مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

مشكلات مربوط به نوار وضعيت

نوار وضعيت كه در پائين صفحه قرار دارد از سه آيتم مختلف تشكل شده است. منوي Start، محيط Taskbar و محيط گزارش در قسمتهاي قبلي به شرح منوي Start و مشكلات مربوطه پرداختيم. وظيفه دو محيط ديگر نيز عبارت است از :

محيطTaskbar يا نوار وضعيت: در محيط نوار وضعيت برنامه هايي كه بطور جاريفعال هستند نشان داده مي شوند. مي توانيد هر يك از آيتم هاي آن را كليك كنيد تا برنامه مربوطه بر روي صفحه نمايان شده و قابل استفاده شود.

براي مثال در صورتي كه با يك فايل گرافيكي كار مي كنيد و تصميم به تغيير برنامه خود بهword را كه از قبل فعال كرده ايد داريد تنها كافي است آيكون مربوطه را در نوار وضعيت آن فعال كنيد. پس از بسته شدن برنامه ها نيز نام آنها از نوار وضعيت حذف مي شود.

محيط Notification يا گزارش:اين محيط براي فراخواني System Tray مورد استفاده قرار مي گيرد و در گوشه راست نوار وضعيت قرار دارد. در اين محيط آيتم هايي همچون ساعت و نيز برنامه هايي كه بطور جاري فعال هستند قرار دارند. براي مثال در صورتي كه اقدام به چاپ يك سند مي كنيد آيكون Printer در اين محيط نمايان مي شود. در واقع اين محيط اطلاعاتي را درباره فرآيندهايي كه بطور جاري در سيستم شما در حال اجرا هستند، مي دهد. در استفاده از اين نوار ممكن است با مشكلاتي مواجه شويد كه در اين قسمت به شرح آنها مي پردازيم.

نوار وضعيت من جابجا مي شود. چطور مي توانم آن را در يك محل ثابت كنم

علت:

بطور پيش فرض گژينه هاي Control Panel بصورت لينك در منوي Start نشان داده نمي شود. به اين معني كه بايد براي بازشدن پنجره Control Panel آن را در منوي Start كليك كنيد. نحوه عملكرد اين آيتم قابل تغيير است به نحوي كه مي توانيد بطور مستقيم به تمامي آيكون هاي موجود در Control Panel دسترسي يابيد. هنگامي كه در منوي Start به Control Panel اشاره مي كنيد يك زير منو از آيكون ها نشان داده مي شود.

راه حل:

براي تغيير عملكرد لينك بطوريكه Control Panel را بصورت لينك مشاهده كنيد. كافي است از مراحل زير پيروي نمائيد.

1- منوي Start را راست كليك كرده و سپس گزينه Properties را انتخاب نمائيد.

2- زبانه Start Menu را در پنجره Properties انتخاب نمائيد و سپس دكمه Customize را كليك كنيد.

3- در اين پنجره نيز زبانه Advanced را انتخاب نمائيد.

4- در كادر Start Menu Items ، دكمه راديويي Display as a menu را كليك كرده و سپس دكمه Ok راكليك كنيد.

5- مجدداً گزينه Ok را در پنجره StartMenu and Taskbar كليك كنيد.

6- حال منوي Start را كليك كرده و به Control Panel اشاره كنيد. منويي ظاهر مي شود كه از طريق آن مي توانيد بطور مستقيم به آيكون هاي Control Panel دسترسي يابيد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چه كسي راست مي گويد ؛ احمدي نژاد يا منتقدانش؟!

اواخر گفت و گوي تلويزيوني 23 خرداد 89 ، مرتضي حيدري، مجري معروف سيما، سوالي از محمود احمدي نژاد، رييس جمهور پرسيد كه بسياري معتقدند هماهنگ شده بود و البته پربيراه هم نمي گويند چه آنكه منابع آگاه در صدا و سيما درباره گفت و گوهاي زنده احمدي نژاد به خبرنگار عصرايران گفته اند كه همه سوال ها از پيش ، يك به يك مورد بررسي و هماهنگي قرار مي گيرند و البته همان منابع اين را هم گفته اند كه احمدي نژاد پيش از گفت و گوها به مجري يا مجري ها اين را هم مي گويند كه "محدوديتي نداريد، هر چه مي خواهيد بپرسيد!"
 
سوالي كه در آخرين دقايق آخرين گفت و گوي تلويزيوني احمدي نژاد از او پرسيده شد، اين بود: "اگر خانم ها در جامعه جايگاه والايي دارند چرا هر وقت بحث مشكلات فرهنگي از جمله حجاب مطرح مي شود زنان متهم رديف اول هستند... آيا شما با كارهايي مثل پرسيدن نسبت دو جنس مخالف در خيابان يا توقيف ماشين هاي مردم و گذاشتن تابلوي مزاحمين نواميس بر روي آنها موافقيد؟" (نقل به مضمون)

پاسخ احمدي نژاد، هر چند تكراري مي نمود اما كاملا قابل پيش بيني بود كه بسياري صبح روز بعد را با انتقادات بي پروا از رييس جمهور آغاز كنند.

احمدي نژاد جواب داد: اينها ربطي به دولت ندارد و دولت واقعا در اين مسائل دخالتي ندارد؛ ما اينها را توهين مي دانيم كه زن و مردي در خيابان راه بروند و كسي بيايد بگويد نسبت شما چيست .هيچ كس حق ندارد در اين مورد سوال كند، اين به معناي آن نيست كه ما نابساماني هاي اجتماعي را نمي بينيم و يا نبايد اصلاح كنيم بلكه مي گويم اين روش، روش درستي نيست.اينها مال دولت نيست و آنها را قبول نداريم و تا آنجايي كه بتوانيم برخورد و كنترل مي كنيم .
 برخي ها هستند كه تا اسم زن مي آيد ناراحت مي شوند ؛ آنها بايد خود را درست كنند . وقتي نابساماني هاي اخلاقي پيش مي ايد همه مقصر هستند و مردها نيز بيشتر مقصرند .

اين انديشه غلط است كه در ذهن يك عده است و بايد بيرون كنند و خود را اصلاح كنند . نه اينكه هر خانمي ، هركاري كرد مورد تاييد است اما نبايد پنداشت كه زن مبنا و مركز مشكلات است .باورمان اين است كه هركجا زن به طور انبوه وارد شد اجتماع انها بسيار سالم تر ، صحيح تر و اخلاقي تر است .

 عده اي در هر دوره اي هر چند ماه مي خواهند جنجالي در كشور به پا و برخورد كنند و به صراحت مي گويم ما مطلقا و از بنياد ، اين را قبول نداريم .
اين بدان معنا نيست كه ما از عده اي كه به طور سازمان يافته بخواهند مشكلات اخلاقي را در جامعه گسترش دهند چشم پوشي كنيم بلكه بايد با كار اطلاعاتي و شناسايي و قانوني انها را بازخواست و مجازات كنيم .

برخي ها مي گويند بايد امر به معروف كنيم و اين حرف درستي است اما قبل از امر به معروف بايد پديده اي در جامعه تبديل به معروف شود و وقتي معروف شد و عموم جامعه گفتند اين كار خوبي است با روش درست به او مي گوييم اين موضوع را رعايت كند . اما اگر كسي اصرار دارد سازمان يافته و با وصل به بيگانه ذهن جواني را تخريب كند ،كارش جداست .هيچ كس نبايد بدون حكم قاضي ،كسي را مجازات كند مگر جاهايي كه بر طبق قانون باشد مثلا در جرايم راهنمايي و رانندگي و نپرداختن قبض برق .

اما اينكه براي مسائل اجتماعي ماموري خودش تشخيص دهد و خودش مجازات كند صحيح نيست و اميدواريم نياز به تذكر جدي من نداشته باشد .

در واكنش به اين سخنان ، اول از همه محمد تقي رهبر، رييس مجمع نمايندگان روحاني مجلس لب به انتقاد گشود و احمدي نژاد را متهم كرد به "بي بند و بارها" چراغ سبز نشان داده است.

او گفت: "بازتاب گفت و گوي تلويزيوني رييس جمهوري در قم بسيار منفي بود."؛ به نظر مي رسد قم در اينجا نه معناي عام كه در معناي خاص اش، يعني مراجع و علما آمده است تا به احمدي نژاد گوشزد شود كه با چنين مواضعي، حمايت روحانيت ذي نفوذ قم از وي دچار اختلال خواهد شد.

علي مطهري نيز بر احمدي نژاد خرده گرفت كه چرا چنين مي گويد و سپس سوزني هم به مشايي زد: "اين حرف ها نشانه تاثير مشايي بر احمدي نژاد است."

محمد نبي حبيبي، دبيركل موتلفه نيز با انتقاد صريح از احمدي نژاد خواستار پاسخگويي وي شد.

شب هنگام نيز منصور ارضي، مداح معروف و حامي پر و پا قرص دولت نيز در جمع پامنبري هايش شديدترين حملات را متوجه احمدي نژاد كرد و صبح روز بعد نيز كيهان نوشت: آقاي احمدي نژاد از شما انتظار نداشتيم.

به نظر مي رسد اين موج، همچنان ادامه داشته باشد و احمدي نژاد همچنان آماج حملات بي وقفه كساني باشد كه وضعيت حجاب در كشور به عنوان يك "معصيت" نگران شان كرده است.

هر چند احمدي نژاد تاكنون در برابر اين هجمه سنگين سكوت كرده است اما انصاف حكم مي كند كه نكاتي چند در اين باره ذكر شود:

1 - كساني كه از احمدي نژاد انتقاد كرده اند كه چرا چنين حرف هايي را مي زند، مگر قبلا مشابه اين ادبيات را از او نشنيده بودند؟ مگر احمدي نژاد در همان انتخابات سال 1384 در برنامه تبليغات تلويزيوني اش همين حرف ها را نزده بود؟ مگر او نگفته بود كه مشكل ما از لباس پوشيدن جوانان يا دو تار موي دختران نيست؟

احمدي نژاد، يك بار نيز در جريان طرح امنيت اجتماعي كه گشت هاي ارشاد فعال شده بودند چنين مواضعي را اتخاذ كرده بود.

منتقدان امروز احمدي نژاد در حالي از سخنان او برآشفته و برافروخته شده اند كه پيشتر همين سخنان را شنيده و متعاقب آن از وي حمايت كرده اند.

اما اكنون چنان بر او مي تازند كه انگار او رييس جمهوري نامسلمان است كه يكي از اركان دين را زير سوال برده است! و اگر واقعا اين گونه است چرا از او حمايت كردند؟ آيا كسي كه چنين بر ارزش ها و دستورات ديني مي تازد، شايسته چنان حمايتي است؟!

2 - اما مگر احمدي نژاد چه گفت كه اينگونه او را تحت فشار گذاشته اند و متهم به ارزش گريزي مي كنند؟ او برخلاف آنچه بعضي آقايان وانمود مي كنند، هرگز از لاابالي گري و بي بندوباري و بي حجابي دفاع نكرد، بلكه تنها اين را گفت كه با روش هاي كنوني موافقت ندارد و مگر سخن خطايي گفته است؟

انصاف دهيم و عقل مان را به كار گيريم و تجربه 30 ساله را مرور كنيم و بپرسيم كه اگر روش هاي كنوني تاثيرمثبت داشت ، امروز حتي يك زن بدحجاب نيز نبايد در جامعه وجود مي داشت. مگر روش هاي امروز ، بارها و بارها و حتي بعضاً شديدتر از اين روزها ، آزموده نشده و شكست نخورده اند؟ آزموده را آزمودن تا به كي؟!

