مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

سرطان پستان

سرطان پستان يكي از مهمترين وشايع‏ترين بيماري‏ها در زنان است و دانستن اطلاعات اساسي در اين زمينه براي هر زني اگرچه دچار اين بيماري نيز نباشد به دليل شايع بودن و مهم‏بودن بيماري لازم است. قابل ذكر است كه بيشتر توده‏هاي پستان سرطاني نيستند و درمان سرطان پستان هميشه به برداشتن پستان منتهي نمي‏شود و در مراحل اوليه بيماري با درمان‏هاي جديد شانس بهبودي واقعي وجود دارد. سرطان پستان شايع‏ترين علت مرگ زنان در محدوده سني 35تا55 سالگي را تشكيل مي‏دهد. در هر سال يك تا دو مورد سرطان پستان در هر1000 زن به طور جديد تشخيص داده مي‏شود.
 نسج پستان در مجاورت عضلات اطراف پستان قرار دارد شناخت سيستم لنفاوي پستان از لحاظ تشخيصي و درماني حائز اهميت مي‏باشد. تومورهاي پستان مي‏توانند از طريق سيستم لنفاوي گسترش يافته و به تمام بدن راه يابند و درحقيقت سيستم لنفاوي
راهي براي ارتباط لنف با عروق مي‏باشد خون‏رساني به قسمت‏هاي داخلي و مركزي پستان توسط شاخه‏هاي شرياني انجام مي‏شود پستان داراي سيستم عصب دهي نيز مي‏باشد.
علائم بيماري‏هاي پستان:
شايع‏ترين علامت و شكايت‏هاي بيماري پستان كه يك زن را به مشاوره پزشكي ارجاع مي‏دهد احساس توده درپستان، ترشح با خونريزي ازنوك پستان و درد پستان مي‏باشد و در صورت مشاهده اين علائم وتغييرات بايد به پزشك مراجعه نمود اگر چه خيلي از
اين موارد سرطاني نخواهد بود.
علائمي كه ممكن است درسرطان پستان ظاهرشوند:
•توده در پستان( شايع‏ترين علامت)
•تغيير در اندازه يا شكل پستان
•به داخل كشيده شدن يا برگشتن نوك پستان‏ها
•قرمزي وجوش در اطراف نوك پستان
•خون‏ريزي يا ترشح از نوك پستان
•كشيده شدن پوست پستان
•تورم و احساس توده در زير بغل
•وريدهايي واضح روي پستان
•زخم پوست پستان
•علائم تومورهاي ثانوي در جاهاي ديگر
•تورم بازو
•درد
شايع‏ترين مسائل پستاني در زنان ، بيماري‏هاي خوش خيم پستان مي باشد:
طبقه‏بندي بيماري‏هاي خوش‏خيم پستان:
1-آنومالي‏هاي تكامل طبيعي و برگشت آنها
2- درد، پستانهاي توده‏اي
3- توده خوش‏خيم غدد شيري
4- پستان (فيبروآدنوم)
5- كيست‏ها
6- اكتازي داكت ( ترشح مايع زرد و چسبناك)
7- هايپرپلازي اين تليال (رشد زياد سلول‏هاي پستان)
8- تومورهاي خوش‏خيم ديگر
9- ليپوم (تومور چربي)
10- پاپيلوم داكت ( ترشح مايع زردوخون)
11- التهاب‏ها وعفونت‏ها
12- تومورها
13- اوريون
14- شيردهي
15- كالاكتوسل (نوعي كيست در بارداري)
16- نكروز چربي
17- بيماري‏هاي مادرزادي
18- نوك پستان‏هاي فرورفته
19- پستان‏هاي اضافي، نوك‏هاي اضافي پستان
20 – بيماري‏هاي غيرپستاني
21- مشكلات پوستي وكيست‏هاي سباسه
22- بيماري‏ها واختلالات قفسه سينه
علت وعوامل ايجاد:
تحقيق در زمينه علل سرطان پستان مهم مي‏باشد زيرا با يافتن آنها هم درمان و هم پيشگيري ممكن مي‏گردد كه منجر به شناسايي زنان در معرض خطر و استراتژي‏هاي پيشگيري وغربالگري براي كشف زودرس بيماري مي‏گردد و نتايج بدست آمده قادر است
تغيير در فاكتوري‏هاي محيطي كه مسئول ايجاد بيماري شناخته شده‏اند بدهد و تحولي در نوع زندگي زنان ايجاد شود كه كاهش ريسك ابتلا به بيماري را در آنان باعث ميشود.
فاكتورهاي خطر:
1- سابقه سرطان پستان در سمت مقابل
2- سابقه خانوادگي سرطان پستان (بستگان درجه يك)
3- نولي پاريته (نداشتن زايمان)
4- يائسگي بعد از 55 سالگي
5- بالا بودن سن (سن بالاتر از 35 سال)
6- اختلاف جغرافيايي ( جهان غرب)
7- اثرات هورموني
8- سرطان‏هاي ديگر
9- رژيم غذايي ( چربي و گوشت)
10- چاقي
11- الكل
12- بيماريهاي خوش‏خيم پستان
13- ويروس‏ها
14- تابش اشعه يونيزان
15- نوع بافت پستاني
16- شخصيت ( مضطرب)
17- مصرف استروژن ( داروهاي استروژني)
18- منارك زودرس ( شروع قاعدگي زودتر از موعد)
19- اولين حاملگي بعد از 25 سالگي
 
كشف اوليه و زودرس سرطان پستان:
توموري كه باسايز كوچك تشخيص داده مي‏شود بيشتر قابل درمان است و شانس بقاي عمر را بالا مي‏برد. زنان بايد هرگونه علائم جديد كه در پستانهايشان مشاهده مي‏كنند در اسرع وقت به پزشك گزارش نمايند.
پيشگيري:
به استفاده از معيارهايي كه بتوان فاكتورهاي خطر شناخته شده در توسعه و پيشرفت يك بيماري را تغيير داد پيشگيري اوليه اطلاق مي‏گردد. يك شيوه برتر، سعي در پيشگيري از تكامل بيماري است كه پيشگيري ثانويه ناميده مي‏شود. پيشگيري ثانويه
در مورد سرطان پستان عبارت است از غربالگري پستان به منظور كشف و درمان سرطان در اسرع وقت تا خطر انتشار بيماري و مرگ را كاهش دهد.

غربالگري :
غربالگري به اين معني است كه درجمعيت زنان سالم، حتي قبل از آن كه هرنوع علائمي درپستان تظاهر كند بتوان با انجام آزمايشات و معاينه، تغييرات غير طبيعي را كشف نمود و تصميمات لازم را جهت درمان بكار گرفت. روش‏هاي غربالگري
عبارتند از :
1-ماموگرافي سالانه درزنان 40 ساله ومسن‏تر
2-معاينه پستان‏ها توسط زنان به صورت ماهيانه ازسن 20سالگي (بهترين زمان معاينه پس از قاعدگي و پيش از تخمك‏گذاري است يعني بين پاك شدن  از خونريزي تا14 روز مانده به قاعدگي بعد)
3-معاينه باليني پستان توسط پزشك در زنان 20 تا40 ساله، هرسه سال و در زنان مسن‏تر از 40 سال ، هرسال
انواع روش‏هاي درمان:
درمان‏هاي متفاوتي براي سرطان پستان وجود دارد:
- جراحي
- پرتو درماني
- درمان كمكي (هورمون درماني- شيمي درماني)
1- جراحي:
•جراحي محافظتي پستان:
درمان قطعي پس از صحبت كردن بيمار با پزشك و در نظر گرفتن يك سري از فاكتورها مثل اندازه توده نسبت به اندازة پستان، محل تومور، مرحله و درجة تومور و تمايل بيمار در پذيرفتن درمانهاي اضافي به همراه جراحي مشخص مي‏گردد.
اغلب تومورهاي كوچك كه طي برداشتن قسمتي از بافت پستان خارج مي‏شوند اثر قابل توجهي روي ظاهر پستان نمي‏گذارند و جاي برش پوستي بر پوست جزئي خواهد بود اما در مورد تومورهاي بزرگ بخصوص اگر يك قسمت كامل پستان، برداشته شود
ممكن است از دست دادن واضح بافت پستان نمايان شود.
برداشتن پستان (ماستكتومي):
ماستكتومي به خارج كردن كامل بافت پستان كه در برگيرندة پوست روي پستان همراه با نوك پستان و آرئول (هالة اطراف پستان) نيز مي‏باشد، اطلاق مي‏گردد.
   تنها در ماستكتومي زير پوستي مي‏باشد كه پوست پستان بدون عيب و به صورت دست نخورده روي پستان در حالي كه بافت پستان خارج مي‏شود مي‏ماند.
1-ماستكتومي ساده يا كامل: اين عمل شامل برداشتن تمام نسج پستان كه به طرف زير بازو كشيده مي‏شود و نوك پستان و هاله و پوست اطراف آن مي‏باشد.
2-ماستكتومي نسبتاً وسيع: علاوه بر بافت هاي پستان كه در جريان ماستكتومي ساده برداشته مي‏شوند يكي از عضلات جدار قفسة سينه و قسمت‏هاي كوچك و بزرگ عضلاتي كه از زير بغل مي‏گذرند و از دنده‏ها به سمت لبة شانه كشيده مي‏شوند،
برداشته مي‏شوند.
3-ماستكتومي كاملاً وسيع: علاوه بر ماستكتومي نسبتاً وسيع غدد لنفاوي نيز برداشته مي‏شود.

•برداشتن غدد لنفاوي:
در حال حاضر عقيده بر اين است كه درگيري غدد لنفاوي (يعني درنمونه برداري از غدد سلول سرطاني مشاهده شود) علامتي بر گسترش بيماري در سراسر بدن مي باشد. برداشتن جراحي ممكن است كه براي بهبود علائم و تسكين آن مفيد باشد اما
الزاماً اثري در جهت افزايش بهبودي و درمان ندارد.
2-اشعه درماني (پرتو درماني)
پرتو درماني يا درمان تشعشي اغلب پس از جراحي براي سرطان پستان جهت از بين بردن موضعي سلول‏هاي سرطاني بكار مي‏رود كه طي آن اشعه به ناحيه اي از پستان تابيده مي‏شود و باعث كاهش خطر عود مي‏شود.
3-درمان كمكي
هدف از اين درمان انهدام سلول‏هاي سرطاني است كه از پستان خارج و در نقاط ديگر بدن انتشار يافته‏اند و هدف از درمان كاهش خطر رشد ثانويه در ساير نقاط بدن مي‏باشد كه به دو روش صورت مي‏گيرد.
•هورمون درماني
•شيمي درماني
شيمي درماني: از داروهاي ضد سرطان شيمي درماني به منظور پيدا كردن و از بين بردن سلول‏هاي سرطاني در سرتاسر بدن استفاده مي شود. اين داروها اغلب پس از جراحي سرطان در افراد پرخطر كه احتمال انتشار سلول‏هاي سرطاني به خارج
از پستان قبل و بعد از تشخيص تومور مي‏رود به كار برده مي‏شود. درمان بيشتر در زنان قبل از يائسگي به كار مي‏رود بخصوص كساني‏كه تومور مهاجم و يا غدد گرفتار در زير بغل دارند.
4- تخريب تخمدان‏ها:
تخريب تخمدانها باعث افزايش بقاي عمر در 30% موارد و كاهش عود بيماري در 35% موارد مي‏شود.
روش‏هاي درمان سرطان پستان منتشر شده (متاستاتيك)
مواردي كه هورمون درماني به كار مي‏رود:
1-بيماري مثبت از لحاظ گيرنده استروژن
2-متاستاز به غدد لنفاوي، پوست، استخوان
3-بيش از 2 سال از پايان درمان كمكي گذشته باشد.
4-پيشرفت بيماري بعد از مصرف داروهاي رده اول و دوم شيمي درماني
انهدام تخمدان در زنان قبل از يائسگي با تاموكسيفن و در زنان يائسه با داروهاي ديگر شيمي درماني انجام مي‏شود.

اثرات جانبي روش هاي درمان:
•اثرات جانبي جراحي‏هاي سرطان پوستان:
 معمولاً متعاقب جراحي مشكلات و عوارضي دراطراف ناحية برش جراحي شامل كوفتگي، عفونت زخم، تورم و عدم بهبود سريع اسكار مشاهده مي‏شود. اگر بيمار حوالي زمان جراحي تحت شيمي درماني قرار بگيرد معمولاً عفونت زخم تا چندين هفته
به طول مي‏كشد.
در تمام اشكال ماستكتومي درجاتي از ضعف حركات شانه وجود دارد كه پس از عمل جراحي با ورزش بهبود مي‏يابد. تورم بازو در اثر تجمع مايع لنف جائي كه غدد لنفاوي و عروق لنفاوي برداشته مي شوند با دچار ضايعه مي شوند مي‏تواند درد زيادي
ايجاد كند و نياز به درمان دارد (اين موارد كمتر شايع هستند). گاهي اوقات اختلالاتي در اعصاب دو عضله زير بازو در جريان جراحي وسيع ايجاد مي‏شود كه منجر به عدم تعادل و پرش شانه مي‏شود.(اين موارد نادر است)
 
• اثرات جانبي پرتو درماني:
1-نياز به مراجعات منظم و مكرر به بيمارستان خسارتي براي بيمار محسوب مي‏شود و ناراحتي كه متعاقب اين روند حاصل مي‏شود منجر به خستگي مفرط بيمار مي‏گردد.
2-احساس بيماري و حالت تهوع
3-حساسيت پوستي
4-تيرگي پوست و خارش وسوزش
5- سرفه‏هاي خشك و تنگي نفس
پيشگيري از اين عارضه: اغلب ايده خوبيست  كه براي اين بيماران پس از برگشت از بيمارستان استراحتي ترتيب داده شود تا حتي‏الامكان از حالت دستپاچگي و خستگي آنها ممانعت به عمل آيد.
اثرات جانبي شيمي درماني:
ممكن است بعضي از داروها به سلول‏هاي سالم بدن نيز صدمه بزنند پس بايد. پس از هر دوره درمان فرصتي جهت بازگشت به حالت طبيعي به شخص داده شود كه معمولاً اين زمان در نظرگرفته ميشود.
يك آزمايش خون قبل از هر دوره درمان جهت كنترل سطوح سلولهاي سفيد خون انجام مي شود، تا مقاومت بدن در مقابل عفونت تعيين شود و تحت تاثير آن قرار نگرفته باشد.
عوارض جانبي ديگر: خستگي ،تهوع، ريزش موي سر، زخم‏هاي دهاني ،بي‏اشتهايي، اسهال و با تركيبي از اينها، توقف قاعدگي ، نازايي
پيشگيري: شستشوي دهان، ضد استفراغ ، كلاه گيس
درمان شيمي درماني باعث 28% كاهش عود و16% كاهش ميزان مرگ ساليانه مي‏شود.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۳۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

رعايت رژيم غذايي خاص تا ۵۸ درصد از بروز سنگ كليه جلوگيري مي كند

رعايت رژيم غذايي خاص تا ۵۸ درصد از بروز سنگ كليه جلوگيري مي كند.

آخرين تحقيقات انجام شده نشان مي دهد ،استفاده از رژيم غذايي خاص و مصرف مايعات فراوان تا 58 درصد موارد از تشكيل سنگ كليه جديدجلوگيري مي كند.

دكتر "آريا جنابي" متخصص داخلي و فوق تخصص بيماري هاي كليه گفت : سنگ كليه يا ( نفرو ليتيازيس ) يك بيماري مطرح و شايع جامعه است كه 12 درصد مردان و 5 درصد زنان تا سن 70 سالگي يك نوبت مبتلا به سنگ كليوي علامت دار خواهند شد .

وي افزود : احتمال تشكيل سنگ با افزايش سن افزوده مي شود و در مردان نسبت به زنان شيوع بيشتري نشان مي دهد و از نظر نژادي هم در نژاد سفيد سنگ كليه شايع تر است .

