مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

تفاوتهاي ده علامت سرماخوردگي ، آنفلوآنزاي فصلي و H1N1

در سرماخوردگي اغلب تب بالا و آنچناني ديده نمي شود. در آنفلوآنزاي فصلي تب را يك نشانه شايع بايد دانست. در اغلب موارد ابتلا به آنفلوآنزاي H1N1 تب بالاي 3/38 معمولاً ديده مي شود... 

1 - تب :
در سرماخوردگي اغلب تب بالا و آنچناني ديده نمي شود. در آنفلوآنزاي فصلي تب را يك نشانه شايع بايد دانست. در اغلب موارد ابتلا به آنفلوآنزاي H1N1 تب بالاي 3/38 معمولاً ديده مي شود.

2 - سرفه : تفاوت اصلي سرفه در آنفلوآنزاي H1N1 با نوع فصلي و سرما خوردگي خلط دار بودن آن است.

3 - درد : معمولاً درد عضلاني در سرماخوردگي ديده نمي شود. در صورتي كه به ترتيب در نوع فصلي و H1N1 درد خفيف تا متوسط و شديد شايع است.

4 - احتقان بيني : در سرماخوردگي احتقان بيني شايع است و معمولاً هم بين 7 تا 10 روز خودبخود بهبود مي يابد. گرفتگي بيني در آنفلوآنزاي H1N1 شايع نيست اما در نوع فصلي آبريزش بيني نشانه شايعي است.

5 - لرز : مانند تب ، لرز هم در سرماخوردگي شايع نيست.در حالي كه در نوع فصلي آنفلوآنزا بصورت خفيف مي تواند بروز يابد و در مورد H1N1 هم بيش از نيمي از مبتلايان لرز را تجربه مي كنند.

6 - احساس ضعف و خستگي : به همان اندازه كه در سرما خوردگي چنين مسئله اي خفيف است در مورد H1N1 شديد مي باشد.

7 - عطسه : در سرماخوردگي و آنفلوآنزاي فصلي برخلاف H1N1 نشانه شايعي است.

8 - ظهور علائم : علائم سرماخوردگي در عرض چند روز ظاهر مي شوند و معمولاً هم در همين زمان بهبود از بيماري تجربه مي گردد. در مورد آنفلوآنزاي فصلي با گذشت چند روز ممكن است علائم جديدي هم علاوه بر آنچه گفته شد نظير اسهال ، استفراغ ، بي اشتهايي و غيره به سراغ بيمار بيايد. برخلاف اين دو مورد ، علائم آنفلوآنزاي H1N1 به سرعت و در عرض 3 تا 6 ساعت ، بيمار تب بالا و درد را تجربه مي كند و با اسهال ادامه مي يابد و معمولاً هم اين علائم تا هفت روز ممكن است بيمار را به زحمت اندازد.

9 - سردرد : معمولاً در سرماخوردگي سر درد ديده نمي شود اما تعدادي از مبتلايان به آنفلوآنزاي فصلي آنرا تجربه مي كنند.اين در حالي است كه اغلب مبتلايان به نوع H1N1 ، از سردرد شكايت دارند.

10 - گلو درد : در سرماخوردگي و نوع فصلي آنفلوآنزا گلودرد شايع است اما در نوع H1N1 آنچنان شايع نيست.

چهار توصيه كليدي :
1 - اگر دستمال همراه نداريد ، سعي كنيد هنگام سرفه يا عطسه قسمت داخلي بازو و آرنج را جلوي دهانتان بگيريد.

2 - به مدت 20 ثانيه مرتب در طول روز دست هايتان را با آب گرم و صابون بشوييد.مي توانيد در ذهنتان عبارت تولدت مبارك را مرور كنيد يا يكبار حروف الفبا را از ذهن خود بگذرانيد. مطمئن باشيد در اين صورت 20 ثانيه را سپري مي كنيد. البته خيلي تند اينكار را نكنيد!!!

3 - اگر صابون و آب گرم در اختيارتان نيست مي توانيد بجاي آن از ژلهاي ضد عفوني كننده دست استفاده كنيد. لابلاي انگشتان را فراموش نكنيد!

4 - تا جايي كه ممكن است از دست دادن با ديگران و روبوسي پرهيز كنيد و دستتان را به چشم و دهان و بيني خود نماليد

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۱:۳۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

از مصرف لبنيات با ميوه خودداري كنيد

محققان 16 نفر را كه به اندازه 10 درصد از چاي خود را با شير مخلوط مي‌كردند مورد بررسي قرار دادند. نتيجه اينكه تا دو ساعت بعد تاثير انتي اكسيداني چاي از بين رفته بود. نتايج فوق در مورد تمشك و برخي از سبزيجات داراي برگ سبز نيز مشابه بود.

با توجه به اينكه آنتي اكسيدان موجود در ميوه ها و سبزيجات تازه و سالم و همچنين موجود در چاي سبز با جذب راديكالهاي آزاد مانع از بروز انواع سرطان مي‌شود، مصرف توام شير با اينگونه مواد با خنثي كردن اين تاثير امكان ابتلا به انواع سرطان و در عين حال برخي از بيماريهاي مزمن مانند بيماريهاي قلبي را افزايش مي‌دهد.

حتي مشخص شده تاثير كاكائوي محلول در شير به اندازه تاثير شكلات و شير مجزا نيست.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۱:۳۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ماست را همراه اين غذا نخوريد

رئيس انستيتو تغذيه و صنايع غذايي ايران،گفت:اما عادات ناصحيح و همراه كردن بعضي از آنها با هم قدرت جذب را كاهش مي‌دهد،به طوري كه مصرف ماست همراه با غذاهاي گوشتي از جمله آنهاست
دكتر احمدرضا درستي با بيان اين مطلب گفت:ماست از جمله لبنياتي است كه براي بدن لازم و ضروري است،در عين حال گوشت نيز با پروتئين و ويتامين 12 B موجود در آن از جمله مواد مورد نياز انسان است اما در صورت مصرف همزمان اين دو با هم،ميزان جذب آهن توسط بدن كاهش مي‌يابد.
وي دليل اين امر را يكي بودن ناقل آنها عنوان كرد و افزود:خوردن گوشت و ماست با هم موجب مي‌شود ميزان زيادي كلسيم و آهن وارد بدن شود اما ميزان جذب آن كمتر از ميزان وجود آنها در غذا و بدن بوده و ميزان جذب آنها بسيار كمتر خواهد شد.
دكتر درستي توصيه كرد: حتي‌الامكان بايد يك ساعت پس از مصرف غذاي گوشتي،ماست خورده شود و يا اگر به هر دليلي امكان خوردن ماست ساعاتي بعد از مصرف غذا نيست بنابراين بهتر است ابتدا غذا صرف شود و سپس در اتمام غذا،ماست بخوريد.در نهايت نيز اگر كودكان يا افرادي كه نمي‌توانند هر كدام از آنها را به تنهايي مصرف كنند خوردن هر دو ماده با هم منع نمي‌شود.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۱:۳۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

9 حركت اشتباه = آنفولانزاي خوكي

ما كارهايي وجود دارد كه مي‌تواند با انجام دادن آنها يا انجام ندادن‌شان خطر ابتلا را كاهش دهيد.

