مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران .

مركز خريد روغن سوخته و تصفيه روغن سوخته در سراسر كشور ايران

زنان باردار در مواقع غيرضروري تلفن همراه خود را خاموش كنند

يك متخصص راديولوژي با بيان اين كه امواج موبايل بيشترين آسيب را به مادران باردار و كودكان مي‌رساند، تصريح كرد: آنچه تاكنون مشخص شده اين امواج بي ضرر نيستند و در سلولهاي در حال رشد مثل جنين بسيار اثر گذار بوده و خطرناك هستند.

دكتر رضا نفيسي در گفت‌وگو با ايسنا، ‌اظهار كرد: امواج موبايل از نوع الكترومغناطيس هستند كه بصورت طبيعي در طبيعت و يا بصورت مصنوعي توسط انسان‌ها ساخته مي‌شوند.

وي ضمن تقسيم بندي و تنوع امواج به امواج خورشيد، لوازم الكترونيكي بي سيم، مخابرات، اشعه x، اشعه مايكروفر و موبايل افزود: اين امواج بر حسب فركانس و طول موج خصوصيات خاص را دارا بوده و بر سلامتي انسان تاثيراتي دارند.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد عنوان كرد:‌ امواج موبايل بالاي 900 مگاهرتزاست كه بررسي‌هاي بسياري نشان داده‌اند كه مضراتي براي سلامتي انسان دارند ولي هيچ كدام به اثبات نرسيده است و همچنان در خصوص مضرات آن تحقيقات گسترده اي در حال انجام است.

دكتر نفيسي با بيان اينكه اين امواج بيشترين ضرر را براي مادران باردار و كودكان مي‌تواند داشته باشد، تصريح كرد: آنچه تاكنون مشخص شده آن است كه اين امواج بي ضرر نيستند و در سلولهاي در حال رشد مثل جنين بسيار اثر گذاشته و خطرناك هستند.

وي افزود: امواج موبايل و ساير امواج در سلول‌هايي كه در حال تقسيم هستند تاثير گذاشته و DNA بيمار را تغيير مي‌دهند و در نتيجه منجر به انتقال ژن به نسل‌هاي بعدي مي‌شود كه بايد گفت هيچ كدام از اين نظريه‌ها به اثبات نرسيده است.

دكتر نفيسي توصيه كرد: كودكان و مادران باردار حتي‌الامكان از موبايل كمتر استفاده كنند و توصيه مي‌شود كه در فاصله يك متري از بدن قرار گيرد.

وي با بيان اين كه بهتر است زنان باردار در مواقع غير ضروري تلفن همراه خود را خاموش كنند، افزود:‌ زيرا تا زماني كه موبايل روشن است و حتي فرد صحبت نمي‌كند امواج از خود ساطع مي‌نمايد.

وي همچنين تاكيد كرد: بهتراست در فضاي آزاد از تلفن همراه استفاده شود، ‌در مكانهايي مانند داخل ماشين كه اطراف آن داراي فلز است نبايد از تلفن همراه استفاده كرد چرا كه مضرات آن تشديد مي‌شود.

اين متخصص راديولوژيست در پايان توصيه كرد: بهتر است افراد از هندزفري كه داراي سيم‌هاي بلندي است استفاده كنند تا زيان كمتري براي آنها داشته باشد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۲۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

20درصد زنان در اثر خشونت شوهر به پزشك مراجعه مي كنند

نتيجه يك تحقيق در تهران نشان داد:20درصد زنان در اثر خشونت شوهر به پزشك مراجعه مي كنند
يافته هاي يك تحقيق پيمايشي در تهران كه تابستان سال 1387انجام شد نشان داد كه 20درصد زنان در اثر خشونت شوهر مجبور به مراجعه به پزشك شده اند.

به گزارش خبرنگار سلامت نيوز در اين تحقيق چهار نوع خشونت فيزيكي ، اقتصادي ، رواني و اجتماعي  در ميان 400 زن متاهل 15 تا 45 ساله انجام  و مشخص شد 5/85 درصد زنان خشونت اجتماعي ، 8/79درصد خشونت اقتصادي ، 75 درصد خشونت رواني و 2/52 درصد خشونت فيزيكي را در طول زندگي مشترك ازسوي شوهرانشان متحمل شده اند .

گفتني است نتايج اين تحقيق حاكي از ان است كه بر خلاف نظريات رايج ، دسترسي يكسان زنان و مردان به منافع اقتصادي و اجتماعي نه تنها از خشونت عليه زنان نمي كاهد بلكه آن را تشديد مي كند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۲۱ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

اثر گردو بر سلامتي انسان

برطبق پژوهش‌هاي انجام شده گردو محافظ قلب است و از تكثير تومورهاي سرطاني در بدن جلوگيري مي‌كند.

مؤسسه تغذيه FDA در آمريكا پيشنهاد مي‌كند روزانه مقدار 50 گرم گردو خورده شود و سازمان صليب سبز در ماربورگ آلمان تاييد‌كننده اين مطلب است. گردو داراي 65 درصد چربي است وخيلي زود فاسد مي‌شود، از اين رو بهتر است گردو را در بسته بندي وكيوم شده خريداري و به‌مدت كوتاه آن را در يخچال يا فريزر نگهداري كرد.گردو حاوي مواد معدني و ويتامين‌هاي گوناگون است.

ويتامين‌هاي محلول در چربي از قبيل ويتامين A، ويتامين E و همچنين ويتامين‌هاي محلول در آب از قبيل ويتامين C، ويتامين B1، ويتامين B12، اسيد فوليك، اسيد پانتوتنيك و نياسين در گردو وجوددارد. گردو داراي آهن، روي، مس، منيزيم و فسفر است.

ساير مواد مفيد و شفا بخش در گردو، اسيد فوليك، پلي فنول وتانن است.تاثير مثبت گردو روي سلامتي انسان به خاطر وجود مقادير زياد اسيدهاي چرب اشباع نشده و امگا 3 است. اسيدهاي چرب امگا 3 از تكثير سلول هاي سرطاني جلوگيري كرده، باعث رشد سلول‌هاي مغز و اعصاب مي‌شود. همچنين گردو داراي آنتي اكسيدان و فيتوسترول است كه اين مواد ضد‌سرطان هستند.

چربي‌هاي موجود درگردو، مي‌تواند مقدار كلسترين ال دي ال راپايين بياورند، از اين‌رو مانع آرتريواسكلروز در رگ ها مي‌شوند. مطالعات انجام گرفته در دانشگاه ‌هاروارد بيانگر اين مطلب است كه مصرف مقادير بالاي مغزها خطر مرگ قلبي ناگهاني را كاهش مي‌دهد. علاوه براين بسياري از مطالعات بيان مي‌كنند كه مصرف گردو خطر حمله قلبي و انسداد سرخ رگ ها را تا 70درصد كاهش مي‌دهد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۲۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

ماه محرم

با آب طلا ، نام حسين قاب كنيد
با نام حسين ، يـادي از آب كنيـد
                                                                                            
خواهيد كه سربلند و جاويد شويد
تا آخـر عمـر تكيـه به اربـاب كنيـد

حسين(ع)، به كربلا رفت تا مبادا اسلام، آنگونه كه معاويه ها و عمر و عاص ها و يزيدها و شمرها و عمر سعدها مي خواهند، اسلام سازش و تسليم، اسلام زر و زور و تزوير، اسلام سرمايه داري منهاي عدالت، اسلام كاخ هاي مرمرين، اسلام مرفهين بي درد و در يك كلام اسلام شيطاني شناخته شود.
حسين(ع)، با تمام اهل بيتش، با زن و فرزند و كوچك و بزرگش، و با بهترين يارانش (كه سلام و درود خدا بر آنها باد) به كربلا رفت، تا اسلام زنده بماند.
حسين(ع)، رفت تا اسلامي كه برايش سنگ ها به دندان محمد (ص) خورد و خاكسترها بر سرش پاشيده شد و جگر حمزه ها برايش دريده شد زنده بماند.
حسين(ع)، رفت تا اسلامي كه فاطمه (س) براي دفاع از حريم ولايتش، درب به پهلويش كوبيده شد و محسنش شهيد شد، زنده بماند.
حسين(ع)، رفت تا بيست و پنج سال سكوت و خانه نشيني علي(ع) و سلام هاي بي جوابش، معنا و مفهوم بيابد.
حسين(ع)، به كربلا رفت تا درخت نرمش قهرمانانه و عزت مدارانه ي حسن (ع)، ثمر پيدا كند.
حسين(ع)، براي دفاع از اسلام عدالت خواه، اسلام استكبار ستيز، اسلام مستضعفين و محرومان، اسلام انقلابي، اسلام جهاد و ايثار و شهادت، اسلام جنگ تا رفع كل فتنه هاي عالم و در يك كلام اسلام ناب، به كربلا رفت و با لب تشنه شهيد شد.

برادر، حسيني كه من مي شناسم، براي اطاعت امر خدا ولو به قيمت  فدا شدن علي اكبر(ع) و پرپر شدن علي اصغر(ع) و قطع اليمين شدن عباس (ع)، به كربلا رفت. من از حسيني دم مي زنم كه حاضر شد براي رضاي خدا، تمام خاندانش به اسارت شقي ترين دشمنان خدا درآيند تا مبادا اسلام ناب محمد (ص)، اسلام ناب علي (ع) و فاطمه (س)، اسلام ناب حسن مجتبي (ع)، رنگي به جز حقيقت نگيرد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۲۰ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

جشنواره مطلع عشق

معاون فرهنگي و اجتماعي سازمان ملي جوانان كشور گفت: سن ازدواج در پسران به بيش از 40 سال و سن ازدواج دختران به 35 سال نزديك شده است.

به گزارش عصرايران به نقل از خبرگزاري فارس، علي‌اكبر عصارنيا عصر امروز در حاشيه جشنواره مطلع عشق در گفتگو با خبرنگاران با بيان اينكه هم‌اكنون 15 ميليون جوان در آستانه ازدواج در كشور وجود دارد كه هنوز مجرد هستند، افزود: 7 ميليون نفر از اين تعداد دچار ازدواج معوق شده‌اند به طوري كه سن ازدواج آنها از سن عرفي بالاتر رفته است.


وي با ابراز نگراني از بالارفتن سن ازدواج در دختران و پسران گفت: سن ازدواج در پسران كه 19 تا 29 سال است به بيش از 40 سال رسيده و سن ازدواج دختران كه 15 تا 29 سال است به 35 سال نزديك شده است.


وي با تاكيد بر اينكه سالانه بايد 15 ميليون جوان مجرد به خانه بخت برود گفت: اين تعداد تنها 5/1 ميليون فقره ازدواج است كه پيش‌بيني مي‌شود با اين روند در 10 سال آينده به تعادل مناسب در جامعه برسيم.


