مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

علائم افسردگي

روانى مى شوند كه بر تفكر، خواب و يا ميزان انرژى آنها تأثير مى گذارد. علاوه بر اين، افسردگى هاى مختلف و متنوع علايم ديگرى را نيز به همراه دارند.

علايم افسردگى عبارت اند از:

1 - روحيه افسرده

2- احساس مداوم نااميدى، بى ارزشى و احساس گناه

3- خستگى يا كمبود انرژى

4- رفتار بسيار كند و آهسته (گويى فرد خود را كشان كشان حركت مى دهد)

5- عدم رضايت يا كاهش رضايت از زندگى

6- كاهش انگيزه

7- تفكر منفى يا بدبينانه

8- عدم احساس علاقه نسبت به دوستان، فعاليت، سرگرمى يا كار

9- تغيير در عادات غذاخوردن كه به صورت پرخورى يا كم اشتهايى بروز مى كند

10- مشكلات خواب، از جمله زود برخاستن

11- گريه هاى مداوم

12- مشكل در تمركز، يادآورى يا تصميم گيرى

13- اوقات تلخى

14- اضطراب و نگرانى بسيار زياد

15- فكر كردن به مرگ يا خودكشى

16- اقدام به خودكشى.

متخصصان معتقدند كه اگر فردى همه اين علايم يا بعضى از آنها را حداقل طى دو هفته هر روز داشته باشد آن فرد مبتلا به افسردگى بالينى است.

افسردگى مى تواند بر تمام زندگى فرد (و خانواده و دوستان نزديك او نيز) تأثير بگذارد. زيرا افسردگى روى توانايى شخص سايه مي اندازد و باعث يأس و دلسردى او مى شود. فرد افسرده اغلب از هيچ چيزى لذت نمى برد حتى از چيزهايى كه روزى از آنها لذت مى بُرد.

- در طول دوره افسردگى بعضى از افراد عملاً از انجام هرگونه كارى عاجز و ناتوان هستند.

- بعضى از افراد افسرده مى توانند به كار كردن ادامه دهند اما اين افراد فقط در شغل خود دوام مى آورند تا به تعهدات خود عمل كنند. اما اين كار بسيار سختى براى آنها است.

فرد مبتلا به افسردگى اصلى علاوه بر داشتن علايم عمومى افسردگى، ممكن است علايم زير را نيز از خود بروز بدهد:

1 - سردردهاى مداوم

2- درد و رنج هاى ديگر، حتى بدون آنكه علت ظاهرى داشته باشند

3- مشكلات سوء هاضمه

4- عملكرد ضعيف جنسى.

ممكن است در كودكان و نوجوانان علايم افسردگى واضح تر باشد. اين علايم عبارت اند از:

1- افت نمرات 2- اوقات تلخى 3- مشكلات اخلاقى 4- انزوا و گوشه گيرى 5- شكايت كردن از مشكلات جسمانى مانند سردرد و دل درد ?- كاهش انرژى 7- عدم تمركز 8- تغيير در الگوهاى خواب يا غذاخوردن

لازم است بدانيد:

متخصصان تخمين مى زنند كه 20 درصد از كودكان و چهار تا هشت درصد از نوجوانان مبتلا به افسردگى هستند. بالاترين مورد افسردگى در دختران پس از سن بلوغ رخ مى دهد.

افسردگى مى تواند بر تمام زندگى فرد تأثير بگذارد. زيرا افسردگى روى توانايى شخص سايه مي اندازد و باعث يأس و دلسردى او مى شود. فرد افسرده اغلب از هيچ چيزى لذت نمى برد حتى از چيزهايى كه روزى از آنها لذت مى برد.

بهتر است بدانيد كه:

افراد بالاى 65 سال، چهار برابر گروه هاى سنى ديگر مبتلا به افسردگى هستند. در افراد مسن، افسردگى با علايم ديگرى همراه است؛ علايمى مانند گيجى، فراموشى، عدم توجه به بهداشت شخصى و ظاهر. علاوه بر اين، بيمارى ها نيز مى توانند باعث افسردگى شوند مانند بيمارى تيروئيد، بيمارى هاى سيستم عصبى و برخى سرطان ها.

اختلال دوقطبى

در افراد مبتلا به افسردگى اختلال دوقطبى يا افسردگى شيدايى، نوسانات روحيه اى زيادى مشاهده مى شود. به طورى كه فرد در اوج شيدايى يا شادى غيرمعمول قرار مي گيرد و سپس وارد مرحله افسردگى مى شود. در طول مرحله افسردگى، فرد همان علايم افسردگى بالينى (عمومى) را از خود نشان مى دهد اما در اين افسردگى خطر خودكشى بالاتر است.

افسردگى خفيف

افسردگى خفيف يا افسردگى مزمن اغلب از دوران كودكى يا نوجوانى آغاز مى شود و در صورت عدم درمان ممكن است چندين سال تداوم يابد.

افراد مبتلا به افسردگى:

1- هيچگونه احساس عاطفى ندارند و از نظر عاطفى كاملاً بى حس هستند، آنها به طور مداوم در حالت افسردگى سطح پايين به سر مى برند و با علاقه و اشتياق كمى به زندگى روزمره ادامه مى دهند.

0- دوست دارند افكار منفى داشته باشند؛ معمولاً نيمه خالى ليوان را مى بينند.

1- 3- از چيزى لذت نمى برند حتى از چيزهايى كه زمانى از آنها لذت مى بردند.

بسيارى از مبتلايان به افسردگى خفيف اصلاً به دنبال درمان نيستند زيرا نمى دانند كه مبتلا به افسردگى هستند. از آنجايى كه افسردگى خفيف به صورت مزمن است فرد مبتلا، خانواده او و دوستان او فكر مى كنند كه اين رفتارها جزيى از طبيعت و منش و شخصيت فرد است. رهايى و بهبودى از اين نوع افسردگى اغلب به طور كامل اتفاق نمى افتد و اين خطر وجود دارد كه فرد دچار افسردگى اصلى شود كه در اين صورت فرد ِ مبتلا در اصل مبتلا به دو نوع افسردگى است.

اختلال فصلى

اين افسردگى شكلى از افسردگى است كه تصور مى شود با قرار گرفتن در معرض نور خورشيد به ميزان زياد، به وجود مى آيد. علاوه بر روحيه افسرده و علايم عمومى افسردگى، علايم ديگر اين افسردگى عبارت اند از:

1 - تمايل به خوردن غذاهاى شيرين و نشاسته دار

2- افزايش وزن

3- خواب زياد.

اين حالت عموماً در فصل بهار از بين مى رود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۲۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

با موهاي زير پوستي چه كنيم؟

به پاهايتان مرطوب كننده بزنيد!
به شما توصيه مي‌كنيم بعد از هر بار حمام رفتن و دوش گرفتن نواحي كه احتمال زير پوستي شدن موها در آن بيشتر است يعني پاها، زير بغل و كشاله‌هاي ران را با يك كرم مرطوب كننده خوب ماساژ دهيد. اين كار به موها اجازه مي‌دهد كه كاملا طبيعي رشد كنند.

اكسيژن‌رساني كنيد!
سعي كنيد 2 بار در هفته پوست‌هاي مرده را از روي بدن خود با يك گماژ خوب تميز كنيد. سلول‌هاي مرده پوست را به مرور زمان ضخيم مي‌كنند اما يك كيسه كشيدن آرام مي‌تواند سبب حذف اين سلول‌ها بدون آسيب ديدن اپيدرم شود.

جلوي رشد موها را بگيريد!
به كمك عصاره برخي ميوه‌هاي اسيدي مثل ليمو مي‌توان رشد موها را تا حدي كند كرد. در ضمن حذف سلول‌هاي مرده روي پوست مانع از رشد زيرپوستي موها مي‌شود.

به موهاي زيرپوستي دست نزنيد!
در صورتي كه شما مدام به كمك وسايل تيز در حال درآوردن موها از زير پوست باشيد به پوست خود صدمه رسانده و آن را زخمي مي‌كنيد. اگر مويي در حال رشد زير پوستي است آن را به كمك يك گماژ محلي و مرطوب كردن هميشگي خارج كنيد. در صورتي كه روي آن جوش زده و دردناك شده است سعي كنيد آن را تا زماني كه كاملا از بين برود عفوني نكنيد.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۲۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

با اين روشهاي طلايي سيگار را ترك كنيد

شما مدتهاست اين موضوع را مي دانيد اما چيزي كه اهميت دارد اين است كه براي حل اين مشكل چقدر جدي و مصمم هستيد.
بايد بگوييم كه ترك كردن سيگار كار بسيار مشكلي است و شما بايد در يك مبارزه ي سخت و واقعي پيروز شويد. بسياري از افراد در اين مبارزه شكست مي خورند و در برابر سيگار به زانو در مي آيند.

اما بهتر است بدانيد كه بيشتر افرادي كه سيگار را براي هميشه كنار گذاشته اند قبل از اينكه موفق شوند ، چندين بار تلاش ناموفق داشته اند. اين روشها توسط افراد موفق امتحان شده اند و به شما كمك مي كنند تا در اين مبارزه كه اراده و نيروي شما را محك مي زند پيروز شويد.
  1- از كاغذ استفاده كنيد:
قبل از هر كاري در مورد سيگار به خوبي فكر كنيد و ببينيد كه از چه چيزهايي در مورد آن بدتان مي آيد و اينكه چرا مي خواهيد سيگار را ترك كنيد.
  آيا در مورد سلامت خود نگرانيد و از سرطان ريه يا ساير سرطانها در هراسيد؟
 آيا از بيماري قلبي و ساير بيماريها نگران هستيد؟
آيا همسر و فرزندان و اطرافيان شما در معرض عوارض سيگار كشيدن شما هستند؟
آيا فكر مي كنيد الگوي خوبي براي فرزندان خود نيستيد؟
از اينكه موها و لباسهاي شما هميشه بوي سيگار مي دهند ناراحتيد؟
  از مواردي كه شما را نگران كرده ليستي تهيه كنيد و هميشه آن را همراه خود داشته باشيد. هر بار كه خواستيد سيگاري را برداريد يا ميل به سيگار پيدا كرديد به ليستي كه تهيه كرده ايد نگاهي بيندازيد و به خاطر بياوريد كه چرا تصميم به ترك سيگار گرفته بوديد.
 2- از كمك و حمايت ديگران برخوردار شويد:
به خانواده ، دوستان و همكاران خود بگوييد كه مي خواهيد سيگار را ترك كنيد. اين كار اراده ي شما را تقويت مي كند.

 هر بار كه ميل به سيگار پيدا كرديد به خاطر بياوريد آنها مي دانند در حال ترك سيگار هستيد و ميزان اراده و خويشتنداري شما را تحت نظر دارند و شما نمي خواهيد ديگران شما را فردي شكست خورده ببينند.

 حتي مي توانيد از آنها بخواهيد كه اگر شما را در حال روي آوردن به سيگار ديدند به شما يادآوري كنند كه تصميمي كه گرفته بوديد چقدر برايتان مهم است.

از دوستان و آشناياني كه سيگار را ترك كرده اند نيز مي توانيد كمك بگيريد.

 مي توانيد به افراد ديگري كه همين قصد را دارند ملحق شويد و يك گروه را تشكيل دهيد. حتي مي توانيد در اينترنت چنين افراد يا گروههايي را پيدا كنيد.

 تجربيات مشترك خود را با ديگران در ميان بگذاريد و براي تقويت اراده از يكديگر كمك بگيريد.
 3-از يك متخصص كمك بگيريد:
از پزشك خود بخواهيد تا شما را براي ترك سيگار راهنمايي كند و يا مراكزي به شما معرفي كند. برخي از مراكز برنامه هايي دارند كه در منزل و از طريق تلفن پيگيري مي شوند و تداخلي با كارهاي روزانه شما ندارند. هر چه در طول برنامه ترك سيگار خود مشاوره بيشتري دريافت كنيد احتمال اينكه موفق شويد بيشتر است.
 
4- آهسته شروع كنيد:
اينكه شما سيگار را ناگهان كنار بگذاريد شدني است اما كار دشواري است و ممكن است شكست بخوريد.
مي توانيد براي شروع فقط سيگار بعدي خود را به تاخير بيندازيد.
در مرحله بعدي فقط نصف هر سيگار را بكشيد.
 هر بار فقط يك بسته سيگار بخريد.

در مرحله بعد نوبتهاي سيگار كشيدن خود را يكي در ميان به فعاليت ديگري مانند پياده روي يا فعاليت بدني يا يك سرگرمي مورد علاقه خود اختصاص دهيد.

بر روي برنامه هاي گفته شده تمركز كنيد تا در تك تك آنها موفق شويد و بعد به مرحله بعدي برسيد. به تدريج برنامه خود را طوري ادامه و ارتقاء دهيد تا به مرور سيگار را كاملا كنار بگذاريد.
 5-از محركها دوري كنيد:
راجع به محلها و موقعيتهايي كه باعث مي شوند به طرف سيگار برويد فكر كنيد ، آنها را شناسايي كنيد و از آنها اجتناب كنيد.
در عوض بيشتر به مكانهايي كه سيگار كشيدن در آنها ممنوع است مانند موزه ها يا تئاتر و سينما برويد. با افرادي كه سيگاري نيستند معاشرت كنيد.

اتاق كار خود ،‌دوستان خود و هر چيزي كه شما را به سيگار تشويق مي كند عوض كنيد.

 خود را مشغول نگه داريد تا بي حوصلگي و افسردگي شما را تحريك نكند.

وقتي قرار است سيگار نكشيد سيگار ،‌ فندك و لوازم مربوط به آنها را در ماشين يا مكاني غير از محلي كه هستيد بگذاريد تا در دسترس نباشند.

هنگام رانندگي و مواقعي كه استرس داريد آدامس بجويد و به مناظر طبيعي اطراف خود توجه كنيد تا به سيگار كشيدن فكر نكنيد.

 ميز غذا را بلافاصله بعد از خوردن ترك كنيد. به جاي الكل قهوه و مواد محرك از چاي ، آب و نوشيدنيهاي سالم استفاده كنيد.

اين جمله ي طلايي را در طول روز با خود تكرار كنيد تا در مواقع لازم به راحتي آن را به كار ببريد:

نه ، ممنون ،‌ من سيگار نمي كشم. "



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۲۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

از مشكل بي خوابي رنج ميبرم

در صورتي كه مشكل كم خوابي داريد بايد علت آن مشخص و درمان شود . درمان دارويي بايد در كنار برطرف كردن علت زمنيه اي مي تواند به صورت كوتاه مدت استفاده شود . در موارد بي خوابي نيز بايد توجه به اين كه فرد در كدام قسمت از خواب مشكل دارد مي توان از داروي مناسب استفاده كرد . شرايط جسمي و سن فرد نيز در انتخاب دارو اهميت دارد .
از عللي كه سبب بي خوابي مي شود:
افسردگي‌، در اين‌ حالت‌ معمولاً فرد خيلي‌ زود از خواب‌ برمي‌خيزد.
پركاري‌ غده‌ تيروييد
اضطراب‌ ناشي‌ از استرس‌
مشكلات‌ جنسي‌، مثلاً ناتواني‌ جنسي‌
خواب‌آلودگي‌ و چرت‌ زدن‌ در طي‌ روز
محيط‌ پر سروصدا
آلرژي‌ها و خس‌خس‌ سينه‌ در صبح‌ زود
بيماري‌هاي‌ قلبي‌ يا ريوي‌ كه‌ باعث‌ تنگي‌ نفس‌ به‌ هنگام‌ دراز كشيدن‌ مي‌شوند.
بيماري‌ها يا اختلالات‌ همراه‌ با درد، مثلاً فيبروميوزيت‌ يا آرتريت‌ (التهاب‌ مفصل‌)
مشكلات‌ ادراري‌ يا گوارشي‌ كه‌ فرد را مجبور مي‌كنند در وسط‌ شب‌ براي‌ رفتن‌ به‌ توالت‌ از خواب‌ برخيزد.
مصرف‌ مواد محرك‌ مثل‌ قهوه‌، چاي‌ يا كولا
استفاده‌ از بعضي‌ از داروها، مثل‌ دكستروآمفتامين‌، داروهاي‌ كورتيزوني‌، يا داروهاي‌ دكونژستان‌ (رفع‌كننده‌ گرفتگي‌ بيني‌)
ساعات‌ كاري‌ متغير و نامنظم‌
محيط‌ يا منزل‌ جديد
پديده‌ جا ماندن‌ يا جلو افتادن‌ از زمان‌ به‌ هنگام‌ مسافرت‌هاي‌ هوايي‌ [ يعني‌ ساعت‌ بيولوژيك‌ بدن‌ نمي‌تواند خود را به‌ سرعت‌ با تغييرات‌ زماني‌ و در نتيجه‌ چرخه‌ روشنايي‌ و تاريكي‌ جديد ] هماهنگ‌ كند. ورزش‌ نكردن‌
نوشيدن‌ الكل‌
سوء مصرف‌ دارو، از جمله‌ مصرف‌ زياده‌ از حد داروهاي‌ خواب‌آور
محروميت‌ از مواد اعتيادآور