1- به جاي بوسيدن دوستان و اطرافيان خود،‌ همديگر را در آغوش بگيريد.
بغل كردن و يا در آغوش گرفتن كمتر باعث انتقال عفونت يا ذرات ريز كه حاوي ويروس آنفلوآنزا است از بيني يا دهان مي‌شود. اما ممكن است كه شما بخواهيد از هرگونه تماس و نزديكي با فردي كه سرفه مي‌كند آب‌ريزش بيني دارد و يا ساير نشانه‌هاي آنفلوآنزا را دارد پرهيز كنيد.
2- دست‌هاي‌تان را طبق اصول بهداشتي بشوييد.
شستن دست‌ها بهترين راه محافظت از ابتلا به اين بيماري است. مخصوصا وقتي در مكان‌هاي شلوغ رفت و آمد مي‌كنيد. همچنين وقتي در جايي هستيد كه ممكن است ويروس آنفلوآنزا به اشيايي كه توسط افراد زيادي لمس شده است. بعد از گرفتن دستگيره در ماشين، يا وقتي در داخل اتوبوس يا مترو هستيد و ميله‌هاي اتوبوس و مترو را هنگام ايستادن گرفته‌ايد حتما بعد از پياده‌ شدن دست‌هايتان را بشوييد. 3- به شستن دست‌هايتان عادت كنيد.
(سعي كنيد از سينك دستشويي‌هايي استفاده كنيد كه داراي آب روان و شيرهاي اتوماتيك است)دست‌هاي‌تان را با آب روان گرم و صابون و ترجيحا مايع صابون بشوييد.حداقل به مدت 15 تا 20 ثانيه دست‌هايتان را به هم بماليد و سپس آب‌كشي كنيد. شيرهايي كه اتوماتيك هستند بسيار مناسب هستند چرا كه در صورتي كه ويروس آنفلوآنزا به شيرآلات بچسبد تا ساعت‌ها در آن سطح زنده مي‌ماند.اگر شير اتوماتيك نبود از يك دستمال تميز و يك بار مصرف براي بستن شير استفاده كنيد.

4- هنگام خريد و تهيه ليستي از لوازم مورد نياز از خودكار مشخص خود استفاده كنيد.
چرا كه ممكن است ويروس از فرد مبتلا به خودكار منتقل شده باشد و در اين صورت شما هم بيمار شويد. پس بهتر است هميشه يك خودكار براي كارهاي شخصي خود داشته باشيد.
  5- هنگام عطسه دهان‌تان را به طرف بازوهاي‌تان بگيريد.
اين كار به شما كمك مي‌كند كه ويروس به دست‌هاي‌تان هم منتقل نشود و از عفونت مجدد در شما و ديگران جلوگيري مي‌كند. البته اين كار ممكن است در ابتدا از نظر شما و هم اطرافيان‌تان كاري عجيب به نظر بيايد. اما كاري بهداشتي است و از گسترش بيماري جلوگيري مي‌كند.
  6- دست ندهيد.
براي محافظت خود از انتقال ميكروب‌هاي ديگران از دست دادن بعد از سلام و احوا‌پرسي اجتناب كنيد. سر خود را تكان دهيد و يا براي ابراز احساسات به دوستان و اطرافيان لبخند بزنيد. اگر حتما بايد دست بدهيدن بعد از دست دادن دست‌هايتان را بشوييد.
  7- از صفحه كليد و موس ديگران استفاده نكنيد.
حدالمقدور سعي كنيد از وسايل شخصي در محيط كار استفاده كنيد و اگر مجبوريد از وسايل مشترك در محل كارتان استفاده كنيد قبل از خوردن غذا و يا ميان‌وعده و نوشيدني حتما دست‌هايتان را با آب‌ولرم و صابون بشوييد. جرم‌ها و ميكروب‌ها مي‌توانند حتي ساعت‌ها روي اين وسايل بمانند و سبب انتقال بيماري به ما شوند.
سعي كنيد وسايل خود را با ديگران به طور شريكي استفاده نكنيد. مي‌توانيد براي جلوگيري از انتقال اين آلودگي‌ها هر از گاهي با الكل وسايل كامپيوتر خود را تميز كنيد.

8- هرگز به چشم‌ها، بين‌ و دهان‌تان دست نماليد.
لمس كردن صورت و چشم‌ها و بيني به طور مكرر راه ساده‌اي براي انتقال و ويروس‌ها و ميكروب‌هاست.از طريق مالش چشم، دهان و بيني ميكروب‌ها به راحتي قادرند وارد بدن شوند ممكن است شما اصلا متوجه اين كار نباشيد اما اگر اين عادت را داريد بيشتر مراقب باشيد.

9- بعد از تعويض پوشك بچه و لباس‌هاي زير كودك خود حتما دست‌هايتان را بشوييد.
البته اين كاري است كه هميشه بايد انجام دهيد اما از زماني كه آنفلوآنزاي نوع A شايع شده است كودكاني كه بهر مهد مي‌روند هم در معرض خطر هستند. از آنجايي كه اين بيماري ممكن است سبب اسهال، تهوع و استفراغ و ناراحتي گوارشي هم شود افراد مراقب كودكان در مهدها و در مدرسه حتما بايد مراقب باشند كه بعد از تعويض لباس و پوشك حتما دست‌هايشان را بشويند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۱:۳۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

سرما و خشكي دستها

* توجه داشته باشيد ، شستن زياد دست ، باعث خشكي بيشتر آن مي شود .

* سعي كنيد دست هاي خود را كمتر بشوييد و اگر مجبور شديد ، فقط كف دست را بشوييد . چرا كه پوست روي دست حساس تر است .
  * سعي كنيد براي خشك كردن دست ، از حوله هاي نخي استفاده كنيد . البته خشك كردن دست فقط در حدي باشد كه آب آن گرفته شود و مقداري رطوبت روي آن باقي بماند .

* در ضمن از شستن دست با آب داغ پرهيز كنيد .

* كرم هاي مرطوب كننده نيز تاثير خوبي بر پوست دارند .

* هنگام شست و شوي ظرف ها حتماً از دستكش استفاده نماييد .

* همچنين هنگام انجام كاري كه با گرد و خاك زياد همراه است ، استفاده از دستكش هاي نخي لازم است ، زيرا گرد و خاك يكي از عوامل خشكي پوست محسوب مي شود .

* در روزهاي سرد نيز ، هنگام خروج از منزل از دستكش پشمي استفاده نماييد ، چون سرما نيز يكي ديگر از عوامل خشكي پوست دست به شمار مي آيد .
  براي نرمي پوست دست چه بايد كرد؟
3/1 فنجان گليسيرين ، 3/1 فنجان روغن زيتون ، يك قاشق سوپ خوري آبليمو و يك قاشق سوپ خوري روغن بادام را با يكديگر مخلوط كرده ، در شيشه اي در بسته نگهداري كنيد و هر شب با پنبه به پوست دست خود بماليد.
قابل ذكر است كه اين محلول را نمي توان مدت زيادي نگهداري كرد. اگر روي دست هاي شما قرمز ، خشك و ملتهب و ترك خورده است ، كمي گليسيرين و به اندازه 3/1گليسيرين ، آب ليمو را در شيشه اي ريخته ، تكان دهيد و 2 يا 3 با در روز و شب با پنبه روي دست بماليد . پس از مدت كوتاهي از نرمي و لطافت دست هاي خود حيرت زده خواهيد شد.
يكي ديگر از مخلوط هايي كه پوست دست ها را نرم و لطيف مي سازد ، مخلوط گليسرين ، آب گوجه فرنگي تازه و كمي نمك است. روش ديگر قرار دادن دست ، در آرد جو است . به اين ترتيب كه دست را در يك كاسه محتوي آرد جو قرار داده ، به آرامي ماساژ دهيد. سپس با آب سرد بشوييد و كرم بماليد . بعد از چند دقيقه دوباره روي دست ها كرم بماليد . اين كار سلول هاي مرده پوست كه ايجاد خشكي كرده اند، را از بين مي برد .

