مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

مصرف ماهي و گردو باعث كاهش كلسترول بد و تري گليسريد خون مي‌شود

پژوهشگران آمريكايي دريافتند كه مصرف گردو و ماهي پرچرب، كلسترول و تري گليسريد خون را به ميزان چشمگيري كاهش مي دهد و از بروز مشكلات قلبي جلوگيري مي‌كند.

سوجاتا راجارام از دانشكده سلامت عمومي دانشگاه لوما ليندا و از نويسندگان اصلي اين طرح پژوهشي در اين خصوص اظهار داشت: حتي در افراد سالم هم مصرف مقادير اندك گردو و ماهي پرچرب منجر به كاهش چشمگير كلسترول و تري گليسريد مي شود.

نتايج اين تحقيق كه در مجله آمريكايي تغذيه باليني منتشر شد نشان داد كه تركيب تقريبي 1/5 اونس گردو - سه قاشق غذا خوري گردو خرد شده - در رژيم غذايي روزانه، ميزان كلسترل را به طور كلي تا 4/5 درصد و ميزان كلسترل بد را نيز به ميزان 9/3 درصد كاهش مي دهد.

پژوهشگران همچنين دريافتند كه رژيم غذايي حاوي چهار اونس ماهي پرچرب، سطح تري گليسريد را تا 4/11 درصد كاهش مي دهد و سطح كلسترول خوب را تا 4 درصد افزايش خواهد داد.

راجارام در پايان اظهار داشت: اگر ماهي پرچرب انتخاب افراد براي دسترسي به چربي اومگا 3 نيست آنان مي توانند از روغن جلبك يا تخم مرغ غني شده با DHA استفاده كنند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۲۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

آلرژي غذايي

آلرژي غذايي

در سال‌هاي اخير شيوع حساسيت نسبت به مواد غذايي بيشتر شده است. آلرژي نسبت به مواد غذايي نه تنها موجب ناراحتي و مشكلات تنفسي، پوستي و گوارشي مي‌شود، بله طبق گزارش‌هاي علمي كه اخيرا منتشر شده، ممكن است باعث بيماري‌هاي كليه، افزايش فشارخون، سردرد از نوع ميگرن، افسردگي يا اضطراب و شب‌ادراري گردد. نكته مهمي كه بايد به آن توجه كنيد اين است كه آلرژي غذايي تنها يكي از علل متعدد تحمل نكردن بعضي غذاها و بروز ناراحتي است. مسموميت‌هاي غذايي، حساسيت نسبت به مواد مجاز افزودني به مواد غذايي، كمبود بعضي از آنزيم‌ها مانند لاكتاز در بعضي افراد، يا واكنش‌هاي رواني نسبت به بعضي از غذاها، علل ديگر آن هستند. در مجموع، آلرژي غذايي چندان شايع نيست و ميزان شيوع آن در جوامع مختلف متفاوت است. ولي معمولا در بين افرادي كه به طور ذاتي استعداد ابتلاي به آلرژي دارند بيشتر يافت مي‌شود. بنابراين اين گونه افراد معمولا علايمي از آلرژي‌هاي ديگر مثل آلرژي بيني، كهير يا اسم را نيز نشان مي‌دهند.

چرا آلرژي غذايي به وجود مي‌آيد؟

به مواد بيگانه (آنتي‌ژن) كه ايجاد حساسيت مي‌كنند آلرژن مي‌گويند. آلرژن‌ها معمولا از جنس مواد پروتئيني يا تركيب قند و پروتئين هستند. پروتئين‌هاي غذايي معمولا به صورت مولكول‌هاي دست نخورده و كامل در لوله گوارشي جذب نمي‌شوند، بلكه تحت تاثير اسيد معده و آنزيم‌هاي روده هضم شده، به مولكول‌هاي كوچك پپتيدي و اسيدهاي آمينه تبديل و سپس از راه مخاط روده به جريان خون وارد مي‌شوند. بنابراين در شرايط عادي، مواد پروتئيني رژيم غذايي، آلرژي ايجاد نمي‌كنند. ولي در بعضي شرايط، مانند دوران نوزادي يا پس از بيماري اسهال به ويژه در دوران شيرخوارگي، مخاط پوششي روده آسيب مي‌بيند و نفوذپذير مي‌شود. بنابراين مولكول‌هاي بزرگ، از جمله مواد پروتئيني، به صورت هضم نشده به جدار روده نفوذ كرده، در افراد مستعد ايجاد آلرژي مي‌كنند.

علايم آلرژي غذايي چيست؟

علايم آلرژي غذايي هم مي‌تواند در معده و روده‌ها و هم در ساير اندام‌هاي بدن، به ويژه پوست و دستگاه تنفس ظاهر شود. پيدايش سريع كهير و خارش در اطراف دهان، بلافاصله پس از صرف غذايي كه نسبت به آن حساسيت وجود دارد (ميوه‌هاي ترش، آجيل، سبزيجات و ...) گزارش شده است. علايم تهوع، استفراغ، درد شكم يا اسهال ظرف 30 دقيقه پس از خوردن غذاهاي دريايي يا تخم‌مرغ عارض مي‌شود و مي‌تواند همراه با سردرد، برافروختگي صورت، خارش پوست و تپش قلب باشد كه معمولا بعد از 2-1 ساعت برطرف مي‌گردد.

علايم تنفسي مانند عطسه، آبريزش بيني، لارنژيت، بروز حمله آسم يا تشديد بيماري در مبتلايان به آسم نيز به علت حساسيت به شير گاو، بادام زميني، گوشت خوك و مواد افزودني مجاز به غذاهاي آماده مصرف در افراد مستعد مي‌تواند بروز كند.

كهير تكرار شونده علامت ويژه آلرژي نسبت به پروتئين مواد غذايي به ويژه ماهي است. در موارد شديد، ورم صورت و اسهال شديد نيز مي‌تواند ظاهر شود. بروز اگزما بر اثر آلرژي غذايي نيز در بعضي از بيماران گزارش شده است. نگهداري غيربهداشتي ماهي‌ها در سردخانه و همچنين نگهداري پنير به مدت طولاني مي‌تواند منجر به ايجاد هيستامين در آنها شود كه پس از مصرف، علايم آلرژي غذايي را در بدن ايجاد مي‌كند.

نقش رژيم غذايي در آلرژي

به طور كلي غذاهاي زير در افرادي كه استعداد ابتلاي به آلرژي دارند بيش از ساير غذاها ايجاد حساسيت مي‌كنند:

شيرگاو، تخم‌مرغ، شكلات، كاكائو، ادويه‌جات، ماهي و غذاهاي دريايي، غذاهاي سرخ‌كرده، گوجه، پياز، بادمجان، ميوه‌جات ترش، توت‌فرنگي، آجيل، سبزيجات، گوشت گاو، سوسيس و كالباس، گندم و جو، حبوبات، سويا، انواع سس، كنسروها، نوشابه، خربزه، هندوانه، هلو، انگور و گوشت مانده.

بيماران معمولا نه به يك غذا بلكه به چند نوع غذا آلرژي دارند و هر نوع غذا هم مي‌تواند چندين ماده حساسيت‌زا يا آلرژن در خود داشته باشد. لذا با نظر پزشك متخصص آلرژي، رژيم غذايي ويژه‌اي مشتمل بر: برنج، گوشت بوقلمون يا بره، روغن زيتون، سيب‌سفيد (پخته شده)، سيب‌زميني، ريواس و هويج (پخته شده) به مدت چند هفته تجويز مي‌شود و چنانچه علايم آلرژي برطرف شد، غذاهاي ديگر را يك به يك و هر كدام به مدت يك هفته (حداقل سه روز) به رژيم غذايي اضافه مي‌كنيم؛ تا اگر علايم آلرژي مجددا پيدا شد، نوع غذايي را كه حساسيت‌زاست تشخيص دهيم و از رژيم غذايي بيمار حذف كنيم.


نويسنده:  دكتر مسعود كيمياگر

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

پوستي بدون چروك با مصرف 10 ماده غذايي

.:: پوستي بدون چروك با مصرف 10 ماده غذايي ::.

گروه اينترنتي پرشين استار | www.Persian-Star.org

بسيارى از مردم ويتامين A را پيام آور بينايي بهتر مى دانند. توجه كنيد كه سلامت پوست ما نيز مستقيماً به ميزان ويتامين A غذاى ما مرتبط است. ويتامين A براى خنثى كردن عناصر مضر پوست نقش آنتى اكسيدان را بازى كرده و از تشكيل چين و چروك در آن جلوگيرى مى كند. به علاوه پيشرفت آن را به تاخير مى اندازد و پوست ما را جوان نگاه مى دارد. دو سوم ويتامين A مصرفى ما از بتاكاروتن تامين مى شود كه توليدكننده رنگ زرد و نارنجى در ميوه ها و سبزي هاست. بدن ما بتاكاروتن را به ويتامين A كه براى سلامت پوست الزامى است تبديل مى كند و به مصرف مى رساند. سيب زمينى، هويج و زردآلو منبع غنى بتاكاروتن است.

ويتامين A نوسازي پوست را افزايش مي دهد و از تشكيل چين و چروك در آن جلوگيرى مى كند. ويتامين A محلول در چربى بوده و به راحتى در بافت بدن ما ذخيره مى شود، در حالى كه قابليت ذخيره شدن در هيچ گياهى را ندارد. مصرف آن بيش از ميزان مجاز روزانه تاثير سمى دارد، بنابراين عاقلانه نيست كه قرص ويتامين A را به غذاى خود بيفزاييد. به مزه دلپذير ميوه ها و سبزيجاتى كه حاوى مقدار زياد بتاكاروتن هستند و مصرف آنها خطري براى سلامتي پوست ندارد بسنده كنيد.

منابع غني از ويتامين A عبارتند از: جگر، شير، زرده تخم مرغ، پنير چدار، ماهي ، سيب زميني شيرين، هويج، كدو حلوايي، طالبي، زرد آلو، هلو، كلم بروكلي، گريپ فروت ، اسفناج و ساير سبزيجات سبز تيره و برگي شكل.