وي با ارايه يك آمار نگران كننده ديگر گفت: سالانه 5/1 ميليون نفر به تعداد مجردين افزوده مي‌شود، اظهار داشت: بالارفتن سن ازدواج تبعات اجتماعي خطرناك و نامطلوبي دارد.


عصارنيا اضافه كرد: متاسفانه 56 درصد جوانان ما بر اساس اظهارات خود اعلام كرده‌اند كه در طول دوران جواني با يك دختر در ارتباط بودند كه متاسفانه از اين تعداد 26 درصد منجر به رابطه نامشروع جنسي شده است.


وي اضافه كرد: جاي تاسف است كه 13 درصد روابط نامشروع جنسي در بانوان منجر به حاملگي ناخواسته شده كه اين افراد ناچار به سقط جنين شده‌اند.


معاون فرهنگي و اجتماعي سازمان ملي جوانان كشور در ادامه گفت: در سال 84 براي نخستين بار رشد ازدواج در كشور به 2/1- درصد رسيد كه از عجايب روزگار بود اما با فراهم ساختن زمينه‌اي مناسب در دولت نهم اين آمار به سمت مثبت حركت كرده است.


وي اضافه كرد: هم‌اكنون يك ميليون و 696 دختر 29 تا 30 سال در كشور منتظر ازدواج هستند، گفت: متاسفانه با برخي سنت‌هاي غلط خانواده‌ها و خانه‌نشين شدن آنها امر ازدواج در برخي موارد به بن‌بست خورده است و بايد به شيوه‌هاي مختلف دختران عفيف و محجبه امكان ازدواج پيدا كنند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۱۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

تصويري از سيستم گردش خون

در اين تصوير به طرز جالبي سيستم گردش خون بدن انسان، نمايش داده مي‌شود. اين عكس نشان مي‌دهد كه چگونه خون توسط قلب در عروق به جريان درمي‌آيد و چگونه تبادل اكسيژن توسط گويچه‌هاي سرخ انجام مي‌شود :
 

گروه اينترنتي پرشين استار | www.Persian-Star.org



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۱۹ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

روانشناسي شخصيت با انتخاب ميوه

فرض كنيد ظرفى پر از انواع ميوه هاى مختلف جلو شماست. ميوه مورد علاقه تان را برداريد ولى در انتخاب دقت كنيد! چون ممكن است با انتخاب اين ميوه اسرار و رموز شخصيت شما به سرعت فاش شود. در حقيقت اين تست روانشناسى به سادگى نشان مى دهد كه شخصيت افراد مختلف نسبت به انتخاب ميوه مورد علاقه شان چگونه است.

سيب
اگر سيب ميوه مورد علاقه شماست فردى افراطى هستيد كه از روى انگيزه آنى و بدون فكر قبلى كارى را انجام مى دهيد. رك گو هستيد و از مسافرت لذت مى بريد. مى توانيد خيلى خوب رهبرى يك گروه را به عهده بگيريد و كارها را پيش ببريد. اشتياق زيادى براى زندگى كردن داريد كه اين انگيزه شما از نظر اطرافيانتان بى همتاست.

پرتقال
فردى صبور و پر طاقت هستيد كه اراده تان بسيار قوى است. دوست داريد كارها را به آهستگى ولى بطور جدى انجام دهيد. خجالتى هستيد و نزد اطرافيانتان قابل اعتماديد. شريك زندگى خود را با دقت و با تمام احساس قلبى تان انتخاب مى نماييد و از هر گونه مشاجره و ناسازگارى اجتناب مى كنيد.

هلو
رفتار دوستانه اى داريد. رك گو و پر حرف هستيد كه به جذابيت شما مى افزايد. رفتار ناشايست ديگران را خيلى سريع مى بخشيد و فراموش مى كنيد. براى رفاقت ارزش زيادى قائليد و رگه هايى از استقلال طلبى و بلند پروازى در شخصيت شما ديده مى شود كه باعث شده شخصى زرنگ و فعال جلوه كنيد. كمال طلب، احساساتى، صادق و با وفا هستيد. به هر حال دوست نداريد همه اميال خود را در مقابل ديگران نشان دهيد.

گلابى
اگر تمام توجه تان را به كارى معطوف كنيد مى توانيد آن را با موفقيت انجام دهيد. گاهى در انجام كارهايتان بى ثبات و متغير هستيد و مايليد كه از نتايج سعى و تلاش خود خيلى سريع مطلع شويد. از شركت در بحث هاى خوب و مفيد لذت مى بريد. بى طاقت هستيد و زود هيجان زده مى شويد. با توجه به اينكه به سرعت دوستى هاى خود را بر هم مى زنيد نگهدارى رفقا براى شما چندان ساده به نظر نمى رسد.

گيلاس
اگر گيلاس ميوه مورد علاقه شماست زندگى هميشه برايتان شيرين نيست و اغلب با فراز و نشيب هايي مواجه مى شويد. به جاى داشتن درآمد جزيى به شيوه اى براى دريافت مقدار زيادى پول فكر مى كنيد. ذهن خلاقى داريد و به دنبال فعاليت هاى خلاقانه هستيد. يك شريك زندگى صادق و باوفا محسوب مى شويد ولى ابراز احساسات برايتان كار ساده اى نيست. خانه شما در حكم پناهگاهتان است و از هيچ چيز به اندازه اينكه در كنار فاميل هاى نزديك و افراد موردعلاقه تان باشيد، لذت نمى بريد.

انگور سياه
بطور كلى فرد مؤدبى هستيد. به سرعت عصبانى مى شويد ولى خيلى سريع به حالت اوليه باز مى گرديد. از زيبايى در هر نوع آن لذت مى بريد. فرد محبوبى هستيد شما سرشت خونگرم و سخاوتمندى داريد. ميل زيادى براى زندگى در شما موج مى زند و از انجام هر كارى كه مى كنيم لذت مى بريد. شريك زندگيتان بايد در هيجانات شما سهيم شود و از پيشنهاداتتان لذت ببرد.

موز
فردى با محبت، ملايم، خونگرم و دلسوز هستيد. اغلب اوقات از كمبود اعتماد به نفس رنج مى بريد و كمى احساس ترس در شما ديده مى شود. برخى مواقع مردم از اخلاق خوب شما سوءاستفاده مى كنند. شريك زندگى خود را تحت هر شرايطى كه از نظر روحى و جسمى داشته باشيد، مى پرستيد و ارتباطات شما با ديگران در وضعيت متعادلى قرار دارد.

نارگيل
جدى، متفكر و انديشمند هستيد. اگرچه از روابط اجتماعى تان لذت مى بريد ولى در انتخاب شريك زندگى بسيار سخت گير هستيد. در كارهايتان سرسختى و سماجت داريد ولى لزوماً بى پروا نيستيد. زيركى، تيزهوشى و گوش به زنگ بودن از ديگر خصوصيات شخصيتى شماست. بايد مطمئن شويد كه در هر زمينه اى و بويژه از لحاظ شغلى در رأس امور قرار داريد. شريك زندگى شما بايد فرد باهوشى باشد. احساسات در زندگى براى شما مهم است ولى بطور حتم برايتان همه چيز نيست!

آناناس
به سرعت تصميم مى گيريد و در انجام كارهايتان سريع و چابك هستيد. تغييرات شغلى شما را نمى ترساند كه اين موضوع يكى از برترى هاى شخصيت شماست. توانايى استثنايى در سازماندهى كارهايتان داريد و از حجم زياد وظايف اطرافتان نمى هراسيد. سعى داريد در روابط خود با ديگران متكى به نفس، صادق و درستكار باشيد. دوستان خود را خيلى سريع انتخاب نمى كنيد ولى اگر شخصى را برگزينيد تا آخر عمر با شما خواهد بود. به ندرت احساساتى مى شويد و شريك زندگيتان اغلب تحت تأثير يكرنگى شما قرار مى گيرد ولى اجازه نمي دهيد كه به دليل عدم توانايى شما در ابراز محبت نااميد شود.
 

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۱۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

بيماري هاي كاربيش از حد با رايانه

استفاده از رايانه در زمان ما به يكي از رايج ترين كارها تبديل شده است. امروزه رايانه نه تنها در خانه ها بلكه در محيط هاي كاري نيز گسترش بي رويه اي پيدا كرده اند و كمتر اداره و سازماني را مشاهده مي كنيم كه از رايانه در آن خبري نباشد. اين پديده جديد اگرچه فوايد بي شماري به ما انسان ها هديه كرده است اما مشكلاتي براي كاربران به همراه مي آورد. كارشناسان بهداشت حرفه اي و ارگونومي معتقدند كار با رايانه عوارضي به همراه دارد. از جمله مهم ترين آنها، به مشكلات بينايي براي كاربر، عوارض مفصلي و عضلاني، مشكلات زايماني در دوران بارداري، عوارض پوستي، استرس و تنفس گازهاي مضر متصاعد شده از رايانه اشاره مي كنيم.

مشكلات بينايي
مشكلات بينايي، از شايع ترين مشكلاتي است كه در اثر كار زياد با رايانه بروز مي كند. درد، سرخي و سوزش چشم و آب ريزش آن، دوبيني، احساس تاري ديد كه به كاهش قدرت بينايي، خستگي و درد چشم و سردرد منجر مي شود، از جمله اين عوارض است. چشم هاي انسان عادت دارند تا بسيار راحت روي اشياي دور و نزديك متمركز شوند، به همين دليل احتمال خستگي ماهيچه چشمي كه روي كاغذ و صفحه مانيتور متمركز شده وجود دارد. همچنين ماهيچه هاي ديگر چشم، از تغييرات نور يا درخشندگي يا از تغيير مسير ديد بين صفحه نمايشگر و نوشته هاي در حال تايپ خسته مي شوند و به دليل جابه جايي زياد كلمات، چشم قدرت تطابق خود را به مرور از دست مي دهد. افرادي كه داراي اختلالات انكساري اصلاح نشده هستند، بيشتر در معرض خطرند.

عوارض مفصلي و عضلاني
يكي ديگر از شايع ترين عوارض كار با رايانه، دردهاي عضلاني و درد مچ دست و بازوها است. درد گردن و كمر در طولاني مدت، خميدگي پشت از عوارض ديگر كار زياد و طولاني با رايانه است. به طور معمول، كاربران رايانه، ساعدها، دست ها، بازوان، پشت و گردن خود را در يك حالت ثابت قرار مي دهند و اين عمل سبب وارد شدن فشار زياد، در زمان طولاني، روي ماهيچه ها و تاندون هاي فرد مي شود و در نهايت مي تواند به مشكلات عضلاني و مفصلي نيز منجر شود. در اين رابطه، عوامل ارگونوميكي مانند بار كاري، حركات تكراري، طرز نشستن، زاويه ديد، وضعيت ميز و صندلي، ارتفاع صفحه كليد و مانيتور، وضعيت نوري، سرعت تايپ و نداشتن آرامش رواني مي تواند از مشكلات جدي به شمار رود.