وي در مورد جنس اين سنگ ها تاكيد كرد : 80 درصد سنگ هاي كليوي از كلسيم تشكيل شده اند و اغلب تركيب آن اگزالات كلسيم است و به ميزان كم فسفات كلسيم تركيب سنگ ها را تشكيل مي دهد .

اين متخصص كليه تصريح كرد : سنگ كليه بيماري عود كننده اي است و در يك مطالعه نشان داده شده است بيماري كه يك نوبت براي نخستين بار مبتلا به سنگ كليه مي شود در طي يكسال بعد 15 درصد و در طي 5 سال بعد 35 تا 40 درصد و نهايتا در طي 10 سال تا 50 درصد دوباره به سنگ كليه بعدي مبتلا مي شود .

جنابي خاطر نشان ساخت : وجود سابقه خانوادگي مثبت سنگ كليه ، احتمال تشكيل سنگ را در فرد افزايش مي دهد و سنگ كليه در حضور غلظت بالاي مواد مانند كلسيم ، اسيد اوريك و اگزالات در ادرار تشكيل مي شود و اين مواد در صورت فوق اشباع ، كريستال هايي را تشكيل مي دهد كه به شكلي در مجاري به تله افتاده و شروع به رشد مي كند و نهايتا سنگ كليه را بوجود مي آورد .

وي در خاتمه افزود :رژيم غذايي و ميزان مصرف مايعات ، پروتئين ، نمك و نهايتا مصرف كلسيم مي تواند در تشكيل سنگ كليه موثر واقع شود از اين رو رعايت رژيم غذايي الزامي است .



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۳۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تالاسمي thalassemia

تالاسمي چيست؟ تالاسمي يكي از شايعترين اختلالات خوني مي‌باشد كه به صورت ژنتيكي (ارثي) از والدين به فرزندان منتقل مي‌شود. تالاسمي يك كلمه يوناني مي‌باشد و از دو كلمه ThalaSSa به معني دريا و Emia يعني خون تشكيل شده است و اصطلاحاً ‌آن را بيماري خون دريا مي‌گويند.
  پراكندگي تالاسمي در ايران و جهان: تالاسمي در سراسر دنيا به خصوص در كشورهاي نواحي مديترانه، يونان، قبرس، تركيه، لبنان و در تمام نقاط ايران به خصوص استانهاي فارس، خوزستان، گيلان و مازندران ديده مي‌شود.
   در استان فارس فراواني تالاسمي خفيف نزديك به 7% است يعني از هر 100 نفر 7 نفر تالاسمي هستند كه با انجام يك آزمايش ساده خون مشخص مي‌شود.
انواع تالاسمي:
1- نوع خفيف تالاسمي: ناقل تالاسمي= تالاسمي مينور
2- نوع شديد تالاسمي = تالاسمي = تالاسمي ماژور
نوع خفيف تالاسمي:  افرادي كه ناقل تالاسمي هستند بيمار نيستند و نياز به تزريق خون ندارند. نوع خفيف تالاسمي يك بيماري نيست بلكه يك صفت و خصوصيت به شمار مي‌آيد كه تاثيري روي سلامتي افراد ندارد فقط به هنگام ازدواج بايد مراقب باشند و با فرد غيرناقل ازدواج نمايند.   نكته مهم اين است كه بايستي افرا ناقل تالاسمي با انجام آزمايش خون شناسايي گرديده و از آنان خواسته شود با هم ازدواج نكنند.
نوع شديد تالاسمي: وقتي پدر و مادر هر دو ناقل تالاسمي باشند احتمال تولد فرزند مبتلا به تالاسمي شديد وجود دارد. تالاسمي شديد اختلال خوني بسيار جدي مي‌باشد كه به صورت يك بيماري خطرناك در دوران كودكي ظاهر ميشود . اين ثمره تلخ حاصل زندگي يك زوج جوان مي باشد كه ناآگاهانه و بدون انجام آزمايش ازدواج نموده‌اند و به عبارتي ديگر با انجام آزمايش خون قبل از ازدواج امكان پيشگيري از تولد فرزند مبتلا به تالاسمي شديد مي‌باشد.
علائم تالاسمي خفيف: علامتي ندارد و تنها با آزمايش خون مشخص مي‌شود.
علائم تالاسمي شديد: در اين بيماران در سه ماهه اول زندگي علائمي مشاهده نمي‌شود ولي در فاصله 3 تا 18 ماهگي علائمي مانند كم‌خوني شديد، لاغري، رنگ پريدگي، بي‌اشتهايي، اختلال در خواب،‌ تهوع و…
   بزرگي شكم و تغيير قيافه در اين كودكان معصوم و بي‌گناه ظاهر ميشود. ضمناً‌ با توجه به اينكه مغز استخوان قادر به توليد گلبول قرمز و هموگلوبولين (ماده پروتئيني كه در گلبولهاي قرمز وجود دارد و قرمزي رنگ خون را باعث مي‌شود) نمي‌باشد، به علت عمل جبراني خونسازي مغز استخوان، تغيير شكل در چهره و فك بالايي و پيشاني بيمار بيشتر مشهود مي‌گردد.
   با انجام آزمايشات لازم قبل از هر نوع تصميم‌گيري در امر ازدواج و ممانعت از ازدواج ناقلين ژن تالاسمي با يكديگر از بروز موارد جديد تالاسمي ماژور (كم‌خوني شديد) جلوگيري كنيم.
   …او هم نگاهش به آينده دوردست و در انتظار همكاري من و توست ياريش كنيم…
مشكلات بيماران تالاسمي:
-
بيمار نياز به دريافت خون مداوم دارد.
- تزريق همه روزه آمپول گران قيمت دسفرال از طريق پمپ دسفرال كه اين تزريق ساعتها به طول مي‌انجامد.
- ايجاد درد و رنج براي كودك بيمار
- مشكلات رواني و مالي براي خانواده
- صرف هزينه‌هاي سنگين و ارز از محل در آمدهاي ملي براي دولت
- نرسيدن به مرحله بازدهي و اقتصادي براي كشور
 نحوه انتقال بيماري:
1- اگر هيچ يك از والدين حامل ژن تالاسمي نباشند امكان انتقال وجود ندارد و فرزندان همگي سالم هستند.
2- چنانچه يكي از والدين ناقل نوع خفيف و ديگري سالم باشد احتمال ابتلاي فرزندان به صورت مينور 50% مي‌باشد.
3- اگر والدين هر دو حامل ژن تالاسمي مينور باشند:
- احتمال تولد نوزاد سالم يك چهارم يعني 25%
- احتمال تولد نوزاد نوع مينور يك دوم يعني 50%
- احتمال تولد نوزاد مبتلا به نوع شديد يك چهارم يعني 25% احتمال داشتن نوزاد تالاسمي شديد ( ماژور) احتمال داشتن نوزاد سالم احتمال داشتن نوزاد نوع خفيف ( مينور) 25% 25% 50%

   درصد احتمال فراگيري ژن تالاسمي از والدين كه هر دو حامل ژن تالاسمي مينور هستند.
خلاصه اينكه:  هدف از پيشگيري به دنيا نيامدن كودكان مبتلا به تالاسمي از نوع شديد مي‌باشد.
پيشگيري: با توجه به اينكه بيماري تالاسمي نوعي بيماري ارثي است و از والدين ناقل ژن بيماري به فرزندان به ارث مي‌رسد لذا بهترين راه پيشگيري از تولد فرزند مبتلا به تالاسمي انجام آزمايش خون ساده قبل از انتخاب همسر مي‌باشد و بهترين راه پيشگيري از تولد فرزند جديد تالاسمي د رخانواده‌هايي كه داراي فرزند تالاسمي هستند استفاده از برنامه‌هاي مطمئن تنظيم خانوده مي‌باشد.
توصيه‌هاي لازم:
-
از بروز موارد جديد تالاسمي ماژور جلوگيري نمائيم و شناسايي ناقلين را با دقت پيشگيري كنيم.
- با مشاده ژنتيكي قبل از ازدواج فرزندان سالم داشته باشيم.
- با يك‌بار آزمايش خون هميشه از تالاسمي رهايي يابيم.
- در صورت ازدواج دو فرد مينور تالاسمي حتماً‌ با آزمايشات تشخيص قبل از زايمان در زمان بارداري و در 12 هفته اول بارداري از تولد فرزند تالاسمي ماژور جلوگيري كنيم.
كلام آخر:
  
مگر نه اين است كه اگردو فرد ناآگاهانه به سمت پرتگاهي به عمق تباهي يك انسان روانه باشند و ما در حال نگريستن آنها تلاشي براي نجاتشان نكنيم گناهي بزرگ مرتكب شده‌ايم؟
   آري تالاسمي با همه ابعاد گسترده و مشكلات فراواني كه دارد قابل پيشگيري است آن هم با همت و تلاش همه ما.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۳۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مشاوره تنظيم خانواده

مسايل دوران بلوغ و قاعدگي

بلوغ مرحله بحراني است كه در گذر از اين دوره ، زير بناي زندگي بزرگسالي فرد پي ريزي مي شود و از نظر مسائل جنسي اين دوره پر مخاطره ترين مرحله زندگي فرد است و در نتيجه امكان بروز انحرافات و لغزشهاي جنسي در اين زمان بيشتر است دامنه سن شروع بلوغ در پسران 10 تا 14 سالگي و در دختران 8 تا 12 سالگي است .

قاعدگي يكي از نشانه هاي مهم بلوغ در دختران است كه معمولا" در حوالي سن 12 سالگي واقع مي شود استحمام مرتب در دوران قاعدگي براي حفظ بهداشت بدن ضروري است به علت آنكه حداكثر رشد جسمي قبل از شروع قاعدگي است بايستي به كيفيت تغذيه در سالهاي قبل از قاعدگي توجه شود و از مواد غذايي پر پروتئين همراه با انرژي كافي و ويتامين دار بيشتر استفاده شود .

 

مشكلات ازدواج فاميلي و ژنتيكي

در موارد زير مشاوره با متخصصين جهت جلوگيري از تولد نوزاد غير طبيعي توصيه مي شود :

·        ازدواج فاميلي            

·        ازدواج در سنين بالاتر از 35 سال

·        چنانچه پس ازازدواج نوزاد غيرطبيعي متولد شود قبل ازاقدام به حاملگي بعدي بايستي مشاوره ژنتيك صورت گيرد.

·        در صورت وجود سابقه سقط هاي مكرر

 

بيماريهاي آميزشي به آن دسته از بيماريهايي كه از راه تماس جنسي انتقال مي يابند بيماريهاي آميزشي گفته مي شود .

علائم بيماريهاي آميزشي در زنان عبارتند از :

·        وجود ترشحات بد بو با رنگ غير طبيعي

·        وجود جوش يا زخم در ناحيه تناسلي

·        درد زير شكم

·        قاعدگي غير طبيعي و درد ناك

·        خارش ناحيه تناسلي

·        سوزش ادرار

·        تورم ناحيه تناسلي

·        درد به هنگام نزديكي

بخاطر داشته باشيد از آنجائيكه بيماريهاي آميزشي اگر تحت درمان قرار نگيرند ممكن است به نازايي ، اختلالات مغزي و سرطان و غيره در آينده منجر گردند لذا توصيه مي گردد علائم بيماريهاي آميزشي را جدي گرفته و با مشاهده هر يك از علائم بيماري به پزشك مراجعه نمائيد .

  بهداشت رواني

در بيماريهاي رواني تغييرات غير طبيعي در رفتار و روان شخص به وجود مي آيد و باعث اختلال در فعاليتهاي فرد مي شود جسم و روان بهم وابسته هستند و عده اي به دليل اينكه هنوز نمي دانند بيماري رواني چيست هنگامي كه به مراكز بهداشتي و در مانگاهها و يا بيمارستانها مراجعه مي كنند غالبا" بيماريهاي جسمي را مطرح مي كنند پنج پيام بهداشتي زير مي تواند تا حدي از بروز ناراحتيهاي رواني بكاهد :

·        مراقبتهاي بهداشتي دوران بارداري در پيشگيري از ناراحتي هاي عصبي نوزاد نقش مهمي دارد

·        تغذيه مناسب باعث تكامل رشد رواني كودك مي گردد

·        محيط اجتماعي كودك در رشد رواني كودك تاثير مستقيم دارد

·        خانوادهها بايد از علائم اخطار كننده ناراحتي هاي رواني آگاه باشند

·        آموزشهاي الهي در پيشبرد برنامه هاي بهداشت روان فرد و اجتماع موثر است

 

مسايل و مشكلات رشد بي رويه جمعيت

هدف از اجراي برنامه هاي تنظيم خانواده ، تامين سلامت مادران و كودكان از يك طرف و از طرف ديگر ايجاد هماهنگي بين رشد جمعيت و ابزار و عوامل توسعه اجتماعي ، اقتصادي و فرهنگي كشور است كه نهايتا" تامين عدالت اجتماعي را نيز ميسر مي سازد .

مشكلات ناشي از رشد بي رويه جمعيت

·        مسكن نامناسب

·        سو تغذيه

·        بيسوادي ،بيكاري

·        شغل هاي كاذب

·        مشكلات اقتصادي ،اجتماعي و فرهنگي

·        محروميت از تحصيل و آموزش ناكافي

·        فضاي آموزشي نامناسب

 

مشاوره تنظيم خانواده

 

مشاوره تنظيم خانواده فرآيندي است كه درآن به داوطلب كمك ميشود تا درمورد استفاده يا عدم استفاده از وسايل پيشگيري از بارداري تصميم بگيرد وبا توجه به نيازش بتواندروش پيشگيري ازبارداري مناسب راانتخاب نمايد.

 

در مشاوره تنظيم خانواده  در خصوص

·        عوارض ناشي از رشد بي رويه جمعيت

·         مضرات زايمانهاي مكرر و بدون فاصله بر روي مادر و جنين

·         روشهاي پيشگيري از بارداري و اطلاعات مربوط به آنها ، نگرانيها و سوالات و باورهاي غلط مراجعه كننده در ارتباط با انواع روشهاي پيشگيري نيز بحث ميشود

روشهاي پيشگيري از بارداري

روشهاي هورموني

·        قرصهاي ضد بارداري

·        آمپولهاي ضد بارداري

·        كپسولهاي كاشتني

 

قرصهاي ضد بارداري شامل :

قرصها ي HD   و  LD

قرص تري فازيك

قرص لاينسترنول

 

       قرص LD وHD

اين قرصها در بسته بنديهاي 21 عددي موجود مي باشد .

اولين قرص بسته اول در روز پنجم قاعدگي خواه خونريزي ادامه داشته باشد و يا تمام شده باشد خورده مي شود هر شب در ساعتي معين يك عدد قرص را خورده تا بسته پس از 21 شب تمام شود پس از اتمام قرصها هفت روز كامل قرص نخورده و سپس از روز هشتم مصرف بسته بعدي آغاز مي شود در اولين دوره مصرف قرصها در دو هفته اول بايد علاوه بر قرص از روش ديگري مثل كاندوم استفاده شود در صورتيكه در ابتداي مصرف قرص لكه بيني ، سردرد ، تهوع واستفراغ وجود داشت قرص را نبايد قطع كرد اين عوارض معمولا" پس از 3 ماه بر طرف مي شود .

                                                قرص تري فازيك

اين  قرصها  در بسته هاي  21  عددي وجود دارد و  هر بسته بدليل نوع و  مقدار هورمون داراي سه رنگ متفاوت 

( سفيد – زرد – نارنجي ) مي باشد اولين قرص از بسته اول در نخستين روز قاعدگي خورده مي شود سپس روزانه يك قرص بطور مرتب مصرف شود تا بسته به پايان رسد پس از اتمام قرصها هفت روز كامل قرص نخورده و سپس از روز هشتم مصرف بسته بعدي آغاز شود .