10 راه ساده براى افزودن بتاكاروتن به سبد غذايى شما به شرح زير وجود دارد :


1- هويج رنده شده به سس ماكاروني يا لازانياي خود بيفزاييد. در مزه غذا تاثير چندانى ندارد، اما كاروتن آن پوست شما را تغذيه مى كند.

2- برگ تازه اسفناج را به سبزيجات سالاد خود بيفزاييد. اسفناج نسبت به ساير سبزيجات گروه خود بتاكاروتن بيشترى دارد.

3- روزانه يك ماده لبنى با طعم ميوه مصرف كنيد، مثل ماست و ميوه تازه. زردآلو، هلو و انبه را به آن بيفزاييد تا ميزان كاروتن غذاى شما افزايش چشمگيري داشته باشد.

4- برش هاى كوچكى از هندوانه را همراه با نعناع به نوشيدنى خود بيفزاييد. تاثير بسيار مطلوبى بر پوست شما خواهد گذاشت.

5- هميشه برگ كلم تازه داشته باشيد و به عنوان پيش غذا آن را ميل كنيد.

6- به شام خود ميوه بيفزاييد. كمپوت هلو و زردآلو يا هلو و زردآلو تازه را در دسترس نگه داريد تا به سالاد ميوه شبانه خود بيفزاييد.

7- ميوه هاى گرمسيرى را انتخاب كنيد. اگر از ميوه هاى عادى خسته شده ايد به ميوه هاى مناطق حاره مانند انبه روى آوريد.

8- گل كلم يا اسفناج تازه را به ماكارونى يا سالاد گوجه فرنگى بيفزاييد. موجب شادابى پوست شما خواهد شد.

9- انبه را در سس تند جانشين گوجه فرنگى كنيد كه نه تنها گيرنده هاى چشايى شما به وجد در مى آيند بلكه ميزان زيادى كاروتن نيز به سبد غذايى شما افزوده شده است.

10- آب ميوه هاى غنى از كاروتن را بنوشيد، مثل آب طالبي و آب هويج.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تأثير اكستازي بر ازدواج

تأثير اكستازي بر ازدواج

اگرچه معضل مصرف قرص هاي اكستازي و عواقب خطرناك آن از ابعاد مختلف مورد بحث قرار گرفته و متخصصان و پژوهشگران، از زواياي گوناگوني بدان پرداخته اند، ليكن آنچه در اين نوشتار مدنظر است، موضوع ازدواج و تشكيل خانواده در مصرف كنندگان قرص اكس مي باشد.
براي ورود به بحث، اشاره به برخي نكات آماري ضروري است:
1- بيش از 68 درصد مصرف كنندگان اكستازي را در ايران، زنان و مردان 18 تا 26 ساله تشكيل مي دهند و 36 درصد آنان هم در محدوده سني 25 تا 29 سال قرار دارند. اين بدان معنا است كه نزديك به 95 درصد معتادان اكس در كشورمان بين 18 تا 30 سال سن دارند و تنها 5 درصد آنها زير 18 و يا بالاتر از 30 ساله اند.
2- بيش از 80 درصد اين افراد مجرداند و تاكنون ازدواج نكرده اند. 4.3 درصد نيز متأهل و 10.5 درصد نيز مطلقه اند و ازدواج ناموفقي داشته اند.
3- به ازاي هر 2 مرد آلوده به اكس، يك زن مبتلا است. يعني حداقل 30 درصد مصرف كنندگان اكستازي را زنان و آنهم عمدتاً زنان جوان و مجرد، تشكيل مي دهند. (براي مقايسه، بد نيست اشاره شود كه اين نسبت در مورد هروئين يك به 9 است و تنها 10 درصد افراد هروئيني را زنان تشكيل مي دهند.)
براساس آمار اشاره شده مي توان نتيجه گرفت: اكثر قريب به اتفاق مصرف كنندگان اكس در ايران را جوانان مجردي تشكيل مي دهند كه اولاً يك سوم آنها دختران جوان اند و ثانياً همگي در سنين ازدواج و بهترين دوران جهت تشكيل خانواده قرار دارند و امكان اقدام به ازدواج در آنها و تصميم به تشكيل خانواده در آنان را بايد مدنظر قرار داد.
اما نكته حائز اهميت اين است كه مي توان پيش بيني نمود كه مصرف اكستازي در اين افراد احتمال ازدواج ناموفق را در آنان (در مقايسه با افراد سالم و غير معتاد) بالاتر ببرد و اين موضوع بر پيچيدگي معضل مصرف اكستازي بيافزايد. برخي دلايل و واقعيت هايي كه مصرف اكستازي مي تواند ريسك ازدواج ناموفق را در معتادان بيشتر كند عبارتست از: الف- از تأثيرات سوء و ناگوار اكستازي، تأثير در عواطف و احساسات فرد است و فرد به مرور زمان دچار سطحي شدن عواطف، احساسات زودگذر و ناپايدار شده و مفهوم عشق، بخشش، تنفر، عفو و... براي او تغيير مي نمايد. بديهي است كه چنين تغييراتي براي ازدواج موفق و برقراري ارتباط عاطفي و روحي قوي، مستحكم و پايدار با همسر كه از الزامات ازدواج است، مناسب نيست.
ب- اكستازي واضحاً در تمايلات جنسي فرد تأثير گذاشته و منجر به تحريك رفتارهاي جنسي مكرر و كنترل نشده در فاز سرخوشي پس از مصرف مي شود. اين واقعيت تلخ سبب مي شود، فرد در شرايطي كه هيچ كنترل و حتي آگاهي و بصيرتي نسبت به رفتار خود ندارد و به علت افزايش شديد و لجام گسيخته تمايلات جنسي، به تماس هاي جنسي مكرر و پرخطر با اطرافيان خود مبادرت نمايد كه قطعاً نتايج اين اقدامات براي دختران جوان، دردناك تر خواهد بود.
علاوه بر اين خطر آلودگي هاي ديگر مانند بيماري هاي مقاربتي بالاخص موارد صعب العلاج و يا غيرقابل درمان مانند ايدز و هپاتيت، كه در اين گونه رفتارهاي پرخطر جنسي، به وفور ديده مي شوند نيز در كمين اين افراد است و به احتمال ناموفق بودن ازدواج فرد و ناكامي او در تشكيل خانواده بيشتر دامن مي زند.
پ- وابستگي رواني ناشي از مصرف اكستازي كه ناشي از اعتيادآوري شديد اين ماده است و به دشواري هرچه بيشتر ترك آن منجر مي شود نيز خطري است كه موفقيت معتاد را در امر ازدواج تهديد مي كند.
ت- اكستازي مي تواند طيف گسترده اي از اختلالات و عوارض رواني در فرد ايجاد كند. اختلالات شديد در احساسات و عواطف، انواع اختلالات خواب، جنون، حملات ترس شديد(Panic Attack) ، افسردگي هاي شديد و مقاوم به درمان، زوال حافظه و فراموشي، بدبيني و پارانويا، توهمات شنيداري و ديداري، اشكال در تمركز افزايش ريسك خودكشي و... برخي از اين عوارض اند كه همگي مي توانند در روابط زناشويي فرد مؤثر باشند.
ث- عوارض جسمي اكستازي را نيز نبايد فراموش كرد. مسموميت كبدي و اختلال كاركرد اين عضو حياتي، كم خوني خطرناك آپلاستيك كه در آن توليد تمام رده هاي سلول هاي خوني در مغز استخوان سركوب و مهار مي شود، اختلال عملكرد كليه ها، كاهش وزن شديد و لاغري مفرط، آسيب هاي مغزي و سلسله اعصاب مركزي، ضعف سيستم ايمني، ضايعات پوستي و... و همچنين تغييرات چهره و ظاهر فرد، همگي نه تنها فرد را در انتخاب گزينه هاي مطلوب براي ازدواج با محدوديت مواجه مي سازند، ممكن است پس از ازدواج هم منجر به از هم پاشيدگي خانواده شود.
ج- متأسفانه از لحاظ آماري، مصرف اكس با ناهنجاري هاي رفتاري ديگري نيز همراه است. آمار بزهكاري، تمايل به مصرف مواد مخدر و روانگردان ديگر، مصرف سيگار، الكليسم و مصرف مشروبات الكلي، سوءسابقه كيفري و... در معتادان اكس و در مقايسه با افراد سالم بالا است و طبيعي است كه بندرت يك فرد سالم حاضر به ازدواج يا تداوم زندگي با چنين افرادي است.
چ- تمام آنچه گفته شد، صرفاً مربوط به عوارض و عواقب خود قرص اكستازي است. اين در حالي است كه آنچه امروزه به عنوان قرص اكس و با عناوين و نام هاي مختلف عرضه مي شود، عمدتاً در شرايطي كاملاً غير بهداشتي و در مراكز و لابراتوارهاي غيرمجاز توليد شده و حاوي انواع و اقسام مواد همراه و ناخالصي هاي گاه خطرناكي اند كه مي توانند عوارض سوء فراواني داشته باشند كه علاوه بر تهديد مضاعف سلامت جسمي و رواني فرد، برآينده شغلي و خانوادگي فرد تأثير گذاشته و به ناكامي هاي ديگري مانند شكست در ازدواج منجر شوند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تاثير اكستازي بر ازدواج