عوامل تشديد كننده بي خوابي:
استرس‌
چاقي‌
مصرف‌ دخانيات‌
پيشگيري:
شيوه زندگي‌اي‌ را در پيش‌ گيريد كه‌ الگوي‌ خواب‌ طبيعي‌ را به‌ هم‌ نزند.
اگر خوابتان‌ نمي‌برد، برخيزيد و كاري‌ انجام‌ دهيد. از خوابيدن‌ طولاني‌مدت‌ در طي‌ روز خودداري‌ كنيد.
اجتناب‌ از هرگونه‌ علت‌ احتمالي‌ در صورت‌ امكان

درمان:
سعي‌ كنيد استرس‌ خود را كم‌ كنيد.
روش‌هاي‌ آرام‌سازي‌ خود را فراگيريد و به‌ كار بنديد.
تا چندين‌ ساعت‌ قبل‌ از خواب‌ از مواد محرك‌ استفاده‌ نكنيد.
براي‌ درمان‌ هرگونه‌ بيماري‌ زمينه‌ساز به‌ پزشك‌ خود مراجعه‌ كنيد و اگر دارويي‌ باعث‌ بي‌خوابي شده‌ است‌ از پزشك‌ خود راهنمايي‌ و كمك‌ بخواهيد.
پيش‌ از خواب‌ در وان‌ آب‌ گرم‌ كمي‌ بياساييد.
اتاق‌ خواب‌ خود را تبديل‌ به دفتر كار نكنيد.
محيط‌ اطراف‌ را براي‌ خواب‌ هرچه‌ بهتر آماده‌ كنيد.
براي‌ به‌ خواب‌ رفتن‌، ذهن‌ خود را خاموش‌ كنيد و تنها به‌ افكار آرامش‌بخش‌ فكر كنيد. موزيك‌ ملايم‌ بگذاريد.
برنامه‌ خواب‌ خود را منظم‌ كنيد.
در صورت‌ امكان‌ مي‌توانيد از وسايلي‌ مثل‌ پنبه‌ گوش‌، چشم‌بند، يا پتوي‌ الكتريكي‌ استفاده‌ كنيد.
اگر علت‌ بي‌خوابي رواني‌ باشد، روان‌درماني‌ يا مشاوره‌ مي‌تواند مفيد واقع‌ شود.
به‌ طور منظم‌ ورزش‌ كنيد تا به‌ اندازه‌ كافي‌ خسته‌ شويد، اما هيچگاه‌ تا 2 ساعت‌ قبل‌ از خواب‌ ورزش‌ نكنيد.
رژيم‌ غذايي‌ خاصي‌ توصيه‌ نمي‌شود، اما اگر قبلاً سوء هاضمه‌ خواب‌ شما را مختل‌ كرده‌ است‌، تا 3 ساعت‌ پيش‌ از خواب‌ چيزي‌ نخوريد.
نوشيدن‌ يك‌ ليوان‌ شيرگرم‌ قبل‌ از خواب‌ براي‌ بعضي‌ از افراد مفيد است‌.

در صورتي كه رعايت اين موارد در بهبود وضعيت خواب تاثيري نداشته باشد براي بررسي بيشتر به متخصص اعصاب و روان مراجعه نماييد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۲۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

لكنت زبان

لكنت زبان(stuttering) يك اختلال سيالي بيانِ لفظي است كه بر اساس تكرارها و تطويلهاي غير ارادي، صدادار يا بي صدا، به هنگام انتشار واحدهاي كوچك سخن يعني اصوات، هجاهاي مجزا يا هجاهاي كلمات مشخص مي شود.اين اختلالها معمولآ بسيار فراوانند و به آساني مهار نمي شوند.
اختلال سيالي بهنجار و آهنگ سخن گفتن كه با سن فرد نامتناسب است، ويژگي اصلي لكنت زبان را تشكيل مي دهد. اين اختلال با تكرارها و تطويلهاي صوتها و هجاها و همچنين ديگر اختلالهاي سيالي گفتار (رواني كلام) همراه است.
به زبان ساده،اين اختلال موجب تكرار و طولاني شدن كلمات و از بين رفتن رواني كلام مي شود. لكنت زبان در ميان پسران ۳ تا ۴ برابر دختران است.سن آغاز بين ۲ تا ۷ سالگي و بيشترين فراواني در حدود ۵ سالگي ذكر شده است. بطور كلي در ۹۸٪ موارد لكنت زبان قبل از ۱۰ سالگي آغاز شده و به تدريج استقرار مي يابد. اين اختلال در آغاز موقت، وهله اي و نا آشكار است و به تدريج بصورت مزمن در مي آيد.معمولآ اختلال با تكرار حروف صامت آغاز كلمه يا تكرار بعضي از كلمات(نخستين كلمه ي جمله يا طولاني ترين كلمه) شروع مي شود. در آغاز بروز لكنت، كودك ممكن است نسبت به مشكل خود هشيار نباشد اما به تدريج هشياري نسبت به اختلال پيدا كرده و مكانيزمهايي براي اجتناب از ضايعات سيالي كلامي و پاسخهاي هيجاني به وجود مي آيند.
تقريبآ ۵/۴ كودكان درمان مي شوند. معمولآ ۸۰٪ افراد داراي لكنت زبان قبل از ۱۶سالگي درمان مي شوند كه ۶۰٪ اين افراد بدون استفاده از روش درماني خاصي بهبود مي يابند.
ويژگي
ويژگيهاي خاص لكنت زبان در افراد مختلف بسيار متغيرند. برخي از افراد داراي لكنت زبان تنها در تلفظ هجاها مشكلاتي دارند و برخي ديگر، نخستين تكرارها و ترديدها با شكلكها و يا حركاتي در قسمتهاي مختلف بدن همراهند(مانند:چشمك زدن، تيكهاي مختلف،لرزش لبها يا چهره، تكان دادن سر،حركتهاي تنفسي، گره كردن مشتها و…). همچنين اغلب ديده مي شود كه فرد دستخوش يك حالت هيجاني مانند: ترس، خشم وشرم و…مي شود.تحقيقات نشان داده اند كه تنيدگي(stress) يا اضطراب ، لكنت زبان را تشديد مي كند.
عوامل مؤثر بر لكنت زبان
۱- ضربه هاي شديد و شوكهاي عاطفي و رواني
۲- احساس تهديد و ناامني در خانواده
۳- تنبيه بدني در مدرسه و خانه
۴- انتقاد شديد از كودك در هنگام زبان باز كردن
۵- اصرار والدينِ كودك چپ دست براي استفاده از دست راست
۶- تكرار والدين و اطرافيان در موقعي كه كودك كلمات را نادرست بيان مي كند.
۷- ابتلا به بيماريهاي شديد عفوني
۸- آسيبهاي قبل از تولد، حين تولد و دوران كودكي
زماني كه يك فرد داراي لكنت زبان كمك مي خواهد،احتمالا دچار تنش و قابل ملاحظه اي است كه از مشكل گويايي و بزرگ جلوه دادن آن ناشي مي شود.سه روش براي درمان لكنت زبان وجود دارد.روش اول:پسخوراند شنيداري درنگيده ناميده مي شود و به اين صورت اجرا مي شود كه شخص با يك ثانيه تاخير گفتار خود را از يك گوشي مي شنود.اين كار باعث مي شود كه به تدريج گفتار افراد داراي لكنت زبان روان شود در حاليكه اگر افرادي با گفتار روان اين كار را انجام دهند به شدت دچار لكنت مي شوند.مشكل اصلي اين درمان اينست كه بيشتردر كلينيك جواب مي دهد ودر خارج از اتاق مشاوره فرد را با مشكل روبه رو مي كند.
تعقيب سايه به سايه،شكلي از شيوخ پسخوراند شنيداري درنگيده است.در اين روش،درمانگر از روي يك كتاب مي خواند و و فرد داراي لكنت زبان كلمات وي را بعد از مدت كوتاهي كه درمانگر آنها را بيان كرد،تكرار مي كند.براي انجام اين درمان لازم است كه فرد داراي لكنت زبان،به خوبي بر آنچه كه درمانگر مي خواند تمركز كند و لكنت زبان خود را در اين فرايند ناديده بگيرد.
در سومين روش به نام گفتار تنظيم شده با هجا،از فرد مبتلا به لكنت زبان مي خواهند همزمان با يك مترونوم(دستگاهي كه در فواصل زماني معين صداي تيك مي دهد و درموسيقي نيز كاربرد دارد)صحبت كند.اين شيوه نيزمي تواند در منحرف كردن فرد از لكنت زبان خودش تاثير بگذارد.تحقيقات نشان داده است كه وقتي اين شيوه را با پاداشهايي براي لكنت نكردن همراه مي كنند نتايج خوبي در جهت درمان فرد به همراه دارد.با اين حال اين سه روش تنها اميدوار كننده هستند.
درمان يك تغييراست و تصميم اين تغيير، فرد لكنتي است
تأكيد درمانهاي نوين براين است كه ؛ لكنت رفتاري آموخته شده است نه اختلال !
لكنت و درمان آن يكي از حوزه هاي تخصصي كار گفتار درمانگران مي باشد. در مواردي كه فشارهاي رواني موجود در روابط بين فردي، خانواده و ... در تشديد لكنت دخيل هستند، لازم است مشاوره روانشناختي يا روانپزشكي صورت گيرد و در صورت نياز مداخلات ديگري نظير روان درماني فردي، خانواده درماني و در موارد خاص درمان دارويي نيز صورت گيرد.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۲۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

من موي سرم بشدت شوره مي زند و بشدت خارش مي كند.موي سرم چرب است

شوره شديد سر مي تواند ناشي از درماتيت سبوره و يا بعضي بيماريهاي پوستي مانند پسوريازيس باشد .
درماتيت سبورئيك بيماري شايع و قابل كنترل پوستي است كه با قرمزي و پوسته ريزي و خارش مشخص ميشود.شايعترين محل اين بيماري سر است ولي گاهي اطراف بيني,ابروها, پلك و پشت گوشها را درگير ميكند.
در اين عارضه، التهاب و پوسته ريزي وجود دارد و ناحيه مبتلا ممكن است قرمز شود. به طور معمول در نواحي كه سبوم يا چربي زياد است، به وجود ميآيد مثل پوست سر، صورت و تنه. به همين علت در دوران نوزادي و پس از بلوغ كه فعاليت غدد چربي صورت زياد است، رخ ميدهد. البته هيچ ارتباطي ميان افزايش يا كاهش ترشح سبوم وجود ندارد و بيماران مبتلا به درماتيت سبوره اي، الزاما چربي بيشتري در صورت يا پوست سرخود ندارند.
عوامل بروز، متعددند و شامل وجود سبوم يا چربي، مخمر ميكروسكوپي پيتروسپوروم اووال، فعاليت آنزيم هضم كننده چربي يعني ليپاز، عملكرد دستگاه ايمني، رطوبت محيط و استرس است. درماتيت سبوره اي در بيماران مبتلا به AIDS بيشتر است كه شايد علت آن، ضعف دستگاه ايمني و افزايش فعاليت گونه هاي بيماريزاي مخمر پيتروسپوروم اووال است. به طور معمول هر عامل حساسيت زا مانند مخمر پيتروسپوروم اووال، ميزان آنتي بادي IgE را زياد ميكند. افزايش اين آنتي بادي با نشانه هاي حساسيت مانند قرمزي، التهاب و خارش همراه است. جالب است بدانيد كه درماتيت سبورهاي در نواحي از صورت كه حرارت زياد است، بيشتر به وجود مي آيد. احتمال درماتيت سبوره اي در بيماران مبتلا به پاركينسون بيشتر است. گاهي علت آن نامشخص است و گاهي به علت داروهايي است كه اين بيماران استفاده ميكنند. از آنجايي كه بيماران مبتلا به بيماريهاي ديگر مغز و اعصاب نيز به درماتيت سبوره دچار ميشوند، پزشكان احتمال ميدهند كه افزايش فعاليت دستگاه سمپاتيك يا ترشح زياد هورمون هاي مردانه (آندروژن) يا هورمون تحريك كننده توليد ملانين يا ملاتونين، از علتهاي بروز درماتيت سبوره است. وقتي نوزاد يا شيرخواري به درماتيت سبوره مبتلاست، در ۷۳ درصد موارد، مخمر پتيروسپوروم اووال وجود دارد و به طور معمول اين حالت به صورت ارثي به وجود مي آيد و افزايش احتمال بروز آلرژي در خانواده وجود دارد. وقتي بيمار مبتلا به درماتيت سبوره، فرد بزرگسال است، در بيشتر آنان در پوست سر و ناحيه صورت، ميزان زيادي مخمر پتيروسپوروم اووال وجود دارد.
در عارضه شوره سر به طور ساده فقط پوسته ريزي پوست سر بدون التهاب اما به صورت منتشر مشاهده ميشود. در درماتيت سبوره، قرمزي، پوسته ريزي و گاهي ترشحات وجود دارد. گاهي پوسته ريزي خفيف با پوسته هاي ظريف و خشك روي ابروها، مژه ها، چين ميان لب و بيني و پشت گوش، موهاي صورت آقايان (ريش و سبيل) و ناحيه جلوي جناغ سينه وجود دارد. چين هاي زير پستانها، كشاله ران، باسن و ناف نيز ممكن است درگير باشد. به طور معمول، شكل ضايعات به اينگونه است كه پوسته هاي ضخيم كمي به هم چسبيده، زرد و چرب وجود دارند. گاهي به علت خارش و انتقال آلودگي و ميكروب به ناحيه خراش پوست، ممكن است عفونت ثانويه به صورت فوليكوليت يا عفونت فوليكول مو رخ دهد. گاهي اوقات التهاب لبه پلك به وجود مي آيد و قرمزي و پوسته ريزي لبه پلك و مژه ها مشاهده ميشود و ممكن است قرمزي و التهاب چشمها نيز وجود داشته باشد. درماتيت سبوره در نوزادان به اين شكل است كه پوسته هاي بزرگ قرمز در پوست سر، ناحيهاي كه پوشك بسته ميشود و ناحيهاي از دست و پا كه خم ميشود مانند چين جلوي آرنج و پشت زانو به وجود مي آيد.
هيچ راهي براي پيشگيري يا درمان كامل اين بيماري وجود ندارد ولي با درمان منظم بيماري قابل كنترل است. اين بيماري قابل سرايت به ديگران نيست . براي كنترل شوره سر در جوانان رعايت موارد زير مفيد است:
_ هر روز سر خود را با شامپوهاي معمولي بشوييد.
_ در صورت عدم كنترل شوره سر از شامپوهاي ضد قارچ مثل كتوكونازولketoconazol ,سلنيوم سولفايدselenium sulfide پيريتيون زينك Zinc pyrithione يا تارtar استفاده كنيد.
_ اين شامپو ها بايد 10-5 دقيقه روي سر بماند سپس آبكشي كنيد.
_ ابتدا يك روز در ميان سر خود را با شامپو هاي طبي بشوييد تا بيماري كنترل شود سپس هفته اي يكبار از اين شامپو ها استفاده كنيد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۲۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

آيا تاثير منفي لامپ كم مصرف سفيد و لامپ كم مصرف زرد در سلامتي يكسان است يا متفاوت

تابش مستقيم پرتوهاي نوري لامپ هاي مهتابي يا فلوروسنت بعلت وجود اشعه يووي (ماوراء بنفش )براي پوست بدن مضر است وموجب افزايش چين وچروك پوست صورت و نيزايجاد كك و مك مي شود .
با بررسي هاي انجام شده مشخص شده است ميزان تابش پرتوهاي اشعه ماوراء بنفش از يك لامپ معمولي فلوروسنت بيش از 2800 نانومتر بوده كه اين مقدار از اشعه تابيده شده به پوست موجب تغييرات پاتولوژيك در سلولهاي پوست مي شود .
شعه يووي با تحريك سلولهاي رنگدانه ساز موجب افزايش پيگمان يا همان رنگدانه پوست و سبب بيماري ملاسما و كك ومك در صورت افراد مي شود .
نتايج تحقيقات دانشمندان نشان داده است كسانيكه در منازل و يا محل كار خود روزانه بيش از 8 ساعت در معرض نور لامپ هاي فلوروسنت قرار گرفته اند 5 برابر بيشتر از افرد ديگر دچار بيماري كاتاراكت يا همان اب مرواريد (كدورت عدسي چشم ) مي شوند.
خستگي زودرس افسردگي/ ضعف و بيحالي / از دست دادن تمركز /كاهش راندمان يا بازده كاري وافزايش تنش هاي روحي از جمله عوارض روحي و رواني استفاده از نور سفيد لامپ هاي فلوروسنت است .
امروزه اين لامپ ها بخاطر كم مصرف بودن ان در بين مردم طرفداران زيادي دارد ودر سطح وسيعي از ادارات و كارخانجات و منازل از ان استفاده مي شود لذا بايد در باره مضرات و خطرات ناشي از اين نور اطلاع رساني كافي انجام شود .
بهتر است نور اين لامپ ها با استفاده از محفظه هاي مشبك محصور شود تا پرتوهاي مستقيم نور هنگام تابش شكسته و در محيط پخش شود و خانمهايي كه روزانه بيش از 4 ساعت در معرض اين نورها قرار مي گيرند بايد از كرم ضد افتاب براي محافظت پوست صورت خود استفاده كنند .
استفاده از لامپهاي كم مصرف مطلوب است اما متخصصان پوست به اين نتيجه رسيده اند كه بهتر است در محلهايي كه افراد مرتبا در آنها حضور دارند از اين لامپها استفاده نشود و در عوض در مكانهاي عبور و مرور و راهروها و پاركينگها و اتاقهاي انتظار و نظاير آن مي توان از اين گونه لامپها استفاده كرد.

