مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

اهداف آموزش بهداشت

هدف آموزش بهداشت در مراقبتهاي بهداشتي اوليه اين است كه فعاليتهايي پديد آورد تا :
1 - مردم بخواهند سالم باشند .
2 - بدانند چگونه سالم بمانند .
3 - براي حفظ سلامت فردي و جمعي اقدام نمايند .
4 - در موقع لزوم از ارائه كنندگان خدمات بهداشتي طلب كمك نمايند .
5 - عوامل تاثير گذار بر سلامتي را بشناسند و بر آن كنترل داشته باشند .
بعبارت ديگر هدف كلي آموزش بهداشت عبارت است از :
كمك به تامين ، حفظ و ارتقاي سلامت از طريق تغيير رفتار با اجراي برنامه هاي آموزش بهداشت .
آموزش بهداشت به منظور تحقق اين اهداف نيازمند موارد زير مي باشد :
1 - اجراي برنامه هاي آموزشي و ارتقاي سطح آگاهي جامعه
2 - ترغيب مردم به مشاركت فعالانه و مسئولانه در برنامه هاي بهداشتي
3 - جلب همكاري و هماهنگي هاي درون و بين بخشي
4 - برقراري ارتباط مناسب با جامعه
5 - اتخاذ مناسب ترين تكنولوژي آموزشي
6 - اطلاع رساني مناسب و بموقع
7 - توجه و درك صحيح از فرهنگ جامعه ، شيوه زندگي و مهارتهاي زندگي
8 - نظارت ، پايش و ارزشيابي برنامه هاي آموزشي آموزش بهداشت در برنامه ريزي و مديريت رويكردهاي جديد در برنامه ريزي و مديريت آموزش بهداشت ، در بر گيرنده تغييرات اساسي در نقش آموزش
بهداشت مي باشد . آموزش بهداشت علاوه بر نشر اطلاعات بهداشتي ، بايد قادر به ايجاد استفاده و انطباق
چهار چوب اهداف مراقبتهاي بهداشتي اوليه باشد . رويكردهاي آموزشي در آموزش بهداشت در هر يك از سطوح ملي ، استاني و شهرستاني نقش مهمي در مراحل مختلف برنامه ريزي ومديريت دارد.
برنامه ريزي و مديريت آموزش بهداشت شامل مراحل زير مي باشد :
1 - تنظيم سياستها
2 - تنظيم خط مشي ها
3 - طرح و برنامه ريزي
4 - اجرا
5 - پايش و ارزشيابي پيشرفت
آموزش بهداشت در رفتارهاي بهداشتي :
هر فعاليتي كه بوسيله فرد با هدف حفظ ، حمايت و ارتقاي سلامت مي باشد ، رفتار بهداشتي ناميده مي شود
آموزش بهداشت با اتكا بر تئوريهاي رفتار ، عوامل موثر بر رفتار ، ارتقاي آگاهي ، ارتباطات بهداشتي
و تكنولوژي مناسب در ايجاد انگيزه ، علاقه ، اعتماد به نفس ، نگرش مثبت ، تصميم گيري و اتخاذ رفتار
هاي مثبت بهداشتي نقش مهمي را ايفا مي كند .
آموزش بهداشت بعنوان مداخله گر بر روي اتخاذ رفتارهاي داوطلبانه كه منجر به سلامتي مي شود ، اثر مي گذارد و داراي چهار نقش بشرح زير مي باشد :
1 - كاهش رفتار منفي ( غلط ) بهداشتي
2- جلو گيري از افزايش رفتار منفي ( غلط ) بهداشت
3- افزايش رفتار مثبت (صحيح ) بهداشتي
4- جلو گيري از كاهش رفتار مثبت(صحيح) بهداشتي سبك زندگي در حيطه بهداشت و سلامت اين واژه بطور گسترده اي براي تعريف و تعيين رفتارهاي مرتبط با بيماريهاي مزمن يا توانمنديهاي مربوط به حفظ و ارتقاي سلامت از بعد رفتار اشخاص از يك سو و توجه به وضعيت محيط طبيعي ، اقتصادي - اجتماعي و فرهنگي از سوي ديگر وتاثير اين دو بر يكديگر مي باشد .
سبك زندگي به عنوان يك مفهوم رفتاري :
سبك زندگي ، الگوهاي رفتاري را كه بطور غيرمستقيم از فرهنگ و هنجارهاي زندگي نشات گرفته و همچنان تابعي از كنترل و خواست افراد ، تحت تاثير سابقه خانوادگي و وضعيت اقتصادي ايشان ، را شامل مي شود . براي فهم درست اين رفتارها بايد رفتار مورد نظر در مجموعه شرايط و وضعيتي كه شكل مي گيرد مورد مطالعه قرار گيرد و لازم به تاكيد است كه محيط اطراف اعضاي خانواده ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، دوستان ، سازمانهاي موجود ، محيط فرهنگي ، ارزشها و نورم هاي موجود همه در اين موضوع دخيل هستند .
سبك زندگي به عنوان يك مفهوم سياسي و اقتصادي :
سبك زندگي به مجموعه شرايط و عواملي كه گروه اجتماعي را احاطه نموده وبه سابقه تاريخي و اوضاع اجتماعي و سياسي جامعه بر مي گردد . كاربرد بهداشتي اين مفهوم متوجه سياست ها و تنظيم قوانين عمومي و محيطي است كه با سبك زندگي مردم و ايجاد شرايط و محيطي كه تصميم گيري بهداشتي در آن آسان شود ، مي باشد .
سبك هاي زندگي فردي كه بوسيله الگوهاي رفتاري قابل شناخت مشخص مي شوند ، مي توانند تاثيري بسيار عميق و بنيادي روي سلامت و بهداشت فرد و جامعه داشته باشد . اگر توانمند سازي افراد در تغيير سبك زندگي منجر به ارتقاي سلامت شود پس بايد فعاليتها نه تنها بسوي مسائل فردي بلكه به سمت شرايط اجتماعي و شرايط زندگي معطوف شود .
شيوه زندگي ، متاثر از فرهنگ جامعه است و فرهنگ در طول سالها توسط مردمي كه با هم زندگي كرده و در تجربيات هم سهيم شده اند ، توسعه مي يابد . فرهنگ با الگوهاي سازمان يافته و محكمي مانند هنجارها ، ارزش ها ، باور ها ، عادت ها ، آداب و رسوم و سنت ها كه از نسلي به نسل ديگر منتقل مي گردد سازمان يافته و با توجه به منابع آنان ، رفتار مشترك و مورد قبول جامعه را بوجود مي آورد .
در نظر گرفتن اين موضوع از اهميت برخوردار است كه هيچ سبك زندگي مطلمبي وجود ندارد كه بتوان به تمام مردم دنيا تجويز نمود . فرهنگ ، درآمد ، ساختار خانواده ، سن ، قدرت بدني ، محيط خانه و محيط كاري همگي ، برخي از شرايط و سبك هاي زندگي را جذاب تر ، عملي تر و مناسب تر خواهند ساخت .
شرايط زندگي
شرايط زندگي به محيط روزانه اطراف مردم اطلاق مي شود ، محيطي كه مردم درآن زندگي كرده ، تفريح نموده و كار مي كنند . شرايط زندگي ، نتيجه موقعيتهاي اقتصادي و اجتماعي و محيط فيزيكي بوده كه همگي مي توانند بر روي سلامت و بهداشت افراد تاثير گذار باشند .
مهارتهاي زندگي
مهارتهاي زندگي عبارتند از توانايي رفتار سازگار و مثبت كه افراد را توانمند مي سازد تا بطور موثر با نيازها و چالشهاي زندگي روزمره برخورد نمايند


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

اهميت و نقش آموزش در سازما ن ها

     

در دنياي در حال تغيير كنوني ضرورت آموزش در سازمان ها و نهادها به دلايل فراوان پذيرفته شده است . تغييرات سريع و عميق علمي سبب شده است كه هر از چند گاهي مطالب و نظريه هاي جديدي وارد ميدان زندگي شود كه براي ارائه حيات به ناچار بايد علوم و معارف جديد را آموخت و برخي از نظريه هاي قديمي را كه كارآيي ندارند ، كنار گذاشت .