تاثير اكستازي بر ازدواج


اگرچه معضل مصرف قرص هاي اكستازي و عواقب خطرناك آن از ابعاد مختلف مورد بحث قرار گرفته و متخصصان و پژوهشگران، از زواياي گوناگوني بدان پرداخته اند، ليكن آنچه در اين نوشتار مدنظر است، موضوع ازدواج و تشكيل خانواده در مصرف كنندگان قرص اكس مي باشد.
    براي ورود به بحث، اشاره به برخي نكات آماري ضروري است:
    1- بيش از 68 درصد مصرف كنندگان اكستازي را در ايران، زنان و مردان 18 تا 26 ساله تشكيل مي دهند و 36 درصد آنان هم در محدوده سني 25 تا 29 سال قرار دارند. اين بدان معنا است كه نزديك به 95 درصد معتادان اكس در كشورمان بين 18 تا 30 سال سن دارند و تنها 5 درصد آنها زير 18 و يا بالاتر از 30 ساله اند.
    2- بيش از 80 درصد اين افراد مجرداند و تاكنون ازدواج نكرده اند. 4.3 درصد نيز متاهل و 10.5 درصد نيز مطلقه اند و ازدواج ناموفقي داشته اند.
    3- به ازاي هر 2 مرد آلوده به اكس، يك زن مبتلااست. يعني حداقل 30 درصد مصرف كنندگان اكستازي را زنان و آنهم عمدتاً زنان جوان و مجرد، تشكيل مي دهند. (براي مقايسه، بد نيست اشاره شود كه اين نسبت در مورد هروئين يك به 9 است و تنها 10 درصد افراد هروئيني را زنان تشكيل مي دهند.)
    براساس آمار اشاره شده مي توان نتيجه گرفت: اكثر قريب به اتفاق مصرف كنندگان اكس در ايران را جوانان مجردي تشكيل مي دهند كه اولاً يك سوم آنها دختران جوان اند و ثانياً همگي در سنين ازدواج و بهترين دوران جهت تشكيل خانواده قرار دارند و امكان اقدام به ازدواج در آنها و تصميم به تشكيل خانواده در آنان را بايد مدنظر قرار داد.
    اما نكته حائز اهميت اين است كه مي توان پيش بيني نمود كه مصرف اكستازي در اين افراد احتمال ازدواج ناموفق را در آنان (در مقايسه با افراد سالم و غير معتاد) بالاتر ببرد و اين موضوع بر پيچيدگي معضل مصرف اكستازي بيافزايد. برخي دلايل و واقعيت هايي كه مصرف اكستازي مي تواند ريسك ازدواج ناموفق را در معتادان بيشتر كند عبارتست از: الف- از تاثيرات سوء و ناگوار اكستازي، تاثير در عواطف و احساسات فرد است و فرد به مرور زمان دچار سطحي شدن عواطف، احساسات زودگذر و ناپايدار شده و مفهوم عشق، بخشش، تنفر، عفو و... براي او تغيير مي نمايد. بديهي است كه چنين تغييراتي براي ازدواج موفق و برقراري ارتباط عاطفي و روحي قوي، مستحكم و پايدار با همسر كه از الزامات ازدواج است، مناسب نيست.
    ب- اكستازي واضحاً در تمايلات جنسي فرد تاثير گذاشته و منجر به تحريك رفتارهاي جنسي مكرر و كنترل نشده در فاز سرخوشي پس از مصرف مي شود. اين واقعيت تلخ سبب مي شود، فرد در شرايطي كه هيچ كنترل و حتي آگاهي و بصيرتي نسبت به رفتار خود ندارد و به علت افزايش شديد و لجام گسيخته تمايلات جنسي، به تماس هاي جنسي مكرر و پرخطر با اطرافيان خود مبادرت نمايد كه قطعاً نتايج اين اقدامات براي دختران جوان، دردناك تر خواهد بود.
    علاوه بر اين خطر آلودگي هاي ديگر مانند بيماري هاي مقاربتي بالاخص موارد صعب العلاج و يا غيرقابل درمان مانند ايدز و هپاتيت، كه در اين گونه رفتارهاي پرخطر جنسي، به وفور ديده مي شوند نيز در كمين اين افراد است و به احتمال ناموفق بودن ازدواج فرد و ناكامي او در تشكيل خانواده بيشتر دامن مي زند.
    پ- وابستگي رواني ناشي از مصرف اكستازي كه ناشي از اعتيادآوري شديد اين ماده است و به دشواري هرچه بيشتر ترك آن منجر مي شود نيز خطري است كه موفقيت معتاد را در امر ازدواج تهديد مي كند.
    ت- اكستازي مي تواند طيف گسترده اي از اختلالات و عوارض رواني در فرد ايجاد كند. اختلالات شديد در احساسات و عواطف، انواع اختلالات خواب، جنون، حملات ترس شديد(Panic Attack) ، افسردگي هاي شديد و مقاوم به درمان، زوال حافظه و فراموشي، بدبيني و پارانويا، توهمات شنيداري و ديداري، اشكال در تمركز افزايش ريسك خودكشي و... برخي از اين عوارض اند كه همگي مي توانند در روابط زناشويي فرد مؤثر باشند.
    ث- عوارض جسمي اكستازي را نيز نبايد فراموش كرد. مسموميت كبدي و اختلال كاركرد اين عضو حياتي، كم خوني خطرناك آپلاستيك كه در آن توليد تمام رده هاي سلول هاي خوني در مغز استخوان سركوب و مهار مي شود، اختلال عملكرد كليه ها، كاهش وزن شديد و لاغري مفرط، آسيب هاي مغزي و سلسله اعصاب مركزي، ضعف سيستم ايمني، ضايعات پوستي و... و همچنين تغييرات چهره و ظاهر فرد، همگي نه تنها فرد را در انتخاب گزينه هاي مطلوب براي ازدواج با محدوديت مواجه مي سازند، ممكن است پس از ازدواج هم منجر به از هم پاشيدگي خانواده شود.
    ج- متاسفانه از لحاظ آماري، مصرف اكس با ناهنجاري هاي رفتاري ديگري نيز همراه است. آمار بزهكاري، تمايل به مصرف مواد مخدر و روانگردان ديگر، مصرف سيگار، الكليسم و مصرف مشروبات الكلي، سوءسابقه كيفري و... در معتادان اكس و در مقايسه با افراد سالم بالااست و طبيعي است كه بندرت يك فرد سالم حاضر به ازدواج يا تداوم زندگي با چنين افرادي است.
    چ- تمام آنچه گفته شد، صرفاً مربوط به عوارض و عواقب خود قرص اكستازي است. اين در حالي است كه آنچه امروزه به عنوان قرص اكس و با عناوين و نام هاي مختلف عرضه مي شود، عمدتاً در شرايطي كاملاً غير بهداشتي و در مراكز و لابراتوارهاي غيرمجاز توليد شده و حاوي انواع و اقسام مواد همراه و ناخالصي هاي گاه خطرناكي اند كه مي توانند عوارض سوء فراواني داشته باشند كه علاوه بر تهديد مضاعف سلامت جسمي و رواني فرد، برآينده شغلي و خانوادگي فرد تاثير گذاشته و به ناكامي هاي ديگري مانند شكست در ازدواج منجر شوند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مادران سيگاري، قاتل نوزادان خود هستند

مادران سيگاري، قاتل نوزادان خود هستند
نتايج يك تحقيق جديد نشان مي‌دهد كه سيگار كشيدن مادران باردار مهمترين و خطرناك‌ترين فاكتور سندرم مرگ ناگهاني نوزاد است كه به تلف شدن كودك در داخل رحم مادر منجر مي‌شود.

بررسي‌هاي علمي حاكيست؛ نوزاداني كه در رحم در معرض دود سيگار قرار مي‌گيرند، ميزان محرك‌هاي مغزي در آنها كاهش پيدا مي‌كند.

به گفته محققان؛ محركهاي مغزي با افزايش هوشياري،‌ توان ماهيچه‌اي، ضربان قلب و تنفس در ارتباط هستند. بر اساس اين تحقيق، دود سيگار، خواب جنين را مختل مي‌كند.

دكتر رزماري هورن پژوهشگر ارشد اين تحقيق در مركز تحقيقات نوزادان ريتچي در دانشگاه موناش ملبورن در اين باره خاطرنشان ساخت كه كاهش محركها و انگيزشهاي مغزي از خواب در جنين‌هاي قرباني سندرم مرگ ناگهاني مشاهده مي‌شود.

آمارها نشان مي‌دهد كه سندرم مرگ ناگهاني نوزاد سومين عامل اصلي مرگ و مير نوزادان در آمريكا است.

اين پژوهش روي 12 نوزاد سالم انجام گرفت كه مادران آنها در دوران بارداري به طور متوسط روزانه 15 سيگار مي‌كشيدند.

به گفته كارشناسان؛ 15 تا 25 درصد از زنان باردار در كشورهاي غربي در دوران حاملگي سيگار مي‌كشند كه اين آمار متخصصان را نگران كرده است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مصرف آجيل ، چربي هاي بد بدن را از بين مي برد

دانشيار گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تهران:مصرف آجيل ، چربي هاي بد بدن را از بين مي برد
آجيل سالم به علت داشتن چربي هاي خوب از جمله LDL كم و HDL‌ بالا باعث از بين بردن چربي هاي بد بدن مي شود.

ناصر كلانتري درگفتگو با خبرنگارسلامت نيوز افزود: از آنجائيكه آجيل داراي روغن گياهي و بدون كلسترول است  به همين علت مصرف آجيل بدون رنگ و نمك وبو دار به سلامتي بدن كمك مي كند.


وي بيان داشت: با توجه به اينكه آجيل داراي كالري است و مصرف آن باعث افزايش وزن بدن فرد مي شود بنابراين افرادي كه آجيل مصرف مي كنند بايد از مصرف غذايي خود كم كنند تا باعث به هم خوردن تعادل غذايي بدنشان نشود.


دانشيار گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تهران بيان داشت: درحالت متعارف هر فرد سالم بزرگسال مي تواند  روزانه بين 40تا 50 گرم آجيل مصرف كند كه در كودكان اين ميزان به 20 گرم خواهد رسيد.


وي با اشاره به اينكه كهنگي آجيل براي سلامتي افراد بسيار مضر است خاطرنشان كرد: كهنگي آجيلي باعث فساد روغن موجود در آجيل مي شود و خواص مثبت واثر بخشي آجيل را از بين مي برد.


كلانتري اظهاركرد:  با وجودي كه آجيل هاي موجود در بازارداراي رنگ و نمك هستند بنابراين لازم است كه كمتر از ميزان استاندارد مصرف شود و اين براي افراد مبتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي،‌ افراد داراي فشارخون بالا و كساني كه مستعد چاقي و اضافه وزن هستند مصرف آجيل توصيه نمي شود.