حباب لامپ‌هاي فلوئورسنت فشرده يا همان مهتابي‌هاي كم مصرف خودمان حاوي مقادير اندكي جيوه است. در نتيجه نمي‌توانيم بدون خطر بالقوه از تماس با آنها چشمپوشي كنيم.لامپ‌ها همواره مي‌شكنند اما چرا شكستن يك لامپ فشرده در برخي كشورهاي پيشرفته در خانه باعث مي‌شود اداره حفاظت محيط زيست صاحبخانه را به يك مامور رفع آلودگي ارجاع كند؟ جواب در نوع لامپ شكسته شده ‌ مهتابي و محتويات حباب قرار دارد. لامپ‌هاي مهتابي فشرده همانند لامپ‌هاي مهتابي لوله‌اي شكل اوليه، حاوي مقادير كمي جيوه در حدود 5 ميلي‌گرم هستند و جيوه براي قابليت ساطع كردن و تشعشع نور در يك لامپ مهتابي ضروري است. هر چند جيوه به سيماب و رنگ نقره‌اي معروف است ولي تاثيرش در لامپ‌هاي مهتابي در بروز نور سفيد است. اين فلز سنگين كه در دماي متعارف به حالت مايع است، بسيار لغزنده بوده و در اثر ريختن به شكل گوي‌هاي بسيار ريز پخش شده و به سختي جمع‌آوري مي‌شود و علاوه بر اين، به واسطه داشتن بخارات سمي از موادي به شمار مي‌رود كه حتي در محيط‌هاي آزمايشگاهي با احتياط به كار برده مي‌شود. سميت بالاي جيوه يكي از دغدغه‌هاي سلامت عمومي و محيط زيست به شمار مي‌رود و بويژه براي مغز جنين و كودكان مضر است. به همين دليل مقامات رسمي استفاده از آن را در كاربردهايي نظير دماسنج‌ها گرفته تا خودرو و كليدهاي ترموستات مختصر يا مردود كرده‌اند (مثلا يك كليد ترموستات كه هنوز در بسياري منازل معمول است، حاوي 3 هزار ميلي‌گرم جيوه معادل 600 لامپ مهتابي است.)
مشكل با شكستن لامپ شروع مي‌شود. جيوه به صورت بخار رها شده و مي‌تواند استنشاق شود يا به صورت پودر ريز داخل فرش و ساير منسوجات جاي بگيرد. در ژورنال سالانه پزشكي آمريكا در سال 1990 به يك مورد سميت جيوه‌اي ناشي از لامپ‌هاي مهتابي استناد شده كه طي مقاله مزبور كودك 23 ماهه‌اي پس از شكستن يك كارتن محتوي لامپ‌هاي مهتابي در محوطه بازي دچار كاهش وزن و جوش پوست و خارش شديد شد.

وقتي لامپ مهتابي مي‌شكند

اما اگر يكي از همين لامپ‌هاي مهتابي فشرده در منزل يا اتاق كارمان بشكند، چه اقدامي مي‌توانيم بكنيم؟
كارشناسان مديريت و حداقل‌رساني زائدات پرخطر سازمان حفاظت محيط زيست توصيه مي‌كنند: اول پنجره‌ها را باز كنيد و بعد از منزل خارج شويد. تهويه سريع اتاق در اكثر مواقع چاره‌ساز است. همه افراد و حيوانات خانگي را از اتاق به مدت 15 دقيقه بيرون كنيد و بگذاريد هواي اتاق خارج شود. اگر در منزل از سيستم گرمايش مركزي يا سيستم مركب گرمايش و تهويه مطبوع استفاده مي‌كنيد و نمي‌خواهيد اين بخارات سمي مكيده شوند، حتما آن را خاموش كنيد.

بعد از خارج شدن هواي اتاق، تكه‌هاي بزرگ‌تر حباب لامپ را كه روي سطوح سخت ريخته را به وسيله تكه‌اي مقوا برداشته و براي برداشتن تكه‌هايي كه روي فرش‌ها و سطوح نرم افتاده‌اند از دستكش استفاده كنيد تا از تماس مستقيم اجتناب شود. براي جمع كردن خرده‌هاي باقي‌مانده هم از نوار چسب استفاده كنيد؛ سپس روي سطوح سخت را با دستمال يا حوله‌اي مرطوب پاك كنيد. حال كليه مواد و دستمال‌ها را در كيسه‌اي پلاستيكي مطمئن و بدون درز يا ظرف شيشه‌اي با سرپوش فلزي جاي دهيد. البته ظروف شيشه‌اي در اين باره خيلي بهتر جواب مي‌دهد چون مشخص شده كه كيسه‌هاي پلاستيكي عملا نمي‌توانند بخارات جيوه را در خود نگه دارند و در صورت استفاده حتما بايد خارج از خانه گذاشته شوند. در ضمن بايد از به كاربردن جاروبرقي يا جاروي دستي اجتناب كنيد، زيرا موجب پخش شدن جيوه به ساير قسمت‌هاي خانه مي‌شوند.
با وجود گسترش فراگير لامپ‌هاي مهتابي فشرده، متخصصان برق و روشنايي راهكارهاي جديدي را براي جايگزيني با آنها جستجو مي‌كنند. يك روشنايي جايگزين عاري از جيوه ممكن است ديودهاي نوري‌ (led) باشند كه بسرعت هم در حال پيشرفت و توسعه است. اين ديود‌هاي نيمه‌هادي كه در اثر اعمال جريان نور منتشر مي‌كنند، شايد اميدبخش‌ترين گزينه جايگزين فاقد جيوه به شمار روند؛ اما اگر بخواهيم از نظر اقتصادي سبك و سنگين كنيم، فعلا از بابت كارايي، رنگ و هزينه جايگاه مناسبي ندارند. با وجود حكمفرمايي درازمدت لامپ‌هاي مهتابي به نظر نمي‌رسد كه كار يا توليد جيوه بتدريج متوقف شود. اتم‌ها و ملكول‌هاي فراواني تحقيق و بررسي شده‌اند ولي هيچ چيزي همانند جيوه عملي و كارآمد پيدا نشده است


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۲۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

گرفتگي ناگهاني عضلات هنگام پياده روي

اگر بعد از ۵ دقيقه پياده روي يا بيشتر، عضلات ساق پاي شما دچار گرفتگي و درد شد، ولي ساير اوقات اينگونه نبود، نشان مي دهد شما دچار لنگي پا بصورت متناوب هستيد كه در اثر نرسيدن خون كافي به پاها اتفاق مي افتد.
هنگام پياده روي، اگر سرخرگ هايي كه خون را به سمت پاها مي برند، دچار گرفتگي شوند، ديگر نمي توانند مقدار زيادي خون را به سمت پاها عبور دهند و در نتيجه عضلات ساق پاي شما دچار آسيب و درد مي شود.
هنگام پياده روي، عضلات پاهاي شما نياز به مقدار زيادي خون دارند. بنابراين اگر سرخرگ هايي كه خون را به سمت پاهاي شما مي برند، دچار گرفتگي شوند، ديگر نمي توانند مقدار زيادي خون را به سمت پاها عبور دهند و در نتيجه عضلات ساق پاي شما دچار آسيب و درد مي شود.

براي بهبود گرفتگي عضلات پا، آنقدر پياده روي كنيد تا عضلات پاي شما درد بگيرد، سپس استراحت كنيد و بعد از برطرف شدن درد، مجددا” پياده روي را شروع كنيد. همچنين بايستي مصرف چربي را كاهش دهيد.
اگر ۶ هفته بطور منظم و با برنامه ورزش كنيد، مي توانيد بدون احساس هيچ دردي، سه برابر حالت عادي پياده روي كنيد. ولي افرادي كه علي رغم اين ۶ هفته ورزش منظم، باز هم دچار گرفتگي و دردساق پا مي شوند، حتمادچار گرفتگي سرخرگ ها در ساير قسمتهاي بدن خود هستند، بنابراين قبل از شروع برنامه ورزشي نزد پزشك برويد تا از سلامتي خود مطمئن شويد.
براي بهبود اين حالت، آنقدر پياده روي كنيد تا عضلات پاي شما درد بگيرد، سپس استراحت كنيد و بعد از برطرف شدن درد، مجددا” پياده روي را شروع كنيد. همچنين بايستي مصرف چربي را كاهش دهيد. حتي ممكن است براي كاهش كلسترول ( چربي) خون نياز به مصرف دارو داشته باشيد.
آسيب هاي عضلات پشت ساق پا شايع است و مي توانند هر فردي از جمله نوجوانان، ورزشكاران و سالمندان را مبتلا كنند. اين آسيبها اغلب افرادي را گرفتار مي كنند كه قبل از ورزش و فعاليت شديد بدني، بدن خود را گرم و آماده نمي كنند.

جراحان ارتوپدي معتقدند بهترين راه براي محافظت از عضلات بدن اين است كه قبل و بعد از ورزش، بتدريج و با ملايمت عضلات را تحت كشش قرار دهيم. تحت كشش قراردادن عضلات ساق پا و پا ، علاوه بر كمك در پيشگيري از صدمات آنها، خطر آسيبهاي كمر را نيز كاهش مي دهد. براي انجام اين كار بر روي زمين بنشينيد و يك ساق پايتان را به حالت كشيده قرار دهيد كف پاي ديگرتان را بر روي سطح داخلي ساق پاي كشيده قرار دهيد اندكي به جلو خم شويد و در حالي كه پنجه پاي كشيده تان را به آرامي به طرف بالا نگه داشته ايد آنر با انگشتان دست لمس كنيد
.

تنها دارويي كه درد ناشي از گرفتگي متناوب عضلات را كاهش مي‌دهد، پنتوكسي فيلين (PENTOXIFYLLINE) نام دارد.
گاهي اوقات پزشك ماده‌اي به نام EDTA* را به داخل رگ افرادي كه دچار تصلب شرائين هستند، تزريق مي‌كند تا توده‌هاي چربي داخل رگ ها را حل كند و شريان ها را باز كند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۲۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

( زبان حركات بدن ) چيست

كي از مهم ترين خصوصيات انسان كه او را نسبت به ساير موجودات برتري مي دهد قدرت تكلم و سخن گفتن اوست. او مي تواند با به كارگيري كلمات و جملات احساسات و نيات دروني اش را بيان كند و ديگران را از آن آگاه نمايد.

از طرفي خواسته يا ناخواسته در فضايي كه آن را سكوت و خاموشي مي ناميم و با زبان بي زباني تنها با آنچه «body language» يا زبان حركات بدن و اجزاي آن خوانده مي شود، مي تواند به خوبي احساسي را انتقال داده يا معناي كلامي را تغيير دهد. هرگز اظهار دوستي و علاقه شخصي در حالي كه اخم كرده و ترشرويي نشان مي دهد، قابل قبول نيست. بنابراين به كارگيري اين ۲ زبان در يك جهت و راستا مي تواند به خوبي در بيان هيجانات، عواطف و احساسات به كار رود. اما در ميان دنياي خاموش و بي زباني، زبان هاي گوياي ديگري هم هستند.

زبان بدن شامل دو قسمت است . يكي زبان حركات بدن و ديگري زبان آرايش و ظاهر بدن :

بازكردن دكمه هاي كت:

افرادي كه باشما بي ريا وصميمي هستند غالباٌ دكمه هاي كت خود را باز كرده يا حتي آنرا از تن در مي آورند اما در يك مذاكره رسمي اينچنين نيست . در اين شرايط افراد زماني كت خود را در مي آورند كه امكان دسترسي به توافق وجود داشته باشد , به عبارت ديگر هرقدر هواي اطاق گرم باشد اگر طرفين احساس دسترسي بهتوافق را نداشته باشند كتشان را در نمي آورند.

انداختن پاروي پا:

در هنگام مذاكرات هر گاه يكي از طرفين يا هر دو ي آنها پاهاي خودرا روي هم مي اندازند نشانه اين است كه وارد مرحله جديدي از مذاكره مي شويد , مرحله ايي كه امكان تفاهم كمرنگ مي شود . اگر انداختن پا روي پاي ديگر با گذاشتن دستها در زير بغل بصورت ضربدر همراه باشد اوضاع وخيم تر است و بايد يك فكر جدي براي تغيير وضعيت انجام دهيد تا طرف مقابل از حالت تدافعي خارج شود.

كشيدن دست به چانه :

اين علامتي از زبان رفتار است كه در هنگام تصميم گيري بكار مي رود. كشيدن دست به روي چانه معمولا” با حالتي از چهره همراه است كه در آن چشم ها كمي جمع مي شود. افرادي ديگر ممكن است در اين حالت لب بالايي را لمس كنند وآنرا بكشند و بعضي مردها با سبيل يا ريش خود بازي كنند كه همگي دليل بر تعمق و ارزيابي است. در بازي شطرنج نيز افرادي كه قرار است حركت بعدي را انجام دهند در بسياري از موارد چنين اشاره ايي را از خود نشان مي دهند كه پس از تصميم گيري متوقف مي شود .

برداشتن عينك:

برداشتن آهسته عينك جهت تميز كردن آن در شرايطي كه نيازي به اين عمل نيست اشاره تعويقي است, اين عمل در طي يك مذاكره ممكن است چندين بار انجام بگيرد. در چنين حالتي شخص مي خواهد با طفره رفتن از پاسخ يك سؤال يا ايجاد تاخير در پاسخ مطالبي را در ذهن خود بررسي كرده وموقعيت خود را مرور نمايد. در هر حال اين افراد مي خواهند زماني رابراي پرسش يا پاسخخود در اختيار بگيرند. اشاره مشابه ديگر مي تواند برداشتن عينك در كنار دهان باشد.

دست زدن به بيني:

اين علامت رفتاري ويا ماليدن با انگشت اشاره نشانه شك وترديد در مورد مطالب گفته شده در يك گفتگـــو يا مذاكره ميباشد؛ به ويژه اگر اين اشاره همراه با متمايل شدن شخص به انتهاي صندلي باشد. اما مراقب باشيد كه اين اشاره را با كسي كه بيني خود را‎ مي خاراند اشتباه نكنيد. اشاره ديگري در اين زمينه ماليدن پشت گوش يا كنـار آن است كه حاكي از شك وترديد در ارائه يك پاسخ يا سبك وسنگين كردن آن است. در بسياري از مواقع پس از اين عمل دست به سمت چشم رفته وعمـل ماليـدن چشـم انجام مي شود.

ضرب گـرفتـن روي مـيـز:

كسي كه با ريتمي يكنواخـت وكسل كننده به روي ميز ضرب ميزند مي خواهد احساس بي قراري خود را بيان كند.اشارات مشابه ديگـر مي تواند اين با شد كه فرد مرتباٌ‌ دكمه خودكار خود را بالا وپايين مي زند ويا باپاشنه پا به زمين ضربه ميزنـد. پيام مستقيم اين اشارات براي شما اين است كه بايد دريابيد كه حرفهايتان كسل كننده يا بي روح است ويا اينكه براي طرف مقابل تازگـي نــــدارد.

قراردادن مچ يك پا به روي مچ پاي ديگر:

اين اشاره اشاره ايست كه در مواقع بسياري بروز مي كند. مثلا”‏در جلسات دوستانه يا رسمي كه شخص تحت فشار رواني ؛ تنش يا استرس قرار گرفته است.