3 - همين افرادي كه اين روزها دلشان براي بدحجابي شور مي زند ، تا كنون خودشان براي باحجاب كردن زنان و دختران چه كرده اند؟ چند نفر را از بدحجابي و بي نمازي و بي اخلاقي ، به حجاب و نماز و اخلاق رهنمون شده اند؟

مگر همين ها نمي گويند كه «بله ما هم قبول داريم بايد كار فرهنگي كرد ولي برخورد هم لازم است»؟ بسم الله ! خودشان در همان وادي فرهنگي چه كرده اند؟
آيا جز حرف زدن و شعار دادن كاري كرده اند؟ اين كه فلان امام جمعه در تريبون مقدس نماز جمعه ، زنان بدحجاب را به حيوانات تشبيه كند ، آيا كار فرهنگي است يا اين كه باعث رنجش و دوري زنان و دختران مي شود؟

درست است كه مي گويند بايد كار فرهنگي كرد ، اما آقايان يك چيز را فراموش نكنند و آن اين كه بخش عمده اي از ضعف ايمان ديني - كه بدحجابي تنها يكي از نمودهاي بيروني آن است - نه به خاطر فقدان عملكرد ، كه اتفاقاً به دليل برخي عملكرد بعضي از آقايان مدعي است ؛ تعارف را كنار بگذاريم كه آنقدر مردم از مدعيان دينداري ، "دين گريزي عملي" ديده اند كه ايمان بسياري ، دچار ضعف و سستي شده است.

اگر آقايان به جاي اين كه در انديشه اصلاح زنان و دختران مردم باشند ، اندكي در اصلاح خودشان بكوشند، به خدايي كه همه مان مدعي بندگي اش هستيم سوگند كه بسياري از مسائل و مشكلات جامعه خود به خود حل خواهد شد چه آن كه مردم ،در همه جامعه تابع و آينه اي از خصلت ها و كاركردهاي مسوولان شان هستند.

4 - صادقانه بايد گفت احمدي نژاد برخلاف بسياري از سياستمداران و مسوولان كشور كه عمدتاً در ميان لايه هاي بالاي حكومتي زندگي كرده اند ، سال ها با مردم عادي در اتوبوس و صف نان و پمپ بنزين زندگي كرده و با ادبيات و نگرش هاي عمومي ، بسيار بيش از ديگر مسوولان آشناست و اتفاقاً مهم ترين عاملي كه باعث شد در انتخابات 1384 بر افرادي مانند هاشمي و لاريجاني و قاليباف و معين و كروبي و ...پيروز شود ، اين بود كه احمدي نژاد ، حرف هايي از جنس مردم كوچه و خيابان زد و نه افاضات رتوش شده اي كه مخصوص طبقات حاكم است.

در ماجراي اخير نيز ، حرف هاي احمدي نژاد با ادبيات و طرز نگرش اغلب مردم همخواني دارد و كساني كه بر او مي تازند ، بهتر است كمي از دايره اطرافيان و حلقه هاي پيراموني خود خارج شوند و به طور ناشناس چند مسير را سوار تاكسي شوند تا ببينند حرف كدامشان به حرف مردم نزديك تر است ، احمدي نژاد يا آنان؟!


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

پياده‌روي تند ، زنان را از خطر سكته مصون نگه داشته و بسيار موثر تر از قرص ها و كمربندهاي لاغري است

مقاله انتشار يافته در نچرال نيوز عنوان مي كند كه محققين در يك بررسي وسيع و طولاني دريافته‌اند كه پياد‌ه‌روي تند اگر به طور مرتب و مداوم انجام شود مي‌تواند تا حدود زيادي زنان را از خطر سكته نجات دهد.

 محققين دانشگاه هاروارد با انجام يك بررسي به اهميت اين روش غير دارويي در جلوگيري از انواع سكته پي برده و از آن به عنوان «نسخه‌»‌اي قدرتمند ياد كرده‌اند.

آنها مي‌گويند ، پياده‌روي مي‌تواند تا حدود زيادي از ابتلا به هر دو نوع سكته يعني ايسكميك و هموراژيك جلوگيري كند.

سكته در صورتي ايسكميك (ischemic) است كه وجود يك لخته جريان عادي خون به مغز را مسدود كرده باشد. سكته‌هاي هموراژيك (hemorrhagic)يا خونريزي ‌دهنده به انواعي از سكته‌ها‌گفته مي‌شود كه بر اثر پارگي رگ، خون به مغز تراوش كرده و بعد از تجمع بافت مغز را بفشرد.

جاكوب ار ساتل‌مير (Jacob R. Sattelmair)، ارائه‌كننده‌ اصلي اين بررسي مطالعاتي و دانشجوي دكتراي اپيدميولوژي در دپارتمان بهداشت عمومي دانشگاه هاروارد، در اين باره به خبرنگاران مي‌گويد: «اگرچه رابطه‌ دقيق بين انواع مختلف فعاليت‌هاي بدني و سكته مشخص نيست، اما نتايج يك بررسي تخصصي نشان مي‌دهد كه (به ويژه) پياده‌روي خطر ابتلا به سكته را كاهش مي‌دهد».

در بررسي دپارتمان بهداشت عمومي دانشگاه هاروارد ۳۹ هزار و ۳۱۵ زن با سن متوسط ۵۴ سال شركت كردند. شركت‌كنندگان بعد از هر دو تا سه سال از فعاليت‌هاي بدني خود در طول اين سال‌ها گزارش مي‌دادند. اين فعاليت‌ها شامل پياده‌روي، كوه‌پيمايي، جاگينگ، دويدن، دوچرخه‌سواري، ورزش‌هاي آيروبيك، رقص آيروبيك، استفاده از دستگاه‌هاي ورزشي، تنيس، شنا و يوگا مي‌شد.

در اين بررسي سرعت پياده‌روي زنان نيز ثبت شده است. سرعت پياده‌روي اين افراد شامل آهسته (۲ مايل در ساعت يا ‌۲mph)، نرمال (۲ و ۹‌دهم مايل در ساعت)، تند (۳ و ۹‌دهم مايل در ساعت) و خيلي تند (۴ مايل در ساعت) مي‌شود.

محققين در پايان دريافتند، زناني كه پياده‌روي را به طور معمول با سرعت تند انجام مي‌دهند و نسبت به سايرين فعال‌تر هستند، ۳۷ درصد بيشتر از ساير زنان در برابر انواع سكته‌ها مصونيت پيدا مي‌كنند. همچنين در زناني كه در هفته ۲ ساعت يا بيشتر پياده‌روي مي‌كنند خطر سكته تا ۳۰ درصد كاهش مي‌يابد.

مصونيت در برابر سكته‌‌ ايسكميك

خطر ابتلا به سكته‌ ايسكميك (بر اثر حركت لخته) در زناني كه معمولا با سرعت تند (۳ و ۹دهم مايل در ساعت) پياده‌روي مي‌كنند ۲۵ درصد كمتر است. اين خطر در زناني كه بيش از ۲ ساعت در هفته پياده‌روي مي‌كنند ۲۱ درصد كاهش مي‌يابد.

مصونيت چشمگير در برابر سكته‌ هموراژيك

خطر ابتلا به سكته‌ هموراژيك (پاره‌شدن رگ و تراوش خون به درون مغز) در زناني كه تند پياده‌روي مي‌كنند ۶۸ درصد و در زناني كه ۲ ساعت يا بيشتر پياده‌روي مي‌كنند ۵۷ درصد كاهش مي‌يابد.

به گزارش دويچه‌وله، ساتل‌مير مي‌گويد، فعاليت بدني، از جمله پياده‌روي منظم، روش مهمي در جلوگيري از سكته است. به گفته‌ او، فعاليت بدني براي سلامت سيستم قلبي ـ عروقي (كارديو واسكولار) و كاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي اساسي تلقي مي‌شود.
چگونه دريابيم كه سرعت پياده‌روي ما تند است؟

همان طور كه گفته‌شد پياده‌روي در صورتي بيشترين تأثير را خواهد گذاشت كه سرعت آن تند يا ۳ و ۹دهم مايل در ساعت باشد. ساتل‌مير مي‌گويد، براي اين كه دريابيم با چه سرعت پياده‌روي مي‌كنيم، مي‌توانيم از يك مانيتور ضربان قلب استفاده كنيم. اما راه ساده‌تري هم وجود دارد و آن اين است كه ببينيم، آيا به هنگام راه رفتن مي‌توانيم صحبت كنيم يا نه؟
پياده‌روي با سرعت تند يعني زماني كه بتوان صحبت كرد، اما نتوان آواز خواند. اگر نمي‌توانيد صحبت كنيد، بايد سرعت خود را كم كنيد و اگر مي‌توانيد آواز بخوانيد بايد سرعت خود را افزايش دهيد.
پياده‌روي و پيروي از يك رژيم متعادل زيرنظر پزشك متخصص بدون عوارض‌ترين شيوه براي لاغري و رساندن خود به وزن مطلوب محسوب مي‌شود.

پياده‌روي همانند ديگر ورزش‌هاي هوازي كالري سوز بوده و به كاهش وزن منجر مي‌شود. البته براي كاهش وزن بايد ورودي كالري به بدن را با رعايت يك رژيم غذايي مناسب كاهش داده و از طرف ديگر خروجي كالري بدن را با داشتن يك فعاليت بدني نسبتا شديد افزايش دهيم تا بدن به يك تعادل انرژي مناسب دست پيدا كند.پياده‌روي تند البته بسيار بهتر و مؤثرتر از قدم زدن معمولي است و هرچه پياده روي طولاني‌تري داشته باشيد، كالري بيشتري خواهيد سوزاند.

۱۰‌هزار قدم در روز تقريبا ۷‌كيلومتر بسيار مناسب است. اگر هر  ۵/۱‌كيلومتر پياده‌روي باعث از دست دادن حدود ۱۰۰‌كالري شود، در روز ۵۰۰‌كالري خواهيد سوزاند. هر روز اين كار را انجام دهيد و خواهيد ديد كه در هفته بدون كمترين مشكل و سختي حدود ۳‌هزار و ۵۰۰‌كالري مي‌سوزانيد.

از طرف ديگر در كنار پياده‌روي بهتر است ضمن اجتناب از قرص‌هاي لاغري، رژيم غذايي كم كالري را رعايت كنيد. پزشكان معتقدند افرادي كه از چاقي زياد و در نتيجه چربي بالاي خون و فشار خون رنج مي‌برند بهتر است در رژيم غذايي خود تغييراتي را ايجاد كنند و به مصرف گوشت مرغ آب‌پز و سبزيجات خام و پخته شده كه كالري كمتري ‌دارند روي آورند.از سوسيس، كالباس، كنسرو گوشت، برگرها و ساير فراورده‌هاي گوشتي به‌علت دارا بودن مقادير بالاي سديم بايد پرهيز كرد.