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۱:۳۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

كم‌كاري‌ تيروييد

  شرح بيماري كم‌كاري‌ تيروييد عبارت‌ است‌ از كاهش‌ فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري غده‌ تيروييد كه‌ باعث‌ كاهش‌ توليد هورمون‌هاي‌ تيروييدي‌ مي‌شود. غده‌ تيروييد يك‌ غده‌ پروانه‌اي‌ در جلوي‌ گردن‌ است‌. تقريباً تمام‌ فرايندهاي‌ متابوليك‌ تحت‌تأثير هورمون‌هاي‌ تيروييدي‌ قرار مي‌گيرند. كم‌كاري‌ تيروييد در هر دو جنس‌ و در هر سني‌ رخ‌ مي‌دهد، اما در زنان‌ ميانسال‌ شايع‌تر است‌.    علايم‌ شايع‌ نامحتمل‌ است‌ كه‌ تمام‌ علايم‌ زير در يك‌ فرد وجود داشته‌ باشند، اما اكثر بيماران‌ داراي‌ چندين‌ علامت‌ از علايم‌ زير هستند:
كم‌ شدن‌ تحمل‌ به‌ سرما
كم‌ شدن‌ اشتها
يبوست‌
درد قفسه‌ سينه‌
موي‌ خشن‌ يا با رشد كند
كند، تند، يا نامنظم‌ بودن‌ ضربان‌ قلب‌
افزايش‌ وزن‌ يا برعكس‌، لاغري‌ شديد
بي‌حالي‌ يا شل‌ بودن‌، يا برعكس‌، بي‌قرار بودن‌
خواب‌آلودگي‌ يا برعكس‌، بي‌خوابي‌
اختلال‌ رواني‌، از جمله‌ افسردگي‌، روان‌پريشي‌، يا ضعيف‌ شدن‌ حافظه‌
تجمع‌ مايع‌ در بدن‌، خصوصاً در اطراف‌ چشم‌ها
حالت‌ خمودگي‌ در صورت‌ و پايين‌ افتادگي‌ پلك‌ها
خشن‌ شدن‌ پوست‌
كم‌ شدن‌ تحمل‌ به‌ داروها
كم‌ شدن‌ ميل‌ جنسي‌ و ناباروري‌
اختلالات‌ قاعدگي‌
كم‌خوني‌
كرختي‌ يا سوزن‌ سوزن‌ شدن‌ دست‌ها و پاها
كلفت‌ يا خشن‌ شدن‌ صدا
   علل‌ گاهي‌ ناشناخته‌ است‌. شايع‌ترين‌ علل‌ عبارتند از:
بيماري‌هاي‌ خودايمني‌، كه‌ در طي‌ آنها دستگاه‌ ايمني‌ بدن‌ عملكرد غيرطبيعي‌ دارد و به‌ غده‌ تيروييد حمله‌ مي‌برد.
درمان‌ با يد راديواكتيو
جراحي‌ براي‌ درمان‌ پركاري‌ تيروييد
كمبود يد در رژيم‌ غذايي‌
كاهش‌ فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري غده‌ هيپوفيز، كه‌ ترشح‌كننده‌ هورمون‌ محرك‌ تيروييد است‌.
داروهايي‌ مثل‌ ليتيم‌ كه‌ از فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري تيروييد مي‌كاهند.
    عوامل تشديد كننده بيماري سن‌ بالاي‌ 60 سال‌ چاقي‌
جراحي‌ براي‌ درمان‌ پركاري‌ تيروييد
درمان‌ با اشعه‌ ايكس‌
   پيشگيري‌ راه‌ خاصي‌ براي‌ پيشگيري‌ از كم‌كاري‌ اوليه‌ تيروييد وجود ندارد.
پس‌ از جراحي‌ تيروييد يا تخريب‌ تيروييد توسط‌ اشعه‌ درماني‌، تا آخر عمر هورمون‌ تيروييد به‌ صورت‌ قرص‌ بايد دريافت‌ شود.
   عواقب‌ مورد انتظار معمولاً با دادن‌ هورمون‌ تيروييد و تنظيم‌ دقيق‌ مصرف‌ آن‌ قابل‌ درمان‌ است‌. هورمون‌ درماني‌ عبارت‌ است‌ از فراهم‌ آوردن‌ تيروييدي‌ به‌ اندازه‌ كافي‌ براي‌ بدن‌ تا كارايي‌ عملكردهاي‌ طبيعي‌ بدن‌ حفظ‌ شود. امكان‌ دارد تا چندين‌ ماه‌ نياز به‌ ارزيابي‌ پزشكي‌ وجود داشته‌ باشد تا مقدار مناسب‌ هورمون‌ تيروييدي‌ كه‌ بايد داده‌ شود معلوم‌ شود. در صورتي‌ كه‌ درمان‌ قطع‌ شود، بيماري‌ عود مي‌كند.     عوارض‌ احتمالي‌ اغماي‌ ميكسدم‌ ـ كه‌ عارضه‌ تهديدكننده‌ جان‌ بيمار است‌.
افزايش‌ استعداد ابتلا به‌ عفونت‌ها
بروز بحران‌ غده‌ فوق‌كليوي‌ در اثر درمان‌ شديد كم‌كاري‌ تيروييد
ناباروري‌
درمان‌ زياده‌ از حد به‌ مدت‌ طولاني‌ مي‌تواند باعث‌ كاهش‌ تراكم‌ معدني‌ استخوان‌ شود.
    درمان‌     اصول‌ كلي‌ آزمايش‌ خون‌ از نظر هورمون‌هاي‌ تيروييدي‌. با آزمايش‌ مي‌توان‌ تشخيص‌ كم‌كاري‌ تيروييد را مسجل‌ كرد اما نمي‌توان‌ مشخص‌ كرد كه‌ چه‌ ميزان‌ هورمون‌ براي‌ درمان‌ لازم‌ است‌.
اهداف‌ درمان‌ عبارتند از تجويز هورمون‌ تيروييد و شناسايي‌ علايم‌ براي‌ پيشگيري‌ از زياد بودن‌ يا كم‌ بودن‌ مقدار هورمون‌ تيروييد تجويز شده‌
اگر موارد اورژانسي‌ رخ‌ دهد مثل‌ اغماي‌ ميكسدم‌ (بسيار به‌ ندرت‌ در هواي‌ گرم‌ رخ‌ مي‌دهد، اما در هواي‌ سرد شايع‌تر است‌)، امكان‌ دارد نياز به‌ بستري‌ شدن‌ وجود داشته‌ باشد.
   داروها هورمون‌ تيروييد تجويز خواهد شد. ميزان‌ مصرفي‌ برحسب‌ سن‌، وزن‌، جنس‌، ظرفيت‌ عملكرد تيروييد، ساير داروهاي‌ مصرفي‌ و عملكرد روده‌ تعيين‌ مي‌شود.     فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري محدوديتي‌ براي‌ آن‌ وجود ندارد. تا حدي‌ كه‌ مي‌توانيد فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري خود را حفظ‌ كنيد.     رژيم‌ غذايي‌ رژيم‌ خاصي‌ براي‌ كم‌كاري‌ تيروييد توصيه‌ نمي‌شود. با خوردن‌ رژيم‌ پرفيبر از بروز يبوست‌ جلوگيري‌ به‌ عمل‌ آوريد.     درچه شرايطي بايد به پزشك مراجعه نمود؟ اگر شما يا يكي‌ از اعضاي‌ خانواده‌تان‌ علايم‌ كم‌كاري‌ تيروييد را داريد.
اگر علايم‌ در عرض‌ 3 هفته‌ از شروع‌ درمان‌ رو به‌ بهبود نگذارند.
اگر دچار علايم‌ جديد و غير قابل‌ توجيه‌ شده‌ايد. داروهاي‌ مورد استفاده‌ در درمان‌ ممكن‌ است‌ عوارض‌ جانبي‌ به‌ همراه‌ داشته‌ باشند.
اگر اغما يا تشنج‌ رخ‌ دهد، فوراً بايد درخواست‌ كمك‌ اورژانس‌ شود


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۱:۳۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

با كم حرفي شوهرم چه كنم؟

خانمي با خوشحالي از سر كار به خانه مي‌آيد تا به شوهرش خبرهاي خوبي بدهد. وقتي به خانه مي‌رسد با هيجان به شوهرش اطلاع مي‌دهد كه در شغلش ترفيع يافته است و مي‌خواهد جزئيات را مو به مو با او در ميان بگذارد. اما شوهر، طبق معمول، تمايلي به صحبت كردن و يا شنيدن نشان نمي‌دهد. او تنها لبخندي مي‌زند و تبريك مي‌گويد و سپس به سراغ كارهاي خود مي‌رود. اين خانم براي هزارمين بار از خود مي‌پرسد كه چرا او و شوهرش خيلي كم با هم حرف مي‌زنند و چرا او تمايلي ندارد در مورد ارتقاي شغلي من بيشتر بداند. اين خانم مي‌گويد: «من مي‌دانم كه او به من اهميت مي‌دهد و از پيشرفت من خوشحال مي‌شود. هر وقت از او مي‌پرسم آيا مشكلي وجود دارد، مي‌گويد نه، همه چيز عالي است، اما به گمان من اين‌طور نيست. در حقيقت، سكوت او به شدت بر رابطه ما تأثير گذاشته. من احساس آزردگي، عصبانيت و گيجي مي‌كنم.»