تغييرات فن آوري سبب دگرگوني در شبكه ها وروش هاي سازمان مي شود و هر تغييري كسب دانش و مهارت هاي جديد را ضروري مي سازد . ميزان كمّي و كيفي اين تغييرات آنقدر زياد است كه گاهي اوقات مديران و كاركنان را دچار وحشت مي كند و ممكن است احساس كنند كه فرصت و توان سازگاري با اين تغييرات را ندارند . با همه سختي ها و مشكلات بايد پذيرفت كه ادامه حيات سازمان تا حدود زيادي به دانش ،آگاهي و مهارت هاي گوناگون و جديد بستگي دارد .

هرچه دانش و مهارت هاي كاركنان با نيازهاي جامعه و پيشرفت هاي علمي ، تغييرات فن آوري هماهنگي و انطباق بيشتري داشته باشد درجه اطمينان از موفقيت فرد و سازمان بالاتر مي رود . گاهي اوقات ، رشد فردي ، داشتن انگيزه ، تخصص و پرهيز از ايستايي و ركود فرد عامل اساسي نوجويي و كسب دانش مي شود . اساس بهسازي سازماني كه به   نام هاي ديگري چون توسعه و بالندگي سازماني نيز خوانده شده بهسازي نيروي انساني است كه به صورت هاي مختلف ( آموزش قبل از خدمت و ضمن خدمت ) در سازمان ها انجام مي شود .

در مقاله حاضر كوششي نيز جهت روشن ساختن مفاهيم و ضرورت و اهميت آموزش هاي ضمن خدمت و جايگاه آموزش در بين فعاليت هاي سازمان هاست و در اين راستا رابطه آموزش ضمن خدمت با افزايش كيفيت و كارآيي كاركنان نيز مورد بحث قرار خواهد گرفت . هدف نظام آموزش و بهسازي در يك سازمان به عنوان يكي از كاركردهاي مهم مديريت منابع انساني فراهم آوردن زمينه است اي كه بر اساس آن توانايي هاي بالقوه افراد به فعل در آيد و استعدادهاي آنان شكوفا گردد . اين هدف از طريق ايجاد فرصت هاي آموزشي جهت كاركنان تحقق مي يابد . آموزش كاركناي فرايندي است كه انطباق و سازگاري كاركنان را به محيط متحول سازماني و مآلاً انطباق بهتر سازمان را با محيط بيروني فراهم مي آورد . 

 در نتيجه كاركنان آموزش ديده نسبت به كاركنان آموزش نديده به تغييرات سازماني و همچنين تغييرات جامعه آگاهانه تر واكنش نشان مي دهند و از آن جا كه حيات و ادامه زندگي سازمان تا حدود زيادي به دانش و مهارت كاركنان آن بستگي دارد ، افراد ماهرتر و آموزش ديده تر نقش مؤثرتري در كارآمدي و بهره وري سازماني خواهند داشت . از طرف ديگر آموزش با افزايش ميزان اطلاعات ، دانش ، مهارت ها و قابليت هاي كاركنان ، آنان را براي ايفاي وظايف و قبول مسئوليت هاي جديدتر ، آماده تر و مجهزتر مي كند . به طور كلي سازماني كه به رشد كمي و كيفي دانش و مهارت كاركنان خود مي انديشد و پيوسته فعاليت هاي آموزش در آن در جريان است افراد به طور مستمر توانايي هاي خود را افزايش  مي دهند و چگونه آموختن و به كار بستن را مي آموزند . در چنين سازماني ، ابتكار ، ابداع ، ارتقاي آگاهي و دانش افزايي به نوعي رفتار همگاني مبدل مي شود و توفيق در تحقق اهداف سازماني امري قطعي است و هرگز سازمان دچار جمود فكري نخواهد شد . 

 بسياري از صاحبنظران درباره اهميت و نقش آموزش در جامعه اظهار نظر  كرده اند كه در اين مختصر مجال پرداختن به همگي آنها مقدور نيست و فقط به برخي از آنها به عنوان نمونه اشاره مي شود : 

ـ پيتر دراكر عقيده دارد كه علي رغم هزينه هاي سنگين تربيت نيروي كار ، آموزش همراه با اِعمال صحيح مديريت در مدتي ك وتاه هر كشور عقب مانده اي را در زمره كشورهاي پيشرفته و برخوردار از بهره وري بالا قرار مي دهد . 

ـ ساخارو يولوس بر اين باور است كه آموزش نه تنها يكي از حقوق اوليه و اصلي انسان است بلكه اصولاً ركن اصلي توسعه اقتصادي و اجتماعي جامعه نيز به حساب مي آيد .

 ـ به نظر هاربيسون ، كشوري كه قادر به توسعه مهارت و دانش مردم و بهره گيري از آن در رشد اقتصاد ملي نباشد در حل مشكل نيافتگي نيز ناتوان خواهد بود .

 ـ فيتر جرالد ، رييس سابق كمپاني بريجستون ـ فايزستون بر اين عقيده است كهاصلي ترين راه ارتقاي بازده يك موسسه بالا بردن درك كاركنان آن در مورد برنامه ها و هدف هاي موسسه كه خود از طريق آموزش مستمر و برقراري ارتباط گسترده و مداوم با كاركنان فراهم مي شود .

براي نيل به بازده بالا مديريت موسسه بايد سخاوتمندانه ولي با برنامه ، در آموزش كاركنان خود سرمايه گذاري كند . به اعتقاد جرالد آموزش هرگز نبايد به آموزش تخصصي كاركنان محدود شود بلكه بايد ايجاد نوعي « فرهنگ كاري » جديد در كاركنان را مورد توجه قرار دهد . 

دليل عمده بازده بالاي نيروي انساني و شكوفايي اقتصادي كشورهايي چون ژاپن و آلمان در سال هاي بعد از جنگ جهاني دوم اهميت دادن به آموزش به ويژه ، آموزش كاركنان است و در واقع رشد مهارت ها و قابليت هاي كارگزاران و كاركنان مراكز توليدي ـ صنعتي و خدماتي اين كشورها بر اثر بهره گيري از فرصت هاي آموزشي ميسر شده است . 