 

قرص لاينسترونول يا شير دهي

اين قرصها براي استفاده مادران شيرده مي باشد اين قرص هيچ تاثيري بر ميزان شيردهي ندارد هر بسته حاوي 28 قرص مي باشد مصرف اين قرص 6 هفته پس از زايمان شروع مي شود مصرف كننده بايد بدون اينكه قاعدگي شروع شده باشد مصرف اين قرص را آغاز نمايد اگر قاعدگي زودتر از 6 هفته شروع شد مصرف قرص از روز اول عادت ماهانه شروع مي شود هر روز در ساعت معين يك عدد قرص خورده شود تا بسته 28 عددي تمام گردد و بدون هيچ فاصله بسته بعدي بايد شروع شود بعلت اينكه مقدار هورمون موجود در قرص كم است مصرف قرص بايد منظم باشد و در ساعت معين خورده شود .

 

آمپول دپوپرورا يا آمپول تزريقي سه ماهه

يكي از روشهاي هورموني جديد و بسيار موثر پيشگيري از حاملگي است كه هر سه ماه يكبار تزريق مي گردد بعد از يك تزريق براي مدت طولاني تا سه ماه موثر خواهد بود و بلا فاصله پس از تزريق تاثير ضد بارداري آغاز ميشود

 اولين تزريق در 5 روز اول قاعدگي است و بعد از آن هر سه ماه يكبار تكرار مي شود تزريق را مي توان تا 15 روز قبل و يا 15 روز بعد از موعد مقرر نيز انجام داد از نقاط ضعف اين روش آمنوره طولاني يا لكه بيني در هنگام مصرف يا بعد از آن است كه معمولا" لكه بيني به مرور زمان در تزريقهاي بعدي بر طرف مي شود و ضرري ندارد پس از قطع مصرف ممكن است چند مدت طول بكشد تا امكان حاملگي مجدد پيدا شود .

 

نورپلانت  يا كپسولهاي كاشتني

در اين روش از 6 كپسول حاوي هورمون پروژسترون استفاده شده كه در ناحيه بازو كاشته مي شود اين روش

 بر گشت پذير ، طولاني اثر و تا 5 سال موثر است .

 

روش مكانيكي شامل آي يودي يا دستگاه داخل رحمي

آي يو دي وسيله اي است كوچك بطول 3 سانتي متر كه از جنس پلاستيك بوده و يك قسمت از آن داراي مس است كه در داخل رحم قرارداده ميشود آي يو دي مورد مصرف در ايران بسته به نوع آن مي تواند به مدت10-2

سال از حاملگي جلوگيري كند و احتمال حاملگي همواره با اين روش بسيار كم است زمان گذاردن معمولا" در دوره قاعدگي است تا اطمينان داشته باشيم كه حاملگي وجود ندارد هر زني كه يكبار زايمان كرده و در دستگاه تناسلي خود ناراحتي نداشته باشد مي تواند از آي يو دي استفاده كند ممكن است پس از گذاشتن آ ي يو دي درد و خونريزي قاعدگي افزايش يابد يا لكه بيني بين دو قاعدگي ايجاد شود كه مسئله مهمي نيست.

 

روشهاي جراحي شامل بستن لوله زنان – بستن لوله مردان

بستن لوله زنان

اين عمل ساده و راحت است و حدودا " 15 – 30 دقيقه طول مي كشد عمل با بيحسي موضعي يا بيهوشي عمومي انجام مي شود كه به اين ترتيب دردي احساس نمي شود و معمولا" بعد از چند ساعت فرد را مي توان مرخص نمود پس از عمل فرد بايد براي چند روز استراحت كند و يك هفته كار سنگين انجام ندهد بعد از عمل به محض بهبودي زن مي تواند فعاليت جنسي داشته باشد البته تا قاعدگي بعدي بهتر است از يك روش پيشگيري ديگر مثل كاندوم استفاده نمايد .

  بستن لوله مردان

روشي است بسيار ساده تر از بستن لوله زن و بدو طريق

 1 -  با استفاده از تيغ جراحي و ايجاد برش كوچكي روي كيسه بيضه

2 – بدون استفاده از تيغ جراحي و با ايجاد سوراخي به اندازه چند ميلي متر روي پوست بيضه انجام مي شود

قابل ذكر است كه وازكتومي بلافاصله پس از عمل از حاملگي جلوگيري نمي كند و تا مدتي كه در لوله ها و كيسه مني بر سلول جنسي وجود دارد احتمال حاملگي وجود خواهد داشت متقاضيان پس از انجام اين روش تا 3 ماه بعد از عمل و يا 20 بار انزال بايد از روش ديگري براي پيشگيري استفاده كنند و بعد از آن آ زمايش اسپرموگرافي انجام داده و در صورت منفي بودن دو نوبت به فاصله دو هفته قدرت باروري از بين رفته است .

  باريرها يا روش سد كننده هاي موضعي شامل انواع كاندوم و ديافراگم

كاندوم

كاندوم از جنس نايلون و يكي ديگر از وسايل جلوگيري از بارداري است اگر به طرز صحيح استفاده شود بطور چشمگير از ابتلا به بسياري از انواع بيماريهاي مقاربتي پيشگيري مي كند قبل از استفاده از كاندوم بايد به تاريخ پايان مصرف كاندوم توجه شده و از كاندومهايي كه چسبناك يا شكننده شده اند استفاده نگردد.

كاندومها را دور از حرارت ، نور و رطوبت نگهداري كنيد زيرا اين عوامل باعث خرابي آن شده و احتمال پارگي و سوراخ شدن آن را افزايش مي دهد چنانچه پس از نزديكي متوجه سوراخ ويا پاره شدن غلاف شديد، براي پيشگيري از حاملگي نا خواسته بايد از روش پيشگيري پس از مقاربت يعني روش اورژانس پيشگيري از حاملگي استفاده كرد بدين طريق كه زن بلا فاصله 2 عدد قرص اچ دي و 12 ساعت بعد 2 عدد ديگر از همين قرص بخورد و يا 4 عدد قرص ال دي و بعد 4 عدد ديگر استفاده كند  .

  روشهاي طبيعي

1 – نزديكي منقطع

 موفقيت اين روش زياد نبوده و عوارض رواني براي زوجين دارد

 

2 – روش ريتمي يا استفاده از دوره مطمئن

 جهت استفاده از اين روش بايد زوج اطلاعات كامل از پريود ماهانه و زمان تخمك گذاري ، همچنين مدت زمان زنده ماندن تخمك و اسپرم داشته باشد ، مشكل عمده اين روش محاسبه زمان دقيق تخمك گذاري مي باشد تخمك گذاري معمولا" در حدود 12 – 16 روز قبل از شروع پريود بعدي اتفاق مي افتد .

 

3 – شير دادن

 در مادراني كه بطور كامل و انحصاري به نوزاد انشان شير مي دهند خيلي بعيد است كه تخمك گذاري در طي 10 هفته اول صورت گيرد و طبيعي است كه در اين مدت احتمال حاملگي وجود ندارد در صورتي شير دهي مي تواند تخمك گذاري و پريود مادر را به تعويق بياندازدكه

·        مادر پريود نشده باشد

·        شير خوار منحصرا" با شير مادر تغذيه شود

·        شير خوار كوچكتر از 6 ماه باشد

 

شاخصهاي جمعيتي و باروري

 

 

شاخص

درصد ميزان

      رشد جمعيت =  ميزان خام مرگ -  ميزان خام تولد

                         10          

   

ميزان مواليد خام به ازاي 1000نفر= تعداد مواليد زنده يك سال بر جمعيت وسط سال

 

 

ميزان خام مرگ به ازاي 1000نفر= تعداد مرگ در يك سال بر جمعيت وسط سال

   

ميزان باروري كلي TFR    = متوسط تعداد كودكان يك زن در طول دوره باروري )

 

 

ميزان باروري عمومي GFR = تعداد مواليد زنده درهزار زن گروه سني 15 – 49 ساله

 

 

 

جمعيت

كل

زنان15تا49ساله همسردار

شهري

روستايي

تيم سيار

شهري

روستايي

تيم سيار

استان

 

 

 

 

 

 

 

 

شاخصهاي تنظيم خانواده برگرفته اززيجهاي حياتي مناطق روستايي

 درسال

نوع شاخص

شاخص در كل

استان 80

كشور سال 79

درصد زنان 15 تا 49 ساله

 استفاده كننده از

قرص

كاندوم

آي.يو.دي

توبكتومي

وازكتومي

آمپول

نورپلانت

طبيعي

كل روشها

 

 

نسبت استفاده از روش

قرص

كاندوم

آي.يو.دي

توبكتومي

وازكتومي

آمپول

نورپلانت

طبيعي

 

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۳۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

اهميت سرطان تخمدان در چيست؟

اهميت اين مساله دراين است كه سرطان تخمدان شايع ترين علت مرگ در اثر سرطانهاي دستگاه تناسلي را تشكيل مي دهد .شايع ترين سرطان زنان است كه در مراحل پيشرفته ( سه چهارم موارد) ديده مي شود. وقوع آن يك مورد در 55 زن است وعلت مرگ يك نفر از 100 زن در طول زندگي است . سرطان تخمدان در چه سنيني شايع است ؟
 
سرطانهاي تخمدان به دو گروه تقسيم مي شوند. گروه عمده سرطان هاي تخمدان كه 80 درصد آنها را تشكيل ميدهد وصحبت ما بيشتر در مورد اين دسته از سرطان هاي تخمدان است بروز آن بعد از40 سالگي شايع است ودر سنين 75تا 79 سالگي به حداكثر شيوع خود مي رسد، به طوريكه با افزايش سن بروز آن به شدت افزايش مي يابد . اين گروه از سرطانها اكثرا در مراحل پيشرفته تشخيص داده مي شوند و به اين ترتيب تشخيص زودرس در مراحل اوليه بااهميت است . گروه دوم سرطانهاي تخمدان از سلولهاي جنيني منشا مي گيرند و 20 درصد سرطانهاي تخمدان را تشكيل مي دهند كه بيشتر در دختران وزنان تاقبل از 20 سالگي بروز مي كند وبه دليل بروز علائم حاد ( بيشتر به صورت درد وتورم شكمي) در مراحل اوليه تشخيص داده مي شوند وبقاي عمر در اين گروه از سرطانهاي تخمدان خوب است .  
چه عواملي در ايجاد سرطانهاي تخمدان نقش دارند ؟
 توارث وسابقه فاميلي در سرطان تخمدان تقريبا مهم ترين عوامل هستند . 5تا10 درصد سرطانهاي تخمداني در زناني بروز مي كند كه ناقل ژنتيك مرتبط با سرطان هستند واين گروه جمعيت پر خطر سرطان تخمدان محسوب مي شوند . فردي با شرح حال يك مورد سرطان تخمدان در بستگان درجه يك حدود 2تا4 برابر افراد عادي در معرض خطر ابتلا است . به اين ترتيب افراد با شرح حال خانوادگي مثبت از نظر سرطان تخمدان بايد در سنين 25تا35 سالگي هر 6ماه يكبار تست غربالگري سرطان تخمدان به صورت معاينات زنانگي ولگني، سونوگرافي داخل واژن واندازه گيري انتي ژن 125 CA در خون را انجام دهند . آيا روشي براي پيشگيري از سرطان تخمدان درافراد پر خطر با سابقه خانوادگي مثبت وجود دارد؟  بله، مطالعات نشان داده است كه مصرف قرصهاي پيشگيري از بارداري به مدت 10 سال خطر ابتلا به سرطان تخمدان را در افراد باسابقه فاميلي مثبت همانند زنان بدون سابقه سابقه فاميلي مثبت مي كند . به اين ترتيب در صورت عدم تمايل به باروري در افراد باسابقه فاميلي مثبت توصيه مي شود كه از قرصهاي پيشگيري از بارداري استفاده كنند . به طور كليمصرف قرصهاي پيشگيري از بارداري به دليل جلوگيري از تخمك گذاري وجلوگيري از اسيب تخمدان به عنوان يك روش پيشگيري شيميايي از سرطان تخمدان مطرح شده است . روش ديگر پيشگيري از سرطان تخمدان در افراد با سابقه فاميلي مثبت (بادونفراز بستگان درجه اول ) آن است كه بعد از تكميل خانواده بارسيدن به سن 35 سال تحت جراحي برداشتن تخمدان قرار گيرند تااز بروز اين بيماري پيشگيري شود . لازم به ذكر است كه كمبود هورمون با مصرف جانشيني هورمون تامين خواهد شد وبرداشتن تخمدانها منجربه پوكي استخوان وعوارض ناشي از ان نخواهد شد . آيا عوامل ديگري درايجاد سرطان تخمدان به جز سابقه فاميلينقش دارند ؟  بله ، زنان در طبقه متوسط تا بالاي اجتماع كه در كشورهاي صنعتي زندگي مي كنند در معرض خطر بيشتري هستند . رژيم غذايي وميزان چربي بالاي رژيم غذايي زنان در كشورهاي صنعتي باكشورهاي غير صنعتي تفاوت اساسي دارد . برخي مطالعات نشان مي دهد كه زناني كه تنها شير پر چربي مي نوشند در مقايسه با زناني كه شير با چربي كمتر مي نوشند بسياربيشتر در معرض خطر سرطان تخمدان هستند. آيا زايمان وتعداد آن در ايجادوپيشگيري از سزطان تخمدان نقش دارد ؟  بارداري وزايمان خطر بروز سرطان تخمدان را كاهش مي دهد . با اولين بارداري اين خطر 40 درصد كاهش مي يابد ودر هر يك از بارداري هاي بعدي نيز 14 درصد كاهش خطر وجود دارد. در خانمهايي كه6 بارداري يا بيشتر داشته اند خطر نسبي به كمتر از يك سوم كاهش يافته است . مشاهده شده كه زنان با سابقه نازايي(15سال يا بيشتر) بيشتر در معرض سرطان تخمدان هستند. داروهادرايجاد سرطان تخمدان چه نقشي دارند؟  همانطور كه گفته شد مصرف قرصهاي جلوگيري از بارداري خطر سرطان تخمدان را 40 درصد كاهش ميدهد. مطالعاتي نيز افزايش خطر سرطان تخمدان در زنان مصرف كننده داروهاي محرك تخمك گذاري را نشان داده اند . البته تعداد موارد كم بوده است.  تشخيص زودرس سرطان تخمدان چگونه امكان پذير است؟  در حال حاضر بيش از 75 درصد بيماران مبتلا به سرطان تخمدان در مرحله پيشرفته بيماري تشخيص داده مي شوند كه در اين زنان اميد بقاي درازمدت بيمارناچيز است. به طوريكه علي رغم جراحي هاي وسيع وشيمي درماني هاي گوناگون وجديد بقاي عمر 5ساله 15تا 20درصد است . يعني 15تا20 درصد بيماران مي توانند بقاي عمر پنج ساله داشته باشند . اين در صورتي است كه اگر بيماري در مراحل اوليه تشخيص داده شود قابل علاج است . تشخيص زودرس سرطان تخمدان در مراحل اوليه بامراجعات 6ماه يكبار بانوان به طور معمول ومراجعه درصورت هرگونه علائم غير طبيعي لگني وشكمي به پزشك متخصص زنان (به خصوص در سن بالاي 40سال) وبه فكر بودن پزشك درصورت شنيدن شكايات احتمالي بيمار در انجام سونوگرافي داخل واژن در موارد مشكوك وسپس نشانه هاي بيوشيميايي در خون (125CA)امكان پذير است. نشانه هاي باليني سرطان تخمدان درمراحل اوليه ناشي از رشد تومور درون لگن است وعلائم غير اختصاصي مبهمي مانند سوء هاضمه، دردهاي مبهم شكمي وساير اختلالات خفيف گوارشي ، تكرار ادرارواحساس فشار در لگن ايجاد مي كند. تشخيص اوليه اين موارد نيازمند شك پزشك با شنيدن علئم بيمار است ودر برخورد با زنان بين 40تا60 سال كه علائم مبهم گوارشي ولگني دارند بايد بيشتر تومورهاي تخمدان را مد نظر داشت . علاوه بر اين ايا معاينات منظم زنانگي ساليانه نيز مي تواند باعث تشخيص زودرس سرطان تخمدان شود؟  از آنجايي كه 95 درصد سرطانهاي تخمدان در زمان تشخيص قطري بيشتر از 5 سانتي متر دارند زمانيكه توده ي تخمدان با اين ابعاد در معاينه لگني خانمي ، به خصوص بالاي 40 سال ، يافت شود بررسي بيشتر ضروري است. وجود اين توده ها در زنان جوان در سنين باروري ، بيشتر هورمونال وبه دليل اختلال عملكرد تخمدانهاست ودر 70درصد موارد خودبه خود برطرف مي شود با اين وجود تداوم اين توده هاي تخمدان در خلال 6تا8 هفته ووجود علائم خاص در سونوگرافي حتي در زنان جوان بررسي سرطان تخمدان را ايجاب مي كند. با شناسايي بعضي نشانه هاي بيوشيميايي از جمله اندازه گيري يك آنتي ژن به نام 125CA در سرطان اپي تلياي تخمدان ، انقلابي در تشخيص اوليه سرطان تخمدان رخ داد به طوريكه اين نشانه بيوشيميايي در بيش از 80 درصد بيماران مبتلا به سرطان تخمدان افزايش مي يابد ؛ اما بد بختانه اين نشانه تنهادر نيمي از بيماران در مراحل اوليه افزايش مي يابد وگذشته از آن در ساير سرطانها و بيماريهاي خوش خيم دستگاه تناسلي ودر يك درصد افراد كاملا طبيعي نيز غير ممكن است افزايش يابد وبه اين ترتيب اين مشكل نقطه ضعف بزرگ اين نشانه بيو شيميايي سرطان تخمدان است . بررسي حجم وشكل تخمدانها از نظر سونوگرافي وشكل كيست ها و وضعيت ديواره هاي كيست ومحتويات درون كيست ها از طريق سونوگرافيك در خانمهاي يائسه دقت بيشتري دارد. در خانمهاي قبل از يائسگي تكرر سونوگرافي به فاصله 4تا6 هفته وتداوم وجود تغييرات در بررسي مجدد ممكن است در تشخيص سرطان تخمدان در مراحل اوليه كمك كننده باشد.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۳۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