روان‌شناسان مي‌گويند كه درمان سكوت بر 50 تا 70 درصد از زندگي‌هاي زناشويي تأثير مي‌گذارد. دبورا تانن، زبان‌شناس، مي‌گويد در آغاز رابطه، مرد بيشتر صحبت خواهد كرد تا خواسته‌هاي خود را اعمال كند. سپس، به تدريج، صحبت‌هاي او كمتر و كمتر مي‌شود. اما زن هنگامي كه با مردي احساس راحتي كند، بيشتر صحبت مي‌كند. يكي از عمده‌ترين دلايلي كه زنان و شوهرانشان در ارتباط برقرار كردن با همديگر مشكل دارند اين است كه آنها تصورات متفاوتي ازموضوع صحبت خود دارند. در ادامه سه شكايت رايج‌تري كه زنان در اين مورد دارند ذكر مي‌شود.


براي زن گفت‌وگو نشان‌دهنده دلبستگي، علاقه و محبت است. اما براي مرد گفت‌وگو كار است، زيرا آنها از آن براي تحت تأثير قرار دادن ديگران و بازگو كردن اطلاعات استفاده مي‌كنند.


در مورد احساساتش حرف نمي‌زند


برخي زن‌ها مي‌گويند كه شوهرانشان هنگامي كه ناراحت يا افسرده‌اند صحبت نمي‌كنند. اين سكوت براي زنان كشنده است، زيرا به فكر فرو مي‌روند كه چه مشكلي پيش آمده است.

روان‌شناسان مي‌گويند كه اين به طور طبيعي اتفاق مي‌افتد. زيرا پسران و دختران در طول دوران رشد مي‌آموزند كه هيجاناتشان را به طور متفاوتي ابراز كنند. طي دوران رشد، دختران براي اينكه احساساتشان را بروز دهند تشويق مي‌شوند و پسران مي‌آموزند كه اين كار زنانه، بيهوده و بي‌نتيجه است. بنابراين، مردان با در خود فرو رفتن به اين فكر مي‌كنند كه براي مواجهه با مشكل چه راهكارهايي وجود دارد.

پيگير حرف نمي‌شود و گفت‌وگو را ادامه نمي‌دهد

نوع گفت‌وگوي زنان كه گفت‌وگوي آزاد است اغلب باعث مي‌شود كه مردان دنبال حرف را نگيرند. زنان به جزئيات شخصي علاقه‌مندتر هستند. آنها از شوهرانشان انتظار دارند در اين نوع گفت‌وگو شركت كنند، اما اغلب مردها نمي‌دانند چگونه مي‌توانند اين كار را بكنند. براي مرد صحبت صميمي به معناي حرف زدن از احساسات و جزئيات شخصي نيست. مرد تمايل دارد در مورد مباحث تكليف محوري مثل فرستادن بچه‌ها به دانشگاه و افزايش ماليات و حقوق بحث كند. او نمي‌تواند به موضوعي بپردازد كه نمي‌تواند بر آن تأثير بگذارد.
با همه صحبت مي‌كند، جز من

--------------------------------------------------------------------------------

با همه صحبت مي‌كند، جز من

برخي زن‌ها گله مي‌كنند هنگامي كه شوهرانشان از سر كار به خانه مي‌آيند، به آنها مي‌گويند حوصله صحبت كردن ندارند، چون خيلي خسته‌اند اما اگر همان موقع يك دوست با آنها تماس بگيرد، زمان زيادي با او صحبت مي‌كنند. براي زن گفت‌وگو نشان‌دهنده دلبستگي، علاقه و محبت است. اما براي مرد گفت‌وگو كار است، زيرا آنها از آن براي تحت تأثير قرار دادن ديگران و بازگو كردن اطلاعات استفاده مي‌كنند. در خانه آنها تمايل دارند آرامش داشته باشند و دوست ندارند بحث كنند.

زنان و مردان به رغم ديدگاه‌هاي متفاوتشان، مي‌توانند مشكلات ارتباطي‌شان را حل كنند. پس براي اينكه شوهرتان با شما درد دل كند اين راهبردها را به كار گيريد:

زمان مناسبي را براي گفت‌وگو انتخاب كنيد: اين مسئله بسيار مهم است. شما ممكن است كه بسيار علاقه‌مند باشيد كه بعد از بازگشت از كار، با شوهرتان صحبت كنيد، اما او در آن موقع نياز به آرامش داشته باشد. پس بهترين راه اين است كه بعداً گفت‌وگو كنيد.

در مقابل سكوت شوهرتان سكوت نكنيد: گاهي اوقات سكوت مرد باعث ايجاد احساس ناكامي و عصبانيت در زن مي‌شود. براي اجتناب از اين موقعيت، موقعي كه شوهرتان پاسخ نمي‌دهد سكوت نكنيد. به او بگوييد: «مي‌تواني به من بگويي چرا براي تو سخت است بگويي به چه فكر مي‌كني؟» اگر او باز هم پاسخ نداد، راحت از كنار سكوتش رد نشويد. به او بگوييد تمايل داريد در مورد آينده صحبت كنيد. او را متوجه كنيد كه شما انتظار شنيدن پاسخ داريد.

جزئيات را بپرسيد: سؤالات دقيق بپرسيد. اين‌گونه سؤال نكنيد كه «امروز كار چطور بود؟»، زيرا او مي‌تواند در يك كلمه جواب بدهد كه عالي بود يا افتضاح بود. در مقابل، از جزئيات كارش سؤال كنيد. مشخص‌تر شدن سؤال باعث مي‌شود كه او با احتمال بيشتري به سؤال شما به طور جزئي و با دقت پاسخ بدهد.

ياد بگيريد كه سازنده بحث كنيد. از به كار بردن الفاظ منفي، جملاتي كه با «تو هرگز...» يا «تو هميشه...» شروع مي‌شوند، ايجاد احساس گناه و دوباره مطرح كردن اشتباهات گذشته اجتناب كنيد. در مورد اينكه اكنون چه احساسي داريد صحبت كنيد و به نقشتان در بروز مشكل اشاره كنيد.

مراقب اشاره‌هاي غيركلامي‌تان باشيد: اگر شما هنگام صحبت كردن كتاب ورق بزنيد، كار را براي اينكه شوهرتان ساكت بماند آسان كرده‌ايد. براي بهتر شدن گفت‌وگو سعي كنيد حالت چهره‌تان خنثي باشد، بدنتان آرام و لحن صدايتان نه بسيار بلند باشد، نه بسيار آرام. در ضمن تماس چشمي برقرار كنيد.

علائق مشتركتان را توسعه دهيد: زوج‌هايي كه همه توجهشان را بر بچه‌ها يا كارشان متمركز مي‌كنند اغلب درمي‌يابند كه بسيار كم با همديگر صحبت مي‌كنند. شركت در فعاليت‌هاي متفاوت و جديد از جمله پياده‌روي ومسافرت همراه با همسرتان باعث مي‌شود كه شما به مقدار بسيار بيشتري با همديگر صحبت كنيد.