شايان ذكر است اگر آموزش كاركنان را هزينه به حساب آوريم ، هنگام مواجه شدن سازمان با كمبود بودجه و مشكلات مالي ، بودجه آموزش جزو اولين بودجه هايي است كه كاهش مي يابد . اما اگر اصول و ارزش ها و نگرش هاي حاكم بر سازمان ، نيروي انساني را مهم ترين سرمايه سازمان تلقي كند ، حتي در سخت ترين شرايط مالي هم ، اگر بودجه آموزش افزايش نيابد حداقل كاهش نخواهد يافت . مفهوم و فوايد آموزش ضمن خدمت آموزش ضمن خدمت يا آموزش كاركنان عبارت است از كليه كوشش ها و فعاليت هايي كه در جهت ارتقاء سطح دانش و آگاهي ، مهارت هاي فني و حرفه اي و هم چنين ايجاد رفتار مطلوب در كاركنان سازمان به عمل مي آيد تا آنها را به نحو احسن آماده انجام وظايف و مسئوليت هاي خود كند . ـ فوايد آموزش ضمن خدمت را مي توان فهرست وار به شرح زير ارائه نمود : 

1. تسهيل در راه رسيدن به اهداف سازماني 

2. بهبود كمي و كيفي محصولات يا خدمات ارائه شده توسط سازمان 

3. ايجاد هماهنگي در نحوه انجام كارها در سازمان 

4. تقليل سطح حوادث و سوانح در محيط كار 

5. تقويت روحيه پرسنل و ايجاد ثبات در سازمان 

6. كاهش در نظارت هاي مستقيم و غيرمستقيم 

7. كاهش ميزان تمرد و نزاع و كشمكش ، غيبت ، تأخير و ساير رفتارهاي نابهنجار گروهي در محيط كار . 

8. تقليل ميزان هزينه هاي عمومي در سازمان از قبيل هزينه هاي خدماتي ، قيمت تمام شده كالا ، كارگزيني و ... 

9. افزايش ميزان سوددهي و اثرات استفاده از سود حاصل شده جهت رفاه كاركنان 

10. تقويت حس وفاداري و همبستگي كاركنان نسبت به سازمان 

11. جلوگيري از تداخل مسووليت ها و وظايف و كاهش دوباره كاري ها در سازمان 

12. شكوفا كردن استعدادهاي نهفته كاركنان 

13. ايجاد حس انعطاف پذيري لازم در كاركنان 

14. ايجاد زمينه رشد و موفقيت در امور شغلي 

15. ايجاد زمينه موفقيت در امور اجتماعي ،‌انفرادي و خصوصي 

و موارد ديگر ...

 لازم به ذكر است آموزش كاركنان با تمام مزايايي كه دارد ، گاهي مشكل ساز مي شود و آن زماني است كه افراد براي طي دوره ها انگيزه كافي ندارند و صرفاً براي رفع مسئوليت يا كسب گواهينامه هاي مربوط يا مزاياي مادي در آن شركت مي كنند يا شرايطي در سازمان فراهم است كه امكان به كارگيري مطالب آموخته شده در محيط كار وجود ندارند و يا تضادهايي بين كاركنان و مسئولان رده بالاي سازمان به وجود مي آيد .

براي رفع يا تقليل اين مشكلات مي توان در صورتي كه سازمان امكانات داشته باشد آموزش در مورد همه افراد اجرا شود در غير اين صورت مي توان آموزش را از سطح بالاي سازمان به سطوح پايين تر تسرّي داد تا زبان مشتركي بين كاركنان و مسئولان به وجود آيد . پيشنهادات با توجه به اهميت و جايگاه آموزش در سازمان ها در جهت رفع تنگناهاي موجود آموزش كاركنان سازمان ها بخصوص بانك صادرات ايران و با توجه به فرصت پيش آمده توصيه هاي به شرح ذيل ارائه مي شود : 

1. قبل از هر برنامه ريزي آموزشي ، نيازسنجي كاملي به عمل آيد و آموزش براساس نيازهاي واقعي جامعه و سازمان استوار گردد و بر اين اساس برنامه هاي آموزشي كوتاه مدت و بلند مدت تهيه و تدوين و به معرض اجرا گذارده شود . 

2. ايجاد باور و اعتقاد به اهميت آموزش چه از نظر مديران و چه از ديد شركت كنندگان ، انگيزه اي است كه فرايند آموزش را تسهيل و نتايج آن را پربار مي كند . بنابراين بايد با استفاده از تمام امكانات براي ايجاد اين عقيده اقدام كرد و اين مقاله نيز در راستاي اين هدف نگاشته شده است . 

3. از آن جايي كه كاميابي سازمان در گرو شكوفايي استعدادها و توانمندي نيروي انساني آن است و با توجه به ويژگي طبيعي انسان كه تا واپسين دم اشتباه   بهره گيري از توان بالقوه خود را دارد ، توصيه مي شود يكي از اهداف مهم آموزش را پرورش استعدادهاي كاركنان قرار دهيم و با بهره گيري از روش هاي آموزش مشاركتي ، فعال و كاربردي و برخورداري از شيوه هاي آموزشي متقابل همانند روش هاي تدريس دوسويه و چندسويه و شاگردمحوري فرد فرد فراگيران را به تحرك و تلاش واداريم و بدينوسيله امكان تجلي استعدادهاي نهفته آنان را  فراهم سازيم . 

4. در دنياي امروز ، آموزش سنتي براي رفع نيازهاي آموزشي كاركنان و اداره امور پيچيده كافي نيست بنابراين بايد الگوها و روش هاي جديدتر و مناسب تري مانند آموزش هاي كاربردي براي پرورش كاركنان و مديران تحول آفرين ، كارآفرين و خلاق به كار گرفته شود . با اين روش هاي عملي و كاربردي و الگوهاي آموزش جديدبايددوهدف زير را دنبال كرد : الف ) تجهيز كاركنان و مديران با آخرين دستاوردهاي علمي و فني ـ حرفه اي كه از اين طريق مي توان فرصت ها و منابع سازمان را به كار گرفت و به رشد و تعالي نيروي كار سازمان كمك كرد . به عبارت ديگر مي توان كاركناني تربيت كرد كه بتوانند در عرصه پررقابت جهان امروز با بهره گيري از آخرين يافته هاي پژوهشي و تجربيات علمي و عملي موجود در دنيا به پيشبرد اهداف سازمان كمك كنند . ب ) ايجاد يك محيط فعال يادگيري و دانش آفرين در سازمان به نحوي كه در اين جهان پر تحول كاركنان ضمن بهره گيري از فرصت ها ، پيوسته به يادگيري و روزآمدكردن اطلاعات شغلي خود بپردازند . 

5. در آموزش ضمن خدمت علاوه بر توجه به ارتقاي مهارت و كارآيي شغلي كاركنان پرورش ويژگي هاي شخصيتي ، ‌تقويت فرهنگ سازماني و منش آنان نيز مورد توجه قرار گيرد .  به عبارت ديگر آموزش به منظور احراز شايستگي نه فقط به مثابه عضوي از سازمان بلكه به مثابه عضوي از كل جامعه مطرح شود . 

6. در خاتمه بايد خاطرنشان ساخت افزايش سرانه آموزشي در جهت آموزش كاركنان و افزايش سرمايه گذاري در اجراي دوره هاي آموزشي مختلف از جمله شروط اصلي تحقق موفقيت و پيشرفت سازمان از جانب صاحبنظران تلقي شده است كه در سيستم بانكي و بخصوص بانك صادرات ايران نيز ضرورت بيش از پيش آن احساس مي شود .

    



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

پيا م بهداشتي

 

   وبا در كمين است

                       احتيا ط كنيد

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

مصرف آ جيل

زنان باردار بايد از مصرف بيش از حد آجيل در بارداري خودداري كنند.