وي تصريح كرد:‌ مصرف روزانه بين 3 تا 5 عدد ميوه كوچك و متوسط براي بزرگسالان و كودكان توصيه مي شود كه مصرف بيش از اندازه آن باعث به هم خوردن تعادل بدن و كمبود دريافت پروتئين ها و كربوهيدارت ها مي شود كه اين مسئله سلامتي فرد را به خطر مي اندازد.

كلانتري اضافه كرد: افرادي كه مبتلا به نارسايي كليه و دفع برخي املاح مثل سديم و پتاسيم و فسفرهستند خوردن ميوه توصيه نمي شود.


دانشيار گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تهران ادامه داد: با توجه به اينكه حداكثر ده درصد از انرژي بدن بايد به وسيله قند سالم تامين شود بنابراين مصرف شيريني تا زماني كه ميزان قند سالم بدن را برهم نزند توصيه نمي شود.

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

شرح انتظارات از مراكز بهداشتي درماني در آموزش سلامت

شرح انتظارات از مراكز بهداشتي درماني در آموزش سلامت :

 

1 -  تعيين و مشخص نمودن وضعيت موجود در زمينه مسائل و مشكلات بهداشتي منطقه و اولويت بندي آنها و مشخص كردن سهم آموزش در هر مشكل

2 -     نيازسنجي آموزشي از نيروهاي تحت پوشش مركز و نيازسنجي از مردم منطقه

3 -  بررسي باورها ، ارزش ها و عادات مردم در خصوص مسائل بهداشتي و برنامه ريزي براي رفع عادات غلط

4 -     برنامه ريزي آموزشي بر اساس تعيين اولويت بندي مشكلات بهداشتي منطقه

5 -     تهيه جدول زمان بندي آموزشي ( جدول گانت )

6 -     اجراي برنامه هاي آموزشي با روش نوين و متناسب با مخاطب در منطقه تحت پوشش

7 -     نظارت و ارزشيابي در اجراي برنامه هاي آموزشي

8 -  نظارت بر شيوه هاي آموزشي كه توسط خانه هاي بهداشت ارايه مي شود با توجه به گروه مخاطب

9 -     تقويت مشاركت مردمي در برنامه ريزي ، اجرا و ارزشيابي مسايل سلامت

10 -  توانمند كردن شوراهاي بهداشتي و اسلامي در راستاي جلب مشاركت مردم در امر سلامت

11 -  افزايش آگاهي و نگرش و توانمندسازي مردم به منظور تصميم گيري صحيح و مسئوليت در قبال سلامتي خودشان

12 -     همكاري با بهورز در زمينه آموزش هايي كه از حيطه بهورز خارج است

13 -  برقراري سيستم مستند سازي فعا ليت ها

14 -  برقراري سيستم گزارش دهي منظم فعا ليت ها

15 -  تشكيل با نك اطلا عا تي رسا نه هاي آموزشي و منا بع علمي سلا مت

16 -  برقراري سيستم تشويق در نوآوري ها و فعا ليت هاي خاص

17 – برگزاري آزمون هاي علمي و مهارتي از بهورزان و ساير پرسنل در زمينه آموزش سلا مت

18 -  بررسي رسا نه هاي مورد اقبال مردم منطقه از نظر نوع و اقدام جهت تهيه و توزيع اين نوع رسا

شرح انتظارات ازخانه هاي بهداشت در آموزش سلامت :

1 -      مشخص نمودن مسايل و مشكلات بهداشتي روستاي اصلي و قمر

2 -     تعيين اولويت هاي بهداشتي

3 -     برنامه ريزي آموزشي در راستاي اولويت هاي بهداشتي

4 -     تهيه جدول زمان بندي شده آموزشي

5 -  بكارگيري شيوه هاي مختلف آموزش و اجراي برنامه هاي آموزشي با توجه به گروه مخاطب

6 -     استفاده فعال از رابطين بهداشت جهت آموزش ها

7 -     جلب مشاركتهاي مردمي براي فعاليت هاي بهداشتي

8 -     تشكيل شوراهاي بهداشتي با افراد كليدي روستا

9 -     پيگيري موارد مصوب در صورت جلسات شوراهاي بهداشتي محل

10-  توزيع صحيح نشريات آموزشي ( پمفلت و تراكت ) به مردم منطقه با توجه به گروه مخاطب و استفاده صحيح از رسانه هاي كمك آموزشي در اجراي آموزش

11 – نگهداري و ليست بندي رسا نه هاي آموزشي و منا بع علمي سلا مت

12 -  نصب رسا نه ها ي آموزشي ( پوستر و ....) در محل مناسب و در معرض ديد مراجعه كنندگان  در مدت منا سب ( يك ما ه) وبا توجه به اولويت هاي بهداشتي و فصلي

13 -  گزارش دهي منظم و مستند از فعا ليت هاي آموزشي

14 -  مطالعه منابع علمي آموزش سلا مت (  جزوه دستورالعمل آموزش بهداشت براي بهورزان ) و بكار گيري آن در آموزش ها



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

فاصله بهره‌مندي طبقات محروم و غني از سلامت در سال‌هاي اخير بيشتر شده‌است

فاصله بهره‌مندي طبقات محروم و غني از سلامت در سال‌هاي اخير بيشتر شده‌است
عليرضا مرندي معتقد است كه شعار عدالت در سلامت اجرايي نشده و بايد در سال اصلاح الگوي مصرف اعتبارات حوزه سلامت به جاي خريد تجهيزات و داروهاي گران صرف بيماران محروم شود.

وزير اسبق بهداشت و درمان با انتقاد از اجرايي نشدن شعار عدالت در سلامت گفت: در سال‌هاي اخير فاصله طبقات محروم و ثروتمند در استفاده و بهره مندي از خدمات سلامت را كم كه نكرده بلكه بيشتر هم كرده‌ايم.
عليرضا مرندي در گفت‌وگو با ايلنا در آستانه هفته سلامت و در بيان اولويت‌هاي حوزه بهداشت و درمان افزود: مسايل زيربنايي، ارتقاي سلامت، پيشگيري از بيماري‌ها و برقراري عدالت در سلامت بايد بيش از گذشته مد نظر قرار گيرد.
او ادامه داد: در حال حاضر درمان محوري به عنوان اولين اصل توجه در نظام سلامت مورد توجه است در حالي كه بايد به پيشگيري از بيماري ها تاكيد شود.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس علت درمان محوري را توجيه نشدن سلامت به معناي واقعي دانست و گفت: عمده سرمايه گذاري در حوزه سلامت به دنباله روي از شركت هاي توليدكننده تجهيزات پزشكي گران قيمت و داروهاي گران معطوف شده كه در صدر آنها آمريكا و كشورهاي پيشرفته قرار دارند.
مرندي تصريح كرد: كشورهايي مانند آمريكا كه مورد تقليد قرار گرفته اند در سال هاي اخير به دنباله روي از كمپاني هاي عظيم سازنده تجهيزات گران به مرز ورشكستگي رسيده اند و كشور ما نيز همان اشتباه را تكرار مي كند.
مرندي افزود: كشورهاي پيشرفته با سرانه بالاي درمان در حالي كه از ايران ثروتمندتر هستند به اشتباه خود پي‌برده‌اند و ايران نيز بايد به كشورهاي مانند كوبا و سريلانكا كه به بحث پيشگيري و ارتقاي سلامت توجه مي‌كند نگاه كند.

-عدالت در سلامت هدفمند نبوده است
وزير اسبق بهداشت و درمان كشور اظهار كرد: به جاي توجه به مباحث مربوط به ابعاد رواني و اجتماعي افراد توجه به ابعاد جسماني بيشتر تاكيد مي شود در حالي كه اگر به عوامل اجتماعي با رويكردي مناسب نگريسته مي شد بعد عدالت در سلامت نيز كاربردي مي شد.
او افزود: نظام جمهوري اسلامي براي ايجاد عدالت و با اين محور تشكيل و تلاش كرده اما در حوزه سلامت هدفمند عمل نشده و عدالت محوري به نتيجه نرسيده است.
مرندي معتقد است كه مفهوم عدالت در سلامت بهره مندي يكنواخت عامه مردم از خدمات سلامت است كه متاسفانه تلاش نكرده‌ايم افرادي كه از نظر اقتصادي و محل سكونت و طبقه اجتماعي محروم هستند به اندازه افراد ثروتمند از خدمات بهره مند شوند.
او افزود: افرادي كه در شهرستان هاي محروم كشور دسترسي كمتري به خدمات سلامت دارند فرهنگ و آگاهي كمتري نيز به مسايل بهداشتي دارند بنابراين نيازمند خدمات بهتر هستند.

-رتبه ايران از نظر سلامت سال به سال در حال سقوط است
عضو كميسيون بهداشت مجلس گفت: زماني كه رتبه ايران در جهان 37 بود، كشورهاي ديگر به عدالت در سلامت توجه كردند و ايران به دليل بي توجهي با اين مقوله سال به سال به روند نزولي خود نزديك شد به طوري كه هم اكنون در جايگاه 123 جهان قرار دارد.
او ادامه داد: طبق مصوبه بهداشت جهاني كه يك ماه و نيم آينده در جلسه وزراي بهداشت در ژنو مطرح خواهد شد بر سيستم ارايه خدمات و مراقبت هاي اوليه بهداشت و رسيدن به عدالت در سلامت تاكيد مي شود.
مرندي گفت: مقدمات طرح اين مصوبه فراهم شده و در كميته اجرايي سازمان جهاني بهداشت نيز مصوب شده است.