با دقت گوش دهيد: هنگامي كه شوهرتان صحبت مي‌كند، به حرف‌هاي او توجه كنيد و اجازه ندهيد ذهنتان منحرف شود. مهارت‌هاي گوش فرادادن فعال را به كار ببريد. چيزي را كه شوهرتان مي‌گويد به زبان خودتان بازگو كنيد. هنگام صحبت او مخالفت نكنيد و وسط حرف‌هايش نپريد. گوش فرا دادن فعال مي‌تواند به او كمك كند تا راحت باشد.

منصفانه بحث كنيد: اكثر زوج‌ها نمي‌دانند كه چگونه بحث سالمي داشته باشند. بسياري از مردان تلاش مي‌كنند به طور كلي از بحث كردن اجتناب كنند، زيرا مي‌ترسند كه اين بحث تبديل به يك مشاجره توان‌فرسا شود. براي مقابله با اين مسئله ياد بگيريد كه سازنده بحث كنيد. از به كار بردن الفاظ منفي، جملاتي كه با «تو هرگز...» يا «تو هميشه...» شروع مي‌شوند، ايجاد احساس گناه و دوباره مطرح كردن اشتباهات گذشته اجتناب كنيد. در مورد اينكه اكنون چه احساسي داريد صحبت كنيد و به نقشتان در بروز مشكل اشاره كنيد. همه تقصيرها را به گردن شوهرتان نيندازيد؛ حتي اگر فكر مي‌كنيد واقعاً در اين مورد خاص او مقصر است.

از مشاوران و روان‌شناسان كمك بگيريد: اگر شما راهبردهاي بالا را به كار گرفتيد اما هنوز مشكل وجود دارد، سراغ مشاور برويد



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۱:۳۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ترك خوردن لب ها

بهداشت وزيبايي لب ها


ماليدن اندكي وازلين يا پماد آ+ د(d+a ) بر روي لب ها موجب نرمي انها مي شود اين نكته را به ويژه در زمستان كه لب ها دچار خشكي و ترك خوردگي و سرمازدگي مي شوند به ياد داشته باشيد اندكي وازلين يا پماد ويتامين آ+ د موجب تسكين والتيام ترك خوردگي لب ها مي شود

زيبايي و درخشندگي
اگر احساس ميكنيد لب ها يتان رنگي مات و خشك دارند پس از ماليدن روژ بر انها اندكي وازلين را در خط دور لب بماليد به اين ترتيب لبها حالتي براق و زيبا پيدا مي كنند

شقاق گوشه لبها
اگر دچار زخم گوشه ي لب شده ايد مقداري "الكل كامفر " از دارو خانه خريداري كنيد و روزي سه بار با پنبه روي ضا يعه بماليد البته اگر عفوني باشد بايد به پزشك مراجعه نموده و آنتي بيوتيك مناسب دريافت كرد

پاك كردن روژ
ابتدا با يك دستمال كاغذي روژ را پاك كنيد روژ را پاك كنيد سپس مقداري ادكلون روي يك دستمال كاغذي ديگر بريزيد لبها را با آن كاملا پاك كنيد اين كار باعث مي شود تمام روژ از سطع لب پاك شود

چهره ي خندان
اگر هنگام ماليدن روژ بر لبها از وسط لب ها به طرف گوشه ها بروند و گوشه ي لبها را به طرف بالا روژ بزنيد (البته نه روي پوست گونه) موجب ميشود چهره بشاش به نظر برسد و نيز از احساس كشيدگي پوست اطراف لب جلو گيري ميكند

روژ پايدار
پس از ماليدن روژ لب لبها را با تماس دان يك دستمال كاغذي به آستگي خشك كنيد سپس دو باره يك لايه روژ بزنيد و مجددا با دستمال كاغذي سظع آن را خشك كنيد انگاه سطع روژ را با يك لايه نازك وازلين بپوشاند به اين ترتيب يك رنگ مقاوم و براق و درخشنده كه به سهولت پاك نميشود خواهيد داشت

اگر ميخواهيد لبهايتان كوچكتر به نظر برسند
بسياري از خانمها تمايل دارند لبهايشان كوچكتر از انچه هست به نظر برسد براي اين منظور ابتدا يك كرم پايه كرم زير ارايش ) بر روي لبها بماليد سپس دور لبها را با يك مداد ابرو قهوه اي نرم خط بكشيد آنگاه يك روژ روشن روي لبها بزنيد و لبها را با دقت و به نرمي به هم تماس دهيد توجه داشته باشيد كه هنگام خط كشيدن نبايد از حدود طبيعي دور لب ها زياد دور شويد

بيرون اوردن بقاياي روژ
اگر روژ لب شما در لوله ي خود رسوب كرده و بالا نميايد يا به اخر رسيده براي استفاده از بقاياي آن كافي است يك برس مخصوص لب از فروشگاه لوازم ارايشي – بهداشتي تهيه نماييد وبا آن روژ را خارج كرده و به روي لبها بماليد معمولا يك سوم روژ در انتهاي لوله باقي مي ماند كه حجم قابل ملاحظه يي است و به اين ترتيب مي توان آن را مورد استفاده قرار داد

تهيه ي روژ از بقاياي آن
اگر روژ ها ي مصرف شده را جمع اوري كنيد ميتوان ته مانده هاي انها را از لوله در اورده و در يك ظرف چيني مقاوم به حرارت بريزيد سپس چند قطره روغن مايع به آن اضافه كنيد و كاملا مخلوط نماييد تا يكنواخت شود سپس اين تركيب را روي حرارت بسيار ملايمي قرار دهيد تا نرم شود و رنگ مورد علاقه ي شما را پيدا كند آنگاه آن را از روي حرارت برداريد و بگذاريد سرد شود اكنون ميتوانيد اين روژ را با استفاده از برس هاي كوچك مخلوط لب مورد استفاده قرار دهيد اگر مي خواهيد به صورت لوله يي پيش از سرد شدن مخلوط آن را لوله كنيد و در كاغذ آلو مينيومي بپيچيد و در يخچال بگذاريد و سپس از سرد شدن در لوله ي روژ قرار دهيد و مصرف كنيد نكته ي مهم در اين روش پهريز از حرارت زياد است افزودن روغن باعث درخشندگي روژ ميشود



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۱:۳۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

خشك كردن موهايتان با سشوار

سشوار كشيدن علاوه بر اينكه از هنرهاي آرايشي و آرايشگري است،براي سلامت مو هم ممكن است مضر يا مفيد باشد،همه چيز به اين بستگي دارد كه چگونه از اين وسيله استفاده كنيم.

 

 

قبل از اينكه دكمه سشوار خودتان را روشن كنيد،
بايد موهايتان را با آب خيس كنيد.
براي اين كار مي‌توانيد موهايتان را بشوييد و يا با يك آب‌پاش
مقداري آب روي موهايتان اسپري كنيد.
سپس موهايتان را به اندازه پنج دقيقه درون حوله بپيچيد تا آب اضافي آن به طور كامل گرفته شود.

موهايتان را خشك كنيد

براي خشك كردن موهايتان با سشوار از يك برس كمك بگيريد.
استفاده از برس براي خشك كردن و حالت دادن به موها وقت كمتري از شما خواهد گرفت
و در نهايت موهايتان بهتر مرتب شده و فرم مي‌گيرند.
اگر نخواستيد از برس براي خشك كردن موهايتان استفاده كنيد،
انتخاب ديگر اين است كه فقط با استفاده از دست‌تان موهايتان را بالا و پايين ببريد و جلوي سشوار آنها را خشك كنيد.