مهمانداران هواپيما در اين زمينه تجربيات مفيدي دارند ،آنها به راحتي مي تواننـد افرادي كه از مسافرت با هواپيما مي ترسند را تشخيص دهنـد زيرا اين افراد با پاهاي گره خورده وقراردادن يك مچ به روي مچ ديگر مي نشينند به خصوص در هنگـام برخواستن هواپيما.

همچنين بسياري از افراد در موقعيت هاي تنش زا مانند شركت در مصاحبه يا آزموني براي استخدام ،مچ پاهاي خود راروي هم مي اندازند. اصولاّ علائم زبان رفتار بيشتر با يكديگر ودر يك مجموعـه ظـاهر مي شوند وبه همين ترتيب بايد با هـم تعبير شونـد.به عنوان مثال اگرفرد مقابل شمـا پايش را از روي پا بردارد و كمـي به طرف شما خم شود شما مي توانيد نتيجه بگيريد كه وي به سخنان شما علاقمند است و مايل است بيشتر بداند.

پس توجه به زبان رفتار را در خود تقويت كنيد وهمواره در هنگـام مواجـه شدن با واكنش منفي از طرف مقابل در صدد متعادل كـردن اوضــاع برآييد. در اين مواقع بهتر است به جـاي ايـنكه شـيوه قـبلي خود را ادامه دهيد و بر آن اصــرار ورزيد سياست جديدي را در پيش گيريد،چراكه اگر فردي از رفتار يا گفتار شما ناراحت يا عصباني باشد علائم رفتاري او پيشاپيش اين موضوع را به شما هشدار مي دهند .

علائم منفـي زبـان رفتـار:
- نوك پاهـا در جهت مخالـف شماست يا به سمت درب خـروجي است
-تمـاس چشمـي محدود
-تكان دادن سريع سـر به جهـت تائيـــد
- لمس كردن و ماليدن پشـت گـردن
- نگـاه كردن به سقـف وآسمـان
- چرخـيدن به دور واطــراف و سـاير اشـاراتي كه در بــالا به آنهــا اشاره شد.

چشمها

سطح چشمها:

در يك گـروه، مـعمـولا فـردي كـه سطح ديـد چشمانش از سايرين بالاتر است رهبر محسوب ميگردد. هنگامي كه شما ايـستـاده باشيد و ديگران نشسته قطعا شما را در موضع قدرت قرار ميدهد.

مالش چشم:

زماني كه فردي چشمش را با انگشت اشاره مالش مي دهـد نـشـانـگر فريب و نيرنگ مي باشد. از آنجايي كه فرد ميـخواهد تماس ديداري را قطع كند بهانه اي بدست مي آورد كه به اين طرف و آن طرف نگاه كند. ايـن حـركت غير ارادي يـك افــشـاگر حسابي است كه فرد دارد دروغ مي گويد.

چشم برگرداندن:

اين معمولا يك علامت مسلم از نيرنگ، گناه و دروغگويي است.

چشمان بسته:

هرگاه چشمان يك فرد براي لحظه اي طولاني تـر از چـشم بر هم زدن متعارف بسته و ابروها نيز برخاسته شود پيـام چنـيـن اسـت: “بـه حرف زدن خود خاتمه بده.”

حركت چشم به سمت بالا:

اين نشانه غضب و عصبانيت است.

نگاه مختصر به اطراف:

اين ژستي خـجـالت گـونه و عشوه گرانه است. فرد جسورانه خيره ميشود در حاليكه سرش را پايين انداخته و به سمت مخالف كج ميكند. اشـاره بـر كمرويي بي باكانه دارد.

نگاه ممتد:

اين بي ترديد يك نشانه گرايش جنسي است. شخصي كه تماس چشمي برقرار مي كند، چشم برگردانده، سپس مجددا به چشمان شما نگاه مي كند ميـگويـد: “مايلم با شما بيشتر آشنا شوم”

نگاه خيره شديد:

اين نشانه خلق تهاجمي، سلطه جويانه و تهديد آميز است.

نگاه به بالا و پايين:

هنگامي كه آقايي نگاهش را به سر تا پاي يك خانم مياندازد به او مي فهماند كه به اندام فيزيكي وي علاقه مند است.

چشمك:

چشمك يك علامت غـرض آلود است. نـشانـگر آن اسـت كـه رمز و رازي ميـان فردي كه چشمك ميزند و فردي كه به او چشمك زده مي شود برقرار است.

بالا انداختن همزمان دو ابرو:

در ميان يك اتاق شلوغ، مفهوم آن كاملا واضح و روشن است: مايلم با شما ملاقات كنم.

بالا انداختن يك ابرو:

زماني كه يك ابرو بالا انداخته ميشود در حالي كه ابرو ديگر پايين باقي ميماند مفهومش اين است: حرف شما را باور نميكنم.

ابروهاي گره خورده:

زماني كه هر دو ابرو به سمت همديگر كشيده ميشود باعث پديد آمدن شيار بين آن دو مي شـود كه دلالت بر اضطـراب، درد، تـرس و يـا آمـيـزه اي از ايــن هيجانات دارد.

پوشاندن صورت:

زماني كه دست بر روي صورت مي آيد مـفـهومش چنين است: شوكه شده ام. اين ژست بين فرد و موقعيت مزاحم و مـتـجاوز فاصله مي اندازد.

دهان

خنده زوركي:

اين نيشخند كنترل شده تا چشمها گسترش نمي يابد.

دهان كجي:

گوشه لبها را مانند پوزخند به عقب برده و دندانها را نمايان ميگرداند.

تبسم با دهان گشوده:

دندانهاي بالا نمايان شده و بـه شـخـصـي كـه بـا شـما گفتگو ميكند مي فهماند كه مايل هستيد بيشتر با او آشنا شويد.

تبسم با لبان بسته:

اين لبخند تنها براي اداي احترام و ادب و نزاكت است.

در هم كشيدن لبها:

هرگاه فردي لبهايش را در هم كشيد به مفهوم آن است كه طرف مقابلش را جذاب و دلربا يافته.

لبهاي سفت و جمع شده:

دال برتنش و عدم پذيرش است.

جويدن لبها:

وقتي فردي لب پايين خود را جويده و سرش را تكان ميدهد نشانگر خشم فرد است.

تماس با لب ۱:

هرگاه انگشت اشاره بطور عمودي براي لحظه اي به طرف بالا آيد ميگويد: ساكت باش.

تماس با لب ۲:

ولي هرگاه انگشت اشاره به لب پايين تماس پيدا كند و دهـان انـدكـي باز شود مفهومش چنين است: “مي خواهم با شما صحبت كنم”

خميازه كشيدن:

خواب آلودگي تنها علت خميازه نمي باشد بلكه “خميازه اجتماعي” نيز وجود دارد. خميازه اي كه در يك موقعيت استرس زاي خفيف پديد مي آيد. هنگاميكه مردد هستيد چه كاري ميخواهيد انجام دهيد خميازه روشي است براي خريدن زمان

دست ها (از مچ تا سر انگشتان)

 

 

 

 

دست دادن محكم:

فردي كه دستش را دراز كرده و سـپـس دسـتـانـش را بـه طـريقي مي چرخاند كه دستش بالا و كف دستش پايين قرار مي گيـرد، سـعي در توفق و برتري جويي دارد. اين نوع دست دادن اغـلب اوقـات در مـوقـعـيـت هـاي سيـاسي و ديپلماتيك كاربرد دارد.

دست دادن بسيار محكم:

نشانگر شور و اشـتياق و سلطـه گـري اسـت. بـي تـرديــد ميتوان فهميد چه كسي اينجا فرمان ميدهد.

دست دادن شل:

فردي كه تـنـها انگشتان دستـش را دراز ميكند و يا دستهايش مانند ماهي شل است، مي گويد: مايل نيستم به مـن دسـت بزنيد، من صميميت را دوست ندارم. همچنين آن نشانه ضعف، انقياد و مطيع و تسليم بودن نيز ميباشد. هر گاه آقايي در يك موقعيت كاري از اين دست دادن استفاده ميكند امكان دارد چنين برساند كه قصد دارد مخفيانه اعمال نفوذ در موقعيت نمايد.

دست دادن با هر دو دست:

هرگاه از دست چپ براي در برگرفتن و پوشاندن دستهاي فشرده شده استفاده گردد، دست دادن دستكش وار ناميده شده و راستي و صميميت زياد را مي رساند مانند يك در آغوش گرفتن كوچك و ظريف.

حركت انگشت:

ضربه آهسته، مضراب زدن و يا ريتم يكنواختي را با انگشتان نواختن، دلالت بر بي تابي و ناشكيبايي دارد. يك حركت نمادين گريز ميباشد. انگشتان عمل راه رفتن را گرچه بدن بي حركت است انجام ميدهند.

دستهاي پـنهان:

اين ژست مرموز و آب زير كاهانه است. فرد ميگويد: مايل به گفتگو با شما نميباشم. خصوصا در مورد دستهايي كه عميقا در جيــب ها فرو شده باشد جايي كه براي تماس و گرفتن دست و يا هر گونه رابطه صميمانه وجود نخواهد داشت.

دستها به روي زانو:

وقتي كف دستها بـه طـرف بـالا بـاشـد، شـخص گـشـاده رو و پـذيـرا مي باشد. وقتي كف دستها پايين باشـد مـمكـن اسـت پـاي فـريبكاري و تعرض در ميان باشد.

مناره كردن انگشتان:

هنگامي كه فردي انگشتان خود را به هم فشرده و چـانـه و دهان را روي سر انگشتان قرار ميدهد نـشانگر تفكر عـمـيق است. مانند زماني كه شخص به اميد شنيدن جواب مي باشد. همچنين حايلي اسـت بـراي مـحـافـظـت كـردن از قفسه سينه، پايين صورت و دهان.

مشت پوشيده شده با دست باز:

فـرد در ايـن حـالت خشـمگين است اما مي كوشد كه آرام بماند. به اصطلاح خود را كنترل كند.اما مراقب اين فرد باشيد چون امكان دارد هر موضوع كوچكي منجر به آن گردد كه كنترلش را از دست بدهد.

پرتاب دست:

شـخصـي كـه مـي خـواهـد عـقايدش را به اجبار تحميل كند ممكن است دستش را بطرف شنونده و جلو پرتاب كند. درحالت پرخاشگرانه خفيفتر تنها از انگشتان استفاده ميگردد.

قلاب كردن دستها پشت سر:

اين يك ژست متكبرانه ميباشد. خصوصا زماني كه فرد به عقب تكيه داده باشد. او ميگويد: من آنقدر بر شما سلطه دارم كه نياز به دفاع كردن از خودم ندارم.

بازي كردن با حلقه ازدواج:

اين علامت عصبي بودن و نـشـانگر آن است كه مشكلي در ارتباط وجود دارد. خصوصا زماني كه فرد همزمان در مـورد هـمسـرش در حـال صحبت كردن ميباشد.

تكان بيقرار دستها:

اين تلاش بدن براي رهايي مي باشد. هـورمـون آدرنـاليـن در حال ترشح شدن است اما فرد نمي داند چگونه رهايي يابد. كلـنـجار رفـتـن بـا سـر آسـتـيـن پيراهن و يا جواهر آلات روي مچ به ديگران ميـگويد كه: شما احتيـاج بـه تـوجـه داريـد. در كـافه ايـن عمل جايز و مناسب است اما در جلسات كاري منحرف كننده و موجب حواس پرتي ميگردد.

دست زدن به كراوات:

اين رفتار مردانه مي گويد:مي خواهم تاثير خوبي از خودم بجا بگذارم. اين روش اوست كه مي خواهـد بـه شـما بـفـهــماند شديدا” در تـلاش اسـت تـا خوشنودتان سازد.

دست كشيدن در ميان موها:

وقتي افراد نمي دانـنـد چه چيز بايد بگويند اغلب اوقات دستشان را ميان موها مي كشند. نـاظـري كه قـادر است زبان بدن را متوجه شود آگاه است كه فرد در مورد كاري كه مي خواهد انجام دهد و يا چيزي كه ميخواهد بگويد ترديد دارد

پا ها

تكان دادن پاها:

وقتي فردي طوري نشسته كه يك پا را روي پـاي ديـگر انـداخته و يك پا را در هوا تكان مي دهد پيام اين است: من حوصله ام سـر رفته. حـركات نـشـانـگر گـريز است اگرچه بدن فرد ساكن و بدون حركت مي باشد.

انداختن پاها روي هم در ناحيه زانو:

اين حالت متداول بطور يـكسان در مردان و زنان رايج مي باشد. مفهومش اين است كه: من بـسـيار آسـوده خاطر هستم.

قوزك پا روي زانو:

اين معمولا عملي مردانه مي باشد. ميگويد: من قاطعانه از حقوقم دفاع مي كنـم اما بـا آرامـش هسـتم. اين همان ژست اصيل “پا روي پا اندازي كابويي” است.

انداختن پا روي هم در ناحيه قوزك:

اين ژسـت در مـردها بيش از زن ها مورد استفاده قرار مي گيرد. مي گويد: “من مودبانه در آرامش هستم.”

به هم پيچيدن پاها:

اين ژست در خانمها رايج مي باشد. زن پاهايش را به هم مي پيچانـد طوري كه يك پايش را به پشت قوزك پاي ديگرش قلاب ميكند. مردها انجام دادن اين كار را دشوار مي پندارند. بـه هم فشردگي اين حالت برداشت ” در آغوشگيري” و نوعي تمايل جنسي را در ذهن تداعي مي سازد.

قفل كردن پاها:

اين نيز نمونه اي از ژست زنانه ميباشد. او در حالي كه ايستاده يك پا را به پشت پاي ديگر قفل مي كند. اين عمل معمولا به مفهوم آن است كه فرد عصبي و ناراحت مي باشد.

دست ها

خم كردن بازوها:

اين كار ميگويد: “من پر زور و نيـرومند هستم.” بالا آوردن يـك بازو نيز راهي براي جلب توجه ميبـاشد. هر دو دسـت را بـجلو دراز كردن ژست خوش آمد گويي ميباشد.

دستها به پشت:

وقتي دستها به پشت كمر قلاب ميگردند مفهومش اين است كه فرد وضعيت را تحت كنترل خود دارد. ميگويد: “من راحت هستم” مشابه حركتي كه سربازان زماني كه در حالت خبردار نيستند به خود ميگيرند.

دستها به جلو:

هنگامي كه ما مضطرب مي باشيم تمايل به نگاه داشتن دستهـاي خود در جلوي بدن خود داريم تا بتوانيم يك سد حفاظتي ايجاد گردانيم.

دستهاي قلاب شده:

بر خـلاف دسـت به سـينه بودن كه دستها بطور متقاطع به روي سينه قرار ميگيرند، اين ژست در افرادي مشاهده ميشود كه در شرايط اضـطراب آمـيزي قرار دارند. در واقع چنين به نظر مي آيد براي حفظ جانشان به خودشان دست آويخته اند.

دستهاي تا شده:

زمانيكه دستها مقابل بدن همديگر را قطع ميكنند، مـعـمـولا نشانگر وضعيت تدافعي ميباشد. فرد ميگويد: من تمايل ندارم به هرچيزي كه با عقايدم در تضـاد مي باشد گـوش دهـم. اغـلب مردم از مانعي كه اين طرز ايستادن پديد مي آورد آگاهي ندارند. اما بـي تـرديـد بـراي سـد كـردن هـر گونه تعدي و مزاحـمت بكار گرفته مي شـود. خصوصا وقتي كه لبهاي درهم و اخم نيز با آن همراه گردد.

دراز كردن دست :

زماني كه يك مرد نشسته و دست خود را دراز كرده، او ميـگويد: “من اينجا را تحت كنترل خود دارم”. اما اگر يك زن اين كا را انجام دهد، مـردها معمولا اينگونه مي پندارند كه او از حد و حدود خود تجاوز كرده است. هر چنـد زمـانـي كه تنها يك دست را روي صندلي مجاور قرار ميدهد ميگويد: “ميخواهم مانند شما(مردها) باشم”

دست به كمر بودن:

دستها دو طرف كمر به طوري كه آرنج به طرف خارج بدن قرار مـيـگيرد فرد ميگويد: از من فاصله بگير. اين يك عمل نا آگاهانه مي باشد كه مـا هـرگاه احساس جامعه ستيزي داشته باشيم و يا در محل پر ازدحامي قرار داريم و تـمايـل نداريم ديگران نزديك به ما شوند اعمال ميكنيم.

شانه بالا انداختن:

شانه ها بر آمده گشته و كف دستها به سمت خارج ميچرخنـد. پيام روشن و واضح مي باشد: من شما را نمي شناسم . و يا من نمي تـوانم به شما كمك كنم. دلالت بر احساس درماندگي فردي است كه اين ژست را به خود ميگيرد.