-در سال اصلاح الگوي مصرف اعتبارات صرف محرومان شود
نماينده مردم تهران در مجلس هشتم با اشاره به نام گذاري سال 88 به سال اصلاح الگوي مصرف، خواستار برنامه ريزي مجدد و هزينه شدن اعتبارات سلامت براي مردم محروم شد.
مرندي تصريح كرد: اعتبارات به جاي صرف در تجهيزات پزشكي كه وسيله ابتذال پزشكان را گاهي فراهم مي كند بايد در جهت ارتقاي سلامت هزينه شود.
او اجراي سيستم ارجاع و طرح پزشك خانواده و ارتقاي شبكه بهداشت در كشور را راه حلي براي درمان معضلات كنوني نظام سلامت دانست.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

سلامت زانو

ايجاد مدرسه سلامت زانو در جهت حفظ و حراست از سلامت زانو از طريق آموزش‌هاي مناسب و استفاده صحيح از مفصل از جمله وظايف مهم نظام سلامت كشور است
متن كل خبر : دكتر محمدرضا هاديان، دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران در حاشيه برگزاري هجدهمين كنگره فيزيوتراپي ايران گفت: مفصل زانو مهمترين مفصل متحمل وزن بدن انسان مي‌باشد و در تمام فعاليت‌هاي انسان مانند ايستادن، راه رفتن و حتي نشستن در معرض فشارهاي مكانيكي زياد قرار دارد كه ناشي از وزن، حمل بار و حتي اتخاذ يك موقعيت ثابت مي‌باشد. وي گفت: تصور غلط بعضي بر اين است كه صرفا با حذف فشار روي مفصل و ثابت نگهداشتن آن، مشكل حل مي‌شود در صورتي كه عدم تحرك مناسب، خود خطرات جدي مانند آرتروز مفصل را در پي دارد چرا كه تغذيه مفصل از طريق تحرك صورت مي‌گيرد.

هاديان فشارهاي طولاني و ثابت روي مفصل را مانند فشار روي يك اسفنج آغشته به آب دانست كه در اثر فشار، آب خود را از دست مي‌دهد و مفصل در اين شرايط آماده تخريب مي‌شود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران عادت‌هاي غلط در زندگي روزمره مانند نحوه نشستن به صورت چهارزانو، چمباتمه زدن را از جمله موارد تشديد كننده آسيب به مفصل زانو ذكر كرد و گفت: در اين حالت ما با دو مساله روبرو هستيم اول موارد پيشگيرانه از ابتلا به آسيب‌هاي مفصل زانو و دوم راه حل درمان نارسايي‌هاي ايجاد شده و آنچه مسلم است اصرار بر ادامه روشهاي غلط زندگي انسان را حتي از سنين پايين مانند 30 سالگي مستعد ابتلا به آرتروز مي‌كند.
وي با اشاره به اينكه عضلات در بدن همانند كمك فنرها در ماشين عمل مي‌كنند و مانع از ايجاد فشار روي اسكلت استخواني و مفاصل بدن مي‌شوند، راهكارهاي پيشگيرانه و درماني لازم در اين زمينه را شامل تقويت عضلات چهار سر ران و عضلات پشت ران، هماهنگي در تقويت عضلات،‌كاهش وزن، تغذيه صحيح، تحرك مناسب و انجام ورزش‌هاي درست عنوان كرد.

دكتر هاديان يكي از مهمترين فاكتورهاي پيشگيرانه و درمان آسيب‌هاي مفاصل زانو را كاهش وزن دانست و گفت: ‌با عنوان مثال فشار وارد بر مفصل زانو در هنگام بالا رفتن از پله‌ها معادل سه برابر وزن بدن و در هنگام پايين آمدن 7، 8 برابر وزن بدن مي‌باشد كه خود دليل محكمي در كاستن وزن بدن در جهت سلامتي مفاصل و بخصوص مفصل زانو مي‌باشد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چگونه چاقي ران را از بين ببريم؟

آيا مي توان چربي قسمت خاصي از بدن را كاهش داد؟
پاسخ خير است. شما نمي توانيد با رژيم لاغري، تصميم بگيريد كه قسمت خاصي از بدنتان را لاغر كنيد. هر رژيمي را كه رعايت كنيد يا هر نوع ورزشي را كه انجام دهيد، اين بدن شما است كه تصميم مي گيرد چربي كدام قسمت از بدن را بسوزاند. حتي با ورزش هم ، فقط عضلات اندام خاصي از بدن پرورش مي يابد ولي چربي آن منطقه نمي سوزد.

اما چگونه چربي اضافي ران ها را از بين ببريم؟
براي اين كار هيچ دارو و هيچ رژيم خاصي موثر نيست. پس راه حل چيست؟

هر يك از ما داراي ساختار بدني خاصي هستيم و در اثر اضافه شدن وزن، چربي در مناطق خاصي از بدن ما انباشته مي شود و

تنها راه تغيير حجم چربي در يك منطقه خاص مثل ران ها، تغيير عادات غذايي است. با رعايت يك « رژيم لاغري اصولي و علمي» چربي بدن مي سوزد . اين رژيم لاغري، يك رژيم كلي براي تمام بدن است نه فقط براي يك قسمت از آن. اگر چربي در منطقه ران جمع شده باشد با اجراي رژيم لاغري به مرور ران ها متناسب مي شوند.ولي انجام اين امر در يك شب امكان پذير نيست. پس فردي كه رژيم لاغري مي گيرد، بايد صبر و حوصله فراواني داشته باشد. يك رژيم متعادل ومناسب رژيمي است كه مقادير بالايي ميوه و سبزي و كربوهيدرات هاي پيچيده داشته باشد ومقدار چربي آن كم باشد و نياز پروتئين بدن را تامين كند.

تنها راه غير رژيمي بر طرف كردن چربي ران، ليپوساكشن(برداشتن چربي اضافي بدن با عمل جراحي) است كه علاوه بر مشكلات و هزينه فراوان، اثرش بسيار موقتي است و با پرخوري، ران ها مجدداً به حالت اوليه باز مي گردند.

در مورد ورزش هم بايد عرض كنم كه هيچ نوع ورزش خاصي وجود ندارد كه چربي منطقه خاصي از بدن را از بين ببرد، بلكه عضلات آن قسمت را قوي مي كند.

چرا ران هاي من چاق مي شوند؟
در زنان، چربي در اندام هاي تحتاني بدن ذخيره مي شود تا اندام هاي تناسلي را در برابر ضربات محافظت كند. پس از يائسگي، تراكم چربي در قسمت هاي بالاي بدن و كمر بيشتر شده و بدن حالت مردانه مي گيرد.

خصوصيات ژنيتيكي افراد بر محل ذخيره چربي اضافي بدن موثر است. براي مثال اگر خانم هاي خانواده ما در قسمت ران چاق مي شوند، ما نيز در معرض چاقي ران هستيم، درست همانطور كه خصوصيات اسكلتي را از خانواده به ارث مي بريم.

حتي اگر ژن چاقي ران در ما وجود داشته باشد، ولي خود چربي را كه به ارث نمي بريم! يعني بايستي با دريافت كافي و مناسب مواد غذايي و انجام فعايت بدني ، از بروز چاقي و تجمع چربي اضافي در بدن جلوگيري كنيم.

دليل اصلي چاق شدن ران ها چيست؟
دليل اصلي چاق شدن ران، شكم و هر جاي ديگر بدن، نحوه غذا خوردن ما است. به خاطر داشته باشيد با پرخوري و عدم فعاليت بدني، مواد غذايي اضافي به صورت چربي در بدن ما انباشته مي شوند و دچار چاقي و اضافه وزن مي شويم. پس تنها راه خلاص شدن از اين چربي ها اضافي، تغيير عادات غذايي غلط و كمتر خوردن است، مخصوصاًمصرف كمتر چربي . به اين صورت كه چربي هاي اشباع مثل روغن نباتي جامد، كره و چربي گوشت را به مقدار خيلي كم مصرف كنيد. از خوردن غذاهاي پرچرب و سرخ شده مثل انواع ساندويچ هاي سوسيس و كالباس سس دار، پيتزا ( مقدار زيادي پنير پيتزا دارد) خودداري كنيد.

همچنين از خوردن تنقلات و مواد غذايي كه داراي انرژي بالا و مواد مغذي كم هستند ، پرهيز كنيد. در عوض در برنامه غذايي روزانه خود از انواع ميوه ها و سبزي ها به مقدار فراوان ، لبنيات كم چرب و مقادير كافي نان، برنج ، غلات، حبوبات، تخم مرغ و گوشت ( اگر مرغ و ماهي باشد خيلي بهتر است) استفاده كنيد.

علاوه بر رعايت غذايي، بايستي به طور منظم و مداوم فعاليت بدني داشته باشيد. به طور مثال روزي نيم تا يك ساعت پياده روي كنيد. يا اينكه در يك كلاس ورزشي ثبت نام كرده و يا خودتان در منزل به تنهايي يا همراه با برنامه هاي ورزشي راديو و تلويزيون نرمش كنيد.

چگونه از شر اين چربي ها خلاص شويم؟
يك شروع خوب براي اين كار، دقت در ميزان مصرف چربي ها و قندهاست. خيلي از افراد بر اين عقيده اند كه ما خيلي كم چربي مصرف مي كنيم ولي حقيقت امر اين است كه بدون اينكه خودشان احساس كنند، خيلي بيشتر از نيازشان چربي مصرف مي كنند. چون بسياري از چربي هاي دريافتي ما در غذا مخفي است و ما متوجه نمي شويم كه مقدار زيادي چربي مصرف كرده ايم.

مثلاً سس موجود در ساندويچ حداقل 8 گرم چربي دارد يا يك مشت بادام زميني 26 گرم چربي دارد و يا يك فنجان شير معمولي 7 گرم چربي دارد. پس ما چربي را مصرف مي كنيم بدون آنكه خودمان متوجه شويم.

ولي منظور ما اين نيست كه شير و بادام زميني را كه داراي فوايد زيادي هستند، مصرف نكنيد. بلكه بايستي به مقدار كافي و لازم از اين دو ماده غذايي و ساير خوراكي ها دريافت كنيد. به اين صورت كه اگر در معرض چاقي هستيد از لبنيات كم چربي ( حداقل 3 ليوان در روز) و نيز آجيل به مقدار حساب شده استفاده كنيد.

و در نهايت؛

براي آنكه اندامي متناسب داشته باشيم، هميشه بايد مراقب آنچه كه مي خوريم باشيم و به طور منظم ورزش ونرمش كنيم.