حتما ديده‌ايد سشوارهايي كه در آرايشگاه‌ها استفاده مي‌شوند،
سشوارهايي قوي‌تر هستند ولي براي استفاده‌هاي خانگي مي‌توان
سشوارهاي كم قدرت‌تري را نيز انتخاب كرد.
دقت كنيد سشواري كه مي‌خريد حتما داراي درجه‌هاي سرعت پايين و بالا باشد
و شما بتوانيد به آساني آن را براي سرعت پايين و بالا تنظيم كنيد.
يك سشوار خوب بايد بتواند باد سرد نيز توليد كند. براي اينكه موهايتان را براق كنيد،
سشوار را براي باد داغ تنظيم كنيد. اگر سشوار را طوري تنظيم كنيد كه باد سرد توليد كند،
روغن‌ها و ژل و ساير فرآورده‌هايي كه براي فرم دادن موهايتان استفاده كرده‌ايد روي موهايتان ثابت خواهند شد
و همچنين از ايجاد الكتريسيته ساكن موهايتان پيشگيري خواهد كرد.
هنگام استفاده از سشوار آن را هميشه روي موهايتان حركت دهيد و متمركز نگه نداريد.

حرارت متمركز سشوار روي موهايتان به آن آسيب خواهد زد.
حتما سرهاي مخصوص پخش كننده حرارت و باد را بر سر دهانه سشوارتان وصل كنيد
تا حرارت بر سطح موهايتان پخش شود و به ويژه اگر موهايتان مجعد است،
استفاده از اين سرها سبب مي‌شود موهايتان شكل و فرم دلخواه را به دست آورند.
گرچه استفاده از سرهاي ويژه زمان سشوار كشيدن را طولاني‌تر خواهد كرد.

————————— ————————–

وقتي به سالن‌هاي آرايش مي‌رويد، پس از سشوار كشيدن موها برق خاصي پيدا مي‌كنند.
رمز آن استفاده مكرر از سشوار روي موها است.
اگر مي‌خواهيد پس از سشوار كشيدن موهايتان برق بيفتد،
بايد از باد گرم سشوار استفاده كنيد.
هر چه شما بيشتر از باد سشوار و برس روي يك بخش از موهايتان بيشتر استفاده كنيد،
موهايتان بيشتر برق مي‌افتند ولي در اين صورت امكان صدمه به موهايتان در اثر باد داغ سشوار نيز افزايش مي‌يابد.
موهايتان را به دور برس سشوار بپچيد و سپس در حالي كه سشوار را روي آن گرفته‌ايد،
به آرامي موها را از برس باز كنيد براي اينكه موهايتان كمتر آسيب ببينند،
بهتر است سر مخصوص پخش حرارت و باد سشوار را بر سر لوله آن نصب كنيد.
براي اينكه ساقه موهايتان در اثر باد سرد سشوار نسوزد،
پس از سشوار كشيدن هر بخش از موهايتان چند ثانيه صبر كنيد
تا آن بخش از موهايتان خنك شود سپس دوباره كار خود را تكرار كنيد.

—————————————–

اگر دوست داريد موهايتان حجم پيدا كنند،
بايد با سشوار كشيدن ريشه موهايتان را جا به جا كنيد.
براي اين كار يك بخش كوچك از موهايتان را انتخاب كنيد،
آن بخش را دور برس سشوار بپيچيد
و برخلاف جهت ريشه موهايتان بكشيد و هم‌زمان سشوار را هم روي آن بگيريد.

هر روز سشوار نكشيد

شايد عادت داريد هر روز موهايتان را سشوار بكشيد
ولي اين كار حسابي براي سلامت موهايتان خطرناك است.
بنابراين تلاش كنيد هر روز موهايتان را سشوار نكشيد.
وقتي موهايتان را از حرارت مستقيم براي چند روز دور نگه مي‌داريد،
احتمال سوختن و آسيب ديدن موهايتان را كاهش مي‌دهيد.
خشك شدن بيش از حد موهايتان و شكستن ساقه موها نشانه آسيب ديدن موهاي شماست.
 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۱:۳۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تغذيه در بيمارستان

تغذيه در بيمارستان چرا تغذيه بيماران در بيمارستان مهم است

در طول بيماري:

· جذب مواد مغذي مختل مي شود،

· نياز به مواد مغذي افزايش مي يابد،

· بي اشتهايي سبب كاهش دريافت بيمار عليرغم افزايش نيازمي شود

30-50 درصد بيماران در زمان پذيرش در بيمارستان مبتلا به سوء تغذيه پروتئين - انرژي هستند و در 25- 30 درصد آنها طي اقامت در بيمارستان اين مشكل گسترش خواهد يافت.

69 درصد بيماران طي اقامت در بيمارستان با كمبود برخي از مواد غذايي مواجه خواهند شد، بويژه كودكان بستري در بيمارستان پس از ترخيص به درجاتي از سوء تغذيه و كاهش وزن دچار مي شوند.

مراقبتهاي تغذيه اي كه در بيمارستان ارائه مي شود:

· آموزش تغذيه صحيح: حضور در بيمارستان فرصت مناسبي به وجود مي آورد كه مي توان از آن براي آموزش تغذيه صحيح استفاده كرد.

· تنظيم رژيم غذايي

· انتقال برنامه غذايي بيمار از N.P.O به تغذيه طبيعي

· تنظيم تغذيه روده اي (از طريق N.G.T)

· تنظيم تغذيه وريدي (T.P.N

بكارگيري مشاوره تغذيه در بيمارستان چه نتايج مفيدي دارد:

· تسريع در درمان بيماران

· مستند شدن وضعيت تغذيه اي بيماران جهت پيگيري هاي آتي

· پيشگيري از بروز، پيشرفت و عود بسياري از بيماريها

· افزايش آمادگي بيمار براي انجام عمل جراحي و افزايش قدرت بدني براي بهبودي بعد از عمل

· كاهش مرگ و مير و ناخوشي و كاهش مدت درمان بعد از عمل جراحي

· كاهش هزينه هاي درمان

· بهبود فرآيند تهيه، طبخ و توزيع غذا در بيمارستان

· آشنايي جامعه با دانش تغذيه و استفاده مطلوب از آن

· ارتقاء سطح سلامت جامعه

عدم توجه به تغذيه بيماران بستري چه پيامد هايي دارد؟

· بروز سوء تغذيه

· افزايش طول دوره درمان

· طولاني شدن دوران نقاهت

· كاهش التيام زخمها

· افزايش ميزان عفونت و عوارض متعاقب آن

· افزايش هزينه هاي درمان

شرح وظايف كارشناس تغذيه و رژيم درماني در بيمارستان

· حضور منظم در راند هاي روزانه تيم پزشكي

· تشكيل برگه اطلاعات تغذيه اي هر يك از بيماران

· ثبت و ارزيابي وضعيت تغذيه بيمار و خدمات ارائه شده

· تنظيم رژيم غذايي بيمار بر اساس نوع بيماري و ...

· نظارت بر نحوه توزيع و ارائه غذاهاي رژيمي

· پيگيري برنامه مراقبت تغذيه اي بر اساس روند درمان

· جمع آوري آمار واطلاعات لازم در زمينه رژيم درماني جهت برنامه ريزي هاي آتي

· تنظيم و اجراي برنامه هاي آموزشي جهت پرسنل ،بيماران و خانواده هاي آنها

· به روز كردن اطلاعات علمي با شركت مرتب در سمينارها و باز آموزيها

· همكاري با ساير بخشهاي خدماتي و اجرايي بيمارستان

· تنظيم گزارش كاركرد كمي و كيفي خدمات تغذيه اي ارائه شده به سرپرست بخش تغذيه

· انجام ساير امور مربوطه طبق دستور مسئول بخش تغذيه

شرح وظايف بخش خدمات غذايي

· تهيه و تنظيم برنامه غذايي بيماران مطابق با رژيم تنظيم شده توسط كارشناس تغذيه

· سرپرستي ونظارت بر تهيه ،طبخ و توزيع غذا

· تهيه وتنظيم برنامه غذايي پرسنل مطابق با توصيه هاي تغذيه اي

· تقسيم وظايف پرسنل تحت سرپرستي و ارزشيابي كار آنها

· برآورد نيازهاي تداركاتي و تنظيم آمار

· نظارت و سرپرستي مستقيم برانبارهاي مواد غذايي


نويسنده:  دكتر پريسا ترابي


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۱:۳۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مبتلايان به ديابت و آنفولانزاي نوع A

افراد ديابتي در زمان ابتلا به آنفولانزا ممكن است بدلايلي دچار افزايش قند خون شوند، از جمله تغييرات هورموني و استرس و اينكه فرد تحت تاثير بيماري قادر به رعايت برنامه غذايي و هميشگي خود نباشد و نتواند از برنامه صحيح غذايي پيروي كند.