سبزي‌هاي كنسروشده در آب نمك، زيتون‌شور، چيپس و ساير تنقلات شور نيز نبايد مصرف شوند. پس از رعايت اين رژيم غذايي متناسب و متعادل و پياده‌روي روزانه خواهيد ديد كه به مرور از وزنتان بي‌آنكه متحمل عوارض خاصي شويد كاسته خواهد شد و پس از مدتي احساس سبكي خواهيد كرد. با مشاهده نتايج آزمايش‌هاي پزشكي نيز درخواهيد يافت كه قند و چربي خونتان كه دو فاكتور خطرناك براي سلامتي هستند به ميزان قابل توجهي كاهش پيدا كرده و به حد متعادل و قابل‌قبولي رسيده است.

پياده روي با ريتم تند براي تقويت قلب و كاهش خطر احتمال ابتلا به انواع بيماري‌هاي قلبي مؤثر است.
براي پياده روي روزانه خود جاي خاصي مانند يك پارك يا يك منطقه خاص را درنظر نگيريد، درصورتي كه خود را محدود كنيد آنگاه پس از مدتي، پياده روي برايتان تبديل به امري تكراري و كسل‌كننده خواهد شد و شما در اندك زماني اين عادت مثبت را كنار خواهيد گذاشت.
بنابراين براي روزمره نشدن پياده‌روي مسيرهاي متنوعي را انتخاب و سعي كنيد با گام‌هاي سريع پياده‌روي كنيد تا قلبتان تحت‌فشار قرار گيرد و از نظر عضلاني تقويت شود. يكي ديگر از فوايد پياده‌روي سريع، تعريق است كه از اين طريق مي‌توان سموم بدن را دفع كرد و روند آب كردن چربي‌هاي بدن را سرعت بخشيد.

در زماني كه فردي تحرك ندارد، سوخت و سازش به كندي صورت مي‌گيرد و در نتيجه كالري كمتري مصرف مي‌شود. به اين ترتيب پياده‌روي تند نه فقط موجب سوزاندن كالري‌ها حين پياده‌روي، بلكه بعد از آن هم مي‌شود. با خم و راست كردن عضلات در ورزش منظم، ميزان سوخت و ساز فزوني مي‌گيرد؛ به‌ويژه اگر بكوشيد از طريق كاهش جذب كالري وزن بدنتان را كم كنيد.

پياده‌روي به‌هنگام صبح مناسب است زيرا اگر شما بعد از پياده روي به منزلتان برگرديد، مي‌توانيد دوش بگيريد و اين كار به از بين رفتن چربي‌هايتان كمك شاياني مي‌كند.
اگر شما شاغل هستيد تلاش كنيد مسيري را تا سر كار خود پياده راه برويد، حتي مي‌توانيد ماشين خود را در جايي دورتر پارك كرده و تا اداره پياده برويد. اين امر به شادابي روحيه شما كمك مي‌كند.

اگر بخواهيم بهره ممكن را از پياده روي حاصل كنيم، بايد ۳ يا ۴ روز در هفته، بين ۳۰ تا۶۰ دقيقه تمرين كنيم؛ يعني با سرعتي بيشتر از ريتم پياده‌روي معمولي راه برويم. به اين ترتيب علاوه بر مزيت‌‌هاي فوق، مي‌توانيم ميزان چربي خون را نيز كاهش دهيم.

نوشيدن آب قبل از پياده روي توصيه مي‌شود، يعني يك ليوان آب۲۰ تا۳۰ دقيقه قبل از شروع پياده روي و يك ليوان ديگر ۵ دقيقه پيش از شروع حركت نوشيده شود. البته بهتر است به‌جاي سطح آسفالت و سنگفرش، زمين‌هاي نرم و خاكي را براي پياده روي انتخاب كرد.پياده روي ما را قادر مي‌سازد با سرعتي ثابت و مداوم تمرين كنيم، اين هم نياز ديگري است كه به ما اجازه مي‌دهد به‌طور موثري چربي بسوزانيم.

براي سوزاندن كالري لازم است بدن ما به‌طور دائم در تمام مدت ورزش، در وضعيت سوزاندن چربي باشد. پياده روي فعاليتي مداوم و تدريجي است، بنابراين حتي اگر شخص فاقد آمادگي جسماني هم باشد به‌طور موثري به وضعيت سوزاندن چربي دست مي‌يابد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ميزان كالري موجود در مواد غذايي

اسم ماده مقدار كالري موجود آدامس يك عدد 2 آدامس 100 گرم 320 آرد گندم 100 گرم 360 آرد ذرت 100 گرم 370 آرد سويا 100 گرم 420 آلبالو ( كمپوت ) 100 گرم 90 آلبالو با هسته يك ليوان 60 آب جو ( ماء الشعير ) 100 گرم 40 آلوي زرد 100 گرم 75 آلبالو تازه ( با هسته ) 100 گرم 60 آلوي قرمز 100 گرم 45 آناناس 100 گرم 45 آناناس ( كمپوت ) 100 گرم 90 آناناس ( كنسرو در شربت ) يك ليوان 200 آلو بخارا يك عدد 15 انبه هندي 100 گرم 60 انبه هندي يك عدد متوسط 120 اسفناج خام 100 گرم 25 استيك ( كم چربي ) 100 گرم 200 استيك ( پر چربي ) 100 گرم 400 انار تازه ( دانه ) 100 گرم 60 انار كامل با پوست 100 گرم 35 انجير (تازه ) 100 گرم 60 انجير ( خشك ) 100 گرم 270 انجير يك عدد 25 انگور 100 گرم 80 انگور عسكري 100 گرم 90 انگور ياقوتي 100 گرم 100 انگور ( آب ) 100 گرم 90 ازگيل 100 گرم 90 آبغوره گرم 100 20 آبغوره يك قاشق 3 آجيل در هم 100 گرم 650 آجيل يك ليوان 750 بادام 100 گرم 660 بادام ( چغاله ) 100 گرم 30 بادام ( درشت ) يك عدد 10 بادام زميني بدون پوست 100 گرم 560 بادرنگ 100 گرم 45 بادمجان 100 گرم 17 بره ( گوشت خالص ) 100 گرم 165 بره ( گوشت با چربي ) 100 گرم 330 بستني 100 گرم 190 بيسكويت ( بدون كرم ) 100 گرم 370 بيسكويت ويفر ( با كرم ) 100 گرم 540 بيسكويت كرم دار 100 گرم 500 برنج 100 گرم 360 برنج ( يك ليوان ) 190 گرم 660 برنج ( پخته ) يك كفگير با روغن 250 برنج ( پخته ) 100 گرم 120 پيتزا يك عدد 700 بيفتك گرم 100 300 باقلوا با پسته گرم 100 540 كباب برگ يك سيخ ( وزن قبل از پختن ) 100 گرم 200 باقلاي خشك 100 گرم 360 باقلاي سبز 100 گرم 108 باقلا يك عدد 5 باميه ( سبز ) 100 گرم 40 باميه ( شيريني ) 100 گرم 400 به 100 گرم 30 برگ چغندر 100 گرم 30 برگ مو 100 گرم 60 پرتقال 100 گرم 35 پرتقال ( آب پرتقال ) يك ليوان 110 پسته با پوست 100 گرم 340 پسته ( بدون پوست ) 100 گرم 680 پسته يك دانه درشت 8 پنير پاستوريزه 100 گرم 210 پنير محلي 100 گرم 210 پنير خامه اي 100 گرم 380 پنير بلغاري 100 گرم 360 پنير پيتزا 100 گرم 450 پيازچه يك عدد 3 پياز گرم 100 38 پياز يك عدد كوچك 5 پفك يك پاكت كوچك 40 پفك ده عدد 8 پفك 100 گرم 100 پاچه بدون چربي 100 گرم 130 پوره سيب زميني يك ليوان 180 پوره مخلوط با شير ( بدون كره ) يك ليوان 140 شكوفه ذرت ( بدون روغن ) يك ليوان 25 ترب 100 گرم 25 ترخون 100 گرم 45 تربچه يك عدد 2 تخم مرغ متوسط يك عدد 70 تخم مرغ ( زرده خالي ) يك عدد 50 تخم مرغ ( سفيده خالي ) يك عدد 20 تخم مرغ آب پز يك عدد 70 تخم مرغ نيمرو يك عدد 130 تخم آفتابگردان 100 گرم 580 تخم كدو 100 گرم 600 تخم هندوانه 100 گرم 590 تخم هندوانه 10 عدد 5 توت سفيد خشك گرم 100 360 تره گرم 100 25 تمبر هندي با دانه 100 گرم 115 تمبر هندي بدون دانه 100 گرم 240 تمشك سياه يا قرمز تازه 100 گرم 80 يك ليوان توت 100 گرم 85 توت تازه 100 گرم 60 توت فرنگي 100 گرم 35 توت فرنگي يك ليوان 65 تن ماهي 100 گرم 315 تن ماهي ( يك قوطي ) 180 گرم 560 تن ماهي آب پز يك قوطي 150 حليم ( بدون روغن ) يك ليوان 180 حلوا 100 گرم 400 حلوا ( ارده ) 100 گرم 500 جعفري 100 گرم 25 جوانه گندم 100 گرم 50 جگر سفيد 100 گرم 160 جو 100 گرم 360 جگر ( يك سيخ ) 100 گرم 80 جگر مرغ يك عدد 20 گرمي 30 جگر سرخ كرده 100 گرم 330 جگر مرغ خام 100 گرم 125 چاشني مايونز 100 گرم 720 چاشني مايونز يك قاشق بزرگ 110 چغندر آب پز 100 گرم 35 چغندر خام 100 گرم 45 چيپس ( سيب زميني ) ده عدد 110 چيپس ( سيب زميني ) 100 گرم 500 چاي شيرين ( 4 حبه قند ) يك ليوان 40 چاي تلخ يك ليوان صفر چغاله بادام 100 گرم 30 خاويار 100 گرم 300 خامه سفت 100 گرم 350 خامه شل 100 گرم 250 خيار 100 گرم 15 خيار يك عدد قلمي 5 خيار شور 100 گرم 12 خربزه 100 گرم 23 خربزه (بدون اضافه شكر ) يك ليوان 50 خرمالو يك عدد درشت 80 خرمالو 100 گرم 60 خردل 100 گرم 80 خرماي خشك 100 گرم 310 خرما با هسته 100 گرم 240 خرماي تازه ( رطب ) 100 گرم 140 خرما ( حجم متوسط ) يك عدد 20 خرما يك ليوان 505 دانه آفتاب گردان با پوست 100 گرم 300 دانه آفتاب گردان بدون پوست 100 گرم 560 دلمه ( متوسط ) يك عدد 150 دل گوسفند 100 گرم 260 دوغ 100 گرم 15 دل مرغ

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

5 خوراكي كه زنان حتما بايد مصرف كنند

يكي از مهمترين اين پنج گروه سبزيجات داراي برگ‌هاي پهن و سبز رنگ هستند.