راست قامت ايستادن:

حالت ايستادن افراشته ميگويد شما انسان با اعتماد به نفس، صادق و موفقي هستيد. حتـي اگـر كـوتـاه قـد باشيد، گرفتن يك ژست مطمئن و بي پروا شما را پر ابهت نشان خواهد داد.

گامهاي كوتاه-بلند:

استفاده از تمام طول پا در هنگام راه رفتن، گامهاي بلند برداشتن و كمر را راست و سر را بالا نگاه داشتن بيانگر يك حالت مطمئن و با صراحت مي باشد. برعكس گام هاي ريز و با شانه هاي قوز كرده فرد را ترسو و آسيب پذير مينمايد.

احوالپرسي دوستانه:

با اندك بالا آوردن ابرو زمانيكـه بـراي نـخستين بار شخصي را ملاقات مي كنيد، شما را علاقه مند، با نشاط و هوشيار مي نمايد.

رويارويي نزديك:

هر فردي مجاز و نيازمند مقدار معيني حـريـم شـخـصـي در پـيـرامـون خودش ميباشد. معمولا آن حريم شخصي ۱۸۰-۹۰ سانتيمتري شمـا امـتـداد مـي يـابد. محدوده صميمي و خودماني ۵۰ سانتيمتر امتداد دارد. زمانيكه فردي خيلي نزديك به جلو مي آيد منجر به مزاحمت و ناراحتي مي گـردد. اين يـك عـمل تـجاوز كارانه مي باشد كه مرزها و حدود ديگران را رعايت نكرده و احترامي براي آنها قائل نمي باشد. اين طرز رفتار مي تواند سبـب شود تا يـك فـرد مـنـفعـل و بي اراده، احساس آسيب پذيري كرده و حالت تدافعي به خود گيرد. تا زماني كه از شما در خواست نشده عقب بمانيد.

بي رغبتي:

اگر ميخواهيد برتر از ديگران جلوه كنيد، پشت به ديوار تكيه زده و دست به سينه بايستيد. پيام روشن است: “مزاحم نشويد.”

گرفتن گردن:

هنگاميكـه دسـت بـه طرف بالا تاب خورده و خودش را به پشت گردن قلاب مي كند نشانه خشم مي باشد. در دوران بدوي اين ژست به ضربت سختي بر سر فرد مقابل منجر مي گشت. اما در جامعه متمدن ميبايد از اين عمل اجتنـاب ورزيـد. افراديكه زبان بدن را متوجه ميشوند از توانمندي اين عمل آگاه هستند.

بي قراري(وول خوردن):

در موقعيت اجـتمـاعي هرگاه با پول خرد داخل جيبتان بازي كنيد و صداي جيرينگ جيرينگ آن را درآورده يا با موها و يا لباستان كلنجار رويـد، علامت واضحي است كه شما عصبي، بي قرار و هيجان زده مي بـاشـيـد. بـراي گـذاشتن تاثير خوب بر روي ديگران سعي كنيد اين حركات تهييج آميز و بيتاب گونه را در خود فرو نشانيد.

كشيدن شلوار:

اين عمل در مردان بيش از زنان انجام ميشود. چون مردها هستند كه اغلب اوقات شلوار به تن مي كنند. پارچه شلوار يك پا به نشانه نـابـاوري بـه بــالا كشيده ميشود. مانند اين ميماند كه پايش را روي يك چيز ناخوشايند گـذاشـته و ميكوشد آن را از روي شلوارش بتكاند.

به ديوار تكيه زدن:

زمانيكه شما به ديوار و يا درب ورودي با آرامش خاطر بسيار، تـكيه مي دهيد، به ديگران مي گوييد كه بمانند. اين روشـي اسـت براي طولاني كردن گفتگو خصوصا وقتي كه در موقعيتهاي اجتماعي قرار داريد.

ارتباط نزديك:

دو فرديكه با هم گفتگو كرده و همديگر را در يك جايگاه و همسو مييابند، انس و علاقه متقابل را نمايان ميكند. افراديكه براي مدت زمان مديدي با يكديگر بوده اند حركات يكديگر را تـقـلـيـد و تـكرار كـرده و حـتـي كلمات و الفاظ يكساني را همزمان بيان ميكنند.

نزاع:

هنگامي است كه دو فرد رو در روي هم، اما برخـلاف مـورد قـبلـي مي ايستند كه بيانگر خشونت و تند خويي شديد ميباشد. در شرايط عادي هر دو فرد در هنگام صحبت كردن اندكي از يكديگر فاصله ميگرند. امـا هرگاه بخواهند با يكديگر زورآزمايي و نزاع كنند خود را در حالت بيني به بيني قرار ميدهند كه تقابل بسيار خطرناكي است.

تعظيم كردن:

اين ژست اداي احترام دنياي كهن، ديگر كاربردي جـز در محافل ديپلماتيك و موقعيت هاي رسمي ندارد. هر چند كه در زمانهاي گذشته بـه عنوان اداي احـترام و درود فرستاندن متعارف بكار مي رفته است، اما اكنـون در اغـلـب اوقـات تـوسـط هـنرمـندان و مجريان بر روي سن مورد استفاده قرار ميگيرد

زبان بدن (موي سر)

برخي از كارشناسان بر اين باورند كه مدل موي شخص مي‌تواند نشان‌گر تصوير شخصي, كيفيت زندگي, ميزان عملگرايي, خودنمايي, اثرگذاري و پايگاه اجتماعي و اقتصادي فرد باشد. برخي نيز بر اين باورند كه موي شخص مي‌تواند نشانگر بالندگي عاطفي و ناحيه‌ي زيستي باشد.
مفاهيم مختلف مدل‌هاي مختلف مو را در طول دهه‌هاي گذشته از نظر بگذرانيد. فرضاً, در دهه‌ي ۶۰ و ۷۰ قرن بيستم موي بلند شخص نشانه‌ي عصيان‌گري و شورشگري بود, اما امروزه در دهه‌ي ۹۰ يك راننده‌ي كاميون بيابان نيز موهايش را بلند مي‌كند تا بسان سلطان موسيقي راك جلوه كند. بايد توجه داشت كه موهاي بلند دخترك ۱۵ ساله تفسير متفاوتي با موهاي بلند يك زن ۵۵ ساله دارد. در هر صورت, در اين قسمت حتي‌المقدور اسرار شناخته شده‌ي انواع مدل مو را در اختيار شما قرار مي‌دهيم. بايد توجه داشت كه نشانه خواني بايد همراه با نشانه‌هاي آشكار ساير ويژگي‌هاي فرد باشد تا بتواند فرد را به سوي تشخيص درست رهنمون شود.

موي مردان
موي بلند و موي كوتاه _ باور غالب اين است كه موي كوتاه نشانه‌ي محافظه كاري و سازگاري و موي بلند نشانه‌ي ماهيتي هنري و عصيان‌گري است. اين باور گهگاه درست مي‌نماياند؛ وليكن در همه‌ي موارد اين گونه نيست, زيرا موهاي بسيار كوتاه مي‌تواند نشانه‌ي موارد زير باشد:
فرد احتمالاً اهل ورزش است؛
در حال طي كردن دوره‌ي نظام بوده و يا اين كه در گذشته يك نظامي بوده است؛
شخص در سازمان و يا اداره‌اي كار مي‌كند كه مجبور است مويش را كوتاه نگه دارد؛ اين امر مي‌تواند نشان‌گر گرايشات هنري, عصيان‌گري و مدگرايي باشد (در صورتي كه مو به طور غريبي رنگ شده باشد و يا اين كه بسيار كوتاه باشد)؛
ممكن است نشانه‌ي محافظه‌كاري فرد باشد؛
احتمالاً شخص به نوعي مشغول درمان بوده و يا اين كه اين امر از ضرورت درماني ناشي شده است؛
احتمال دارد فرد اين گونه بپندارد كه جذابتر مي‌نماياند؛
فرد به دليل راحتي و سهولت كاري, موي كوتاه را ترجيح مي‌دهد.
اگر چه تامل در خصوص موارد بالا مي‌تواند براي تشخيص ماهيت اشخاص راهگشا باشد, ليكن بسندگي صرف به اين ذهنيات و كليشه‌ها مي‌تواند بازدارنده باشد.
موي آراسته: مردي كه با موي آراسته, سشوار كرده و تافت زده ظاهر مي‌شود و اين امر را با لباس و كفش گرانقيمت همراه مي‌كند, خواهان به رخ كشيدن موقعيت و پايگاه غبطه‌برانگيز اجتماعي و شغلي خود است.
اين حالت مي‌تواند نشانه‌ي كاميابي اقتصادي, خودمهم پنداري و اثرگذاري بر روي ديگران باشد. معمولاً مردان اين گونه براي موي سر خويش سرمايه‌گذاري پولي و زماني نمي‌كنند. در هر حال, استنباطي كه از اين حالت مي‌توان كرد اين است كه چنين مرداني بدين وسيله قدرت, توان مالي و برتري پايگاه اجتماعي خويش را به رخ ديگران مي‌كشند.
بعلاوه, همين برداشت را مي‌توان به ناخن‌هاي آراسته نيز تعميم داد.

نشانه‌هاي مرتبط با ريزش, كم پشتي و طاسي سر
مرداني كه معدود تارهاي موي باقيمانده بر روي سر خود را با دقت و وسواس محسوسي شانه مي‌كنند و به اصطلاح به آن حالت مي‌دهند, در واقع بدين وسيله خودخواهي خود را نشان داده و در عين حال نسبت به قضاوت و داوري ديگران غافل هستند. زماني كه من با چنين مرداني برخورد مي‌كنم, نخستين سوالي كه به ذهنم خطور مي‌كند اين است كه آيا اين مرد نمي‌داند كه ما چشم داريم و همه چيز را مي‌بينيم. نكته‌ي قابل توجه اين كه اين برداشت‌ها وحي منزل نيست و در همه‌ي حالات استثنا به چشم مي‌خورد.
استفاده از كلاه گيس و كاشتن و ترميم موي سر: مرداني كه با ترميم موي سر خويش كم پشتي و يا ريزش آن را جبران مي‌كنند, بدين وسيله نخوت و فقدان اعتماد به نفس خويش را نشان مي‌دهند. بعلاوه, بدين وسيله فرد با جذاب نشان دادن خويش اعتماد به نفس از دست رفته را كسب مي‌كند. در هر صورت, از نشانه‌هاي اين نوع اقدامات ترميمي مردان مي‌توان به مواردي چون برخورداري از امكانات مادي, نقص زدايي و ظاهر گرايي اشاره كرد.
استفاده از انواع كلاه‌ها:

مردان طاسي كه از كلاه بيس‌بال براي پوشش اين نقيصه‌ي خود استفاده مي‌كنند, در واقع در برابر پير شدن از خود مقاومت نشان مي‌دهند. در اين ارتباط بايد به اين نكته توجه كرد كه بسياري از مردان طاس براي حفاظت از فرق و كاسه‌ي سر خويش در برابر آفتاب سوزان از اين كلاه‌ها استفاده مي‌كنند؛ ليكن اگر مردان طاس در منزل نيز از اين كلاه‌ها استفاده مي‌كنند, اين امر مي‌تواند نشان‌گر فقدان خودباوري و اعتماد به نفس باشد.
موي رنگ شده:

مرداني كه موي سر خود را رنگ مي‌كنند, عمدتاً خواهان پوشاندن موهاي سفيد خود هستند و بدين وسيله خود را جوان مي‌نمايانند. روشن است كه اين وسيله در همه‌ي حالات و مقاطع سني نمي‌تواند راهگشا باشد. فرضاً چنان چه مرد ۷۵ ساله‌‌اي داراي موهاي مشكي يك‌دست باشد, در آن صورت پنهان‌كاري كاملاً بي‌مورد است. در هر صورت, از ويژگي‌هاي اين اشخاص مي‌توان به خودخواهي, واقعيت گريزي و بسان كبك عمل كردن اشاره كرد.


موي صورت مردان
ريش و سبيل: برخي از مردم بر اين باورند كه ريش و سبيل مي‌تواند نشانه‌ي راز آلودگي شخص باشد. بايد توجه داشت كه اين برداشت درست نبوده و مردان به دلايل مختلف از موي صورت استفاده مي‌كنند.
در هر صورت, ريش و سبيل مي‌تواند به موارد زير دلالت كند:
مرد مي‌پندارد كه بدين شكل جذاب‌تر مي‌نماياند؛
مرد جوان بدين وسيله خود را سالدار مي‌نماياند؛
با استفاده از ريش, فرد سن و سال و چروك‌هاي صورت خود را مي‌پوشاند؛
فرد بدين وسيله نقص صورت خود را مي‌پوشاند؛
مرد ريشو بدين شكل ماهيت عصيانگرانه‌ي خويش را مي‌نماياند؛
مرد در جايي شاغل است كه از اين بابت محدوديتي را به شخص تحميل نمي‌كنند.

دقيقاً به طول و شكل و شمايل ريش و سبيل مردان توجه كنيد, زيرا ريش و سبيل‌هاي بلند مي‌تواند گرايشات سياسي ليبراليستي مردان را بنماياند. از سوي ديگر, ريش و سبيل نامرتب, كثيف و ناآراسته مي‌تواند نشانه‌ي ويژگي‌هايي چون كاهلي, دلمردگي, اختلالات و عوارض روحي و فيزيكي, فقدان قدرت داوري و ساير كاستي‌ها و نقايص بهداشتي باشد.

موهاي ساير قسمت‌ها:

ابروان پرپشت و نامرتب و موهاي زياد دماغ و گوش مردان, نشانه‌ي اين است كه اين اشخاص به ظاهر خويش اهميتي نمي‌دهند. برخي از اين مردان بر اين باورند كه مرتب كردن و آراستن موهاي اين قسمت‌هاي صورت عملي نادرست و نامردانه است.

مدل موي نامتعارف و نمايان:

مدل و يا رنگ موي غير عادي و نامتعارف مي‌تواند دلالت بر موارد زير داشته باشد:
ماهيت ناسازگار؛
فرد ماهيتي عصيانگرانه و شورشي دارد؛
فرد شيفته‌ي ماجراجويي است؛
فرد گرايشات مدپرستانه و هنري دارد؛
فرد داراي شغلي نامتعارف بوده و سبك زندگيش نامتعارف است؛
شخص بدين وسيله خواهان عضويت در يك گروه هم سال خاص است؛
سازگاري با مدل‌‌هاي غالب و حاكم در اجتماع؛
بي‌توجهي به صورت‌هاي ظاهر؛
ميل به منحصر به فرد بودن و جلب توجه كردن؛
تاثيرات فرهنگي (سن و سال فرد, نژاد و گروه‌هاي مختلف اجتماعي).