پس بطور خلاصه مي توان گفت:
1) اجراي يك رژيم متعادل

2) انجام تمرينات ورزشي ملايم

3) داشتن صبر و حوصله فراوان،

به شما كمك مي كند كه ران هاي خوش فرم و متناسبي داشته باشيد

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

با روش تايپ 10 انگشتي آشنا شويم

با روش تايپ 10 انگشتي آشنا شويم

در اين گفتار به اختصار روش تايپ 10 انگشتي آموزش داده مي شود. همانطور كه مي دانيد، تايپ ده انگشتي مهارتي است كه به شما امكان مي دهد تا بدون نگاه كردن به صفحه كليد، با سرعتي بيش از 5برابر افراد عادي (180حرف در دقيقه) تايپ نماييد.

1. ارزش و اهميت تايپ ده انگشتي

مدت دوره آموزش تايپ حرفه اي، به طور معمول در آموزشگاه هاي فني و حرفه اي 4ماه است كه گاهي بيشتر نيز مي شود. اما معتقدم كه جهت آموزش اين مهارت به افرادي كه واقعاً انگيزه و پشتكار يادگيري آن را داشته باشند، يك جلسه نيز كافي بوده و بعد از آن در صورتي كه تمرين مرتب و مكرر كنند، به مرور زمان در حد تايپيست هاي حرفه اي آموزش ديده ظاهر خواهند شد.

2. قدم اول

به صفحه كليد نگاه كنيد. دو تا از دكمه هاي صفحه كليد روي خود برجستگي هاي كوچكي دارند كه وجود آنها كمك مي كند تا موقعيت اين دو دكمه را حتي در تاريكي يا بدون نگاه كردن نيز بتوان پيدا كرد. دكمه هاي مذكور، حروف F و J مي باشند. انگشت اشاره دست راست خود را روي حرف F و انگشت اشاره دست چپتان را روي حرف J بگذاريد.

3. قدم دوم

دو انگشت سبابه خود را روي دكمه SPACE مستقر نموده و ? انگشت باقيمانده را به ترتيب روي دكمه هاي كنار حروف F و J بگذاريد. (البته بدون فشردن دكمه ها) با مستقر شدن دستتان در اين حالت، موقعيت تمامي ديگر كليدها، نسبت به اين 8 كليد رديف وسط، قابل دسترس مي باشد. اين8 دكمه را كليدهاي خانه (HOME KEYS) مي نامند.

لازم به يادآوري است كه علت مرتب نبودن دكمه هاي صفحه كليد به ترتيب الفبايي، آرايش آنها به ترتيب ميزان كارايي است. 8 كليد خانه، پركاربردترين حروف صفحه كليد به شمار مي روند.

4. قدم سوم

براي تايپ كردن، هر كليدي را كه مي خواهيد فشار دهيد بايد از ميان 8 انگشت رديف وسط، فقط يك انگشت كه به آن دكمه نزديكتر است از جاي خود بلند شده، كليد مذكور را فشرده و دوباره به جاي خود بازگردد. پس از بازگشت انگشت به موقعيت اوليه، انگشت بعدي جهت فشردن دكمه بعدي از جاي خود بلند شده، دكمه را فشرده و به جاي خود باز مي گردد. همينطور، هر دكمه اي را كه مي خواهيم فشار دهيم، فقط يك انگشت براي فشردن آن از جاي خود حركت كرده، آن كليد را فشرده و دوباره به جاي خود باز مي گردد.

5. شروع تايپ سرعتي به روش صحيح:

به عنوان شروع، دست خود را به روش گفته شده روي كليدهاي مبنا گذاشته و هر يك از كلمات زير (يا ديگر كلمات دلخواه) را در برنامه WORD به قدري تايپ كنيد كه احساس نماييد نوشتنشان (بدون نگاه به صفحه كليد) برايتان آسان شده است. هر كلمه، حدوداً دو خط.

الف) تمرين با حروف رديف وسط:

سم، كشك، گك، ات، لب، شك،

بات،بابا ،الب، شبي، ياس، سال، لاك،

كمال، شيما، مينا، امشب، لك لك، نم نم

ب) تمرين با حروف رديف وسط و بالا:

ضش، صس، ثي، قب، فب، چك، جك، حك، خم، هن، عت، غت

ضامن، صبا، ثمين، قليان، فلفل، چنگك، جنگل، خلاص، هميشه، علما، غلام

فسنجان، فسقلي، فكستني، ثنايي، قلقلي، قشنگ، عقاب، خفن، خنك

پ) تمرين با حروف رديف هاي وسط، بالا و پايين:

ظش، طس، زي، رب، ذب، /ك، .م، ون، ئت، دت، زكي، رشت، دادار

ظله، طشت، زورو، رب انار، بند رخت، ظالم، طالبي، زنبور، روزي، ذليل، دهكده، نائب،آبله

ـ نكته:

جهت نوشتن حرف آ كليدهاي SHIFT+H را بفشاريد.

ـ نكته:

كليد SHIFT همواره با انگشت كوچك دست مخالف دستي كه حرف مربوطه را مي زند فشرده مي شود

ملاحظه، كبوتر، آشكار

6. قدم چهارم :

در شروع كار، ممكن است اجراي اين روش، كمي برايتان دشوار بوده و يا احساس كنيد روش كندي است. اما فراموش نكنيد كه به مرور زمان آنقدر در اين كار ماهر خواهيد شد كه سرعت نوشتنتان با صفحه كليد چندان فرقي با سرعت نوشتن با خودكار نخواهد داشت.

تمارين مربوط به كليدهاي اعداد، در اينجا آورده نشده، اما جهت اطلاع از انگشت متناظر با هر عدد، به رنگ دكمه ها در شكل زير دقت نماييد. (كليدهاي همرنگ با انگشت مشابهي فشرده مي شوند)

ممكن است با بلند شدن يك انگشت، انگشت ديگري نيز به طور غير ارادي از جاي خود بلند شود، اما اين موضوع ايرادي نداشته و مهم اين است كه حتماً پس از فشار دادن دكمه مورد نظر، هر دو انگشت به جاي اوليه خود باز گردند.

7. كليات ماجرا

كليات ماجرا همين بود. اما يادتان باشد كه ميزان سرعت و مهارت شما در تايپ كامپيوتري فقط و فقط بستگي به ميزان تمرين و تجربه تان خواهد داشت. چنانچه زماني برسد كه بتوانيد 180 حرف در دقيقه تايپ كنيد (با احتساب كسر 5 حرف به ازاي هر غلط) يعني شايستگي دريافت مدرك بين المللي اين رشته را داشته و از نظر سازمان فني و حرفه اي كشور، يك تايپيست حرفه اي به شمار مي آييد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

پيام مديركل سازمان جهاني بهداشت

زماني كه يك بحران يا حادثه غيرمترقبه اتفاق مي‌افتد، اكثر مردم در نتيجه اين رويداد جان خود را از دست داده يا نجات مي‌يابند. مردم روي بيمارستانها و مراكز ارائه دهنده خدمات بهداشتي براي پاسخگويي سريع و كارآمد حساب باز مي‌كنند زيرا اين مكانها، محل مداوا و امداد رساني اصلي آسيب‌ديدگان مي‌باشند. اگر چنانچه مراكز ارائه دهنده خدمات بهداشتي در يك بحران يا حادثه غيرمترقبه نتوانند به كار خود ادامه دهند، بر شدت فاجعه افزوده خواهد شد. زماني كه يك بيمارستان تعطيل يا عملكردش مختل شود، افرادي كه نيازمند مراقبت در حوادث غيرمترقبه مي‌‌باشند ممكن است جان خود را از دست دهند. اختلالات در خدمات روزمره نيز مي‌تواند باعث مرگ افراد گردد. در طي بحرانهاي بزرگ نظير زمين لرزه و سيل، تعدادي از كشورها پنجاه درصد از ظرفيتهاي بيمارستاني خود را از دست داده‌اند، درست در زماني كه خدمات اين بيمارستانها به شدت مورد نياز بوده است. علاوه بر خسارت و تلفات جاني، عملكرد ضعيف مراكز ارائه دهنده خدمات بهداشتي در طي يك حادثه غيرمترقبه مي‌تواند يك طغيان عمومي گردد، خصوصاً زماني كه ساختمانهاي مراكز ارائه دهنده خدمات بهداشتي فرسوده يا براساس اصول معماري ساخته شده باشد. چنين نگرانيهايي كاملاً بجا مي‌باشد زيرا مدارك و شواهد نشان مي‌دهد كه هزينه‌هاي بيمارستانهايي كه مي‌توانند در مقابل بلايايي نظير زمين لرزه، سيل يا بادهاي تند مقاوم باشند، در مقابل ساير ساختمانهاي غيراستاندارد كمتر مي‌باشد. همچنين هزينه استاندارد نمودن امكانات بهداشتي موجود كه بتوانند در حوادث و بلايا به خدمت‌رساني خود ادامه دهند، كمتر از بازسازي اين امكانات دچار بحران شده، خواهد بود. ادغام نمودن مديريت خطرات و آمادگي در برابر حوادث غيرمترقبه در برنامه‌هاي بيمارستان بمنظور مقابله مؤثر با حوادث غيرمترقبه هزينه چنداني را در بر نمي‌گيرد. بمنظور گراميداشت روزجهاني بهداشت امسال، سازمان جهاني بهداشت اجراي يكسري از تجربه‌هاي موفق در زمينه حفاظت و ايمن نمودن بيمارستانها در حوادث غيرمترقبه با هر ميزان هزينه را حمايت مي‌نمايد. جدا از ساختار بيمارستانها، برنامه‌ريزي مناسب و انجام تمرينات آمادگي در قبل از بحران مي‌تواند باعث اقدامات مناسب در زمان بحران گردد. اين اقدامات عبارتند از: ايجاد سيستمهاي اخطار اوليه، ارزيابي ساده از ايمني و سلامت بيمارستانها، حفاظت از تجهيزات و امكانات بهداشتي و آماده نمودن پرسنل براي كنترل خسارت و تلفات گسترده و كنترل عفونتها. انواع مختلف حوادث غيرمترقبه مي‌تواند باعث آسيبهاي خاص گردد براي مثال، زمين لرزه مي‌تواند باعث آسيبهاي جسمي و سيلها مي‌تواند باعث هيپوترمي شود كه بهبودي از اين ضايعات، نيازمند داشتن افراد آموزش ديده و امكانات خاص مي‌باشد. اين نيازها مي‌تواند از قبل پيش‌بيني شود و ظرفيتهاي لازم براي كنترل آنها بوجود آيد. منطقي و عاقلانه است كه برنامه‌ريزي قبلي را داشته باشيم. آمار بحرانها و حوادث غيرمترقبه در سراسر دنيا رو به افزايش است. اين روند همچنان ادامه خواهد يافت همانگونه كه افزايش شهرنشيني باعث فشار روي امكانات و تسهيلات بهداشتي شده و تغييرات زياد هوايي باعث بحرانهاي آب و هوايي شديد گرديده است. بايد مناطقي كه مستعد بحران و در معرض بحران بيماري واگير و بيماري پاندميك هستند را شناسايي نماييم. تجارب فراوان نشان مي‌دهد زماني كه بيمارستانها داراي عملكرد مناسب و ايمن هستند مي‌توانند بعنوان كانون امنيت و صلابت در ميان نا اميدي و بحران تبديل گردند و باعث حفظ سرمايه در سطح اجتماع گردند. ماهرگز نبايد فراموش كنيم كه بيمارستانها و تسهيلات و امكانات بهداشتي سرمايه بزرگ جامعه مي‌باشند. حافظت و ايمن نگهداشتن آنها در حوادث و بلايا بمنزله حفاظت سرمايه و سلامت و امنيت مردم مي‌باشد كه حفاظت از آنها از بزرگترين نگرانيها و دغدغه‌هاي ماست