مشكلات دوران بارداري و زايمان
برخي پژوهشگران بر اين باورند كه زايمان ها و بارداري هاي غيرعادي و تولد نارس و ناقص به استفاده از صفحه نمايش رايانه و وجود تشعشات آن مربوط است. برخي تحقيقات نشان دهنده اين مطلب است كه سقط جنين در زماني كه در معرض ميدان هاي مغناطيسي حاصل از رايانه با قدرت بيش از ۹/۰ ميكروتسلا قرار دارند، شايع تر است. بنابراين هنگام خريد يا استفاده از رايانه بايد دقت كنيد كه رايانه شدت ميدان مغناطيسي زيادي نداشته باشد.

مشكلات پوستي
ولتاژ زياد لامپ تصوير در انواع نمايشگرهاي قديمي موجب توليد ميدان الكترواستاتيك و بارهاي الكتريكي مثبت در سطح خارجي صفحه نمايش مي شود. در ميدان بين بارهاي مثبت و صورت كاربر، گرد و خاك و ذرات در تمامي جهات حركت مي كنند. اگرچه ميزان گرد و خاك و ذرات بسته به نوع تهويه اتاق، كف پوش و عوامل ديگر تغيير مي كند، هميشه وجود دارند. جريان بارهاي مثبت حاصل در اين ميدان ممكن است در افرادي كه حساسيت پوستي دارند، موجب خشك شدن پوست دست و صورت و ترك خوردن آن شود. همچنين بررسي ها نشان داده اند افرادي كه از حساسيت هاي پوستي شكايت دارند و هنگام كار بيشتر تحت فشارهاي فكري و عصبي قرار مي گيرند، فشارها و استرس ها موجب تغييرات هورموني مانند تيروكسين و پرولاكتين و همچنين ضايعات پوستي در آنها مي شود. در يك مطالعه ديگر نيز ارتباط ميان ضايعات پوست صورت و كار با رايانه را به عوامل رواني اجتماعي و مسايل محيط كار نسبت داده اند. البته عوامل شخصي هم در بروز اين ضايعات دخالت دارند.

استرس و مشكلات عصبي، رواني
حجم كار زياد و دوري از همكاران در محيط كار مي تواند به بروز مشكلات رواني منجر شود. البته كار با رايانه افسردگي زا به شمار نمي رود بلكه حجم زياد كار است كه در ايجاد استرس رواني نقش دارد.

تنفس گازهاي رايانه
بدنه رايانه ها و نمايشگرها بر اثر گرم شدن، بوي مخصوصي از خود متصاعد مي كنند. از جمله اين بوها، گاز ديوكسين است كه به وسيله بدنه رايانه و صفحه نمايشگر توليد مي شود. اين مواد به عنوان مواد ضدحريق در بدنه نمايشگر و بردهاي رايانه به كار مي روند. همچنين گاز اوزن به هنگام كار چاپگر ليزري توليد مي شود كه به بافت مخاطي بيني، چشم و گلو آسيب مي رساند. بنابراين رعايت استانداردهاي مربوط در اين خصوص از سوي واردكنندگان يا توليدكنندگان رايانه ضروري است.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۱۸ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

سوالات زيست اول دبيرستان

 

نمونه سوالات المپياد

1. علت بالاتر بودن سرعت انتشار دي اكسيد كربن نسبت به اكسيژن چيست؟

1) تراوايي بالاتر غشاء نسبت به كربن دي اكسيد

2) پايين تر بودن pH

3) بالاتر بودن انحلال پذيري

4) بالاتر بودن دلتا p

 

2. چند مورد از ماكرومولكول هاي داراي شرايط كامل مي توانند هورمون باشند؟

1) 1                 2)4                  3)2                  4)3

 

3. به ترتيب در جلبك آبي سبز و جلبك قهوه اي چند RNA Polymerase وجود دارد؟

1)1 و 3                        2)3و1              3)3و3              4)1و1

 

4. DNA polymerase I & a به ترتيب چه عملي را انجام مي دهند و مربوط به كدام جاندار هستند؟

1) براندازي RNA primer و همانند سازي DNA هسته

2) همانند سازي DNA  هسته و براندازي RNA primer

3) هر دو براندازي RNA primer

4) هر دو همانند سازي DNA  هسته

 

5. واژه rDNA بيانگر كدام است؟

1) نوعي اسيد نوكلئيك كه در ساختار ريبوزوم به كار مي رود.

2) نوعي اسيد نوكلئيك كه در محل اصلي آن هسته است.

3)نوعي اسيد نوكلئيك كه براي اتصال زير واحد هاي ريبوزومي در سيتوسول به كار مي رود.

4) نوعي اسيد نوكلئيك انتقال دهنده ي اسيد هاي آمينه است.

6. علت rigor mortis يا جمود نعشي چيست؟

1) از كار افتادن كنترل عصبي                     2) از كار افتادن كنترل هورموني

3) كاهش شديد كلسيم                    4) اثر مولد كزاز

 

7. در شكل روبرو چند آنزيم وجود دارد؟ ( وجود دو چنگال همانند سازي يا replication fork ) در دو طرف رشته دي ان اي و دو دايره در چنگال هاي همانند سازي اميدوارم فهميده باشيد)

1)1

2)2

3)4

4)3

8. عمل كدام آنزيم به rRNA هم نسبت داده شده؟

1) توپوزومراز

2) ليگاز

3) پپتيديل ترانسفراز

4) هليكاز

9. كدام يك در حالت عادي بزرگ تر است (معمول)؟

1) tRNA

2) mRNA

3) hnRNA

4)rRNA

10. با محاسبه صرف انرژي انتقال از غشا NADH چند ATP توليد مي كند؟

1) 1.5

2) 2

3)2.5

4) 3

5)3.5

11. بيشترين ذرات توسط كدام يك در يك مرحله مي توانند وارد شوند؟

1)پينوسيتوز

2)آندوسيتوز

3) فاگوسيتوز

4) اگزوسيتوز

12. در كدام يك از اندام هاي زير خون سياهرگ مواد تميزتري و مفيد تري دارا نمي باشد؟

1) كليه

2) شش ها

3) وزيكول سمينال

4) آبشش

5) كياسماي بينايي تالاموس

13. اگر با در دست داشتن نوكلئوتيد و سلول هاي پانكراس بخواهيم آمينو اسيد به دست بياوريم چند مورد از موارد زير لازم مي باشد؟

.I آنزيم هاي شركت كننده در گلوكونئوژنر .II استفاده از سانتريفيوژه شيب چگالي .III الكتروفورز SDS-PAGE

.IV كروماتوگرافي ميل تركيبي .V آنزيم دي ان اي توپوزومراز .VI آنزيم پروتئاز

1)             I III V 2) I  II            3) I II VI      4)       I II III VI V 5) IV I

14. با توجه به اينكه شكل و ساختار ميتوكندري در سلول هاي مختلف بدن متفاوت است انتظار داريد پيچ خورده ترين سطح مربوط به كدام سلول باشد؟

1) سلول عصبي                          2) سلول ماهيچه اي

3) سلول بافت پوششي                  4) سلول بافت استخوان

15.كدامين اثري مخالف كربن ديوكسيد دارد؟

۱) اتيلن ۲) ژيبرلين ۳) اكسين

۴) سيتوكينين ۵) آبسيسيك اسيد

۱6. مي دانيم غشاي پلاسمايي سلول هاي گياهي با ديواره سلولي پوشيده شده است. كدام مورد در انتقال مواد از بيرون تاركشنده به داخل سلول نقش دارد؟

۱) آندوسيتوز

۲) انتشار ساده ۳) انتشار تسهيل شده ۴) انتقال فعال ۵) هيچكدام

17.كداميك از سازگاري هاي مربوط به روزنه گياه براي كمتر از دست دادن كربن ديوكسيد نمي باشد؟

۱)‌فتوسنتز C4

2) قرارگيري بيشتر در سطح زيرين

۳) فرورفتگي برك در محل روزنه

۴) اندازه كوچك

۱8. نقص اصلي و مهم فتوسنتز C3 به ترتيب به چه علت و مربوط به كدام مرحله اصلي فتوسنتز است؟

۱) عملكرد آنزيم روبيسكو دكربوكسيلاز- مرحله تاريكي

۲) انتخاب طبيعي راه هاي ممكن را ترويج مي دهد نه راه هاي بهتر را - مرحله تاريكي

۳) عملكرد آنزيم روبيسكو دكربوكسيلازـ فتوسيستم II

۴)‌انتخاب طبيعي راه هاي ممكن را ترويج مي دهد نه راه هاي بهتر- فتوسيستم II

۵) عملكرد آنزيم روبيسكو دكربوكسيلاز- فتوسيستم I

۱9. در صورتي كه فراواني الل a در جامعه ۰.۲ باشد اگر فرد هتروزيگوتي با فرد نامعلومي ازدواج كند به چه احتمالي فرزند دوم هموزيگوت غالب مي شود؟ (فرزند اول هموزيگوت غالب بوده)(احتما به دست آمده دقيق محاسبه شود)

۱)چهل در صد                               ۲) بيست در صد     ۳) سي و دو درصد

 ۴) هشت درصد            ۵) هيچكدام

20. گروه خوني فرزندي +AB است. كداميك از زوج هاي زير نميتوانند به هيچ وجه والدين وي باشند؟ (‌پدر سمت چپ نوشته شده)

۱) ب منفي و آ ب مثبت ۲)‌ آ ب منفي آ ب مثبت

۳) آ منفي و آ ب منفي ۴) آ مثبت و آ ب مثبت

۵)‌ هر چهار گزينه مي تواند درست باشد

21. به ترتيب چند گونه از جنس Homo كشف شده اند و كداميك بيشتر در زمين زندگي كرده اند؟

۱) ۲ گونه, Homo erectus

۲) ۳ گونه, homo sapiens

3)۲ گونه, Homo sapiens

4)۳ گونه, Homo erectus

5)۳ گونه, Homo sapiens

22. حذف كداميك از چرخه نيتروژن منجر به اختلال كمتري مي شود؟

۱) انسان ۲) يوباكتري

۳) سكويا دندرون گيگامنيوم

۴) پنيسليوم

باتوجه به اطلاعات ذيل به سوالات 23 تا ۲5 پاسخ دهيد.

