، سعي كنيد تا حدامكان اضافه وزن خود را كاهش دهيد.
ديابت را جدي بگيريد!
آيا مي دانيد كه ؟ عوامل زير در پيدايش ديابت مؤثر هستند:
• چاقي
• سابقه خانوادگي ديابت
• كم تحركي
ترك سيگار در پيشگيري از عوارض ديابت مؤثر است



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۷:۱۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)