سيستم ايمني بدن افراد ديابتي، تحت تاثير اين بيماري ضعيف­تر مي­گردد، بنابراين ممكن است آنفولانزا در اين افراد با شدت بيشتري نمايان شود. به همين دليل مهمترين كار، پيشگيري و عدم ابتلا به بيماري­ها است. بر همين اساس بيماران ديابتي و هم چنين زنان باردار، بايد سالانه واكسن انفلولانزاي فصلي را تزريق نمايند. بهترين زمان براي تزريق بين مهر ماه و آبان ماه مي باشد يعني قبل از اينكه فصل آنفولانزاها فرا برسد.

حال سئوال اين است كه اگر يك فرد ديابتي به آنفولانزا مبتلا شد بايد چه اقداماتي انجام دهد:

فرد مبتلا بايد در منزل بماند و در محل كار حضور نيابد، تا علاوه بر اينكه استراحت كافي داشته باشد از ابتلا ديگران نيز جلوگيري شود. همچنين توصيه مي­شود كه به پزشك خود مراجعه كند.

  • مطمئن باشد كه قرص­ها و انسولين خود را به موقع و مانند گذشته مصرف نمايد، حتي وقتي كه بيمارنمي­تواند چيزي بخورد. بيمار بايد تحت نظر پزشك خود داروها را كنترل كند، و در صورت نياز به افزايش ميزان داروها، اين كار بايد زير نظر پزشك صورت گيرد. عدم دريافت كافي انسولين مي­تواند منجر به كتواسيدوز ديابتي شود.
  • قند خون خود را هر 4 ساعت يكبار اندازه گيري نمايد و نتايج را پيگيري كند.
  • مايعات فراوان (بدون كالري) كه بهترين آن آب است، بنوشد و سعي كند مانند زمان قبل از بيماري غذا بخورد.
  •  اگر بيمار قادر به خوردن غذاهاي جامد نيست، از غذاهاي نرم و مايع با ميزان كربوهيدرات مساوي با غذاهايي كه قبلا مصرف مي­كرده است، مصرف نمايد.
  • خود را روزانه وزن نمايد. از دست دادن وزن بدون برنامه و تلاش براي كاهش وزن، مي­تواند نشانه­ي بالا بودن قندخون باشد.
  • دماي بدن خود را هر روز صبح و عصر اندازه گيري كند. تب مي­تواند علامت عفونت باشد و نياز به توجه و پيگيري به مراتب بيشتري دارد.
  • داورهاي لازم ميباست حتماً توسط پزشك تجويز شود و از داروهاي مشابه ساير افراد خانواده و يا دوستان استفاده نكنند، زيرا كه بعضي از داروها ممكن است حاوي مواد قندي باشند، يا سبب افزايش قندخون شوند و يا تداخلي با داروهاي ديگر فرد ديابتي داشته باشند

هشدار: در صورت مشاهده علائم زير حتما با پزشك خود تماس بگيرند و يا به مراكز درماني مراجعه نمايند:

  • احساس ضعف و بيماري شديد بطوريكه فرد نتواند به طور معمول غذا بخورد، به خصوص اگر اين حالت 6 ساعت طول بكشد
  • داشتن اسهال شديد و يا اسهال و استفراغي كه بيشتر از 6 ساعت به طول انجامد
  • احساس خواب آلودگي، عدم داشتن حضور ذهن و هوشياري كامل، دهان خشك، تنفس اسيدي از علائم كتواسيدوز ديابتي هستند. اگر در اين مرحله اقدام اساسي صورت نگيرد، سطح اسيدهاي خون بطور غير طبيعي افزايش خواهد يافت و مغز تحت تاثير قرار گرفته، فرد وارد حالت كما مي­شود
  • درد­هاي شكمي و سينه­اي شديد
  • از دست دادن وزن حدود 2-5/2 كيلو گرم يا بيشتر
  • حرارت بدن بيشتر از 2/38 درجه سانتيگراد
  • قند خون كمتر از 60 mg/dl، يا ثابت ماندن قند خون در 250mg/dl يا بيشتر
  • داشتن مشكل در تنفس
  • عدم بهبودي بعد از 1-2 روز

دستگاه­هاي اندازه­گيري قندخون (گلوكومتر)، تب­سنج و كيت­هاي سنجش كتون در ادرار بايد تهيه شود، و اگر كتون در ادرار ديده شود، بايد با مشورت زود هنگام با پزشك ميزان انسولين را افزايش داد.

توجه به اين نكته ضروري است كه بيماران ديابتي با كنترل قند خون، رعايت كليه نكات صحيح بهداشتي وتغذيه­اي و داشتن فعاليت فيزيكي مناسب و مصرف به موقع و كافي داروها مي­توانند به تقويت سيستم ايمني خود كمك به سزايي نموده و در شرايط كاملا طبيعي زندگي نمايند.

آنفولانزاي نوع A وتشخيص آن

هر يك يا بيشتر از علائم زير مي توانند نشانه اي ازانواع آنفولانزا باشند:

تب، سرفه، درد گلو، آبريزش بيني،گرفتگي بيني، درد بدن، سر درد، لرز، خستگي، وگاهي اسهال واستفراغ

بيشتر افرادي كه در سال 2009 به آنفولانزاي نوع A مبتلا شده ‌‌­­­­اند ،علائم خفيف و ملايمي داشته اند ونيازي به درمان هاي خاص و داروهاي ضد ويروس پيدا نكرده اند( همانند ساير آنفولانزاها)، اما در افرادي كه ضعف سيستم ايمني دارند ومادران باردار وافراد ديابتي، علائم مي تواند با شدت بيشتري نمايان شود.

يكي از سئوالات مطرح شده اين است كه آيا لازم است تست تشخيص نوع آنفولانزا انجام شود؟ درپاسخ بايد گفت در بيشتر افراد با علائم آنفولانزا نيازي به تست تشخيصي نيست زيرا نتايج تست در اكثر موارد تغييري در اقدامات درماني ايجاد نمي كند، به اين معني كه در صورت مثبت يا منفي بودن آنفولانزاي نوع A ،روند درمان مشابه است. مگر اينكه پزشك معالج در مواردي تشخيص دهد كه نتايج اين آزمون در كنترل و درمان بيماري مؤثر است به عنوان مثال در افرادي كه بيماري در آن ها شديد شده است و در بيمارستان بستري شده اند و بيماري آن ها مشكوك است و همينطور در افراد با نقص سيستم ايمني و مادران باردار و افراد ديابتي ممكن است نياز به بررسي باشد.

ناگفته نماند كه تست هاي تشخيصي سريع دقت بالايي ندارند وبا وجود بيماري نتايج ممكن است منفي باشد.

 منبع:cdc.gov


نويسنده:  فخري موبد

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۱:۳۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

هفت هفت اصل مهم كه دانش آموزان در دبيرستان فرا نمي گيرند ( بيل گيتس )

گيتس طي يك سخنراني در يكي از دبيرستان هاي آمريكا خطاب به دانش آموزان جمله اي گفت كه خيلي سر وصدا كرد. او گفت در دبيرستان هاي آمريكا خيلي چيزها را به دانش آموزان نمي آموزند.