تفاوت رشد جمعيت باكتري ها در محيط كشت محدود و در طبيعت از چند لحاظ بررسي مي شود. نمودار رشد هر نوع باكتري در محيط كشت ثابت به صورت روبروست: (ابتدا كمي ثابت ماندن و بعد رشد تا انتهاي a و رسيدن به b كه ثابت ماندن جمعيت است و سپس c كه كم شدن افراد است.

در طبيعت اگر مساله رقابت محدودست منابع و .... وجود نداشته باشد الگوي رشد جمعيت باكتري ها به صورت نمايي مي باشد اما اگر محدوديت هاي ذكر شده وجود داشته باشد مانند اكثر جانداران الگوي رشد تا مرحله b پيش رفته ثابت مي ماند.

23. كدام ويژگي باكتري ها امكان پذير بودن وجود الگوي رشد نمايي را نسبت به ديگر جانداران ميسر تر مي كند؟

۱) تقسيم سريع ۲) فراواني جهش ۳) عدم احتياج به مراقبت از نسل جديد

۴) مهاجرت ۵) توانايي تداوم در شرايط مختلف سخت

24. كدام يك از جانداران زير مي توانند مانند باكتري ها در كره زمين رشد نمايي داسته باشند؟

۱) فيل ۲) انسان ۳) جانوران داراي نظام چند همسري( پلي گيني و پلي آندري)

۴) كليه جانداراني كه در شرايط ذكر شده باشند قادراند.( عدم رقابت عدم محدوديت منابع عدم كمبود جا و ....)

25. آيا در مدت زمان طولاني ممكن است در طبيعت الگوي رشد نمايي در مورد جانداري صدق كند؟

۱) بلي ۲) خير

۲6.ميمون رزوس داراي نوزادي است كه مادر مصنوعي فلري كه به او شير مي دهد را به مادر مصنوعي از پشم و پارچه و نرم كه هيچ كاري براي او نمي كند ترجيح نمي دهد. اين بيانگر چيست/

۱) صفاتي كه موجب جلب فرزند مي شوند در اين ميمون ميزان عمل و كاري است كه مادر انجام ميدهد.

۲)‌ميمون رزوس مادر ممكن است فرزند خود را با فرزند جانداري ديگر اشتباه بگيرد( بعد از چند روز مادري كردن )

۳) ميمون رزوس نوزادي كه گرم باشد و بهتر بتوان در آغوش او ماند را ترجيح مي دهد.

۴) نسل ميمون رزوس در صورت عدم اثر انتخاب طبيعي به علت اين مورد بالاخره منقرض خواهد شد.

۲7. اريتروسيت ها هسته ندارند. پروتئين هاي مورد نيازشان را چگونه سنتز مي كنند؟

۱) كليه ذخاير پروتئيني س از جدايي از مغز استخوان در آن جمع شده اند.

۲) عمر كوتاه احتياجي به سنتز پروتئين ندارد.

۳) ذخاير mRNA اين نياز را با ريبوزوم ها برطرف مي كنند.

۴) پروتئين ها توسط گروه خاصي از سلول ها از پلاسماي خون جذب اريتروسيت مي شوند.

۲8. كداميك در مورد تعادل صيد صياد صحيح است؟

۱) پس از كم شدن جمعيت صيد جمعيت صياد هم كم شده و فرصت براي ازدياد جمعيت صيد ايجاد مي شود.

۲)‌صياد در برخي گونه ها صيد هاي پير و بيمار را استفاده كرده از ديگران چشم پوشي مي كند.

۳) فرومون ها باعث مهاجرت صياد حين ازدياد جمعيت مي شوند مانند آنچه در ملخ مهاجر صورت مي گيرد.

۴) يوجنيكز صيد هايي را كه نسبت به صياد مقاوم اند بيشتر كرده و صياد صيد ديگري بر مي گزيند.

۲9. چرخه زندگي در كداميك ديپلوهاپلونتيك نيست(تناوب نسل ها)؟

۱) ولوكس ۲) كلاميدوموناس ۳) دوتروميست ها ۴) هپاتيكوفيتا ۵) آنتوفيتا

 )در تفكر علمي آدمي براي يافتن پاسخ پرسش هاي خود از كدام استفاده مي كند؟

1- خرافات     2- حدس و گمان       3- جادوگري       4- واقعيت ها و منطق

2) چهارمين مرحله ي روش علمي كدام است؟

1- آزمايش فرضيه    2- جمع آوري اطلاعات       3- فرضيه سازي      4- نظريه سازي

 

?) پژوهش هاي علوم زيستي پايه اي به چه منظوري صورت مي گيرد؟

1- شناخت قوانين حاكم بر پديده هاي زيستي        2- زندگي بهتر

  3- به دست آوردن گياهان و جانوراني با بازدهي بيش تر     4- استفاده ي انسان از پديده هاي زيستي

?) چگونگي رشد سلول تخم لوبيا تا تشكيل دانه لوبيا جزو كدام شاخه زيست شناسي است؟

1- بافت شناسي      2- تكامل    3- رويان شناسي       4- ژنتيك

فصل دوم

 

?) اين نتيجه گيري كه : پيكر همه ي گياهان از سلول ساخته شده است از كيست؟

1- ردي    2- شوان      3- شلايدن        4- فيرخو

6) بزرگ ترين اندامك  درون سلول ها كدام است؟

1- ميتوكندري     2- هسته     3- دستگاه گلژي   4- ريبوزوم

7) نقش ليزوزوم ها در سلول چيست؟

1- پروتئين سازي  2- آزادكردن انرژي مواد 3- تجزيه و گوارش مواد   4- ترشح مواد

8) كدام يك از نقش هاي غشاي پلاسمايي است؟

1- استحكام   2- شناسايي بعضي مواد موجود در محيط   3- شكل دادن به سلول  4- نداشتن نفوذ پذيري انتخابي

9) كدام اندامك سلولي ذكر شده دو غشا دارد؟

1- ريبوزوم  2- واكوئل  3- ميتوكندري 4- ليزوزوم

10) فعاليت هاي سلول در كنترل كدام است؟

1- هسته    2- هستك  3- سيتوپلاسم    4- DNA

11) تعداد سانترومرها در هسته ي سلول آدمي چقدر است؟

1- 46    2- 23      3- 92      4- يك

12) چند بافت كه هماهنگ با هم وظيفه ي خاصي را انجام مي دهند تشكيل كدام را مي دهند؟

1- اندام  2- اندامك  3- دستگاه    4- بدن

13) اگر در سلولي 20 كروموزومي تقسيم ميتوز صورت گرفته باشد در سلول هاي دختر حاصل هر كروموزوم چند كروماتيد خواهد داشت؟     1- دو   2- 20         3- 40            4- يك

14) قرار گيري كروموزوم ها در استواي سلول در كدام مرحله ميتوز است؟

1- 1              2- 2            3- 3            4- 4

15) در نهايت چگونه توموري بدخيم باعث اختلال در بدن مي شود؟

1- باكنده شدن سلول ها از جاي خود       2- در اثر ازدياد تومورها   3- با برده شدن سلول ها به بافت هاي ديگر                            4- با تقسيم مكرر سلول ها

16) نيم سانتي متر چند ميكرون است ؟ 1- 500    2- 5000     3- 50000      4- 500000

17) در سلول پوست آدمي كدام يك وجود ندارد؟ 1- غشاي سلول    2- كلروپلاست  3- ميتوكندري   4- هسته

18) غشاي هسته در چه مرحله يا مراحلي از تقسيم ميتوز وجود دارد؟

1- اول و سوم    2- دوم و سوم    3- دوم و چهارم      4- اول و چهارم

19) كدام يك داراي مواد تجزيه كننده است؟ 1- ريبوزوم    2- ميتوكندري   3- دستگاه گلژي    4- ليزوزوم

20) كدام متعلق به دستگاه گوارش نيست؟

1- كبد 2- معده   3- كليه   4- پانكراس

21)كدام اندامك سلولي در آزاد كردن انرژي مواد دخالت دارد؟

1- ريبوزوم   2- شبكه آندوپلاسمي   3- ميتوكندري   4- واكوئل                         

  22 ) جدا شدن كروماتيدهاي هر كروموزوم در كدام مرحله ي ميتوز صورت مي گيرد؟

1- 4     2- 3      3- 2      4- 1

23) كدام يك در هر نوع سلولي وجود دارد؟

1- هسته   2- ريبوزوم  3- شبكه آندوپلاسمي  4- ميتوكندري

24) كدام فاقد ديواره سلولي است؟

1- سلول بزرگ گندم   2- سلول باكتري شوره زدا        3- سلول پيكر قارچ   4- سلول هاي استخواني

 25 ) سلول ماهيچه اي و سلول ريشه هويج فاقد كدام اندامك هستند؟

1-      ميتوكندري  2- كلروپلاست  3- ديواره سلولي  4- هسته

26 ) در طي تقسيم ميتوز هنگامي كه كروموزوم ها در وسط سلول قرار مي گيرند ، يك سلول آدمي داراي چند كروماتيد است؟

1- 23     2- 46     3- 92      4- 184

 

فصل سوم

 

27) در كدام يك به ترتيب يك ماده ي آلي و يك ماده ي معدني ذكر شده است؟

1-  دي اكسيد كربن ، آب  2- كلريد سديم ، ليپيد    3- پروتئين ، اكسيژن    4- فسفات ها ، اكسيژن

28) واحد سازنده ي گليكوژن كدام است؟  1- اسيد آمينه 2- تري گليسريد  3- گليسرول 4- گلوكز

29) اتم هاي تشكيل دهنده ي كدام يك با بقيه متفاوت است؟

1- پنبه   2- روغن   3- هموگلوبين   4- گليكوژن

 30 ) ساختمان كدام دو ماده شبيه هم است؟

1-      ساكارز و نشاسته  2- ساكارز و سلولز  3- گليكوژن و نشاسته  4- گليكوژن و سلولز

 31 ) محلول لوگل در كدام آزمايش مصرف مي شود؟

1- اندازه گيري سرعت سوختن قندها در بدن جانوران 2- اندازه گيري سرعت انتقال اكسيژن در خون                                                          3- اندازه گيري شدت فتوسنتز در گياهان   4- اندازه گيري ميزان ذخاير كبدي

 32 ) تغييرات سرعت واكنش آنزيمي طي تغييرات دما از 10 تا 60 درجه به ترتيب چگونه است؟

1- افزايش – ثابت 2- ثابت – كاهش  3- افزايش – كاهش   4- كاهش – افزايش

پرسشهاي چهار گزينه اي علوم زيستي و بهداشت درس 2و3

1.بهترين مرحله جهت مشاهده كروموزومها توسط ميكروسكوپ نوري كدام است؟

الف) پروفاز                 ب) متافاز                   ج) آنافاز                   د) تلوفاز

 

2.در تقسيم ميتوز كروماتيدها تا انتهاي كدام مرحله به سانترومر چسبيده باقي مي مانند؟

الف) پروفاز                ب) تلوفاز                   ج)آنا فاز                  د) متافاز

 

3.يك سلول پوست انسان پس از 10 تقسيم متوالي به ترتيب چند كروموزوم دارد و به چند سلول تقسيم مي شود؟

الف)23-512            ب) 46- 512               ج) 23-1024         د)46- 1024

 

4.ساده ترين مولكولهاي زيستي .................... هستند كه از عناصر ساختماني شبيه ................. هستند.