محققان تاكيد مي‌كنند كه بدون گنجاندن اين سبزيجات در رژيم غذايي روزانه تامين ريزمغذي‌هاي ضروري بدن امكانپذير نخواهد بود.

اين سبزيجات شامل اسفناج، كلم بروكلي، كاهو و ساير سبزيجاتي از اين قبيل هستند كه داراي منابع فراواني هستند و سرشار از فيبر خوراكي، ويتامين c و k و اسيد فوليك مي‌باشند. اين سبزيجات همچنين حاوي مواد معدني ضروري از جمله كلسيم، منگنز، آهن و پتاسيم هستند.

محققان توصيه مي‌كنند كه زنان بايد تلاش كنند؛ اين سبزي‌ها را در رژيم غذايي هر روزه خود قرار دهند و هرچه اين سبزيجات تيره‌تر باشند خواص آنها بهتر خواهد بود.

گزينه دوم كه مصرف هر روزه آن به زنان توصيه مي‌شود؛ غلات سبوس دار هستند، مقدار فيبر و ريز مغذي‌ها و ويتامين‌هاي ضروري موجود در غلات سبوس دار 96 درصد بيشتر از غلات سفيد و بدون سبوس است.

بر همين اساس متخصصان تغذيه توصيه مي‌كنند كه مصرف گندم و برنج و پاستا سبوس دار و برنج قهوه‌اي بايد در اولويت تغذيه‌اي قرار بگيرد، چون سرشار از ريزمغذي‌هاي اساسي و حياتي هستند كه سبب اضافه وزن هم نمي‌شوند.

پايگاه اينترنتي برايد سوئيتز در اين رابطه افزود: مورد سوم مصرف مغزها و دانه‌هاي روغني است كه يكي از بهترين‌ تركيبات خوراكي در رژيم غذايي روزانه محسوب مي‌شوند.

پژوهشگران توصيه مي‌كنند كه اين مغزها را به سالاد، صبحانه و يا حتي ماست اضافه كنيد، چون منبع فوق العاده‌اي از پروتئين، منگنز و ويتامين‌هاي B , E محسوب مي‌شوند. مغزها همچنين براي مقابله با بيماريهاي قلبي و سرطان‌ها مفيد هستند. مغزها سرشار از كالري‌هاي چربي هستند اما چربي آنها براي سلامتي مفيد است. همچنين مي‌توان از اين نوع خوردني بعنوان عصرانه استفاده كرد. اما در عين حال بايد از مصرف افراطي آنها جلوگيري كرد و بنابراين حدود يك چهارم فنجان يا 15 تا 20 عدد بادام يا گردو براي يك هفته كافي است.
خوردني چهارم كه مصرف روزانه آن براي زنان ضروري است ماست كم چرب يا بدون چربي است كه منبع مهمي از ويتامين‌ها،‌ پروتئين و كلسيم است.

مالت حاوي باكتري‌هاي سالمي است كه مي‌تواند با بيماريها‌ مبارزه كند. مصرف سه تا چهار فنجان ماست در هفته براي رژيم غذايي كافي است اما بايد مراقب باشيد كه شكر به آن اضافه نكنيد در عوض آن را با ميوه‌ها مصرف كنيد.

گزينه آخر انواع توت‌ها است. توت‌ها منبع غني از فيبر خوراكي هستند و به كاهش وزن كمك مي‌كنند. هم چنين بيش از هر ماده خوراكي ديگري حاوي آنتي اكسيدانهاي گياهي محافظ هستند.
اين آنتي اكسيدانها نه تنها خطر بروز بيماريها را كاهش مي‌دهند بلكه همچنين به جلوگيري از تحليل
حافظه كمك مي‌نمايند. مصرف تازه يا يخ زده توت‌ها هر دو خواص يكسان دارد

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

رژيم غذايي براي چاقي موضعي

سلوليت(Cellulite) اصطلاح شناخته شده ‌اي براي نشان دادن تجمع غير طبيعي چربي هاي بدن در زير پوست است.اين چربي هاي غيرطبيعي،اغلب ....
اين چربي هاي غيرطبيعي،اغلب ظاهر پوست را به پوست پرتقال شبيه مي‌كند.به همين دليل به آن در اصطلاح "سندرم پوست پرتقال"(Orange peel syndrome) مي‌ گويند. 
سلوليت هم در آقايان و هم در خانم ها به وجود مي آيد،اما در زنان شايع تر است.خيلي از خانم هاي لاغر هم ممكن است سلوليت داشته باشند.
پزشكان بر اين مطلب تاكيد دارند كه عوامل مختلفي چون شيوه زندگي،ژنتيك،رژيم غذايي و سطح هورمون ها ( مخصوصا هورمون استروژن ) در ميزان بروز سلوليت تاثيرگذار هستند.
سلوليت بيشتر در اندام هاي پاييني بدن مانند ران ها و باسن به وجود مي آيد كه شكلي ناهموار را به بدن مي دهد،طوري كه پوست در نواحي مبتلا،فرورفتگي و برآمدگي دارد.
رژيم غذايي براي افرادي كه سلوليت دارند در نظر گرفته مي ‌شود،اما با اين حال رژيم خاصي كه بتواند سلوليت را به طور كامل درمان كند، وجود ندارد.رژيم غذايي ضد سلوليت اين توانايي را دارد كه نكات تغذيه ‌اي مناسب را براي بدن شما بيان كند تا با اين تغييرات، تأثيرات سلوليت، به حداقل برسد.
سلوليت كه همان چربي‌هاي موضعي انباشته شده در بدن انسان است، با اضافه وزن و چاقي ارتباطي ندارد و خيلي از افراد لاغر هم ممكن است سلوليت داشته باشند.
سلوليت علت شناخته شده‌اي ندارد و به همين دليل كسي هم نمي ‌داند كه چگونه درمان مي ‌شود؟ بنابراين شما نمي‌ توانيد يك رژيم خاص را براي درمان قطعي سلوليت مد نظر داشته باشيد.كاري كه شما مي‌ توانيد انجام دهيد اين است كه رژيمي را تهيه كنيد كه موجب ارتقا و بهبود سلامت شما شود تا بدن شما توانايي مبارزه با سلوليت ‌هاي به وجود آمده را داشته باشد.
  چگونه مي ‌توان با سلوليت مبارزه كرد؟
همان طور كه ذكر شد،رژيم غذايي ضد سلوليت نمي ‌تواند سلوليت را مداوا كند،اما شما مي‌توانيد تجمع چربي را به وسيله يك برنامه ‌غذايي متعادل و سالم كاهش دهيد.
آنچه شما در ابتداي امر به انجام آن نياز داريد،سم‌ زدايي بدن ‌تان است و اين دقيقا كاري است كه در رژيم غذايي ضد سلوليت انجام مي ‌دهيد.

توصيه هاي غذايي ضد سلوليت
 * اولين نكته مهم،مصرف ميوه‌هاي تازه و سبزيجات برگ سبز است.ميوه‌ هاي تازه و سبزيجات داراي مواد معدني ،فيبر و فيتوكميكال ها ( رنگدانه هاي گياهي) هستند كه به پاك ‌سازي بدن و زدودن سم‌ هاي ذخيره شده در آن كمك مي ‌كنند.ميوه‌ها و سبزيجات همچنين داراي آنتي اكسيدان ‌هايي هستند كه براي اين كار مفيدند.

رژيم سلوليت بايد شامل ميوه‌ها و سبزيجاتي چون پرتقال،سيب ،قره‌قاط،زغال‌اخته،شاتوت،گيلاس ، انبه،گريپ ‌فروت،توت فرنگي،تمشك ،اسفناج،گوجه‌ فرنگي،هويج،فلفل ‌دلمه اي،رازيانه و... باشد.

* يك رژيم مناسب براي درمان سلوليت بايد شامل ماهي‌ هاي چرب،آجيل‌ و دانه‌ هاي خوراكي باشد تا سلوليت را كاهش دهد و يا كنترل كند.

* همچنين نوشيدن مقدار زيادي آب كه مي‌ تواند خيلي سريع مقدار سموم بدن را كاهش دهد،بسيار سودمند است.

* غذاهايي كه حاوي الكل،مواد غذايي فرايند شده،نوشابه هاي گازدار و پروتئين حيواني بالا هستند، در اين رژيم غذايي حذف مي شوند.

* يك رژيم غذايي موثر در رفع سلوليت بايد حاوي فيبرهاي غذايي به مقدار كافي باشد.

* مقدار نمك و شكر را در غذاها خيلي كم كنيد.در تحقيقات مشاهده شده كاهش مصرف نمك، مؤثر است.

* مواد غذايي ديگري كه بايد كم مصرف شوند،چاي‌ و قهوه است.به جاي اين نوشيدني ‌ها شما مي‌توانيد از چاي سبز،دم كرده هاي گياهي و قهوه‌ هاي بدون كافئين استفاده نماييد.

* يك برنامه غذايي غني از اسيدهاي چرب ضروري و املاح آنتي اكسيداني به تنظيم متابوليسم (سوخت و ساز) چربي هاي بدن كمك خواهد كرد.

*  شما بايد از غذاهاي چرب و هله هوله اجتناب كنيد.

*  فعاليت‌ بدني فراوان و ماساژ نواحي داراي سلوليت مي ‌تواند كمك بزرگي در رفع اين مشكل كند.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

شيركاكائو بهتر است يا شير؟

سئوال) آيا درست كه مي گويند اضافه كردن پودر كاكائو به شير، جذب كلسيم شير را كاهش مي دهد؟ فكر مي كنم خيلي ها دوست دارند بدانند آيا اين حرف صحيح است يا خير؟

پاسخ) خير، اين گفته صحيح نيست. كاكائوي موجود در شير كاكائو جذب كلسيم شير را كاهش نمي دهد.

البته بايد گفت كاكائو حاوي ماده اي بنام "اسيد اگزاليك" يا "اگزالات" است كه با كلسيم موجود در شير تركيب مي شود و "اگزالات كلسيم" را به وجود مي آورد. اگزالات ماده اي است كه در بسياري از گياهان مانند اسفناج و چاي وجود دارد.

اما كلسيم موجود در شير خيلي بيشتر از اگزالات موجود در كاكائوست، لذا مقدار زيادي كلسيم آزاد (تركيب نشده با اگزالات) وجود خواهد داشت. در حقيقت فقط حدود 6 ميلي گرم از 250 ميلي گرم كلسيم موجود در شير جذب نمي شود.

هر كودكي بايد به مقدار كافي كلسيم دريافت كند تا بتواند رشد قدي و استخوان هاي سالم و محكمي داشته باشد.