موي زنان
مدل موي زنان در قياس با چگونگي موي مردان محدوديت چنداني ندارد, زيرا مردم آسان‌تر انواع مدل موي سر زنان را مي‌پذيرند, چون مدگرايي عمدتاً از آن جنس مونث است. با اين وجود, موي سر نمايان و نامتعارف زنان نيز تعابير و تفاسير خاص خود را دارا مي‌باشد.
موهاي كوتاه و بلند: بر اساس فرهنگ ما, جواني و جذابيت جسماني زنان با موي بلند تعريف و تبيين مي‌شود. به همين دليل, بلندي و كوتاهي موي زنان تفاسير خاص خود را دارا مي‌باشد. حال اگر عليرغم اين نگرش فرهنگي زني مويش را كوتاه نگه دارد, بايد به موارد زير توجه كرد:
موي زيبا, كوتاه و آراسته اين حالت مي‌تواند نشان‌گر تمايلات هنري فرد بوده و در عين حال از برخورداري مالي حكايت كند. باري, هزينه كردن مبلغ قابل توجهي از درآمد براي آرايش مو مي‌تواند نشانه‌ي اهميت دادن به ظاهر شخصي, ميل به پذيرفته شدن, اهميت دادن به نظرات ديگران و احتمالاً عدم ايمني باشد.
موي كوتاه معمولي زنان _ چون نگه داشتن موي بلند دشوار و هزينه بر است, بسياري از زنان موي خود را كوتاه مي‌كنند تا از دنگ و فنگ نگهداري موي بلند در امان باشند. در هر صورت, از نشانه‌هاي بارز اين حالت مي‌توان از عملگرايي فرد نام برد, به ويژه اگر اين حالت با ساير ويژگي‌هاي عملگرايي همراه شود.
موي بسيار كوتاه سبب توجه ديگران مي‌شود _ چنان چه لباس زني زرق و برق دار و زننده باشد, جلب توجه كردن اين حالت مو نمود مي‌يابد.
احتمال دارد كه موي بسيار كوتاه دلالت بر ضرورت‌هاي درماني داشته باشد _ فرضاً, زناني كه شيمي درماني مي‌شوند, چاره‌اي جز اين ندارند.
در رابطه با موهاي بلند بايد موارد زير را از نظر گذراند:
چون فرهنگ ما موي بلند را نشانه‌ي جذابيت و زيبايي مي‌داند, زني كه بيش از چهل سال سن دارد و در عين حال موهايش را به طور نماياني بلند نگه مي‌دارد, در برابر پير شدن از خودش مقاومت نشان مي‌دهد و ادا و اطوار جوانان و چشم نوازان را در مي‌آورد. از ويژگي‌هاي اين زنان مي‌توان به مواردي چون ذهنيت گرايي, روياپردازي و واقعيت‌گريزي اشاره كرد.
موي بلند نمايان يك زن ممكن است حالت چشم‌نوازي نداشته باشد و اين كيفيت سبب شود كه بپندارد كه بدين شكل جذابيت جنسي محسوسي كسب مي‌كند.
موي بلند نامتعارف مي‌تواند نشانه‌ي عصيانگري و ماهيت شورشي بر عليه آداب و سنن دست و پا گير و بازدارنده باشد, زيرا بسياري از زنان موي بلند نمايان را نشانه‌ي آزادي و فارغ بودن از هر گونه محدوديتي مي‌دانند. حال اگر نوع لباس زن اين برداشت را تقويت كند, در آن صورت اين نشانه انكار ناپذير مي‌شود.
موي بلند كثيف و ژوليده مي‌تواند نشان‌گر خصوصياتي چون فقدان قوه‌ي تشخيص و داوري, بيماري, كاهلي و تنبلي, تن‌آسايي, ماهيتي شورشي, دلزدگي و لاقيدي شخص باشد. در صورت كثيف بودن موي سر, براي خواندن زنان لازم است كه به ساير شاخص‌هاي بهداشتي نيز توجه شود.
موي پوش داده: پوش دادن مو مي‌تواند نشان‌گر سالمندي زن بوده و در عين حال مي‌تواند نمايانگر ناحيه‌ي زيستي زن باشد. فرهنگ حاكم بر مناطق مختلف سبب مي‌شود كه اشخاص اولويت و ارجحيت فرهنگي را در ظاهر خويش دخالت دهند.
اين حالت تا حدي كم پشتي مو را جبران مي‌كند و هم اين كه سبب صرفه‌جويي در هزينه‌هاي آرايشي مي‌شود.


رنگ مو:

رنگ كردن مو در بين اين جنس طبيعي است. مگر آن كه زني مويش را به طور نامتعارفي رنگ كرده باشد و اين رنگ كاملاً به چشم بخورد. از سوي ديگر, چنان چه زني سفيدي مويش را با رنگ كردن بپوشاند, اين امر مي‌تواند گويا باشد. براي مثال, اين اشخاص متوسل به تمارض و وانمود كردن نشده و واقعيت سني خويش را به راحتي پذيرا مي‌شوند. در برابر اين گروه, اشخاصي هستند كه به دلايل حساسيت‌هاي آلرژيكي اقدام به رنگ كردن نمي‌كنند. در هر صورت, در هنگام خواندن شخصيت زنان بايد ظرايفي از اين دست نيز لحاظ شود.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۲۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

بيماري خروسك كودكان را چگونه درمان كنيم؟

دكتر بيتا نجفيان، متخصص بيماري‌هاي كودكان و فوق تخصص نوزادان در تعريف اين بيماري  به عفونت و التهاب ناحيه گلوتيك و ساب گلوتيك (پاييني گلو)‌ خروسك (Group) مي‌گويد.

به گفته وي، سن شايع اين بيماري از 6 ماهگي تا 3 سالگي بوده و در فصول سرد و در پسران شايع‌تر است و تقريبا عامل تمامي موارد بيماري، ويروس است.

بيماري در ابتدا شبيه يك سرماخوردگي معمولي آغاز و بتدريج پس از يك تا 2 روز علائم اصلي به صورت سرفه، خشونت صدا و استريدور (خرخر شديد)‌ ظاهر مي‌شود.

طبق گفته دكتر نجفيان، سرفه‌ها خشك و پشت‌سر هم بوده و صدايي شبيه فوك يا آخر صداي خروس است كه بر حسب شدت بيماري ممكن است به صورت تندي تنفس، زجر تنفسي، كبودي و بالاخره نارسايي تنفسي هم بروز كند.

اين فوق تخصص نوزادان با اشاره به اين كه معمولا در خروسك، شدت تب خفيف است و بندرت به بيش از 39 درجه مي‌رسد، اذعان مي‌كند: بيماري 3 تا 7 روز طول مي‌كشد و در روزهاي دوم و سوم به شدت بيماري افزوده مي‌شود.

دكتر نجفيان مي‌گويد: از مشخصات بيماري تندي تنفس (بيش از 40 بار در دقيقه)‌، آبريزش از دهان، سختي بلع و تب بالاست كه در شب تشديد‌مي‌شود.

 

گفته مي‌شود سوار شدن عفونت باكتريال در اين بيماري نادر است و در چنين وضعي به شكل اوتيت يا التهاب گوش مياني بروز مي‌كند.

تشخيص بيمارياصولا تشخيص خروسك از سوي پزشك و با علائم باليني است كه در صورت شك، پزشك مي‌تواند راديوگرافي رخ و نيمرخ گردن را درخواست كند تا نماي باريك شدن (ناي)‌ را ملاحظه كند.

وي خاطرنشان مي‌كند: نبود اين علامات دليل بر رد بيماري نيست و در آزمايش خون افزايش گلبول‌هاي سفيد از نوع لنفوسيت ديده مي‌شود.

نحوه درماندكتر نجفيان با اشاره به اين كه خروسك (لروپ)‌ يك عفونت ويروسي است و درمان آن نگهدارنده و محافظتي تا پايان دوره بيماري است، مي‌افزايد: بيشتر بيماران را مي‌توان به صورت سرپايي يا با چند ساعت تحت نظر بودن آنها در اورژانس درمان كرد.

وي اصول درمان سرپايي خروسك را شامل استراحت، مصرف مايعات و بخور مي‌داند و ابراز مي‌كند: خانواده‌ها بايد توجه داشته باشند كه در صورت بروز علائمي همچون آبريزش از دهان، كبود شدن لب، بيقراري، تند شدن تنفس و اضطراب در كودك سريعا وي را به پزشك برسانند.   پيشگيري، قبل از درمانشستن مكرر دست و تماس نگرفتن با افرادي كه دچار عفونت‌هاي تنفسي هستند، از راه‌هاي پيشگيري از خروسك است.

اين فوق‌تخصص نوزادان درباره بيماري در كودكان شيرخوار مي‌گويد: بهتر است تا هر زماني كه كودك قادر به گرفتن سينه مادر است، به او شير داده ‌شود و نبايد كسي در اطراف او سيگار بكشد.

دكتر نجفيان تصريح مي‌كند: بايد پيش از تجويز هر دارويي (حتي شربت سرماخوردگي)‌ به كودك، با پزشك اطفال مشورت شود و وي را از مكان‌هاي پرجمعيت و تماس با افراد بيمار دور نگه داشت.

نكته كليدييكي از نكات مهمي كه در درمان سرپايي و بستري كودك حائز اهميت است، حضور مادر بر بالين كودك است كه مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد، زيرا آغوش مادر، بهترين بستر براي كودك بيمار است.  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۲۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

خواب بعد از ناهار خوب يا بد؟

دانشمندان متوجه شدند كه خوابيدن به اندازه يك ساعت در هنگام بعد از ظهر مي‌تواند قدرت مغز را افزايش دهد و به طور شگفت آوري قدرت يادگيري را زياد كند.
از سوي ديگر هرچه ما ساعات بيش‌تري را بيدار بمانيم ذهن ما تنبل‌تر خواهد شد و توانايي آن براي ذخيره اطلاعات جديد كاهش پيدا مي‌كند.
پروفسور ماتيو واكر كه اين تحقيقات را در دانشگاه كاليفرنيا انجام داده است در اين باره گفت: خوابيدن باعث مي‌شود شما از قبل از زمان خواب بسيار بهتر شويد.اين تحقيقات نشان مي‌دهد بيدار ماندن در شب‌هاي امتحان سبب مي‌شود قابليت يادگيري شما براي مطالب جديد تا 40 درصد كاهش پيدا كند.دليل اين موضوع آن است كه بعضي از قسمت‌هاي مغز به دليل بي‌خوابي دچار مشكل مي‌شوند و حافظه كوتاه مدت شما نيز پر مي‌شود.در هنگام خواب معمولا حافظه كوتاه مدت خالي مي‌شود و به اين ترتيب شما براي يادگيري مطالب جديد آماده مي‌شود.
براي انجام اين تحقيق ، دانشمندان مطالعه اي را روي 39 فرد جوان انجام دادند و آن‌ها را به دو گروه تقسيم كردند.يكي از اين گروه‌ها در هنگام ظهر استراحت كوتاهي داشتند و گروه ديگر در تمام مدت بيدار ماندند.
در طول روز محققان تمرينات يادگيري متفاوتي را براي دو گروه آماده كردند و متوجه شدند افرادي كه در تمام مدت بيدار مانده اند در يادگيري بسيار ضعيف‌تر عمل مي‌كنند، در عوض افرادي كه در طول روز خوابيده اند عملكرد بهتري داشتند و قابليت‌هاي يادگيري آن‌ها بهبود پيدا كرده بود.
اين تحقيقات نشان مي‌دهد خوابيدن در هنگام ظهر براي پاك كردن حافظه كوتاه مدت و فراهم كردن فضاي جديد براي يادگيري مطالب تازه لازم است.
 

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

بعد از زلزله چه بايد كرد

.پس از پايان زلزله


الف : ساختمان مسكوني شما در برابر زلزله مقاومت كرده است :


1- حتما بعد از زلزله خانه را ترك كنيد و آنجا باقي نمانيد بعضي مواقع ديده شده است كه ابتدا يك زلزله كوچك مثلا ۵ ريشتري روي ميدهد بعد از چند دقيقه زلزله بزرگتري اتفاق ميافتد بنا بر اين بعد از خاتمه اولين لرزش خانه را ترك كنيد راديو را براي شنيدن دستورات اضطراري روشن كنيد و فكر تلفن را از سرتان بيرون كنيدبراي شروع به حركت در منزل دقت كنيد تا بعلت بريدگي پايتان صدمه نبينيد ، ميتوانيد بكمك ملافه و يا تكه اي از لباس خود از يك كتاب نازك كه بتوان به آن انحنا داد و يا يك مجله ، كفش بسازيد .


2- دقت به بوي گاز داشته باشيد احتمال آتش سوزي بالاست !پس آب و برق و گاز منزل را قطع كنيد.پس از پايان يافتن زلزله در صورتي كه آب قطع شده است از اب داخل منبع آبگرمكن هم ميتوانيد استفاده كنيد.


3- در حركت بسوي بيرون گروهي حركت نكنيد شما ابتدا جلو برويد و بقيه خانواده تك تك به دنبال شما حركت كنند تا در صورت هرگونه احتمال ريزش همچون آسيب ديدگي دهانه چاهي كه در مسير خروج شما طوقه آن ريزش نموده ، احتمال تخريب دهانه بعلت سنگيني حركت جمعي و سقوط در چاه براي خانواده كم گردد .


4- اول خانواده را در خيابان رو بروي منزلتان اسكان بدهيد سپس براي جمع آوري لوازم مورد نياز به داخل باز گرديد چرا كه ممكن است زلزله ديگري با شدت بيشتر در راه باشد !


5- با تشكيل هسته محلي در كوچه خود امكان تامين امنيت را براي خانواده خود بوجود بياوريد ( چند خانواده در كنار يكديگر تشكيل هسته محلي را ميدهند )


6- تا حد ممكن بر روي آوار حركت نكنيد چون امكان دارد افرادي زير فضاي خالي آوار وجود داشته باشند كه حركت شما باعث ريزش آوار بر روي آنها شود.


7- اگر مجروحي را در زير آوار پيدا ميكنيد حتما در هنگام بيرون آوردن او دقت كنيد تا بر اثر فشار به ستون فقرات او در هنگام بيرون كشيدن ، موجب شكستن مهره هاي كمر و فلج او بعلت قطع نخاع نگرديد .



ب : ساختمان مسكوني شما در برابر زلزله مقاومت نكرده است و شما در زير آوار گرفتار شده ايد :


اولا بجاي انكه از همان اول شروع به فرياد زدن بكنيد ببينيد در چه وضعيت هستيد. ايا هوا براي تنفس شما به مقدار كافي وجود دارد. در تاريكي مطلق در زير اوار از صدا زدن به آرامي و يا سوت زدن و توجه به انعكاس صدا حجم فضاي پيرامونتان براي شما مشخص خواهد شد، اگر حجم هواي شما كم است، جدا از سرو صداي بي خود و ايجاد هيجان مضاعف خود داري كنيد هيجان شديد ، حركت سريع و فرياد زدن به سرعت اكسيژن شما را به پايان ميبرد و بدنتان هم بعلت تعرق زياد سريعا آب خود را از دست ميدهد ، به دقت گوش بدهيد تا صدا هاي پيرامون شما به شما اعلام كند كه كسي در نزديكي شما بروي آوار حركت ميكند ، اكنون اگر ميتوانيد فرياد بزنيد اما توجه كنيد فرياد پي در پي و باشدت بالا صدا و قدرت حنجره شمارا تحليل ميبرد پس با دقت عمل كنيد . بقول راننده كاميونها ( تند نرو التماس نكن )


اگر امكان فرياد زدن بنا بر هر دليلي نداري ميتواني با سوت زدن كمك بخواهي و اگر امكان انرا هم نداري از روش ضربه زدن استفاده كن دستان و پاها را در صورت امكان به اشيا كنارشان بشرط عدم ريزش بيشتر اوار بزن اين صدا ها بشرط سكوت در بيرون قابل شنيدن هستند بس دقت كن صداهاي ارام ترا در صورتي خواهند شنيد كه ترا توسط ابزار زنده يابي پيدا كرده باشن والا در شلوغي و ازدحام از صداهاي ارام كاري بر نمي ايد پس بهتر است در زمان سكوت در خارج از ضربه هاي ارام كمك بگيرد


البته زمان ارامش بيرون نشان دهنده رسيدن شب است و اين زماني است كه گروه هاي زنده ياب در سكوت شب با روش اعلام حضور به مدت يك دقيقه و سكوت پس از ندا به مدت چهار دقيقه بدنبال علائمي همچون صداهاي ضربه اي و ناله ها هستند( البته اگر دوره هاي زنده يابي جمعيت كاهش خطرات زلزله را ديده باشند ).


و اما بخش دوم استقامت در زير اوار بخش روحيه است و حفظ و تقويت آن


۱- ايمان به خدا از واجبات است ودعا بيشترين كمك ! اگر دعايي زيبا بلدي كه خوشا به حالت اگر بلد نيستي تجربه اي را با ذكر گفتن آغاز كن ذكر يعني تكرار يكي از اسماع الهي با حضور قلب . من نام رحمان و رحيم خدا را پيشنهاد ميكنم ميتواني با تكرار ذكر ( يا رحمان و يا رحيم ) تمركز خودت را بر رحمت خداوند قرار دهي مطمئن باش فوق العاده است من تجربه انرا دارم .


۲-به ياد اوردن خاطرات خوب زندگي از كودكي تا بزرگي هم فوق العاده است هم زمان را ميكشد و هم ترا به استقامت بيشتر براي تجربه هاي زيباي بعدي وادر ميسازد


۳-قابل توجه دوستان اهل عرفان از ايراني تا سرخپوستي ( مراقبه - مديتيشن - تمركز - ذكر و........... ) يادتون نره


۴- در ارمنستان شوروي پدري به پسر ده ساله اش قول داده بود كه هميشه به كمك او بيايدو در بدترين شرايط او را نجات دهد اين قول ، انچنان ايماني در كودك بوجود اورده بود كه همكلاسيهايش را هم در زير اوار دلداري ميداد كه پدرم ما را نجات ميدهد او به من قول داده و حتما خواهد امد و البته آن پدر شير مرد به تنهايي و پس از شش ساعت اوار برداري از روي كلاس پسرش او را به همراه دوستانش نجات ميدهد . شما هم اينكار را ميتوانيد تجربه كنيد حتي با بچه هاي گروه امداد ونجات خودتان بهم قول بدهيد كه تا همديگر را زنده و يا مرده از زير آوار در نياورده ايد از شهر خارج نشويد نتيجه آن واقعا جالب است .