الف) چربيها- اسيدهاي نوكلئيك                                                         ب) اسيدهاي نوكلئيك – چربيها

ج)هيدراتهاي كربن – چربيها                                                                د)چربيها – هيدراتهاي كربن

 

5.در جانداران تك سلولي عامل اصلي تعيين كننده شكل اصلي سلول كدام است؟

الف) نيروهاي مكانيكي وارد بر آن                                                      ب)وراثت     

ج) كاري كه سلول انجام مي دهد                                                        د) محيط

 

6.در يك سلول زنده كداميك از مواد آلي بيشتر است؟

الف) اسيدهاي هسته اي              ب) پروتئين ها                   ج) چربيها                    د)هيدراتهاي كربن

 

7.پلي ساكاريد ساختاري سلولهاي گياهي چه نام دارد ؟

الف) نشاسته                             ب) گليكوژن                      ج) سلولز                     د) كيتين

 

8. كداميك از مونومرهاي يكسان ساخته شده است ؟

الف) مالتوز- نشاسته                ب) لاكتوز - سلولز              ج)  ساكارز - مالتوز               د) لاكتوز- ساكارز

 

9. ويژگي هاي زير مربوط به كدام اندامك سلولي مي باشد ؟

(( دارا بودن غشاي دولايه- دارا بودن ماده زمينه- كنترل فعاليتهاي سلول ))

الف) ميتوكندري                    ب) هسته                             ج) دستگاه  گلژي                    د) شبكه اندو پلاسمي

 

10.كداميك فاقد ديواره سلولي است؟

الف) سلول برگ چنار           ب) سلول باكتري سل          ج) سلول پيكر قارچ                 د)سلولهاي استخواني

 

 

11.كدام اندامك غشاء ندارد؟

الف) شبكه اندوپلاسمي        ب) ريبوزوم                        ج) ليزوزوم                              د) دستگاه گلژي

 

12. سانترومر چيست؟

الف) بخش مياني هر كروموزوم                                                    ب) محل اتصال دو كروماتيد به يكديگر

ج) بخش انتهايي هر كروموزوم                                                      د) محل اتصال دو كروموزوم به يكديگر

 

13.شاخص ترين ويژگي سلولهاي سرطاني چيست ؟

الف) اندازه بزرگ                    ب) هسته كوچك                  ج) تقسيم سلولي شديد                   د) كروموزومهاي معيوب

 

14.منشا انرژي براي جانداراني كه توانايي انجام فتوسنتزرا ندارند ، كدام ماده است؟

الف) گليكوژن                        ب)گلوكز                              ج) سلولز                                     د) نشاسته

 

15. كدام هيدرات كربن پس از تجزيه ، گلوكز و فروكتوز توليد مي كند؟

الف) گليكوژن                        ب) نشاسته                              ج)ساكارز                                     د) سلولز

 

16.فراوانترين هيدرات كربن طبيعت چه نام دارد ؟

الف)ساكارز                             ب)سلولز                               ج)نشاسته                                      د) گليكوژن

 

17.كدام عبارت نادرست است؟

الف) همه آنزيمها پروتئيني هستند و به طور اختصاصي عمل مي كنند.

ب) سيانيد ، در انجام فعاليت آنزيمي نقش بازدارنده دارد.

ج) ساختار مولكولي آنزيم ، پس از انجام واكنش تغيير نمي كند.

د) انجام واكنشهاي آنزيمي بدون دخالت آنزيمها امكان پذير نيست.

 

18.كداميك از ساختارهاي زير در عمل ذخيره مواد نقشي ندارد؟

الف) دستگاه گلژي                    ب )ليزوزوم                     ج)كلروپلاستها                        د)واكوئل 

 

19. قطر نوعي سلول ، 20 ميكرومتر است. براي ساختن خطي فرضي به طول 1 سانتي متر چند عدد از اين سلولها لازم است ؟

الف ) 500                                 ب) 50                            ج)5000                                  د) 1000

 

20.با توجه به نقشه كروموزومي انسان كدام گزينه صحيح است؟

الف)به بزرگترين كروموزوم شماره 1 تعلق مي گيرد.

ب) محل سانترومرها در كروموزومهاي مختلف يكسان است.

ج) تعيين جنسيت در انسان به عهده كروموزوم x است.

د)كروموزومها در 7 دسته مرتب شده اند.

 

 

21.كدام گزينه صحيح نيست ؟

الف) واكنشهاي شيميايي اساسي فقط درون سلولها انجام پذير است.

ب)هر سلول فقط از تقسيم سلولهاي ديگر بوجود مي آيد.

ج)سازمان يافتگي هم در ساختار سلولي و هم در ساختار شيميايي موجودات زنده وجود دارد.

د) برخي از سلولهاي تخصص يافته قدرت تقسيم ندارند.

 

22. آنزيمي در دماي 5 درجه سانتي گراد نگهداري مي شود.اگر دماي محيط را تا 25 درجه سانتي گراد افزايش دهيم در آنصورت:

الف) ساختار پروتئيني آنزيم به طوركامل تخريب مي شود.                                           ب) فعاليت آنزيم تشديد مي شود.

ج) در سرعت فعاليت آنزيمي تاثيري ندارد.                                                                   د) ساختار پروتئيني آنزيم آسيب مي بيند.

 

23.تقسيم سيتوپلاسم چه موقع رخ مي دهد؟

الف) قبل ازتقسيم هسته                   ب) پس از تقسيم هسته                 ج) اواخر تقسيم هسته                  د) بطور مجزا و مستقل از هسته 

 

24.اولين سطح سازمان بندي چه نام دارد؟

الف) سلول                                     ب) اندامك                                 ج) اتم                                         د)مولكول

 

25.در سلولهاي ماهيچه اي كدام ساختار گسترش بيشتري دارد ؟

الف) ليزوزوم                                 ب) دستگاه گلژي                         ج) ميتوكندري                            د) اسكلت سلولي

 

26. كدام ويژگي سبب مي شد تا قارچها را در گذشته جزء گياهان طبقه بندي كنند؟

الف) دارا بودن ديواره سلولي          ب) دارا بودن غشاي سلولي            ج) دارا بودن كلروپلاست            د) نوع قند ذخيره اي

 

27.تركيب اصلي سيتوپلاسم چيست؟

الف) آب و مواد معدني                  ب) آب و پروتئين                          ج)املاح معدني و ليپيد               د)ليپيد و پروتئين

 

28.يك مولكول تري گليسريد از چه اجزايي تشكيل شده است؟

الف)يك اسيدچرب و دو گليسرول                                    ب) سه گليسرول و يك اسيد چرب

ج) يك گليسرول ودو اسيد چرب                                       د) يك گليسرول وسه اسيد چرب

 

29.كداميك داراي 12 كربن است؟

الف) لاكتوز                         ب) گليكوژن                          ج) گلوكز                          د) گالاكتوز

 

30.حل كردن كدام ماده در آب ساده تر است؟

الف) ساكارز                        ب)فروكتوز                           ج)نشاسته                            د)گليكوژن

 

 

فصل چهارم

33) گياهان براي ساختن كدام يك به نيتروژن نياز دارند؟

1- هيدرات كربن  2- ليپيد     3- سلولز    4- پروتئين

 34 ) نشاسته در كدام قسمت سلول ها ذخيره مي شود؟

1- كلروپلاست    2- واكوئل     3- ديواره سلولي   4- دستگاه گلژي

 35 ) دليل سبز شدن سيب زميني در انبار چيست؟

1- افزايش درجه حرارت  2- رشد كردن سيب زميني   3- برخورد نور به سيب زميني  4- مرطوب بودن شرايط محيط

 36 ) در كدام شرايط كلروفيل تشكيل نمي شود؟

1- سرما   2- كاهش غلظت CO2   3- نبودن نور    4- زيادي اكسيژن

 37 ) كدام يك توليد كننده است؟

1- علف هرز   2- زنبور عسل    3- گاو     4- قارچ سازنده ي خمير نان

38 ) به چه دليل سلول ها براي ذخيره ي انرژي گلوكز را انباشته نمي كنند؟

1- كم بودن انرژي گلوكز   2- تركيب آسان گلوكز با ساير مواد   3- حل شدن ضعيف گلوكز در آب   4- آسان بودن ورود گلوكز به ميتوكندري

 

فصل پنجم

39) عارضه ي كرتينيسم ناشي از كمبود كدام است؟

1- يد     2- آهن   3- كلسيم    4- سديم

40 ) نرم شدن بافت هاي گياهي در اثر پختن ? ناشي از كدام مورد است؟

1- پاره شدن پوشش دانه هاي نشاسته   2- تغيير در لايه ديواره سلولي  3- حل شدن سلولز ديواره سلولي   4- حل شدن دانه هاي نشاسته در آب

41 ) در كدام نوع غذاي گياهي بالاترين درصد چربي وجود دارد؟

1- سويا  2- لوبيا    3- كلم      4- ذرت

 42 ) كدام ماده ي غذايي خطر ابتلا به يبوست را كاهش مي دهد؟

1- سلولز  2- تري گليسريد      3- كلسترول   4- نشاسته

 43 ) كمبود كدام ماده سبب مي شود ماهيچه ها و شكم در اثر نفوذ آب متورم شوند؟

1- سديم   2- كلسيم   3- پروتئين   4- نياسين

 44 ) كدام عارضه به كمبود يك ويتامين محلول در چربي مربوط است؟

1- عقب ماندگي ذهني  2- خشك و ضخيم شدن قرنيه   3- ضعيف شده ماهيچه ها    4- سست شدن اتصال سلول ها

 45 ) كمبود ريبوفلاوين سبب كدام يك مي شود؟

1- ايجاد زخم در اطراف دهان   2- خونريزي داخلي   3- كاهش رشد بدن و سلامتي پوست    4- بروز بيماري پلاگر

 46 ) گلوتامات مونوسديم به عنوان........  به غذا اضافه شده و عارضه ي آن ............  است.