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

پيام مدير منطقه مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت

 

عاليجناب آقاي دكتر لنكراني دفتر منطقه مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت، روز جهاني بهداشت در سال 2009 را با پيام «حفاظت از تسهيلات و امكانات بهداشتي در حوادث غير مترقبه» جشن مي گيرد. پيام امسال درباره حفاظت از امكانات و تسهيلات بهداشتي و توانايي آنها به ادامه درمان وظايفشان درحوادث غيرمترقبه كه در نتيجه بحرانهاي طبيعي و بشرساز بوجود مي آيد ، مي باشد. همانگونه كه عاليجناب استحضار دارند، كشورهاي عضو منطقه مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت مستعد انواع حوادث غير مترقبه نظير: سيل، زمين لرزه، تنشهاي نظامي و غيره مي باشند. درهركدام از اين حوادث، امكانات و تسهيلات درخط مقدم مراقبت از مجروحين و زخمي شدگان و همچنين بيماران قرار مي گيرد. بنابراين لازم است اين امكانات و تسهيلات بهداشتي واجد شرايط بوده ودرحين حال كه بكار روزمره ارائه خدمات به بيماران مي پردازد، بتوانند جان آسيب ديدگان حوادث غيرمترقبه را نجات دهند. اين امر با ساختن بناهايي كه در مقابل بحرانها مقاوم بوده و بتوانند در شرايط سخت بكار خود ادامه دهند و همچنين آماده نمودن تيمهاي پزشكي كه مي توانند در شرايط سخت بكار خود ادامه دهند و همچنين آماده نمودن تيمهاي پزشكي كه مي توانند در شرايط سخت خدمات بهداشتي مناسب را ارائه دهند ، ميسر مي شود. ما دبيرخانه سازمان جهاني بهداشت ،‌كشورهاي عضو وتمام همكاران مي توانيم اين امر را با تشريك مساعي و كنار هم قراردادن معلومات ، تجارب و تخصص ، درخواست حفاظت از تسهيلات و امكانات بهداشتي ، انجام دادن اقدامات لازم بمنظور كارآمدي امكانات و پرسنل ارائه دهنده خدمات بهداشتي، امكان پذير سازيم . زمانيكه امكانات و تسهيلات بهداشتي آمادگي لازم را براي مقابله با حوادث غيرمترقبه كسب نكرده اند ،‌نمي توانند درمقابل خطرات مقاومت نمايند زيرا : -          پرسنل ارائه خدمات بهداشتي و بيماران كشته و مجروح مي گردند. -          خدمات بهداشتي اورژانس و خدمات بهداشتي عادي ارائه مي گردد. -          سرمايه هاي زيادي كه براي زيرساخت بهداشتي هزينه شده از بين مي رود. -          زمان زيادي براي بازسازي و بهبودي سيستمهاي بهداشتي و جامعه هاي بحران زده لازم است . ما درحال آماده نمودن بسته اي براي روز جهاني بهداشت هستيم كه حاوي مطالب و اطلاعات مربوط به تمام ابعاد حفاظت از تسهيلات و امكانات بهاشتي درحوادث غيرمترقبه مي باشد. به منظور استفاده بهينه از رسانه هاي الكترونيكي با رشد فزاينده و همچنين در راستاي سياستهاي سازمان جهاني بهداشت براي بهبود فرهنگ حفاظت از محيط ، دفتر منطقه مديترانه شرقي قصد دارد براي اولين بار تعداد زيادي ازمطالب مربوط به روز جهاني بهداشت در سال 2009 بصورت فرمت الكترونيكي را توزيع نمايد. اين فرمت الكترونيكي اين اجازه را به كشورهاي عضو سازمان جهاني بهداشت مي دهد كه محصولات ارتباطي و مطالب خبري را نيز متر و دراندازه هاي مناسبتر دريافت دارند. اين مطالب الكترونيكي چند زبانه بوده و مي تواند براي كشورهاي منطقه مؤثرتر باشد. اين فرصتهاي الكترونيكي شامل تعداد زيادي وب سايتها، محصولات تعاملي چند رسانه اي با پورتالهايي براي جمع آوري نظرات و مطالب جديد آنلاين مي باشد. تغيير ديگر در برنامه روز جهاني بهداشت امسال اين مي باشد كه برنامه هاي امسال محدود به يك روز نبوده و اين برنامه ها تا چندين روز بعد از 7 آوريل 2009 ادامه مي يابد. اين امر باعث مي شود كه سازمان جهاني بهداشت و كشورهاي عضو اين فرصت را داشته باشند كه بسياري از فعاليتهاي سنتي خود را بصورت كاملتر و با انعطاف زماني بيشتر انجام دهند. ما كشورهاي عضو سازمان جهاني بهداشت را ترغيب مي نمائيم كه چندين برنامه در طي سال برگزار نموده و پيام روز جهاني بهداشت را طول سال يادآوري نمايند. فعاليتهاي زير مي تواند در طي سال براي جشن گرفتن روزجهاني بهداشت انجام گيرد: -          برگزاري كنفرانس ها،‌نمايشگاههاي سلامت و مسابقات دو تفريحي -          توزيع مواد آموزشي -          ارائه سخنراني -          حمايت و مشاركت ورزشكاران ، افراد مشهور و مقامات دولتي -          توليد و توزيع آگهي هاي خبري و گزارش هاي خبري -          برگزاري گردهمايي ، كنفرانس ، كارگاه آموزشي و سمپوزيوم -          برگزاري جلسات و بحثهاي گروهي -          تشويق به فعاليتهاي دانش آموزي و دانشجويي (نوشتن مقاله ، تحقيق و گزارش) -          برگزاري بازي و مسابقات (پوسترسازي، عكاسي ،مقاله نويسي و رقابتهاي ورزشي و هنري) -          دعوت از سخنرانان براي ايراد سخنراني -          برگزاري بازي ، پخش موسيقي ،‌نمايش فيلم و مواد صوتي تصويري -          برگزاري نمايشگاه سلامت و ارزيابي كاهش مخاطرات بهداشتي و غربالگري ،‌تشخيص ، همچنين فعاليتهاي زير نيز مي تواند انجام گيرد : -          سرمايه گذاري و تعيين  بودجه  براي اهداف بهداشتي -          مكاتبه با نمايندگان مجلس ، مقامات دولتي و رسانه ها براي ارتقاء اهداف بهداشتي -          برگزاري و ساماندهي رويدادهايي حول موضوع روز جهاني بهداشت، در برخي از اين وقايع مي توان از شخصيت هاي مردمي كمك گرفت كه مي توانند نياز ضروري حفاظت از تسهيلات و امكانات بهداشتي را مورد تاكيد قراردهند و همچنين فراهم كردن شرايط براي نمايندگان مجلس و تصميم گيران كشوري بسيار حائز اهميت خواهد بود. -          انتشار تمبرهاي يادگاري حاوي شعار روز جهاني بهداشت -          برگزاري سخنراني هاي ويژه و جلسات پرسش و پاسخ در مجامع بهداشتي و سنديكاهها -          نمايش مواد ويديوئي مرتبط با موضوع روز جهاني بهداشت در سالن هاي انتظار اماكن عمومي از قبيل بيمارستانها و كلينيكها براي افزايش آگاهي مردم -          تشويق سازمانهاي غير دولتي جهت تشويق در رويدادها -          تشويق رسانه هاي ملي ومحلي به ايفاي نقش اصلي در تاكيد براهميت روز جهاني بهداشت و پيام آن -          با حمايت وزارت آموزش وپرورش و وزارت علوم وتحقيقات و فن آوري مي توان ترتيبي اتخاذ كرد تا تمامي مدارس ابتدائي ،‌راهنمايي ،‌دبيرستان ،‌بويژه دانشكده هاي پزشكي طي هفته سلامت حداقل يكساعت از وقت خود را به صحبت در مورد ابعاد حفاظت از امكانات و تسهيلات بهداشتي در حوادث غيرمترقبه بپردازند. همچنين مي توان ويدئو كنفرانس را ترتيب داد تا توسط آن تمامي استانها بتوانند حول موضوع روز جهاني بهداشت با هم در ارتباط باشند. -          درخواست از روحانيون و رهبران ديني كه طي هفته اول آوريل درمساجد و كليساها به ايراد سخنراني حول پيام روزجهاني بهداشت بپردازند. به دنبال موفقيتهاي سالهاي اخير ، مسابقه طراحي و نقاشي را براي دانش آموزان به مناسب روز جهاني بهداشت ترتيب داده ايم كه اميدواريم با كمك شما دانش آموزان كشورتان حضور گسترده داشته باشند. موارد ذكر شده در بالا ايده هايي مي باشند كه حضرتعالي مي توانيد در برنامه هايتان مدنظر قراردهيد. البته شما نيز مي توانيد ايده هايي كه به نظرتان مفيد مي باشد، به آن موارد اضافه كنيد. مشتاقانه منتظر دريافت ايده هاي شما و بازخورد فعاليتهايي كه در كشورتان به مناسبت روزجهاني بهداشت صورت مي گيرد، مي باشم . عقيده راسخ دارم كه همكاريهاي مستمر ما باعث موفقيت در اشاعه پيام اين روز مهم خواهد شد.     دكترعبدالرزاق حسين جزايري مدير منطقه مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت  

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ماساژهاي سنتي براي رفع نفغ معده

: برخلاف نامي كه براي اين مشكل عنوان مي‌شود ، نفخ معده در روده كوچك اتفاق مي‌افتد. نفخ حالت تورم غيرطبيعي يا افزايش قطر ناحيه شكمي است.