بنابراين اگر كودك شما شير معمولي را دوست ندارد و فقط شير كاكائو مي خورد، او را از خوردن شيركاكائو منع نكنيد و به او بدهيد، زيرا براي سلامتي استخوان هايش مفيد است.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تأثير شير و لبنيات در پيشگيري و درمان فشار خون بالا

بيماري فشار خون بالا به حالتي گفته مي شود كه فشار سيستوليك بيشتر از 140 ميلي متر جيوه و فشار دياستوليك بيشتر از 90 ميلي متر جيوه باشد. لازم به ذكر است كه فشار خون نرمال را حدود 80/120 ميلي متر جيوه در نظر مي گيرند. پرفشاري خون بيماري مزمني است كه در صورت عدم درمان مي توان مشكلاتي از قبيل نارسايي كليوي، نارسايي قلبي، بيماري هاي مزمن قلبي و همچنين سكته قلبي را ايجاد كند. احتمال ابتلا به اين بيماري با افزايش سن، بيشتر خواهد شد. در سنين جواني ، مردان بيشتر از زنان به اين بيماري مبتلا مي شوند؛ ولي با افزايش سن، ميزان درصد ابتلا به اين بيماري در زنان بيشتر از مردان مي شود.

فشار خون بالا در زنان مي تواند يكي از عوارض بارداري نيز باشد. افرادي كه به اين بيماري مبتلا هستند ، سه تا چهار برابر افراد سالم به بيماري قلبي – عروقي و حدود هفت برابر افراد سالم به حملات قلبي دچار مي شوند. كنترل فشار خون مي تواند از ميزان مرگ و مير ناشي از سكته هاي قلبي و همچنين نارسايي هاي كليوي بكاهد. متأسفانه بيش از نيمي از افراد مبتلا به پرفشاري خون از بيماري خود اطلاعي ندارند. عوامل مختلفي از جمله عوامل ژنتيكي و عوامل محيطي در بروز اين بيماري نقش به سزايي دارد. افزايش وزن به خصوص چاقي شكم، خود عامل مهمي در ابتلا به اين بيماري است. كاهش وزن در افرادي كه وزن آنها 10 درصد بيشتر از وزن ايده آل است ، به طور چشمگيري مي تواند باعث كاهش فشار خون شود. استعمال سيگار  و افزايش دريافت مواد غذايي حاوي كلسترول و چربي هاي حيواني براي اين افراد بسيار مضر است.

 مصرف منابع غذايي حاوي كلسيم ، پتاسيم و منيزيم در درمان پرفشاري خون بسيار مفيد هستند. شير و لبنيات منبع خوبي از كلسيم ، منيزيم و پتاسيم هستند.

در بسياري از افرادي كه داروهاي كاهش دهنده ي فشار خون مصرف مي كنند، عوارض جانبي بسياري ديده مي شود، به همين علت توصيه مي گردد براي پيشگيري از عوارض جانبي اين قبيل داروها و عدم مصرف آنها، افراد داراي اضافه وزن، به كاهش وزن خود مبادرت ورزند. به علاوه بهتر است اين افرد، ميزان فعاليت بدني خود را افزايش داده و مصرف نمك و الكل را محدود كنند. مصرف منابع غذايي حاوي كلسيم ، پتاسيم و منيزيم در درمان پرفشاري خون بسيار مفيد به نظر مي رسند. شير و فرآورده هاي آن از جمله مواد غذايي بسيار مهم و با ارزشي هستند كه از حدود 4 هزار سال قبل از ميلاد مسيح، توسط انسان استفاده مي شده است. اين گروه از مواد غذايي منبع خوبي از كلسيم ، منيزيم و پتاسيم هستند. مصرف مداوم شير و لبنيات به دليل داشتن مقادير كافي كلسيم مانع از ابتلا به سرطان روده بزرگ خواهد شد. در شير نوعي اسيد چرب به نام اسيد لينولئيك كنژوگه (CLA) وجود دارد كه حدود 50 درصد از ابتلا به انواع سرطان مي كاهد. به علاوه اين اسيد چرب سيستم ايمني را تقويت كرده و از بروز بسياري از عفونت ها مي كاهد. شير و فرآورده هاي آن از نظر ويتامين هاي تيامين (B1) ، ريبوفلاوين (B2) و پانتوتنيك اسيد بسيار غني مي باشند. وجود اين ويتامين ها جهت آزادسازي انرژي از مواد غذايي ضروري است. به همين دليل مصرف شير و لبنيات كم چرب در سالمندان بسيار توصيه مي شود. در شير پروتئيني به نام كازئين وجود دارد كه نقش عمده اي در پيشگيري از پوسيدگي دندان ايفا مي كند. به طوري كه مصرف 10– 5 گرم پنير بعد از هر وعده ي غذايي در حفظ سلامتي ميناي دندان موثر است. مصرف روزانه 4-2 ليوان شير يا ماست كم چرب براي سلامت انسان بسيار مفيد بوده و از بروز بسياري بيماري ها از جمله افزايش فشار خون، بيماري هاي قلبي – عروقي، پوكي استخوان و هم چنين سرطان روده بزرگ پيشگيري خواهد كرد. مصرف مداوم شير و فرآورده هاي آن در دوران نوجواني و جواني ، از درصد مرگ و مير ناشي از شكستگي لگن در دوران سالمندي بسيار مي كاهد.

پروتئين موجود در شير گاو بسيار با ارزش است و باعث تقويت سيستم ايمني، محكم شدن استخوان ها و كاهش فشار خون مي شود.

نياز يك فرد بالغ به كلسيم حدود 1200- 800 ميلي گرم در روز است. يك ليوان شير حدود 290 ميلي گرم كلسيم، 370 ميلي گرم پتاسيم و 33 ميلي گرم منيزم دارد. يك ليوان ماست نيز حدود 415 ميلي گرم كلسيم ، 531 ميلي گرم پتاسيم و 40 ميلي گرم منيزيم دارد. مصرف منابع غذايي حاوي پتاسيم مانند شير، ماست، پنير و سبزي جات (سيب زميني) ميزان نياز به داروهاي كاهش دهنده ي فشارخون را كاهش مي دهد. عنصر منيزيم نيز كه در شير و فرآورده هاي آن وجود دارد، منجر به انبساط ديواره ي عروق شده و از تنگ شدن آن و در نهايت افزايش فشارخون پيشگيري مي كند.

مطالعات ثابت كرده اند كه داشتن رژيم غني از شير و لبنيات كم چرب ، سبزي و ميوه جات و هم چنين كاهش مصرف چربي ، عامل مهمي در پيشگيري و درمان پرفشاري خون است.

لازم به ذكر است كه دريافت مكمل كلسيم به صورت قرص، براي درمان و پيشگيري از پرفشاري خون توصيه نمي شود، بلكه مصرف منابع طبيعي كلسيم در درمان و پيشگيري مؤثر است.

از آن جايي كه شير و لبنيات علاوه بر كلسيم ، داراي دو عنصر مهم ديگر يعني پتاسيم و منيزيم مي باشند، مصرف آنها اثرات بسيار مطلوبي بر فشار خون به جاي مي گذارد. به علاوه مصرف چربي موجود در شير و فرآورده هاي آن نيز منجر به افزايش چربي خون و به دنبال آن افزايش وزن نمي شود. مصرف شير و فرآورده هاي آن در سنين نوجواني و جواني مانع از ابتلا، به افزايش فشار خون در سنين بالاتر مي شود.

سبزي ها از منابع غذايي مهم عنصر منيزيم هستند. در سنين سالمندي به دليل وجود مشكلات دنداني، مصرف سبزي و ميوه تا حدودي كاهش مي يابد. كاهش منيزيم در بدن، عامل مهمي براي افزايش فشار خون است، به همين علت مصرف شير و لبنيات در سنين سالمندي ، منيزيم مورد نياز بدن را تا حدودي تأمين مي نمايد.

مصرف 4-3 ليوان شير يا ماست در طي روز، به همراه 10- 8 وعده ميوه و سبزي مانع از افزايش فشارخون مي شود و در درمان افراد مبتلا به اين بيماري نيز مفيد است



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

شير پاستوريزه بخوريم يا استريليزه؟

اغلب وقتي براي خريد شير به مغازه يا سوپرماركت‌ هاي بزرگ مراجعه مي ‌كنيم با افرادي مواجه مي ‌شويم كه براي مصرف روزانه، شيرهاي استريليزه يا همان مدت‌ دار را به شيرهاي پاستوريزه ترجيح مي ‌دهند. اين افراد عقيده دارند شيرهاي استريليزه سالم‌ تر هستند و مدت زمان ماندگاري آن ها بيشتر است؟

اما واقعيت اين نيست. امروزه شيرها را به دو روش پاستوريزاسيون و استريليزاسيون به منظور نابودي ميكروب ‌ها و افزايش مدت ماندگاري حرارت ‌دهي مي ‌كنند.

در روش پاستوريزاسيون، ميكروب‌ هاي بيماري زا از بين مي ‌روند ولي ميكروب‌ هاي عامل فساد باقي مي ‌مانند بنابراين مدت زمان ماندگاري اين شيرها در يخچال 2 تا 3 روز است و بعد از اين مدت ميكروب ‌هاي عامل فساد حتي در سرماي يخچال فعال مي ‌شوند و شير را غير قابل مصرف مي ‌كنند.

اما در مقابل و در روش استريليزاسيون به دليل درجه حرارت بالا، تمامي ميكروب‌ هاي بيماري زا و عامل فساد موجود در شير نابود مي‌ شوند(البته اين نابودي صد درصد نيست)‌. بنابراين اين نوع شيرها حتي در خارج از يخچال تا 6 ماه قابليت نگهداري دارند.

اما نكته قابل توجه آن است كه به محض بازكردن بسته ‌بندي اين شيرها و تبادل هوايي در آن، شرايط آن ها شبيه به ساير شيرهاي پاستوريزه مي‌ شود و تنها به مدت 2 روز مي ‌توان آن ها را در يخچال نگهداري كرد.

نكته مهم‌ تر آن است كه شيرهاي مدت ‌دار به دليل شدت حرارت بالاي استريليزاسيون در مقايسه با شيرهاي پاستوريزه مواد مغذي بيشتري را از دست مي ‌دهند. به طور معمول در شير پاستوريزه 10 تا 20 درصد پروتئين ‌هاي محلول در شير تخريب مي ‌شوند؛ در حالي كه در شير استريل اين مقدار تخريب به 40 تا 60 درصد مي ‌رسد. همچنين حرارت بالا اثر نامطلوب خود را روي برخي ويتامين‌ هاي حساس به حرارت شير نيز مي ‌گذارد.

ويتامين ‌هاي C، B1، B6 و B12 موجود در شيرهاي استريل تقريبا 5‌/‌1 تا 2 برابر بيشتر از ويتامين ‌هاي شيرهاي پاستوريزه تخريب مي ‌شوند.

معضل ديگر آن كه برخي افراد نيز عادت دارند جهت مصرف شير روزانه خود حتما آن را به صورت گرم ميل كنند. گرم كردن و جوشاندن شيرهاي استريل مي ‌‌تواند از قدرت جذب كلسيم محلول در شير بكاهد و همچنين پروتئين‌ هاي شير را 20 تا 25 درصد منعقد و غير قابل هضم كند.

بنابراين اگر مي‌ خواهيد شير را به صورت روزانه يا ظرف مدت 2 تا 3 روز مصرف كنيد لزوما از شيرهاي پاستوريزه استفاده كنيد.

اين شيرها طعم بهتر و مواد مغذي بيشتري دارند و در مقايسه قابليت هضم بهتري دارند.