1- شيرين كننده – آسيب به كروموزوم ها   2- شيرين كننده – سردرد و تهوع   3- چاشني – آسيب كروموزوم ها   4- چاشني – سردرد و تهوع

اين جا

 

فصل ششم

47) علت مرگ در هنگام وارد شدن خون نا آشنا به بدن چيست ؟

1- به هم چسبيدن گلبول هاي قرمز شخص دهنده     2- به هم چسبيدن گلبول هاي قرمز شخص گيرنده

  3- بسته شدن مسير رگ ها در شخص دهنده      4- موارد 1 و 3

48) گروه خوني شخصي كه هر دو ماده ي ضد A  و ضد B را در پلاسماي خود دارد چيست؟ 1- A    2- B    3- AB    4- O

49) خون شخصي با ماده ي ضد A و ضد B  رسوب داده است گروه خوني او چيست؟   1- A  ?- B   ?- AB    ?- O

50 ) اگر در سلولي 32 كروموزومي تقسيم ميوز انجام گيرد در هر يك از سلول هاي  حاصل چند سانترومر وجود خواهد داشت؟

1- 32     2- 16      3- 8        4- صفر

51) در يك مولكول DNA مقدار باز T برابر 23 درصد است در اين مولكول باز G معادل چند درصد خواهد بود؟

1- 46 درصد     2- 54 درصد          3- 27 درصد      4- 23 درصد

52) پس از تقسيم ميوز در سلول اوليه (زاينده ) زن چند سلول جنسي ايجاد مي شود؟ 1- 1   2- 2   3- 3   4- 4

53 ) انتقال اطلاعات توسط DNA چگونه انجام مي شود؟

1- توسط ژن ها    2- توسط نوكلئوتيدها    3- با ساخته شدن پروتئين ها    4- توسط بازهاي آلي        

 54 ) كدام دو گروه خوني فاقد ضد ماده ي B مي باشند؟ 1- A و O  2- B و O  3- AB وA    4- B وAB

55 ) يك قطعه مولكول DNA داراي 20 A و 30 G است  در اين قطعه چند مولكول قندي وجود دارد؟ 1- 25   2- 50   3- 75    4- 100

56 ) در دوفرد دوقلوي همسان كدام دو مورد بسيار شبيه به هم هستند؟

 1- وزن     2- هوش    3- نوع و مقدار DNA     ?- مقدار پروتئين

 

فصل هفتم

57) مجموعه ي موجودات زنده و غير زنده يك محيط كه با هم در ارتباط اند چه نام دارد؟

1- اكولوژي 2- اكوسيستم   3- زنجيره ي غذايي   4- شبكه غذايي

58) كدام يك مي تواند اولين حلقه ي يك زنجيره ي غذايي باشد؟

1- موش  2- ملخ    3- خورشيد   4- لوبيا

59) در هرم تعداد افراد مصرف كننده به تدريج  ......   و تعداد آن ها ...... مي يابد.

1- بزرگتر ، كاهش  2- كوچكتر ، افزايش  3- بزرگتر ، افزايش   4- كوچكتر ، كاهش

60) كدام يك نقش اصلي را در پوسيدگي دارد؟

1- جانوران مردار خوار  2- ميكروب ها  3- رطوبت  4- اكسيژن

61) در كدام روش نگهداري غذا آب ميكروب ها با اسمز خارج مي شود؟

1- نمك سود كردن   2- ترشي انداختن     3- حرارت دادن    4 - انجماد

62) در پاستوريزه كردن ، شير را تا دماي ...... درجه سانتي گراد به مدت ...... گرم نگه مي دارند.

1- 150 ، 15 ثانيه   2- 70 ، 15 دقيقه       3- 150 ، چند ثانيه       4- 70 ، 15 ثانيه

63) كدام يك از شرايط زير از شرايط ضروري  پوسيدگي براي برخي ميكروب ها نيست؟

1- رطوبت كافي    2- دماي مناسب     3- وجود اكسيژن         4- عدم وجود تركيبات شيميايي

64)كدام صحيح است ؟

1- اولين حلقه ي هر زنجيره ي غذايي خورشيد است .     2- در هر زنجيره ي غذايي فقط يك توليد كننده وجود دارد.

3- هر زنجيره ي غذايي حداكثر مي تواند سه جاندار داشته باشد.   4- دومين حلقه ي زنجيره ي غذايي موجودي گوشتخوار است.                

 ??) آمونياك محصول واكنش روي كدام ماده است؟

1- اسيد چرب    2- گلوكز   3- گليكوژن   4- پروتئين

 66 ) پديده ي اسمز چگونه سبب مرگ ميكروب ها مي شود؟

1- با حل كردن ديواره ي سلولي 2- با ايجاد شرايط اسيدي   3- با خارج كردن آب از بدن ميكروب   4- با زياد كردن نمك در باكتري

 67 ) كدام يك افزاينده ي نيترات خاك نيست؟

1- خون  2- پوست   3- اشك چشم      4- شيره ي معدي

68 ) تعريف تراكم در اكولوژي چيست؟

1-      تعداد افراد يك گونه كه در يك زمان معين و در واحد حجم يا سطح زندگي مي كنند. 2- تعداد افراد زنده اي كه در يك زمان معين در واحد حجم يا سطح زندگي مي كنند. 3- نسبتي كه بين مجموعه افراد زنده يك اكوسيستم در يك زمان معين در واحد حجم يا سطح برقرار است.    4- نسبتي كه بين افراد گونه هاي يك اجتماع در يك زمان معين و در واحد سطح يا حجم برقرار است.

 69 ) در اكوسيستم آب شيرين حذف كدام جاندار موجب نابودي سريع اكوسيستم مي شود؟

1- اوگلنا(جلبك)   2- باكتري   3- قارچ   4- سخت پوستان كوچك

 

فصل هشتم

 

 70 ) محل آسيب ديده در كدام بيماري با بقيه متفاوت است؟

1- تبخال  2- سرخك    3- آبله مرغان   4- هپاتيت

 71 ) اينترفرون چه ماده اي است؟

1- پروتئين  2- ليپيد  3- پلي ساكاريد   4- اسيد نوكلئيك

 72 ) فرض كنيد يك باكتري هر 30 دقيقه يك بار تقسيم مي شود ? اگر تعداد باكتري حاصل از تقسيم پس از 5/1 ساعت 8000 باشد ? تعداد باكتري اوليه ي آن چقدر است؟

1- 10     2- 100       3- 1000   4- 800

 73 ) كدام توليد كننده ي پادتن است؟

1- فاگوسيت   2- ساپروفيت      3- لنفوسيت     4- باكتري انگل

 74 ) براي معالجه ي سرطان كدام روش كاربرد بيش تري دارد؟

1- شيمي در ماني    2- استفاده از آنتي بيوتيك ها  3- واكسيناسيون   4- پرتودرماني

 

در زير تست هاي ديگري از فصول مختلف كتاب مي بينيد:

 

?- توليد انرژي در سلول به عهده ي كدام اندامك است؟

 1- ريبوزوم    2- ليزوزوم   3- هسته    4- ميتوكندري

?- تقسيم هسته سلول به دو هسته ي همانند چه نام دارد؟

 1- تومور   2- ميتوز    3- ميوز    4- كروماتيد

?- كدام ماده ي خام فتوسنتز است؟

 1- دي اكسيد كربن   2- هيدرات كربن   3- اكسيژن      4- نيتروژن

?- رگبرگ چه نقشي دارد؟

 1- فتوسنتز   2- تنفس   3- استحكام برگ    4- ذخيره مواد

?- كدام غذا ويتامين B2 ( ريبوفلاوين ) دارد؟

 1- برنج   2- نان    3- تخم مرغ   4- پرتقال

?- كمبودكدام يك در بدن باعث ايجاد گواتر مي شود؟

1- آهن   2- يد   3- سديم   4- كلسيم

?- غذاي گياهي كه پروتئين زيادي دارد كدام است؟

1- ذرت  2- كلم   3- برنج   4- سويا

?- مصرف زيادكدام يك باعث بالا رفتن فشار خون مي شود.

 1- كلسيم   2- نمك   3- شير   4- گوشت

?- خوردن كدام يك از نرمي استخوان جلوگيري مي كند.

 1- ويتامين c   2- ويتامين B1    3- جگر ماهي   4- تخم مرغ

??- خوردن كدام يك باعث سلامتي گياهخواران مي شود.

 1- شير و تخم مرغ  2- گوشت و ميوه 3- سيب زميني   4- هويج

??- از تقسيم ميوز در سلول اوليه نر چند سلول جنسي توليد مي شود؟

 1- دو  2- چهار   3- يك   4- هشت

??- نقش غده ي هيپوفيز در بدن چيست؟

 1- تنظيم حركات بدن  2- تنظيم رشد   3- وراثت  4- ايجاد تومور

??- كدام گروه خوني با سرم ضد A   و سرم ضد B لخته مي شود؟

 1- A  2- B  3- AB  4- O

??- كدام مولكول توانايي همانند سازي دارد؟

 1- DNA  2- پروتئين  3- گلوكز   4- ليپيد

??- كدام سلول انسان 23 كروموزومي است؟

 1- سلول تخم   2- سلول جنسي نر   3- گلبول قرمز  4- گلبول سفيد

??- باكتري شوره زدا نيترات را به ..... تبديل مي كند.