ممكن است مكاني كه شما در ان گير افتاده ايد فضاي داري حجم مناسبي باشد مثلا در زير يك قطعه سقف بتني گير افتاده باشيد يا در زير يك تخت فلزي و يا مشابه آن . همانند جواني كه در داخل كمد در بم زنده مانده بود حتما توضيح ان را در روزنامه ها خوانده ايد .


شما ميتوانيد از هر سه روش تقاضاي امدادي كه قبلا برايتان نوشته ام استفاده كنيد اما يك نكته را فراموش نكنيد همين كه خداوند شما را در زير يك سقف بتني با فضاي قابل توجه قرار داده يعني لطف الهي نصيب شما شده است و امكان نجات شما درصد بالايي را پيدا كرده است بنابراين اول خدا را شكر كنيد و بعد قدر اين لطف را با رعايت نكات زير بدانيد. من قول ميدهم اگر شما تا روز سوم زنده بمانيد اعضاء جمعيت كاهش خطرات زلزله شما را پيدا خواهد كرد . ( چون ما پدر امدادگران خارجي را با ارائه يك برنامه مدون وصحيح جستجو و باز خواست از عملكردشان با انتشار خبر نامه داخلي امدادگران خارجي كه هر شب در اختيار تمامي گروه هاي امدادي قرار ميگيرد در خواهيم آورد تا از تجهيزات قيمتي خود حداكثر بهره برداري و بهره بري را داشته باشند و كار نكرده پز همياري و زحمت كشيدن ندهند )


۱- از انجام حركتهايي كه موجب ريزش اوار ميشود خوداري كنيد اگر در زير آوار سنگين باشيد كه مطمئنا كاري بيهوده است و اگر در سطح باشيد ميتوانيد پس از دو روز كه نا اميد از كمك شده ايد ريسك اينكار را كه بسيار بالاست را قبول كنيد .


۲- از اكسيژن موجود با پائين اوردن حركت و ارامش بخشيدن به خود حداكثر استفاده راببريد


۳-بيشتر گوش دهيدو كمتر صدا كنيد و تا صداي مثبتي از بيرون نشنيديد از سرو صداي بيجا خود داري كنيد چون شما حداقل تا سه روز براثر تشنگي نخواهيد مرد و تا هفت روز غذا نخوردن را ميتوانيد با هوشياري تحمل كنيد


۴- حركت بيجا موجب تعرق و از دست دادن آب بدن ميشود پس مواظب باشيد


۵-اگر در فضاي پيرامونتان مكاني را امن تر از بقيه جاها ميبينيد سرتان را در آن محل قرار دهيد و يا حداقل سرتان را بسمت شكم برده و بصورت جنين قرار بگيريد اين حالت امكان محافظت از سر شما را بيشتر ميكند توجه داشته باشيد با توجه به ازدحام تماشاچيان عمليات امداد ونجات كه متاسفانه بروي اوار به تماشا مي ايستند امكان ريزش مجدد بروي شما هميشه هست


۶-وقتي قرار است در شرايط سخت زنده بمانيد بدانيد اگر نكته اي موجب ازار و در نتيجه عصبي شدن شما بشود مطمئن باشيد به سرعت به مرز نااميدي و رها كردن مقاومت ميرويد اين را گفتم تا به عرق سوز شدن بدنتان و نيز التهاب پوستتان بر اثر تماس با ادرارتان توجه كافي كنيد اين مشكلات بطور غير مستقيم بر سرنوشت شما تاثير ميگذارند


۷- به رطوبت خاكهاي اطرافتان دقت كنيد احتمال شكستگي لوله هاي آب منزلتان همواره وجود دارد اگر به جريان ابي دسترسي پيدا كرديد بدون هيچ شكي تا انجا كه امكان دارد اب بنوشيد.چون ابهاي لوله هاي آب به سرعت با توجه به شكستگي هاي لوله در سطح شهر به پايان خواهد رسيد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

آقايان بالاي 40 سال مراقب باشند

پروستات غده‌اي است درست زير مثانه كه منشا جنيني دارد. زماني كه جنسيت جنين مشخص شده و جنين به جنس مذكر تبديل مي‌شود، اين بافت جنيني به پروستات تبديل مي‌شود اما اين بافت در جنس مونث از بين رفته و آثار كوچكي از آن باقي مي‌ماند. پروستات در دوران جنيني و نوزادي كار خاصي انجام نمي‌دهد و وظايف اصلي آن پس از بلوغ است. در واقع تا سن 15 تا 16 سالگي رشد بسيار آرامي دارد. پس از بلوغ، هورمون تستسترون كه از بيضه ‌ها ترشح مي‌شود، تحت تاثير آنزيمي به نام 5 آلفا رودكتاز به دي‌هيدروتستسترون يا DHT تبديل مي‌شود كه قدرت اين ماده چندين برابر تستسترون است و موجب رشد سريع و چند برابر پروستات مي‌شود. اين رشد سريع تا 19 الي 20 سالگي ادامه داشته و پس از آن تا 40 سالگي دوباره رشد آرامي پيدا مي‌كند.

كار مهم پروستات در دوران پيش از بلوغ، ترشحاتي است كه به همراه ترشحات غدد ديگر به مجرا ريخته و آن را مرطوب كرده و به اصطلاح عاميانه آن را روغن ‌كاري مي‌ كند تا مجرا روان شده و از خشك شدن آن جلوگيري ‌كند. اما پس از بلوغ و توليد اسپرم به ‌وسيله بيضه‌ ها، مجاري وازودفران كه مجاري عبور اسپرم هستند و از داخل پروستات مي‌ گذرند اسپرم همراه مقدار زيادي از ترشحات پروستات دفع مي‌ شود به‌ طوري كه بيش از90 درصد حجم مايع مني از ترشحات پروستات و فقط يك درصد آن اسپرم است. اين مايع حاوي موادي  است براي تغذيه و نگه داري اسپرم و مواد ضد عفوني‌ كننده به اضافه برخي اسيدهاي آمينه.

چه عاملي سبب بزرگي پروستات مي‌شود؟

پروستات از يك قسمت محيطي يا عضلاني و يك بافت مركزي كه بافت غددي است تشكيل شده است. پس از 40 سالگي باز به دليل تغييراتي كه در هورمون‌هاي بدن آقايان انجام مي‌شود، نسبت دي‌هيدروتستسترون به استروژن تغيير مي‌كند و ميزان استروژن بالاتر مي ‌رود يا دي ‌هيدروتستوسترون پايين مي‌آيد. اين استروژن سبب حساس شدن بافت غددي پروستات شده و گيرنده‌هاي آن را بيشتر مي‌كند. در نتيجه پروستات دوباره شروع به رشد اضافه مي‌كند و بحث بزرگي پروستات پيش مي‌آيد كه حدود 40 سالگي است منتها اين رشد به صورت آرام است تا حدود سن 55 سالگي كه علايم خود را نشان مي‌دهد.

پس ما از 40 سالگي منتظر علايمي نيستيم؟ پروستات

خير ولي اگر هم علايمي باشد، زودگذر بوده و با درمان حل مي‌شود.

علايم بزرگي پروستات چيست؟

علايم بزرگي پروستات شامل تكرر ادرار شبانه، تكرر ادرار روزانه، تخليه نشدن ادرار به‌خوبي، كاهش قطر ادرار، كاهش پرش ادرار و اين كه آخرهاي ادرار به صورت قطره ‌قطره مي‌آيد و فرد احساس مي‌كند كه بايد دوباره به توالت مراجعه كند و به تدريج ميزان ادرار باقي ‌مانده در مثانه زياد مي ‌شود. چون پروستات بزرگ شده گردن مثانه را بالا مي ‌زند و ادرار تخليه كامل نمي ‌شود.

آيا بيماري هاي ديگري هستند كه علايم آن ها شبيه به بزرگي پروستات باشد؟

همان‌طور كه گفتم، مشكلات پروستات شامل تكرر ادرار، كاهش فشار و ... است. كساني كه با اين علايم مراجعه مي ‌كنند بايد در مرحله اول بررسي شوند كه بيماري ديگري دارند يا خير. اين بيماري‌ها عبارتند از مثانه‌هاي عصبي، افرادي كه پاركينسون دارند، افرادي كه تنگي مجرا دارند، افرادي كه كنار مثانه ‌شان يك كيسه اضافي دارند و ادرارشان در آن كيسه جمع مي‌شود و تخليه نشدن كامل ادرار دارند و دچار عفونت‌هاي مكرر ادراري مي‌شوند و در مراحلي از بيماري ديابت هستند. زيرا ديابت مثانه را به سمت فلج شدن پيش مي‌برد. اين بيماران در ابتدا دچار تكرر ادرار هستند اما پس از مدتي مثانه ‌شان تقريبا فلج مي‌شود و ادرار به ‌طور كامل تخليه نمي‌شود. اين بيماري‌ ها بايد تشخيص داده شده و درمان شود و باز اگر علايمي وجود داشت مي ‌توان به بزرگي پروستات شك كرد.

چند درصد از افراد ممكن است به بزرگي پروستات مبتلا شوند؟

از 55 سالگي تا 90 سالگي، 90 درصد آقايان به علت بزرگي پروستات به يك مداخله اورولوژيك نياز پيدا مي ‌كنند. يعني فقط 10 درصد ممكن است نياز به پزشك نداشته باشند و يكي از روش‌هاي جراحي باز، تراشيده شدن، ليزر و روش‌هاي كم‌ تهاجم ‌تر در آن ها استفاده مي ‌شود تا راه مجرا بازبماند و ادرار راحت تخليه شود.

چه كساني بيشتر در معرض خطر ابتلا به بزرگي پروستات هستند؟

همان‌طور كه توضيح داده شد، بزرگي پروستات تحت تاثير هورمون‌هاي داخلي بدن است و فاكتورهاي خارجي نقش مهمي در آن ندارند و اين بزرگي به هر حال در آقايان سنين مختلف صورت مي‌گيرد. يكي ممكن است در سن 50 سالگي نياز به عمل داشته باشد ولي يكي تا 90 سالگي هم علايمي از خود نشان ندهد. اين ديگر بستگي به ژنتيك و وراثت افراد دارد.

تشخيص به چه صورت انجام مي‌شود؟

بزرگي خوش‌خيم پروستات در قسمت مركزي پروستات صورت مي‌ گيرد كه غدد اين منطقه بزرگ شده و رشد مي ‌كند. توجه كنيد كه تعداد سلول‌ها زياد نمي ‌شود بلكه حجم سلول ‌ها افزايش مي‌يابد. حدود 85 تا 90 درصد افراد اين وضعيت را دارند،10 تا 15 درصد هم، اختلال و تغييراتي در سلول‌هاي محيطي پروستات دارند، مانند ظهور يك غده يا ندول، در يك لوب سپس لوب بعدي و سپس آهسته از پروستات خارج شده و ممكن است بافت‌ها و استخوان‌ را درگير كند. اين تغييرات طوري است كه باز سلول‌هاي پروستات را با رشدي آهسته به سمت سلول‌هاي جنيني مي ‌برد. اين غده بدخيم ايجاد شده در پروستات بر توبول‌هايي تاثير مي‌ گذارد كه درون‌شان ماده‌اي به نام پي.اس.اي است. ترشحاتي كه از پروستات خارج مي‌شود، غني‌ از پي.اس‌.اي است ولي مقدار اين آنزيم در خون كم است.

زماني كه غده در بافت محيطي ايجاد مي ‌شود، ساختمان سلول‌ها را به هم مي ‌ريزد و توبول‌ها را تخريب مي ‌كند و موجب مي ‌شود پي.اس.اي بيشتري وارد خون شود. وقتي پي.اس.اي خون بالا رفت، به مشكلات پروستات شك مي ‌كنيم. البته بعضي موارد شامل بدخيمي، التهاب يا عفونت در پروستات و معاينه پروستات مي ‌تواند جواب آزمايش را مثبت كاذب نشان دهد. به عنوان مثال، پزشك در بعضي از معاينات مجبور مي‌ شود از راه مقعد پروستات را معاينه كند. اين معاينه سبب افزايش پي.اس.اي در خون مي‌ شود يا حتي زماني كه فردي در اثر بيماري ديگري، مجبور به استفاده از سوند است.

در صورتي كه آزمايش مثبت كاذب باشد، پزشك چگونه به صحت آزمايش پي مي ‌برد؟ روبان آبي

پزشك بايد يك شرح حال دقيق از بيمار بگيرد. اگر بيمار طبق آن چه گفته شد معاينه شده بود بايد صبر كرد سه تا چهار هفته بگذرد و در اين زمان مشكل ديگري هم نباشد. چون حتي در افرادي هم كه يبوست دارند به دليل ماساژي كه مدفوع از طريق ركتوم به پروستات مي ‌دهد، باز به افزايش نسبي پي.اس.اي در خون منجر مي‌شود. پس از اين مدت زمان دوباره يك آزمايش پي.اس.اي انجام مي‌دهيم. اگر باز ميزان پي.اس.اي بالا بود، مجبوريم يك سونوگرافي از طريق مقعد انجام دهيم تا بتوانيم بافت محيطي پروستات را ببينيم و با سوزني كه وارد مي ‌كنيم نمونه ‌برداري انجام مي‌ دهيم تا ببينيم در چه مرحله‌اي از بدخيمي است.

درمان به چه شكل انجام مي‌ شود؟

توجه به سن بيمار در درمان مهم است. اگر بيمار بالاي 75 سال داشت، ديگر نيازي نيست كه جراحي سنگيني را به او تحميل كنيم اما اگر زير 75 سال بود، احتياج به برداشتن غده و بافت‌هاي اطرافش دارد تا به بافت‌هاي مجاور نفوذ نكند. چون يكي از جاهايي كه بدخيمي پروستات آن را درگير مي‌ كند، مهره‌هاي ستون فقرات و استخوان‌هاي ران يا لگن است كه اگر به اين مرحله برسد، ديگر درمان جراحي فايده ندارد.

زماني جراحي مثمر‌ثمر خواهد بود كه سرطان محدود به پروستات باشد. ولي اگر بدخيمي از پروستات بيرون زد، به سراغ ساير درمان‌ها مانند هورمون درماني و راديوتراپي و سپس شيمي‌ درماني مي‌ رويم.

در بعضي از خبرها مي‌ خوانيم كه موادي مانند چاي سبز ، سير ، ويتامين E و موادي كه حاوي آنتي ‌اكسيدان هستند،براي پيشگيري از بدخيمي پروستات موثرند. نظر شما در اين زمينه چيست؟

درباره تاثير آنتي ‌اكسيدان‌ها بحث‌هاي زيادي روي همه ارگان‌هاي بدن هست. به‌ طور كلي آنتي‌اكسيدان‌‌ها موادي هستند كه استفاده از آن ها توصيه مي‌شود. مانند گوجه ‌فرنگي كه مي ‌گويند تاثير زيادي در پيشگيري از سرطان دارد. اما همان ‌طور كه گفتم، فاكتورهاي خارجي تاثير چنداني روي بزرگي پروستات ندارند. اما در مواردي استفاده از ادويه‌‌ها و موادي مانند پسته، خرما، عسل، نارگيل، موز و... سبب ايجاد يك التهاب و بزرگي كاذب در پروستات مي‌شود كه با قطع استفاده از آن، اين بزرگي هم رفع مي‌شود. درباره مصرف گوشت قرمز ، تخم‌مرغ و چربي‌هاي جامد كه حاوي كلسترول هستند، مشخص شده كلسترول در افرادي كه سرطان پروستات داشته‌اند، بالاتر بوده است چون كلسترول حلقه اصلي توليد تستسترون است و همان‌طور كه در اول بحث گفتم، تستوسترون موجب بزرگي پروستات مي‌شود.

افرادي كه بخواهند چكاپ كنند، بايد از چه سني شروع و به چه مراكزي مراجعه كنند؟

ما در گذشته امكان غربالگري سرطان پروستات را نداشتيم. يعني زماني متوجه بيماري مي‌شديم كه فرد جراحي مي‌ كرد كه آن وقت هم انجام اقدامات بعدي مشكل بود. اما سال‌هاست كه امكان اندازه ‌گيري "پي.اس.اي" كه آنتي‌ژن اختصاصي پروستات است، وجود دارد. ما توصيه مي‌ كنيم آقايان بالاي 40 سال به‌خصوص افرادي كه سابقه بدخيمي پروستات را در خانواده و نزديكان خود دارند، هرچه سريع ‌تر براي انجام تست به پزشك مراجعه كنند كه اگر تغييراتي ديده شد هرچه زودتر تشخيص و درمان آن شروع شود. خوشبختانه اگر سرطان پروستات به موقع تشخيص داده شود، درمان‌ آن قطعي است. اگر PSA از حد طبيعي پايين ‌تر باشد بايد هر شش ماه آزمايش انجام شود اما اگر ميزان آن در حداكثر نرمال بود و احتمال بالا رفتن آن وجود داشت سه ماه ديگر بايد بررسي شود. اما افرادي كه سابقه بدخيمي را در خانواده ندارند بايد از 45 سالگي اقدام به آزمايش كنند و يك آزمايش خون ساده بدهند كه نيازي به ناشتا بودن هم ندارد.