شعرو احساس

 

بوسه

بوسه يعني وصل شيرين دو لب

بوسه يعني خلسه در اعماق شب

بوسه يعني مستي از مشروب عشق

بوسه يعني آتش و گرماي تب

بوسه يعني لذت از دلدادگي

لذت از شب , لذت از ديوانگي

بوسه يعني حس طعم خوب عشق

طعم شيريني به رنگ سادگي

بوسه آغازي براي ما شدن

لحظه اي با دلبري تنها شدن

بوسه سرفصل كتاب عاشقي

بوسه رمز وارد دلها شدن

بوسه آتش مي زند بر جسم و جان

بوسه يعني عشق من , با من بمان

شرم در دلدادگي بي معني است

بوسه بر مي دارد اين شرم از ميان

طعم شيرين عسل از بوسه است

پاسخ هر بوسه اي يك بوسه است

بهترين هديه پس از يك انتظار

بشنويد از من فقط يك بوسه است

بوسه را تكرار مي بايد نمود

بوسه يعني عشق و آواز و سرود

بوسه يعني وصل جانها از دولب

بوسه يعني پر زدن , يعني صعود



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۳۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

گرگرفتگي در دوران يائسگي

گرگرفتگي در دوران يائسگي

گرگرفتگي وتعريق شبانه از اولين علائم يائسگي است كه بااحساس گرم شدن ناگهاني وشديد همراه است ومعمولا  4تا5 دقيقه طول مي كشد .گاهي اين احساس با تعريق ودرانتها احساس سرما همراه است. گرگرفتگي به علت كاهش و قطع هورمون استروژن ايجاد مي شود ومعمولا درطول شب بيشتر ازروز است وممكن است موجب اختلال در خواب شبانه بشود.


براي كاهش گرگرفتگي توصيه مي شود:

    ازمصرف زياد چاي وقهوه ،ادويه هاي تند ونوشابه هاي كولادار اجتناب كنيد.كافئين موجود درنوشابه هاي كولادار موجب تشديد گرگرفتگي مي شود.

دربرنامه غذايي خود سويا را بگنجانيد . سويا حاوي فيتواستروژن ها ياهمان استروژن گياهي است كه دربسياري از كشورهاي آسيايي به عنوان يك غذاي اصلي مصرف مي شود. دركشورهايي مثل ژاپن كه فراورده هاي مختلف سويا درغذاهاي اصلي مصرف مي شود گرگرفتگي درزنان يائسه بسيار نادر است. سويا به عنوان يك ماده پروتئيني باارزش اسيد هاي امينه ضروري بدن را تامين مي كند واز اين نظر با گوشت برابري مي كند درحالي كه ميران چربي وكلسترول آن پايين است. يكي ديگر از اثرات سودمند سويا كاهش عوارض يائسگي ازجمله گرگرفتگي است . سويا داراي موادي است كه بدون ايجادمشكلات ناشي ار استروژن ، با تنظيم سطح هورمون بدن زنان حالت گرگرفتگي را كاهش مي دهد. تحقيقات نشان داده است كه مصرف مرتب سويا به مدت  4تا6  هفته مي تواند گرگرفتگي را درحد قابل ملا حطه اي كم كند. امروزه انواع غذاهاي تهيه شده از سويا در بازار دردسترس است از جمله آجيل سويا، شير سويا ،آرد سويا كه مثل آرد سفيد درتهيه انواع غذاها  بكار مي آيد وپروتئين سويا كه جايگزين خوبي براي گوشت قرمز است ، مي توان استفاده كرد. درصورتي كه ا طعم سويا رادوست نداريد مي توانيد انرا با كمي گوشت مخلوط كنيد . تركيب يك سوم گوشت ودوسوم سويا هم از نطر اقتصادي به صرفه است وهم شما را از خواص باارزش سويا از جمله كاهش عوارض يائسگي مثل پوكي استخوان وگرگرفتگي بهره مند مي سازد.

     استفاده ازبرخي از گياهان ودارو هاي گياهي در كاهش علائم يائسگي موثر است وموجب افزايش ترشح هورمون هاي استروژن وپروژسترون مي شوند. رازيانه يكي از اين گياهان است كه مصرف روزانه ان بصورت قطره ويا پودر در كاهش گرفتگي موثر است. پودررازيانه را مي توانيد درمنزل تهيه كنيد. براي اين كار دانه رازيانه را آسياب كنيد وپودر انرا در يحچال نگداري كنيد . از اين پورد مي توانيد روزانه يك تا  3قاشق مربا خوري بصورت تنها ويا همراه با ماست ،سالاد ويا غذاهاي ديگر مصرف كنيد.

      مكمل هاي ويتامين E بطور خاص در كاهش علانم يائسگي وازجمله گرگرفتگي موثراست. تحقيقات نشان داده است كه ويتامين E يك تنظيم كننده هورموني است و سطح استروژن خون را ثابت نگه مي دارد. مكمل هاي ويتامين E معمولابصورت   400 ميلي گرمي موجود است ومصرف روزانه يك عدد از مكمل هاي مذكور توصيه شده است.

 

 


نويسنده:  زهرا عبداللهي


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۳۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

آلرژي غذايي

آلرژي غذايي

در سال‌هاي اخير شيوع حساسيت نسبت به مواد غذايي بيشتر شده است. آلرژي نسبت به مواد غذايي نه تنها موجب ناراحتي و مشكلات تنفسي، پوستي و گوارشي مي‌شود، بله طبق گزارش‌هاي علمي كه اخيرا منتشر شده، ممكن است باعث بيماري‌هاي كليه، افزايش فشارخون، سردرد از نوع ميگرن، افسردگي يا اضطراب و شب‌ادراري گردد. نكته مهمي كه بايد به آن توجه كنيد اين است كه آلرژي غذايي تنها يكي از علل متعدد تحمل نكردن بعضي غذاها و بروز ناراحتي است. مسموميت‌هاي غذايي، حساسيت نسبت به مواد مجاز افزودني به مواد غذايي، كمبود بعضي از آنزيم‌ها مانند لاكتاز در بعضي افراد، يا واكنش‌هاي رواني نسبت به بعضي از غذاها، علل ديگر آن هستند. در مجموع، آلرژي غذايي چندان شايع نيست و ميزان شيوع آن در جوامع مختلف متفاوت است. ولي معمولا در بين افرادي كه به طور ذاتي استعداد ابتلاي به آلرژي دارند بيشتر يافت مي‌شود. بنابراين اين گونه افراد معمولا علايمي از آلرژي‌هاي ديگر مثل آلرژي بيني، كهير يا اسم را نيز نشان مي‌دهند.

چرا آلرژي غذايي به وجود مي‌آيد؟

به مواد بيگانه (آنتي‌ژن) كه ايجاد حساسيت مي‌كنند آلرژن مي‌گويند. آلرژن‌ها معمولا از جنس مواد پروتئيني يا تركيب قند و پروتئين هستند. پروتئين‌هاي غذايي معمولا به صورت مولكول‌هاي دست نخورده و كامل در لوله گوارشي جذب نمي‌شوند، بلكه تحت تاثير اسيد معده و آنزيم‌هاي روده هضم شده، به مولكول‌هاي كوچك پپتيدي و اسيدهاي آمينه تبديل و سپس از راه مخاط روده به جريان خون وارد مي‌شوند. بنابراين در شرايط عادي، مواد پروتئيني رژيم غذايي، آلرژي ايجاد نمي‌كنند. ولي در بعضي شرايط، مانند دوران نوزادي يا پس از بيماري اسهال به ويژه در دوران شيرخوارگي، مخاط پوششي روده آسيب مي‌بيند و نفوذپذير مي‌شود. بنابراين مولكول‌هاي بزرگ، از جمله مواد پروتئيني، به صورت هضم نشده به جدار روده نفوذ كرده، در افراد مستعد ايجاد آلرژي مي‌كنند.

علايم آلرژي غذايي چيست؟

علايم آلرژي غذايي هم مي‌تواند در معده و روده‌ها و هم در ساير اندام‌هاي بدن، به ويژه پوست و دستگاه تنفس ظاهر شود. پيدايش سريع كهير و خارش در اطراف دهان، بلافاصله پس از صرف غذايي كه نسبت به آن حساسيت وجود دارد (ميوه‌هاي ترش، آجيل، سبزيجات و ...) گزارش شده است. علايم تهوع، استفراغ، درد شكم يا اسهال ظرف 30 دقيقه پس از خوردن غذاهاي دريايي يا تخم‌مرغ عارض مي‌شود و مي‌تواند همراه با سردرد، برافروختگي صورت، خارش پوست و تپش قلب باشد كه معمولا بعد از 2-1 ساعت برطرف مي‌گردد.

علايم تنفسي مانند عطسه، آبريزش بيني، لارنژيت، بروز حمله آسم يا تشديد بيماري در مبتلايان به آسم نيز به علت حساسيت به شير گاو، بادام زميني، گوشت خوك و مواد افزودني مجاز به غذاهاي آماده مصرف در افراد مستعد مي‌تواند بروز كند.

كهير تكرار شونده علامت ويژه آلرژي نسبت به پروتئين مواد غذايي به ويژه ماهي است. در موارد شديد، ورم صورت و اسهال شديد نيز مي‌تواند ظاهر شود. بروز اگزما بر اثر آلرژي غذايي نيز در بعضي از بيماران گزارش شده است. نگهداري غيربهداشتي ماهي‌ها در سردخانه و همچنين نگهداري پنير به مدت طولاني مي‌تواند منجر به ايجاد هيستامين در آنها شود كه پس از مصرف، علايم آلرژي غذايي را در بدن ايجاد مي‌كند.

نقش رژيم غذايي در آلرژي

به طور كلي غذاهاي زير در افرادي كه استعداد ابتلاي به آلرژي دارند بيش از ساير غذاها ايجاد حساسيت مي‌كنند:

شيرگاو، تخم‌مرغ، شكلات، كاكائو، ادويه‌جات، ماهي و غذاهاي دريايي، غذاهاي سرخ‌كرده، گوجه، پياز، بادمجان، ميوه‌جات ترش، توت‌فرنگي، آجيل، سبزيجات، گوشت گاو، سوسيس و كالباس، گندم و جو، حبوبات، سويا، انواع سس، كنسروها، نوشابه، خربزه، هندوانه، هلو، انگور و گوشت مانده.

بيماران معمولا نه به يك غذا بلكه به چند نوع غذا آلرژي دارند و هر نوع غذا هم مي‌تواند چندين ماده حساسيت‌زا يا آلرژن در خود داشته باشد. لذا با نظر پزشك متخصص آلرژي، رژيم غذايي ويژه‌اي مشتمل بر: برنج، گوشت بوقلمون يا بره، روغن زيتون، سيب‌سفيد (پخته شده)، سيب‌زميني، ريواس و هويج (پخته شده) به مدت چند هفته تجويز مي‌شود و چنانچه علايم آلرژي برطرف شد، غذاهاي ديگر را يك به يك و هر كدام به مدت يك هفته (حداقل سه روز) به رژيم غذايي اضافه مي‌كنيم؛ تا اگر علايم آلرژي مجددا پيدا شد، نوع غذايي را كه حساسيت‌زاست تشخيص دهيم و از رژيم غذايي بيمار حذف كنيم.


نويسنده:  دكتر مسعود كيمياگر


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۳۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

همه آنچه بايد درباره ريز مغذي روي (zinc )بدانيد

همه آنچه بايد درباره ريز مغذي روي (zinc )بدانيد

عنصر روي از اوايل دهه 1900 به عنوان يك ماده مغذي شناخته شد. گرچه از اوايل دهه 1900، روي (Zinc; Zin) به عنوان يك ماده مغذي شنـاخته شـده است. امـــروزه كمبــود روي يكي از مشكلات تغذيه اي افراد كشورهاي كم درآمد است.

اولين تحقيقات كمبود روي در انسان مربوط به اواخر دهه 1950 و اوايل دهه 1960 انجام شد كه نشان داد تعويق رشد، ضايعات پوستي، نارسايي بلوغ جنسي در نوجوانان پسر ايراني و مصري مربوط به كمبود روي است. نتايج تحقيقات متعددي نشان داده است كه مكمل روي موجب افزايش رشد در كودكان كوتاه قد گرديده و همچنين موجب كاهش عفونت هاي معمول دوران كودكي نظير اسهال و پنوموني مي گردد.مقدار روي در بدن 5/1 تا 5/2 گرم است و بخش اعظم آن در عضلات، استخوان ها و كبد تجمع يافته و بخش كوچكي نيز در ناخن، پوست و مو يافت مي شود. عنصر روي در بدن نقش مهمي در ساختمان بيش از 300 آنزيم دارد و كمبود آن مي تواند اختلالات متعددي در متابوليسم و عملكرد ارگان ها ايجاد نمايد. بافت هايي كه سرعت تقسيم سلولي و باز گردش آن ها زياد است از جمله سيستم ايمني و دستگاه گوارش در مقايسه با ساير بافت ها بيشتر تحت تاثير قرار مي گيرند. مكانيسم عمل ريزمغذي روي شامل تاثير بر سنتز DNA، سنتز RNA و تقسيم سلولي است و همچنين با هورمون هاي مهم رشد استخوان نظير سوماتومدين C، استئوكالسين، تستوسترون، هورمون هاي تيروئيدي و انسولين تاثير متقابل دارد. عنصر روي اساسا" به سوخت و ساز استخوان مرتبط مي شود بنابراين تاثير منفي بر رشد و نمو دارد. غلظت روي در استخوان در مقايسه با ساير بافت ها بسيار بيشتر است. عنصر روي تاثير ويتامين D را در سوخت و ساز استخوان از طريق فعال سازي سنتز DNA در سلول هاي استخواني افزايش مي دهد. نياز به عنصر روي در دوران كودكي به علت رشد سريع حياتي است. ديده شده است كه مكمل روي تاثير مثبتي بر رشد كودكان دچار كوتاه قدي تغذيه اي داشته است. از ديگر نقش هاي روي مواردي مانند توليد مثل، سلامت پوست، نمو عصبي رفتاري، و مقاومت بدن در برابر ابتلا به بيماري ها است.