 1- آمونياك   2- پروتئين   3- اوره   4- نيتروژن

??- كدام موجود در هرم انرژي سهم كمتري دارد؟

 1- مار   2- موش   3- ذرت  4- عقاب

??- جانوران چه اثري بر CO2 هوا دارند؟

 1- افزايش   2- كاهش   3- بي اثر   4- ابتدا كاهش  و سپس افزايش

??- عامل اصلي پوسيدگي چيست؟

 1- آنزيم هاي درون سلول  2- قارچ و باكتري  3- مردار خواران   4- رطوبت

??- كدام عامل باعث مي شود كه جسد جانور در گودال قير نپوسد ؟

1- كمبود اكسيژن  2- كمبود رطوبت   3- وجود قير   4- وجود نمك

??- كدام يك از اين جانوران در محيط پر علف و داخل خاك زندگي مي كنند؟                                                                          

  1- حلزون و كرم خاكي  2- عقاب و گنجشك  3- شته و كفشدوزك  4- گاو و گوسفند

??- آتش سوزي و دخالت انسان باعث چه مي شود؟

 1- پيچيدگي اكوسيستم  2- جنگل زدايي   3- حالت اوج   4- پيشرفت توالي      

??- كدام بخش ويروس وارد سلول ميزبان مي شود؟

 1- DNA   2- پروتئين   3- ليپيد   4- قند

??- ويروس ايدز به كدام سلول حمله مي كند؟

 1- غده بزاقي  2- پوست  3- كبد  4- سفيد خون

??- كدام باكتري ها مواد غذايي خود را از مواد بي جان به دست مي آورند؟

 1- انگل  2- مصرف كننده  3- بيماري زا  4- ساپروفيت

??- كدام بخش را همه ي باكتري ها ندارند؟

 1- ديواره ي سلول  2- سيتوپلاسم  3- ماده وراثتي  4- كپسول

??- شايع ترين بيماري ويروسي انسان ها كدام است؟

 1- سرماخوردگي  2- ايدز  3- هپاتيت  4- فلج اطفال

??- باكتري در شرايط نامساعد كدام را ايجاد مي كند؟

 1- كپسول   2- باكتري جديد  3- هاگ   4- آنزيم

??- كدام محافظ خوبي در برابر ورود ميكروب ها به بدن است؟

 1- خون  2- پوست  3- اشك   4- گلبول سفيد

??- كدام در بدن پادتن مي سازد؟

 1- فاگوسيت   2- لنفوسيت   3- واكسن    4- آنتي بيوتيك

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۱۷ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

صرف مكمل روي از سرماخوردگي جلوگيري مي كند

يك متخصص بيماريهاي عفوني گفت: مصرف مكمل روي در بهبود عملكرد سيستم ايمني بدن نقش مهمي را ايفا مي كند و در جلوگيري از بروز سرماخوردگي موثر است.

دكتر محمدرضا بلورساز امروز يكشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: مصرف اين مكمل باعث كاهش شدت علائم سرما خوردگي به ويژه سرفه و طول مدت بيماري مي‌شود.

وي با بيان اينكه 200 نوع ويروس عامل بيماري سرماخوردگي است ، اظهار داشت: به دليل اينكه در فصل سرما افراد معمولاً در محيط هاي بسته و در مجاورت يكديگر بسر مي برند سريعتر دچار سرماخوردگي مي شوند.

بلورساز ادامه داد: علت ديگر سرماخوردگي كاهش رطـوبت هـوا در فصل سرما است كه سبب خشكي بيني و افزايش آسيب پذيري آن نسبت به ويروس سرماخوردگي مي شود.

اين پزشك گفت: التهاب سينوسها، عطسه، گلو درد، سرفه، سر درد، تب، آبريزش بيني، كاهش حس بويايي و چشايي، درد عضلاني، بي اشتهايي، خستگي و ضعف از علائم سرماخوردگي است كه افراد مي تواند با مصرف مكمل روي و رعايت بهداشت فردي و مصرف غذاهاي مقوي از جمله سوپ و ليموشيرين كمتر دچار سرماخوردگي شوند.

بلورسازي با اشاره به اينكه سرما خوردگي با آنفلوآنزا متفاوت است ، گفت :اين دو بيماريي علايم مشابهي دارند با اين تفاوت كه سرما خوردگي معمولا خفيف تر است و ممكن است بدون تب يا با تب پايين باشد اما آنفلوآنزا به‌طور ناگهاني شروع مي‌شود و با تب بالا همراه است.

وي افزود: استرس‌، خستگي‌ شديد، تغذيه‌ نامناسب‌ و ضعف قواي جسماني، وجود بيماري‌ اخير كه‌ موجب‌ كاهش‌ مقاومت‌ بدن‌ شده‌ باشد مانند بيماري‌ مزمن‌ قلبي‌، ريوي‌و كليوي، ضعف يا نقص سيستم ايمني، بارداري‌، افرادي‌ كه‌ در يك‌ محيط‌ بسته‌ با تهويه نامناسب زندگي‌ يا كار مي‌كنند از عوامل افزايش دهنده خطر ابتلا به آنفلوآنزا هستند.

وي در خصوص پيشگيري از آنفلوآنزا اظهار داشت : تزريق واكسن آنفلوآنزا 80درصد مي تواند ايمني بدن را براي يك سال در برابر ابتلا به آنفلوآنزا افزايش دهد و بهترين زمان براي اين كار آبان ماه است و واكسيناسيون براي بيماران آسيب‌پذير خصوصا داراي ضعف سيستم ايمني بخصوصي به منظور جلوگيري از بستري شدن در بيمارستان و كاهش خطر مرگ توصيه مي‌شود.

اين پزشك به اهميت تغذيه در پيشگيري از آنفلوآنزا اشاره كرد و گفت :فردي كه مبتلا به آنفلوآنزا مي شود اشتهايش كم‌ شده و شايد درابتدا فقط‌ اشتها به‌ مايعات‌ داشته‌ و پس‌ از مدتي‌ به‌ وعده‌هاي‌ غذايي‌ كوچك‌ حاوي‌ مواد نشاسته‌اي‌ بدون‌ ادويه‌ (نان‌ سوخاري‌، برنج‌، پوره‌، غلات‌ پخته‌ شده‌، سيب‌زميني‌ پخته‌) اشتها پيدا كند.

وي توصيه كرد: بنابراين توصيه مي شود بيمار روزانه‌ حداقل‌ هشت ليوان‌ آب‌ بنوشد (خصوصاً اگر تب‌ بالا باشد) و مصرف آب‌ ميوه‌، چاي‌ و نوشيدني‌هاي‌ غير گازدار نيز به‌ رقيق‌ شدن‌ ترشحات‌ كمك‌ مي‌كنند.

بلورساز ادامه داد:استفاده از مواد غذايي حاوي ويتامين C ونيز مواد معدني همچون سلنيوم و روي در كاهش طول مدت بيماري موثر است



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۱۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

هويج؛موثر در درمان بيماري‌هاي عصبي

متخصصان معتقدند هويج داراي يك نوع انسولين گياهي است كه اثر كم‌كننده قند خون را داراست ، بنابراين برخلاف تصور قديمي كه هويج براي مبتلايان به بيماري ديابت خوب نيست، اين بيماران مي‌توانند به مقدار كم از اين گياه استفاده كنند. مصرف هويج مقاومت بدن را در مقابل بيماري‌هاي عفوني بالا مي‌برد، مصرف هويج در رفع بيماري‌هاي آب آوردن انساج بدن، عدم دفع ادرار، ‌تحريك مجاري هضم و تنفسي، سرفه‌هاي مقاوم، آسم، ‌اخلاط خوني و دفع كرم اثر معجزه‌آسايي دارد.

كاربردها و موارد مصرف: اگر مي‌خواهيد چاق شويد به عنوان صبحانه هويج بخوريد.

هويج و پياز را با هم بجوشانيد و به آن آب ليمو اضافه كنيد، داروي موثري براي درمان بيماري‌هاي عصبي، ‌امراض كليوي و همچنين جوان‌كننده پوست است.

براي خارج كردن سنگ كيسه صفرا،  هويج اثر معجزه‌آسايي دارد.

خوردن هويج جوش‌هاي صورت را درمان مي‌كند.

همچنين براي تقويت قواي جنسي و تحريك كبد و روده‌ها هويج داروي موثري است.

هويج اعمال روده‌ها را منظم مي‌كند و كمبود الياف غذاهاي گوشتي را جبران مي‌كند بنابراين آنهايي كه گوشت زياد مصرف مي‌كنند حتما بايد هويج بخورند تا مشكل يبوست نداشته باشند.

براي برطرف كردن اسهال كودكان و بچه‌هايي كه معده حساس دارند سوپ هويج بهترين داروست.

مصرف آب هويج در صبح و ناشتا مواد سمي را از خون خارج مي‌كند.

گفتني است، هويج را نبايد هيچ‌گاه پوست كند زيرا مواد مغذي و ويتامين‌هاي خود را از دست مي‌دهد بلكه بايد آن را با برس شست و مصرف كرد



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۱۶ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

آشنايي با خواص زيره

خواص‌ و اثرات‌ دارويي
طبع‌ زيره‌ سياه‌ خيلي‌ گرم‌ و خشك‌ است‌.
زيره‌ سياه‌ داراي‌ خواص‌ مدر، بادشكن‌، مقوي‌، زيادكننده‌ شير، قاعده‌آور،نيرودهنده‌، ضد كرم‌، هضم‌ كننده‌، ضد تشنج‌، قابض‌، معرق‌، مقوي‌ معده‌، قاطع‌اسپرم‌ است‌.
زيره‌ سياه‌ در موارد بلع‌ هوا، نفخ‌ شكم‌، برطرف‌ كردن‌ سوءهاضمه‌، تسهيل‌هضم‌ غذا، دل‌ پيچه‌ كودكان‌، انگل‌ معده‌ و روده‌، دفع‌ بادهاي‌ كليه‌ و مثانه‌، تنگي‌نفس‌، خفقان‌ سرد، سكسكه‌ نفخي‌، استسقاء به‌كار مي‌رود.
زيره‌ يك‌ داروي‌ سنتي‌ براي‌ رفع‌ سوءهاضمه‌ خصوصاً نفخ‌ شكم‌ است‌.
خوردن‌ زيره‌ يا روغن‌ آن‌ در رفع‌ سوءهاضمه‌ و دل‌ دردهاي‌ كودكان‌ مفيد است‌.
زيره‌ داراي‌ خاصيت‌ ضدگرفتگي‌ دارد و براي‌ رفع‌ گرفتگي‌هاي‌ دوران‌ قاعدگي‌مفيد است‌.
مقوي‌ بدن‌ و چاق‌ كننده‌ است‌. معده‌ را گرم‌ و تقويت‌ مي‌كند و كرم‌ تنيا را دفع‌مي‌كند. و اثر قابل‌ ملاحظه‌اي‌ در جلوگيري‌ از ايجاد بادهاي‌ اضافي‌ در روده‌ و درمان‌اسهال‌ دارد.
دم‌ كرده‌ يك‌ قاشق‌ مرباخوري‌ ميوه‌ له‌ شده‌ زيره‌ سياه‌ در نيم‌ ليتر آب‌ جوش‌براي‌ تنبلي‌ اعمال‌ گوارشي‌ ۲ ـ ۱ گرم‌ ، بي‌اشتهائي‌، باد يا درد روده‌ مصرف‌ مي‌شود.دانه‌ زيره‌ را يا مي‌جوند و يا از گرد گياه‌ مخلوطي‌ در آب‌ ميل‌ مي‌نمايند.
مصرف دم كرده زيره سياه و يا جويدن آن در رفع و كاهش دردهاي ناشي از قاعدگي، دردهاي روده وبي اشتهايي بسيار مؤثرست. براساس تحقيقات انجام شده توسط " دانشجويان دانشگاه آزاد و اعضاء هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان، مصرف زيره سياه يا روغن آن در رفع سوء هاضمه و دل دردهاي كودكان و تنگي نفس نيز، كاربرد فراواني دارد.اين گروه با تحقيقات خود دريافتند: دم كرده زيره سياه همراه با گياه " اوجي " در رفع اسهال، نفخ و سندرم تحريك پذيري روده مفيد است.بررسي ها نشان داد كه اين گياه داراي خواص ضد عفوني كنندگي، ضد كرم، ‌ضد تشنج و شل كننده عضلات بوده و مقوي و نيروبخش است؛ بنابراين مصرف آن به افراد داراي مشكلات مذكور توصيه مي شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۱۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