جديدترين شماره نشريه پزشكي طب تنفس و مراقبت حياتي نوشت:
فرزندان مادراني كه در دوره بارداري بيش از حد آجيل مصرف مي كنند، بيش از ديگران در خطر ابتلا به آسم قرار دارند. بررسي اخير محققان درباره بيش از 4000 مادر باردار نشان مي دهد، شيوع علايم بيماري آسم نظير خس خس سينه و تنگي نفس در فرزندان مادراني كه در دوره بارداري خود هر روز آجيل مي خورند، 47 تا 62 درصد بيش از ديگران است.

پيش از اين بررسيها، سودمندي مصرف ميوه و سبزي را در دوران بارداري در پيشگيري از ابتلاي كودكان به آسم نشان داده بود.
 

گروه اينترنتي پرشين استار | www.Persian-Star.org  

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

حلول ماه مبارك رمضا ن مبا رك

گروه اينترنتي پرشين استار | www.Persian-Star.org

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

وبا در كمين است ، احتيا ط كنيد

شمار مبتلايان «وبا» به ۱۰۰ تن رسيد وي، فصل بيماري وبا را تا پايان مهر ماه برشمرد و در ادامه اظهار اميدواري كرد كه تا پيش از اين زمان شاهد بروز موارد جديدي در كشور نباشيم.

رييس مركز مديريت بيماري‌هاي وزارت بهداشت از افزايش شمار مبتلايان به 84 نفر خبر داد و گفت: از 10 مورد جديد گزارش شده در چند روز اخير، پنج نفر مربوط به قم، 3 نفر تهران، يك نفر ساوه و يك نفر اقليد فارس بوده است.

دكتر محمد مهدي گويا، در گفت وگو با ايسنا، با بيان اين كه شمار موارد فوتي ناشي از ابتلا به وبا در كشور همچنان 4 نفر است، در ادامه بر رعايت نكات بهداشتي در مصرف سبزيجات، آب آشاميدني و بهداشت فردي براي پيشگيري از ابتلا به وبا تاكيد كرد و افزود: روند شيوع و بروز وبا در كشور به ميزان رعايت نكات بهداشتي از سوي هموطنان، تشخيص و درمان زودهنگام بيماري و حذف منبع آلودگي بستگي دارد.

وي، فصل بيماري وبا را تا پايان مهر ماه برشمرد و در ادامه اظهار اميدواري كرد كه تا پيش از اين زمان شاهد بروز موارد جديدي در كشور نباشيم.

رييس مركز مديريت بيماري‌هاي وزارت بهداشت، انتقال وبا را در سال ‌جاري در كشور فرد به فرد دانست و يادآو رشد: منبع وبا در كشور اتباع خارجي (پاكستاني و افغاني) بودند.

دكتر گويا، با اشاره به گزارش 57 ابتلا به وبا در سال گذشته در كشور به دنبال اپيدمي 26 هزار نفري در عراق، افزود: موارد ابتلا در سال ‌جاري تاكنون بيش از سال گذشته بوده است.

به گزارش ايسنا، ضد عفوني، گندزدايي وشست و شوي سبزيجات به ويژه سبزي‌هايي با مصارف خام،‌ اطمينان از سلامت آب آشاميدني، ‌رعايت بهداشت فردي، پرهيز از مصرف يخ‌هاي قالبي نكات ساده بهداشتي هستند كه در پيشگيري از ابتلا به وبا سودمند است. در عين حال



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

بيما ري وبا



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

بيماري وبا 2

چند توصيه مهم بهداشتي براي خريد و مصرف مواد غذايي اين روزها مهمترين مسئله بهداشتي كشور مربوط به شيوع بيماري وبا است. متوليان و متخصصان بهداشتي نيز با اقدامات و توصيه هاي خود سعي دارند با افزايش آگاهي عمومي نسبت به راههاي انتقال اين بيماري، از گسترش آن جلوگيري كنند. اما نكته ثابت در تمام توصيه ها و پيامهاي بهداشتي رعايت بهداشت شخصي و دقت در مصرف مواد غذايي است.

به گزارش روابط عمومي شهرداري تهران، در نوشتار زير چند توصيه مهم بهداشتي براي خريد و مصرف مواد غذايي آورده شده است. اميدواريم شما شهروند گرامي، با رعايت اين نكات، در راه سلامتي خود و خانواديتان قدم برداريد و از زندگي سالم، لذت ببريد.

خريد مواد غذايي :
- تاريخ توليد و انقضاء را كنترل كنيد . تاريخ توليد و انقضاء در روي بسته مواد غذايي فاسد شدني ذكر مي شود و مدت زماني را كه ماده غذايي ، قابل خوردن است ، مشخص مي كند.
- شما نمي توانيد از ظاهر يا بوي غذا به سالم بودن آن مطمئن شويد .
- بر چسب روي بسته بندي بعضي از مواد غذايي حاوي دستوراتي است كه اگر به آن ها عمل نشود ، نمي توان مواد غذايي را حتي از زمان تاريخ توليد تا انقضاء هم به خوبي محافظت كرد.
فروش مواد غذايي پس از انقضاي تاريخ مصرف غير قانوني است.
- در مورد تخم مرغ بايد عبارت " بهتر است تا قبل از تاريخ ... مصرف شود " روي بسته بندي آن ذكر شود.
- در خريد از فروشگاه هايي كه در آن ها بهداشت به طور كامل رعايت نمي شود ، بيشتر دقت كنيد.
- در مورد غذاهايي كه در يخچال يا فريزر نگه داري مي شوند ، بايد دقت كرد كه بيش از حد انباشته نشوند تا سرماي كافي به تمام بسته ها برسد .
- از خريد بسته ها ي آسيب ديده اجتناب كنيد .
- از فروشگاه هايي كه گوشت خام و پخته را از هم جدا نگهداري نمي كنند ، خريد نكنيد .
- فروشنده بايد پس از جابه جا كردن مواد غذايي خام ، دست هاي خود را كاملا بشويد و سپس به غذاهاي پخته دست بزند.
- سعي كنيد غذاهاي سرد يا منجمد شده را آخر از همه خريداري كنيد.