حرف آخر؟

آقايان عفونت‌هاي ادراري را جدي بگيرند. ادرار را طولاني ‌مدت نگه ندارند، زماني كه حس تخليه دارند حتما اين كار را انجام دهند زيرا نگه داشتن ادرار و پُري آن موجب ايجاد پرخوني مثانه و پروستات مي‌ شود و مي ‌تواند علايم را تشديد كند. بهترين توصيه‌ام اين است كه به سلامت خود اهميت بدهند و براي ‌آزمايش‌هاي دوره‌اي خود وقت بگذارند



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

روز ملي سلامت مردان

نخستين پنج شنبه اسفند ماه به عنوان "روز ملي سلامت مردان" نام گذاري شده است كه امسال مصادف با اول اسفند ماه 1387 مي باشد. اين روز به همت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و با همكاري انجمن اورولوژي ايران، انجمن پزشكان عمومي ايران و سازمان نظام پزشكي در سراسر كشور برگزار مي شود.

روز ملي سلامت مردان، اولين بار به پيشنهاد انجمن اورولوژي ايران در سال 1385 برگزار شد. پيشنهاد دهندگان تأكيد كردند اين اتفاق چند سالي است در كشور چين و در بعضي كشورهاي اروپايي و آمريكا افتاده است. در اين روز كل اورولوژيست‌هاي كشور در مطب‌ها، كلينيك‌ها و بيمارستان‌ها به معاينه رايگان مردان مي‌پردازند.

«اورولوژيست‌ها زمينه را براي جلوگيري از بيماري‌هاي خطير و بي‌علامتي كه به مراحل پيشرفته با علايم خطرناك مي‌رسند، فراهم مي‌كنند.»

اين حركت، كليد شروع يك حركت بزرگ است، «هدف انجمن اورولوژي از اقدام به اين كار، بيمار‌يابي بيماري‌هاي خاموشي است كه به مردان و پسران مربوط مي‌شود؛ مثل بيماري‌هاي مثانه، پروستات، تومور‌هاي كليه، بيضه نزول‌نكرده، ناتواني جنسي و ... . اين بيماري‌ها، خاموش هستند و متأسفانه آن‌گونه كه به بيماري‌هاي قلبي و عروقي در جامعه پرداخته مي‌شود، به آن‌ها پرداخته نشده است.»

متاسفانه مردان زماني به پزشك مراجعه مي كنند كه فرصت درمان از دست

رفته است و اين وضعيت در روستاها و شهرستان ها بيشتر ديده مي شود.

تامين سلامت جسمي و رواني مردان در دوره هاي مختلف زندگي و پيشگيري از بيماري ها، حساس سازي و تبيين جايگاه فرهنگي سلامت در جامعه و ايجاد فرهنگ توجه به سلامتي قبل از بيماري، پيشگيري اوليه و تشخيص زود هنگام بيماري هاي خطير و بدون علامت در جامعه مردان، افزايش دسترسي مردان به اطلاعات سلامتي به ويژه از طريق رسانه هاي ارتباط جمعي، توجه به نيازهاي بهداشتي، آموزشي و درماني مردان و گسترش فرهنگ همكاري درون بخشي و برون بخشي در دستگاه هاي مرتبط با وزارت بهداشت در مقوله سلامت، از جمله اهداف در نظر گرفتن اين روز است.

هدف از برگزاري روز ملي سلامت مردان در كشورمان:

1- نشان دادن پيش قدمي پزشكان كشور در امر پيشگيري از بيماري ها و ارتقاي سلامت جامعه از يك طرف و نمايان نمودن اين وظيفه در قالب ويزيت و مشاوره رايگان به مردم از طرف ديگر.

2- با آگاه كردن مردم از علائم و روند بيماري هاي پر مخاطره مي توانيم از ابتلاي مردان جامعه به اين بيماري ها جلوگيري نماييم و اين هدف در قالب مصاحبه و گزارش هاي علمي در رسانه ها و تهيه و توزيع پمفلت هاي آموزشي به همه مردان جامعه صورت پذيرفته است.

3- بـا ويزيـت رايگان در يك روز مشخص در سال، اهميت سلامتي را به مردان جامعه كه عموماً به علت گرفتاري ها كمتر به فكر سلامت خود مي باشند، مطرح مي نماييم.

در سال 85 از مجموع 600  اورولوژيست كشور، 400 نفر داوطلب ويزيت و خدمات رايگان به مردان در پنج شنبه اول اسفند شدند و توانستند 10 هزار مرد را در اين روز ويزيت كنند. علاوه بر آن 100 هزار پمفلت آموزشي نيز درباره بيماري‌هاي شايع مردان در سراسر كشور توزيع شد.

بيماري هايي كه در مردان شايع تر است

چند بيماري شايع، سلامت مردان را تهديد مي‌كند كه سرطان مثانه، سرطان پروستات، بيضه نزول نكرده و ناتواني جنسي مهم‌ترين آن‌ها هستند. اين بيماري‌ها از نظر متخصصان اورولوژيست مورد بررسي قرار مي گيرد و ممكن است با حضور متخصصان داخلي و غدد، بيماري‌هاي ديگري نيز به فهرست بيماري‌هايي كه سلامت مردان را تهديد مي‌كند، اضافه شود.

سرطان مثانه شايع‌ترين بيماري در بين مردان است كه متأسفانه ممكن است سال‌هاي سال، علامت آن مخفي بماند تا وقتي كه خونريزي شديد و بيماري جدي شود. اين بيماري كاملاً قابل پيشگيري و درمان است.

مراجعه به پزشك

سرطان پروستات نيز تقريباً هيچ علامتي ندارد و فقط با معاينه پزشك و آزمايش ‌هاي آن قابل تشخيص است، به خصوص مردان بالاي 40 سال بايد از نظر اين بيماري كنترل شوند.

شيوع سرطان مثانه در مردان 5 برابر زنان و‌ سرطان هاي ريه و معده 3 برابر زنان مي باشد و بيماري هاي رفتاري و جنسي نيز در مردان به مراتب بيش از زنان است.

مردان به علت خصوصيات جنسيتي، رفتاري و شغلي بيش از زنان در معرض انواع بيماري هاي واگير و غير واگير هستند.

اين بيماري ها را از سه منظر مي‌توان بررسي كرد، سلامت رفتار مردان، سلامت جنسي كه معمولاً مورد توجه قرار نمي‌گيرد و بيماري هاي مزمن مانند سرطان كه به مراتب در مردان بيش از زنان است.

رفتارهاي پر خطر به ويژه مصرف مواد مخدر، بيماري هاي آميزشي و هپاتيت هاي غير خوراكي نيز در مردان به مراتب بيش از زنان است. 95 درصد مبتلايان به ايدز در ايران مرد هستند و مطالعات مختلف نشان داده است كه مصرف سيگار و الكل نيز در مردان به مراتب بيش از زنان است.

ناتواني جنسي نيز تقريبا در حدود 30 درصد آقايان شايع است و بي‌توجهي به آن موجب سردي روابط خانوادگي، كشمكش در خانواده و طلاق مي‌شود، در حالي كه با مراجعه به پزشك در اكثر موارد با درمان‌هاي ساده و دارو قابل درمان است و در موارد خاص ممكن است نيازمند جراحي باشد.

15 درصد زوج هاي كشور ناباروند كه نيمي از اين مشكل از طرف مردان است.

متوسط عمر زنان در كشور 73 سال و مردان 70 سال است كه عوامل شغلي

و محيطي مانند مصرف دخانيات، اعتياد، چاقي، بي تحركي، استرس شغلي، سوانح و حوادث، بيماري هاي قلب و عروق و فشار خون بالا در اين امر تاثير

 به سزايي دارد.

مردان پنج برابر بيش از زنان دچار حوادث ترافيكي مي‌شوند. اعتياد در مردان 10 برابر زنان، سقوط از بلندي در مردان 3 برابر زنان و خودكشي، آسم، سوختگي و اسكيزوفرني در مردان كشورمان بيشتر از زنان است.

بر اساس نتايج گزارش نظام مراقبت، عوامل خطر بيماري هاي غير واگير در سال 1384، 27 درصد مردان كشورمان داراي اضافـه وزن، 21 درصـد مـردان روزانه دخانيات مصرف مي كنند، 41 درصد مردان داراي كلسترول خون بالا و 60 درصد از مردان هيچ فعاليت فيزيكي در اوقات فراغت خود ندارند.

كج خلقي و سوء‌ظن در مردان به مراتب بيش از زنان است كه در بسياري از موارد به فروپاشي نظام خانواده مي انجامند. اختلال كج خلقي به علت شرايط محيطي و خانوادگي در بين مردان بسيار شايع است و باعث انتقال آن به همسر و فرزندان مي‌شود كه به مرور كانون خانواده را از هم مي‌پاشد. سوء ظن اختلال رواني ديگري است كه در بين مردان شايع شده و استرس و فشار رواني شديدي را به خانواده‌ها تحميل مي‌كند و در نهايت خانواده را متلاشي مي‌كند.

اغلب مردان در طول دوران زندگي خود از بيماري كه دارند، مطلع نمي شوند. عدم اطلاع مردان از بيماري خود، ناشي از عدم انجام معاينات دوره اي 6 ماه يك بار است.

متاسفانه مردان زماني به پزشك مراجعه مي كنند كه فرصت درمان از دست رفته است و اين وضعيت در روستاها و شهرستان ها بيشتر ديده مي شود.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چگونه وزن خود را زياد كنيم؟

 مراحل افزايش وزن :
پنج مرحله براي افزايش وزن وجود دارد كه به اين ترتيب است :
1) ميزان كالري يا انرژي اي را كه در يك روز معمولي دريافت مي كنيد، محاسبه كنيد. چيزي را تغيير ندهيد و همانطور كه هر روز مي خوريد يادداشت كرده و انرژي آن را محاسبه كنيد. اين كار را مي توانيد با استفاده از هرم غذايي انجام دهيد. اين مرحله بسيار اهميت دارد، پس با دقت اين عمل را انجام دهيد. همچنين خودتان را وزن كنيد.
2) بعد از انجام مرحله يك ، رژيم از روز بعد شروع مي شود؛ بدين ترتيب كه 500 كالري به آنچه هر روز مصرف مي كرديد بيافزاييد. مثلاً اگر در يك روز معمولي 2000 كالري مصرف مي كرديد، بقيه ي هفته هر روز 2500 كالري مصرف كنيد. بجاي اينكه در سه وعده حجم زيادي غذا بخوريد و يا اينكه كل روز مشغول خوردن باشيد، انرژي روزانه را به 5 تا 6 وعده تقسيم كنيد و وعده ها را با فاصله 5/2 تا 3 ساعت مصرف كنيد. بخاطر داشته باشيد بايد " زياد " بخوريد تا وزنتان" زياد " شود.
3) بدنسازي و ورزش، مرحله مهم ديگري براي افزايش وزن است كه براي اطمينان از نتيجه كار بخش مربوط به آن را مطالعه كنيد.
4) آخر هفته خودتان را وزن كنيد. مي بينيد كه پس از يك هفته وزنتان بيشتر شده است. انتظار نداشته باشيد يك باره 4 تا 5 كيلو اضافه كنيد. افزايش وزن به اندازه 5/0 تا 1 كيلو در هفته طبيعي است و بيشتر از اين نشان دهنده افزايش بيش از حد چربي در بدن شماست. پس افزايش 5/0 تا 1 كيلو در هفته كافي است، اگر چه كم به نظر مي رسد، ولي آخرماه 5/2 تا 4 كيلو مي شود.
5) نكته مهم اين است كه وقتي وزن شما ثابت شد، در اين موقع است كه بايد مقدار بيشتري غذا بخوريد تا وزنتان دوباره بالا برود. بنابراين اگر با رژيمي كه اجرا مي كنيد، وزنتان براي دو هفته ثابت ماند، نشان مي دهد كه بايد به رژيم خود 250 كالري اضافه كنيد و به همين ترتيب، هر دفعه كه طي دو هفته وزن اضافه نكرديد، دوباره 250 كالري اضافي به رژيم مصرفي تان بيفزاييد

* بسيار مهم : نكات كليدي در مورد افزايش وزن
* از چربي ها دوري كنيد! اگر چه هدف شما افزايش وزن است، ولي نبايد بيش از حد چربي مصرف كنيد. سراغ چيپس و شكلات نرويد. غذاهاي آماده و سرخ كردني نخوريد. بهترين چيز براي شما غذاهاي پر پروتئين و كم چربي است مثل ماهي تن و ساير غذاهاي دريايي، سينه مرغ، بوقلمون، گوشت كم چربي، ميوه و سبزيجات.

* آب بنوشيد! حداقل روزانه 2 ليتر ( معادل 8 ليوان ) يا بيشتر آب بنوشيد. البته اين مقدار آب زياد است ولي اين مقدار آب براي افزايش وزن لازم است.

* بخوابيد! بله بخوابيد! راحت ترين كاري كه بايد انجام بدهيد و فراموش شده است. شما بايد حداقل 8 ساعت در شب بخوابيد و واقعاً به آن نياز داريد.

نگراني كه خيلي از افراد در مورد افزايش وزن دارند اين است كه چگونه وزن خود را اضافه كنند، ولي چربي بدنشان زياد نشود. بگذاريد به شما بگويم چگونه؟ امكان ندارد! مگر اينكه استروئيد مصرف كنيد. افزايش وزن بدون اضافه كردن مقداري چربي اصولاً غيرممكن است. ولي چه اشكالي دارد كه مقداري هم چربي اضافه كنيد، به راحتي بعداً مي توانيد آن را از بين ببريد.
زماني كه فرد شديداً كمبود وزن دارد، براي درمان آن، گاهي دارو درماني نيز لازم است. پزشك بايد عدم تعادل هورموني بدن، افسردگي و ديگر بيماري هاي غير ملموس مثل آنوركسيا 1 و بوليميا 2 ( كم خوري و پرخوري عصبي ) را درمان كند. در مورد برخي بيماران، خطر لاغري مفرط زماني پيش مي آيد كه پس از جراحي، بهبود با كندي صورت گيرد.
دليل اينكه اكثر افراد براي افزايش وزن سراغ بدنسازي و وزنه برداري مي روند اين است كه اين تمرينات بيش از ورزش هاي ديگر، موجب افزايش حجم و وزن عضلات مي شود، در حالي كه انرژي زيادي در بدن مي سوزد. شما بايد سعي كنيد علاوه بر تنوع بخشيدن به موادغذايي مصرفي تان، به مرور غذاهاي پرانرژي را بيشتر مصرف كنيد، خصوصاً موادي را كه حاوي روغن هاي گياهي بيشتري هستند. پنيرهاي پرچرب مثل پنير تبريزي و پنير پيتزا؛ مغزها و آجيل مثل گردو، بادام و بادام زميني منابع مفيد و پركالري با روغن اشباع كم هستند . بهتر است از تركيبات مواد غذايي مطلع باشيد و يا برچسب آنها را مطالعه كنيد تا مطمئن شويد ماده غذايي كه انتخاب كرده ايد روغن غيراشباع بيشتري داشته باشد. خشكبار مثل كشمش و انجير، ميوه هاي خشك شده مثل انواع برگه ها و موز ميوه هاي پركالري و مناسبي براي شما هستند كه بهتر است پس از غذا مصرف شوند تا جلوي اشتهاي شما را نگيرند. سعي كنيد به جاي نوشابه، آب ميوه هاي شيرين شده بنوشيد.
يك نوشيدني پركالري، پرپروتئين و مناسب براي افزايش وزن :

موادلازم:

1) يك ليوان شير پرچرب
2) 3 قاشق غذاخوري پودر شيرخشك
3) 2 قاشق غذاخوري بستني
4) 1 قاشق شكلات مايع يا يك چهارم ليوان ميوه دلخواه مثل يك عدد موز
5) عسل يا شكر براي شيرين كردن معجون

روش تهيه:
همه مواد را در مخلوط كن ريخته و با هم مخلوط كنيد. به اين ترتيب يك نوشيدني مناسب براي ميان وعده خود تهيه مي كنيد.
اگر روزانه يك ليوان از اين نوشيدني را مصرف كنيد، 400 كالري به انرژي مصرفي تان اضافه مي شود.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۰۲:۱۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)