منابع غذايي روي چه هستند

: روي در تمام مواد غذايي حيواني و گياهي كه منبع خوب پروتئين هستند، وجود دارد. منابع غني روي عبارتند از صدف، جگر و انواع گوشت ها به ويژه گوشت قرمز (گوشت مرغ و ماهي هم حاوي روي هستند اما ميزان روي در گوشت قرمز بيشتر است)، تخم مرغ، حبوبات مانند لوبيا و عدس، غلات سبوس دار، شير و مواد لبني، انواع مغزها مانند بادام زميني، گردو، بادام و فندق. به طور كلي قابليت جذب روي از منابع حيواني بيشتر از منابع گياهي است و در صورتي كه قسمت اعظم روي دريافتي از منابع گياهي تامين شود نياز به اين ريزمغذي افزايش مي يابد. به طور كلي قابليت جذب روي از گوشت 4 برابر غلات است. فيبر و فيتات از مهمترين عوامل كاهش جذب روي ازرژيم غذايي هستند و در صورتي كه مقدار كمي پروتئين حيواني در وعده غذايي وجود داشته باشد، جذب روي از غذاهاي حاوي فيتات افزايش مي يابد.

ميزان جذب روي بسته به وضعيت روي فرد از 15 تا 40 درصد متفاوت است. در افرادي كه دچار كمبود روي هستند ميزان جذب روي افزايش مي يابد. جذب روي در دوران بارداري و شيردهي نيز افزايش مي يابد.

ميزان توصيه شده مصرف روزانه روي چقدر است:

RDA مصرف 15 ميلي گرم در روز را براي مردان بزرگسال و نوجوان پيشنهاد كرده است. با توجه به وزن كمتر زنان بزرگسال و جوان اين ميزان براي آن ها 12 ميلي گرم در روز است. براي كودكان ميزان RDA، 6 ميلي گرم در روز است اما با توجه به تنوع در اين گروه، RDA، 10 ميلي گرم را پيشنهاد كرده است. ميزان RDA براي نوزادان و در سال اول زندگي 5 ميلي گرم در روز است.

جذب روي:

تعادل روي توسط جذب و دفع آن از روده حفظ مي شود و جذب به وسيله عمل انتشار و توسط يك حامل انجام مي گيرد اين عمل تحت كنترل هموستاتيك مي باشد و ميزان روي موجود در رژيم غذايي و حضور مواد دخالت كننده در جذب آن موثر است. بيماري هاي روده اي مانند بيماري كرون باعث اختلال در جذب روي مي شود.

حامل اصلي روي در پلاسما آلبومين مي باشد اگر چه مقداري از آن به وسيله ترانسفرين و آلفا 2 ماكروگلوبين حمل مي شود. بيشتر روي موجود در خون در اريتروسيت ها و لكوسيت ها قرار دارد. روي موجود در پلاسما از لحاظ متابوليكي فعال بوده و تحت تاثير فاكتورهاي فيزيولوژيكي مانند آسيب يا التهاب مي باشد.

عوامل موثر بر جذب روي كدام است:

عوامل متعددي ممكن است موجب كاهش جذب روي مي شوند. فيتات ها جذب روي را كاهش مي دهند اما تانن اثر كاهش دهندگي بر جذب روي ندارد. (تانن از كاهش دهنده هاي مهم جذب آهن است). مس و كادميوم از نظر پروتئين حامل، مشابه روي هستند در جذب با روي رقابت مي كنند. دريافت بالاي آهن و كلسيم نيز جذب روي را كاهش مي دهد. اسيد فوليك نيز در صورتي كه دريافت روي كم باشد، جذب آن را ممكن است كاهش دهـد. از سـوي ديگر، مقادير بالاي روي مي تواند جذب آهن از فروسولفات را كه در تركيب مكمل هاي دارويي وجود دارد كاهش دهد. جذب روي ممكن است توسط گلوكز و يا لاكتوز و پروتئين سويا كه به تنهايي و يا همراه با گوشت مصرف مي شود، افزايش يابد. روي موجود در شير مادر مانند آهن در مقايسه با شير گاو از قابليت جذب بالاتري برخوردار است.

عوامل كاهش دهنده جذب روي چيست:

فيبر يا فيتات جذب روي را كاهش مي دهند. دوز بالاي مس نيز مانع جذب روي مي شود. آهن با روي در جذب رقابت مي كند نسبت 2 به 1 يا 3 به 1 آهن و روي منجر به كاهش چشمگير دريافت روي مي شود. معمولا" در مكمل هاي ويتامين – مينرال نسبت آهن به روي بيش از 3 با 1 است به عبارت ديگر دوز بالاي روي جذب آهن موجود در مكمل هاي ويتامين – مينرال را تحت تاثير قرار مي دهد. در زمينه تاثير مكمل ياري آهن و روي مطالعه اي در اندونزي بر روي 680 كودك انجام گرفت. بدين صورت كه در گروه آهن، روزانه به ميزان 10 ميلي گرم آهن، گروه روي به ميزان 10 ميلي گرم روي، گروه روي و آهن، به ميزان 10 ميلي گرم روي و 10 ميلي گرم آهن و در گروه ديگري داروي بي اثر از 6 تا 12 ماهگي داده شد. در ابتدا و انتهاي مطالعه آزمايشات خوني انجام گرفت در ابتدا ميزان شيوع آنمي يا كم خوني فقر آهن و كمبود روي به ترتيب 41%، 8% و 78% بود. پس از دريافت مكمل، ميزان هموگلوبين و فريتين سرم گروه آهن نسبت به گروه آهن و روي افزايش بيشتري داشت.

از نتيجه اين تحقيق چنين برمي آيد كه مكمل ياري آهن و روي با يكديگر كمتر بر وضعيت روي و آهن موثر است و مصرف مكمل ها به تنهايي بر ميزان آهن و روي موثر خواهد بود شواهد نشان مي دهد كه يك عمل متقابل بين آهن و روي زماني كه هر دو با هم مصرف مي شوند وجود دارد.

كمبود روي كي اتفاق مي افتد:

كمبود روي يكي از شايع ترين بيماري هاي ناشي از سوء تغذيه در كشورهاي در حال توسعه است. كمبود روي اولين بار در جوانان ايران و مصر ديده شد و علائم آن شامل هيپوگناديسم، كم خوني در حد متوسط، كوتاهي قد، كاهش مقاومت بدن در برابر بيماري ها، نقص سيستم ايمني و پائين بودن ميزان روي پلاسما است. اين كمبود به علت مصرف رژيم هاي غني از غلات تصفيه شده و نان هايي كه خمير آن ها به خوبي ورنيامده باشد، به وجود مي آيد.. اين مواد حاوي مقادير زيادي فيبر و فيتات هستند كه هر دو در روده با روي تركيب شده و مانع جذب آن مي شوند. كم خوني مشاهده شده در اين افراد ممكن است به علت اثر متقابل آهن و روي باشد. علائم ديگر كمبود روي شامل: تاخير در بهبودي زخم ها، ريزش مو، زخم هاي پوستي، اختلال حس چشايي، اختلالات رفتاري و تاخيـر بلـوغ جنسـي است. كمبــود روي ممكـن است بــه علت سوء جذب يا افزايش رفع آن از طريق ادرار، ترشحات پانكراس يا ديگر غدد درون ريز باشد. آكرودرماتيت اينتروپاتيكا (Acrodermatitis Enteropathica) بيماري است كه به علت سوء جذب روي ايجاد مي شود و منجر به زخم هاي پوستي، ريزش مو، اسهال، عفونت هاي باكتريائي و قارچي و حتي در صورت عدم درمان، منجر به مرگ مي شود.

علل كمبود روي چيست

عوامل مختلفي سبب مي شود كه بدن در معرض كمبود روي قرار گيرد از جمله:

1- مصرف زياد مواد غذايي پرفيبر و فيتات مانند غلات سبوس دار و حبوبات پوست نگرفته

2- سوء تغذيه

3- گرسنگي و فقر غذايي به مدت طولاني

4- افــزايش از دست دادن روي بدن به دليل ابتلا به برخي بيماري ها از جمله اسهال هاي مزمن، سندرم هاي سوء جذب چربي، اختلالات كبدي، ديابت و برخي از بيماري هاي كليوي كه با دفع زياد ادرار همراه هستند.

عوارض كمبود روي چيست

با توجه به اهميت روي دربدن، كمبود آن نيز مي تواند منجر به مشكلات متعددي شود، و سلامت به خصوص كودكان را به خطر اندازد .در اين سنين با توجه به سرعت رشد بالاي شيرخواران و افزايش نياز بدن به وجود روي، كمبود روي اثرات خود را به اشكال مختلف و به شكلي واضح نشان خواهد داد. از جمله عواقب كمبودروي در گروه سني كودكان مي توان به موارد زير اشاره كرد:

1- تاخير رشد و كوتاه قدي

2- تاخير در بلوغ

3- تاخير در ترميم زخم

4- مشكلات رفتاري

5- ضايعات پوستي

6- ريزش مو

7- كم خوني خفيف

8- ترس از نور و شبكوري

9- اختلال در حس چشايي

گروه هاي در معرض خطر كمبود روي كدام است

گروه هاي آسيب پذير در برابر كمبودروي عبارتند از:

1- نوزادان با وزن كم هنگام تولد (LBW)

2- نوزادان زودرس

3- شيرخواران 24-6 ماهه

4- كودكان پيش دبستاني و سنين دبستان در خانواده هاي كم درآمد

5- زنان باردار وشيرده

6- سالمندان

كمبود روي در دنيا

يك سوم كودكان سنين پيش دبستاني خانواده هاي كم درآمد كشورهاي جهان از كوتاه قدي ناشي از كمبود روي رنج مي برند.

آموزش تغذيه، مكمل ياري، غني سازي مواد غذايي و غني سازي خاك به عنوان راهكارهاي اساسي پيشگيري از كمبود روي تاكيد و توجه متخصصين تغذيه مي باشد.

مطالعات مكمل ياري روي در 9 كشور كم درآمد در آمريكاي لاتين، جنوب و جنوب شرقي آسيا نشان داده است كه مكمل روي منجر به كاهش 25% در شيوع اسهال گرديده است. يك مطالعه در نوزادان هندي كه با وزن كم به دنيا آمده اند نشان داده است كه مكمل روي منجر به كاهش مرگ و مير انان به ميزان 68% شده است. WHO برآورد نموده است كه 800 هزار مرگ در سال به دليل كمبود روي مي باشد. همچنين تخمين زده شده است كه يك سوم جمعيت جهان (73-4%) بر حسب منطقه از كمبود روي رنج مي برند.

نتايج مطالعه متون نشان داده است كه نوزادان با وزن كم هنگام تولد، نوزادان زودرس و شيرخواران 24-6 ماهه از عمده ترين گروه هاي در معرض خطر كمبود روي مي باشد.

در كشور ما، بررسي تعيين وضعيت ريزمغذي ها كه در سال 1380 توسط دفتر بهبود تغذيه جامعه و با همكاري انستيتـو تحقيقـات تغـذيه و صنايع غذايي كشور و آزمايشگاه ملي رفرانس در گروه هاي سني مختلف و در 11 اقليم كشور انجام شد نشان داد كه شيوع كمبود روي بر اساس ميزان روي سرم از 5 درصد در مناطق روستايي استان هاي فارس و مركز استان كرمان تا 75 درصد در مناطق روستايي جنوب خراسان، سيستان و بلوچستان و جنوب كرمان گزارش شده است. در مناطق شهري نيز شيوع كمبود روي از 10 درصد در استان هاي فارس و مركز استان كرمان تا 55 درصد دراستان هاي سيستان و بلوچستان، جنوب خراسان و جنوب كرمان مشاهده مي شود. نتايج اين بررسي حاكي از آن است كه كمبود روي به عنوان يك مشكل تغذيه اي عمده در كودكان 24-15 ماهه كشور مطرح است. به طوري كه متوسط كمبود روي در گروه سني مورد نظر 20% در كل كشور گزارش شده است.

راه هاي پيشگيري از كمبود روي كدام است

مانند ساير ريز مغذي ها براي پيشگيري از كمبود روي چهار راهكار اصلي وجود دارد

v آموزش تغذيه شامل:

- آموزش جامعه در خصوص استفاده لازم و كافي از منابع غذايي روي

- برنامه ريزي غذايي مناسب براي كودكان همچون گنجاندن منابع غذايي روي مانند انواع گوشت ها، حبوبات و غلات در برنامه غذايي روزانه آنان

-

v مكمل ياري

يعني استفــاده روزانـــه از مكمل روي خصوصا" به شكل شربت براي كودكان 24-6 ماهه.

v غني سازي مواد غذايي

افزودن روي به برخي از اقلام غذايي مناسب مانند آرد مورد استفاده در پخت نان و ساير مواد غذايي.

v غني سازي خاك

اضافه كردن روي به خاك مزارع زير كشت محصولات كشاورزي زيرا خاك برخي از مناطق كشور دچار فقر روي مي باشد و اين مسئله منجر به كمبود ذخيره روي در گياهان و در نتيجه گوشت دام مي گردد.

مسموميت با روي در چه صورتي اتفاق مي افتد:

مصرف بيش از حد روي و مسموميت با آن (300-100 ميلي گرم در روز) به ندرت مشاهده شده است با اين حال، مصرف بيش از حد مكمل هاي روي جذب مس را مختلف مي كند. مصرف مكمل هاي روي 50 ميلي گرمي باعث كاهش HDL در مردان مي شود. همچنين مصرف سولفات روي به ميزان 2 ميلي گرم در روز يا بيشتر منجر به التهاب دستگاه گوارش و حالت تهوع و استفراغ مي شود.

سندرم مسموميت با روي بيشتر در بيماران كليوي تحت دياليز مشاهده شده است علائم سندرم مسموميت شامل كم خوني، تب و اختلال سيستم اعصاب مركزي است.


نويسنده:  زهرا عبداللهي


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۳۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

دخانيات

روز جهاني بدون دخانيات  هر سال در 31 مي مصادف با 11 خرداد برگزار مي شود. در سال 1987 كشورهاي عضو سازمان بهداشت جهاني با تعيين يك روز با عنوان روز جهاني بدون دخانيات؛ توجه همگان را به مضرات و خطرات استفاده از دخانيات جلب نموده و بررسي راهكارهاي جلوگيري از مرگ و مير ناشي از آن مي پردازند. 

   دود سيگار بيش از 40 نوع تركيب سرطان زا دارد و نيكوتين موجود در دود سيگار و تنباكو به سرعت جذب جريان خون مي شود و ظرف 3 ثانيه به مغز مي رسد و روي سلولهاي عصبي آن اثر مي گذارد. اين در حالي است كه جمعيت افراد سيگاري همچنان رو به فزوني بوده و از سوي ديگر سن مصرف مواد دخاني نيز در حال كاهش است.

   استفاده از مواد دخاني مهم ترين عامل مرگ و ميرهاي قابل پيشگيري محسوب مي شود و از هيمن رو، خطر بروز سرطان در سيگاري ها بيش از ديگران است و اين افراد حداقل 15 سال زودتر از افراد غير سيگاري به سنين در معرض خطر سرطان مي رسند. ضمن اينكه خطر بيماري قلبي و سرطان ريه در افراد غير سيگاري كه در خانه در معرض دود سيگار اطرافيان خود هستند، 25 درصد بيشتر از ديگران است.

   از سوي ديگر، بررسي ها نشان مي دهد كه 50 درصد سرطان هاي مثانه در مردان و بيش از 30 درصد سرطان هاي مثانه در زنان با استعمال دخانيات ارتباط دارد و سرطان كليه نيز در افراد سيگاري شايع تر است و نكته مهم تر در مورد مضرات سيگار، اينكه خطر پيدايش سرطان سينه در زنان سيگاري و حتي در زناني كه در معرض دود سيگار اطرافيان هستند (در مكانهاي سربسته)، بيش از ساير زنان است.