حمل مواد غذايي به خانه :
- تكه ها ي مرغ و گوشت خام را به طور كامل و جداگانه بسته بندي كنيد ، به ترتيبي كه نتوانند با مواد غذايي ديگر تماس داشته باشند.
- مواد غذايي خام را جدا از غذاهاي آماده مصرف ، بسته بندي كنيد .
- مواد غذايي سرد يا منجمد شده را با هم و ترجيحا در يك محفظه خنك قرار دهيد و هر چه سريعتر آن ها را به يخچال يا فريزر منتقل كنيد. قرار دادن چنين موادي در محل كار يا اتومبيل گرم و يا حتي حمل آن ها به مدت يك ساعت در طي خريد ، مي تواند دماي آن ها را افزايش دهد و باعث ازدياد تعداد باكتري ها شود.
- اگر مواد غذايي سرد شده را نمي توانيد به سرعت به خانه منتقل كنيد ، يك محفظه عايق ( يخدان) به شما كمك مي كند تا آن ها را در دماي مناسب نگه داري كنيد. اگر با اتومبيل خريد مي كنيد ، كشيدن يك پتوي تميز روي بسته هاي مواد غذايي سرد يا منجمد شده به طور موقت به عايق كردن آن ها كمك مي كند .
نگهداري مواد غذايي در خانه :
- به منظور جلوگيري از تكثير باكتري هايي كه مسموميت غذايي ايجاد مي كنند ، دماي سردترين قسمت يخچال را بين صفر تا پنج درجه سانتيگراد تنظيم كنيد. براي كنترل درجه حرارت از دماسنج يخچال استفاده كنيد . مواد غذايي سريع الفساد را در سردترين قسمت يخچال قرار دهيد.
- تكثير اغلب باكتري ها در يخچال ، كند و در فريزر ، متوقف مي شود . اما يخچال يا فريزر نمي تواند باكتري ها را نابود كند ، بنابراين بايد از پخش و انتقال آن ها از يك ماده غذايي ديگر جلوگيري كنيد.
گوشت خام و غذاهايي را كه از حالت انجماد خارج مي شوند بايد در ظروف دردار نگه داري كنيد . با اين كار ، تراوش حاصل از آنها باعث آلودگي ساير مواد غذايي نمي شود.
- اگر از گوشت خام يا غذايي كه از حالت انجماد درآمده ، مايعي تراوش مي شود ، آنها را در طبقه اي پايين تر از ماده غذايي پخته شده ( كه حتما درپوش محافظ دارد) نگه داري كنيد. هم چنين بايد از وارد شدن مايع تراوش شده به داخل سبزي و سالاد جلوگيري كرد.
- تخم مرغ را در يخچال نگه داري كنيد . معمولا تخم مرغ از زمان توليد تا هنگام فروش در دماي ثابت و خارج از يخچال به نحو مطلوب نگه داري مي شود.امادرخانه ، تخم مرغ در معرض تغييرات درجه حرارت است و بهتر است كه در يخچال نگه داري شود( ترجيحا در بسته بندي اصلي تاريخ دار باشد ) تا از رشد باكتري ها جلوگيري بعمل آيد.
- بهتر است تخم مرغ هاي شكسته يا ترك دار را دور بريزيد.
- از شستشوي تخم مرغ قبل از نگهداري خودداري نماييد .
- مواد غذايي را به روش هاي مختلف بسته بندي مي كنند ، مانند : كنسرو كردن ، استفاده از پوشش هاي پلاستيكي ، بسته بندي در اتمسفر تغيير يافته ( كه بسته به جاي هوا حاوي گازي ديگر مانند نيتروژن و يا دي اكسيد كربن هستند ) بسته بندي از هر نوع كه باشد بايد دستوراتي كه در مورد شرايط نگه داري در برچسب آن نوشته شده رعايت شود ، به ويژه از زماني كه بسته باز مي شود.
- غذايي را كه تاريخ مصرف آن گذشته است ، دور بريزيد.

پخت غذا :
- غذارا به طور كامل بپزيد به طوري كه دماي مركز ماده غذايي حداقل به مدت دو دقيقه در دماي 70 درجه سانتي گراد باقي بماند. به اين ترتيب ، بيشتر باكتري هاي مضر كه مي توانند مسموميت غذايي ايجاد كنند ، نابود مي شوند.
- مدت زماني را براي پخت غذا در بسته بندي آن و يا كتاب هاي آشپزي ذكر شده است ، نبايد كم كرد .
- در صورت استفاده ا زفر يا گرم خانه بايد قبلا آن را به طور مقدماتي گرم كنيد ، سپس با گذاشتن ماده غذايي در فر دماي آن را به تدريج به حد نهايي مورد نظر برسانيد . در غير اينصورت ، مي تواند خطر آفرين باشد .
- براي اطمينان ازپخت مركز تكه هاي بزرگ گوشت يا مرغ كامل ، بايد مراقبت هاي لازم به عمل آيد. با دماسنج ويژه گوشت مي توانيد دما را در مركز آن كنترل كنيد.
- اگر مرغ و گوشت منجمد به طور كامل از حالت انجماد خارج نشوند ، ممكن است حرارت براي پختن مركز آن ها كافي نباشد . بهترين راه براي رفع انجماد مواد غذايي قرار دادن آن ها در يخچال يا استفاده از فرميكروويو است.
- مرغ ، گوشت و غذاهاي گوشتي ( مانند همبرگر ) را به طور كامل بپزيد ، به طوري كه مايع تراوش شده از آن ها به رنگ قهوه اي يا خاكستري در آمده باشد ( رنگ صورتي مورد قبول نيست ).
اتاق گرم مي تواند رفع انجماد غذاهاي يخ زده را تسريع كند ، ولي باعث تكثير باكتري ها هم مي شود.
- گاهي اوقات تخم مرغ خام داراي باكتري هاي ايجاد كننده مسموميت هاي غذايي مي شود . اين باكتري ها با پختن كامل تخم مرغ از بين مي روند. از تهيه غذاهايي مانند سس مايونز ، بعضي از دسرها و بستني كه حاوي تخم مرغ خام هستند ، خودداري كنيد.
- تخم مرغ پاستوريزه بعلت از بين رفتن باكتريهاي مضر آن براي مصرف مناسب تر است.
- تخم مرغ سالم را پس از شكستن و خارج كردن از پوسته ، مي بايست سريعا استفاده كرد و در غير اينصورت در ظروف دردار در يخچال نگهداري شود.
- ميوه و سبزي خام را به طور كامل بشوييد.

مسموميت غذايي :
- علايم مسموميت غذايي معمولا در عرض يك ساعت تا حداكثر پنج روز بعد از مصرف غذاي آلوده ظاهر مي شوند. شكم درد ، استفراغ و اسهال ، شايع ترين علايم هستند. اگر درد يا علايم ، ماندگار شدبايد به پزشك مراجعه كرد. به ويژه در مورد سالمندان ، زنان باردار و كودكان.
- اگر شما يا پزشكتان فكر مي كنيد كه مسموميت مربوط به غذاي خاصي ازيك فروشگاه يا محل غذا خوري مشخصي است ، با مسئولان مربوطه در ادارات و موسسات نظارتي تماس بگيريد.
گزارش مسموميت غذايي به مسئولان مي تواند از ابتلاي ديگران جلوگيري كند.
- اگر فقط بيماري خفيفي داريد ، مقدار زيادي مايعات بنوشيد و استراحت كنيد. تا زماني كه احساس كنيد دوباره مي توانيد غذاهاي جامد مصرف كنيد.
- تا زماني كه استفراغ و اسهال رفع نشده است از تهيه غذا براي ديگران خودداري كنيد . اگر مجبور به اين كار هستند ، در شستشوي دست ها بسيار دقت كنيد.