نكته ديگر آن كه برخي از فروشندگان به صرف آن كه شيرهاي استريل نياز به يخچال ندارند آن ها را پشت شيشه مغازه و مقابل نور آفتاب نگهداري مي ‌كنند. در اين رابطه بايد دانست شدت نور مي‌‌ تواند تا حدودي روي طعم و مزه اين شيرها تاثير گذاشته و طعم آن ها را ناخوشايند كند.

شدت تابش نور همچنين مي ‌‌تواند روي ماهيت ماده بسته ‌بندي اين شيرها تاثير گذارد اين مواد مي ‌توانند به داخل شير منتشر شده و به راحتي با تركيبات موثره شير واكنش داده و مواد مُخرب و مُضري را در محصول توليد كنند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

دارو را با معده خالي بخوريد

نيم ساعت قبل از غذا، نيم ساعت بعد از غذا، روزي يك عدد و ..." ، اين ها جملاتي است كه هميشه روي بسته داروها مشاهده مي‌كنيم. اما آيا اهميت اين جملات را در خوردن داروها مي‌دانيد؟ آيا تا به حال پزشك يا داروسازي به طور دقيق نحوه مصرف داروها را براي شما توضيح داده است؟

دكتر عبدالمجيد چراغعلي، داروساز، متخصص داروشناسي و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي بقيه‌الله‌الاعظم(عج) ما را با يكي از مهم ترين نكات مربوط به مصرف دارو، يعني تداخل آن با غذا آشنا مي‌كند.

آقاي دكتر! تداخل دارو و غذا تا چه اندازه اهميت دارد؟

غذايي كه مي‌خوريم، تركيب بسيار پيچيده از مواد معدني، مواد آلي، پروتئين‌ها، ويتامين‌ها و ... است. زماني كه يك دارو را مصرف مي‌كنيم، مواد متعددي وارد بدن ما مي‌شوند، يعني علاوه بر مواد اصلي دارو، تركيبات ديگري هم در فرمولاسيون آن وجود دارد.

قاعدتا زماني كه غذا و دارو با هم مصرف مي‌شوند، واكنش‌هايي را ايجاد مي‌كنند و در اغلب موارد، اين واكنش‌ها باعث كاهش اثر داروها در بدن مي‌شوند.

بنابراين به عنوان يك قانون كلي بايد گفت: "داروها نبايد همراه با غذا استفاده شوند، مگر اينكه پزشك گفته باشد، يعني بايد نيم ساعت فاصله زماني بين خوردن غذا و مصرف دارو وجود داشته باشد."

پس به ‌طور كلي بهترين زمان مصرف دارو چه مدت قبل يا بعد از غذا خوردن است؟

بهترين زمان مصرف داروها، زماني است كه معده خالي مي باشد، زيرا در اين حالت بين غذا و دارو تداخلي پيش نمي آيد و دارو بهتر جذب مي شود.

نيم ساعت قبل و بعد از غذا، معده خالي است.

مهم‌ترين و شناخته شده‌ترين تداخلات غذا و دارو در مورد رايج‌ترين داروهاي مصرفي كدام‌ها هستند؟

شايد مهم ترين اين تداخلات، مصرف بعضي از آنتي‌بيوتيك‌ها با فرآورده‌هاي لبني يعني شير و ماست و ... است، به خصوص خانواده تتراسايكلين‌ها كه خانواده بزرگي از آنتي‌بيوتيك‌ها هستند. اين آنتي‌بيوتيك‌ها اگر همراه با غذا مصرف شوند، جذب‌شان به شدت كاهش پيدا مي‌كند، به طوري كه آنتي‌بيوتيك‌ اثر درماني خود را از دست خواهد داد. به دليل اينكه كلسيم موجود در لبنيات با آنتي‌بيوتيك تركيبي را ايجاد مي‌كند كه اجازه نمي‌دهد دارو جذب بدن شود، در نتيجه دارو در دستگاه گوارش مي ماند و سپس دفع مي‌شود. در اين موارد بايد آنتي بيوتيك را با معده خالي و همراه با آب مصرف نمود.

پس كساني كه قرص كلسيم هم مي‌خورند بايد مراقب باشند؟ دارو با معده خالي

بله حتما. كساني كه آنتي‌اسيد مي‌خورند نيز بايد حواس‌شان باشد، زيرا آنتي‌اسيدها هم حاوي كلسيم هستند. يك مثال ديگر بيماراني هستند كه از فرآورده‌هاي هورموني استفاده مي‌كنند. اين داروها اگر همراه با غذا مصرف شوند جذب‌شان كاهش مي‌يابد. در نتيجه ممكن است بيماري‌شان كنترل و يا درمان نشود و علاوه بر اين پزشك هم دوز دارو را افزايش ‌دهد. همين بيمار اگر دفعه بعد با معده خالي دارو را مصرف كند، جذب دارو به شدت افزايش پيدا كرده و بيمار را با مسموميت دارويي مواجه مي‌كند.

بنابراين اگر زماني دارو را همراه غذا و زماني با معده خالي مصرف كنيم، موجب به ‌وجود آمدن غلظت‌هاي خوني متفاوت دارو و ايجاد اختلال در درمان بيماري مي‌شود.

براي اينكه اين اتفاق نيفتد چه توصيه‌اي به بيماران داريد؟

اول اينكه دارو را با معده خالي مصرف كنند. دوم اينكه اگر به دلايلي مجبورند دارو را با غذا مصرف كنند بايد يك روال ثابت داشته باشند، يعني اگر قرار است دارو را با صبحانه بخورند، هميشه سر يك ساعت معين با صبحانه ميل كنند، نه اينكه يك روز ساعت 7 دارو را مصرف كنند و روز بعد ساعت 10 ، زيرا بدن ما به ميزان جذب دارو همراه با غذا عادت مي‌كند و اگر اين شرايط دايما تغيير ‌كند، بدن دچار مشكل خواهد شد. اين مسئله به‌خصوص در مورد داروهايي كه به صورت طولاني‌مدت استفاده مي شوند، بايد رعايت شود، مانند داروهاي ضد ديابت، داروهاي هورموني مانند لووتيروكسين و بعضي از داروهاي قلبي و عروقي.

آقاي دكتر، چه استثنا‌هايي در رابطه با مصرف داروها همراه با غذا وجود دارد؟ خوردن دارو با آب

يك استثنا آب است. درست است كه آب هم يك ماده غذايي است اما توصيه مي‌كنيم كه دارو حتما با آب استفاده شود. علتش هم اين است كه اگر دارو را بدون آب بخوريم، ممكن است در مري باقي بماند و مشكلاتي را ايجاد كند.

اما به جاي آب نمي توانيم با چاي بخوريم! چون چاي كافئين دارد و با برخي داروها به‌خصوص بعضي از داروهايي كه در بيماري‌هاي تنفسي مصرف مي‌شوند، تداخل ايجاد مي‌كند.

استثناء دوم اين است كه بعضي از داروها زماني كه با معده خالي مصرف ‌شوند، فرد را دچار حالت تهوع و استفراغ و مشكلات گوارشي ديگر مي‌كنند. در اين حالت فرد مجبور است براي كاهش اين عوارض گوارشي، دارو را همراه با غذا استفاده كند. درست است كه در اين حالت ممكن است جذب دارو كاهش پيدا ‌كند ولي چاره‌اي نيست.

يكي ديگر از استثناها، مصرف داروهاي ضد درد است. با مصرف داروهاي ضددرد شايع مانند آسپيرين، مفناميك اسيد، ايندومتاسين، ايبوبروفن، ديكلوفناك، پيروكسيكام و ... ، چون احتمال بروز اختلال گوارشي وجود دارد، بايد همراه با غذا مصرف شوند تا مشكل كمتري ايجاد كنند، حتي اگر كسي مشكل گوارشي نداشته باشد.

داروهاي كورتيكواستروئيدي يا همان كورتون‌ها مانند دگزامتازون و پردنيزولون نيز همين گونه اند و بايد با معده پُر مصرف شوند.

خيلي‌ها ممكن است فكر كنند ويتامين‌ها موادي هستند كه به راحتي در مواد غذايي يافت مي‌شوند، پس مصرف قرص هاي ويتاميني نمي‌توانند تداخلي با غذاها ايجاد كنند، نظر شما چيست؟

درست است غذايي كه مي‌خوريم حاوي ويتامين است، ولي مقدار ويتامين هاي‌ موجود در قرص‌ها و كپسول‌ها با مقدار آنها در غذاها متفاوت است، لذا اگر با غذا مصرف شوند ممكن است جذب‌شان دچار اختلال ‌شود.

بنابراين اگر كسي نياز به مصرف مكمل‌هاي ويتاميني دارد بهتر است آنها را با معده خالي مصرف كند.

آيا در مورد مكمل‌ آهن هم همين‌طور است؟

ببينيد! جذب آهن خيلي كم است، يعني بيشتر از 10 تا 15 درصد آهن موجود در مواد غذايي و مكمل ها، حتي با معده خالي هم جذب نمي‌شود. بنابراين بايد آهن را حتما با معده خالي مصرف كرد، اما يكي از عوارض بسيار مهم و شايع مصرف مكمل آهن با معده خالي، بروز اختلالات گوارشي است. در اين افراد چاره‌اي جز مصرف آهن همراه با غذا نيست و اين يكي از استثنايي‌هايي است كه گفتيم.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

داروهايي كه جذب غذا را كم مي كنند

اثر دارو بر ميزان جذب مواد غذايي از اهميت بيشتري نسبت به اثر دارو، روي ميزان مصرف غذا برخوردار است، زيرا در صورتي كه ميزان مصرف غذا توسط بيمار تغيير كند، خود بيمار متوجه آن مي ‌شود و در صدد رفع آن بر مي‌ آيد، اما وقتي شخصي به ميزان كافي غذا مصرف كند، ولي اين غذا در دستگاه گوارش او جذب نشود، تا موقع ظهور علائم كمبود آن ماده مغذي، متوجه مشكل نمي ‌شود.

از آن جا كه اكثر داروها و مواد غذايي از روده كوچك جذب مي ‌شوند، از اين رو تداخل غذا و دارو در اين قسمت از بدن شايع است.

اين تداخلات به نوع و مقدار دارو، غذاي مصرفي، زمان مصرف غذا، وجود بيماري و سوء تغذيه ارتباط دارد.

 

داروها به 4 طريق بر جذب مواد غذايي تاثير مي‌ گذارند:

* تغيير زمان توقف غذا در دستگاه گوارش

از اين دسته داروها مي ‌توان ملين ‌ها و مسهل ‌ها را نام برد كه با كاهش زمان توقف غذا در دستگاه گوارش ، باعث از دست رفتن موادي مانند كلسيم و پتاسيم مي‌ شوند.

گاهي خود دارو نيست كه باعث اسهال مي ‌شود، بلكه مواد جانبي كه در فراورده‌ هاي دارويي وجود دارند، باعث اين عارضه مي ‌شوند، مانند ماده ي سوربيتول كه معمولا به داروها اضافه مي ‌شود تا پايداري آن‌ ها را افزايش دهد (مثلا اين ماده در داروي الگزير تئوفيلين وجود دارد) و مصرف زياد اين فراورده‌ باعث اسهال در بيمار مي‌ شود.