او درادامه سخنراني اش هفت اصل مهم را كه دانش آموزان در دبيرستان فرا نمي گيرند، به شرح زير نام برد:
اصل اول : در زندگي همه چيز عادلانه نيست و بهتر است با اين حقيقت كنار بياييم.
اصل دوم : دنيا هيچ ارزشي براي عزت نفس شما قائل نيست. در اين دنيا از شما انتظار مي رود قبل از اين كه نسبت به خودتان احساس خوبي داشته باشيد ، كار مثبتي انجام دهيد.
اصل سوم : پس از فارغ التحصيل شدن از دبيرستان و استخدام شدن ، كسي به شما حقوق فوق العاده زيادي پرداخت نخواهد كرد. به همين ترتيب قبل از آن كه بتوانيد به مقام و موقعيت بالاتري برسيد بايد براي مقام ومزايايش زحمت بكشيد.
اصل چهارم : اگر فكر مي كنيد آموزگارتان سخت گير است ، در اشتباه هستيد . پس از استخدام شدن متوجه خواهيد شد كه رئيس شما سخت گير تر از آموزگارتان است ، چون امنيت شغلي آموزگارتان را ندارد.
اصل پنجم : آشپزي در رستوران ها با غرور و شأن شما تضاد ندارد. پدربزرگ هاي ما براي اين كار اصطلاح ديگري داشتند ، از نظر آن ها اين كار يك فرصت بود.
اصل ششم : اگر در كارتان موفق نيستيد والدين خود را ملامت نكنيد، از ناليدن دست بكشيد و از اشتباهات خود درس  بگيريد.
اصل هفتم : قبل از آن كه شما متولد بشويد والدين شما هم جوانان پرشوري بودند و شايد هرگز به قدري كه اكنون به نظر شما مي رسد ملال آور نبوده اند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۱:۳۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

خوابيدن زير نور چراغ در شب سرطان زاست

به گفته محققان در كشورهايي كه مردان هنگام خواب شبانه, كمتر زير نور چراغ استراحت مي كنند ، از هر ۱۰۰ هزار مرد ۶۷ نفر به پروستاتيت  مبتلا مي شوند در صورتي كه اين رقم در كشورهايي كه به طور متوسط و زياد از چراغ خواب استفاده مي كنند ، به ترتيب ۳۰ و ۸ درصد بيشتر است.

پژوهشگران معتقدند: وجود نور مصنوعي هنگام خواب با كاهش ترشح هورمون ملاتونين موجب تضعيف سامانه ايمني بدن مي شود.

سرطان پروستات از عوامل اصلي مرگ و مير مردان است.

دانشمندان پيش از اين رابطه خوابيدن در زير نور مصنوعي و ابتلا به سرطان سينه را نيز كشف كرده بودند



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۱:۲۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

زود خوابيدن باعث افزايش قدرت يادگيري كودكان مي شود

طبق مطالعه جديدي كه در دانشكده پزشكي براون انجام شده است، خوابيدن كافي باعث افزايش يادگيري دانش آموزان در كلاس درس و نيز كاهش اختلالات رفتاري مانند اختلال كاهش توجه مي شود.
به گفته دكتر گاهان فالون، در اين مطالعه ۷۴ كودك سالم بين سنين ۶ تا ۱۲ سال مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج نشان داد كه نمره درسي و ميزان توجه كودكان هنگامي كه ساعات كمتري در هفته را به خواب اختصاص مي دهند افت مي كند.
نتايج اين تحقيق نشان مي دهد كه بيدار ماندن تا ديروقت مي تواند تأثير بسيار چشمگيري بر ميزان توجه و يادگيري كودكان در مدرسه داشته باشد. به گفته دكتر فالون: اگر هدف ما اين است كه كودكان در مدرسه موفق باشد، بايد كاري كنيم آنها زود بخوابند.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۱:۲۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

راز ازدواج شاد و موفق براي مردان كشف شد

محققان دانشگاه بث در انگليس دريافته اند احتمالا اين كه اين زوج ها تا آخر عمر در كنار يكديگر بمانند بسيار بيشتر است، بويژه اگر هيچ يك از آنها سابقه طلاق نداشته باشد.
نتايج اين تحقيقات در نشريه اروپايي “تحقيقات كاربردي” منتشر شده است.
اين پژوهشگران بيش از هزار و ۵۰۰ زوج و نامزد را به مدت پنج سال مورد بررسي قرار دادند.
اين پژوهشگران دريافتند احتمال طلاق در زوج هايي كه زن پنج سال از شوهرش بزرگتر باشد سه برابر زوج هاي هم سن است.
به گفته آنان درصورتي كه اختلاف سن برعكس باشد يعني مرد از همسرش بزرگتر باشد شاهد طولاني تر شدن زندگي زناشويي خواهيم بود.
اين در حالي است كه با سطح تحصيلات بالاتر در زنان، فرصت خوشبختي پايدار بيشتر مي شود.
زندگي زوج هايي كه هيچ يك طلاق را تجربه نكره اند، بهتر است. اما زندگي زوجيني كه يكي از آنها در گذشته تجربه طلاق داشته است نسبت به آنهايي كه هر دو تجربه طلاق داشته اند از سطح ثبات كمتري برخوردار است.
امانوئل فراگنير و همكارانش مي گويند: مردان و زنان بايد بر اساس علاقه ، جذابيت هاي ظاهري، سلايق، ارزش هاي مشترك و عقايد و نگرش هاي مشابه شريك زندگي خود را برگزينند.
اما به گفته اين محققان توجه به مسائل واقع بينانه مانند سن ،‌ تحصيلات و فرهنگ مي تواند به كاهش آمار طلاق كمك كند.

* در زير تعدادي  از اختلاف هاي زناشويي ذكرگشته است :
۱ – اختلاف در خواسته ها:زندگي زن و شوهري كه خواسته هاي غير واقعي و متفاوت از يكديگردارند ، رو به نابساماني مي رود . از اين رو ، زوجين بايد خواسته هاي خود را هماهنگ نمايند .
۲-اختلاف در سليقه ها و علاقه ها: وجود اختلاف سليقه و علاقه در افراد ، طبيعي است و چنانچه در زندگي زناشويي ، اين اختلاف موجب هماهنگي بين زن و شوهر شود ، زندگي آرامي به وجود مي آيد .
۳-اختلاف در ديدگاه ها و آرزوها :انسان موجودي است با آرزوهاي نامحدود ، چنانچه زن و شوهري با ديدگاه هاي مختلف و آرزوهاي متفاوت كه احتمال حصول به آنها كم باشد ، نتوانند در زندگي زناشويي خود هماهنگي ايجاد كنند ، زندگي شاد و موفقي نخواهند داشت .
۴- اختلاف در خـُلق و خو: بعضي از افراد بسيار خشن، متكبر، خودخواه و از خود راضي اند و برخي روحيه اي گرم دارند، خوش برخورد، متواضع و مردم دوست هستند. بنابراين توافق اخلاقي،در صدر عوامل وشرايطِانتخاب همسر قرار دارد .

۵-اختلاف در ميزان هوش: اختلاف فاحش ِ سطح هوشِ همسران نسبت به يكديگر ممكن است در زندگي مشكلاتي ايجاد نمايد .
۶- اختلاف در ابعاد معنوي:مرد و زني كه از نظر رعايت و پايبندي به امور معنوي متفاوت هستند ، زندگي بي دغدغه اي نخواهند داشت . بنابراين در امر ازدواج ، بايد بُعد اعتقادي بهويژه جنبه هاي معنوي آن مورد توجه خاص قرار گيرد و از طـُرق مختلف اطمينان به پايبندي طرف مقابل احراز شود .



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۱:۲۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)