مراقبت بيش تر براي گروه هاي آسيب پذير :
كودكان زير 5 سال ، سالمندان ، بيماران و زنان باردار از گروه هاي آسيب پذير به شمار مي آيند و نياز به مراقبت هاي ويژه دارند .
- تخم مرغ را بايد به طور كامل پخت تا سفيده و زرده هر دو سفت شوند. از مصرف غذاهايي كه در تهيه آنها به نحوي از تخم مرغ خام استفاده مي شود ، بايد پرهيز كرد .
- زنان باردار و كساني كه در برابر عفونت ، زياد مقاوم نيستند ، نبايد از غذاهايي كه بيش تر در معرض فساد هستند ، استفاده كنند . به ويژه غذاهايي كه به طور سرد مصرف مي شوند وامكان دارد كه در تهيه آن ها نكات بهداشتي رعايت نشده باشد . غذاهاي پخته سرد شده مانند مرغ آماده مصرف ، نبايد به صورت سرد خورده شوند بلكه بايد آنها را به طور كامل داغ كرد.
- مصرف شير پاستوريزه نشده و فرآورده هاي تهيه شده از آن ( مانند پنير) خطر آفرين است.
- اگر غذاي پخته ، توسط ماده غذايي خام در آشپزخانه ، آلوده شود از مصرف آن بايد خودداري كرد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

بيماري وبا

در پي اعلام هشدار مسوولان بهداشتي نسبت به احتمال همه گيري وبا : در مورد بيماري وبا بيشتر بدانيم وباي التور يك بيماري حاد اسهالي است كه عامل آن ويبريوكلرا يا التور است كه منحصرا انسان را مبتلا مي كند . به گزارش سما به نقل از روابط عمومي شركت شهر سالم وابسته به شهرداري تهران ، اين بيماري به شدت مسري مي باشد. ويژگي مشخص وبا آغاز ناگهاني اسهال جهنده بدون فشار و آبكي است كه به دنبال آن استفراغ ، كم آب شدن سريع ، گرفتگي ماهيچه ها  و كم شدن ادرار فرا مي رسد. ميزان كشندگي بيماري در صورت عدم جايگزيني سريع مايعات و الكترونيت بدن تا 40- 30 درصد مي باشد.

علائم:

دوره پنهاني وبا از چند ساعت تا 5 روز بوده و بطور معمول 2-1 روز است . شدت علائم بيماري به سرعت و مدت از دست رفتن مايعات بستگي دارد .

وبا داراي سه مرحله است :

 الف : مرحله تخليه اي : بيمار ناگهان دچار اسهال شديد ، بدون درد و آبكي مي شود كه به دنبال آن استفراغ روي داده و مدفوع نماي آب برنجي دارد .

ب : مرحله كلاپس : به دليل كم آبي بدن بيمار به مرحله كلاپس وارد مي شود و بصورت پايين افتادن فشار خون ، نبض خيلي ضعيف ، شكم فرورفته ، دست و پاي خيلي سرد ، قطع ادرار و ... نمايان مي شود .

ج : مرحله بهبودي : اگر مايعات بدن بيمار جبران شود فشار خون بيمار رو به افزايش مي رود و علائم حياتي نرمال شده و بيمار از مرگ حتمي نجات مي بايد .  

راه انتقال:

انتقال وبا از انسان به انسان از راههاي زير صورت مي گيرد : آب آلوده به مدفوع ( منابع آب بدون نظارت ) شامل : استخرها و ...، آشاميدني و خوراكي آلوده .

شايان ذكر است خوردني و آشاميدني آلوده با همه گيري وبا رابطه مستقيم دارد شيردادن كودكان با بطري يك عامل خطر چشمگير براي خورندگان آن است .

پيشگيري :

گزارش سريع موارد بيماري وبا به مراكز ذيصلاح از مهمترين عوامل پيشگيري است چراكه نتيجه آن بيماريابي زودرس در جامعه و درمان سريع در مورد بيماري خواهد بود.

تدابير بهداشت محيط :

تامين آب سالم و تصفيه شده، دفع بهداشتي فاضلاب ، بهداشت خوراكيها و آموزش بهداشت به عنوان موثرترين روش پيشگيري .

همچنين  براي درمان وبا نبايد وقت را از دست داد ، بيماراني كه كم آبي متوسط دارند بايد با مايع خوراكي در خانه درمان شوند. موارد كم آبي شديد مستلزم دادن مايع از راه وريدي است و بايد در صورت امكان به نزديكترين مركز درماني يا بيمارستان منتقل شوند و در راه رسيدن به بيمارستان مايعات خوراكي به آنها داده شود كه ميزان مايعات و الكتروليتها توسط پزشك محاسبه و به بيمار تزريق مي شود .

اصل كار اين است كه دادن مايعات خوراكي بايد برابر با ميزان از دست دادن مايعات از راه دفعي باشد. به عنوان درمان كمكي آنتي بيوتيك داده مي شود تا دوره بيماري را كوتاه و مدت دفع ويبريوري وبا از راه مدفوع كم شود .

نكات آموزشي :

قبل از غذا و پس از رفتن به دستشويي دستهاي خود را با آب و صابون بخوبي بشوييد .

از مصرف مواد غذايي، آب ميوه و نوشيدني هاي ارائه شده در بيرون از منزل و بخصوص غذاهاي ارائه شده توسط فروشندگان دوره گرد جدا خودداري كنيد .

قبل از مصرف ميوه جات  سبزيجات حتما آنها را ضدعفوني كنيد .

درصورت عدم دسترسي به آب سالم و تصفيه شده حتما آنها  را بجوشانيد .

مهمترين مشكل اساسي در بيماري وبا از دست دادن شديد مايعات و الكتروليتهاي بدن مي باشد .

بدون تجويز پزشك از مصرف قرص هاي ضد اسهال به هر نحو خودداري كنيد .

روش ضد عفوني كردن ميوه جات و سبزيجات :

يك قاشق چاي خوري ( 2گرم ) پودر پركلرين را در ده ليتر آب حل كرده و سبزي و ميوه ها را كه قبلا شسته ايد در آن قرار دهيد و پس از15 الي 20 دقيقه مجددا آبكشي كنيد .

ORS :

محتوي بسته هاي ORS را در يك ليتر آب آشاميدني حل كنيد. اين محلول بايد همه روزه به صورت تازه فراهم و در مدت 24 ساعت مصرف شود و محلول نبايد جوشانده شود .

در مكانهايي كه دسترسي به ORS  مقدور نيست مخلوط ساده اي از نمك طعام 5 گرم و شكر 20 گرم در يك ليتر آب آشاميدني حل شده را مي توان تا بدست آوردن ORS مصرف كرد .

گفتني است كشف ORS پيشرفت عمده و علمي در مبارزه با وبا و ديگر بيماريهاي اسهالي بوده است



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

گنجشك و خدا

گروه اينترنتي پرشين استار | www.Persian-Star.org

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۳ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

عكس



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

پر مويي در خا نم ها

يك متخصص پوست و مو گفت: پر مويي در صورت، گردن و سينه زنان بيماري محسوب مي‌شود و جزو درمان‌هاي زيبايي نيست.
دكتر فرانك احساني » با بيان اين مطلب اظهار كرد: اين علامت‌ها مي‌تواند نشانه اختلالات غددي مانند هيپوفيز، تيروئيد، تخمدان‌ها و غدد فوق كليوي و برخي از بيماريهاي داخلي باشد و يا بدون وجود عدم تعادل هورموني نشانه افزايش حساسيت بافت‌ها به هورمون مردانه تستوسترون يا بيش سازهاي آن در بدن باشد و در نتيجه اين بافت‌ها اين هورمون مردانه را به متابوليت فعال آن تبديل نموده و ايجاد علائم مردانگي مي‌كند