* تاثير بر فعاليت اسيدهاي صفراوي دستگاه گوارش

داروهايي مانند كلستيرامين و كلوفيبرات كه براي كاهش كلسترول خون استفاده مي ‌شوند، روي فعاليت اسيدهاي صفراوي اثر گذاشته و به دنبال آن جذب چربي ‌ها و ويتامين‌ هاي محلول در چربي مختل مي‌ شود.

مصرف داروها

* تغيير اسيديته (PH) دستگاه گوارش

اين داروها با تغيير اسيديته دستگاه گوارش، جذب مواد غذايي را تغيير مي‌ دهند، مثلاسايميتيدين كه براي زخم معده و اثني عشر مصرف مي ‌شود، با كاهش ترشح اسيد معده باعث اختلال در جذب ويتامين B12 و آهن از غذاها مي‌ شود و مصرف طولاني مدت آن مي ‌تواند كم خوني به همراه داشته باشد.

داروهاي آنتي اسيد، با تغيير اسيديته معده و متصل شدن به مواد معدني، جذب آن‌ ها را مختل مي ‌كنند.

به طور كلي با كاهش اسيديته معده در جذب كلسيم، آهن، منيزيم و روي اختلال ايجاد مي ‌شود.

* اثر بر روي مخاط دستگاه گوارش

نمونه ‌اي از اين گونه داروها، آسپيرين و داروهاي اسيدي ديگري است كه تغييراتي روي مخاط دستگاه گوارش ايجاد مي كنند و جذب مواد معدني به ويژه آهن و كلسيم را تغيير مي دهند.

نئومايسين و كلشي سين هم از اين دسته مواد هستند و جذب چربي‌ ها، نيتروژن، لاكتوز، كلسيم، آهن، سديم، پتاسيم و ويتامين B12 را دچار اختلال مي‌ كنند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

غذاهايي كه با داروها تداخل دارند...

غذاهايي كه با داروها تداخل دارند...

دارو، شير

غذاها و مواد مغذي موجود در آن ها از مهم ترين و متغيرترين عواملي هستند كه بر زيست دسترسي و عملكرد داروهاي خوراكي در بدن تاثير مي گذارند.

اين اثرات به دليل وجود تركيبات متنوعي از مواد معدني، مواد آلي، پروتئين ها و ويتامين ها در غذاها و همچنين فرمولاسيون داروها بسيار پيچيده است و در بسياري از موارد قابل پيش بيني نيست.

به همين جهت، پيشگيري از تداخل غذا – دارو، بسيار دشوار مي باشد و به دليل همين پيچيدگي، در حال حاضر نيز مطالعات بيشتري توسط مراكز تحقيقاتي و شركت هاي داروسازي نسبت به تداخل دارو - دارو انجام شده است تا تداخل غذا - دارو.

 

غذاها نيز از طرق مختلف بر اثر بخشي داروها اثر مي گذارند:

1- تاثير بر قدرت جذب داروها:

همان طور كه داروها غالبا باعث كاهش جذب مواد مغذي مي گردند مواد غذايي نيز در اغلب موارد باعث كاهش اثر داروها مي شوند، بنابراين به عنوان يك قانون كلي، داروسازان حداقل نيم ساعت فاصله را قبل و بعد از صرف غذا براي مصرف دارو و يا مصرف دارو را با معده خالي، يعني يك ساعت قبل از غذا و يا دو ساعت بعد از غذا، توصيه مي كنند، به جز در موارد استثناء كه ذكر مي شود و در مواردي كه پزشك تجويز ديگري كرده باشد.

چنان چه مجبور به مصرف دارو همراه با غذا هستيد، بايد يك روال ثابت را داشته باشيد به اين معنا كه ساعت صرف غذاي خود را با دارو تنظيم كنيد به جاي آن كه ساعت صرف دارو را با زمان وعده غذايي تنظيم كنيد، مثلاً اگر قرار است دارويي را با صبحانه ميل كنيد، زمان صرف صبحانه نبايد يك روز ساعت 7 و روز ديگر ساعت 10 باشد. اين كار در جذب دارو در بدن شما اشكال ايجاد مي كند، مخصوصا اگر داروها را به مدت طولاني مصرف مي كنيد، مانند داروهاي هورموني(مثل لووتيروكسين)، داروهاي ضد ديابت(متفورمين و گلي بن كلاميد) و بعضي از داروهاي قلبي- عروقي.

* وجود غذا در معده باعث تاخير در جذب پني سيلين و آموكسي سيلين و داروهاي ضد فشارخون نظير كاپتوپريل مي شود. همچنين وجود غذا در معده و تماس اسيد معده براي مدت طولاني با كاپتوپريل و همچنين آريترومايسين باعث تجزيه سريع تر دارو مي شوند.

* مواد معدني موجود در برخي مواد غذايي مثل آهن موجود در گوشت با اتصال به آنتي بيوتيك هايي نظير تتراسايكلين و سيپروفلوكساسين باعث كاهش جذب دارو و غلظت خوني آن مي شوند.

* فرآورده هاي لبني باعث كاهش اثر تتراسايكلين و سيپروفلوكساسين مي شوند، بنابراين مصرف مكمل كلسيم نيز بايد حداقل با 2 ساعت فاصله از مصرف اين آنتي بيوتيك ها باشد. در غير اين صورت غلظت خوني آنتي بيوتيك به مقدار مورد نياز نمي رسد.

* مصرف فيبرهاي غلات، سبوس، حبوبات و اگزالات ريواس و اسفناج جذب قرص هاي كلسيم را كاهش مي دهد.

* مصرف همزمان چاي و قهوه، حبوبات، تخم مرغ و لبنيات با مكمل آهن(فروس سولفات)، آن را به صورت كمپلكس نامحلول در مي آورند و مانع جذب آن مي شوند.

* داروهاي ضد قارچ مثل گريزوفلووين و فلوكونازول كه محلول در چربي هستند، در صورت مصرف با غذاهاي چرب، بهتر جذب مي شوند.

2- برخي مواد غذايي باعث تغيير سرعت متابوليسم داروها از طريق تشديد يا مهار عملكرد آنزيم هاي موثر بر آن ها مي شوند:

* گريپ فروت مهم ترين مثال براي اين مورد است كه به علت مهار آنزيم تجزيه كننده داروها باعث كاهش سرعت متابوليسم داروهاي متعدد مي شود. لازم به ذكر است كه اثر گريپ فروت حتي تا 24 ساعت بعد از مصرف در بدن باقي مي ماند. داروهايي كه گريپ فروت نبايد با آن ها مصرف شود، عبارت هستند از:

داروهاي ضد كلسترول از خانواده استاتين ها(لوستاتين و آترووستاتين) خصوصا اگر افراد براي بار اول از آن داروها استفاده مي كنند، زيرا آب گريپ فروت اثر اين داروها را به راحتي تا 2 برابر افزايش مي دهد. همچنين بيماراني كه از سيزاپرايد، سرترالين، بوسپيرون، ديازپام، تربازولام، ميدازولام كاربامازپين، داروهاي كاهنده فشارخون نظير لوزارتان، داروهاي ضد آريتمي، ضد آنژين، داروهاي مهار كننده سيستم ايمني، داروهاي هورموني نظير اتينيل استراديول، پروژسترون و ضد بارداري خوراكي استفاده مي كنند بايد اكيداً از مصرف گريپ فروت خودداري نمايند.

* تركيبات غير مغذي موجود در مواد غذايي نظير تركيبات اندول موجود در خانواده كلم، فلاوون ها در مركبات و ميوه جات و تركيبات ايجاد شده در غذاهايي كه مستقيماً با ذغال تهيه مي شوند سرعت متابوليسم داروها را افزايش مي دهند، براي مثال مصرف همزمان گوشت قرمز كباب شده با داروهاي ضد آسم(تئوفيلين، پزدوافدرين و...)، باعث كاهش اثر اين داروها به علت افزايش متابوليسم دارو مي گردد.

* تركيبات اسيدي موجود در آب ميوه ها مي توانند اثر بخشي آنتي بيوتيك ها(نظير پني سيلين) را كاهش دهند. در عين حال مصرف داروي كينيدين همراه با آب مركبات به علت كاهش متابوليسم دارو در بدن باعث افزايش طول اثر دارو مي گردد.

3- مواد غذايي با تغيير اسيديته ادارار باعث افزايش يا كاهش سرعت دفع داروها مي شوند.

برخي داروها به محيط اسيدي تر براي دفع نياز دارند و اگر ادرار به اندازه كافي اسيدي نباشد به مقدار بيشتري توسط كليه باز جذب مي شوند، نظير آنتي بيوتيك جنتامايسين و داروي ضد آريتمي پروكايناميد. مصرف بيش از حد آب ميوه، دريافت كم پروتئين در رژيم غذايي و مصرف آنتي اسيدها باعث به وجود آمدن اين وضعيت مي شود.

4- كاهش اثر دارو

* تركيبات شيرين بيان، نوشابه هاي الكلي، موز، شكلات، پنير، انجير، جگر، ماهي، ترشي، آناناس، مخمر و مالت ممكن است به علت آمين هاي موثر بر افزايش فشار خون، سبب كاهش اثر داروي كاهش دهنده فشارخون شوند. البته مصرف يك بار در روز از تركيبات شيرين بيان مشكلي ايجاد نخواهد كرد.

* سبزيجات برگ دار سبز(كاهو، اسفناج، كلم، شلغم و سويا) اثر داروي وارفارين را كاهش مي دهند.

* مصرف مايعات داغ همزمان با دارو باعث از بين رفتن دارو و كاهش اثر دارو خواهد شد.

* كربوهيدرات زياد موجب كاهش جذب دارو مي گردد.

5- افزايش اثر دارو

* مصرف 3 تا 4 فنجان چاي يا قهوه در روز ممكن است اثر دگزامتازون و فتوتيازين را افزايش دهد.

* مصرف نوشابه هاي الكلي همزمان با داروهاي آرام بخش و خواب آور باعث افزايش اثر تضعيف كنندگي سيستم اعصاب(خواب آوري، كما و مرگ) اين داروها مي گردد.

6- اثرات ديگر

* مصرف شير و لبنيات يا غذاهاي حاوي كلسيم همزمان با گليكوزيدهاي قلبي ممكن است آريتمي ايجاد كند.

* گليكوريس شيرين بيان هيپوكالمي را القاء مي كند و موجب مسموميت با ديگوكسين مي شود.

لادن گياهي - دانشجوي دكتراي تغذيه



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ارزش تغذيه اي خربزه

خربزه ميوه اي شيرين، لذيذ و گواراست كه انواع گوناگوني دارد و بهترين آن خربزه خراسان است.

رسول گرامي اسلام (ص) در بيان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زينت هاي زمين است، آب آن از رحمت الهي، و شيريني آن از بهشت است.

از امام علي عليه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاك و سنگ مثانه را آب مي كند و ادرار را افزايش مي دهد.

 ايشان مي فرمايند : خربزه  ده خاصيت دارد:

1- خوردني است.

2- آشاميدني است، چون آبدار است.