9 مشكل براي نظام سلامت ايران

۱- ضعف در سياستگذاري ملي براي نظام سلامت
۲ -مشكلات تامين مالي بخش سلامت
۳ -نارسايي ساختار سازماني بخش سلامت

۴ -چالش مديريت منابع انساني 

۵ -ضعف  مديريت فن آوري بخش سلامت

۶ -چالش مديريت منابع مالي  بخش سلامت


۷ -ضعف مديريت دانش و اطلاعات سازماني
۸ -غفلت از شنيدن صداي مشتري يا Voice of Customer
۹ -غفلت از ابزارهاي علمي مديريت  و نقش دانش آموختگان اين رشته براي حل احتمالي برخي از اين مشكلات



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۱۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

فنگ شوئي در پوشش

در اين مبحث قصد داريم نحوه به دست آوردن عنصر افراد متولد سالهاي مختلف را شرح دهيم كه به كمك آن بتوانند رنگ مخصوص به خود را پيدا كنند.
اين عدد خاص كه با سال تولد هر فرد ارتباط دارد را اصطلاحا عدد كوا مي نامند.

نحوه محاسبه اين عدد براي خانم ها و آقايان قدري متفاوت است.براي محاسبه عدد خود قدم به قدم با ما همراه باشيد:


1- ابتدا بايد سال ميلادي تولد خود را مشخص كنيد.دو رقم آخرسال ميلادي و شمسي معمولا 21 سال با هم تفاوت دارند. البته اگر كسي در زمستان و بعد از4 فوريه(15 بهمن) به دنيا آمده باشد بايد به دو رقم سال شمسي خود 22 سال اضافه كند. 4 فوريه ابتداي سال چيني جديد است.

پس بنابراين:
متولدين اول فروردين تا 15 بهمن دو رقم سمت راست سال شمسي خود را به علاوه 21 كنند.
متولدين 16 بهمن تا آخر اسفند دو رقم سمت راست سال شمسي خود را به علاوه 22 كنند.

عدد به دست آمده عدد سال ميلادي شماست.البته بر حسب تاريخ چيني.
مثال: شخص متولد 10 آبان 1356:
77=21+56

2- عدد ميلادي به دست آمده در مرحله پيش را كه يك عدد دو رقمي است را به عدد 9 تقسيم مي‌كنيم و باقيمانده را به دست مي آوريم:
باقيمانده 77 بر 9 =5

3- از اينجا به بعد فرمول آقايون با خانم ها فرق مي كند:
عدد كوا خانم ها=عدد مرحله قبل + 5
عددكوا آقايون=10-عدد مر حله قبل
عددكوا خانم مثال : 5+5=10
عدد كوا آقا مثال : 10-5=5

در اين مثال عدد خانم دو رقمي شد پي باز هم لازم است اين عدد دورقمي را بر 9 تقسيم كنيم تا به يك باقيمانده برسيم كه يك رقمي باشد: باقيمانده 10بر 9 =1

عدد كوا خانم متولد 10 آبان 1356 : 1
عدد كوا آقا متولد 10 آبان 1356 : 5

هر عدد كوا كه بين 1 تا 9 خواهد بود در علوم چيني متعلق به يك عنصر به شرح زير مي باشد:
آب : 1
چوب : 3 و 4
آتش : 9
خاك : 2 و 5 و 8
فلز : 6 و 7

با استفاده از اين عدد مي توانيم متوجه شويم كه عنصر ما چه عنصري است و چه رنگ هايي متعلق به سال تولد ما هستند.يك بار ديگر جهت ياد آوري جدول عناصر و رنگها را در اينجا تكرار مي كنيم:

آب:آبي-سرمه اي-مشكي

چوب :سبز

آتش:نارنجي-بنفش-صورتي تيره-قرمز

خاك:قهوه اي-كرم-زرد-بژ

فلز:سفيد-نقره اي -طلايي
 

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۱۵ توسط:123 موضوع: نظرات (0)

جذاب تر از تلويزيون باشيم !

مطالعه و تحقيق در مورد استفاده از هر رسانه‌ي گروهي جديد، انبوهي از نگراني‌ها را براي پدران و مادران به‌همراه دارد. در اثر مطالعه‌هاي صورت گرفته، همواره سرمقاله‌ها، زنگ خطر را به صدا در مي‌آورند كه:

«به‌طو متوسط، بچه‌ها روزي 5 ساعت تلويزيون تماشا مي‌كنند.»

ما گزارش‌ها را مي‌خوانيم و با نگراني به فرزندان‌مان كه جلوي تلويزيون نشسته‌اند، مي‌نگريم و با نگراني و ياس، سرمان را تكان مي‌دهيم و مي‌گوييم: «چرا اين بچه‌ها خيلي تلويزيون نگاه مي‌كنند؟»

تماشاي تلويزيون!

 چه برنامه‌هايي؟

 چه مدت؟

 كي؟

 چرا؟

  اينها مشكل‌هايي است كه پدران و مادران با بچه‌هاي خود دارند و باعث اوقات تلخي‌ بين آنان مي‌شود. اما در تماشاي تلويزيون هم مانند موضوع‌هاي ديگر، خود ما نقش بزرگي داريم و ناخواسته، مدل و الگويي براي آنان مي‌شويم: پدر و مادري كه روي كاناپه مي‌نشينند و از صبح، تلويزيون را روشن كرده و با آخرين برنامه، آن را خاموش مي‌كنند، بسيار غيرمنطقي و سخت است كه از فرزندان خود بخواهند كمتر تلويزيون تماشا كنند.اگر ما براي بچه‌هاي‌مان جالب‌تر از تلويزيون باشيم، آنان ترجيح مي‌دهند كه وقت‌شان را با ما بگذرانند، مانند: «بيا بريم خونه‌ي پرنده را بسازيم» و يا «بريم توي حياط، بازي كنيم» آري، به همين آساني مي‌توانيم كنجكاوي كودكان را از جعبه‌ي تلويزيون دور كنيم. بيشتر بچه‌ها ترجيح مي‌دهند با افرادي باشند كه از بودن با آنان لذت مي‌برند و دوست‌شان دارند.

بايد كارهاي جالب ديگري را جايگزين تلويزيون كنيم؛ مانند بازي‌هاي جالب و خوب، رفت وآمد با دوستان، سرگرمي، ورزش و... و تاكيد بيشتري بر روي اين سرگرمي‌ها داشته باشيم. به اين گفت‌و‌گو كه بين يك پدر و پسرش كه زياد تلويزيون تماشا مي‌كند، توجه كنيد:

پدر: «من توجه كردم كه تازگي‌ها خيلي تلويزيون تماشا مي‌كني؛ مگه نه؟»

پسر: «آره، خيلي خوشم مي‌آيد.»

پدر: «نكته‌ي مثبت و خوب تلويزيون، اين است كه از اون، خيلي‌ چيزها ياد مي‌گيري و مي‌توني بفهمي كه در دنيا چه مي‌گذرد، از طرف ديگر، كلمه‌هاي زيادي به فرهنگ لغت تو اضافه مي‌شوند؛ ولي چيزي كه من در مورد آن متعجب هستم، اين است كه چه‌قدر ياد مي‌گيري كه يك دوست خوب باشي؟ آيا تو يك دوست خوب براي دستگاه تلويزيون هستي؟»

پسر: «من نمي‌فهمم منظور شما چيست؟»

پدر: «تلويزيون به تو گوش نمي‌دهد، اون فقط با تو حرف مي‌زند و برايش مهم نيست كه تو چه مي‌گويي و چه فكر مي‌كني؛ بنابراين تلويزيون به تو كمك نمي‌كنه كه يك دوست خوب براي كس ديگري باشي. آيا تا حالا توجه كرده كه تو چه مي‌گويي؟»

پسر: «نه!»

پدر: «بزرگ‌ترين مشكل تلويزيون، اين است كه برايش مهم نيست كه تو چگونه فكر مي‌كني؛ در حالي كه من و دوستانت به حرف‌هاي تو گوش مي‌دهيم. من فكر مي‌كنم اگر تو زياد تلويزيون نگاه كني، راجع به خيلي چيزها آگاه مي‌شي؛ ولي نمي‌دونم كه آيا تو مي‌توني چيزهايي را كه ياد گرفته‌اي، به ديگران ثابت كني و براي آنان بگويي؟ چون با تماشا كردن تلويزيون، ياد نمي‌گيري كه چگونه با ديگران صحبت كني. اگر كمتر تلويزيون تماشا كني، انسان شادتري خواهي بود. آيا تو بايد در اين‌باره، تصميم بگيري يا تلويزيون؟»

پسر: «درست است، تصميم من است.»

 بهتر است خود را براي جنگ با دستورها و كنترل‌ كردن بچه‌هاي‌مان به‌خاطر تماشا كردن تلويزيون آماده نكينم؛ زيرا وادار كردن بچه‌ها براي قطع تماشاي تلويزيون، به‌طور معمول، شورش و طغيان در پي دارد. كاري كه ما مي‌توانيم بكنيم، اين است كه روي بچه‌هاي‌مان تاثير بگذاريم.

 شوخ‌طبعي مي‌تواند اثرها و كارآيي زيادي داشته باشد، براي نمونه: زماني كه كودكان‌مان مشغول تماشاي تلويزيون هستند، سرشان را فشار دهيم و بگوييم كه «هنوز زياد شل نشده» و به اين ترتيب به آنان، اين پيام را بدهيم كه تماشاي زياد تلويزيون، مغزشان را تبديل به جوي كوبيده شده مي‌كند.

 در طولاني مدت، بچه‌ها تصميم مي‌گيرند كه زياد تلويزيون تماشا نكنند، چون از شما مي‌آموزند كه كارهاي ديگري انجام دهند و باور خواهند كرد كه تماشاي بيش از حد تلويزيون، چيز خوبي نيست.

 



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۷:۱۴ توسط:123 موضوع: نظرات (0)