  • سيگار به عنوان تنها ماده اعتيادآوري است كه به طور قانوني در دسترس همگان قرار دارد. در دسترس بودن و قيمت ارزان سيگار يكي از مهم ترين فاكتورهايي مي داند كه باعث تسهيل در مصرف سيگار مي شود. اكنون بيش از 10ميليون نفر در كشور بين 15 تا 64 سال مصرف كننده مواد دخاني از جمله سيگار هستند. تعداد مردان سيگاري بيش از زنان سيگاري است. از اين تعداد حدود سه درصد نوجوانان 13تا 15سال سيگار مي كشند. حدود 8/7درصد نوجوانان 13تا 15سال نيز مستعد سيگاري شدن هستند. گرايش به سمت مصرف مواد دخاني در سنين 13 تا 25 سالگي اعلام شده است.

  • در سالهاي اخير گرايش زنان به مصرف دخانيات افزايش يافته است. طي 4 سال اخير يعني از سالهاي 86 درصد افراد سيگاري از 2 درصد به 3 درصد در جهان افزايش پيدا كرده است. ميزان افزايش مصرف مواد دخاني ديگر از جمله قليان طي اين مدت از 12 درصد به 26 درصد رسيده است. هر وعده مصرف قليان معادل استعمال 100 نخ سيگار است. نه تنها قليان، منواكسيد كربن بيشتري نسبت به سيگار دارد بلكه موجب انتقال بيماريهاي عفوني بيشتري به علت استفاده مشترك شده و از سوي ديگر در اين ماده دخاني از نازل ترين انواع توتون و تنباكو استفاده مي شود.

  • متوسط ميزان مصرف سيگار در ايران را روزانه 16 نخ است. از اين ميان مردان روزانه 5/16 نخ سيگار و زنان در طي اين مـدت 11 نـخ سيگـار استعمـال مي كننـد. سالانـه يـك ميليارد و 740 ميليون تومان در كشور بر اثر استعمال دخانيات دود مي شود.

  • سازمان ملل متحد، در گزارشي اعلام كرده در صورت ادامه روند كنوني مصرف سيگار، تعداد قربانيان سيگار تا پايان قرن به يك ميليارد نفر مي رسد. در قرن حاضر تا كنون 500 ميليون نفر در اثر مصرف دخانيات جان باخته اند و چنانچه اين روند مهار نشود تا پايان قرن 500 ميليون نفر ديگر نيز به اين آمار اضافه خواهند شد.

  • يك ميليارد و 30 ميليون سيگاري در دنيا زندگي مي كنند. 84 درصد اين افراد در كشورهاي در حال توسعه زندگي مي كنند و مصرف دخانيات در اين كشورها ساليانه 3/4 درصد افزايش داشته است. همچنين پنج ميليون نفر در دنيا بر اثر بيماريهاي ناشي از مصرف دخانيات جان خود را از دست مي دهند كه اين ميزان در ايران 50 هزار نفر است.

 

  • كلينيك هاي ترك دخانيات: 

   با عنايت به اينكه از يك سوء جهت ارتقاي آگاهي افراد و نيز آموزشي كه منجر به تغيير رفتار گردد و از سوي ديگر به دليل تعداد زياد افراد سيگاري و نياز به ارائه خدمات آمــوزشي مشاوره اي به افراد سيگاري و كمك به آنها در ترك اين عادت ناپسند، لزوم تشكيل كلينيك هاي مشاوره ترك سيگار بيش از پيش احساس مي شد. كلينيك هاي ترك دخانيات از حدود 40 سال پيش در آمريكا و كشورهاي اروپايي با روش هاي علمي شروع به كار نمود. در ايران نخستيـن كلينيـك تـرك دخانيات در سال 1377 با همكاري معاونت پژوهشي وزارت متبوع، مركز تحقيقات سل و بيماري هاي ريوي و شهرداري تهران تاسيس شد. در حال حاضر 140مركز ترك دخانيات در كشور وجود دارد.

  • جنبه هاي اجتماعي مصرف دخانيات:

   1- صدمه به افراد غير سيگاري: از آنجا كه اثرات بيماري زايي دود سيگار مستقيما به مقدار دود استنشاق شده مي باشد.

   2- بيماري: مصرف دخانيات زمينه را براي بروز و گسترش برخي از بيماريها منجمله بيماريهاي تنفسي، قلبي عروقي، گوارشي و ... آماده مي كند.

   3- اعتياد: سيگار ريشه اعتياد به ديگر مواد افيوني و مخدر است.

   4- تحميـل هزينـه ضـروري بـه اقتصـاد خانـواده: اين امر بخصوص در خانواده هاي كم درآمد بسيار حايز اهميت است و سبب فقر، سوء تغذيه، بي سوادي فرزندان و از هم پاشيدگي خانواده مي گردد.

   5- تاثير در روابط اجتماعي: مصرف دخانيات به ويژه توسط والدين، معلمان، صاحبان مشاغل مهم اجتماعي، بهداشتي و درماني بد آموزي شديدي بويژه براي كودكان و نوجوانــــان داشته و موجب تشويق آنها به مصرف دخانيات مي شود.

  • آثار تحميلي استعمال دخانيات: بيشتر موثر بر اطرافيان فرد سيگاري بوده كه ناشي از دود سيگار است و چون اين دود از فيلتر عبور نمي كند، شامل مواد شيميايي با غلظت بالاتري از جريان دود اصلي است و آثار سوء متعددي را در سنين مختلف همراه دارد.

   الف) كودكان: بچه هاي والدين سيگاري عفونت هاي ريوي، گوش مياني و علايم آسمي بيشتري دارند كه در اثر استعمال دخانيات ايجاد و يا تشديد مي شود. اين بچه ها به احتمال بيشتري دچار خس خس سينه و سرفه شبانه مي شوند.

   ب) زمان بارداري: استعمال دخانيات توسط هر يك از والدين با بروز بالاتر تمام سرطانهاي كودكي بويژه لوسمي، لنفوم همراه است.

   ج) بزرگسالان: اطرافيان فرد سيگاري 30% بيشتر از افراد عادي، خطر ابتلا به بيماري هاي ايسكميك قلبي و سكته قلبي را دارند. همچنين 3/1 موارد سرطان ريه در غير سيگاريها در اطرافيان افراد سيگاري مشاهده گرديده است.

   د) جنيـن: خطـر سنـدرم مـرگ ناگهانـي نـوزاد در زنـان باردار سيگـاري افزايش يافته كه اگر والدين هر دو سيگاري باشند، اين خطر دو برابر مي شود.

   با عنايت به دلايل مورد اشاره فوق و همچنين ساير خطرات و مضرات سيگار به منظور كاهش اثرات سوء و زيانبار استعمال دخانيات، هر ساله از 5 خرداد لغايت 11 خرداد به عنوان هفته بدون دخانيات نام گذاري شده است



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۳۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

دخانيات، نخستين عامل‌ مرگ و مير قابل پيشگيري در جهان

دخانيات، نخستين عامل‌ مرگ و مير قابل پيشگيري در جهان به پيشنهاد سازمان بهداشت جهاني و براي اهميت دادن به پديده زيانبار دخانيات، همه ساله روز 10 خرداد برابر با 31 ماه مي به عنوان روز جهاني بدون دخانيات مراسم ويژه‌اي در سراسر دنيا برگزار مي‌شود تا جامعه از مضرات بهداشتي، اجتماعي و اقتصادي مصرف دخانيات آگاه شده و همچنين اخبار و فعاليت‌هاي انجام شده براي كنترل دخانيات به اطلاع مردم رسانده شود.

 براساس گزارش‌هاي اعلام شده از سوي سازمان بهداشت جهاني، در حال حاضر بيش از يك ميليارد و يكصد نفر در دنيا سيگاري و از اين تعداد حدود 800 ميليون نفر ساكن كشورهاي توسعه يافته هستند. مقايسه اين آمار با ارقام مشابه در سال‌هاي گذشته نشان مي‌دهد اپيدمي مصرف سيگار در دنيا در حال جابه‌جايي به سمت كشورهاي در حال توسعه است. بررسي‌هاي انجام شده نشان مي‌دهد تا سال 2030، دخانيات به عنوان بزرگ‌ترين عامل مرگ و مير در جهان موجب كشته شدن 10 ميليون نفر در هر سال خواهد شد.

نخستين‌بار بوميان قاره امريكا در دوران باستان به خواص گياه تنباكو پي بردند. كريستف كلمب و همراهانش در سال 1492 ميلادي به جزيره‌اي بين آمريكاي شمالي و جنوبي رسيدند. آنها متوجه شدند كه افراد بومي اين منطقه گياهي عجيب را روي آتش ريخته و دود آن را به داخل ريه‌هاي خود فرو مي‌برند. كريستف كلمب به تصور اين كه اين گياه، ماده‌اي جادويي دارد، هنگام بازگشت مقداري از برگ‌ها و دانه‌هاي آن گياه را با خود به اسپانيا برد و به اين ترتيب توتون به اروپا راه يافت. مردم اروپا اين گياه را توباكو ناميدند كه در ايران به تنباكو معروف است. واژه سيگار از زبان اسپانيايي و نام توتون از زبان بومي گرفته شده است. توتون كه در سال 1605 ميلادي در عثماني، مصر و هند شناخته شده بود، توسط پرتغالي‌ها وارد ايران شد. اگر چه بعضي بر اين باورند كه توتون نخستين‌بار در سال 1590 ميلادي وارد ايران شده است، اما بررسي اسناد تاريخي‌ نشان مي‌دهد مصرف دخانيات در زمان شاه‌عباس در ايران رواج پيدا كرد و امروزه نگرش خرافي نسبت به موثر بودن دخانيات در درمان بيماري‌ها، سبب شيوع آن در ميان جوامع انساني شده است.

بررسي مقايسه‌اي انواع دخانيات‌

هر يك از مواد دخاني مانند سيگار، پيپ و قليان به نوعي سلامت انسان را به خطر مي‌اندازند و نمي‌توان گفت يكي از آنها از ديگري بهتر يا بدتر است. سيگار يكي از مواد دخاني است كه براحتي تهيه و مصرف مي‌شود و به همين دليل ميزان شيوع آن در جوامع در مقايسه با پيپ و قليان بيشتر است.

در اين ميان علي‌رغم اين‌كه قليان كمتر مصرف مي‌شود، اما حجم دودي كه از آن وارد بدن مي‌شود 10 تا 20 برابر دود ناشي از مصرف سيگار است. يك نخ سيگار معمولا 500 سي سي تا يك ليتر دود توليد مي‌كند، اما يك‌بار استفاده از قليان 10 تا 20 ليتر دود توليد خواهد كرد. اگر چه مدت زمان استعمال سيگار حدود 10 دقيقه است، اما هر بار مصرف قليان حدود يك ساعت طول مي‌كشد. البته با توجه به بررسي‌هاي انجام شده در زمينه بيماري‌هاي مرتبط با مصرف دخانيات مي‌توان گفت احتمال ابتلا به سرطان دهان، زبان و حنجره در نتيجه مصرف پيپ به مراتب بيشتر از مصرف مواد دخاني ديگر خواهد بود.

بررسي‌هاي علمي جديد، حاكي از آن است كه يك بار قليان كشيدن به اندازه 15 تا 52 سيگار، منواكسيد كربن به اندازه 72 تا 102 سيگار، قطران وارد بدن مي‌كند. توتون‌هاي استفاده شده در قليان علاوه بر مضراتي مشابه سيگار، به دليل مواد افزودني ديگري كه به عنوان طعم‌دهنده يا ماده معطر به آن اضافه مي‌شود، سبب بروز حساسيت‌هاي تنفسي و پوستي در فرد شده كه مي‌تواند زمينه مناسبي را براي ظاهر شدن آسم نهفته به وجود آورد. استفاده از توتون و تنباكو در پيپ و قليان در مراحل اوليه از نظر باليني علائمي ايجاد نمي‌كند، اين در حالي است كه سموم داخل توتون و تنباكو بتدريج تجمع پيدا كرده و افزايش سطح آن در بدن سبب ايجاد اختلال در تنفس مي‌شود. درنتيجه فرد دچار انسدادهاي مزمن ريوي شده و نياز به اقدامات درماني بيشتري پيدا مي‌كند.

دود سيگار

سيگار شامل تركيباتي همچون توتون، كاغذ، اسانس و مواد نگهدارنده است. ضمن آن‌كه درجه حرارت آتش سيگار حدود 900 درجه سانتي‌گراد است. در اين درجه حرارت عمل شكست حرارتي انجام شده و در نتيجه تركيبات مختلف، تغيير ساختمان‌ مي‌دهند. حرارت سيگار در داخل دهان به حدود 30 درجه سانتي‌گراد مي‌رسد.

دود سيگار داراي دو جريان اصلي و كناري است. جريان اصلي هنگام پك زدن وارد دهان و ريه مي‌شود و جريان كناري در فاصله پك زدن‌ها از انتهاي سيگار و هنگام بازدم وارد محيط و سپس ريه مي‌شود كه اين دود از 4 هزار ماده مختلف با آثار آنتي‌ژني، جهش‌زايي، سرطان‌زايي، دارويي و... تشكيل شده است.

دود سيگار شامل دوبخش ذره‌اي و گازي است؛ بخش گازي 85 درصد دود سيگار را تشكيل مي‌دهد و اكسيژن، نيتروژن و منواكسيدكربن اجزاي اصلي آن هستند. منواكسيد كربن ميل تركيب زيادي با هموگلوبين خون دارد و در رقابت با اكسيژن براي تركيب با هموگلوبين پيروز مي‌شود، در نتيجه انتقال اكسيژن به بافت‌هاي بدن كاهش مي‌يابد. بدن در واكنش به كاهش اكسيژن بافتي، تعداد سلول‌هاي رساننده اكسيژن به بافت‌ها را افزايش مي‌دهد كه در نتيجه سبب افزايش غلظت خون خواهد شد. افزايش سطح تركيب منواكسيدكربن با هموگلوبين و كاهش اكسيژن‌رساني بافتي ناشي از آن سبب خستگي زودرس، كاهش قدرت عضلاني و عوارض پوستي و عصبي مي‌شود. مخاط مجاري تنفسي پوشيده شده از سلول‌هاي مژك‌داري است كه وظيفه آنها پاكسازي مجاري تنفسي از گرد و غبار و مواد آلاينده راه‌هاي تنفسي است. سموم موجود در دود سيگار سبب فلج شدن اين مژك‌ها و ايجاد اختلال در عمل پاكسازي ريه مي‌شود. نتيجه اين اختلال عملكرد، توليد خلط زياد در فرد است. به همين علت افراد سيگاري هميشه از خلط زياد در گلو شكايت دارند.

بخش ذره‌اي نيز 15 درصد دود سيگار را تشكيل مي‌دهد. اين ذرات به اندازه 5/0 ميكرون هستند و در هر ميلي‌مترمربع حدود 3 ميليارد ذره وجود دارد كه تا بخش‌هاي انتهايي ريه مي‌رسند. نيكوتين و قطران (Tar) مهمترين مواد تشكيل‌دهنده بخش ذره‌اي هستند. نيكوتين ماده اصلي و موثر دود سيگار است كه اعتيادآور و با عوارض قلبي  عروقي و ايجاد اختلال در سيستم عصبي همراه است. به طور كلي وجود 40 نوع ماده سرطان‌زا در بخش ذره‌اي به اثبات رسيده است.