3- ميوه است.

4- گل است ( زيرا بويي مطبوع دارد ).

5- شيريني است ( زيرا داراي قند زياد است ).

6- روده ها و معده را شستشو مي دهد.

7- معده و روده را پاكيزه مي كند.

8- سبزي است.

9- دواي درد است.

قسمت هايي از اين ميوه كه در تغذيه و پزشكي استفاده مي شود، عبارت اند از: گوشت، تخم و پوست ميوه.

خواص درماني خربزه

1- خربزه داراي ويتامينA است، از اين رو درترميم و تجديد سلول هاي بدن نقش دارد.

2- خربزه با داشتن خاصيت ادرارآور بودن در بيماري هاي

سنگ كليه و مثانه مفيد است؛ دراين بيماري ها بايد نمك و فلفل كمتر خورده شود.

3- خربزه سرشار از ويتامين هايA ،D وC و سلولز است.

4- خربزه به علت دارا بودن خاصيت مليّن، براي معالجه يبوست تجويز مي شود.

5- اگر گوشت خربزه را له كنيد و به صورت

مرهم روي سوختگي هاي سطحي پوست بدن بگذاريد، آن را معالجه خواهد كرد.

6- تخم خربزه براي سرفه حاد، درد سينه و حلق و تب هاي شديد مفيد است.

7- خربزه باعث

افزايش شير در زنان شيرده مي شود.

8- مغز تخم خربزه ي بو داده طبيعت گرم دارد.

9- مغز تخم خربزه ي بو داده داراي خاصيت

ادرار آور، نرم كنندهو افزايش دهنده ميل جنسي است.

10- خربزه براي اشخاص مبتلا به سل ريوي و كم خوني مفيد است.

11- خربزه، رنگ چهره را روشن مي كند و بيماري استسقاء ( احساس تشنگي دائمي ) را درمان مي نمايد.

13- خربزه به

هضم غذا كمك مي كند و رودل را برطرف مي نمايد.

14- خوردن 8 گرم دم كرده ي پوست خشك شده ي خربزه ، سنگ مثانه را دفع مي كند.

احتياط لازم در مصرف خربزه

1- مصرف زياد خربزه باعث نفخ مي شود، در نتيجه در ناحيه معده و روده ايجاد درد مي نمايد.

2- بايد خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زيرا در غير اين صورت توليد اسهال و ورم روده مي كند.

3- خوردن خربزه كال در كساني كه معده ضعيف دارند، توليد اسهال مي كند. همچنين خلط را مي افزايد و براي سينه درد و سرماخوردگي مضر است.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مضرات مصرف گوشت زياد

درباره ي فوايد و مضرات گوشت قرمز زياد شنيده‌ايم. اما اين ‌كه چقدر بايد از آن بهره ببريم و چقدر بايد از آن دوري كنيم، هنوز براي خيلي ‌ها روشن نيست.
پروتئين ها در كنار كربوهيدرات ها و چربي ‌ها، سه گروه اصلي غذايي را تشكيل مي ‌دهند كه وجود همه ي آنها براي سلامت بدن ضروري است.
در اين ميان پروتئين‌ها نقش عمده‌اي در ساختمان آنزيم‌هاي بدن، هورمون‌ها و سيستم دفاعي بدن دارند. همچنين پروتئين‌ها نقش اساسي در رشد بدن دارند و به همين دليل در كشورهايي كه سرانه ي مصرف گوشت آنها بالاتر است، متوسط قد جمعيت بيشتر است.

علاوه بر اين، گوشت حاوي مقادير زيادي آهن است و حتماً مي ‌دانيد كه آهن نقش عمده اي در ساختمان گلبول‌هاي قرمز خون دارد و كساني كه دچار فقر آهن هستند، به كم خوني دچار مي‌ شوند.

گذشته از پروتئين و آهن، گوشت داراي مقادير قابل توجهي از ويتامين‌هاي محلول در چربي است. اين گروه از ويتامين‌ها، شامل ويتامين A (كه در بهبود ديد چشم تاثير مهمي ‌دارد)، ويتامين D (كه نقش اساسي در استحكام استخوان‌ها دارد)، ويتامين E (كه يك آنتي ‌اكسيدان معروف است و آنتي ‌اكسيدان‌ها هم خاصيت ضد سرطاني دارند) و ويتامين K(كه نقش مهمي ‌در انعقاد خون دارد) هستند كه وجود همه ي آنها براي بدن ضرورت مطلق دارد.

در سال هاي اخير يكي از چيزهايي كه دانشمندان و پژوهشگران علم طب و تغذيه مردم را از خوردن آن منع مي كنند، گوشت قرمز است. يك روز مي ‌گويند گوشت قرمز نخوريد، وگرنه سرطان روده مي‌ گيريد و چند وقت بعد درباره ي خطرات گوشت براي قلب سخن مي‌ گويند.

آخرين خبر از اين دست هم كه در روزهاي اخير منتشر شد از اين قرار است: "خانم‌هايي كه زيادي گوشت قرمز مي ‌خورند، در خطر ابتلا به سرطان سينه هستند."

البته اين خبرها همگي مبناي علمي‌ دارند و طي تحقيق و پژوهش‌هايي بدست آمده‌اند كه در اين مقاله به آنها اشاره مي‌ كنيم. ولي اين سوال هم مطرح است كه آيا آن مقدار گوشتي كه ما ايراني‌ها در روز مي ‌خوريم يا مي ‌توانيم بخوريم هم مي ‌تواند باعث اين همه دردسر شود؟

نياز بدن به گوشت قرمز
گروهي از دانشمندان مي ‌گويند اگر چيزي به طور طبيعي غذاي انسان مي باشد، حتماً بدن هم به آن نياز داشته است. گوشت قرمز (كه موضوع اصلي اين مطلب است) منبع كاملي از پروتئين است كه بدن ما براي رشد به آن احتياج دارد. تا همين جا معلوم مي ‌شود كه بشر بي‌ دليل گوشتخوار نشده، بلكه به آن نياز داشته، ولي آيا اين مسئله دليل مي ‌شود كه تا جايي‌ كه پولمان مي ‌رسد، گوشت قرمز بخوريم؟ پزشكان با اين نتيجه ‌گيري اصلا موافق نيستند.

"مصرف زياد گوشت قرمز، باعث افزايش خطر ابتلا به سرطان پستان مي‌ شود." داغ ‌ترين خطر در مورد خطرات مصرف گوشت قرمز، همين خبر است. اين تحقيق، كه توسط پژوهشگران دانشگاه ليدز انگلستان انجام گرفته، هفت سال به طول انجاميد و 35 هزار داوطلب زن در آن مشاركت داشتند.

در پايان اين تحقيق كه نتايج آن در مجله ي بريتانيايي سرطان منتشر شد، معلوم شد كه خطر ابتلا به سرطان پستان در آن گروه از زنان ميانسال كه روزي 57 گرم گوشت قرمز خورده بودند در مقايسه با زناني كه اصلا گوشت قرمز مصرف نكرده بودند، 56 درصد بيشتر بود. اين در حالي بوده كه اين آمار در ميان آنهايي كه بيش از بقيه گوشت‌هاي فرآوري شده، مثل كالباس و سوسيس خورده بودند، به 64 درصد رسيده بود.

پيش از اين هم تحقيقي در آمريكا كه در ماه نوامبر سال2006 منتشر شد، نشان داد كه زياده ‌روي در خوردن گوشت قرمز ميزان خطر ابتلا به سرطان سينه در زنان جوان را دو برابر مي ‌كند. اين تحقيق نشان داد كه مصرف 5/1 وعده گوشت قرمز در روز، در مقايسه با مصرف همين مقدار گوشت دو يا سه بار در هفته، تقريبا خطر ابتلا به سرطان پستان را دو برابر مي ‌كند.

به گفته ي پژوهشگران، مقدار چربي ‌هاي اشباع شده در گوشت بالاست و اين نوع چربي‌ها بر ميزان كلسترول خون تاثير دارد. كلسترول پيش درآمدي براي ترشح هورمون استروژن است كه ثابت شده خطر سرطان پستان را افزايش مي ‌دهد. علاوه بر اين، پختن گوشت با حرارت بالا نيز ممكن است منجر به توليد مواد سرطان ‌زا شود.

 البته اين تنها خطري نيست كه مصرف گوشت قرمز براي خانم‌ها به همراه دارد. پيش از اين، در سال 2004 ميلادي، پژوهشگران ايتاليايي به دنبال تحقيقي كه نتايج آن در مجله توليد مثل انساني (Human Reproductive Journal) به چاپ رسيد، اعلام كردند كه مصرف گوشت قرمز، خطر ابتلا به اندومتريوز را افزايش مي ‌دهد.

اندومتريوز نوعي بيماري در خانم‌هاست كه طي آن بافت تخمداني، در محل‌هاي ديگري از بدن، غير از تخمدان هم يافت مي‌ شود. اين مسئله باعث ايجاد درد و حتي نازايي مي ‌شود.

پژوهشگران دانشگاه ميلان ايتاليا با مقايسه 500 خانم مبتلا به اندومتريوز و 500 خانم سالم به اين نتيجه رسيدند كه در خانم‌هايي كه هر روز گوشت قرمز مصرف مي ‌كنند، خطر ابتلا به اندومتريوز 80 تا 100 درصد (يعني تقريبا 2 برابر) افزايش مي ‌يابد در حالي ‌كه اين خطر در خانم‌هايي كه گوشت كمتر و ميوه و سبزيجات تازه بيشتر مصرف مي ‌كنند، تا 40 درصد كاهش مي ‌يابد.

اما خطرات مصرف گوشت قرمز منحصر به خانم‌ها نيست.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

طرزتهيه نان شيرمال

طرزتهيه نان شيرمال

مواد لازم :
تخم مرغ 2 عدد
شكر 4/1 ليوان
ماست 1 ليوان
جوش شيرين 4/1 قاشق مرباخوري
بكينگ پودر 2 قاشق مرباخوري
آرد به حدي كه خمير به دست نچسبد
وانيل كمي
روغن 4/3 ليوان

nan-shirmal_400

 

طرز تهيه :
شكر را همراه با تخم مرغ و وانيل با همزن مي زنيم تا كاملاً مخلوط شود. روغن را اضافه كرده دوباره هم مي زنيم. ماست و بكينگ پودر و جوش شيرين را اضافه كرده آرد را كم كم مي ريزيم و با دست مخلوط مي كنيم تا خمير درست شود آرد را درحدي مي ريزيم كه خمير به دست نچسبد اين خمير را در ظرفي قرار داده و روي آن را نايلون مي كشيم روي آن علامت مي زنيم خمير بايد حجمش دوبرابر شود. سپس از خمير گلوله برداشته روي ميز آرد پاشيده و به شكل بيضي پهن مي كنيم با وردنه به ضخامت نيم سانت در سيني چرب شده قرار مي دهيم رويش را زرده تخم مرغ همراه با كمي زعفران مي ماليم كنجد پاشيده و در فر با حرارت 350 درجه به مدت نيم ساعت قرار مي دهيم تا سطح نان طلايي شود



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۳:۲۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)