وي ادامه داد: در اينگونه موارد معمولا عادت ماهانه به طور طبيعي رخ مي‌دهد و بيمار علايم غير طبيعي ديگر ندارد ولي در هنگامي كه اختلالات غددي وجود دارد معمولا علايمي مثل اختلال قاعدگي، كاهش موهاي سر، جوش‌هاي صورت، افزايش حجم عضلاني، چاقي مي‌تواند همراه پرمويي باشد.
اين متخصص پوست و مو با تاكيد بر اين كه با مشاهده نخستين علايم پرمويي به متخصص پوست مراجعه كنيد، گفت: معمولا بعد از يك شرح حال و معاينه اوليه باليني معمولا علت پرمويي مشخص مي‌شود و همچنين آزمايش هورموني و سونوگرافي تخمدان به تكميل و تعيين روند درماني بيمار كمك خواهد كرد.وي ادامه داد: مصرف برخي داروها نيز مي‌تواند علت ديگري براي رشد موهاي زايد باشد.
وي با بيان اين كه براي درمان پرمويي روش‌هاي مختلفي وجود دارد، گفت‌: قبل از استفاده از ليزرها در درمان پرمويي، مصرف قرص‌هاي هورموني،‌ درمان بيماريهاي زمينه‌اي و الكتروليز (سوزاندن موها به وسيله يك سيم نازك كه به پوست داخل مي‌كنند و با ايجاد حرارت و زخم مو را از بين مي‌برد) در گذشته راههاي درماني اصلي بود.
دكتر احساني ادامه داد: در مواقعي كه نقص هورموني زمينه‌اي وجود داشته باشد درمان دارويي سبب پيشگيري پيشرفت علايم مي‌شود.
وي ليزر درماني را از بهترين روش‌هاي جديد درماني براي پرمويي عنوان و تصريح كرد: دستگاه‌هاي ليزر و IPL وسايلي هستند كه با توليد نورهايي با طول موج خاص، رنگ دانه‌هاي موجود در پياز مو را هدف قرار مي‌دهند سبب انهدام پياز مو مي‌شوند، در نتيجه به مروز زمان موها به طور دايم از بين مي‌روند.
وي ادامه داد: در صورتي كه اين درمان‌ها به وسيله افراد متخصص انجام گيرد، با انتخاب دستگاه و طول موج مناسب براي هر بيمار در اكثريت قريب به اتفاق موارد درمان موي زايد بدون هيچ عارضه‌اي انجام مي‌گيرد.
وي با بيان اين كه ليزر درماني روشي مناسب براي موهاي زايد در بدن است، اظهار كرد: اين روش بسيار سريع و راحت است و بيمار سوزش خفيف و قابل تحمل در حين عمل متحمل مي‌شود، قرمزي خفيف تا 2 تا 3 ساعت پس از درمان ديده مي‌شود.
وي ادامه داد: معمولا دو هفته پس از انجام ليزر موها ريزش پيدا مي‌كند و در فواصل 5/1 تا 2 ماه موها دوباره رشد مي‌كند، ‌هنگامي كه حدود 40 تا 50 درصد موهاي بار قبل رشد كرد زمان مناسب براي انجام مجدد ليزر است اين فاصله مي‌تواند بين 5/1 تا 3 ماه باشد معمولا با انجام 4 تا 7 بار عمل ليزر بيمار به نتايج مطلوب مي‌رسد.
وي گفت: موهاي ضخيم و مشكي بهترين هدف براي هر ليزر هستند و به راحتي معدوم مي‌شوند ولي موهاي سفيد تا كنون جواب مطلوبي به ليزر نداده‌اند.
احساني توصيه كرد: يك ماه قبل از عمل ليزر و در طول درمان موها را از ريشه نكنيد زيرا كه نور ليزر در پياز مو در حال رشد و فعال جذب مي‌شود و قطع كردن ساقه‌هاي مو از سطح پوست و تراشيدن، مي‌توانيد موها را در اين وضعيت فعال و پاسخگو به نور ليزر نگاه داريد.
دكتر احساني گران بودن هزينه نگهداري و شارژ دستگاه‌هاي ليزر را از مهمترين معضلات درمان ليزر موهاي زايد عنوان كرد وگفت: براي حل اين معضل بايد در قانع كردن بيمه‌هاي درماني براي پرداخت هزينه‌هاي اين درمان تلاش كرد زيرا كه پرمويي صورت، گردن و سينه در زنان صرفا بيماري محسوب ميشود و جزو درمان‌هاي زيبايي نيست.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۲ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تاثير خواب شب بر سلا متي شما


داشتن عادات غذايي صحيح و توجه به زمان خوابيدن و استراحت براي حفظ سلامت بدن مهم است تا بتواند مواد مغذي را جذب و مواد زائد را دفع كند.
براي سالم زيستن، بايد خواب راحت و آرامي داشته باشيم. به موارد زير دقت كنيد تا اهميت خوابيدن براي شما روشن گردد:
ساعت 9 تا 11 شب: زماني است براي از بين بردن مواد سمي و غير ضروري كه اين عمليات توسط آنتي اكسيدان ها انجام مي شود. در اين ساعت بهتر است بدن در حال آرامش باشد. در غير اين صورت اثر منفي بر روي سلامتي خود گذاشته ايد.
ساعت 11 تا 1 شب: عمليات از بين بردن مواد سمي در كبد ادامه دارد و شما بايد در خواب عميق باشيد.
ساعت 1 تا 3 نيمه شب: عمليات سم زدايي در كيسه صفرا ، در طي يك خواب عميق به طور مناسب انجام مي شود.
ساعت 3 تا 5 صبح: عمليات از بين بردن مواد سمي در ريه اتفاق مي افتد. بعضي مواقع ديده شده كه افراد در اين زمان، سرفه شديد يا عطسه مي كنند.
ساعت 5 تا 7 صبح: اين عمليات در روده بزرگ صورت مي گيرد، لذا مي توانيد آن را دفع كنيد.
ساعت 7 تا 9 صبح: جذب مواد مغذي صورت مي گيرد، پس بهتر است صبحانه بخوريد. افرادي كه بيمار مي باشند، بهتر است صبحانه را در ساعت 6 و 30 دقيقه ميل كنند.
كساني كه مي خواهند تناسب اندام داشته باشند، بهترين ساعت صرف صبحانه براي آنها، ساعت 7 و 30 دقيقه مي باشد و كساني كه اصلا صبحانه نمي خورند، بهتر است عادت خود را تغيير دهند و در ساعت 9 تا 10 صبح صبحانه بخورند.
دير خوابيدن و دير بلند شدن از خواب، باعث مي شود مواد سمي از بدن دفع نشوند.
از نصفه هاي شب تا ساعت 4 صبح، مغز استخوان عمليات خون سازي را انجام مي دهد.
در ايام تعطيل، بسياري افراد تا دير وقت بيدار مي مانند و بعد از اتمام تعطيلات، با خستگي به سر كار مي روند، چون اعمال بدنشان دچار سردرگمي شده است و نمي داند چه بايد انجام دهد.

پس هميشه، زود بخوابيد و خواب آرامي داشته باشيد

 

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

پيا م گير تلفون شا عران

در منزل سعدي:
از آواي دل انگيز تو مستم
نباشم خانه و شرمنده هستم
به پيغام تو خواهم گفت پاسخ
فلك را گر فرصتي دادي به دستم


در منزل فردوسي :
نمي باشم امروز اندر سراي
كه رسم ادب را بيارم به جاي
به پيغامت اي دوست گويم جواب
چو فردا بر آيد بلند آفتاب


در منزل خيام:
اين چرخ فلك عمر مرا داد به باد
ممنون توام كه كرده اي از من ياد
رفتم سر كوچه منزل كوزه فروش
آيم چو به خانه پاسخت خواهم داددر منزل بابا طاهر:
تليفون كرده اي جانم فدايت!
الهي مو به قوربون صدايت!
چو از صحرا بيايم نازنينم
فرستم پاسخي از دل برايت !