نيكوتين

همان طور كه گفته شد، بوميان قاره امريكا در دوران باستان استفاده از گياه تنباكو را كشف كردند. نخستين كاشفان اروپايي نيز استفاده از گياه تنباكو را از بوميان آموختند و در اواسط قرن هفدهم، مصرف تنباكو به طور گسترده در اروپا رواج پيدا كرد. نيكوتن ماده دارويي موجود در برگ‌هاي گياه تنباكو و محصول متابوليك اصلي گياه تنباكو است. نيكوتين به واسطه تحريك گيرنده‌هاي ويژه در نقاط مختلف بدن، آثار متعددي بر سيستم‌هاي مختلف داخلي بدن مي‌گذارد. اثر نيكوتين بر سيستم اعصاب محيطي در مراحل اوليه استعمال دخانيات، تحريك و در صورت مصرف مداوم سركوب اين سيستم است. مقادير كم نيكوتين مستقيما سلول‌هاي عصبي را تحريك و انتقال پيام‌هاي عصبي را تسهيل مي‌كنند؛ اما در مراحل بعد، نيكوتين سبب سركوب انتقال پيام‌هاي عصبي خواهد شد. همچنين نيكوتين سبب آزاد شدن موادي از بخش مركزي غده فوق‌كليه به نام كاتكولامين مي‌شود كه آزادسازي آنها، با افزايش ضربان قلب و فشار خون همراه است. علاوه بر اين نيكوتين سبب تحريك سيستم عصبي مركزي مي‌شود. اين ماده با اثر گذاشتن بر بصل‌النخاع موجب تحريك تنفس مي‌شود و اثر سركوبي متعاقب آن منجر به سركوب مركز تنفسي و در نهايت نارسايي تنفسي و مرگ مي‌شود. تاثير نيكوتين بر اعصاب موجود در دستگاه گوارش نيز سبب افزايش فعاليت حركتي روده مي‌شود. همچنين تحريك ترشحات بزاقي و برونشي از ديگر عوارضي است كه در نتيجه مصرف مواد دخاني حاوي نيكوتين در بدن ايجاد مي‌شود.

جذب، متابوليسم و دفع نيكوتين‌

نيكوتين به آساني توسط دستگاه تنفسي، غشاهاي دهاني و پوست جذب مي‌شود. جذب نيكوتين از معده محدود است مگر اين كه ميزان اسيد معده كاهش يافته باشد. جذب نيكوتين از طريق روده تاثير بيشتري بر عملكرد بخش‌هاي مختلف بدن دارد. نيكوتين موجود در تنباكوي جويدني به علت اين كه بسيار آهسته‌تر از نيكوتين استنشاقي جذب مي‌شود، مدت زمان تاثير بيشتري دارد. ميزان در دسترس بودن نيكوتين در افراد سيگاري بر اساس شدت پك‌ها و روش سيگار كشيدن متفاوت است و تقريبا 80 تا 90 درصد نيكوتين در كبد، كليه‌ها و ريه تغيير پيدا مي‌كند. سرعت متابوليسم نيكوتين در افراد سيگاري و غيرسيگاري يكسان است و معمولا نيمه عمر نيكوتين حدود 2 ساعت است. نيكوتين و فرآورده‌هاي ناشي از متابوليسم آن به سرعت توسط كليه‌ها جذب مي‌شوند، اما سرعت دفع آنها در ادرار به ميزان اسيد موجود در ادرار بستگي دارد. با قليايي شدن ادرار، ميزان دفع آن كاهش مي‌يابد. شروع علائم حاد و شديد مسموميت نيكوتين سريع و اغلب با عوارضي مانند افت فشارخون و نارسايي تنفسي همراه است.

هر 10 دقيقه يك قرباني‌

به گفته كارشناس كميته پيشگيري از مصرف دخانيات و معاونت پيشگيري سازمان بهزيستي كشور، هزينه مصرف دخانيات در ايران سالانه يك هزار ميليارد تومان است. دخانيات سالانه 2 تا 3 هزار ميليارد تومان سرمايه بهداشت كشور را غارت مي‌كند. در هر 10 دقيقه، يك نفر به علت مصرف دخانيات در كشور مي‌ميرد كه اين رقم در 10 سال آينده، به هر دو و نيم دقيقه يك قرباني مي‌رسد. با توجه به اين كه اغلب افراد در سنين 15 تا 25 سالگي كه سن نيروي كار است، اقدام به مصرف دخانيات مي‌كنند، بنابراين انتظار مي‌رود مصرف دخانيات در آينده آسيب‌رساني بيشتري داشته باشد. در تهران 10 تا 20 ميليون سيگاري وجود دارد كه اگر روزانه به طور متوسط 15 نخ سيگار بكشند، سالانه حدود 50 ميليارد نخ سيگار مصرف مي‌شود.

سيگار و هزار درد بي‌درمان!

استعمال دخانيات تاثير  نامطلوبي بر سلامت عمومي دارد و در حقيقت مي‌توان آن را از مهم‌ترين عوامل آسيب‌زا بر سلامت عمومي به شمار آورد. مرگ‌ومير ناشي از سيگار در ايران حدود 50 هزار مورد در سال برآورد شده است كه در مقايسه، بيشتر از ديگر عوامل اختصاصي مرگ‌ومير انسان‌هاست. با توجه به اين كه زيان‌هاي بهداشتي ناشي از سيگار به موازات گسترش مصرف آن بيشتر مي‌شود، بنابراين شيوع بيماري‌هاي ناشي از استعمال دخانيات در كشورهاي در حال توسعه بيشتر است؛ چرا كه شيوع مصرف سيگار در اين كشورها در حال افزايش است. سيگار كشيدن با مكانيسم‌هاي متعدد، سبب بيماري مي‌شود.

براساس تحقيقات انجام شده توسط سازمان بهداشت جهاني، در هر 6 ثانيه يك نفر در دنيا به علت استعمال دخانيات جان خود را از دست مي‌دهد.

اين تحقيقات نشان مي‌دهد چنانچه افراد در سنين نوجواني شروع به كشيدن سيگار كنند و همچنان به استعمال دخانيات ادامه دهند، 20 تا 25 سال زودتر از افرادي كه به هيچ وجه در زندگي سيگار نكشيده‌اند، خواهند مرد. سرطان ريه و بيماري‌هاي قلبي تنها پيامدهاي استعمال دخانيات نيستند، بلكه مجموعه‌اي از مسائل و مشكلات بهداشتي در ارتباط با مصرف مواد دخاني وجود دارد كه مي‌تواند با توجه به شرايط جسماني و مقاومت ايمني، در افراد سيگاري بروز پيدا كند.

با تضعيف سيستم ايمني افراد سيگاري در اثر مصرف مواد دخاني، بدن اين افراد مستعد ابتلا به بيماري‌هايي مي‌شود كه مي‌تواند از دست دادن موها، ايجاد زخم در دهان و جوش‌هاي پوستي روي صورت، سر و دست‌ها شود. اين افراد 40 درصد بيش از افراد ديگر در معرض ابتلا به آب مرواريد، كدر شدن عدسي چشم و ممانعت از عبور نور و در نهايت نابينايي هستند. علاوه بر اين استعمال دخانيات سبب از بين بردن پروتئين‌هاي انعطاف‌دهنده پوست و تحليل ويتامين A و محدود كردن جريان خون در عروق پوست مي‌شود. جالب است بدانيد افراد سيگاري 3 برابر بيش از افراد غيرسيگاري به عفونت گوش مياني مبتلا مي‌شوند.

منواكسيد كربن يكي از اصلي‌ترين گازهاي سمي در خروجي اگزوز اتومبيل‌ها و دود سيگار است كه ميل تركيبي آن با خون بسيار بيشتر از اكسيژن است. اين گاز سبب كاهش قدرت عمل اكسيژن در خون افراد سيگاري مي‌شود.
استخوان‌هاي اين افراد تراكم خودرا از دست داده و براحتي شكسته مي‌شوند. همچنين زمان التيام يافتن و جوش خوردن استخوان‌هايي كه دچار شكستگي مي‌شوند تا 80 درصد افزايش پيدا مي‌كند. بيماري‌هاي قلبي  عروقي ناشي از استعمال دخانيات نيز بيش از 600 هزار نفر را در سال در كشورهاي توسعه يافته از بين مي‌برد. استعمال دخانيات سبب افزايش ضربان قلب، بالا رفتن فشارخون، افزايش خطر ابتلا به فشارخون بالا و گرفتگي عروق و در نهايت ايجاد حملات قلبي و سكته مي‌شود.

دود سيگار و افزايش خطر ابتلا به ديابت‌

به گفته محققان، سيگار كشيدن غيرفعال يا به عبارت ديگر قرار گرفتن در معرض دود سيگار ديگران، زمينه ابتلا به بيماري ديابت را افزايش مي‌دهد. كساني كه در معرض دود سيگار ديگران قرار مي‌گيرند، بتدريج دچار وضعيتي مي‌شوند كه نمي‌توانند قند خون خود را به اندازه طبيعي برسانند و اين وضع در ادامه موجب بروز ديابت مي‌شود.
بررسي‌هاي جديدي كه در اين زمينه انجام شده است، نشان مي‌دهد بيش از 4700 نفر در گروه سني 18 تا 30 سال كه براي مدت 15 سال تحت‌نظر بوده‌اند، 22 درصد افرادي كه خودشان سيگار مي‌كشيده‌اند در تنظيم قندخون دچار اختلال هستند و از ميان افرادي كه به طور مستمر در معرض دود سيگار ديگران بوده‌اند نيز 17 درصد به اين عارضه دچار شدند. اين در حالي است كه 12 درصد افرادي كه به صورت اتفاقي در مواجهه با دود سيگار بودند نيز در تنظيم قندخون با مشكل مواجه بودند.

تاثير منفي نيكوتين بر داروهاي شيمي درماني‌

براساس مطالعات انجام شده، داروهاي شيمي درماني تحت تاثير نيكوتن اثر خود را از دست مي‌دهند. انجمن تحقيقات سرطان امريكا اعلام كرده است نيكوتين، مانع از تاثيرگذاري برخي از داروهاي مورد استفاده در شيمي درماني بيماران مبتلا به سرطان ريه مي‌شود. حتي در برخي از بيماران مبتلا به سرطان ريه كه سيگار را كنار گذاشته‌اند، به علت استفاده از چسب‌‌هاي نيكوتيني براي ترك سيگار، تاثير داروهاي شيمي درماني كاهش مي‌يابد.

تاثير سيگار كشيدن مادر بر جنين‌

محققان سازمان‌ بهداشت جهاني اعلام كرده‌اند بررسي گسترده‌ موارد نقص جنيني و سيگار كشيدن مادران در كشورهاي مختلف نشان‌دهنده اين است كه سيگار كشيدن مادران باردار، خطر نقص جنين را افزايش مي‌دهد.

اين تحقيقات كه نظريه‌هاي پيشين را مورد تاييد قرار مي‌دهد، حاكي از آن است كه سيگار كشيدن مادر در هفته‌هاي ششم تا هشتم بارداري، سبب ايجاد نواقصي مانند لب‌شكري و شكاف كام در جنين خواهد شد.

همچنين مصرف سيگار توسط مادر مي‌تواند سبب بروز زايمان‌هاي زودرس، مرگ جنين حين تولد و بسياري ناهنجاري‌هاي تنفسي ديگر شود.

البته هر چه مصرف دخانيات بيشتر باشد، احتمال بروز اين مشكلات بيشتر است. بر اين اساس چون بيشترين احتمال ايجاد نواقص جنيني در اوايل بارداري است و مادر نيز معمولا در اين مدت از بارداري خود بي‌اطلاع است، توصيه پژوهشگران، توقف كامل مصرف دخانيات در آن دسته از زناني است كه قصد باردار شدن دارند.

تا دير نشده سيگار را ترك كنيد

ترك سيگار نياز به زمان دارد. در بهترين روش بايد ابتدا تصميم گرفت و از مضرات سيگار و فوايد ترك آن مطلع شد و از توصيه‌هاي بهداشتي، روان درماني و جايگزين نيكوتيني استفاده كرد. استفاده همزمان از روش‌هاي مختلف نتايج بهتري داشته است. مطالعات علمي ثابت كرده است فردي كه براي زمان طولاني سيگاري بوده و تصميم به ترك مي‌گيرد بايد از يك زمان مشخص سيگار كشيدن را متوقف كند.

 از زماني كه شخص مصرف دخانيات را كنار مي‌گذارد، احساس سلامت بيشتري مي‌كند و بعد از مدتي، حدود يك سال خطر بيماري‌هايي مانند سكته قلبي كاهش مي‌يابد كه اين خطر نسبت به سيگاري‌هايي كه روزي يك بسته سيگار مي‌كشند، حدود نصف مي‌شود و بعد از 5 سال، اين خطر برابر با افراد غيرسيگاري مي‌شود. خطر سرطان ريه نيز در افرادي كه چندين سال پس از استعمال دخانيات سيگار را ترك كرده‌اند، كاهش مي‌يابد. اگرچه 10 سال پس از ترك سيگار، خطر ابتلا به سرطان ريه به 30 تا 50 درصد افراد سيگاري مي‌رسد، اما متاسفانه هميشه دو برابر افراد غيرسيگاري باقي مي‌ماند. در اين افراد، خطراتي كه سال‌هاي طولاني سلامت آنها را در معرض تهديد قرار داده بوده است به مراتب كاهش مي‌يابد.

با توجه به همه آنچه در اين تحقيق درباره خطرات سيگار و ديگر مواد دخاني خوانديد، آيا فكر نمي‌كنيد بهتر است در هفته بدون دخانيات با هزاران نفر از سراسر جهان همراه شويد و با افيون مرگ براي هميشه خداحافظي كنيد؟

40 ماده سرطان‌زا در سيگار كمين كرده‌اند

بررسي‌هاي انجام شده توسط محققان حاكي از آن است كه حدود 4 هزار نوع ماده شيميايي خطرناك در دود سيگار وجود دارد كه در ميان آنها  40 نوع ماده سرطان‌زا شناخته شده است.

بسياري از كارخانجات توليد سيگار، به توتون موجود در آن آمونياك اضافه مي‌كنند. آمونياك سرعت جذب نيكوتين در خون را تا 7 برابر افزايش مي‌دهد. در نتيجه 5 ثانيه پس از اولين پك به سيگار، نيكوتين آن به مغز مي‌رسد و با ترشح هورمون‌هايي، ضربان قلب، فشار خون و قند خون را افزايش مي‌دهد. اين عوامل سبب سرحال شدن فرد مي‌شود. اما عاملي كه سبب اعتياد افراد به سيگار مي‌شود، افزايش مقاومت بدن در برابر نيكوتين است. تاثيري كه اولين سيگار در بدن فرد مي‌گذارد، ديگر با يك سيگار ايجاد نمي‌شود بلكه او بايد براي تجربه همان احساس، تعداد بيشتري سيگار بكشد و مقدار بيشتري نيكوتين وارد بدن خود كند. به اين ترتيب رفتار جديدي در ضمير ناخودآگاه فرد شكل مي‌گيرد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۳۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تصوير

dont be  cheated

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۲۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

سرطان ريه

سرطان ريه در مراحل اوليه هيچ نشانه اي ندارد و بيماران اغلب زماني به پزشك مراجعه مي كنند كه بيماري در مراحل پيشرفته قرار دارد . شايد به همين دليل باشد كه سرطان ريه كشنده ترين سرطان انسان محسوب مي شود . ۸۶   درصد بيماران مبتلا به اين سرطان در فاصله ي ۵ سال از زمان تشخيص جان خود را از دست مي دهند . سرطان ريه در سراسر دنيا شايع ترين علت مرگ بيماران مبتلا به سرطان در هر دو جنس است .

 

سرطان ريه چه نشانه هايي دارد ؟

همان طور كه پيش تر نيز اشاره شد ، متأسفانه سرطان ريه در مراحل ابتدايي هيچ نشانه اي از خود بروز نمي دهد و اغلب بيماران زماني به پزشك مراجعه مي كنند كه سرطان در مراحل پيشرفته قرار دارد . با اين حال آگاهي از نشانه هاي شايع اين بيماري سبب مي شود كه اين سرطان مهلك در ابتدايي ترين و درمان پذيرترين مرحله ي ممكن تشخيص داده شود .