نفخ معده درمان بسياري از بيماري ها را با تاخير همراه ميكند به همين دليل در شكسته بندي سنتي درمان اين بيماي به موازات درمان اصلي اهميت دارد

                                         
نشانه شايع آن احساس پري و سفتي شكم است كه مي‌تواند منجر به درد شود.
علل ايجاد نفخ متعددند و عبارتند از :
- تجمع مايعات و گاز روده
- هضم نامنظم

- پرخوري
- حساسيت غذايي
- سندرم روده تحريك‌پذير
- عدم تحمل مواد غذايي مانند عدم تحمل لاكتوز (قند شير) و فروكتوز (قند ميوه‌ها)
- طبع هوا (آئروفاژي)در حين خوردن ادامس مقدار زيادي هوا بلع ميشود
- انسداد يا عفونت دستگاه گوارش
- خالي شدن سريع معده
- هضم مواد غذايي توليد كننده گاز
- يبوست
- استرس يا اضطراب
- آلودگي به انگل‌هاي روده‌اي مانند كرم آسكاريس

  -سوئ هاضمه و نفخ         «سوء هضم» اصطلاحي است كه توسط بيماران براي توصيف علائم متعددي كه معمولاً پس از خوردن غذا احساس مي‌كنند، به وفور يكبار مي‌رود.  از نظر برخي بيماران، سوء هضم عبارت است از فقدان هضم طبيعي غذا و ممكن است پر بودن شكم، فشار يا درد را ذكر كنند. عده‌اي ديگر ممكن است مقصودشان از اين كلمه، سوزش سردل، آروغ، استاع يا نفخ شكم باشد. در تعدادي از حالات، سوء هضم با مصرف برخي غذاها رابطه مستقيم دارد. بعنوان مثال بيماران مبتلا به تنگي مري مايعات را خوب تحمل مي‌كنند ولي خوردن غذاهاي جامد، ممكن است با ناراحتي مخصوصاً در زير جناغ همراه باشد.

بعضي غذاها بعلت آنكه در روده بخوبي هضم نمي‌شوند، ممكن است خوب تحمل نگردند بعنوان مثال خورردن غذاهاي چرب در بيماريهاي لوزالمعده يا صفراوي. يا آنكه مركبات يا مواد غذايي ترش در بيماران مبتلا به زخمهاي گوارشي اغلب باعث بروز علائم سوءهضم مي‌شوند. كمبود يا فقدان آنزيمهاي ضروري گوارشي نيز از مهمترين عوامل سوء هضم مي‌باشند. نفخ يا تجمع گاز در دستگاه گوارش اساسي‌ترين شكايت افراد مبتلا به سوءهضم است. اصولاً احساس‌پري و فشار بلافاصله پس از غذا و تسكين آن با آروغ زدن را نفخ معده مي‌نامند. علت اصلي نفخ معده مصرف غذاهايي است كه تخليه معده را دچار كندي مي‌كنند (غذاهاي حاوي مقادير بالاي پروتئين و چربي). در صورتيكه گازهاي معده با آروغ دفع نشده و به روده‌ها منتقل شوند مسئله بصورت احساس پري و فشار در روده‌ها بروز خواهد كرد كه با اجابت مزاج و دفع گاز برطرف مي‌شود. علت اصلي ديگر گاز روده‌ها، عمل تخمير باكتريهاي طبيعي روده بر روي مواد قندي و پروتئيني است. بهمين جهت متعاقب مصرف غذاهاي غني از فيبر (سبزيجات و ميوه‌جات) كه حاوي قندهاي طبيعي غيرقابل جذب مي‌باشند، افزايش مي‌يابد                                

درمان

ماساژهاي سنتي شكم براي از بين بردن گاز معده بسيار كار امد  است .در اين روش بيمار به پشت دراز ميكشد و درمانگر يك طرف او قرار ميگيرد  سپس دستش را روي شكم بيمار قرار داده در جهت عقربههاي ساعت به دور ناف فرد و با كف دست شروع به چرخش ميكند . ۵ دقيقه ماساژ به اين شكل يا در جا منجر به خروج گاز (در اغب موارد به صورت باد گلو)ميشود يا بعد از چند ساعت نتيجه ميدهد .

بلع يك ته سير و يا زنجبيل ( حدود ۴ گرم)قبل غذا به شرطي كه ناراحتي عمدهاي در معده و روده نداشته باشيد بسيار نافع است ( احدقل ۱ هفته)

تكررا روزانه اين ماساژ توسط افرادخانواده در كنار درمان دستگاه گواارش بسيار موثر است.

پياده روي روزانه و استفاده نكردت از كمربندهاي سفت( كه جلوي چرخه حضم را بگيرد) در دفع گاز موثر است

تنها نكته اي كه بايد به ان توجه كرد اين است كه ماساژ خلاف عقربه ساعت ميتواند منجر به يبوست شود و در ماساژهاي سنتي از ان براي درمان اسهال استفاده ميكردند

- بهبود روشهاي تغذيه براي درمان كامل ان بسيار مهم است  جويدن دقيق و مناسب غذا و اجتناب از غذاهاي چرب است. غذاهاي چرب با تاخير در خالي شدن معده از مواد غذايي باعث ايجاد نفخ مي‌شوند.
- حذف غذاهايي كه بدن تحمل آنها را ندارد به بهبود نفخ كمك مي‌كند.پيدا كردن اين مواد يعني نظارت بر خوردن و اشاميدن  با اين كار شما نه تنها الگوي مناسب تغذيه خود را پيدا مينماييد بلكه ارطباط مناسبي نيز با بدن خود برقرار ميكنيد.اغلب ما ارتباط با بدن خود را فراموش كردهايم .همين توجه ولو اندك تاثير شايان توجهي بر كاركرد اعضائ خواهدداشت. البته اين كار اگر تحت نظر متخصص انجام دهيد  خوبي مشخص ميشود حساسيت نسبت به چه موادي وجود دارد.
-جويدن آدامس باعث بلع مقادير زياد هوا شده و بنابراين بايد از آن پرهيز كرد. نوشيدني‌هاي گازدار نيز بايد از برنامه غذايي حذف شوند.

                                  
- غذاها و نوشيدني‌هايي كه حاوي سوربيتول و فروكتوز افزودني هستند نيز بايد اجتناب نمود.
مكمل‌هاي فيبردار و غذاهاي سرشار از فيبر نشانه‌هاي نفخ را تشديد مي‌كنند.
گاهي اوقات نفخ به يبوست مربوط مي‌شود و لذا ابتدا بايد اين مشكل را برطرف كرد.
به منظور تخفيف علائم نفخ معده راهكارهايي توصيه شده است. از جمله اين كه:
- ميزان مصرف غذاهاي سرشار از فيبر مانند سبزي و ميوه تازه، غلات و نان سبوس دار، پاستاي گندم سبوس‌دار و حبوبات را به تدريج افزايش دهيد.
- روزانه آب كافي (تا هشت ليوان) بنوشيد. كمبود مايعات بدن باعث ايجاد يا تشديد يبوست شده به افزايش نفخ كمك مي‌كند به ويژه اگر غذاهاي فيبردار مصرف شود.
- از نوشيدني‌هاي گازدار بپرهيزيد و از انواع كم يا بدون كالري، كافئين و سديم مانند چاي علفي استفاده كنيد. گاز Co2 موجود در حباب‌هاي نوشابه باعث نفخ مي‌شود و گاز ، تخليه معده را كند مي‌كند.
- غذاهاي تازه و طبيعي بخوريد و از انواع غذاهاي سرد و بسته‌بندي شده اجتناب كنيد. يك علت توصيه عدم مصرف اين غذاها كاهش دريافت نمك است.

                                               
- مرتب ورزش كنيد. زيرا باعث ترشح هورمون‌هايي مي‌شود كه به فعاليت روده كمك مي‌كنند.
- اگر شير يا محصولات لبني باعث نفخ مي‌شوند ، بايد انواع بدون لاكتوز را مصرف كرد.
- زياد قهوه، چاي و شكلات مصرف نكنيد زيرا باعث تحريك هاضمه و نفخ مي‌شوند..
- غذاهايي را كه باعث ايجاد نفخ مي‌شود را مشخص كنيد و به تدريج مصرف آنها را كاهش دهيد.

- نوشيدني‌هاي تهيه شده از بابونه ، نعناع و رازيانه براي دستگاه هاضمه مفيدند و به كاهش نفخ كمك مي‌كنند.
- نفخ ممكن است نشانه بيماري‌هاي گوارشي مانند سندرم روده تحريك‌پذير باشد كه در صورت تشخيص روش درماني ديگري را طلب ميكند



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۱۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)