در منزل منوچهري :
از شرم به رنگ باده باشد رويم
در خانه نباشم كه سلامي گويم
بگذاري اگر پيغام پاسخ دهمت
زان پيش كه همچو برف گردد رويم!



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

چگونه ميتوا نيم قد بلندي داشته با شيم

گروه اينترنتي پرشين استار | www.Persian-Star.org

 به عقيده ي بيشتر افراد ، قد بلند مشخصه ي بسيار خوبي است و پسران ما عموماً آرزو دارند بلندتر و درشت اندام تر باشند. اما بلند قد شدن به عوامل متعددي بستگي دارد. سايز بدن افراد نتيجه اي از تداخل عوامل داخلي و محيطي در طول دوران رشد است. عوامل داخلي تعيين كننده قد ، فاكتورهاي ژنتيكي است كه فرد از والدينش دريافت مي كند و قابل تغيير نيست ، عوامل محيطي تاثير گذار نيز عبارتند از : تغذيه ، آب و هوا ، اقليم و بيماريها و .... مثلاً شواهد موجود نشان مي دهد نزديكي يا دوري به خط استوا در اندازه بدن افراد موثر است .
اگر چه نمي توان عوامل محيطي و ژنتيكي را به راحتي جدا كرد ولي با بررسي ملل مختلف ، نژادها و سرزمينهاي گوناگون اين نتيجه به دست مي آيد كه عوامل محيطي بسيار مهم اند . ضمنا افراد نيز مي توانند رژيم غذايي مناسبي را انتخاب كنند تارشدي آرام و طولاني تر داشته باشند.
طي تحقيقاتي مشخص شده كه انسان كنوني از انسان اوليه بسيار بلند قامت تر است ؛ اين نتيجه كه با مقايسه ستون مهره ها در سنگواره هاي به دست آمده حاصل شده است . از لحاظ فيزيولوژيك ، يك مادر بلند قد ، نوزادي با وزن گيري بهتر خواهد داشت زيرا فضاي لگن مادر بيشتر است و جنين رشد بهتري در رحم دارد .
بلند قد بودن مردان يكي از معيارهاي خانم ها براي انتخاب همسر است ، مرد بلند قد ، قوي تر به نظر مي رسد.
در ميان مواد مغذي مورد نياز براي رشد قدي ، مصرف به اندازه پروتئين ها و املاح از اهميت ويژه اي برخوردار است .

بيشتر رشد قدي با افزايش طول استخوانهاي دراز بدن صورت مي گيرد بدين ترتيب كه در سنين كودكي در انتهاي استخوانهاي دراز بدن مثل استخوان ران و ساق پا ، منطقه اي بنام اپي فيز موجود است كه هنوز استخواني نشده و از جنس غضروف است. اين بخش مولد با تكثير سلولي موجب افزايش قد استخوانها مي شود و در انتهاي سنين بلوغ ، اين بخش استخواني شده و در اين مرحله رشد قدي فرد متوقف مي شود ، لذا قد فرد بلندتر نخواهد شد.
در بدن ، هورموني به نام هورمون رشد موجود است كه در سنين كودكي و نوجواني تكثير سلولي ، در اين مناطق غضروفي را تحريك و موجب افزايش استخوان سازي مي شود. استخوان سازي تا پايان سنين بلوغ ، ادامه دارد يعني تا اوايل 20 سالگي هنوز امكان افزايش قد وجود دارد.
يكي از عوامل تاثيرگذار بر رشد قدي تغذيه است . ژاپني ها توانسته اند با تغذيه سالم ، متوسط قد جوانانشان را افزايش دهند. در ميان مواد مغذي مصرف به اندازه ي پروتئين ها و املاح بسيار اهميت دارد. يك نوجوان بايد پروتئين مورد نيازش را هر روز و به خصوص چند مرحله در طول روز دريافت كند. بهتر است پروتئين مصرفي از منابع پروتئين حيواني باشد مثل گوشت گوسفند و گاو ، مرغ و ماهي ، تخم مرغ و شير. در ميان املاحي كه براي رشد قدي لازم اند كلسيم ، فسفر ، منيزيم ، روي و فلوئور از اهميت ويژه برخوردار هستند. منابع كلسيم: لبنيات مثل شير ، ماست ، پنير خامه و بستني است . فسفر و منيزيم در گوشت و ديگر منابع پروتئين و حبوبات فراوان است. فلوئور نيز در آب موجود است و آب مصرفي بايستي محتوي ppm 1 فلوئور باشد.
تحقيقات اخير ، اذعان مي دارد كه مصرف " روي " به مقدار كافي موجب رشد قدي مناسب خواهد شد ، در خاورميانه و خصوصاً ايران مصرف كم روي موجب كوتاه قدي و قدرت جنسي پايين مردان جوان مي شود. به علاوه با كمبود روي سطح توانايي هاي مغزي و ايمني بدن پائين آمده و ابتلا به بيماريهاي مسري زياد تر رخ مي دهد.
توصيه متخصصان تغذيه براي نوجوانان ، مصرف روزانه 150 گرم گوشت ، نصف تا 1 ليوان حبوبات پخته ، 2 تا 3 ليوان شير و لبنيات ديگر به همراه سبزيجات فراوان است.
نوجواناني كه در سنين رشد هستند و افزايش قد خوبي ندارند مي توانند با مصرف مكمل ويتامينها و املاح ، طبق دستور و مصرف هفتگي آهن ، رشد قدي شان را بهبود بخشند. پس توصيه مي شد كساني كه مي خواهند قد بلند تري داشته باشند هفته اي يكبار جگر و دو بار غذاي دريايي ميل كنند و هر روز چند عدد ، بادام ، بادام زميني و گردو بخورند .
غذاهاي دريايي مثل ماهي ، ميگو ، جگر و دانه هاي روغني حاوي املاح زيادي هستند و فوائد بسياري براي نوجوانان دارند.
پس توصيه مي شود كساني كه مي خواهند قد بلندتري داشته باشند هفته اي 1 مرتبه جگر و 2 مرتبه غذاي دريايي ميل كنند و هر روز چند عدد بادام و بادام زميني و گردو بخورند .
يك نكته بسيارمهم در افزايش قد ، انجام فعاليت هاي ورزشي است . هر چه تحرك ما بيشتر باشد گردش املاح استخواني بيشتر خواهد بود و اين مساله به رشد قدي كمك خواهد كرد. ورزشهايي مثل بسكتبال ، واليبال ، شنا ، بدمينتون و تنيس براي كمك به افزايش قد بسيار مفيد اند.
در دهه ي اخير با انجام عملي بر روي افراد كوتاه قد ، به طور مصنوعي طول استخوانهاي درازشان را افزايش مي دهند ، بدين ترتيب كه استخوانهاي پا را شكسته و محل شكستگي را به پوششي از جنس استيل متصل مي كنند .
در نهايت بهتر است با تامين رژيم غذايي مناسب و با تشويق آنها به فعاليت بيشتر زمينه رشد قدي نوجوانان را فراهم سازيم.
 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۵:۴۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)