شايع ترين نشانه سرطان ريه سرفه است كه در صورت تهاجم تومور به لايه ي پوشاننده ي مجاري تنفسي به وجود مي آيد ؛ با اين حال ،‌علايم زير هم مي توانند نشانه ي وجود يك توده در ريه باشند و در صورت بروز هر كدام بايد حتماً به پزشك مراجعه كنيد :

  • افزايش تعداد يا شدت سرفه در فرد سيگاري

  • سرفه به همراه خلط خوني ، حتي اگر ميزان خون اندك باشد

  • درد مبهم يا مشخص درقفسه سينه

  • تنگي نفس در اثر فعاليت

  • خشونت يا تغيير صدا كه بيشتر از ۲ هفته طول كشيده باشد

  • عفونت هاي مكرر ريه و مجاري تنفسي

  • بروز خس خس سينه به صورت حاد

سرطان ريه ممكن است با يك سري علايم غير اختصاصي مانند ضعف ، خستگي ، كاهش وزن و كاهش اشتها و علايم تهاجم به قسمت هاي ديگر بدن مانند درد استخوان و سردرد نيز همراه باشد . كشف سريع و درمان زود هنگام اين بيماري در بقا و بهبود كيفيت زندگي بيمار نقش بسيار مفيدي دارد .

 

چرا سرطان ريه ايجاد مي شود ؟

علت ايجاد سرطان در همه جاي بدن يكسان است . در سيستم كنترل تقسيم سلول هاي قسمتي از بدن اختلال ايجاد مي شود . اين اختلال ممكن است به صورت خود به خودي يا در اثر عوامل ناشناخته و يا در بيشتر موارد به علت تماس سلول با يك سري عوامل مخرب و زيان بار كه به عوامل سرطان زا مشهور هستند ، ايجاد شود . مهم ترين عامل سرطان زايي كه سبب تغييرات سرطاني سلولهاي ريه مي شود تركيبات زيان بار مختلف موجود در دود سيگار هستند . مصرف سيگار هنوز هم مهم ترين عامل خطر ابتلا به سرطان ريه محسوب مي شود . خطر ابتلا به سرطان ريه با افزايش مقدار و مدت تماس با دود تنباكو افزايش مي يابد و هر چه سن شروع مصرف سيگار پايين تر باشد ، خطر ابتلا بيشتر است . دانشمندان از حاصل ضرب تعداد پاكت سيگار در روز ضرب در تعداد سالهايي كه فرد سيگار كشيده است ، استفاده مي كنند . به عنوان مثال كسي كه به مدت ۲۰ سال روزي ۱ پاكت سيگار كشيده است از نظر خطر ابتلا به سرطان ريه با كسي كه به مدت ۱۰ سال روزي ۲ پاكت كشيده است ، برابر است . به صورت كلي برآورد مي شود كه افراد سيگاري ۱۳ برابر افراد غيرسيگاري در معرض ابتلا به سرطان ريه قرار دارند . اين مقدار براي فردي كه به مدت ۲۰ سال روزي ۲ پاكت سيگار مصرف كرده است ، به ۷۰ برابر مي رسد .

مطالعات متعدد هم چنين نشان داده اند كه خانم هاي سيگاري بيشتر از آقاياني كه همان مقدار سيگار مي كشند به سرطان ريه مبتلا مي شوند . اين افزايش ممكن است به دليل حساسيت بيشتر خانمها به مواد سرطان زاي موجود در دود سيگار باشد .

دومين علت شايع ابتلا به سرطان ريه گاز رادون است . رادون گاز بي رنگ و بي بويي است كه از تجزيه ي طبيعي اورانيوم در آب ، خاك و مصالح ساختماني قديمي در زيرزمين ساختمانهاي قديمي توليد مي شود . تنفس گاز رادون با افزايش خطر ابتلا به سرطان ريه مربوط شناخته شده است .

آلودگي هواي شهرهاي صنعتي از ديگر عوامل مؤثر در بروز اين سرطان مهلك است . مطالعات انجام شده در ايران نشان داده است كه ميزان بروز سرطان هاي ريه غيروابسته به سيگار در ايران بيشتر از امار ساير كشورهاست . محققين علت احتمالي اين تفاوت را آلودگي هواي شهرهاي بزرگ ايران و وجود مقدار بيشتر مواد سرطان زاي ناشي از مصرف سوخت هاي غير استاندارد مي دانند . تماس هاي شغلي با تركيباتي مانند آزبست ، كلريد وينيل ، نيكل ، كروم و هيدروكربن هاي آروماتيك نيز از ديگر عوامل خطر ساز ابتلا به سرطان ريه به شمار مي روند .

 

چگونه مي توان اين سرطان مهلك را تشخيص داد ؟

تا كنون هيچ روش استانداردي براي بيماريابي و تشخيص سرطان ريه در مراحل اوليه معرفي نشده است . برخي از دانشمندان انجام يك تكنيك جديد تصويربرداري به نام ? سي تي اسكن اسپايرال ? را در سنين بالاي ۵۰ سال و يا در افراد پر خطر پيشنهاد كرده اند ؛ ولي ، هنوز اتفاق نظري در اين باره وجود ندارد . شايد انجام يك عكس ساده ي قفسه سينه در سنين بالاي ۵۰ سال و يا در افراد سيگاري و از همه مهم تر ، توجه به علايم هشدار دهنده ي سرطان ريه ، مؤثرترين روش فعلي شناسايي زودرس اين بيماري باشد .

 

سرطان ريه چگونه درمان مي شود ؟

سرطان ريه به دليل غني بودن سيستم خون رساني و لنفاوي ريه ها به راحتي مي تواند به اندام هاي مجاور يا دوردست ،‌ دست اندازي كند ( متاستاز ) . در اين موارد شانس بقاي بيمار بسيار پايين است . حتي در مواردي كه هيچ متاستازي وجود ندارد ،  حدود نيمي از بيماران در فاصله ي ۵ سال از زمان تشخيص جان خود را از دست مي دهند ؛ با اين حال ، پزشك متخصص سرطان بعد از شناسايي نوع سرطان ريه و با در نظر گرفتن عوامل متعدد ديگر ، يكي از ۳ روش معمول شيمي درماني ، راديو تراپي و جراحي و يا تركيبي از اين سه را براي درمان بيمار خود در پيش مي گيرد .

2

فراموش نكنيد كه هيچ گاه براي ترك سيگار دير نيست .

 ترك سيگار در بيماراني كه سال ها سيگاري بوده اند ، خطر ابتلا به سرطان ريه را به طرز چشمگيري كاهش ميدهد

و

هر چه مدت زمان ترك سيگار طولاني تر شود ، اين خطر بيشتر كاهش مي يابد ؛ به طوري كه حدود بعد از ۲۰ سال ترك كامل سيگار ، خطر ابتلا به سرطان ريه تقريباً برابر با يك فرد غيرسيگاري مي شود .



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۲۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

معجون عسل و دارچين

بسياري از مردم عقيده دارند كه مخلوط عسل ودارچين بسياري از بيماريها را درمان مي كند. در اينجا ليست بيماري هايي كه با دارچين وعسل توسط دانشمندان غربي در 17 ژانويه 1995 درمان شده ودر مجله اخبار هفتگي جهان دركانادا منتشر شده ذكر مي شود.

بيماريهاي قلبي: عسل و پودردارچين را به صورت خميري تهيه كنيد وبرروي نان به جاي ژله و مربا بگذاريد و آن را براي صبحانه به طور منظم ميل كنيد.اين تركيب كلسترول را در سرخرگها كاهش مي دهد و بيماران را از حملات قلبي نجات مي دهد. آنها يي كه تاكنون يك حمله قلبي داشته اند اگر اين روند را روزانه انجام دهند مدت زمان زيادي از حمله بعدي به دور مي مانند. استفاده منظم از روند بالا آسيبهاي تنفسي را تخفيف مي دهد وضربان قلب راتقويت مي كند.

خارش و ورم مفاصل: كمي عسل و 2 برابر آن آب ولرم برداريد و يك قاشق چايخوري پودر دارچين به آن بيفزاييد خميري تهيه مي شود كه آن را بر روي بخشي از بدن كه دچار خارش شده به آهستگي خواهيد ديد كه 1 يا 2 دقيقه بعد خارش فروكش مي كند.

بيماراني كه ورم ودرد مفاصل دارند روزانه صبح وشب 1 فنجان آب داغ با 2 قاشق چايخوري عسل و 1 قاشق كوچك چايخوري پودردارچين مخلوط كرده وميل كنند . اگر اين عمل هرروز تكرار شود درد مفاصل يا آرتروزمزمن به ميزان قابل توجهي كاهش خواهد يافت .

در تحقيقات اخير در دانشگاه كپنهاك زماني كه پزشكان بيمارانشان را با مخلوط 1 قاشق چايخوري عسل ونصف قاشق چايخوري پودر دارچين قبل از صبحانه درمان كردند. از ميان 200 بيماري كه به طور متوالي از اين روش استفاده كردند در 73 بيماردرد ، حتي در بيماراني كه به دليل التهاب مفاصل نمي توانستند راه بروند ويا در اطراف خود حركت كنند براي يك ماه كاملاً فروكش كرد.

كاهش مو: خميري ازروغن زيتون داغ ، 1 قاشق غذاخوري عسل ، 1 قاشق چايخوري پودر دارچين تهيه كرده و قبل از حمام نزديك15 دقيقه بر روي قسمت كم مو يا كاملاً بي مو بگذاريدو سپس موها را شستشو دهيد. مشخص شده كه اين تركيب حتي اگر براي 5 دقيقه بر روي سر نگاهداشته شود نيز مؤثر است.

ميكروب زدايي مثانه: 2 قاشق غذاخوري پودر دارچين و يك قاشق عسل در1 ليوان آب ولرم بريزيد و آن را بنوشيد.اين محلول ميكروبهاي داخل مثانه را از بين مي برد.

دندان درد: خميري از 1 قاشق چايخوري پودر دارچين و 5 قاشق چايخوري عسل براي دندان درد به كار بگيريد.كه اين كار احتمالاً 3 بار در روز استفاده شود تا دندان درد تسكين يابد.

كلسترول بالا : 2 قاشق غذاخوري عسل و 3 قاشق چا ي خوري پودر دارچين در453 گرم در آب حل و به صورت چاي به بيمار كلسترول بالا داده شود. اين تركيب سطح كلسترول خون را به ميزان 10% كاهش خواهد داد.

سرما خوردگي : در سرما خوردگي عادي يا سرما خوردگي سخت بايد 1 قاشق غذاخوري آب نيم گرم با كمتراز 1.5 قاشق پودر دارچين براي 3 روز استفاده شود. اين تركيب تاثير چشمگيري بر سرفه هاي مزمن دارد.

ناباروري: در چين ، ژاپن و كشورهاي خاور دور از اين تركيب براي تقويت رحم در زناني كه باردار نمي شوند استفاده مي شود. . كمي پودر دارچين را با نصف قاشق چايخوري عسل خمير كرده و آن را در در طول روز به طور مكرر برروي لثه ها مي گذارند تا به آهستگي با بزاق دهان مخلوط شده و وارد بدن شود.

نفخ : مطابق مطالعات انجام شده در هند وژاپن مشخص شده كه عسل وپودردارچين گاز معده را برطرف مي كند. همچنين در درمان ناراحتي هاي گوارشي و زخم معده نيز موثر است.

سوء هاضمه : پودر دارچين را بر روي 2 قاشق غذاخوري عسل بپاشيد و قبل از غذا ميل كنيد، اسيد معده را تسكين مي دهد و سنگين ترين وعده هاي غذايي را هضم مي كند.

سيستم ايمني بدن : مصرف روزانه پودر دارچين و عسل سيستم ايمني بدن راتقويت و بدن رادر برابرحمله باكتري ها و ويروسها محافظت مي كند. دانشمندان دريافته اند كه عسل ويتامينهاي متنوع و مقدار زيادي آهن دارد. استفاده دائمي عسل، گلبولهاي سفيد خون را براي جنگيدن با باكتري ها و بيماري هاي ويروسي تقويت مي كند.

آنفولانزا : دانشمندان اسپانيايي ثابت كرده اند كه عسل حاوي عناصر طبيعي است كه ميكروبهاي آنفولانزا را مي كشد وبيمار را از آنفولانزا نجات مي دهد.

طول عمر: استفاده مرتب از نوشيدني مركب از عسل ودارچين ، از عوارض پيري جلوگيري مي كند . 4 قاشق عسل ، 1 قاشق پودر دارچين و 3 فنجان آب را بجوشانيد و مانند چاي آماده كنيد. اين نوشيدني را 3 تا 4 بار در روز بنوشيد.اين محلول پوست را تازه ونرم نگاه مي دارد واز پيري جلوگيري مي كند.

جوش وكورك: 3قاشق غذاخوري عسل و 1 قاشق چايخوري پودر دارچين را به صورت خميري شكل درآوريد. خمير را قبل از خواب بر روي جوش بگذاريد و صبح آن رابا آب گرم بشوئيد. اگر روزانه براي 2 هفته انجام دهيد جوشها برطرف مي شود.

عفونتهاي پوستي : عسل و پودر دارچين را به نسبت يكسان برروي قسمتهايي از پوست كه دچار اگزما ، عفونتهاي قارچي و يا هر نوع عفونت پوستي هستند قرار دهيد.

كاهش وزن : هر روز يك ساعت و نيم قبل از صبحانه همچنين قبل از خواب شبانه، عسل و دارچين را در يك فنجان آب جوشانده ، با معده خالي. اگربه طور مرتب مصرف شود حتي در كاهش وزن افراد چاق نيز موثر خواهد بود. نوشيدن اين مخلوط به طور مرتب اجازه نمي دهد كه چربي در بدن افراد انباشته شود .

سرطان: تحقيقات اخير در ژاپن و استراليا اثرات معجزه آساي اين تركيب را در بيماران مبتلا به سرطان پيشرفته معده و استخوان ، نشان داده است.بيماراني كه از اين نوع سرطان رنج مي برند بايد تركيب 1 قاشق غذاخوري عسل با 1 قاشق پودر دارچين را سه نوبت در روز مصرف كنند.

خستگي مزمن و احساس كوفتگي : مطالعات اخير نشان داده اند كه شيريني موجود درعسل بيش ازاينكه براي استحكام بدن آسيب زا باشند مفيد هستند. دكتر ميلتون در تحقيقاتش مي گويد نصف قاشق غذاخوري عسل در يك ليوان آب و پاشيدن پودر دارچين درآن به هنگام بعداز ظهر موقعي كه قواي بدن تحليل رفته است انرژي را به بدن برمي گرداند.

بدبويي دهان وتنفس : مردم جنوب آمريكا در اول صبح 1 قاشق غذاخوري عسل و پودر دارچين را مخلوط كرده و با آب گرم غرغره مي كنند. براي اينكه نفس و دهانشان در خلال روز تازه بماند



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۲۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

يك دقيقه

هر روز صبح يك دقيقه وقت براي خودتان كنار بگذاريد ، بنشينيد و فكر كنيد.

يك دقيقه وقت بگذاريد و كار كوچكي براي ارج نهادن به خود انجام دهيد.

يك دقيقه وقت بگذاريد و بر آن شويد كه امروز را از افسوس هاي گذشته و دلواپسي هاي آينده پاك كنيد

يك دقيقه وقت بگذاريد و فكر كنيد يك مورد نگران كننده تا چه اندازه ارزش غصه خوردن و تنش عصبي دارد.

يك دقيقه وقت بگذاريد و نگذاريد كه چيزهاي كوچك شادماني شما ر ا بر هم بزند.

يك دقيقه وقت بگذاريد و اثرات حرف هاي غير منصفانه را از بين ببريد.

يك دقيقه وقت بگذاريد تا از افكار منفي خلاص شويد.

يك دقيقه وقت بگذاريد و تجربه اي لذت بخش را به خاطر بياوريد.

يك دقيقه وقت بگذاريد تا به تمدد اعصاب بپردازيد.

يك دقيقه وقت بگذاريد و تصميم بگيريد كه از هيچ كس انتظار تشكر نداشته باشيد

يك دقيقه وقت بگذاريد و بر آن شويد كه اجازه ندهيد كسي در شما احساس حقارت به وجود بياورد

و بلأخره آخرين دقيقه روز خود را به اين اختصاص دهيد كه تصميم بگيريد به هيچ وجه در مورد آنچه ديگران ممكن است درباره شما بگويند يا فكر كنند نگران نباشيد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۹:۲۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)